19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

classic 21462 2014. január 19. 19:23   Válasz erre: 21461
Akkor lehet, hogy rosszul....a hûtõtorony olyan helyen alkalmazandó és legfõképpen hagyományos erõmûvekben ahol kevés a víz.
Ez meg ugye a Duna mellett lévõ atom erõmû, amely nem szenved a vízhiánytól.
Ráadásul az atom erõmûnél ha jól tudom a hûtés más okokból fontos mint a képen látható, egyébként magyar találmányú kémény feladata egy fosziliákból táplálkozó erõmûnél.

Spapa 21461 2014. január 19. 18:15  
Azt olvastam, hogy 200m magas hûtõtornyok kellenek.

Spapa 21460 2014. január 19. 17:27   Válasz erre: 21454
Persze, elolvastam. És mostanra talán megértettem a kérdésed finom lényegét. :-)

tsanyi 21459 2014. január 19. 16:43  
Ilyen lett volna Marx?....vicces fickó lehetett:)): http://herostratosphere.blog.hu/

tsanyi 21458 2014. január 19. 16:42   Válasz erre: 21457
Bármikor, bármiben....és én megmondom.:)))

Page 21457 2014. január 19. 16:39   Válasz erre: 21455
Ez csodálatos, hogy te mindenre tudod a választ.Mint megmondó ember fordulhatunk hozzád egyéb eltévelyedéseinkel is?

eröt 21456 2014. január 19. 14:39   Válasz erre: 21454
Értelmetlen idõtöltésnek tûnt elolvasni.Nívótlan.

tsanyi 21455 2014. január 19. 10:48  
Így lenne : http://kritikusok.blog.hu/2014/01/18/a_tipikus_fidesz_szavazo_kettos_merceje?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_19&utm_campaign=index ? Nem gondolom, illetve igen, de inkább annak mentén, hogy a nem érdek hívõ talán csak dacból nem ismeri el nyilvánosan amit persze magának már rég kénytelen elhinni hisz nem hülye csak rossz lóra tett, de ezt meg makacsságból nem ismeri el na meg nyilvánosan kínos is beismerni az ilyesmit. Legfeljebb majd ha újra egyedül lesz a fülkében akkor ellen fülkeforradalmár lesz és nem kell beismernie semmit, de igazából jó ez így is.

lecso 21454 2014. január 18. 20:08   Válasz erre: 21449
Elolvastad? :-)

tsanyi 21453 2014. január 18. 20:01  
Csak úgy: http://hvg.hu/w/20140117_Egy_bogar_elete

"Szégyen, mondta, hogy milyen kevés helyen lehet ilyeneket kapni, még szerencse, hogy van ez a klub. Hirtelen kiszaladt belõle egy mondat, „lejöhetnénk ide máskor is”, de rögtön felnevetett, hiszen éppen azért vannak itt, hogy ne jöhessen le ezután ide senki. Nevettek a többiek is, vették a lapot, lehetnének akár barátok talán, és lejöhetnének ide néha, ha nem épp most záratnák be.

Csend lett. A nagyapjára gondolt, akit feljelentettek 53-ban feketevágásért, aztán emiatt kitiltották a kommunisták az ország összes egyetemérõl, és valahogy tulajdonképpen ettõl lett jobbos a család. Pedig a törvénynek akkor az volt a betûje. De az más, próbálta gondolni, AZ IGENIS MÁS, mert az a spicli jutalmat kapott a pártállamtól a besúgásért, az embersége feladásáért, az árulásért... és akkor eszébe jutott a fizetése.

A munkát elvégezték, egyre kínosabb volt jól érezniük magukat a helyen, amire holnap ráhívják a hatóságot. Szedelõzködtek, de még elõtte elment a vécébe. Ott jött rá, miért nem bámulta meg senki. Egy arc nézett vissza rá a tükörbõl, olyan, mint a minden reggel irigyelt jókedvûeké, nem modellalkat, de határozottan emberi, mosolygós, kipirult. Hitetlenkedve nézett végig magán, aztán legyintett. Megszokta már úgy, ahogy volt. Nem kért a csodákból."

....az örök besúgó....

tsanyi 21452 2014. január 18. 19:48  
Akkor ez most gáz?: http://varanus.blog.hu/2014/01/17/orban_putyin_brusszeli_bunkojanak_szegodott?fullcommentlist=1#comments.....vagy ...vagy áram? :)

tsanyi 21451 2014. január 18. 18:55   Válasz erre: 21448
Miért törölted?....nincs ezzel semmi baj szerintem, épp ez a jó, nem vagyunk egyformák..

Page 21450 2014. január 18. 16:09   Válasz erre: 21449
Jó olvasást!

Spapa 21449 2014. január 18. 16:06  
Birkáknak
http://nol.hu/megmondok/megyesi_gusztav/20140118-birkaknak
"Mármost tudni kell, hogy a fenti megállapítások nem Barrosótól, Tavarestõl, Reding asszonytól vagy más uniós gazembertõl származnak, nem is az amerikai szenátus vagy a kneszet valamelyik, Magyarország elfoglalására fölesküdött tagja mondta, s még csak nem is a multinacionális világtõke magyarországi helytartói terjesztették Heller Ágnestõl Konrád Györgyig, hanem – s itt mély levegõt veszünk – az orosz külügyminisztériumnak az Európai Unióról kiadott 2013-as emberi jogi jelentésében olvashatók, a Magyarországról szóló fejezetben; részletek a 444.hu-n."

tsanyi 21446 2014. január 17. 20:50  
Ezt a tudást magamévá teszem, csak legyen hol alkalmazni..:)): http://konyves.blog.hu/2014/01/17/10_dolog_amit_tudnod_kell_ha_egyeduralomra_vagysz?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_01_17&utm_campaign=index

" Ha se idõd, se kedved, hogy órákat tölts a „biztos módszer” megismerésével, íme a siker receptje, röviden.

Keress egy országot, ahol uralkodhatsz. Az ország kiválasztásánál járj el nagyon körültekintõen, korántsem biztos, hogy a hazádban megfelelõek a feltételek. Ne feledd, „sokkal nehezebb diktátorként érvényesülni egy mélyen gyökerezõ demokráciában, mint egy olyan országban, ahol eleve autoriter rezsim uralkodik.” (19.o.)
Robbants ki puccsot, szerezz külföldi támogatást, és tégy meg mindent, hogy megnyerd a választásokat. Például ügyelj arra, hogy a megfelelõ emberekkel számoltasd a szavazatokat. „Az embereknek egyenlõségjelet kell tenniük közéd és az állam közé: nélküled nincs állam.” (71.o.)
Tedd rá a kezed a médiára, szivárogtasd be eszméidet a tananyagba, írj könyvet, állíttass magadról szobrot, tegyél róla, hogy ellenlábasaidnak véletlenül nyoma vesszen, esetleg teremts jóléti államot, hogy a népet ne érdekeljék a mocskos üzleteid. Tanulj a legnagyobbaktól, például az észak-koreai Kim családtól. „A propaganda leghatékonyabb módszerei közé tartozik a lakosság feltüzelése egy külsõ ellenséggel szemben és az alapvetõ nacionalista és rasszista ösztönre való apellálás.” (60.o.)
Tartsd meg a hatalmat, és élvezd az egyeduralkodással járó elõnyöket. „A pénzhasználat módjának nem kell összhangban állnia az ország gazdasági helyzetével. Hogy a lakosság egyébként nyomorog, még nem jelenti azt, hogy te ne élhetnél dekadens és gondtalan életet. Épp ellenkezõleg, mint a nép feje és vezércsillaga, fontos, hogy jelezd a távolságot és hangsúlyozd, hogy államfõként jobbat érdemelsz az átlagos halandóknál.” (121.o.)

(Ha már az elsõ pontnál elakadtál, akkor sem kell búsulnod. Elég, ha jó családba házasodsz. Még szerencsésebb, ha jó családba születsz.)"

tsanyi 21445 2014. január 17. 20:29   Válasz erre: 21444
Mondjuk sok számomra új dolgot tudtam meg a Horthy korszakról az itteni beszélgetések miatti netes keresések által, elõtte hidegen hagyott a gazdasági története csak a hadi része érdekelt, de arról sem tudtam annyit mint most......a történelem nem változik legfeljebb a birtokunkba került tények változtatják meg a véleményünket.:)

TattooedAngel 21444 2014. január 17. 20:25   Válasz erre: 21443
Mindig is csak a 100 évnél régebbi dolgokat lehetett történelemnek nevezni, az újabbakat meg csak politikának. Majd talán mire nagyapa leszek, tiszta lesz a 2. VH története is.

tsanyi 21443 2014. január 17. 19:33  
Ahogy az egyik hsz.-ben írják ( http://www.origo.hu/itthon/20140117-idegenrendeszeti-eljaras-volt-a-zsidok-deportalasa-kamenyec-podolszkba.html?sec-1) , a történelmünk dinamikusan változik az elmúlt 100 évben, tényleg ideje volt egy ilyen intézetnek......nem árt tisztára mosni azt a korszakot....fõleg most, hogy hírek reppentek fel arról amirõl vagy két éve írogattunk amikor skiccpalibá megbukott nevezetesen, hogy a vezérnek az igazi célja, hogy egyfajta kormányzóság legyen mint a Horthy idejében.....és akkor eljön az az idõ is felénk, hogy úgy kell szólítani az államfõt, hogy Kormányzó elvtárs vagy ha a koronát is sikerül feltenni akkor Király elvtárs....:)))

Barla 21442 2014. január 17. 07:20  
Cirkusz kell a népnek! Azzal foglalkozzanak, ne mással. Szerintetek most mire megy ez a foci õrület? A mi focistáink már az öltözõben kiesnek mielõtt a pályára léptek volna, a legtöbb nemzetközi meccsen. De stadinokat építünk, a TV adók fele focival foglalkozik. Azt nézd meg hidd el amit sulykolnak beléd. Persze a "balos" TV-k is mûködhetnek hiszen cirkusz kell a népnek. Hogy ki nyer a választásokon meg mindegy. A patkó törzsgárda marad. Nézd meg a listás helyek sorrendjét. A bohócokat meg cserélik.....

Page 21441 2014. január 16. 20:59   Válasz erre: 21440
Ebben van valami:))

tsanyi 21440 2014. január 16. 20:13   Válasz erre: 21439
Tán mert jelenleg ez a trendi és ennek örvén lehet jókat lopni....azé' ez ott sem újdonság......az a szervezet amelyik ezt a marhaságot hirdeti egy halom pénzt kaphat a mûködésére mindenféle hivataltól és ugrálnak cserébe, lehet, hogy holnap már a család szentségéért fognak síkraszállni ha épp azt kéri a megrendelõ..:))

Page 21439 2014. január 16. 20:09   Válasz erre: 21438
Értem én, csak, hogy most ez megy a kulturált européerknél. Na ennek mi lehet az oka?

tsanyi 21438 2014. január 16. 19:50   Válasz erre: 21436
Az az álliberalizmus.....

tsanyi 21437 2014. január 16. 19:49   Válasz erre: 21435
Jogos, sajnos a politikai fogalmak igazi jelentése elkopott mert mindenre használták csak arra nem amire azokat kitalálták....kiválóan lehet definiálni õket, de ha a nevükben végrehajtott tetteket nézzük akkor azok köszönõviszonyban sincsenek az eredeti jelentésükkel.

Page 21436 2014. január 16. 19:43   Válasz erre: 21434
Én legbelül liberális vagyok, ha hiszed, ha nem. De milyen liberalizmus az ahol, azonnal tiltani akarják a család modellt? Én leszarom, hogy buzulnak vagy sem reggeltõl estig, csak ne akarják az egészségesnek született gyerekeket befolyásolni. Ez egy beteg eszme. A nõi és férfi szerepek belénk vannak kódolva és itt nem csak a nemi identitásra gondolok. Na ezek az állatok ezt szeretnék elvenni az emberektõl. Persze ezeket a híg libafosokat lehet a legkönnyebben manipulálni. Szülõ1 és 2 elmennek a plázába vásárolni akciósat oszt utána hazamennek zabálnak, majd békésen horgolgatnak oszt buzulnak egyet. Szép új világ:)

TattooedAngel 21435 2014. január 16. 19:29   Válasz erre: 21434
Na jó, csak egész Nyugat-Európában terjed ez az elmebaj, liberalizmusnak nevezve. Ezért mondják sokan, hogy rohad a Nyugat, nem azért, mert nincs ott pénz...

tsanyi 21434 2014. január 16. 19:15   Válasz erre: 21433
Hm, tényleg egy marhaság fõleg, hogy tiltani akarják.....,de azért elmélkedhetünk is ezen....alig száz éve a szüfrazsettek a nõi jogokért harcoltak és akkor kb. hasonlóképp reagáltak a férfiak nem kevés erõszak is volt a nõk ellen és a nõk is követtek el még merényletet is, de végül lettek jogaik sõt.....messzebbre nézve pedig, hogy egyáltalán nyíltan beszélhetünk bármilyen párt, kormány, vezér vagy király ellen (mellette mindig lehetett) azt pont a liberalizmusnak köszönhetjük az egyén jogaival együtt....a feudalizmus és kapitalizmus nem nagyon kultiválta az egyén szabadság jogait, ehhez forradalmak kellettek és a liberalizmus elfogadása....

....az, hogy nálunk az szdsz-t azonosítjuk a liberalizmussal elég baj, azoknak igazából nem sok közük volt hozzá......

Page 21433 2014. január 16. 18:42   Válasz erre: 21431
A "haladást" úgy látszik nem lehet megállítani:(

tsanyi 21432 2014. január 16. 15:41   Válasz erre: 21431
Ez a liberalizmus: http://hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus ....amit Te linkeltél az csak a liberalizmussal takarózó véleménynácizmus....agyatlanok, hisz a liberalizmusnak épp az a lényege szerintem, hogy mindenkit hagyni mkell a saját meggyõzõdésében élni amíg nem zavar vele másokat......

tsanyi 21430 2014. január 16. 09:59  
Micsoda személyes haditetteket lehet itt : http://www.hungarianarmedforces.com/1vh/ olvasni az 1VH idejébõl magyar katonákról.

tsanyi 21429 2014. január 16. 08:41   Válasz erre: 21428
Na várj, ez a mostani helyzetre lehet igaz, de a jövõre is készülni kell....márpedig amikor kiderül, hogy nem elég a kezdeti 3000mrd hanem a duplájába kerül a végére (ezt azért egye több helyen olvasni és a magyar helyzetet tekintve elég reális lehet) és újra kell tárgyalni putyinnal aki persze újabb feltételeket szabna meg ráadásul hamar kiderül, hogy nincs is mibõl visszafizetni akkor kellenek majd az táblák..:))

klimas 21428 2014. január 16. 07:43   Válasz erre: 21427
Én más feliratot javasolok, a régi cascós reklám mintájára: segget akarok, segget akarok.......

tsanyi 21427 2014. január 15. 20:12   Válasz erre: 21421
Tényleg, a cöf ilyen feliratokat elkezdett már gyártani?: мы не будем колонией ...:))

TPBalaton 21426 2014. január 15. 19:32   Válasz erre: 21425
Már most is állampárt van...:-))

tsanyi 21425 2014. január 15. 19:20   Válasz erre: 21423
No igen, akkortájt talán nálunk is ezt kellett volna, de igazából ott is a hatalomban maradt az összes tetû volt csau imádó.....itt sem lett volna másképp...az jobb lett volna amit a csehek és talán a lengyelek tettek, hogy akinek bármi köze volt az elõzõ állampártokhoz azok nem tölthettek be utána semmilyen tisztséget....

Taro 21424 2014. január 15. 19:19   Válasz erre: 21423
Meg még pár ezer honfitársukat. :-(

eröt 21423 2014. január 15. 19:04  
Drasztikus változás volt a szomszédoknál mikor nem csak leváltották hanem lelõtték a Kárpátok Géniuszát.

tsanyi 21422 2014. január 15. 18:42   Válasz erre: 21417
"Én csak drasztikusabb változásban hiszek már. "

...konkrétan?...amúgy igazad van tényleg nincs jelenleg senki csak kisebb és nagyobb rossz....legfeljebb az a kérdés, hogy ki melyiket látja ennek vagy annak....

tsanyi 21421 2014. január 15. 18:39  
Igazából atompárti vagyok és vízerõmû párti (kár, hogy anno nem épült meg a nagymarosi) és abban sem vagyok biztos, hogy rossz megállapodást kötött a vezér (azért érdekes volt, ahogy girószász a kiutazás reggelén még azt hazudta, hogy nem írnak alá semmit hanem csak tárgyalnak délután meg már az aláírásról szólt minden hír) csak érthetetlen a titkolózás....illetve ha az ilyen és hasonló blogokban igazat írnak (eddig nagyjából mindenben ami ki is derült utólag) akkor megvan az oka a titkolózásnak is: http://vastagbor.blog.hu/2014/01/15/magyarorszagon_eppen_puccs_van_602?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 21420 2014. január 15. 18:28   Válasz erre: 21415
Ez valóban vidám....vagy mégsem.....és gyakorlatilag érthetetlen is....bár ha belegondolunk ha bármelyik párt eddig elõre megmondta volna az igazat még a parlamentbe sem jutottak volna be...

tsanyi 21419 2014. január 15. 18:27   Válasz erre: 21417
"( már ez az öndefiniálás is milyen kirekesztõen álságos, undorító)"

....ebben teljesen igazad van!......van egy haverom aki fideszes (gyakorlatilag a legtöbb az) és nemrégiben többedmagával kinyilvánította, hogy diktatúrát szeretne, vajon demokrata?...ha valakinek tetszik ahogy a fidesz leépíti a demokráciát (nem idézek mert ahhoz kevés lenne a tárhely, gugliba beütni: demokrácia deficit és megtelik képernyõ a vezérrel) az demokrata?....eddig ilyet a zemúthuszonnégy év elsõ húszévében senki nem tett.....tehát aki magát a fidesszel szemben a négy évvel ezelõtti fék-ellensúly blablabla definiálja az nem kirekeszti a diktatúra pártiakat hanem épp õk rekesztik ki saját magukat és ez tényleg undorító...:)))

ui: azért az szép ahogy amikor szóba került a zemberek közszáján, hogy a fidesz és más jobboldaliak kirekesztõk, gyûlöletkeltõk, tolvajok stb., nem sokra rá a fidesz a hívõk által elkezdte ezeket a szavakat mindenki ellen használni gondolván, hogy ha azt amiket mi csinálunk rákiabáljuk a többiekre akkor a szavak jelentése elhomályosul és elkopik így nem használható fel ellenük....és igazuk lett, mára már nem használja velük kapcsolatban ezeket a szavakat és nem azért mert nem lenne igaz hanem mert nekik lett igazuk.....elkoptak, ma már senkit nem ráz fel/meg a jelentésük úgy mint pl. a mutyi vagy maffia emlegetés és ilyenek.....kár, hogy szinte csak kommunikáción dõlhet el egy választás.....na meg a csaláson..:))

TPBalaton 21418 2014. január 15. 12:45   Válasz erre: 21417
Igen,úgy ahogy írod,sajnos nincs jelenleg olyan politikus.
Bírkakoniec:-))))

Tiger 21417 2014. január 15. 10:54   Válasz erre: 21412
Kérlek, hagyd már ezt a " birkázást" ! Ne a teljesen kiszolgáltatott "népre" hárítsd már a szemét, korrupt, hataloméhes, tehetségtelen politikusok minden bûnét, ámokfutását. Nekem meggyõzõdésem például, hogy azok a fórumozók, akik ma a "a kisebb rossz" elvén ezt az úgymond "demokratikus" ( már ez az öndefiniálás is milyen kirekesztõen álságos, undorító) ellenzéket látják megoldásként az ország bajaira, azok õrületes tévúton járnak. Mégsem birkáznám le õket. Ja, ország sorsa, hagyjuk is, mert az szemmel láthatólag rohadtul nem érdekel senkit! Aki mára elfelejtette hová vezetett a 2002-2010-es kormányzási idõszak, akik ma ismét bíznak az akkori becstelen vagy csak totálisan alkalmatlan arcokban, azok Taro szavaival élve ugyanúgy "bûnrészesei" annak az idõszaknak illetve azzá válnak az újbóli hatalomra jutásuk összes következményében is. Magam ugyan ezzel a "bûnrészességi" elvvel messze nem értek egyet, de legyünk már következetesek, ha mindent csak a "birka népre" akarunk fogni. Az egyébként mentálisan és intellektuálisan totálisan lepusztított és egzisztenciálisan kiszolgáltatott NÉP, (ide sorolom magam is, mégsem birkaként gondolkozva) pedig majd meghozza a döntését és az ítéleteit is. Õk fogják majd hatalomba juttatni és leváltani a következõket is és õk fogják elszenvedni azok minden bûnét, mocskát. Mert ez egy ilyen játék. Azt hisszük, hogy a saját érdekeink egyben az ország érdekei is. Elhitetjük magunkkal, hogy vannak akik alkalmasabbak ezeknek az érdekeknek a képviseletére, érvényesítésére és megbízzuk õket, (mondjuk én nem) hogy felhatalmazásunkkal az egyéni érdekeinket hozzák összhangba az ország érdekeivel. Az, hogy kiket bízunk meg az alapvetõen tapasztalati (saját bõrünkön) és érzelmi alapon dõl el. Ehhez tisztánlátás és jó emberismeret kell. Engem sokszor az döbbent meg, hogy itt a fórumon is mennyire hiányát látjuk ennek, Persze ez is kevés lenne akkor, ha mint most is a kinálkozó vezetõk köre oly szûk és annyira, de annyira szánalmasan gyenge vagy becstelen. Mit lehet ilyenkor tenni? Megkeresni, támogatni, felépíteni vagy csak nem csírájában elnyomni új arcokat, új generációkat új megközelítéseket, új ambíciókat, új látásmódot, de fõleg új, haladó kezdeményezéseket. Utat adni a tehetségnek! Legyen az gazdasági, kulturális vagy egyszerûen csak karizmatikusan "emberi" . Persze ez mind csak ködös illúzió, naiv ábrándozás a részemrõl. Mert ott a kérdés: Közben mi lesz az országgal, mi lesz velünk? (én még hozzáteszem, mert engem ez izgat a legjobban: mi lesz a nemzettel?)
Sajnos a válaszom cinikus: Még lehet rosszabb is. Ha a ma megváltóként várt összefogás újra hatalomba kerül vagy akár a mai hasonló formában és minõségben kormányoz továbbra is, akkor csak rosszabb lesz.
Én csak drasztikusabb változásban hiszek már.

Barla 21416 2014. január 15. 10:44  
:-)

Jam Clerk 21415 2014. január 15. 10:34  
Én már annak is tudok örülni, hogy a magyar politikai elit végre felnõttnek nézi a magyar lakosságot (illetve a szavazópolgárok közösségét).
Legalábbis nem tudom mással magyarázni azt az egyöntetû hozzáállást a pártok részérõl, amely szerint néhány hónappal a szavazás elõtt is teljesen fölösleges bármiféle választási program kidolgozása és meghirdetése, a lényeg kizárólag annyi, hogy "MI akarunk kormányozni!", akármelyik oldalt hallgatom. Azért ez így, valljuk be, sokkal letisztultabb célkitûzés, mint hogy majd ilyen adót csökkentünk, oda adunk pénzt, mindenkinek jobb lesz, satöbbi, satöbbi, satöbbi.
24 év demokrácia után már ez is szép eredmény...

TPBalaton 21414 2014. január 15. 10:10   Válasz erre: 21413
És ezt a fityess is nagyon jól tudja!
Nem véletlenül terjeszkedik a médiában is!

Barla 21413 2014. január 15. 10:04  
Attól tartok, túl kevés infót kapunk ahhoz, hogy objektíven megítélhessük a pontos helyzetet. Saját szemszögbõl készült statisztikákkal bizonygatják az igazukat. Churchill mondta; "csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok". Tehát szabad az útjuk a pártoknak a fanatizilás felé. Erre pedig legjobb a média. Az emberek egyre több idõt töltenek a TV elõtt, tehát a legjobban befolyásolható a világképük a véleményük. Lassan eltûnik a saját önálló gondolat.

TPBalaton 21412 2014. január 15. 08:46   Válasz erre: 21404
Igen!
Úgy,ahogy írod nem volt meg rá a fedezet!
De miért nem volt meg?????Na????
MERT A FITYESS ADÓT CSÖKKENTETT A VÁLASZTÁSI GYÕZELMÜKÉRT!!!
Így kúrták el az országot!
Csõbe húzták az mszp-ét és a népet!!
És csodálkozik a sok bírka,hogy most is mire jutottak!!:-)))))))))
Mert a bírkák még azt is elhiszik nekik,hogy 3% alatt van a hiány!:-))))))))))))))))))))

TomRed 21411 2014. január 14. 23:41   Válasz erre: 21410
Ez igen szépen hangzik elméletileg. Viszont az ország nem valószínû, hogy kibír még egy ilyen ámokfutásos négy évet.
Gondolom ismered a FED mûködésének hatását a feltörekvõ piacokra. Annak az oldalvízén volt csak lehetséges finanszírozni a magyar gazdaságot eddig IMF nélkül, de ez az idén már le fog csengeni.

Ezek a grafikonok, elemzések elég pontosan mutatják a pillanatnyi állapotot: http://index.hu/chart/2013/12/31/ime_az_ev_legjobb_grafikonjai/#comments

Az a kérdés, hogy Magyarország végleg lemarad-e a környezõ országokhoz képest vagy megállítható-e ez a folyamat még. Bokros Lajos írása: http://www.es.hu/bokros_lajos;melleklet_elvesztett_evtized_140_pont;2014-01-02.html

Taro 21410 2014. január 14. 23:08   Válasz erre: 21409
Nem Tom. Nem szavazok a FIDESZ-re és nem szavazok az MSZP-re sem.
Nem mondhatja Orbán, hogy 2.700.001 ember szavazott rá, ha csak 2.700.000 szavazott. Ez majd annak a 2.700.000 embernek lesz a lelkiismereti dilemmája.

Meggyõzõdésem, hogy az ország történelmében +4 év lepkesúlyú, de ha hagyjuk megkövesedni a "a két rossz közül a kisebbik választása" címû abszurd komédiát, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek a jövõnkre nézve.

Csak halkan jegyezném meg, hogy pontosan ez a fajta választói magatartás vezetett idáig. Tudod, a FIDESZ kétharmad. ha kicsit belegondolsz ebbe, már nem halok meg hiába. :-)

TomRed 21409 2014. január 14. 22:54   Válasz erre: 21405
OK, akkor ezek szerint arra szavazol, hogy továbbra is az Orbán kormány rabolja le az országot. A hívek nem kételkednek, mennek szavazni bármire, amit a vezér mond. Ez látszott az IMF hitel körüli pávatánc fogadtatásakor is, amikor egyik hétrõl a másikra hol ennek, hol annak a bejelentésnek tapsoltak...

Vincent hat törvénye most is érvényes a banda mûködésére: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/28/vincent_torvenyei

Nekem se szimpatikus a másik posztkommunista párt sem, ahol Mesterházi a szükséges személycseréket se hajtotta végre, de ennyire csökkent a választék jelenleg.
Vagyis az alternatíva a két rossz közül a kisebbik választása.

Vétkesek közt cinkos aki néma. Dátum a vers végén... http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/19het/esztetika/babits_jonaskonyve.html

desiderus 21408 2014. január 14. 22:17   Válasz erre: 21405
"Bajnai minden politikai felelõsség nélkül egyszerûen csak megszorított."

Taro...nekem az a qurva nagy bajom, hogy a kib@szott gengszterváltás óta csak megszorítások vannak és a sehová nem vezetõ gazdasági ötletelések idióta magyarázgatása...
Az atomerõmû 10 milliárd eurós bõvítése nem fog megszorítással járni ?
Dehogynem.

Taro 21407 2014. január 14. 22:05   Válasz erre: 21396
Csak azért hagyom ki a "liberális" urakat, mert nem tényezõk. Annyira súlytalanok, hogy nem is látni õket. :-)

tsanyi 21406 2014. január 14. 22:04   Válasz erre: 21401
Nagyjából így ahogy írod, ha többet lennének hajlandók szétosztani a tömegnek is a lopottból nem sokan háborognának......ahogy kádár ellen sem emelték fel sokan a szavukat.....na meg az a gáz, hogy fel kéne küzdeni magamat a sleppig....ahhoz viszont olyasféle besúgónak kéne lennem mint kádárék alatt ezek voltak, de ahhoz akkor sem volt és most sincs kedvem....,de errõl beszéltem, nem hagynak élni ha nem vagyok olyan mint õk....és mivel a többség nem olyan mint õk így talán lesz változás...vagy nem...

Taro 21405 2014. január 14. 22:03   Válasz erre: 21395
Az MSZP addig hagyta a gazdaságot lassulni és tönkremenni, amíg már nem volt más lehetõségük az államcsõd elkerülésére, mint a megszorítások.
Egyetlen egy strukturális reformot nem csináltak meg. Az nálam nem teljesítmény, hogy Bajnai minden politikai felelõsség nélkül egyszerûen csak megszorított.
Az meg, hogy csõdközelbe lavírozták az országot, majd az utolsó pillanatban elkerülték azt, nálam nem elég a szavazatomhoz, de szerintem teljesítménynek is silány.

Taro 21404 2014. január 14. 21:59   Válasz erre: 21393
Nem. Abban a helyzetben azért nem, mert a gazdaság teljesítménye ezt még nem engedte.
Növekvõ gazdasági teljesítmény, bizakodó hangulat volt. Lehetett volna még várni a fizetésemeléssel és talán az állam karcsúsítása sem ártott volna.

desiderus 21403 2014. január 14. 21:45   Válasz erre: 21402
Sofõr : fekete egyen öltöny, hátán hanyagul keresztbevetett kalasnyikov...nyakkendõjén hímzett arany felirat : já ljubljú Orban....

eröt 21402 2014. január 14. 21:18   Válasz erre: 21401
Sofõrrel.Azért az már valami.

desiderus 21401 2014. január 14. 21:15   Válasz erre: 21400
Ez a Hábetler-féle, nekem mindegy csak kaja legyen szindróma...
Sajnos az ilyen mértékû, állami szintre emelt tolvajlások árát te (is) fizeted meg...állásod pedig azért nem lesz ebbõl mert túlságosan kis területre koncentrálódik a lopott lóvé. Magyarán szólva legalább a slepp széléig fel kellene küzdened magad.... :-)
De a beírásaid alapján inkább egy új gyártású fekete Volga (Putyin ajándéka) néz ki neked... :-))))))

tsanyi 21400 2014. január 14. 21:07   Válasz erre: 21399
A vicc, hogy engem és szerintem sokakat nem érdekel, hogy személyesen ki mennyit nyert, lopott.....hanem inkább az, hogy engem hagynak-e élni?....egyenlõre úgy fest nem nagyon, az nekem mindegy, hogy közgép vagy strabag vagy bárki más, de foglalkoztasson, na az érdekel....sajnos ezt viszont nem teszik meg...

desiderus 21399 2014. január 14. 20:52   Válasz erre: 21397
Sanyi, ezeknél már bárki jobb...

Tavaly a Simicska-féle KÖZGÉP közel 500 milliárd forint (szerintem jócskán túlárazott) állami tendert nyert el...
A teljesen szükségtelen stadionépítések...
Trafikmutyi, kaszinómutyi...
És most a paksi atomerõmû bõvítés 10 milliárd euróért...unokáink is látni és fizetni fogják.
Azon elmélkedem, hogy ennyi pénzbõl, amit fentebb felsoroltam (hirtelen ennyi jutott eszembe) lehetett volna kezdeni valamit a munkanélküli segélyezés rendszerével, egészségüggyel, oktatással, útfelújítással stb.
A paksi bõvítésre mennyire volt szükség azt én nem tudom megítélni...de lehet, hogy nyugat-európai cégek feleennyibõl kihozták volna...másrészt ismét erõsödik az orosz függés...és ennek nem örülök.

tsanyi 21398 2014. január 14. 20:26  
Végignéztem, érdekes és talán tanulságos, az elõzõ két rész is jó: http://index.hu/indavideo/film.video/f_szomszedaink_a_magyarok_szerbia

tsanyi 21397 2014. január 14. 20:24   Válasz erre: 21396
"Na, de ezek? "

...jó, igazad van teljesen hisz épp ezért nehéz elfogadni....,de akkor kik?

Tiger 21396 2014. január 14. 20:19   Válasz erre: 21378
Taro, neked "halál", nekem "hányás" ez az összefogás, kurvára nem is érdekel, annyira tipikus a történet. De Tõled, mint aki az ösztöneinél tovább is látni, gondolkodni képes embertõl megkérdezném: (látva, hogy mindig gondosan kihagyod a számodra kedvesebb liberális oldalt a kritikából), mit szólsz a liberális urak visszaszivárgásához, ( Kuncze, Fodor ) tudván, hogy SZDSZ elnökökként csak köztartozásból 1.2 milliárd forint tartozást hagytak maguk után? Nekik van pofájuk ezek után, ráadásul mások lábmosó vizén keresztül újra beslisszolniuk a Parlamentbe? Ehhez milyen gyomor kell? Hajtsák el a Fideszt! Én biztos nem hullajtok értük könnycseppet! Na, de ezek?

TomRed 21395 2014. január 14. 19:24   Válasz erre: 21391
Jusson már az is az eszedbe, hogy a világgazdasági válság idején mégis sikerült az utolsó pillanatban kilavírozni egy elég kilátástalan helyzetbõl. Köszönhetõen a Gyurcsány által felvett IMF kölcsönnek, amit nem költöttek el, valamint a Bajnai kormány szükséges megszorító intézkedéseinek. Ez utóbbihoz képest a Fidesz nagyságrendekkel több "nemmegszorítással" örvendeztette meg a lakosságot, nem sok látható eredménnyel...

Tehát az MSZP képes volt kétszer is változtatni a hozzáállásán (Bokros csomag, Gyurcsány-Bajnai megszorítások), amikor muszáj volt. Szükséges személycseréket is néha meglépték.

Vajon minek kellene ahhoz bekövetkeznie. hogy a Fidesznél hasonló változások megtörténjenek?

tsanyi 21394 2014. január 14. 19:20   Válasz erre: 21393
De, pont mint bárki másnak.....és mielõtt, a család tele van tanárral...:)))....ezért lenne jó felosztás szerintem egy kormánynál ha a vezetés ugyan politikai lenne, de a tanácsadók gazdasági szakemberek.....és a kettõ fékezné egymást a túlkapásokban.

TPBalaton 21393 2014. január 14. 19:10   Válasz erre: 21391
Te nem adtál volna a tanároknak fizetésemelést????

tsanyi 21392 2014. január 14. 19:08   Válasz erre: 21391
Így van...és ezért félek tõlük újra....,de a jelenlegitõl még jobban félek....:)

Taro 21391 2014. január 14. 19:05   Válasz erre: 21390
De a FIDESz borította (mint elõtte mindenki) és vajon mennyire felelõs miniszterelnök az, aki bár látja, hogy nem megy, de megteszi?
A választások után 100 nap volt mire átvették a kormányzást, ha ennyi idõ alatt nem látták át a pénzügyi helyzetet akkor alkalmatlanok, ha átlátták, akkor azért alkalmatlanok.
A többi csak a felelõsség tologatása.

TPBalaton 21390 2014. január 14. 18:54   Válasz erre: 21384
Ha a fityess 2001-ben nem borította volna a költségvetést a választási gyõzelmük érdekében,akkor nem lett volna gond a Meggyi intézkedéseivel!!
Amit +kellett tenni,mert tényleg +alázóan keveset kaptak a tanárok,orvosok,stb.!
Annak idején a bajszosbokros rendbetette a költségvetést,pl. a nyugdíjasok kárára.Akkor a sok idõs gondolta,majd a gyerekeinek,unokáinak jobb lesz.Szegények most már a sírjukban forognak!!:-((
Amit a bajszos összeszedett,renbetett,azt a fityess szétkúrta a költségvetés borításával,illetve a választáskor elkezdte a sok ezer milliárdos osztozkodó igérgetéseket!!!
És ez a bírka nép ismét +választotta õket!!!
Mi a ló@aszt vártak tõlük??????????????:-)))))))))))))))))))))))))))))
Akkor az mszp-nek az volt a bûne,hogy felvette a kesztyût az ígérgetésekben!!Túllicitálták 1mást!!:-))))))
NA,OTT LETT ELKÚRVA!!!!!!
Ha a fityess nem gyõz 98-ban,már árkon-bokron túl lennénk,felzárkózóban a nyugathoz!!
E helyett...

tsanyi 21389 2014. január 14. 18:40  
Ez most jó nekünk vagy nem? http://www.origo.hu/itthon/20140114-paks-orosz-bovitesenek-hattere.html?sec-2 ....tényleg nem tudom....

tsanyi 21388 2014. január 14. 18:32   Válasz erre: 21385
Nyilván nincs semmiféle azonosulás és tán soha nem is volt amióta az ország fennáll, mindig valakik ellen szavaztunk ahogy most is...ha valaki nagyon a lábujjamra lép akkor megpróbálom lelökni róla hátha a másik csak a körmömet nyomja majd...

TPBalaton 21387 2014. január 14. 18:31   Válasz erre: 21378
A fityess 2001-ben elkezdte már az ámokfutást,a költségvetés +borításával!!!

tsanyi 21386 2014. január 14. 18:30   Válasz erre: 21384
Rendben, szerintem is így volt, de akkor mi legyen?......hagyjuk a mostaniakat vagy ne?.....én úgy érzem nincs annyi idõm amíg kitisztul a közélet a volt komcsiktól hiába mondják ezt sokan mármint, hogy nem kell szavazni várjunk nyugodtan.....nem beszélve arról, hogy épp azért nem tud kitisztulni a közélet mert a hatalmon lévõk mindig találnak olyan fiatalokat akik hajlandóak ugyanolyan aljasok lenni mint õk lásd lézerjanit aki egy mszp-s polgimester táskahordozójából lett a nemzet trafikosa.....soha nem fogynak el, de legalább próbáljunk köztük válogatni mert talán akad amelyik minket is hagy élni.....

Taro 21385 2014. január 14. 18:29  
ja és még valami: a demokratikus választás nem azt jelenti, hogy jelölje meg, ön szerint ki fog gyõzni, hanem azt, hogy jelölje meg mely formáció értékrendjével és teljesítményével tud azonosulni.
Továbbra is erkölcsi kérdés, hogy a korrupt, a 2006-os események tevékenységét produkáló szocialistákat és a maffiaszerû, antidemokratikus FIDESZ-t nem támogatom. Aki igen, az elfogadja az általuk képviselt értékrendet.

Taro 21384 2014. január 14. 18:25   Válasz erre: 21381
Csak az a probléma, hogy bár a FIDESZ tovább növelte a leszakadást, azért azt markánsan a Meggyesi-Gyurcsány-Bajnai trojka indította el.
2007-ben már csak 1% volt a gazdasági növekedés úgy, hogy halálosan eladósították az államháztartást.
vagyis a gazdaság helyreálláshoz nem megfelelõ válasz a szoci-dk-együtt formáció.
Õk már bizonyítottak és 2010-ben a társadalom döntõtöbbsége arra szavazott, hogy el lehet menni!

Z.Tibor 21383 2014. január 14. 18:25  
Nos,azt hiszem az én voksommal sem bóbiskol senki a jól fûtött parlamentben......

tsanyi 21382 2014. január 14. 18:19   Válasz erre: 21381
Egyetértek.

TomRed 21381 2014. január 14. 17:44   Válasz erre: 21378
"Hagyni kell kiürülni a politikai erõteret, mert amíg nem üres, nem jön normális. Nem szabad szavazni a lelkiismeretünk ellen (kinek a lelkiismerete támogatja a 2006 õszi eseményekben vitézlõ szocikat, az nyugodtan szavazzon rájuk, akinek a lelkiismerete engedi, az szavazzon a földmutyista, trafikpártra).
Én nem szavazok."

Akkor a helyzet változatlanságára szavazol ezzel a nem szavazással. Vajon még mennyire kell leszakadni a környezõ országoktól, hogy megunják az emberek a kirablóik további uralmát?

Az igen érdekes, hogy az összefogást ostorozzák egyesek és elfelejtik azt, hogy a Fidesz által totálisan átírt választási rendszer szorította rá erre az ellenzéket. Pedig egy demokráciában sokkal több érdeknek kellene teret kapnia, jóval több párt képviseletében.
A szavazásnak pedig a pártok támogatottságát kellene megmérnie, külön-külön. Aztán ennek alapján a szavazás után lehet koalícióra lépni, ahol már a reális erõviszonyok szerint alakulhat a pártok beleszólása a kormányzásba.

tsanyi 21380 2014. január 14. 17:39   Válasz erre: 21378
Hm, van igazad szerintem, de sajnos nem mindenkinek van még annyi ideje, hogy kivárja, hogy mi lesz ha marad a vezér......amúgy mindenki úgy szavaz, hogy neki jobb vagy rosszabb volt-e a zemútnégyév.......ez az összefogásnak nevezett valami nem lesz túl tartós ha kormányra kerülnek, szétesnek mint szlovákiában és ficó erõsebben jött vissza mint valaha.....viszont ficó nem megsértõdött amikor elzavarták és amikor vissza jött szétrombolt mindent és mindenki ellen harcolni kezdett hanem tanult a hibájából és konszolidálódott, kibékült mindenkivel akivel kellett és elkezdett kormányozni aminek lett eredménye.....ha a vezér is hasonlóképp tenne akkor örömködhetnénk erõsen...

tsanyi 21379 2014. január 14. 17:34   Válasz erre: 21377
Örömködés annyiban lehetséges, hogy kevesebben akarnak majd szanaszét szavazni akik már nem bírják a fideszt.....ugyan szalámizó álpártok még alakulhatnak ahogy alakulnak is, de most már van alternatíva még ha olyan is amilyen...

Taro 21378 2014. január 14. 17:20  
Szerintem meg pont halál ez az összefogás.
Így tudniillik, pont azt védte ki az MSZP, ami a legveszélyesebb volt számára. Azt, hogy új, valódi demokrata szervezõdés erõsödhessen meg a az MSZP végleges marginalizálódása mellett.
Egyrészt világossá vált, hogy Bajnai, Gyurcsány, az Együtt, a milla, stb. pontosan az MSZP továbbéltetésére jött létre, másrészt ha nem, akkor is a hatalomban (akár ellenzékben is) tartják a Kovács, Lapert, stb. szoci erõs embereket.
Épelméjû ember meg nem szavaz olyan pártra, szervezõdésre, melynek köze volt a 2002-10 közötti kormányzáshoz.
Aztán értelmes ember a FIDESZ 10-tõl számított ámokfutását sem támogathatja.

:-(
Hagyni kell kiürülni a politikai erõteret, mert amíg nem üres, nem jön normális. Nem szabad szavazni a lelkiismeretünk ellen (kinek a lelkiismerete támogatja a 2006 õszi eseményekben vitézlõ szocikat, az nyugodtan szavazzon rájuk, akinek a lelkiismerete engedi, az szavazzon a földmutyista, trafikpártra).
Én nem szavazok.

boss2 21377 2014. január 14. 17:06   Válasz erre: 21376
Megnyugvás nem lesz soha egyik oldalon sem, de dönteni sokkal egyszerûbb lett.
Megtörtént az áhított összefogás, össze lett gyúrva egy nagy vörös gombóc , és dísznek beletûzve egy fehér alapon kék mintás zászló.
Könyörgöm nem ezt akarta itt a hozzászólók többsége.
Egy kis jó kedv, vidámság , lehet örülni is. ( már aki akar )

tsanyi 21376 2014. január 14. 16:33   Válasz erre: 21373
Megnyugvás nincs, ezek sem jobbak senkinél. Csak hát azért ezt õk még nem merték amit a mostaniak.......persze lehet, hogy jól úgy hagynának mindent csak a tolvaj csapat változna meg, de a fene tudja...

tsanyi 21375 2014. január 14. 16:32   Válasz erre: 21370
Én úgy gondolom ha engem le nácizik, komcsizik vagy bármizik és ezt folyton az orrom alá dörgöli valaki akkor ettõl nem fogok megváltozni hanem annál inkább olyan leszek már csak azért is......a félelmed szerintem is fennáll kicsinyég és valóban tenni kéne ellene, elég nagy az erõszakra az igény sokaknál....szerintem célravezetõbb lehetne ha már valakirõl feltételezünk valamit akkor annak a fonákját mutogatni neki és nem megbélyegezni vele.....ha állandóan azt látja, hogy az amiben hisz nem állja meg a helyét akkor megváltoztathatja a véleményét.....remélhetõleg....

boss2 21374 2014. január 14. 16:13   Válasz erre: 21370
Ábrándozás az élet megrontója mely.........

boss2 21373 2014. január 14. 16:10  
Összeállt a nagy csapat !
Házmester-Libás- "Bolsi milliárdos"( idézet Szanyibácsitól ) -Fodor Gabriella......

Elég sok idõbe telt míg csapatot hirdettek.
A "hívõk" , szurkolók most már megnyugodhatnak , lehet menni szavazni.....
És mire számítanak. ki rug egyet, és ki kap nyócat ?

eröt 21372 2014. január 14. 14:18   Válasz erre: 21371
Az már van aszongyák.

Page 21371 2014. január 14. 13:36   Válasz erre: 21370
Nah. Újra lesz ÁVH?

TomRed 21370 2014. január 14. 12:53   Válasz erre: 21368
Sanyi, gondolkozz egy kicsit a jövõrõl: szerinted mit fognak tenni az ilyen felfogású, stílusú emberek, ha a kedvenc rezsimjük meg fog bukni? Ami egyszer nyilván be fog következni, mert a fák nem nõnek az égig.

Idejében el kell venni a kedvüket attól, hogy megismételjék azt, amit mûveltek 2002-ben és 2006-ban. Vagy akár a még rosszabb cselekményektõl...

Ennyi, pont.

tsanyi 21369 2014. január 14. 11:02   Válasz erre: 21366
Ennek szerintem régóta nem hisz a pógár.....ki mondja el a valódi szándékát egy telefonnak?...

tsanyi 21368 2014. január 14. 11:00   Válasz erre: 21367
Az volt.....:(

Page 21367 2014. január 14. 07:43   Válasz erre: 21365
Na ezt kár volt. Ritka csúnya munka:D

TomRed 21366 2014. január 14. 01:06  
Közvélemény kutatás 2002: http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm

"A közvélemény-kutatás arra alkalmas hogy képet adjon az emberek nyilvánosan vállalt vélekedéseirõl. Ha az emberek nagyobb csoportjai valamilyen okból nem vállalják nyilvánosan véleményüket akkor a közvélemény-kutatás módszerei csõdöt mondanak."

TomRed 21365 2014. január 14. 00:47   Válasz erre: 21361
Van értelme: õ jön elõ mindig a Kohnozással, én meg nevetségessé teszem.

Ez a legjobb módszer, más nemigen van erre a stílusra...

PS: Elküldtem az arcképemet privát üzenetben a vitéz úrnak, gondolom már ez megnyugtatja. :-)

tsanyi 21364 2014. január 13. 20:19  
Ennek már ideje volt, de elég laza feltételeket adtak neki...és amennyi ideig húzta még annyival megtoldanám : http://index.hu/belfold/2014/01/13/magyarorszagon_van_az_ir_gazolo/

tsanyi 21363 2014. január 13. 19:13  
A gyerek vajon meddig marad szabadlábon, hogy nem adta a nyulat?:)): http://www.origo.hu/itthon/20140113-orban-viktor-szakonyfaluban-jart.html?sec-2

tsanyi 21362 2014. január 13. 18:54   Válasz erre: 21361
Persze ha belegondolok én is provokálok, de nem személyt és igyekszem nem megsérteni senkit, mondjuk van aki sértésnek vesz egy általánosítást is, de hát azzal tényleg nincs mit tenni..:))

tsanyi 21361 2014. január 13. 17:44   Válasz erre: 21358
Miért provokálsz?....ennek semmi értelme....szerintem.

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők