tsanyi | 20955 | 2013. november 28. 21:19 | Válasz erre: 20953 |
Rosszul értelmezed gondolom véletlenül....senkit nem érdekelnek a mai életünkkel kapcsolatban legfeljebb az tartja a porondon ezeket akinek érdeke fûzõdik hozzá....a történelem nyilván sokakat érdekel, engem is és ahogy írtad lehet belõle tanulni....., hogy mit az kinek kinek a maga érdeke szerint dõl el....
|
tsanyi | 20954 | 2013. november 28. 21:17 | Válasz erre: 20952 |
A halála után nem annyira sõt már életének utolsó 3 évében sem....csak hát a propaganda erõs volt....az mennyire igaz rajongás lehet amikor ha nem rajongsz eléggé jó esetben tábor rosszabb esetben azonnali vég jár?....ott tényleg van rajongás...:))...hitler azért lehetett sikeres mert a többség számára a kevesek kárára sikerült egy gazdasági jobb életet teremteni, mondjuk ez azzal is járt, hogy mivel nem volt fenntartható békés eszközökkel (hisz az is csak kölcsönökbõl valósult meg) ezért kinézett magának pár országot akik finanszírozhatták volna a további jólétet.....csak hát ez nem jött össze...,ja amúgy mi hol szerepeltünk volna a listáján?...nem sokkal tartott többre mint a szlávokat, legfeljebb azok perzekútoraiként képzelt el és persze kissé keletebbre a mostani helyünknél.
|
lecso | 20953 | 2013. november 28. 21:16 | Válasz erre: 20952 |
Az elõbb ecsetelte Sanyi, hogy ezek a régi dolgok senkit sem érdekelnek már...
|
eröt | 20952 | 2013. november 28. 20:29 | Válasz erre: 20948 |
Nincs kiábrándulás.Olvasol történelmet?A Führernek is nagy(nagyon)többsége volt július 20-ig(Stauffenberg kísérlet)és után.Még a halála után is.
|
tsanyi | 20950 | 2013. november 28. 20:09 | Válasz erre: 20949 |
Mondtam, hogy nem?:))...bár meglepõdni mindig lehet, a kérdés, hogy a kisember aki nem tagozódott a ner-be úgy igaz nertárs módjára vajon kibírja-e az újabb 4 évet? Sajnos ez a jelenlegi "ellenzéket" sem érdekli nem, hogy a vezért...
|
eröt | 20949 | 2013. november 28. 20:07 | Válasz erre: 20948 |
Halkan mondom:14-ben a fidesz fog nyerni.Fogadnék rá.
|
tsanyi | 20948 | 2013. november 28. 19:51 | Válasz erre: 20946 |
De talán azért nem választás ez a remek csapat mert nem is akarnak igazából nyerni jövõre, a maszopon kívül egyiknek sem érdeke.....inkább elveszítik és a következõ 4 évben kicsinálják egymást abban bízva, hogy csak egy marad annyira megerõsödve, hogy a fideszbõl végképp kiábrándult nép majd õt is megválasztja ugyanolyan fölénnyel mint a vezért....ebben talán csak a mesterházy nem bízhat ha van egy kis normális önértékelése, a többinek nincs amúgy sem...:))).....persze neki sem biztos, hogy van.:))
|
tsanyi | 20947 | 2013. november 28. 19:46 | Válasz erre: 20946 |
Mindig van választás...a nem választás is egy választás...
|
eröt | 20946 | 2013. november 28. 19:42 | Válasz erre: 20931 |
Gyurcyány nem kéne szerintem.Meg a Mesteházi se meg a Vona se.A Bajnait meg szarrá alázzák a libával meg a cigány videóval. Nincs választási lehetõség.(Hitler már nem játszik) |
lecso | 20944 | 2013. november 28. 19:20 | Válasz erre: 20941 |
Korábban kellett volna elkezdeni tekergetni a bankok tökeit. És jobban.
|
tsanyi | 20941 | 2013. november 28. 19:15 |
No pl. ez az ami mostanság is érdekes: http://www.origo.hu/gazdasag/20131128-bankmonitor-hu-a-kornyezo-orszagoknal-magasabbak-a-magyar-lakashitelkamatok.html?sec-2 ....miért van az, hogy egy nálunk kisebb és kevesebb lélekszámú vagy akár nagyobb, de hasonló országokban olcsóbb lehet mint nálunk?....tényleg, erre mi a magyarázat? |
tsanyi | 20940 | 2013. november 28. 19:11 | Válasz erre: 20939 |
Kérdés, hogy mit? Tanulhatunk Róma felemelkedésébõl és bukásából is (itt azt is másképp értékeltük valakivel), könnyû aktualizálni, de a közeljövõbeni életünkre nem sok hatással van ha csak nem tesszük az egyik féle magyarázatát állam által kötelezõ érvényû magyarázattá és arra való hivatkozással sok mindent meg nem teszünk az aktuális ellenoldallal.....mintha ez folyna....vagy rosszul látom?..:))
|
tsanyi | 20938 | 2013. november 28. 18:39 | Válasz erre: 20936 |
De egyébként ki a bánatot érdekel ez már?...senkit csak azt aki ebbõl valamiféle hasznot remél. A mostani események érdekesebbek a jövõnk szempontjából.
|
TomRed | 20937 | 2013. november 28. 18:30 | Válasz erre: 20935 |
"Egy fasság a javaslat." Na látod. Írhattad volna már ezt elsõre is, mert ez a lényeg. :-) |
tsanyi | 20936 | 2013. november 28. 18:08 | Válasz erre: 20929 |
Ez így van, az enyém mást mondott....ennyi...a spontaneitást már igazából senki nem emlegeti legfeljebb arról folyik a vita, hogy ki szervezte?...oszt majd kiderül, hogy mindegyik oldal szervezett valamit és ez lett belõle..:))
|
lecso | 20935 | 2013. november 28. 16:54 | Válasz erre: 20934 |
Elolvastam. Egy fasság a javaslat. Ugyanakkor 2x10% rezsicsökkentés, ha egy társasháznak nem jelentõs, akkor meg kell várni a többi lépést, a választásokig lesz még. Azért ha 2x10% emelés lett volna, arra is legyintenél? Semmit nem akasztok ki. Csak számolok, és örülök. Nem terelek, bár mikor leírtam gondoltam, hogy rá fogsz reppenni. Képzeld láttam a cigányt. Épp beugrott a piros ezerkettesbe, mikor kimentem, ugyanis a a szemetet -mint leírtam-, kiborította az árokba, és a zajra lettem figyelmes. 23 óra körül. Ezért kelek minden hétfõn korábban, hogy kirakjam a szemetet. Hajnalban lusta a rejtett erõforrás. |
TomRed | 20934 | 2013. november 28. 12:35 | Válasz erre: 20933 |
Látom nem érted a problémát. :( Elolvastad a cikket is? Hol van itt a megtakarítás, amit tacepaón kell havonta kihirdetni? Te is ki fogsz ilyesmit függeszteni az elõszobádban? Amúgy meg felesleges elterelned az eszmecserét az eredeti problémáról. Én se írtam le azt az idei esetet, amikor az egyik kukát a frissen felújított lépcsõházban valaki felgyújtotta. Még a lakók névjegyzéke is elégett felette. :( Írhatnám azt is, hogy cigány volt a tettes, mint ahogy te írtad, bár gondolom te se láttad a tolvajt. Különben akár valószínû is lehetne ez, mivel a ház a VIII. kerület közepén van. |
lecso | 20933 | 2013. november 28. 12:29 | Válasz erre: 20932 |
Hmm.. nekem senki sem adott kukát sohasem. Kötelezõ a szemét elszállítatása, és ehhez kötelezõ kukát venni. Amikor a cigány ellopta este a kirakott kukát, persze a szemetet kiborította, vehettem másikat. 54 albérletesnek gond venni két kukát? |
TomRed | 20932 | 2013. november 28. 12:22 |
Választási propaganda mások költségére: rezsicsökkentés a társasházakra. http://hvg.hu/gazdasag/20131128_Ertelmetlenek_es_nevetsegesek_lesznek_a_r Kiegészítenem két ténnyel a cikkben leírtakat saját tapasztalataim alapján. (Számvizsgáló bizottsági tag vagyok "társadalmi" munkában egy 100 éves 54 albetétes társasházban) 1.) Idén június óta állandó gond, hogy a jelenleg használatban levõ hat szemetes tartály befogadó képessége kevés lett. Ugyanis a szelektív hulladékgyûjtést államosították, átadták a Fõvárosi Közterület Fenntartó Vállalatnak, amelyik nem hajlandó gondoskodni a két db nagy méretû tároló edény pótlásáról, illetve utána az ürítéséról. A korábbi szolgáltató ezt ingyen biztosította a feldolgozható mûanyag és papírhulladék fejében. 2.) A karbantartási, javítási költségek drasztikusan emelkedtek az utóbbi két évben. Például a kémények kötelezõ bélelése 20-30%-kal drágább lett. Ráadásul alig található már kivitelezõ, mivel vagy tönkrementek (nem fizetõ ügyfelek miatt) vagy pedig kimentek külföldre dolgozni. :( |
lecso | 20929 | 2013. november 28. 12:15 | Válasz erre: 20920 |
Aki ott volt, mást mond, mint aki nem volt ott. Nyilván annak a verziója hitelesebb, aki valamilyen hírforrás alapján tudja, mi történt...
|
Jam Clerk | 20928 | 2013. november 28. 11:59 | Válasz erre: 20925 |
Kicsit olyan érzésem van errõl, mint amit valamelyik szemináriumon mondott az elõadó, jó pár éve... a hidegháború egyik (egyetlen?) elõnye, hogy a világ kétpólusú volt, USA vs. SZU, tudta-sejtette mindenki, hogy ki kivel és ki ellen van... aztán egyikük kifulladt, és a tengely úgy módosult, hogy van az USA-pólus, meg van a rohadt-sok-kicsi-pólus (azóta persze pár kispólus kezdi összeszedni magát elég szépen). A "zemútháromév" is valami ilyesminek tûnik. Az viszont megint egy másik kérdés, hogy sem a kétpólusos, sem a másik út nem vezet hosszú távon jóra... |
TomRed | 20927 | 2013. november 28. 11:53 | Válasz erre: 20920 |
A kifizetések pedig a következõk voltak utána: száz ezer Ft a hangadóknak, 5000 Ft a statisztáknak. Ezzel gondolom nem dicsekedett a szabaCCSágharcos...
|
TomRed | 20926 | 2013. november 28. 11:50 | Válasz erre: 20922 |
Nem Orbán érdeke az, hanem az országé. Egy szegény afrikai országban is dúsgazdag az uralkodó elit, miközben az emberek éhen halnak...
|
tsanyi | 20925 | 2013. november 28. 11:25 | Válasz erre: 20924 |
Nagyjából igen...ez lenne az etikus.....ezt tették a komcsi hornék 94-ben...ja, és ma már nem volt forradalom, épp pár hete cáfolta ezt a vezér..:))).....és ahhoz, hogy ugyanúgy elérjék ezt a földcsuszamlásszerû hatalmat semmi mást nem kell tenni mint úgy kormányozni, hogy újra olyan arányban megválasszák õket.....,de valamiért úgy érzik már 2010 második fele óta, hogy erre az eddigi választási rendszerben nem lenne újra esélyük ezért változtattak....ez is beszédes nem?...:))
|
Jam Clerk | 20924 | 2013. november 28. 11:14 | Válasz erre: 20922 |
Ezt a mondatot valahogy ironikusnak érzem :) Ha tévedek, akkor bocsi. Amúgy kissé abszurd és hiteltelen lenne ez a mondat bárki szájából, hogy "Figyelj, Viktor, azok után, hogy kétharmados földcsuszamlásszerû fülkeforradalmat hajtott nektek végre az istenadta nép, hát neked most az lenne a legjobb bizonyítvány, ha még az 50%-ot sem éritek el 4 évvel késõbb..." Mondjuk ha ezt az 50% + 1 fõt csak a választási törvényekkel lesz képes elérni, akkor már régen rossz (mindenkinek). |
tsanyi | 20923 | 2013. november 28. 10:59 | Válasz erre: 20922 |
Errõl beszélek, inkább ügyes mint hibás....bár sokan ezt talán másképp hívnák..:)))....mondjuk egy etikus társulat legalább még egy ugyanolyan feltételekkel megnyert választást és ha az is az övé utána változtatott volna ekkorát.
|
lecso | 20922 | 2013. november 28. 10:49 | Válasz erre: 20919 |
Valahogyan csak el kéne magyarázni Orbánnak, hogy elemi érdeke, hogy az ellenzék meg tudjon egyezni, és leváltsák õt...
|
tsanyi | 20921 | 2013. november 28. 10:44 | Válasz erre: 20916 |
"Csak azt ne mondd, hogy a jelenleg kormányzó párt a hibás abban, hogy az ellenzék nem képes egymással megállapodni. :-)))) " Nem, nem hibás hanem inkább ügyes....hisz ez volt a cél a választási tv. megváltoztatásával és nem is tagadja ezt senki....az egy dolog, hogy egy halom kisebb párt ez miatt kényszerülne igazából vállalhatatlan szövetségre egymással és ezért megy ami megy....,de hát ez a lényeg a vezérnek, neki van egy állandó számú hívõserege (vagy vazallus, hisz ingyen senki nem hisz ennyire) ami jelenleg a legnagyobb létszámú a hívõ csapatok között (hisz mindnek van csak jóval kisebb) és ezzel a választási tv.-el pont elérték azt, hogy amennyire csak lehet ez döntsön.... |
tsanyi | 20920 | 2013. november 28. 10:39 | Válasz erre: 20917 |
"A TV ostroma... Teljesen spontán alakult ki, a hangadók tényleg csak egy pár ember volt, de a többiek az elsõ sorban elképzelhetetlenül vegyes képet mutattak" Nem válasznak szánom és választ sem várok....nem így volt és aki ott volt az épp ezért mondja ezt..... |
TomRed | 20919 | 2013. november 28. 01:18 | Válasz erre: 20916 |
"Csak azt ne mondd, hogy a jelenleg kormányzó párt a hibás abban, hogy az ellenzék nem képes egymással megállapodni. :-)))) " De igen, pontosan ezt próbálom elmagyarázni. Egy normálisan mûködõ demokráciában nem csak fekete és fehér van. Nem csak két tábornak kell egymással vetélkednie. A mostani helyzetet viszont -még egyszer hangsúlyozom- a Fidesz által átfaragott torz választási rendszer hozta létre. Egy normálisan mûködõ demokratikus országban a pártok programokat hirdetnek, választási kampányt folytatnak az állampolgárok szavazataiért és a választások eredménye UTÁN lépnek koalícióra, nem ELÕTTE! Majd ha tényleg mégis kialakul az ellenzéki összefogás, ahogy az például annak idején az olasz Olajfa szövetség volt http://www.origo.hu/nagyvilag/20121025-az-olasz-olajfa-szovetseg-lulivo-tortenete.html , akkor pedig majd el fog indulni a nagy hõzöngõ reklám kampány, hogy a patás Gyurcsány, libás Bajnai, meg az MSZP öreg dinoszaurusza mégiscsak egy tábort jelentenek. A híveknek persze ugyanúgy nem fog leesni a tantusz, hogy ezt a torz választási rendszer idézi elõ. Ráadásul hasonló problémákhoz fog vezetni, mint Olaszországban történt. Na és az már nem lesz olyan nevetséges... |
Oldi | 20917 | 2013. november 27. 23:22 |
Teljesen furcsa, hogy hozzászólok, az itteni "törzsvendégekkel" soha nem fogok vitába szállni, most sem azért teszem... Lehet, hogy rosszul, de úgy látom, hogy közületek kevesen voltak 2006-ban az események közvetlen szemtanúja, ha mégis ott volt valaki, akkor nem tudom miért, de hallgat. Én csak a személyes élményeimmel próbálok hozzájárulni a korrekt tájékoztatáshoz. (Nekem senki ne válaszoljon, nem vagyok rá kíváncsi, viszontválaszt nem fog senki kapni.) A TV ostroma... Teljesen spontán alakult ki, a hangadók tényleg csak egy pár ember volt, de a többiek az elsõ sorban elképzelhetetlenül vegyes képet mutattak... Nemre, korra, viselkedésre, stb... A rendõri ellenállás teljesen biztos volt, kívülrõl reménytelennek tûnt a dolog, aztán varázsütésre egy pillanat alatt a kapu közvetlen közelébe került az elsõ sor... Utána már gyorsan ment minden... ( A legutóbbi bírósági tárgyaláson elhangzottak, miszerint a rendõrök egy parancsra egyik pillanatról a másikra elhagyhatták a TV épületét, így nézett ki a Szabi tér felõl is...) Az október 23... Engem a Kádár rendõrsége vert, gumibotozott, de csak a Gyurcsány-féle lõtt célzottan... Egyiket sem felejtem... A Madách térnél, ca. a Filmmúzeum elõtt voltam, amikor jött a lovasroham.. Meg a gumilövedék sortûz... Persze, hogy futottunk az Astória irányába, de ott már sokan voltak (ti. Fidesz gyûlés) öregek, bottal, kismamák babakocsival!, jovális polgárok feleségükkel, kamasz gyermekeikkel... Borzasztó volt, leginkább azért mert teljesen értelmetlen volt az egész..Mellettem egy angol fiatal turista pár futott (amíg volt hova) a kisgyermekükkel... Van még egy emlékem 23. utánról is.. Megyek békésen motorral a busz sávban a Rákóczi úton, este 8 körül. egyszer csak, sziréna és minden nélkül elém vág egy rendõrautó és rögtön satufék, (majdnem sikerült)... és a a mozi elõtti buszmegállóban várakozó 4 fiatalnak esnek (2fiú,2 lány) hárman gumibottal!! - Mint anno 1975.március idusán... Hogy miért tették soha nem fogom megtudni. De, aki ezeket az eseményeket irányító hatalmat védi, pártolja, mentegeti, azzal én SOHA semmilyen közösséget nem vállalok. Ennyi.. |
Dodiba | 20916 | 2013. november 27. 22:59 | Válasz erre: 20914 |
Csak azt ne mondd, hogy a jelenleg kormányzó párt a hibás abban, hogy az ellenzék nem képes egymással megállapodni. :-)))) Az egész baloldal nevetségessé tette magát az elmúlt hetekben. Itt nem a Fidesz fog nyerni, hanem a baloldal veszíteni. Egy párt fõ célja pedig ne a hatalomra kerülés legyen, hanem az ország szolgálata. Akár ellenzékben is. |
TomRed | 20914 | 2013. november 27. 22:31 | Válasz erre: 20880 |
No akkor nézzük sorban a leírt mondataidat. "A Te oldalad "becses" képviselõi pedig a saját országukat mocskolják Brüsszelben....................................... " Elõször is Nekem nincsen oldalam, csak próbálom minden választáskor kiválasztani a gyatra kínálatból a legkisebb rosszat. Még az is elõfordult, hogy a Fideszre szavaztam, mivel még én sem láttam a Bokros csomag eredményeit, meg megalapozatlannak tûnt számomra a Bõs-Nagymarosi vízlépcsõ beruházási döntés. Na aztán sok minden másként láttam utána. Például a Simicska-féle hosszú bájtok éjszakájának történetét megismerve, ami mostanában ismét aktuálissá kezd válni. http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/25/ujabb_adoellenor_vadolja_a_nav-ot/ A mondatod másik felére meg csak annyit, hogy emlékezz vissza a Fidesz mûködésére, amikor ellenzékben volt. Amúgy se kell õket nagyon lejáratni külföldön, megteszik õk azt maguktól is. Itt van például legutóbb a Varga Mihály riport a német újságnak: http://index.hu/gazdasag/2013/11/26/varga_onkentes_az_allamositasunk/ "És idióta módon marakodnak azon, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt. :-))" Úgy tûnik elfelejtetted, hogy ezt a helyzetet a Fidesz által egyoldalúan átírt választási törvény hozta létre. Ez egy nem normális két pólusú politikai berendezkedést kényszerít rá az országra, aminek azért elég súlyos hátrányai is vannak még olyan régi demokráciákban is, mint Nagy-Britannia, USA vagy a szomszéd Ausztria. Tehát akkor miért az ellenzéket hibáztatod a mostani cirkuszokért? "Ki is a fehérjehalmaz??????" A hozzászólásomban egy személyre illett rá leginkább a meghatározás. Nem gondoltam volna, hogy nehéz beazonosítani... "Szerencsétlen, hatalomvágyó idióták." Csak találgatok: ez gondolom a jelenlegi ellenzékre érthetted talán. Kissé érdekes a megállapításod, a "hatalomvágyó" jelzõ pedig teljesen logikátlan. Nem az a célja minden pártnak, hogy "hatalomra" kerüljön? Az már más kérdés, hogy mit kezd a hatalmával. Például a "pufajkás" Horn Gyula kormányának is több, mint két harmados parlamenti támogatottsága volt, mégse írta át az alkotmányt a saját szája íze szerint. Sõt törvényben rögzítette önmagukat korlátozva, hogy 80%-os (!) támogatottság kelljen az alkotmány megváltoztatásához. Persze ezt a törvényt a Fidesz gyorsan megsemmisítette... Még abban sem vagyok biztos, hogy olyan nagyon akar a mostani ellenzék egy sima többséggel történõ koalíciós kormányzásba belevágni, miközben a Fidesz alkotmány, minõsített többséggel meghozott törvényeik, bebetonozott embereik és a várható szervezett utcai cirkuszok azt igencsak megnehezítenék. Még az is lehet, hogy arra játszanak, hogy majd egy újabb Fidesz, vagy Fidesz-Jobbik kormányzás annyira bedönti a gazdaságot, ami által ölükbe hullik a kétharmados támogatás. (Ahogy 2010-ben történt a nyolc éves MSZP regnálás után.) Csak az a gond, hogy kibírja-e ezt az ország nagyon komoly esetleg visszafordíthatatlan károsodások nélkül. (Például képzett munkaerõ, cégek kivándorlása.) |
desiderus | 20913 | 2013. november 27. 22:27 |
Kicsit off...jó lenne ilyen normális világban élni (nem a kukázásra gondoltam) hanem az emberek hozzáállására... http://www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20131125-elmenybeszamolo-egy-olcso-ausztraliabol-2-resz.html?sec-top |
yamatomo | 20912 | 2013. november 27. 20:44 | Válasz erre: 20911 |
Beszéltem jó néhány rendõrrel, /nem tudom milyen oldallal szimpatizálnak,mert direkt kerültem ezt a témát/ akik nem értettek egyet a túlkapásokkal. Nem a kockakövet dobálókról beszéltem,mert azok nyilván megérdemelnek egy tockost. Indulat nem irányíthat egy intézkedõ egyenruhást,mert az még nagyobb káoszhoz vezet,ill. vezetett. A harcmûvészetekben is azok véreznek el elõbb akik nem tudják kontrollban tartani az érzelmeiket. Ilyenkor kell pályát változtatni. Háborúban igaz az az állítás,hogy nem a gyõzelemért,hanem egymásért harcolnak a bajtársak. Remélem ezt nem háborúként fogták fel az intézkedõk,mert akkor egy igazi háborúban esélyük sem lenne.
|
tsanyi | 20911 | 2013. november 27. 20:01 | Válasz erre: 20910 |
Errõl beszélj rendõrökkel is...erõsen jobber rendõr ismerõs amikor megkérdeztük, hogy miért bántották a magyarokat akkor azt a választ adta, hogy akkor és ott nem a polgártársait látták (õ nem volt ott csak az elképzelhetõ reakcióit kérdeztük és, hogy mit érezhettek a rendõrök) hanem a csõcseléket akik épp rendõröket támadnak és akkor kiáll a bajtársaiért akárki ellen....tehát hiába jobber vagy baller egy szerv, ha helyzet van akkor rendõr...és az is lehet, hogy bosszú is volt benne a késõbbi eseményeknél, nyilván nem szervezetten hanem egyéni felindulásból. Pl. ha nézünk külföldi sokkal véresebb oszlatásokat akkor honnan tudjuk, hogy az oszlató rendõr esetleg nem ért-e egyet a tüntetõkkel?
|
yamatomo | 20910 | 2013. november 27. 19:33 | Válasz erre: 20907 |
Érdekes eredmények születnének,ha megvizsgálnák a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítõk agresszióra való hajlamát. Sokan kényszerpályaként választották ezeket a testületeket,és nem elhivatottságból.Tisztelet a remélem nem kevés kivételnek! Nagy bajok lehetnek annál az egyenruhát viselõ embernél aki földön fekvõket rugdal,és a láthatólag nem támadólag fellépõ tüntetõket könnygázzal próbálja meggyõzni. Mirõl is? Az ilyen emberek valószínûleg csekély IQ-val rendelkeznek,és talán másra nem is alkalmasak mint az ilyen pitbull feladatokra. Valószínû hogy sikertelenek voltak korábban az élet sok területén,és talán a párkapcsolataik sem mûködnek rendesen,nem harmóniában élnek a világgal és önmagukkal,és talán még az "ágyban" is bajban vannak. Mert nem tudom elképzelni,ha egy ilyen droid hazamegy a jól sikerült bevetés után, akkor megpaskolja a gyermeke fejét,puszit ad az arcára,magához öleli a párját és édesdeden nyugovóra térnek. A sikertelen ember pedig könnyen kapható,befolyásolható szinte minden gazságra. Persze ehhez nem kell egyenruhába bújni. Aki hivatásszerûen végzi ezt a szakmát az még parancsra sem tesz olyat ami a szolgálati szabályzattal még csak köszönõviszonyban sincs. Nagyon komoly pszichológiai vizsgálatok után szabadna csak fegyvert és hatalmat adni ezeknek az embereknek a kezébe. A politikusi pályára gyakorlásának alkalmasságára is kiterjeszthetnének hasonló vizsgálatokat. Persze független szakértõk bevonásával,akiket szintén megvizsgálna egy megint csak független szakértékbõl álló...és így tovább. Aztán a nagy vizsgálódás után... Tragikomikus helyzetbe került a "fejlett" civilizáció,mert túlterjeszkedett a génekben hordozott egészséges biológiai,és spirituális lehetõségek körén,és a természetet mint organikus,és teremtõ erõt teljesen figyelmen kívül hagyja, illetve csak annak kifosztására törekszik. Ezek is okozhatják, hogy ennyi félresiklott sorsú ember szaladgál az utcákon, akár viperával és "gázfröccsel" a kezében. És nagyon siethetnek, mert a menetszél még az azonosítójukat is lefújja.
|
tsanyi | 20909 | 2013. november 27. 19:26 | Válasz erre: 20907 |
Erre mondom, hogy a fene tudja, de épp ez az....addig amíg nincs biztos infó minden más csak találgatás és ettõl lesz összeesküvés elmélet.....
|
lecso | 20907 | 2013. november 27. 18:12 | Válasz erre: 20906 |
Akkor 2006-ban egy barátom kiállított egy motort, egy Pannoniát. Nem messze attól a harckocsitól, amelyet aztán késõbb elkötöttek. Valami kiállításféle volt. És õ mondta nekem még aznap, hogy amikor elkezdtek repkedni a macskakövek, olyan rendõrök érkeztek, akik nem magyarul beszéltek. Én is legyintettem akkor. Aztán jött ez az azonosító szám mizéria... és énnekem összeáll a kép. Te csak mosolyogj nyugodtan az összeesküvés elméleteken, meg higgy "nemvolvipera" Gergényinek, hogy lepotyogtak a számok. Nekem összeáll a kép. Egy másik, de jellemzõ eset. Morvai Krisztina jogvédõként tüntetõket szabadít ki rendõrök gyûrûjébõl, Budapest több pontján. http://www.youtube.com/watch?v=foM_CTOxvZQ Az egyik ilyen eset után továbbhaladva azonban a rendõrök utánuk futnak, körbezárják õket. Majd az egyik rendõr a rádióba olyanokat mond, hogy jöhet, készen vagyunk, lehet nem vagyok pontos, de a lényeg ez. Aztán (rendõri állítás szerint) VALAKI nekimegy a rendõrsorfalnak, mire a sünök mindenkit lefújnak könnygázzal. http://www.youtube.com/watch?v=5DslYqaFK7s És nincs meg a nekimenõ ember. Érted? Lehet röhögni az összeesküvés elméleteken. Én leszarom a megjegyzéseket. Valahol olvastam, hogy az igazi jó taktika az, mikor olyat teszel, amirõl az ellenség nem is feltételezi, hogy megteszed. Higgyétek, hogy nem tesznek ilyet. Hiszen demokrácia van. És azt meg kell védeni. |
tsanyi | 20906 | 2013. november 27. 11:45 |
Rákerestem az izraeli dologra mert rémlett valami, hogy ez nem tiszta, meg is találtam a cáfoló hírt, na akkor melyik az igaz?: http://www.origo.hu/itthon/20130425-puszta-kitalacio-a-magyarvero-izraeli-katona.html "Egyszerû feltételezésen, nem pedig valamilyen titkos információn alapul az az állítás, hogy izraeli katonák vettek volna részt a 2006-os budapesti rendõrattakokban. Az ötlet egy amerikai hírszerzõ cég levelezésében bukkant fel, amelyet a WikiLeaks tett közzé. Az [origo] elérte az elemzõt, aki azt mondta, csak a magyar sajtó tudósításai alapján kombinált." |
drfarago | 20905 | 2013. november 27. 11:07 | Válasz erre: 20904 |
Nem,nem kaptam,remélem Te sem. Egyszerûen azért nem,mert nem mentem oda,ahol a totális elmebetegség zajlott. Mert azt senki ne mondja nekem,hogy Budapest lerombolása normális dolog!! Mellesleg az Izraeli rendõri jelenlétre és beavatkozásra merészeltem reagálni.Nonszensz és mondva csinált üldözési mánia.
|
Dodiba | 20904 | 2013. november 27. 10:59 | Válasz erre: 20903 |
Ha Te is kaptál volna, akkor máshogy neveznéd, az tuti.
|
drfarago | 20903 | 2013. november 27. 10:39 | Válasz erre: 20902 |
Ezt simán üldözési mániának hívnám,finoman szólva!!
|
lecso | 20902 | 2013. november 27. 08:05 | Válasz erre: 20876 |
Tehát, mivel? Konkrétan. Igen ilyen politikusaink vannak. Izraelbõl hozott rendõrökkel veretik a magyart. 1848-1956-2006. A történelem ismétli önmagát. |
yamatomo | 20900 | 2013. november 26. 23:26 | Válasz erre: 20899 |
Naiv ideákat kergetünk... Élni kell,meg motorozni,meg ölelni, ameddig lehet, és van kit. Idõnként elmegyünk szavazni. Próbáljuk a legkisebb kárt tenni a történelemben. Mert végül is mi írjuk közvetve a történelmet azzal,hogy jogot adunk bizonyos embereknek kezébe,és õk meg legjobb tudásuk szerint igazgatják sorsunkat. Csak baromira tehetségtelenek,telhetetlenek,és az igazmondás nem az erõsségük.
|
klimas | 20898 | 2013. november 26. 23:12 | Válasz erre: 20896 |
Mert nekik sem egyenként, sem testületileg nem állt érdekükben a nyilvánosság! Igazmondó Feri?Ebben egyet értünk! Az elmúlt 23 évben õ az egyetlen aki elmondta a politikai "elit" jellemzõit.........és ha ebbõl azt a téves következtetést vonnád le, hogy gyucsánypárti vagyok, közlöm , marha nagyot tévedsz! |
yamatomo | 20897 | 2013. november 26. 23:11 | Válasz erre: 20896 |
Õket nem igazán érdekli mi kis eszmecserénk tartalma. Emberek közé meg nem nagyon járnak,így nehéz lenne velük kommunikálni. Azért szürreális ez az egész állapot. Tulajdonképpen az egész politika egy végtelenített hazugság özön szerintem. Vagy csak én vagyok nagyon finnyás?
|
Dodiba | 20896 | 2013. november 26. 23:04 | Válasz erre: 20895 |
Miért nem az illetékeseket vegzálod? Ott van a hataloméhes Attila, vagy a libás Gordon, esetleg az igazmondó Feri. :-)) |
yamatomo | 20893 | 2013. november 26. 22:55 | Válasz erre: 20888 |
Egy kicsivel késõbb észrevettem,de akkor már leírtam amit gondoltam.
|
klimas | 20892 | 2013. november 26. 22:54 | Válasz erre: 20889 |
Ja! A Nokiás doboz jól mutat a Közgépes pályázatok mellett...
|
klimas | 20891 | 2013. november 26. 22:51 | Válasz erre: 20883 |
Miért nincs a mai napig megnevezve az öszödi beszéd kiszivárogtatója???? Hm???
|
Dodiba | 20889 | 2013. november 26. 22:50 | Válasz erre: 20883 |
Azért a Nokiás dobozokat se felejtsd ki a felsorolásból.
|
yamatomo | 20887 | 2013. november 26. 22:46 | Válasz erre: 20886 |
Baxa meg...! Elnéztem a hsz. számot,de azért nincs hari remélem. Nehéz napom volt. Bocs!
|
yamatomo | 20886 | 2013. november 26. 22:39 | Válasz erre: 20881 |
Akkor most beléptettetek a fideszbe? Sajnálom,de nem az én csapatom! Rosszul értelmeztétek amit írtam,vagy én voltam kuszálékos...
|
klimas | 20885 | 2013. november 26. 22:38 | Válasz erre: 20880 |
Az ország nem egyenlõ a kormánnyal, ezt már felfoghatnátok végre....
|
yamatomo | 20884 | 2013. november 26. 22:36 | Válasz erre: 20880 |
Sejtképzõdményt írtam,azt hiszem. De igazából a fogamzás elõtti állapotot szerettem volna érzékeltetni.
|
desiderus | 20883 | 2013. november 26. 22:35 | Válasz erre: 20880 |
Akkor nézzél utána, hogy imádott Viktorod hányszor szaladgált Brüsszelbe feljelentgetni amig ellenzékben volt. Arról nem is beszélve, hogy a 2006-os események mögött érzem a jelenlétét az akkori kormány mindenáron való leváltása miatt. Ügyes húzás volt az õszödi beszéd miatt kirobbantani a balhét. De az már sajnálatos, hogy annál nagyobb horderejû dolgoknak nem lett következménye (pl : egykulcsos adórendszer, földmutyi, trafikmutyi, Közgép Zrt...hirtelen ennyi jutott eszembe ) Ja meg ez :http://www.origo.hu/itthon/20131126-a-fidesz-nem-akarja-meghallgatni-horvath-andras-volt-adoellenort.html?sec-1 |
yamatomo | 20882 | 2013. november 26. 22:33 | Válasz erre: 20881 |
Ja, az Mdf-re egyszer. Sõt még plakátot is ragasztottam a kampányban a xI.kerületben. Dr. Csapody Miklós...meg ilyesmi. Aztán benõtt a fejem lágya és nem hittem ezeknek az embereknek. Azóta sem hiszek!
|
yamatomo | 20882 | 2013. november 26. 22:33 | Válasz erre: 20881 |
Ja, az Mdf-re egyszer. Sõt még plakátot is ragasztottam a kampányban a xI.kerületben. Dr. Csapody Miklós...meg ilyesmi. Aztán benõtt a fejem lágya és nem hittem ezeknek az embereknek. Azóta sem hiszek!
|
yamatomo | 20881 | 2013. november 26. 22:30 | Válasz erre: 20880 |
Szia! Melyik az én oldalam? A fideszre nem szavaztam sosem,az mszp-re sem,az szdsz-re sem,a kdnp-re sem... Talán ki lehet sakkozni,de felesleges.
|
Dodiba | 20880 | 2013. november 26. 22:13 | Válasz erre: 20878 |
A Te oldalad "becses" képviselõi pedig a saját országukat mocskolják Brüsszelben....................................... És idióta módon marakodnak azon, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt. :-)) Ki is a fehérjehalmaz?????? Szerencsétlen, hatalomvágyó idióták. |
yamatomo | 20879 | 2013. november 26. 22:12 | Válasz erre: 20878 |
Szia! Érdekelne az Orbán beszéd háttere! Szerintem nem õ írta,csak elmondta, és ezzel megágyazott magának a politikai életben. Ezzel még nem is lenne baj... Csak ami utána következett,és még most is tart. Pártoktól függetlenül. Nem sírom vissza a sosem volt szocializmust,nehogy félreértsen bárki.
|
TomRed | 20878 | 2013. november 26. 21:52 | Válasz erre: 20875 |
Félig OFF: Ismered Deutsch (volt Für) Tamás történetét, amikor letartóztatták a prágai tüntetéseken? Amint egyszer elmesélte, az valójában úgy történt, hogy meglátott egy csinosabb hölgyeményt, akit éppen betuszkoltak a rendõrök a zsuppkocsiba. Erre õ lovagiasan szintén beugrott a leányzó után, mire a rendõrök szépen rácsukták az ajtót. Maradjon csak ott, ha neki úgy tetszik. :) Nomármost: ez az említett fehérjehalmaz azóta is kiválóan megél ebbõl a hõstettébõl, mostanában éppen a gyûlölt EU pénzén, mint ottani jól fizetett parlamenti képviselõ. Meséljek Orbán Viktor híres beszédének hátterérõl is, amit annak idején a Hõsök terén mondott el Nagy Imre újratemetése alkalmából? |
TomRed | 20876 | 2013. november 26. 21:35 | Válasz erre: 20874 |
"Nem gumilövedékkel??? Hát mivel? Éles lõszerrel? Célzottan, mint egy mesterlövész? Bumm a fejbe?" Nem vagy képes leakadni az ilyen szélsõséges megfogalmazásokról? Nem hallottál még egyéb nem halálos illetve súlyos, maradandó sérüléseket nem okozó tömegoszlató módszerekrõl, eszközökrõl? Kevlárt és vízágyút is csak Izraelbõl lehet beszerezni... Ha te mondod, meg az ismerõsöd, akkor biztos úgy van. :) Már ideje lenne abbahagyni az állandó külföldre mutogatást és szembenézni a szomorú valósággal, hogy ilyen hitvány politikusaink vannak és ilyen mulya állampolgárok, akik mindezt eltûrik. Sõt még támogatják is a saját kirablásukat. Tisztára Stockholm szindróma ez a jelenség. |
lecso | 20874 | 2013. november 26. 20:52 | Válasz erre: 20863 |
Hattööö, szerintem meg pont így van. Ezt a 2006-ot, ezt a szennyfoltot itt is sokan tekintik az intézkedések mintaképének. Ki kellett volna vizsgálni, ja. Ezernyi sebbõl vérzik ez az egész szar. Megszervezték, én is ezt gondolom. vagy inkább rászerveztek. Izraeli mendemondára csak annyit, hogy szívesen bemutatlak valakinek, aki még aznap mondta nekem, hogy nem magyarul beszéltek a rendõrök. A füle hallatára. Akkor még én is legyintettem. Aztán sokáig ment a ködösítés, de a korábbi linkek között az egyikben az index már tényként közli a dolgot. Nem gumilövedékkel??? Hát mivel? Éles lõszerrel? Célzottan, mint egy mesterlövész? Bumm a fejbe? Jahhh, és még valami. Az is hír volt, hogy a tévészékház után, a kevlárokat, meg a profi vízágyúkat is a zsidók küldték... megintcsak köszi Izrael. |
TomRed | 20873 | 2013. november 26. 20:42 | Válasz erre: 20870 |
Jó éjt, szép álmokat (és álmodozást)! :-) Transalp: http://www.youtube.com/watch?v=4uB8ywDQpNM |
tsanyi | 20872 | 2013. november 26. 20:35 | Válasz erre: 20870 |
Tök igazad van, az már a múlt és senkit sem érdekel..:)))
|
tsanyi | 20871 | 2013. november 26. 20:34 |
A szabaccságharc mindig minden idõben fontos:)): http://www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs
|
TomRed | 20869 | 2013. november 26. 19:35 | Válasz erre: 20865 |
Ugyan már. Hol állítottam azt, hogy az izraeliek nem szoktak beleszólni mások belügyeibe? Én csak a véleményemet írtam le, mégpedig azt, hogy igencsak érzékelhetõ hatása lett volna ha egy terrorelhárításra jól kiképzett kommandó intézkedett volna a rosszul kiképzett, felszerelt, ugyanakkor bosszúszomjas magyar rendõrség mellett vagy helyett. A Fidesz provokációja pedig mindenki számára nyilvánvaló, aki nem hívõ. :) |
klimas | 20868 | 2013. november 26. 19:21 | Válasz erre: 20863 |
Az utolsó mondatodra: nem a szakszerûség volt lényeg, hiszen akkor egyértelmûbb lett volna a szereplõk kiléte..... |
tsanyi | 20867 | 2013. november 26. 18:30 | Válasz erre: 20864 |
Háát változik az ember, de ekkorát?: "Kimaradt az életrajzból Pozsgay 1957-es cikke a Petõfi Népébõl. Mit is írt 1956-ról Pozsgay: "s jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petõfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni. Tépett szájú, hasított körmû sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Elsõ Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lõwenstein herceg..." |
tsanyi | 20866 | 2013. november 26. 18:23 | Válasz erre: 20865 |
Ha igaz márpedig ugyan akkor cáfolták, de nem nagyon akkor ez eléggé gáz, és meg kéne tudni az okát...a fidesz miért nem kapaszkodott bele, talán szintén érintett? Semmit sem tudunk, minél több idõ telik el annál kuszább az egész......
|
Page | 20865 | 2013. november 26. 18:19 | Válasz erre: 20863 |
...meg hát az izraeliek amúgy sem szoktak beleszólni senki belügyeibe. A Wiki Leakset mag amúgy is Orbán fizeti:DDD |
tsanyi | 20864 | 2013. november 26. 18:15 |
Ilyen egy igazi jellem, egy igazi nemzeti vagy épp mire van szükség hazafi: http://mandiner.blog.hu/2013/11/26/pozsgay_imre_az_ember_aki_csak_tette_a_dolgat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_11_26&utm_campaign=index
|
TomRed | 20863 | 2013. november 26. 17:57 | Válasz erre: 20850 |
"Bármekkora mocskot elfogadunk, ha azt a mi oldalunk követi el (mondván,méne, ha a másik is egy mocsok), illetve bármilyen okos dolgot lefújolunk, ha a másik oldal dobja fel." Ez így nem igaz. Szerintem a rendõrség szakszerûtlen és többször szándékos vagy gondatlan sérüléseket okozó mûködését 2006. október 23-án ki kellett volna vizsgálni, de ez szerintem még a mai napig sem történt meg kellõképpen, és fõleg nem szakmai alapon. Inkább a politikai ellenfél lejáratása volt a cél, nevezetesen Gyurcsányé... Ugyanakkor a zavargásokat bizonyíthatóan megszervezték, pénzelték és ezt az oldalát sem vizsgálták ki objektíven. Gyanítom, hogy ez is a két nagy posztkommunista párt (Fidesz és MSZP) titkos alkujának volt köszönhetõ. Az izraeli közremûködést terjesztõ mendemondákat komolytalannak gondolom. Ha egy akkora kontingens részt vett volna a tömegoszlatásban, akkor nem közönséges vadászpuskából lõdöztek volna ki a ismeretlen hatású gumi lövedékeket. (Amit különben a Frattini jelentés is jogosan kifogásolt.) Bizonyára szakszerûbben és hatékonyabban jártak volna el. |
Dodiba | 20860 | 2013. november 26. 13:23 | Válasz erre: 20858 |
Ez az "urban legend" duma már lekopott..... Nem zörög a haraszt......................... A WikiLeaks nem gyárt ál email-eket és ál videókat. Max nem bolygatja egyik oldal sem a dolgot. |
tsanyi | 20857 | 2013. november 26. 12:40 | Válasz erre: 20851 |
2006-ban is volt szóbeszéd arról, hogy a Táborfalvi laktanyában gyülekeznek meg ilyenek, a fene tudja mi az igaz és mi nem......ahogy lejjebb írtam túl sok szereplõs a történet és mindkét oldalnak megvolt a maga haszna belõle így ki tudja melyik a nagyobb bûnös.....az aki pénzért vagy brahiból esetleg valós felháborodásból kiment vagy akik az elsõ kétfélét megbízták?
|
tsanyi | 20856 | 2013. november 26. 12:38 | Válasz erre: 20850 |
Igen, ez szerintem is így van, nem tudom mikor kezdõdött, de jó jelnek vélem, hogy egyre többen vesszük észre és hallgatjuk meg a másikat.
|