10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

desiderus 21663 2014. március 25. 21:22   Válasz erre: 21651
Érdekes gondolatmenet...miért adóztassuk jobban a gazdagokat, amikor õk megdolgoztak azért, hogy igen nívósan élhessenek ?

Nem próbálok válaszolni, mert a meddõ vita nem a mûfajom, helyette felsorolnék pár tényt.

1. a magyar gazdagok által offshore számlákon dekkoló le nem adózott pénzekbõl cirka tízszer lehetne visszafizetni a magyar államadósságot
2. a világ hetven leggazdagabb emberének a tulajdonában van a Föld gazdagságának kb háromnegyede.
3. az extraprofit elérésének egyik eszköze az alacsony munkabér, az abból eredõ elégtelen szociális háló, a nevetséges nyugdíjak
4. még régebben olvastam, hogy az egyik autógyárnál a bértömeg felét a felsõ vezetés, nagyjából fél tucat embere vette fel...a vezérigazgató úgy évi hetven millió eurót keresett, de õ volt a legnagyobb szószólója a bérek csökkentésének, ill szinten tartásának valamint a gyártás Kínába helyezésének
5. hazánkra visszatérve, a száz leggazdagabb honfitársunk közül talán egy tucat ha van, aki az eszének és tehetségének köszönheti a felemelkedést...

TomRed 21662 2014. március 25. 20:51  
Még egy fogalom, ami gyakorlatilag egy ország általános életszínvonalát méri: http://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja_az_emberi_fejletts%C3%A9gi_index_alapj%C3%A1n

"A Humán Fejlettségi Index egy összehasonlítási alapot képezõ mutató, amelyet az adott országban lévõ születéskor várható élettartam, az emberek mûveltsége, az oktatás, az életszínvonal és az életminõség alapján állítanak össze világviszonylatban összevetve a különbözõ országokat. Általánosságban véve e mutató az emberi jólét mérõszáma, különös tekintettel a gyermekek jólétére."

Gondolom nem kell magyarázni, mi a kapcsolat e között, illetve az imént általam idézett "versenyképesség javító" politika között.

TomRed 21661 2014. március 25. 20:43  
Befektetõ barát környezet, Orbán Viktor szerint: http://endresy.blogspot.hu/2014/03/allamrabszolgasagorbaniaban.html

"Az, aki tehát Magyarországot azzal reklámozza, hogy itt igen minõségi, és bagóért, üveggyöngyért dolgoztatható munkaerõ várja a befektetõbarát kormány által idehívottakat, az gyakorlatilag elárulja az állampolgárokat."

Demján Sándor szerint: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=420330

"Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthetõ. A sikeres vállalkozó, a TriGránit fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport tulajdonos-vezetõje szerint csak olyan országban érdemes befektetni, ahol a dolgok nem jól mennek, és ebbõl a szempontból hazánk ideálisnak tekinthetõ."

KawaÉvi 21660 2014. március 25. 20:30   Válasz erre: 21658
Köszönöm Taro a hozzászólásodat. Az én szüleim, nagyszüleim egy fizetésbõl éltek sok-sok gyerekkel. Én három gyereket neveltem föl, hol jól hol kevésbé jó körülmények között. SOHA sem kellett semmiféle támogatást kérnem.
Természetesen elhiszem, hogy a mai kiszámíthatatlan világban hozhat a sors átmeneti nehéz helyzetet - de abból ki kell (!) mászni. De ha valakinek már évtizedek óta tart a nehéz helyzete, azzal nem tudunk mit kezdeni. Azt "halászni" kell(ene) megtanítani.
Én a viszonylag elmaradott Észak-magyarországi régióban lakom. Kevés a munkahely és nagy a szegénység. De még több a tehetetlen! Mindennapi életem során betekintettem olyan varrodavezetõ gondjába, hogy nem talál munkaerõt, pedig az Isten háta mögötti varrodájába munkásbusz hozza-viszi a dolgozókat. De oda csak a munkanélküli kis-könyvvel jelentkeznek, hogy azt írja bele, hogy nem tudja foglalkoztatni.
Tehát elnézést kérek attól a szûk rétegtõl aki sértve érzi magát a "lekezelõ" hozzászólásom miatt, de azt hiszem a legtöbb embernél nem lehetetlenrõl, hanem tehetetlenrõl beszülhetünk :-)

Taro 21659 2014. március 25. 20:12  
Még csak annyit:
A segélyek csökkentésével a dolgozók bérszínvonalát csökkenti a kormány.
ha a segélyek csökkentése mellett még a versenyszféra munkahelyei is csökkennek, akkor a társadalom elszegényedik és kialakul a valódi "marék rizsért" dolgozó ázsiai társadalmi berendezkedés.

Taro 21658 2014. március 25. 20:09  
Azért még mindig mellbevágó itt olvasgatva észlelni, ahogyan rohamosan szertefoszlik a társadalmi szolidaritás. Így esik szét a társadalom.
Kawaévitõl kérdezném: olyan nem létezik, hogy valaki önhibáján kívül veszti el a munkáját, esetleg átmenetileg olyan nehéz helyzetbe kerül, hogy szüksége lehet "gyermekvédelmi támogatásra"?
vagy szerinted aki elveszíti a munkáját, esetleg nehéz helyzetbe kerül, az alkalmatlan szülõnek?
Én tényleg nem populistának hívom az ilyen sommás véleménynyilvánításokat...

Bedouin 21657 2014. március 25. 19:57   Válasz erre: 21656
Hát azt hiszem ez is ide illik, illetve kapcsolható még az elõzõ postodhoz is:

Egy okos Amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy Õ
soha nem buktatott meg egy hallgatót sem , de a közel múltban
megbuktatott egy egész osztályt .

Miért? Azért mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care"
szociális program nagyon is jól mûködik. Nem lesz tovább szegény, sem
gazdag , sõt mindenki egyenlõ alapon fog élni és fogja érezni majd
magát.

A professzor azt mondta, OK , próbáljuk ki a tervet és majd meglátjuk
kinek lesz igaza. Mától fogva mindenkinek az osztályzatát csak
összeadjuk és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki a végén. Jó?
Így majd meglátjuk kinek lesz igaza a végén. Mindenki az osztályban
bele egyezett. A legjobb az 5-ös és a legrosszabb az 1-es osztályzat
lesz.

Az elsõ teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok akik tudtak ,mert
sokat tanultak , reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult az meg örült
az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával a hallgatók akik az elsõ esetben keveset
tanultak , még kevesebbet tanultak , és akik elõször sokat tanultak ,úgy
gondolták hogy akkor õk minek igyekezzenek es Õk is kevesebbet
tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet
tanult és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért . Tehát
senki nem volt megelégedve és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen
módon alapszik és azért fog az is megbukni . Mert ha a jutalom elég nagy,
a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány
elveszi a jutalmat az igyekvõktõl, hogy a lusta is jól járjon, senki nem
fogja törni magát, ha Õ azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat
kifosztod.

2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész
biztos valaki másnak kellett megdolgozni.

3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig, amíg azt valaki mástól
el nem veszi elõször.

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy elõször elosztod.

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a
másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy
akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan,
aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé
halad.

Jam Clerk 21656 2014. március 25. 19:42   Válasz erre: 21655
Ha már közmondásszerû izék, akkor itt van még egy: "Nehéz a sasokkal szárnyalni, ha pulykákkal vagy körülvéve" :)

KawaÉvi 21655 2014. március 25. 19:27   Válasz erre: 21651
Lehet hogy nem teljesen ide vág, mégis ez jutott az eszembe:
Egy másik topicban írta egy hozzászólásomra Beduin barátom, és milyen igaza volt:
"Aztán meg ennél jobban sehova nem illik az az örök érvényû mondás, miszerint: az éhezõnek nem enni kell adni, hanem meg kell tanítani halászni!"
És nem volna itt ennyi "hátrányos helyzetû", és nem volna szükség (ez a "kedvencem") gyermekvédelmi támogatásra - mert aki ebben részesül, ott a gyermeket a szülõtõl kéne óvni!!!
Pedig nem vagyok populista...sõt :-)))

Satancica 21654 2014. március 25. 18:06  
Nekem a hétvégém után ez jut eszembe!!!
Persze jó értelembe!!!!

Spapa 21653 2014. március 25. 17:19  
Vasárnap délutáni szunyókálásomból -a vezetékes- telefonon bejövõ hívás ébresztett. A CÖF volt, békemenetre hívtak 29-ére. Szerintem fölkerültem a rosszak listájára. :-(
Én inkább tojásdobáló versenyt hírdetnék arra a napra. :-)
http://magyarnarancs.hu/belpol/kiskapuzas-nagyban-89058

TPBalaton 21652 2014. március 25. 11:47  
Orbánisztánia:
http://www.stop.hu/belfold/ezernyi-eltitkolt-fagyhalal-magyarorszagon/1226798/
No comment...

Jam Clerk 21651 2014. március 25. 10:38  
Tényleg csak általánosságban: egy adott populációban (nevezzük társadalomnak) az lenne a cél, hogy a gazdagok rovására emeljük fel a szegényeket, közelítsük a két réteget? Ez bármennyire is szépen hangzik, de sosem fog a gazdagok beleegyezésével találkozni, másrészt senkit sem motivál, ha arról van szó, hogy "keress többet, élj jobban"... mert "minek, ha úgyis elveszik tõlem a többletet?".
Az viszont hosszú távon szintén nehezen elképzelhetõ számomra, hogy mindenki egyre jobban él, meg a szegények gyorsabb ütemben zárkóznak föl a gazdagokhoz, mintsem azok gazdagsága növekedne, aztán végül elõbb-utóbb majd elérkezünk a nagy boldog Kánaánba, ahol mindenki gazdag, esetleg néhányan egy kicsit gazdagabbak, mindenki közösségben gondolkodik, egyaránt hozzájárul a közjóhoz, de senki sem irigykedik a kicsit gazdagabbakra... ezt hívják utópiának, nemde? :)
Szóval, röviden: valahol nekem ez a pénzügyi értelemben vett különbségtétel "szegény" és "gazdag" között (meg a két csoport szembeállítása) jórészt populizmusnak tûnik, abból meg van épp elég ebben az országban (is). Nem azt mondom, hogy aki szegény, az dögöljön éhen, csak nem vagyok biztos abban, hogy csakis az a módszer vezethet el a kiegyensúlyozott társadalomhoz, ha belsõ késztetõ erõ híján (sõt, az általános emberi viselkedés ellenére), pusztán állami erõbõl, külsõleg pénzt faragnak le a "gazdagokról".

TomRed 21650 2014. március 25. 09:50  
Orbánisztán: a szegények még szegényebbek lettek, a gazdagok még gazdagabbak. Ugyanakkor az ország leszakadása a régiótól folytatódott.

http://tenytar.blog.hu/2014/03/25/masfel_millio_melyszegeny_orszaga_lettunk

klimas 21649 2014. március 24. 11:32  
Erre : http://sportgeza.hu/motogp/2014/03/23/magyar_motoroslany_nyert_katarban/ büszkék lehetünk.

klimas 21648 2014. március 24. 11:11  
http://www.origo.hu/itthon/20140324-welsz-tamas-tuladagolhatta-a-kabitoszert-ez-is-okozhatta-a-halalat-a-blikk-szerint.html

Valószínüleg el kezdték olvasgatni....

tsanyi 21647 2014. március 20. 18:04  
Nagyjából ezt mondom én is.: http://www.youtube.com/watch?v=C4ms4Kx1xjQ#t=217&hd=1

TomRed 21646 2014. március 20. 11:23  
Egy igazi hívõ (mellesleg nem a kérdésre válaszol...): http://www.youtube.com/watch?v=M0GRAhWAIM8

"Orbán Viktor egy becsületes magyar király"

Jam Clerk 21645 2014. március 20. 10:45   Válasz erre: 21643
Otthon próbálkoztam vele, érdekes dolog, de jobban bele kéne mélyedni :)

TomRed 21644 2014. március 20. 10:40  
Egy komment az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságpolitika eredményeirõl:

"Orbán 7%-os GDP növekedést ígért, ehelyett lett 0%-os,
1millió új munkahelyet ígért, ehelyett több százezer munkahely szûnt meg,
egyszeri nagyarányú adócsökkentést ígért, ehelyett többszöri nagyarányú adóemelés és több tucat új adó bevezetése lett,
a nyugdíjak megvédését ígérte, ehelyett ellopta és elherdálta 3 millió ember nyugdíját,
jólétet ígért, ehelyett milliók szegényedtek el dilettáns gazdaságpolitikájának következtében,
államadósság elleni harcot hirdetett, amit még az alkotmányba is belefoglalt, ennek eredményeképpen az elmúlt 4 évben minden idõk legnagyobb államadósság növekedését sikerült összehoznia. Közben pedig a "Magyarország jobban teljesít" ömlik az arcunkba..."

Innen (18 éves csúcson lehet az államadósság.): http://www.origo.hu/gazdasag/20140319-18-eves-csucson-lehet-az-allamadossag.html

gencsydani 21642 2014. március 18. 21:46   Válasz erre: 21641
"Erre te ajánlottál egy oldalt..."

Semmi köze nem volt az én hozzászólásomnak a tiédhez, mindössze a véletlen mûve hogy éppen egymás után kerültek be ide.

A többit köszönettel tudomásul veszem, a Koránt mindenképpen tervezem tanulmányozni.

Bedouin 21641 2014. március 18. 20:51   Válasz erre: 21639
Nyilvánosan kérek elnézést, ha megsértettelek, semmi bántó szándék nem volt benne!
Egyébként visszanézve a kronológiát belinkeltem egy oldalt ami az ország komparatív elõnyeit taglalja, rámutat arra, hogy nem érdemes itthon gyapotot és rizst termelni, mert lehet, hogy megterem, de baromi drága lesz.
Erre te ajánlottál egy oldalt, hogy a muslimok a békére törnek amblock.
Kérdezhettem volna, hogy ez most hogy jön ide, de nem tettem.
Talán a két post között a kapocs a következõ néhány szó: "érdemes végig olvasni".
Ha az egyértelmû kérdésed arra vonatkozott, hogy áttértem-e az iszlám hitre, akkor a válaszom is egyértelmû igen, de nem térítek senkit sem, mindenki maga tudja.
Ha lesz alkalmad belenézni egy Koránba akkor olvass el belõle néhány oldalt úgy, hogy Allah nevét helyettesítsd be a Természet szóval és ne csak olvasd, hanem értsd is.

Jam Clerk 21640 2014. március 18. 20:29   Válasz erre: 21639
Én a te mondataid közül a kafírok sorsára vonatkozó kérdést éreztem heccelésnek, de ez csak az én véleményem.

gencsydani 21639 2014. március 18. 20:24   Válasz erre: 21638
A vallására irányuló kérdés, bár némiképp lehet hogy tolakodó, de kevéssé hinném hogy bármiféle módon alkalmas lenne bárkinek is a földbe döngölésére (virtuális értelemben)...amennyiben pedig mégis zavarja az ilyen irányú érdeklõdésem, azt jelezhette volna kevésbé lekezelõ módon, talán megértettem volna úgy is.

Jam Clerk 21638 2014. március 18. 20:16   Válasz erre: 21637
Lehet válaszolni, ha az elvárt végeredmény mindkét fél részérõl a megegyezés és/vagy elfogadás. Ha csak a vita kedvéért heccelünk valakit, és a magunk igazának a másik félbe döngölése a cél, akkor nem sok értelmét látom.

gencsydani 21637 2014. március 18. 18:45   Válasz erre: 21636
Nincs értelme válaszolnod egy teljesen egyértelmû kérdésemre? Kösz...

Bedouin 21636 2014. március 18. 13:41   Válasz erre: 21635
Dani, szerintem errõl mi ketten, ne beszélgessünk :)
Semmi értelme :D
És soha nem fogsz kihozni a sodromból és nem foglak fölrobbantani, vagy lelõni sem, bármennyire szeretnéd. :)))
Mesh mumkin!
Ma'salama sadik.
Béke legyen veled!

gencsydani 21635 2014. március 18. 13:09   Válasz erre: 21634
De ha olvastad, akkor azt is tudnod kell hogy mi a kafírok sorsa...vagy netán áttértél az iszlám hitre?

Bedouin 21634 2014. március 18. 12:42   Válasz erre: 21633
Nem szeretném annak beállítani magam és nem is vagyok az :)
Igen, olvasom és van is sajátom, sõt még büszke is vagyok rá! :D

gencsydani 21633 2014. március 18. 11:54   Válasz erre: 21628
Márpedig sajnos az "épületes marhaság" minden egyes gondolata egybevág azzal amit én eddig más forrásokból hallottam/olvastam az iszlámról, annak történetérõl és mûvelõirõl...

Egyébként ha már ekkora szakértõnek állítod be magad a témában: Te olvastad a Koránt?

Bedouin 21632 2014. március 18. 10:48   Válasz erre: 21631
Na ugye :)
Minden betûddel egyetértek!

Nem az volt a célom, hogy muslimokat mosdassak, de ahogy a Dani linkjébõl is kitûnt, vannak olyan "mûvelt" olykor tájékozatlan emberek, akik szinte megpróbálják hipotézisekkel alátámasztani az elferdített valóságot.
Persze, ha már muslim akkor terrorista, mert mi is lehetne más, ez kitûnt abból a kommentbõl is, ami azt hiszem a viccek topicban közzétett kis filmre reflektált, ahol fegyverrel lõttek és Newton III. törvénye értelmében jól hanyatt lökte a készülék :)

De már megest túl sokat locsogok itt össze :)

Jam Clerk 21631 2014. március 18. 10:32   Válasz erre: 21630
Szintén csak úgy összegzésként: a kereszténység csak mint elõzményt tekinthetné az Ószövetséget, benne a Tízparancsolattal. Jézus szerint a két fõ parancsolat a lényeg („Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl és teljes elmédbõl. Ez a legfõbb: az elsõ parancs. A második hasonló ehhez: szeresd felebarátodat, mint önmagadat. E két parancson függ az egész törvény és a próféták.” (Mt 22,37-40)
Persze ezt még nehezebb kötötten értelmezni :)
Pár éve úgy gondolom, aki 30 éves kora után még templomba jár, annak valahol fölösleges, mert nem értette meg az egésznek a lényegét. Kicsit sarkos vélemény, de az enyém :)

A másik dolog pedig: ne keverjük össze a "vallások" eredeti üzenetét azzal, amit egyéni elképzelések és érdekek késõbb ráaggattak a "vázra". A keresztes háborúk pont ilyen toldalékok, semmi másra nem jók, csak hogy eltakarják és meghamisítsák a lényeget, és alapot adjanak azoknak, akik ebbõl a nézetbõl AKARJÁK látni és láttatni az amúgy egészen másról szóló üzenetet.

Bedouin 21630 2014. március 18. 09:26   Válasz erre: 21629
Igazából nem neked címzem, csak úgy összegzésként a témához:
A szabad értelmezésbõl mindig baj van :)
A Korán magyarázata megközelítõleg olyan hosszú, mint a 114 szúra :)
Nyilván vannak szélsõségek az életben, hisz az is igen balga dolog lenne, ha a keresztény vallás esetén szembe állítanánk a tízparancsolatot (5.pont), a keresztes háborúkkal.
Tudom én, hogy minden muslim és muslima terrorista, de nézzük meg a tíz parancsolatot, íme:

1. Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!
- ahha, értem én, ki-ki a magáét :)

2. Isten nevét hiába ne vedd!
- Mohamed próféta volt, tehát nem bûn kifigurázni, így szûz Máriáról is lehetne, obszcén képeket rajzolni, de persze maradjunk csak a jó ízlés határain belül!

3. Az Úr napját szenteld meg!
- nincs ezzel semmi baj.

4. Atyádat és anyádat tiszteld!
- alapvetõ emberi érték.

5. Ne ölj!
- na, most nem tudom mi volt elõbb a keresztes háborúk, vagy a tíz parancsolat? :DDD

6. Ne paráználkodj!
- a férfi-fiúval az számít? Na már megint csak a demagóg asszociációm :(

7. Ne lopj!
- vitán felüli.

8. Ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy!
- hát ezt is ki-ki kénye-kedve szerint értelmezi :)

9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
- hát ez valóban csúnya dolog :)

10. Mások tulajdonát ne kívánd!
- ez nem ugyanaz, mint a hetes?

Ja és a keresztes háborúkat miért nem hívták dzsihádnak?

Jam Clerk 21629 2014. március 18. 08:42   Válasz erre: 21628
Kicsit belepörgettem, és késõbb azt írják, a Korán az alap, a magyarázat pedig Mohamed élete (Szunna), és az a lényegesebb, hogy õ hogyan ültette át a napi életbe a Korán elképzeléseit. Ha innen nézzük, akkor nem is feltétlenül számít, hogy mit ír a Korán, nem?

Bedouin 21628 2014. március 18. 08:32   Válasz erre: 21627
A harmadik oldalig jutottam, de annyi épületes marhaság van benne összehordva, hogy sajnáltam rá az idõt, hogy végig rágjam :))
Arról nem is beszélve, hogy aki ilyeneket hord össze a Koránról, az véleményem szerint nem is olvasta azt ...

gencsydani 21627 2014. március 18. 08:18   Válasz erre: 21623
Különben nem ajánlanám.

desiderus 21626 2014. március 17. 20:55  
Ezek az igazán fontos dolgok....minden más le van xarva.
Magyarország jobban teljesít...miben is ?
Futballstadion építésben.

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20140317-a-vasas-mint-anyaegyesulet-kiszall-a-labdarugocsapatot-mukodteto-gazdasagi-tarsasagbol.html

Bubó Doki 21625 2014. március 17. 17:26  
Szétröhögtem magam......http://cink.hu/oriasi-ziccer-volt-a-magyarorszag-miniszterelnoke-pl-1545200139

Bedouin 21623 2014. március 17. 13:55   Válasz erre: 21622
Te elolvastad?

gencsydani 21622 2014. március 17. 12:51  
Ezt is érdemes elolvasni:
http://www.politicalislam.com/pdf/WebSitePDF/A_Self_Study_on_Political_Islam_Level1_Hungarian.pdf

Bedouin 21621 2014. március 17. 07:34  
Érdemes végig olvasni, bár már volt szó róla itt is :)
http://sporolok.blog.hu/2014/03/16/ne_vegyel_magyart

Barla 21620 2014. március 14. 13:16  
Na igen, a lepényhal esete.. :-) Azért szeretném még megélni, hogy nem az ellenséget látják egymásban, hanem az ellenfelet....

Bubó Doki 21619 2014. március 14. 13:11  
Tévedsz. Sajna az élet még hosszú-hosszú ideig nem lesz itt normális. Olyan mélyen van mindenki megdolgozva és megmérgezve, hogy szinte több generáció kell a felejtéshez. De reménykedjünk.....peace.

Barla 21618 2014. március 14. 12:18  
Ha lemennek a választások, talán megnyugszanak a kedélyek is. Vissza tér a "normális" élet...

Spapa 21617 2014. március 14. 12:09   Válasz erre: 21616
Mindenki imádkozik!
"Kaptam egy felhívást "közimára" Még 1X 4 évet címmel. Úgy gondoltam kiegészíteném a felsorolást az alábbiakkal, és ezzel együtt továbbítom.

Aki akar imádkozhat: Még több új stadionért, a felcsúti kisvonatért és az ott épülõ repülõtérért, a ház végében a budi helyett a 4 csillagos szállodáért, a föld és trafikmutyiért, vezérünk nejének jócskán felszaporodott magánvagyonáért, az 500 ezer kivándorlóért, a haverok további gazdagodásáért, a 38 új adóért, a 27%-os áfáért, a Simicska tolvaj maffiáért, az összes elmebeteg kormánytagért, a "sokat érõ " Lázárért, a pirospöttyös bankelnökért, a tönkretett oktatásért, a várólistákért, az ellopott magánnyugdíjért, a tönkretett közigazgatásért, a terrorelhárító magánhadseregért, a 2010-ben megemelt 30%-os gázáremelésért,amit most 20%-al csökkentettek, az"elefántokért" akik belegázoltak a magyar kultúrába, a Fekete Györgyökért, Szakályokért, Kerényikért, a Horthy-szobrokért, a készülõ emlékmûvekért, az összes seggnyalóért, a korrupt és hazug közmédiáért, külön a jól kérdezõ Óbersovszkyért, a munka törvénykönyvért, az új alkotmányért ,
minden módosításáért, és annak bíróságáért, a Klebelsberg-intézetért, annak Arankájáért,
no és külön még a megtért Hoffman Rózsáért, továbbá az alkotmányt illusztráló
elmebeteg festményekért, milliárdos korrupciókért, az új választójogi törvényért,
a Nyerges Zsoltokért, a többszörös milliárdos felcsúti gázszerelõ- polgármesterért, a
8:1-es magyar válogatottért, a szotyolázó VIP-páholyért, a 160-ról 248
Ft-ra emelkedett svájci frankért, - külön ima ezért Kósának és Szíjártónak,
a "megsegített" adósokért, az ócsai,
milliárdokért épített szellemfaluért, és jöjjön még
több konzultációs levél hülye kérdésekkel a miniszterelnöktõl,
alkalmanként 700 millióért, a hazudozó kormányszóvivõkért, különösen a
kócosfogú Selmecziért, aki megõrizte maguknak valahol a 3000 milliárdnyi
nyugdíjmegtakarításokat, az elbukott MOL -részvényekért, azért a sok jó
szélmalomharcért amit az Unió, az IMF , az USA ellen vívogatnak, no és az
az új szövetségesekért, fõleg
az oroszokért és azeriekért, el ne felejtsem : a Magyar Csapatért, akik
máris harcban állnak, hogy megvédjenek minket a nem tudom kiktõl...
Mert "nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, az a baj, hogy alacsony a kerítés." Amen.
EZEK UTÁN!

Barátok! Kérlek benneteket, hogy ezt a láncot ne szakítsátok meg, és ha
módotok van adjátok tovább annak, akinek jónak látjátok s akikkel
imádkozhatunk, amennyit csak lehet: Mert meg van írva: *"ELÕL ÉS HÁTUL
KÖRÜLZÁRTÁL ENGEM ÉS FÖLÖTTEM TARTOD KEZEDET !"* *IMALÁNC ORBÁN VIKTOR
**miniszterelnökért:* *Az Úr legyen elõtted, hogy a jó utat mutassa
néked!* *Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon * *és
megvédjen a veszedelmektõl!* *Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a
gonosz cselvetésétõl!* *Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha
elesel!* *Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon ha szomorú vagy!*
*Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak!* *Az Úr
legyen fölötted, hogy megáldjon téged!* *Így áldjon meg téged a jóságos
Isten ma, holnap* *és minden idõben! __________________________________*
*A MEN"

Bubó Doki 21616 2014. március 14. 10:33  
Hogy leült ez a topic? A tsanyi is eltûnt......biztosan leszóltak a pártközpontból......vagy elvitte a fekete autó......Pelikán elvtárs, merre van?
http://www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM

klimas 21615 2014. március 6. 10:03   Válasz erre: 21614
Egyetértek.

isti55 21614 2014. március 6. 06:14   Válasz erre: 21613
én már tettem ! vidékre költöztem, fával fûtök, sárban, esõben is motorozk, mosatlan gyümölcsöt is eszek. TV-t ritkán nézek. és sokszor látom a napfelkeltét, napnyugtát.
Sánta Õz jól látja, a "fehér ember" a vesztébe rohan, de ebbõl a vonatból szerintem már nincs kiszállás.

klimas 21613 2014. március 5. 16:42   Válasz erre: 21612
A megoldás? Ha csak végig gondoljuk egy más kultúrában nevelkedett embertársunk meglátásait és egy-két dolgot megváltoztatunk, már valamit tettünk saját magunkért!

isti55 21612 2014. március 4. 18:01   Válasz erre: 21611
no comment. :(
"terjesztem" , talán valaki megoldást is tud ...

klimas 21611 2014. március 4. 15:02  
Érdekes meglátások:
http://zacc.cafeblog.hu/2014/03/03/ahogyan-egy-indian-fonok-latja-a-feher-embert/

eröt 21610 2014. február 28. 20:36  
Van az,hogy NET-figyelés.Ennek szellemében...

klimas 21609 2014. február 28. 18:52   Válasz erre: 21608
Velünk lett tele a gatyája ??

eröt 21608 2014. február 28. 17:05   Válasz erre: 21607
Megjelölném a C -t.

klimas 21607 2014. február 28. 16:47   Válasz erre: 21605
Mi van veled mostanában, nagyon csendes vagy ?
Ez két dolgot jelenthet, egyrészt qrva sok melód van ,nincs idõd a neten lógni, vagy szóltak neked......

Sanyiqua 21606 2014. február 25. 20:24  
ja,ja... kellemes ez az Ermitage.

tsanyi 21605 2014. február 25. 20:19   Válasz erre: 21604
No, Te is ittál már..:))

Sanyiqua 21604 2014. február 25. 20:18  
Tessék egy II. Világháborús kép, igazi kincs van elrejtve a képen:

tsanyi 21603 2014. február 25. 19:47  
ittam....igyak még?

isti55 21602 2014. február 25. 18:07  
"mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást". http://szineshir.hu/nagyvilag/a-hivatalos-agymosas-tiz-pontban/#

Jam Clerk 21601 2014. február 25. 13:16  
Önmagában azt nem értem, hogy ha a kép a II. világháború elõtt a "Hatvany gyûjtemény ékessége volt", aztán "egy szlovákiai orvos szovjet katonáktól kapta a képet", majd "Ezt követõen helyi üzletemberek tulajdonába került", akkor - tudom, naivitás, de - hogyan lehet ilyen esetben bizonyítani a tulajdonosi láncolatot?
Elviszik "megõrzésre a fosztogatók elõl" a dicsõ szovjet kultúrlények, átadják e (kettõs értelemben is) nemes terhet (a megõrzés és a kép értékének terhét) egy útjukba esõ orvosnak, akkor ettõl még hogyan kerülhet helyi üzletemberek tulajdonába? Ez legföljebb "birtokába", ha jogilag nézzük. Vagy ilyenkor, mûkincseknél van "elévülés"?
Ha nincs, akkor sem értelmezhetõ, hogy pontosan kinek jár a vételár, de hogy nem azoknak, akik most "eladták", az szerintem biztos. A láncolatban szereplõ 3 birtokos egyikénél sem írták, hogy jogszerûen, pénzért vette volna. A katonák "elhozták", az orvosnak "átadták", az üzletemberek "tulajdonába került". Ez elég pongyola megfogalmazás, fõleg, mert hát a Hatvany gyûjtemény gazdáját elfelejtették megkérdezni...

klimas 21600 2014. február 25. 12:38   Válasz erre: 21599
Hol-hova-minek ?
Az egészségügy soha nem volt ilyen állapotban(by selmeczi csücsök), a tanáriok ,háziorvosok, nõvérkék, katonák most kaptak fizuemelést, a stadionok rendben épülnek....mi kell még???

desiderus 21599 2014. február 24. 21:50  
Nem lett volna jobb helye ennek az összegnek ?

http://index.hu/kultur/2014/02/24/elunk_mint_csekonics_4_5_milliardert_vettunk_aktkepet_januarban/

Spapa 21598 2014. február 24. 18:22  
Ezek vannak:
A fanyalgók virágkora: se Összefogás, se Fidesz?
http://democrat.blog.hu/2014/02/23/a_fanyalgok_viragkora_se_osszefogas_se_fidesz

tsanyi 21597 2014. február 24. 17:57  
A Kétfarkú Kutya Párt passzivistákat keres. http://www.youtube.com/watch?v=3Fs6wADsB_0

kawa70 21596 2014. február 19. 21:04   Válasz erre: 21595
És meg fogja nyerni a választásokat.........A dohánybiznisz után meg jöhet nyár elején a Nemzeti Szeszbolt.

kawa70 21595 2014. február 19. 21:03   Válasz erre: 21594
Ha megnyeri a választásokat, elsõ intézkedése lesz a rezsicsökkentés miatt kiesõ bevételt vissza termelni. Jó kampányfogás volt, elõre gondolkodtak.......És sikeresen csináltak ingyenreklámot azáltal, hogy kötelezték a szolgáltatókat arra hogy tüntessék fel a spórolás mértékét. Így minden hónapban többször emlékeztetik a zembereket.

desiderus 21594 2014. február 19. 20:59   Válasz erre: 21593
Ha ez a banda megnyeri a választásokat majd meglátjuk, hogy lesz még mélyebben...

frici105 21593 2014. február 19. 11:52  
Hajrá Magyarország hajrá fidesz!
Istenem, hova tud még süllyedni ez az ország?:((

"Fideszes politikusok buzdítják a rezsifórumok közönségét arra, hogy jelentsék, ha valamelyik társasház közös képviselõje elszabotálja a rezsicsökkentést, és nem függeszti ki a spórolásról szóló tájékoztatót."
http://www.origo.hu/itthon/20140218-kozos-kepviselok-es-a-rezsicsokkentesrol-szolo-tajekoztato-fogyasztovedelmi-birsag.html

tsanyi 21592 2014. február 18. 15:00   Válasz erre: 21587
Ha az elsõ sorba kap jegyet hozzon nylon ruhát mert a hölgy és batman-e elég vehemens és csapkodó..:)

tsanyi 21591 2014. február 18. 14:59   Válasz erre: 21585
Az lesz, lehet, hogy lesz légi bemutató is.:)

tsanyi 21590 2014. február 18. 14:58   Válasz erre: 21582
Rendben, intézem....viszont így már csarnokot kell bérelnem mert nagyon sok igénylés érkezett......hogy fogja az a kis reszelõs, remegõs hangja betölteni a többszáz fõs csarnokot?:))

Penzi 21589 2014. február 18. 14:22   Válasz erre: 21588
Honnan tudod, hogy fáj a feje ? )))))))))))))))))

Bedouin 21588 2014. február 18. 14:10   Válasz erre: 21587
Milyen pár nap?
És az a rengeteg fejfájás az smafu?

Penzi 21587 2014. február 18. 13:57   Válasz erre: 21586
Azért remélem nem az elsõ sorban fog ülni ))))))))
A fecsegésen meg nem csodálkozom, ilyenek vagytok, ennyi …..))))))))
Gondolom milyen programokra mennétek azon a pár napon )))

Bedouin 21586 2014. február 18. 13:54   Válasz erre: 21585
Nézd, már így is túl sokat fecsegtem :)))
De, azt még mondd meg Gyulának, hogy ha bármi történne, nálunk ellakhat egy-két napig :)

Penzi 21585 2014. február 18. 13:51   Válasz erre: 21584
Biztos, hogy a fehér szakállas batmanre vett jegyet ? Nincs itt valami tévedés ? ))))))))

Bedouin 21584 2014. február 18. 13:46   Válasz erre: 21583
Vagyunk egy páran????
Sajnálom, hogy tõlem kell megtudnod, de Gyula is rendelt jegyet :)

Penzi 21583 2014. február 18. 13:39   Válasz erre: 21582
Ezek szerint vagytok egy páran :-)))

Bedouin 21582 2014. február 18. 13:33  
Te Sanyi, hallode?
Lehet-e még kapni jegyeket Blazsovics néni évértékelõjére?
Mert nekem kéne kettõ darab!

Penzi 21581 2014. február 18. 13:26   Válasz erre: 21580
Azt hiszed mindenki olyan beteg, mint Te ? ))))))))))))))

tsanyi 21580 2014. február 18. 13:00   Válasz erre: 21579
Egy kis kukkolás sem?...:)

Penzi 21579 2014. február 18. 12:55   Válasz erre: 21577
Ezt az "élményt" meghagyom Nektek , Férfiaknak :-)))

tsanyi 21578 2014. február 18. 12:08   Válasz erre: 21577
Te is eljönnél? ....akkor leszervezem...:)))

Penzi 21577 2014. február 18. 12:06   Válasz erre: 21575
Nem meghallgatják, hanem megnézik :-))))

tsanyi 21576 2014. február 18. 08:30  
"Noam Chomsky világhírû nyelvész (egy kommentben bizonyítják, hogy mégsem õ írta) tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást."

: http://iflgazdasag.blog.hu/2014/02/17/a_hivatalos_agymosas_tiz_pontban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_18&utm_campaign=index

tsanyi 21575 2014. február 16. 16:40  
Eh, Nektek semmi se jó...na majd egyszer eljöttök és meghallgatjátok ahogy Blazsovics néni politizál....az lesz majd a gusztustalan...:)))

eröt 21574 2014. február 16. 13:37   Válasz erre: 21573
Támogatom a javaslatot.Ez sokkal gázabb.

Bubó Doki 21573 2014. február 16. 10:51   Válasz erre: 21572
Sanya, ne gusztustalankodj........akkor inkább a politika....))))

tsanyi 21572 2014. február 16. 10:16  
Megkérdeztem Blazsovics nénit, hogy mondja már el milyen emlékei vannak a csendõrökrõl?.....ahogy meghallotta kérdésem elhomályosult a zöld hályogtól amúgy se fényes tekintete, kicsit kiegyenesedett megemelve a blúz alatt a pendely feléig érõ keble végeit, O lába ha lehet még jobban kikerekedett kissé láttatva a szoknya alól elõtûnõ õszbe hajló szõrzetét na meg a batman szárnyak széleit és azt mondta: .....hááát kedveském (mert így szólít ha jó kedve van) tudja nekem a csendõrökrõl az emlékeim nagyon jók.....néha többször is egymás után....

tsanyi 21571 2014. február 15. 17:59   Válasz erre: 21570
Ez politika?..szerintem alkoholizmus....és azt nem kezdem csak folytatom...:))

eröt 21570 2014. február 15. 16:36   Válasz erre: 21569
Megint kezdesz politizálni?

tsanyi 21569 2014. február 15. 12:24  
:): http://index.hu/napirajz/2014/02/15/gyonyoru_keszulek/

tsanyi 21568 2014. február 14. 18:33  
A csendõrség története dióhéjban, az utolsó mondatokban benne van, hogy miért utálta a nép a csendõröket (tudom, a többség nem utálta mert jó modorra nevelték a szegényeket...., hogy a szegények voltak mégis többségben?....háát azt inkább ne említsük) :

"1881. február 14.
Törvény hozza létre az egységes csendõrséget

Eleinte nem is volt annyira nyilvánvaló, hogy szüksége van az államnak egy országos rendfenntartó erõre, hiszen adva volt a megyék pandúrszervezete, végveszélyre pedig a hadserege. A nép által gyûlölt osztrák zsandárszervezetet 1867-ben fel kellett oszlatni - de Horvátországban és Erdélyben továbbra is fenntartották. A közlekedés korszerûsödésével, a polgáriasulással a bûnözés is átalakult, de csendbiztosok által vezetett pandúrok ezzel nem tudtak lépést tartani. Az 1881:III. tc. alapján a régi zsandárság mintájára fokozatosan jön létre az egységes, az egész országra kiterjedõ karhatalmi szervezetként a csendõrség. Az összességében 8 ezer fõs õrtestület személyi ügyekben a honvédelmi, szolgálati vonatkozásban viszont a belügyminiszter alá tartozott. A magyar hagyományoktól idegen volt a kakastollforgós fekete kalapot hordó, katonaruhás csendõr. Rendfenntartó, nyomozó- és karhatalmi szolgálatot teljesítettek, állandó õrjárataik is a biztonságot erõsítették. Elsõsorban a vidék rendjét vigyázták, hiszen a városoknak volt saját rendõrségük. De már 1882-ben bevezették, hogy vámosok - fizetség ellenében - szerzõdéses alapon csendõri felügyeletet vehettek igénybe. A vármegyét ezzel újabb csapás érte: megszûnt a rendfenntartó jogköre, saját karhatalmát, a pandúrszervezetet felszámolták. A csendõrség politikai funkciója részben a választások idején, az irányított rendfenntartás révén érvényesült, máskor a parasztmegmozdulások gyors leverésében, a "fenyegetõ jelleget öltõ" munkásgyûlések felügyeletében mutatkozott meg. A századvégtõl már elég gyakran eldördülõ csendõrsortüzek miatt a közemlékezetben elhalványult a szervezet köznapi rendfenntartó, bûnüldözõ funkciója. "

desiderus 21567 2014. február 13. 22:13  
Ismerve a magyar valóságot, a projekt költsége igen csak meg fog szaladni....

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_aramdragulast_indokolna_paks_bovitese_itt_a_bizonyitek.576153.html

klimas 21566 2014. február 11. 13:17   Válasz erre: 21565
http://index.hu/kulfold/2014/02/09/a_takarito_miatt_mondott_le_a_miniszter/

Igen, így is lehet csinálni.....

desiderus 21565 2014. február 10. 21:37  
Egy kis külföld...mit engednek meg maguknak emberek, ha más lóvéjáról van szó...az ADAC német autóklub bukta...

http://www.origo.hu/auto/20140210-adac-botrany-lemondott-a-nemet-autoklub-elnoke.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-6&utm_campaign=sec

tsanyi 21564 2014. február 10. 19:11   Válasz erre: 21560
Eddig!...csak eddig mert most már, hogy kiderítettem mi a jó a nõnek már rúgós vagyok......bár megjátszotta magát ami nem volt szép tõle mivel mikor beállítottak hát azon melegében akartam neki jót így még az elõszobában térden rúgtam....erre persze ahogy kell megvolt az összes g pont tünet (lásd lent), de valamiért mégis azt játszotta, hogy nem tetszett neki, de hát tudom amit tudok mert miközben levert pár sallert azért láttam a szemében a huncut csillogást.........tényleg, kéne valami melóhely...

klimas 21563 2014. február 10. 10:58   Válasz erre: 21556
Egy kicsit kotorásszál még az emlékeidben, hátha mégsem ott kéne piszkálni a nõszemélyt.....))))

Vagy legyen nagyon vastag pénztárcád...))))

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők