qqriq64 | 18846 | 2013. április 1. 22:41 |
Tessék... http://propeller.hu/szorakozas/2662175-fasizalodas-miatt-emigral-gerendas-peter?all#comments |
qqriq64 | 18845 | 2013. április 1. 20:30 | Válasz erre: 18844 |
Persze. Ne gondolja senki hogy én nem tudnám otthon elképzelni az életemet a saját házamban kertemben a családom körében. Kényszerlépés volt ezt dobta az élet. |
tsanyi | 18844 | 2013. április 1. 20:26 | Válasz erre: 18842 |
Kár, hogy az emberek mennek el innen....és marad a valami, de az büszkén...
|
qqriq64 | 18843 | 2013. április 1. 20:24 | Válasz erre: 18841 |
Na ez szép. Szomorú olvasni hogy emberek rákényszerülnek erre de mégis jó hallani a segítõkészségrõl. |
qqriq64 | 18842 | 2013. április 1. 20:20 | Válasz erre: 18837 |
Mit lehet erre mondani? Én mondjuk otthon is szoktam adni itt meg hogy jobban megtehetem általában adok némi aprót nekik. Múltkor például voltunk valahol a családdal és az egyik metrófolyosón már messzirõl halljuk hogy gitározik valaki és énekli a "Valami Afrika" nevû örökbecsût. Volt neki elég szépen már a gitártokban de én is dobtam egy fontot. A Nortehern line metrón amivel hazajárok szokott kéregetni egy sánta koldus végtelenül szerény halkszavú figura a tolakodás legkisebb jele nélkül. Már külön zsebben tartok némi pénzt ilyen esetekre. |
tsanyi | 18841 | 2013. április 1. 20:19 | Válasz erre: 18838 |
A szolidaritás már újra kialakulóban van hiába terjesztik a mindenki annyit ér amennyije van dumát...a koldusoknak az egyházakkal ellentétben többen adnak valamit, nálunk olyat tapasztalok amit csak 75-ben Kolozsváron amikor rokonlátogatóban voltunk, ott a buszról leszálló emberek átadták a jegyüket a felszállóknak, nálunk a piac parkolójából kifelé hajtók átadják a parkolójegyüket a bejövõknek (amióta jegy lett én is ezt teszem).....minél nagyobb a szegénység annál nagyobb lesz az összefogás is hiába akarják összeugrasztani az embereket...
|
tsanyi | 18839 | 2013. április 1. 20:14 | Válasz erre: 18831 |
Amúgy eleinte fel sem fogtam, hogy mi bajod van az itt leírtakkal régebben sõt mivel havernak ismertelek azt fõleg nem értettem, hogy az ide írókkal mi volt a bajod és miért lettél ellenséges? Ha hazugságokat írunk akkor cáfold meg, de ha nem akkor mi a baj? Én még mindig kedvellek és köszönnék ha találkoznánk, nem bírom megérteni az ilyen pálfordulást egy nyomorult párt miatt....nekem itt családban is van politikai vitám, de hogy ez miatt elforduljunk egymástól azt nehezen bírom elképzelni.......igaz én minden politikussal szemben szkeptikus vagyok és elõször az indítékait szeretném kitalálni ha mond valamit és nem bírom elhinni elsõre a szavait....
|
tsanyi | 18837 | 2013. április 1. 20:05 |
Ennyit a fidesz által támogatott igazi keresztényekrõl!: http://www.hir24.hu/netturi/2013/04/01/husvet-kitessekelik-egy-pecsi-templombol-a-koldusokat/#aktualisdoboz .....ez a szeretet ami árad belõlük eluralja a pártot és híveit is így húsvét táján... |
tsanyi | 18836 | 2013. április 1. 20:01 | Válasz erre: 18831 |
Senki után nem fizetsz semmit.....ráadásul a statisztikába beleveszik a külföldön dolgozókat is......és mindenki ott osztja az észt ahol akarja......én elhiszem, hogy jól élsz, örülj neki és hagyd a többieket akiknek nem megy annyira....kösz...
|
tsanyi | 18835 | 2013. április 1. 19:59 | Válasz erre: 18828 |
Gyûlölködsz? Másokat regulázol? Elõírod mit tehetnek? Nekem egyetlen rokonom nyugdíját nem fizeted, mind meghaltak.....Ezzel a mentalitással amit a tanácsadóitok (George E. Birnbaum, a másikuk Arthur J. Finkelstein, ) adtak a vezérnek sikerült az országot kettészakítanotok ami miatt a békésebb fele inkább elmenne.....
|
Taro | 18834 | 2013. április 1. 18:02 | Válasz erre: 18831 |
Ne a csaló, gazember, hazátlan FIDESZ rajongókból indulj ki. Én pl. maszek fogorvoshoz járok. Azért jövök, hogy érezd, hazádat teszed tönkre, amikor bármi áron véded a maffiát. Nem felejtek. Aki gazembereket támogat, az maga is gazember. Aki tapsol ha magánszerzõdéseket rúg fel a kormány, az maga sem tartja be a szerzõdéseit. Nem felejtek, kedves FIDESZ rajongó. |
qqriq64 | 18833 | 2013. április 1. 17:41 |
Csak elmélkedek... A szólás és véleményszabadsághoz való jog egyetemes emberi jog. Soha senki nem kérdõjelezheti meg ezen jogomat. Ennek az oldalnak vannak moderálási szabályai ha olyat írok ami ütközik vele azt törlik. Elõfordult már nem háborogtam tudomásul vettem. Sem nem kötelezõ ide írni sem nem kötelezõ itt olvasni. Sajnos a szüleimnek már senki nem fizeti a nyugdíját de egyébként dolgozó emberek voltak õk is kifizették míg dolgoztak valakinek a nyugdíját. Hazajárok fogorvoshoz valóban de magánrendelõbe így senki TB-jét nem veszem igénybe. Ha megérem a nyugdíjkorhatárt igen, tartom majd a markom de csak és kizárólag az ott ledolgozott 30év befizetéseibõl engem megilletõ részre. Miért járok ide? Elég lenne ha azt mondanám, CSAK. Valójában kedvelem ezt az oldalt aktívan részt veszek néhány topikban jól érzem magam itt. Néha buzdítok embereket hogy kövessék a példámat és bizony ez csípi egyesek szemét. Idõnként felfordul a gyomrom a megnyilvánulásaiktól de egyébként kúrvára nem érdekel. Mindíg hangsúlyozom MINDÍG elmondom a véleményem és a lõtéri kutyát nem érdekli hogy a kommunista ivadékok hagyományõrzésbõl ezt nehezményezik. Demokrata embernek természetes a vélemény szabadsága. |
TomRed | 18832 | 2013. április 1. 17:35 | Válasz erre: 18831 |
"Õszintén semmi bajom nincs velük, szívesen fizetem a TB-jüket, (mert tuti hazajönnek fogorvoshoz), biztos tartják majd a markukat a magyar nyugdíjért is..." A nyugdíj pedig szerzett jog (korábban levont járulék fejében), amit nem vehetnek el egy jogállamban még a "disszidensektõl" sem. Az ukrán nyugdíjasokról is van ilyen sommás véleményed? http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/ukran-nyugdijasok-tomegesen-lepik-at-a-magyar-hatart |
TomRed | 18832 | 2013. április 1. 17:35 | Válasz erre: 18831 |
"Õszintén semmi bajom nincs velük, szívesen fizetem a TB-jüket, (mert tuti hazajönnek fogorvoshoz), biztos tartják majd a markukat a magyar nyugdíjért is..." Orbán Viktor fogorvosához? http://www.origo.hu/itthon/20121008-a-fogaszati-turizmus-tamogatasara-szant-egymilliard-forint-tortenete.html Muhaha. Formában vagy nagyon. |
Oldi | 18831 | 2013. április 1. 17:14 | Válasz erre: 18829 |
Szia! Tévedsz, Peti! -Nyugodt, és józan vagyok. Csak idõnként felfordul a gyomrom... Nem tudom, az miért tartozik a szélsõségek közé, ha valaki azt akarja, hogy vágják már végre el azt a qrva köldökzsinórt! Ok. Õk elmentek, joguk volt rá, boldogabbak, jobbak, szebbek ott. Õszintén semmi bajom nincs velük, szívesen fizetem a TB-jüket, (mert tuti hazajönnek fogorvoshoz), biztos tartják majd a markukat a magyar nyugdíjért is, maradtak biztos itthon idõsebb rokonaik, azoknak majd fizetem a nyugdíját,- kibírom. De ezentúl ne itt osszák az észt! Ott is vannak szegény, földhözragadt, buta polgárok, - õket kéne okosítani... Amíg itt voltak, itt jártak iskolába, itt dolgoztak, nem alkottak maradandót, akkor most már CSAK kint kéne próbálkozni... Lehet hazát cserélni (bárt ahhoz, akinek van, szívet is kell) de CSERÉLNI érted?? Fúúú, nagyon szélsõséges voltam... |
TomRed | 18830 | 2013. április 1. 17:12 | Válasz erre: 18828 |
"Ahogy az Istenetek mondta, "el lehet innen menni" - több hely marad nekünk..." Idézni az eredeti verziót illene, amit a külföldre átköltözõ cégeknek mondott Gyurcsány Ferenc: http://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ Nem kéne már terjeszteni a TE Istened által elferdített verziót. Belegondoltál már, mi lesz akkor, ha az összes tanult és szorgalmas embert elüldözi a mostani rezsim? Honnan lesz nyugdíjad, amikor a MANYUP-ot is elrekvirálták és elszámolták a saját bevételüknek? |
kispeti | 18829 | 2013. április 1. 16:56 | Válasz erre: 18828 |
Megint szélsõséges vagy ! Szerintem nyugodj meg egy kicsit ! |
Oldi | 18828 | 2013. április 1. 16:49 | Válasz erre: 18814 |
Nagyszerû! Ahogy az Istenetek mondta, "el lehet innen menni" - több hely marad nekünk.. De mi a fd@szér jártok még mindig ide (virtuálisan is) vissza??? Õszintén, azt gondoljátok, hogy bárkinek is hiányoznátok?? Elvagytok ti egymás között, vagy nem lehet kint nyitni egy másik topikot??, Egyéb (esetleg jól fizetõ) feladatok van? Én csak sajnálni tudlak bennetek, legyen nekem rossz, nektek jó! Addig fizetem az itthon maradt szüleitek, idõs rokonotok nyugdíját, kibírom, ne aggódjatok! Csak a gyomrom fordul fel idõnként az ilyen "világpolgárok"-tól.... |
qqriq64 | 18827 | 2013. április 1. 16:07 | Válasz erre: 18825 |
Anno dolgoztam egy nagy cégnél ahol a gépesek fõnöke az egy fõgépész beosztású ember volt. õ intézett mindent ami a gépekkel összefüggött egy nagyon rendes figura volt egyébként. A Kamazosok azok magánvállalkozók voltak általában privatizált Volán vagy Fösped autókkal. Az egyik sofõrnek valami kétszemélyes BT-je volt a felesége volt góré õ pedig az alkalmazott. Mindig azt mondta nekünk mikor a fõgépész is ott volt hogy " én bármikor megdughatom a fõnökömet ti is dugjátok meg a tiéteket":)))))))))))))) |
eröt | 18826 | 2013. április 1. 15:59 | Válasz erre: 18820 |
Na ez is így van.Csak pillázok,hogy a vállalkozó az fõnök lenne. Pölö egyéni vállalkozásban ez biztos így van.De ott a melós õ.Ezzel együtt mégis igen elterjedt a nézet,hogy vállalkozó=csaló.
|
tsanyi | 18825 | 2013. április 1. 15:09 | Válasz erre: 18824 |
Igen a vállalkozónak kell egyfajta alázat amit ki is mutat az ügyfelek iránt kivéve ha csókos és visszaad mert akkor lehet lekezelõ is akkor is jól elvan....
|
Bedouin | 18824 | 2013. április 1. 14:55 | Válasz erre: 18823 |
A vállalkozó is egy fajta alkalmazott - a sajátja. Hogy ezt milyen vállalkozási formában teszi az teljesen mindegy. Az igények megint csak változóak, vannak egyéni vállalkozások, melyek többet termelnek, mint pl egy Bt, vagy Kft. |
tsanyi | 18823 | 2013. április 1. 14:41 | Válasz erre: 18822 |
Ez egy félreértés lehet.....ezt sem mondtam sõt a vállalkozó általában többet dolgozik mint az alkalmazottai.....,de ha mindenki a vállalkozó akarna lenni akkor ki lenne az alkalmazott?....a többségnek nincsenek az egyszerû életnél nagyobb ambíciói, de ha lennének akkor csak egyszemélyes vállalkozásokat akarna mindenki és nem lenne tömegtermelés....:)
|
Bedouin | 18822 | 2013. április 1. 14:36 | Válasz erre: 18821 |
Erre reflektáltam: "a vállalkozó szellem az más, de ha mindenki az lenne akkor ki a bánat dolgozna?." Szerintem a vállalkozás és a dolgozás nem zárja ki egymást. |
tsanyi | 18821 | 2013. április 1. 14:31 | Válasz erre: 18820 |
Ezt most nem értem mire írtad?...hol fikázom a vállalkozókat?...csak annyit mondok, hogy az egy más mentalitás és jóval kevesebb ember rendelkezik vele mint amennyien nem.....a többség ahogy írtam csak dolgozni akar és abból megélni és nem vágyik többre....és ez szerintem normális, aki többet akar az vállalkozik és ha szerencséje és jó kapcsolatai vannak akkor sikerülhet....
|
Bedouin | 18820 | 2013. április 1. 14:08 | Válasz erre: 18819 |
Eddig csak sasoltam mi sül ki belõle :) Na, látod ez ad okot neked a félreértésre, miszerint a vállalkozó nem dolgozik. Szerintem összetéveszted a vállalkozót a próbálkozóval, aki úgy vezet pl. építõipari céget, hogy nem tudja megkülönböztetni a facsavart a szögtõl és az akryl sziloplasztot használja kültérre mert az olcsóbb. Mivel én is vállalkozom és általában csak arra, amihez értek, akár kétkezileg tevõlegesen is, ezért tõlem kifejezetten idegen az úgymond zsíros vállalkozó sztereotípia. Persze nem rád, illetve veled kapcsolatban értem, de akik azt vágják a fejemhez, hogy "könnyû neked, mert te vállalkozó vagy", nos azoknak mindig azt válaszolom, hogy elõttük is nyitva az út, legyen ötletük, csinálják, legyen nekik is jó! |
tsanyi | 18819 | 2013. április 1. 13:11 | Válasz erre: 18818 |
Igen van benne igazság....,de többség nem ilyen és ezért nem lehet kárhoztatni érte....simán munkából élni szeretnének minden konfliktus nélkül.....a vállalkozó szellem az más, de ha mindenki az lenne akkor ki a bánat dolgozna?...hisz akkor csak fõnök lenne mindenki márpedig a földekre és gyárakba is kell ember....
|
tsanyi | 18817 | 2013. április 1. 11:21 |
: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=437251036361266&set=a.437249289694774.1073741828.435483623204674&type=1&ref=nf "Ez a dokumentum a Fidesz '89-es programjának kivonata. Az itt látható bescannelt eredeti példány a párt Lendvay utcai székházának kukájából származik. Nem az a meglepõ, hogy kidobták, hanem az, hogy csak most. Az utódpárt, ami még Fidesznek hívja magát, az elmúlt három évben a legborúlátóbb jóslatoknál is gyorsabban és kíméletlenebbül dolgozott a rendszerváltás eredményeinek visszafordításáért - saját egykori programja ellen. Az általuk megfogalmazott követelésekért most nekünk kell küzdenünk, ellenük." |
tsanyi | 18816 | 2013. április 1. 11:19 | Válasz erre: 18815 |
Nehezen lépek, birka vagyok nem tagadom......Kellemes Húsvétot!: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=353701494747764&set=a.280750868709494.68168.278219632295951&type=1&relevant_count=1
|
Taro | 18815 | 2013. április 1. 10:55 | Válasz erre: 18814 |
Angolul meg lehet tanulni egy év alatt. Az már akkora tudás, hogy nem adnak el. Kezdj el tanulni, mert baj lesz! |
tsanyi | 18814 | 2013. április 1. 10:51 | Válasz erre: 18812 |
Ettõl tartok vagy 1 éve, de nem merek lépni.....a nyelvtudás hiánya nagy visszatartó erõ.....:((
|
tsanyi | 18813 | 2013. április 1. 10:50 |
Az õrt vajon minek lehet nevezni ilyen helyzetben?..butának, frusztráltnak vagy minek?....mindenesetre ez is jó példa arra ha alkalmatlanok kezébe túl nagy hatalom kerül: "- Hölderlin ist ihnen unbekannt? - kérdezte dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta. - Ki volt az? - kérdezte a német õr. - Aki a Hyperion-t írta - magyarázta dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. - A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine? - Kik ezek? - kérdezte az õr. - Költõk - mondta dr. K. H. G. - Schiller nevét sem ismeri? - De ismerem - mondta a német õr. - És Rilkét? - Õt is - mondta a német õr, és paprikavörös lett, és lelõtte dr. K. H. G.-t." |
qqriq64 | 18812 | 2013. április 1. 10:50 | Válasz erre: 18811 |
:)))))))))))) Na na csak 47. Egyszerûen nem vártam meg míg annyira lecsúszok hogy menekülni sem tudok. |
Taro | 18811 | 2013. április 1. 10:47 | Válasz erre: 18808 |
41 évesen léptem. Qqriq meg má 100 :-) Ha addig vársz, míg elveszted mindened, kurv@nehéz lesz újrakezdeni! Pedig pontosan látható, hogy kb. mi fog történni veled. :-( |
tsanyi | 18810 | 2013. április 1. 10:45 |
Ez szép, mit lehet erre mondani?....ügynököket küldenek a régi ügynökök: http://diogenesclub.blog.hu/2013/03/30/fidesz-ugynokok_amerikaban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_01&utm_campaign=index ....és itt van maga a pályázat: http://palyazatok.org/korosi-csoma-sandor-program-osztondij/ |
tsanyi | 18809 | 2013. április 1. 10:42 | Válasz erre: 18805 |
Nincs nyerõgép, betiltás volt 1 nap alatt.....csak két vállalkozás mûködtethet ilyet, vajon kihez tartoznak illetve kiket támogatnak?....ez a tendencia amit a szemellenzõ miatt a hívek nem akarnak látni......elõbb-utóbb minden vállalkozás csak haveri alapon mûködhet, akinek ma még van sajátja az kezdhet izgulni az államosításokon vagy valamilyen ellehetetlenítésen....
|
tsanyi | 18808 | 2013. április 1. 10:39 | Válasz erre: 18802 |
Az én korlátom jelenleg a gyávaságom és magam általi röghözkötöttségem.....ha sikerül ezen túllépnem akkor remélem jobban járhatok, de nagyon nehéz....itt öregedtem meg és itt van mindenem, mondjuk ha elvesztek mindent akkor már az nem fog visszatartani....
|
qqriq64 | 18807 | 2013. április 1. 10:38 | Válasz erre: 18804 |
Sajnos Magyarország ettõl a tételtõl távolodik. Magyon gyors ütemben. Az hogy mennyire fizetnek meg itt az egy dolog de ami megfizethetetlen hogy este azt mondja a mûvezetõ hogy "see you morning thank you" Ez mindennél többet jelent. Valahogy úgy tudják itt inspirálni az embert hogy mindennap a maximumot hozzam ki magamból miközben azt látom hogy a mûvezetõ mindenkinél többet dolgozik. |
tsanyi | 18806 | 2013. április 1. 10:37 | Válasz erre: 18801 |
Ezzel egyetértek.....és ezért mondom, hogy felénk nem feltétlenül tehet a kisember a sorsáról.....és jelenleg épp a maradék kitörési pontokat zárják le a haveri cégek vég nélküli helyzetbe hozásával....na meg általában mindenki 1 max 2 dologban tudna sikeres lenni, ha nincs szerencséje azzal nem tud munkát találni, polihisztorok nincsenek.....
|
Taro | 18805 | 2013. április 1. 10:33 | Válasz erre: 18803 |
Igen. Amikor Magyarországot nézzük, akkor pedig ennek az ellenkezõje és annak hatása jól látható. Magyarországon a kocsmában minden alkesz munkavállaló ezerszer okosabb, mint a munkaadója, de valamilyen láthatatlan, tõle független dolog miatt mégis a munkaadó lett sikeres, õ meg a kocsmában dobálja a nyerõgépbe a fizetésének utolsó százasait (ez persze csak ármány, csalás, politikai kapcsolatok miatt lehetett így). és vicaverza, a munkáltatók 90%-a úgy bánik a munkatársával, mint az utolsó csövessel, akit határtalan kegybõl õ foglalkoztat. |
Taro | 18804 | 2013. április 1. 10:28 | Válasz erre: 18802 |
Akkor még valami. Az alkalmazott, a "kisember" pontosan annyira fontos, értékes, mint a vállalkozó. Az, hogy milyen egzisztenciális igénye van egy embernek, nem befolyásolja emberi értékeit. te Qqriq éppen a megfelelõ példa vagy erre. Adott környezetben nem tudtál egyrõl a kettõre jutni, hát kiléptél ebbõl a környezetbõl. Ez is azt mutatja, hogy ha elég nagy idõtávot nézünk, akkor minden körülmény változtatható. |
qqriq64 | 18803 | 2013. április 1. 10:28 |
"Nyugat-Európa azért él jobban mint mi, mert bármely kisembernek megvan a lehetõsége a kitörésre. Azért, mert a sikeres vállalkozót elfogadja, tiszteli a társadalom. Rangot jelent sikeresnek lenni, mert Nyugaton már tudják, hogy az utolsó fuvaros vállalkozó is ezerszer többet dolgozik mint az alkalmazott. Tudják, hogy a vállalkozó a saját megtakarításait kockáztatva próbál sikeres lenni és másoknak is megélhetést biztosítani. " Húúú ez mennyire igaz. Minden nap ezt tapasztalom. |
qqriq64 | 18802 | 2013. április 1. 10:23 | Válasz erre: 18795 |
"A kisember nem a nagy vállalkozók miatt él nehezen. A kisember a saját gátjai, tehetségtelensége, döntésképtelensége, rossz döntései miatt él nehezen. " Ha valaki kisember akkor én az vagyok. Nem volt elég tehetségem a továbbtanuláshoz. Nem volt meg bennem az ambíció a vállalkozáshoz. Ezek az én gátjaim elismerem. Kitanultam egy szakmát amihez tehetségem van amit szeretek imádok és mindennap hálát adok Istennek hogy mûvelhetem. Nem érzem magam döntésképtelennek az pedig hogy jó vagy rossz döntéseket hozok majd az idõ eldönti. Igazad van a kisember nem a nagyvállalatok miatt él nehezen. A politikusok és az általuk teremtett szabályozások törvények miatt. Mivel ismerem a korlátaimat ha úgy tetszik a gátjaimat ettõl én még igénylem hogy tisztességesen megfizessék a munkámat és emberként bánjanak, beszéljenek velem. Kisemberként is jogot formálok a munkámból eredõ engem megilletõ színvonalú életre. Mint ahogy jogot formálok arra is hogy a fiam olyan országban nõjön fel ahol jövõképe van nem pedig a kilátástalanság jut neki. Nem mindenki akar magasra törni. Én sem. Jó nekem ott azon a szinten ahol vagyok ott akarok boldogulni. Ha hagyják. |
Taro | 18801 | 2013. április 1. 10:20 | Válasz erre: 18796 |
Nem érted Sanyi. :-) én úgy értettem azt, hogy a kisember nem a nagy vállalkozók miatt él nehezen, hogy rossza párhuzam. Te nem attól vagy nehéz helyzetben, mert más vállalkozó sikeres (ez a komcsi duma, amit az 50-es évek óta nyom az agitprop. Miszerint a tõkésnek azért jó, mert téged kizsákmányol)! Az, hogy a politika milyen módon, mennyire telepszik rá az egyénre, már ezerszer leírtam, leírtuk. Nyugat-Európa azért él jobban mint mi, mert bármely kisembernek megvan a lehetõsége a kitörésre. Azért, mert a sikeres vállalkozót elfogadja, tiszteli a társadalom. Rangot jelent sikeresnek lenni, mert Nyugaton már tudják, hogy az utolsó fuvaros vállalkozó is ezerszer többet dolgozik mint az alkalmazott. Tudják, hogy a vállalkozó a saját megtakarításait kockáztatva próbál sikeres lenni és másoknak is megélhetést biztosítani. Ezzel szemben Magyarországon 65 éve megy az a duma, hogy a vállalkozó lop, csal, hazudik. Az egyszerû melósnál azért gazdagabb, mert õ csal, kizsákmányolja a melóst, stb. Magyarországon képtelen a melós elfogadni, hogy mások azért gazdagabbak, mert többet dolgoznak, tehetségesebbek, stb. és ez a duma nálam nem jön be. Nem jön be, mert a padlóról indultam és amim van, azért én dolgoztam meg. Amikor elbukom mindenemet, akkor nem másra mutogatok, hanem legközelebb, tanulva a hibámból, majd jobban csinálom, máshol csinálom, mással csinálom. érted Sanyi? Magamban keresem a kudarc okát és így ki tudom védeni a következõ kudarcot. |
tsanyi | 18800 | 2013. április 1. 10:15 | Válasz erre: 18799 |
Igen és ezt kéne meglovagolni....,de mi jó érzékkel megint a vesztesnek látszók mellé állunk.....nyilván megint sikerül a gazprommal egy ezer évre szóló ármegállapodást kötni a mai árakon és nem európa felé húzunk ahol csökkennek az energia árak....és egyébként is, az orosz nép olyan jól él, hogy az mintaként szolgálhat a mi népünknek is nem pedig a hanyatló nyugat, vazz azok már jó régóta hanyatlanak, de még mindig van hova...:)))......
|
qqriq64 | 18799 | 2013. április 1. 10:05 | Válasz erre: 18789 |
Örülök hogy ezt feltetted mert a sok vészmadárral ellentétben én ne félek az ásványi energiahordozók kimerülésétõl. Régóta a véleményem és mindig mondom hogy a világ olajban fürdik. Hatalmas olajmezõk vannak még egyrészt felfedezetlenül másrészt kiaknázatlanul nevezzük ezeket bárhogy hagyományos vagy nem hagyományos kitermelésûnek. Nagyon egyetértek a cikkíróval hogy a technológiák fejlõdése az olajnagyhatalmak átrendezõdését hozza. Aki elherdálta az olajvagyonát az visszasüllyed a szegénységbe akik jól fektették be azok továbbra is prosperálnak. Egyébként eddig sem az olaj hiánya okozta a drágulást hanem a felhasználói igények növekedésébõl származó finomítási kapacitás hiánya. Még egy járulékos haszonnal jár mindez. Az új finomítók és az új kitermelési technológiák munkaerõket fognak igényelni. Régi mániám az is hogy ellentmondjak annak a vélekedésnek hogy a gépesítés emberi munkaerõt vesz el és munkanélküliséget okoz. Régen volt ugye az ipari forradalom kezdték beállítani a szövõgépeket a bányagépeket a gõzgépeket. A világ nemvolt rá felkészülve lett is ugye munkanélküliség meg géprombolás. Aztán egy Stephenson nevû ember megcsinálta az elsõ vasutat. Onnan kezdve a kötött pályás személy és teher fuvarozás elképesztõ számú munkaerõt szívott fel. A sín és mozdonygyártástól a vasútépítésig annak mûködtetéséig az utasellátótól a postai feladatokig beszállítók stb... Még vastagon tartott a nehézipar szárnyalása mikor egy Benz nevû mókus csinált valami nem kötött pályás önjáró szerkezetet. Röpke 130 év alatt olyan iparág fejlõdött ki hogy nem túlzok ha a hozzákapcsolódó logisztikával együtt milliárdra teszem a foglalkoztatott munkaerõt. Végül pedig napjaink. Egy kalap alá veszem a számítógép és telefon ipart de mindegy is lényeg hogy százmillióknak ad munkát és folyamatosan bõvül. Ez a három iparág amit említettem nem egymás kiváltására avultatására van hanem egymás segítésére korszerûbbé tételére mert jól látható hogy szorosan összefüggenek és egymást gerjesztõ tényezõk. Folyamatosan munkaerõt szívnak fel és a piacok bõvülnek. Csak arra gondoljunk hogy Kínában 40éve gyakorlatilag nem volt autó magánkézben. Harminc éve Europa közepén Magyarországon 15 évet kellett várni egy vonalas telefonra és 5 évet egy elavult Ladára. Szóval ne temessük még a kõolajat és ne legyünk géprombolók. |
tsanyi | 18798 | 2013. április 1. 09:52 |
: http://laodumin.blog.hu/2013/03/30/happy_birthday_fidesz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_01&utm_campaign=index "Kedves Fidesz, 25. születésnapodra annyit üzenek: ha az Mszp-Szdsz Európának adta el az országot, Te 25 év alatt visszajuttattad a kommunista tagállamok szövetségébe. Ennyit a születésedrõl, és életedrõl. Hogy is mondtad? Te "nem a diktatúra, hanem a mûködtetõi" ellen küzdöttél. De a mostani fiatalok már nem állnak meg itt. Nem a mûködtetõi, hanem a rendszer ellen vonulnak ki! Happy Birthday Fidesz!" |
tsanyi | 18797 | 2013. április 1. 09:51 | Válasz erre: 18796 |
Egyébként meglepõ módon a hívõk és jobbikosok körében hirtelen nagy tiszteletnek kezd örvendeni a csermanek korszak és azt akarják vissza.....bár volt helyi hívõvel olyan beszélgetésem két éve amit ide is beírtam, hogy õ rákosi jogos utódjának tartja a vezért és reméli, hogy visszahozza azokat az idõket (wtf?) miközben amúgy neki komoly birtokai és jó élete van......
|
tsanyi | 18796 | 2013. április 1. 09:48 | Válasz erre: 18795 |
"A kisember nem a nagy vállalkozók miatt él nehezen. A kisember a saját gátjai, tehetségtelensége, döntésképtelensége, rossz döntései miatt él nehezen. " ...lehet, hogy én a komcsi dumát nyomom, de Te ezzel meg az elnyomókét, hogy a kisember minden bajáról maga tehet, ezt nyomja a fityisz és a többi párt is......én nem így látom bár magam is nyilván lúzer vagyok a sikeresebbek szemében, de mondjuk mi lenne ha hirtelen mindenki egyforma tehetséggel lenne megáldva?....akkor mindenki jól élne?...nem hinném mert a gátlástalansággal és aljassággal akkor sem lenne mindenki felvértezve......én szívesen látnák egy népuralmat, de sajnos az ezzel operálni akaró rendszerek megbuktak a hatalomvágyó gátlástalan és aljas emberek törtetésén ezért nem nagyon látok mást mint a demokráciát.....,de azt semmiképpen sem egy elvtelen szakértõi kormánnyal hanem valódi politikusok által felügyelt szakártõi gárdával.... ....a körülményeket viszont én nem tudom alakítani csak egy módon....tunéziában egy a turisták által nem láthat diktatúra volt, a nép nyomorgott, de volt egy kiváltó ok amit már nem bírtak elviselni, egy szerencsétlen fiatal kenyérárustól a hatalom lefoglalta a kordéját amin árulta a kenyeret mert gondolom egy havernak nem tetszett (a haverok minden diktatúrában megtalálhatók sõt ott leginkább).....elkeseredésében a fiatalember mert a családjának a megélhetését vették el megölte magát nyilvánosan, ezzel kezdõdött.....ezt lehet komcsizásnak hívni vagy bárminek, de amelyik társadalomban nem a nép fontos akkor az miért létezik egyáltalán?..... |
Taro | 18795 | 2013. április 1. 09:37 | Válasz erre: 18791 |
nem szoktam menekülni. Nincs mirõl meggyõzni Sanyi. A számok nem véleményt mutatnak, hanem tényeket. Az a kommunista agitprop duma, amit nyomsz (gaz multik, kizsákmányoló tõkések, stb.) egyszerûen nem állja meg a helyét. Ezt a dumát sulykolták a komcsik 60 évig. Ha tisztességtelen egy vállalkozó, egy cég, vagy egy ember, akkor a törvény erejével kell megvédeni az esetleges áldozatot. Ha az áldozatot nem védi meg állam, akkor feltételezve, hogy minden létezõ társadalomban vannak tisztességtelenek (adottság) csak az lehet a megoldás, hogy az állam mûködésképtelenségét helyre kell hozni. Sanyi. Én úgy kezdtem a vállalkozásom (miután 5 vállalkozásomat egyszerûen elbabráltam és csõdbe mentem), hogy egy napra jutott kettõnknek (a feleségemmel) fél doboz cigi. Volt olyan hét, amikor választanom kellett a cigi és a szalámi között. Nekem te ne irkálj olyat, hogy nem látom a kisembert, mert magam is az vagyok. Amim volt, van és lesz, azért én megdolgoztam. Én nem kaptam a szüleimtõl semmi anyagi támogatást. Egy farmerral és egy gitárral indultam az életbe és nem romantikából mentem el hajózni, hanem racionalitásból (nem volt hol laknom, de a hajón lakhattam). Én 25 évesen kezdtem tanulni, és jog szigorlatra úgy készültem, hogy az 1 éves lányom végig bömbölte az éjszakát. A kisember nem a nagy vállalkozók miatt él nehezen. A kisember a saját gátjai, tehetségtelensége, döntésképtelensége, rossz döntései miatt él nehezen. A kormányok pontosan azt az agitprop dumát nyomják nagyban, amit te itt kicsiben. Hidd el Sanyi, a körülmények áldozata az lesz, aki beletörõdik a körülmények állította nehézségekbe. |
Taro | 18794 | 2013. április 1. 09:21 | Válasz erre: 18790 |
Egyszerûen arról van szó, hogy kellene egy jó kutatási terv. Elemezni kellene a lehetõségeinket, hátrányainkat. Az eredmények tükrében pedig fel kellene vázolni egy olyan közép- és hosszútávú gazdaságfejlesztési stratégiát, amivel növelhetnénk a versenyképességünket, a GDP-t és összességében a jólétet. Ilyen jelenleg nincs. Nincs gazdaságfejlesztési stratégia és nincs teljesítmény sem. A kormányok folyamatosan a számokkal játszanak, de érdemi javulás nincs. Lehet itt varázsolni, kommunikálni, de valós teljesítmény nélkül nem fog a jólét növekedni. |
Taro | 18793 | 2013. április 1. 09:16 | Válasz erre: 18788 |
Nyugi. Én alapvetõen toleráns vagyok. Nálam max. órákra fordul minuszba. :-) |
tsanyi | 18792 | 2013. április 1. 09:08 | Válasz erre: 18789 |
Igen ezt olvasni lehet egy ideje, de valahogy az ellenzék sem kommunikálja.....az meg nem csoda, hogy a gazprom és a többi orosz cég kapkodva próbál piacot szerezni mert úgy fest európát kezdi elveszíteni....
|
tsanyi | 18791 | 2013. április 1. 09:07 | Válasz erre: 18787 |
Ne menekülj, gyõzz meg.....nem csak nekünk érthetetleneknek magyarázol hanem még sokaknak akik olvasnak itt legfeljebb nem írnak ide....a fõ vonalakkal általában egyetértek amiket írsz csak úgy gondolom, hogy a kisemberek szemével nem tudsz nézni.....én meg csak azokéval tudok jelenleg....és igazad van a realitásérzékem kezd elveszni, de ezzel nem csak én vagyok így.....ebben élenjár a mostani kormány a hívõivel egyetemben......a különbség köztünk, hogy nekem még vannak tiszta pillanataim és belátom, hogy hülye és tudatlan vagyok, õk nem....
|
TattooedAngel | 18790 | 2013. március 31. 23:33 | Válasz erre: 18787 |
Kár, pedig kíváncsi lettem volna a te nézõpontodra!
|
TomRed | 18789 | 2013. március 31. 23:30 |
Globális átrendezõdés történik a világ energiapiacán az új kitermelési eljárásoknak köszönhetõen: http://index.hu/gazdasag/energia/2013/03/25/isten_hozott_szaud-amerikaban/ Helyi konfliktusok továbbra is jelen vannak a térségünkben (Oroszország, Ukrajna): http://www.vg.hu/vallalatok/energia/a-gazprom-csalast-sejt-az-ukran-gazimportban-400744 Ráadásul vannak helyi oligarcháink is, akik ebbe a kérdésbe is bele kívánnak szólni: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/03/28/nullponti_rezsicsokkentes Ezek után lehet találgatni, mi lehet az utóbbi idõk furcsa kormányzati döntéseinek hátterében. (Rezsi csökkentés lakosságnak->emelés cégeknek, EON gáztározók megvásárlása nem olcsón, Gazprom igazgató kitüntetése, baltás gyilkos kiadása azerieknek stb.) |
Taro | 18787 | 2013. március 31. 22:48 | Válasz erre: 18786 |
Energiám lenne. Kedvem nincs. Asszem inkább egy idõre elbúcsúznék e topictól, mert éppen minuszba száguldozik a tolerancia képességem. :-( |
TattooedAngel | 18786 | 2013. március 31. 22:45 | Válasz erre: 18785 |
Most már van energiád leírni, hogy szerinted Magyarországnak mik az elõnyei/hátrányai és hogy kéne menedzselni ezeket?
|
Taro | 18785 | 2013. március 31. 22:15 | Válasz erre: 18784 |
Nincs megoldás. Úgy jó, ahogyan ti csináljátok (nektek biztosan)! |
lecso | 18784 | 2013. március 31. 22:07 | Válasz erre: 18778 |
Ööö, tudunk számokat? :-) Az összegrõl fogalmam sem volt, csak a hasamra ütöttem. A Magyar Suzuki RT motorkerékpárok tekintetében a tavalyi évben a régebbi évekhez képesti kb! 3000 darab helyett eladot 70 darab nagymotort. Mondhatnánk, hogy piac van, csináljanak jobbat, olcsóbban. Szar a helyzet, a veszteségeket be kell kalkulálni. Becsukott vagy 50 Suzuki szerviz is. Már alig találunk gyakorlati helyeket a tanulóinknak. Szívás van, minden fronton. Sanyi is szar hírekrõl számolt be az elõbb. Ezek az energiaszolgáltatók miért szent tehenek? Miért nem szopódhatnak be? Csak azért, mert a kormánynak van csak beavatkozási lehetõsége? A vásárló tehetetlen. Kicserélem az összes izzót energiatakarékosra, lecsavarom a hõmérsékletet... Mit tehetek még? Szolgáltatóváltás haggyukmá... |
qqriq64 | 18783 | 2013. március 31. 22:07 | Válasz erre: 18782 |
Húú Taro hányszor adtam én hálát az égnek meg a volt fõnökeimnek hogy olyan gecik voltak és leléptem onnét... Mindíg csak megerõsítenek a döntésem helyességében. |
Taro | 18782 | 2013. március 31. 22:02 | Válasz erre: 18780 |
és akkor minden rendben is van? Én nem fröcsögök, szerintem ha nektek ez így jó, áldásom rátok. egy biztos. Az én értékrendembe nem fér bele, hogy egy állam hozzányúljon a magántulajdonomhoz, nem fér bele, hogy adminisztratív eszközökkel tönkre tegyen. Egyszer megtette és én tudtam, hogy erre nekem mit kell lépnem. Ti csak köpködjétek az éppen regnáló kormányt, szajkózzátok az egyéni sérelmeiteket és közben örüljetek, amikor éppen mások vannak a szopóágon. Ezt hívják ma Magyarországnak és Magyarságnak. itt Ausztriában pl. éppen az a mendemonda járja hogy visszaépítitek a kommunizmust (bár az is szóbeszéd, hogy a Magyarok nem nagyon értik az erkölcs mint közösségformáló erõ, fogalmát, csak ha éppen az egyén kárára van az adott erkölcstelenség, akkor teszi szóvá. ha a szomszéd szopik, akkor ti táncra perdültök örömötökben) Lassan megértem ezeket a mendemondákat. :-( Építsétek. |
qqriq64 | 18781 | 2013. március 31. 21:58 | Válasz erre: 18780 |
Példabeszéd. Építõipar England. Önkormányzati beruházás. Önkormányzat fizet a fõvállalkozónak az fizet az alvállalkozónak az fizet az ügynökségemnek az fizet a bérelszámoló cégnek az fizet nekem. HETENTE. Mindig pontosan mindig korrektül fennakadás nélkül. A franc enné meg ezt a rothadó kapitalizmust. |
Kraszi | 18780 | 2013. március 31. 21:52 | Válasz erre: 18775 |
A magántulajdon sajnos soha nem volt sérthetetlen. Az állami erõszakszervek nem védik meg, te magad meg nem teheted. A szerzõdések szentségérõl meg tud sok alvállalkozó mesélni... Ezek egyike se pártfüggõ, eddig egyik se tett még jelzésértékû intézkedéseket se.
|
Taro | 18779 | 2013. március 31. 21:52 | Válasz erre: 18777 |
Tévedésben vagy. A Tigáznak több mint 5.000 kisrészvényese van. Egyébként magad is lehetnél kisrészvényes. Elég ha megnézed, hogy az adott társaság részvényeinek mekkora hányada a közkézhányad. Kb. annyi kisrészvényes van. ne állíts hülyeségeket, inkább egy kicsit nézz utána, mert ha nem kételkedsz a marhaságaidban, akkor elveszted a józan ítélõképességedet.
|
Taro | 18778 | 2013. március 31. 21:50 | Válasz erre: 18774 |
Nem Lecso.A Magyar (banán)köztársaság országgyûlése által hozott kormányrendelet alapján veszteséges. Azért veszteséges, mert a lakossági fogyasztói ár 3/4-e eddig is adó volt és a kormány nem engedi, hogy legalább az önköltségi ára bejöjjön. a gáz 62 éve hatósági áras. ez azt jelenti, hogy a kormány határozza meg az árát. Egyébként pedig a Lázár által emlegetett 1000 milliárd Ft haszon (ó mily rengeteg!!!)18 év alatt realizálódott. Akkor az mennyi is évente? 55,5 milliárd Ft (az OTP nek mennyi is volt az adózott jövedelme 2011-ben?). Mennyi volt a vételár? Az elmúlt 18 évben hány milliárd értékû beruházás történt? |
tsanyi | 18777 | 2013. március 31. 21:43 | Válasz erre: 18775 |
Nem lepõdök meg mert Mari néni nem létezik, nincs ilyen részvényes egy darab sem....a szolgáltató meg ott ver át ahol tud és ezt teszi "törvényesen"....nagyon keveseknek sikerült az igazukat érvényesíteni, de azok nem a csóróbb rétegbõl kerültek ki.....egyébként amiért én is kicsit támadom, de nem a szolgáltatók kedvessége okán ezt a kamu rezsicsökkentést az pont az amit írsz....mivel pont a bõrömön érzem a szabad vállalkozás ellehetetlenítését....
|
tsanyi | 18776 | 2013. március 31. 21:40 | Válasz erre: 18773 |
Annyival emelték a zemútnyócévben és el is lettek zavarva.....és most ugyanazt csinálták eddig a vezérék is...ebbõl ad vissza egy kis alamizsnát, de miért nem állítja vissza legalább a 2010-es díjra?...ennyi erõvel megtehetné azt is....viszont onnan nehezebb lenne megmagyarázni a zembereknek, hogy nemmegszorítás ha az új tulaj a gazprom megemeli bármennyivel....
|
Taro | 18775 | 2013. március 31. 21:40 | Válasz erre: 18768 |
Meg fogsz lepõdni Sanyi! Elõször is a Mari néni, akinek van 15db Tigáz részvénye, nem vert át téged még soha. Másrészt: Bizony hogy volt vitám, ha gondolod elmesélem teljes egészében. A lényege az, hogy engem megvédett a törvény a törvénytelenséget csináló szolgáltatóval szemben (Eon). +egyszer: Abban az országban, ahol a vállalkozás nem szabad, ahol a szerzõdés nem szent, ahol a magántulajdon nem sérthetetlen, ott az egyszeri fuvarosnak, tanárnak, gyógyszertár tulajdonosnak, tûzoltónak is csoki. Kár hogy nem látjátok, pedig megtanulhattátok volna 89-ig! |
lecso | 18774 | 2013. március 31. 21:39 | Válasz erre: 18772 |
Neem, nem arról. Hanem arról, hogy nyereségesek-e, és mennyire. Mert az hogy veszteséges, többnyire hazugság. Ugyanis kufáros logikával veszteségnek nevezi azt is, ha ezermilliárd tervezett nyereség helyett csak 990 milliárd lett... |
Taro | 18772 | 2013. március 31. 21:35 | Válasz erre: 18767 |
Mirõl? Arról hogy amennyiben a szerzõdés, magántulajdon nem védett, akkor anarchia lesz?
|
tsanyi | 18771 | 2013. március 31. 21:33 | Válasz erre: 18765 |
Még egy, egyik szolgáltatónak nincs egyetlen kisember részvényese sem pont úgy ahogy egyetlen kisember nem tõzsdézik.....az tõzsdézik akinek van mibõl.....a kisembernek kenyérre is jó ha futja....
|
tsanyi | 18770 | 2013. március 31. 21:32 | Válasz erre: 18766 |
Na igen, kb egy átlag háztartásban havi 2-4 rugóval...a nem átlagban sokkal többel, ez olyan mint a nagy egykulcsos adó...a kisember rosszabbul járt mert az addig adómentes nagyon kicsi fizetése 16%-kal csökkent, a jól keresõk meg igen jól jártak.....engem semmivel nem segít ki a 2-3 rugó.....fõleg mert az utóbbi 3 évben vagy 10-el nõtt összesen....
|
lecso | 18769 | 2013. március 31. 21:30 | Válasz erre: 18765 |
Jameg. Kell a világpiaci normáknak megfelelõ profit. Ápolónõknél? Mozdonyvezetõnél? Tanároknál? Stb... |
tsanyi | 18768 | 2013. március 31. 21:30 | Válasz erre: 18765 |
Hogy miben különbözök?...talán abban, hogy én sohasem vertem át megrendelõmet...nem úgy mint a közszolgáltatók...próbáltál már meg jogot érvényesíteni velük szemben?...nem hinném, az órák csalnak a dolgozóik által bevallottan, megkérdõjelezni nem lehet mert törvény védi õket, ha be akarom vizsgáltatni az órát azt csak õk tehetik meg a saját "szakértõikkel"....ha túlszámláznak az bocsánatos, ha én nem fizetek az fõbenjáró.....ne akarj egy kalap alá venni egy ilyen féreg szolgáltatót bármely állampolgárral (nem csak velem).....
|
lecso | 18767 | 2013. március 31. 21:28 | Válasz erre: 18765 |
Szevasz Taro! Számokat tudunk? Mert minkét oldal csak lózungokat durrogtat. |
lecso | 18766 | 2013. március 31. 21:26 | Válasz erre: 18764 |
Egyelõre nekem most ócsult. Életemben elõször.
|
Taro | 18765 | 2013. március 31. 21:23 | Válasz erre: 18764 |
"felõlem a szolgáltatók hasznát is elveheti, nem sírok értük " Te Sanyi, akkor miért sírjon bárki érted? Akkor az útdíjjal a te hasznodat is elveheti, nem sírunk érted. Ok? Miben különbözöl te mondjuk a Tigáz kisrészvényesétõl, a Mari nénitõl? |
tsanyi | 18764 | 2013. március 31. 21:11 | Válasz erre: 18762 |
Ja?...akkor ez csak addig volt fontos míg a karvalynyugat tulajdona volt, de ha a jóságos keleti despota diktál az már nem baj?....olcsóbb nem lett, a mostani 10% még mindig kevesebb csökkenés mint amit eddig emelt a vezér 2010 óta mivel õ emelte hisz hatósági áras régóta...egyszerûbb lenne akár az áfá-t csökkenteni, igaz felõlem a szolgáltatók hasznát is elveheti, nem sírok értük elég nagy tolvajok azok is, de az semmivel sem lesz jobb és majd jól megmagyarázzák ha majd a keleti despota akar emelni úgy mint eddig...
|
tsanyi | 18763 | 2013. március 31. 21:07 | Válasz erre: 18761 |
Nem mert a többség fideszes, igaz ma már nem annyira dicsekednek ezzel, de ettõl még azok....én sem vok bajnai hívõ mindössze élhetõ és szabadabb életet szeretnék mint amit a vezér kínál és tervez nekünk....
|
lecso | 18762 | 2013. március 31. 21:07 | Válasz erre: 18760 |
Erre meg teszek, hogy kié. Drágul, vagy ócsul.
|
lecso | 18761 | 2013. március 31. 21:05 | Válasz erre: 18759 |
Hát, akkor párezer kollégád a Bajnaira szavaz, a többit majd meglássuk.
|
tsanyi | 18760 | 2013. március 31. 20:38 | Válasz erre: 18758 |
Pl. az most miért jó, hogy államosították drágán a gázt és hamarosan továbbadják a gazpromnak?....eu-s gyirmót helyett putyin gyirmót leszünk?....az többet hoz a népnek, vagy inkább csak a vezérnek?...mondjuk annyival mindenképp jobb a vezérnek, hogy putyint nem, hogy zavarná a diktátor hanem egyenesen örül neki....míg az eu megszólná ezért orbánbasit...
|
tsanyi | 18759 | 2013. március 31. 20:34 | Válasz erre: 18758 |
Hogyan gondolom, hogy jó lenne ha a vezért elzavarnák?....talán úgy, hogy az eddigiek nem adtak minden üzletet haveri kézbe hanem hagytak élni másokat is példa erre az, hogy a mostani haverok zavartalanul kihúzták a zemútnyóvévet...nálunk ezt egy kézbe adják és az útdíjjal tönkre teszik a tõkehiányos kisvállalkozókat....ha csak ez megszûnne idõben akkor nekem már jobb lenne, élhetném az eddigi küzdelmes. de még élhetõ életemet.....ha így marad ahogy ezek akarják akkor nekem és családomnak párezer kollégámmal együtt végem....személy szerint ennyi....
|
lecso | 18758 | 2013. március 31. 20:18 | Válasz erre: 18757 |
Kizárt, hogy elzavarjanak, ezt Te is tudod, úgy hogy ez felesleges pufogtatás. Te hogyan gondolhatod, hogy Neked jó lesz, ha leváltják? Ez a királyságos dolog megint hatásvadász szöveg, mert kukori se jobbágy a unájtedkingdomba.... |
tsanyi | 18757 | 2013. március 31. 20:07 | Válasz erre: 18756 |
Gondolom....jelenleg úgy néz ki folytatódhat a vezér ámokfutása és újabb 4 év elég lesz neki, hogy elzavarjanak minket az eu-ból (már ha a gazdái a szélesdemján és tsai hagyják).....,de ha önjáró lesz akkor biza megcsinálja itt az orbánbasi birodalmát....akkor majd lehet ujjongani, de még mindig nem értem, hogy gondolhatja azt az össze hívõ, hogy õ ezzel jól fog járni?.......írogattunk olyannal aki a királyságot akarta vissza orbánkirállyal vagy egy habsburggal....õ például mibõl gondolta, hogy nem jobbágy lesz hanem lakáj?...
|
tsanyi | 18755 | 2013. március 31. 19:53 | Válasz erre: 18754 |
Nyilván nem ezzel a szóhasználattal, de igen ezt mondta....eddig egyedüliként....viszont ha kókát és tsait beveszik akkor elbuktak még mielõtt bármi lehetett volna....
|
lecso | 18754 | 2013. március 31. 19:46 | Válasz erre: 18727 |
"igyekeznek visszacsinálni amit a fidesz elbarmolt" Ezt mondta? Hát, akkor megvan kire kell szavazni... |
Taro | 18752 | 2013. március 30. 21:39 | Válasz erre: 18750 |
Magán Bankok és nem Ciprus mint állam bukott egyébként. Az kijelenthetõ, hogy a görög csõd nélkül nem lett volna probléma Cipruson.
|
Taro | 18751 | 2013. március 30. 21:38 | Válasz erre: 18750 |
Görögország hitelezõinek a 75%-a kellett a bukó elfogadásához. Ezek a hitelezõk70%-ban német bankok voltak és 86% fogadta el a részleges bukót. A Német-Francia "diktátum" nélkül bukták volna a 100%-ot. |
Kraszi | 18750 | 2013. március 30. 21:04 | Válasz erre: 18748 |
Mintha olyat olvastam volna, hogy a ciprusnak kellõ mentõcsomag kb. fele az a bukó, amit a görög konszolidáció miatt nyeltek be. Volt akkor egyáltalán lehetõsége a hitelezõknek bármi másra, minthogy elfogadják a német-francia diktátumokat?
|
tsanyi | 18749 | 2013. március 30. 21:00 | Válasz erre: 18748 |
Kíváncsi leszek a német reakcióra...már ha egyáltalán lesz.
|
Taro | 18748 | 2013. március 30. 20:51 | Válasz erre: 18747 |
"Németország nagyon hatalmas, ezért a németek beleszólhatnak, hogy például a ciprusiak mire költhetik a pénzüket." Ja csak egy pici csúsztatás. :-) Ciprus arra költi a pénzét, amire akarja. Németország pedig eldönti, hogy mire ad a sajátjából és mire nem. Micsoda különbség! |