10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Bedouin 21763 2014. augusztus 4. 11:42  
Tavaly õsszel adtuk el az ezres Swiftet, mert gazdaságtalan volt fenntartani akkora éves futásteljesítmény mellett.
Pedig az is elment 4-4,3 között.
Akinek van kedve számolja ki mi az éves teljes költsége (beleértve a mûszaki vizsgák idõarányos részét is, illetve a karbantartások költségét is) egy autónak és egy 125-ös bringának, mondjuk 7000 km/év futásteljesítménnyel.
Én megtettem! :)

KT 21762 2014. augusztus 4. 11:16   Válasz erre: 21761
pont azért irtam a benzines 1.0-át, mert a kis 3 hengeres motor hamar bemelegszik, ezért (is) jól fogyaszt.
A dizel motorok nagyon jók (mert Isuzu) de felesleges. Meg azokban sok is a kilométer. A B széria 2000-ig volt, a jól felszerelt utolsó évesek vannak 350-körül.
Mi most vettük, nem adjuk el. ;)

Rudo 21761 2014. augusztus 4. 10:39   Válasz erre: 21756
Nem meggyõzni akarlak nem az enyém az eladó corsa. :)
De ahogy így hirtelen utánaszámolok az asszonykát munkába járásának kb.7500km-t/év lesz. Ez egy autónak lótúró,szóval ha veszel egyet ami szépen indul jól szól és a gumik is jók rajta akkor arra nem kell költeni 4-5évig,aztán meg ha nem ütöttétek szét,3-400 körül ugyanúgy eladható.
Benzin/dízel "vitában" szintén a minimális futásra hivatkozva meg a sima egyszerû turbó/magasnyomás nélkül motorról beszélve nincs értelme a meghibásodásról beszélni mert minimális az esélye.VISZONT a dízel az minusz 10-ben városban városi forgalomban rövid távon is tudja a 4litert egy benzinesnél akármilyen kicsi is, ez pláne télen 6l körül lesz.Ez éves szinten azt jelenti,hogy a keregõnek ingyen van a bizt/súlyadó meg még egy néhány közös ebéd az asszonnyal.:D

KT 21760 2014. augusztus 4. 06:59   Válasz erre: 21756
Ha auto akkor Corsa B 1.0 ! Olcsó, keveset fogyaszt és olcsó az alkatrész, s még ráadásul egyszerû, mint a faék.
Ha 125-ös motor akkor Honda Innova/Wawe. Az onroad.hun ott a Wawe tesztje.

KT 21759 2014. augusztus 4. 06:54   Válasz erre: 21752
Az a lényeg és a bizonyitandó tényállás, hogy a hiba fennállt-e az eladáskor és igy rejtett hibának minõsül-e! A másik dolog a normális üzemszerû használat és a belõle származó kopások! Illetve ezek arányosak-e a futott km-el.

Bedouin 21758 2014. augusztus 3. 22:59   Válasz erre: 21757
És a környezet terhelés az neked smafu?
Egy 125-ön simán elmegy 30-35 ezret is, így max fele annyit megy el, mint egy autón, de sokkal kisebb a mérete, így a hulladék kezelése is olcsóbb!
Na nem jáccom itt a zöldet ... :))))))))))))

Dodiba 21757 2014. augusztus 3. 22:55   Válasz erre: 21756
" plusz pl a gumiból is 4 db kell :) "
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy motorgumi kb harmad annyi km-t megy el, mint az autókra való.
:-))

Bedouin 21756 2014. augusztus 3. 22:44   Válasz erre: 21754
:)))
Egész évben eljárt a Dio-val is, esõ, hó nem számít, látszik hogy az én asszonyom! :)
Egyébként szeptembertõl- júliusig dolgozik, mert security women (óvónõ).
A 125-ös 4T 2 -3 literrel beéri az olcsóbb üzemanyagból és még jó levegõn is van a driver.
Dízel az elég lutri, ha baja van az akár sokba is kerülhet.
Sorolhatnánk itt még a fenntartási költségeket is, biztosítás, adók stb, plusz pl a gumiból is 4 db kell :)
Paranoid módon az is eszembe jutott, hogy gázolajból könnyebb szart tankolni, mint benzinbõl, fõleg télen. :(
Az sem mellékes, hogy inkább japán párti vagyok még, mint Corsa, és azt is elhiszem, hogy a haver/cimbora/ismerõs autója sok százezer km-es futásteljesítmény mellet soha semmi problémát nem mutatott, illetve már-már arcpirítóan keveset fogyaszt, ezért mindig egy literrel többet mondanak, hogy hihetõ legyen :-D
Komolyra fordítva a szót, nekünk az autó nem alternatívája egy 125-ösnek.

Dodiba 21755 2014. augusztus 3. 22:42   Válasz erre: 21754
Egyetértünk. :-))

Rudo 21754 2014. augusztus 3. 22:29   Válasz erre: 21750
Gondolom nem csak áprilistól októberig dolgozik,akkor pedig a motor elég rizikós.Szerintem.
Egy valamire való 125-ös 4t is benne van 300-ban,egy egyszerû 1.5 dízel (pl.: Corsa,ebbõl is az isuzu motoros) is lelhetõ 3-400e-ért.Cimbora ilyen szekere túl van a 400ekm-en,igénytelen mint egy igásló és 4l-el beéri.
Pl.:http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_b/opel_corsa_b_1.5_d_swing_5ajtos_magyar_megkimelt_4l_100-8121666

KawaÉvi 21753 2014. augusztus 3. 22:09   Válasz erre: 21750
Szia Gabi!
Az adásvételi szerzõdések általában sablon szövege, hogy: a megtekintett állapotban. Itt lehet részletezni, hogy ha van valami baj, ezért érdemes a vételre szánt motort egy megbízható szakemberrel átnézetni. Ha Õ problémásnak talál valamit, ami az eladó szerint nem az, azt lehet a szerzõdésben rögzíteni. Egyéb esetben szerintem reklamációnak nincs helye, hacsak nem kereskedésbõl vásárolsz, aki biztosítja a termékszavatosságot. Minden más, a magánfelek között a szerzõdésben kikötöttek szerint járható!

kawa70 21752 2014. augusztus 3. 21:33   Válasz erre: 21750
Valamennyi felelõsség van a rejtett hibákra, egyéb esetben meg amit az adásvételibe bele irtok. Gondolom olyat Te sem gondolsz, hogy ötven évig mindenre kiterjedõen felelõsséget vállal :) De az ésszerûség határain belül mindenképp célszerû rögzíteni azokat a feltételeket, amiket a jármû mûszaki állapotára tekintettel el lehet várni.
A rizikó pedig mindig minden használt jármû esetében fenn áll. Alapjábanvéve igy is ugy is zsákbamacska a vétel használt esetében.

Dodiba 21751 2014. augusztus 3. 21:33   Válasz erre: 21750
15 km és át kell szállni??????
Na persze a stadionok fontosabbak........................................
Bedu az eladó addig a pillanatig felel, míg ki nem gurulsz az udvaráról.

Utána lehet a rejtett hibákra hivatkozni, de (kevés kivétellel) az nehezen bizonyítható..........
Vagy legtöbbször sehogy.
A megoldás, hogy körültekintõen (teljes alaposság nem létezik) kell vásárolni, vagy újat kell venni.

Hozzáteszem, hogy egy motor erõsen idõjárásfüggõ közlekedési eszköz SZERINTEM.

Amennyibe a motor kerül, az a költség szerintem fedez "néhány" km-re elegendõ üzemanyagot.
Plusz biztosítás.

Bedouin 21750 2014. augusztus 3. 12:26  
Mostanában úgy esett, hogy anyókámnak jövõre tovább kell utaznia a munkahelyéig, mint eddig.
Kis 50-es Dio-val lazán befurákázott 5 km-t naponta és vissza gond nélkül.
Ezután 15 km körül kellene hajtania naponta oda és ugyanez vissza - jó esetben :)
Feladat az, hogyan oldjuk meg a bejárást.
Tömegközlekedés macera, 2-3 átszállás (vonat/busz), idõ.
Autóval drága, illetve azt néha nekem is használnom kell.
Robogó lassú és kényelmetlen neki ennyit menni vele.

Felvetõdött a 125 ccm-es masina, ezzel már lehet haladni is és nem eszik többet mint a robogó.

Hihetetlen, de abban vagyok tanácstalan, miként tudnék a legkisebb rizikóval ilyen járgányt venni?
Az eladó meddig köteles idõben és milyen mélységben felelõsséget vállalni az eladott jármû után?

kormi1313 21749 2014. július 4. 13:53   Válasz erre: 21747
Hali

Gugli a barátom!

MOST jelenti azt a "rárántani", amire te gondolsz, de ez a kifejezés jóval régebbi.
Én úgy értelmezem, hogy "még a válladat se rántsd meg erre, mert annyira lényegtelen". Szóval hogy még egy vállvonogatást se ér a dolog.

Bedouin 21748 2014. július 4. 12:56   Válasz erre: 21746
Egyébként az is érdekes, hogy mit csinálhatott az ember akkor, amikor rájött, hogy a tehén tejet ad?

Bedouin 21747 2014. július 4. 12:54   Válasz erre: 21746
Ezt én is csak így tudom elképzelni.
Valós alapja is lehetett, hiszen csak óvni akarták a még nagyob bajtól.
Gondoljunk csak bele mi történhetne, ha egy eléggé zaklatott idegállapotban rárántott volna?
Félõ hogy kárt tett volna magában :)

tsanyi 21746 2014. július 4. 12:47  
Azon agyalok, hogy vajon a "rá se ránts" felszólítás mibõl ered, kinek és miért mondhatták legelõször? Talán egyszer történt valami felháborító eset valakivel aki ezért hirtelen felindulásában rárántott? :)

tsanyi 21745 2014. július 4. 12:14  
"Munka szláv eredetû szó, eredeti jelentése: kín, gyötrelem, szenvedés, erõfeszítés, veszõdség." ..:))

: http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_(k%C3%B6zgazdas%C3%A1g)

Taro 21744 2014. június 14. 09:19   Válasz erre: 21742
Ja,

Taro 21743 2014. június 14. 09:19   Válasz erre: 21741
köszi

eröt 21742 2014. június 14. 08:05  
Az van,hogy ez a topic kifingott.Pedig érdekes dolgok is voltak itt nem csak szarozás.

Kraszi 21741 2014. június 13. 23:31   Válasz erre: 21740
http://diggerdriver.blog.hu/

Taro 21740 2014. június 13. 23:28  
Qqri mi van veled?

Tiger 21739 2014. június 5. 08:08  
Persze tudom, tudjuk ezt, még meg is magyarázzuk magunknak vagy megmagyarázzák nekünk, de azért szembesülni vele így, mindig mellbevágó. Csak káromkodni tudnék.

http://www.vezess.hu/top_10/aranytalanul-draga-itthon-uzemanyag/52611/#sl

tsanyi 21738 2014. május 14. 15:18   Válasz erre: 21737
Szerintem ez nem elõre döntés eredménye lehetett hanem a táj adottságáé......délen rizs északon meg a búza terem meg és a két különbözõ életmód tette különbözõvé az emberek mentalitását.......nem mondom, szívbõl jövõbb és élettel telibbnek tûnõ a déli hozzáállás, de szerintem ez egyfajta olyan kötõdést eredményez ami feltétlen és kérdõjel nélküli kötõdésre biztat míg a másik önálló és kérdõjelekkel teli gondolkodásra....a kérdés melyik visz elõrébb?

László_atya 21737 2014. május 14. 09:27   Válasz erre: 21736
Felvetõdik a tyúk, vagy a tojás kérdése. Vajon nem-e azért termeltek rizst délen, mert képesek voltak közösségben gondolkodni? Míg az északiak az individualizmusukban lényegében lusták voltak és a búza mellett döntöttek? Vajon a tanulmányban való "közösségtõl függés" kifejezést nem kéne-e azzal helyettesíteni, hogy "közösség erejét felhasználó"?
Nekem azért tetszik jobban a déliek hozzáállása, mert aki a közvetlen környezetével és a szûkebb közösségével nem tud egyrõl a kettõre jutni, az szélesebb tartományban pláne nem tud, elemzõ gondolkodás ide, vagy oda. Egy jól mûködõ társadalom alapját a jól mûködõ életközösségek képezik, elsõsorban a család, tágabb értelemben pedig a helyi közösség. Persze tudom, hogy manapság a totális szellemi anarchia és káosz közepette egyre lejjebb értékelik pl. a családot, a fékevesztett liberalizmus pedig porig rombolja és gyökerestõl kiírtja azokat az értékeket az emberbõl, amitõl egy közösség értékes és hasznos lehet. Nyilvánvalóan szükség van individualizmusra, széles látókörre, de nem a jól mûködõ közösség helyett, hanem a mellett.

tsanyi 21736 2014. május 14. 09:04  
Vajon kinek melyik hozzáállás a szimpatikusabb? : http://mult-kor.hu/20140513_miert_szakad_kette_kina_a_jangce_folyo_menten

Nekem az északi, bár tetszik a déli mentalitás is, de az északit tartom fejlõdõbbnek, persze nem tudom, hogy igazából melyik a jobb hisz nem tudom, hogy melyik rész a fejlettebb. Hozzám talán ahogy írják az individualista, elemzõbb gondolkodás (ja, nagyképû mi?:)) közelebb áll mint a bensõséges viszony egy szûk környezettel.

eröt 21735 2014. május 9. 19:13  
Most olvasom ,hogy július közepén lesz az adófelszabadulás napja nálunk.Amit addig keresünk az állam bácsié.Onnantól saját.Nem vidám.

László_atya 21734 2014. május 4. 19:40   Válasz erre: 21732
Az efféle "kedves embertársakat" idõnként érdemes helyre tenni, elsõsorban persze verbálisan. Sajnos ott tartunk, hogy a normális lett a nem normális...

tsanyi 21733 2014. május 4. 19:06  
Anyák napja: http://dinamo.blog.hu/2014/05/04/o_az_az_anya

zbrab 21732 2014. május 4. 16:52   Válasz erre: 21731
Nyugodjék békében a sógorod! Átérzem amirõl írsz. A legkisebb Fiamra azt mondják sérült...Szerintem nem, csak az õ agya, személyisége úgy fejlõdött, hogy hiányzik belõle a gonoszság, hazugság. Õ teljesen õszinte tiszta ember. Amikor kettesben vagyunk, nekem nem tûnik fel, hogy Õ más, erre csak kedves embertársaim figyelmeztetnek lépten-nyomon:(

tsanyi 21731 2014. május 3. 20:06  
1 éve, hogy fiatalon (40) elment a sógorom, utolsó négy évét velünk töltötte és most eszembe jutott ez amit leírok egy klip nézése közben. Enyhén sérült volt mint a klipben és ennek megfelelõen mindig igazat mondott, vagy ha nem akkor az azonnal látszott rajta és bocsánatot kért.......õszintén szeretett és utált nem alakoskodott......persze nehezen értett meg dolgokat és ezért vagy ezzel visszaélve sokan "viccelõdtek" vele vagy gúnyolták és ez miatt mert nem értett meg mindenkit sokszor félt az emberektõl.....,de talán ezért volt egy irigylésre méltó tulajdonsága, hogy igazából mindig igaz ember tudott maradni és soha nem bántott másokat.....tulképp miért van nekünk "több" eszünk mint az ilyen embereknek?....azért tán´, hogy könnyebben és hihetõbben tudjunk hazudni egymásnak vagy magunknak?....és ez mitõl jobb élet?....itt a klip: http://www.youtube.com/watch?v=gLQrbo_i2Zw

klimas 21730 2014. május 1. 18:05  
Csak pozitívan!

Elbocsátások: Legalább hétköznap is tudunk találkozni a haverokkal. Több idõ lesz a családra is.

Éhezés: Legalább ledobunk egy pár felesleges kilót.

Nem lesz új autód: Legalább járhatunk veterán autó találkozókra.

Nem lesz lakásod: Megint összejön a nagy család nagyszülõk, szülök, gyerekek.

Nem lesz új ruha: Retro a divat.

Nem telik gyógyszerre: A legtöbb gyógyszernek úgyis több a káros mellékhatása, mint amennyi a gyógyhatása.

Nem tudod kifizetni a fûtést: Nem baj, mert a gázfûtés úgyis csak szennyezné a környezetet.

Nem tudod kifizetni a villanyszámlát: Nem baj, mert úgyis kevés gyerek született az utóbbi években. A sötétség talán segít egy kicsit.

Nem tudod kifizetni a vízszámlát: Nem baj, mert úgyis túl sok szennyvíz keletkezik.

Tönkremennek a vidéki földmûvelõk és állattenyésztõk: Nem baj, mert így több külföldi génkezelt húst, melaminnal mérgezett tejterméket, és egyéb silány minõségû élelmiszert ehetünk.

Bezárják az iskolákat: Legalább a diákok nem verik meg a tanárokat.

lecso 21729 2014. április 30. 16:05   Válasz erre: 21719
Ez nagyon szépen hangzik, csak mellébeszélés.

Jam Clerk 21728 2014. április 29. 13:56   Válasz erre: 21727
Javaslom, olvasd el Daniel Quinn-tõl az 'Izmael' és a 'B története' címû könyveket. A túlnépesedési probléma okait és következményeit számomra elég világosan leírta, másnak is ajánlom. Sokan kérdezik, miután elolvassák, hogy "na jó, de hogyan tovább?" Erre viszont csak a László atya hozzászólásában írottakat lehet idézni: "miért hagyjuk, hogy helyettünk dönsenek?"
Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy bármiféle kormányzati hozzájárulás nélkül ez megoldható lenne - legalább annyi elég lenne kezdésnek, hogy ha nem is segítenek, de legalább ne akadályozzák azokat, akik alternatív kiutat keresnek.

Audimania 21727 2014. április 29. 13:33   Válasz erre: 21718
Nem TELJES egyensúlyt írtam és nem is arra gondolok. De amíg egyes területeken a László atya által is írottak egyedül a motiváló tényezõk, addig milyen változást várhatunk?

Azért azt a "Bolygónk intelligenciahányadosa ..." kezdetû dolgot nem ártana revidiálni, elég csak mostanság a Segítség topicba beleolvasni :(

László_atya 21726 2014. április 29. 12:24  
Lehet csûrni-csavarni, de az egész mutatvány fejben dõl el, méghozzá az egyén fejében. Hogy kinek mennyit ér a szabadság és mennyit a szolgaság. A mérlegnek ez a két serpenyõje van, viszont kár azt gondolni például, hogy aki gazdag, az feltétlen szabad is, illetve aki szegény, az mindenképp szolga.

A legkényelmesebb az, hogy hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk, annak következményeiért pedig lázadni, persze szigorúan a fotelból, arra várva, hogy majd valaki más tesz valamit.
Na de miért hagyjuk, hogy helyettünk döntsenek? Mert ha mi magunk döntenénk, vállalnunk kéne a felelõsséget a döntésünkért és viselnünk kéne a következményeket, akár jók, akár rosszak. Ha pedig rosszak, akkor ugyan ki ellen lehetne lázadni, mikor a döntés a miénk volt? Elérkeztünk az önkritikához, mely lassan már fogalom szinten is kihalófélben van. Ellent kell mondjak az idézett cikk egyik kijelentésével. Visszafelé fejlõdünk már jó ideje. Túlhaladtunk már a heliocentrikus világképen is és töri az utat magának az egocentrizmus. Pedig a jobb világ felé vezetõ híd egyik pillérét egy székely fogalmazta meg a legjobban: Nem egymás ellen kellene harcolni, hanem egymásért. A túlnépesedés és az azzal együtt járó bolygó-kizsákmányolás természetesen probléma, de a túlnépesedésnek is vannak gyökérokai. Nem a már élõket kell likvidálni ahhoz, hogy valami egyensúly teremtõdjön, hanem vagy a születéseket kell szabályozni (NEM ABORTUSSZAL!!!), vagy az életteret kell kitolni, jelentsen ez bármit. Természetesen mindkettõ nagy feladat, hisz például vannak népek, országok (kontinensek), ahol az élet fabatkát sem ér és akkor is vállalnak 6 gyermeket, ha pontosan tudják, hogy legalább kettõ éhen fog halni még gyerekként. Közönyösen nézik saját vérük lassú kínhalálát, mert hát "ez az élet rendje", meg "nincs mit tenni" meg "nem segít senki".
Az élettér kitolása sem feltétlen azt jelenti, hogy költözzünk másik bolygóra. Ha csak kis hazánkra gondolok, például a 4-es metró árából hány évig lehetett volna finanszírozni autócsere programot hibrid vagy elektronos autókra, és hány töltõállomást lehetett volna telepíteni országszerte? Mást kérdezek. Ha holnap a világ összes állama egy csapásra abbahagyná a fegyverkezést és minden hadi dologgal kapcsolatos kiadását kutatások-fejlesztések ill. képzések finanszírozására fordítaná, vajon hány olyan találmány, megoldás, módszer látna napvilágot, mely jó lenne az embernek is és az otthonának, azaz a bolygónak is? Persze most visszakérdezhet bárki, hogy na de mennyi esélye van annak, hogy ez bekövetkezik? Nulla ugye? Nem. 50:50. Mert például ez is fejben dõl el.

tsanyi 21725 2014. április 29. 07:13   Válasz erre: 21724
Szerintem meg de...:))...nagyrészt azért mert pl. nálunk (persze nem csak nálunk) a szorgalom, tudás és ehhez hasonló dekadens hívságok igazából nem sokat számítanak az elõrejutásban hanem inkább gyanússá teszi az ezekkel bíró embert a többiek szemében ezért nem is jut elõrébb....bárki aki szétnéz a melóhelyén vajon hány magasabb beosztásúról mondaná azt, hogy na ez az ember megérdemelten van ott?..:))......és amiért én úgy gondolom, hogy a példád mégis lelkiismeret nyugtatgatás az az, hogy kollektivizálja a képességeket ami pedig soha nem történt meg sehol.....mindig voltak kiemelkedõk minden rendszerben ahogy most is....az már más kérdés, hogy mire jut vele..:)

Bedouin 21724 2014. április 29. 07:08   Válasz erre: 21723
Hát én nem kifejezetten szegényre-gazdagra sarkítanám ki, hisz a cikknek sem ez a mondandója.
Inkább igaz a lusta és szorgalmas emberekre, ehhez pedig abszolut nem kell megnyugtatni a lelkiismeretünket. :)

tsanyi 21723 2014. április 29. 05:57   Válasz erre: 21719
Ezt már idézted párszor, de ez a "tanulmány" legfeljebb a lelkiismeret megnyugtatása amely talán feloldozást ad az alól, hogy a szegényeket ott hagyjuk ahol vannak. Nyilván van benne igazság, de ezt még a komcsik sem csinálták soha.....a kollektív bûnösség vagy jutalmazás sehol nem jött be bár szívesen alkalmazzuk másokra, de igaz, hogy az már baj ha velünk szemben alkalmazzák..:))

tsanyi 21722 2014. április 29. 05:52   Válasz erre: 21720
Errõl beszélek és ennek csak az a két megoldása van amit írok, kiirtás vagy kitelepülés, errõl szól az egész történelmünk, ahogy fejlõdött egy közösség egyre nagyobb terület kellett a nagyobb szaporulatnak, akik a szaporulatot vették vissza bármilyen okbók azok eltûntek, akik tudtak terjeszkedni megmaradtak. Milyen alternatívát lehet pl. Kínának, Indiának vagy más hasonló országnak mutatni, hogy ne szaporodjanak? A népesség szabályozást Kína elbukta az egy gyerek törvényével (épp tavaly kezdték ezt felülvizsgálni mert elfogytak a nõk), ez egy békés dolog lennek ha mûködne.

eröt 21720 2014. április 28. 19:06   Válasz erre: 21717
Az elõzõ évezredek alatt a népesség növekedést kordában tartotta valamennyire a járványok és háborúk sorozata.Egy ideje béke van (nagyjából) tömegjárványok sincsenek.Az emberiség túlszaporodik.
Lesz baj.Elõbb utóbb.

Bedouin 21719 2014. április 28. 18:22  
Én csak azt nem értem, miért kellene mindenkinek egyenlõnek lenni-e?
Most ismét bemásolom és errõl várom a véleményeket:

Egy okos Amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy Õ
soha nem buktatott meg egy hallgatót sem , de a közel múltban
megbuktatott egy egész osztályt .

Miért? Azért mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care"
szociális program nagyon is jól mûködik. Nem lesz tovább szegény, sem
gazdag , sõt mindenki egyenlõ alapon fog élni és fogja érezni majd
magát.

A professzor azt mondta, OK , próbáljuk ki a tervet és majd meglátjuk
kinek lesz igaza. Mától fogva mindenkinek az osztályzatát csak
összeadjuk és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki a végén. Jó?
Így majd meglátjuk kinek lesz igaza a végén. Mindenki az osztályban
bele egyezett. A legjobb az 5-ös és a legrosszabb az 1-es osztályzat
lesz.

Az elsõ teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok akik tudtak ,mert
sokat tanultak , reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult az meg örült
az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával a hallgatók akik az elsõ esetben keveset
tanultak , még kevesebbet tanultak , és akik elõször sokat tanultak ,úgy
gondolták hogy akkor õk minek igyekezzenek es Õk is kevesebbet
tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet
tanult és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért . Tehát
senki nem volt megelégedve és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen
módon alapszik és azért fog az is megbukni . Mert ha a jutalom elég nagy,
a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány
elveszi a jutalmat az igyekvõktõl, hogy a lusta is jól járjon, senki nem
fogja törni magát, ha Õ azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat
kifosztod.

2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész
biztos valaki másnak kellett megdolgozni.

3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig, amíg azt valaki mástól
el nem veszi elõször.

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy elõször elosztod.

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a
másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy
akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan,
aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé
halad.

Jam Clerk 21718 2014. április 28. 16:03   Válasz erre: 21717
Ha egy véges erõforrásokkal rendelkezõ bolygón élõ, eredendõen pazarló beállítottságú össz-emberiségnél szerinted az megoldás, hogy elõbb hozzuk egyensúlyba az életszínvonalat MINDENHOL, és majd utána okosodjon ki mindenki, akkor szerintem tévúton jársz. Ez kicsit olyan, mint a vicc, hogx "Bolygónk intelligenciahányadosa állandó, népessége folyton nõ." A "torta" (a Föld igénybe vett területe, ereje, megújuló képessége) nem növekedhet végtelenül, tehát ha a népesség folyamatosan növekszik, akkor értelmetlen dolog azt elvárni, hogy mindenkinek jut, és fõleg: több, mint most, nem gondolod?
Egyébként meg van errõl pár írás, hogy hogyan lehet csökkenteni bármely népességet háború (drasztikus megoldás) és rosszindulat (összeesküvés-elméletek) nélkül is.

Audimania 21717 2014. április 28. 14:36   Válasz erre: 21716
Miért akarsz mindenáron kiirtani? Elõször kicsit jobban egyensúlyba kellene hozni az életszínvonalat az egész bolygón, aztán elvárható lenne olyan fokú felvilágosultság (és a "majdagyerekeimeltartanakhamegöregszem" kényszer hiánya is besegítene), hogy ne szaporodjunk túl.
Jelen helyzetben talán igaz, de ésszerû gazdálkodás mellett pont Mo. ne tudná eltartani a lakosságát ... ?

tsanyi 21716 2014. április 28. 13:03   Válasz erre: 21711
Nem elõször kérdem, mi a megoldás ha nem ez?.....mármint azon kívül, hogy kiirtsunk pár milla embert és csak annyian maradjunk amennyit el tud tartani a föld?.....mert ha ezen logika alapján gondolkozunk akkor miért baj ha fogy a magyar?......minek sok gyerek ha nem bírja eltartani az ország?.....csökkenjen annyira a népesség amennyit el tud tartani nem?....mellesleg pont ez történik, de akkor ezen ne legyünk fennakadva.....a fejlõdést akár mennyire is akarják akár mennyien akkor sem lehet megállítani.....visszahúzni ideig-óráig persze lehet....

fragile 21715 2014. április 28. 11:28   Válasz erre: 21714
Tiger, nem indultam fel , sõt ! .............. szívmûtét után is jár a kártya..............

Tiger 21714 2014. április 28. 09:58   Válasz erre: 21712
A felindultságot értem és jogosnak is tûnik, ennek ellenére van példa rá ,mikor indokolt ez a helyzet. Közvetlen környezetemben hárman is vannak, akik mûlábbal motoroznak. Ketten itt az oldalon is regisztrálva vannak, a harmadik gyermekkori barátom. Mindhárman érvényes jogosultsággal használják nem speciálisan átalakított motorjukat. Elviekben akár igénybe is vehetnék ezt a parkolási lehetõséget, de mindhármukról tudom, hogy eszükbe sem jutna.

Jam Clerk 21713 2014. április 28. 09:53   Válasz erre: 21709
Esetleg nézd meg a Wall-E c. animációs filmet, az pont errõl a kirajzós dologról szól :)

lecso 21711 2014. április 27. 20:56   Válasz erre: 21709
Szinte látom, a szétbaszott szeméthegyekkel csurigrakott Földet, amint ûrhajók állnak startra készen. Tsanyi szállítmányozza az árút, majd integet a távozóknak. Megkönnyebbülve sóhajt, sikerült... hurrá.

tsanyi 21709 2014. április 24. 16:40  
Mint eddig most is ezt mondom (nem politika, kirajzás): http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20140424-nem-kothetjuk-sorsunkat-csak-a-foldhoz-a-nasa-fonoke-szerint-mars-utazas.html
.....és ahogy eddig érdemes megnézni a kommenteket alatta nevezetesen azt, hogy nem túl sok az olyan hsz amiben ezt helyeslik és megoldást keresnének rá hanem csak a lemondó, gúnyolódó világvége jóslatok......pedig tényleg nincs sok esély, vagy kimegyünk vagy legyilkoljuk egymást egyre szûkülõ körben ahogy kiirtjuk az éppen aktuális ellenségeinket az élettérért.....

Bubó Doki 21708 2014. április 17. 15:12  
Mi van, Sanyi, vége az illegalitásnak? Kiengedtek? Feloszlott a sejt? Már hiányoltunk.....

tsanyi 21707 2014. április 17. 13:29  
Csak úgy:

Márai Sándor szavai:

Az okosságról és a bölcsességrõl

Az okos emberek mindig fárasztottak, kimerítettek. Társaságukban úgy éreztem magam, mint valamilyen rosszhiszemû vizsgán. Örökké figyelnem kellett, mert õk is figyeltek engem, összehúzott szempillák alól, mint a vadász a vadat, vajon helyesen felelek-e okos megjegyzéseikre, elég okos vagyok-e ahhoz, hogy õk, az okosak, szóba álljanak velem? Nem, az okosak mindig fárasztottak. S nem is tudtam meg tõlük soha, semmi lényegeset. Többnyire csak azt magyarázták meg, miért nem jó valami: az élet, egy ember mûve, a tavasz vagy az õsz? De azt, hogy az élet jó is, a halál természetes, az ember nem egészen reménytelen, nem mondották soha; mert okosak voltak.

Az okosság nem bölcsesség. Az okosság készség, idegrendszerbeli és értelmi fürgeség. A bölcsesség az igazság, a megnyugvás, az elnézés, a tárgyilagosság és a beleegyezés. Az okos emberek soha nem bölcsek, túl izgatottak ehhez, mintegy állandóan megrészegednek okosságuktól; de a bölcsek mindig okosak is, s ugyanakkor többek ezeknél, mert nem akarnak bizonyítani semmit. Az okosak társaságát kerüld, mert felizgatnak és végül megsértenek. A bölcsek társaságát keresd. Az okosakkal lehet beszélni. A bölcsekkel lehet hallgatni.

eröt 21706 2014. április 4. 20:15  
Ma ünnepeljük a náci hordák 13 hónapos izéje alól való felszabadulást.A felszabadítók meg voltak egy kicsivel többet.:)Mikor haza mentek rögtön behoztuk a csendõröket.Gyûlölöm amit kertész imcsi mondott de lehet,hogy igaza volt.Nem akarok szolga nép lenni!!

Bubó Doki 21705 2014. március 28. 19:04  
Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos fõmunkatársának elemzése szerint elemzése szerint a metró több mint 400 milliárdos árából a következõ beruházások lettek volna megvalósíthatóak:

"• 4 db új budapesti Duna-híd (a hozzákapcsolódó úthálózattal) = 150 Mrd
• 5 km alagút (a hegyvidék és a pesti Belváros összekapcsolása) = 50 Mrd
• a budai alsó rakpart négysávosítása (É–D-i irányú tranzitforgalom biztosítása, a budai kerületek tehermenetesítése) =20 Mrd
• a fõvárosi autóbuszpark kétharmadának cseréje (kb. 1000 jármû) = 50 Mrd
• villamosjármûpark és -pályák korszerûsítése
(az UV-k kivonása a forgalomból) = 50 Mrd
• a rossz minõségû utak felújítása (500 millió/km-rel és 100 km-rel számolva) = 50 Mrd
• a Moszkva tér átépítése = 20 Mrd"
Forrás: Vastagbör

Penzi 21704 2014. március 28. 08:13   Válasz erre: 21703
A bevillantós óta biztos nem tudja kiverni a fejébõl...:-))))

klimas 21703 2014. március 28. 07:50   Válasz erre: 21701
Közben Blazsovics néni (ha jól írom) bevillant??...)))))

Penzi 21702 2014. március 28. 06:38   Válasz erre: 21701
Azbiza, ott aztán érhettek "ingerek", talán a rázkódástól.... ?:-))))

tsanyi 21701 2014. március 27. 20:47   Válasz erre: 21698
Gyors vagyok mi?..:))...,de nem is ez a baj...hanem, hogy a 7-es buszon ültem épp...:))

Penzi 21700 2014. március 27. 20:32   Válasz erre: 21695
...aztán majd jön a döbbenet :-)))

Penzi 21699 2014. március 27. 20:26   Válasz erre: 21696
:-)))))

Penzi 21698 2014. március 27. 20:26   Válasz erre: 21694
Nézem a 21693-as és a 21694-es beírás között eltelt idõt :-))))))

Bedouin 21696 2014. március 27. 16:09   Válasz erre: 21694
Már neked is lóg a hasad? :D

klimas 21695 2014. március 27. 15:38   Válasz erre: 21691
Háááááát ....elmélkedem...))))

tsanyi 21694 2014. március 27. 15:37   Válasz erre: 21693
hoppá.....felér..:)9!!9)

tsanyi 21693 2014. március 27. 15:37   Válasz erre: 21688
Hát az tényleg szerencse....bár köldökig nem ér fel, de majd még nyújtom...:))

tsanyi 21692 2014. március 27. 15:36   Válasz erre: 21689
Á fenét....ezek még a kamu dugást is kifizettetnék......így még fejben is becsukom a szemem..:))

tsanyi 21691 2014. március 27. 15:35   Válasz erre: 21690
Fogalmad nincs mennyi gytartást fizettem eddig...:)).....

klimas 21690 2014. március 27. 13:49   Válasz erre: 21687
Dugás = gyerek?????
Sanyikám! Van még mit bepótolni...))))

Jam Clerk 21689 2014. március 27. 08:26   Válasz erre: 21687
Úgyis csak fejben (elméletben) fizetnéd, nem?

Penzi 21688 2014. március 27. 06:59   Válasz erre: 21687
Mekkora szerencséd, hogy köldöknél megállt a lendület ))))))

tsanyi 21687 2014. március 26. 20:51   Válasz erre: 21686
Hej, amennyi nõt én már fejben megdugtam.......a világ pénze nem lenne elég gyerektartásra...:))

Penzi 21686 2014. március 26. 20:38   Válasz erre: 21685
Elméleti ember volt, mindent fejben intézhetett :-)))

klimas 21685 2014. március 26. 17:44   Válasz erre: 21682
'S ha más asszonyával foglakozott de az ismert eszmefuttatása miatt nem szaladgált ??? Hm ? ...)))) ugye-ugye...

Penzi 21684 2014. március 26. 14:01   Válasz erre: 21683
Igazi Férfi logika :-)))))

Bedouin 21683 2014. március 26. 13:47   Válasz erre: 21682
No várj egy kicsit!
Ha szaladgáltak, akkor már nem volt boldogtalan, ha meg boldogtalan volt, akkor meg nem szaladgáltak :)
Feltéve, de nem megengedve viszont, ha szaladgáltak és boldogtalan volt, akkor meg könnyû belátni, hogy kiben volt a hiba :)))))

Penzi 21682 2014. március 26. 12:54   Válasz erre: 21676
Szerintem meg, ha nem 24 órán keresztül mereng a semmirõl és többet foglalkozott volna az asszonyával Xanthippével, akkor nem õ lett volna a legismertebb boldogtalan nõ, illetve nem szaladgálnak hozzá a barátok sem….)))))))

Bubó Doki 21681 2014. március 26. 12:18   Válasz erre: 21680
Szerintem biztosan dugta.....a déli országokban, abban az idõben ez normális volt.....és még most is az...)))

Bedouin 21680 2014. március 26. 12:12   Válasz erre: 21679
Erre gondoltam, bár nem tudom mennyi lehet az igazságtartalma :)

TattooedAngel 21679 2014. március 26. 12:06   Válasz erre: 21676
Így nem tudta meg soha Szókratész, hogy a legjobb barátja dugja a feleségét! :)))

Bedouin 21678 2014. március 26. 12:00   Válasz erre: 21676
És ugye ennek az anekdotának nem itt van vége :)))))

TomRed 21677 2014. március 26. 09:19   Válasz erre: 21676
Ismerem a Szókratész anekdotát.

Egyszerû a célja a hozzászólásaimnak: utálom a hazudozó bûnözõket és a kommunistákat, bármilyen színben is tüntetik fel magukat. Ezért próbálom meg felhívni a figyelmét mindenkinek, akit érdekel azokra a tényekre, amiket a közszolgálatinak csúfolt média elhallgat az emberek elöl.

Szerintem egy ilyen fórumot is jóval többen olvasnak, mint ahányan hozzászólnak, tehát gondolom lehet némi hatása az írásaimnak. Ráadásul nem szeretek névtelenségbe burkolózni, ezért nem szólok soha hozzá az "igazi" politikai fórumokhoz.

Jam Clerk 21676 2014. március 26. 08:27   Válasz erre: 21673
Biztosan van alapja annak, amiket ide linkelsz, meg írsz, az alábbi észrevételem lenne csak hozzájuk.
Számomra nem derül ki, hogy pontosan mi is a célod az írásaiddal, nem tudom, ki a "célközönség", akinek a mondanivalód minden apró részlete világos utalást jelent, magyarán nem igazán lehet kihámozni, hogy mi a lényeg.
Kis túlzással, szakzsargonban írsz, az pedig vajmi csekély meggyõzõ értékkel bír.
Volt valaha is itt bárki, aki az írásaid alapján megváltoztatta a véleményét? Tényleg jó szándékkal kérdezem, összességében imponáló a stílusod, csak nem derül ki belõle, hogy mi a véleményed. Mert lehet, hogy pl. "a mostani kormányzó rezsim és a szatellit pártja kipécézte a szegénységet" stb., de ezzel mondtál bármi olyat, amitõl jobb lesz nekünk?
Legtöbbször ez az anekdota jut eszembe az itteni beírásokról:

"Szókratészhez egy­szer futva ment egy barátja, aki izgatottan így szólt: halld csak Szókra­tész! Ezt el kell ne­ked mesélnem, hogy közös ismerõsünk ho­gyan… Szókratész félbeszakította: - Megállj! Amit mondani akarsz, átengedted a há­rom rostán? Miféle három rostán? - kérdezte az csodálkozva. Az elsõ rosta az igazság. Amit el a­karsz mesélni, igaz? - Nem, nem tu­dom biztosan, én is úgy hallottam mástól. - A második rosta a jóság. Amit mesélni a­karsz, valami jó? - Nem, nem az. Éppen el­len­kezõleg - mond­ta kedvetlenül a másik. Hm - mondta a bölcs. Akkor hadd alkalmazzuk a harmadik rostát. Szükséges-e tudnom azt, ami téged úgy izgat? - Szükségesnek éppen nem szükséges. Tehát - nevetett a bölcs -, ha az, amit el akarsz mesélni, sem nem i­gaz, sem nem jó, sem nem szükséges, akkor ne terhelj vele!”

KawaÉvi 21675 2014. március 25. 22:38   Válasz erre: 21673
Igazad van! Nem akarok tudomást venni róla mi folyik körülöttünk. Van tennivaló és gondolkozni való kicsiben épp elég :-))

Jó éjt neked is! Köszönöm a mai diskurzust!

KawaÉvi 21674 2014. március 25. 22:35   Válasz erre: 21671
...tojni nem, de megkóstolni annál inkább! Csakis az lehet a fokmérõje!

TomRed 21673 2014. március 25. 22:35   Válasz erre: 21672
Látom a lényegrõl valahogy nem akarsz tudomást szerezni.

Vagyis arról, hogy a mostani kormányzó rezsim és a szatellit pártja kipécézte a szegénységet, bûnözõkként bemutatva õket, mivel ezzel eltereli a lecsúszó középosztály figyelmét az igazi problémákról.

Jó éjt, szép álmokat!

KawaÉvi 21672 2014. március 25. 22:27   Válasz erre: 21668
Tudod mennyi végzettségem van nekem is? Hú, ki se néznéd abból a szép szõke buksimból. A mai világ a papírgyûjtésrõl szól :-))))

Az esetlegesen javuló makrogazdasági mutatókért sajnos nem kapok egyetlen szelet kenyeret sem a boltban. És ott ahol mindkét szülõ a közszférában dolgozik, és annyi az eltartottak száma mint pl. nálam, ott magasról tesznek az elemzõk és a fontoskodó nagykutyák által beharangozott prognózisra. Ott a 2+2=4 matematikai állandónak kell teljesülni ma és minden áldott nap. Ott nem érünk rá azon töprengeni, hogy a mostani feltételek fennállása esetén mi lesz 3 év múlva. A bizonytalanság óriási!

Lehet hogy demagóg vagyok, de életszerû! Egy hétköznapi ember jó sok "papírral", aki sosem akart karriert építeni és dúsgazdagságot magának, csak boldog lenni, és boldog gyermekarcokat látni. És mindkettõ sikerült! Tehát gazdagabb vagyok bárkinél :-))))

TomRed 21671 2014. március 25. 22:22   Válasz erre: 21670
Nem dolgoztam a NAV-nál, de van szakirányú végzettségem. A hosszú bájtok éjszakájáról is hallottam.

Az meg demagógia, hogy csak az tudja mi az éhség, aki éhezett is. Ahhoz, hogy eldöntsem egy tojásról a jóságát, ahhoz nem kell tudnom tojást tojni.

A megadott számadatokról és arányokról nincs valami véleményed?

KawaÉvi 21670 2014. március 25. 22:08   Válasz erre: 21664
Gondolom TomRed barátom, Te nem éheztél gyerekkorodban...mint ahogy én sem. De én éltem szegénységben, ahogy Te gondolom soha. Mit tudsz Te egy gyermek éheztetésérõl? A gyermek éhezésérõl csakis a szülõ tehet. Lehet, hogy nincs a szülõknek pénze változatos és egészséges tápértékben gazdag élelmiszer megvásárlására, de egy zsömlét megvenni 5 dkg felvágottal nem kerül annyiba mint egy doboz cigi. És arra általában jut!

A NAV-ot pedig a szádra hiába ne vedd. Ott dolgozol talán? Mit tudsz Te a belsõ ügyekrõl? Amit a sajtóban hallottál? :-)))))

Jam Clerk 21669 2014. március 25. 21:43   Válasz erre: 21668
Egy rendes országban a matematika által alátámasztott dolgok igazak is. Én csak azt mondom, amit idõnként tapasztaltam. Végzettségem van nekem is, de én sem dicsekszem vele :)

TomRed 21668 2014. március 25. 21:40   Válasz erre: 21667
Tedd már meg azt a szívességet, hogy legalább a matematika által alátámasztott dolgokkal ne vitatkozzál. Ha kívánod, elküldöm neked a végzettségeimet, mert nyilvánosan nem írnám ki. (Dicsekvésnek tûnne. :-D )

Jam Clerk 21667 2014. március 25. 21:38   Válasz erre: 21666
Sok minden olyan van ebben az országban, ami matematikailag lehetetlen, aztán mégis kevesebb a fizetése az embernek, hiába emelik papíron :)

TomRed 21666 2014. március 25. 21:34   Válasz erre: 21665
"ami miatt hirtelen többet vonnak le tõlük, mint adott esetben egy bruttó 10 Ft-tal kevesebbet keresõ munkavállaló "

Ez matematikailag képtelenség, mivel lépcsõs a progresszív adórendszer.

Jam Clerk 21665 2014. március 25. 21:29   Válasz erre: 21663
Nem is errõl beszélek, inkább a "bérbõl és fizetésbõl élõk" azon részére, akik esetleg épp elérnek egy önkényesen meghúzott jövedelmi szintet, ami miatt hirtelen többet vonnak le tõlük, mint adott esetben egy bruttó 10 Ft-tal kevesebbet keresõ munkavállaló (legalábbis nekem a kétkulcsos adózás valami ilyesmi miatt tûnik igazságtalannak - mindegy, hol húzzák meg a határt, valaki biztos rossznak fogja érezni)
Én sem vitát szeretnék, nem is az adózás mikéntjérõl kérek ellen- és támogató szavazatokat, csak úgy általánosságban érzem úgy, hogy sok mindenre érvényes Papp Márió egyik háromsorosa (valami ilyesmi, fejbõl idézem):
"ne így
de semmiképpen ne nemígy
egyszerûen másként"

TomRed 21664 2014. március 25. 21:29   Válasz erre: 21655
"És nem volna itt ennyi "hátrányos helyzetû", és nem volna szükség (ez a "kedvencem") gyermekvédelmi támogatásra - mert aki ebben részesül, ott a gyermeket a szülõtõl kéne óvni!!! "

Ez egyszerûen demagógia vagy pedig ismerethiányra utal. Ameddig a stagnál a versenyszférában ténylegesen foglalkoztatottak száma, annak ellenére, hogy statisztikailag beleszámolják a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezõ, de külföldön dolgozó több százezer magyar állampolgárt, addig értelmetlen ilyesmit leírni.
Tehát a szociális juttatásokra "feleslegesen" eltékozolt pénzösszegekre hivatkozás csak egyszerû figyelemelterelés a mérhetetlen mennyiségben elsikkasztott közpénzekrõl. http://szaborebeka.blog.hu/2014/03/22/dozsolo_fideszesek_ehezo_gyermekek_es_a_kormanyvalto_megoldasok

"... a gyermekek éhezése egy nagyobb stadionnyi pénzbõl, úgy 18 milliárd forintból megszüntethetõ lenne."

Ugyanakkor: http://atlatszo.hu/2014/03/24/igy-uszhatjak-meg-az-afacsalok-somos-katalin-leallitott-egy-fontos-vizsgalatot/

"... a NAV egyes vezetõi állítottak le vizsgálatokat, hanem egész konkrétan azt is, hogy a kiemelt ügyekért és adózókért felelõs fõigazgató ténylegesen megakadályozta egyes áfa-csalás gyanús ügyekben a felderítést. A tavaly megszüntetett, eredetileg többek között épp a hálózatos áfa-csalások felderítésére létrehozott KÜIG revizorai 2010-ben például egy cukor-importõr kapcsolatain keresztül próbálták több millió kiló cukor útját felderíteni. Somos Katalin, a központosított ellenõrzésért felelõs fõigazgató azonban megtagadta a láncolat feltárásához szükséges ún. kapcsolódó vizsgálat lefolytatására az engedélyt."

Hova tûnnek el a száz és ezer milliárdok? (Mészáros Lõrinc gázszerelõ és stróman csak kishal...) Offshore cégekbe: http://pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065&kompage=0

"Nagyjából a magyar államadósság két és félszerese áramlott ki offshoreba Magyarországról a nyolcvanas évek óta!"

Aki pedig túl sokat tud ezekrõl az üzelmekrõl (pl. Welsz Tamás), azt hamar elhallgattatják: http://varanus.blog.hu/2014/03/24/ki_nyirta_ki_welsz_tamast

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők