19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 21259 2014. január 5. 11:44   Válasz erre: 21252
Még tán annyit, hogy azért nem hiábavaló az sem ha a történelemrõl tanulhatunk mert sekélyes ismereteimet nekem is sikerült fejlesztenem az utóbbi 2-3 évben.....másként gondolkozom sok mindenrõl, van amiben megváltozott a véleményem van amiben erõsödött ahogy próbáltam utánanézni az eseményeknek......

tsanyi 21258 2014. január 5. 11:41   Válasz erre: 21253
Kösz, ez jól esett...,de ha úgy gondolod, hogy a szitát én lyuggatom mert amúgy teljesen tömör és én direkt akarok olyat belelátni amit írtam akkor tömb be a lyukakat és tegyél bele tükröt, hogy megláthassam az igazat...

tsanyi 21257 2014. január 5. 11:39   Válasz erre: 21254
Valóban így kéne ha lenne nálunk általános tájékoztatás, de jelenleg eléggé egyhangú ez és fõleg az országosan elérhetõ médiákban soha nem mondanak be valódi híreket csak kormánypropagandát, az írottakban van választék ugyan, de azt ki olvassa?...netet pedig levesebben használnak mint gondoljuk vagy akik mégis azok ritkán néznek híreket.....a kampány célja elvileg az lenne, hogy minden párt világosan elmondja mik a céljai és azt hogyan akarják megvalósítani és, hogy rávilágítson az aktuális hatalom hibáira....mondjuk az új kampánytörvény is elég érdekesre sikerült....

tsanyi 21256 2014. január 5. 11:34   Válasz erre: 21252
Mi a célom? Ez viszonylag egyszerû még ha értelmetlen is válaszolnom a személyeskedésre mert hát válaszolhatnám azt is, hogy nem mindegy Neked? Add át Te a gondolataidat amivel az enyémeket relativizálhatod és akkor majd mások majd a számodra kedves következtetéseket tudják levonni belõle, de azért elmondom, hogy mi a célom bár leírtad csak rögtön meg is kérdõjelezted. Tehát, én kb. 2007-ig egyáltalán nem foglalkoztam a politikával és csak mikor kezdett gond lenni a cégnél akkor az irodában ülõkkel együtt egyre többet nézegettük a neten az összeesküvéselméleteket és ahogy rosszabb lett az általános helyzetünk úgy utáltuk fokozottabban a maszopszadesz-t és beszittyultunk egy kicsit pont annyira, hogy hatalomra juttattuk azokat akikrõl úgy gondoltuk, hogy megoldást hoznak a gondjainkra......oszt a hatalomra jutásuk bekövetkezett és nemhogy megoldották, de erõsen mélyítették a gondjainkat mindezt álnemzeti mázba burkolva Horthyra hivatkozva és Trianonon álbúslakodva teszik .....ha megnézed, hogy induláskor ki miként nyilvánult meg akkor az látható, hogy ahogy az idõ haladt úgy lettünk egyre szkeptikusabbak ezekkel szemben és felismertük, hogy ha ez így marad akkor a gondjaink elárasztanak mindent, na mármost a tetteiket jó ideig idéztük nap mint nap, de olyan nagy számban voltak ezek, hogy gyakorlatilag immunisak lettünk már ezekre és gyakorlatilag már szinte senkit sem érdekelnek ezért úgy gondolom, hogy ezeket lassan idézni is kár nem beszélve arról, hogy aki akarta annak már kinyílt a szeme......viszont a vezér még mindig a régi elvtársai lekommunistázásával és a már említett álnemzetieskedéssel akarják megmagyarázni, hogy amit tesznek azt nekünk le kell nyelni és aki nem ért egyet velük az nem magyar, hazaáruló, idegenszívû ember.....tehát a híveket, már aki még hajlandó kinézni az anyagi függés ködébõl, talán gondolkodásra késztetik azok a gondolatok amiket idézek másoktól.......és, hogy miért nem mondom, ki azt amit a számba szeretnél adni (gondolom, hogy ballib,. komcsi, fizetett troll, stb.)?.... mert ha úgy gondolod akkor mind vagyok vagy egyik sem és ahogy írod is (bár nem hiszed) azért mert nincs kialakult véleményem mert az az általam folyamatosan újonnan megismert tények birtokában állandóan változik persze tudom, hogy ez nem nagy erény hisz az igaz ember nem kérdez hanem hiszi amit mondanak neki és azt adja tovább......

.....amiért meg úgy látom, hogy mégis van némi hatása a topicnak az éppen az, hogy úgy érezted reagálnod kell, de sajnos nem azt írtad le amit Te gondolsz errõl hanem inkább engem kérsz számon, hogy miért teszem amit teszek?.....
....és amiért úgy látom, hogy mégis csak van némi9 eredménye

eröt 21255 2014. január 5. 09:37   Válasz erre: 21254
De kell sajnos.Ha ez lenne a helyzet akkor egy jobb országban élnénk.Talán ideálisban.Ezzel szemben az állampolgárt bizony nem a tettek érdeklik hanem a xar duma.

isti55 21254 2014. január 5. 07:38  
ehhez valóban nem kell komment..

lecso 21253 2014. január 4. 21:13   Válasz erre: 21250
Igen. Megértetted, hiába nem fogalmazok egyértelmûen. Te átlátsz a szitán.

Tiger 21252 2014. január 4. 20:15   Válasz erre: 21246
tsanyi,
talán egy éve már megkérdeztem:
cui prodest?
És neked, miért érdeked, hogy meggyõzd magad és aktivitásod révén bennünket is valami olyasmirõl, amit még magadban sem sikerült tisztázni és karakteresen definiálni?
Mi a célod?
Mit akarsz elérni?
Ha csak elgondolkodtatni szeretnél vagy kérdésekre választ kapni vagy a Benned lévõ kételyeket eloszlatni, akkor nem kellene többet tenned, mint pl. ezt a blogot sem csak odáig olvasni, ahol egy neked tetszõ kommentre találsz, hanem esetleg egy picivel tovább is,mint pl. a konkrét esetben, ahol szerintem minden kérdésedre kielégítõ választ kaphatnál.
Az nyilvánvaló, hogy a mi esetleges gondolataink, véleményünk úgyis lepereg rólad.
A tények pedig átesnek a szûrõd ritka rostáján:
aki felhozza az vagy:1.hívõ
2. jobbos
3. nacionalista-irredenta
4. magyarkodó
5.szimplán tudatlan vagy tájékozatlan, esetleg vakbuzgó, elfogúlt, de mindenképpen maradi gondolkodású.
Ezekbe a kategóriákba mindenkit sikerül begyömöszölnöd, általában szinonimaként kezelve ezeket elõszeretettel össze is vonod.
Kinek lenne hát nagy kedve örökké cáfolni a téziseidet?
Én már annak is örülök, hogy nincs mostanában nácizás.
Azt is tudom, hogy nem konkrétan a személyünkre vonatkoztatva használod ezeket a kategóriákat, hanem csak úgy "általánosságban", (ezt szoktad mondani)de itt nem mûködhet az " akinek nem inge, ne vegye magára" szólás, hiszen azt már csak nem akarom elfogadni, hogy tényleg ilyen rohadtul nem érdekel azok véleménye, akik mégis bátorkodnak néha ellentmondani.
Tényleg próbállak megérteni. A topiccal nincsen semmi bajom, ilyennek kell lennie. De milyen vagy Te? Miért nem írod le egyszer, õszintén és a saját szavaiddal, hogy mit is szeretnél? Mi a cél? Miért nem mondod ki, azt amit már nyilvánvalóan ezerszer körülírtál vagy körülidéztél?
Mi az amit annyira utálsz, gyûlölsz, hogy szemmel láthatóan idõnként már belezakkansz?
Hogyan vitatkozzunk pl. a konkrét esetben Trianon megítélésérõl, ha neked errõl csak Orbán, a hívõk, a jobberek, nagymagyar nosztalgiázók, stb. jut csak eszedbe ?
Ezt meg már én unom, különösen, ha a hívõk közé csapnak. mert nyíltan vállalom, hogy Trianont a Nemzet legnagyobb tragédiájának tartom. Képzeld, mit érzek, mikor azt olvasom, hogy emiatt (egy identitás zavaros blogger szemében) én egy primitív, csõcselék újnyílas vagyok, ha ennek hangot is adok.
Normális dolog ez?

tsanyi 21251 2014. január 4. 20:03  
Nem lenne baj ha megújulna ezen a téren is az egyház: http://www.origo.hu/nagyvilag/20140103-ferenc-papa-nem-szabad-kis-szornyeteg-papokat-nevelni.html?sec-2

tsanyi 21250 2014. január 4. 18:48   Válasz erre: 21248
Dürrenmatt és az összes szabadon gondolkodni igyekvõ író tényleg mérgezõ....a gondolkodás alávaló mételyét hinti szét és kételyt áraszt az igaz hívõ szívében....el kell égetni a gonosz mûveit hisz ilyenre pár hete is volt példa nálunk...

tsanyi 21249 2014. január 4. 18:46   Válasz erre: 21247
Ez nem hit kérdése hanem tényeké....és a tények azt mutatják, hogy ez igaz......a nacionalizmusunk mióta létezik?....errõl már volt itt szó régebben....alig 170-180 éve addig csak a nemes tartozott a nemzethez a nép többi része nem miközben pont a nemesség nagyobb része nem volt magyar ajkú.....a nép csak akkor lett fontos és vált a nemzet részévé amikor polgárosodni kezdett és hatalmi tényezõvé vált az anyagi felemelkedése révén, a jobbágy még akkor sem csak késõbb amikor valamivel lelkesíteni kellett, hogy hajlandó legyen a vérét adni az arisztokraták céljaiért.....

lecso 21248 2014. január 4. 18:23   Válasz erre: 21243
Kész. A hónapra elég is volt a lélekmérgezésbõl....

lecso 21247 2014. január 4. 18:18   Válasz erre: 21246
Végig sem olvasom. Te ezt elhiszed? Ezt egy bolgárúr féle írta.

tsanyi 21246 2014. január 4. 16:47  
Egy hsz innen: ....amiért érdekes az az, hogy aki nézegeti ezt a blogot az tudja, hogy a blog írójával állandóan vitatkozó magát jobboldalinak tartó kommentelõ írta aki általában védi a kormányt és magyar jobboldalt....: http://hafr.blog.hu/2014/01/04/trianon_es_a_nyilas_tortenetszemleletunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_04&utm_campaign=index

"Hosszú ideig zavart, hogy a világ felénk esõ részén a jobboldaliság és az úgynevezett konzervativizmus egy áporodott és hamis nacionalizmussal lépett áldatlan frigyre, ezért örülök, hogy egy a sajátommal nagymértékû átfedéseket mutató történelemszemléletet látok. A nemzetnek az a fogalma, amit nálunk az úgynevezett jobboldal dédelget, valamikor a romantika idején alakult ki (már akkor is valláspótlékként), és azzal együtt vált elavulttá. Sem elõtte nem létezett, sem utána nem fog létezni. Ami elõtte volt, az a nemesi nemzet (ami korántsem foglalt magába minden magyarul beszélõt, még kevésbé a nem magyarul beszélõ alattvalókat, viszont magéba foglalt sok olyan nemest, akinek a magyar nem volt anyanyelve, sokan nem is beszélték). Még elõtte volt feudális hûség, dinasztiához, földesúrhoz, volt lokálpatriotizmus (mutatis mutandis), volt családi, nemzetségi, törzsi stb. összetartozás, de ez mind más, mint amit ma a nemzet alatt értünk. Szûcs Jenõ tanulmányai nagyon hasznosak ebben a témában magyar vonatozásban. a mai magyar nacionalizmus furcsa jószág, mert egyrészt 15 millió magyar közösségérõl papolunk, másrészt szó nélkül elnézzük 3-4 millió magyar elnyomorodását, és ha tehetnénk, eltekintenénk tõlük. Másrészt a nacionalista magyar nem azt a 10 millió (már annyi se) állampolgárt szereti, hanem a vele hasonlóan gondolkodó 1,5 max. 2 milliót. A többit majd akkor szereti, ha nacionalista átnevelõtáborokban észak-koreai módszerekkel átnevelte õket. Vagyis azt szereti, akit csinálni akar belõle, tehát önmagát. Miközben a liberálisokat azzal vádolják, hogy egy elképzelt jövõ felé rángatják a populációt, elfeledkeznek arról, hogy egy soha nem létezett múltat akarnak ráerõltetni olyanokra, akiknek az már rég semmit nem jelent. Ennek eredménye jelenlegi helyzetünk. egyre jobban süllyedünk saját mocskunkba, ahelyett, hogy megpróbálnák felülemelkedni rajta. Hogy a blog-írót parafrezelájam: sajna, úgy néz ki, elvesztünk. "

tsanyi 21245 2014. január 3. 18:23   Válasz erre: 21244
Ezen szerintem már senki sem lepõdik meg, ez megy általánosságban mindenhol.....inkább olyasmirõl kéne elmélkedni amire hivatkozva próbálnak minket valamerre terelgetni magukat arra érdemesnek tartó emberek mint pl. a haza, hazaszeretet fogalmak, itt van ez a hsz. ami egész jó, engem érdekel, hogy mit gondol egy magát nemzetinek valló, vagy egy balos, libsi, náci vagy bárki ezekrõl a fogalmakról?: http://hafr.blog.hu/2014/01/03/hogyan_szeresd_a_hazat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_03&utm_campaign=index

"Miért szeretem a szüleimet? Mert a tanár bácsi azt sulykolta, hogy szeretni kell õket? Vagy azért, mert õk is szerettek engem, biztonságot, védelmet nyújtottak, tápláltak és tanítottak, igazságot tettek, amikor a tesókkal civakodtunk, egyszóval õk nyújtották azt a kis összetartó közösséget, amiben otthon voltam, és amit családnak neveztem. És amikor nekik volt szükségük támaszra, akkor nem volt kérdés, hogy mit kell tennem. És csak buta kisgyerekként vesztünk össze a Pistivel, hogy kinek az anyukája szebb vagy jobb, hiszen teljesen világos, hogy mindenkinek a sajátja.

Hát valahogy így van ez a hazaszeretettel is. Ha nem belülrõl jön, ha elõ kell írni - megette a fene....És ha csak attól tûnik jobb színben az én hazám, ha másokat befeketítek, az is régen rossz.. "

klimas 21244 2014. január 3. 16:46  
Kis magyar valóság :
http://index.hu/belfold/2013/12/29/nem_allithat_ki_a_fotomuvesz/

tsanyi 21243 2014. január 3. 13:36  
A hsz-ek sokszor jobbak mint amihez írták õket mint pl ez is: http://orulunkvincent.blog.hu/2014/01/02/a_hazaszeretetrol_341?fullcommentlist=1#comments

""REA
De hát nem kötelességünk-e a hazát minden másnál jobban szeretni?

ROMULUS
Nem. Kevésbé kell szeretnünk, mint egy embert. Mindenekelõtt pedig gyanakvással. Senkibõl sem lesz olyan könnyen gyilkos, mint a hazából.
...
Hazának mindig olyankor nevezi magát az állam, amikor tömegmészárlásra készül."

dürrenmatt valamit nagyon tudott..."

tsanyi 21242 2014. január 3. 13:10   Válasz erre: 21241
Szerintem valamit félreértettél....ez egy katolikus blog nem ateista és nem gúnyolták hanem csak felsorolták, hogy mit ünnepeltek eredetileg azon a napon....mindössze annyi történt, hogy a Szent Fityma ünnepét felcserélték másra az erkölcs nevében....

isti55 21241 2014. január 3. 10:20   Válasz erre: 21238
The Show Must Go On' :(
nem baj tsanyi ! azért érted is imádkozik valaki ...:)

Mindenkinek Boldog BÉKÉS esztendõt ! :)

Spapa 21239 2014. január 2. 01:16  
A harcot ne adjuk fel! :-)

Semi 21237 2014. január 1. 16:23   Válasz erre: 21236
Még nem adtam el és talán nem is fogom. Majd meglátjuk. Egy Fazernek örülnék, de ahhoz még gyûjteni kell.
Igyekszem majd kicsit több szabadidõt csinálni magamnak és akkor lesz majd lehetõségem élvezni is az életet és nem csak élni.

tsanyi 21236 2014. január 1. 16:05   Válasz erre: 21235
Sikerült eladni az SV-t és veszel mást?

Semi 21235 2014. január 1. 16:02   Válasz erre: 21233
Nincs semmi, elvileg idén visszatérek a motorosok társaságába.

tsanyi 21234 2014. január 1. 16:01   Válasz erre: 21231
Megvolt a határátlépés motorral, kis idõre határontúliak lettünk...:)

tsanyi 21233 2014. január 1. 16:00   Válasz erre: 21232
Neked is!...jól eltûntél, mi van veletek?

Semi 21232 2014. január 1. 15:55  
BUÉK

tsanyi 21231 2013. december 31. 18:00  
Holnap Egomnál tervezem átlépni motorral a határt, akinek van kedve jöjjön.

tsanyi 21230 2013. december 31. 17:16  
..és persze B.U.É.K!!

tsanyi 21229 2013. december 31. 17:03   Válasz erre: 21225
Gondolom igen tudván a beállítottságát, de attól, hogy ezt ironizálva mondja valaki akár még igaz is lehet......aki kicsit is utánaolvasott és megnézi a törvényeket amit erre alkottak annak nyilvánvaló, hogy arról szól az egész amit írtam....persze lehet bagatellizálni, hogy ááá dehogy, meg mit képzelünk ezzel a rosszindulattal....csak hát az utóbbi majd´ 4 év arról szólt, hogy amire lehetõséget biztosítanak maguknak akkor azzal élnek is minden gátlás nélkül....

....tán még annyit, hogy azt nem tudom mennyi az idézet valóságtartalma a választási ügyön kívül mert a nyugdíjakkal meg többivel nem vagyok tisztában, errõl voltak hírek így is úgy is, de a szavazati jogban szerintem igaz.....anno mikola két dumája miatt vesztették el mert nagy örömében kimondta a frankót és ugye azt senki nem akarja, hogy a feje felett döntsön róla olyan valaki akit a döntés nem érint közvetlenül...,,ha a fidesz azzal kampányol 2010 elõtt, hogy szavazati jogot ad bárkinek aki igényli az állampolgárságot akkor talán nem lett volna meg a kétharmad....és ha azt is mellé tették volna amit azóta mûveltek akkor tán be sem jutnak....persze lehet, hogy legközelebb is nyernek, de nem azért mert akkora ászok hanem mert nincs igazi alternatíva....

eröt 21228 2013. december 31. 14:18  
Boldog Újévet.Legalábbis ne rosszabbat!

lecso 21227 2013. december 31. 12:41   Válasz erre: 21225
Idetettem, mert kaptam, egy olyan embertõl, akit nagyra tartok. Kommentet pedig nem írok, ennél többre tartom az illetõt.

Csak hogy mennyire nem ugyanabban a világban élünk...

Tiger 21225 2013. december 31. 08:23   Válasz erre: 21224
Sanyi, olyan rutinos öreg róka fórumozó vagy:-) az nem lehet igaz, hogy ne értsd, miért tette ezt most ide lecso? Ha meg értetted, akkor miért nem reagálsz úgy? De eldöntöttem, hogy jövõre "megértõ" leszek, ezért ez volt az utolsó (idei) kritikus megjegyzésem. Sikeres Új Évet kívánok minden "elmélkedõnek"!

tsanyi 21224 2013. december 30. 22:55   Válasz erre: 21223
Nem egészen ez derült ki ebben az évben.....egy halom román és szerb kapott pógárságot (és persze akárki még akart)....persze a szavazatuk nyilván már borítékolva van....szó szerint.....errõl beszélünk itt amióta a szavazati jogot megadták és kiderült, hogy egy sima levélben tehetik meg amit bárki feladhat akárhol.....azok a levelek már le vannak gyártva.....

TPBalaton 21223 2013. december 30. 21:53   Válasz erre: 21222
Külföldön is csak magyar gyökerekkel rendelkezõ személyek kaphatnak magyar állampolgárságot.
Ez a több száz,ezer eurós állampolgársági papír üzlet elvileg nem lehetséges.

Idegen (nem magyar gyökerekkel rendelkezõ) csak letelepedési kötvénnyel "lehet" magyar állampolgár.

Ettõl függetlenül a magyar nép birkaságának méretét tükrözi a diktatúra mérete!

lecso 21222 2013. december 30. 21:14  
ERRÕL MINDENKINEK TUDNIA KELL!!!

Ezt olvasd el és javaslom, hogy minden ismerõsödnek küld tovább,

Látni kell mindenkinek, hogy "milyen jól teljesít az ország"

Kaptam, küldöm. Nagyon elgondolkodtató.

Olvassák végig !

Az biztos, hogy mindnyájunknak részt kell venni a szavazáson, mert nagy a tét.

A Fidesz az évszázad választási csalására készül!

*Naponta kapkodjuk a fejünket, hogy micsoda virágzó üzletág van kibontakozóban, mennyire kapós lett a magyar állampolgárság. Már eddig kb. 500 ezren igényeltek egyszerû honosítással magyar állampolgárságot. Ebbõl

250 ezerre tehetõ az erdélyi igénylõk száma. Most már annyira kelendõ a magyar állampolgárság és a magyar útlevél, hogy a romániai Avas vidékérõl 30 ezer román igényelte, amibõl mindössze 30 személy kérvényét utasították el. Õk az angliai munkavállaláshoz és a kanadai vízummentességhez használják fel fõleg az elõnyöket.*

A *szerbek is adják-veszik a magyar állampolgárságot*, és a belgrádiak is úgy kapkodnak érte, mint a cukorért. Itt egészen olcsó a tarifa, 300-500 eurót kóstál a papírok elintézése. A Vajdaságban élõket is élénken foglalkoztatja ez a kérdés, ott már, csak 100-150 eurót kérnek el érte személyenként. Ukrajnában pedig nemcsak a kárpátaljaiak, hanem *az orosz ukránok is belelendültek a virágzó üzletbe: itt a tarifa már csúcsra jár, mert 5-9 ezer euró között mozog fejenként. *

Szinte hihetetlen ez a leleményesség. Az akciós vásár nagyon is csábító, fõként, ha gyermekes családok is érintve vannak. *A gyermek után járó ingyenes, vagy félárú kedvezmény is jól jön a magyar útlevéligénylésnél. Mi pedig befogadó nemzet vagyunk. Sokasodjunk, szaporodjunk választópolgárként is!*

A DÉL MAGYARORSZÁG napilap nemrég arról számolt be, hogy egy népes, 18 tagú család apraja-nagyja is egyszerre kapta meg a magyar állampolgárságot. *A számtalan elõnnyel járó lehetõségért sorban állók mindenre hajlandók, akár a borítékos szavazásra is.* Õket nem érdekli az, hogy más emberek sorsáról éppen hogyan döntenek, hiszen rájuk nézve kizárólag csak a magyar állampolgársággal járó kedvezmények a fontosak.

*A dolog másik része viszont brutális, ha a költségvetési kiadásokat nézzük. *Sok tízezer milliárd forintot költünk az adófizetõk pénzébõl a külhoni magyarok támogatása címén. Hatalmas, tízmilliárdos tételt emészt fel a külhoni oktatás és a kultúra támogatása, miközben itt, az anyaországban egyre szûkösebb az erre a célra fordított költségvetési forrás. Súlyosan diszkriminatív, hogy miközben az anyaországi gyermekek csak rendkívül indokolt esetben kapnak szociális tanszertámogatást, amit csak három vagy többgyermekesek vehetnek igénybe, és mindössze 12 ezer forint/gyermek ellátmánnyal, aközben *a 250 ezer külhoni magyar ajkú gyermek az óvodától az egyetemig bezárólag, alanyi jogon kap 25 ezer forint/gyermek támogatást. *

*Videó a brutális valóságról:*

A határon túli szavazati jog valódi oka

http://www.youtube.com/watch?v=JQibjOx0xIc

*Tízmilliárdokat fizetünk ki szociális államközi szerzõdések alapján ingyen nyugdíjakra,* amit a magyar állam fizet a mai napig román nyugdíjasok részére is. Amíg az Unióba be nem léptünk, itt igényelték több tízezren a

háromszor magasabb magyar nyugdíjakat a román idõsek. Ukrajnával, mint a Szovjetunió utódállamával, még ma is él egy 50 éves szociális szerzõdés, és a viszonosság elve alapján ide járnak az ukránok ingyen magyar nyugdíjakat

igényelni. Az ugyanis 3-4-szer magasabb, mint az ottani juttatás. A magyarok számára hiába viszonos az államközi szerzõdés, mi nem igényeljük meg az jóval kevesebb ukrán nyugdíjakat, így ez a szerzõdés ránk nézve rendkívül hátrányos. *Már régen meg kellett volna szüntetni ezt, mert a szerzõdés alapján ingyen egészségügyi ellátást is igénybe vehetnek nálunk az ukránok.* Az egészségügyi ellátás és a nyugdíjkassza forráshiánya miatt érthetetlen, miért nem számolja fel már ezt a költségvetési pazarlást a mi kormányunk. Ennek annál is inkább a legfontosabb kérdések között kellene szerepelnie, mert *Magyarországon a nyugdíjuktól megfosztott rokkantaknak azt állították, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. *Az egészségügyi és a foglalkoztatási rehabilitációjukra sincs elég pénz, így számkivetettek. Ez elfogadhatatlan, mert a rokkantak átlag 30 évig járulékfizetõk voltak, míg az ukránok, csak idesétálnak az ingyen nyugdíjakért.

Ennek a problémakörnek a továbbgondolása társadalompolitikailag is sikamlós, ugyanis *az ország jövõjét olyan "újmagyar"választópolgárok határoznák meg, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy milyen itt az élet, hogy hogyan szenvednek a lejtõn lelökött családok a szociális és humánkatasztrófától.* Az ország fele létminimum alatt él. Mások akarják eldönteni az itteni adó- és járulékfizetõk sorsát?

*Mások akarnak minden privilégiumot kiélvezni azok elõtt, akik ezért az országért rengeteget dolgoztak.* Hol van még egy ilyen ország a világban, mint a miénk? A trianoni békepaktum elõtti nagy Magyarország megmaradt

egyharmad területén élõknek, a magyar bennszülötteknek, *miért kell idegen országban születetteket súlyos tízmilliárdokkal támogatni, az amúgy is szûkös költségvetésünkbõl?* Világnemzetté tennék a szenvedõ magyar népet?

Itt cserélõdnek az emberek. *Vannak, akik csak az elõnyökért jönnek, és eldöntik közben a sorsunkat.* A járulékfizetõ fiatalok meg menekülnek innen minél messzebbre.

*Ebben az országban nincs, aki tiltakozna az ország kiárusítása ellen?* Már eladó, kiadó ez az ország, akár 5 éves, 250 ezer eurós letelepedési kötvényért is kínaiaknak, vagy bárkinek? Jöhet ide boldog-boldogtalan borítékos szavazónak is? Újmagyarnak is? *A szavazók létszáma így akár duplájára is növelhetõ.* A mindent eldöntõ szavazatokról álmodozó 2006. évi Mikola-jóslat kísértete beigazolódni látszik? Itt lapulnak a jelen hatalom

fiókjaiban a megvehetõ "újmagyar" állampolgári voksok? *A 2014-es választások idején annyi szavazót húznak majd elõ a fiókból a borítékos voksolással, amennyi éppen hiányzik a gyõzelemhez. Ilyen olcsón adjuk el önmagunkat? A jövõnk a tét, ne engedjük eladni ezt az országot!*

Aki nem itt él, nem itt adózik, nem ide fizeti a járulékot, annak ne legyen joga dönteni Magyarország jövõjérõl - vélekednek nagyon sokan

tsanyi 21221 2013. december 30. 11:06  
Ahogy itt : http://www.origo.hu/gazdasag/20131230-ingyenhitelt-kapnanak-a-kozszolgak.html?sec-1 is a hsz.-eket olvasgatom mint más hasonló cikkeknél eszembe jut, hogy ez igazából semmi másra nem jó mint haveri társaságok bomlasztására, hogy mindenki utáljon mindenkit és akkor nem tudnak egymásnak beszámolni, hogy mi folyik a területükön és megbeszélni a mindenkit érintõ ügyeket....ez amúgy már egész jól megy, mostanában mintha mindenki kerülné a politikai és gazdasági beszédtémákat amim régebben napi téma volt mindenhol....

tsanyi 21220 2013. december 30. 10:31   Válasz erre: 21219
Csak felületesen, de a cikket nem olvastam végig.......remélem megússza!

classic 21219 2013. december 30. 08:49  
Tudom, hogy nem ide tartozó téma. De olvastátok a Schumacher balesetét? A hír szerint kómában van.
Szorítok neki......

tsanyi 21218 2013. december 29. 16:15  
:http://www.origo.hu/itthon/20131228-kover-laszlo-negyven-ev-kell-a-kommunizmus-kiuzesere.html?sec-2

"Kövér László nem tartja bajnak, ha valaki csak számításból módosít a politikai irányvonalán. "

..........eccer még az elején megszóltak, hogy elvtelen vagyok mert hol erre hol arra szavazok......én csak a vezér és embereit követem ebben hisz, hogyan is kezdték és milyen kanyarok után lettek azok amiknek ma mondják magukat?..:))

Jam Clerk 21217 2013. december 28. 20:05   Válasz erre: 21216
Igazából úgy lenne akkor logikus, hogy a baleseti adót azok fizessék, akiknek a hibájából történik a dolog, ÉS nincs kötelezõjük... tehát mindenki, akinek NINCS gépjármûve :)
És ha mondjuk egy évig nem okoz balesetet, legföljebb leírhatja az adóbevallásában... vagy ilyesmi :)

Z.Tibor 21216 2013. december 28. 19:17  
Nos,OK!Mondjuk,hogy egyetértek....Ha balesetet okozok,ápolják,adózók.DE mi van,ha egy kötelezõ biztosítással nem rendelkezõ gyalogos hibájából történik a baleset? Miatta elesek én,akkor engem nem úgy ápolnak,mert õ nem fizet adót?Ez valóban egy újabb sarcnak tûnik....NYOMJUK EL A GÉPJÁRMÛ TULAJDONOSOKAT!!!

TomRed 21215 2013. december 27. 20:45  
Ilyesmi nálunk nem fordulhatna elõ: http://hvg.hu/vilag/20131227_200_ezer_forintnyi_korrupcioert_elozetesb#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_

"200 ezer forintnyi korrupcióért elõzetesben egy politikus Romániában"

Nem lenne elég börtön ehhez...
No meg persze konzervatív politikus ab ovo nem kerülhet ilyen ügybe. Ugye Polt Péter elvtárs? :)

tsanyi 21214 2013. december 27. 20:32   Válasz erre: 21210
Hidd el érti mindenki csak telibe senki sem mer errõl beszélni.... Ö az ezelötti kurzus mechanizmusát írta le, de mostanában ez minõségi váltáson ment át, ma már a vállalkozók (olimicsodák) kormányoznak és írják a törvényeket....state capture....és így már a látszatra sem kell ügyelni......amúgy óvatosan az ilyen véleményekkel, még a végén megszólnak...:)))

TomRed 21213 2013. december 27. 20:31   Válasz erre: 21208
Matolcsy sarcát kell fizetni: http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/nemeletbiztositas/baleset_nelkul_is_fizetni_kell_a_baleseti_adot.607.html

Azzal indokolták meg, hogy az esetleg bekövetkezõ baleset sérültjeit az állami egészségügyi intézmények fogják meggyógyítani: http://www.auto2.hu/olvas/685-baleseti-ado

eröt 21211 2013. december 27. 18:07   Válasz erre: 21210
Mert 150-bõl van visszajáró 100-ból meg már nem marad?

Bedouin 21210 2013. december 27. 18:00   Válasz erre: 21206
Lövésed sincs mirõl beszélek :(
De ezek közül bármelyikre kattinthatsz: https://www.google.hu/search?q=baleseti+ad%C3%B3+mi%C3%B3ta+van&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=BrG9UtraKbP4yAPHhoGwDA#q=k%C3%B6zg%C3%A9p+kar%C3%A1csony&rls=org.mozilla:hu:official
Tehát a lényeg, ha valaki megcsinálna valamit 100 forintért, akkor miért kell 150-et kifizetni érte?

danyila 21209 2013. december 27. 17:33   Válasz erre: 21208
Egy vicc jut eszembe.

Józsi bácsit elítéli a bíróság, mert a szénakazalban a fináncok megtalálták a pálinkafõzõt. (akkor még nem lehetett pálinkát fõzni) Hiába mondja az öreg, hogy valóban rendelkezett az eszközzel, de soha nem fõzött vele pálinkát. Nem érdekelte a bíróságot, az indok, megbüntetik az öreget 100 ezer Ft-ra. Józsi bácsi viszont nem 100 ezret fizet be, ha nem 110-et. Beidézik újra és megkérdi a bíró, hogy miért fizetett 10 ezerrel többet?
Azt mondja az öreg, hogy liliomtiprásért. Miért azt is elkövette - kérdezte a bíró? Nem, válaszolta az öreg, de ahhoz is meg van hozzá a felszerelésem.

Pontosan ezért fizetjük a baleseti adót - szerintem. :-)

Z.Tibor 21208 2013. december 27. 17:17  
Szevasztok.Szeretném,ha elmagyaráznátok nekem valamit!!!A köt. biztosításban van egy tétel:Baleseti adó. Nos ezt nem értem igazán.Több mint20éve nem okoztam balesetet.Akkor most milyen adót kell fizetnem?

Bedouin 21205 2013. december 27. 16:04   Válasz erre: 21204
Mellettem szóljon, hogy nem olvastam a linkeket ...

TomRed 21204 2013. december 27. 16:00   Válasz erre: 21203
Ez a történet valódi adócsalásról szól, amit érdekes módon pont az EU-n belüli határok lebontása tett lehetõvé.
Korábban ugyanis minden egyes árumozgás regisztrálva volt a VÁM hivatal által, így nem volt lehetséges exportáltként feltüntetni olyan árut, amely el sem hagyta az országot.
A multik elleni hõbörgés és a Közgépes ügyek is érdekes témák, de nincsenek ezzel közvetlen összefüggésben.

Bedouin 21203 2013. december 27. 15:44   Válasz erre: 21202
Tamás, ne szórjunk homokot a szembe!
"fiktív, országok közti számlázások" ???
Közgép az smafu?
Miért kell többért megrendelni bizonyos tendereket?
Mivel a döntéshozók nem a jó gazda szemlélet szerint jártak el, így ez minimum kimeríti a hûtlen kezelés tényállását ...
Taro-val értek egyet, hiszen ha nem lenne a pazarlás jóval kevesebb adóteher mellett is pazarabban élhetnénk.
Bár elismerem egy linket sem nyitottam meg, de a felvezetõd alapján úgy vélem, ez a multik kamionnal hordják ki a pénzt az országból történet eléggé spekulatív.
Nyilván a multik kiviszik a pénzt az országból, haszon formájában, azt meg már miért ne?
Ami maradt az az övé, azt tesz vele amit akar.

TomRed 21202 2013. december 27. 15:27   Válasz erre: 21199
Ettõl az alaktól kellene megkérdezned, magától Matolcsy Györgytõl: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/12/22/ha_mar_nincsenek_szavak_673
Viszont, ha végigolvasod a linkelt cikket, meg az elsõ kommentben leírtakat http://orulunkvincent.blog.hu/2013/12/22/ha_mar_nincsenek_szavak_673/fullcommentlist/1#c21282136 , akkor már nincs is mit kérdezni...

Normálisan az ÁFA bevételt növelhetné a rendszer amúgy, de a nagy pénzek úgyis a fiktív, országok közti számlázások során tûnnek el, amit kapcsolódó vizsgálatokkal lehetne felderíteni, amire Horváth András adóellenõr által kirobbantott botrány is felhívta a figyelmet: http://varanus.blog.hu/2013/12/19/horvath_andras_haza_ele_farolt_a_fekete_auto

Kiegészítés: találtam egy több, mint egy éves HVG cikket, ami a bolgár tapasztalatokról, illetve a magyaros bevezetés várható problémáiról szól. http://hvg.hu/gazdasag/20121016_Penztargep_matolcsy_bulgaria

eröt 21201 2013. december 27. 13:27  
Az illetésektõl hiába kérdezné.Engem is érdekel de a hivatalos duma nekem nem elfogadható.A lesben állós,letámadós módszert el tudom képzelni de ahhoz meg felesleges az online.Eddig is meg lehetett csinálni.A vásárló vegzálása nélkül meg ez sem mûködik.

Bedouin 21200 2013. december 27. 12:20   Válasz erre: 21199
Ezt miért tõlem kérdezed?

danyila 21199 2013. december 27. 10:22   Válasz erre: 21198
Az online pénztárgép az melyik adóelkerülés igyekszik csökkenteni?

Bedouin 21198 2013. december 27. 10:18   Válasz erre: 21197
Márpedig fizetni fogsz mindig, méghozzá minden májkrém után 27%-ot :)))))

danyila 21197 2013. december 27. 09:57   Válasz erre: 21196
Meggyõztetek, ne fizessünk adót !

Taro 21196 2013. december 27. 09:32   Válasz erre: 21184
Miért is lenne olyan jó dolog adót fizetni egy olyan országban, ahol az adóforintokkal nem számol el a kormányzat, ahol 2-3 éves pereskedés és jogerõs bírósági ítélet után sem számolnak el az adott projekt adóforintjaival?
Miért fizessenek az emberek adót olyan országban, ahol stadionokat, palotaõrseget fizetnek az adóforintokból, de nem fizetnek munkanélküli segélyt, nem fizetnek semmilyen segélyt a rászorulóknak, stb. ... ?
Szóval minek is, hogy legyen mit ellopni?

eröt 21195 2013. december 27. 07:57   Válasz erre: 21194
Az ÁFA elég rövid ideig volt 20% emlékeim szerint.Nem is igazán emelésnek tekintem hanem inkább visszatáncolásnak a 25-re módosítást.A 27% az már valódi emelés.Azoktól akik leghangosabban ágáltak a 25-ös emeléskor.

Bedouin 21194 2013. december 27. 07:30   Válasz erre: 21187
A járdapénztõl :)
Azok már úgyis kész vannak és mindenki használja, még az autós is, ha kiszáll a kocsiból ...

Csak még két kérdés:
Mikor az áfa 20%-ról 25%-ra emelkedett és a pártok nemzetnyomorítónak bélyegezték a lépést, akkor ez politikai döntés volt, vagy szakmai?
Mikor az áfa 25%-ról 27%-ra emelkedett, noha már lett volna (politikailag mindenképpen) lehetõsége a felháborodott pártoknak, hogy visszaállítsák a 20%-os áfát, ahelyett, hogy még emelnek rajta.
Akkor ez politikai döntés volt, vagy szakmai?

Bedouin 21193 2013. december 27. 07:18   Válasz erre: 21184
"Bírság 100 ezer. De nagyon is helyes. Mindenki fizessen csak adót ne csak én."

Te mibõl gondolod, hogy mások nem fizetnek adót csak te?
De a te logikádnál maradva, azt szeretném, hogy kapjál te is defektet, mert én is kaptam és ne csak én kapjak!

danyila 21192 2013. december 26. 20:01   Válasz erre: 21191
A pénztárgép, és a hozzá tartozó infrastruktúra nagyon eladó.

TomRed 21191 2013. december 26. 19:53   Válasz erre: 21189
Az lehet, hogy zaklatásnak számít (akárcsak egy közúti ellenõrzés :)), de az online rendszernél se lehet másként bizonyítani, hogy ott történt a vásárlás. Amúgy meg marad a próbavásárlás, mint eddig is. De akkor mi értelme van az online rendszernek?

tsanyi 21190 2013. december 26. 19:51  
Jó példa, hátha sokasodik?: http://index.hu/belfold/2013/12/26/ajandekot_ad_a_kocsogmentesito_polgarmester/

danyila 21189 2013. december 26. 19:30   Válasz erre: 21188
A boltból kijövõ vásárló ilyen célú megállítását én zaklatásnak venném.

TomRed 21188 2013. december 26. 19:07   Válasz erre: 21184
Lajos, ehhez minek kell online kapcsolat? Elég lenne megkérdezni a vásárlót, hogy ott vette-e az árut, aztán megnézni a blokkot, illetve a pénztárgép memóriáját.

TomRed 21187 2013. december 26. 19:03   Válasz erre: 21185
Ez szakmai kérdés, nem politikai. Melyik beruházástól várható kedvezõbb megtérülés?

Dodiba 21186 2013. december 26. 18:00   Válasz erre: 21184
Ez nem ilyen egyszerû....
De "jó" téma Karácsonykor.

Bedouin 21185 2013. december 26. 17:44   Válasz erre: 21184
Majd holnap erre válaszolok, mert hát most nektek mégis csak karácsony van ...

danyila 21184 2013. december 26. 17:36   Válasz erre: 21183
Kint fognak ülni bolt elõtt az autóban laptoppal, rákapcsolódva bolt pénztárgépére és majd bemennek rögtön, hogy a vevõ kiment. Aztán kérdik, hogy akkor az elõzõ vevõ mit is vett? Elég lesz a kezében egy féldeci, vagy egy kg kenyér és a vevõrõl készült fotó, kezében a cuccal. Bírság 100 ezer. De nagyon is helyes. Mindenki fizessen csak adót ne csak én.

TomRed 21183 2013. december 26. 12:25  
Elektronikus közigazgatás Észtországban: http://tallinnban.blog.hu/2013/12/25/e-stonia?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_12_25&utm_campaign=index
"A valamikori tanácsok, nem úgy alakultak át, hogy ugyanaz a gárda kitette az önkormányzat táblát. Hanem abban a túlburjánzott az emberek életére rátelepülõ hivatali formában MEGSZÛNT az egész. Jelentõs megtakarításokat teremtve ezzel a költségvetés számára mellesleg."

Ennek értelme is lenne, nem úgy, mint a pénztárgépek bekötésének az adóhivatalhoz. Mivel csak az az adat megy be a hivatalba, amit be is ütnek a csodamasinába...

tsanyi 21182 2013. december 25. 19:36   Válasz erre: 21181
Ezt már idéztük itt párszor....tavaly még amikor ilyenkor szintén megvolt a felhívás, hogy ne politikázódjunk legalább ilyenkor még elhárítottam mondván, hogy én nem tenném, de a politika nem hagy ilyenkor sem békén tehát visszaadom....ma már nem....persze olvasok mint máskor is mindenfélét, de még magamban tartom....viszont azt észrevettem (talán mert magam is érzékenyebb lettem rá), hogy az emberek egyre nagyobb számban szolidárisak az elesettekkel és egymással is....kezd újra trendivé válni az emberi hozzáállás (már amit én értek alatta)....

Spapa 21181 2013. december 25. 19:29   Válasz erre: 21179
Arra is gondolhatunk, ami Martin Niemöller német lelkipásztorral történt: „Amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam tagja a szakszervezetnek. Amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Amikor elvitték a katolikusokat, nem szóltam, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, de már nem maradt senki, aki szólhatott volna.” Mindannyiunkon múlik, hogy ne így legyen!

tsanyi 21180 2013. december 25. 10:46  
Család templomban én meg motorolnék......ezen elmélkedem..:)

tsanyi 21179 2013. december 24. 18:09  
Talán kicsit Rájuk is gondolhatunk ma: http://hvg.hu/nagyitas/20131224_fotok_hosszu_a_sorokban_varnak_etelre ........ha másért nem hát azért mert bárki közéjük kerülhet bármikor....

eröt 21178 2013. december 24. 11:33  
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Bedouin 21177 2013. december 24. 10:52  
Kívánok Áldott Karácsonyt az összes elmélkedõnek! :)

yamatomo 21176 2013. december 24. 10:41  
Boldog és Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! Néha azért jó emelkedni,elmélkedni...

tsanyi 21175 2013. december 23. 18:45   Válasz erre: 21174
Tegyük....és viszont!

klimas 21174 2013. december 23. 18:14  
Tisztelt Barátaim! A Szent Ünnep közeledtével tegyük félre a politikát. Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok.

Bubó Doki 21173 2013. december 23. 07:49   Válasz erre: 21171
Na, majd jövõre jönnek az új tankönyvek....mind a kettõ.......

tsanyi 21172 2013. december 22. 21:10   Válasz erre: 21171
Dehogynem, csak a következõ mindig bezúzatta és a tankönyvekbõl is töröltette azt az idõszakot, most is épp ez zajlik...:)

klimas 21171 2013. december 22. 21:06   Válasz erre: 21170
Azért mi miért is panaszkodunk? Könyv még nem született....

tsanyi 21170 2013. december 22. 09:16  
Ezek az intézkedései példa értékûek:

"- Könyvét kirakatta az összes mecsetbe, a Korán mellé. Ahol tiltakoztak ez ellen a szentségtörés ellen, ott néhány nap múlva csak romok fogadták az imára érkezõket.

- Nem értette az operát, ezért betiltatta, csakúgy, mint a cirkuszt, szimfonikus zenekarokat, a Tudományos Akadémiát és a zenei felvételek lejátszását. Gyakorlatilag az élõ népzenei mûveken kívül mindent.

- Ezeken kívül betiltott dolgok: halálbüntetés, algebra, fizika, internet, hippokratészi eskü, a szabad sajtó, dohányzás, bagórágás, szakáll, hosszú haj és a smink (a türkmén nõk anélkül is elég szépek).

- Az állami TV-ben a logó helyén az õ kerek feje virított, az TV mûsora jószerivel a közhelygyûjteményének a felolvasásából állt.

- Az összes nagyobb, külföldi tulajdonú bankot saját ellenõrzése alá rendelte.

- A hónapokat átnevezte, a januárt természetesen saját magáról, az áprilist az anyja után, a szeptembert a gyagya irományáról. A többi hónapot is hasonló logika után címkézte át, csakúgy, mint a hét napjait. A szombat például a „ruh gün” nevet kapta, mert ilyenkor kellett olvasnia szeretett népének az õ nemes könyvét.

- Saját magáról neveztetett el városokat, iskolákat, közintézményeket és egy meteoritot is.

- Kitiltatta a kutyákat a fõvárosból, mert szerinte azok büdösek.

- Bevezette a jobbkormányos közlekedést a balkormányos helyett.

- Egy jégpalotát terveztetett a Kara Kum sivatagba, hogy a népe megtanulhasson korcsolyázni

- 2004-ben az összes egészségügyügyi dolgozót elbocsátotta, mert sokba kerültek. A helyükre katonákat helyeztetett.

- A nagy spórolás közepette a fõvárosban felépítette saját monumentális, 75 méteres – a nap után forgó – és arannyal borított szobrát.

- Kvázi betiltatta az arany fogakat, majd bölcsen elmagyarázta tudásra éhezõ népének, hogy ha csontokat rágnak, nem lesz ilyesmire szükségük.

- Bezáratta az összes vidéki könyvtárat és kórházat, mert minek ez a sok haszontalan kiadás.

- Betiltatott minden videojátékot, mert attól meggárgyulnak a fiatalok (és nem akart magának konkurenciát).

- Ha külföldiként valaki türkmén nõt akart elvenni, 50.000 kellett az államnak fizetnie.

- 2006-ban gyakorlatilag a nyugdíjak nagy részét megvonta, és a már kifizetett pénzeket két évre visszamenõleg visszakövetelte. Ebbe a döntésébe az érintett idõs emberek egy jelentõs része belehalt.

- 2006-ban közbenjárt Allah-nál, hogy aki háromszor elolvassa könyvét, az automatikusan szabadjegyet kap a paradicsomba (mennyivel egyszerûbb, mint a keresztény hit szerint ezért egy életen át gürcölni)."

tsanyi 21169 2013. december 22. 09:13  
Azért szemet nedvesítõ egy ilyen hatalmas ember emlékét felidézni, az itthoni megfelelõje gondolom már idézni is tud belõle: http://passport.blog.hu/2013/12/21/het_eve_tavozott_koreinkbol_a_hatalmas_turkmenbasi?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_12_22&utm_campaign=index

" Sajnos ez a zseniális könyvet már sehol nem tudtam elérni az interneten (ha valakinek megvan, kérem, dobjon meg vele, tudomásom szerint van magyar nyelvû változata is). A lenti idézetet a nagyszerû mûbõl a pokoli.hu-ról emelem át:

a türkmén állami eskü szövegének egy részlete:

"A legapróbb sértõ tettért,
melyet neked okoznék,
merevedjen meg a kezem!
A reád mért rágalmamért
némuljon meg ajkam s nyelvem!
Hazámat, ha elárulnám,
a HATALMAS SZAPARMURAT TÜRKMENBASI
szent zászlaját,
szakadjon meg lélegzetem!"

danyila 21168 2013. december 22. 09:08   Válasz erre: 21167
Olyan dolgokat tartalmaz a program, amit az emberek nagy része akar. Én is sok mindent szeretnék közülük. Csak az embereknek egy kis része látja be, hogy azokat nem lehet megvalósítani.

tsanyi 21167 2013. december 22. 08:57   Válasz erre: 21165
Igen, szerintem is és tényleg demagóg....,de a hatásos demagógiával van egy nagy baj, hogy többnyire igaz hisz ettõl hatásos.....ezért ha nem tesznek ellene az épp hatalmon lévõk akkor majd felhasználják a hatalomra kerülni vágyók...

tsanyi 21166 2013. december 22. 08:56  
empátia: http://index.hu/nagykep/2013/12/22/petri_gyorgy_70/

"A személyi követõ éji dala

Zuhog az esõ,
te rohadék.
Te meg alszol
a jó meleg szobában,
vagy megpinázod a madarat.
Én reggel hatig rohadok
a csöndesedõ esõben.
Ki kell várnom a váltást,
ki kell várnom
amíg kikászálódsz a vackodból,
anyu mellõl. Hogy leadhassam
a drótot: merre reppentél.
Szállsz, szárnyalsz.
A kezembe ne kerüljél.
Mert röptödben megkopasztalak.
Én nem felejtem el azt a rohadt esõt,
amikor dupla súlyára dagadt
az esõkabátom,
a cipõm talpa.

Te meg
a meleg
szobában cicáztál.
Eljön még az idõ,
amikor Dunát rekesztek veled."

....gondolom sokaknak ismerõs ez az érzés még ha nem is kellett feltétlenül ácsorognia a ház elõtt hanem elég volt a jelentéseket leadni és várni érte a megérdemelt jutalmat........amíg ezt nem dolgozzuk fel addig folyamatosan kitermelõdik az új besúgó réteg mivel látják, hogy retorzió nincs és nem is lesz...én valahogy nem tudok empatikus lenni velük...

danyila 21165 2013. december 22. 08:53   Válasz erre: 21156
Gáz. Ha ezt a programot "tûzön vízen" keresztül megcsinálják, akkor az ország gazdasági blokád alá kerül és olyan szankciók jönnek, hogy abba jobb bele sem gondolni.
Ettõl függetlenül lesz szavazóbázisuk és ha elég sok ember meghallgatja a programot - rá fognak szavazni - hiszen annyi demagóg ígéret van benne, amit nagyon sokat szeretnének. (halálbüntetés visszaállítása, dohányzó szórakozóhelyek, útonállási díj és a mûszaki vizsga eltörlése, parkolási díjak, építési szabályok. Ez egyfajta kommunizmus. A kommunizmus eszméinek hatását pedig már megismerhettük.

klimas 21164 2013. december 21. 20:36   Válasz erre: 21163
A cukroskosarat általánossában értem, nem csak anyagi elõny, hanem mindenféle fityfasz kis bizottsági helyek , hatalomnak érezhetõ pozíciók stb. stb. Persze ezek mind mind jól fizetnek, nanáááá, és ismerjük a mondást: "van az a pénz.."
Ami számomra sem értelmezhetõ, az a vak hit, ami megnyilvánul...
Pedig 2010-ben többek között azért kaptak sajnos 2/3-t mert az elõzõ banda is pont ugyanezen disznóságokat csinálta amit a jelenlegi. De a világ fejõdik és ezek még fejleszettek is népi(?) felhatalmazással....A hívõk meg vagy nem akarnak vagy nem mernek tükörbe nézni..

tsanyi 21163 2013. december 21. 19:33   Válasz erre: 21162
Rendben, de Te most az anyagi érdekeltségû hívõkrõl beszélsz én meg a minden agyatlan politikus mögé önként szervezõdõ hívõkrõl mert azokból is van azért elég minden oldalon, bár ebben a vezér vezet ez tagadhatatlan.:))....csak az okát nem értem...

klimas 21162 2013. december 21. 11:39   Válasz erre: 21161
Ebben az a jó a hívõknek,hogy nem a másik banda csinálja.....
's hogy miért nem (ön)kritikusak? Mert most õk vannak közelebb a cukroskosárhoz és féltik piszkosul a vélt poziciójukat. De hát a kerék forog, fognak õk még jajgatni.....

tsanyi 21161 2013. december 21. 11:06   Válasz erre: 21160
Ez szerintem is így van és fõleg ennek tükrében érthetetlen számomra bármely párt vagy politikus tömjénezése és híveinek csoportja. Szerintem nincs olyan az országban, talán a 20 év alattiak, akik ezt nem így láthatják, de épp ezért nem értem. Ha kritikusabbak lennénk a vezetõinkkel szemben akkor õk sem mernék maguknak megengedni azt amit velünk tesznek. Persze azt értem (még ha nem is helyeslem) ha valaki anyagi érdekbõl "hívõ" és pártoskodik, de azért ezek viszonylag kevesen lehetnek különben a többség jól élne. Tehát kritizáljunk amíg lehet.

yamatomo 21160 2013. december 21. 10:47   Válasz erre: 21159
Biztosan igaz ez az egész amit Magyar Bálint leírt,de ez érvényes az egész "rendszerváltó elitre". A Zétényi-Takács törvény elkaszálása /1991-ben,ha jól emlékszem/ lehetetlenné tette az igazi, és a hirdetett eszmék,elképzelések mentén, valós igényekkel bíró tényleges változást. Ha nem szelektív az igazságérzetünk,és jól belegondolunk abba az ámokfutásba ami itt történt 1990 óta,akkor a mai helyzetért minden kormány és annak holdudvara is felelõs. Naiv dolog lenne azt gondolni,hogy vállvetve,vért izzadva, az egyszerû emberekért folyt és tart azóta is a politikai harc. Az,hogy radikalizálódik a magyar társadalom,az csak az "immunrendszer" válasza az elmúlt évtizedekre. Lehetne ezt ragozni,de nem igazán érdemes. Üdv!

Spapa 21159 2013. december 20. 23:30  
http://www.tisztabeszed.hu/liberalis-klub/magyar-polip-a-posztkommunista-maffiaallam
"A „nemzeti együttmûködés rendszere” nem más, mint a Fideszben megvalósult vazallusi rendszer erõszakos kiterjesztése a társadalom egészére."
".. míg a klasszikus maffia szervezett alvilágként a közvetlen erõszak eszközével kényszerít saját érdekkörébe javakat, vagyonokat, gazdasági szereplõket, addig ezt a magyar polip a politikai hatalom megszerzésével és kisajátításával, a Fidesz igényeire és vazallusaira szabott parlamenti törvényhozásával, az ügyészséggel, az adóhivatallal, a rendõrséggel, a titkosszolgálattal együttmûködve éri el. Az alkotmányos puccsot követõen, jogszabályokkal teremtik meg a feltételeket az erõszakos elitcseréhez, a vazallusi rendszer „törvényes” kiépítéséhez, privatizálható állami vagyonok hiányában új államosításhoz, részben a nemzeti szabadságharccal megideologizálva a külföldiek kiszorításához, részben a vazallusi körön kívüli magánvagyonok lerablásához, s a szükséges hatalmi rendszer kiépítéséhez."

tsanyi 21158 2013. december 19. 19:41   Válasz erre: 21157
Ha a pénztárcámat és az érzéseimet nézem én is azt jelölném......ha sikerülne a "program" akkor azt is jelölöm....én sem vagyok kevésbé megvehetõ mint egy átlag politikus....igényem lenne rá..:)

eröt 21157 2013. december 19. 19:39   Válasz erre: 21156
Jelöljük meg az A-t ! Bár nem sokáig bírtam a filmet.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők