19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 21055 2013. december 6. 18:54   Válasz erre: 21054
Ahhoz öreg vagyok...inkább tanulom a dalt...:))

klimas 21054 2013. december 6. 18:51   Válasz erre: 21051
Sanyi ! Ha igazad lesz , jobb ha menekülsz.........

eröt 21053 2013. december 5. 18:24   Válasz erre: 21049
Abból a kis létszámú haderõbõl simán kiválogathattak ennyi tehetséget.Aztán már nem hadászkodtak fõállásban.

tsanyi 21052 2013. december 4. 21:14  
Ez a széles féle gravity stop biztos, hogy õsmagyar dolog: http://hacsaknem.blog.hu/2013/12/03/le_a_gravitacioval_998?fullcommentlist=1#comments......igazuk lehet azoknak akik azt állítják, hogy a szíriuszról származunk! Ott az igaz magorok éltek nagy boldogságban...,de akadt köztük egy amolyan táltos forma aki nem nyugodván a saját súlyának foglyaként, hogy dejszen' mivégre mozog õ ily nehezen? Eme elmélkedésében rájajött, hogy a súly csak relatív így azt egy kapcsolóval kikapcsolhatná és rögvest megépíté azt. Történt késõbb, hogy a magorok mulatozának és erõs kumiszt iván (nem az orosz hanem a ló) elálmosodtak vala mikor a szíriuszi 3 hold közül a 2. épp a dombok mögé konyult és akkor a kumiszt felböfögve annak savójával telt orrának facsarása okán rácsapott a mellette lévõ kapcsolóra és mire magához térne hát a grav kikapcsolódott.....akarná õ visszakapcsolni, de nem bírja mert a grav nélkül felrepül a szíriuszi égre és hirtelen távolodni kezd az egész magorsággal együtt egy kék gömb felé....akiknek kez-lába indákba akadva megmaradtak a szíriuszon még hallják ahogy a távolból egyre halkuló hangokat, hogy: atta kurva!, kapcsold ki te szemét!, mi a f@sz ez!?, má' megint mit csináltál ikarosz!?.......és hát távolodtak honuk felõl, de közeledtek a kék gömbhöz ahol a hunorok éltek akiknek még nem volt kapcsolójuk így oda biza leestek.....és eképpen egyesült a sok törzs...na meg kéz és láb...

tsanyi 21051 2013. december 4. 20:59   Válasz erre: 21049
Szerinted mennyi idõ fog még eltelni, hogy ilyen elõadásban lássuk a tek vagy az országházõrség vagy mi a bánatnevû kövérszakasz elõadásában a Felcsúton gurul a labda hej' ómagyar népdalt? .....én úgy kb 3 évet adok neki...:))))

Bedouin 21050 2013. december 4. 20:54   Válasz erre: 21049
Bár ez a málkülflepnis verzió jobb: http://www.youtube.com/watch?v=q4v1nDa7tLY

Bedouin 21049 2013. december 4. 20:51  
Össze vissza nézegetek vidiket és ide is eltévedtem: http://www.youtube.com/watch?v=cL_ZgMqDv30
Nah mondja meg nekem valaki azt, hogy ehhez mi köze volt a Red Army-nak?
Az hogy jó képességû énekeseket egyenruhába bujtattak, még közük nem volt hozzá.
Azaz volt, mert mondták, hogy akarják :)

Taro 21048 2013. december 4. 20:29   Válasz erre: 21047
Ja, lejjebb egyel! :-)

tsanyi 21047 2013. december 4. 19:40   Válasz erre: 21046
Ööö, mi nem igaz?...én azt írtam, hogy az én véleményem pl. sok mindenben megváltozott, de legalábbis kritikusabb lettem az addigi véleményeimmel.

Taro 21046 2013. december 4. 15:31   Válasz erre: 21045
Ez konkrétan nem igaz. Nekem pontosan az itteni információk alapján változott meg markánsan a véleményem a nácik zsidó irtásával kapcsolatban (vagyis valószínûleg nem úgy, nem annyi és fõképpen nem olyan okból haltak meg a zsidók, ahogyan az a köztudatban van).

tsanyi 21045 2013. december 4. 14:00   Válasz erre: 21043
Az enyém biztosan....olvasd el az elején a közepén és nemrég írott véleményeimet. Másoké is változott, de nem a topic hatására hanem a helyzet fokozódása miatt.....a múlttal kapcsolatban pedig sok olyan ismerettel lettem gazdagabb amit nem tudtam.

Jam Clerk 21044 2013. december 4. 10:38   Válasz erre: 21043
Ha változott volna bárkié is, szerintem az illetõ már nem lenne itt... de mivel vannak állandó versenyzõk, ezért... nos, khm... ;)

isti55 21043 2013. december 4. 09:57   Válasz erre: 21042
a helyzet itt is fokozódik. :)
(kíváncs lennék külömben a topic hatásfokára. akár egy gondolatfoszlányit is változott e bárkinek az ideológiai beágyazódása ? )

Jam Clerk 21042 2013. december 4. 09:39   Válasz erre: 21041
Jó, hát nekem sem volt eddig sok ilyen hozzászólásom, de gondoltam, kipróbálom, milyen érzés. Eddig gyengébbnek tûnik, mint ha magamtól írnék be pár sort.
A link inkább csak jelzés, hogy máshol is vitáznak és érvelnek pro és kontra... viszont ennél úgy éreztem, hogy valahogy kulturáltabb érvekkel dolgoznak, mint amivé idõnként az itteni "elmélkedés" fajul :)

isti55 21041 2013. december 4. 09:35   Válasz erre: 21040
nem "szokás" . gyakran benézek ide, de már csak akkor írok ha nagyon felb...sz valami. :) a linkeket gondolatébresztõnek, vitaindítónak, érvnek és néha provokációnak linkelik (-em) be.
az általad ajánlott cikkhez hasonló témakörben (EU-s tagságunk) volt némi "vita" , de az "elbeszélünk egymás mellett" jól mûködött itt is. :)

Jam Clerk 21040 2013. december 4. 09:07  
Ha már linkeket szokás idenyomni, 1-2 fél-kérdéssel, akkor tessék:
http://index.hu/gazdasag/2013/12/04/a_rendszervaltas_legnagyobb_eredmenye_a_szex/

Lehet mazsolázni :)

isti55 21039 2013. december 4. 07:26  
érdekes gondolatok szavazókról, nemszavazókról, kampánystratégiákról :http://index.hu/belfold/2013/12/03/punnyadnak_a_magyar_valasztok/

Balu 21038 2013. december 4. 04:10   Válasz erre: 21037
Egyébiránt nem is rossz ötlet :)

tsanyi 21037 2013. december 3. 19:39  
Honnan ismerõs ez fajta "érvelés"? :)) : http://hvg.hu/vilag/20131203_Osszeomlas_sotetbe_borult_egesz_Venezuela

"Nicolás Maduro államfõ egy Twitter-üzenetében ellenzéki összeesküvésnek tulajdonította az áramkimaradást. Az elnök szerint a venezuelai kormány jobboldali ellenzéke elégedetlenséget akar szítani a december 8-i önkormányzati választások elõtt. Henrique Capriles ellenzéki vezetõ visszautasította a vádat, rendkívül felelõtlennek minõsítve azt.

Az olajban gazdag Venezuelában szeptember elején is történt hasonló eset, akkor az ország területének 70 százaléka maradt villany nélkül. Maduro akkor is szabotázsakció szervezésével vádolta meg az ellenzéket. Azt hangoztatta, hogy a szélsõjobboldal "elektromos puccsot" hajt végre a nemzet ellen"

tsanyi 21036 2013. december 1. 21:11  
Jó is lenne ez a munka alapú társadalom:)): http://kepfeltoltes.hu/120520/politikai_munka_vil_ga_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tsanyi 21035 2013. december 1. 19:49  
Mondjuk ez 2006-ban nálunk is kellett volna.: http://www.origo.hu/nagyvilag/20131201-a-brutalis-veresek-miatt-lemondott-a-kijevi-rendorfonok.html?sec-2

tsanyi 21034 2013. december 1. 19:29   Válasz erre: 21033
Az emlékezet szelektív....elfelejtjük, hogy mi volt a szociban....bár én nem, nem felejtem, hogy a boltokban ugyan volt áru, de egy termék fajtából csak 1-2 féle és adott áron....nekem még az is megvan, hogy az osztrák határon még pár éve is sorba álltunk és ellenõriztek ha át akartunk menni...igaz ezek apróságok....,de vannak nagyobb dolgok is amik eltûnnének.....amióta az embert kitalálták vagy evolulált (?:)) azóta elindult a globalizáció ami vagy bekövetkezik a végén vagy elhullunk...hisz elõször voltak elvileg az emberpárok, utána törzsek, falvak, városok, államok, államszövetségek és más uniók...és a végén nem marad más választás...

Bedouin 21033 2013. december 1. 19:24   Válasz erre: 21024
... és arról még nem esett szó, hogy mi lesz a határokkal?
Újra vámot kell majd az import után fizetni?
Szerintem nem lenne olcsóbb az élet a kilépés után sem, sõt!

Hiába mondják, hogy Magyarország, meg mezõgazdaság ...
Cöccö :)
Amikor majd elõször romlik el a mezõgazdasági gép (mert ugye gépiparunk az nincsen) és importból kell alkatrészt hozni hozzá, vagy netán újat venni ...
Amikor majd azt mondja az eladó, hogy persze tudunk szállítani, 6 hónap múlva és ötször annyiért ...
... és még azon is lehet elmélkedni, hogy miben is van Magyarországnak komparatív elõnye jelen gazdasági környezetben?
Utána olvasott már bárki annak, hogy a külföldrõl behozott termékek miéert olcsóbbak, mint a hazai?
És itt most nem a kínai pólóra gondolok, hanem pl a szlovák tejtermékekre, a német lisztre, cukorra.
Na mindegy csak elmélkedtem.

tsanyi 21032 2013. december 1. 19:01  
Fletó megint nagyot alakít...:))...viszont ez sok embernek a régi vágya: http://www.origo.hu/itthon/20131201-gyurcsany-felmondana-a-vatikani-szerzodest.html?sec-2

tsanyi 21031 2013. december 1. 18:33  
De itt van ez, nekünk a gyász napja másoknak meg...:((: http://www.mult-kor.hu/20131201_erdely_elvesz_a_roman_nemzeti_unnepen

tsanyi 21030 2013. december 1. 18:32   Válasz erre: 21029
Nem nem, tévedsz....mivel nem egyoldalú a kirablás és még véletlenül sem kötelezõ és ugyan nem egyenrangúak vagyunk (hogy is lehetnénk?), de nem kis elõny is származik belõle...., debármikor tiplizhetünk ahogy errõl már szó volt és nyugodtan megvédhetjük a piacainkat és bárminket ahogy azt több velünk csatlakozott ország is tette és teszi....a mi életünk a mi vezetõink hibája vagy sikere és persze a miénk mert mi választjuk õket és még véletlenül sem idegen hatalmak áskálódása.....és ez itt a lényeg, gyarmatozni és multizni elég gáz.....ahogy forradalomnak kikiáltani egy választást....és amikor ezt belátják akkor letagadni, hogy ezt mondták éveken át, na ez is gáz..:))

isti55 21029 2013. december 1. 18:27   Válasz erre: 21028
".nyilván az eu is támogatja a belépésüket hisz egy jó nagy újabb piac lehetne (meg még egy csomó más elõny, de ezt nem tudom),"
és ott a pont !!! (.)

egyetlen mondattal leírtad amirõl én 2 napja pofázok. :)

etika, önzetlen felebaráti segítség ... ugyan hagyjuk már kérem ! :)

tsanyi 21028 2013. december 1. 18:07   Válasz erre: 21027
A cba is multi, annak nyilván nem örülne ha ki kéne vonulnia szlovákiából és ha végre itthon kéne adóznia és nem vihetné el a nyereséget máshová......ukrajnáért a harcot nem az eu vívja hanem az oroszok az ukránokkal....nyilván az eu is támogatja a belépésüket hisz egy jó nagy újabb piac lehetne (meg még egy csomó más elõny, de ezt nem tudom), de jelenleg putyin akarja egyben tartani az érdekszféráját aminek az ukránok egy része nem örül hisz õk csatlakozni akarnak pedig csak gyarmat lennének és nem lenne többé olyan jólét és szabadság ott mint most...

isti55 21027 2013. december 1. 17:55   Válasz erre: 21024
a CBA biztos örülne ... :) és a nem eus multik is." van élet az EU-n kívül is." itt állnak ugrásra készen "tigrisek", "nagy sárkányok ", "medvék"...
nem is tartják "etikusnak" a keleti, ázsiai nyitást...
vazze legfeljebb rizsben vagy vodkában kapod a fizetést. :)

(csak elmélkedem: Ukrajnáért vajon miért megy a harc. ? )

tsanyi 21026 2013. december 1. 17:43  
Ennyit arról amit lejjebb már írtam pedig akkor még errõl nem tudtam.:))....kínának mi semmire sem kellünk, megkapják az eu-t nélkülünk: http://tagokvagyunk.postr.hu/kina-megosztja-az-eu-t?sec-p

tsanyi 21025 2013. december 1. 17:31  
A kutya nem komcsizná és ügynöközné a fideszt ha õk nem ezt tennék másokkal állandóan (bár az ügynökdolog bögyömben van továbbra is), és ezért írnak ilyen blogokat, hogy szembeállítsák vele a vezért, hogy biza õ és a haverok is erõsen érintett a feledni kívánt múltban: http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/11/30/allambiztonsag_es_ugynokok_ki_kutat_itt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_12_01&utm_campaign=index

tsanyi 21024 2013. december 1. 16:37   Válasz erre: 21017
Amúgy marha egyszerû belegondolni, jó lenne ha mondjuk újévtõl kilépnénk?...nem a kapott támogatásokra gondolok, azt úgyis visszavonják amikor akarják.....hanem a melóhelyekre.....jelenleg szinte mindenki multinak dolgozik közvetlenül vagy a beszállítói körön keresztül, de még azok is akik azt hiszik, hogy semmi közük hozzá mert hát nem így van.....mivel a multinál keresett pénzt tudja elkölteni a polgár, abból fizet számlát, vesz jármûvet, ruhát vagy bármit, abból tankol, szórakozik vagy csinál amit akar és amire futja.....ha egyre több a közszférás az nem hozza hanem viszi a pénzt (tényleg mintha nõtt volna a számuk az ígért csökkentés helyett) és ugye igazi termelt pénz a multiknál van jelenleg, még a mezõgazdaság termékeit is közvetve az ott keresett pénzbõl veszik meg.......láttam közelrõl pár gyárbezárást, nem szép látvány.......és ha kilépünk a többség elmegy gyakorlatilag azonnal....és ha nincs vásárlóerõ nincs szolgáltatás sem...mindenesetre érdekes tanulmány lenne, hogy miként változna meg az emberek hozzáállása a mostanihoz képest...,de inkább nem élném át ha lehet...

tsanyi 21023 2013. december 1. 16:30   Válasz erre: 21020
Nincs bizonyíték!?....hát amit a pap mond az semmit sem ér?....:)

tsanyi 21022 2013. december 1. 16:30   Válasz erre: 21021
Milyen kár, hogy ezt az erényt valamiért nem akarják gyakorolni a hatalmon lévõk....se most se a múltban....tényleg, nem lehet, hogy pl. ez is azért került bele a Bibliába, hogy a pórnépet kordában tartsa az erényes viselkedés és kötelezõ megbocsájtás és még véletlenül se jusson eszükbe megkérdõjelezni az urak által õket ért aljasságokat?...nem tudom, csak elmélkedem...:)

vkami 21021 2013. december 1. 15:54  
„Ha megdobnak kõvel, dobj vissza kenyérrel.”-valóban nincs benne.
Célszerû az értelmét nézni.
A rosszat jóval kell viszonozni ,egy támadást szeretettel kell leállítani.
Ez benne van:
"Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak.
Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is! Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is! S ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira! "
Hegyi beszéd, Mt5,38-41

eröt 21020 2013. december 1. 15:18   Válasz erre: 21019
Jó vastag könyv.Tele mindenfélével amire nincs bizonyíték.Bármikor lehet idézni "belõle" mert kevés ember tudja,hogy tényleg meg vagyon e írva benne.

isti55 21019 2013. december 1. 15:09   Válasz erre: 21018
:)

„Ha megdobnak kõvel, dobj vissza kenyérrel.” – Hol írja ezt a Biblia?

"Sehol. A Biblia tán legismertebb jézusi mondása történetesen se nem jézusi, se nem bibliai. Ez van. :)"
(Kérdések a hittan pótvizsgához...)

Taro 21018 2013. december 1. 12:12   Válasz erre: 21017
Ezt meg én nem mondtam.
Ahhoz, hogy etikus e a viselkedés, semmi köze annak, hogy a másik fél etikus e.

isti55 21017 2013. december 1. 11:26   Válasz erre: 21016
Igazad van ! Meggyõztél. Rajtunk kívül az Eu csak frakkos urak , kisestélyis hölgyek karitatív gyülekezete, az etika, erkölcs igazság letéteményezõi és õrzõi.

Taro 21016 2013. december 1. 10:49   Válasz erre: 21015
Igen, elbeszélünk egymás mellett.
Én egy erkölcsi kérdésrõl beszélek, te pedig ennek az erkölcsi kérdésnek a mozgatórugóit ecseteled.
Csakhogy az erkölcsi kérdések bizony, fekete-fehér dolgok.
Valami vagy etikus, vagy nem. Az etikátlan magatartásnak is vannak okai, de ettõl még etikátlan.

isti55 21015 2013. december 1. 08:47   Válasz erre: 21014
megint ezek a fekete-fehér sarkított kinyilatkoztatások , némi csúsztatással, a párbeszéd esélyének teljes hiányával...:(
de mégis !
egy szóval nem mondtam hogy sz...r, csak az általad felvázolt homogén Eu-s idealista kép ( mondhatni utópisztikus) messze van a valóságtól. Most nemzetek , országok, politikai- gazdasági csoportok és egyének bonyolult változó érdek és dacszövetsége, ahol egyenlõtlnek az érdekérvényesítõ képességek. nem a " gonosz Eu" szipolyoz ki bennünket, csak nem biztosít esélyegyenlõséget.
"lépjünk ki " megfordítanám zárjanak ki, ha ennyire rossz tanulók vagyunk... ( mint a görögöket, a német adófizetõ polgár szerint . :)

"Hurrá, éppen most mondtad, hogy nincsen a Magyarnak becsülete,... " ??? segítenél hol írtam ezt ? ha " tanmeséd"-ben feltett célzott kérdésedre adott válaszomra gondolsz, segítségül hívom Cyranot :
" Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tûröm el!"

a többség valószínû úgy gondolja jobban is kijöhettünk volna evvel a belépéssel :)))

Taro 21014 2013. november 30. 23:34   Válasz erre: 21013
Igazad van. Az Eu szar. Lépjünk ki.
Bizonyára csak azért sz@r nekünk, mert az Eu kiszipolyoz.
Hurrá, éppen most mondtad, hogy nincsen a Magyarnak becsülete, csak érdekei (én azért remélem, hogy a többség nem így gondolja).
...

isti55 21013 2013. november 30. 22:28   Válasz erre: 21012
kis adalék a belépssel kapcsolatos "kuncsorgásunkhoz"

1959. november 23-án egy strasbourgi beszédében így fogalmazta meg Európával kapcsolatos elképzeléseit:

„ Oui, c’est l’Europe, depuis l’Atlantique jusqu’à l’Oural, c’est toute l’Europe, qui décidera du destin du monde.

("Igen, Európa, az Atlanti-óceántól az Urálig terjedõ Európa, ami meg fogja határozni a világ sorsát.")

1959. november 23-án Charles de Gaulle
( szerihtem nem ebben a formánan gondolta...:-) )

a júlelkû vállalkozó tanmesédhez pedig szintén a tábornoktól

„Franciaországnak nincsenek barátai, csak érdekei”.

"Amikor fizettek a tehenek levágásáért, az azt jelenti hogy a gazda szabad döntése volt, hogy megtartja a marháját, vagy a pénz a jobb üzlet, igaz? Akkor nem a gazda hozott rossz döntést? Cukor és szõlõ ügyben azonos a dolog. A döntést nem az Unió hozta meg, hanem a tulajdonos. ..."
ezt az érvelést még a romkocsmák értelmiségi csak megmosolyognák.
”

Taro 21012 2013. november 30. 21:52   Válasz erre: 21010
Na akkor sorban:
Amikor "beléptünk" akkor kevesebb támogatást nyújtott az Unió nekünk. De ugye ezt a feltételt nem a csatlakozás után, hanem a csatlakozási szerzõdésben elõre feltüntették?
Õk adtak egy szerzõdést, de vajon háborúval fenyegettek, vagy milyen módon presszionáltak minket a szerzõdés aláírására? (ha nem presszionáltak, akkor ugye nem az õ saruk, hanem a mienk ha számunkra kedvezõtlen szerzõdést írtunk alá).
Amikor fizettek a tehenek levágásáért, az azt jelenti hogy a gazda szabad döntése volt, hogy megtartja a marháját, vagy a pénz a jobb üzlet, igaz? Akkor nem a gazda hozott rossz döntést? Cukor és szõlõ ügyben azonos a dolog. A döntést nem az Unió hozta meg, hanem a tulajdonos. A tulajdonos hibáját nem kenhetjük az Unióra!
Stb.
ha magyarázni kell, hogy miért etikátlan az Uniót hibáztatni a saját tehetségtelenségünk miatt, akkor nincs is értelme magyarázni.
:-(
Tévedés ne essék, nem bántani akarok a kritizálással. A kritikák segítenek meglátni a hibákat, így lehet õket orvosolni.

isti55 21011 2013. november 30. 21:10   Válasz erre: 21008
akkor miért is fizetnének egy szociális ügyekért felelõs biztost
http://www.atv.hu/kulfold/20131129-andort-nem-ezert-fizetik-megszolalt-cameron

isti55 21010 2013. november 30. 20:56   Válasz erre: 21008
nem szó szerint idéztem.
Taro ! nem 9 évvel utána mondjuk. már a BELÉPÉSKOR kevesebb támogatást kaptak a mezõgazdaságban. és rémlik valami 2 meg 3 lépcsõs felzárkóztatás. teheneket vágattak le pénzért, szõlõket szántattak be...cukorgyárakat zártak be. mert õk jobban tudták mi a jó nekünk. ( nem vagyok euroszkeptikus. már a régi tagok azok, a hálátlan szegény rokon miatt ) a KGST-nek volt egy alternatív "címere": hét tehén feji egymást. :-) most õk kényesek a tõgyükre !

Taro 21009 2013. november 30. 20:24   Válasz erre: 21007
Nem tettük szóvá. Örültünk, hogy bevettek.
Amikor beléptünk, elfogadtuk a szabályokat.
Most meg azt mondjuk, hogy ide a lét és majd mi hozunk új szabályokat.
Te meg azt mondod, hogy kussoljanak, adják a lét továbbra is, de ehhez nem kell betartani a szabályokat.
Szerinted ez így rendben van? Szerintem nem. Szerintem egyszerûen csak az a választás erkölcsös, hogy bent maradunk és elfogadjuk a többiek által betartott szabályokat, vagy nem fogadjuk el és szépen kilépünk.
Ez etikus. Az, hogy társulunk, majd a belépés után 9 évvel azt mondjuk, hogy nem egyenlõ félként társultunk (de azért maradunk és kérjük a lóvét, de immár nem tartjuk be a közös szabályokat), na az valóban ázsiai hálátlan bûnös hozzáállás.
Szerintem.

tsanyi 21008 2013. november 30. 20:21   Válasz erre: 21007
"és ha szóvá tettük akkor ázsiai hálátlan bûnös népek vagyunk. "

...ilyen és hasonló kifejezéseket sokszor hallani ha magyarázni akarja valaki, hogy bántanak minket....,de én még sosem láttam leírva ezeket sehol sem se hivatalosan se máshol....eddig csak hivatkozásként hallottam, hogy ezt mondják ránk...,de ki és mikor?....ha tényleg ezt állítja rólunk az eu, usa, szomszédaink vagy a belsõ "ellenség" akkor azt hol tette meg?.....

isti55 21007 2013. november 30. 20:09   Válasz erre: 21006
én árnyaltabban nézem a világot. úgy gondolom nem egyenlõ felekként társultunk. és ha szóvá tettük akkor ázsiai hálátlan bûnös népek vagyunk.

Taro 21006 2013. november 30. 19:47   Válasz erre: 21005
Tehát véleményed szerint az Eu egy mocskos kizsákmányoló, aki úgy fosztott ki minket, hogy elfogadta a csatlakozási kérelmünket?

isti55 21005 2013. november 30. 19:37   Válasz erre: 21001
úgy gondolom az EU-nak legalább akkora szüksége volt a bõvítésre mint nekünk. (amúgy kuncsorgot a f..om. én nem:-) )
"az EU köszöni már fényévekre volt tõlünk" sportszerû is volt, mint ringbe küldeni Tysont Kovács II Béla junior lepkesúlyúval.

yamatomo 21004 2013. november 30. 19:31   Válasz erre: 20983
Pedig ennyibe kerül. 3db 10dkg-s juhtúró,és 3db 170 gr-os halkonzerv szintén. Ha erre jársz egyszer, akkor akkor ajánlom figyelmedbe.

tsanyi 21003 2013. november 30. 19:27   Válasz erre: 21002
Épp ezért írtam, hogy hiába van igazad, de ha érintettnek érzi magát valaki akkor annál jobban megmakacsolja magát és annál vehemensebben védi a maga igazát.....pedig nyilván látja és érti, hogy mit akartál kifejezni, de nem vonulhat vissza hisz azzal belátná, hogy eddig tévedett....nagyjából ezért van még mindig ekkora tábora a fidesznek a érdekhíveken kívül.....így ha ezt a mesét mondjuk egy római patrícius és egy irigy szegény zsidó szomszéddal tetted volna rögtön helyeselhetnének...:)))

Taro 21002 2013. november 30. 19:23   Válasz erre: 20998
Azért Sanyi, mert szeretnék egy piciny hatást elérni.
Csak annyit, hogy jöjjünk már végre rá, hogy amit erkölcstelen, etikátlan, gusztustalan dolognak tartunk a kicsiny mikro-környezetünkben, az pont annyira gusztustalan, etikátlan, erkölcstelen az összeesküvés-elméleteinkben.
Aztán meg tovább gondolva ezt a kérdést, még az is lehet, hogy aki az EU-val kapcsolatban így gondolkodik, az bizony a példában szereplõ vállalkozóval szemben is így gondolkodik.
Nem mondom, hogy így van, de azért lássuk be, hogy aki így gondolja, az helyes logika mentén jár el. :-)

Taro 21001 2013. november 30. 19:18   Válasz erre: 20997
Sértõek is szántam!
Aztán felvetõdött még egy kérdés bennem a válaszodat olvasva:
Mennyiben is érinti a szomszédot (vagyis mi köze hozzá?), hogy a vállalkozót mi késztette arra, hogy segítsen?
ne feledd, a vállalkozó még az elõtt lett gazdag, mielõtt a szomszéd a segítségét kérte (vagyis az EU köszöni de már akkor fényévekre volt tõlünk, amikor-talán pont ezért-mi elkezdtünk kuncsorogni a felvételünk ügyében).

isti55 21000 2013. november 30. 19:13   Válasz erre: 20996
ez így eben a formában igaz . :)

tsanyi 20999 2013. november 30. 19:10   Válasz erre: 20997
Há' mondtam én...:)))

tsanyi 20998 2013. november 30. 19:09   Válasz erre: 20990
Mióta példálózunk a valósággal? ..:)))...a legjobb példabeszédek eddig fikciók voltak ami miatt a nézõk nem éreztek vele közösséget ezért nem is kellett szégyellniük magukat így nem kezdték el ócsárolni a példálózót....,de Te itt ha találomra neveket is írtál volna azonnal megtalálnánk akár a falunkban is a delikvenseket...és ezért mindenki utálni fog..:)))

isti55 20997 2013. november 30. 19:09   Válasz erre: 20990
most komolyan ! nem tudom kinek a válaszára vársz, de ez egy nyilvános fórum, így veszem a bátorságot hogy reflektáljak. ha Mo. és az Eu kapcsolatára célzol a "tanmeséddel" az már annyira együgyû, hogy sértõ ! arról nem beszélve, hogy mutass egy önzetlen vállalkozót aki önként , felebaráti szeretetbõl nyakára hoz egy konkurenciát.

tsanyi 20996 2013. november 30. 19:06   Válasz erre: 20995
Így van és ezt hívjuk szabályoknak.....viszont eddig egyedül a demokrácia adott jogokat is az egyénnek....

isti55 20995 2013. november 30. 18:55   Válasz erre: 20987
a demokráciának (többségnek ?) is megvannak az eszközei, hogy rákényszerítse az akaratát az egyénre vagy korlátozza...

eröt 20994 2013. november 30. 18:51   Válasz erre: 20993
Csupa nagybetûvel?

isti55 20993 2013. november 30. 18:49   Válasz erre: 20990
MAGYAR !!! :)

Taro 20992 2013. november 30. 18:43   Válasz erre: 20991
Nem is a te válaszodra várok, koma! :-)

eröt 20991 2013. november 30. 18:41   Válasz erre: 20990
Jó a példabeszéd.

Taro 20990 2013. november 30. 18:13  
Hát srácok, azért érdekes olvasgatni ezt a fórumot.
Gondolkodjunk egy kicsit közösen:
Van egy ember, aki vállalkozik. Jól megy neki. A szomszéd látja, hogy jól megy neki. Azt mondja a vállalkozónak:
-én is ilyen jól akarok élni, segíts.
A vállalkozó azt mondja:- ok, segítek. Elmondom én hogy csinálom és adok pénzt, hogy te is tudd csinálni.
A szomszéd megkapja a pénzt, a tanácsokat, de sehogy sem tudja csinálni. Mindig van a saját szervezetében valaki balf@sz, aki elrontja.
Egy idõ után a szomszéd (nem beismerve a saját tehetségtelenségét), elkezdi ócsárolni a vállalkozót, hogy micsoda szemét kizsákmányoló, meg különben is neki biztosan azért jó, mert a szomszédnak rossz.

No srácok, mi a véleményetek errõl a szomszédról?
Milyen ember õ?

tsanyi 20989 2013. november 30. 18:05   Válasz erre: 20986
Nem, nem volt negatívumként megjegyezve, hopgy a vezér igazi libsinek indult és a végén álnemzeti jobblib lett (vagy mi a fene).....az lett negatívumként említve, hogy ezt következetesen elfelejtik és szidják azokat akik gyakorlatilag ugyanazt csinálják mint õk anno...:)))....sõt ez sem negatívum mint inkább nevetséges, szánalmas vagy lúzerség.....100 évvel ezelõtt ezt el lehetett sütni bármely oldalon mert senki nem tudott utána nézni az igaz történetének senkinek, de ma már pár kattintás és mindent megtalálni bárki életébõl...

tsanyi 20988 2013. november 30. 18:02   Válasz erre: 20985
Hát az lehet, hogy ez egyfajta összefogás....,de csak egyfajta és kikényszerített....az önkéntes összefogás lényege a megegyezés, de ez nem az...

tsanyi 20987 2013. november 30. 17:59   Válasz erre: 20984
Gondolom direkt érted félre amit írtam....ha arról folyik a polémia, hogy a demokrácia jobb-e a népnek vagy a diktatúra akkor annál a kérdésnél az egy cseppet sem számít, hogy minek a nevében mit követnek el.....

isti55 20986 2013. november 30. 17:51   Válasz erre: 20982
egy párt egy akarat ? alant pár hsz.-al lejjeb a pártok színeváltozása épp negatívumként lett megbélyegezve, na itt érzem még a szabadság némi fuvallatát, magamon. az MDF pl. egy idõ után eltért attól amiért rájuk szavaztam. a következõ választáson már nem az övék volt a voksom... ( a gyõztesekre (MSZP)-re szavazókról megvolt a privát véleményem, :) de elfogadtam a többség diktátumát.)

lecso 20985 2013. november 30. 17:33   Válasz erre: 20982
Fogd fel úgy, hogy megvalósult az az összefogás, amit hiányolnak sokan a magyaroknál...

isti55 20984 2013. november 30. 17:32   Válasz erre: 20979
"Az, hogy egy demokratikus ország miként használja kim a többit irreleváns ..."
ez nagyon pozitív érv a demokrácia mellett ! :) fõleg a kihasználtak szemében ! :))))

lecso 20983 2013. november 30. 17:31   Válasz erre: 20970
Hmm... 60 deka vaj 500 forint?
Úgy tudom, a tej kb 5 százaléla vaj. 60 deka vajhoz ( ha feltételezzük, hogy 6 deci), 12 liter tej kell. 40 forint/liter a tej, és van vele meló rendesen.

Valami zavart érzek az erõben...

tsanyi 20982 2013. november 30. 17:13   Válasz erre: 20980
Ok, ez szar, de mi legyen?...egy a párt egy az akarat? (ilyen már volt vagy 40 évig)...vagy mi?.....a maszopot ugye azért is lenéztük mert állandóan egymással is harcoltak, nehezen döntöttek meg mindenféle ilyeneket csináltak és nem haladt semmi.....most ilyen nincs a vezéréknél, ott egy az akarat nincs kilógás......és ilyenkor nézek vissza, hogy talán az a kis demokrácia ami a maszopnál volt (még ha lobbista is, amolyan megvásárolós) valamivel emberibb mint ez....mert lobbi itt is van csak másképp, most nem kell mások érdekeire gondolni, nem kell megegyezni senkivel.......most kérünk, arra mondanak egy összeget, ha kifizetjük másnapra van törvényünk amolyan lex-es féle.....ez tényleg tisztább és egyszerûbb.....csak gusztustalanabb....

isti55 20981 2013. november 30. 17:12   Válasz erre: 20979
TGM valóban nem egy "hülyegyerek" ! :))) néha még objetivitást is vélek felfedezni nála. csak én nem mindig érem el at õ magasságait.

isti55 20980 2013. november 30. 17:05   Válasz erre: 20976
az milyen demokrácia (szabadság) mikor nem ideákat, elveket, világnézeteket megtestesítõ pártokra, emberekre szavazok, hanem arra aki egy tál lencsével többet ígér ? és most nem a gulyással, tûzifával megvett "szavazókról" beszélek!!! igazából már most elegem van a kampányból ! :( itt (Mo) már a nemtelen harc folyik a lelkekért...

tsanyi 20979 2013. november 30. 16:52   Válasz erre: 20977
Az, hogy egy demokratikus ország miként használja kim a többit irreleváns abból a szempontból, hogy jobb-e mint egy diktatúra vagy sem? Egyébként mindenkinek van lehetõsége kipróbálni diktatúrát, egy csomó helyen van ilyen kisebb nagyobb mértékben, el kell menni pár évet ott élni és utána elmondani, hogy jó volt vagy rossz.....persze nem a vezetõk hanem a nép közé vegyülni.:) Marx egy más tészta, TGM-et sokan hülyének tartják ahogy õ is a nép nagy részét, de néha vannak érdekes meglátásai, Marx-al kapcsolatban is...

eröt 20978 2013. november 30. 16:50   Válasz erre: 20977
Hát ez az.

isti55 20977 2013. november 30. 16:39   Válasz erre: 20976
valahol olvastam: a demokrácia a gazdag nemzetek játékszere, és a demokráciájuk erõsen korlátozódik az õket demokratikusan megválasztó választópolgárokra. az USA pl. több tucat diktátort megtûrt, ha az érdeke úgy kívánta, és nem egy, demokratikusan megválasztott, vagy össznépileg elfogadott vezetõt megbuktatott ha az a tyúkszemére lépett. mindezt a szabadság szülõhazájának derék polgárai elégedett jóváhagyásával. de hozhatnék más példát is . nem gondolnám, hogy egy diktátort azértzavarnának el az alattvalók vagy hívõk mert az egyre jobb körülményeket bitosít nekik. (igaz erre kevés példát tudnék) inkább a javak újraosztása az igazi ok , nem a demokrácia hiánya. Marx is tévedett mikor a fejlett kapitulizmusban várta a munkásosztály forradalmát. jobban el lehetett "adni' egy feudális nyomorban élõ országban.

tsanyi 20976 2013. november 30. 14:53   Válasz erre: 20973
Azért ezt az érvelést talán cáfolja az, hogy akkor az arabok, anno mi és a többi keleti eu. ország, a volt szu tagjai és még mindahányan akik diktatúrában éltek vajon miért akartak abból megszabadulni? Talán azért mert egy diktatúra természete nem engedi nem csak a szabadságot hanem az anyagi jólétet sem, azon országok lakói vajon mennyire élnek jólétben a diktatúrájukban ahol van olaj, gáz vagy bármi más természeti kincs? Semennyire, mert ha a vezérük hagyná õket elkanászodni és anyagilag függetlenné válni tõle akkor még a végén elzavarnák.....olyan nincs, hogy jó diktatúra még akkor sem ha kezdetben jó célokért indul.....

tsanyi 20975 2013. november 30. 14:49   Válasz erre: 20972
Hm, kis dolgokban volt korrekt és nem korrekt kínai (volt aki után többen futottak a józsefvárosin mert miután bezárta a raktárát elfutott a fizetés elõl), de ez a gazdaság szempontjából nem nagyon érdekes....ami érdekes az az, hogy ha valahová beengedik a kínait mint partnert akkor azt a kínai csak azért akarja, hogy lenyúlja az üzletet, know-how-t, technológiákat stb......és amint ezzel megvan elviszi a termelést és a partnereket...sikerült megélnem pár cégnél ezt, persze ehhez kellettek az olyan igaz magyar cégtulajok, felsõ vezetõk, mérnökök akik ebben jó kínai pénzért közremûködtek a dolgozók ellenében......pont így járhatunk velük, még akkor is ha minket talán csak belépõnek akarnak használni az unióba, de igazából erre sincs szükségük hisz a pénzükért mindenki még a németek is lefekszenek nekik.....szerintem a kínival, arabbal akkor jó üzletelni ha mindenki megmarad a saját térfelén és adjuk vesszük egymás termékeit.....bevenni üzletbe nem szabad...

yamatomo 20974 2013. november 30. 13:59   Válasz erre: 20972
7 évig jártam a Józsefvárosi-piacra. 90%-ban ott vásároltam a vállalkozásomhoz. Javarészt néhány kínaitól,és arabtól.Rendesek voltak,és korrektek. Soha semmi konfliktusom nem volt velük.Garancia és egyebek mindig rendben volt. Az ott áruló Vietnámiakról viszont semmi jót nem mondhatok. Barátságtalan népség,és agresszióra hajlamos. Benne is vannak minden botrányban,verekedésben ami ott a piacon történik.

isti55 20973 2013. november 30. 11:19  
demokráciát meg júnijót akartunk... "Egy lószart Mama ! "
a többség átlagpolgár -tisztelet a kivételnek - magasabb életszínvonalat , jóléti társadalmat, gorenje hûtõt akart. a diktatúra annyiban fájt mennyire utálta vagy irigykedett a karrierkommunistákat. ki a f...mat érdekelne, a demokrácia ha alanyi jogon járna a jólét mert olajmezõre születtett. egye fene még egy-két kézlevágás is beleférhet... (érdekes lenne egy választási kampány olajföldén : " Figyu Ahmed !mi majd bugattit adunk ingyé. és könyöktõl vágjuk le a tolvaj karját, ha ránk szavazol... )

(azon elmélkedem közben, egyes országok miér sáfárkodnak jól az olajvagyonnal míg mondjuk dél-amerikában az átlagpógár semmi hasznot nem lát belõle...? )

classic 20972 2013. november 30. 10:11   Válasz erre: 20968
Én ezt a kínai partnerséget nem húznám le ennyire. Nekem nincs személyes kapczolódásom a kínai kereskedõkhöz, gyártókhoz, ha csak az nem amikor a Transitomat egy kínai vette meg és a régi Ganzba mentünk együtt el a pénzért. Az megérne egy kisebb novellát amit ott átéltem, de végül korrektül fizettek és egyben haza mehettem.
De szerintem nézzük meg a kínában gyártató magyar robogó céget. Persze õk már nagyok. Nem váglák le egymást és mûködik. Viszont van mikro méretû cégkapcsolat is. Nem oly rég hangszórót kerestem a kocsimba és a multiknál nem találtam megfelelõt, viszont találtam egy kis maszekot akitõl jó áron jót vettem, majd a második találkozásunkkor elmondta, hogy õ bizony a saját cége nevével ellátott dolgokat kínában gyártatja, nem látta soha élõben a céget és évek óta mûködik a dolog. Ráadásul a garancia is rendben van.
Korábban én is azt gondoltam amit te ezekrõl a távolkeleti stb gyártókról, kereskedõkrõl, de ez a személyes tapasztalás kezdi az ellenkezõjét bizonyítani.
Eleve nem gondoltam volna, hogy szóba állnak egy "garázsból" árusító pici magyarral és ráadásul megoldják a cégnevet a terméken, dobozon stb....

tsanyi 20971 2013. november 29. 20:43   Válasz erre: 20970
Ezt én is hasonlóképp gondolom, nagy hiba volt az oroszokat úgy kirúgni....

yamatomo 20970 2013. november 29. 20:04   Válasz erre: 20968
Az általad említett népektõl,és a piacaiktól én sem szeretnék függõ lenni... A normális üzleti kapcsolatokat azért meg lehet, és kell is teremteni. Viszont,ha az Antall-kormány nem építi le a gazdasági kapcsolatainkat az Oroszokkal,/gondolok itt a mezõgazdasági termékek exportjára/ akkor a fejünk sem fájna,vagy legalábbis kevésbé. Itt nálunk a piacon 3db 20dkg-os Lengyelországból behozott vaj 500ft!!! És isteni íze van. Mennyi egy Milli,meg egyébb vaj kilója a hazai boltokban? Itt a nagy különbség. Agráriumból szépen éldegélhetnénk,persze ez nem minden.Tízezrek vesztették el a munkájukat az Antall-i ámokfutás következtében. "Tovarisi konyec"... Rossz ötlet volt,de nem volt véletlen ez sem.

yamatomo 20969 2013. november 29. 19:52   Válasz erre: 20964
Igazad van,mert akár jó is lehetne ez az EU-tagság.Csak, amit említettem korábban,hogy nem tudtuk,nem tudatták velünk,hogy milyen lehetõségeink lesznek,lehetnek majd ebben a szövetségben. A Lengyel barátaink ragaszkodtak az agráriumuk "szentségéhez",mi pedig ehetjük Európa,élelmiszernek nevezett szemetét. Az ismeretlen eredetû táplálékokról már nem is beszélve.Kínában több mint húszféle vegyi anyagot használnak a mezõgazdaságban,ami a világban jó ideje tiltott szer. Hosszú távon nem jöhetünk jól ki ebbõl a kalandból,mert/azért naivak ne legyünk/senkinek nem érdeke az EU farkasai közül,hogy ragadozó szintre emeljenek minket. Csak piacnak kellünk,és hát a termõföldünk is kéne,meg nem beszélve a vízrõl. Nagyon komplex sakkjátszma ez a EU-s történet. Teremtenek egy helyzetet,/Persze ennek vannak hazai elõzményei is.Talán elõkészített,és forgatókönyvszerû.Volt már ilyen a történelemben./és élhetetlenné tesznek egy országot a vazallusok segítségével,és akkor sok épkézláb szakember kitántorog az EU bármely országába hogy megélhetést találjon. 500 ezer ember nem kis létszám. Java részük nem is szándékozik visszajönni... Itthon már meg égetõ probléma a szakemberhiány.

tsanyi 20968 2013. november 29. 19:49   Válasz erre: 20967
Ezt a zuhanós dolgot kb a 40'-es évek vége óta vizionálják nekünk folyamatosan, hogy megegyük, hogy a mi életünk nem is annyira rossz, hisz ugyan a hanyatlóféléknek jelen pillanatban még nagyon jó, de nemsokára állati rossz lesz és akkor majd nekünk milyen jó, hogy a döngölt padlós házból csak a jurtába kell költöznünk míg a szemét hanyatlóknak a palotákból a panelba...:)...tény, hogy nem élünk jól, és nyilván a német sem szeretné jelenleg, hogy úgy éljünk mint õk hisz azért van itt olcsóbb munkaerõ amibõl õk jobban élnek....,de...és itt a de....nekünk biztos, hogy jobb lenne kidobni a németeket és helyettük a kínainak, arabnak, indiainak vagy ki tudja kinek dolgozni?....én dolgoztam, kanainak, arabnak és vietnáminak......ezeknek az embereknek mi senkik vagyunk és a szavuk az irányunkban semmit sem ér, akkor szegik meg amikor akarják, nekik az erkölcs és az adott szó (szerzõdés) teljesen más mint nekünk.....aki a keleti nyitásra akarja feltenni a saját és gyerekei életét az nagyon mellé nyúl, nekik mi senkik vagyunk..igaz a nyugatiaknak sem számítunk túl sokat, de azért mégis...

yamatomo 20967 2013. november 29. 19:31   Válasz erre: 20962
Tulajdonképpen az van,hogy elsõ osztályra váltottunk jegyet egy repülõjáratra,és ezzel szemben betuszkoltak minket a rakodótérbe.Néha bekukkantanak,hogy élünk-e még,dobnak egy kis koncot,aztán repkedünk tovább. Viszont nem együtt fogunk zuhanni,mert nekünk nem osztottak ejtõernyõt.

yamatomo 20966 2013. november 29. 19:14   Válasz erre: 20963
Bocs! Igen cukrászda. Keserédes sütikkel...

tsanyi 20965 2013. november 29. 19:04   Válasz erre: 20963
Értem én ahogy lejjebb is írtam, hogy szemét nyugat meg ilyenek, de igazi alternatíva híján mit választhatnánk?...épp ma hallgattam, hogy az értelmiségi fiatalok körében a diktatúra kívánása kb. 60% míg a demokráciát alig pár % tarja jó formának.....ez a tanítás mivoltára ad választ és arra, hogy mivel csak a mostani demokráciának nevezett formát ismerik így a hibái miatt azt utasítják el, de nem éltek még diktatúrában....ebben viszont a mi felelõsségünk van meg hisz mi éltünk benne.....és aki képes átlátni a nosztalgia ködén annak talán felrémlik, hogy mi is volt a lényeg akkoriban....és annak az életnek volt a következménye, hogy mi akkori fiatalok nem akartuk tovább a puha diktatúrát hanem szabadok akartunk lenni (az, hogy ez csak részben sikerült szintén megér pár misét)...és a mi felelõsségünk az, hogy ha ezzel tisztában vagyunk akkor a saját fiataljainkat errõl tájékoztassuk...

tsanyi 20964 2013. november 29. 18:57   Válasz erre: 20961
Jelenleg nem egyszerû a vezérnek mert még sokan akarják hiába a nagy szabaccságharc...amúgy egyszerû, ha komolyan gondolnák és úgy éreznék, hogy a nép is ezt akarja jöhet a népszavazás, de ha õk ugyan komolyan gondolják, de a népben nem biztosak semeddig nem tartana egy 2/3-os tv.-vel elintézni, hogy ezt a parlament hatáskörében eldönthessék oszt annyi...csakhogy azért nehéz a jótól megválni, nekik a nagy pénztõl a kisembernek meg a szabadságtól....mert elég visszagondolni, hogy mi volt elõtte (tudom, az emlékezet gyorsan elfogy)...határátlépés. vám procedúra ha vettünk vagy vittünk valamit, munkavállalás stb......én pl. megszavaztam, és ma is azt tenném.....igaz, hogy elvesztettem szinte pár hónapra rá a melómat mert átvette a multizás (ebbõl a derék magyar nemmultik is kivették a részüket), de úgy gondoltam, hogy a gyerekeimnek jobb lesz egy tágabb, szabadabb világban és ma is így gondolom......tény, hogy valóban kihasznáõltak minket ahogy a habsburgok is ( http://fenteslent.blog.hu/2013/11/29/mi_a_frasz_volt_ez_a_szocializmus?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_11_29&utm_campaign=index ) , de azért abban az idõben idnult el valamiféle fejlõdés amit persze segített 48' is.......most is hasonlóképp vagyunk, sokunk számára egyénileg egy katasztrófa az eu, de hosszabb távon nem nagyon van más választás ha valóban a nép érdekeit nézzük és nem csak az elitét akinek félázsia jelenti a jót a saját érdekük miatt....

classic 20963 2013. november 29. 18:47   Válasz erre: 20961
Nem cukrászda volt?
Így utólag ezt a balek reklámot????? Apukám!!!! Mi meg figyeltük, hogy fúúúú mi is nyugat leszünk vazzz. Aztán lettünk a kis f......mat.

classic 20962 2013. november 29. 18:44   Válasz erre: 20958
Persze, nagyjából igazad van. De ami nem ment fegyverrel akkor igazából összejött szép szóval és célt ért. Függõséget egy központi hatalomtól aki diktál, ad (?) és elvesz, fenyít és megerguláz, de mindenképpen saját érdeket old meg és nem utolsó sorban nagyfokú német dirigálás mellett.
Ez az egész (amiben nem csak unios a felelõség) pénzügyi válság is úgy kellett a globalizáció éber õreinek mint egy falat kenyér, hisz így a bankjaikon keresztül végkép befolyást, belelátást és folyamatos gúzsba kötést szereznek.
Más kérdés, hogy valyon van-e kiút? Van-e más megoldás?

yamatomo 20961 2013. november 29. 18:39   Válasz erre: 20958
Az EU-ból való kilépés nem olyan egyszerû dolog. Kormányzati szinten nem is lehetséges ismereteim szerint. Talán egy ügydöntõ népszavazással... De, ebben sem vagyok biztos. Mindenesetre én nem szavaztam meg,mert el nem olvasott szerzõdést nem szoktam aláírni. Ezt még a Szabó László-féle Kék fény c. mûsorban is mindig elmondták. Én meg nem bíztam a politikai kóklerekben,meg kávéházat sem akartam nyitni Bécsben.

yamatomo 20960 2013. november 29. 18:17   Válasz erre: 20956
A Fidesz liberális pártként alakult és indult el a '90-es választásokon az Szdsz fiókpártjaként. Volt egy Trianoni-megemlékezés az Antall-kormány idején a parlamentben,amirõl "õk" tüntetõleg kivonultak. Nekem ennyi épp elég volt. Akkor sem,és most sem... Tudom,változik az ember és a körülmények,de a kaméleon nekem csak az állatvilágban szimpatikus.

tsanyi 20959 2013. november 29. 18:10  
Sajna az eredeti ügynökakták eltûnnek a süllyesztõben, amikor elvették az azokat gondozó intézménytõl és elhordták valahová amirõl senki nem tud semmit azóta, de itt az újabb múltmosdatás, a lényeg, hogy olyanok még véletlenül se kerülhessenek az elkövetkezendõ igazi múlt közelébe akik talán meg is élték azt......még a végén emlékeznének : http://www.origo.hu/itthon/20131129-idosek-nem-ulhetnek-a-nemzeti-emlekezet-bizottsagaban.html?sec-1

tsanyi 20958 2013. november 29. 14:13   Válasz erre: 20957
Nem jött össze. Aki ezt állítja az legfeljebb azért teszi, hogy az eu-t ósszemossa napoleonnal, hitlerrel vagy sztálinnal, de ez azért nem igaz mert az elõbbi "urak" azt a népek beleegyezése nélkül erõszakkal akarták vegyes célokért míg az eu önkéntes és bármikor ott lehet hagyni.

classic 20957 2013. november 29. 12:09   Válasz erre: 20954
De összejött. Úgy hívják europai unio. A keleti blokk folyamatosan azon dolgozik a kihelyezett gyáraikon keresztül, hogy a régóta hazudott ,délibábos nyugati jólét fenn maradhasson. Egyébként úgy tudom, hogy hasonló eu glob. víziói voltak a dolfinak.....

tsanyi 20956 2013. november 29. 11:50  
A bayer : http://hacsaknem.blog.hu/2013/11/28/liberalis-baloldali_s_ggfejnek_lenni?fullcommentlist=1#comments

.....amikor indult a topic számon kérték rajtam, hogy ideológiailag nem vagyok elég következetes mert egyszer erre egyszer arra szavazok......akkor a fõ fidesz tollnok is szemináriumra és ideológiai továbbképzésre szorul?:

"Bayer Zsolt alábbi cikke 1994. október 21-én jelent meg a Népszabadságban:

Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppen, hogy becsúsztak a parlamentbe fideszék. Fidesz? Ugyan kérem! Aztán meg én igazán jókor váltottam. Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belõle, így nem érhetett az a vád, hogy a végsõ bukás után menekültem el.

Hja kérem, fontos a jó ritmusérzék. Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az igazi okokról. Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc. Mindjárt csókos gyerek lettem. Most itt az idõ az árulásra: igen, én az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem õket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres õr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón.

Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan ûrûsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nõrõl, kajáról, piáról. Na, a Tóth Bélát pedig a Bécsi Kávézóban mutatták be nekem, rizsfelfújtat evett a picim, málnaöntettel, aztán kért egy leveseskanalat, hogy rendesen ki tudja hörpölni a jó szaftját neki. Na most, én igazán nem vagyon megjátszós, de ez mégiscsak zsenánt volt kicsinység.

Hát így. Ki hitte volna, hogy lassan majd megszeretem õket."

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők