19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 19747 2013. július 29. 21:16   Válasz erre: 19745
Rendben igazad van....,de a gyermekednek ezt szánod? ....mert én nem...a fejlõdés lényege az, hogy az utódoknak jobb legyen mint nekünk....én nem tekintem értéknek azt ahogy akkor éltem hanem egy állapotnak, akkor az volt a normális, de mára már nem az és ha a népünket egy olyan életszínvonalra erõszakolnánk vissza akkor pont azt a "csatát" veszítenénk el amit meg akarnak sokan vívni amikor elfogynak a föld tartalékai....mivel a többi ország nem olyan avítt, hogy ellenálljanak a fejlõdésnek és akkor azok egy magasabb szinten lesznek ami egyértelmûvé tenné a végkifejletet.....

....pl. itt van az egyik gyermekem, nekem gondom van a telómmal és megkérem, hogy segítsen beállítani, megoldja pár mp alatt és visszaadja múködõképesen miközben igazából nem ez érdekli mert orvos akar lenni és bioszból igen jó.....én meg nézem ahogy unottan megoldja amit én órák óta nem tudtam.....és eszembe jut, hogy mi lenne ha azt akarnám, hogy Õ is elégedjen meg azzal az élettel ami nekem jutott?....rántsam le a magam szintjére? ....nem akarok ennyire aljas lenni...

Jam Clerk 19746 2013. július 29. 21:14   Válasz erre: 19743
Nem az a kérdés, hogy te, mint egyén mit szeretnél, meg hogy jobbat akarsz a leszármazottaidnak, mint ami neked volt... ez tök normális "igény". A gond az, hogy ha mindenki így akarja a JELENLEGI igényekkel, akkor a rendszer nem életképes. Tehát változtatni kell rajta valahogy... vagy pedig majd nem csodálkozni, ha megint belecsöppenünk egy ilyen "világrendbe" (mármint jó esetben, és túléljük az átmenetet). Nem egy klasszikus, de mondjuk olvasd el Robert Merle: Malevil c. regényét, az is valami hasonlót taglal, persze még a hidegháború idejérõl.

eröt 19745 2013. július 29. 21:07   Válasz erre: 19743
Falusi surmóként kezdtem.A túrás,ásó,egyebek megvan.A nácit nem kell érteni.Mi falun akkor mentünk fürödni a folyóra amikor kedvünk diktálta.A léghuzatos wc+lapulevél sem tett kárt az önbecsülésemben.
Nem az ûttörõmozgalom jelmondata volt az,hogy Legyetek gyorsak mint az agár,erõsek akár a bõrszíj és szívósak akár a KRUPP ACÉL?
Am píssz.

tsanyi 19744 2013. július 29. 20:57   Válasz erre: 19742
Akkor szoci volt....ez nem fér össze a nácival....vagy mégis?....az akkori jövõ pont oda vezetett ahová sikerült eljutnunk....egy uram-bátyán mutyivilághoz ahol csak az érvényesül akinek van ismerõse a pártban vagy máshol mert anélkül még ennivalója sem lesz....ez oda vezetett, hogy az ország vezetése a 80'as évekre olyan nímandok kezébe került akik simán elárulták a népüket, szüleiket és mindenki jövõjét....az ilyen nyomorult rendszer az ilyen emberek termõföldje mert a feljutás semmi máson nem múlik csak korrupción és haverságon, ez volt a szoci és ez van most is....és ugyanaz lesz a vége mert nem tud más lenni....

tsanyi 19743 2013. július 29. 20:52   Válasz erre: 19741
Lehet lájkolni, de a gyermeked most épp a földet túrja vagy szgépezik? ..és ha lekapcsolnád a villanyt és mondanád Neki, hogy tipli ki ásót ragadni (na nem úgy csak akkor hanem örökre) vajon mit szólna hozzá?....és Te élnél úgy mint nagyszüleid?....mert nekem valahogy nincs kedvem hetente egyszer fürdeni (pedig polgári család voltak), gangos WC-re járni (vagy légöblítésesre), kirándulni legfeljebb 10km-re mert ugye nincs saját jármû, nyugdíj, egészségügy csak ha van rá pénzed (na jó 50 éve a szociban ezt elkezdték), a gyerek majd a földeken felnõ és írni-olvasni megtanítja a pap (és másra is) meg ilyenek....én nem akarok úgy élni mint nagyszüleim és szerintem Õk sem akarnák ezt hisz nem ezért gürcöltek hanem, hogy a leszármazottaik jobban éljenek mint Õk....

eröt 19742 2013. július 29. 20:41   Válasz erre: 19740
Ötven éve volt jövõ.Volt remény és volt béke. Akkorriban születtem.A szüleim vettek egy FF tv-t.Én 86-ban még szintén azt vettem és nem akartam növekedést.Most se akarok.Nekem pont elég ugyanakkora autó,motor mint az elõzõ.Lehet már õskövület lettem.

eröt 19741 2013. július 29. 20:34   Válasz erre: 19738
Gigamegalike.

tsanyi 19740 2013. július 29. 20:09   Válasz erre: 19738
"Amit most élünk az fejlõdés?"

...nem az?...akkor pl. az 50 évvel ezelõttihez képest nem az?...

tsanyi 19739 2013. július 29. 20:07   Válasz erre: 19738
igen, ezekkel az érvekkel akarnak visszavezetni a múltba minket, de amikor valóban arra kerülne a sor, hogy hát, nincs gáz, villany és vezetékes víz és tessék kimenni a földekre aztat mûvelni mert visszatérünk az anyatermészethez akkor lenne nagy nézelõdés azok között akik ezt hirdetik...persze akik ezt hirdetik nem ám úgy gondolják, hogy majd õk csinálják ezt, á nem dehogy, majd a többiek, õ meg marad úgy ahogy van....a zászló mindenkinek áll, menjen ázsiába és csinálja azt amit észak koreában (bár épp ma néztem egy videót róla és biza ott is elkezdett változni a nép viselkedése, nem véletlen, hogy a vezetõség annyira keménykedik) senkinek nem kötelezõ emberi módon élni és a gyerekének jobbat akarni mint ami neki jutott.....viszont egyetlen dolgot ne akarjanak...a többiekre is ezt kényszeríteni....a többiek sem kényszerítik õket az emberi létre tehát õk se akarják a többieknek azt a létet...

Page 19738 2013. július 29. 20:01   Válasz erre: 19733
Amit most élünk az fejlõdés? Morális? Vagy tudományos? Vagy mi? " A föld energiahordozói végesek ha csak nem találunk valami végtelent akkor biza elfogynak és akkor mi lesz?....kidobjuk a számítógépeket, szerszámokat és minden mást?...." Ja a számítógépet nyugodtan kidobhatjuk a szerszámokat nem. De ahhoz, hogy élhessünk elég a munka a szeretet és megbecsülés /nem közhelynek szántam/ Végtelent meg nem találunk ahhoz túl rövid az emberiség léte!

tsanyi 19737 2013. július 29. 20:00  
Egyébként a kirajzásunknak mi lenne az alternatívája?....ahogy gondolom erõszakon kívül semmi.....a háborúkkal meg az a baj,. hogy el is lehet veszíteni õket (mondjuk ebben már nagymesterek vagyunk) és akkor a kiirtottak kategória mi leszünk és a családunk.....,hogy nézne szembe valaki a gyerekével amikor nagy hangon beleugrott egy háborúba és a végén a kivégzés elõtt meg kell neki magyarázni, hogy de hát õ jót akart neki csak a másik erõsebb volt...volt már ilyen párszor és a társadalmi fejlõdés szerintem azt is jelenti, hogy mindent próbáljunk meg erõszak nélkül megoldani és ennek nem nagyon van más módja...

tsanyi 19736 2013. július 29. 19:56   Válasz erre: 19731
Na ez az...,de miért nem kéne ott szaporodni ahol így gondoljuk?....az õ szempontjukból pontosan a túlszaporulat jelenti a megélhetést és az öregkori túlélést ameddig lehet.....nálunk azért nem kell annyi gyerek mert van nyugdíj és öregkori ellátás....na majd megnézhetjük ha megszûnik a nyugdíj, hogy mi lesz.....ez ösztönönös dolog, nem nagyon tudnak kínában sem mit kezdeni vele, ott is csak jobban élõknek van egyre kevesebb gyereke hiába vannak a törvények, bár az újabb hírek szerint lassan lánygyerek hiány van...igaz csak a jól élõ 100millió között..:))

tsanyi 19735 2013. július 29. 19:53   Válasz erre: 19726
Ez az igazi utópia és megvalósíthatatlan jelenleg, amúgy olvastam nemrég valahol, hogy a legjobb születésszabályozást épp a demokrácia és a fogyasztói társadalom valósítja meg és ha belegondolunk tényleg így lehet hisz hol nincs túlszaporulat? ....és hol van?....és miért épp a legszegényebb régiók szaporodnak túl? ....ezeknek egyszerû okai vannak

tsanyi 19734 2013. július 29. 19:51   Válasz erre: 19725
Erre akkor lenne már szükség amikor már a végét járjuk tehát amikor már késõ és egymást öljük a kajáért...most még elõre lehet gondolkodni, összefogni és megoldani....amúgy miért kéne ekkora kolóni8áknak elindulni?...anno amerikát, ausztráliát a túlnépesedett európa rögtön milliós áradattal lepte el?...szép lassan...

tsanyi 19733 2013. július 29. 19:48   Válasz erre: 19728
Mivel ha a fejlõdést ha megállítjuk és megrekedünk egy szinten akkor óhatatlanul elindul a visszafejlõdés és kezdõdik minden elölrõl. A föld energiahordozói végesek ha csak nem találunk valami végtelent akkor biza elfogynak és akkor mi lesz?....kidobjuk a számítógépeket, szerszámokat és minden mást?....és újra kézzel túrjuk a földet?....nem hinném, hogy bárki ezt szeretné a gyerekeinek...

tsanyi 19732 2013. július 29. 19:45   Válasz erre: 19727
Mi más?

eröt 19731 2013. július 29. 19:43   Válasz erre: 19726
Ez is jó ötlet lenne.De fõleg ott szaporulnak ahol nem kéne.

eröt 19730 2013. július 29. 19:37   Válasz erre: 19722
Nekem ugyanez a véleményem.

Page 19729 2013. július 29. 18:15   Válasz erre: 19725
imf elzárta a csapot, megszûnt a teszkó akció. Nincs mese menni kell:)

Page 19728 2013. július 29. 17:55   Válasz erre: 19724
...itt már lezabáltunk mindent oszt go?

Page 19727 2013. július 29. 17:45   Válasz erre: 19724
Sáskajárás?

Jam Clerk 19726 2013. július 29. 16:23   Válasz erre: 19724
Szerintem meg bõven elegendõ lenne, ha nem szaporodna ilyen esztelenül az ember. Ha minden ország legföljebb 10 millió lakossal rendelkezen, bõven elférne mindenki itt is.
A "végtelen növekedés" mítosza nem csak gazdaságilag marhaság, de a populáció szempontjából is. Magunk alatt vágjuk a fát, de eszünkbe se jut, hogy beérjük az elérhetõ és fenntartható mennyiségû gyümölccsel, és csak annyi jut eszünkbe, hogy "majd akkor keresek egy másik fát"? Ez lenne az út? Ne már.

lecso 19725 2013. július 29. 14:47   Válasz erre: 19724
Nyilván azokra a monnyuk tízmillió fõs ûrhajókra sorsolással lesznek a jegyek osztva... Sanyi vazze te aztán tudod hogyan hozd ki mindenbõl a legjobbat...

tsanyi 19724 2013. július 29. 14:40   Válasz erre: 19722
Na látod, ezt írom régóta, nincs más út mint az amit ma utópisztikusnak tartunk nevezetesen, hogy kilépjünk az ûrbe és más bolygókon is letelepedjünk. Ezt viszont csak globalizációval lehet megvalósítani, a széthúzó nemzetállamokkal ez nem lehetséges mert egyetlen ország sincs jelenleg olyan erõs egyedül, hogy ezt véghezvigye. Én ugyan több mint 50-100 évre teszem mire összeomlanánk így magunkban (lásd olajról is kiderült, hogy nem csak 50 évre elegendõ hanem még akár századokra is), de az tény, hogy elõbb-utóbb feléljük és kinõjük a földet.

tsanyi 19723 2013. július 29. 14:36  
Erre mi szükségük van?: http://www.origo.hu/itthon/20130729-ujra-felallitjak-temesvaron-a-szegyenszobrot.html

Jam Clerk 19722 2013. július 28. 22:14   Válasz erre: 19717
Nekem inkább az a kérdés, hogy ha egy véges rendszerben (ami ez a földgolyó) folyamatosan (bármilyen értelemben vett) végtelen növekedést várunk el, akkor mikor fog az erre épülõ politikai-gazdasági-társadalmi rendszer átmenni zuhanórepülésbe, illetve hogy mivel fog ez járni. Valamilyen irányban (utópisztikus értelemben haladás elé, realisztikus szemmel nézve kaotikus irányba) mindenképp változni fog a rendszer, tehát nem gondolnám, hogy a "klasszikus" kormányzati berendezkedések bármelyike is hosszabb távon (értem ez alatt a következõ 50-100 évet) életképes marad. Akkor viszont az egyén szabadsága meg a hatalom kiszolgálása is új értelmezést kell, hogy nyerjen elõbb-utóbb. Vagy simán csak nem merül föl, mint kérdés.

tsanyi 19721 2013. július 28. 19:15  
Ez de szép:))): http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_prostitucio_menti_meg_a_gdp-t.560166.html

....vazz, így akarják elkerülni a zunijósok a túlzott deficit eljárást?....ez gyönyörû...:))...még a végén tényleg a vezérnek lesz igaza...:) ..ezzel 1 nap alatt az adósságállomány 50% alá esik itthon...:)))

tsanyi 19720 2013. július 28. 18:49   Válasz erre: 19719
Ehhez még annyit, hogy a libázás, gyurcsótány, viktátor meg ilyenek nekem is megy hisz õk azok akik tönkreteszik az életünket.....de ebben az a lényeg, hogy az eddigiek nem hoztak ilyen törvényt ezek meg igen....a kettõsmére remekül mükszik.....aki a mi ellenségünket szidja a mi kutyánk kölyke, de aki minket szid az ellenség.....

tsanyi 19719 2013. július 28. 17:29  
Hm, tehát nem lesz majd szabad szidni talán kritizálni sem a közszereplõket akik elsõsorban persze a politikusok....érdekes, hogy ez csak mostanában vetõdött fel, talán a mostaniaknak szúrja a szemét? .....tényleg, lesznek kivételek akiket szabad majd szidni?....mert ha nem lesznek akkor mi lesz a libázással, gyurcsótánnyal meg az ilyenekkel? ...azt azért nehogymá´ ne lehessen, hogy az egyszeri nemzeti ember ne nyilváníthassa ki a véleményét amit neki megmondtak a pártban! : http://www.origo.hu/itthon/20130728-alkotmanybirosaghoz-fordult-az-ombudsman-az-uj-ptk-miatt.html

kispeti 19718 2013. július 28. 14:20   Válasz erre: 19716
Churchill azt mondta, hogy nagyon nehéz a demokrácia mûködtetése, de több ezer éve jobbat nem találtunk.

tsanyi 19717 2013. július 28. 13:56   Válasz erre: 19716
Igen ennek nálunk illetve hasonló áldemokráciákban van alapja, de ez változhat és csakis a demokráciában van lehetõsége a változásnak épp ezért kell ragaszkodni hozzá. Melyik rendszer lenne az alternatívája ahol ez egyén valamennyire szabad a vállalkozásával együtt és meg is tud élni a hatalom különösebb kiszolgálása nélkül? A királyság, alkotmányos monarchia (az amúgy akár demokráciának is tekinthetõ amennyiben a nép választ és nem csak kiválasztottak), diktatúra?

Jam Clerk 19716 2013. július 28. 12:00   Válasz erre: 19714
Talán Churchill mondta, hogy "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma. Eltekintve a többitõl, amivel idõnként megpróbálkozunk."

Ettõl eltekintve, egy ideje már "nem hiszek" a demokráciában. A többiben sem, ez igaz. Viszont nem érzem tisztességesnek, fõleg magammal szemben nem, hogy olyan ígérgetõjánosra adjam a "szavam", vagy a "megbízásom", akirõl nem tudok semmit, aki nem engem képvisel, miután odakerül. Túl nagy a rendszerben a távolság a "megbízó" és a "megbízott" között. Nem támogathatom a demokráciát, mert csak viccnek, mások játékának tartom, de nem is teszek ellene (ha csak a passzivitásom nem minõsül annak).
Teljesen más szemszögbõl nézem ezt az egészet, amihez képest a rendszer egyes elemeirõl való vitázás vagy a részek javítgatására tett kísérletek módszertana legalább másodlagos, ha nem sokadlagos.

tsanyi 19715 2013. július 28. 09:22  
Amiért ultragáz a külhoniak szavazati joga, már csak nem is az, hogy szavazhatnak (ez ugye eléggé többesélyes hiába is mondják, hogy biztos a vezérre voksolnának) hanem az ahogy ezt megtehetik: http://egyszeregypol.blog.hu/2013/07/27/rakosi_tapsolna_oromeben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_28&utm_campaign=index

" Ami borzasztó a dologban, hogy Pálffy Ilona felvetése szerint:

„Feladhatja postán abban az országban, amiben lakik, feladhatja postán a Nemzeti Választási Iroda részére ezt a levelet, de eljuttathatja a választást megelõzõ 15. naptól az adott országban lévõ konzulátusokra, nagykövetségekre. Ott majd lesz egy ilyen postaládának nevezett urna, ahol nem kell semmit sem igazolni, hanem bedobhatja. De bedobhatja akár az egész faluét is, hogyha valakit megbíznak azzal, hogy szedje össze, és vigye már be a konzulátusra, mondjuk Csíkszeredára ezeket a levélszavazatokat, borítékokat. Áthozhatják Magyarországra, ott is fel lehet adni postán. És Magyarországon is, a választás napján majd lesz minden választókerületben egy kijelölt szavazókör, ahol szintén leadhatók ezek a levélszavazatok.”

Ez kész. Rákosi Mátyás, ha élne, sírva könyörögne egy ilyen elnökasszonyért, aki gyakorlatilag legalizálta volna a kékcédulás választásokat - mert nem voltak azok, csak senki nem mert szólni a rendszerváltásig - mert ez valami olyan szintû baromság, ami még a Kiskopasznak sem jutott volna eszébe soha. "

tsanyi 19714 2013. július 28. 06:53   Válasz erre: 19713
"Ez az ország mûködni fog a szavazatom nélkül is"

Ez nem biztos, a mostani helyzet is abból alakult ki, hogy minden választáson egyre többen maradnak távol ami8 tényleg csak a pártoknak jó. Igaz, jelenleg nem nagyon van senkinek sem igazi alternatívája, de majd ahogy Lecsó is írta valami függetlenre szavazok már ha lesz olyan.

......és amivel elérték ezt hosszú évek alatt a hatalmon lévõk, az utóbbi idõben egyre többször hallottam a kognitív disszonanciáról amirõl fogalmam sem volt mit jelent, de egyszer csak kiderült, hogy ez egy bevett taktika a hatalomtól, hogy a választókat érdektelenné tegye és beletörõdõvé. Nevezetesen, hogy az igazságot következetesen elhallgatják tehát, hogy rosszul élünk és bajok vannak ellenben egyfolytában öndicsérõ és az ország állapotát folyamatosan egyre jobbnak feltüntetõ nyilatkozatokat tesznek sõt presztízs beruházásokkal ezt alá is támasztják amiket erõn felül végigvisznek. Ezáltal az egyszeri polgárban egy meghasonlás történik hisz érzékeli a saját bõrén, hogy milyenek az állapotok, de ennek az ellenkezõjét harsogják állandóan a fülébe és ezt az állapotot nem képes feldolgozni ami miatt befordul (politikailag) és kirekeszti magából, inkább nem foglalkozik vele és elfordul teljesen a politikától amiért is egyre többször hallani azt a véleményt, hogy minek foglalkozzak vele, minek menjek szavazni úgysem tudok változtatni semmin és ez csak a pártoknak jó akiknek a fix bázisa (hívõk) amúgyis elmennek szavazni bármit is csinál kedvencük.....

Jam Clerk 19713 2013. július 27. 21:01   Válasz erre: 19712
Nem vagyok fideszes. Se emeszpés, se jobbikos, se ööö... van még ott más bohóc? Mindegy. Ez az ország mûködni fog a szavazatom nélkül is. Nem sértettség, csak sima megállapítás... olyan ez, mint pl. a foci, vannak a drukkerek, meg a kívülállók. A drukkerek azt hiszik, attól hajt a csapat, mert buzdítják õket, a kívülállók meg a csapat költségvetését nézik. Az meg olyan, amilyen. Minek drukkoljak bármelyik oldalnak is?

tsanyi 19712 2013. július 27. 20:48   Válasz erre: 19711
Ok, rendben van, egy hsz-ben felvetették ezt és elgondolkoztam rajta......amúgy az sem baj ha fideszes vagy, miért lenne baj?.....

Jam Clerk 19711 2013. július 27. 20:43   Válasz erre: 19710
A két elsõ idézett kijelentés között nem feltétlenül van ellentmondás. A elsõ a közepes képességûekrõl szól, a második meg arról, hogy valaki tehetséges (tehát nem középszerû), akkor eljuthasson az egyetemre.
Félre ne érts, nem vagyok orbanista, sõt. Egy ideje cefetmód nem érdekel a politika, egyik oldala sem (túl kicsi ez a játszótér, mégis tele van hülyékkel, herékkel, satöbbi), csak a két idézetre és az esetleges összefüggésre reagáltam, "elméleti síkon".

tsanyi 19710 2013. július 27. 19:59  
Nincs mit hozzáfûzni:

"„A 240-es minimális felvételi ponthatár a középszer ponthatára, az egy közepes dolog. Szerintem közpénzen, adófizetõk pénzbõl egyetemen tanítani, taníttatni középszerû teljesítményû fiatalokat nem érdemes. Nem vagyok az ellen, hogy a közepes képességûek is tanuljanak, de nekik nem egyetemen kellene tanulniuk, nekik egy másfajta képzésre van szükségük. Sajnálom, hogy ilyeneket kell mondanom, de a kommunista rendszerben voltak dolgok, amelyek ésszerûbbek voltak, mint a mai dolgok.” (2013)

,,Nem az a baj, hogy Magyarországon jelenleg túl sokan járnak egyetemre, mert nem érjük el az uniós átlagot az egyetemre, fõiskolákra járók arányát tekintve. Magyarország jövõjét a kimûvelt emberfõk határozzák majd meg, ez a jövõ sokkal inkább függ a tudástól, mint a pénztõl. Ezért fontos, hogy Magyarországon minden szegény sorba született, de tehetséges gyerek eljuthasson az egyetemre.” (2008)

Azt hiszem, fölösleges azon merengeni, a fenti egymásnak nem kicsit ellentmondó kijelentések közül melyiket gondolja komolyan Orbán Viktor. Mindkettõt komolyan gondolta. Abban a pillanatban amikor kiejtette a száján. És ezzel nem elõször azt is hozzátette: gondolkodásra képtelen, a tágabb összefüggések idõbeni megértésére alkalmatlan masszának tartja a népet, következésképpen megengedheti magának, hogy miniszterelnökként homlokegyenest mást gondoljon, mint öt évvel azelõtt miniszterelnök-jelöltként gondolt ugyanarról a kérdésrõl. Csakhogy akkor, amikor oktatáspolitikai kérdésekrõl, azaz egy ország képzett humánerõforráson alapuló jövõjérõl van szó, ez a fajta hozzáállás egyáltalán nem bocsánatos bûn."

Ez meg egy hsz:

"Miért választotta az ELTE-t és miért választotta a jogot?

Kevés fogalmam volt, hogy mit jelent jogásznak lenni, viszont nem voltam elég jó magyarból és történelembõl ahhoz, hogy felvegyenek a bölcsészkarra, valamint nem voltam elég jó matematikából és fizikából sem. Egyetlen lehetõségem volt: a jogi kar. Megcéloztam és elértem.

…úgy tudom, a futball is szerepelt a jövõképek között.

Szerettem volna futballista lenni. De olyan kevesen voltak, akik biztattak volna azzal, hogy van elég tehetségem hozzá, hogy beláttam, jobban teszem, ha inkább diplomát szerzek. De ha választhattam volna, akkor nem kétséges, hogy a futballt választom."

orbán viktor, aki soha egy napot sem töltött jogi pályán. "

tsanyi 19709 2013. július 27. 19:44   Válasz erre: 19707
Még nem, de ezt csak a lehetõségei nem engedik...hisz megvallotta, nem a diktatúra ellen harcolt hanem az azt vezetõk ellen....ma viszont már inkább próbálja létrehozni....ne nagyon mismásoljunk, anno hitlernél is ez volt...hagyták hadd csináljon amit akar mert úgysem érdekel senkit...oszt mi lett a vége?

eröt 19708 2013. július 27. 18:04   Válasz erre: 19707
Á dehogy.Ezt írtam volna?Csak volt olyan,hogy maradt az akinek nem kellett volna okvetlenül.

lecso 19707 2013. július 27. 17:49   Válasz erre: 19706
Úristen. Viktor egy Hitler?

eröt 19706 2013. július 27. 17:17   Válasz erre: 19705
Volt már ilyen a történelemben.Adolfot se váltották le.

lecso 19705 2013. július 27. 17:09   Válasz erre: 19704
Hát, akkor hogyan lehetséges, hogy fennáll a veszélye, hogy maradnak?

eröt 19704 2013. július 27. 16:25   Válasz erre: 19703
Kb mindenkiére.Már önjáró.

lecso 19703 2013. július 27. 15:58   Válasz erre: 19702
Hát, eléggé tesz a véleményedre Viktor. Úgy néz ki.

Yossarian 19702 2013. július 27. 11:41   Válasz erre: 19691
Véleményem kb, mint tsanyié. Majd ha lesz mibõl, akkor lehet támogatni. És ide szavazni csak az itt élõ magyar állampolgárnak van joga. A pénz elköltésébe az szólhat bele, aki részt vett az összehordásában. Ez szvsz elég nyyilvánvaló.

TomRed 19701 2013. július 27. 09:00   Válasz erre: 19695
A hit és a bizalom az igen fontos az ilyen nehéz idõkben. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=YhGDnO6JcuQ

eröt 19700 2013. július 26. 21:18   Válasz erre: 19697
Nem kell azt cáfolni.Már maga a mondat blõdség.Ugyanott van mint 10-ben és növekszik. Akkó most ?????

tsanyi 19699 2013. július 26. 20:23   Válasz erre: 19694
Ne is mond!..:))

tsanyi 19698 2013. július 26. 20:11   Válasz erre: 19695
Amúgy ezzel az egész államadósság, gyirmótosítók ellen harccal, nekünk járó eu-s jussal még akkor is ha a vezérnek igaza van és nyertünk és dõl a lé.....akkor is csak egy baj van ezzel...nevezetesen, hogy ez nekünk egyszeri állampolgároknak édesmindegy....tök mindegy mekkor az államadósság, tök mindegy mennyi pénzt ad vagy nem ad az eu, imf vagy bármely más hitelezõ....mivel mi semmit nem látunk belõle.....az elõzõ kormány is (azért kerültek lapátra), de ez különösen nagy mértékben simán elsimicskázza úgy az összes befolyó hitelt, adót és járulékot, hogy azoknak számunkra semmi jelentõsége sincs......nekünk csak egy van ezekbõl a nemmegszorítás....

tsanyi 19697 2013. július 26. 19:51   Válasz erre: 19695
Cáfold, és ha sikerül akkor tényleg hülye esetleg fizetett karvalyügynök (ez mondjuk lehet, de attól még igaza is lehet) a posztoló...és nekünk nem jó, nagyon nem jó fõleg, hogy ez miatt akkorát nemmegszorítottak rajtunk, hogy belegebedünk....

tsanyi 19696 2013. július 26. 19:50   Válasz erre: 19691
Ez egy igen leegyszerûsítõ válasz....lehet nézni alfától, a Mo.-n élõ kisebbségeknek 1848-ig nem igazán volt eltérõ élete a magyarokétól (kivéve talán a románokat) sõt a jobbágyságnak tök mindegy volt a nemzetisége, 48-tõl kezdõdött ennek hangoztatása (illetve magyarkodás elõtte is volt, de akkor annak még nem volt jelentõsége az emberek életére bár a Rákóczi szabadságharc is már a jobbágyok Esze Tamás vezetésével kezdték akik elszöktek a földesuruktól, de szervezetlenek voltak és az urak az õ erejükkel elérkezettnek látták az idõt a habsburgoktól való elszakadásra és ezért kérték fel Rákóczit, de akkor még senkit nem érdekelt, hogy milyen nemzetiségû az adott paraszt vagy úr, igazából Esze szabadságharcnak inkább nevezhetõ az a lázadás) el a magyar nemzetieskedés ami kezdte az országon belül élõ kisebbségeket mindenféle törvényekkel magyarrá tenni, de ugye mivel a habsburg birodalmon belül (sokak szerint az a birodalom tekinthetõ az eu elõdjének) a nemzetek eléggé szabadok voltak senki nem nyomott el senkit csak azért mert rác, oláh, magyar, szerb vagy horvát így ez megütközést keltett aminek az eredménye az lett, hogy nem nagyon kedveltek minket és ennek meglett az eredménye igaz némi francia segédlettel, de cseh kezdeményezéssel.....

"Komolyan van valaki aki azt álltja, hogy egy magyar gyermeke, ha ott kinn született, akkor mosom kezeimet, és kalap kabát, ennyi volt?"

....nem, tudod jól, hogy ezt senki nem gondolja, de...de amíg itt növekvõ szegénység van és épp egy remek kis diktatúra van kialakulóban (amit igazából még az ezt leváltani szándékozók sem bánnak lásd. bajnai-mesterházi paktum) ezért talán a magunk bajával kéne foglalkozni kormány szinten és ha majd olyan jól állunk mint ahogy kéne majd utána segítsük meg adóforintjainkból akik rászorulnak a határion túl......nem beszélve arról amit már lejjebb írtam, nem vagyok másodrendû magyar mert elõször az itt élõket akarom segíteni....a magánvagyonából mindenki azt segít és ott ahol és akit akar, de a közösbõl nem.....na meg oda szavaz ahol él....abban a pillanatban amikor a románok megengedik nekünk, hogy szavazzunk a választásukon akkor sima liba....

lecso 19695 2013. július 26. 17:00   Válasz erre: 19692
"1. Az államadósságunk pontosan ugyanott van, ahol 2010 második félévében, és a tendencia jó ideje növekvõ."

Idáig jutottam az olvasással. Aki ezt írta, egy igen nagy hülye.
Nem baj, nektek jó.

desiderus 19694 2013. július 26. 16:30  
Barátom, tsanyi...te mennyit melózol ennyi pénzért...nyitottál volna trafikot.... :-)))

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130726-egyre-jobb-uzlet-a-trafik.html

Audimania 19693 2013. július 26. 16:24   Válasz erre: 19692
Lehet, de nem nekünk kellene, sokkal inkább egy jó ügyésznek meg egy bírónak ... végre.

desiderus 19692 2013. július 26. 16:02  
Ezen lehet gondolkodni...

http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2013/07/26/orban_kulugyi/

lecso 19691 2013. július 26. 13:24   Válasz erre: 19688
Megvilágítom.
Nézzük egy kicsit kifordítva. Azt az állítást, miszerint a Trianon elõtti Magyarországon rossz sora volt a kisebbségeknek, azzal lehet-e cáfolni, hogy mivel Magyarországon születtek, õk magyarok, és így nem is kisebbségek, ezáltal nincs is a fent említett probléma?

Komolyan van valaki aki azt álltja, hogy egy magyar gyermeke, ha ott kinn született, akkor mosom kezeimet, és kalap kabát, ennyi volt?

Bedouin 19690 2013. július 26. 12:29   Válasz erre: 19689
Sanyi ez egy annyira tisztességes és becsülendõ hozzászólás volt, hogy érdemes lenne ezt mindenkinek megfontolnia és megszívlelnie, illetve magára nézve követendõnek tartania!

tsanyi 19689 2013. július 26. 12:19   Válasz erre: 19688
Ehhez még annyit, hogy attól, hogy nekem van egy saját véleményem nem gondolom azt, hogy csak az az egy és oszthatatlan igazság van amire én gondolok, az utóbbi pár év csúfosan bebizonyította, hogy sokszor nincs igazam és akkor nagy duzzogva, de kénytelen voltam felülbírálni magam....és a lényeg, senkire nem akarom ráerõltetni a magam igazságát legfeljebb elmondom és mindenki eldönti mit tart belõle megfontolandónak...

tsanyi 19688 2013. július 26. 11:51   Válasz erre: 19687
Hááát az, hogy kinek mi a lényeges szempont 1-1 ügyben erõsen szubjektív és azt általában saját tapasztaláson alapuló döntés követi....

lecso 19687 2013. július 25. 21:40   Válasz erre: 19685
Persze tény. Meg az is, hogy ma csütörtök van. Pont annyira lényeges szempont.

tsanyi 19686 2013. július 25. 19:39  
Érdekes cikk és többféle tanulság vonható le belõle: http://www.mult-kor.hu/20130725_gyulafehervar_ellen_tiltakozott_a_kolozsvari_ellennemzetgyules?pIdx=2

klimas 19685 2013. július 25. 18:11   Válasz erre: 19654
Nem jó fogás , ez a tény és valóság.

tsanyi 19684 2013. július 25. 17:57   Válasz erre: 19679
Egy kis visszatérés az ottani viszonyokra....azért nem minden megy simán, közel sem biztos, hogy a levelezõ tagozat választói kire voksolnak majd.....igaz, nem is nagyon számít hisz kamu lesz az egész, egy ellenõrizhetetlen választási vagy inkább csalási módszer lesz ez, ezért döntöttek a vezérék ezen módszer mellett mert õk is tudják, hogy közel sem biztos a kintiek szimpátiája irányukban: http://www.origo.hu/itthon/20130725-az-rmdsz-vezeto-politikusai-nem-mennek-tusvanyosra.html

...érdemes a hsz-eket is megnézni...

Yossarian 19683 2013. július 25. 07:56   Válasz erre: 19645
Ez tévedés. Az összes leadott érvényes szavazatoknak "csak" az 52%-át kapta a fidesz. A kétharmad a választókerületek eloszlásából adódott. Még ebben is hazudnak. Az adat egyébként nyilvános, ha nem hiszed nyugodtan nézz utána. Na ennyit a kétharmadról..

tsanyi 19682 2013. július 24. 21:07  
Azért a telecom adót megnyerte a vezér.....kérdés, hogy ez kinek nyereség?...mert mi fizetjük azt igazából...

tsanyi 19681 2013. július 24. 21:03  
Az állampolgársághoz még, nem akartam leírni, de igazából mindegy. Két hete vittem egy fuvart román névre egy vámudvarba, a figura echte román volt az embereivel együtt, de nagyon jól beszélt magyarul nyilván Erdélyben él. Szóba került az állampolgárság és mondta, hogy õ is kettõs állampolgár erre ledöbbenve kérdeztem, de miért és hogyan lett magyar is? Egyszerû, mondta, azért mert így külföldön magyarként jobban kezelik az üzleti életben mint románként (USA-ból jött a cucca) na meg ide jár orvoshoz...a neve is román volt, kérdeztem hogyan sikerült megkapnia?....könnyen, semmi gond nem volt......hááát hittem is meg nem is, lehet hogy kamuzott, de miért tette volna?....senkije nem vagyok, nem is ismerem...

tsanyi 19680 2013. július 24. 20:55   Válasz erre: 19679
Így van, hiába ironizálunk ezen és hazaárulózzuk akinek ez szúrja a szemét akkor is így van. Amíg én nem szólhatok bele a más dolgába addig õ se szóljon az enyémbe...ilyen egyszerû, de miért is jó itt bárkinek az ellenkezõje? Nyilván a választások miatt, a fidesz és a jobbik erõsen harcolnak a külhoniakért, hogy hatalomba kerülhessenek, ezzel tisztában vannak a kintiek is nevezetesen, hogy semmi köze ennek a nemzethez meg nagy magyarsághoz hanem csak a magyarországi hatalomhoz van köze és a pénzhez amihez ezáltal hozzájutnak.....épp ezért a kintiek közül legfeljebb azok szavaznak majd ide akiknek anyagilag érdekében áll ez amúgy tök érdektelen számukra, hogy itt ki a góré...persze a nemzeti érzésekkel lehet játszani, nyilván lesznek akik erre is harapnak majd, de amúgy...

lecso 19679 2013. július 24. 20:49   Válasz erre: 19677
Hát, akkor csak A, meg B kategóriás állampolgárok kellenek...

tsanyi 19678 2013. július 24. 19:58  
Más, a trafik ügy és a tanulsága: http://annyit.blog.hu/2013/07/24/trafikmutyi_es_az_arjasitas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_24&utm_campaign=index

......nálunk a kisboltban történ ahová járok mert jó áruja van és kedves a tulaj hölgy néha beszélgetünk röviden amíg vásárolok: másik vevõ kérdezi, Tiéd a dohánybolt a szomszédban?, válasz: igen....akkor ide sem jövök többet és kifordult...tulaj a bolt elõtt idegesen rágja a cigit, eddig mindenkivel jóban volt, kedvelték....megérte?...

tsanyi 19677 2013. július 24. 19:55   Válasz erre: 19676
Ebben tökéletesen igazad van, ez nem is lehet vita tárgya, a vita abban van, hogy beleszólhat-e a mi dolgunkba vagy sem? Szerintem nem, pont úgy ahogy qqriq-t is ezzel szembesítik, hogy ha kint él akkor minek beszél bele az ittmaradottak dolgába? ...és erre nem válasz az, hogy a többiek "nem õk választották". Nem itt élnek akkor ne is a mi répánkkal verjék a csalánt, majd ha mi döntünk az Õ sorsukról akkor döntsenek a mi sorsunkról.

lecso 19676 2013. július 24. 19:51   Válasz erre: 19675
Ok.
Miért ne kaphatna magyar állampolgárságot az, aki magyarnak vallja magát?

tsanyi 19675 2013. július 24. 19:35   Válasz erre: 19674
"Visszatérve a magyarsághoz. Definiálnád pár szóban, hogy szerinted ki a magyar? "

Szerintem az aki annak vallja magát, viccbõl senki sem fogja magáról ezt állítani és ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam bárki magyarságát? Ehhez nincs elõjogom és nem is akarok olyat. Sajnos vannak jópáran akik viszont magukat tartják illetékesnek abban, hogy megmondják bárkirõl, hogy magyar-e vagy sem és ilyen módon kirekesztik a nemzet egy részét.

lecso 19674 2013. július 24. 14:50   Válasz erre: 19671
Nos, az állampolgárság nem segély, alamizsna. Akkor szerinted is pont jó.

Magyarság, tök egyszerû, én Te, õk, magyarok, és ami a lényeg EGYFORMA magyarok. Gyõzike ugyanolyan magyar, mint mondjuk Széchenyi. Vágom. Mondjuk, én nem ezt tanultam, de sok olyat tanultam, amirõl aztán kiderült, hogy nem úgy van az.

Azt, hogy mit hallgattam csendben... hosszú lenne, és felesleges itt, talán ha egyszer arra vetõdsz, hallgasd meg, vagy én egy sör mellett elmondom, ha összehoz a sors egyszer.

Szétnéznék én egyszer egy magyar, meg egy külhoni egyetemen, szegénység ügyben...

EU-s pénz... jöttök itt adatokkal, meg hogy cáfoljak... mondom még egyszer: nem látjuk a valós pénzmozgásokat. Õk befektetnek, ezt hangsúlyozzák, ti citáljátok, de hogy valójában más csatornákon, mennyi lé áramlik vissza... lefogadom, hogy a mérleg nekik jó, nem kicsit.

Visszatérve a magyarsághoz. Definiálnád pár szóban, hogy szerinted ki a magyar?

lecso 19673 2013. július 24. 14:40   Válasz erre: 19670
Nem egészen értem mit akartál, de annyi átjött, hogy nem válaszoltál a kérdésemre. Tehát, Te hogyan támogatnád õket?

tsanyi 19672 2013. július 24. 13:45   Válasz erre: 19669
Egyébként meg lehet, hogy épp ez hiányzik nekem, megváltozna a véleményem vagy megerõsödne a fene tudja.....legalább megnézném a pár falunyi rokont is.:))

tsanyi 19671 2013. július 24. 13:37   Válasz erre: 19669
Nem biztos, hogy annyira távol áll....csak én a magyarságtudatomért nem kérek segélyt, alamizsnát semmit hanem csak úgy elvan....és semmivel sem vagyok senkinél magyarabb, de nálam sem az senki....kérdés mit hallgattál csendben? Gondolom nem azt, hogy õk mennyivel magyarabbak nálad vagy itthoni polgártársaidnál. Egyébként még az is zavar kissé, hogy míg itthoni egyetemek már most szénszünetet hirdetnek mert nincs lé addig a mi adónkból kinti egyetemekre fizetünk erõn felül és itt az erõn felülön van a hangsúly. nincs rá keret mert mi is szegények vagyunk, itt is van bõven szegény árvaház sõt még szegényebb gyerekek. Csak ezzel van bajom, az emberekkel semmi, de a mi pénzünkön veszik meg ellenünk a szavazatiakat.......ez kb. olyan mint az eu-s támogatások amiket követelünk, hogy legyen pénzünk ellenük harcoln.:))

TattooedAngel 19670 2013. július 24. 13:36   Válasz erre: 19668
A külhonban élõ kisebbségek védelme minden kormánynak kötelessége lenne. Megvannak rá a módszerek.
Azt viszont nagyon unalmasnak találom, hogy a külhoni kisebbségek védelmét mindig valaki ellenében képzeli el a többség. Ezektõl az emberektõl megkérdezném egyszer szívesen, hogy ismersz te szerbet, románt, horvátot? Beszéltél velük életedben 2 mondatot? (Rendszerint nem, mert a magyart is törve beszélik, nem hogy akármilyen idegen nyelvet...) Én ismerek. Beszéltem is velük, többet is 2 mondatnál. Sok dolog egyáltalán nem úgy van, ahogy azt elképzelik néhányan, a politika alapján meg finoman szólva is hülyeség megítélni egy egész népet. Én is fel lennék háborodva, ha akár Gyurcsány, akár Orbán alapján kategorizálnának be... Õk is emberek, ráadásul nem is rosszak és ha emberszámba veszed õket, nem az átlagos magyaros kivagyisággal közelítesz hozzájuk, minimális az esélyed a rossz tapasztalatra.

lecso 19669 2013. július 24. 13:26   Válasz erre: 19667
Nem tudom mennyit bírnál ki ott. Nagyon-nagyon távol áll a gondolkodásmódod onnan. Talán már csak rossz tapasztalatokkal jönnél haza. Én a reggel 9 órás indulás helyett majdnem délben jöttem el, mert hallgattam a tulajt, ahogy beszélt. Többnyire csak némán, lehajtott fejjel. A feleségem kérdezte is, hogy mi van velem.

lecso 19668 2013. július 24. 13:19   Válasz erre: 19666
Támogatást hogyan képzeled?

tsanyi 19667 2013. július 24. 13:10   Válasz erre: 19664
Ez tény, véleménye mindenkinek van. :) Nem jártam még ott, itt voltatok elõzõ héten? Gondolom jó hely, eddig csak egyszer motoroztam Erdélyben, lehet, hogy kéne menni többször.

TattooedAngel 19666 2013. július 24. 13:08   Válasz erre: 19665
Egy szóval nem mondtam ilyet. Lehet és kell is támogatni õket. De én sem szavazhatok arról, hogy ki legyen Nyíregyháza polgármestere, mert nem ott élek.

lecso 19665 2013. július 24. 13:04   Válasz erre: 19663
Ok. De mi legyen velük? Románok, oszt annyi? Boldoguljanak ahogy tudnak? Semmi közünk a dologhoz?

lecso 19664 2013. július 24. 13:02   Válasz erre: 19661
Ok, akkor könyveld el Te, és annak, aminek akarod. Attól még meglehet a véleményem a dologról, és leírhatom, csak kúrvára nem értünk egyet. Ez van.

Jártál már itt: http://campingturul.ro/index.php?lang=hu&page=home ??

TattooedAngel 19663 2013. július 24. 12:56   Válasz erre: 19662
Nem A és B kategóriás, hanem feltételekhez kötni a szavazati jogot. Ha tételezzük fel kitelepülök Angliába és ott élek már évek óta, joggal mondják az itthoniak, hogy milyen jogon szólok bele a dolgokba, amikor nem is itt élek? Ugyanez a helyzet a határon túliakkal is. Nem ellenük ágálok, hanem mindenki ellen, aki nem itt él és mégis szavaz a jövõrõl.

lecso 19662 2013. július 24. 12:53   Válasz erre: 19660
Állampolgár akkor legyen A, és B kategóriás szerinted?

tsanyi 19661 2013. július 24. 12:49   Válasz erre: 19659
"Bûntudat, ugyanmá, könyveljétek el dicsõ kiállásnak."

...nyilván annak sem és nem többesszámban hanem csak a saját nevemben beszélek így lehet, hogy senki más nem gondolja azt amit én, de nekem 90'-tõl folyamatosan több melóhelyen volt külhoni a kollégám elég vegyes tapasztalatokkal.....2006-ban a fideszre akartam szavazni, de a két mikola beszéd miatt az mdf lett (mondjuk azt sem tudom minek), a szingli hordák és a 20 év hatalomban ha nyerünk mert a külhoniak majd jól hatalomban tartanak.....és amiért anno elutasítottuk az állampolgárság megadását pont ez az ok volt és jól gondoltuk, mindenki aki nemmel szavazott.....akkor ha a szavazati jog nem járna mellé mindenki igennel szavazott volna....

TattooedAngel 19660 2013. július 24. 12:46  
A határon túliak állampolgársága rendben van, a szavazati joga nincs. Aki nem itt él és nem itt adózik, az ne is szavazzon itt. Magyarán csak az szavazhasson, aki magyar állampolgár és Magyarország területén él legalább 2 éve. Szívem szerint kiegészíteném még azzal is, hogy 20 és 60 év közti életkor, illetve minimum egy szakmunkás végzettség.

lecso 19659 2013. július 24. 12:42   Válasz erre: 19657
Akkor ezt hagyjuk is....

Bûntudat, ugyanmá, könyveljétek el dicsõ kiállásnak.

tsanyi 19658 2013. július 24. 12:36   Válasz erre: 19657
Ezt a témát párszor már kiveséztük, de a lényeg nekem az, hogy nem vagyok másodrendû állampolgár a saját hazámban egy ugyan egy nemzethez tartozó, de nem ebben az országban élõvel szemben.....pedig mostanában nagyon erre megy a kommunikáció, hogy igazi magyar csak a külhoni....egyébként nyilván nem minden külhoni gondolkozik úgy, hogy már csak azért is a nyakunkban tartja az álnemzeti bandát hanem azért jönnek normális hangok is, igaz azokat szívesen elhallgatják....

tsanyi 19657 2013. július 24. 12:28   Válasz erre: 19652
Szerintem nem szólhatnak bele a külhoni németek vagy oroszok más országok sorsába. Ha így lenne akkor ezt már érvként igencsak felhozták volna naponta 1000X kiflicsücsökék......

......mibe kéne belegondolnom?....hazaáruló vagyok akkor ha nem szeretném, hogy a sorsomról és gyermekeim sorsáról egy más országban élõ ember beleszóljon?....jó, ha õ annak gondol akkor meg én is annak gondolom azért mert õ akarja nekem elõírni, hogy miképpen éljek, adózzak azért, hogy õ jobban boldoguljon......a hazaáruló szót rendesen átértelmezték az utóbbi idõben....szerinted ha ma lenne az ominózus szavazás itthon az állampolgárságról miképpen döntene a magyar lakosság? Bennem ne akarjon senki bûntudatot ébreszteni.....

Audimania 19656 2013. július 24. 11:46   Válasz erre: 19651
Volt már rá próbálkozás, kb. 2 éve ... http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&session_id=SESSION_ID&topic_id=867&limit=50

Az a baj, hogy nehéz felállítani egy egységes metódust az utakra, nem is szólva az útvonalakról. Egy-egy utat még talán lehetne minõsíteni az út száma alapján, de már ott sem mindegy, hogy pl. melyik két település között értendõ a minõsítés.
És még ha be is írogatnánk szorgalmasan a tapasztalatokat, kinek nehezebb, kinek könnyebb lenne megtalálni a sok beírás közt, ami éppen érdekli. Mondjuk legalább a beírás dátuma annyiban segítene, hogy két hónapja vagy két éve történt a minõsítés.
Beírást talán a gondosabb túrázóktól lenne esély kapni, akik tudják is, hol jártak :)
Valami ilyesmi lehetne (de tutira mindenki másképp írná, ha nem adatbázis jellegû beírómezõk lennének. Azt pedig nemigen várhatjuk el az Admin-tól, hogy erre a célra külön oldalt programozzon.)
Útszám Településtõl-településig Minõsítés (0-rossz, 9-jó) Szöveg
- Eger - Répáshuta 5 Itt-ott gödrök
- Répáshuta - Lillafüred 9 Kanyarokban kavicsfelhordás
- Lillafüred - Mályinka 2 1/3 aszfalt, 1/3 homok, 1/3 gödör, off-roadozni kiváló, a táj viszont gyönyörû :)
23 Tarnalelesz - Bátonyterenye 8 Kisebb hibák, tempósan haladós :)

eröt 19655 2013. július 24. 07:41   Válasz erre: 19653
Na ott 55-ös besorolású út elég kevés van.Van cserébe 11-es elég.

lecso 19654 2013. július 24. 07:40   Válasz erre: 19648
Ez csak a szavazati jog ellenzõinek egy jó fogás, jelentõsége egy tízes skálán nulla.

lecso 19653 2013. július 24. 07:37   Válasz erre: 19651
Ez igen hasznos lenne, de fokozom a hatást, én mondjuk erdélyi utaknál látnám ezt igen fontosnak. Sok keserves percet, órát spórolhatnánk meg, nem is beszélve a folyamatosan változó (téli fagyások, és a sok aszfaltozás) viszonyokról...

lecso 19652 2013. július 24. 07:33   Válasz erre: 19647
Szerintem beleszólhatnál simán a német, vagy orosz emberek sorsába, ha német, vagy orosz ember lennél, és magyar területekhez lennél csatolva, akaratodon kívül.

Kicsit belegondolhatnál azoknak a magyar embereknek a sorsába, mit gondolhatnak a sok hazaáruló beírás olvasásakor.

bedrock 19651 2013. július 24. 06:58  
Sziasztok,

Mi a véleményetek egy motoros térképrõl? Pontosabban egy olyan térképrõl, ami motoros szemmel értékeli közútjainkat.
Mondjuk egy 2 jegyû számmal lehetne értékelni az adott út szakaszt: az elsõ szám az út minõséget jelölné, a második pedig a "motoros élvezeti faktort". Tehát mondjuk a Gyöngyös - Mátraháza szakasz 55 lehetne, mert jó az út minõsége, és az élvezeti faktor is :)
Egy autópálya pedig 51 lenne, mert a jó minõség mellet nincs motoros szemmel móka értéke.
Gyakran vagyok gondban hogy merre lenne érdemes elindulni motorozni. Szerintem valami ilyesmi segíthetne.

tsanyi 19650 2013. július 23. 20:32   Válasz erre: 19649
Ez így korrekt hozzáállás. Az utolsó mondattal viszont nem értek egyet, ha a szavazata nem kell a felelõtlen polgárnak akkor a befizetett vagy levásárolt adója se kelljen. Lehet, hogy én is felelõtlenül, de legalábbis hozzáértés nélkül a pillanatnyi érzéseim alapján szavazok ami ugye akár káros is az országnak lásd most amikor ezeket szavaztuk meg. Viszont adót stb. fizetek, itt élek és itt nevelem a gyermekeimet. Tehát ha ezért mondjuk nem szavazhatnék akkor a munkám adóm stb. se kelljen és most direkt nem a segélyesrõl beszélek mert õk amúgy is kevésbé szavaznak legfeljebb kis létszámban megfizetve.

eröt 19649 2013. július 23. 20:06   Válasz erre: 19646
Becsülöm az elszakított részek magyarjait.Most jöttem Erdélybõl és csak jót tudok mondani.Viszont a testvérem sem szól bele mire osztom be a konyhapénzt és mit csináljak.Ezért a szavazati jog annak jár aki része a gazdaságnak.Szerintem.Bár még a hazaiak nagy hányadától is megvonnám a jogot látva a felelõs gondolkodásra való képtelenségüket.

klimas 19648 2013. július 23. 19:50   Válasz erre: 19647
Azért az sem mellékes, hogy a mostani potenciális szavazók jó része már ott született!

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők