19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

TomRed 19949 2013. augusztus 12. 13:47   Válasz erre: 19943
"Mintha azt hallottam volna, hogy a bankoknak egy jó ideje nem csak azt a pénzt szabad "kiadniuk hitelbe", ami a trezorjukban van, hanem annál jóval többet is."

Ez valóban így van, mivel a készpénzhez képest a "számlapénz" nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben létezik és használatos. http://hu.wikipedia.org/wiki/Hitelp%C3%A9nzrendszer

tsanyi 19948 2013. augusztus 12. 13:01  
Egy kis tanmese a kiszes elv, ööö nertársaknak a múltból...csak hogy ne történjen meg újból: http://www.youtube.com/watch?v=BxIzZHD_89I&feature=youtube_gdata_player

tsanyi 19947 2013. augusztus 12. 12:30   Válasz erre: 19943
Így van, akad itt némi setétség illetve homályos rész és ez az amit ki lehet használni az én megvezetésemre is. Mert ha nem tudom a valót akkor elképzelek egy magam által vélt valóságot és elkezdem azt hirdetni és küzdeni ellene. Pedig lehet, hogy nincsenek is összeesküvés elméletek ....vagy mégis?:))

tsanyi 19946 2013. augusztus 12. 12:28   Válasz erre: 19944
Hááát, ahogy Laci írta nem én találtam ki, de azért idéztem mert jólesne ha így lenne, amúgy cáfold tételesen és ne azt, hogy van-e ilyen hanem az abban leírt célokat. Van amivel nem értek egyet, de azért azt nem vettem ki belõle mert így teljes. Egyébként meg már álmodozni sem szabad?:)) Azt nem írtam, hogy van olyan hely a földön ahol ez teljesül, de van ahol közelebb állnak hozzá mint nálunk. Én értem, hogy nem mindenkiinek szerepel a vágyai között a szabadság, szabad vállalkozás és a gyûlölködésmentes élet, de talán vannak akiknek még igen mint pl. nekem.:)))

LaciS2 19945 2013. augusztus 12. 10:48   Válasz erre: 19944
Ez idézet ,nem saját írás !!!!

classic 19944 2013. augusztus 12. 09:40   Válasz erre: 19939
Ez egyenként, tételesen cáfolható demagóg f...ság Sanyikám úgy ahogy van. Ugyanis akár csak egytlen kirtériumodnak" megfelelõ ország nem létezi, még azok között sem ahová az "elnyomás" elõl menekültek barátaink de még azok között sem amiket it a szokásos "hozzáértõk" preferálnak.
Sanyi, Sanyi áááá. Ezt mielõtt leírtad egyeztetned kellett volna.

Jam Clerk 19943 2013. augusztus 12. 09:31   Válasz erre: 19941
Mintha azt hallottam volna, hogy a bankoknak egy jó ideje nem csak azt a pénzt szabad "kiadniuk hitelbe", ami a trezorjukban van, hanem annál jóval többet is. Vagyis, ha mindenki egyszerre, egyben vissza akarná fizetni a hitelét, és/vagy kivenné a számláján lévõ "pénzt", nem lenne ehhez elég papír és fémpénz. Valószínûleg így van, de akkor ezek szerint bizonyos értelemben a bank is "csinál", vagyis kibocsát "pénzt".
Ha minden bank (pénzintézet) csak addig nyújtózkodna, ameddig a betétje ér, bizonyára kevesebb bajunk lenne (és a csõdjüket is könnyebb lenne kezelni, mert a fedezet valóságos lenne ehhez). Tudom, ez már nem lehetséges. Talán nem is cél...

tsanyi 19941 2013. augusztus 10. 18:00  
Talán ez minden bajunk forrása?: http://sorkoz.blog.hu/2013/08/10/bank_ez_vagy_bunszervezet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_10&utm_campaign=index

....vagy legalábbis a legtöbbé..

tsanyi 19940 2013. augusztus 10. 16:54  
Pár újabb melóhely szûnhet meg a remek mutyi miatt, de nem baj, nyilván õket is alkalmazzák azonnal a nemzetimutyi nyertesei: http://index.hu/kultur/media/2013/08/10/betett_az_ujsagosoknak_a_trafiktorveny/

tsanyi 19939 2013. augusztus 10. 16:35  
Egy hsz innen: http://progressziv.blog.hu/2013/08/09/papir_ver_es_vas?fullcommentlist=1#comments

"Szeretnék olyan országban-környezeteben élni, ahol:
1 - az emberek kedvük és tehetségük szerint, azonos feltételekkel juthatnak munkához, vállalkozhatnak a gazdaságban, vehetnek részt a közügyekben, és ezt törvények és állami intézmények garantálják. Ahol nem csak egy szûk elit juthat hozzá a jól fizetõ állami megrendelésekhez, zsíros állásokhoz, nem kell mindenhez ismeretség, protekció.
2 - a jövedelmemmel szabadon rendelkezhetek, nem vonják el annak 70-80 %-át jövedelmi adó, szociális adó, általános forgalmi adó, telefonadó, kamatadó, gépjármûadó, ingatlanadó, jövedéki adó, stb. formájában. Ahol felelõsen kezelik az állami vagyont, nem csipegetnek el belõle, és ahol nem vernek adósságba olyan szinten, hogy még az unokáim is egész életükben törleszthetik azt.
3 - ahol felnõttként kezelnek, nem próbálnak a médián keresztül hülyíteni, nem sulykolnak újabb és újabb a hazánkat fenyegetõ kitalált veszéllyel, nem fosztanak meg a lehetõségtõl, hogy szükség esetén fegyverrel védjem meg magam, nem akarnak mindent hivatalosan szabályozni csak azért, hogy a bürokraták igazolják saját létjogosultságukat.
4 - ahol az emberek kedvesek, mert elégedettek, nem gyûlölködnek, nem akarnak átverni, vagy bántani, nem kell tapasztalnom a megsebzett önbecsülésük miatti gonoszkodásokat, nem ütnek le a pénzemért, nem lopják el a tyúkjaimat.
Mindazonáltal szeretnék ott élni, ahol felnõttem, ahol az anyanyelvemen társaloghatok a saját kulturális közegemben. Vagyis szeretném, ha Magyarországon valósulnának meg a fenti elképzelések, és ennek érdekében tenni is hajlandó vagyok. Ha van olyan párt, vagy választási szövetség, aki hajlandó vállalni a fenti elveket, és az eddigi tevékenysége nem mond ellent ezeknek, akkor kérem, jelentkezzen a szavazatomért 2014. március 30-ig! "

....ez talán sokunknak a vágya....,de holt találni ilyet?

tsanyi 19938 2013. augusztus 10. 16:14  
Vajon kinek a hálózatát nevezték el így a parlamentben?..:)))): http://propeller.hu/itthon/2756992-trafik-mutyi-fidesz-frakcio-is

tsanyi 19937 2013. augusztus 10. 14:49   Válasz erre: 19934
Ez nyilván tananyag az autoriter képzõben már az elsõ szemeszterben...:))

tsanyi 19936 2013. augusztus 10. 14:48   Válasz erre: 19935
Örök igazságok, de aki ezt felismeri és tovább tud lépni abból lesz a konfliktuskerülõ és bármit megoldani képes ember....aki viszont eszerint él az egész életében harcol magával és másokkal...

Jam Clerk 19935 2013. augusztus 10. 14:10  
AZ ÉLETUNT BESZÉLGETÉSE ÖNMAGÁVAL

Kihez beszéljek mainapság? - A testvérek gonoszak s a barátokat nem lehet szeretni.
Kihez beszéljek mainapság? - Mindenki kapzsi és az emberek egymást megrabolják.
Kihez beszéljek mainapság? - A józanság elveszett és az arcátlanság lett úrrá.
Kihez beszéljek mainapság? - Aki elégedettnek látszik, az komisz, a jóságot pedig elhanyagolják.
Kihez beszéljek mainapság? - A tegnapra már senki sem emlékszik és senki sem hálálja meg, ha vele jót tettek.
Kihez beszéljek mainapság? - Arcát mindenki elfedi és ábrázatukat egymás elõl eltakarják.
Kihez beszéljek mainapság? - Az emberek mohók, s akire az ember számít, annak nincs szíve.
Kihez beszéljek mainapság? - Nincsen többé igazságos ember, a földön a gonoszak uralkodnak.
Kihez beszéljek mainapság? - Az országot a bûn árasztotta el, s ez határtalan, határtalan.
(Egyiptom, i. e. 3000)

Spapa 19934 2013. augusztus 9. 23:07  
Fejedelmek figyelmébe

"Olyan ostobák az emberek, s olyannyira csak a mának élnek,
hogy aki be akarja csapni õket, mindig megtalálja köztük a maga emberét."(Niccolo Machiavelli: A fejedelem)

Méghogy vezetni? Megvezetni kell
a tömeget. Hidd: veszteg úgy marad csak,
ha legelõször azt felejti el,
hogy gondolkodni is illõ az agynak.
Ki elhiszi, mit szóvivõk hadarnak,
/például azt, hogy öt gramm öt kiló/
az a poklot nem érzi kárhozatnak-
a bunkónál nincs jobb alattvaló.

Ki félelmeket okosan kezel:
A trónusára holtig rátapadhat,
a sokaság kezes, ha berezel
S úgy véli, hogy békén hagyják, ha hallgat.
Önnön betört fejére parazsat rak,
hogy bocsássa meg az uralkodó,
mi meg sem történt/Titkolt vágy maradt csak/
A gyávánál nincs jobb alattvaló.

A tisztesség senkit nem érdekel,
az boldogul, kit sandaság igazgat,
a különbet folyvást gyalázni kell,
keresztvíz rajta csöppnyi sem maradhat.
Itt öklözõ gyõzelmet nem arathat,
csak mélyütéssel-ez nyilvánvaló.
Adj tápot minden aljas indulatnak-
a hitványnál nincs jobb alattvaló.

Herceg, tartós csak úgy lehet hatalmad
/s ezt tudja minden bölcs, minden tahó/
Ha földbe döngölöd, kik mást akarnak-
Itt meg nem él, ki nem alattvaló.

Baranyi Ferenc

tsanyi 19933 2013. augusztus 9. 20:44  
Erre a hökre vagy mire mi szükség van azon kívül, hogy a jövõ jobbos politikusait kinevelje? Annyira gáz már az egész: http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/08/09/a_bme_hok_leszedte_a_jelentkezesi_lapot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_09&utm_campaign=index

tsanyi 19932 2013. augusztus 9. 20:06   Válasz erre: 19931
Ez igen jó válasz néhány eddig felvetésre...:)))

Spapa 19931 2013. augusztus 9. 19:45  
"Magyarországon kétféle ember él. Vannak, aki tudják, hogy a kormány lop, de ez nem érdekli õket. Aztán vannak, akik tudják, hogy lop, de ennek örülnek."
http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130809_kozgep_penztargep_simicska

tsanyi 19930 2013. augusztus 9. 19:35   Válasz erre: 19926
Egyébként velük is megvan a magam baja...amikor kiderült a trafikmutyiról, hogy van bizonyíték és azt Hadházy nyilvánosságra is hozta akkor ugye a fidesz reakciója erre érthetõ volt valamennyire, de amit szanyi kapitány mondott sok mindent elárult....aztat mondta az õ szájával az atv-n, hogy Hadházy áruló hiába hozta nyilvánosságra az ügyet.....ezzel pont beismerte, hogy az õ bandája sem különb semmivel (mitõl is lenne hisz egy tõrõl fakadnak) mint a vezér csapata...neki sem a mutyival volt baja mint ahogy a vezérnek sem a diktatúrával hanem azzal, hogy nem õ csinálta......és ez a nagy gáz....

....a választásokról meg annyit még, hogy sima ügy, akinek ez jó az hatalomban tartja a vezért akinek meg nem az meg mást segít bele, ennyi....a külhoniak szavazatával van gond fõleg a módjával ami sima csalás lesz, ez nem is kérdés és megmagyarázhatatlan legfeljebb hittel......és az a 3-4 mandátum amit õk döntenek el(a fenét, azok a levelek már most borítékban vannak) könnyen lehet, hogy döntõnek bizonyul majd....

tsanyi 19929 2013. augusztus 9. 19:27   Válasz erre: 19927
Sajnos már nem és ez köszönhetõ a a mindenkori nacionalista jobboldalnak...ahányszor mélymagyarkodni kezdtünk és sértegettük a szomszéd vagy belsõ más nemzetiségûeket pár évre rá csökkent az ország mérete és fogyott a lakosság....miért gond Neked a szénszünet emleget5ése?...mert igaz?....ilyet utoljára rákosiék alatt éltünk meg no meg kicsit kádár alatt...és tavaly meg idén fogunk....ja, hogy ugyanaz a rendszer?...elég baj...

tsanyi 19928 2013. augusztus 9. 19:25   Válasz erre: 19926
Lehet mivel nem sok jelentkezõ akad ezeket elzavarni...majd kiderül..

Page 19927 2013. augusztus 9. 16:51   Válasz erre: 19924
Sajnos az a helyzet, hogy ön magunkkal vagyunk határosak....
Má megin szénszünet ellátási gondok. Mind ez köszönhetõ a mostani kormánynak és a határon kívül rekedteknek. Megírta a varánusz. A bibliád....

Page 19926 2013. augusztus 9. 16:44   Válasz erre: 19922
Megmondom, hogy kire fogsz szavazni. Bajnaira és majd meg is fogod magyarázni, hogy miért.

tsanyi 19925 2013. augusztus 9. 13:21   Válasz erre: 19923
Igen valóban arra hajaz..:))...amiért a legutóbbival gond van az csak annyi, hogy felborították azt kis megalkuvás, de még élhetõ rendszert amit eddig mindenki betartott nevezetes, hogy a nagyok cserélõdnek, de ez a kisembert kevéssé érinti.....

tsanyi 19924 2013. augusztus 9. 13:19   Válasz erre: 19921
Nem, ez nem igaz, nem szólhatok bele a sorsuk alakulásába mert az nem beleszólás, hogy majd én döntöm el mi legyen a pénzemmel. Az viszont beleszólás az én sorsomba, hogy olyan dönti el mi legyen a pénzemmel akinek adnak belõle ha arra szavaz aki ezt neki megígéri.

....én jelenleg nem szorulok segítségre és nem is kérek ellentétben azokkal az intézményekkel és külhoni pártokkal akik kérnek a mi közös pénzünkbõl saját céljaikra és cserébe hajlandóak a mi nyakunkban tartani azt akik ezt nekik megígérik. Illetve mégis jól jönne ha akiket eddig segítettünk most egy keveset visszasegítenének, hogy pl. ne legyenek a mi egyetemeinken szénszünetek, kórházainkban ellátási gondok na meg nálunk épüljenek munkahelyek és ne magyar állami támogatással hizlalda magyar magánkézben ott teremtve melóhelyet. Tudod a kölcsönösség errõl szól, az nem járja, hogy az egyiknek mindig csak adni kell akkor is ha már szegényebb míg a másik csak elvár.

.....tényleg, a székelyek mit szeretnének ha visszakapnák Erdély függetlenségét, csatlakozni Mo.-hoz vagy külön államot létrehozni? ...csak mert az utóbbi idõben ilyeneket lehet olvasni...

.....és mi lenne a többi elcsatolt területtel?....burgenland és a többivel?....nemrég járta itt egy szólás mely szerint a székely szarta a magyart, ez egy kedves megjegyzés volt rólunk pedig személy szerint támogattam a kollégáinkat, az egyik lányomnak a keresztanyja székely kolléganõje volt az asszonynak akirõl van tapasztalatunk, de az nyilván egyedi mint az összes többi.....és a múltban a jugó határ környékén lakó ismerõsök amikor átmentek akkor kádár szegény magyarjainak hívták õket a vajdaságiak.....ezeket szerencsére elfelejtettük és nagyon jót tettük, hogy minden határontúlit segítünk ameddig tudunk, de erõn felül ne, ne a mi gyerekeink rovására menjen a dolog...

Jam Clerk 19923 2013. augusztus 9. 13:10   Válasz erre: 19922
A legutóbbi pár szavazás idején kezdett kialakulni bennem az az érzés, hogy a szavazás olyan, mint a lottósorsolás.
Kitöltesz egy szelvényt, bedobod a közösbe, aztán sorsoláskor izgulsz, hogy mi lesz... aztán csalódsz. A különbség annyi, hogy egyesek 4 évente (vagy az új kormányzat elsõ éve során), mások meg hetente... és nagyon, NAGYON kevesen vannak, akik nyernek az ügyön.
Én nem lottózom :)

tsanyi 19922 2013. augusztus 9. 12:27   Válasz erre: 19920
Szavazni mint mindenki azért fogok valakire mert olyasmit ígér ami reményeim szerint jót hoz nekem és környezetemnek, vagy azért szavazok valakire mert azt akarom, hogy az épp hatalmon lévõ eltûnjön úgy mint 2010-ben is tette sok ember. Az utóbbi sajnos nem túl jó megoldás lásd a mostani példát, de hát nincs mit tenni, vagy racionalitás vagy érzelem ami szimpátia vagy unszimpátia alapján történik. Jelenleg fogalmam sincs kire fogok szavazni, még ha utolsó napon is lenne egy olyan aki jobban tetszene akkor simán arra szavaznék.

lecso 19921 2013. augusztus 9. 11:21   Válasz erre: 19909
"...látod, ez nekem is fájna nagyon ezért ellenzem, hogy akinek én nem szólhatok bele a sorsába csak adhatok az adómból a megélhetésére, tanulására akkor az miért akar beleszólni az én sorsomba?....és ebben egyetértünk, legyen nekem is jogom a kintiek sorsába beleszólni...és akkor vice versa .... "

Látod beleszólhattatok, és meg is tettétek. Nemet mondtatok rájuk. Személy szerint te mennyi pénzt szeretnél kapni azért cserébe, mert õk anyagilag jól járnak?

lecso 19920 2013. augusztus 9. 11:14   Válasz erre: 19915
Hogyan fogsz szavazni egy olyan emberre, akirõl tudod, hogy tévedhet, ha nem hiszel benne?

lecso 19919 2013. augusztus 9. 11:05   Válasz erre: 19911
Semmit, beleolvas, legyint...

Jam Clerk 19917 2013. augusztus 8. 20:58   Válasz erre: 19916
Tehát egyik oldalon vannak a "profik", másikon az "amatõrök"? :)
Árnyalhatjuk esetleg úgy is, hogy a profik is hisznek valamiben... abban, hogy a "megrendelõ" (vagy akik elvárják ezt a stílust) majd adnak az írásokért valamit.
"Hinni mindenkinek kell... én azt hiszem, iszom még egy pohárral." :)

tsanyi 19916 2013. augusztus 8. 20:33   Válasz erre: 19914
Az elõzõ volt a hosszú válasz és most a rövid...nem, elég a pénz érte...:)))

tsanyi 19915 2013. augusztus 8. 20:28   Válasz erre: 19914
Ahogy látom nem feltétlen és ha kell akkor vajon miben vagy kiben hisz az író? Én pl. senkiben nem tudok mert nem hinném, hogy van tévedhetetlen ember ahogy én sem vagyok az. És a lényeg, hogy aki magáról állítja ezt mint ahogy volt aki azt mondta, hogy sosem hazudik amikor már ez az állítás maga volt a hazugság (én is hazudok, de sohasem mondanám azt, hogy ezt nem teszem) és aki ezt elhiszi az miben vagy kiben hisz? Saját magában mert ugye nem tévedhet ha elhiszi amit a nagy Õ mond vagy a vezérben aki ezt elhiteti vele? Igaz, könnyen lehet, hogy valójában nincsenek is hívõk a vezér felé és ezt csak sértésként állítom róluk. Mivel a számuk állítólag kb. 1 milla így ennyien akár jól is járhattak anyagilag a vezér ténykedésével és akkor nem hívõk hanem valami mások.......mondjuk ezt némiképp árnyalja pár tapasztalás amit a környezetemben élek meg akiknek igazából nincs haszna a vezér tetteibõl sõt velem együtt vesztesei, de mégis hisznek.....a fene tudja mit remélnek?

....és amúgy nem véletlen lett közbeszéd ez a hívõ dolog, az összes eddigi hatalom gyakorló (még a vezér sem az elõzõ ciklusában) nem nyilvánult meg úgy mint ahogy most teszi a vezér és nem várta el senkitõl ezt az ellentmondást nem tûrõ szolgalelkûséget a legkisebb szinten is.

Jam Clerk 19914 2013. augusztus 8. 19:46   Válasz erre: 19911
Az ilyen posztok megírásához nem kell vajon hit?

tsanyi 19913 2013. augusztus 8. 19:23   Válasz erre: 19912
És a kérdésre továbbra is a válaszom, hogy miért linkelek, mert én nem tudom így megfogalmazni és összeszedni a gondolataimat mint akik ebbõl élnek....én csak élvezem a stílusukat és megélem a mondanivalójukat....és ezt osztom meg azokkal akik elolvassák...és azokkal is akik nem, õk azt gondolnak amit akarnak..:))

tsanyi 19912 2013. augusztus 8. 19:11  
Na igen, fõleg ezért gáz a sok adathalmaz megtekintése...még a végén kiderülne az igazság az meg nem nerkompatibilis..:)): http://sorkoz.blog.hu/2013/08/08/suket_duma_az_allamadossag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_08&utm_campaign=index

"Varga Mihály szerint felesleges az államadósság növekedésén havi szinten kiakadni. Ha csökken, õk majd úgyis szólnak. Ha nõ, akkor félre vagyunk vezetve. Vigyázat, a számok csalnak!"

tsanyi 19911 2013. augusztus 8. 19:03  
Pl. az ilyen posztokra mir tud reagálni értelmesen egy hívõ?: http://varanus.blog.hu/2013/08/08/a_fideszes_kamunikacio_csodaja?fullcommentlist=1#comments

....értelmesen, vitatkozva vagy visszavágva semmit...ezt csak hitbõl lehet elutasítani....mert ha belegondol véletlenül akkor csúnyán összezavarodik...:)))

tsanyi 19910 2013. augusztus 8. 18:34   Válasz erre: 19905
Az mondjuk tény, hogy kissé nyersen fogalmazol...:))....nem kell kimondani mindig amit abban a pillanatban gondolunk....ráér késõbb is megsérteni bárkit az ember...:))

tsanyi 19909 2013. augusztus 8. 17:53   Válasz erre: 19901
Ez attól függ mi a célod a válaszoddal? Szerintem célba ért, pont az amit vártam. A hívõ megszólítás mint vezérfant miért fáj? Engem lehet bolsizni, komcsizni, nácizni, ballibezni vagy bárminek hívni mert nem fáj, nem érzem magam egyiknek sem így nem is zavar ha valaki személyeskedõ kedvében annak hív. Akiket hívõnek hívunk azokat ez zavarja, már szóban is volt aki megjegyezte, de nem tudom miért fáj? Mondjuk nyilván megvan az oka hisz aki a vezérben hisz az úgy gondolja magáról, hogy racionális és érzelemmentes szimpátiával bír a vezér iránt és nem pedig hívõ, de pedig az és ezt tudat alatt tudja, de sosem vallaná be magának, hogy racionálisan soha nem tudja megmagyarázni miért hisz a vezérben és ezért aki ezt a szemére veti azt inkább kikiáltja mindennek és összeveszik vele még ha nagy barátok voltak is csak ne kelljen magába néznie.

"Csak gondoljon bele mit érezhetek érintettként én is amikor arról értekezik hosszasan és visszatérõen,hogy milyen szemétség lenne a határon túli magyarok szavazati jogának biztosítása és milyen vérlázító igazságtalanság,hogy a határon túliak oktatását támogatják,mikor itthon is van épp elég rászorult és a maga adójából ugyan már, de ne támogassanak "külföldieket"!
/megjegyzem,soha nem olvastam ezekben a bejegyzésekben,hogy ne szavazhassanak és ezáltal szólhassanak bele az ország sorsába mondjuk az Angliában,USA-ban vagy Izraelben élõ magyar vagy kettõs állampolgárok.
Az õ szavazatuk elfogultsága miatt miért nem aggódik annyira? "

...belegondolok....és továbbra is az itt élõk nehéz sorsa jut eszembe és az, hogy elõször magunkon kéne segíteni és utána másokon. Jelenleg lassan rosszabbul élnek itt a szegények mint bárhol másutt európában, mi lenne ha a jómódú székelyek itteni iskolákat és rászorulókat támogatnának?...ja, hogy az pénzbe kerül....értem.....a zsidók és bárki más szavazati joga irreleváns ebbõl a szempontból mert azok is csak mostantól szavazhatnak ide és a lélekszámuk annyira csekély, hogy semmit nem számít, de igazad van, õk se szavazhassanak máshová mint ahol élnek, ebben egyetértünk....az én répámmal ne verje más a csalánt...

...innentõl olyan dolgokat osztottál meg velünk amihez semmi közünk, de szerintem nem is sokakat érdekel, engem biztos nem....

...a határontúli nemzettestvéreim között szerintem legalább annyi rokonom van mint Neked ha nem több mivel anyám székely volt és tartottuk a kapcsolatot velük.....és vannak tapasztalatok, szerintem tudod mire gondolok bár ezt erénynek tartják mivel a mondás amit az usában rólunk tartanak, hogy "ha egy magyar utánad lép be a forgóajtón akkor biztos, hogy elõbb lép ki mint te" sokkal igazabb a rokonaimra mint rám és õk a magyarabbak nálam.......

a 2005-ös szavazást érdemes lenne újra szavaztatni a közelmúlt történéseinek tudatában, szerintem az elutasítottság sokkal nagyobb lenne épp a szavazati jog miatt mint akkor, de persze lehet, hogy csak én gondolom így, mások nevében nem beszélhetek...

"De soha nem hánytorgattuk fel ezt Önöknek és nem sírtunk,követelõztünk.És én sem kértem ki magamnak néhány napja,hogy "kedves tsanyi.miért ilyen igazságtalan velünk?"különösen,hogy többször leírta családi kötõdései is vannak a történelmi Magyarország területén. "

.....,de, követelõztek és kaptak is mindig és kikérhetted volna akkor is amikor olvastad a beírásomat, miért nem tetted? ....és a családi kötõdéseim tapasztalatai (nem kevés) na meg a munkatársi (az egyik lányom keresztanyja erdélyi kolléganõ, nem részletezem) kapcsolataim tapasztalatai mondatják velem azt amit írok, de mondom továbbra is, ez csak az én véleményem, a többieké nyilván más...vagy nem.....aki itteni magyarként élte meg az emúthúszévet az látott egyet s´ mást....

...a hitgyüli és az összes többi egyház támogatásában egyetértünk...szerintem egy vasat sem kapjanak az adónkból, tartsák el õket a híveik (mi fizetünk a refiknek, de magunktól ), de ugyanígy vagyok a külföldi iskolákkal is, hiába tanulnak ott külhoni magyarok. addig amíg az itteni iskolákban az folyik ami most és egyetlen hazai gyereknek a tanulása nem biztosított milyen alapon adják a mi pénzünket másnak? ...amíg az én gyerekem nagyon sok pénzért vagy rettentõ sok aláírt nyomorúságos év alatt hazai bérért lehet orvos addig a külföldi egyetemeket a mi pénzünkbõl teletömik lével.....hát ez kissé zavar....

"De mérhetetlenül fáj,mikor arra hivatkozva ostorozza a magyar a magyart,hogy az az egyiknek miért legyen több vagy kevesebb joga a magyarság sorsába való beleszóláskor. "

...látod, ez nekem is fájna nagyon ezért ellenzem, hogy akinek én nem szólhatok bele a sorsába csak adhatok az adómból a megélhetésére, tanulására akkor az miért akar beleszólni az én sorsomba?....és ebben egyetértünk, legyen nekem is jogom a kintiek sorsába beleszólni...és akkor vice versa ....

Jam Clerk 19908 2013. augusztus 8. 09:14   Válasz erre: 19905
Errõl a kacsás mondásról ez a klasszikus jutott jutott eszembe:

- Csendet! - intett az elöljáró, amitõl a rostélya megint lecsapódott. - Aztán tudjátok-e, hogy több módja is van annak, hogy megtudjuk, boszorkány-e?
- Több is? Mondd el, halljuk, halljuk! - tapadt rá kiváncsian minden szem a tömegbõl. - Mondd el nekünk is, mi az?
- Mondjátok meg mit csinálnak egy boszorkánnyal?
- Elégetik... megégetik!
- És mi egyebet szoktak még elégetni?
- Több boszorkányt! - kiáltott közbe egy fiatal fickó, mire fejbevágták.
- Fát - mondta a koszos arcú.
- Helyes. Miért égnek a boszorkányok?
Néma töprengés, végül a bõrsipkás fejtette meg a talányt:
- Azért, mert fából vannak!
- Úgy van! És hogyan gyõzõdhetünk meg róla, hogy õ fából van-e?
- Ha hidat építünk belõle!
- Nono fiam, kõbõl nem lehet hidat építeni?
- De igen...
- Elmerül-e a fa a vízben?
- Nem, lebeg rajta... - válaszolták, aztán hirtelen felismeréssel kiáltottak fel szinte egyszerre - Dobjuk a mocsárba! A mocsárba! Fogjátok meg!
- Csendet! És mondjátok meg nekem, mi lebeg még a vízen?
- A kenyér!
- ...alma is!
- Picike szikmag!
- Hulla!
- Hasa bankó...
- Na, na nem.. nem.. - rázta a fejét az elöljáró, de óvatosságból ezúttal már a sisakrostélyát megtámasztva.
- Olaj!
- A szöcske, a szöcske!
- Nem, nem, nem! - intett türelmetlenül az emelvényen álló.
- A kacsa!
Az elöljáró az utoljára szólóra pillantott, aki nem volt más, mint Arthur.
- Ö..öhmm... ez az! - biccentett elismerõen - Vonjuk le a logikus következtetést! No! - fordult újra a csõcselékhez.
- Ha õ... ugyanannyit nyom, mint egy kacsa - próbálkozott a nyurga paraszt.
- Na? - biztatta az emelvényen álló.
- ...akkor fából van...
- Következésképpen?
- Boszorkány! Boszorkány! - ujjongott a tömeg.

MoZi 19907 2013. augusztus 8. 08:42   Válasz erre: 19905
Legalább arra venné a fáradtságot,hogy ezt az idétlen mondást ne huszadszor süsse el!
De,ha már így történt,akkor ugye maga is pont az ,mint aminek látszik?
Mert így valóban értelmet nyer a mondás.

Jam Clerk 19906 2013. augusztus 8. 08:41   Válasz erre: 19903
A stílusom sajnos ilyen, meg lehet szokni, és figyelmen kívül is lehet hagyni. Bármelyik megfelel számomra.
A "többen vitáznak habzó szájjal" kitételben a hangsúly a habzó szájon volt. Értelmes beszélgetésben, poharazgatásban (lásd a szimpózium szó eredetét, amely ugyebár a syn posion - együtt ivás kifejezésbõl ered), ilyesmiben szívesen részt veszek, de - ha már a megjelölt két eset közül feltétlenül szükséges az Ön részére "helyszínt" megneveznem, akkor - semmi kedvem politikai gyûlésen vagy vitaesten részt venni. Ha Ön ehhez ragaszkodik, csak nyugodtan, nem fogom zavarni. Mindenesetre felhívnám a figyelmét, hogy a KSH vezetése nem örökéletû és állandó, és nem kizárólag a jelenlegi rezsimnek volt lehetõsége kinevezni a tagjait. Egyszer fenn, másszor lenn - minden politikai oldal képes arra elõbb-utóbb, hogy a neki tetszõ adatsorokat létrehozza, akár így, akár úgy. A városi legendák szerint Churchill is csak abban a statisztikában hitt, amit õ maga hamisít. Költõi kérdés: vajon hamisított-e eddig bármelyik kormány számsorokat? Igen, megcsinálták...

TomRed 19905 2013. augusztus 8. 08:14   Válasz erre: 19904
A jól ismert mondás szerint, ha valami sárga, hápog, és kacsának látszik, akkor nagy valószínûséggel kacsa – vagyis akként azonosítjuk.

Érdekes, hogy a szélsõjobbosok büszkén hirdetik a véleményüket, de megsértõdnek, ha valaki beazonosítja õket.
Talán megszokták, hogy az emberek inkább félrenéznek, megalkuvásból, gyávaságból, amikor zajonganak...

lendvai 19904 2013. augusztus 8. 07:41   Válasz erre: 19902
Érdekes, bár inkább tipikus jelenség: valaki felháborodik, hogy igenis joga van leírni a véleményét, majd azon megy a hiszti, hogy valaki leírta a véleményét. Sérelmezik a másik stílusát, majd szemrebbenés nélkül aggatnak rá olyan jelzõket, amik mások szemében valószínûleg sértõnek tûnnek. Nekem errõl Orwell Állatfarmja jutott eszembe, a mindenki egyenlõ, de vannak egyenlõbbek rész. Szerintem nincs általánosan érvényes igazság, de a fenti ellentmondásokra elolvasnék egy magyarázatot. Hogy elmélkedjünk is :-)

TomRed 19903 2013. augusztus 8. 01:35   Válasz erre: 19877
"A statisztika soha nem a valóság, csak néhány szám egy bizonyos önkényes rendezõelv alapján. Ha többen vitáznak habzó szájjal (jelen esetben mondjuk olyan számokon, amelyek jó esetben is csak távolról közelítik a valóságot), az két élethelyzet lehet. Vagy elmegyógyintézetben vagyunk, vagy politikai gyûlésen (esetleg vitaesten). Egyikhez sincs kedvem."

Látom maga vagy nem veszi észre, mikor sértegeti a vitapartnerét, vagy szemérmetlenül letagadja. Sajnos úgy tûnik ragaszkodik továbbra is ehhez a stílusához.

Ideje lenne, ha elgondolkodna azon a tényen, hogy a KSH vezetését IS a jelenlegi rezsim nevezte ki, tehát a kedvezõtlen statisztikai adatok nyilván csak az ön által sugallthoz képest ellenkezõ irányba "torzulhatnak."

Például úgy, hogy átlagjövedelmet közölnek és nem medián jövedelmet. Íme, mit jelent ez a különbség: http://magyarnarancs.hu/egotripp/ne_vagjunk_a_kozepebe-71577

Ez pedig egy új érdekes hír (vigyázat, adatok!): http://mandiner.hu/cikk/20130711_unios_csucstartok_vagyunk_a_nyugdijak_kapcsan

Ez az adatsor arra világít rá, hogy egyrészt a nyugdíjasokat, mint legaktívabb szavazókat senki nem meri bolygatni, másrészt az aktív korúak jövedelme a szürke és fekete gazdaság kiterjedt volta miatt nehezen mérhetõ statisztikailag. Természetesen a cikkben említett torzulás (nem reális mértékû nyugdíj emelések) is okozzák az anomáliát.

TomRed 19902 2013. augusztus 8. 01:12   Válasz erre: 19901
"Az említett úr/TomRed/ szinte elsõ mondata irányomban az volt,hogy lenácizott.Ugye erre sem emlékezik"

Emlékszem, és ráadásul igazam volt. Mivel most sem méltóztatott beidézni azt a szélsõjobbos, rasszista megnyilvánulását, amit más jelzõvel nem lehetett jellemezni.

Ráadásul elõtte figyelmeztettem, hogy a kijelentései a mai világban legalábbis furcsán hangzanak, ennek ellenére semmit nem módosított azokon. Tehát nem az ELSÕ mondatommal náciztam le magát és az elvtársait.

MoZi 19901 2013. augusztus 7. 22:03   Válasz erre: 19878
Olyan mértékben tartom haszontalannak az Ön esetében a válaszadás célbaérését,hogy azt elmondani is nehezen tudom,de nem hagyhatok szó nélkül mindent:
Csak a topic hangnemével kapcsolatosan és az emberi érintkezés itteni visszásságaival kapcsolatban teszek szóvá nagy ritkán ezt azt.
Ha az nem dehonesztáló egy posztoló bejegyzésével kapcsolatban,hogy "rizsa minden ez ügyben tett megnyílvánulása és csak szájtépés amit csinál"akkor mi a frász az?
Az említett úr/TomRed/ szinte elsõ mondata irányomban az volt,hogy lenácizott.Ugye erre sem emlékezik?
Már leírtam többször:Nem tartozom az Ön által csak "Hívõknek"nevezett Fidesz és Orbán pártiak közé.Egészen más politikai és ideológiai értékek szerint gondolkozom.Egyszerûbben:utálom õket!
Ahol tehetem hangot is adok minden szemét intézkedésükkel való ellenérzésemnek.
De nem állok az Ön oldalán sem,aminek gerjesztõ motorja,jobb híján ismét ezt a kifejezést használom:a parttalan gyûlölet.
Csak gondoljon bele mit érezhetek érintettként én is amikor arról értekezik hosszasan és visszatérõen,hogy milyen szemétség lenne a határon túli magyarok szavazati jogának biztosítása és milyen vérlázító igazságtalanság,hogy a határon túliak oktatását támogatják,mikor itthon is van épp elég rászorult és a maga adójából ugyan már, de ne támogassanak "külföldieket"!
/megjegyzem,soha nem olvastam ezekben a bejegyzésekben,hogy ne szavazhassanak és ezáltal szólhassanak bele az ország sorsába mondjuk az Angliában,USA-ban vagy Izraelben élõ magyar vagy kettõs állampolgárok.
Az õ szavazatuk elfogultsága miatt miért nem aggódik annyira?
Én a határon túl születtem.Magyarok a szüleim,magyarok voltak a nagyszüleim,magyar a nyelvem a kultúrám, minden szokásom,hagyományom és eszmélésem.
Az iskoláim egy részét fizetõs külföldi diákként már itt végeztem a jó kis Fodor-Papp Lajos érában.
Mióta dolgozom minden járulékomat,adómat az anyaországi "közösbe" fizetem.
A személyi jövedelemadóm az átlag befizetettnek pontosan a négyszerese.
Ide fizettem az autóm,motorom regisztrációs adóját.
A lakásom(CHF hitelei magyar bankot gazdagítanak)tulajdonszerzési illetékét(1.6 millió)forint.
A számtalan illetéket és járulékokat.
Minden,de szó szerint az utolsó liter benzin és kakaós csiga utáni ÁFÁT is!
Ön nem akarja támogatni a határon túli nemzettestvéreit /majd ezért is kapok/joga van hozzá.Lassan már nem is lesz kit,mert ennek a hozzáállásnak hála végérvényesen visszafordíthatatlan lesz Trianon bûne.
Nem is érdekes ez,nem kell foglalkozni velünk,ha nem vagyunk képesek megmaradni ebben a közegben akkor lehet jobb is ,ha pusztulunk.2005 decembere megmutatta,kire számíthat egy felvidéki,erdélyi,vajdasági magyar.Érdemes volt õrizni a magyarságtudatot minden vész ellenében./megjegyzem,én ma is azt gondolom,érdemes volt,igaz nem is tudnánk,tudtunk volna mást tenni.De soha nem hánytorgattuk fel ezt Önöknek és nem sírtunk,követelõztünk.És én sem kértem ki magamnak néhány napja,hogy "kedves tsanyi.miért ilyen igazságtalan velünk?"különösen,hogy többször leírta családi kötõdései is vannak a történelmi Magyarország területén.
Szóvá tehetem én valahol,hogy kiket szeretnék támogatni az adómból?Esetleg,hogy azt szeretném,hogy több jusson a határontúli magyar gyerekek oktatására és kevesebb mondjuk a Hit Gyülekezet egyházzá nyilvánításával járó állami támogatásra.Számon kértem a közúti fuvarozók kedvezményes gázolaj támogatási rendszerét?Eszem ágában sem lenne.De mérhetetlenül fáj,mikor arra hivatkozva ostorozza a magyar a magyart,hogy az az egyiknek miért legyen több vagy kevesebb joga a magyarság sorsába való beleszóláskor.
Nos,megnyugtathatom,nekem 35 évem ellenére sem volt eddig sem egyetlen lehetõségem,hogy beleszóljak bármi az Ön sorsát,jólétét,közérzetét érintõ dologba.
Nem szavazhattam,csak tûrtem a pocskondiázást és hallgattam a "miért nem"-eket.
Semmit nem várok,csak az egyenlõ mércével mérést és semmit nem utálok jobban,mint az igazságtalanságot!
Jó éjszakát!

tsanyi 19900 2013. augusztus 7. 21:29  
Ez lenne a proli definíciója? : http://polgarda.blog.hu/2013/08/07/a_magyar_nep_nem_ker_a_gyulolkodesbol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_07&utm_campaign=index

"Itt szükséges tisztáznunk a proli fogalmát. A proli – noha úgy szokás azonosítani – a legkevésbé sem vagyoni jellegû fogalom. Nem egyenlõ a szegénységgel, habár kétségtelen, hogy nagy a prolik és a szegények közös halmaza. A proli a paraszt és a polgár közt félúton megrekedt létezési forma. A paraszt eredendõen a saját élete és megélhetése kérdéseiben önállóan döntõ vidéki földmûves, vagy állattenyésztõ, a polgár pedig eredendõen mûvelt, felelõs döntésekre képes és hajlandó városi iparos, kereskedõ, vagy szolgáltató. Közös jellemzõjük, hogy a világról alkotott véleményük nem megvásárolható egy pár baromfi virslivel és egy Borsodival. A proli viszont az a paraszt, aki a városba ment, hogy polgárrá váljon, de elakadt félúton. Ennek az oka lehet a tehetségtelensége, tehetetlensége, lustasága, gyávasága, vagy akár a balszerencséje is. A proli parasztnak már önállótlan, polgárnak viszont még mûveletlen, de a kettõ közti ugaron rekedt, és kevés remény van, hogy bármelyik irányba elmozdulna. A túlburjánzó iparosítás miatt olyannyira megnövekedett a prolik létszáma, hogy mindenütt többségbe kerültek. Ez a tömeg azt eredményezte, hogy csakis ostobáknak szóló, faék egyszerûségû jelszavakba csomagolt kampánnyal lehet demokratikus választást nyerni."

....hát eddig mást gondoltam errõl, de ha belegondolok az iparosodás idejében eleinte ezt jelenthette, de már az 1920-as években szerintem a nincstelen néha munkához jutó ipari munkásosztályt illetik ezzel a jelzõvel...vagy a fene tudja...

tsanyi 19899 2013. augusztus 7. 21:16   Válasz erre: 19897
Így van, jött egy másik nép akik miatt el kellett hagyniuk britanniát, de a vicc, hogy akik miatt elmentek azok is a római életszínvonalra vágyás miatt tették és foglalták, igázták el késõbb rómát és verték szét a birodalmat, az utolsó évtizedek errõl szóltak....utána jött a sötétnek nevezett középkor ami azért nem volt annyira sötét csak épp visszafejlõdött a sok ma nacionalistának nevezendõ helyi vezér miatt amit a kereszténységnek nevezett globalista hatalmi vágy végül újra összekovácsolt hosszú idõ alatt.

tsanyi 19898 2013. augusztus 7. 21:11  
Vagy pl. az ilyet: http://hvg.hu/velemeny/20130807_Miert_logunk_ki_az_uniobol

"A másság nem azt jelenti, hogy Magyarország ne tartozna Európához, de hát Oroszország is vitathatatlanul Európához tartozik – írja. A modernizációellenes, világellenes, Nyugat-ellenes nemzeti másság, küldetéses másság mindenkor a modernizációtól saját pozícióit és érdekeit féltõ magyar uralkodó osztály önigazoló legitimációs ideológiája volt, bármit is jelentett éppen – áll az írásban."

...engem erõsen zavarna ha kivágnának vagy kilépnénk az unijóból.-----már nem magam jkiatt hanem a gyerekeim jövõje érdekel akiknek félázsiában csak félázsiai jövõ jutna azeri baltás vagy belorussz módra, de én valahogy jobb szeretném ha inkább szerényen meghúzódhatnának a hanyatló holland, német, angol, svéd vagy bármely más nyugati élet kínkeserves árnyékában.

lecso 19897 2013. augusztus 7. 21:10   Válasz erre: 19894
Khmm.... a rómaiaknak ehhez el kellett menniük, és nem jószántukból tették...

tsanyi 19896 2013. augusztus 7. 21:02  
És azért linkelek ilyeneket:http://varanus.blog.hu/2013/08/07/a_forintositott_orban_hala?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_07&utm_campaign=index mert én nem vagyok ennyire jártas a témákban. Igyekszem meggyõzõdni az igazságtartalmáról is az ilyeneknek amiket linkelnek bennük többnyire, de attól, hogy én amiket linkelek igaznak tartok még nem akarom ráerõltetni senkire, aki megnézi az majd saját véleményt formál.

tsanyi 19895 2013. augusztus 7. 20:41   Válasz erre: 19890
Itt van pl. ez a poszt: http://democrat.blog.hu/2013/08/07/a_nyers_valosag_igy_nyomorognak_a_magyarok_orban_orszagaban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_07&utm_campaign=index ...ugye ez semmi más csak egy hatalmas panaszáradat a mostani helyzetrõl. Az ilyet szerintem érdemes közzétenni, hogy minél többen gondolkozzanak el azon, hogy vajon jó-e így ahogy van vagy sem? Nyilván van aki utálkozva fintorog, hogy na már megint egy rinyahegy, de talán lesz akiben ez más nyomot hagy. Az tény, hogy egy motoros oldalon nem a legszegényebbek vannak sõt akinek erre még fussa az általában a hatalom kegyeltje ha mást nem hát a munkahelye révén, de azért nem árt nyitva tartani a szemet a világra.

tsanyi 19894 2013. augusztus 7. 20:21   Válasz erre: 19893
Hát ez az, piaci elvek alapján eleinte csúfosan kizsákmányolják a csöves népet ahogy mibnket is az osztrákok, de a lényeg, hogy a kizsákmányolt nép szép lassan felzárkózik a kizsákmányolóhoz, nagyobbakl lesznek az igényei a népnek és az életszínvonal is emelkedik, a rómaiak amikor elfoglalták britanniát azok ugye különféle törzsek lakóhelye volt amik sátorban, kunyhókban tengõdtek napról napra és csúnyán rabolták ki õket gyilkolászva, de amikor a rómaiak eltûntek a briton urak és kisebb nemesek már úgy éltek mint a rómaiak olyan kényelemben és körülmények között és a népnek is jutott ebbõl, persze hamar visszaestek, de a jólét nem tûnt el nyomtalanul, nálunk is az osztrákok elnyomtak, levertek meg ilyenek, de mégis a kiegyezés korát ítélik meg a történészek az aranykornak és a habsburg birodalom volt talán az elsõ modern multikulti ország (országok együttese) ahol a származás nem bírt akkora értékkel mint késõbb.

Jam Clerk 19893 2013. augusztus 7. 15:14   Válasz erre: 19892
"az egész történelem arról szól, hogy globalizálódik folyamatosan az épp akkor ismert világ csak akkoriban ez általában erõszakkal ment végbe."
Errõl az jutott eszembe, hogy "kevesen tudják, de az európai unió már egyszer megvalósult a '40-es években, Németország vezetésével, csak Anglia nem csatlakozott." :)
A viccet félretéve, ha egy globális cég napi fél dollárért dolgoztat valahol a Távol-keleten, ami mondjuk az ottani éhbér, az nem hozza el a gyengébb felemelkedését, legalábbis egyetemlegesen, mindenütt és egyszerre biztosan nem, pedig az lenne a jó. Nem humanitárius elvek alapján mûködik, hanem a piac elvei alapján, amit pont Amerika terjesztett el nagyüzemben. Mindenesetre nem sok különbséget látok a fejbelövés és a "rabszolgamunka" között, kivéve, hogy utóbbi kevésbé humánus megoldás.

tsanyi 19892 2013. augusztus 7. 15:06   Válasz erre: 19891
Így van, tényleg van annak az érdeke fog érvényesülni aki az erõsebb, de ez egyben elhozza a gyengébb, nyomorultabb felemelkedését is. Ha csak azt nézzük, hogy gyakorlatilag az egész történelem arról szól, hogy globalizálódik folyamatosan az épp akkor ismert világ csak akkoriban ez általában erõszakkal ment végbe. Szerencsére már sikerült annyit civilizálódnunk, hogy ehhez nem feltétlenül kell erõszak. A globalizáció felemelõ hatása pl. kínán is jól látszik, a dolgozók már nem egy tál rizsért dolgoznak és elkezdõdött valamiféle (ahogy olvasom) szociális ellátás is. Tehát már nem feltétlenül érit meg egy cégnek ott gyártatni és itt eladni sõt némely termékeknél ez megfordult.

Jam Clerk 19891 2013. augusztus 7. 14:53   Válasz erre: 19888
A globalizációval kapcsolatban pedig csak azt a visszásságot érzem folyton, hogy gazdasági alapokra épül, mondván, egységesítsük a kereskedelmet meg ami hozzá kapcsolódik, és ez majd magával hozza a népek nagy barátságát is... de a kereskedelem egységesítése soha nem megy anélkül, hogy ne legyen egy döntõ szereplõ, egy már gazdaságilag erõs érdekcsoport vagy ország. Tehát a játékszabályok lefektetése során valaki(k)nél eleve ott az aduász (vagy a Colt, ami minden lapjárásnál erõsebb, mint tudjuk). Innen pedig a népek és kultúrák egymásra hatása is borítékolható. Nem tudom elképzelni, hogy ha mondjuk Amerika valahová bevezetteti a játékszabályait, akkor ne vigye oda a "kultúráját", illetve hogy a befogadó kultúráját átvegye.

Jam Clerk 19890 2013. augusztus 7. 14:49   Válasz erre: 19889
"Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el."
Úgy tanultam, a fenti meghatározás mind az 5 elemének egyben kell lennie, hogy megállapítható legyen a lopás tényállása :)
Szóval elég a jogot meg az értelmezését úgy farigcsálni, hogy máris ne lopás legyen, hanem közérdek... aztán keverünk hozzá egy kis médiát... és kész is :) Egyébként is, ami a hírekben megjelenik, az még csak gyanúsítás, nem ítélet. Ha meg ítélet, akkor már rég nem hír (mert több éve történt, és a pénzt már rég lenyúlták mások).

tsanyi 19889 2013. augusztus 7. 14:43   Válasz erre: 19887
Hm, ez igaz lehet egy statisztikára, de egy hírre amiben a lopást leírják már nem, ott azt kell igazolni a másik félnek, hogy nem, az nem volt lopás, de azt csak valódi bizonyítékokkal tudja hosszabb ideig igazolni.

tsanyi 19888 2013. augusztus 7. 14:41   Válasz erre: 19885
Ez tény, de ezen kell dolgoznunk, hogy változzon. Nemrég volt beszélgetésem amiben a kolléga többször elmondta, hogy az emberi alaptermészet a gyilkolás és mások kisemmizése, uralkodási kényszer és az egész történelem errõl szól. Mondtam, hogy ez igaz, de épp a civilizálódási folyamat az, hogy ez szép lassan megváltozik. Nem is olyan régen még teljesen természetesnek vette mindenki, hogy népeket legyilkolnak tömegével, mára ez elítélendõ lett és aki végrehajtja az büntetésre számíthat (jó esetben). A globalizáció egyik jó hatása is ez, hogy rávesszük a többi népet is arra, hogy elfogadja a mi értékrendünket vagy õk, hogy mi fogadjuk el az övékét, de mindenképpen egymáshoz alakulunk és nem azon vagyunk már, hogy úgy vegyük el mások földjét, hogy kiírtjuk õket és a lényeg ebben az, hogy ha pl. ezt elfogadja minden nép akkor ugyanez velünk sem történhet meg, minket sem mészárolnak le nálunk erõsebbek.

Jam Clerk 19887 2013. augusztus 7. 14:40   Válasz erre: 19886
Csakhogy az a baj, hogy "ha valamely oldal vagy bárki egy adatot, statisztikát idéz igaza alátámasztására", akkor nem tudod simán csak az ellen oldali véleményt" igazolót felhozni ellene. Mert honnan szedje egy oldal a maga igazát alátámasztó adatot? Naná, hogy a másik oldalnál ilyet nem talál. Tehát dolgozik a magáéból. Az viszont a másik oldalnak nem hiteles. Amíg mindkét oldal nem talál egy objektív mércét, addig fölösleges adatsorokkal bombázni bármelyik felet.
Objektív mérce viszont nincs, mert minden statisztikát emberek készítenek...

tsanyi 19886 2013. augusztus 7. 14:35   Válasz erre: 19877
És nincs is ezzel semmi baj, ha valamely oldal vagy bárki egy adatot, statisztikát idéz igaza alátámasztására simán csak az ellen oldali véleményt igazolót kell ellene felhozni. Nem beszélve arról, hogy az található idézetek igazságtartalma a lényeg, igaz, hogy hazudnak, lopnak és csalnak? Igaz, de ha valaki úgy érzi, hogy mégsem akkor cáfolja meg ha tudja nem? Az is érthetõ, hogy ehhez nincs kedved, nekem sem. De ebben az a szép, hogy van választás, megnézi valaki vagy nem, ilyen egyszerû.

Jam Clerk 19885 2013. augusztus 7. 14:31   Válasz erre: 19882
A gyûlölködés mindig ott indul, hogy a másik fél visszaüt. Mehetünk vissza egészen Káin és Ábel esetéig, azóta csak a szóhasználat változott, de a viselkedés... az elég mélyen emberi :)

tsanyi 19884 2013. augusztus 7. 14:31   Válasz erre: 19880
Erre nem nagyon emlékszem, de nyilván megtörtént, volt annak oka? Rám pl. azt mondhatsz amit akarsz bármely beírásom kapcsán, nem nagyon fogok hasonló hangnemben visszaírni mert a személyeskedés viszi el rossz irányba a beszélgetéseket. Na jó, volt már nálam is személyeskedés (mint 4-el lejjebb:)) ), de nem jellemzõ és hamar megbánom.

Jam Clerk 19883 2013. augusztus 7. 14:30   Válasz erre: 19881
Nekem mindig csak a ius murmurandi jut eszembe az ilyen "panaszkodásokról" :)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_v%C3%A9lem%C3%A9nynyilv%C3%A1n%C3%ADt%C3%A1s

tsanyi 19882 2013. augusztus 7. 14:28   Válasz erre: 19879
Így van, de azt már nem lehet mismásolni, hogy a gyûlölködés azu elhíresült kokárda üggyel indult, de az tény, hogy a többiek is átvették, de azért hazaárulózás meg ilyenek csak az egyik oldal sajátja.

tsanyi 19881 2013. augusztus 7. 14:25   Válasz erre: 19874
Hidd el sikerült megérteni mindenkinek csak mások a szempontjaink. Teljesen jogosnak tûnik ha úgy érzed, hogy az ilyen panaszkodások nem változtatnak semmit, de akár terápiás célzattal akár csak unalomból megnézi a panaszokat valakii akkor tud róluk véleményt formálni, bármilyet. Az viszont örvendetes, hogy ilyen normálisan szóltok hozzá, üdítõ. :)

Page 19880 2013. augusztus 7. 14:25   Válasz erre: 19878
Csak nem tomred linkelõ bajnokról beszélsz aki itt nácizott le többünket?
Ugyan már szánalmas.

Jam Clerk 19879 2013. augusztus 7. 14:18   Válasz erre: 19878
Azt ugye tudod, hogy ez a "nyílt taktika" nem függ a kormányzattól, tehát az ellenzék is képes ilyen pimaszságra? :)
Mármint bármelyik oldalon lévõ kormány és bármelyik ellenzéke :)
Egyik oldal sem szent.

tsanyi 19878 2013. augusztus 7. 14:08   Válasz erre: 19866
Ha értelmesen értelmeznéd a beírásokat akkor gyûlölködést csak Te emlegetsz és csinálsz. Bár érthetõ hisz már nyílt taktikának számít kormánykörökben, hogy amit õk mûvelnek azt a másikra kell fogni és azzal a másikat tesszük hiteltelenné (maffia, gyûlölködik stb.). Pimaszozol valakit aki minden dehonesztáló megjegyzés nélkül reagált más hsz.-ére? Ez pimaszság.:)))

....utólag elnézést kérek a személyeskedésért, nem szokásom.

Jam Clerk 19877 2013. augusztus 7. 08:38   Válasz erre: 19875
Én a véleményemet írtam az adatokról, ha nem tûnt volna fel... minden adatról, amelyet ezen a téren bármelyik oldal valaha is leírt és le fog írni. Ha gondolod, megismétlem: semmi értelme ilyesmiken lovagolni ilyen szûk körben, mert nem változtat a valóságon. A statisztika soha nem a valóság, csak néhány szám egy bizonyos önkényes rendezõelv alapján. Ha többen vitáznak habzó szájjal (jelen esetben mondjuk olyan számokon, amelyek jó esetben is csak távolról közelítik a valóságot), az két élethelyzet lehet. Vagy elmegyógyintézetben vagyunk, vagy politikai gyûlésen (esetleg vitaesten). Egyikhez sincs kedvem.

isti55 19876 2013. augusztus 7. 04:25   Válasz erre: 19865

"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam."

Egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani!

TomRed 19875 2013. augusztus 6. 23:38   Válasz erre: 19874
Még egyszer megkérdezem, hogy a személyeskedésen kívül van-e valami érdemleges vélemény az adatokról?

Ezt a MoZi nevezetû hozzászólótól is kérdem!
Nagyon hiányzott ide a szokásos stílusú hozzászólása...

Mennyivel elegánsabb az, amikor egy okos ember hülyéskedik, mint fordítva...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=my0L2icGooU

Jam Clerk 19874 2013. augusztus 6. 22:58   Válasz erre: 19872
Mert valószínûleg te hamarabb megérted, mirõl beszélek :)
TomRednek eddig se sikerült.

desiderus 19873 2013. augusztus 6. 20:22  
Az alábbi hivatal nem Huxley "Szép új világ" c. regényéból, vagy Lem regényeibõl lehet ismert...ez nálunk van...

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a Közlekedési Nyilvántartó osztálya.

Honnan tudom ? Innen...

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/08/06/az_atirast_ujrafizettetik_ugye/

Bedouin 19872 2013. augusztus 6. 20:18   Válasz erre: 19870
De ezt most miért nekem mondja? :)

Jam Clerk 19871 2013. augusztus 6. 20:18   Válasz erre: 19865
"Ne állj le vitázni a bolonddal, mert a végén mások összekeverhetnek vele."

Jam Clerk 19870 2013. augusztus 6. 20:16   Válasz erre: 19867
Kínozz! - követeli a mazochista.
Neem... nem kínozlak. - válaszolja a szadista.

Adatokat lehet elõszedni bárhonnan, de van értelme? Adatra adat, arra megint adat... de hát mindig csak az a kérdés, hogy ki mit hisz el, és mit akar elhinni. Tudom, ez is szájtépés.

desiderus 19869 2013. augusztus 6. 20:15  
Ejnye-bejnye...hát illik nemszépeket mondani fideszes önkormányzatokról...most térdeljetek szépen a sarokba...
Rossz repülõs fiúkák... :-)))

http://index.hu/belfold/2013/08/02/nem_repulhet_aki_megserti_a_repter_tulajdonosat/

MoZi 19868 2013. augusztus 6. 20:02   Válasz erre: 19867
Ha nincs felelõssége a leírt szavaknak,ha úgy dobálódzunk a jelzõkkel,mint gyerek az almával,akkor hamar elvadul ez az amúgy is csak tákolt kert.Értem a fene nagy lelkét magának is,de csak bátorítja vele a gazt,mert hagyja,hogy fölébe nõjön hamis gõgjében a haszonnövénynek .Azzal legyen toleráns,aki maga is az!

Bedouin 19867 2013. augusztus 6. 19:48  
"És nincs senki aki megmondaná..."

De hisz épp most tette meg :)
Egyébiránt különbek lennénk-e általa?
Rendben van, jól megmondjuk neki, majd Õ is nekünk.
Vélhetõen TomRed nehezebben fogadja mások nem egyezõ véleményét, de ettõl még a madarak repülnek és a fû is nõ.
Aztán vannak olyanok is, akik vehemensebben védik vélt igazukat, tegyék.
Én meg nyersen és olykor parasztosan fogalmazok, mert az vagyok :)
A postokban meg nem olvasom el a nekem nem tetszõ szavakat és így picit értem a kommentelõ szándékolt mondandóját, amivel persze nem feltétlenül értek egyet :)
Most mondhatnám, hogy Peace, de hogy jövök én ahhoz, hogy másokat türelemre, békességre, nyugalomra intsek?
Ez pusztán egy vélemény volt és az enyém :)))

ui. TomRed, éppen kiragadott példa volt, természetesen bárki nickjével helyettesíthetõ és értelmezhetõ a hozzászólásom.

MoZi 19866 2013. augusztus 6. 19:29   Válasz erre: 19865
Ez az.Igy kell ezt csinálni!Nem cicózni!Korrekt módra ,pacekba.Ilyen egy kostruktív vitapartneri hozzáállás:Földbe a gyarló gondolkodót.Aki nem elég érett még a gyülölködésre.Nem a pártokról szól ez már uraim,hanem az emberi gyarlóságról és esendõségrõl.És nincs senki aki megmondaná Tom Red úrnak,hogy honnan veszi a pimasz bátorságot ismét,hogy valakivel szemben ilyen hangot engedjen meg?Uraim.most miért nincs vér a pucában?

TomRed 19865 2013. augusztus 6. 18:59   Válasz erre: 19858
"Viszont ha sok ember életét befolyásolja is, és az a sok ember legföljebb "kiírja" magából ide, vagy csak linkel, vitázik, akármi, és ettõl még nem javul semmi, akkor ez a "kiírás" tulajdonképpen terápiás célzatú dolog."

Ez csak rizsa, amint a többi hozzászólásod is a tárgyban.

Én adatokat linkeltem, amik egyértelmûen cáfolják a Fidesz hazug sikerpropagandáját. Továbbá bemutatják az ország elszegényítésének folyamatát, a gazdagok támogatását, az európai értékektõl (például társadalmi szolidaritás) elfordulást.

Ha tudsz olyan adatokat elõvezetni, amik megcáfolják a cikkben leírtakat, akkor ismertesd szájtépés helyett.

Bedouin 19864 2013. augusztus 6. 18:28  
Itt van hozzá a történet, ami megérdemli, hogy végig olvassuk:

A képen az 1932-es Los Angeles-i olimpia aranyérmes magyar vízilabda csapatát látjuk: Ivády, Bródy, Vértesy, Németh, Homonnai, Keserû és Halassy. Csak a második pillantásra vesszük észre, hogy a sor végén álló 23 éves Halassy Olivér bal lába térd alatt hiányzik. Kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros Európa-bajnok vízilabdázó, Európa-bajnok gyorsúszó, mindkét sportágban többszörös magyar bajnok. Nem volt még paralimpia, mégis õ a világ elsõ mozgássérült olimpikonja. Amerikában már filmet csináltak volna róla.

103 éve, 1909. július 31-én született Újpesten. Mint sok helyi kisfiú õ is az UTE gyerekcsapatában kezdett focizni, igazi reménységnek tartották. Nyolc éves volt, amikor megpróbált felugrani egy mozgó villamosra, és lecsúszott a lépcsõrõl. Bal lábát amputálni kellett. Egy évvel késõbb már úszó- és pólóedzésekre járt az UTE uszodájába. Kezdetben nehezen ment neki, de 17 évesen mindenki meglepetésére megnyerte a folyamúszó bajnokságot. Az úszók a szentendrei sziget csúcsától a Margitszigeti Atlétikai Centrumig úsztak. Olivér 1 óra 4 perc alatt tette meg a 9 kilométeres távot. Úgy gyõzött, hogy a korábbi bajnok a táv feléig jelentõsen vezetett elõtte, majd lemaradt az óriásit sprintelõ Halassy mögött. Innentõl kezdve mindenki komolyan vette a féllábú sportolót.

19 éves volt, amikor 1928-ban Komjádi Béla beválogatta az amszterdami olimpiai keretbe. Ezüst éremmel tértek haza. Tíz év alatt tíz alkalommal nyert országos pólóbajnokságot az UTE színeiben, úszásban pedig 23 magyar bajnoki aranyat gyûjtött össze, és 12-szer javított hazai csúcsot. Az aranyérmes pólócsapat tagja volt a Los Angeles-i és a berlini olimpián. Legnagyobb sikerét mégsem az olimpiákon aratta, hanem az 1931-es párizsi Európa Bajnokságon.

Az EB-n a magyar csapat a belgák ellen játszott, Halassy mindent beleadva küzdötte végig a meccset. Új volt a válogatottban, de neki is köszönhetõ, hogy a magyarok megvédték európa-bajnoki címüket. A többiek a gyõzelmet ünnepelték, amikor Olivér szólt, hogy neki mennie kell, még van egy kis dolga. Kezdõdött az 1500 méteres gyorsúszás döntõje. Ebben a számban a francia Jean Taris és az olasz Paolo Costolli számított favoritnak, mindenki arra számított, hogy a verseny köztük dõl el. Végül semmi sem papírforma szerint történt. Nemcsak azért, mert a verseny alatt jégesõ zúdult az uszodára, és a bírók alig tudták követni, ki hol tart, hanem azért is, mert a magyar mozgássérült úszó csodát mûvelt. Halassy minden hossz végén rávert a társaira, de a fordulókat fél lába miatt rosszul vette, így mindig újra behozták. Végül mégis maga mögé utasította a két esélyest, és egy másik olasszal Giuseppe Perentin-nel küzdött az elsõ helyért. Egy métert vert rá, és elhozta az aranyérmet.

A teljesen kimerült Halassyt Bárány István úszóbajnok húzta ki a vízbõl. Járni már mankóval sem tudott, úgy kellett az öltözõbe vinni. Ott cukrozott teát kanalaztak a szájába, amíg magához nem tért. Megköszönte a segítséget, felállt és visszatért a medencéhez, ahol a vízipóló bronzmérkõzés zajlott. A meccset félbe kellett szakítani, ugyanis a közönség csak a fiatal magyar versenyzõre figyelt. Az egész nézõtér zúgott: Halasszi! Halasszi! Végül a zsûri és a bíró is neki tapsoltak.

Még hat évig úszott és nyolc évig vízilabdázott, végül 30 évesen visszavonult. Elõbb az újpesti Egyesült Izzónál dolgozott, késõbb pedig számtiszt, azaz kontroller lett a városi számvevõségen. Családot alapított, három lánya született. A háború után õ volt egyike azoknak, akik részt vettek az úszósport újjászervezésében. 1946 szeptember 10-én taxival ment az Úszószövetségbe. Egy szovjet járõr leintette õket és kiszállította a taxiból. Fegyvert fogtak rájuk és az autót követelték. Nem tudjuk pontosan mi történt, de a két férfi valószínûleg ellenállt. Tény, hogy a taxit elvitték, néhány nap múlva kerekek nélkül találták meg egy távoli utcában. A taxisofõrt és Halassy Olivért a helyszínen agyonlõtték. 37 éves volt, legkisebb lánya még újszülött.

Bár tanúk is voltak, az esetet hivatalosan eltussolták, a sajtó bestiális rablógyilkosságról írt, szovjet katonákról szó sem esett. A sportoló családját megfenyegették, hogy hallgassanak a valódi történetrõl. Mégis mindenki tudta, mi történt. Halassy Olivért, minden idõk legeredményesebb mozgássérült sportolóját, ezrek gyászolták, temetésén Hajós Alfréd mondta a gyászbeszédet.

boxer 19863 2013. augusztus 6. 18:24   Válasz erre: 19862
Mármint, hogy nem véletlenül nem a gátfutást...

boxer 19862 2013. augusztus 6. 18:23   Válasz erre: 19860
Azt, hogy a kép kedvéért levágattad a szakálladat és hogy az utolsó bácsi valószínûleg nem véletlenül a gátfutást választotta kedvenc sportjának.

Dodiba 19861 2013. augusztus 6. 17:40   Válasz erre: 19860
Azt hogy már nagyon sokszor láttam az elmúlt fél évben. :-))

Bedouin 19860 2013. augusztus 6. 17:33  
Mit vesztek észre az alábbi képen?

lendvai 19859 2013. augusztus 6. 16:05   Válasz erre: 19858
Valóban terápiás lehet ez a fajta kommunikáció, mert ez is egy módja a bennrekedt negatív energiáktól történõ megszabadulásnak :-) A keleti bölcsességek is azt mondják, hogy a rossz a kilégzéssel távozik belõlünk. Itt a kiírással. Ugyan lényegi javulást nem hoz, a gyökérok marad, de talán van némi haszna :-) Okosnak lenni valóban nem lehet, de szerintem nem is kell.

Jam Clerk 19858 2013. augusztus 6. 14:53   Válasz erre: 19852
Viszont ha sok ember életét befolyásolja is, és az a sok ember legföljebb "kiírja" magából ide, vagy csak linkel, vitázik, akármi, és ettõl még nem javul semmi, akkor ez a "kiírás" tulajdonképpen terápiás célzatú dolog. A "tetszettek volna forradalmat csinálni" felfogás eleinte rokonszenvesnek tûnt, de aztán megnéztem az eddigi forradalmak lezajlását és eredményességi mutatóit, és hát... nem egy sikertörténet egyik sem, ha az eredeti célokhoz kapcsolódó megvalósulási százalékot nézzük. Nem lehet itten okosnak lenni, kéremszépen.
Kohn Phutius, izraeli-római kettõs állampolgár pedig ismereteim szerint egész életében azon dilemmázott, hogy vállaljon-e hivatalt vagy sem. Sejtette, hogy egyik oldalon sem jó állni. Középen meg nem érdemes, mert ott két oldalról kapja a sarat.
Valószínûleg ezért is írta, amit írt.

lendvai 19857 2013. augusztus 6. 14:41   Válasz erre: 19856
Én mindezekért nem hibáztatok senkit. A saját életemért csak én vagyok felelõs, senki más.Ha egy adott helyen semmilyen módon nem boldogulnék, akkor megyek máshová :-) Eddig ez bevált :-) Ha már nem tudom elhinni, hogy van jó is az életben és nincs hitem hozzá, hogy elinduljak az irányába, na akkor van végem egyszer s mindenkorra. És elfogadom. De megvan a hitem és azt eddig még senki nem tudta elvenni :-)

tsanyi 19856 2013. augusztus 6. 13:43   Válasz erre: 19855
Nem, még nem keresel mert van mit enned. Én az utcánkban igen közelrõl figyelhetem meg sajnos a jelenséget ( a cégeknél ahol meg a melósok közé járok még több a tapasztalat). Viszont amikor már gond lesz nem a számla kifizetése hanem már a kaja is akkor lesz majd ellenségképed és az, hogy az ki vagy mi lesz tájékozódás kérdése. A barátok pedig a lecsúszásnál valahogy elfogynak, ez a jele, hogy Te még nem vagy a lejtõn, hogy hivatkozhatsz barátokra. A munkanélküliségedre pedig mégis válasz a politika mert amennyiben a politikus jól teljesít akkor vannak bejövõ cégek új melóhelyek minden munkakörbe és nem gond még ideiglenesen sem az elhelyezkedés. Viszont épp amit Tomred linkelt abból az látszik, hogy a piaci melóhelyek fogynak és csak kevés kurrens szakmában van lehetõség amúgy akár évekig lehet melót keresni, talán 80 rugós állást lehet találni 2-3 hónapon belül is, de annak elfogadása a lecsúszás biztos jele.

lendvai 19855 2013. augusztus 6. 13:18  
Na igen, a lecsúszottak, akik magyarázatot és ellenségeket keresnek, nem megoldást :-) Ha úgy vesszük, most én is csúszok lefelé, ideje ellenséget keresnem? :-) De én nem akarok, nem is fogok :-) Barátokkal többre megyek :-)

tsanyi 19854 2013. augusztus 6. 13:09   Válasz erre: 19848
Ezt mindannyian érezzük a bõrünkön legfeljebb aki épp nem az ha akar elgondolkodik rajta, hogy jó-e ez így? Mert a szegénység ragadós és ha túl nagy a jövedelemkülönbség a rétegek között akkor a felsõ réteg folyamatosan szûkül míg az alsó nyilván bõvül a lecsúszottakkal. És ahogy már többször volt róla szó nem azokkal lesz baj sosem aki beleszületik a nyomorba és már hozzászokott a vegetáláshoz hanem a lecsúszottakkal mert azok magyarázatot keresnek annak okára és ehhez megfelelõen ellenséget is és találni fognak, legfeljebb az a kérdés, hogy kit?

tsanyi 19853 2013. augusztus 6. 13:06   Válasz erre: 19851
Pedig ezt már többen szóvá tették, hogy miért kell ez itt, csak ennyire kulturáltan nem...:))....és a válaszom erre lejjebb olvasható.

tsanyi 19852 2013. augusztus 6. 13:05   Válasz erre: 19849
A kérdésedre a válaszom (ami csak az enyém és nem mások nevében teszem:) ), hogy a mellékelt ábra azt mutatja, hogy igen, van létjogosultsága bármely fórumon bármely kérdést megvitatni. Nem csak politikát hanem bármit ami érdekel akár csak pár embert is. Az, hogy mostanában a politika túlsúlyban van mint téma szinte bárhol az az, hogy jobban ránktelepszik és sokkal több ember életét befolyásolja mint amennyit kéne, csak ezért téma. Az meg, hogy ki mit olvas el és milyen tanulságot szûr le belõle a magánügye (ha nem teszi közzé), de épp a tájékozottság okán érdemes ilyeneket is linkelni legfeljebb akit már a cím is felháborít nem olvassa el, de ha mégis akkor vagy egyetért vele vagy nem, de errõl nem a téma tehet. :)) Konfuciusz meg amikor ezt mondta nyilván az akkor aktuális hatalom kiszolgálója volt, ha akkortájt épp Jeruzsálem környékén él és Khón Fucius-nak hívták volna minden erejével azon lett volna, hogy az aktuális leigázó ellen linkeljen mindenfélét a vásárokban az agyagtáblákon...:)))

lendvai 19851 2013. augusztus 6. 12:44   Válasz erre: 19849
Üde színfolt ez a komment itt :-) Szerintem sincs egyetlen, általánosan érvényes igazság és ha a körülöttünk zajló életbõl csak a rosszat tudnám kiemelni, hát akkor nem az élettel van baj :-) Nekem ötödik hónapja nincs munkám, mióta külföldrõl hazajöttem, de mindezért véleményem szerint nem Magyarország és az aktuális kormány, vagy akármelyik múltbéli kormány a hibás. Ez az én választásom. A hitem megvan, mindig is megvolt mindenhez. Van kihez tartozni, évtizedek óta nem voltam beteg, stb :-) És ez így jó nekem :-) Ráadásul a macskákat is szeretem, de én is azt vallom, hogy az állatoknak a házon kívül van a helyük (vidéken nõttem fel):-)

Bedouin 19850 2013. augusztus 6. 11:05   Válasz erre: 19849
Ön igazán érdekeseket ír :)))
Apropó demagógia.
Nyilván sosem lehetünk bizonyosak az igazságban, így bármely aspektusból lehet a másik oldal demagóg :D

Jam Clerk 19849 2013. augusztus 6. 10:53   Válasz erre: 19848
Idézek egy klasszikusból:
Reg: Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtõl, öntözéstõl, utaktól , vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?
Xerxes: Békét hoztak...
Reg: Ó, békét... Demagóg!

A kérdésem meg csak annyi, hogy ha ilyesmit linkel ide az ember (akár most, akár mondjuk a "zemútnyócévben", vagy akármikor, tehát függetlenül bármely kormánytól és az aktuális ellenzékétõl), akkor mégis, mit vár ettõl, megváltozik a világ? Csak mert 2, 5, 10... nemtommennyi ember elolvassa, egy részük egyetért, más részük vitázik... és nem változik semmi.
Talán konfuciusz mondta, hogy "akinek nem foglalkozása, az ne foglalkozzon a kormánnyal". Szerintem jó gondolat.

TomRed 19848 2013. augusztus 6. 09:31  
A Fidesz országlásának eredménye: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/csorok-orszaga-46-millio-ember-el-melyszegenysegben-509938

"Évente átlagosan két százalékkal csökkent 2007 és 2013 között a háztartások átlagjövedelme. Az eloszlást tekintve is aggasztó az összkép: az alsó tizedben élõknek hat-hét százalékkal csökkent, miközben a felsõ tizedben élõknek több mint tíz százalékkal nõtt évente a jövedelme. Az alsó és felsõ jövedelmi tizedben élõk közötti különbség kilencszeres lett, a társadalmi egyenlõtlenség mértéke az unión belül csak Romániában nagyobb, mint nálunk. A felsõ jövedelmi tizedben élõ egymillió ember összes jövedelme több, mint az alsó négy jövedelmi tizedben lévõk – négymillió ember – összes jövedelme."

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők