Dodiba | 20854 | 2013. november 26. 11:27 | Válasz erre: 20850 |
Politikus a politikust nem bántja. Csak a képernyõn. Ki tudja mikor melyik kerül hatalomra. Bezzeg a Stadlert leültették. |
yamatomo | 20853 | 2013. november 26. 11:22 | Válasz erre: 20850 |
Saját gondolat. Ennyire tellett attól függetlenül, hogy nem vagyok fidesz szimpatizáns. Csak motorozgatok egy TDM-el,és néha elgondolkodom a világ mindenféle folyásán.
|
Dodiba | 20851 | 2013. november 26. 11:07 | Válasz erre: 20845 |
Voltak itt állítólag "szakértõk"...... http://index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201311 És kiknek a "védjegye", hogy idegen erõket hívnak be????? |
lecso | 20850 | 2013. november 26. 11:06 | Válasz erre: 20845 |
Hm... idézet, vagy saját gondolat? Megint ugyanott tartunk. Mindkét oldal fújja a magáét. Mindenkinek igaza van, és mindenki hazudik. Bármekkora mocskot elfogadunk, ha azt a mi oldalunk követi el (mondván,méne, ha a másik is egy mocsok), illetve bármilyen okos dolgot lefújolunk, ha a másik oldal dobja fel. Még közvetlen környezetemben lévõ barátok gondolatait is ez motiválja. Egy mostani példa: Nem vizsgálnánk a NAV-ot, ha a nácik is vizsgálnák. Továbbgondolva: én nem tanúskodom egy részeg gázoló ellen, hiába láttam mindent, ha Taro is tanúskodik ellene... |
Audimania | 20849 | 2013. november 26. 09:42 | Válasz erre: 20846 |
„Volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilõtték, a rosszal meg nem látott." Ha munkáltató lennél, Te milyen munkakörre vennéd fel? |
lecso | 20848 | 2013. november 26. 09:42 | Válasz erre: 20846 |
De lehet. Ezután már csak arra emlékszik, hogy a kórházban magához térve üvölt, hogy nem lát semmit. Azonnal megoperálták, a szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregébõl a másfél centis gumilövedéket, amely az arccsontját is darabokra törte. Van ilyen. Kiengedik, oszt mehet dolgozni ugye? |
lecso | 20847 | 2013. november 26. 09:35 | Válasz erre: 20843 |
Megnézed, hogy kinek a hozzászólására reagáltam, és kikombinálod. Van. Betegyek párat? Minek? Ki mondta, hogy helyeseltem? Csakhogy az, hogy nem lettek meg kicsit érdekes nem? Videófelvételek mellett. A "rendõrök" nem a csürhére mentek, akiket ki kellett volna emelni, és elõállítani, hanem szórakozni, bosszút állni. Errõl mi a véleményed? |
eröt | 20846 | 2013. november 26. 09:15 | Válasz erre: 20844 |
Minden hátsó szándék nélkül:Nem lehet egy szemmel dolgozni?
|
yamatomo | 20845 | 2013. november 26. 08:38 |
Szép reggelt mindenkinek! A 2006-os õszi események régóta halogatott teljes feltárása teljes egészében tükrözi a honi társadalmi,politikai,erkölcsi viszonyokat. Nem akarok errõl sokat mórikálni,de az akkor történtek és az azóta meg nem történt dolgok komoly üzenettel bírnak. Kuncze Gábor úgy kommentálta az eseményeket az ominózus oszlatás után,hogy:"Otthon kellett volna maradni". Mondta az, a magát liberálisnak valló sejtképzõdmény,aki ezzel szembe köpte az egykori pártjának a jelmondatát. "Nem értek egyet az ön véleményével,de az életemet adnám hogy elmondhassa azt." Akár szép is lehetne ez a hitvallás. Viszont tartalom sosem volt mögötte. Az "idegen szép", "tiszteljük a másságot"/tisztelem addig,míg rám nem akarja erõltetni a másságát,és az idegen is lehet szép,ha be tud illeszkedni a neki otthont, házat,hazát adó társadalomba/ és hasonló bornírtságokban ki is merült ez a fajta ideológia. Az eredményei pedig sajnos jelen vannak a mai társadalomban a deviancia szinte minden formájában. 1848-ban is otthon kellett volna maradniuk a "hõzöngõknek" és 1956-ban is...? Bár van olyan szabadelvû idióta,akinek tényleg ez a véleménye a szabadságharcainkról. A 2006-os õszi eseményekkel kapcsolatban még megjegyezhetõ,hogy vagy teljesen hozzá nem értõ emberek irányították az oszlatásnak nevezett tevékenységet,vagy pedig direkt módon alakították úgy a történteket. Azt a néhány száz törõ-zúzó emberkét egy szakszerûen intézkedõ rendõrség izolálhatta volna,és nem a ténylegesen demonstráló,sokszor csak érdeklõdõ,a kezükben zászlóval ácsorgó embereket kellet volna péppé verni. Ez volt a könnyebb "megoldás". Ezeket az intézkedõ egyenruhásokat kiküldeném Afganisztánba vitézkedni, és ott szakérthetnének teljes tudásuk szerint. Sok rendõr ismerõsöm szemlesütve járt egy darabig,és csak patkányoknak titulálta a "rendtevõket". A véleményem nekem ez is maradt.
|
classic | 20844 | 2013. november 26. 06:11 | Válasz erre: 20832 |
Ennek fényében kedves eröt a lenti 20810 számú hozzászólásod mindenben megfelel az ízlésednek?
|
TomRed | 20843 | 2013. november 25. 22:10 | Válasz erre: 20841 |
Ezt kifejtenéd bõvebben, érthetõ mondatokban is? Van arról is hír TV-s összeállításod, amit a "szabaccságharcosok" mûveltek? Például a TV székház ostrománál. Az ottani cselekményekért hány embert ítéltek el? |
lecso | 20842 | 2013. november 25. 21:45 | Válasz erre: 20838 |
És? Az én véleményemet nem befolyásolja az, hogy a kormányt mi zavarja...
|
lecso | 20840 | 2013. november 25. 21:33 | Válasz erre: 20836 |
Hát úgy, hogy nem ott történt. http://www.youtube.com/watch?v=p_S6TvjZFc0 3,30 tól figyelj. De rádfér a teljes videó figyelmes végignézése. |
tsanyi | 20839 | 2013. november 25. 21:31 | Válasz erre: 20838 |
Ilyesmire gondoltam amikor kérdeztem, hogy ha ma lenne a tv ostrom akkor a jelen kormány mit csinálna?
|
TomRed | 20838 | 2013. november 25. 21:28 | Válasz erre: 20837 |
Ezt most hogy kell érteni? Amúgy a szemkilövetéses történetek már mostanában nem aktuálisak, megfordult a mostani rezsim véleménye ezekrõl a dolgokról: http://444.hu/2013/06/19/fidesz-torokorszag/ "A kormányt már nem zavarja a szemkilövés" Nem követed az eseményeket? |
lecso | 20837 | 2013. november 25. 21:21 | Válasz erre: 20828 |
Na, ettõl vagyunk most olyan messze, mint soha még az emberiség történelmében.
|
TomRed | 20836 | 2013. november 25. 21:17 | Válasz erre: 20834 |
"Cs. Attilát 2006. október 23-án az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyûlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendõrség gumilövedékkel megsebesítette." http://mandiner.hu/cikk/20131022_ongyilkos_lett_a_2006_ban_kilott_szemu_cs_attila Ez hogyan történhetett meg? A Blaha Lujza tér felõl úgy emlékszem, hogy rendõr sorfal indult el, amelyik többször megállt és felszólította távozásra az elõttük randalírozókat. |
lecso | 20834 | 2013. november 25. 21:13 | Válasz erre: 20806 |
Szétoszlassák, ja. Azonosító jelzés nélküli rendõrök, szándékosan fejre célozva. Csókold meg a seggüket. Mindegyiknek. Azzal meg ne is foglalkozz, traktorirányítós bevetésen edzett vidéki rendõrökre bízták a tévészékház védelmét, akik KÖNYÖRÖGTEK rádión a segítségért, de csak parancsot kaptak, hogy ki kell tartani. Miközben a rohamosztagosok három sarokkal arrébb vártak a parancsra, és semmi. 15 perc alatt végeztek volna, beleértve az összesöprést is. De akkor nem nézhettük volna végig, hogy BELÜLRÕL nyitották nekik ki az ajtót. És nem láthattuk volna, hogy valakinek kurvajól jött a buli. Mutassak neked képeket arról, hogy a helyszíni eligazításon résztvevõ rendõrök közül kerültek ki a legnagyobb Árpád-sávos lengetõk? Olvastál az esetrõl, mikor Morvait lefújták könnygázzal? Mert a csürhe egyik tagja nekiment a rendõröknek. Hát persze. Csak ez a nekimenõs fasz nem lett meg soha. De te csak dõlj hátra elégedetten. Jött a csürhe, a rendõrök meg megvédték a demokráciát. Minden kerek. |
TomRed | 20833 | 2013. november 25. 21:09 | Válasz erre: 20832 |
Azt is fel tudod deríteni, hogy kik és miért szervezték meg így ezt az eseménysort? Például a Fidesz nagygyûlést az Astoriához és rendbontók mozgatását abba az irányba. Ja és kik bérelték fel a TV székház ostromlóit? b+ |
lecso | 20832 | 2013. november 25. 20:54 | Válasz erre: 20800 |
Érdekes mi? Hát, én bemutatom neked: http://index.hu/belfold/2011/10/23/a_gumilovedek_helye/ És ez nem a kuruc b+. És itt a vége a történetnek: http://mandiner.hu/cikk/20131022_ongyilkos_lett_a_2006_ban_kilott_szemu_cs_attila |
TomRed | 20831 | 2013. november 25. 20:28 | Válasz erre: 20830 |
Egymást és a saját embereiket is sakkban tudják tartani a pártok ezekkel a jól elzárt információkkal. Így gond nélkül lehet kifosztani az országot, szépen együttmûködve a háttérben. Miközben az állampolgárokat egymásnak uszítják... http://hirszerzo.hu/kritika/2011/12/3/Debreceni_Jozsef_alamerult_a_politika_ferto_B8SD1W "Láttuk, hogy nyertek mind nagyobb teret a törvénytelenül szerzett és mozgatott pénzek a magyar politika mûködése során. Hogyan vált fõszabállyá – hallgatólagosan elfogadott általános normává és gyakorlattá – a közjavak szervezett eltulajdonítása, majd pártjavakká és magánjavakká történõ átalakítása. Azok részérõl, akik a néptõl a közjavak becsületes kezelésére – a gyarapításukra és a hasznosításukra – kaptak felhatalmazást." Mostanában csak annyi a változás, hogy az egyik utódpárt (Fidesz) még pofátlanabbul, sajátos törvényekkel alátámasztva és nagyságrendekkel magasabb mértékben végzi ezt a mûveletet. |
tsanyi | 20830 | 2013. november 25. 20:14 | Válasz erre: 20829 |
Az ügynök dolog erõsen böki a csõrömet, fõleg azért mert hivatkozási alap mások pocskondiázására és mindenféle gazdasági marhaságra, hogy márpedig a komcsik milyenek voltak és miket tettek....mintha õk nem ugyanonnan jöttek volna és nem ugyanazt csinálták volna......és ezzel teljesen hiteltelen az egész....lehet, hogy ez is a cél?
|
TomRed | 20829 | 2013. november 25. 19:56 | Válasz erre: 20828 |
Egyetértek veled, pontosan ezt írtam le. Ha megnézed a Farkas Flórián esetrõl írt cikk dátumait, akkor látható, hogy az elsikálás a Horn kormány idején történt meg. Irányítható jó elvtársakra mindegyik pártnak szüksége van, sajnos... PS: Nem véletlen, hogy a mai napig nem hoztak meg európai normáknak megfelelõ törvényt, rendelkezéseket a volt ügynökök felderítésére, a közéletbõl kitiltására. |
classic | 20828 | 2013. november 25. 19:52 | Válasz erre: 20826 |
Tom...nem szabad semelyik brancsba tartozó jampikat sem kimosdatni. Ha elköveti bíróság elõtt a helye. Mondjuk ez a "rendhez" tartozna. Bízom benne, hogy szerinted is. |
tsanyi | 20827 | 2013. november 25. 19:49 | Válasz erre: 20826 |
Eh, senkik ezek mind...most épp a szocik szállítottak a fóti választásra....egyik kutya másik eb...nekem egy a lényeg, hogy melyik hagy élni....azt választom, lopni és csalni mind tudnak...
|
TomRed | 20826 | 2013. november 25. 19:46 | Válasz erre: 20822 |
Viszont az ilyen "képviselõket" nem kellene kimosdatni azért, mert a mi brancsunkba tartozik: http://magyarnarancs.hu/belpol/eljarasi_kegyelem_farkas_floriannak_elsikalva-61985 "Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva" A pénz nem számít ilyenkor: http://hvg.hu/itthon/20121213_150_milliot_ad_a_kormany_a_Lungo_Drom_sze "150 milliót ad a kormány a Lungo Drom székházának a felújítására" |
tsanyi | 20825 | 2013. november 25. 19:45 | Válasz erre: 20823 |
Nem hinném, hogy hazudott, ez volt, erre volt képes a szoci, ez jó volt sokaknak hisz élhetõ bért fizettek, az elég volt lakásra és élelemre.....a kapitalizmusban a verseny ami a fejlõdést generálja ami a jólét alapja és ez óhatatlanul munkanélküliséggel jár, de azt mindenképp meg kell oldani, hogy senki ne éhezzen és legyen hol laknia.....erre nem rossz a közmunka, de a bérnek elégnek kell lenni-e egy emberi élethez, anélkül még rosszabb mintha nem lenne. Csak gondoljunk bele, mi lenne ha mi kerülnénk olyan helyzetbe (senkinél sem kizárt ma már), hogy közmunkára kelljen menni? Az mire lenne elég a mostani életvitelünknél vagy akár azt annyira lejjebb adva, hogy épp a számlákra és napi 10dkg párizsira fussa? Még ahhoz is kevés, hány hónap, hét vagy nap után fordulna meg a fejünkben, hogy pénzt kéne szerezni bárhonnan?
|
Page | 20823 | 2013. november 25. 19:38 | Válasz erre: 20816 |
Erre emlékszem én is:) Az egyik volt kollégám faterja egy beszélgetésben azzal érvelt, hogy a régi rendszerben az volt a jó, hogy mindenkinek volt munkája. Mikor õ a gyárban dolgozott,/mûanyag csöveket gyártottak/ és nem volt meló, bezúzták a csöveket és újból legyártották. "Mindig vót munka zolikám" Ha Õ hazudott akkor én is:) Bár nem hibáztatom, nem az Õ dolga volt munkát szerezni. |
classic | 20822 | 2013. november 25. 19:33 | Válasz erre: 20820 |
Mi, szerintem nem válaszhatnánk meg a képviselõiket. Azok meg elfogadják a lefizetést, pedig ki kellene kérniük maguknak a szándékot is, de mint, ahogy más társadalmi vagy politikusi csoportnál sem szempont a tisztességes választás lebonyolítása, õk is csak a gyors pénz hívei. Aztán az, hogy a leginkább szellemi nyomorban tartás megmarad politikai érdekbõl, az szinte biztos. Ezért gondolom régóta, hogy nem az ellopott pénz a politikusi fõ bûn. |
tsanyi | 20821 | 2013. november 25. 19:31 | Válasz erre: 20820 |
Mert ahogy látjuk úgy fest nem is akar senki erre valódi megoldást......elég lenne mindenhol a helyi önkorikra bízni, hogy megfelelõ bérért találjanak bárkinek (nem csak a romáknak) melót a környéken, ha nincs akkor csinálni kell olyasmit mint amit linkeltél.
|
TomRed | 20820 | 2013. november 25. 19:23 | Válasz erre: 20816 |
Na persze, ha csak arra megy a pénz, hogy lefizessék a kisebbségi vezetõket szavazatszerzési célból, akkor nem fog semmi pozitív változás történni, csak egyre romló közbiztonság. Pedig léteznek ma is követhetõ példák: http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/11/csoda-tortent-cserdiben/ és http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/12/ez-a-cserdi-csoda-titka/ "Csoda történt Cserdiben" Ez meg az ellenpélda: http://mentalisdeficit.blog.hu/2012/10/12/a_hegedus_zsuzsa_jelenseg "A Hegedûs Zsuzsa-jelenség" Az eleve értelmetlen vállalkozás, hogy kioszt hozzá nem értõ és motiválatlan embereknek malacokat. Azok pedig vagy rögtön eladják, vagy ha mégis jó szándékúan elkezdik felnevelni a jószágot, de elõbb utóbb egy "másként gondolkodó" ellopja. Talán mégse kellett volna szétlopni a tsz-eket, állami gazdaságokat? |
tsanyi | 20819 | 2013. november 25. 19:22 | Válasz erre: 20818 |
Van erre igény az tény...,de jóval nem kecsegtet senkinek az biztos....aki erõszakkal akar valamit megoldani az lepõdik meg legjobban ha vele szemben is erõszakot alkalmaznak....remélem erre nem kerül sor, megmaradnak az ilyenek a Csapd le csacsi címû film munkásõr csapatának szintjén (Eperjes játszotta a fõmunkásõrt, nagy volt).
|
classic | 20818 | 2013. november 25. 19:18 | Válasz erre: 20811 |
Azt észre vetted tsanyi, hogy bal és jobb oldalon egyránt a rendet valamilyen aggresszív cselekmény végrehajtásán keresztül tudják elképzelni? Át fogom értékelni a "renddel" kapcsolatos elképzelésem, és ha olyan szintre érek ahol már nekem is az "üssük meg" jut az eszembe visszavonulok. A 20810 is önmagáért beszél.....lelki gumicsizma....szégyenlem magam. |
tsanyi | 20816 | 2013. november 25. 19:13 | Válasz erre: 20802 |
Erre volt a szociban egy valamennyire mûködõ elképzelés, kötelezõ munka oszt jónapot, de a lényeg, hogy volt munkahely ugyanannyi bérért mint másnak....azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a mostani közmelós pénzért elmegy egy olyan ember dolgozni akinek amúgy kevésbé gond némi bûnnel pénzt szerezni mint a többieknek?......ha van olyan meló amivel biztos megélhetés van jogos elvárás, hogy mindenki betartsa a társadalmi szabályokat....ha nincs meló akkor, hogy lehet ezt elvárni?
|
classic | 20815 | 2013. november 25. 19:11 | Válasz erre: 20813 |
Hé hé nem kell itt pajszerkodni meg f...szozni ember! Tanulj önuralmat. Régen nem süllyedt le a szint ide, de te most megoldottad. Sokszor én sem értek egyet, aztán meg igen, valamilyen témával, de erõt veszek magamon és próbálom, még ha kritikus is a hangnem, megválogatni a kifejezés eszközeit. |
Page | 20814 | 2013. november 25. 18:32 | Válasz erre: 20809 |
A rend fogalma nem az, hogy jelvény nélküli pitbullok válogatás nélkül ütik az embereket viperával /ami nem rendvédelmi eszköz/ Az, hogy miafasznak olvasok itt ahhoz neked semmi közöd! Egyébként te vagy ideges, mert ORDIBÁLSZ |
tsanyi | 20812 | 2013. november 25. 18:21 | Válasz erre: 20809 |
Most épp ez folyik Ukrajnában: http://www.origo.hu/nagyvilag/20131125-kitartanak-az-eu-parti-tuntetok-kijevben.html?sec-2 ....mondjuk érthetetlen mit akarnak elérni hisz mi épp ki akarunk lépni.....há' nem tudják ezek, hogy gyarmatok lesznek?......igaz nem ingyen, de elnyomott gyarmat...) |
tsanyi | 20811 | 2013. november 25. 18:20 | Válasz erre: 20808 |
Akkor ugyan nem voltam kint, de drukkoltam, hogy sikerüljön a dolog.....ma már nem tudom, sok dolog kiderült és még sokat homály fed, hogy egyáltalán mi történt....a legújabb a bíróságon, hogy fizetett tüntetõk voltak (ezt amúgy már azon a héten is lehetett hallani)......majd kiderül vagy nem, hogy mi volt.....mindenesetre az érdekes, hogy most sokkal súlyosabb kiderüléseknél senki nem megy az utcára....szervezett volt akkor ma meg nem szervezi senki......arra kíváncsi lennék, hogy ha ma este ugyanazt tenné párszáz (ezer) ember a tv-nél amit akkor a rendõrség miként reagálna? ....a tüntetések másnapján a parlamentben a fidesz számon kérte a maszopon, hogy miért nem volt keményebb a tüntetõkkel szemben....
|
eröt | 20810 | 2013. november 25. 18:17 | Válasz erre: 20805 |
Mi az,hogy egy szemmel nem tud keresõ tevékenységet végezni?Ez marhaság és indok a kártérítési összeg feltornázására.
|
Page | 20808 | 2013. november 25. 18:12 | Válasz erre: 20806 |
Ez nem Korea és nem Bolívia. Ez Európa A poénjaidat meg ne ilyen témában pufogtasd, mert nem vicces "álarcos" harcos
|
Page | 20807 | 2013. november 25. 18:08 | Válasz erre: 20801 |
" Tudod-e" Most már Tõled tudom mind a három dolgot ez biztos forrás:) "bónusz kérdés" melyik részét? ez nem diszkrimináció? |
Page | 20805 | 2013. november 25. 17:55 | Válasz erre: 20800 |
http://www.hir24.hu/belfold/2011/01/28/kilottek-a-szemet-tizenotmilliot-kap/
|
Jam Clerk | 20804 | 2013. november 25. 15:03 | Válasz erre: 20803 |
Ettõl még mindig maradtak keményebb környékek, meg a két országot se lehet összehasonlítani... lehet, hogy ott volt rá valami klassz megoldás, de errefelé nyomát se látom. És ötletem sincs.
|
Taro | 20803 | 2013. november 25. 14:32 | Válasz erre: 20802 |
Az USA egészen a 60-as évekig súlyosan diszkriminálta a négereket. Még a vonat kocsikban is elkülönítette a fehéreket. Ma az USA elnöke egy muszlim néger. |
Jam Clerk | 20802 | 2013. november 25. 14:22 |
Tényleg csak elvi szinten gondolkodom a bónusz kérdésen. Ha az ember összeönt egy liter tejet, meg egy bögre kávét, abból tejeskávé lesz (illetve, kávés tej, hogy pontosak legyünk, ha összeönt egy liter kávét egy bögre tejjel, akkor lesz tejeskávéja). Az arányokon lehet vitatkozni, de az egészen biztos, hogy ha a kiindulási alapot nézzük, az összeöntés után sose lesz ugyanolyan, mint elõtte volt a két különbözõ fajta összetevõ. A kérdés inkább az, mit értünk "integráción". Úgy értem, mi ennek a kifejezésnek a valós értelme? Melyik oldalról mi és mennyi kerül a keverékbe, illetve, mi a végcél, mit akarunk elérni? Gazdasági (egzisztenciális) értelemben vett integrációt kulturális alapok keveredése nélkül nem tudok elképzelni. Ha csak az egyik oldal erõlteti a maga értékrendjét a másikra, azt legtöbbször erõszaknak és elnyomásnak minõsítik a megmondóemberek. Az rendben van, hogy "integráljunk", de kit, és hova, és hogyan? Az bõven nem egyenlõ a megoldással, hogy "taníttassuk a lemaradókat, aztán majd képesek lesznek kitörni", mert aki kimûveli magát, a legritkább esetben megy vissza, hogy magával hozza az egész családot. Szerintem ez minden "többségi társadalomba történõ beilleszkedés" esetében így van. Ha csak gazdasági alapokat és elvárásokat ad az ember egy felzárkóztatni kívánt csoportnak, azzal megint nem megyünk semmire. Tehát, számomra az integráció egy szép szó, jószándékúnak hat, de nem látom a "valós" értelmét. Ha egy csoportot beolvasztasz, azt "asszimilációnak" hívják, ha elpusztítod, azt népirtásnak, ha viszont nem nyúlsz hozzá, esély sincs két egymás mellett élõ, értelemszerûen különbözõ csoport EGYÜTT élésére. Világos elképzelések és lefektetett játékszabályok nélkül csak a súrlódás marad. Szerintem. |
TomRed | 20801 | 2013. november 25. 13:28 | Válasz erre: 20798 |
Azt meg honnan tudod, hogy a szlovákokról vagy a románokról nem készültek ilyen jelentések? Gondolom a németeket is érintette a Benes féle intézkedések. Tudod-e, hogy Járai jelentette fel a következõ kormányt MNB elnökként az autópálya építések költségeinek trükkös elszámolásáért? Amit az elõzõ Fidesz kormány vezetett be. Tudod-e, hogy Orbán Viktor le akarta állíttatni 2006-ban az EU támogatásokat Magyarország felé? Tudod-e, hogy Orbán akkor õsszel felszólította az önkormányzati választásokon újonnan hatalomra került polgármestereket, hogy minél több pénzt gyûjtsenek a párt számára, akár deviza hitelek árán is? Egyúttal megígérte nekik, hogy kimenti majd õket, nem kell majd felelniük a bíróság elõtt a hûtlen vagyonkezelésért... Bónusz kérdés: szerinted nem lenne jó. ha valamilyen módon sikerülne integrálni a roma lakosság egy részét? |
TomRed | 20800 | 2013. november 25. 13:16 | Válasz erre: 20799 |
Érdekes, hogy sose mutatták be sehol a szemét elvesztett embert. Vajon miért? Néhol pedig azt olvastam, hogy több ilyen eset is elõfordult... (Amúgy hol idéztem Heller Ágnest? Gönczöl Katalin mondott érdekes dolgokat a linkelt videóban.) Azt állítottad, hogy az EU nem foglalkozott a 2006-os eseményekkel. Az általam linkelt videó alapján is ez maradt a véleményed? Szerinted véletlen volt, hogy a Fidesz pont az Astoriához szervezte a nagygyûlését és a végén nem mondták meg a résztvevõknek, hogy merre kellene elhagyniuk a helyszínt? (Persze Orbán Viktor jól tudta, hogyan merre húzzon gyorsan el...) |
Page | 20799 | 2013. november 25. 12:21 | Válasz erre: 20795 |
Ha Debreceni megírta akkor mindent értek...meg az animáció...az is fasza. Csakhogy a dokumentum felvételek úgy látszik nem jutottak el az illetékesekhez. Ja meg Heller Ágnes is megmondta, hogy nem volt szemkilövés. És, ha Heller megmondta akkor az megvan mondva eu azt el is fogadja. A többi csak trükkfelvétel. |
Page | 20798 | 2013. november 25. 12:11 | Válasz erre: 20796 |
"– felszólítja a magyar kormányt, hogy fokozza a romák integrációját célzó tevékenységeit, és hozzon megfelelõ intézkedéseket a lakosság e csoportjának védelme érdekében; hangsúlyozza, hogy a roma lakosság elleni rasszista fenyegetéseket egyértelmûen és határozottan el kell utasítani;" Ez csak egy kis részlet. Az egészben az a legocsmányabb, hogy Göncz és Tabajdi segédletével készült. Vajon a Románokról, vagy a Szlovákokról miért nem készített jelentést ez a demokráciáért aggódó okos ember....azért, mert az ottani ellenzék különb mint ezek és nem fog saját hazája ellen jelentgetni! |
oregordog | 20797 | 2013. november 24. 22:40 | Válasz erre: 20780 |
Itt a válasz, hogy miért az USA-ban tárgyalják a Sukoró ügyet: "A Világbank mellett mûködõ, beruházásokkal kapcsolatos viták rendezésére létrehozott választott bíróság illetékességét a Világbank égisze alatt létrejött nemzetközi beruházásvédelmi egyezmény alapozza meg. Ezt Magyarországon és Cipruson kívül még 150 állam írta alá. A beruházási jogvitákat azért rendelték e bírósághoz, hogy ha egy külföldi befektetõ és az adott állam között vita van, akkor azt egy semleges fórum bírálja el, ne valamely érdekelt állam bírósága." http://nol.hu/gazdasag/20131123-szazmilliard_a_tet?ref=sso |
Taro | 20796 | 2013. november 24. 21:58 | Válasz erre: 20794 |
"Még végig görgetni is teher" és pocskondiázni, szitokszóvá tenni nem teher? Olyasmit kritizálni, amit még el sem olvastál, nem túl elegáns cselekedet, koma (még Magyarországon sem)!? |
TomRed | 20795 | 2013. november 24. 21:03 | Válasz erre: 20794 |
Arról is készült jelentés az Európai Unió részérõl. Azt a tényfeltáró bizottságot Franco Frattini olasz politikus vezette. http://en.wikipedia.org/wiki/Franco_Frattini Ez a Youtube videó Debreczeni József 2006-os eseményekrõl írt könyvének recenziójáról szól: http://www.youtube.com/watch?v=Aax6R2orkh0 Gönczöl Katalin http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz%C3%B6l_Katalin professzor asszony 18:00 perctõl érdekes megállapításokat tesz a történtek hátterérõl, említi a Frattini ajánlásait is. "A magyar kormány megszívlelte az ajánlásokat". A videó vége felé (1:30-kor) bemutatnak egy animációs filmet is, ami alapján érthetõ, hogyan tudták a rendbontó elemeket és a Fidesz gyûlésre odahívott embereket összekeverni, szándékosan megszervezve a provokációt. (Orbán Viktor gyorsan beült a páncélozott BMW-jébe és haladéktalanul elhagyta a helyszínt...) |
Page | 20794 | 2013. november 24. 20:22 | Válasz erre: 20791 |
Hú most megfogtál. Nem, de belefogok olvasni. Még végig görgetni is teher. ...egyébként 2006-ban nem írt ez a jól tájékozott pallérozott elme semmit? |
TomRed | 20793 | 2013. november 24. 20:19 |
Újabb ötletelés a rezsicsökkentéssel kapcsolatban: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/11/23/a-kozos-koltseget-is-elgazolja-a-rezsicsokkentes/~~fokusz "A fideszes ígéretek szerint törvénymódosításokkal „fogják faragni” a társasházak közös költségét." Ezt meg hogyan képzelik? Ha mondjuk a lift elromlik vagy kéményt kell javítani, akkor azt hogyan lehet 20%-kal kevesebb pénzbõl megoldani? |
TomRed | 20791 | 2013. november 24. 20:04 | Válasz erre: 20773 |
A Tavares jelentés magyarul: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2013-0229+0+DOC+XML+V0//HU Amikor megjelent én végigolvastam. Ezen a fórumon idéztem is néhány pontját. Te is elolvastad, tudod-e mirõl szólt egyáltalán? |
tsanyi | 20789 | 2013. november 24. 19:46 | Válasz erre: 20786 |
Amúgy a sajtreszelõst még nem próbáltam, de felcsigáztál.....melyik típus a jó?....kipróbálnám..:))
|
Page | 20788 | 2013. november 24. 19:45 | Válasz erre: 20787 |
Valószínû, hogy azért, mert, ha csak egy vesszõ is rossz helyen van az indoklásban akkor a nemlétezõ ellenzéki sajtó és a hõn szeretett eu is ízekre szedi a kormányt. Más. éppen megy a tv és látom, hogy trutykó azt feszegeti, hogy az usa maffia, vagy kasztro követte el a gyilkosságot? Ez hülye, vagy csak ezért kapja a pénzt? |
tsanyi | 20787 | 2013. november 24. 19:22 | Válasz erre: 20786 |
Igen, abban feltétlenül, hogy nem tudta gyorsabban elítélni õket....és hagytak idõt a kutyakomédiára....talán ez is volt a cél?....végül is bejöhet hisz a megosztás fletóval az élen kiváló..:))...az nem kérdés senkinek, hogy a blum ügy nem tiszta, de akkor miért nem tették a dolgukat?...
|
Page | 20786 | 2013. november 24. 19:13 | Válasz erre: 20785 |
Értem. Ebben is a fidesz volt a hibás, elnézést tudatlan voltam. Most már minden világos:))) Veled beszélgetni olyan mint sajtreszelõvel rejszolni... :)))) |
tsanyi | 20785 | 2013. november 24. 19:04 | Válasz erre: 20784 |
Félreértettem, azt hittem a gazdasági és alkotmányos dolgokra gondolsz.....a blumos ügy tényleg érdekes, de abban a fidesz variálta bele a fletót és bajnait, hogy ne legyen más választásuk, simán itthon találni kellett volna jogi megoldást és azonnal sitt ha sikerül bizonyítani, de ezzel az idõhúzással meg tudták oldani, hogy így kikeveredjenek belõle.....blum se nemzeti érdek ahogy széles, demján vagy bármely más szipolyozó sem hiába születtek itt mert amúgy a magyarsághoz semmivel nincs több közük mint bármely más tolvajnak a világon, itt van ez a blog, szerintem jól összefoglalták mi a baj velük? : http://democrat.blog.hu/2013/11/23/a_fidesz_nem_enged_a_gazdagok_tovabb_gazdagitasanak_elvebol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_11_24&utm_campaign=index
|
Page | 20784 | 2013. november 24. 18:39 | Válasz erre: 20781 |
Különben, meg úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy mirõl beszélek:)
|
Page | 20783 | 2013. november 24. 18:36 | Válasz erre: 20781 |
Egyébként, ha az eu-ban is jelentenék föl blum miatt az is nagyon gáz. Blum nemzeti érdek a maszopnak? |
tsanyi | 20781 | 2013. november 24. 18:23 | Válasz erre: 20780 |
Az eu-s feljelentgetést orbán kezdte 2005-ben...akkor is ugyanolyan volt mint most...neki is igaza volt akkor ahogy most is igaza van aki feljelenti õt.....mert mivel oda tartozunk vannak olyan országos ügyek amiket csak ott orvosolhatnak fõleg az eu-s támogatások és jogügyi viták.....itthon a mindenkori kormányt hol lehet feljelenteni?...fõleg a mostanit....márpedig ha sokak kárára tesz valamit akkor kell valamiféle jogorvoslási lehetõség.....
|
Page | 20780 | 2013. november 24. 18:16 | Válasz erre: 20778 |
"Errõl szerintem a mindenkori politikusaink tehetnek..." Meg a feljelentgetõ politikus "honfitársaink"...joav blum usa bíróság. Tényleg az usában mi a faszt tárgyalhatnak arról, hogy blum mennyi bevételtõl esett el? |
tsanyi | 20779 | 2013. november 24. 18:08 | Válasz erre: 20777 |
...redding legutóbb már dicsérte a vezért kb 3 hónapja amire hivatkoztak is akkor büszkén itthon.
|
tsanyi | 20778 | 2013. november 24. 18:07 | Válasz erre: 20777 |
Ez tény, lehetne valóban kevésbé szervilisnek lenni.....ezzel nem is vitatkozik szerintem, senki, én csak egyszerûen nem szeretnék fehérorosz viszonyokat, nekem jobban megfelel ami nyugaton van...az pedig a politikusaink dolga, hogy ezt jól aknázzák ki.....2010 elõtt engem is nagyon zavart ahogy az összes addigi kormány lefeküdt a nyugatnak és simulékonyan rendkívül udvariasan hagytak minket kirabolni és alig vártam, hogy ezt jól a pofájukba mondja végre egy magyar kormány....háááát ez megtörtént, de mint ahogy számomra kiderült nem az lett belõle amit vártam és most már kínosnak érzem jó politikusaink igen bunkó megnyilvánulásait....azt nem értem, hogy a szlovákok (akik ugye kisebbek nálunk is és kevesebben vannak), a lengyelek, csehek vagy bárkli más hasonló ország miért tud megegyezni az eu-val és jobban kihasználni az elõnyeit mint mi? Errõl szerintem a mindenkori politikusaink tehetnek...
|
Page | 20777 | 2013. november 24. 17:58 | Válasz erre: 20774 |
A Franciák, vagy az Angolok csontig nyalnak? Lehet úgy is politizálni, hogy a lehetõségekhez mérten megõrizzük a hazai érdekeket. Mea culpa. Nem tudtam, hogy erre is van sztorid:) Most már értem Sárga fõnök, muszka fõnök, arab fõnök g.ci, yenki fõnök gút. Magyar fõnök is g.ci.... Plusz a jelentést a maszop szállította tavares tovarisnak. Redding meg már mért nem? |
Dragstar11 | 20776 | 2013. november 24. 17:51 |
http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/11/24/a_kamukommunikacio_jobban_teljesit
|
tsanyi | 20775 | 2013. november 24. 17:47 |
Itt pl. összeszedték, hogy miben hasonlítunk már most is a jó Kazahsztánhoz: http://index.hu/kulfold/2013/11/24/kazah_magyar_ket_jo_barat/ ...no, jó lenne úgy élni bár talán már lassan meg is valósulhat... |
tsanyi | 20774 | 2013. november 24. 17:38 | Válasz erre: 20773 |
Csontig nyalni?...miért, az orosznak, kínainak vagy arabnak nem kell?....dehogynem, aki dolgozott már bármelyiknek az tudja csak igazán, hogy miként bánnak az embereikkel...dolgoztam usa-ból származottaknak párszor és azt hiszem igencsak örülnék ha bármelyik más fõnököm fõleg a magyarok akár csak tizedannyira emberként tekintettek volna ránk....a tavaris és redding féle történetben mi nem igaz?...ha szerinted nem az amit írtak vagy véleményeztek akkor verd ki a biztosítékot, de amit én tudok aszerint az inkább igaz mint hamis....tájékoztass hátha nem tudom jól.....az nem érv, hogy gyalázzák a magyart mert nem, azt egyik sem teszi hanem csak és kizárólag a mostani kormány tevékenységét bírálták (amúgy pont redding már nem) és hát az azért messze nem egyezik magával a magyarsággal.....ezt csak elhitetni akarják mindenkivel, de ma már ez nem trendi... ....és hát én még mindig szívesebben vagyok európai mint félázsiai....,de megértem a vágyat a sztyeppék iránt....:) |
Page | 20773 | 2013. november 24. 17:29 | Válasz erre: 20772 |
Persze, maradjunk európaiak, csak ne kelljen mindig csontig nyalni a globalista seggarcúaknak. Még azt is szeretném, ha az ilyen f@szpk, mint tavares és redding a nem hívõk részérõl is kiverné a biztosítékot. Akár itt a fórumon is.
|
tsanyi | 20772 | 2013. november 24. 16:33 | Válasz erre: 20769 |
No meg ez az egész nem szól másról mint, hogy maradunk európaiak vagy elmegyünk egy laza félázsiai diktatúra felé olyan azeri, fehérorosz vagy hasonló módon....könnyen lehet, hogy alantas eszközökkel aljas módon világuralomra tör néhány vagy egy csoport....., de ugye az egyénnek ez nem mond sokat csak az, hogy neki épp mi a jó.....jobb egy áldemokratikus pénzügyi csoport uralma alatt nyugati módon élni vagy inkább legyen egy keleti despotizmus keleti életszínvonallal?....nekünk itt középen minden természeti kincs nélkül ezeken kívül nem sok választásunk van csak ez a kettõ...
|
tsanyi | 20771 | 2013. november 24. 16:05 | Válasz erre: 20769 |
Én csak a magam, nevében beszélhetek, de az mutatja, hogy már közel sem annyi embert érdekel mint régebben, hogy szinte sehol sem osztják meg a pár évvel ezelõtti gyakorlattal ellentétben és erre hivatkoztam, persze lehet, hogy csak engem hagynak ki és töröltek minden levlistából ahol ezek még nagy számok..:)))....a nem értemhez egy kis magyarázat....jelenleg kormányzati szintre emelték az összeesküvés elméletekre való hivatkozást bármit is elbarmolnak....amikor kiderül rögtön elõvesznek pár ilyen "igazmondást" és azokra hivatkozva megmagyarázzák, hogy mindenki más a hibás csak a kúrmány és mi nem....én már mint írtam túl vagyok azon, hogy mindig keressem, hogy ki mikor és mit ártott nekünk (persze ezt sem árt tudni, de állandóan ebben tobzódni talán felesleges).....most már inkább azt keresném, hogy mitõl lenne végre jobb...
|
klimas | 20770 | 2013. november 24. 15:00 |
Én azért örülök hogy vannak még Emberek: http://bkvfigyelo.blog.hu/2013/11/23/utasok_segitettek_a_serult_vakvezeto_kutyanak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_11_24&utm_campaign=index |
Page | 20769 | 2013. november 24. 12:40 | Válasz erre: 20768 |
Ja akkor már nem is baj, ha Te kijelented, hogy keveseket érdekel Attól még létezik. Nekem meg egyik se legyen a fõnököm... a többit nem értem:(
|
tsanyi | 20768 | 2013. november 24. 12:31 | Válasz erre: 20767 |
Mert ez nem titkos régóta csak már keveseket érdekel....volt itt aki egyszer írta, hogy inkább legyen egy zsidó a fõnöke mint egy kínai vagy arab....én 4-6 éve faltam az ilyen elméleteket....és sikerült oda jutni vele ahova jutottunk....
|
Page | 20767 | 2013. november 24. 12:26 |
Ni csak mit találtam. Ez a hülye Kennedy is összeesküvés elméletet gyártott. Le is lõtték a bugrist. /persze szigorúan csak egy elmebeteg magányos merénylõ volt/Ezeket mért nem linkeli egyik globálbarát sem?http://www.youtube.com/watch?v=DW-AWh-d3r0
|
tsanyi | 20766 | 2013. november 24. 12:03 |
Miért szeretik a gyerekek az Egyházat és Isten tanításait? Most ez kiderült itthon, hazajöttek a lányok a templomból és az anyjuk azonnal elkezdte kiosztani a házimunkát Nekik.....erre a válaszuk, hogy azt márpedig nem mert az Úr is mondá, hogy a vasárnap az pihenõnap és ez benne van a Bibliában!......:))))
|
tsanyi | 20765 | 2013. november 24. 11:57 | Válasz erre: 20763 |
Nem hiszem, hogy hosszú csak nem értem.....
|
tsanyi | 20764 | 2013. november 24. 11:56 | Válasz erre: 20760 |
No, ezen a blogon találtam õket a hsz.-ek között, de Alföldinek ehhez sincs semmi köze, a pénztárgépek kapcsán nem említik õt...:))) : http://varanus.blog.hu/2013/11/23/penztargepmutyi_mennyit_bukunk_a_kormany_jovoltabol?fullcommentlist=1#comments ....amúgy ezt nem akartam linkelni hisz aki érintett az úgyis tudja mirõl van szó ("fent" legfeljebb csak hiszik, hogy a mutyi nem világos bár abban igazuk van, hogy szólni ma már szinte senki sem mer) a többiek meg már sztoikusan szemlélik a történéseket..... ...amúgy Alföldihez való hozzáállásom vegyes érzelmû....azon mûvekben ahol szereplõ volt ott többnyire tetszett az elõadása, Nemzeti Színházas ténykedése teljesen hidegen hagyott egy darabját sem láttam még tv-ben sem legfeljebb részleteket, de a trianonos román buli amit rendezett az túl sok volt....még a legbalosabb, leglibsibb magyar ember is utála trianon emlékét és még véletlenül sem ülne le azon a napon azt megünnepelni azokkal akik ekkor ellenünk nyertek......azt hiszem ez is benne volt erõsen a mostani kétharmados fidesz gyõzelemben....ezt senki sem fogja elfelejteni.... |
isti55 | 20763 | 2013. november 24. 11:55 | Válasz erre: 20762 |
hosszúúú... ( viccet nem magyarázunk mert ha nem ült, akkor sz...r.:( ) |
tsanyi | 20762 | 2013. november 24. 11:38 | Válasz erre: 20760 |
?...mi van?.....egy blogon a hsz.-ek között találtam és mivel jó emlék a könyvei olvasása így gondoltam megosztom....,de hogy jön ide Alföldi?
|
tsanyi | 20761 | 2013. november 24. 11:37 | Válasz erre: 20759 |
Csak nyugodtan, az is vállalható fõleg 100 év elteltével.....:)))pl. ezt? "Piklert azzal vádolták, hogy becsmérli a nemzetet és a kereszténységet, hallgatói körében pedig cinizmust terjeszt azzal, hogy a történelem mozgatórúgójának a magasztos célok helyett az anyagi érdekeket teszi meg. Mindezért – elsõdlegesen a Szent Imre Kör tagjai - az egyetemrõl eltávolítását követelték, elõadásait tüntetésekkel kezdték zavarni, Pikler azonban rendkívül népszerû elõadó volt, tanítványai kiálltak mellette, és a jogász-tanítványokhoz idõvel orvosok, gyógyszerészek, mérnökök és kisebb számban bölcsészek is csatlakoztak, akik Pikler esetében a tudomány és az oktatás szabadságának ügyét pillantották meg. Piklerbõl amolyan század eleji magyar Galilei lett: a tudós, akit el akarnak hallgattatni." ...vagy ezt?: "A Galilei Kör jelentõs részben a hátrányként érzett zsidóságukból kilépni vágyó, vallásukat elhagyó, magukat magyarnak valló, de a többségi társadalom által továbbra is zsidóként számon tartott – és sokszor le is zsidózott –, a kis- és középpolgári, a teljes be nem fogadottság és a szociális helyzetük miatt radikalizálódásra hajlamos egyetemi és fõiskolai hallgatókat tömörítette. Az ateista-szabadgondolkodó, a vallással szemben a tudományra esküvõ Galilei Kör a hátránynak érzett zsidóságból való kilépés lehetséges terepeként mûködött, hasonlóan a nemzetközi munkásmozgalomhoz. Ez magyarázza a galileisták késõbbi nagy átjárását a Galilei Körbõl a kommunista pártba." |
isti55 | 20760 | 2013. november 24. 11:35 |
Rejtõ Jenõt Alföldi Róberttel kapcsolatban aktualizálni !? bravúros ! :-))) |
isti55 | 20759 | 2013. november 24. 11:16 | Válasz erre: 20758 |
nem a reakcióidõ lassú. az ingerküszöb alacsony (vagy magas ?) :) csak a "kérdésedre" (20751 hsz) válaszoltam az idézett szövegbõl. ( nekem is újdonság volt a Galilei kör-rõl szóló cikkk. Én egészen más részletet emeltem volna ki...:-))) ) |
tsanyi | 20758 | 2013. november 24. 10:49 | Válasz erre: 20757 |
A reakcióidõd kissé lassú...:)))....kíváncsi vagyok, hogy így 100 év és ismert történelmi események elmúltával vajon az egyszeri ember miként vélekedne róla már ha bármit tudnának a tevékenységükrõl?....amúgy én is csak ebbõl a cikkbõl értesültem, hogy egyáltalán volt olyan, valamiért senki sehol nem oktatta (talán politológia szakon) oktatja...
|
isti55 | 20757 | 2013. november 24. 10:39 | Válasz erre: 20751 |
Galiei kört ! :) "...legvégül az örök békét megteremtõ világállam." |
tsanyi | 20756 | 2013. november 24. 10:04 |
"Maga talán mûvész? - fordult a vastag felé egy újonc. A kérdezett elgondolkozva simogatta hatalmas gorillaállkapcsát, amely borotválatlanul erõs, fekete borostákat termelt: - Igen... - felelte sóhajtva - én mûvész vagyok. - Miféle mûvész maga? - Troppauer vagyok, a költõ... Ezt úgy mondta, mint aki döbbent ámulatot vár. De semmiféle elfogódottságot nem mutattak ezek a rezignált katonák. Inkább olyasféle megértéssel néztek össze, mintha orvosok volnának, és megállapodnának valamiben egy konzílium után. - Ha megengedik - közölte szerényen Troppauer, a költõ - elolvasom egy ismertebb versemet. És mielõtt még határozatot hozhattak volna kérését illetõen, már elõhúzta piszkos papírcsomói egyikét, nagy élvezettel szétteregette, és bajtársainak legnagyobb megdöbbenésére olvasni kezdett: - Én egy virág vagyok, írta Troppauer Hümér. És olvasott. Nyugodt, öntelt mosollyal, idõnként megkuszálva hosszú sötét hajfürtjeit... Mikor elmondta az utolsó sort, diadalmasan nézett körül. Iszonyú csend honolt a fenékben. Pilotte a rohamkésen tartotta a kezét. Csak egyetlen hang szólalt meg harsány elragadtatással: - Bravó! Igazán gyönyörû! Galamb volt. Szinte fülig vigyorgott a mûélvezettõl. Troppauer Hümér bágyadtan hajlongott, szerény mosollyal, majomállkapcsát mellére szegezve, fürtjeit rezgetve. - Igazán nem tudom... mivel érdemeltem... ki elismerését - mondta elfogódottan. - Talán azért szép ez a vers, mert szegény anyámra emlékezve írtam... Isten nyugtassa... - A katonák hüledezve látták, hogy Troppauer szemébõl két könnycsepp gördül le, és megcsuklik a hangja. - Ha megengedik, anyám jellemzésére felolvasok egy rövid kis verses elbeszélést... - Halljuk! Halljuk! Galamb kiáltotta ezt lelkesen, és tapsolt. - Halljuk! Halljuk... - sipította egy cérnavékony hang. Kréta volt. De õ nem tudta, mirõl van szó. A könnyezõ költõ azonban nem kezdhette meg újabb mûve felolvasását, mert néhány elszánt katona felemelkedett, és odajött elébe. - Azonnal hagyja abba ezt a marhaságot - mondta egy kanadai óriás. - De, uraim... Hát nem szépek az én... verseim? - Úgy látszott, hogy nyomban sírva fakad. - A maga versei unalmasak és hülyék... - kiáltotta öklét rázva egy görög díjbirkózó. Ami azután következett, az olyan volt, mint valami rossz álom. A költõ úgy vágta szájon a görög díjbirkózót, hogy az repedt állkapoccsal röpült egy vasoszlopnak, és elájult. Azután egyetlen könnyed mozdulattal a kanadai favágót fél kézzel nekicsapta a társainak. Még néhány zord kritikus sietett az erélyes költõ ellen... De hiába. Troppauer úgy dobta egyiket a másikhoz, mint apró forgácsot. A katonák döbbenten, ijedten nézték... A harc befejezõdött, a mûvész egymaga állt a helyiség közepén, és szemrehányó pillantással körülnézett. Valaki nyöszörgött, de különben csend volt. A költõ visszaült a helyére, kisimította piszkos papírcsomóját, és fennkölten így szólt: - Anyám, te vagy árva fiad csillaga, írta Troppauer Hümér. Elsõ ének... A több mint huszonkét oldalas verset azután már feszült figyelemmel hallgatták végig a légionisták." |
tsanyi | 20755 | 2013. november 24. 10:04 |
"Galamb szalmakalappal a fején érkezett, csíkos, meglehetõsen rongyos kiskabátját az alsókarjára dobta, bambuszbotot forgatott az ujjai körül halkan fütyörészett és dohányzott. Nagyvilági külseje nyomban feltûnt a kikötõ rakodómunkásokból és rablókból álló egyszerû népe között. Elsõsorban gyönyörû cipõit csodálták. Különösen az egyik volt rendkívül elegáns, a fehér betétes, gombos lakkcipõ. Hiába, aki ad a külsejére, arra figyelnek. Ezt bizonyította a kisebb csõdület is, amely hosszú útvonalon követte türelemmel az elõkelõ idegent. A "Tigris" vendéglõbõl zeneszó hallatszott ki. Ide benyitott a jövevény. ...Késõbb, miután a riadókészültség és a mentõk helyreállították a rendet, és összeszedték a sebesülteket, a kétségbeesett vendéglõs mindössze ennyit tudott mondani a rendõrkapitánynak: - Bejött egy õrült ember sétapálcával, azt mondta, harmonikázni akar, és lerombolta a helyiséget... A kocsmáros nem hazudott. Harrincourt valóban kiállt a kocsma közepére, és legszélesebb udvarias vigyorával így szólt: - Hölgyeim és uraim! Engedjék meg, hogy az orkeszter karnagyától kölcsönkérjem a szájharmonikát, és néhány pásztorábrándot adjak elõ. Utána legyen szabad anyagi támogatásukért esedeznem egy szegény, de tehetséges muzsikus számára. A vendéglõs udvarias hangon felkérte, hogy menjen a fenébe. Egy nagylelkû málhahordó azon a nézeten volt, hogy engedjék harmonikázni az elmebeteget. Fazék, a százhúsz kilós gengszter, aki aznap szakított a szerelmével, és ezért dühös volt, harsányan odakiáltott: - Azonnal menjen ki! Maga hülye! Harrincourt tréfásan megfenyegette az ujjával: - Nana, kis óriás! Nem szabad udvariatlannak lenni... Az óriás két lépéssel ott termett a jövevény elõtt, és... És érthetetlen módon szép ívben visszarepült az asztalához, egész társaságát, valamint néhány liter rumot a földre rántva. A többi már gyorsan ment. A vendégek egy része felugrált, és az idegen felé rohant. Ez egy széket ragadott meg, és leverte a lámpát. Általános zûrzavar támadt. Csörömpölés, ordítás, verekedés zaja töltötte be a helyiséget, és egy alkalmas pillanatban Galamb az egész bárpultot a verekedõkre dobta, majd utánahajította a kocsmárost a konyhakéssel, a csaposlegényt a tüzes piszkálóval és a fõpincért a fiával... ...Másnapra rendbe hozták a vendéglõt, este szólt a zene, és a kórházban tartózkodó törzsvendégeket leszámítva, együtt volt a szokott esti közönség. Kilenc órakor nyílt az ajtó, és belépett a vidám idegen. Szalmakalapját fõúri grandezzával emelte meg, és udvarias vigyorral a középre lépett. A kocsmáros, a csapos, a fõpincér és a fia megdermedtek. - Hölgyeim és uraim! - kezdte Galamb. - A tegnap esti svédtorna miatt elhalasztott koncertemet szíves engedelmükkel ma tartom meg. A karnagy úr ideadja a harmonikáját, és az elõadás kezdetét veszi. Ezután átvette a zenész harmonikáját, felállt egy székre, ráült a támlájára, kiskabátját egy elegáns mozdulattal odadobta a fõpincérnek, és mély érzéssel eljátszotta, hogy: "Louis, a fûtõ elhajózott az Új-Hebridákra." A második strófát énekelve adta elõ. A szám kétségkívül tetszett. A hangulat még fagyos volt, de többen már elengedték zsebükben a bicskát, és ez errefelé egy neme a békülékenységnek. Mikor azonban Galamb rázendített a "Hej, tengerész, hej tengerész, Mit neked vihar és mit neked vész" kezdetû indulóra, amelyet rövid sztepptánccal fejezett be, mindenki tapsolt, és vad lábdobogással követelték, hogy a mûvész folytassa koncertjét. Harrincourt záróráig megalapozta népszerûségét, tányérjára bõségesen hullott az aprópénz és mikor egy fésûre feszített selyempapíron elzümmögte a "Kacagj, bolond, bár festett arcodon könny csorog..." kezdetû slágert, olyan jókedv kerekedett, hogy Lala, a biciklitolvaj, aki különben is nagyvonalúságáról volt közismert, eperbólét hozatott, és hajnalig még sok üveg rum fogyott el." |
tsanyi | 20754 | 2013. november 24. 10:03 |
Találtam pár Rejtõ idézetet, még ma is igen jók:)): '"Galamb nekirepült a falnak, de a következõ pillanatban már úgy vágta szájon a vitorlamestert, hogy ez meglepetésében lenyelt egy negyed font bagót, ami a szájában volt, és percekig csuklott utána. A kormányos csak erre várt. Hatalmas karjával megragadta Galambot, hogy szokott fogása szerint egy csavarintással megforgassa, és belevágja a söntés legtávolabbi sarkába. A kormányos a világ jelentõsebb kikötõiben ismert volt errõl a mutatványáról. A roppant kar már éppen emelte ellenfelét, mikor valahonnan a megragadott ember irányából egy acélszerû tárgy esett az arcára, amitõl minden elsötétedett elõtte néhány pillanatra. Barátai késõbb esküvel bizonyították, hogy a súlyos tárgy Galamb ökle volt. Néhány másodperc múlva szédelegve fölkelt a földrõl, és kinyitotta a szemét. Nyomban akkora pofont kapott, hogy visszaült a padlóra. Mikor újabb kísérletet tett, hogy felkeljen, Galamb még két pofont adott neki, amitõl ismét leesett. Most már ülve maradt, és szelíden így szólt: - Rongy Elek vagyok. Ha megkérhetem, hagyjuk ezt most egy idõre abba. - Kérem. Nevem Jules Manfred Harrincourt. Rongy felemelkedett. - Ide hallgasson, Jules Manfred Harrincourt... Maga büszke lehet. Vegye tudomásul, hogy engem még sohasem vertek meg. Ma történt velem ilyesmi elõször. - Minden kezdet nehéz. Ezután már menni fog. De mondja uram, miért akartak önök megölni engem? - Üljön le hozzám, majd elmondom..."" |
tsanyi | 20753 | 2013. november 23. 19:25 | Válasz erre: 20752 |
:)))...már ide jutottunk?..:)....senki se jöjjön, de fõleg senki se maradjon.:)
|