28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

qqriq64 18050 2013. február 24. 09:15   Válasz erre: 18048
Ez kúrva jó volt a frottír törölközõn jót röhögtem.
2400forintra drágult ami kb 7font.
Egy hete vettem egyet 2fontért.
Ott egy minimálbéres 5órát dolgozik érte itt meg 20percet.

lecso 18049 2013. február 24. 09:04   Válasz erre: 18048
Aki az indexet hiteles hírforrásként elfogadja, az akár innen is tájékozódhat....

TomRed 18048 2013. február 23. 23:03   Válasz erre: 18041
Itt írták le az utolsó bekezdésben a 97%-os arányt az állami beruházásokkal kapcsolatban: http://index.hu/belfold/2012/07/09/futunk_a_penzunk_utan/
Amúgy a cikkben leírtakhoz képest azóta javult Magyarország eljövendõ helyzete több pontban is, de a kohéziós támogatás így is kevesebb lesz a következõ években.

Itt is van néhány adat: http://www.mfor.hu/cikkek/Tudja_mennyit_fizet_az_EU_kasszajaba__es_ebbol_mennyit_kap_vissza.html

lecso 18047 2013. február 23. 22:03   Válasz erre: 18046
2004-2010 között összesen:
Befizetések:5152,6 millió euró.
Kapott támogatások: 11648,7 millió euro.

http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

Kábé duplája.

2011-es adatot, amit találtam, valóban az általad említett ötöde áll.

Akkor 2011-ben mi lett? Megszántak? Ezt nem értem. 2012-es adat nincs sehol.

tsanyi 18046 2013. február 23. 21:43   Válasz erre: 18044
Az megmaradna, igaz az a töredékét(ötöde körül) sem teszi ki annak amit onnan kapunk...tudom, ezt nehéz elhinni, de mégis így van...:)..tehát megmaradna 130 a 750 helyett(talán ez volt a tavalyi arány)....jó az sem kevés, de lajáék mit szólnának hozzá?...:)

tsanyi 18045 2013. február 23. 21:40   Válasz erre: 18043
Továbbra is a lényeg az eljárás(de unom már ezt a szót:))....és mindegy, hogy épp jót tesznek az adott kérdésben....és a "cicvil" szrvek sem relevánsak jelen esetben mert tényleg semmire sem jók....viszont ha a nép akar valamit az általa feltett kormánytól akkor ugyanezt az eljárást kapja ami viszont baj......ez hasonló a mostani bírósági döntéshez a horogkereszt és vörös csillag ügyében...én ezt támogatom mert ugyan egyiket sem akarom látni sûrûn, de tiltani egyformán erõsen demokrácia ellenes....

lecso 18044 2013. február 23. 21:40   Válasz erre: 18042
A magunkra hagyás esetén mi lenne a befizetéseinkkel?

qqriq64 18043 2013. február 23. 21:35   Válasz erre: 18038
Haggyuk már ezt a "civil kontroll" nevû agyament baromságot.
A maszop alatt mindennek a kerékkötõi voltak az sem volt jó.
Ha a kormány nem törõdik velük és szarik rájuk az se jó.
Akkor?

tsanyi 18042 2013. február 23. 21:34   Válasz erre: 18041
Nagyjából...és ezért vagyon betojva a vezér mert azt ugyan szeretné ha a zunijó tolná a lét, de ne mondja meg, hogy mire b@ssza el fõleg ne nézzen utána a "közbeszerzéseknek"....a nagy 3% alatt tartás is csak ezt a célt szolgálja amivel minket sanyargatnak a végsõkig....mivel ha nem sikerül 3% alatt maradni akkor ugyan megkapja a pénzt, de beleszólnak mire költi ha pedig alatta marad a mi verejtékünk árán akkor azt a pár milliárd eurót kioszthatja lajáéknak.....ha ez nem jön össze akkor lajáék az elsõ fára felhúznák csúton....:)))

lecso 18041 2013. február 23. 21:31   Válasz erre: 18039
Tehát, ha az unijó magunkra hagyna minket, 100 beruházásból csak 3 valósulna meg. (leegyszerûsítve).

tsanyi 18040 2013. február 23. 21:28   Válasz erre: 18036
Ha egy "civil" szervezet köthetõ bárkihez ekkor el kell lehetetleníteni nyilvánosságra hozva azt......mint ahogy Kálmán Olga tette azzal a féleszûvel....és abban a pillanatban hiteltelen lesz....sajna ezt eddig egyik kormány sem tette meg, de nem feltûnõ, hogy manapság a hivatalos fidesz civileken kívül már egy szervezet sem szerepel?...talán mert eddig is az összeset a vezér utasította, erre a lebegõ melócsoport talán a legjobb példa....

tsanyi 18039 2013. február 23. 21:25   Válasz erre: 18037
Pedig annyi az.....az utóbbi hetekben ezt több helyen leírták, hogy 94' óta az állami beruházások 97%-át az eu fizette.....és a fidesz ezt sehol nem cáfolta...nyilván mert nem tudja, de hát miért is kéne?...a vezér épp most nyal be brüsszelnek a betyárkörtéket is szopogatva az új eu-s plakátkampánnyal amit persze az eu fizet mondván kell nekünk az eu és nem is vagyunk gyirmót.....ha az oroszok gyirmótja lennénk azok is adnának ennyit?....pedig az ázsiához közelebb van...:)))

tsanyi 18038 2013. február 23. 21:22   Válasz erre: 18036
Ez így van, épp ebbõl a blogból is kiderül, hogy az írója egy fideszes "civil" szervezethez tartozott és ekézte anno a maszopot mint az állat...most ugyanezt próbálta a volt gazdáival azok meg félrerúgták.....,de nem a szervezet vagy nem, szervezet a lényeg...ugyanezt csinálták az egyetemistákkal és mindenkivel akár szervezet akár nem...és ez a lényeg ebben az írásban...épp az a gond, hogy nem tudunk elszakadni az épp aktuális problémától és csak az mentén adunk igazat, hogy az a kormány tett épp jó vagy nem jó....mert ha a kormány épp jól dönt, de azt erõvel viszi át akkor ha majd rosszul dönt akkor is elfogadott lenne ez az eljárás?....hisz épp ez a diktatúra...

lecso 18037 2013. február 23. 21:20   Válasz erre: 18027
Ez a 97% kicsit csípi a szememet...

qqriq64 18036 2013. február 23. 21:15   Válasz erre: 18035
Sanyi neked pontosan tudni kell hogy a civil szervezetek mindig a valamelyik párt csatlósai és úgy ugrálnak ahogy a gazdájuk fütyül.
Annyiszor kompromittálták már magukat annyiszor kerékkötõk voltak jó dolgoknak hogy komoly mértékben visszavetették már a fejlõdést.

tsanyi 18035 2013. február 23. 21:09   Válasz erre: 18034
"Ennyire egyszerû. A civil szervezetek meg menjenek a picsába.Ez is ilyen egyszerû."

...és ez a baj...igaz, hogy a demszki ezzel megbukott mert nem csinálta meg erõbõl....viszont ha csak egyszer egy ilyen eljárást megengedõen bírálunk el akkor majd a minket érintõ rosszakat mások fogják elfogadhatónak tartani....ez a megosztás amit a vezér igen jól, csinál...

qqriq64 18034 2013. február 23. 21:07   Válasz erre: 18033
Én ott voltam a Királyok útján a legutóbbi nagy árvízkor. Tanusíthatom hogy valóban 6centin múlt hogy a város elússzon.Iszonyú sokat dolgoztunk ott megállás nélkül építettük a gátat megtámasztó segédgátat.
Már akkor demszki mondta hogy mobilgát lesz a megoldás.
Nem az illegálisan az ártérbe épült házak megvédése miatt hanem a város megvédése miatt.
Ez a döntés egy jó döntés. Kell a gát? Kell. Mindig kell? Nem. Akkor mobilgát kell. Ennyire egyszerû. A civil szervezetek meg menjenek a picsába.Ez is ilyen egyszerû.

tsanyi 18033 2013. február 23. 20:48   Válasz erre: 18032
Csak el kell olvasni a blogot..:)))...nem volt eljárás illetve csak az volt...kijelentették, hogy lesz és annyi....semmi érdeklõdés, hogy egyáltalán ki mit szólna hozzá....és ezen a derék volt fideszdroid meglepõdött erõsen....hiszen anno a tubesnél és más ügyeknél sikerült a maszopot megállítani a tiltakozásokkal és azt hitték, hogy ez majd a jól demokrata fidesznél is beválik....hát nem vált be, besz@pták.....:)))

qqriq64 18032 2013. február 23. 20:46   Válasz erre: 18031
Milyen volt az eljárás?

tsanyi 18031 2013. február 23. 20:43   Válasz erre: 18030
Nekem semmi, pont nem érdekel, hogy az ott lakóknak milyen a környezetük, õket sem érdekli az enyém....itt számomra az eljárás volt tipikus és szót érdemlõ....mivel mindenkivel így bánnak el....és ahogy már ezerszer írtam ,ne higgye egyetlen hívõ sem, hogy nem kerül rá sor elõbb-utóbb....mert de...

qqriq64 18030 2013. február 23. 20:41  
Homályosítsatok fel mi a baj a Római Parti mobilgáttal?

tsanyi 18029 2013. február 23. 20:15  
Hm, érdekes írás....nagyjából az amit én is érzek/éreztem....pokolba a maszoppal és legyen változás....oszt jött az ébredés csak hamarabb: http://extramuros.blog.hu/2013/02/22/a_romai_a_romaiake?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_23&utm_campaign=index

"A szocik szarok voltak, szörnyetegek, gátlástalan rohadékok, és szemét dolog volt velük harcolni. És szemét dolog volt sokszor elbukni, de lehetett néha nyerni, kemény munkával, kitartással, szinte a beleõrülésig megfeszülve. Mert volt egy minimális lelkifurdalásuk, vagy ha az nem, érzékük ahhoz, hogy mit lehet még lenyomni torkokon nyilvános akasztás veszélye nélkül. És mert szervezetlenek voltak. Így megmentettük a Hunyadi téri piacot, meglehetett menteni a Zengõt meg a Tubest, és még száz másik csatában gyõzedelmeskedtünk, de legalábbis jobb alkut kényszerítettünk ki, mint amit eredetileg kínáltak (erõltettek)."

"Mert lássuk be, ez a trupp nagyon más, mint a szocik. Ezek tökéletesen reménytelenek. Ezeket nem érdekli, hogy minekünk itt milyen, hogy elmegyünk vagy megbolondulunk, hogy éhen döglünk vagy felgyújtjuk egymást, vagy akár õket. Ezek õszinték: úgy lesz, mer én aztat mondom, aszt leszarom, hogy mit mond az a kurva nép, mit hápog Brüsszel, az alkotmánybírákat kilyuggatom, ha hisztiznek."

tsanyi 18028 2013. február 23. 19:28  
A múlt visszaköszön?...ismerõs duma nem?:))): http://www.youtube.com/watch?v=r_Vy-nosyRQ

tsanyi 18027 2013. február 23. 19:24  
: http://varanus.blog.hu/2013/02/23/orban_kiraly_beszede?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_23&utm_campaign=index

"Ezzel egyrészt megcáfolja a fényes jövõbe vetett saját hitét, másrészt meg elfelejti, hogy a hazai beruházások 97%-át finanszírozó Unió az apanázsért cserébe elvárja továbbra is a szabad munkaerõ áramlás kötelezettségének betartását. Ellenkezõ esetben záródik a kassza, aminek már nem csak a zemberek nem fognak örülni, hanem a közbeszerzés és földtámogatás piacot lekaszáló Lajos és az oligarcha válogatott sem.

Ha õk szomorúak és elégedetlenek akkor már hiába kiabálod, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok! "

tsanyi 18026 2013. február 23. 19:08  
Itt: http://tenytar.blog.hu/2013/02/23/hazugsagok_es_nagyivu_igeretek_evet_ertekelt_orban_viktor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_23&utm_campaign=index értékelik a vezér értékelését...van pár érdekes grafikon...

tsanyi 18025 2013. február 23. 18:52  
Jó hsz. innen: http://hafr.blog.hu/2013/02/23/tokeletes_orban-beszed?fullcommentlist=1#comments

"Az a nemzet amelynél a hit felülírja az észt, azt érdemli, ami most van. Az a nemzet aki kiveti magából azt, aki kimondja, hogy a hazugságnak véget kell vetni és keblére öleli azt, aki folyamatosan hazudik, reménytelen. Az én szememben az a jó politikus aki nem csak saját ambícióit tudja érvényesíteni, hanem a nemzet érdekét is.
A kormány keletre hízeleg, a nép nyugatra menekül.
A helyes jelszó: (Hajrá) Szegény Magyarország, (hajrá) szegény magyarok. "

tsanyi 18024 2013. február 23. 12:29   Válasz erre: 18021
Nem, soha nem tanították úgy, hogy a magyar katona szar alak volt....ezt csak most állítják be, hogy így tanították....nekem legalábbis egy törikönyvemben nem volt és tanárom sem mondta, hogy a magyar szar alak volt.....a szociban elhallgatták a magyar kegyetlenkedéseket praktikus okokból....inkább semmit nem mondtak a magyar részvételrõl még Horthyról sem túl sokat, róla is inkább a fehér terror idõszakát oktatták....a rokon és ismerõs igen ritkán vallaná be, hogy szadista tetteket hajtott végre, arról inkább megemlékeznek, hogy velük milyen szadisták voltak....a mesterem mondatai meg azért emlékezetesek nekem mert szembe mennek a 20-30 éve általános vélekedéssel....mert ugyan hangosan nem lehetett beszélni ezekrõl, de kis társaságban mindenki beszélt róla....

qqriq64 18023 2013. február 23. 10:42  
Ennél azért összetettebb a kép.
A háborúban is lehet emberként viselkedni és állatként is mindkettõre sok példa van.
Az én nagyszüleim a falu fõutcáján laktak nagy házban mint jólmenõ iparosok. Pékek voltak több kemencével ellátott pékséggel ami abban az idõben igen felértékelõdött.
Falunk a frontvonal hullámzása miatt többször cserélt gazdát a német és orosz csapatok között.
Nagyapámékhoz szállásolták be a német és orosz tisztek egy részét. Aszerint mikor kié volt a falu.
Anyám volt a legidõsebb lány a családban 45-ben volt 19éves.
A húgai sem voltak sokkal fiatalabbak.
Soha semmiféle atrocitás nem érte õket.
Egy esetet mesélt Anyám amikor az orosz tiszt nem volt otthon bement a házba egy közkatona és elkezdte összeszedni az értékeket. Ezalatt ért haza a tiszt. Abban a pillanatban húzta elõ a pisztolyát és vitte ki az udvarra hogy agyonlõje.
Nagyanyám könyörgött neki sokáig hogy ne tegye mire sikerült lebeszélnie.
A másik oldal.
Az oroszok bevonulása elõtt a kisbíró hirdette hogy mindenki semmisítse meg a borát mert jönnek az oroszok.
Persze hogy a parasztok nem tették meg és a hegyen a pincékben otthagyták hordószámra reménykedve hogy pont az övék megmarad.
Az oroszok persze berúgtak és többek között megerõszakolták 80éves Dédnagyanyámat. Három nap múlva belehalt.

eröt 18022 2013. február 23. 09:56   Válasz erre: 18017
A szlovákok utálnak bennünket mint a lapát szart.Az õ tényeik nálam nulla értéket képviselnek.

eröt 18021 2013. február 23. 09:52   Válasz erre: 18016
Amikor én és TE tanultuk akkor a szovjet volt a grál lovag és a mieink a szar alakok.Viszont olyan embereket ismertem akik ott harcoltak.Köztük néhány rokont.Nagyapámat például.Meg sok más falubelit.Tõlük mást hallottam.Benned mély nyomot hagyott a mestered mondata azt látom.De mit csinálhatott az õ egysége?Einsatzgruppét nem a magyarok alkották.A partizán vadászat során viszont voltak civilek elleni túlkapások ez tény.Nehéz is lett volna másképp.Hiszen a partizán fõ ismérve,hogy ártatlan civil.Néha.

Taro 18020 2013. február 23. 09:48   Válasz erre: 18019
Azért volt igazságtalan, mert bagatellizáltad a magyar szadizmust és mellette elítélted az oroszok szadizmusát.
Nincs igazságos háború. Az majd akkor lesz, amikor a politikus nem a fiatal férfiakat küldi meghalni, hanem maga megy meghalni a háborúba.

eröt 18019 2013. február 23. 09:45   Válasz erre: 18014
Lehet,hogy igazságtalan vagyok de ez itt mibõl látszott?Nem ítéltem el a szovjetet a hsz-ben. Nem tartom hõsnek a mi katonáinkat sem.
A hõsi halott címet nálam kiérdemlik õk is.Minden katona aki parancsteljesítés közben pusztul el.Akár "igazságos" akár igazságtalan háborúban.

eröt 18018 2013. február 23. 09:39   Válasz erre: 18015
Japán is létezik.Bár nem ugyanaz.

tsanyi 18017 2013. február 23. 09:11   Válasz erre: 18014
Nagyjából errõl szól az a poszt is....csak hát egy szlovák írta meg és akkor azonnal elfogadhatatlan....csakhogy jelenleg melyik magyar történész vagy bárki más meri leírni az igazat?....

tsanyi 18016 2013. február 23. 09:10   Válasz erre: 18013
A lényeg nem az, hogy ki ír meg valamit hanem, hogy igaz-e?....igaz?...nekem csak azt bizonyítja amit a volt mesterem mondott és amit azzal fejezett be a ritka alkalmaknál, hogy azon csodálkozik, hogy az oroszok nem irtottak ki minket azok után amit ott csináltak....

....és épp ez a gond, hogy egyoldalúan festünk le valamit...a jelenlegi általános tanításban az oroszok voltak egyedül akik szadista módon viselkedtek a magyarok grál lovagként kényszerbõl voltak hõsök kint és mind hõsként viselkedett és a szegényeket gyámolította....pedig nagyon nem így volt, de erre kínos emlékezni hisz akkor ez azt is felvetné, hogy vajon akkor meg lehet érteni azt az oroszt aki itt rémtetteket követett el?...

fakerekû 18015 2013. február 23. 09:04   Válasz erre: 18014
Egyetértek!
Halkan,nagyon halkan:ha mondjuk Kína a szomszédunk és nekik üzenünk hadat és vonulunk ellenük hadba.Létezne Magyarország?

Taro 18014 2013. február 23. 08:56   Válasz erre: 18012
Azt hiszem, most igazságtalan vagy.
Valószínûleg pont annyi szadista állat volt arányosan a magyarok között, mint az oroszok között.
Pont annyira jogos védeni a magyar katonákat, mint elítélni az oroszokat.

Szerintem inkább nyugvópontra kellene helyezni ezt a történetet. Nem sérelmeket felhánytorgatni, hanem megbékélni kellene.

leszögezhetjük, hogy minden háború velejárója a szadizmus, a kegyetlenség. Ennek oka sokkal inkább a háború különleges pszichológiai hatása az emberi elmére, mint a "velejéig romlott nép".
Amikor hirtelen hõstetté válik az emberölés egy olyan ember számára, akinek addig ez volt az egyik fõ bûn, hamar leomlanak a tanult, szociális dogmák, erkölcsi nézetek. A háború és annak pszichológiája teszi aljassá az egyént. nincs különbség e tekintetben sem a különbözõ népeknél.

eröt 18013 2013. február 23. 08:38   Válasz erre: 18009
Most nézem honnan szedted.Ez most komoly?Ennél elfogultabb forrást ki sem tudnék találni.

eröt 18012 2013. február 23. 08:35   Válasz erre: 18009
Kb. kétszázezer magyar katona között biztos volt jó néhány beteg szadista állat is.Szerinted akkor teljesen jogosan és arányosan tették a szovjetek százezrei amit tettek nálunk?

tsanyi 18011 2013. február 23. 08:29   Válasz erre: 18010
Ezt már nem is tudják fokozni...pár hete láttam a boros hóbagolynak a nyilatkozatát ahol az a tetû nagyon védte az ügynököket....a hívek miért nem forszírozzák a szemináriumon, hogy hozzák nyilvánosságra?...talán mind érintettek?.....mert ha nem akkor nem érthetõ az elhallgatás...az erkölcsükbe az belefér, hogy egy volt(?) komcsi ügynök aki azzal tört fel, hogy embertársait bajba hozva mószerolta õket, tehát egy féreg volt ezért most a pártjuk vezetõje vagy bármilyen más tagja is legyen?...ez erkölcsös?...vagy csak ilyen szelektív erkölcs létezik arrafelé.....vagy csak az erkölcs változásának lehetünk tanúi ahogy lejjebb beszéltünk róla..:))

TomRed 18010 2013. február 23. 08:20  
Nem nyúlnak az ügynökaktákhoz http://index.hu/belfold/2013/02/22/nem_nyulnak_az_ugynokaktakhoz/

"Ahhoz tényleg alkotmánymódosítás kéne, hogy meg lehessen nevezni az ügynököket, mert most még a közszereplõket sem lehet. Egy besúgó akár pert is nyerhet rágalmazásért, hiába derül ki az aktákból, hogy ügynök volt."

Ügynökök már pedig nincsenek, de ha vannak, akkor jól beperelhetnek bárkit...

tsanyi 18009 2013. február 23. 08:12  
Árnyalja a képet?.....ezt mondjuk nyilván nem oktatják sehol, igaz régen sem...: http://dotoho.blog.hu/2013/02/22/horthy_miklos_szadistaja_vagyok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_23&utm_campaign=index

"" Vakító máglyaként égett a tûz. Két magyar a vállánál és a lábánál fogva a tûz fölé tartotta a hadifoglyot, a hasát és a lábait sütötték. Hol a lángok felé emelték, hol a lejjebb engedték, és amikor elcsendesedett, arccal a tûzre dobták. Hirtelen összerándult újra a fogoly . Ekkor a magyarok a bajonettjeikkel hátulról ledöfték"."

"Az Ungváry Krisztián által is kritizált humánus magyar katonaság legendája táplálja azt a mai napig erõs prekoncepciót, amely szerint az orosz katonák ok nélkül, állatias ösztönbõl hordaként végigerõszakolták Magyarországot. Ne legyenek illúzióink, a fenti esetek mutatják a magyar katonák ugyanolyan állatként kegyetlenkedtek a keleti fronton, mint néhány évvel késõbb a visszatámadó Vörös Hadsereg Berlinben, Budapesten. Jó lenne tehát, ha a készülõ film, úgy mutatná be a történteket, hogy mire képes általában az emberi gonoszság, függetlenül attól, hogy orosz vagy magyar az illetõ és elejét venné, bármilyen féloldalas megoldásnak. Ne a jelenben akarjuk újra megvívni és megnyerni a múltban már egyszer elvesztett csatáinkat, hiszen az oroszoknak sem kötelezõ ugye gondozni a "magyar megszállók", "gyilkosok" és "szadisták" sírjait, emlékhelyeit. Mindkét félnek megvan a maga felelõssége a történetben, a jövõre nézve az egyetlen elfogadható megoldást egymás kölcsönös tiszteletében látom."

qqriq64 18008 2013. február 22. 22:04   Válasz erre: 18007
Itt csak 9. Fiatal még a nap:)))))))))

isti55 18007 2013. február 22. 21:59   Válasz erre: 18005
elég gyorsan és tanulságosan eljutottunk az erkölcstõl, cölibátustól a nagymama sütijéig ! :)
jó éjt ! ( itt már este 10 van )

qqriq64 18006 2013. február 22. 21:59   Válasz erre: 18004
A homoszexualitás az egy állapot. Semmiben nem különbözik a heteroszexuális állapottól.
Az más dolog hogy a heterókat köztük engem is taszít és viszolygásra késztet.
Nézd, kicsit messzebbrõl közelítem meg.
Én semmilyen állattól nem undorodom a békát kivéve.
Ha egyet meg kéne fognom meghalnék. Ahol a házam van ott esõs idõben garmadával ugrálnak az udvaron. Soha eszembe sem jutna bántani egyet sem.
Végtelenül hasznos állatok õk is a világunk részei.
Van aki undorodik a pókoktól és az az elsõ reakciója hogy agyonüti ha lát egyet.
Miért?
Attól hogy engem taszít a homoszexualitás nem kötelezõ gyûlölnöm õket.
Tudod van az a vicc mikor a fiú hazamegy és elújságolja az apjának hogy elvesztette a szüzességét.
Azt mondja az apja hogy gratulálok gyere ülj le igyunk meg egy sört.
A fiú válaszol hogy ülni még nem tudok de a sört elfogadom.
Nem vagyok rosszindulatú ember de a nagyon homofób buziverõknek azt kívánom hogy legyen részük egy ilyen beszélgetésben.
Mert mindenkinek áll a zászló.
Senki nem tudja mikor szembesül egy ilyen helyzettel.

qqriq64 18005 2013. február 22. 21:44   Válasz erre: 18003
Mennyire elítélendõ hogy ha Nagyanyád azt mondja csak holnap ehetsz a sütibõl mert csak ebéd után lesz felvágva?
Ne viccelj az egész életünk korlátokról és tiltásokról szól anélkül anarchia lenne.

isti55 18004 2013. február 22. 21:41   Válasz erre: 18002
igen , azt én mondtam ! :)

isti55 18003 2013. február 22. 21:38   Válasz erre: 17998
most akkor homoszexuális pap ne közvetítsen értéket (amúgy minden pap homoszexszuális vagy pedofil ?)
homoszexuális színházi ember meg mondhat jó dolgokat ,
amivel egyetérthetek ?
qqriq64 ! mennyire elítélendõ, ha az edzõ eltiltja a versenyzõt a nemi élettõl a verseny elõtt egy nemesebb cél (pl.olimpiai gyõzelem) érdekében ?

qqriq64 18002 2013. február 22. 21:13   Válasz erre: 18001
Egy szóval sem mondtam hogy a homoszexualitás természetellenes.
Én azt mondtam hogyha életerõs férfiaknak megtiltják a vágyaik kiélését az természetellenes.

isti55 18001 2013. február 22. 21:07   Válasz erre: 17992
tsanyi már válaszolt is ! -17998 hsz-

tsanyi 18000 2013. február 22. 20:51   Válasz erre: 17999
Ez egy régi cikk és nem Egyiptomra van kihegyezve csak említi mint ezt a gyakorlatot folytató országot, de a szám az óriási....amúgy egyáltalán férfi az aki ezt elvárja a nejétõl?....egyszerûen nem fér a fejembe pedig elég nagy...: http://tusarok.org/rovatok/print.php?id=1198

"Világszerte mintegy 140 millió olyan nõ él, akinek megcsonkították a nemi szervét, és most is évente több millió kislány szenvedi el a beavatkozást. Ez azt jelenti, hogy naponta hatezer lányon, azaz kb. 15 másodpercenként végeznek el nõi nemi szerv megcsonkítást valakin a hagyomány nevében. "

qqriq64 17999 2013. február 22. 20:45   Válasz erre: 17997
http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/infibulacio.html

tsanyi 17998 2013. február 22. 20:33   Válasz erre: 17985
Még az erkölcsrõl...ezek se nekem se a gyerekeimnek ne akarjanak a saját erkölcseikbõl példát tanítani: http://index.hu/kulfold/2013/02/22/melegdossziet_hagy_utodjara_a_papa/

tsanyi 17997 2013. február 22. 20:28   Válasz erre: 17996
Nem jut eszembe a szakszava ennek a mûveletnek....hamar kidobná a gugli, tavaly nyári cikk volt azt hiszem, ide is betettem....

qqriq64 17996 2013. február 22. 20:26   Válasz erre: 17995
Linkelj

tsanyi 17995 2013. február 22. 20:24   Válasz erre: 17994
Pedig ennyi(járj utána)...egy tavalyi cikkben volt ahol több kimutatást is idéztek....hihetetlen magas a száma ennek a szemét és aljas eljárásnak....és sokáig errõl nyugaton fogalmunk sem volt, persze hisz a nõk és férfiak arrafelé természetesnek tartják ma is....

qqriq64 17994 2013. február 22. 20:18   Válasz erre: 17993
A 95%-ot sokallom meg Egyiptomra sem tartom jellemzõnek ezt de való igaz vannak olyan elmaradott afrikai országok ahol ez még most is gyakorlat. az indíték sem az hogy ne élvezzen hanem mivel nem tud élvezni ne csalja meg a férjét.

tsanyi 17993 2013. február 22. 20:12   Válasz erre: 17991
"Gondoljatok bele volt olyan kor mikor az a nõ aki élvezte a szexet az erkölcstelen nõnek számított. Hol vagyunk már attól? "

...hol vagyunk?...Egyiptomban a mai napig is a nõk 95%-nak eltávolítják a csiklóját és ez igaz a környezõ országokra is....épp az a baj, hogy nem vagyunk messze még az ilyen "erkölcstõl"....lásd a mostani itthoni történéseket amikor a középkort akarják visszahozni páran akik ehhez még fent is vannak....

qqriq64 17992 2013. február 22. 20:10   Válasz erre: 17989
Miért?

qqriq64 17991 2013. február 22. 20:08  
Na szóval...
Nekem ha az erkölcs szót meghallottam annak mindig valami nemiséggel kapcsolatos felhangja volt.
Viszont azon közszereplõk akik nagy nyilvánosság elõtt valamikor is kiejtették ezt a szót azok kivétel nélkül azok közé tartoztak akiknek nem kellet volna a szájukra venni.
Én soha nem használom helyette az értékrend, a tisztesség a társadalmi együttélés szabályai kifejezést szoktam részesítem elõnyben.
Az erkölcs szót annyiszor lejáratták már pontosan azok akik hivatkoznak rá hogy ember nincs aki komolyan venné.
A meghatározása is annyira képlékeny ebben a felgyorsult világban hogy nehéz követni vajon most ebben a pillanatban mi erkölcsös és mi nem.
Gondoljatok bele volt olyan kor mikor az a nõ aki élvezte a szexet az erkölcstelen nõnek számított. Hol vagyunk már attól?

tsanyi 17990 2013. február 22. 20:05   Válasz erre: 17989
viszont nem kényszerítik rám....és amíg nem kell barnára mûttetnem magam levehetõ orral és faszikkal smárolni eddig érdekesek is lehetnek....:))

isti55 17989 2013. február 22. 20:00   Válasz erre: 17988
de hát természetellenesek ! :)))

tsanyi 17988 2013. február 22. 19:42   Válasz erre: 17987
Jacko-nál nem kapcsolok el mert vannak nekem tetszõ számai...Alföldirõl meg vegyes a véleményem, nem láttam egy darabját sem, de ez nem õt minõsíti hanem csak másét sem nagyon láttam az utóbbi 25 évben ezért arról nem tudok nyilatkozni viszont a riportjaiban ritkán tömjénezi magát és vannak meglátásai amivel egyetértek.......

....amúgy a mostani színház ügy siralmas....az Alföldinek mennie kellett és kész, lejárt az ideje és a mostani kurzusnak nem kellett, nem egy nagy dráma....viszont ahogy mennie kell az már dráma és ebbõl nehezen jön ki jól a fidesz pedig ebben semmi rossz nincs, nekem tök mindegy ki a Nemzeti igazgatója, de a leváltásnak másképp kellett volna történnie....ez visszalõtt...

isti55 17987 2013. február 22. 19:33   Válasz erre: 17986
igazad van. én se hallgatok Jacko-t , meg Alföldit se nézek !:)))

tsanyi 17986 2013. február 22. 19:14   Válasz erre: 17985
Ha egy egyházfinak erkölcsös mentegetni a pedot akkor nekem is erkölcsös felróni magát a cselekményt és a mentegetést is....én refi vagyok, ott nincs ilyen baj mert nincs cöli...és a vita alapból ezzel kezdõdött, hogy miért baj a cöli?...hát ezért, mert természet ellenes és elferdíti a jellemet ezáltal....szerintem...oszt aki szerint nem az cöli lesz, de az én gyerekemet ne akarja egy ilyen a saját erkölcsére tanítani...:))

isti55 17985 2013. február 22. 19:08   Válasz erre: 17981
és akkor most mi legyen ? lepedofilozhatom az egész keresztény egyházat úgy "an blokk" mert a jog nem errõl speciel nem rendelkezik ?

isti55 17984 2013. február 22. 18:40   Válasz erre: 17983
mi az hogy betartatnám ! sõt !!! https://www.youtube.com/watch?v=Lu_WeIu9M7k

tsanyi 17983 2013. február 22. 18:25   Válasz erre: 17978
Még annyit, hogy van saját erkölcsi normád mint mindenkinek......,de mi van ha az csak Neked jó és másoknak nem....akkor Te ha hatalomra kerülsz betartatnád másokkal a sajátodat?.....tudom eszedben sincs, meg fúj hatalom meg ilyenek....,de akkor mire jók a saját külön bejáratú normák?....a belsõ világgal az a baj, hogy zárt....

tsanyi 17982 2013. február 22. 18:22   Válasz erre: 17980
Na látod, de ez legalább nem gyerekeket zaklatott hanem ember módjára nõkkel kezdett ki...:))...ha cölibes lett volna ebbõl nem lenne hír legfeljebb a hölgy fiát próbálta volna behálózni...

tsanyi 17981 2013. február 22. 18:21   Válasz erre: 17978
Az erkölcsre hivatkozni ezért nem lehet senkinek mert az folyton változik....akinek pl. a Horthy korszak erkölcse felelt meg annak erkölcsös volt a zsidó üldözés és a többi, aki a kádárét tartotta annak akkor a szoci erkölcs a jó, akinek a feudalista idõk erkölcse annak teljesen normális egy jobbágy senkiként kezelése és a többi......ezért nem kiálthatja ki magát senki etalonnak mert az csak az õ értékrendje amibe lehet, hogy olyan is belefér ami másnak nem.....az általános erkölcsrõl pedig a jog rendelkezik, hogy mit kell betartani és mit nem....és az is változik....

TomRed 17980 2013. február 22. 18:19  
"Betörte a nõket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta" http://nol.hu/belfold/betorte_a_noket_zaklato_lelkesz_orrat

Lehet, hogy nem csak a tanárok erkölcsét kellene vizsgálni?

tsanyi 17979 2013. február 22. 18:17  
Még az erkölcshöz kis kieg.....akkor itt tegyen igazságot egy magát erkölcsösnek tartó ember....mondjuk a magukat annak tartó hívek a baltás ügy óta eltûntek....tehát akkor jelenleg Mo.-n mit tekinthetünk erkölcsösnek?: http://osztjonapot.blog.hu/2013/02/21/hanyingerkuszob?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_22&utm_campaign=index

"És akkor el is érkeztünk a lényeghez. Van-e értelme ebben az országban egyáltalán erkölcsrõl beszélni? Ahol az egyik legpatinásabb egyetem hallgatói önkormányzata ilyet megenged magának, ahol egy parlamenti párt képviselõje olyan stílusban szól oda képviselõtársának, egy nõnek, hogy az embernek feláll a szõr a hátán, ahol a egy címeres ökör adhat tanácsokat a minisztériumnak az erkölcsrõl úgy, hogy saját bevallása szerint még õ maga sem felel meg az általa felállított erkölcsösségi kritériumoknak."

isti55 17978 2013. február 22. 18:15   Válasz erre: 17974
vazze Te olyan vagy Móricka ! mindenrõl csak "az" jut eszébe .
Neked a napi politika :)

de ha már belementem: (bár próbálok az eredeti témánál maradni)

"Az erkölcs az együttélés szabályozásának nem egyedüli letéteményese, hiszen a jog funkciója is hasonló. Az ~ sajátossága ebben az értelemben az, hogy az ember magatartását "BELÜLRÕL" !!!!!!! szabályozza."
Kislexikon (a kiemelés meg tõlem )

én nem politikusok miatt tartok be erkölcsi normákat .
viszont a "szavazófülke magányában" én dönthetek róluk, és lehet "megsértõdniük". :)

tsanyi 17977 2013. február 22. 18:07   Válasz erre: 17976
Tényleg nem csak az övék.....de egyedül náluk bocsánatos...:)

Kraszi 17976 2013. február 22. 18:03   Válasz erre: 17975
Ezt vagy két éve láttam egy pólón. Pont passzol... :)

tsanyi 17975 2013. február 22. 17:43   Válasz erre: 17972
És ez a pedofília és a teljes immoralitás melegágya...ráadásul õk mondják magukat szentéletûnek akik megtartóztatva magukat nagy kínok között tisztulnak meg....a cölibátus egy elég egyszerû ok miatt lett kötelezõ a katoknak....persze a világon mindenhol jelen volt és általában valamilyen tiltás miatt választották mint ahogy a katoknál is....a papság az 1000-es évek környékére és utána elvesztette a példa mutató szerepét mert a vagyonuk európa szerte nagy lett és a papok igen kicsapongó életet éltek miközben a jobbágyoktól elvárták az akkori erkölcs szerinti életet.....ez lett a fõ oka a kötelezõvé tételére....bár a kereszténység elején is volt aki megfogalmazta, hogy jó lenne a papoknál, de ez egyiket sem hatotta meg hisz soha sem a hit miatt lettek papok a papok ahogy most sem hanem a kevés tanulás által egy könnyû és gazdag élet reményében, nyilván voltak kivételek, de elég kevesen...pont annyian amennyi szentet tartanak most nyilván..:)))....oszt amikor a népek mindenfelé már lázongtak és ezt is felrótták akkor kötelezõ lett....és bevezették a pedofíliát mint elfogadott nõ helyettesítõt...mert ne mondjuk, hogy ez bármikor is zavarta a papokat....régen sem és most sem....csak most az zavarja õket, hogy napvilágra kerül a nyíltabb világban...

tsanyi 17974 2013. február 22. 17:33   Válasz erre: 17971
És ez a lényeg.....egy adott társadalomban szokásjog alapján elfogadott normák....amiknek az a tulajdonsága, hogy állandóan változnak ahogy fejlõdik vagy visszafejlõdik a társadalom......tán egy éve, hogy errõl beszéltünk itt amikor erkölcsre akartak nevelni derék magukat etalonnak tartó kollégák és szó esett ahogy qqriq is kérdezte, hogy mi az erkölcs?....hát igen, kinek mi.....azt látjuk, hogy a politikusoknak mi az erkölcs és azt is, hogy tõlünk nem ugyanazt várják el......viszont ha mi várjuk el azt amit tõlünk õk akkor vérig vannak sértve....:)))

TomRed 17973 2013. február 22. 15:54  
Erkölcstan oktatók oktatása: http://www.origo.hu/itthon/20130217-riport-a-tanaroknak-tartott-erkolcstan-orarol-az-apaczai-kiadonal-es.html?beuszo

Egész pozitív hangulatú cikk. :) Hátha mégis meg lehet oldani a feladatot hasznos eredménnyel?

isti55 17972 2013. február 22. 14:37   Válasz erre: 17969
szerinted...
õszerintük:http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerzetesrendek

isti55 17971 2013. február 22. 14:22   Válasz erre: 17970
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erk%C3%B6lcs
http://www.kislexikon.hu/erkolcs.html
mert a gugli a barátod :)
a második kérdésedre: nem kell...

qqriq64 17970 2013. február 22. 13:57  
Még mindig nem kaptam választ arra hogy mi az erkölcs.
Azért feltenném a következõ kérdést.
Ki és milyen alapon határozza meg hogy mi erkölcsös és mi nem?
Miért kéne nekem hallgatni rá?

qqriq64 17969 2013. február 22. 12:58   Válasz erre: 17964
Kurva egyszerû.
Dugni jóóó.
Ha életerös emberektõl elveszik ennek a lehetõségét az mindenképpen természet ellenes. Szerintem.

isti55 17968 2013. február 22. 12:00   Válasz erre: 17966
"aki nem tudja okítja !" :) persze hogy hiteltelen aki tudás, gyakorlat nélkül okít tanít.
Ez a papos példa erkölcs-tisztesség-ügyben talán nem volt "szerencsés".

isti55 17967 2013. február 22. 11:42   Válasz erre: 17963
:)
bár ha valaki tudja karcolni az aszfaltot a lábtartóval én meg nem akkor irigykedek rá , de korántsem tartom erkölcstelennek ! :)))

ztaki 17966 2013. február 22. 11:41   Válasz erre: 17964
isti: Szerintem ez valami olyasmi (legalábbis én így élem meg...), hogy ha a fiam például közlekedési elméleteket tanul, akkor az azt oktató tanárnak nem elég, hogy legyen errõl a tantárgyoktatásáról szóló végzettsége, és nem elég, hogy legyen vezetõi engedélye is, hanem õ maga is legyen gyakorló vezetõ.
És ezzel nem azt mondom, hogy az akinek CSAK oktatói végzettsége van az tuti, hogy rosszul csinálná... stb... stb... Hanem azt, hogy a legjobb eredmény eléréséhez teljesüljön mind a három feltétel és kész.
Hiszen a feltételeket teljesítõk közt is dúskálnék az oktatásra jelentkezõk között... - akkor miért ne közülük válasszak. (Aki nem teljesíti a feltételeket - az meg gyúrjon rá, hogy teljesíthesse.)

A papok kicsit eltorzult világáról meg annyit, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az õ világuk a torz. Lehet, hogy a miénk - én ebbe nem foglalnék állást... Persze véleményem van, de az most kevés az állás foglaláshoz. ;)

lendvai 17965 2013. február 22. 11:38  
Amúgy egy tanári diplomám (mérnök-tanár) nekem is van. De nem tartom magam alkalmasnak arra, hogy iskolában tanítsak, soha nem is mentem oda. Magántanárként elboldogultam, de a mai tizenévesekkel hadakozni már nem való nekem :-)

isti55 17964 2013. február 22. 11:36   Válasz erre: 17957
Vallás, hit. Egy gondolat erejéig veszem a bátorságot és hozzászólnék,
ill. kérdeznék.

Miért természetellenes a cölibátus ? (úgy tudom csak a római katolikus papokat "kényszerítik".)
Nem vagyok tisztában vallási kérdésekben. De nagy valószínûséggel nem a saját megélt tapasztalatai alapján kell azokat az erkölcsi parancsolatokat tanítani , terjeszteni, hanem kicsit régebbi tanokat.

lendvai 17963 2013. február 22. 11:35   Válasz erre: 17960
Hát ha te mondjuk olyasmit csinálsz, amit roppantul élvezel, valaki meg nem tud olyasmit csinálni ilyen-olyan ok miatt és emiatt utál téged és irigykedik, akkor a te tevékenységedet erkölcstelennek kiálthatja ki. :-)Egyébként egy norma, ami valószínûleg elég rugalmas határokkal lett megalkotva és társadalmanként is eltérõ. Emiatt aztán erõteljesen szubjektív is. Bizonyos norma szerint én is erkölcstelen vagyok, más norma szerint meg nem. Így aztán leszarom ki milyennek tart ebbõl a szempontból :-)

ztaki 17962 2013. február 22. 11:31   Válasz erre: 17959
lendvai: ebbe is van igazság... nagy... :)))

ztaki 17961 2013. február 22. 11:31   Válasz erre: 17958
Ezt úgy értem, hogy a tanári szakra jelentkezõk és azt elvégzõk nagyon nagy százaléka nem megy el tanítani, hanem a diplomával a zsebébe valami fizetõsebb állás után néz.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mondjuk egy 30 fõs végzõs csoportból 4-5-en mennek el tanári pályára. És (sajnos) ez a 4-5 fõ általában a csoport "aljából" kerül ki (tisztelet a kivételnek, mert természetesen olyan is van). Szóval a "régi" rendszerbõl azok mentek el tanítani, akik a felsõoktatás is bukdácsolva végezték el - nem véletlen van az a szólás-mondás, amit mindenki ismer (Aki tudja, csinálja, aki nem, az tanítja.)

Ellenben az új pedagógus életmodell felállításával ismét csábító lesz (lett?) a tanári pálya. Végre újra olyan emberek (is) oda kerülhetnek, akik szakmailag is toppon vannak (sûrû elnézést a jelenleg éhbérért tanítóktól...). De ezek az ember már rég elfelejtették a tanítás módszertanát - így tõlük tuti, hogy kérnék pedagógusi alkalmassági vizsgát.
A jelenleg tanítóktól meg gondolkodás nélkül kérnék egy szakmai alkalmasságit - és garantálom, hogy egy jelentõs részük (min. 10-20%) nem felelne meg neki. Tudom, hogy ez nem olyan túl nagy szám - de a gond az, hogy ebbõl 2 épp az én fiamat "tanítja"... ;)

qqriq64 17960 2013. február 22. 11:30  
Fejtse már nekem ki valaki hogy mi az az erkölcs.

lendvai 17959 2013. február 22. 11:22  
Privát véleményem szerint a szülõi státuszhoz sem ártana alkalmassági vizsga :-)

TomRed 17958 2013. február 22. 11:14   Válasz erre: 17956
"...az én szülõi véleményem szerint is legyen MINDEN tantárgyhoz alkalmassági vizsga (ez jó lenne, ha a diploma megszerzésének a feltétele lenn - mert jelenleg szinte bárki kaphat diplomát.)"

Ezt fejtsd már ki egy kicsit bõvebben. Úgy tudom egy szakma gyakorlásának feltétele maga a diploma megszerzése, az jelenti az "alkalmassági vizsgát".

Amennyiben olyan körülmény merül fel késõbb, ami veszélyezteti az illetõ tevékenységét, (például egy orvosnál az elkövetett mûhiba), akkor eltilthatják a szakmája gyakorlásától. De ezt csak bíróság teheti meg, nem például egy szülõi munkaközösség.

qqriq64 17957 2013. február 22. 10:18   Válasz erre: 17955
Például milyen erkölcsi alapon beszél nekem a család szentségéröl egy pap aki alapvetõen természetellenes életmódba van bele kényszerítve.

ztaki 17956 2013. február 22. 09:35   Válasz erre: 17954
Természetesen...

De alapvetõen nagyon sok ember él a földön... és köztük nagyon sok testneveléstanításra nagyon alkalmas ember van. Az ideális testsúly, testalkat környékén lévõk közül is ki lehet válogatni azokat, akik tökéletesen tudják tanítani ezt a tantárgyat. Nem kell egy-két kivétel miatt a gyakorlatbemutatást, a példamutatást feláldozni.
Elhiszem, hogy van olyan kövér, beteg tesi tanár, akit szeretnek a gyerekek. Én is szeretem a jegesmedvét, rozmárt... de futni inkább a gepárdtól tanulnék. ;)
A lényeg: az én szülõi véleményem szerint is legyen MINDEN tantárgyhoz alkalmassági vizsga (ez jó lenne, ha a diploma megszerzésének a feltétele lenn - mert jelenleg szinte bárki kaphat diplomát.) És mindemellett legyen még egy tanítási alkalmassági is (amit minimum egy módszertani oktatás elõz meg...).

A riporternõ azon kérdésére meg, hogy taníthat-e olyan ember erkölcstant, akinek nem lehet gyereke....
Na, erre is elhagzott a válasz - csak a tisztelt riporternõ nem fogta fel.
Az alaptörvénybe az van leírva, hogy a család az két házasságban élõ (külön nemû) ember és egy közös gyerek. Mivel az erkölcstan szerves része a család erõsítése ezért elvárható, hogy aki ezt a témát oktatja, az értse és valamilyen szinten élje is ezt a témát. Plusz mondta a fickó, hogy szerinte ez az alaptörvény szar - így a javaslatuk is szar...
Az, hogy a riporter nem fogta fel az oké - õ CSAK egy riporter, de te tanítasz is... úgy, hogy fogd fel, hogy mit mondott a kérdezõ. ;)

Amúgy meg ha valakinek nem lehet gyereke, akkor fogadjon örökbe (ez a javaslatba is benne van...) és akkor már is oktathat erkölcstant is - ezen ajánlás alapján.

És... ;)
Alapvetõen meg hadd várjam már el azt, hogy ha valaki az ideális családról, családmodellrõl gyõzködi a gyerekemet, akkor tegyen meg õ is mindent azért, hogy ennek részese legyen.
Egy jó családban élõ erkölcstantanár sokkal életszagúbban tudja az egészet tálalni, mint az aki gyerek után epekedik. Az epekedõ SOHA nem fogja megtudni, hogy valójában milyen is egy gyereket tisztába rakni, felnevelni... stb... És igen: a gyerektelen emberek ilyen szempontból kevesebbek, mint a gyerekesek. Mit nem lehet ezen vállalni?

isti55 17955 2013. február 22. 09:22   Válasz erre: 17951

Mire gondolsz "szemforgató ájtatosság" alatt ?
Az erkölcs és a tisztesség két különbözõ fogalom . (szerintem)

Taro 17954 2013. február 22. 09:21   Válasz erre: 17953
én is megnéztem.
Szerintem meg a riport közben kezdi felfogni, hogy micsoda baromságot csináltak és próbálja menekülõre fogni.
Aztán már csak egyetlen kérdésem lenne:
hallottál már olyan tornatanárról, aki 130 kg és éppen az infarktus elõtt van, de a gyerekek szeretik és általa megszeretik a testnevelést?

Én igen és így az a véleményem, hogy a 130kg-os, infarktus közeli, de hiteles tanárt ne váltsák le.

ztaki 17953 2013. február 22. 09:10   Válasz erre: 17950
Végig néztem (kb. félig...) és tisztán látszik belõle, hogy a riporternõ véletlen sem akarja felfogni, hogy mit mond a másik...
Ez sajnos általános - a legtöbb ember a maga igazságát olyan erõsen és hangosan mondja, hogy közben elfelejti meghallani a másik szavába rejlõ igazságot.
Amirõl õ papól az úgy általában a pedagógusokra vonatkozik... amirõl a megkérdezett az meg arról, hogy az erkölcstant olyan tanár taníthassa, amelyik megfelel a jelenlegi (elvileg rossz) törvényi definícióknak... Még õ maga is elismeri, hogy a javaslat morbid és értelmetlen, de ezzel arra akarják felhívni a törvényalkotók figyelmét, hogy valószínûleg az alaptörvényben megfogalmazottakkal is gond van. Kb. errõl szólt a mûsor.

Amúgy meg tényleg nem baj az, hogy a testnevelést nem egy 130 kg-os, szívinfarktus elõtt álló ember tanítja... és az se baj, ha a magyar tanár nem diszlexiás... esetleg az idengennyelvtanár nem süket-néma, a töritanár nem valami elvakult szélsõséges nézeteket valló párt alapítótagja.... stb... stb... mert mondhatjuk, hogy ez mind magán ügy, de egy jó tanár mindig is életszagú példákkal fog dolgozni, erre meg a legjobb a megélt példa.

eröt 17952 2013. február 22. 08:39   Válasz erre: 17951
Igazságod vagyon.

qqriq64 17951 2013. február 22. 08:23   Válasz erre: 17950
Érdemes lenne egy vitát nyitni arról mit jelent a 21. században az erkölcs fogalma. Gyanítom nem ugyanazt mint 100 évvel ezelõtt.
Én nem szeretem ezt a szòt mert nekem valahogy a szemforgató ájtatosságot jelenti.
A tisztesség fogalmát kifejezöbbnek és idöszerübbnek tartom.

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők