19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Taro 21360 2014. január 13. 16:50   Válasz erre: 21359
:-)))))

Page 21359 2014. január 13. 16:14   Válasz erre: 21358
Már megmondtam arctalan billentyûnindzsa, hogy engem ne kostolgass!
keress meg ne itt pofázz!

TomRed 21358 2014. január 12. 21:35   Válasz erre: 21355
Igen, az a banda volt. Egy hozzászólásban meg is emlékeznek a történetrõl (itt is ment a hõbörgés, hogy "báncsák" a jó székely hazaffyakat :-) ): http://varanus.blog.hu/2014/01/11/miskolc_polgarmesteret_megfertozte_a_kerenyizmus/fullcommentlist/1#c21398567

"A dzsobbik nem tüntetett a szõröstalpú nyelvhasználat és polgármestersége miatt, úgyhogy tuttira rendben minden, szeretik a román szõröstalpú kultúrát.
Persze ha valaki azt híresztelné, hogy a nagyanyja még Kohn volt, na az már más lenne... :))"

Gyühetsz te hogyishíjják megint Kohnozni, újabb alkalmat adtam rá. :))))))))

tsanyi 21357 2014. január 12. 19:27   Válasz erre: 21356
Egy klubba járunk, Õ szokott elõadásokat tartani.:)

TPBalaton 21356 2014. január 12. 19:18  
Itt a +oldás!:-))
Elmélkedjetek!:-))
http://www.youtube.com/watch?v=L3FiPUOhyME

tsanyi 21355 2014. január 12. 15:32  
Csak a szokásos: http://varanus.blog.hu/2014/01/11/miskolc_polgarmesteret_megfertozte_a_kerenyizmus?fullcommentlist=1#comments

....amúgy nem az volt az pógimesteri hivatal ahol románul beszéltek egymásközt a nemzetiek, hogy a magyarok ne értsék mirõl van szó?

tsanyi 21354 2014. január 12. 09:06  
Ej mikor lesz nálunk végre ilyen?: http://www.origo.hu/nagyvilag/20140111-az-asztalrol-rugdosta-kollegait-a-torok-kepviselo.html?sec-1

.....hogy végre a képviselõk valóban megpróbálják a hatalmon lévõk ellenében is védeni a választóik jogait? ....a törököknél ugye azért robbant ez ki mert a kormány gyakorlatilag lebukott egy szép nagy mutyival és gyorsan törvényt akar rá hozni nehogy felelõsségre lehessen õket vonni és õ akarja a bírákat kinevezni, ismerõs?...mondjuk amíg egymással mutyizgat az összes párt addig nem nagyon mert hát nem harapunk abba a kézbe amely enni ad igaz, hogy valójában az összeset a választók etetik, de hát õket kordában lehet tartani.

tsanyi 21353 2014. január 11. 22:06   Válasz erre: 21351
De persze belátom, hogy igazad van....én csak a jövõre nézve gondolom, hogy ez jó lenne...jelenleg az van amit mondasz.

tsanyi 21352 2014. január 11. 22:01   Válasz erre: 21351
Pontosan és nem paradoxon hanem egyszerûen mert mivel találnak maguknál olcsóbb embert akik még elvégzik a meglévõ fizikai munkát így miért csinálnák maguk? Tán épp Te mondtad (nem biztos, de így rémlik), hogy egy átlag brit kb annyi lét kap alanyi jogon amennyiért a bevándorlók dolgoznak ezért nem nagyon törik magukat, hogy dolgozzanak (hisz épp ez a mostani vergõdésük tárgya, hogy az uniósok ezt ne kapják azonnal), nyilván még sok a fizikai munka arrafelé amihez kell a munkaerõ, de nem elég mindenkinek....nálunk már fizikai meló sincs......ha lenne nem lenne mirõl beszélgetni....

TattooedAngel 21351 2014. január 11. 21:11   Válasz erre: 21350
Itt valami paradoxon van. Nyugati ország, ahol nincs elég fizikai munka, hogy mindenkit eltartson, de azért a bevándorlók kellenek, hogy elvégezzék azt a munkát, amit a helyiek nem akarnak. Hogy is van ez?
Megmondom, ez egyszerû pártpropaganda, semmi más... Ferge Zsuzsa pl. kimondottan nem kötõdik erõteljesen a baloldalhoz, véletlenül sem... Nem is az MSZP kezdte el ezt a dolgot pedzegetni még decemberben...
A mostani segélyezés meg a többi tényleg nagyon sokba kerül, de ezzel még többe kerülne és azt a pénzt valahonnan be kell szedni. Mégpedig attól, aki dolgozik.

tsanyi 21350 2014. január 11. 21:04   Válasz erre: 21349
Nem szerintem nem agyrém nem beszélve, hogy ez egy kb 20 éves elmélet nem magyar találmány hanem azokban a nyugati országokban gondolták el elõször ahol kiderült, hogy egyszerûen nincs elég fizikai munka, hogy az mindenkit eltartson a szellemire meg nem mindenki képes bár ha képes is lenne abból sincs elég meló hisz a legtöbbet már szgépek végzik......Te a mostani állapotból indulsz ki amiben való igaz, hogy ha meló nélkül kap bárki pénzt (nem csak cigók) akkor hülye lenne dolgozni, de ezt is meg lehet oldani.....a lé nyilván nem kéne, hogy csak úgy járjon teljesen viszonzás nélkül hanem mondjuk aki igényli ezt a pénzt annak ameddig ezt kéri akár élete végéig is annak iskolába kéne járni folyamatosan fejlesztve magát és mivel azért még a legrosszabb iskola is jobb egy putris életnél elõbb-utóbb kifejlõdne a legelmaradottabbaknál is egy igényesebb élethez való vágy ami miatt viszont elkezdene munkát keresni, hogy több pénze és általa jobb élete legyen.....nem beszélve arról, hogy rendben tartsuk fenn a nyomort, hogy legyen elég olyan munkás aki bármilyen kevésért is, de dolgozik szó nélkül (demján ezt kínából jól megüzente 2011-ben), de mi lesz ha egyszer mégiscsak megszólalnak?......olyan már volt párszor és azt többnyire valamilyen gazdag és középosztály irtás követte némi káosszal...ez nem lehet érdeke senkinek

...a kormányok lehúzása meg ettõl független, mennyibe kerül a mostani segélyezés?...mennyibe a tele börtönök? ......nem beszélve, hogy mennyibe kerül a nagy vízfej állami apparátus aminek a töredéke is elég lenne?......ez persze kormányfüggetlen......

TattooedAngel 21349 2014. január 11. 20:44   Válasz erre: 21347
Nagyon remélem, hogy gondolati szintnél tovább soha az életben nem fog jutni ez a dolog. Nincs elég ember az országban, aki úgy nõtt föl, hogy a szüleit sosem látta dolgozni, csináljunk még ilyeneket hasonló intézkedésekkel! Agyrém...
Nem mellesleg ki a fasz fogja ezt a pénzt kifizetni? Megsúgom, az, aki dolgozik! Lehet itt még 40%-os ÁFA is, aztán meg a te szád lesz a legnagyobb, hogy mennyire lehúz mindenkit a kormány...

tsanyi 21348 2014. január 11. 18:27   Válasz erre: 21347
Ééés akkor ahogy aki küldte aposztrofálta a "kedvenc témám"..:)) ....ezt sem lehet elkerülni akármit is akarunk még akkor sem ha a létszámszabályozást háborúval gondoljuk elérni és kiirtjuk a többieket mivel ha ezt sikerül elérnünk akkor sem telik bele 1-200 év és a magunk faja is túlnépesedik és ugye végtelen polgárháborút elég nehéz meg ideologizálni tehát nincs más út mint az ûr: http://www.origo.hu/tudomany/20130523-buzz-aldrin-a-marsutazasrol.html

tsanyi 21347 2014. január 11. 18:23  
Errõl már beszélgettünk itt tavaly és én helyeseltem akkor és most is és úgy látszik, hogy már hozzánk is eljutott legalább gondolati szinten: http://www.origo.hu/gazdasag/20140111-suranyi-tamogatna-az-alapjovedelem-bevezeteset.html?sec-1

....ez egyértelmûen nem egyfajta lustasági segély lenne hisz azért van rá szükség mert a gépek elõbb-utóbb átveszik az ember helyét a fizikai munkában kevés kivétellel és hát értelmiségre sincs akkora szükség, hogy tömegeket lehetne foglalkoztatni így a munkanélküliség a létet fogja fenyegetni.....az összeg szerint ez ugye csak a létfenntartásra lenne elég, de a lehetõség mindenkinek adott lenne, hogy ha akar és tud vállalhat munkát amibõl természetesen jobban tud élni.....nem beszélve arról, hogy ennek fizetés felhajtó ereje is lenne hisz a melóhelyeknek többet kéne adni annak aki dolgozik hisz nem fenyegetné a nyomor a munkanélkülieket....

TomRed 21346 2014. január 11. 12:39   Válasz erre: 21345
Igen, valóban elvitatkoznak a hozzászólásokban is, hogy mennyiben valós, illetve költött az útleírás. Amúgy szerintem ettõl függetlenül érdekes olvasmány.

Viszont az, hogy valamit szabad vagy lehet megtenni nagyon különbözõ dolog, különösen a volt keleti blokk országaiban. Ezt sûrûn tapasztalhatjuk Magyarországon is.

kmenyus 21345 2014. január 11. 06:27  
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/chernobyl_trip

Nem lehet önállóan, saját jármûvel bemenni...

TomRed 21344 2014. január 11. 02:20  
Útleírás: http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/page1_hun.html

"A nevem Elena. Én mûködtetem ezt a weboldalt és nem adok el semmit. Amim van, az a motorkerékpárom és az az abszolút szabadság amit rajta ülve érzek, mikor a kíváncsiságomtól és a sebesség démonától vezéreltetve különbözõ helyekre utazom."

"Egész életemben motoroztam és az eltelt évek alatt számos különbözõ motorom volt már. A tökéletes motor utáni kutatásomat akkor fejeztem be, mikor rátaláltam a nagy Ninja-ra. Ez egy 147 lóerõs, komoly hangú gép, mely oly gyors mint a puskagolyó és mellesleg hosszabb utakon is kényelmes.

Sokat utazom. Egyik kedvenc célállomásom Kijevtõl északra található, ez az úgynevezett Csernobil "halál zóna", mely 130 km-re fekszik az otthonomtól. Hogy miért szeretem? Mert az üres utakon a hosszú motoros túrák nagyon élvezetesek."

eröt 21343 2014. január 10. 21:09   Válasz erre: 21339
Realitás.Értesz hozzá.Próbáld megosztani.Legalább itt az értelmes ( csak remélem)kollégák körében.

eröt 21342 2014. január 10. 21:02   Válasz erre: 21338
Pavel Korcsagin?Ismerõs a név?

eröt 21341 2014. január 10. 20:57   Válasz erre: 21336
Jó munkahely de nem gyakori.Örüllj !!

tsanyi 21340 2014. január 10. 13:08  
Újabb újsághírek 2014-bõl...vazz, ha nem lett volna az elsõ VH akkor a kínaiak már akkor idekerültek volna?...na meg, hogy ki a mi fajtánk és ki nem, ma már ezt is másképp gondoljuk: http://index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2014/01/10/szekely_csango_nem_a_mi_fajtank/

TomRed 21339 2014. január 10. 11:12  
Lettország, ahol az emberek nem a hazug, populista "nemmegszorításokra" szavaztak: http://index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/

"2010 novemberében jött a nem várt fordulat, valóságos sokként ért mindenkit: a megszorításokat bevezetõ miniszterelnököt, akinek politikai karrierje végét járta – újraválasztották! Dombrovskis késõbb a váratlan gyõzelmet így magyarázta: a lett választók a stabilitásra szavaztak."

tsanyi 21338 2014. január 10. 09:19  
Ez a kissrác tényleg egy hõs..olyan igazi féle és nem egy kitalált.....nagy respect a tettéért! : http://www.origo.hu/nagyvilag/20140109-eletet-aldozva-akadalyozta-meg-az-ongyilkos-merenylot-egy-15-eves-pakisztani-fiu.html?sec-1

.....és ahogy az egyik kommentelõ írta, én is valószínûleg elsõ blikkre elfutottam volna....természetesen teljes védelem a családjának, remélem nem lesz semmi bajuk...

tsanyi 21337 2014. január 10. 09:03   Válasz erre: 21335
Gondolom tényleg így van, ritkán volt olyan melóhelyem ahol valaki úgy lett vezetõ, hegy egyre feljebb lépve bebizonyította, hogy rátermett......viszont olyanra volt példa, hogy egy amúgy jól mûködõ kis céget miután megvette az új tulaj elkezdtek szállingózni a rokonok és haverok....a cég szép nagy lett, eredetileg kb 50-es létszámmal volt kb 40 fizikai és a többi irodai, de a vásárlás után 3-4 évvel a kb 300-as létszámból már csak a fele volt fizikai míg a felduzzasztott admin és mérnök réteg 80%-a aktatologató rokon lett...persze, hogy tönkrement és az elbocsájtások a fizikaiaknál kezdõdtek és amikor már csak kb 150 volt a létszám akkor addigra maradt újra kb 40 fizikai és a többi még mindig az irodában volt miközben tulképp volt meló csak már nem volt aki csinálja....persze ez csak a látszat volt, de jellemzõ....a cég eleve azért alakult, hogy jó haszonnal idõben megszûnjön......

classic 21336 2014. január 10. 07:18   Válasz erre: 21335
Az én cégemnél (nem a másodállásom hanem a fõ) nem ilyen rossz a helyzet. Sõt. A magyar igazgatót a vállalat vezetés legfelsõbb döntési testületébe beválasztották, tehát nem történhet minket érintõ kérdés a fejünk felett.
Õ egyébként egy nagyon felvilágosult ember, tehát nem egy gondolkodás nélküli parancs végrehajtó.
Mondjuk az itt termeltetõ vállalatoknak már nem is az ilyen vezetõ kell, a korábbi igényeikkel szemben, hanem kreatív, döntésképes elõre tervezõ ember akinek nem kell a szájába rágni, hogy mi a teendõ. Ez a jövõ. A miénk és az övék is.
A helyzet nem véletlenül változott. Most már mindenki számára világos, hogy a nyugat európai bérekkel nem lehet versenyképesen gyártani, tehát a kinti életszínvonal biztosítása a magyar termeltetéssel oldható meg. Gyakorlatilag egyre több a munkánk, úgy, hogy az anya vállalatnál meg egyre kevesebb. Ünnepek elõtt voltam kint és bizony üresek a csarnokjaik.
Nem írom le a cég nevét.

TomRed 21335 2014. január 9. 23:41   Válasz erre: 21334
Alapvetõ probléma, hogy a magyar vezetõk a nagy cégeknél is "született vezetõk". Errõl a témáról már elmélkedtünk több, mint egy éve is (#16186-#16188 hozzászólások): http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=792&session_id=SESSION_ID&offset=5147&limit=30#16188

Sajnos a külföldi vezetõk se jobbak, mivel ide gyakran a hulladék embereket küldik el, az "alvégre". Erre is láttam konkrét példát: gyakorlatilag átnéztek a Magyarországra küldött fõnökön a központban. Jól látszott, hogy mennyire becsülték a korábbi munkatársai...
Tehát most kivételesen a kurucinfo írása elég hitelesnek tûnik számomra. Ilyen is van. :-)

tsanyi 21334 2014. január 9. 19:58   Válasz erre: 21333
Nyilván igaz, de hisz ezért utáljuk a multikat és ezért nem akart egyiknél sem dolgozni senki legalábbis melósként (irodában azért más).........csak hát mostanság egy a gáz ezzel, hogy lassan már csak ott van idõben számlán a pénz, fizetett szabi, betegácsi és már nem is lehet rossznak mondani a többi melóhelyhez képest a fizetést....10 éve szinte kínos volt ilyen helyen melózni ma meg jó ha ez van...

klimas 21333 2014. január 8. 21:48   Válasz erre: 21332
Na vazze! Ha ez akár félig is igaz, akkor ezért megint gyurcsány lesz a hibás, minek hozta ide õket...

desiderus 21332 2014. január 8. 21:14  
Nem tudom, hogy ebbõl mennyi az igaz....de lehet papolni hatékonyságról meg termelékenységrõl és magyarázni a honi röhej kategóriás béreket a versenyszférában...

http://m.kuruc.info/r/20/109635/

tsanyi 21331 2014. január 8. 18:48   Válasz erre: 21330
:))

Larten 21330 2014. január 8. 18:41   Válasz erre: 21327
Gabesznak igaza van!
Sanya kell neked egy kis pihi. Kiviszem hozzád a Kawa Zizit amit beszéltünk tegnap telefonon,
plussz; ha kint vagyok, koccintunk az új évre egy kis orosz pezsgõvel.
A sofõr szolgálatot és a pezsgõt viszem magammal. Elõtte egy telef hogy mikor jó neked.
Nincs menekvés nincs kibúvó.
:-)))

tsanyi 21329 2014. január 8. 16:32  
Hm, tény, hogy az új gyarmatosítás így történik: http://fenteslent.blog.hu/2014/01/08/a_jotekonysag_alarca_hogyan_tamogatjak_a_szegenyek_a_gazdagokat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_08&utm_campaign=index ....mondjuk úgy nem kéne lerázni az egyik rabigát, hogy helyette rögtön másikat veszünk a nyakunkba, de megoldást nem lenne rossz találni...

tsanyi 21328 2014. január 8. 10:38   Válasz erre: 21327
Nem biztos, hogy a hsz-el van baj ha nem bírod értelmezni..:))...melyikkel van gond? a Gulyással vagy a plebs mentesítéssel?...:)....esetleg a jobboldali értelmiség hiányával?.....kérdezz, igyekszem magyarázni ha tudom:)

Bubó Doki 21327 2014. január 8. 08:25  
Sanyi, az utolsó 5 hozzászólás csak a tied, és egyre zavarosabbak a beírásaid. Bekattantál?
Vegyél mély levegõt, ülj le, pihenj egy kicsit.

tsanyi 21326 2014. január 7. 19:58  
ööö, csak kérdezném, van még egyáltalán jobboldali értelmiség? ...vagy csak nemzeti magyar jobboldali értelmiség van?: http://y-gen.blog.hu/2014/01/06/a_szolgalelku_impresszum?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_07&utm_campaign=index

"Amíg szinte földöntúli bátorságnak hat, amikor visszautasítja egy jobb oldali értelmiségi Orbán- pártlapjának felkérését, addig nincs mirõl beszélni.

Amíg az egész jobboldali értelmiség nem vesz egy nagy levegõt, és mond nemet az autoriter giccsre, addig nincs mirõl beszélni.

Amíg a jobboldali értelmiség nem mutatja meg, hogy vezérkultusz istápolása helyett a modern európai konzervativizmus felé húz, addig nincs mirõl beszélni.

Amíg a jobboldali értelmiség nem ad magáról életjelet, addig nincs mirõl beszélni. "

tsanyi 21325 2014. január 7. 19:41   Válasz erre: 21324
Ehhez annyit még, hogy nemrég egy mûsorban hallottam, hogy az esterházyakat amikor kitelepítették az 50´-es években pillanatok alatt ügynök vált a jó hercegbõl és a hasonszõrûek jelentgettek egymásról a pétergáboréknak......mert hát az úr a pokolban is úr....a hortobágyon meg ügynök mert ugye a gerinc nem az arisztokrácia fõ ismérve...

tsanyi 21324 2014. január 7. 19:24   Válasz erre: 21323
Most nézem a hsz.-eket....azok is jók..:))..és milyen igazak....ezek a szerencsétlen fõhercegek meg grófok meg hasonló senkik megtalálták a pénzforrást...jobbágy már nincs így kerestek jobbágylelkûeket akiktõl azért cserébe, hogy úgymond felemelik magukhoz rendesen meg tudják fejni õket....

tsanyi 21323 2014. január 7. 19:02   Válasz erre: 21321
Ilyen plebejus mentest?:)): http://444.hu/2014/01/06/lazar-janos-vegul-szakitott-ezzel-a-plebejus-vonallal/

tsanyi 21322 2014. január 7. 18:58   Válasz erre: 21315
Itt az ok a lényeg....reggel a hírtv-ben láttam nyilatkozni errõl a Gulyás Gergelyt ....na most ez a fazon a legnagyobb hazugságokat is nemhogy szemrebbenés nélkül, de valósággal a legnagyobb átéléssel teljesen hihetõvé tudja tenni....,de ennél az ügynél elakadt a szava és sokáig hebegett-habogott és láthatóan zavart volt ahogy hosszan próbálta elmagyarázni, hogy mi is a fidesz álláspontja.....és ennek nem nagyon lehet más az oka, hogy az igazit nem lehet kimondani nyilvánosan viszont az ál okot sem nagyon lehet magyarázni mert akkor azzal szavazatokat veszthetnének....gyakorlatilag nem adott elfogadható indokot, hogy miért állítják fel.....pedig van legalább három indok amibõl kettõ megállná a helyét..

klimas 21321 2014. január 7. 18:55   Válasz erre: 21320
De nagylelkû vagy ..))
Mindjárt szerveznél is egy jó kis vadászatot ,neeeem ???

tsanyi 21320 2014. január 7. 18:53   Válasz erre: 21316
A betétállományt ennek akár a duplájáért is azonnal megvenném.....utána persze még aznap sajnos csõdbe mennék ahogy megkapnám a teljes állomány elutalásáról az óceániai szegeteken lévõ számlámtól az igazolást....vazz, lehet, hogy 3 éve ezért lettek stratégiai partnereink a szigetek?...:))

klimas 21319 2014. január 7. 18:19   Válasz erre: 21318
Nekem is igen szegényes a közgáz és matek tudásom, de azt gondolom a bank a hiteleket vagy legalább is jó részét a betétekbõl adja. Mintegy megforgatva a pénzt , ami eredetileg nem is az övé. Namármost ha a betétes azt találja mondani, ugyan kérem már vissza a pénzemet, akkor lesz érdekes a történet, mert a bankban nincs , hiszen odaadta hitelbe, Jaaaa! ´hogy a tartozást meg elengedték??? Azaz nincs meg a pénz?!!! Na akkor szeretném látni a betétes arcát...
Itt : http://hvg.hu/gazdasag/20140107_A_Raiffeisenugy_olyan_lesz_mint_portassa
talán szakszerû magyarázat van

Kraszi 21318 2014. január 7. 17:52   Válasz erre: 21316
Kicsit hiányosak a pénzügyi ismereteim, de ha 1 euroert megveszi az összes adósságot/betétet, majd egy laza mozdulattal elengedi a tartozásokat az új tulajdonos, abban hol hibádzik a matek? Betétek megmaradnak, követelés meg nem neki hiányzik... Vagy ez igy nem jó?

eröt 21317 2014. január 7. 17:48   Válasz erre: 21316
Remek. Naggggyon remek.

klimas 21316 2014. január 7. 17:06   Válasz erre: 21314
Itt a párja:
http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2014/01/07/300_forintert_adhatjak_el_a_raiffeisent/

Úgy látom, az adóm ismét jó helyre fog kerülni.

classic 21315 2014. január 7. 16:29   Válasz erre: 21312
Ez érdekes. Mondjuk én nem állítanék semmilyen ehhez kapcsolódó emlékmûvet és még a ruszkit is eltüntetném. Talán a tervezett emlékmû árából kijönne a dózerolás.
De lehet, hogy valakiknek örömet okoz.

Page 21313 2014. január 7. 07:10   Válasz erre: 21312
Te személyeskedtél, én csak válaszoltam. Az én címem nyilvános, úgyhogy nyugodtan felkereshetsz és akkor felállok a fotelból!

TomRed 21312 2014. január 7. 00:19   Válasz erre: 21304
Miért mi lesz? Felállsz a foteledbõl? http://orulunkvincent.blog.hu/2014/01/06/nemzetgazdasagi_erdek/fullcommentlist/1#c21360587
Szóltam elõre, hogy nem vagyok kíváncsi a személyeskedésre, mert meg tudok arra is válaszolni.

Egyéb érdemi hozzászólás az általam belinkelt cikkhez?

tsanyi 21311 2014. január 6. 19:52   Válasz erre: 21306
Ahogy a kommentelõk írják...:))

tsanyi 21310 2014. január 6. 18:28  
Vajon 1914-ben miért írták ezt, csak akkori bulvár lenne?...ma már másképp gondoljuk.....és akkor még a Bilbao-t 5-2-re verte a fradi: http://index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2014/01/06/nagyon_masok_a_szekelyek/

klimas 21309 2014. január 6. 18:17   Válasz erre: 21308
Igazad van !
Más! Ettõl az emebertõl két dolgot szeretnék látni, az egyik, az elbaltázott pénzek visszafizetésérõl szóló igazolást, a másik , a hátát, amikor eltûnik a süllyesztõben.
http://www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2014/01/06/kerenyi-imre-mutatni-szeretne-onnek-valamit/

Bedouin 21308 2014. január 6. 14:58   Válasz erre: 21307
Egyetértek!
Bár hozzáteszem, már a kocsmákban sem trendi.

eröt 21307 2014. január 6. 14:50  
Egy minimum szintet be kellene tartani a kommunikációban.Nem kocsmában vagyunk.

Spapa 21306 2014. január 6. 11:20  
Cifra Kaloda:
http://www.youtube.com/watch?v=K8PYTMIX3Vw&feature=em-share_video_user
"Brüsszel fél" :-)

Page 21304 2014. január 6. 08:29   Válasz erre: 21302
Ne szalonnácizz bugris, mert nem biztos, hogy jól fogsz járni!

isti55 21303 2014. január 6. 08:15  
"kirekesztés"-szagot érzek :(
kell ez nekem ? nem ! :)

TomRed 21302 2014. január 5. 22:57   Válasz erre: 21301
És végül beköszönt a szalonnáci is. Koma, te aztán hiányoztál ide.

Page 21301 2014. január 5. 22:35   Válasz erre: 21295
Na a vén levitézlett khon megmondta.

isti55 21300 2014. január 5. 21:19   Válasz erre: 21299
nem volt idõm kijönni a sokkból, de ígérem elolvasom és reflektálok.
(bocs a személyeskedésért de nekem nagyon poénos idõben jelentkeztél be. :)

TomRed 21299 2014. január 5. 21:01   Válasz erre: 21298
Sikerült elolvasni az írást? Vélemény? (Nem személyeskedés...)

isti55 21298 2014. január 5. 20:56  
azon elmélkedem, már nem jöhet "rosszzabb"...
üdv TomRed ! :)

tsanyi 21297 2014. január 5. 20:51   Válasz erre: 21295
Szerintem ezt aki netezik gyakorlatilag már belátja.....csak van akit ez nem, hogy nem zavar hanem lelkesedik is érte persze csak baráti körben bevallva miközben nyilvánosan tagadja...azt hívjuk hívõnek...

isti55 21296 2014. január 5. 20:50   Válasz erre: 21294
kész .végem, KO... megyek és beledõlök a legnagyobb fakanalamba ! :)

TomRed 21295 2014. január 5. 20:46   Válasz erre: 21282
Érdemes elolvasni a professzor véleményét a puccsról: http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent

tsanyi 21294 2014. január 5. 20:39   Válasz erre: 21293
Ne add fel...miért tennéd?...a pozitívum emlegetése annak a dolga akinek jó ami történik...a többinek a kritika a dolga...:))

isti55 21293 2014. január 5. 20:33  
tsanyi !
én feladom ! eltûnök a topicból, kitöröltetem a nevem, hamuval szórom be a fejem, csak utolsó kívánságként hozzál föl valami pozitívumot. idõben, térben, vagy ideológiában, amibe te se tudnál belekötni, és csípõbõl tüzelni rá . :)

tsanyi 21292 2014. január 5. 20:30  
É.-Korea motorral...nem egyszerû a páros: http://www.origo.hu/utazas/hirek/20140103-szurrealis-motorozas-eszak-koreaban.html

tsanyi 21291 2014. január 5. 20:28   Válasz erre: 21289
Még mindig nem értem, azzal van bajod amit Te linkeltél?...hisz épp azért nem mondtam rá, hogy az "építõ" jellegû mert a jelenlegi törvényes kormánnyal szemben akar törvénytelenül eljárni.....abban mondjuk igaza van, hogy az un. ellenzéki újságíróknak nem kéne érdemben vitatkozni a kormány lépéseivel mivel azzal gyakorlatilag legitimálják azokat (hisz amirõl vitatkozunk az van) hanem valami mást kéne tenni, de nyilván nem erõszakkal hanem törvényekkel...

....vagy valami másra gondolsz?

Jam Clerk 21290 2014. január 5. 20:25   Válasz erre: 21289
Mondjuk közbevetõleg jegyezném meg, hogy ugyanezt a bukott úriembert (elvtársat) a hírek szerint korábban légvédelmi ütegekkel lõtték szét, ez a kutyás változat már késõbb született... nem mintha számára most már lenne jelentõsége a dolognak.

isti55 21289 2014. január 5. 20:22   Válasz erre: 21285
Valakit , valakiket bûnözõnek illegitlmnek beállítani kicsit több mint "álláspont" . A megoldás meg emlékeztet néhány hete É.koreában történtekre. )Jó ... nem kell éhes kutyákkal széttépetni, bár Gyurcsány régebben tett célzást a kóbor kutyákra. :) )

tsanyi 21288 2014. január 5. 20:14   Válasz erre: 21286
Miért, volt kényszere?...ha csak az nem, hogy hatalomra akart kerülni, de ez pont nem az amit egy igazi államférfitõl elvárunk és ezért nem is tartjuk annak...kádárt kár ilyen szempontból felhozni mert õt már akkor sem akarta a többség amikor élt hisz a rendszerét azonnal leszavaztunk amikor elõször módunk volt rá.....az más kérdés, hogy ez mennyire sikerült...ha most hirtelen visszahoznánk minden szabályával a kádár kort még azok is akik jelenleg vissza akarják hozni tehát még azok is sírva könyörögnék vissza még a mostani szabadságot is.....nagyon gyorsan felejtünk....

Jam Clerk 21287 2014. január 5. 20:14   Válasz erre: 21284
Pont a végén írottak miatt vannak kétségeim. Az egész rendszer, ami összetartotta a Trianon utáni magyar csonkatársadalmat és világképet, tudtommal az õ vállán nyugodott, az õ nevével volt fémjelezve. Õ képviselte az "átmenetet", mint ideiglenes kormányzó, akinek "csak" annyi volt a szerepe, hogy vigye az ország dolgait addig, amíg "az ország királyt nem választ" a Habsburgok helyett. S hogy miért nem választottunk királyt helyette? Hát ez bizony tök jó kérdés, de én nem tudok rá válaszolni, mert nem akkor éltem. Hogy ez az átmeneti rendszer jó volt-e sokaknak és rossz esetleg még többeknek? Ez is egy jó kérdés. Valami oka csak volt, hogy az ország népe és a politikai elit egyaránt "kiegyezett" vele 1920-tól 1944-ig, és akkor is csak a "szövetségeseink" szelíd rábeszélésére adta át a hatalmat, nem önszántából. Szóval, lehet, hogy lemondhatott volna, de miért, és mirõl mondhatna le, amikor neki - közjogilag - pont az volt a feladata, hogy addig "õrizze a lángot", amíg nincs "végleges" államfõnk, aki a király (Magyarország akkoriban ugyebár király nélküli királyság volt), nem? Õt kvázi "kijelölték" erre a feladatra (hogy önhatalmúlag mutatta-e be magát, mint kijelölt vezetõt kedves fehér lován, az megint másik kérdés)... ezért írtam, hogy az õ pozíciója nem mérhetõ össze egy mai államfõével, aki csak úgy ukmukkfukk lemondhat. Neki addig kell maradnia, amíg nincs helyette másik kormányzó - vagy, jobb esetben, egy király.

isti55 21286 2014. január 5. 20:07   Válasz erre: 21280
"egy államfõnek nincs soha kényszere..." Kádár akkor passzióból hívta be az oroszokat ?

tsanyi 21285 2014. január 5. 20:04   Válasz erre: 21282
Ezt most nem értem, miért kéne bármivel is alátámasztani törvénnyel valakinek az álláspontját? Itt az volt a kérdés, hogy mitõl építõ jellegû egy kritika?....szerintem olyan nincs, ezt a fogalmat azok találták ki akik a hatalomban vannak és megengedik néha, hogy olyan módon kritizálják õket amire azonnal válaszolni is tudnak úgymond megfogadva a kritikát...:))...ismerõs nem?...:)...a kritika az kritika semmi más....

tsanyi 21284 2014. január 5. 20:00   Válasz erre: 21283
A személyes hátterét nem is kell ismerni senkinek, ha én folyamatosan bántok valakit és Te azt meglátod akkor a legkevésbé sem fog érdekelni, hogy amúgy én otthon jó és rendes vagyok a családomhoz, az lesz a lényeg, hogy szemét módon bántok valakit és aszerint fogsz megítélni kívülállóként....és, hogy tudom-e mikor volt esélye lemondania?----szerintem ha egyenes karakán valaki akkor bármikor...én is bármikor ellentmondhatok a fõnökömnek mérlegelve a hatásait csak hát én meghunyászkodom és nem teszem, de nem is vagyok államfõ akinek a vállán egy ország és lakosainak sorsa nyugszik....

Jam Clerk 21283 2014. január 5. 19:49   Válasz erre: 21280
Én csak annyit mondtam, hogy nem ismerem eléggé a személyes hátterét ahhoz, hogy megértsem, mit miért tett. Másképp fogalmazva: a történelmi földolgozottsága számomra még nem teljes, de ebben benne lehet az is, hogy az õ szerepe még nem érdekelt annyira (és valószínûleg egy ideig nem is fog), hogy utánanézzek. Biztosan van igazság abban, hogy "az államfõnek nincs kényszere", de abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy az akkori berendezkedésben elfoglalt államfõi szerep megközelítõleg sem egyezik meg azzal, ami a mostani államfõk "felelõssége". Tudod egyáltalán, mikor mondhatott volna le és miért? Mert én nem. Ismered a jó és rossz tetteit, és azok valódi hátterét és mélyebb összefüggéseit? Mert én nem. Nekem csak egy név a nem túl távoli múltból, valami halovány középiskolai ismerettel róla - hogyan ítélhetném meg hitelesen? Talán egyetlen "történész" véleménye alapján elegendõ információm van ehhez? Szerintem nem.

isti55 21282 2014. január 5. 19:47   Válasz erre: 21278
tessék nekem elküldeni akár btk, ptk, ensz, eu, isteni itélõszék ide vonatkozó passzusait , és meghajlok ... de elfogadok Robespierre-t, mensevik, bolseviket, és népbíróságot is.

tsanyi 21281 2014. január 5. 19:40  
Ezt is igaznak vélem mondtam már párszor, hogy akár hagyni is kéne újra nyerni a vezért....oszt lesz ami lesz.....csak tartok tõle kissé: http://hafr.blog.hu/2014/01/05/szavazz_a_baloldal_ellen?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_05&utm_campaign=index

tsanyi 21280 2014. január 5. 19:38   Válasz erre: 21279
És ez az amit nem tudok elfogadni....mert soha semmi nem kötelezõ, erre folyamatosan felhívják a figyelmem azok akiket zavar ha a hitelemen, munkámon vagy bármimen kesergek mondván senki sem kötelezett arra, hogy azt tegyek ami nem jó nekem....és ezt tovább viszem, fõleg egy államfõnek nincs soha kényszere....ha bármivel nem ért egyet akkor simán lemondhat még azt sem mondhatja senki, hogy azért maradt hatalmon, mert enni kellett adni a családjának ellentétben velem mert én azért tettem amit mert ezzel adok enni a családnak hiába rossz.....

.....bármely államembert akként szokott mindenki megítélni, hogy szembeállítja a jó és rossz tetteit persze a saját értékrendje szerint, és azt mérlegre teszi és ítél......oszt ennyi..

Jam Clerk 21279 2014. január 5. 19:29   Válasz erre: 21274
Horthyról nagyjából annyi a véleményem, hogy tett, amit tett, de a tetteinek mozgatórugóit nem tudom megítélni. Nem akarom se fölmenteni, sem elítélni azért, amit tett vagy amit a szemére hánynak. Nem tûnik olyan formátumú államférfinek, akinek lett volna kellõ hatalma mást tenni, mint amit akkor és ott tett vagy tehetett. Ha erõsebb kezû lett volna, valószínûleg hamarább eltávolítják a közéletbõl a "szövetségeseink", ha pedig gyengébb, nem lett volna legitimitása. Körülbelül pont olyan szinten állhatott, ami még épp megfelelõ volt ahhoz, hogy a helyén maradjon - de hogy ezért elítéljem vagy ellenkezõleg: istenítsem, ahhoz nem ismerem eléggé a hátteret és a kort, amiben élt és döntést hozott.

tsanyi 21278 2014. január 5. 19:26   Válasz erre: 21276
Igen errõl beszélek, ezt a megoldást elfogadja egy hívõ?..nem hinném, de egy ballibnek nevezett igen... viszont épp azért kellenek az ilyen kritikák is, hogy legyen min gondolkodni kinek-kinek tetszése szerint.....aki akarja elítéli más meg helyesli...

isti55 21277 2014. január 5. 19:20   Válasz erre: 21270
:)

isti55 21276 2014. január 5. 19:19   Válasz erre: 21272
tessék egy építõ jellegû kritika, megoldással...
http://nepszava.com/2014/01/velemeny/bartus-laszlo-letartoztatasi-parancsot-orbannak.html

tsanyi 21275 2014. január 5. 19:19   Válasz erre: 21269
Hm, itt van pl. ez: http://kozmedia.blog.hu/2014/01/04/torolte_a_multat_a_kozmedia?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_05&utm_campaign=index ......itt azt írják, hogy a magyar közmédia 2013 nov. 5-e elõtt megjelent tartalmait törölte mintegy 15 évnyi anyagot...és ezt a mi közpénzünkbõl/ért tette......tehát hol van országos közszolgálati tájékoztatás?...

tsanyi 21274 2014. január 5. 18:47   Válasz erre: 21268
Nagyjából ezt mondogatom sokszor és ezt Horthy szemére vetem.....nem lehet kényszerrõl beszélni mert ha az lett volna akkor akár ellent is lehet állni vagy ha nagy az erõfölény akkor minimum lemondani ezzel jelezve, hogy nem értünk egyet azzal ami történik....,de egyik sem történt meg sõt....a komenizmust se utálja nyilvánosan az aki annak idején annak haszonélvezõje volt bármilyen szinten.....azt csak utálhatja aki max. dolgozni járt, de soha nem töltött be semmilyen tisztséget, nyilvánosan pedig csak az aki tevõlegesen is tett ellene....és épp ezért idézik sokan, hogy a vezérnek és csapatának milyen szerepe volt akkor mert ha bárki belegondol abba, hogy akkor hogyan élt és ha csak melós volt akkor vajon vajon mit szólt volna ha szembetalálkozik kövérel, a vezérrel, gyurcsánnyal vagy bármelyikkel amikor azok gyakorlatilag már fiatalon is a komcsi hatalomban voltak?...szerintem a hátuk mögött (szembõl nem hisz azért bünti járt) mindenki köpött volna egy nagyot....

tsanyi 21273 2014. január 5. 18:35   Válasz erre: 21267
Ebben az egészben semmi nem lenne ha az emlékmû igazi célját elmondaná a kormány, de nem....csak annyi, hogy lesz egy emlékmû...,de mire emlékeztet majd?...arra, hogy elnyomtak vagy arra, hogy segítettek a harcban vagy mire?.....és itt van a lényeg amit mostanában kezdtek kifejteni pár blogon nevezetesen, hogy ezzel a megszálló emlékmûvel a Horthy érát akarja mentegetni mondván csak a németek a felelõsek minden rosszért.....,de ezt nem mondják mint ahogy más okot sem pedig lenne mit...

tsanyi 21272 2014. január 5. 18:31   Válasz erre: 21269
Egyébként csak kérdezem, az építõ jellegû kritika az milyen?....a megoldást is magában foglalja?...mert akkor az pont nem építõ hisz azzal azt bizonyítja, hogy akit kritizál annyira nem ért ahhoz amit csinál, hogy még õ is jobban csinálná..:))....nekem elég ha a hibákat látom és beszélünk róla, a megoldás az ahhoz értõk dolga...

tsanyi 21271 2014. január 5. 18:29   Válasz erre: 21269
Rendben, Te tájékozott vagy.....,de a többiek?.....gondolom azt Te sem állítod, hogy a mostani ellenzék sajtója elnyomja a "nemzetit"....én konkrétan nézem a hírtv.-t (leggyakrabban), atv-t, echo-t(ritkán) és persze a kereskedelminek nevezetteket is....a köztévéket igen ritkán szinte említésre sem méltón....és persze a net, de ez a lényeg, országosan csak kormánypárti van az egyetlen atv-n kívül vagy legalábbis híreket le nem adó kereskedelmi, a net az egyetlen ahol mindenki kedvére nézelõdhet, de ezt kevesen használják, a választók túlnyomó többsége nem használja mert nincs is neki......és akkor honnan tudná meg mások véleményét ha a kampány során nem tolnák az arcába?....jelenleg csak a kormány tol arcba mindenkinek mindet ha akarja ha nem....ennek ellensúlyozására van szükség a pártok kampányára már ha van annyi eszük, hogy kihasználják.....,de nincs..:))

Jam Clerk 21270 2014. január 5. 18:29   Válasz erre: 21269
Látom, megint fölforrt az agyvized, különben nem írnál ide ;)

isti55 21269 2014. január 5. 18:17   Válasz erre: 21264
honnan vagyok tájékozott ? az eltaposott agyoncenzúrázott , objektív, nem létezõ, ( csak tudnám honnan "szerzed be a "linkjeidet" ? :))) ) elfogulatlan ellenzéki , sajtóból . (személy szerint van egy kis gondom az ellenzéki sajtóval. a vad , egymást túllihegõ irracionális támadások , közben elvesznek, hiteltelenné válnak a valódi, a kormányzás hibáira felhívó (esetleg építõ jellegû ) kritikák." a diktátort zavarjuk el !" ez nekem így kevés. :( )

eröt 21268 2014. január 5. 17:53   Válasz erre: 21267
Persze április 4-et is ünnepeltük sokáig.

eröt 21267 2014. január 5. 17:52   Válasz erre: 21263
Elolvastam.Kommentestül.Meg vagyok hökk.

tsanyi 21266 2014. január 5. 17:39   Válasz erre: 21263
Ezzel is csak az a baj, hogy nem azt nézik igaz-e amit leírnak, hanem, hogy ki írta azt le....és ha nem a mi oldalunkon áll akkor alapból hamis bármilyen állítás vagy tény....

tsanyi 21265 2014. január 5. 17:34   Válasz erre: 21260
Nem biztos, ezt sehol nem írtam....viszont mindent lehet cáfolni vagy igaznak vélni....a gondolkodásnak épp ez a lényege nem?.....

tsanyi 21264 2014. január 5. 17:33   Válasz erre: 21261
Rendben, igazad van, de azt mond meg, hogy honnan vagy tájékozott? Mert itthon épp ez a gond, a tájékoztatás amibõl az átlagpógi bármit is megtudhat az a kormány kezében van, a zemútnyócévben is így volt csak ugye kevésbé mint most, akkoriban a zuschlag, hagyó, veinek vagy mi ügyeket minden nap lehetett a közmédiában hallani/látni és az autópálya lenyúlások stb. is megjelentek, gyakorlatilag minden.....most az országosan fogható köz és magánmédiákban vajon lehet-e hallani bármirõl a kormányt rosszul érinti?....nem igazán, mindent elhallgatnak, letagadnak......ezért kell a kampány bár az nem nagyon tetszik, hogy erre közpénzt költenek...

Spapa 21263 2014. január 5. 17:31  
"A németek csak bevonultak a szövetségeshez"
http://nepszava.com/2014/01/magyarorszag/a-nemetek-csak-bevonultak-egy-szovetsegeshez.html

tsanyi 21262 2014. január 5. 17:28   Válasz erre: 21252
Mivel sok kérdést tettél fel így lehet, hogy még többször is válaszolok rá:))....a végén írod, hogy unod, hogy ha trianont vérlázítónak tartod akkor nácinak bélyegeznek....pedig ez nem teljesen igaz hisz trianont mindenki még a ballibek is vérlázítónak tartja csak a megoldás amiben különbözik a vélemény....

....azt meg a nem hívõk is unják, hogy aki kritizálni meri a vezért vagy a magát nemzetinek mondókat bármiért akkor ballib, hazaáruló, idegenszívû stb.....mert az valahogy nem fér bele annak a világképébe aki valamelyik oldalon áll, hogy van aki nem akar egyik oldalhoz sem tartozni és középrõl képes kritikusan szemlélni a politikusok tevékenységét....

isti55 21261 2014. január 5. 16:40   Válasz erre: 21257
"Felnõtt" ember nem veszi komolyan a választási kampányt. Nem vagyok "választási" polgár ! Polgár vagyok! Kialakult világnézettel, aminek csak kis része bármely politikai párt. Értékrendre szavazok, így arra adom a voksom amely törekszik azt képviselni. Haza, hazaszeretet, család stb. amit gyûjtõfogalomként konzervatizmusként sorolnak be, amiket a liberálisok (?) dühödten támadnak. A liberalizmus álcája alatt a legkeményebb diktatúra múködik. És nem látom mi a végsõ céljuk .

lecso 21260 2014. január 5. 15:11   Válasz erre: 21258
Nem, dehogy. Én vagyok a szittya, te pedig az éleslátó. Biztosan te látod objektíven a dolgokat.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők