19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 19647 2013. július 23. 18:48   Válasz erre: 19646
Ezzel nem egészen értek egyet, aki itt lakik és bármit megvásárol bármilyen jövedelmébõl az fizet adót, áfa, elõállítás alatt keletkezett adók, kereskedéskor keletkezett adók és járulékok. Még a segélyes is visszaforgatja a nagy részét adókban annak amit kapott. A határontúli példáddal sem értek egyet, nekem mindkét szülõm családja trianon után telepedtek ebbe a hazába, felvidék, Erdély. A család jó része nyilván kint van, az Erdélyiekkel néha van valamilyen kapcsolat. De ide még látogatóba sem jönnek viszont beleszólhatnak az én és gyerekeim jövõjébe. Miért? Akkor ha nekem vannak német vagy orosz õseim akkor én is beleszólhatok az ottaniak sorsába?.....nem nagyon, ez is hungarikum....

lecso 19646 2013. július 23. 15:57   Válasz erre: 19645
Mert aki itt lakik, de nem fizet adót az rendben van?

Azt meg, aki nem saját akaratából került határon túlra kizárnád?

Audimania 19645 2013. július 23. 13:51   Válasz erre: 19642
Helyesbítenék: 2010-ben a szavazni elment emberek 2/3-ának szavazata döntött, nem a választásra jogosultak 2/3-a. Remélem, érzed a különbséget.
Amiért is az összes párt felelõs, mert együttesen vették el az emberek kedvét bármiféle politikától, és bizalmát a szavazástól. Na, ezért a közönyért tényleg az elmútnyócév a felelõs.

És egy kérdés (nem személyes! és költõi) Egyébként meg hogy van az, hogy aki nem itt lakik, nem itt fizet adót, annak úgymond közvetlen beleszólása van az életünkbe, és szavazhat?

Taro 19644 2013. július 23. 12:57   Válasz erre: 19640
Ha nem lennének pártok, akkor nem alakíthattad volna ki a negatív véleményedet sem. :-)

Taro 19643 2013. július 23. 12:55  
Tekintve, hogy szakértõsködtem majd 10 évet, majd egyszer mesélek errõl, meg a fontosságáról is.
Ma inkább elmegyek Spanyolba, mert fuvarom van. :-)

Taro 19642 2013. július 23. 12:54   Válasz erre: 19632
Az alapvetõ probléma nem a pártok léte, hanem a társadalom "demokrácia felfogásának" gyermekcipõben járása.
nem a pártok okozzák a problémákat, azok csak tünetek!
vajon 2006-ban nem választották-e meg az emberek azt az MSZP-t, melynek miniszterelnök jelöltje teljesen amortizálódott a Nomentana (adócsalás) ügyben, vagy nem azt a pártot választották e meg véletlenül, amelynek pénztárnoka Tocsik Mártával elfocizott pár száz milliót( még az elõzõ kormányzás idején)?
Vajon 2010-ben nem választották e meg Azt a FIDESZ-t az emberek (2/3-al!!!), melynek a miniszetrelnök jelöltje bár nem taggyûlésen, de saját(illetve felesége) cégének neminyerjhükalegtöbbet állami támogatást nyomott , nem azt a pártot szavazták e meg, mely elmutyizott 12 állami gazdaságot, mikor látta, hogy bukik a választáskor.
De bizony. Vagyis a választópolgárok azt üzenik folyamatosan a politikai elitnek, hogy lopjál nyugodtan, mert úgy is megválasztunk.
Azok meg lopnak.
A pártok mûködése nem okoz kezelhetetlen problémát egész Nyugat európában. Talán nem a pártok mûködésével, hanem a választói magatartással kellene kezdeni valamit. Abban tudniillik komoly különbségek vannak Nyugat-európa és Magyarország közöt.

Audimania 19641 2013. július 23. 12:48   Válasz erre: 19635
Revidiálom magam :) ne legyen neki. Mármint szakértõje. Mert a pártok központi pénzbõl támogatásával (tagszámtól, meg talán még pár paramétertõl függõ sokszámjegyû összeggel) ezeket az "ide fütyöl..." szakértõket is mi fizetjük ...
Egyáltalán, minek ez a támogatás? Szedjen a párt rendes tagdíjat, és abból tartsa fenn magát. A jelenlegi havi 200-300 Ft-os tagdíj röhejes, bármi más hobby, legyen az mûvészet, modellezés, horgászás, motorozás, stb. az mind saját zsebbe nyúlós.
Hát akkor, aki politizálni akar, az is nyúljon zsebbe. De a sajátjába!

tsanyi 19640 2013. július 23. 12:16   Válasz erre: 19635
Pár hete még ugyanazt mondtam mint Taro, kellenek a pártok.....oszt láttam az elõzõ heti bajnai-mesterházi riportokat...azóta inkább hanyagolnám õket ahogy írod.

tsanyi 19639 2013. július 23. 12:03   Válasz erre: 19638
Érdekes párosítás lenne az biztos, szórakozásunk felhõtlen lenne...:))....amúgy el.

lecso 19638 2013. július 23. 11:57   Válasz erre: 19634
Vagy mondom a "B" tervet.

Magyarország következõ miniszterelnöke Orbán Viktor, és Gyurcsány Ferenc. Együtt. Azonos jogkörökkel.

És a jövõben bármilyen intézkedést találnak ki, és jelentenek be, csak együtt tehetik. Egyik mondja, másik bólogat. És mosolyog. Hogy elõtte zárt ajtók között mennyire ütötték egymás fejét, szidták egymás anyját, senkit sem érdekel.

MEG KELL EGYEZNIÜK.

El tudjátok képzelni, mennyi felesleges energia szabadulna fel, amit eddig gyûlölködésre fordítottunk?

tsanyi 19637 2013. július 23. 11:54   Válasz erre: 19635
Igazából ha belegondolok van benne valami.....

lecso 19636 2013. július 23. 11:51   Válasz erre: 19633
Holló-hollónak...

lecso 19635 2013. július 23. 11:51   Válasz erre: 19628
"Pártlistához: aki az egyéni választókörzetében nem kap akkora bizalmat/szavazatot, hogy bejusson, az nem is való a parlamentbe."

No végre valaki kapisgálja.
Azt miért nem látjátok, hogy a pártok minden baj forrása. Sok embernek kerekedik el az arca, mikor errõl beszélek, olyan mélyen van beégetve az agyakba a feltétlen elfogadás. De mikor megkérdezem, MINEK PÁRT?? nos az elgondolkodás után senki sem tud ütõs indokot. Amiket itt felsoroltok aggályként, inkább a rossz beidegzõdés, mint a komoly érv kategória. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, évekkel ezelõtt mondta Budaházy, hogy csalódott a Jobbikban, amikor párttá alakult, mert a pártokrácia sehová sem vezet.

"Amúgy meg nem mondta senki, hogy egy pártnak ne legyen saját szakértõje."

Ne legyen neki. A tököm tele van azzal, hogy akármilyen csilliárdokért készített szakértésre tudok csilliárdokért olyan szakértõt, amelyik homlokegyenest mást mond, mint az elõzõ. EZ HOGY??? Hát úgy, hogy a szakértõ úgy szakért, ahogy fizetnek.
Szóval ne legyen a pártnak szakértõje. Az egyik párt készít egy nyilatkozatot 27, vagy akárhány pontban, aztán a másik meg mind a 27-et hazugságnak nyilvánítja Nem lehet, hogy a kettõ között van az igazság? Nem, ideológiai alapon állunk vagy az egyik, vagy a másik oldalra, és szajkózzuk, amit a vezérek akarnak. Vakon. És hülyézzük a másikat.
Nos ide jutottunk, köszönhetõen a pártoknak. És akik ezt a bulit kitalálták, dörzsölik a tenyerüket mosolyogva. És persze hangoztatják, hogy csak így mûködhet.

A pártok a népakarat felülbírálására lettek kitalálva. És ezt csomagolhatjátok, fényezhetitek akárhogy, szar ügy.

tsanyi 19634 2013. július 23. 11:40  
Azon agyaltam, hogy ugye a bal-jobb kormányokat illetjük egy-egy jelzõvel ami jellemzõ a végzettségükre és a kormányzásukra, az elõzõek a bankárkormány ezek meg a jogászkormány. Na most mindkettõ pont azt csinálja rosszul amirõl elnevezték õket, mi lenne ha cserélnének? Talán akkor jobban menne.:)))

tsanyi 19633 2013. július 23. 11:39   Válasz erre: 19631
Ez a visszahívhatóság nagyon állat dolog lenne. Sajna még az elsõ új kormány döntött arról, hogy még véletlenül se kelljen senki elõtt felelni a derék honatyáknak semmiért.....meg is látszik.

lecso 19632 2013. július 23. 11:23   Válasz erre: 19626
Ne haragudj Taro, de ha holnaptól nincsenek pártok, a szakértõk megsemmisülnek? Hatástanulmányok nem készíthetõek?

Pártérdekû szakértõk, és pártérdekû tanulmányok nem lesznek.

Közép-, hosszútávú döntések?? Erre hogyan hat a dolog. Csak nem azt akarod mondani, hogy nem lesz felelõs? Mert Te most tudsz felelõs döntéshozóról? Csak egyet mondj...

lecso 19631 2013. július 23. 11:19   Válasz erre: 19622
Nem kell ismertség, mert az elég hogy ismerje, aki bejuttatja.
És az ki is penderíthetné.

tsanyi 19630 2013. július 22. 20:31   Válasz erre: 19625
Én akkor váltam el az elsõ feleségemtõl amikor akartam! A másodiktól is! A harmadiktól amikor Õ akarta!....és ez büszkeséggel tölt el...:)))

tsanyi 19629 2013. július 22. 20:29   Válasz erre: 19628
Ez tényleg érdekes, egy csomó közpénzen eltartott szakértõ és minden más dolgozik a minisztériumokban, de állandóan igénybe vesznek horribilis pénzekért szakértõket. Elhiszem, hogy egy átlag osztályvezetõnek nem kell értenie mindenhez, de azért mégis fura....illetve nem mivel a legkönnyebben így lehet megfoghatatlanul pénzt lopni egy cégtõl államtól...ki a fene bizonyítja be, hogy milyen és mennyire jó tanácsot adott a "szakértõ"?

Audimania 19628 2013. július 22. 12:27   Válasz erre: 19626
Pártlistához: aki az egyéni választókörzetében nem kap akkora bizalmat/szavazatot, hogy bejusson, az nem is való a parlamentbe.

Amúgy meg nem mondta senki, hogy egy pártnak ne legyen saját szakértõje.
De ott vannak a szakminisztériumok, ahol elvileg szakértõknek kellene lennie, gazdasági, környezetvédelmi, stb. vonalon. A kormánynak (ha valóban az ország sorsáért akarna tenni, és nem a pártja hatalmon maradásáért...) innen kellene elvárnia a szakértést, tanulmányt, döntés-elõkészítést.
Bár amíg 2 taknyos képviselõ kedvéért -a mg-i lobbi érdekében- felülbírálják a vízügyi igazgatóságok és az egész vizes szakma véleményét, javaslatát pl. az öntözõkutak kérdésében, addig hiába vannak szakértõk ... hogy a többször javításra szoruló költségvetésrõl ne is beszéljünk. Minek nekünk olyan szakértõk, akikben sem a józan paraszti ész nincs meg, sem számolni nem tudnak?

tsanyi 19627 2013. július 22. 11:42   Válasz erre: 19626
Igen, nekem is ezek a fenntartásaim vannak, de...és itt a de, most vannak pártok, háttértanulmányok, szakértõk közép és hosszútávú döntések.
És most vannak : "Csak és kizárólag azonnali, populista "rezsicsökkentések" stb. "

Taro 19626 2013. július 22. 11:25   Válasz erre: 19619
"Ha nincs párt, nincs pártlista sem" meg nincsenek szakértõk, nincsenek háttértanulmányok, meg nincsenek közép,-, hosszútávú döntések sem.
Csak és kizárólag azonnali, populista "rezsicsökkentések" stb.

kispeti 19625 2013. július 21. 14:30   Válasz erre: 19616
Én akkor váltam el az elsõ feleségemtõl, amikor az iker fiaim 4 évesek voltak! Ott hagytam mindent, csak a fiaimat hoztam el!!! Most Dodi szavait megvalósítják "25-30 évesen azt fogjátok mondani, hogy köszönöm apa" ! Ez büszkeséggel tölt el !
Ja a válás 1983-ban volt!

Bedouin 19624 2013. július 21. 14:12   Válasz erre: 19623
Ha más nem is, de tudom, hogy érted mirõl beszélek :)
Bizonyos értelemben van egy cipõnk is amiben járunk ...

tsanyi 19623 2013. július 21. 13:59   Válasz erre: 19614
"Talán kicsit zagyva volt ...."

Igen.:)) Viszont van benne valami.

tsanyi 19622 2013. július 21. 13:58   Válasz erre: 19615
Így van....nekem is ez az egyetlen bajom a függetlenekkel, hogy nem lenne mibõl kampányolni és ismertséget szerezni a körzetükben ha nincs pénzük, de ha már valakitõl kapnak rá pénzt rögtön nem függetlenek......gordiuszi csomó, el kéne vágni...

tsanyi 19621 2013. július 21. 13:55   Válasz erre: 19619
Ha jobban belegondolok, tetszene...

tsanyi 19620 2013. július 21. 13:54   Válasz erre: 19618
Most látszik, hogy igazad van kivéve a precedens dolgot ami azért lett most fontos mert ugyan tetszik és nyilván vágyálom is volt számukra régebben a bajnaiéknak is amit a vezér mûvelt, de eddig nem valami erkölcsiségbõl vagy bármi más altruista megfontolásból nem lépték meg hanem mert nem merték. De ezután ha nyernének vidáman mutogatnának vissza,. hogy mennyire szemét volt a vezér, de hát nem tudják visszacsinálni mert nincs 2/3-uk....ma is láttam reggel egy ismétlést a hétrõl ahol beszélt bajnai.....hááát, tényleg nagy csalódás volt nekem mert ugyanazt a technikát alkalmazza mint a fidesz 2010 elõtt, semmi konkrétum, hogy mit miképpen tennének, változtatnának meg hanem csak nagy duma, hogy ha õk nyernek mindenkinek jobb lesz kivétel nélkül legfeljebb a fidesznek nem.....ennek így semmi értelme...

lecso 19619 2013. július 21. 13:41   Válasz erre: 19613
Nyilván. Ha nincs párt, nincs pártlista sem....

TattooedAngel 19618 2013. július 21. 12:15   Válasz erre: 19609
Az MSZP-nek és Bajnainak tudod mi a legnagyobb baja a Fidesz intézkedéseivel? Az, hogy nem õk találták ki, illetve nekik nem volt 2/3-uk ahhoz, hogy ezeket megcsinálják. Semmi egyéb. Nincs itt semmiféle precedens, az már megtörtént az öszödi beszédnél...

Oldi 19617 2013. július 21. 10:15   Válasz erre: 19616
Dodi, lehet nem is tudod, mennyire igazad van!:-)

Itt van a nagyfiam esete, két éves volt, amikor elváltam az édesanyjától, õ sikeresen eltiltotta, elbújtatta, elõlem egészen 7-8 éves koráig...
A mindent eldöntõ évek...
Késõbb sem tudott már semmilyen sem érzelmi, sem intellektuális kapcsolat létrejönni közöttünk.
A mama alkoholista volt, a fiúnak komoly drogproblémái vannak, és nekem fogalmam sincs hogy segítsek rajta...
Talán nem vagyok nagyon rossz szülõ, mert a lányommal jó a kapcsolatom (õ 13 volt, amikor elmentek) csak ott meg a mamától eredõ bezárkózás, és az ezer kilométeres távolság...:-(

Dodiba 19616 2013. július 21. 02:06   Válasz erre: 19516
Na visszanéztem mire írt Bedu. :-))
Ki milyen szülõ??
Szülõnek - jó szülõnek - lenni nem egyszerû dolog szerintem.
És hatalmas felelõsség.
Persze sajnos az emberek egy részének ez sajnos nem jut el a tudatáig, úgyhogy fel sem merül bennük ilyen kérdés.:-))

A felelõsség abban rejlik, hogy egy gyerek fenntartás nélkül másolja a szüleit.Ha jók, ha rosszak.Nem mérlegel, mert egy gyereknek a szülõ a követendõ példa a kezdeti jó néhány, mindent meghatározó évben.
És nézõpont kérdése is, hogy ki a jó szülõ.
Én mindig azt mondom a Gyerekeimnek: "Most gondolhattok bármit a döntéseimrõl.De bízom benne, hogy 25-30 évesen azt fogjátok mondani, hogy köszönöm apa"
És persze igyekszem úgy dönteni mindig, hogy ez megvalósulhasson. :-))

Dodiba 19615 2013. július 21. 01:56   Válasz erre: 19613
A mai világban olyan, hogy független, nem létezik.
Max valaki azt mondja magáról. :-)
A politika non profit szervezet.Az üzemeltetéséhez pénz kell.
És cserébe várnak elõnyöket.
Tehát MINDENKINEK be kell állnia valamelyik oldalra.
Sajnos.

A mostani kétharmados állapot szerintem nem egészséges.
Visszaélésre ad lehetõséget.
Viszont a magyar viszonyok olyanok, hogy ha nincs kétharmad, akkor egy határozatot sem lehet megszavaztatni, mert a két oldal között kibékíthetetlen ellentétek vannak.

Igazi hungarikum ez is.

Bedouin 19614 2013. július 20. 21:03  
Sanyi kicsit megkésve, mert ritkán (hébe-hóba) szólok hozzá:
Jó apa vagy!
De tudod ennyi gyerekkel, mint nekünk van, nem is érdekel más véleménye.
A gyermekeink adják a visszajelzést, mikor mindent háttérbe szorítva a közelünkben akarnak lenni és véleményt (engedélyt) kérnek, illetve azt mondják apukám ...
Talán kicsit zagyva volt ....

tsanyi 19613 2013. július 20. 20:39   Válasz erre: 19612
Végül is akár igazad is lehet. Kíváncsi lennék ha csak függetlenek ülnének a parlamentben akik valóban a helyi nép általi ismertsége és tevékenysége folytán lenne megválasztva akkor mire jutnának? Az tény. hogy amit a vezér mûvel a pártjával az a valódi párt fogalmának a megcsúfolása, ez nem párt hanem egy vezérelvû szervezet egyetlen akarattal ami egy helyrõl jön és megkérdõjelezhetetlen. Az ilyen "párt" szokta végromlásba dönteni azt az országot ahol hatalomra jut. Kérdés még ha csak függetlenek lennének a listás helyek amik gyakorlatilag majdnem annyi képviselõt jelentenek mint a valóban megválasztottak, szerintem a listás bejutást is el kéne törölni.

lecso 19612 2013. július 20. 19:46   Válasz erre: 19611
"Ha mindenki független külön akarattal és programmal akkor soha nem lesz egységes irányítás..."

Valami többség csak kialakul akkor is nem? Ha szavazni kell, van igen, és van nem. Hiába vannak háromszázan, csak két csoportba tömörülhetnek.

Vagy az jobb neked, hogy pártfegyelem? Ha csak ezért szavaz oda, mert aszonták? Ha meg nem akkor pézbírság?

Ez a feudalizmusos hasonlat meg csak arra volt jó, hogy megnyugtasd magad, ennél jobb nincs...

tsanyi 19611 2013. július 20. 08:22   Válasz erre: 19607
Igen errõl beszéltünk régebben, de akkor mi legyen a pártok helyett? Függetlenek? Ha mindenki független külön akarattal és programmal akkor soha nem lesz egységes irányítás, a vezér féle egységgel se lenne baj, ha a mi érdekünkben történne, de természetesen a leválthatóság lehetõsége nagyon fontos. Amúgy volt párt nélküli vezetés már nálunk, azt hívták feudalizmusnak ahol különálló urak szövetkeztek épp az aktuális érdekeik szerint egymással egymás ellen és a király mellett vagy ellen a parasztjaik által megtermelt javak árán és az állandó háborúskodáshoz vezetett még véletlenül sem a szegények örömére.

TomRed 19610 2013. július 20. 08:01  
Politikai marketing. "Arthur J. Finkelstein, a Fidesz politikai tanácsadójának pályaképe" http://magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

"E taktika országos szinten azonban már nem mûködött. Az 1996-os elnökválasztási kampány során a Finkelsteinnel együtt dolgozó republikánus elemzõk szerint épp az egyre átlátszóbb Finkel-think vezetett Bob Dole republikánus jelölt vereségéhez Bill Clintonnal szemben. Finkelstein unszolására - utalva a várható adóemelésekre - Dole folyamatosan a spend and tax liberal jelzõvel illette Clintont, azaz olyan "liberálisnak" bélyegezte, aki azért, hogy osztogathasson, feszt adóztatna. Emiatt azonban túlzottan is agresszív, ellenszenves képet festett magáról a barátságos kisugárzású Clinton ellenében. A Finkel-think épp akkor bukott el, amikor kitalálója a csúcsra érhetett volna."

Vajon eladható lesz-e nálunk a máshol már lejárt szavatosságú termék, amivel ez a kedves úriember házal a környékünkón?

A módszer átültetése a gyakorlatba: "Kubatov megint megcsinálta" http://varanus.blog.hu/2013/07/19/kubatov_megint_megcsinalta

tsanyi 19609 2013. július 20. 08:00   Válasz erre: 19608
Hm, miért ne vártam volna mást? Mivel olyat még eddig senki nem tett mint amit a vezér ezért joggal gondolhattam, hogy legalább az elõzõ nagylopásos szisztémához visszatérnének a kisembert élni hagyva....hát ebben tényleg csalódtam, a vezér megteremtette a precedenst és látták, hogy ebbõl semmi baja nem lett így akkor õk is joggal gondolhatják, hogy folytathatják amit a vezér elkezdett és még a hajléktalantól is elvehetik a gatyáját is.....ezért írtam, hogy ha lenne olyan valaki aki azt ígéri, hogy visszatért a 2010-es állípothoz és onnan kezdi újra az egészet a valós és elfogadott jog útján (és nem a lopásokhoz igazított törvényekét) akkor arra szavaznék.

TattooedAngel 19608 2013. július 19. 20:36   Válasz erre: 19606
Naiv vagy, ha mást vártál. Nem, semmivel sem jobb a fidesz, de utálom, hogy most meg mindenki elfelejti, miért is lett lecserélve az a brigád...

lecso 19607 2013. július 19. 12:30   Válasz erre: 19606
Holló a hollónak... emlékszel Sanyi, mit írtam a pártokról nemrég? Nem választani kell közülük, hanem betiltani õket.

tsanyi 19606 2013. július 18. 09:10  
Tegnapelõtt láttam bajnai és mesterházi dumájából részleteket az atv-n....hááát, csalódás volt, ezek igazából nem akarnak változtatni a fidesz által hozott intézkedéseken, ez nem csoda, hisz a hatalmon lévõknek rendesen kedveznek a többiek kárára, de azért ennél többet vártam. Pár tv.-t ugyan megváltoztatnának, de csak általánosságban beszéltek semmi konkrétum tehát nem változtatnának majd. Pl. a trafikos ügyben nem eltörölnék és újra liberalizálnák normális módon ahogy eddig volt hanem csak újra pályáztatnák ami egyértelmû, hogy csak arra jó, hogy a saját embereik kerüljenek bele és nagyjából errõl lehet szó a többi ügyben is. Azt hiszem keresek egy pártot aki visszaállítja a 2010-es alaphelyzetet és onnan boot-olna újra a rendszer, nem baj ha csak én lennék az egyetlen szavazó, akkor is rájuk szavaznék.:)))

desiderus 19605 2013. július 17. 21:05  
Stadion a miniszterelnök kertjének végében, természetesen az adófizetõk pénzébõl :

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20130716-meghokkento-latvany-orban-viktor-falujaban.html

Olyan szánalmas az egész....

klimas 19604 2013. július 17. 18:51   Válasz erre: 19603
Csak aztán vigyázz, mert ha 2/3-ban vannak , maj jól leszavaznak, mondhatsz amit akarsz.....))))

tsanyi 19603 2013. július 17. 13:40   Válasz erre: 19602
Kösz! Ezt most kinyomtatom és mindenhová kiragasztom a lakásban és innentõl nem tûrök ezügyben ellentmondást a kölyköktõl, papírom van róla...:)))

EgonFazon 19602 2013. július 16. 15:54   Válasz erre: 19516
Jó Apa Vagy Sanyi!! (szerintem!)

tsanyi 19601 2013. július 16. 11:43  
Pár napja volt a Vágóval egy mûsor ahol azt mondta, hogy a fidesz a közbeszédben pont azokkal vádolja az ellenfeleit amiket saját maguk csinálnak és ezzel fogják ki a szelet a vitorlájukból hisz kit érdekel ha mindkettõ maffiázza a másikat vagy mutyizza, tolvajozza és hasonlók, az egyik kioltja a másikat.

tsanyi 19600 2013. július 16. 10:58  
Van pár találó hsz. ezen a blogon ami szintén találó, sajnos: http://hafr.blog.hu/2013/07/15/orban-kormany_50_eve_a_legrosszabb?fullcommentlist=1#comments

"Az Orbán-kormánynak sikerült a nemzeti szót a lopás szinonímájává tenni. A siker nyomort jelent, a rend börtönt, a kultúra Kerényit, a felelõsség mások felelõsségét, a tudás seggnyalást, a büszkeség pökhendiséget, a plebejus földbirtokot kastéllyal, a nyilvánosság anyázást és így tovább. Egy virtuális világot teremtettek, de a következmények valósak és remélem a büntetés is az lesz."

"Én évtizedek óta népzenélek amatõr szinten. Eddig nem volt gáz, de most mindenki jobbikos pózernek, vagy fizess seggnyalónak tart. Mert ugye magyar csak akkor vagy ha ez a két segg közül nyalod az egyiket. Ezt is köszönhetem a jobboldali kultúrkampf-nak. Pedig én csupán imádom a magyar népzenét! A politika bepókhálózott mindent, minden alfája és omegája."

....nyilván vannak olyanok akik nem értik, hogy mi is a probléma a vezérrel?....majd õk is fogják amikor sorra kerülnek.

tsanyi 19599 2013. július 15. 17:10   Válasz erre: 19598
Ez az:

tsanyi 19598 2013. július 15. 17:07  
Tûkön ülve várom (némelyik fel is csúszott) a híradókban a tudósításokat ahogy ez a kiváló új igazi magyar vállalat külföldi delegációkat fogad stratégiai tárgyalások céljából a cég székhelyén....:))): http://fedor.blog.hu/2013/07/15/szallj_szallj_solyom_szarnyan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_15&utm_campaign=index

yoss 19597 2013. július 15. 11:22  
Jövõre mindenki menjen el szavazni!
Tök mindegy kire, mert lehet, hogy utoljára teszitek.
http://www.youtube.com/watch?v=V0Ny3epKCLU

Az elejét megmosolyogtam, a végén átkozódva elõvettem a gyerek angol-nyelv könyvét.

tsanyi 19596 2013. július 14. 20:39   Válasz erre: 19595
Ez a lényeg jelenleg, nem lehet tudni elõre, hogy mennyi lesz az annyi.....a megrendelõ természetesen azt fizeti ki amit a díjkalkulátor kiad, de abba valamiért a lopást nem tették bele így azzal nem kalkulál....pedig elég lett volna annyit megadni illetve beletenni, hogy ner kompatibilis számolás ami 20%-os szorzóval számol a' la mister percent vagy átlag magyar számítással kéri-e a díjkérõ?...:)))

klimas 19595 2013. július 14. 20:11   Válasz erre: 19594
" ...fizetõs szakaszok teljes díját az elsõ méterek megtétele után leemelik számlájukról. Mert ez így mûködik." .."
Kérdésem: honnan lehet tudni , hogy mennyit használjátok az utat??? Vagy ezt a ner már elõre kiokoskodta????

tsanyi 19594 2013. július 14. 17:11   Válasz erre: 19593
Ez pedig bevallása egy törvénytelen lopásnak (ami addig törvénytelen amíg nem módosítják sebtiben a tv.-t) mivel a tv.-ben használatarányos km. alapú útdíj szerepel miközben nem úgy mûködik a rendszer tehát törvénytelen, de ez még szavakban sem zavarja ezeket:

"Igény esetén a személyautókra is kiterjeszthetõ az elektronikus útdíjrendszer. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára szerint az újfajta díjszedés akkor sem igazságtalan, ha az ígéretekkel ellentétben nem teljesen használatarányos. A fuvarozóknak el kell fogadniuk, hogy a fizetõs szakaszok teljes díját az elsõ méterek megtétele után leemelik számlájukról. Mert ez így mûködik."

.....és ez miatt nem lehet elõre kiszámolni, hogy valójában mennyi is lesz a díj a fuvar elején mert a végére minimum 15%-kal többet számolnak fel....

tsanyi 19593 2013. július 14. 17:07  
2011-ben vetõdött elõször fel ez és akkor itt is vitatkoztunk róla, illetve vita nem volt hanem mindenki elutasította bár voltak hangok melyek szerint minek a nagy cécó úgysem tudunk semmit tenni ellene. Ennek ellenére akkor kijelentették, hogy a szgk-ra nem fog vonatkozni. A héten viszont felmerült valami államtitkár arcából, hogy bárki választhatja, de nem lesz kötelezõ. Ma szóba került ez mire mondtam, hogy ha ezek megszellõztetik, hogy nem lesz kötelezõ, de választható akkor az az jelenti, hogy hamarosan kötelezõ lesz, úgy látszik nem csak nekem jutott ez eszembe..:)): http://sorkoz.blog.hu/2013/07/14/a_kormany_hazudik?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_14&utm_campaign=index

"A Nemzet Fejési Minisztérium elismerte, hogy az e-útdíj esetleg drágíthatja az élelmiszereket. Azt viszont tagadták, hogy tervezik a személyautók bevonását a nemzeti használatarányosítási programba.

Lassan mondom, hazudnak.

A e-útdíj kiterjesztése a személygépkocsikra csak idõ kérdése. A gyalogosok talán megússzák."

tsanyi 19592 2013. július 14. 16:57  
Szellemi honvédelem?: http://kard.blog.hu/2013/07/14/csizmadia_laszlo_vs_martin_schulz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_14&utm_campaign=index

"Csizmadia úr biztosan elégedett lehet azzal, hogy jogában áll az Európai Bírósághoz fordulni, ha kifogásolja az Európai Parlament egy döntését. Jelzem, hogy ezt idehaza, a hasonló magyar intézmények (Alkotmánybíróság, Országgyûlés) kapcsán már nem tehetné meg, miközben a Antalltól a szocikig ez nem fájt senkinek - csak hogy jelezzem, milyen jellegû problémákról ír az inkriminált jelentés. Ez is megérne egy hasonló levelet, talán egy menetet is, nem?"

tsanyi 19591 2013. július 13. 20:57   Válasz erre: 19590
Ha az eddigieket vesszük alapul akkor lesz gázszünet népszerûbb nevén szénszünet...:))....az lehet, hogy most mivel a kérdésed konkrét megválaszolása jóslás lenne azt kéne mondani, hogy nem tudom....és ezt is mondom mivel tényleg nem tudom, de...és mindig itt van a de.....még az is lehet, hogy a választásokra tekintettel a köv. télen adnak annyi gázt (vagy kényszerítik a szolgáltatót, hogy adjon akkor is ha valamelyik iskola nem fizet), hogy ne legyen szünet ez miatt viszont a tendencia ez....és ha véletlenül mégis lenne szénszünet annak ellenére, hogy most ezt bárki cáfolja akkor a mostani cáfolatot letagadják jobb esetben elhallgatják mint eddig minden esetben tették a vezérék utólag....vagy mint ahogy itt a topicban is....:)

Page 19590 2013. július 13. 20:40   Válasz erre: 19587
lesz szénszünet?

tsanyi 19589 2013. július 13. 20:40   Válasz erre: 19588
Ezzel a rohadt nettel egy hatalmas nagy baj van...sohasem felejt....ha valamit egyszer feltettek az nem tûnik el és könnyen elõkereshetõ. Szerintem tiltsák be!...:)))

tsanyi 19588 2013. július 13. 20:12   Válasz erre: 19586
Itt van néhány a télrõl: http://index.hu/belfold/2012/11/26/szenszunet/

tsanyi 19587 2013. július 13. 20:03   Válasz erre: 19586
Volt a télen, némelyik egyetemen szénszünet volt 2 hétig, persze ez csak az elnevezés volt mivel igazából a gázt zárták el mert nem tudták fizetni a számlát....gondolom ha lett volna focicsapatuk akkor annyi gáz lett volna, hogy a tanerõk és a diákok zsákban hordták volna haza...:)

Page 19586 2013. július 13. 19:58   Válasz erre: 19585
....lesz szénszünet????

tsanyi 19585 2013. július 13. 19:28  
Milyen kár, hogy a vezér nem motorozik, akkor talán motor sportra is fordítanának pénzt. Viszont a focit tényleg annyian szeretik, hogy inkább legyen szénszünet az iskolákban mintsem elmaradjon egy stadion építés vagy ilyesmi?: http://varanus.blog.hu/2013/07/13/gyozott_a_focialista_forradalom?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_13&utm_campaign=index

tsanyi 19584 2013. július 13. 12:39  
Nahát-nahát, akkor most ez a továris mégis csak beletalált vagy mi a fene?: http://kard.blog.hu/2013/07/12/de_akkor_mi_a_baj_tavaressel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_13&utm_campaign=index

"Erre mit olvasok a Magyar Nemzetben:

Magyarországnak külsõ jogállami kontrollra van szüksége, mert "önmaga lábán nem tud megállni". Ez az ország a jogállami kontrollt, a demokratikus intézmények tartalmi mûködését saját erejébõl megvalósítani nem tudja - jelentette ki Martonyi János az Európai identitás - Nemzeti identitás címmel rendezett konferencián Budapesten.

Csak kapkodom a fejem. Hát nem pont ezt mondja a Tavares-jelentés, mint amirõl a külügyminiszter úr beszél? Akkor hol itt a vita?

Hol? Hát az idõgépben, persze. Nézzük a dátumot: 2007. március 10. Nem megyünk bele abba, hogy igaza volt-e (egy megvédés helyett részben szétvert ellenzéki tüntetés után fél évvel), és abba sem, hogy Martonyi állítása akkor volt igazabb, vagy ma? A kettõs mérce ilyen alkalmazását viszont nem tartjuk elfogadhatónak egy magát konzervatívnak nevezõ kormány tagjától. Ha akkor lehetett ilyent mondani, akkor ugye ma is? Ha az akkori ellenzéknek szabad volt így megnyilvánulni, akkor mi is a baj az európai liberálbalzöldekkel?

tsanyi 19583 2013. július 13. 12:26   Válasz erre: 19582
Sokszor nézem ezeket a régi híradókat ezen a honlapon. Teszem ezt mindig úgy, hogy amikor 1-1 hír megjelenik az akkori politikai, gazdasági vagy szociális témákban belegondolok abba, hogy a hírt ki és kinek a megbízásából készítette. Én igazából inkább a bennük látható életkörülményeket, jármûveket nézem szívesen, de a híreket mint olyanokat csak ebben a kontextusban látom. Gondoljunk csak bele ha a mai híradókat megnézik 80 év múlva akkor pl. a Hírtv vagy az ATV híreiben látottak alapján döntik el, hogy mi hogyan éltünk? A médiákban látható hírek ritkán objektívek és hivatkozási alapnak egy késõbbi korban legkevésbé sem alkalmas szerintem.

isti55 19582 2013. július 13. 01:03  
http://filmhiradokonline.hu/

"Ez az elsõ alkalom, hogy egy-egy korszak filmhíradói szakértõi válogatás nélkül, teljes egészében az érdeklõdõk elé kerülnek. Úgy, hogy azokat a közönség kommentálhatja, kulcsszavazhatja, rendezheti és felhasználhatja saját blogjához vagy iskolai prezentációjához.

Mi, a Neumann-nál abban hiszünk, hogy múltunk dokumentumai a jelen kultúrájának építõkövei. A kulturális építkezés pedig akkor sikeres, ha mindenki hozzáfér az építõelemekhez és ha élénk, tényszerû párbeszéd alakul ki az értelmezések között.

Vannak, akik szerint ezek a dokumentumok hamisak, torzítják a valóságot. Szerintünk minden ilyen dokumentum reprezentáció. Nem lehet független a kortól, amelyben született. És nem független a közreadó szándékától sem. A filmhíradó nem olvasható tankönyvként, inkább lenyomatát adja a kornak.

Mint archívum nem tehetünk mást: megõrizzük, ami ránk maradt. Közben pedig lehetõséget biztosítunk az utódoknak arra, hogy értékeljék mindazt, amit mondani akartak magukról az elõdök.

Egy archívum nem ítélkezik. Értéket csak abban képvisel, hogy rábízza-e a tudást a kulturális közösségre. Mi emellett döntöttünk. Éljenek vele boldogan és felelõsen!"

eröt 19581 2013. július 12. 21:11   Válasz erre: 19579
Gúnyolódás de inkább szimpla fasság. Reklámnak szar,termékhez semmi köze.

tsanyi 19580 2013. július 12. 20:28  
Na itt buktuk el, hogy mi legyünk európa urai és most merkel helyett mi diktáljunk..:)):

"1260. július 12.
A magyar hadsereg vereség szenved

Az Ausztria és Stájerország fölötti uralom kérdése miatt kitört magyar-cseh háborúban a Morva folyó mellett, Kroissenbrunn-nál II. Ottokár cseh király hadai legyõzik a halicsi és lengyel erõktõl támogatott magyar királyi sereget. Az ütközetben IV. Béla és István ifjabb király is részt vett. Utóbbi a kunokat vezetve, a portyázó taktikának köszönhetõen komoly zavart okozott a cseh táborban, végül azonban belefutott II. Ottokár király lovasságába. Nagyban befolyásolta a csata kimenetelét, hogy a magyar hadvezetés szervezetlenül hajtotta végre a Morva folyón való átkelést. A vereség következtében IV. Béla lemondott nyugati expanziós törekvéseirõl. "

tsanyi 19579 2013. július 12. 20:14  
Ezt egy valamit magára adó tisztességben megnácult ember vajon a tisztelet jelének veszi vagy gúnyolódásnak?:))): http://www.mult-kor.hu/20130711_hitlerrel_reklamozzak_a_thai_csirket

tsanyi 19578 2013. július 12. 18:56  
Érdekes Csehszlovák történet, vajon mi lehetett az igazi oka a tettének? A gyerekkori traumák? Mindenesetre nem sokat lehetett nálunk errõl hallani: Érdekes Csehszlovák történet, vajon mi lehetett az igazi oka a tettének?

tsanyi 19577 2013. július 11. 17:14  
Leszen itten munka bõviben bárki meglássa! Ki aszemét szemetesekkel és majd közmunkában mi szedhetjük a szemetünket már ha van mert nem biztos, hogy telni fog majd szemét alapanyagra.: http://hvg.hu/gazdasag/20130711_Jon_a_hulladekkommando

"Üzletileg nehezen vállalható feltételek teljesítésére kényszerítheti a hulladékkezelõ cégek külföldi befektetõit az új hulladéktörvényben lefektetett minõsítési rendszer. Kérdés, hogy az állam valóban szorít-e még egyet a vegyes tulajdonú cégeken, vagy beéri a kötelezõ rezsicsökkentéssel. Azt viszont már jelezte, ha gond lesz a szolgáltatással, segít. Úton az állami hulladékkommandó közmunkásokkal."

"Már csak Áder János köztársasági elnök szignójára vár, és életbe léphet az a múlt héten elfogadott törvénymódosítás, mely lehetõvé teszi közmunkásokkal mûködtetett szemét-kommandók „bevetését” olyan a településeken, ahol úgynevezett szolgáltatási szükséghelyzet áll elõ. A várhatóan a katasztrófavédelem alá kerülõ szervezet afféle kukás kommandóként akár a helyi hulladékkezelõ cég jármûveit és eszközparkját is kisajátíthatja, kárpótlás mellett."

....ez az utolsó mondat azért kissé baljós jövõt vetít elénk......ennyire lesz tulajdona bárkinek ha arra szemet vetnek....

tsanyi 19576 2013. július 11. 16:45  
Na igen, fontos a sport és tényleg jó dolog, de azért nem ártana a helyén kezelni: http://magyarinfo.blog.hu/2013/07/10/viktor_nem_focizni_akarok_hanem_dolgozni?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_11&utm_campaign=index

"Orbán Viktor tegnap azt mondta, "ha gyerekeinkrõl van szó, akkor semmi sem drága", illetve, hogy Magyarország jövõje a gyermekeiben van. Csakhogy Viktor ezt nem akkor mondta, amikor visszaadja azt a sok száz milliárdot, amelyet elvett az oktatástól, hanem akkor, amikor a sportutánpótlás-nevelés támogatásáról beszélt.

Viktor! Magyarország jövõje nem a sportutánpótlásban van, hanem az oktatásban. Én nagyon örülök a magyar sportsikereknek, szurkolok Simicska Lajos kézilabdacsapatának, hogy jövõre nyerje meg a BL-t; a magyar válogatottnak, személyes csapatodnak, a Videotonnak, de boldog akkor leszek, ha lesz pénzem, hogy gyereket vállaljak, ha felnevelhetem õt, ha tudom, hogy egy nem átpolitizált, de színvonalas közoktatásba, majd felsõoktatásba jár, és tud majd munkát találni."

tsanyi 19575 2013. július 11. 16:43   Válasz erre: 19574
Ez már rég világos, akik elõször felvetették azok persze nemzetellenesek és karvalytuggyukkik....

kispeti 19574 2013. július 11. 12:33  
Éljen a rezsicsökkentés! :-(((
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/07/11/gigantikus-elelmiszerdragulast-takar-el-a-rezsicsokkentes/#aktualis

desiderus 19573 2013. július 10. 21:26  
Az idei tél alaposan helybenhagyta a közutakat. És sajnos létezik egy gumiszabály, amely úgy szól, hogy mindenkor a közlekedési, az útviszonyoknak és látási viszonyoknak megfelelõen kell közlekedni.
Olyan jogszabály miért nincs, amelyben leírják, hogy a közutakat olyan állapotban kell tartani a tulajdonosnak (állam és önkormányzatok), hogy a személy és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse ???
Sok helyen már az útburkolati jeleket sem lehet látni (például 10-es út) valamint az útburkolat hibáit nem megfelelõen javítják ki.
A Közútkezelõ sárga jármûvei napi szinten grasszálnak errefelé a tevékenység legcsekélyebb jele nélkül. Magyarán az útjavításhoz szükséges kellékek nélkül járnak-kelnek.
És ami kiverte a biztosítékot (lehetett volna motoros is ) :

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/halalos-baleset-goncnel-2199589

tsanyi 19572 2013. július 10. 19:27  
Sok mindent el lehet mondani a vezérrõl, de hogy nincs humora azt nem, vicces fiú:))): http://www.origo.hu/itthon/20130710-orban-az-eu-burokratak-birodalma-fovarosa-brusszel.html

"A miniszterelnök visszautasította, hogy populista lenne. Szerinte a populista beszédmód lényege, hogy annak semmi köze a valósághoz, márpedig õ csökkentette az állami terheket, a deficitet és a munkanélküliséget, a külkereskedelmi mérleg és gazdasági növekedés pedig javult, s az egy fõre jutó jövedelem is érzékelhetõen nõ. "

tsanyi 19571 2013. július 10. 19:16   Válasz erre: 19544
Visszatérve ehhez az álriporthoz, többször hallottam már, hogy a maszopszadesz kormányok igazából azért vesztettek még sokat a szavazóikból túl a tetteiken, mert amikor felmerült ellenük valamilyen ügy és az újságírók vagy bárki kérdéseket tettek fel azokra megpróbáltak válaszolni és ugye ha van válasz akkor fel lehet tenni újabb kérdéseket amik miatt az igazság elõbb-utóbb kiderül. A vezér kommunikátorai ezen okulva választották az elhallgatás és terelés mûfaját. Igazából soha semmire nem válaszolnak egyenesen ami kínos lehetne. Majd kiderül, hogy mire lesz ez jó?

tsanyi 19570 2013. július 10. 18:21   Válasz erre: 19565
Innen egy hsz, és milyen igaz, a dinnyerezsit csökkenteni karvalybûn?:))):

""A Népszabadság információi szerint a társaságok a napokban a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a termelõk képviselõivel folytatott megbeszélésen egyöntetûen mondtak nemet arra a kezdeményezésre, hogy idén is egységes áron kínálják a magyar dinnyét. Az áruházláncok képviselõi kilátásba helyezték, felállnak a tárgyalóasztaltól, ha a kiskereskedelmi árak bármilyen formában szóba kerülnek az egyeztetéseken. A felek ezért végül csak arról állapodtak meg, hogy a kereskedõk reklámozzák a minõségi magyar dinnyét."

A mucskuk, csökkentik a dinnyerezsit."

.....ki mint lop úgy trafik....

tsanyi 19569 2013. július 10. 18:04   Válasz erre: 19568
Nekünk magyaroknak, hisz mindannyian azok vagyunk akik itt élünk nem?

lecso 19568 2013. július 10. 17:51   Válasz erre: 19567
Nekünk? Kik azok a nekünk?

tsanyi 19567 2013. július 10. 17:35   Válasz erre: 19566
Rendben, demokráciában ezt is lehet, lehet szavazni, hogy akarjuk-e tovább vagy sem? Szerinted mi lenne a nekünk ideális rendszer és azt ki mûködtetné?

lecso 19566 2013. július 10. 17:13   Válasz erre: 19565
Konkrétan erre a demokráciának nevezett szarra nagy ívben teszek...

TomRed 19565 2013. július 10. 16:59   Válasz erre: 19564
Szavazz nyugodtan a talicskásokra, ha úgy érzed. http://varanus.blog.hu/2013/07/10/lazar_lesz_a_talicskagyorsito_kincstarnok

Akkor továbbra sem kell elmélkedned olyan bonyolult dolgokon, mint a demokrácia. Meg a Tavares jelentés körmondatai...

lecso 19564 2013. július 10. 15:52   Válasz erre: 19563
Tényleg. Ha õk többen vannak, akkor nekünk legyen kuss. Vazze, elbuktam. Igazatok van, mégiscsak a Libás-Drogos-Bohóc-Dopmenes társaságra szavazok.

TomRed 19563 2013. július 10. 15:09   Válasz erre: 19562
"És innentõl szarok a Tavares jelentésre.
Tombol benne a "többség dönt, ha azok mi vagyunk" filozófia. "

Akkor most már teljesen eltévelyedtél, önmagaddal kerültél ellentmondásba. Ugyanis az imént még azt állítottad, hogy a többség mindent visz elv az üdvözítõ, most meg ennek ellenkezõjét. Megjegyzem pont ugyanezt mûvelte Orbán Viktor is a Tavares jelentés Európai Parlamentben lezajlott vitáján.

Mivel gyanítom, hogy eddig sem olvastad el a számodra érdektelen jelentést, ezért most utoljára idézem belõle mindjárt az értékelés elsõ pontját, amely pontosan a valamilyen szempontból kisebbségben levõ személyek EU általánosan elfogadott normái alapján történõ védelmérõl szól, bírálva a Magyarország jelenlegi kormányának gyakorlatát. Nem Magyarországot, nem a magyar embereket!!!

"Magyarország Alaptörvénye és annak végrehajtása

1. emlékeztet rá, hogy a jogszerûség tiszteletben tartása, amely alkotmányozás esetén is magában foglalja az átlátható, elszámoltatható és demokratikus törvényalkotási folyamatot, valamint a szabad választásokon és az ellenzék jogainak tiszteletben tartásán alapuló, erõs képviseleti demokrácia iránti tisztelet a demokrácia és a jogállamiság fogalmának kulcselemei, az EUSZ 2. cikkében („Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlõség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nõk és a férfiak közötti egyenlõség társadalmában.”) és az Európai Unióról szóló szerzõdés és az Alapjogi Charta preambulumaiban rögzítettek szerint; sajnálattal állapítja meg, hogy a múltban az uniós intézmények az alapvetõ európai értékek védelme tekintetében nem mindig tudtak megfelelni saját elvárásaiknak; ennélfogva hangsúlyozza különös felelõsségét azt illetõen, hogy uniós szinten és a tagállamokban is kiálljon az EUSZ 2. cikke szerinti alapvetõ európai jogok tiszteletben tartása mellett;"

lecso 19562 2013. július 10. 14:53   Válasz erre: 19561
Megnyugtatlak, nem kell a Dunának befagynia, hogy a víziód valósággá váljon.

És innentõl szarok a Tavares jelentésre.
Tombol benne a "többség dönt, ha azok mi vagyunk" filozófia.

Nem lehet. Szerintem se. Tavares, meg a gazdái, nem a nemzet.

TomRed 19561 2013. július 10. 14:18   Válasz erre: 19560
"Többség dönt. Ha van 2/3-a akkor mindenrõl. És a többieknek a tsanyi által alább említett elfogadás marad."

Ennek alapján elkezdtem aggódni a jövõ tél miatt. Ugyanis ha befagy a Duna, akkor a jegén esetleg királlyá koronázza ki a mindenre felhatalmazott kétharmad Orbán Viktort.

Azt javaslom, hogy figyelmesebben olvasd el a Tavares jelentés megállapításait, különös tekintettel az európai értékrenddel történõ összehasonlításra vonatkozó részeket. Ami alapján jelenleg Magyarország az EU tagja.

Még valami: ki is mondta a 2002 évi választások után, hogy a "nemzet nem lehet ellenzékben"? Bármit is jelent ez a furcsa mondás...

lecso 19560 2013. július 10. 13:12   Válasz erre: 19558
Hát olvasgatom, olvasgatom. És a következõt gondolom. Többség dönt. Ha van 2/3-a akkor mindenrõl. És a többieknek a tsanyi által alább említett elfogadás marad.
Tetszettek volna nem öszödölni. Ugyanis bármekkora hazafi, igazmondó államférfi is Gyurcsány, a szavazóknak nem ez jött le. Ez csapta ki a biztit a maradi magyarnál, akárhogy csûrjük-csavarjuk. Jó idõre emlékezni fogunk a lovasdemokráciára. És innentõl rugózhattok ti is, meg a tovaris is, marad az elfogadás. A kutyát nem érdekli az ellenzék, ha nyomorultul kevesen vannak. Lehet számolgatni, hogy mennyi is az annyi, és az a kétharmad nem is kétharmad, a szabályok mindenki által elfogadottak voltak a választásokkor, pénztártól való távozás után...
És ha esetleg megint csak Orbánék maradnak jövõre, mi lesz? Leváltják a népet? Mert nem értenek a választásokhoz?

tsanyi 19559 2013. július 10. 11:42   Válasz erre: 19557
Milyen lehet ha valamit nem fogadok el én vagy a tömeg? Az biztos nem merülne ki egy kis kommentelgetésben. Viszont a kritizálás esetleg nem kívánatos? Látod ezért is jó a demokrácia mert ugye pár évvel ezelõtt is meg lehetett tenni, senki sem került ezért sehova és nem lehetetlenítették el sõt, az elõzõ cégnél ahol melóztunk a vezetés maszopszadesz párti volt miközben az alkalmazottak többsége nyíltan fideszes és pár jobbikos vagy még jobbosabb ember is volt és mindenki nyíltan a céges gépeken küldözgette egymásnak a különbözõ jobbos tartalmakat és rengeteg náci felvétel is keringett, a mi irodánkban a hangadó figura náci volt és állandóan az általa nézett hitler beszédek ordítottak a géprõl, csengõhangja a náci induló volt amit mindig együtt énekelt vele amikor hívták...:))...és ebbõl senkinek nem volt baja.....ma lehetne ennek az ellenkezõjét megtenni egy nyíltan fideszes cégnél?....nem tudom, csak kérdem....

TomRed 19558 2013. július 10. 11:41   Válasz erre: 19554
Az Alkotmány eltörlésére és népszavazás által nem jóváhagyott alaptörvénnyel helyettesítésére is kapott felhatalmazást a mostani rezsim a választóktól?

Újabb idézet a Tavares jelentésbõl:

"Az Alaptörvény és annak átmeneti rendelkezései

AB.mivel Magyarország Alaptörvényét rövid idõn belül, a javaslat (T/2627) Országgyûlés elé terjesztésétõl számított 35 naptári nap alatt fogadták el (2011. április 18-án, kizárólag a kormánykoalíció képviselõinek szavazatával, a kormánykoalícióhoz tartozó személyek által megfogalmazott tervezet alapján), ezáltal korlátozva azt a lehetõséget, hogy az ellenzéki pártok és a civil társadalom mélyreható és lényegi vitát folytathasson a tervezett szövegrõl;

AC.mivel az Alaptörvénynek a 2011. március 14-én az Országgyûlés elé terjesztett tervezete nem a kifejezetten az új Alaptörvény megszövegezése céljából felállított eseti parlamenti bizottságban lefolytatott megbeszélések alapján kidolgozott dokumentum volt, hanem a FIDESZ-KDNP koalíció megválasztott képviselõi által kidolgozott szöveg, ami tovább fokozta az ellenzékkel folytatott konzultáció hiányát;

AD.mivel az alkotmányozásról tartott nemzeti konzultáció igen konkrét témákra vonatkozó 12 kérdésbõl állt, amelyeket a kormánypárt fogalmazott meg oly módon, hogy azok magától értetõdõ válaszokat sugallhattak, és mivel a konzultáció nem tartalmazta az Alaptörvény tervezett szövegét;"

Talán mégis érdemes lenne elolvasnod és elgondolkoznod a jelentés megállapításain (58 oldal normális margókkal, 12-es méretû betûtípussal).
Úgy tûnik, hogy a "gyarmatosítók" próbálják inkább megvédeni az ország állampolgárait a saját kormányának túlkapásaitól...

lecso 19557 2013. július 10. 11:34   Válasz erre: 19555
Nem lehet a diktátor embere ez a tovaris?

Ha nálad ez az elfogadás, milyen lehet ha valamit nem fogadsz el?

tsanyi 19556 2013. július 10. 11:26   Válasz erre: 19554
"Ejj, népszavazás. De nagy hülyeségrõl beszélsz. Mostani bagázs szavazáson keletkezett, és itt hõbörögsz. Népszavazáson megszavaznak bármit, el fogod fogadni? "

Kénytelen vagyok sõt csak ezt vagyok kénytelen önszántamból (!) elfogadni....minden más csak erõszak ami erõszakot szül.....a mostanit is azért fogadjuk még el hisz mi szavaztuk meg......

tsanyi 19555 2013. július 10. 11:24   Válasz erre: 19554
Persze, hogy lehet, de az se nem birodalom (tehát mégsem lehet) se nem gyarmat ugyanis ha demokrácia van akkor annak a pénzügyi lobbinak a lefizetett politikusait el lehet zavarni szabad választásokon. Ha diktatúra van akkor természetesen nem hisz akkor nyilván a diktátor és a sleppje is le van fizetve és szabad választás nincs így tényleg sikerül a pénzzel birodalmat építeni......és kiderül, hogy ezért is fontos a demokrácia.....mert ott mindenre meg van a lehetõség, bármilyen változtatásra vér nélkül....

lecso 19554 2013. július 10. 11:19   Válasz erre: 19551
Nem beszéltem megszállókról, csak elgondolkodtam a jövõrõl. Nagyjából azt fújod amit vártam.
Idegen csapatokról beszélnék, legyintenél. Álljon itt neked egy szakértõ, remélem neki hiszel:

„manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni"

Most persze jön a nem hiteles fordítás szöveg, nem baj keresd meg az eredeti videót a jutubon, és fordíttasd le olyannal, aki érti. Én egy rakás baloldali, zsidó kötõdésû emberrel vitáztam már errõl, amikor ide került a sor, mindig kihátráltak.

Ejj, népszavazás. De nagy hülyeségrõl beszélsz. Mostani bagázs szavazáson keletkezett, és itt hõbörögsz. Népszavazáson megszavaznak bármit, el fogod fogadni?

TomRed 19553 2013. július 10. 11:14   Válasz erre: 19550
A Tavares jelentés konkrétan nem válaszol ilyen kérdésekre. Viszont ha visszaemlékszel az alkalmazottakra sok tekintetben hátrányos Munka Törvénykönyv módosításra, akkor a következõ megállapítások érintik ezt a kérdést is:

"8. úgy véli, hogy – bár más tagállamokban is elterjedt a kétharmados többséget igénylõ törvények alkalmazása, ami 1989 óta a magyar alkotmányos és jogrendnek is részét képezi – a sarkalatos törvények kiterjedt, rendkívül konkrét és részletes szabályok elõírása céljából történõ alkalmazása aláássa a demokrácia és a jogállamiság elveit, mivel lehetõvé tette a jelenlegi – minõsített többség támogatását élvezõ – kormány számára, hogy politikai irányvonalakat véssen kõbe, ami meg fogja nehezíteni az Országgyûlésben mindössze egyszerû többséggel rendelkezõ mindenkori jövõbeli kormányok számára, hogy reagáljanak a társadalmi változásokra, ezáltal potenciálisan csökkentve az új választások jelentõségét; úgy véli, hogy a sarkalatos törvények ily módon történõ alkalmazását újra kell értékelni annak biztosítása érdekében, hogy a jövõbeli kormányok és parlamenti többségû erõk érdemleges és átfogó módon végezhessék jogalkotási munkájukat;

9. úgy véli, hogy az egyéni képviselõi indítvány alkalmazása az Alaptörvény (sarkalatos törvények révén történõ) végrehajtására nem tekinthetõ átlátható, számonkérhetõ és demokratikus jogalkotási eljárásnak, mivel nem tartalmaz az érdemleges társadalmi vitát és konzultációt biztosító garanciákat, és hogy az ilyen indítványok ellentétesek lehetnek magával az Alaptörvénnyel is, amely a kormány (és nem az egyéni képviselõk) kötelezettségévé teszi, hogy az Alaptörvény végrehajtásához szükséges törvényjavaslatokat az Országgyûlés elé terjessze;"

tsanyi 19552 2013. július 10. 10:40   Válasz erre: 19550
Bármikor, itt is megteheted és máshol is, igazából valóban jó lenne errõl nyíltan beszélni minden ellenvéleményrõl is, de inkább az elhallgatás politikáját választja a vezér hisz akkor majd hátha elül és nem kell megmagyarázni semmit.....pedig lehet, hogy, meg tudná, de ezt így sosem tudjuk meg mi.

tsanyi 19551 2013. július 10. 10:38   Válasz erre: 19548
Mirõl beszélsz? Jelenleg ki akar megszállni minket? Jelenleg kinek vagyunk a gyarmata? Jelenleg egyetlen idegen csapatról nem tudok aki itt állomásozna az akaratunk ellenére, jelenleg egyetlen szervezetnek sem vagyunk a tagjai az akaratunk ellenére, bárhonnan ki tudunk lépni ha akarunk és igen ezért kell a demokrácia, hogy ezt valóban meg is tudjuk tenni ha akarjuk és ne csak egy agresszív kisebbség döntsön e fejünk fölött errõl. Ha népszavazás dönt a kilépés mellett akkor lépjünk ki és a lényeg, hogy azért nem vagyunk gyarmat mert ezt megtehetjük szabadon ha akarjuk. De a vezér és tsai miért nem akarják? Talán a pénz miatt? Azt megértem, hogy õ és tsai személy szerint szabadságharcolnak az eu ellen nehogy már az onnan osztott pénz sorsáról be kelljen számolni, de nekem, miért kéne ebben támogatni? A tovaris jelentés tételes vagy csak elnagyolt cáfolata elhangzott valahoil? A vezér ezt valahogy kifelejtette a nagy izgalomban a csatatéren.

....aki a harcot és erõszakot keresi az elõbb-utóbb meg is találja.....a permanens harcnak amit a vezér folytat mindenki köztük a saját népe ellen is azzal a veszéllyel járhat, hogy a kikiáltott ellenségek egyszer csak komolyan veszik......ez zajlik most az eu-ban.....eddig azt hitte, hogy megmarad itthon a harcos retorikája és senki nem veszi majd komolyan külföldön.....hát ez látszik megváltozni....itthon egyenlõre még baj nélkül pufogtathatja, hogy éppen ki a soros kirekesztett népcsoport, de.....

lecso 19550 2013. július 10. 10:37   Válasz erre: 19549
Nem tudom cáfolni.

Ha meg nem pofázhat a dolgozó, akkor kussoljon. És várjon amíg jobb lesz. Tavares jelentésben mi áll arról, kábé mikor pofázhat majd egy magyar melós?

TomRed 19549 2013. július 10. 10:34   Válasz erre: 19546
Én is azt mondom, hogy cáfold meg az adatokat, mivel én a linkeket szerintem eléggé hiteles helyekrõl szedtem.

Egy másik link autentikus forrásból: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=167209

"Orbán: Nem fogjuk hagyni, hogy a válság árát az emberekkel fizettessék meg!"
"A miniszterelnök szerint két százalék környékén lesz a gazdasági növekedés az idén Magyarországon."

Dátum: 2011.07.17

"Orbán Viktor soha nem hazudik?" http://tenytar.hu/hantameter/orban_viktor_soha_nem_hazudik#.Ud0cMdJM9kh

A valóság pedig két év elteltével? http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/hogyan-erinti-a-munkavallalokat-a-tranzakcios-illetek-emelese

"Ebbõl következõen a munkáltató nem utasíthatja a munkavállalót jogszerûen arra, hogy bankszámlát nyisson valamely pénzintézetben, illetve bankszámla számot adjon meg utalás céljára."
"Amennyiben a kollektív szerzõdés a munkabér átutalásáról rendelkezik, a munkavállaló nem követelheti a készpénzben történõ kifizetést."

Szerintem a mai világban a munkavállalók nincsenek olyan helyzetben, hogy bármit követeljenek, sajnos...

A gazdasági növekedésre pedig inkább be se teszek linket.

lecso 19548 2013. július 10. 10:29   Válasz erre: 19547
Nincs kimutatásom.
Ez esetben be kell látnom, neked van igazad, és az EU-ban nem a pénzükért aggódnak, hanem a DEMOKRÁCIÁT féltik. Jogos a jelentés, sõt jogos lenne egy megszállás, totális felügyelet, irányítás, esetleg egy atombomba, ha másból nem tanulunk. No természetesen demokratikus felügyelet, irányítás, és természetesen egy demokratikusan ledobott, demokratikus atombomba.

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők