19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Bedouin 19847 2013. augusztus 5. 22:46   Válasz erre: 19841
Szeretem a cicákat, volt idõ mikor az utca összes macskáját mi etettük :)
Mióta cicáink vannak nincs egér!
Soha nem eszik bele a kajánkba és nem rondítja össze a lakást.
Ha minden nap csak egyszer megsimogatja õket az ember napokig hálásak és sûrûn odasündörögnek dörzsölõdni :)
Látszik rajtuk a szeretet és a ragaszkodás!
Vannak idõk, mikor jobban szeretem a cicákat, mint az embereket ...

klimas 19846 2013. augusztus 5. 21:57   Válasz erre: 19845
Nekünk a sokadik macsek van és eddig igazán rossz tapasztalatom nincs velük kapcsolatban. Természetesen mindegyik egy egyéniség, ennek megfelelõen az ember bizonyos kompromisszumokra kényszerül márcsak a saját maga környezete megóvása érdekében is.
Nálunk a demarkációs vonal az elõszoba küszöb,ezt átlépni csak kiemelt fontosságú ügyben, pl. kajálás, lehet és tartósabb benntartózkodás csak aktívan üzemelõ cserépkályha esetén jöhet szóba. Amúgy komplett koszt-kvártély van a fészerben, tehát panasz nem lehet...)))DE alvás szigorúan a saját rezidencián van.
Amikor teljesen kiszámíthatatlan idõben hazaérek, õfõméltósága szerintem sok száz méterrõl felismeri a kocsi hangját, és a kapuban megállok, akkor ott hempereg és láthatóan örül, na az jó érzés....)))

Jam Clerk 19845 2013. augusztus 5. 19:12   Válasz erre: 19843
Amúgy meg nem utálom õket, csak megtartom a pár lépés távolságot... önálló élõlények, saját akarattal... minek keresztezzük egymás útját? Õ se kap tõlem semmit, én se tõle. Idegennek érzem.

Jam Clerk 19844 2013. augusztus 5. 19:10   Válasz erre: 19843
Én vidéki vagyok, a macska itt "haszonállat", tehát ha szükség van rá, tartja az ember, ha nem... akkor az a fõvárosból kitelepült "bevándorló" :)
Elsõ ilyen jellegû élményem a nejem kapcsán ért, õ tartott egy "pesti" macskát, akinek az elsõ dolga az volt, hogy az újonnan vett, 14 ezer Ft-os bõr félbakancsomon hajnalra kipróbálta a karmait... nem volt jó kezdés. Aztán egy másik éjjel arra ébredtem, hogy valami ül a mellkasomon, ami szõrös és mozgolódik... nem volt jó ébredés. Ezek csak megerõsítettek abban, hogy a macskának (meg úgy általában a kultúrkörünkben föllelhetõ összes mozgó négylábú élõlényeknek) szerintem a lakáson kívül a helye. Nekik is jobb.

klimas 19843 2013. augusztus 5. 17:21   Válasz erre: 19841
Mond el miért utálod!

tsanyi 19842 2013. augusztus 4. 20:37  
Biztos, hogy ezek a legfontosabb pénz kihelyezési lehetõségek?: http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20130804-orban-viktor-evertekeloje-a-magyar-futballrol.html

....errõl nincs is több kérdezni való.....akinek ez jelenti a boldogulást az biztos helyesli, de kérdés mennyien vannak azok akiknek ezek a pénzszórások (a haverok zsebébe) inkább provokatív és cinikus megnyilvánulásai haveri mutyi birodalomnak?

tsanyi 19841 2013. augusztus 4. 20:15  
Azon elmélkedek, hogy valaki miért utálja a macskát mint én és mások miért nem ahogy mások? ....ahogy látom az ember nem tart macskát....a többiek igen..:)

tsanyi 19840 2013. augusztus 4. 20:04  
Ehhez nem sok hozzátenni való van: http://banditapolitika.blog.hu/2013/08/03/pinter_sandor_volt_cege_a_nagybani_piacon?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_04&utm_campaign=index

...igazából mostanság szinte kár linkelni vagy beírni ilyen ügyeket mert mindennaposak a kiderülésük, amiért esetleg mégis érdemes az az, hogy mindenkiben tudatosuljon akár hívõ akár csak meghúzódó kiváró akivel hátha nem történik meg, hogy.......hogy, de megtörténik....ha nem ma vagy holnap akkor holnapután, következõ hónapban vagy jövõre, de meg fog.....ez a fajta rendszer mindenkinek a létét megélhetését veszélyezteti még a kis hívõkét is (igaz a nagyokét is lásd demján, csányi stb.) mert a cégüket, boltjukat vagy munkahelyüket egyszer csak megkívánja valamelyik nagyobb hívõ és akkor törvény lesz másnapra, hogy márpedig az neki jár...persze kellenek az ilyen senkiknek kiszolgálók is, de azok száma véges és nem lesz minden kis hívõnek jól fizetõ állása.......és akkor majd beállhat a többi cselédnek szánt közé alamizsnáért...igaz ehhez kell még legalább egy ciklus a vezérnek és sokan reménykednek, hogy õk majd biztos megússzák, de nem, nem fogják megúszni....a kisgömböc mindent bekebelez.....

tsanyi 19839 2013. augusztus 4. 07:43   Válasz erre: 19837
Ezzel valóban sokan nincsenek tisztában, de aki olvas mindenfélét az igen és ez a cikk is pont olyan megvezetõ mint az ellenfeleiké mert fél és teljes igazságokkal elaltatja és maga mellé állítja az olvasóját miközben mindössze annyi a mondanivalója, hogy olvassátok, nézzétek mindig a szaniszlót meg kubinyit mert õk a jómegmondóemberek és milyen kár, hogy ellehetetlenítik õket.....mondjuk azt már nem taglalja, hogy miért, de nem is az az érdekes, mert akkor bele kéne menni a múltjukba is és az már gáz. Én talán a kezdetektõl néztem az echo-t és azon szaniszlót és nûála is ugyanezt lehetett megfigyelni, eleinte normális stílusban igaznak gondolható levezetéseket tartott különbözõ témákban (persze a következtetés mindig az, hogy büdös zsidó) és ezzel maga mellé állította a nézõket mondván milyen rendes és okos ember is ez, de ahogy telt az idõ és egyre inkább belül érezte magát elszaladt vele a ló és elõjött az igai énje és valami igen durva agymenéseket kezdett elõadni ami azért már az õ híveinek is sok lehetett. Tehát attól, hogy kuruc (-nak nevezi magát) és mi nagyon szsretjük mert az õ kutyáik kölykei vagyunk még semmivel sem igazabb mint a többi. Tehát igazad van, a péda jó a média hatalmáról, aki ezt elolvassa azonnal megkeresi szaniszló és kubinyi legújabb mûveit. :))

tsanyi 19838 2013. augusztus 4. 07:34  
Innen: http://dopemantv.blog.hu/2013/08/03/szegenynek_gazdagnak_egy_az_isten?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_04&utm_campaign=index

"MESE A GAZDAGOKRÓL

A nagyon gazdag emberek mindig azokból a szegényekbõl lesznek, akik tehetségesebbek, motiváltabbak a társaiknál. Miután beérik a munka és törekvéseiket siker koronázza, addig tudják azt fenntartani, amíg nem felejtik el, honnan jöttek. Abban az esetben ha hátat fordítanak a múltnak és elszakadnak a valóságtól (mert már a pénztõl érzik magukat kivételesnek s nem a tehetségtõl, ami hozzá juttatta õket), jönnek az újabb éhes szegények, akik felül kerekednek rajtuk. Ezért van az, hogy a gazdagságba született emberek nagy részének élete kész kudarc...

Az elitnek meg kell értenie, hogy a hatalmas vagyon és hatalom ellenére sincs biztonságban mert a szegények (akik lényegesen többen vannak) nehéz sorsa elõbb-utóbb visszahat az õ életükre is. Így járt pórul az orosz cári család, törtek ki forradalmak és borult lángba a világ többször is.

A gazdagoknak ezért nem merõ keresztyéni önzetlenségbõl kell törõdniük szegényebb felebarátaikkal, hanem egész egyszerûen a saját biztonságpolitikájuk részeként, megelõzendõ, hogy az elnyomottak a lámpavasakra lógassák õket, mikor csúcsára hág a feszültség...

Üdv, AzElnöKúr"

isti55 19837 2013. augusztus 4. 00:51  
magam se tudram volna jobban megfogalmazni ...(bár az utolsó bekezdés ellentmond az egész gondolatmenettel, személyektõl függetlenül .) VIGYÁZAT !kurucinfóra tévedsz...:) https://kuruc.info/r/20/115863/

tsanyi 19836 2013. augusztus 2. 21:36  
...ööö, ezt meg tudja magyarázni valaki?...vajon a bíró sport...ööö nertársnak vajon volt ezen az egy ügyön kívül több is a pályafutása során vagy csak erre az egyre trenírozták?..:)): http://index.hu/belfold/2013/08/02/konzul_lesz_a_biro_aki_szerint_a_jobbik_nem_neonaci/ ...mondjuk a fizetségért biztos megérte, ott kint nem kell kérdõjelekkel szembenézni...

tsanyi 19835 2013. augusztus 2. 21:30  
Ez vajon fake?: http://mkkp.hu/wordpress/?p=1412 :)))

tsanyi 19834 2013. augusztus 2. 21:25  
Csak kérdem csendesen, volt ilyen eddig? Ilyen orcátlansággal? Mert ha volt is akkor fû alatt igen csendesen és ha buktak akkor nagy hangon szidalom volt, most meg semmi. Az egyik haverom ki velem egyidõs kínjában kiment franciába a francba....nem tudja mi lesz, de már nincs is mit tudni....mi leszen így velünk? ...azeri gyarmat? ...az jobb mint a karvalynyugati? : http://varanus.blog.hu/2013/08/02/aki_meg_a_szoporollerhez_is_hulye?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_02&utm_campaign=index

tsanyi 19833 2013. augusztus 2. 19:17  
Ebben talán nem is az a legnagyobb gáz, hogy 2-3 hónapig maguknál trtják a pénzt: http://hvg.hu/itthon/20130720_EgyuttPM_esztergomi_fideszesek_zsebelik hanem aki már találkozott jó nerkompatibilis céggel annak nem lesz meglepetés ha néhány kiadót egyáltalán nem fognak kifizetni...

tsanyi 19832 2013. augusztus 2. 19:10  
És ez milyen már?.....ezeket egy átlag hívõ természetesnek veszi?....anno nem ez ellen harcolt?: http://index.hu/belfold/2013/08/02/nem_repulhet_aki_megserti_a_repter_tulajdonosat/

tsanyi 19831 2013. augusztus 2. 19:10   Válasz erre: 19829
Ez egy szép kerek történet. Nyilván volt itt lé osztás bõviben csak az államkasszába nem.

TomRed 19830 2013. augusztus 2. 11:33  
Egy jobboldali politikus véleménye Orbán politikájáról:

"Markus Ferber, a bajor konzervatív CSU vezetõ európai politikusa e sorok szerzõjének nyilatkozta, hogy „jó lenne, ha Orbán végre komolyan venné az Európai Uniónak nevezett értékközösség figyelmeztetéseit, elvégre annak Magyarország is a tagja. Nem elõször fordul elõ ugyanis, hogy Orbán feltûnõsködik, és egyszerûen játszadozik az Európai Unióval – holott annak alapértékeit Magyarország is vállalta a belépéssel.” http://hvg.hu/velemeny/20130801_Miert_nem_szereti_Orban_Viktor_Nemetorsza

TomRed 19829 2013. augusztus 2. 11:14  
Sok pénzt fújhatott magánszámlákra a keleti szél.

Új hírek a virágzó azeri-magyar baráti kapcsolatról: http://varanus.blog.hu/2013/08/01/allitsunk_szobrot_a_baltas_gyilkosnak

A FIDESZ oldalbordája, a Jobbik is aktív a baltás gyilkos szülõhazájával ápolt gyümölcsözõ internacionalista kapcsolat mélyítésében: http://jobbik.hu/hireink/mindket-orszagnak-kotelessege-kuzdeni-teruleteiert-gyongyos-azeri-testvervarosa

Jam Clerk 19828 2013. augusztus 2. 09:51   Válasz erre: 19826
Szerintem annyit jelent, hogy ma még nem kulázta le senki :)

TomRed 19827 2013. augusztus 2. 09:18   Válasz erre: 19826
Régies: Szennyfolt http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Makula

tsanyi 19826 2013. augusztus 2. 08:32   Válasz erre: 19824
Na megvan! Azon agyaltam, hogy vajon mi a bánat lehet az a makula? Amikor jármû hirdetéseket nézek állandóan írják, hogy makulátlan állapotban vannak. Ebbõl azt szûröm le, hogy a makula valami rossz dolog, de mi!?

tsanyi 19825 2013. augusztus 1. 20:08  
Csak úgy

tsanyi 19824 2013. augusztus 1. 18:26  
Valami nagyon agyaltam ma...ej, már annyira, hogy szinte elmélkedés volt, már itt van a nyelvem hegyén közvetlen a sör által feljött sav elõtt, de nem bírom kimondani....a francba, mi lehet az!?.....eh, majd holnap...

tsanyi 19823 2013. augusztus 1. 17:54  
Ej ez a Móricz ez a Móricz....hiába volt anno antiszemita ma még a ner legkisebb bugyrába se férne bele, mondjuk aki olvasta a Hitler Magyarországon címû Moldova könyvet annak ez nem lehet nagy csoda:)): http://vagogabor.blog.hu/2013/08/01/ner_fejlesztesi_ugynokseg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_01&utm_campaign=index

" A nagy többség hallgat. Hiszen ismét velünk él Móricz örökbecsû mondása: " A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzeti színû az eke"

tsanyi 19822 2013. augusztus 1. 17:34  
Egyre több helyen olvasom, hogy szavazzunk függetlenekre.....vajon mi van emögött? ...lehet, hogy paranoiás vagyok, de ettõl még üldözhetnek....viszont az is lehet, hogy egy csomó körzetben indít valamely párt függetlennek kikiáltott jelöltet akirõl csak a választások után derül ki, hogy valójában a párt tagja és oda fog szavazni ha kell...ettõl függetlenül jelenleg én is függetlenre szavaznék ha tudnék ilyet....

tsanyi 19821 2013. augusztus 1. 17:08   Válasz erre: 19820
Ööööö...akkor én ezek szerint mocskos szegény vagyok....:))))

tsanyi 19820 2013. augusztus 1. 17:07  
Itt például egyáltalán miért szülnek a nõk? Miért hoznak világra gyermeket amikor ilyen körülmények között élnek?: http://divany.hu/poronty/2013/08/01/szuloszoba_kialtasonkent_5_dollar_a_buntetes/ És a fejlettebb országokban miért születik egyre kevesebb gyerek? Erról lehet tanulmányokat,esszéket olvasni, és elgondolkodni azon, hogy miért is van ez így? Tehát a legjobb születésszabályozás továbbra is a jólét, hiába tiltanak kõkeményen szülést bárhol ha nagy a szegénység valamiért mégis halomra csinálják a gyereket a népek...

Jam Clerk 19819 2013. augusztus 1. 13:03   Válasz erre: 19812
Na, most már ezt a könyvet is elolvastam :)
Érdekes.

Bubó Doki 19818 2013. augusztus 1. 12:30  
Kezdõdik lassan a kampány, tessék kitölteni mindenkinek az alábbi ûrlapot!

Jam Clerk 19817 2013. augusztus 1. 12:27   Válasz erre: 19816
A jóléti társadalmak népességének csökkenése kis sarkítással szintén az egyenletbe illik. Van egy adott terület (pl. Nyugat-Európa vagy Észak-Amerika), amely adott népességet tud eltartani, és azt mondjuk, már elértük (vagy inkább meghaladtuk). Ha a népesség áll x millió fõbõl, és nem tud hová bõvülni (mert már nincs több lehetõség az élelemtermelés folyamatos és jelentõs fokozására, a technika meg nem képes mûételt csinálni, na jó, esetleg a mekdonálc), akkor elõbb-utóbb eltolódnak az arányok, mind több lesz az idõsebb, akiknek az ellátását (vagy az ellátásukat mûködtetõ rendszert) mind kevesebb "aktív" munkavállaló képes ellátni, és ezáltal kevesebb "kajaegység" (vagy egyéb "igényegység") jut a fiatalságra, a munkaképesek számának a szinten tartására. Egyszerûbben, minél több éhes száj egy zárt területen, annál több (túl idõs és túl fiatal) inaktív. Egy hullámvonal, a csúcspont után.
Ha a világvégét drasztikus esetben egy igen szûk idõszakaszként értelmezzük sok helyi és globális komplikációval, akkor ilyenre nem gondolok, sokkal inkább egy több évtizedre elhúzódó, fokozatosan kiterjedõ agóniaként (nem csak a kultúránkat lehet terjeszteni, a hülyeségünket is ugyebár).
Pissz! :)

Taro 19816 2013. augusztus 1. 12:13   Válasz erre: 19815
Nem azt írtam, hogy a jelenlegi problémákat az idõ fogja megoldani, hanem azt, hogy elhamarkodott az a kijelentés, mely szerint itt a vég. :-)
Idõvel fejlõdik a technológia és látványosan csökken a népesség a jóléti államokban.

Ezek tények. Nem ismerjük azt a szabályszerûséget, amely miatt csökken a népesség a jóléti társadalmakban, így következtetéseket sem tudunk levonni a trenddekbõl.
Csak annyi bizonyos, hogy nem ismert a probléma minden részletében(melyet felvetettél) így viszont megoldás sem látható (a nem látható megoldás nem a megoldás hiányát jelenti, hanem azt, hogy jelenleg nem látható).
Inkább világvége jóslatnak tûnik a felvetésed, annak meg gyenge. :-)
Peace :-)

Jam Clerk 19815 2013. augusztus 1. 10:43   Válasz erre: 19814
Valamiért úgy érzem, nem értettél egyet a hozzászólásommal, de ha így van, nagyon ügyesen burkoltad :)
Ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi problémákat majd megoldja az idõ, mert LEHET, hogy lesz rá valakinek valamilyen tuti megoldása, kereshetünk egy csomó példát rá az emberiség pár ezer éves történetében, biztosan akad néhány.
Valamiért mégsem a Kánaánban élünk, hiába ez a sok szép önszabályozó mechanizmus.
Az én véleményemet már leírtam, tsanyi fölvetései is fõként akörül forognak, vajon a katonai megoldás elkerülhetõ-e még, vagy ki kéne települni valahova... te mit gondolsz?

Taro 19814 2013. augusztus 1. 10:18   Válasz erre: 19810
Csak a politikusok és a közgazdászok rendelkeznek ezek szerint annyi ésszel, hogy rájöjjenek: a mai kor technikai fejlettsége, javak elõállításának elméleti nagysága folyamatosan bõvülõ trendet mutat a rohamos technológiai fejlõdésnek köszönhetõen, de mivel sok millió ma még ismeretlen (de létezõ) tényezõ is befolyásolja ezeket a trendeket, így nem jelezhetõ elõre még 20 év sem.
Aztán a közgazdászok és politikusok látják csak, hogy bizony a népesség számának változása, a fogyasztás szerkezetének változása bizony olyan önszabályozó mechanizmusokat is tartalmazhat, melyeket ma még nem látunk.

Bizony az együgyûség magabiztossága sem feltétlenül elegendõ egy olyan 20-50-100 éves elõre jelzéshez, mely nem képes figyelembe venni a sok millió!!! olyan lehetséges összetevõt, melyeket a tudomány mai állása még nem tesz lehetõvé, de az idõ és tudomány elõrehaladtával ismerté válik.

tsanyi 19813 2013. augusztus 1. 10:00   Válasz erre: 19812
Nem az összes (bár lenne igényem ingyen és tiszta kupira), de abban a pillanatban amikor az egyénnek nem forog a léte, megélhetése veszélyben (mostanában általában gazdasági, de azért sok hely van ahol még könnyen ölik az embert) és a jövõje, öregkora is biztosnak ígérkezik lecsillapodik a szaporodási vágy.....ma már nem titkos tézis, hogy a legjobb születésszabályozás a demokráciákban és a jóléti társadalmakban jött létre, hisz az viszont régi igazság, hogy ahol a lét bizonytalan ott kell a sok utód, hogy azokból valamelyiknek talán lesz lehetõsége a többieket segíteni. Viszont erre ahogy lejjebb írtam nem sok esély van ezért marad továbbra is a globalizált összefogás még ha sokáig tart is...mindenesetre az én gyerekemnek nem egy háborús és nyomorgó jövõt akarok hanem békés fejlõdõt.

Jam Clerk 19812 2013. augusztus 1. 09:52   Válasz erre: 19811
"a megoldás nem egy valamilyen módon összehozott születésszabályozás lenne illetve akár az is, de az csak általános jóléttel érhetõ el hisz ahogy látjuk a szegények szaporodnak túl éppen a biztonságuk miatt míg a gazdagabb országok stagnálnak vagy kevesebben vannak..."
Ha jól értem, szerinted akkor lenne hathatós születésszabályozás, ha máshol is általános jólét lenne?!
Tehát, ha a jelenlegi népesség MINDEN tagjának az ÖSSZES jelenleg igénye ki lenne elégítve? Erre szerintem 5-10 Föld se lenne elegendõ :)

Ezt a könyvet még nem olvastam végig, de javaslom a szerzõ két másik könyvét, az Izmael és a B története címût.

wetiko.hu/wp-content/uploads/Daniel_Quinn-Civilizacion_tul.pdf

tsanyi 19811 2013. augusztus 1. 09:38   Válasz erre: 19810
Ez a lényeg legfeljebb a megoldást látjuk másképp. Nyilván véges a föld befogadóképessége, de szerintem a megoldás nem egy valamilyen módon összehozott születésszabályozás lenne illetve akár az is, de az csak általános jóléttel érhetõ el hisz ahogy látjuk a szegények szaporodnak túl éppen a biztonságuk miatt míg a gazdagabb országok stagnálnak vagy kevesebben vannak......viszont ez az emberi természetbõl adódóan (mindig lesz valaki aki többnek és jobbnak tartja magát a többieknél és uralkodni akar rajtuk) kevés eséllyel bír míg a kirajzás méág a hatalomvágyónak is érdeke hisz a hatalma annál nagyobb lehet...

Jam Clerk 19810 2013. augusztus 1. 09:16   Válasz erre: 19808
Ismét mondom... ma már nem az a kérdés, hogy ki mit szeretne, vagy mit nem szeretne.
Sokkal inkább, hogy mire lesz LEHETÕSÉGE - mert az bizony nem végtelenül növekedõ valami, holott egy általános iskolás is beláthatja (csak a politikusoknak meg a közgazdászoknak nem megy valahogy), hogy ha adott 1 milliárd ember, az jelent mondjuk 1 x 4 milliárd igényt (kaja-pia-család-lakás), akkor 7 milliárd ember mindegyike maga 4 igényével már 28 milliárd igény, és ez még csak a töredéke a valóságnak. Az 1 milliárd ember igényét 1 bolygó ki tudja esetleg termelni, de a 7 (8, 9, stb.) milliárdét már nem.
Tehát vagy igénycsökkentés, vagy népességcsökkentés. Ez a két választási lehetõség van. Nem érdemes azon vitázni, ki akar ökörfingot szagolni.

tsanyi 19809 2013. augusztus 1. 09:12   Válasz erre: 19795
Erre is megvan a jövõkép......egyszer leírtam, de azt Taro kommunizmusnak nevezte pedig nem az. Egy német gondolkodó és közgazdász vagy inkább egy gondolkodó közgazdász írt egy tanulmányt amit nyugaton egyre többet idéznek.....valójában egy jóléti társadalomnak nem is nagyon van más lehetõsége sõt senki másnak sem.....vagy a háború....érdekes, hogy a gondolkodásnak és humanizmusnak általában az embertelenség és a háború az alternatívája. És kicsi a határvonal, hogy melyiket választjuk...

tsanyi 19808 2013. augusztus 1. 08:43   Válasz erre: 19796
Így van, mindig így kezdõdik mindenhol és néha visszafejlõdés követi ezt a robbanást lásd Római birodalom széthullása, de általában elõre visz mert abból is sokat tanultak az utódok és nem véletlenül jutottunk el idáig, könnyen lehet, hogy nacionalista jelszavakkal feltüzelt nemzetek egymásnak feszülnek és lesz némi népességcsökkenés, de a távoli, akár nagyon távoli jövõ csak ez, ki a fene akar újra ökör mögött állva a fingját szagolgatva ekét ragadni? Anno a Római birodalom elvitte az akkori ismert világ minden szegletébe a maga jómódját és életvitelét és miután szétesett azért még sokáig a helyi urak és népek hasonló módon akartak
élni mert jobb élet volt minta amit annak elõtte éltek.....és ez a példa megmaradt....

tsanyi 19807 2013. augusztus 1. 08:38   Válasz erre: 19797
Ez nem csak Neked jutott az eszedbe : http://morgasjoga.blog.hu/2013/07/31/lathataron_az_ujra-felosztott_dohanypiac_ujraosztasa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_01&utm_campaign=index

Valóban éárderkes lenne megnézni, hogy akiket eddig megvágtak vajon jóhívõk-e vagy sem? :).....,de mivel ez az egész teljesen elhibázott és elõre lehetett tudni (akkoriban aki ezt emlegette bérrettegõ volt), hogy nem szól másról mint ellopni mások üzletét (nem boltját hanem sokak megélhetését) ezért aki pályázott az akár hívõ akár nem ugyanazt az elbánást érdemli hisz összejátszott velük...

tsanyi 19806 2013. augusztus 1. 08:34   Válasz erre: 19802
Ott lemondanak ha kiderül valami róluk....nálunk elõléptetik õket és még jobban megmondják a tutit....

tsanyi 19805 2013. augusztus 1. 07:56   Válasz erre: 19804
Mindkét kiváló és egyetlen (illetve kettetlen) igaz mondatára emlékszem a szinglihordásra és erre.....ez miatt nem szavaztam akkor a fideszre....mára jól eldugják ezt a figurát mert fideszeshez nem méltóan néha képes igazat is mondani...:)))

TomRed 19804 2013. augusztus 1. 00:18  
Hátha valaki nem ismeri ezt az elhangzott mondatot:

http://www.youtube.com/watch?v=qKnioQ5n-F0

Jam Clerk 19803 2013. július 31. 22:37   Válasz erre: 19802
Én azt tanultam, különbséget kell tenni az Egyház és a Klérus között. Meg persze van még pár ilyesmi, ahol érdemes megtanulni a megkülönböztetést.

desiderus 19802 2013. július 31. 21:51  
Ez nagyon durva...és megfogalmazódik bennem sokadszorra a kérdés...szükség van egyáltalán a keresztény egyházra ilyen formában ????

http://index.hu/kulfold/2013/07/31/pornoba_fektettek_a_szloven_ersekek/

Bubó Doki 19801 2013. július 31. 14:50  
Ki más? Nem is a mozgássérült húsz évig ebbõl élt régi trafikosok......

Bedouin 19800 2013. július 31. 14:20   Válasz erre: 19799
A felszabadult koncessziót megkapják a fidesznyikek :)))))

Jam Clerk 19799 2013. július 31. 13:56  
... és ha a nyertes ellent ellehetetlenítik, máris nincs dohánya annak, akinek a látszat szerint lett volna joga dohányt árulni :)
Volt dohány, nincs dohány.
Csak a füstölgés meg a szívás.

isti55 19798 2013. július 31. 13:32   Válasz erre: 19797
:)
érdekes elmélet ez is ! és ha az ellenzék ( nem nyert "baloldali" pályázók) bosszúja, hangulatkeltése? ez már õrület !
ehhez képest Rosswell, vagy a Kennedy-gyilkosságok piti kis összesúgások a suli mögött. :)))

Bedouin 19797 2013. július 31. 12:55   Válasz erre: 19790
Most én is összeesküvök :)))
Nyilván az eddigi propaganda az volt, hogy nem csak a jó elvtársak nyertek koncessziót, ha nem az ellen is.
Most a nyertes ellent kell csak ellehetetleníteni.

Jam Clerk 19796 2013. július 31. 12:01   Válasz erre: 19793
"A népek összeolvadnak" ?
Gondolom, ebbe beleérted a németországi török vendégmunkásokat, meg az összes nyugati demokráciában éppen beolvadó "jómunkásnépeket", akiknek valahogy nem felel meg ez a csudajó életfeltétel - legalábbis nem annyira, hogy közben valami keverék-kultúrát hozzon létre a befogadó országéból és a sajátjából.

Ahol túlzsúfoltság van, ott többé nincs olvadás, csak a zsúfoltságból fakadó feszültség gyülemlik. 500 meg 1000 éve még esetleg, itt-ott tudtak egymáson alakítani a messzirõljött emberek. Most már nem megy.

lecso 19795 2013. július 31. 11:43   Válasz erre: 19793
És a fejlõdés nem áll meg. Mennél többet, mennél olcsóbban. A végén mindent, szinte ingyen. Mindenkinek.Már csak egy kurvanagy munkacsinálógép kell. Persze azt is olcsón.

lecso 19794 2013. július 31. 11:39   Válasz erre: 19779
http://www.origo.hu/tudomany/20121217-halalcsillagot-epitenenek-az-amerikaiak.html

Meglesz az, nyugodtan alhatsz. Már most foglald le a helyedet.

tsanyi 19793 2013. július 31. 11:29   Válasz erre: 19786
Na igen. Mindenkinek szubjektiv mit jelent, de ha beegondolunk az is már globalizáció a múlthoz képest ahogy most élünk. Ez az emberiség fejlõdésének az útja. A népek összeolvadnak, lakhelyet változtatnak attól függõen, hogy hol jobbak az életfeltételek. Mi is erre földre úgy kerültünk, hogy idejöttünk mert ahol addig éltünk már nem volt jó. Csak ezt kell továbbgondolni.

isti55 19792 2013. július 31. 09:04   Válasz erre: 19791
Köszönöm a választ . "Érdekes" per lenne . :)

Jam Clerk 19791 2013. július 31. 08:37   Válasz erre: 19790
Esetleg én ezt húznám rá:
Aki a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek foglalkoztatására vonatkozó törvényi elõírásokat megszegi, bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. [2012. évi C. törvény 209. § a) pont]
Mivel nem hinném, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság foglalkoztathat olyan "munkakörben" egy fiatalkorút, ami eleve törvénysértõ állapotot hoz létre, magyarán, ha õk is tudják, hogy a 18 év alattinak tilos tartózkodnia a trafikokban, akkor nem is bízhatják meg ilyesmivel... vagy simán csak "ingyen" megkérték? Biztosan ígértek neki valamit ezért...

Esetleg még ez, bár tanulmányaim során ilyesmire nem emlékszem (valószínûleg mert nem tavaly végeztem):
308. § (1) Az a hivatalos személy, aki megbízhatósági vizsgálatot
a) ügyészi jóváhagyás nélkül végez, vagy a jóváhagyás kereteit túllépi,
b) jogosulatlanul jóváhagy,
bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendõ az a hivatalos személy, aki a megbízhatósági vizsgálatot elrendelõ határozatban valótlan tényt állít, és ez alapján a megbízhatósági vizsgálat elrendelését az arra jogosult jóváhagyja.
(3) A büntetés egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1)-(2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény jelentõs érdeksérelmet okoz.

isti55 19790 2013. július 31. 07:58  
"számos fiatalkorút küldenek be..."http://www.atv.hu/belfold/20130730-egy-oran-keresztul-sirt-kiskoruval-csaptak-le-a-trafikosra
(csak zárójelbe:a beküldõk maguk is elkövetõi a "Fiatalkorú veszélyeztetése" cselekménynek ? ha már jogászkodunk...)

desiderus 19789 2013. július 30. 22:19   Válasz erre: 19788
Ya, a rendszer leszabályozza önmagát...lásd "világválság"...ahol igazándiból a kisemberek szívták meg azok közül is a fejlõdõ régiókban mint például a balkáni Magyarország.
Ez van, éljen az internacionalizmus.

:-)))))

Jam Clerk 19788 2013. július 30. 22:12   Válasz erre: 19783
A rendszer azért életképtelen, mert nem ennyi emberre van "tervezve", pontosabban, nem számol azzal az externáliával, amit az okoz, hogy a rendszert mûködtetõk a dolgok logikája szerint folyamatosan sokasodnak. Lehet azon tipródni, hogyan adjunk egyre többet mindenkinek, de ennek térbeli és ökológiai korlátai vannak, amit jórészt már elértünk vagy már bõven lehagytunk, kinek hogy tetszik. Innentõl kezdve pedig azon töprengeni, hogy a rendszer majd leszabályozza magát, meg jó ez így, csak a problémákat kell megoldanunk, aztán jön a kánaán - ehhez vagy õrültnek kell lenni, vagy közgazdásznak.

Másrészt meg: minden megoldás csak újabb probléma forrása :)

Jam Clerk 19787 2013. július 30. 22:07   Válasz erre: 19784
Mikor csinálták ez az össznépi parasztvakítást, amit EU-csatlakozási népszavazásnak tituláltak (értelemszerûen akkor, mikor már semmi jelentõsége nem volt), utána megkérdeztük nagyanyámat, mégis, mire szavazott. "Természetesen igennel, hogy az unokáimnak jobb legyen." "Na de mama, az nem zavar, hogy mindkét unokád nemmel szavazott?"

Jam Clerk 19786 2013. július 30. 22:03   Válasz erre: 19781
A globalizáció nekem azt jelenti, "mindenki vegye meg ugyanazt a szart, amit én tökmindegy hol, de minél olcsóbban gyártatok". Tehát inkább gazdasági fogalom, nem pedig a Naagy Fhanszoá Fohhádálom (egyébként egymásnak ellentmondó) elvei mentén kialakítandó össznépi hejehuja.
Az egységes életvitel nem egyenlõ az egyforma esélyekkel.

Ideje lenne az építõipar helyett egy ártalmatlanítóipar kidolgozása is, na meg persze a pénzt mint olyat töröljük el a csudába, és máris minden remekül mûködik... nem lenne kényszer, csak az ésszerûség... kaja így is van elegendõ, energia is jut valamennyi mindenkinek, akkor meg nem tök mindegy, mit csinálnak napközben? :)

desiderus 19785 2013. július 30. 21:44  
Véletlenek márpedig nincsenek...

http://www.origo.hu/itthon/20130730-kicsoda-orban-viktor-veje-tiborcz-istvan.html

desiderus 19784 2013. július 30. 21:28   Válasz erre: 19783
Nem fogjuk megérni a kiegyenlítõdést, ne aggódj.
Én azzal is kibékülnék, ha az elvégzett melómért a nyugati bér 30-40 százalékát kapnám....

Emlékszem a 70-es években nyomták a szlogent apáinknak...a gyermekeiteknek építitek a jövõt...nekünk meg : fiatalok a jövõnk a tét...legalábbis Dorogon ilyen cirkalmas dumákkal voltak tele a közterületi falfelületek (de szépen fogalmaztam... )
Ahhoz képest lófaxt sem haladtunk elõre, sõt...

tsanyi 19783 2013. július 30. 21:07   Válasz erre: 19782
Így van....jelenleg szól errõl, de ennek hosszú távú következményei is vannak amik biza már látszanak és ez szép lassan kiegyenlíti a különbségeket....nem tudom olvastad-e, hogy kínában pár cégnél vannak lázadgatások a magasabb bérekért és ellátásokért, hogy a munkaerõ kezd elfogyni mert a növekvõ fizetõképes kereslet a városokban egyre több élelmiszert kíván ami kezdi nyereségessé tenni a földmûvelést és már nem mennek fel a parasztok a gyárakba dolgozni tehát a gyárakban egyre magasabbak a bérek ami újabb igényeket jelent...a többi ázsiai kistigrisnél már megfigyelhetõ volt ez a jelenség talán Japánban elõször, de követi a többi is, már egyáltalán nem olcsóbb Dél-koreában gyártatni mint az eu-ban ha az élõerõt tekintjük, a volt kollégák akik taiföldön és kínában dolgoztak mondták, hogy ugyanazért a melóért már ott is hasonló bér járt átszámítva mint nálunk....és ez így fog folytatódni amíg a kiegyenlítõdést el nem érjük....amikor a kínai melós is ugyanazt az ellátást és bért kapja amit mi akkor már nem lesz értelme ott gyártatni ha a teljes gazdasági környezet is ugyanaz lesz a szabályokkal együtt....nyilván eltart ez egy darabig mi tán meg sem érjük, de efelé halad a világ.....

desiderus 19782 2013. július 30. 20:51   Válasz erre: 19781
Sanyi, a globalizáció jelenleg arról szól, hogy fogom a tõkémet, a gépeimet és a technológiát és elkezdek gyártatni valahol messze Kínában, Pakisztánban vagy a tököm tudja hol.
Az olcsó munkaerõ plusz az adókedvezmények máris sokszorozzák a profitot. Azzal meg nem foglalkozom, hogy az otthon utánam maradt munkanélküliek tömegét az államnak(hazámnak, nemzetemnek ) kell eltartania. Lényeg, hogy a Ferrari mellé meg tudom venni a mályvaszínû Bugatti Veyront is.
Az általad vázolt egyenlõ esélyre meg olyan nagy ívben szarnak mint amilyen nagy ívet leír a nap a horizonton.

Marx nem volt hülye amikor a megtermelt jövedelmek igazságos újraelosztásáról beszél, más kérdés hogy Lenin apóék tettek róla, hogy negatív színben lássák a munkásságát.

tsanyi 19781 2013. július 30. 20:41   Válasz erre: 19780
Ki mondta, hogy itt hagyjuk a szemetet? Épp ellenkezõleg, ha nem marad több polgár mint a szükséges akkor simán újra természetessé lehetne varázsolni az anyabolygót...és a többit is....viszont ha a jelenlegi ütemben szaporodunk akkor vagy háború vagy teljes globalizáció és kirajzás....

....azt mondjuk nem értem, hogy a globalizáció szót miért tartjuk visszataszítónak? Hisz nem szól másról mint egységes életvitel tehát mindenkinek egyforma esélyei vannak mindegy a szín, faj vagy lakhely....ettõl még a nemzeti kultúrák simán megmaradhatnak csak gazdasági téren kell összefogni ami persze elõbb-utóbb egységessé teszi az értékrendet is ami szerintem nem olyan nagy baj....

Jam Clerk 19780 2013. július 30. 14:55   Válasz erre: 19779
Én abban bízom, hogy nem lesz szükségünk ilyesmire. Legalább annyira naiv a feltételezésem, mint a tiéd, de nekem valahogy rokonszenvesebb lenne az az emberi faj, amelyik felismeri, hogy tévúton jár, és van ereje másik irányba fordulni - és ez a másik út nem az, hogy itt hagyom a szemetemet, és megyek más kukáért, hanem rendbe rakom az otthonomat...

tsanyi 19779 2013. július 30. 14:44   Válasz erre: 19778
Nem hinném, hogy mindenkit érdekel sõt ebben igazad van.....viszont a kényszer nagy úr...amúgy idén már lehetett olvasni olyan tanulmányokat (vagy víziókat) amelyek a hold és a mars ásványi kincseinek kitermelésérõl szóltak na meg pár éve egy nagy ûrállomás építése amiben már nem csak páran lehetnek el max. pár hónapot és ezt nyilván nem a földön szerelnék össze hanem szinte mindent az ûrben és lehetõleg ott kitermelt anyagokból....persze ez még futurisztikus, de ki tudja, remélem a jövõ ez lesz....

Jam Clerk 19778 2013. július 30. 14:41   Válasz erre: 19777
Amúgy szerinted milliós-milliárdos tömegeket foglalkoztat ez a kirajzási dolog? Mert szerintem az emberek 99.9999 %-a inkább itt döglik meg, de nem megy az ismeretlenbe... tehát az érzések már elindulás elõtt is számítanak, nem hogy utána. Ha pedig kevesen mennek, akkor - másképp nézve - hasonló eséllyel indulhat újra a játék itt is, egy esetleges háború után (itt se lesz több "kezdõ" ember). Vagyis NAGYON csekély eséllyel.

... ami a Föld szempontjából tulajdonképpen hasznos is...

tsanyi 19777 2013. július 30. 14:18   Válasz erre: 19774
Gyermekkoromban miután elegem lett Vonnegut-ból és a hasonlókból :)) a sci-fi felé fordultam és Asimovot kedveltem.....,de mivel ez a probléma lassan a körmünkre ég ezért az érzések az utolsók amik érdekelnék a kirajzani vágyókat....azokat majd legfeljebb utólag kezelik a pszichomókusok...:))

Jam Clerk 19776 2013. július 30. 13:58  
"... most nekem hiszel, vagy a saját szemednek?"
:)

Bubó Doki 19775 2013. július 30. 13:13  
Hazánk többé nem egy következmények nélküli ország!

A kormány azonnali hatállyal elbocsátja Dr. Dunkel Zoltánt, az OMSZ elnökét - jelentette be Lázár János. Megvédjük a magyar embereket a kánikulától - jelentette be Selmeczi Gabriella, aki szerint tûrhetetlen, hogy ilyen magas hõmérséklettel riogatják a lakosságot. Selmeczi egyúttal az újonnan létrehozott Hõmérsékletügyi Megbízott posztját is betölti.

A Századvég Alapítvány Természettudományos Központja szerint hamis az az állítás, hogy 30 fok fölé kúszna a higanyszál. Ha megnézzük a számokat, akkor azt látjuk, hogy a hanyatló Európai Unióban megtörténhet ez, de nálunk csökken a hõmérséklet. Orbán Viktor szerint a Kárpát-medencében más szelek fújnak, mint tõlünk nyugatabbra, ezért alacsonyabb, kellemesebb a klíma.

A Heti Válasz publicisztikában ítélte el a felelõtlen meteorológusokat is, Klinghammer István felsõoktatási államtitkár szerint felülvizsgálják a meteorológus szak képzési rendszerét. Rogán Antal pedig elmondta, hogy nemzeti meteorológusokra van szükség. Egyben megjegyezte: a Bajnai-kormány alatt sokkal elviselhetetlenebb volt az idõjárás is.

Az események hatására az IMF mellett hazánkat elhagyja egy nagyobb sivatagi légtömeg is, a helyzet romlására hivatkozva.

Kormányközeli körökbõl egyelõre cáfolják, hogy forrósági különadót vetnének ki a melegben panaszkodókra.

Jam Clerk 19774 2013. július 30. 11:56   Válasz erre: 19772
Egyébként meg ez az egész kirajzásos dolog, minden pszichológiai hátulütõjével együtt tökéletesen le van írva Asimov mûveiben (a technikai meg egyéb kérdéskört most ne részletezzük).
Szerintem annyira eltalálta ezzel kapcsolatban az emberi érzékelés és ön-meghatározás fõ problémáit, hogy az számomra félelmetes.
"Ha maradunk: mit jelent, ha megyünk, mit jelent, ha ÍGY megyünk, az mit jelent, és ha ÚGY viselkedünk, akkor mi lesz?" Csak azt hagyta ki, hogy ha így maradunk, akkor mi lesz... de hát a sci-fi irodalomban ez jellemzõ, már-már kötelezõ mûfaji fehér folt :)

tsanyi 19773 2013. július 30. 11:26  
Tegnap este belenéztem az Alien 2-be.....háááát lehet, hogy igazatok van, az menjen a zûrbe akinek kettõ anyája van.....maradjunk a valagunkon és hulljanak a sárgák....:)))

tsanyi 19772 2013. július 30. 11:05   Válasz erre: 19765
A mi életünkben nyilván nincs, rövid az idõnk....,de pl. az õsembernek, ókorinak, középkorinak, de csak akár az újkori embernek a mi mostani életünk vajon lehetséges és fölfogható lenne-e? Verne nemrég élt történelmi léptékkel és a mûveiben szereplõ eszközöket akkor senki nem tartotta megvalósíthatónak pár kivételtõl eltekintve akik nem adták fel és létrehozták....ma már ki csodálkozik az ûrutazáson?....bár ha belegondolok itt is vannak páran..:)))

tsanyi 19771 2013. július 30. 11:02   Válasz erre: 19764
Könnyen lehet......viszont a közkeletûbb háborúsdis meg nacionalista antihumánus mondóka..:))

desiderus 19770 2013. július 29. 22:25   Válasz erre: 19769
Tipikus példája a tér-idõ görbülésnek.
Vagy a teleportálásnak ami egy kerekes vasszerkezet segítségével hajtanak végre.
Azaz hazatalicskázzák a delikvenst.

:-))))

Jam Clerk 19769 2013. július 29. 22:17   Válasz erre: 19768
A teleportálást is sokan megoldják már manapság is... megisszák az utolsó felest, és otthon ébrednek :)

desiderus 19768 2013. július 29. 22:11   Válasz erre: 19767
Elavult technológia.
A menõ a térgörbítés amit a navigátorok abszolválnak majd némi melanzs segítségével.

:-)

kondorosi67 19767 2013. július 29. 22:07   Válasz erre: 19763
Bocsi hogy beleszólok de nem kell hogy elérje a fénysebességet és
ezen dolgoznak gõz erõvel:
Ettõl függetlenül ha összehozzák akkor lesznek igazán csak nagy háborúk a messzi-messzi galaxisokban.(Ahogy magunkat ismerem).
http://www.idokep.hu/hirek/tenyleg-hiperhajtomuvet-fejleszt-a-nasa

desiderus 19766 2013. július 29. 22:04   Válasz erre: 19765
Jelenleg a fenntartható növekedést úgy próbálják életben tartani, hogy szart gyártanak.
Lásd jármûvek, szórakoztató elektronika, ruházat etc.
A baj csak az, hogy leraboljuk a Földet és majd nézünk ki a fejünkbõl...igaz, ezt már mi nem érjük meg.

Jam Clerk 19765 2013. július 29. 21:57   Válasz erre: 19764
Fõleg úgy, hogy eleve feltételezi, hogy "mindig van tovább", tehát "van végtelen növekedés".
Ugyan már.

desiderus 19764 2013. július 29. 21:54   Válasz erre: 19762
Ez olyan közgazdászos-marketinges féle mondóka.

Jam Clerk 19763 2013. július 29. 21:48   Válasz erre: 19758
A fejlõdés eszméletlen gyorsaságából esetleg létrejövõ fénysebességû jármû (amiben persze millióknak kéne elférnie) sem éri el a fénysebességet - tehát nem azzal kell közlekedni. Eleve nem is errefelé gondolkodnak, de még ha ezt tennék is, akkor is van bõven idõbeli korlátja a dolognak, ami miatt életképtelen ötlet jelenleg. Innen viszont rögtön átléptünk a sci-fi szintjére, ami ugyebár inkább "fi", mint "sci".

tsanyi 19762 2013. július 29. 21:47   Válasz erre: 19760
De van, tudással és olyan hely felé való terjeszkedéssel ahol nem kell másokat megölni a mi boldogulásunkért cserébe...

tsanyi 19761 2013. július 29. 21:47   Válasz erre: 19759
Ahogy lejjebb írtam a háborúval csak egy a baj...hogy minket és a családunkat is eléri.....én nem akarom végignézni a családom végét....sokan mondják azt, hogy márpedig a várható nyereség megéri a kockázatot...igen mondják, de csak addig amíg sorra nem kerülnek....

desiderus 19760 2013. július 29. 21:45   Válasz erre: 19756
Fenntartható fejlõdés háború nélkül nincs.
Ez a szomorú igazság.

eröt 19759 2013. július 29. 21:44   Válasz erre: 19752
A jól bevált háborúk.Csak nem a mostani techno hanem a csúnya véres régi.Vagy valami járvány de a tudomány ezt elvileg kihagyná.
Ezek híján jöjjön aminek jönni kell.Merkel kancellár is említette,hogy ilyen hosszú béke nem szokás Európában.Ettõl azért félni kell.A gyengéknek(nekünk).

tsanyi 19758 2013. július 29. 21:43   Válasz erre: 19756
Szerintem ez nem elképzelhetetlen...ha csak azt nézzük, hogy a marson kóricáló jármû elõtt 20 évvel még legfeljebb ötlet volt ma meg ott van....a fejlõdés eszméletlen gyors, annyira, hogy igazából fel sem fogjuk...erre van a ami fiatalság akiknek az agya sokkal gyorsabb mint a miénk (jó esetben), már egy más sebességre vannak beállítva...

Jam Clerk 19757 2013. július 29. 21:41   Válasz erre: 19752
"vagy visszafejlõdünk egy olyan szintre és népességre amit eltart a föld vagy terjeszkedünk.....az elsõ megoldást melyik nép fogadná el mint vesztes békésen?"
Valószínûleg azt a megoldást sem fogadnák el békésen, ha egyszerûen csak... nem termelnénk több élelmet a jelenleginél, vagy urambocsá' kicsivel kevesebbet is. Ha nincs több kaja, nincs több szaporodás sem. Ha belegondolsz, egy kalitkába zárt állatkolónia is csak addig szaporodik, amíg van kajája. Ha nincs, vagy csak egy bizonyos szinten kap, akkor addig szaporodik, amennyi kaja eltartja a kolóniát.
Az ember meg folyamatosan töri fel a földeket, mert "éhezik a nép, enni kell adni nekik". A több étel viszont több embert "hoz létre", akiknek megint enni kell adni... ördögi kör.
Ha csökkented a kaját, persze nem drasztikusan, csak éppenhogy, akkor bizony csökken a népesség, háború nélkül is.

Jam Clerk 19756 2013. július 29. 21:35   Válasz erre: 19752
Az "egyetlen békés megoldás" a jelenlegi technikai színvonalon egyszerûen kivitelezhetetlen olyan idõtávlatban, ami elég lenne ahhoz, hogy itt közben ne legyen háború. Csak gondolj a Marson kóricáló járgányra, ha jól tudom, 20 percenként kapják tõle az infót, és 20 perc, mire visszakapja, hogy mit tegyen, és akkor ez még csak a Naprendszer, hol vagyunk a fénysebességtõl, ami ESETLEG arra lenne elég, hogy pár évtized alatt elérjünk egy most még tök ismeretlen helyet, ami valószínûleg sokkal rosszabb és életre alkalmatlanabb, mint a mostani. Éppen emiatt fölösleges máshol keresni a megoldást - mert ha már van rá 40-50-x évünk, akkor itt is meg tudnánk oldani, HA akarjuk. De ki akarja? Ez a gondja a megoldásodnak.

tsanyi 19755 2013. július 29. 21:35   Válasz erre: 19753
Van egy ilyen hsz alatta:

"

Ami a cikkbõl kimaradt...

Az országban katonai erõvel hajtottak végre etnikai tisztogatást, aminek eredménye képpen a lakosság egy negyede kényszerült menekült táborokba és vált hontalanná.
A hátramaradt etnikum erõszakos beolvasztasi politika célpontja.

Több helyi TV hir csatornát betiltottak, mert kritizaltak a kormanytagokat.

A szabad vallásgyakorlás akadályozása rendszeresen megjelenik az orszagról szóló kritikákban.

A homoszexualítás üldözött, és börtönnel büntethetõ."

....lehet vele egyetérteni...és nem...

tsanyi 19754 2013. július 29. 21:32   Válasz erre: 19753
Bhutánról sokat olvastam és tényleg nagyszerû ország.....ameddig látogatóban vagy öregkoromban kéne ott és úgy élni......illetve öregkoromban sem szívesen mondanék le a kényelemrõl...:)

Jam Clerk 19753 2013. július 29. 21:30   Válasz erre: 19749
Esetleg még ez a cikk is érdekes, nekem tetszett:
http://www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20121220-elmenybeszamolo-bhutanrol-ahol-mindenki-boldog-elso-resz.html

tsanyi 19752 2013. július 29. 21:28   Válasz erre: 19750
Ok, ezt is lehet állítani, de az alternatíva? Vírus szétterjesztése ami kasztrálja a lakosságot? Vagy valami más humánus módszer? Ahogy látjuk a tudomány afelé tendál, hogy a kijutást elõbb-utóbb elérhetõvé tegye....és akkor nem lesz megállás....igazából nem is értem mi ezzel a baj?....a sáskajárás nem ellenérv mivel ezzel a dehonesztáló megjegyzéssel csak a valóságot írjuk le....tulképp két lehetõség van hosszútávon.....vagy visszafejlõdünk egy olyan szintre és népességre amit eltart a föld vagy terjeszkedünk.....az elsõ megoldást melyik nép fogadná el mint vesztes békésen? ...kínaiak, indiaiak, orosz vagy usa?.....nem hinném, az mindenképp háborúhoz vezetne....békésen csak egy megoldás van...

eröt 19751 2013. július 29. 21:27   Válasz erre: 19747
Fejlõdés?MP3..4...5...sok.Ez nem fejlõdés.FF tv-színes teve az fejlõdés.De ez 150cm képátlóval nem fejlõdés hanem valami más.
És örülnék ha a gyermekeimnek olyan élete lenne felnõttkorukig mint nekem volt.De persze ezt én nem bírom nekik biztosítani.Pedig nem is vagyok segílyes.

Jam Clerk 19750 2013. július 29. 21:21   Válasz erre: 19749
Az erre vonatkozó "példázat" szerint ez a civilizáció olyan, mint a repülés hajnalán néhány "csapkodógépes" próbálkozó, miután elrugaszkodott a hegyrõl. Verdes a szárnyaival, látja is lent a többi roncsot, de azt hiszi, repül, és csak annyi a megoldás, hogy erõsebben verdessen.

Pedig zuhan a szerencsétlen, csak nem akarja elhinni.

tsanyi 19749 2013. július 29. 21:17   Válasz erre: 19746
De, életképes csak nem szabad megállni.....globalizáció, fejlõdés, összefogás a népek között...anélkül csak a háború marad...akarjuk?

Jam Clerk 19748 2013. július 29. 21:17   Válasz erre: 19737
Egy (két) másik regényben erre egy tök egyszerû megoldást javasolt valaki. Ha érdekel, átküldöm mélben, vagy vázolom itt :)

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők