28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 18150 2013. március 3. 20:33   Válasz erre: 18147
Ebbõl 3-ra magyar ismerõst is tudok aki elkövette.....

tsanyi 18149 2013. március 3. 20:32   Válasz erre: 18145
Már a nevében benn van a tett származása....nem magyar és nem cigány.

tsanyi 18148 2013. március 3. 20:31   Válasz erre: 18141
Persze, hogy nem mert vittek innen zsét rendesen.....,de mivel a magyarok szegények voltak kb úgy viselkedtek akkoriban mint amit most a cigókról tartunk....utcai veszekedések késekkel tarkítva stb......a szegénység kb ugyanazt váltja ki mindenkibõl....az más kérdés, hogy ki mit hajlandó tenni, hogy kikerüljön belõle....

qqriq64 18147 2013. március 3. 20:30   Válasz erre: 18145
Gagyizás, markecolás, zsebtolvajlás, besurranó tolvajlás, színesfém tolvajlás.

lecso 18146 2013. március 3. 20:29   Válasz erre: 18144
350.000 km. amirõl tudok, de 125.000-nél, mikor megvettem, megtaláltam a 150.000-es szerviz számláját a kesztyûtartóban.
Kulcs fordul, motor indul.

lecso 18145 2013. március 3. 20:27   Válasz erre: 18143
Lincselés pl.

eröt 18144 2013. március 3. 20:27   Válasz erre: 18142
Elismerésem.Az egy jó gép amúgy is.Egyszer én is kinéztem a típust.

qqriq64 18143 2013. március 3. 20:24   Válasz erre: 18129
A cigánybûnözés fogalmát elõször Tonhauser László említette a nagy nyilvánosság elõtt a TV-ben a 80-as években. Iszonyú sok támadás érte ezért. Pedig fel tudnék sorolni legalább öt bûnözési ágat ami teljes egészében a cigányokra jellemzõ.

lecso 18142 2013. március 3. 20:23   Válasz erre: 18140
A 97-es oktáviám itt áll, az udvaromban pl. és még marad is elõreláthatólag igen sokáig.

lecso 18141 2013. március 3. 20:22   Válasz erre: 18134
Hátezkész. Erre nem is tudom..... áááá...

Mégiscsak... a habszburgok megtehették volna, hogy aszongyák, itt a határ, hagyjuk az egészet a picsába. Mégsem tették, érdekes.

eröt 18140 2013. március 3. 20:17   Válasz erre: 18139
Inkább csak suzukit ha nem tévedek.Meg 120 hónapra ami megint csúcs baromság volt.Hol a fenébe lesz az autó tíz év múlva?

TattooedAngel 18139 2013. március 3. 20:12   Válasz erre: 18136
A hiteles lakásnál is simán kibasznak az utcára, ha nem fizetsz, ezek mellett még a fennmaradó kamatokat és a többit is behajtják rajtad. Ha bebuktál egy lakáshitelt, az életben nem mászol ki belõle...
Hogy hogy képzelem egy átlag keresõ esetében? Sehogy. Kilátás manapság csak az ablakon van, de lassan már ott se. Viszont azért, mert most csak ez van, még nem muszáj szeretni, sem beleugrani olyanba, aminek majdnem tuti bukó a vége.
De, lehetett 0%-ra venni elég sok dolgot. Autót és motort egészen biztosan, de ha jól emlékszem, lakást is.

TattooedAngel 18138 2013. március 3. 20:07   Válasz erre: 18137
Én is azon lennék, de ehhez õk is kellenek. Ha õk nem akarják, akkor a mai eszköztárral baszhatod a dolgot...

tsanyi 18137 2013. március 3. 20:05   Válasz erre: 18135
Az ottani magyaroknak a gyõztes szemszögébõl joguk volt elköltözni onnan ahogy tették is sokan a legtöbbünk õsei.....ezért a hasonlat szintjén nem meredek a társítás.....én azon lennék, hogy a cigók asszimilálódjanak és elfogadják/betartsák a magyar törvényeket.....

tsanyi 18136 2013. március 3. 19:59   Válasz erre: 18133
Ok, akkor ezt hogy képzeled egy átlag keresõ esetében?....havi 100000-bõl az életben nem lesz meg ég az asszonnyal együtt sem meg egy beugró a legkisebb lakáshoz sem akkor fõleg ha még mellette addig albit is fizetni kéne.....ilyen esetben csak a 0% mehet és 100 rugó törlesztõ....,de ahogy emlékszem 0%-ért nem nagyon lehetett semmit sem venni még autót sem, ahhoz is legalább 10% kellett....a jelen helyzetben az átlag fiatal pár soha nem jut saját lakáshoz sõt az albit is nehezen fogják fizetni hónapról hónapra és ha bármelyikük csak egy hónapig állás nélkül van már jön az utca....ilyen körülmények közé gyereket?....az meg kevés, hogy a hívek és haverok összehoznak pár boldog párt akik még gyerekeznek is mert azok általában nem a proli rétegbõl kerülnek ki aki dolgozni is fognak hanem az élõsködõ fajtából.....

TattooedAngel 18135 2013. március 3. 19:59   Válasz erre: 18134
Azért az elcsatolt országrészek asszimilációellenességét meredek összekeverni a cigányokéval. Az ottani magyarok nem választották, hogy más ország fennhatósága alá tartozzanak, a cigányság viszont önszántából jött ide. Amivel az égvilágon semmi baj nem is lenne, ha hajlandóak lennének elfogadni az ország kultúráját, törvényeit...

tsanyi 18134 2013. március 3. 19:54   Válasz erre: 18132
Hm, régebbi irásokban a magyarokat tartották olyannak a habsburg birodalomban mint most mi a cigókat....az ungarische virschaft kifejezés megvan?....mondjuk tény, hogy nem nagyon akartak soha asszimilálódni....viszont most a hasonló asszimiláció ellenességet példaértékûnek tekintjük Erdély, Felvidék és a Vajdaság esetében....

TattooedAngel 18133 2013. március 3. 19:51   Válasz erre: 18131
Nem tartom az ördögtõl valónak a lakáshitelt, de nem 0%-os önrészre, nem koppra kiszámolt törlesztõrészlettel és fõleg nem 30 éves vagy hosszabb futamidõre!

TattooedAngel 18132 2013. március 3. 19:49   Válasz erre: 18129
Ezt már emlegettem régebben itt egy vitában, hogy az új idõk szelei törölték el a dolgot erõszakkal, a kriminológiában legalább 100 éve használják, ha nem több. Csak hát bizonyos körök szerint ez rasszizmus...

tsanyi 18131 2013. március 3. 19:43   Válasz erre: 18127
Lakásmegoldásra Mo.-na a mai napig nincs jobb mint a hitel.....persze átlagemberek esetében aki nem tud kp.-re venni ilyesmit...mivel az albérlet is ugyanannyiba kerül mai is mintha hitelre venne sajátot akkor meg annak legalább a reménye megvan, hogy egyszer az övé lesz.....és továbbra se feledjük, abban az idõben semmi nem utalt arra ami most lett....akkor léptünk be az eu-ba, melóhely hegyek stb....általában a hitelesek többsége a jövedelmük felénél kevesebbet kötötték le törlesztõre....ugyanaz a hitel ma a jövedelmükkel megegyezõ vagy több és jön a bedõlés...

tsanyi 18130 2013. március 3. 19:38   Válasz erre: 18128
Igen többen is....csak a kormányt ez nem érdekli...

tsanyi 18129 2013. március 3. 19:38  
Úgy tûnik a cigánybûnözés nem egy új szó....régebben államilag használatos volt: http://addigjomigkadarel.postr.hu/hetkoznapi-rasszizmus/

qqriq64 18128 2013. március 3. 19:37  
Kiderítette már valaki azt hogy ha frank emelkedett például 70%-ot akkor a törlesztõhitel miért 150%-ot?

TattooedAngel 18127 2013. március 3. 19:35   Válasz erre: 18126
Önmagában senki nem járt rosszul a devizahitellel, az már más kérdés, hogy az X összegû törlesztõt sokan úgy kalkulálták be, hogy semmiféle mozgásterük nem maradt utána anyagilag. Ez meg már a szimpla emberi butaság tényezõje, ahogy a 35 évre felvett lakáshitel is (senkinek sem belátható idõtáv).
Hogy mi lett volna a jó? Az ha lett volna a gazdaságnak némi alapja is, nem csak egy hitellufira támaszkodó valami. Így viszont a "sokat akar a szarka" esete lépett föl. Itt kellett volna nagyon észnél lennie az aktuális kormánynak. Sajnos igaz, hogy a gazdaság mostani állapota nem recesszió, hanem visszaállás arra a normál szintre, ahol hitellufi nélkül tartana. Azaz a mostani már recesszió, de a 2010-es állapotok kb. a valóságot fedték.

tsanyi 18126 2013. március 3. 19:13   Válasz erre: 18125
Így van....tényleg sokan nem vettek volna fel hitelt.....viszont azt nem említette senki, hogy a forint hitel is felkúszott nem csak a deviza......egy akkor felvett deviza hitel még mindig kisebb törlesztõvel üzemel mint egy forint....,de abban igazad van, hogy sokan fel sem vették volna....,de viszont így már akkor sem lett volna annyi építkezés hisz nem kellett volna a sok lakás hitelre...tehát a fene tudja mi lett volna jó?..... a mostani helyzet szerint nyilván az ha nem lenne annyi hitel, de akkor abban a pillanatban az természetesnek tûnt...

TattooedAngel 18125 2013. március 3. 19:09   Válasz erre: 18122
Ha nem lett volna akkor devizahitel, akkor a legtöbben alapból bele se ugrottak volna a lakáshitelbe, mert esélyük se lett volna fizetni a törlesztõket. A devizahitellel volt, más kérdés, hogy a legtöbben egyáltalán nem számoltak arra, hogy felfelé is mehet a részlet, arra meg még a bankok se, hogy ennyire megugranak.

tsanyi 18124 2013. március 3. 19:03   Válasz erre: 18122
Egyébként a deviza hitel váltotta elvileg ki ezt és igazából nem is annyira rosszul......ha akkor forint hitelt vettem volna fel akkor már az elsõ hónapban többet fizettem volna mint most ráadásul a forint hitelek is emelkedtek hisz azok is a liborhoz vagy mihez vannak kötve....továbbra is azt mondom, nem a törlesztõ nagy hanem a jövedelem kevés.......be lehet vezetni, hogy mindenki a közmunkabért kapja, de akkor a megélhetést is ahhoz kell szabni, de az nem megy, hogy ázsiai bért kapunk miközben nyugati a megélhetés költsége...

tsanyi 18123 2013. március 3. 19:00   Válasz erre: 18122
Rendben, de a támogatott hitel csak a lakásokra vonatkozott és az elsõsorban tényleg azoknak kedvezett akik akár több, drágább lakást is tudtak építtetni...

....nem sajnos nem voltam motorozni...a kamiont kellett buzerálni...

LaciS2 18122 2013. március 3. 18:57   Válasz erre: 18120
Lehet hogy egy kicsit félreértettél !
Az én alapvetõ hozzászolásom az egész építõiparra vonatkozott! A lakásépítést csak azért említettem külön , mert ezzel kapcsolatban a több százezres devizahitelesekre gondoltam akik a svájci frank miatt nem tudnak törleszteni , és ha forintalapút nem szorították volna vissza, nem lenne most ez a csõdtömeg. Persze lehetett volna szigorítani , a kisebb keresetûeket is helyzetbe hozni .Na ez már csak tényleg elmélkedés........

Voltál ma motorozni ?
Én terveztem, sõt gondoltam felétek is gurulok, de aztán még is elmaradt....
Majd a jövõ héten....

tsanyi 18121 2013. március 3. 17:41   Válasz erre: 18119
Igen aki bejár a templomba....az a városban is hisz a papnak....csak hát megint elõjött az a fránya szkepticizmus, 2010 elõtt hittünk a vezér eljövetelében és eljött....most akit zavar ha nem tud megélni az többnyire kényelmetlen kérdéseket képes feltenni és az nem kívánatos az Úr szolgáinak szemében....

tsanyi 18120 2013. március 3. 17:38   Válasz erre: 18110
Biztos így van nem tudom....,de én még most is azt mondom teljesen a magam szintjén(ami elég alacsony), hogy nem a lakásépítés leállása az ok az építõipar hanyatlásának hanem az ipari beruházások leállása......mert azok adnának munkahelyet...jelenleg kevés (nagyon kevés) fiatal tervez családalapítást és még kevesebb lakás vásárlást, nincs mibõl és kilátása sincs, hogy valamikor lesz (kivéve haveri gyerekeket).....nekem is itt a két nagylány, mindkettõnek van pasija, de családot eszükbe sincs alapítani, hova, mire, a semmire?.....szerintem ha lenne több melóhely akkor a verseny miatt több fizetés és lehetne tervezni....ezt tettük párszázezren 2004-5 körül mert úgy emlékszem akkor mintha lett volna valami jövõkép.....és felvettük a hiteleket, de a jövõkép füstbe szállt 2008-tól....azért vártuk a fideszt erõsen nagy reménnyel hisz azt hittük a vezér betartja a szavát és tudja mit csinál.....lett csalódás bõven....a gazdag gazdagabb a szegény szegényebb a haver haverebb a NER-ben....

klimas 18119 2013. március 3. 17:33   Válasz erre: 18118
Nehogy azt hidd! A vidéki ember inkább hisz a papnak, mint hogy reálisan gondolkodjon! Mert hát a pap mégiscsak Isten szolgája, az csak igazat mondhat...!!!

tsanyi 18118 2013. március 3. 17:30   Válasz erre: 18117
Így van, ezért terelik újra az egyházakhoz az embereket csak nehezen mennek.....

klimas 18117 2013. március 3. 16:47   Válasz erre: 18116
Embereeeeek ! Kell a szavazat 2014-re! Hol lehet a leginkább irányitani a népet, mint a szószékrõl.....
Ráadásul még a reklámfelületért sem kell fizetni!!

TomRed 18116 2013. március 3. 16:16  
Osztogatás FIDESZ módra: http://morgasjoga.blog.hu/2013/03/01/osztogatas_fidesz-modra

"Mindezek az adóforintok úgy kerülnek az egyházakhoz, egyáltalán nem biztos, hogy az adófizetõk többsége egyetért vele. Sõt, valószínûleg az önfenntartó felsõoktatás mellett jogosan elvárhatnák az önfenntartó focit és önfenntartó egyházakat is."

Annak idején a szocializmusban is fontos volt a megfelelõ ideológiai nevelés.

TomRed 18115 2013. március 3. 11:58   Válasz erre: 18110
"Ebbõl engem csak a "normális szint" zavar !!"

Ebben teljesen igazad van, a jelenlegi abszolút nem normális szint.

Ha az építõiparból kiemeljük a lakásépítés részterületét, akkor látható, hogy az alapvetõ probléma az, hogy a rendszerváltozás óta eltelt idõszakban nem kerültünk közelebb ahhoz az alapvetõ célhoz, hogy az átlagjövedelem tartalmazza a normális lakhatás költségeit. Ezért teljesen felesleges azon morfondírozni, hogy mi a jobb: a deviza alapú hitelezés, a forint alapú (aminek mindig magasabb volt amúgy a törlesztése) vagy egyszerûen bérelt lakásban élni.

TomRed 18114 2013. március 3. 11:19   Válasz erre: 18110
"A hazai irodalomban a Növekedéskutató Intézet 1999-es anyagában
azt állította, hogy ha az 1999. évi várható..."

Növekedéskutató Intézet=Matolcsy György

Mennyi mostanában a GDP növekedés Magyarországon?

"Matolcsy György egy fantaszta, aki idõnként teljesen elképesztõ hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész életében zavarta az, hogy többé-kevésbé egy tudomány veszi körül — valami, amire soha nem készítették fel, és soha a legcsekélyebb mértékben sem mélyedt el benne. Nem volt szüksége arra, hogy megtanuljon gondolkozni, hogy akárcsak ezer órát eltöltsön a közgazdaságtudományban elmélyülve." http://orulunkvincent.blog.hu/2013/03/02/butak_585

LaciS2 18113 2013. március 2. 23:57   Válasz erre: 18112
Igen , én irtam de ezek idézetek !
Csak az tünt fel,hogy Te azt irtad 100 Ft támogatásra 60 Ft. jön vissza.
A GKI viszont nagyon mást közölt 100 ra 110 jött vissza!
Én ezt nagyon is értem !

A forinthitel kamattámogatàs finanszìrozhatatlannak és diszkriminativnak lett nyìlvànitva a közgazdászok szerit 2002 ben és fokozatosan le lett építve , ami 2004 végére meg is történt. Tehàt a rosszat sikerült megszüntetni ! Hurrà
És mi következett ezutàn? Sokkal rosszabb!
Brutálisan megemelkedett a deviza alapù hitelezés. És ezt màr 2005 ben nagyon kellett volna látnia az akkori kormánynak , az MNB nek , a PSZÀF nek. Netán még a közgazdász tàrsadalomnak is.
Mert ugye még egy laikusnak is feltünik hogy egy orszàg lakossága brutálisan eladosodik egy másik orszàg valutáját "vásárolva"! Az mindig kockàzatosnak tûnik.
Ugy érzem ezt a témát az országunk politikusai is teljesen másképpen látjàk, mi sem fogunk egy nevezõre jutni ;)

Taro 18112 2013. március 2. 22:55   Válasz erre: 18110
Annak hiszel, akinek akarsz.
Amit leírtál, jól mutatja, hogy mi van, max. nem érted.
Te dolgod.
"Aligha vethetõ fel értelmesen az a kérdés, hogy a 2002-es lakáshitel
támogatási rendszer fenntartható volt-e. Természetesen, ha a kamatok
2–3 százalékra estek volna vissza, és az eurót is bevezették volna 2004-
ben, akkor nem lett volna szükség korrekcióra."

Ugye nem estek a kamatok? Akkor tehát korrekcióra volt szükség.

"Gyakorlatilag sikerült újra elõállítani a kilencvenes évek elejei helyzetet, amikor a lakáskiadások 75 százalékát a korábbi programok kiadásai vitték el."
Hm?
"A probléma nemcsak az volt, hogy a lakáshitelek kamattámogatása gyakorlatilag finanszírozhatatlan volt, hanem az is, hogy a támogatások megszerzése érdekében a lakosság felhasználta a tartalékait, ezáltal csökkentek a megtakarítások."
Hm?
?

Ezeket Te írtad, nem én.

LaciS2 18111 2013. március 2. 22:03   Válasz erre: 18106
Sanyi !
A motorozás révén ismerjük egymást vagy 6 éve !!!
Jóban és rosszban is volt részünk.
Én csak olvasgatok erre felé , sokszor van véleményem és ellenvéleményem az itt leírtakkal kapcsolatban.
Én objektívan próbálom nézni ezt a szar helyzetet, és nagyon sok mindenben igazat is adok amiket itt leírsz. Én mindenkinek azt kívánom ,hogy túlélje ezt a kilátástalan helyzetet.
És ha van egy kis reális esélye, lehetõsége induljon el .........

Látod, ha a saját érdekkörbe esõ dologról van szó elõjön a szubjektivitás...:))...ahogy nekem is bajom van az útdíjjal ami tönkretesz párezer kollégámmal együtt csak én a jelenlegieket szidom miatta nem az elõzõeket...:)))..

LaciS2 18110 2013. március 2. 21:37   Válasz erre: 18107
Egy laikus elmélkedései !
"Elmondom én neked, hogy mi lett volna.
Az a 80-100 milliárd évente növekedett 80-100 milliárddal. Kb. 2006-ra lett volna fizetésképtelen a Klt., mivel a multiplikátorhastás kb. 0,6 (magyarul minden támogatott hitelre költött 100Ft, 60Ft bevételt eredményezett). "
"Fordítva ülsz a lovon. "

Erre ez a válaszom ,és én inkább ennek hiszek :) !!!
"A hazai irodalomban a Növekedéskutató Intézet 1999-es anyagában
azt állította, hogy ha az 1999. évi várható, mintegy 25 ezer új lakáshoz
képest 15 ezerrel több otthon épül Magyarországon, akkor a GDP és GNP
növekedése 1,2 százalékkal lesz magasabb, a költségvetés évi 90 Mrd
Ft-tal több bevételhez jut és mintegy 75 ezer új munkahely jön létre.

Majd késõbb a GKI (2003) vonta le azokat a következtetéseket, hogy „100 Mrd Ft költségvetési lakás-beruházási támogatás 110 Mrd Ft bevételt eredményez a költségvetésnek”

Te mint jövõbelátó szakembertõl kérdezem ,akkor most ki ül itt fordítva a lovon ?

Én azt tapasztalom,hogy sokkal több magát szakembernek tartó ül sokszor "fordítva a lovon " mint hétköznapi halandó !

De azért vannak itt fontos igazságok is !!

"Ha igazságot akarunk tenni, akkor nem kétséges, hogy a Fidesz „érdeme” volt a támogatások növekedése, az MSZP–SZDSZ-kormány új,lényeges költségeket jelentõ programokat nem indított, és politikai kockázatvállalásának mértékéig próbálta visszafogni a kiadásokat. A 2004-ig tartó késlekedés nagyon sokba került, egyedül az szja megvágása tekinthetõ sikeresnek, elsõsorban nem a nagyságrendje, hanem annak a jövedelem újraelosztásra gyakorolt pozitív korrekciója miatt.
A Fidesz lakáspolitikusai természetesen tisztában voltak ezekkel a té-
nyekkel, de mégsem érezték úgy, hogy elõnyös lenne bevallani, hogy
2002-ben elindított programjuk több évre beszûkíti a kormány mozgásterét, ráadásul egy olyan programmal, amelynek szociális hatásai több mint kérdésesek. Az MSZP lakáspolitikusai pedig a megnövekedett költségvetési kiadásokkal cáfolták a vádakat, hogy tönkretették a Fidesz kiválónak tartott otthonteremtési programját.
Aligha vethetõ fel értelmesen az a kérdés, hogy a 2002-es lakáshitel
támogatási rendszer fenntartható volt-e. Természetesen, ha a kamatok
2–3 százalékra estek volna vissza, és az eurót is bevezették volna 2004-
ben, akkor nem lett volna szükség korrekcióra. Gyakorlatilag sikerült
újra elõállítani a kilencvenes évek elejei helyzetet, amikor a lakáskiadások 75 százalékát a korábbi programok kiadásai vitték el. Az igazi kérdés itt az, hogy vajon megérte-e elvállalni ezt a költségvetési áldozatot, és vajon a költségvetési támogatás valóban a lakásszektorba került-e, azaz milyen mértékben „szivárgott” ki a lakásokra szánt költségvetési támogatás a szektorból."

"A lakáshitelezés 2002-es felfutása jelentõs ingadozásokkal, de úgy tû-
nik, havi 40 Mrd Ft körüli nagyságrendben stabilizálódott. Ez évente 480
Mrd Ft körüli kibocsátást jelent, ami nettó havi 35 Mrd Ft növekményt
jelent. Ha a lakáshitelek ebben az ütemben növekednek, akkor 10 éven
belül a lakáshitelek aránya a GDP-n belül megduplázódik, 10 százalékról
20 százalékra nõ.
Tény azonban, hogy ez az eredmény komoly költségvetési forrásokat
kötött le, és a program elõnyei a különbözõ jövedelmi csoportok között
igazságtanul oszlottak meg. A probléma nemcsak az volt, hogy a lakáshitelek kamattámogatása gyakorlatilag finanszírozhatatlan volt, hanem az is, hogy a támogatások megszerzése érdekében a lakosság felhasználta a tartalékait, ezáltal csökkentek a megtakarítások. A megtakarítások csökkenése viszont hozzájárult a kamatok emeléséhez, ami pedig növelte a támogatásokat és ezáltal a deficitet stb. A 2004 elején bevezetett „megszorítások” késõn jöttek, ám ennek ellenére nem vezettek válsághoz.
2004-ben a lakásépítési engedélyek kirívóan magas, 60 ezer körüli száma, 4 százalékkal csökkent. A lakáshitelezés visszaesett, de korántsem akkora mértékben, mint azt a „szakértõk” elõre jelezték. A visszaesés értékelésekor figyelembe kell venni, hogy a viszonyítási év (2003) adatain érezhetõk voltak a megszorítások „lebegtetése” miatt elõrehozott lakásvásárlási döntések. A 2003. év végi megszorítások miatt visszaesett a lakáspiaci forgalom, de a lakásárak – bár mérséklõdtek – nem jelezték a piac összeomlását. A deviza alapú hitelek megjelenése és azoknak a támogatott hitelekkel való versenyképessége egyértelmûen bizonyítja, hogy a bankszektor „túlárazta” az állami támogatású kölcsönök kockázatát. 2004 áprilisa után egyre inkább növekedett a devizahitelek aránya, és 2005-ben
a hitelnövekmény 90 százalékát már a devizahitelek teszik"

"Sajnos igaz a blog állítása, miszerint az építõipar éppen napjainkban zsugorodik vissza a gazdaság állapotának megfelelõ "normál szintre".

Ebbõl engem csak a "normális szint" zavar !!

"A lakásberuházások a GDP 4–5 százalékát teszik ki, a lakással kapcsolatos szolgáltatások pedig a GDP 12–14 százalékát is elérik, azaz összesen 16–19 százalékot."

Mert szerintem ez lenne a normális szint, és akkor a gazdaság is normálisabb lenne és nem fordítva kellene viszonyítani.

Ez pedig a hab a tortán a végére !
http://ingatlan.net/magazin/2011/12/varga-mihaly-a-2000-2002-kozotti-otthonteremtesi-program-jo-gyakorlat-volt/

Szerintem ez a téma most többet úgy sem érdemel !
Halottról ( építõipar ) jót vagy semmit !

tsanyi 18109 2013. március 2. 19:52  
Demonstráció: http://www.minimumplusz.hu/2013/03/01/vegre-magyar-kezben-az-mnb/

tsanyi 18108 2013. március 2. 16:49   Válasz erre: 18107
Én is kösz ezeket az órákat, ezért teszem be néha az ilyen "megállapításokat", hogy véleményezze olyan is aki látott ilyet.....

Taro 18107 2013. március 2. 16:42   Válasz erre: 18103
Elmondom én neked, hogy mi lett volna.
Az a 80-100 milliárd évente növekedett 80-100 milliárddal. Kb. 2006-ra lett volna fizetésképtelen a Klt., mivel a multiplikátorhastás kb. 0,6 (magyarul minden támogatott hitelre költött 100Ft, 60Ft bevételt eredményezett).
Fordítva ülsz a lovon.
A jól mûködõ gazdaságot jól mutatja az építõipar teljesítménye, de adminisztratív eszközökkel gerjesztett építõipar nem fogja a gazdaságot is pörgetni.
Sajnos igaz a blog állítása, miszerint az építõipar éppen napjainkban zsugorodik vissza a gazdaság állapotának megfelelõ "normál szintre".

tsanyi 18106 2013. március 2. 16:00   Válasz erre: 18101
Látod, ha a saját érdekkörbe esõ dologról van szó elõjön a szubjektivitás...:))...ahogy nekem is bajom van az útdíjjal ami tönkretesz párezer kollégámmal együtt csak én a jelenlegieket szidom miatta nem az elõzõeket...:)))......pedig lesz aki jól jár vele, de az engem nem vigasztal.......az építkezések nem akkor álltak le(bár ezt Te jobban látod) amikor a szocik elvették azt a támogatást mert az csak "lakásépítés" volt ami azért bár nem kevés, de nem a legnagyobb tétel.....a baj, hogy az üzemek, irodák, ipari parkok építése állt le ezért nincs ami pénzt hozzon hisz minden üzlet befuccsolt....ha elég és normális fizetésû állások lennének akkor az emberek építtetnének lakásokat támogatás nélkül is fizethetõ hitelbõl(errõl szólt az amit most annyit szidunk)....nekem most sem a hitelem mértékével van bajom hanem azzal, hogy nem keresek annyit, hogy fizetni tudjam mert azóta mivel kevesebb és rosszabbul fizetõ munkák vannak nem keresek rá eleget......a rezsinél sem az a baj, hogy magas hanem, hogy nem keresünk rá eleget....

tsanyi 18105 2013. március 2. 15:53   Válasz erre: 18103
Hm, azért annyit kérdeznék, hogy azt a támogatást ki fizette anno?...adókból, eu-s pénzbõl vagy mibõl volt?...csak azért mert ha a szegény emberek kevés adója is belecsúszott akkor az azért jo9gos kissé, hogy abból ne a gazdagok még gazdagabbá tételét támogassuk.......

....lehetett volna más módon is, annak a rendszernek az volt a nagy baja, hogy pont a kiskeresetûek nem jutottak általa lakáshoz.......

qqriq64 18104 2013. március 2. 14:27   Válasz erre: 18103
Már sokszor elmondtam...
A rendszerváltás után olyan elképesztõ lehetõséget játszott el az ország ami soha vissza nem fog térni.
Azt a hitelt azt a bizalmat amit az emberek a politikusokba fektettek a rendszerváltáskor azt rövid szívós munkával sikerült a bányászbéka segge alá levinni ötszáz kilométerrel.
Nincs az a politikai párt vagy akármilyen karizmatikus politikus vagy a gazdasághoz valóban értõ szakember aki ezt felhozná onnan.
Most ott tart az ország hogy senki nem hisz senkinek senki nem bízik senkiben.
Most orbán megjátsza a sokszor bevált receptet hogy három évig üti vágja a népet és a negyedik évben visszaoszt valamennyit hogy nyerjen.
A szomorú az hogy sikerülni fog neki és ez mutatja legjobban az ország morális állapotát.

LaciS2 18103 2013. március 2. 13:50   Válasz erre: 18102
Sajnos hogy igazam van!
Csak elmélkedem , hogy mi lett volna ha marad 2002 után is az a rendszer , és a szoclib elvtársak a demagóg dumájukkal le nem állítják az egészet, és nem terelik be a jó népet a devizahitelezésbe.
Mondjuk itt a Járai is , a magasabb alapkamattal azért bejátszott ebbe.
Még emlékszem Lendvai elvtárnõ nyilatkozataira, " nehogy már támogassuk a gazdag emberek újabb lakás vásárlásra. Ez nekem már akkor is Rákosit idézte. Még jó hogy ki nem találták: aki második lakást vett támogatott hitelbõl, azt államosítani kell.
Szerintem nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy egyértelmû legyen a válasz. Sokkal , de sokkal jobb lenne több százezer család megélhetési körülménye, nem lenne ennyi bebukott hitel.
Most gondoljatok bele az a 80-100Mr / év támogatáshoz képest , sokkal többet eltüntettek korrupcióval minden évben.
Ezt valaki nagyon elkurta, nem kicsit hanem nagyon....

Te meg itthon kapirgálnál és nem Londonban -:)

Te legalább túrhatod földet

qqriq64 18102 2013. március 2. 13:21   Válasz erre: 18101
Hazabeszélsz de igazad van:))))))))))))))

LaciS2 18101 2013. március 2. 13:15  
Sanyi !
Az általad idézett hsz-bõl azért kiragadok egy részletet, mely az én szakmámat is nagyban érinti.

" Persze, tettek még Orbánék mást is a „gazdasági felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével, azaz az építõiparnak az adófizetõk számlájára való felfuttatásával. Ezt az ország 5 %-a használta ki, ennek kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése érdekében (az adófizetõknek máig nem köszönték meg), de aztán kiderült, hogy a kedvezményes hitel akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet. Végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget; kitudjakitõl?). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli aranykora, ha a szomszéd, ismerõs, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Az építõipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert. Az viszont nem közismert, hogy a devizahitelesek még mindmáig jobban jártak, mintha forinthitelt vettek volna fel, fenti okból sosem a devizahitellel volt baj, hanem a hitellel. Azt nem tudják a zemberek fizetni. Ahogy ilyen tömegben a FIDESZ támogatott kamatú lakáskölcsönét se tudnák, ha Medgyessy Orbánék követelésére meghagyja. "

2001-ben mikor elkezdték a támogatott forint hitelt meghirdetni, szerintem ez összgazdaságilag egy pozítív eredmény volt.
Mert ugye az adófizetõk pénzébõl éves szinten 80-100 Mr Ft támogatás is "kifolyt" a költségvetésbõl a beindult támogatott hiteles lakásvásárlások után , de ez ,többlet adóbevételi oldalon többszörösen jött be ,250-300 Mr. Ft.
Ez ugye abból jött össze, hogy szárnyalt az építõipar, az építõanyag ipar, az építõanyag fuvarozás , a vállalkozások száma , létszáma , képzetlenebb munkaerõ ,stb, mind mind növelte az ország adóbevételeit.
A felvett hitelek nagy részét teljesen "átlagos emberek" vették fel, illetve vehették fel, mert volt munkájuk, és szerettek volna lakáshoz jutni, vagy felújítani . Az össz hitelesekhez képest létszámban sokkal kevesebben voltak azok ,akik netán a gyerekeiket segítve vettek fel hitelt , vagy netán " nyerészkedésbõl" vettek lakást.
Még egyszer mondom szerintem ez mind gazdaságilag, pénzügyileg , szociálisan egy nagyon jó kezdeményezés volt .

Egy külföldi mondását szeretném idézni: Nézd meg ,hogy az országban , a városokban mennyi toronydarut lehet látni. Ahol sokat , abba az országba jól mennek a dolgok, ahol alig ,oda be ne tedd a lábad, nehogy letelepedj.

Mindenki tudja nálunk mennyi toronydarut lehet látni ....:-(

És ez a barom képes ilyenek leírni !!!

"Az építõipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert."

Szerinte ez a normál szintje az építõiparnak ?
Ez még annyit sem ért a közgazdaságtanhoz mint én.
Minden normális ország egyik fontos húzó ágazata az építõipar.de ez nálunk nulla jelenleg....

qqriq64 18100 2013. március 1. 21:36   Válasz erre: 18099
Köszi.

Taro 18099 2013. március 1. 21:13   Válasz erre: 18098
Hát nézzük:
A Bokros rész kb. fedi a valóságot, illetve a történések kronológiai sorrendje, illetve az is valós, hogy egyikbõl következett a másik, de!
Járainak (mint MNB elnök) a kormánytól függetlenül az volt a legfontosabb feladata, hogy az inflációt megfékezze. Ez tehát nem róható fel neki.
Az igazi probléma a FIDESZ elcseszett minimálbér emelése volt. Ennek valóban az lett a legfontosabb következménye, hogy a könnyûipar leépült, de!
ha kicsit elkezdünk gondolkodni, akkor azért van itt még néhány tény, amit figyelembe kell venni, ha kiritikával akarjuk illetni a min.bér emelést.
-az társadalom életszínvonala 73-óta folyamatos csökkenésben volt és erre jött 95, amikor a lassú lecsúszás zuhanásba váltott.
-ebben a korszakban lett világos a társadalom számára, hogy mit is jelent a munkanélküliség, stb.
-Ezek után 96-tól egy erõs GDP fejlõdés következett, de a társadalom nem részesedett ezen gazdasági sikerekbõl

és akkor jött a FIDESZ és azt mondta, hogy emeljük a minimálbért, kezdünk a társadalomnak visszajuttatni az elért sikerekbõl. Baj volt ez? Közgazdászként azt mondom, hogy amennyiben várnak még 5 évet a fogyasztás élénkítésének tervével, akkor jobb lett volna. Társadalom szempontjából is helyesebb lett volna, de az emberek tényleg szarul éltek és valóban fellélegzett a társadalom. Emberként nem tudom elítélni a FIDESZ-t ezért.

Az igazi probléma inkább az, hogy monetáris eszközökkel, adminisztratív eszközökkel bár segíteni lehet a társadalom gazdasági teljesítõképességének javítását, de elérni nem. Azt csak rengeteg tanulással, munkával lehet elérni, hogy az egységnyi humánerõforrás, egységnyi tõkével egyre nagyobb értéket(GDP) legyen képes elõállítani. A társadalom jóléte (országos átlagfizetés, egzisztencia, stb) tudniillik hosszútávon csak akkor emelkedik, ha az egységnyi humánerõforrás, egységnyi tõkébõl egyre több GDP-t termel.
Ezzel szemben a társadalom döntõ többsége azt hiszi, hogy a béreket a kormány állapítja meg és sajnos a politikai elit (úgy összességében) azt kommunikálja, hogy egy-két jó döntés és már itt is van a jólét. :-(

Nincs itt és napjainkban világosodik a pórnép, hogy bizony teljesítménybõl lehet jól élni. Az meg nincs. A politikai elit korrupciója jelen van a mikrovállalkozásoknál, a közigazgatásban, az eü-ben, az egész országban. Vezetõk nem a rátermett szakemberek, hanem a sógorok-komák lesznek. A sógor által vezetett 500 ember meg képtelen lesz megfelelõ hatékonysággal dolgozni, mert a sógor nem képes szakmailag megfelelõen menedzselni a folyamatokat, nem biztosítja a megfelelõ eszközöket, stb.

:-(

nehéz ügy ez Sanyikám. Amíg te egy lepusztult, öreg kamionnal robotolsz, addig nem leszel versenyképes a német kamionossal. Egyrészt az õ fuvarjait profi speditõr szervezi (km/ár, üzemanyag vásárlás optimalizálása, útdíjak kalkulációja stb.) másrészt az õ kamionja fél éves, legmodernebb kütyükkel, gazdaságosabb, karbantartás igénye fele a te veteránodnak, stb.

tsanyi 18098 2013. március 1. 20:23  
Hozzáértõk, ez így volt?: http://gazdpol.blog.hu/2013/03/01/matolcsyval_nem_az_unortodoxia_a_baj?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_01&utm_campaign=index

"Már sokszor olvashattad tõlem, nodeviszontmivel repetition est mater studiorum:

Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerõt, megindult a tõkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelõüzemek, többek között vidéken is (ott fõleg könnyûipar, varrodák, bútorüzemek, cipõkészítõ üzemek, de kisebb mûhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élõ, jórészt képzetlen népességet a munkaerõben ennek a negyedét-ötödét igénylõ mezõgazdaság nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak saját tõkéje, technológiája és fõként a világpiacon eladható(!) terméke nem volt (ma sincs), de azt szívesen hozták a németek meg az osztrákok, végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerõ olcsó (thanksgiving for Bokros), a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges.

Aztán jött a Tocsik ügy, és a nagyon utált Bokros érával súlyosbítva ezt már Horn se bírta politikailag. Így aztán megbukott, Orbánék meg beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a langy hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebbõl így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható idõn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a nép közé (sajnos, ma sem tudnak többet ennél, csak a célcsoport változott), azzal meglódul a kereslet, a pékek tíz zsemle helyett tizenkettõt fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de önteni való pénz nem volt (az sohasincs), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül), valamint örültek a munkavállalók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a kis könnyûipari cégek a megnõtt munkaerõ költség miatt úgy elmentek innen, mint a sicc. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt, mert a gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra, kapott is a kormány a Parlamentben a FIDESZ-tõl, hogy Medgyessyék(!!!) elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyûipar gyakorlatilag megszûnt, a kb. 130.000 képzetlen munkavállalót azóta az adózóknak kell eltartani, mégpedig családostul. Az addig kétszámjegyû ipari növekedés 2003. környékén drasztikusan visszaesett, az ország munkaerõ olcsóságból következõ versenyképessége pedig zuhant: a tõke elkezdett napéldául sokkal inkább Szlovákiába menni (az akkoriban jóval olcsóbb volt). Ezt is fel szokták róni az elmúlt nyolc évnek, pedig semmi köze hozzá, viszont jól rá lehet fogni, mert az okok és az idõtényezõ az átlagpolgárnak nem jelent semmit, hiszen egyik hatását se ismeri.

Persze, tettek még Orbánék mást is a „gazdasági felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével, azaz az építõiparnak az adófizetõk számlájára való felfuttatásával. Ezt az ország 5 %-a használta ki, ennek kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése érdekében (az adófizetõknek máig nem köszönték meg), de aztán kiderült, hogy a kedvezményes hitel akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet. Végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget; kitudjakitõl?). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli aranykora, ha a szomszéd, ismerõs, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Az építõipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert. Az viszont nem közismert, hogy a devizahitelesek még mindmáig jobban jártak, mintha forinthitelt vettek volna fel, fenti okból sosem a devizahitellel volt baj, hanem a hitellel. Azt nem tudják a zemberek fizetni. Ahogy ilyen tömegben a FIDESZ támogatott kamatú lakáskölcsönét se tudnák, ha Medgyessy Orbánék követelésére meghagyja.

Amit Medgyessy még Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi piaci bért is megnyomta (az állami szektort persze nem), és a tanítók, tanárok, nõvérek tömegesen hagyták ott az iskolákat meg a kórházakat a több pénzért. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli, és ad 13. havi nyugdíjat, ezzel az egyensúly a reálszféra, a közszolgálati szféra és a nyugdíjszféra között újra létrejön, aztán bokrosi mintára megint elinflálja a forintot, és Orbánék közgazdasági ámokfutása máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén, devizahitelesbõl elég kevés). A terv lángelmés volt, csak az idõzített bombával nem számolt. Az idõzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében. Hát õ aztán „küzdött az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte már elõre az elsõ Orbán kormány által megszavazott horribilis fizetéssel, utána meg a Lex Járai formájában, plusz a jelen magas pozícióba ültetéssel). 12 %-os kamat, 230 forintos euró, Járai gyõzött, László Csabáék vesztettek, pluszként az ország is, mert akkora kár érte, mint ilyen rövid idõ alatt még soha. A könnyûipari cégek naná, hogy nem jöttek vissza, az import olcsó lett, a pénz ment ki az országból, a nem minimálbéres multijaink exportbevétele pedig az erõs forint miatt csökkent, és így GDP növekedéssel nem tudtuk kinõni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig nem csak õ, hanem elsõsorban Járai volt az, aki az akkor Magyarországot sújtó, nem kicsi gazdasági kárért felelõs. Hogy kinek a biztatására, az ismert, hogy tudatosan-e, az némileg bizonytalan (mivel Járai feltehetõen nem ostoba, a helyzet még szomorúbbnak látszik).

Következett azonban Orbánék áldásos tevékenységébõl még valami. Mégpedig egy nagyon keserves esemény: Magyarország túlfogyasztóvá vált (a termeléshez képest a jövedelmek elõreszaladtak), és ezt valakinek helyre kellett állítani, mert a hitelfelvétel nem folytatódhatott a végtelenségig. Az Orbán-féle gazdasági saller hatásain Medgyessy csak rontott, helyrehozni Járai miatt nem tudta, maradt Gyurcsány. Ha akarta, ha nem. Megjegyzendõ, hogy a túlfogyasztás visszafogása igenigen kellemetlen feladat (megszorítások, addig ingyenes szolgáltatások részbeni fizetõssé tétele, stb.), pláne, ha a nép nem tudja, hogy a helyrehozó nem azonos az elkövetõvel. Mert nem tudja ám!

Na de az már egy másik történet. "

tsanyi 18097 2013. február 28. 23:47  
Na vazz:))): http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/27/kover_szerint_is_drogbarora_emlekeztet_simicska?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_28&utm_campaign=index

"*Bayer Zsolt „Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez” címû cikke 1994. október 21-én jelent meg a Népszabadságban

„Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe fideszék. Fidesz? Ugyan kérem! Aztán meg én igazán jókor váltottam. Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belõle, így nem érhetett az a vád, hogy a végsõ bukás után menekültem el. Hja kérem, fontos a jó ritmusérzék. Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az igazi okokról. Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc. Mindjárt csókos gyerek lettem. Most itt az idõ az árulásra: igen, én az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem õket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres õr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sûrûsödtek a fontos arcú fószerek…”

qqriq64 18096 2013. február 28. 21:45  
A jövõ zálogai. Dögöljek meg ha kiváltom. (Hofi)

http://vimeo.com/11931684

qqriq64 18095 2013. február 28. 21:24  
Õ sem hülye gyerek.

http://www.youtube.com/watch?v=X3ACrhMqqyk

desiderus 18094 2013. február 28. 21:17  
Errõl beszélek már tizenvalahány éve...
http://pszo.postr.hu/munkanelkulisegbe-taszitanak-a-robotok

Igaz, hogy növelik a termelékenységet, csökkentik az önköltséget, és ezáltal sokszorozzák a kapitalisták nyereségét, akik közül sokan már azt sem tudják, mekkora a vagyonuk...
De mi lesz a vége ???

eröt 18093 2013. február 28. 19:03  
Ezeket úgy kéne kibaxni a parlamentbõl mint a taknyot.
Bocsánat a kifakadásért.

tsanyi 18092 2013. február 28. 08:55  
A blogban lévõ videó a lényeg....: http://bunkobrendelmatyi.blog.hu/2013/02/28/18_parlamenti_kepviselok_buta_majmok

tsanyi 18091 2013. február 28. 08:39  
Véget ért a türelem?.....kezd elszakadni a cérna: http://poldi.blog.hu/2013/02/27/pofon_varja_a_fideszes_kepviseloket?fullcommentlist=1#comments

"„Adják vissza, amit elvettek! Egy éve tart az egyeztetés, de milyen eredménnyel? Próbálnak minket egymás ellen uszítani, mert ez a módszerük: oszd meg és uralkodj! Tõlünk mindent elvettek, ki hatalmazta fel erre? Amit tettek, az rablás!” - kiabálták a bányászok, akik elõtte (nyilván egyre feljebb szökõ vérnyomással) végighallgatták a székesfõvárosban nagypolitikát csináló polgármester szokásos süket dumáját. Azt a süket dumát, amit naponta hallhatnak a tévébõl, minden fideszes politikustól. Hogy milyen jó is a helyzet, mennyire biztató most már minden, és hogy itten kérem a terheket nem a zegyszerû embernek, hanem a csúnya bankoknak és multiknak kell viselniük és ezért legyen mindenki hálás a fidesznek, de legfõképpen Orbán Viktornak.

A polgármester - akinek korábban az autóját is megrongálták - a pofon után folytatta a közgyûlést, de feltette a kérdést, most már majd féltenie kell a családját is, meg a gyerekeit?

Hát igen. Errõl van szó.

Hogy az évértékelõ beszédek, a diadaljelentést tartalmazó rádió- és tévészereplések olyan messze vannak a valóságtól, hogy amikor egy politikacsináló a maga konkrét valóságában találkozik a Fidesz-KDNP által kitalált, megvalósított és üzemeltetett NER áldozataival - bizony jogosan tart akár a fizikai atrocitástól is.

És ez egyre inkább így lesz."

qqriq64 18090 2013. február 27. 22:37   Válasz erre: 18089
Legalább harminc éve hallom hogy még egy kicsit szar aztán jobb lesz.
Én marha sokáig elhittem.
Aztán egyszercsak nem.

desiderus 18089 2013. február 27. 21:11  
Kormányunk a közeljövõben csekély 1 milliárdért újra szólni fog papíron a zemberekhez.
A két legnagyobb téma a fiatalok kivándorlása és a nõk gyermekszülésre ösztönzése.
Azon elmélkedem, hogy felelõs vezetõink akik valószinûleg az Androméda ködön túlról jöttek vajon felfogják a mostani helyzetet ?
A fiatalok nagy része és most már az idõsebb korosztály nem a magasabb jövedelemért megy ki, hanem azon egyszerû oknál fogva, hogy NEM talál állást.
A gyerekvállalás pedig egyenlõ az anyagi csõddel...a magyar kapitalizmusban nagyon nem nézik jó szemmel ha szülés vagy a gyerek betegsége miatt otthon kell maradni a szülõk valamelyikének.

Más : az évértékelõ beszédében viktor azt mondotta volt, hogy 20 év múlva már jó lesz...kár, hogy nem mondhatom el neki, 71 évesen már qurvára nem fog érdekelni....

eröt 18088 2013. február 27. 20:46   Válasz erre: 18087
Lehet,hogy pl. a szemét szállítási díj is csökken 10%-ot. Nem tudom.
Ellentételként viszont májustól fizetnem kell olyan ingatlan után ami üresen áll és emiatt szünetelt a szolgáltatás.Ez eddig 0 Ft volt.Májustól a készenléti díj 50%-a lesz.Hiába a látványos propaganda az egyenleg megint mínuszos lesz.
De ez csak egy példa.

tsanyi 18087 2013. február 27. 19:49  
Igazából én is vagyok olyan eccerû, hogy hatással van rám a mínusz 10%....ami kicsit árnyalja, hogy próbálok mögé nézni és az kevésbé tetszik amit ott látni gondolok....esetleg ha a hatalomra jutásuk elsõ tette lett volna elhinném(hisz eccerû vok), hogy komolyan gondolják: http://varanus.blog.hu/2013/02/27/a_kozmu_paraszt_ne_lazadjon?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 18086 2013. február 27. 19:37   Válasz erre: 18082
Tán lehet, hogy nem volt véletlen, hogy minden komcsivá váló országban elõször a tõzsdét zárták be.....igaz az unortodox volt akkoriban...:)))

tsanyi 18085 2013. február 27. 19:36   Válasz erre: 18078
Ez így van...pont mint az összes az elõzõ rendszert leváltó és azt rossz emlékezettel ellátni akaró új rendszer teszi mindenfelé....ahogy most a szocit illik szodni és minden vonatkozásában kötelezõ utálni úgy akkoriban a Horthy félét kellett.....pedig nyilván nem minden volt rossz egyik rendszerben sem....

tsanyi 18084 2013. február 27. 19:34   Válasz erre: 18077
Az igaz legalábbis ezt állítják róla...viszont a mentegetõs sztoriba épp beleillik a tört angolsággal való hablaty....igazából nem tudom mi az igaz, esetleg cáfolat, hogy az ami kihallgató nem ír igazat?...mert igazából ez számít....mindegy ki írja mert a lényeg, hogy igaz vagy sem?...

....amiért én újabban nézegetem e témában a különbözõ híreket az azért van mert a mai kormány a Horthy korszakra való hivatkozással teszi azt velünk amit tesz és folytonos restaurációt szorgalmaz illetve valósít meg és én csak kíváncsi vagyok, hogy jogosan teszi-e vagy sem?...

TomRed 18083 2013. február 26. 23:03  
Tényleg jó lenne tudni, hogy vajon mennyiért szerzi be Magyarország a gázt? Vajon volt-e ez is témája az Orbán Putyin találkozónak, aminek a részleteirõl nagy csend van? http://hvg.hu/gazdasag/20130226_Magyarorszagon_keresztul_juthat_gazhoz_Uk#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_26

Úgy tûnik a FIDESZ mesteri fokon gyakorolja a Chomsky alaptételeit, itt például a 8.)-at. http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/06/a-chomsky-tizparancsolat/

Nem furcsa, hogy a 2011. évi népszámlálásról is csak 1,5 év késéssel közölnek majd eredményeket? Ha valóban megteszik... http://index.hu/belfold/2012/08/09/jovore_lesznek_meg_a_tavalyi_nepszamlalas_eredmenyei/

isti55 18082 2013. február 26. 22:32  
egy "spekuláns" szemével:
Tények és tévhitek a pénzügyi világgal kapcsolatban - tanulmány a tõzsdérõl és a pénzrõl https://kuruc.info/r/9/108392/

isti55 18081 2013. február 26. 22:03  
Szubjektív történelem :
Apám nem volt a Horthy-korszak kegyeltje. Lelencgyerek is volt, meg proli. De sohasem ejtett ki akár egyetlen rossz szót sem Horthyról sem a korszakról. Huszonévesként besorozták honvédnak, és a II.-ik Magyar hadsereggel Oroszországba ment. Kétszer esett fogságba, megsebesült, ( a kitüntetés egy kút legmélyén ) testközelben élte meg a doni áttörést. Nagy ritkán könnyes szemmel mesélt a megélt borzalmakról. De sohasem ejtett ki akár egyetlen rossz szót sem Vitéz Jány Gusztávról. A hírhedt napiparancsa - "A magyar katona elvesztette a becsületét..." ) pedig rá is vonatkozott. (visszavonta !)
Miután a front átment Mo.-on felajánlották lépjen be az alakuló új "néphadseregbe" a szovjetek mellett. Karriert futhatott volna be. De sohasem ejtette ki száján a FELSZABADÍTÓ vörös hadsereget.
Kaptak földet (amit késõbb "bevittek" a téeszcsébe). Egészen brigádvezetõig is jutott. De sohasem ejtett ki egy jó szót az új rendszerrõl. Egyszerû ember volt.de lehet Õ látott tisztán ?

az korában még nem volt "Link-elés"

Köszönöm hogy"meghallgattatok" !

desiderus 18080 2013. február 26. 21:49  
Mik nem vannak...ezt hívják kézi vezérlésnek ?
http://www.origo.hu/gazdasag/20130222-unios-palyazatok-bundagyanu-az-nfu-eljarasaban.html?beuszo

isti55 18079 2013. február 26. 21:06   Válasz erre: 18076
amúgy ki jegyezte a belinkelt írást ? én nem találtam.

isti55 18078 2013. február 26. 21:00   Válasz erre: 18076
Én egy másik gondolatsort idéznék a cikkbõl:

"Horthy Miklós felelõsségre vonása ugyan elmaradt, de szimbolikus értelemben az új hatalom tollforgatói mindent megtettek a korszak és a kormányzó teljes hiteltelenítésére. Ezt a célt is szolgálták a népbírósági perek. Marosán György, a Sztójay-per politikai ügyésze ugyanis kijelentette, hogy „a vádlottak padján Sztójayékkal együtt egy 25 éves politikai, gazdasági és társadalmi rendszer ül, és ezért kell kemény ítéletet mondani, mert a személyeken túl egy rendszer felett is ítéletet mondunk”.

biztosan elfogulatlanul mondtak "ítéletet"...

eröt 18077 2013. február 26. 19:58   Válasz erre: 18076
Már az elsõ mondatok között szerepel Horthy tört angolsággal elmélkedése. Kb.perfekt angol tudással bírt.Meg még néhány nyelvet ezen felül is bírt olyan szinten,hogy tolmácsolt is hivatalos találkozókon fiatal tiszt korában.

tsanyi 18076 2013. február 26. 15:35  
Horthy, Nürnberg, felelõsség...: http://www.mult-kor.hu/20130219_elmaradt_felelossegre_vonas_horthy_nurnbergben?pIdx=1

"Visszatérõ eleme volt mondanivalójának, hogy az ország kényszerpályán mozgott, másképpen nem történhettek volna az események, illetve hogy nem avatták be döntésekbe, megtévesztették vagy egyszerûen eltitkoltak elõle információkat. Megállapítható, hogy Horthy Miklós nem nézett szembe az 1944 elõtti szerepével, nem volt képes önkritikára, nem vállalt felelõsséget a döntéseiért, illetve önfelmentõ magyarázatokat adott."

" Dálnoki Miklós Béla miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy „a Kormányzó a háborút mindig meggátolni törekedett, azonban félrevezették és becsapták”. Február 16-án készült el a kormány a háborús bûnösök listájával: a volt kormányzó neve nem szerepelt rajta."

tsanyi 18075 2013. február 26. 14:55   Válasz erre: 18072
Innen egy hsz...:))):

"Orbán saját maga sem ad négy nap szavatosságot a szavainak:
Elõször Orbán leszögezte, hogy nem tervez kormányátalakítást.
"Eszerint nem Matolcsy kerül a jegybank élére?" – kérdezte a riporter, de erre Orbán zavartan megigazította zöld nyakkendõjét: "Ma hétfõ van, pénteken kiderül."
– Így születik ma Magyarországon döntés a "független" jegybank elnökérõl."

tsanyi 18074 2013. február 26. 14:51   Válasz erre: 18072
És itt látszik az ellenzék teljes cselekvõ képtelensége.....ebbõl olyan hírfolyamot lehetne csinálni leleplezve a vezért mint az állat...igaz naponta vannak hasonló ügyek, de mégis......és ennek ellenére kussolnak.....

tsanyi 18073 2013. február 26. 14:30   Válasz erre: 18071
Tõlük tanulták a ruszkik.....elég véres oktatás volt..

TomRed 18072 2013. február 26. 13:45   Válasz erre: 18068
Varánuszon ugyanezzel illusztrálták az esetet! :-) http://varanus.blog.hu/2013/02/26/a_jobbik_nem_lett_orban_pelikanja

Respekt Nyikos Lászlónak a tisztességes viselkedéséért.

TomRed 18071 2013. február 25. 22:46   Válasz erre: 18070
Mégis a finneké a világrekord ebben a lövészeti ágazatban: http://tiboru.blogrepublik.eu/2011/03/25/a-mesterlovesz/

tsanyi 18070 2013. február 25. 19:24  
Az oroszok és fõleg a nõk teljesítménye elképesztõ volt anno ebben a kategóriában: http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130225-roman-es-nemet-celpontok-ljudmila-pavlicsenko-a-legjobb-mesterloveszno-volt.html

tsanyi 18069 2013. február 25. 19:13   Válasz erre: 18068
Egyébként simor rossz sorsa hidegen hagy sõt örülnék neki....az offshorkodás ésatöbbi nem teszi jobbá mint akármelyik nyomorultat aki a helyére pályázik...itt az eljárás ami nevetségessé teszi megint a fideszt....:)))

tsanyi 18068 2013. február 25. 19:02   Válasz erre: 18067
Errõl hallottam ma és megállt az eszem...utána én is mert épp mentem...:))...vazz, a tanú sokadszor életre kelt: http://www.youtube.com/watch?v=BHrwveyy4II

Taro 18067 2013. február 25. 18:54  
Elõre megírt határozat, megalázó koncepciós eljárás.
Nem Simort, az országot alázzák meg ezek a Rákosi pribékek.
http://index.hu/gazdasag/2013/02/25/nem_sikerult_szetszedni_simort/

tsanyi 18066 2013. február 25. 18:48  
Tegnap láttam egy természetfilmet ahol egy pávián a helyi tóban ejtõzõ flamingókra vadászott......ahogy néztem eszembe jutott az evolúciós elmélet amit amúgy elhiszek, de valami mégis zavart....a majom nekirontott a tömegnek és egy csomó kergetõzés után az utolsó pillanatban elkapott egyet a tényleg nagy tömegbõl....na most, ha az evolúció megérintette volna az õseit vagy õt magát akkor elég lett volna annyit tenni, hogy felkap egy követ és a tömegbe vágja és biztos, hogy legalább egyet leterít, de nem így tett....pedig az utóbbi pár tízezer évben ha máshonnan nem hát az embereket nézve eszébe juthatott volna az eszközhasználat......vagy nem?.....

tsanyi 18065 2013. február 25. 18:34   Válasz erre: 18064
Viszonylag sokan...:)))...bár nem tudom mit vigyorgok.....mindenesetre ezek után egyetlen hívõnek nincs jogalapja bárkit is erkölcsre oktatni...illetve azoknak a hívõknek igen akik most felállnak a gyûlésen és számon kérik a helyi vezetésen ezt és ha nem kielégítõ a válasz akkor kilép oszt jónapot....aki nem ezt teszi az pont olyan mint ez a zsiga gyerek....

eröt 18064 2013. február 25. 18:31   Válasz erre: 18063
Ki hitte volna,hogy ez lesz a vége?

klimas 18063 2013. február 25. 17:51  
A jóelvtárs: http://hvg.hu/itthon/20130225_Nem_indul_vagyonnyilatkozati_eljaras_Zsig

klimas 18062 2013. február 25. 17:06  
Remélem újrahasznosítható papírból lesz : http://www.hir24.hu/gazdasag/2013/02/25/most-mar-egesz-fuzetet-kuld-majd-orban/

tsanyi 18061 2013. február 24. 17:44   Válasz erre: 18059
Valami mellékvágányos....akkoriban volt errõl pár hír, de elsikkadt a nagy földosztás ópiumától elbódult népnél....akkoriban nem volt net, de valahol biztos digitalizálták az újságokat....mszp-s képviselõ volt és ezért lett hír a dologból mert támogatta és persze ekkor derült ki a származás.....,de már azt sem tudom melyik...az aktualpolitika nem nagyon érdekelt 4-5 évvel ezelõttig.....

klimas 18060 2013. február 24. 17:04   Válasz erre: 18058
" komcsikat....és utána jönnek vissza õk.....nem tudom, hogy így lett-e végül, .."
Ez kérdés vagy kijelentés? Az utóbbi tükrözné a mai valót......

Egy kis böngészni való : http://hvg.hu/hvgfriss/2013.08/201308_kepviselok_jovedelmi_toplistaja_sok_nulla
http://hvg.hu/itthon/20130224_Javor_Benedek_tularazott_paksi_projektet

eröt 18059 2013. február 24. 16:42   Válasz erre: 18058
Melyik Horthy ivadék volt?

tsanyi 18058 2013. február 24. 13:10   Válasz erre: 18056
Sokáig már nem él...talán ezért adták ezt ki....persze méltatva a 80-as években játszott szerepét és, hogy mennyire elõsegítette a rendszerváltást.....vajon 56-ban is ez lehetett a célja pufiba öltözve?...

....szilvási(a veres író) anno a 60-as években egy könyvében kifejtette, hogy próbálják majd megbuktatni a szoci korszakot nálunk...szerinte a volt arisztokrácia utódai még kiskorukban kiváló úttörõk, kiszesek és késõbb egyetemi vezetõk lesznek és gazdasági megoldásokkal viszik lehetetlen helyzetbe az országot amiért is a nép majd elzavarja a komcsikat....és utána jönnek vissza õk.....nem tudom, hogy így lett-e végül, de az érdekes, hogy egy volt Horthy leszármazott az mszp-bõl az mdf kormány alatt erõsen szorgalmazta a földek és minden más visszaadását.....

tsanyi 18057 2013. február 24. 13:04   Válasz erre: 18052
Tök mindegy, hogy kuruc vagy labancinfóról származik egy grafikon mert ugye ha azt hamisítja valaki azzal gyorsan lebukik ezért nem hinném, hogy értelmes helyre kiraknának kamu grafikont.....a szöveg az más, abból hallhattunk eleget minden oldalról legutóbb a vezértõl olyan szólamokat amik hatalmas fejlõdést és szép jövõt vetítenek elénk, de sajnos semmivel nem támasztotta alá egyik sem....se számok se konkrétumok hanem csak általánosságok amiket azért kell elhinni mert csak....talán a bajnai mondott számokat is(igaz annak a beszédét sem hallottam csak amiket idéztek híradókban....

klimas 18056 2013. február 24. 11:22  
Egy díszpéldányt: http://www.hir24.hu/kultura/2013/02/22/eletrajzi-konyv-jelent-meg-horn-gyularol/ küljenek Mariska néninek

Taro 18055 2013. február 24. 10:47   Válasz erre: 18054
A The Guardian elég ismert napilap. Kimondhatjuk, hogy független.

lecso 18054 2013. február 24. 10:45   Válasz erre: 18053
Az nemtommi...

Taro 18053 2013. február 24. 10:42   Válasz erre: 18052
Ha a kuruc is a "A The Guardian magazin interaktív grafikájából" hivatkozik, akkor igen. :-)

lecso 18052 2013. február 24. 10:39  
Ha hozok cáfolatot a kurucról, megfelel?

TomRed 18051 2013. február 24. 10:08   Válasz erre: 18049
Várom tõled a cáfolatát az adatnak, hõbörgés helyett. Addig nem tudok jobbat.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők