28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

lendvai 17950 2013. február 22. 00:38   Válasz erre: 17943
Hat szerintem eleg siralmas egy eloadas volt. Szegeny fickot, aki velemenyem szerint a logika nelkul, ketsegbeesett erolkodessel osszerakott mondatai alapjan nem alkalmas nyilvanos ervelesre, valakik odakuldtek hogy kepviselje oket. Raadasul egy olyan temaban ami valoszinuleg onmagaban is darazsfeszek. Azt mondjuk elismerem hogy valoszinuleg nehez egy nyilvanos forumon ugy osszerakni a mondandomat hogy az vegig megfeleljen az eredeti tartalomnak, mikozben a masik fel keresztkerdesei folyamatosan formaljak az egeszet. De biztos vannak akik profik ebben, azoknak kell ilyen vitakra elmenni. Egy dolog azert eszembe jutott: ha a szulok (akik ugye panaszkodtak es akik kepviseleteben ez a joember megjelent) erkolcsosen nevelik a gyerekuket, akkor miert is van szukseg kulon erkolcstan oktatasra? Az iskolaban inkabb a valos tudast kene felepiteni, nem ilyen dolgok moge bujni mint erkolcstan es hittan. Tudom, ez egy idealizalt helyzetkep, tul sok valtozo van ebben a temaban es sajnos tipikus hogy tamadni mindig egyszerubb es kovetendobb mint gondolkodni es tenni erte.Ha en egy csalad tagja vagyok es a csaladomban ugy foglalkozom a gyerekemmel ahogy azt egy egeszseges eletszemlelettel el lehet varni, akkor van lehetosegem erkolcsos nevelesben reszesiteni a gyermekemet. Ha ez nem megy es az iskolatol varom azt is, hogy a csalad szerepet atvegye, akkor megbuktam mint szulo es megbukott a csaladom. Es akkor csatlakozhatom a tobbi panaszkodo szulohoz es harithatom at a felelosseget az iskolara es a pedagogusokra. Szomoru!

qqriq64 17949 2013. február 21. 22:38   Válasz erre: 17944
Gondolj bele...
Ez egy tanult ember. Biztos vagyok benne hogy toronymagasan nagyobb iskolai végzettsége van mint nekem. Ez az ember ajánlásokat tehet a Magyar közigazgatásnak oktatási kérdésekben. Bazmeg ehhez képest a polgár Jenõ az egy IQ bajnok.

qqriq64 17948 2013. február 21. 22:28   Válasz erre: 17940
Na akkor beszéljük meg...
Nem vitatom hogy mindenkinek a fejében van egy ilyen lista.
Ne legyünk álszentek ha beköltözik egy jó csaj a szomszédba csak belistázzuk fejben hogy dugnánk mint a lopott biciklit.
Nincs ezzel semmi baj. Ezt úgy hívják hogy MAGÁNvélemény.
Ezzel szemben az írott szónak súlya van. Merthogy megmarad és mint a mellékelt ábra mutatja NYILVÁNOSSÁGRA kerül.
Még akkor se lenne probléma ha Gipsz Jakab huszonnyolcadik senki a hellókittis emlékkönyvébe leírja hogy a Bélának jó segge van.
A fõ és legnagyobb probléma hogy akik ezt a listát készítették azok DÖNTÉSHOZÓ pozícióban vannak. Emberekrõl döntenek. Iskolai kollégiumi férõhelyekrõl javadalmazásokról ha úgy tetszik sorsokról.
Na itt van a probléma. Itt már minden leírt szónak véleménynek megbélyegzésnek komoly anyagi vonzata lehet.Ha dugható akkor adunk neki kollégiumi szobát ha libsi feje van akkor nem.
Ilyen aspektusból kéne nézni a dolgot.

tsanyi 17947 2013. február 21. 18:07  
Hm....egyenlõre nem kommentálnám, illetve annyiban, hogy sokan gondolják már ezt: http://vagogabor.blog.hu/2013/02/21/nemcsak_taho_hanem_gyava_is_vagy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_21&utm_campaign=index

tsanyi 17946 2013. február 21. 13:22   Válasz erre: 17945
Nyilván szóltak neki, te figyejjé, csinálj egy ilyen szervezetet és akkor jó pénzt kapsz mert rendszeresen tanácsokat adsz a m kinisztériumoknak oszt jó napot...nem jársz rosszul....

tsanyi 17945 2013. február 21. 13:04   Válasz erre: 17944
Nem egeszen. Inkabb meglhetes, kozben kiderult, hogy nincs mogotte senki, egyedul van a szervezetben. Azert kellenek az ilyenek, hogy a kormanyok elmondhassak civilekkel egyeztetve hozzak a torvenyeket.

Taro 17944 2013. február 21. 12:56   Válasz erre: 17943
rettenetes. :-(
Ez az ország a hülyék, prûdek, elmeroggyantak paradicsoma?

drfarago 17943 2013. február 21. 12:31  
Az év riportja:

http://atv.hu/videotar/20130220_keszei_sandor

isti55 17942 2013. február 21. 09:03  
Szolnokon már tudják rendet ! Van is prüszkölés a huligánoktól :https://kuruc.info/r/26/108272/

tsanyi 17941 2013. február 20. 22:42   Válasz erre: 17940
Amíg nem vagy érintett...nézem a blogokat és ugyanezt a mentést olvasom a jobbikosoktól.....pedig ez nem bagatell...nagyon nem....

TattooedAngel 17940 2013. február 20. 21:16   Válasz erre: 17938
Vihar a biliben az egész sztori...

Wombi 17939 2013. február 20. 20:06  
Amikor egyetemre jártam egyik tanárom hívta úgy, a HÖK-öt, hogy HÖK maffia, szerinte Miskolcon a HÖK-ösök nem engedték a villamos kar megalakulását stb., meg hogy akinek a HÖK-ben volt valami poziciója annak késõbb szereztek/intéztek állásokat az egyetemen, pl.: koli igazgató stb.

Azért nem kell a HÖK-öt félteni, általában õk a legnagyobb ingyen élõk az egyetemen. :D

tsanyi 17938 2013. február 20. 19:54   Válasz erre: 17937
"Te talán anno nem vezettél egy ilyet a fejedben?"

...nem...akit meg akartam azzal kikezdtem és vagy összejött vagy nem.....de ahogy bagatellizálod épp azzal mélyíted....azt hozod fel, hopgy mi van akkor ha rólad is készült ilyen?...hogy mivan?....hát az, hogy 20 év múlva ha leszel valaki igen kínosan érinthet majd vagy a gyerekeidet.....ez mellett nem lehet elmenni, nagyon nem szeretnék az én lányaimról ilyen adatokat bárhol meglátni....volt már rá példa és elég aljas dolog volt amit sima irigység szült.....tehát soha sem valami magasztos célra készülnek az ilyen listák hanem aljas féreg felhasználásra.....ha pl. a Te adataid között ratyizsidó szerepeéne mert abban a õpillanatban annak látott a listázó akkor mi van?...ki biztosít arról, hogy igazat írtak bele?....

TattooedAngel 17937 2013. február 20. 19:43   Válasz erre: 17934
Ezt egyébként alá tudom támasztani: akinek van haverja a HÖKnél, annak biztos, hogy lesz kolis férõhelye és még sok mása is. Nálunk az ELTE TTK-n sem mûködött másképp a dolog... De ez miért is meglepõ ebben az országban? Pontosan ugyanaz, mint a Parlament, csak kicsiben.
Nem mellesleg ez a listázás dolog egy hangyányit nagyon túl van lihegve. Tételezzük fel, hogy leírta valaki rólam az egyetemen egy listára, hogy hosszú hajú, tetovált, rocker, akinek bizonyos témákban szélsõséges véleménye van. Szerepel ebben bármi olyan, amit nem tud rólam mindenki? Kurvára nem...
Az meg, hogy a srácok a csajokról listát vezettek, hogy kit hogy kéne megdugni... na ne bomoljunk már! Te talán anno nem vezettél egy ilyet a fejedben?

TattooedAngel 17936 2013. február 20. 19:36   Válasz erre: 17933
Egyébként te láttad, hogy nézett ki ez a lista? Én igen. Gyakorlatilag közösségi portálokról leszedett infok voltak rajta, az író személyes véleményével. Nem mellesleg az Internet korában nem kell listázni se, fél pillanat alatt elõszedhetõ mindenkirõl mindenféle... Nem is nagyon van már súlyuk ezeknek, csak az elején voltak, míg újdonságnak számított.

tsanyi 17934 2013. február 20. 18:23  
Meg ez miatt gáz jelenleg......és ilyen férgektõl függ(ött)egy diák sorsa?...szégyen: http://www.origo.hu/itthon/20130220-eltes-diakok-a-hok-listabotranyrol.html

"Minden megkérdezett azt mondta, hogy a HÖK nagyon népszerûtlen az egyetem hallgatói között. Egy 23 éves lány szerint "a HÖK-ösök intézik a kollégiumi helyeket és a szociális támogatásokat, amit egyértelmûen pártszimpátia alapján osztogatnak, a lista hátterében is ez állhatott". Egy másik, szintén 23 éves lány szerint a HÖK mûködése hasonló, mint a maffiáé: saját lekötelezettjeiket, kiválasztottjaikat juttatják helyzeti elõnybe, "miközben az egyetem jó hírét viszik vásárra".

tsanyi 17933 2013. február 20. 18:10   Válasz erre: 17932
Ezzel kapcsolatban itt: http://varanus.blog.hu/2013/02/20/az_elte_btk_hok_elrendezte_a_jobbik_valasztasi_eselyeit?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_20&utm_campaign=index elég jól összefoglalják, hogy m i a baj vele....

...de egy példa, mi van ha lesz feleség, gyerek, jó állás mkindkettõtöknek mire egy jó Ismerõs" elõveszi a listát és röhögve terjeszti a nejedrõl, hogy: jé az egy kis dugható k@rva a libbancs bandából(vagy jobbos tetszés szerint) és megvolt az egész kolesznek.......és ezért szép lassan ellehetetlenültök a baráti körben, melóhelyen mindenhol.....egy ilyen lista aljas és gyáva tetû dolog....mint minden bolsi/náci tevékenység....

TattooedAngel 17932 2013. február 19. 22:15   Válasz erre: 17928
Egy ilyen lista mindenkinek van a fejében, legfeljebb nem írja le... Ahhoz meg, hogy normális helyen kapj állást, egy teljesen másik listában kell szerepelned...

tsanyi 17931 2013. február 19. 20:21  
És innen: http://tuzkoves.blog.hu/2013/02/19/eleg_a_rizsabol_de_zsigabol_is?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_19&utm_campaign=index ez a hsz ami igaz..:

"Egy rendes demokráciában leváltatnák. Egy rendes diktatúrában a fõnök félreállíttatná. Egy rendes anarchiában lelõnék.
Rendetlen ország ez mindenhogy. "

tsanyi 17930 2013. február 19. 20:13   Válasz erre: 17929
Azért az eszem megáll....ki a fene gondolt ilyenre az elõzõ rendszer után?... tényleg azt hittem, hogy ezt a náci/komcsi tempót legalább ezen a szinten elhagytuk végre erre kiderül, hogy nem...sõt épp a fiatalok közül kerülnek ki ilyen senkiháziak...

qqriq64 17929 2013. február 19. 20:08   Válasz erre: 17928
Aha...
Azon leszek hogy ne ott járjon egyetemre:)))))

tsanyi 17928 2013. február 19. 19:59   Válasz erre: 17927
Alapból arról, hogy a höok a jobbik keltetõje és, hogy õk rendelkeznek egy csomó pénz felett.....,de a lényeg a listázás ahogy a gólyákat különbözõ tulajdonságaik alapján rendszerezik és nyilván tartják.....ezt a listát késõbb bármire felhasználhatják....gondolj bele, a fiad az egyetemen bekerül egy ilyen listába....a listázó egyetemi társ aki be skatulyázza politikus lesz vagy tanácsadó, de általában valami fejes...a fiad jelentkezik valahová melóra ahol ez a gané a góré és elõveszi a listát amin rajta van és aszerint kirúgja vagy felveszi....na ez az aljas...

qqriq64 17927 2013. február 19. 19:54   Válasz erre: 17926
Ez olyan zavaros írás hogy fogalmam sincs mirõl szól.

tsanyi 17926 2013. február 19. 19:49  
Ettõl ugyanaz a jobbik mint a többi párt....a net világában nincs már titok....nekem errõl eddig fogalmam sem volt, de sejteni lehetett....ez a lista ügy amúgy undorító....ezt a listát nyilván eltették és felhasználják majd az életükben....féreg igazi bolsi dolog..: http://labjegyzet.blog.hu/2013/02/19/a_hok-os_listat_csak_soros_bacsi_csinalhatta?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_19&utm_campaign=index

tsanyi 17925 2013. február 19. 19:15   Válasz erre: 17924
Ha a mostani kormány és patrónusaik fotóit megnézzük alig lehet megkülönböztetni egy 70´-es évekbeli pártfotó sorozattól....még a beállások és testtartások is ugyanazok...igaz egy tõrõl fakadnak...:))

qqriq64 17924 2013. február 19. 19:02   Válasz erre: 17923
Az egyik hozzászólásból:
"szép kommunista feje van mind a háromnak."
:))))))))))))))))))))

tsanyi 17923 2013. február 19. 18:54  
Így fenyítik be egymást keresztyényi módon az igaz keresztyények?....: http://vastagbor.blog.hu/2013/02/19/bajosan_gusztustalan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_19&utm_campaign=index

tsanyi 17922 2013. február 19. 18:36  
Egy kis székely zászló történelem....nem is tudtam, hogy azt ami miatt most épp vita volt mindössze 9 éve "tervezték"....,de itt vannak az igaziak, miért nem ezek közül választottak?...ez nem szekálás hanem érdeklõdés, van egy csomó szép és valóban történelmi, miért kellett egy új? : http://www.epitettorokseg.ro/index.php?o=zaszlo_katalogus

isti55 17921 2013. február 19. 18:04   Válasz erre: 17919
kezd "összeomlani" a bankrendszer ? :) a bank ahol a hitelem van "elfelejtette" értesíteni a partner bankot, (ahonnan utalok) az adatváltozásairól. én jártam utána , ugyan má' had utaljak ! :)))
fordított esetben ha te hibázol kettéharapják a torkodat. :)

isti55 17920 2013. február 19. 17:16   Válasz erre: 17918
Az a baj hogy "ellentmondást" bármely politikai csoportosulástól idézhetnél (-nék)kisujjból kirázva. Telelinkelhetném a levelem de nem fárasztok senkit. Valóban a hívõknek szelektív emlékezete van.
És egy "hívõtõl" objektivitást elvárni...?
-Én próbálok védekezni, hogy pl ...TV-t is meg ...TV-t is nézek, és
olvasok bevallottan cionista, és nem bevallottan anticionista "hírportálokat" is- kommentekkel együtt !!!-. na ott aztán sötétség, nem objektivitás :)
Van is nagy katyvasz a buksimba, de próbálok rendet rakni több-kevesebb sikerrel :)))
Egy általam elõítéletesen megvetett rádióban hallottam egy érdekes gondolatot : Mo-on nincsenek politikusok, csak agitátorok, államférfiakról meg nem is beszélve...

Gixef 17919 2013. február 19. 15:00  
Hmmmm.
Párom tegnap,meg ma is kapott SMS-t egy 40-nel kezdõdõ telószámról hogy elmaradt törlesztõrészlete van.Viszahívás- felvette egy hölgy az E...e banktól,rövid tanácstalanság után megnézte a gépén,közölte hogy nincs is se tartozása,se számlája!!Szerintetek ez meg hogy lehet?Honnan veszik a bátorságot,vagy csak emberi tévedés???

tsanyi 17918 2013. február 19. 10:05   Válasz erre: 17916
Az a baj, hogy az iulyen ellentmondásokat hiába teszi be az ember....a hívõt nem érdekli mert ha véletlenül kiderül a vezér hazugsága akkor arra is azt mondja, hogy a mocskos ballibek ármánya meg küélönben is, a vezérnek igaza van......akik meg nem hívõk azok úgyis tudják ezeket......

Taro 17917 2013. február 19. 08:04   Válasz erre: 17910
jó sz@r a mi kölkeinknek.
Semmi frusztráció, betartás, kinézés.
Szerencsétlen gyerek csak kapkodja a fejét, mert nem érti mit akarnak ezek az ördögi tanárok! Állandóan csak pátyolgatják, segítik.
A rohadékok. :-)

TomRed 17916 2013. február 18. 21:14  
Milyen szép tandíj ellenes beszédet találtam: http://2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38

"Kedves Barátaim! Azt se felejtsük el, hogy ha valaki azt figyeli, hogy merre tart a világ, s benne Európa, akkor azt fogja látni, hogy a tudás felértékelõdik, és felelõsségem teljes tudatában mondom Önöknek, hogy Magyarország, a Kárpát-medencei magyarság jövõje ma jobban függ a tudástól, mint a pénztõl. Aki a tudás elõl rekeszti el az utat, az lerövidíti, megkurtítja, megkárosítja Magyarország jövõjét."

Még egy idézet innen, amit sokszor emlegetnek:
"És mondjuk meg a fiataloknak, hogy persze tudjuk mi, – az orvosok példája jól mutatja mindezt –, hogy olyan állásajánlatokat érhetnek el külföldön, amely csábításnak nehéz ellenállni. És amíg küldi is az ország vezetõje, és azt mondja, hogy akinek nem tetszik, az elmehet, akkor el is fognak menni."

Itt pedig az, ahogy valójában elhangzott, nem az alkalmazottakra vonatkozóan, hanem az adót, járulékot optimalizáló cégekre:
http://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

Taro 17915 2013. február 18. 19:48   Válasz erre: 17914
Vannak, de õk inkább az elméleti alaptantárgyakat oktatják.
De tudom azért, hogy mirõl beszélsz. :-)

TattooedAngel 17914 2013. február 18. 19:46   Válasz erre: 17911
A pedagógiai érzék nálam a tudás átadásának a tehetségét/képességét hivatott jelölni.
Tudom, hogy te piacon dolgoztál, nem is rád gondoltam. Viszont szerintem tökéletesen tudod, hogy hány olyan oktató van egyetemen, aki életében 2 percet nem dolgozott a versenyszférában...

akelavedel 17913 2013. február 18. 19:45  
"Egyetemen nem pedagógia kell, hanem egy szakterület mély ismerete, gyakorlati tapasztalatai és a tudás átadásának tehetsége. "

Ezzel teljes mértékben egyetértek.

Valamint köszönöm a válaszod

tsanyi 17912 2013. február 18. 19:45   Válasz erre: 17908
Hogy ez mennyire igaz!.....szégyen, hogy egy kuszaszem és társai minden oldalról akik igazi üzletet és felelõsséget még álmukban sem láttak bárhol is tanítsanak...:((

Taro 17911 2013. február 18. 19:43   Válasz erre: 17909
gazdasági-, jogi alapismereteket.
Angyalnak jelezném, hogy én pl. meghívásra érkeztem a SOTE, majd a PTE tanárának, mivel a piacon csináltam olyasmit, amire mindenki felkapta a fejét.
Egyetemen nem pedagógia kell, hanem egy szakterület mély ismerete, gyakorlati tapasztalatai és a tudás átadásának tehetsége.

qqriq64 17910 2013. február 18. 19:39   Válasz erre: 17906
Detto itt.

akelavedel 17909 2013. február 18. 19:38  
Taro: megkérdezhetem, hogy mit oktatsz?

TattooedAngel 17908 2013. február 18. 19:38   Válasz erre: 17903
Na az egyetemi oktatást is hagyjuk! Mindjárt az elsõ probléma, hogy ott nem tanárok oktatnak (amivel nem lenne baj, de sokszor nulla pedagógiai érzékû, teljesen alkalmatlan emberek), a másik pedig, hogy olyanoktól kéne a szakmát eltanulni, akik a versenyszférában éhen döglenének... Így nem csoda, hogy a pályakezdõ diplomásokkal szinte senki sem akar kínlódni, lévén közel nulláról kéne megtanítani nekik, hogy is mûködik ez a valóságban...
A tanárok tiszteletérõl pedig annyit, hogy a többsége a minimálbért sem érdemelné meg, nem hogy a mostani fizetését! Az ilyeneken mit tiszteljenek a gyerekek? Azt, hogy õ a tanár? Ez önmagában édeskevés ám!

tsanyi 17907 2013. február 18. 19:31   Válasz erre: 17905
"Amit most látsz a középiskolában, az nem a liberális oktatáspolitika következménye. Sokkal inkább a selejt tanárképzõé, a motiválatlan-, rossz tanáré, stb. "

....erre van családbeli példám...tanárcsaládbúl származom, szüleim és pár tesóm is az....az egyik bátyám felesége könyvtáros volt, de a Szabó Ervin lerakatát ahol volt vagy 20 évig bezárták így átképezte magát tanárnak....nem kellett volna...mondta, hogy a gyerekeket utálja mint a sz@rt és csak vezényszavakkal kommunikál velük.....mivel anyám/apám olyan tanár volt akiket a végzõseik halálukig meglátogattak évtizedek múltán is ez nem esett jól....és zömében ilyenek vannak, ha találni még igazi tanárt az üdítõ tud lenni...

Taro 17906 2013. február 18. 19:26  
Saját élmény:
A fiam 7 évet járt Magyarországon iskolába. Nem szeretett oda járni és nem szerette csak egyetlen egy tanárát (pedig vagy 10 tanár tanította).
nem is tanult valami jól.
Aztán átjöttünk Ausztriába és láss csodát, a gyerek már szeretett iskolába járni (pedig még a nyelvet sem ismeri és cikizték érte).
Azt mondja, hogy itt a tanárokat valahogyan érdekli, hogy õ miben jó. Minden megmozdulásukkal segítik és ezt nem érti, hogy miért.
pedig ha valahol, hát itt liberális az oktatáspolitika.

Taro 17905 2013. február 18. 19:23   Válasz erre: 17903
Ha megengeded, védeném egy kicsit a mundér becsületét (lévén magam is oktatok).
"A régi porosz módszer elavult ez igaz, DE egy nagy elõnye volt megtanította a diákot, hogy tisztelnie a kell a tanárát."
A porosz módszer ilyet nem tett. A diák nem tisztelte, hanem félte a tanárát.
A tiszteletet a tanárnak kell(ett) kivívnia a diákjai körében a szakmai tudásával, emberségével, segítõkészségével, stb.
Nem akarok nagyképû lenni, de engem pl. tisztelnek a diákjaim (talán mert én magam is tisztelem õket). Sõt! Nálam a kollokviumon mindent használhat a diák. Könyvet, jegyzetet, puskát, bármit. Csak nem beszélhet. Ezt viszont tiszteletben tartják.

Amit most látsz a középiskolában, az nem a liberális oktatáspolitika következménye. Sokkal inkább a selejt tanárképzõé, a motiválatlan-, rossz tanáré, stb.
A gyerek nevelése nem az iskola, hanem a szülõ feladata.

tsanyi 17904 2013. február 18. 19:14   Válasz erre: 17903
"A régi porosz módszer elavult ez igaz, DE egy nagy elõnye volt megtanította a diákot, hogy tisztelnie a kell a tanárát.

Menjetek most be egy középiskola vagy egyetemi órára és látni fogjátok a liberális oktatás eredményét. "

...errõl beszéltünk....van rá megoldás a poroszos tekintélyelvûség nélkül is.....ahogy már nyugaton is megoldották....aki nem felel meg azzal nem szórakoznak hanem eltanácsolják....ezért ha abba a suliba akar járni megembereli magáét, ha nem akkor marad a gettó...

akelavedel 17903 2013. február 18. 19:09  
Ehhez az okítás témához én is hozzá szolnék.

3.X-emet taposom és suliba járok.
Fizetek is érte mint a katonatiszt, csak azért írok sulit mert amit most azegyetemen tanítanak az lényegében egy nagy rakás fos.

Villamosmérnök akarnokként elvárnám, hogy a tanórák 80%-a legalább szakmai törzsanyagot tartalmazzon,de kis hazánkban valamiért nem így van csak néhány tantárgy: fizika történet, mikro és makróökönómia, optimalizálás, numerikus módszerek(elfajzott matek).... és még sorolhatnám ezek a tölteléktantárgyak valahogy
minden félévben bekerülnek és ezekkel van a legnagyobb szopás, de a szakmai tantárgyakat pikk-pakk meglehet csinálni na nem azért mert annyira okos vagyok hanem mert a tanár tudja, hogy ami anyagot ledarál 3*4-órában(levelezõ okítás) az olyan minõségû amivel kitörölhetjük. Ezért is lehet puskázni orrba-szájba namármost ha szakmai tantárgyakat tanítják 3*4-órában , de a töltelékeket pedig 6*4-órában akkor drága oktatási politikusaink és államtitkáraink hogyan is gondolhatják azt, hogy így a mérnökökkel innovációs fordulatot lehet véghez vinni, ezálltal az országot a fejlõdés útjára terelni

Hozzáteszem az oktatóim nagy része igen kedveli a levelezõs diákokat mert velünk nem nagyon kell kínlódni, érdekes módon tudjuk hol a helyünk mit és honnan kell megtanulni, hogyan kell vizsgán viselkedni(ülésrend) etc. (nincs köztünk 30 évesnél fiatalabb)

A nappalin más a helyzet a mostani diákok nagy része azt sem tudja miért van ott csak azt tudja , hogy neki kell egy diploma mert majd azzal õ lesz a világ ura. Én már tudom nem így lesz.

A régi porosz módszer elavult ez igaz, DE egy nagy elõnye volt megtanította a diákot, hogy tisztelnie a kell a tanárát.

Menjetek most be egy középiskola vagy egyetemi órára és látni fogjátok a liberális oktatás eredményét.

TattooedAngel 17902 2013. február 18. 19:08   Válasz erre: 17901
A régi dolgok (pl. könyvek) egyáltalán nem feltétlenül rosszak, de fel kell kelteni az érdeklõdést irántuk. Ha egy olyan embert viszel fel a Hringre, aki életében nem ült még motoron, jó eséllyel többet nem is fog akarni...

tsanyi 17901 2013. február 18. 18:45   Válasz erre: 17899
Most volt néptánc fellépésen a Kriszti....:)).....,de amúgy igazad van, ez a lényeg...a világ változik és mindig változtatni kell az oktatáson is különben lemaradunk ahogy most is történik....még mindig azt mondjuk, hogy bezzeg a régi oktatásunk milyen jó volt...igen, akkor.....a baj, hogy most is éppen úgy és éppen azokat oktatjuk csak az már elmaradott....és a mostaniak meg méginkább visszahoznák a múltat...

tsanyi 17900 2013. február 18. 18:43  
Ez van, nincs mit magyarázni bár próbálják: http://azamerikaifiu.blog.hu/2013/02/18/iden_se_vallaljuk_a_felelosseget?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_18&utm_campaign=index

"Esetleg be lehet vállalni, hogy elbasztuk, hogy nagyon mást kellene? Bizony, lehetne ezeket is, a kormány azonban inkább ismét bûnbakot keres. Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára rádióinterjújában a "még számukra is meglepõ adatokkal" kapcsolatban elsõdlegesen "külsõ okokat" emleget. De idén már, jövõre meg pláne beindul a növekedés, az elrugaszkodás! Becsszóra. Hogyan is lehetne másképp? Csak hinni kell. Az a legfontosabb.

Komolyan kérdezem: meddig lehet még egyszerûen másra mutogatni? A külföldre? A titkos összeesküvõkre? Az elmúlt nyóc évre? Azt gondolnám, egy ország irányításába nem nagyon fér bele, hogy a terület vezetõi annyival összegezzék a katasztrófát, hogy meglepte õket, hogy nem számítottak rá. De vajon eljön majd az az idõ is egyszer, amikor a hatalom felelõsséggel, ne 'adj Isten számonkéréssel jár? Remélem, de illúzióim nincsenek: ez itt Magyarország."

TattooedAngel 17899 2013. február 18. 18:39  
A mai fiatalokkal is lehet mit kezdeni, csak nem azokkal a módszerekkel, amikkel próbálkoznak. A korábbi generációnál lehet, hogy bejött a poroszos nevelés, mert ebbe nõttek bele, de azóta felnõtt egy generáció, aminek ez idegen és csak ellenállást váltasz ki belõlük vele.
Vegyünk egy olyan példát, mint az ének-zene oktatás! A népdalok még az én generációm fülének is idegenül csengenek, pedig már közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz. Akkor mit mondjanak a mostani gyerekek? Mivel idegen nekik a dolog, nem is fogják megkedvelni a dolgot és foglalkozni se fognak vele. Az egyetlen út az lenne, hogy az igényesebb könnyûzenén keresztül felkelteni az érdeklõdésüket és utána már el lehet menni a komolyzene felé, biztos, hogy többen is lennének, akiket megfogna a dolog. Ezzel a poroszos hülyeséggel viszont elvadítják még azt is, akiben esetleg lenne valami... Ugyanezt a példát rá lehetne húzni még rengeteg tantárgyra.
Arról most ne beszélgessünk, hogy ehhez kéne egy megfelelõ tanári/tanítói gárda is. Egy barátom idén végzett az ELTE TÓK-on tanítóként... na amiket mesélt, nem is csodálom, hogy a tanítói kar egy sapka szart sem ér!

Taro 17898 2013. február 18. 18:28   Válasz erre: 17896
igen. A demokrácia nem egy stock állapot, hanem inkább egy folyamat, mely folyamatban tartunk valahol.

Taro 17897 2013. február 18. 18:27   Válasz erre: 17892
Nincs itt ellentmondás. Attól hogy nekünk jobb, még lehet a többségnek rossz. Aztán az is lehet, hogy értelmetlen jó/rossz szelekcióba bonyolódni.

tsanyi 17896 2013. február 18. 18:25   Válasz erre: 17894
A demokrácia szerintem sosem lesz befejezve így mindig lehet kezdetlegesnek és visszalépésnek nevezni az épp hatalomra kerültet, de épp az a jó benne, hogy csak adott ideig kell elviselni mert LEVÁLTHATÓ......és ez a lényeg....egyszer jobb máskor rosszabb vezetõség kerül fölénk, de ha nem tetszik akkor legfeljebb 4 évre.....míg ha diktatúra, monarchia vagy bármi más autokrata hatalom van akkor az legalább addig jó vagy rossza amíg a góré él....

Taro 17895 2013. február 18. 18:25   Válasz erre: 17892
Attól még, hogy bizonyos dolgokban más a véleményünk, nekem egyáltalán nem esik nehezemre, hogy tiszteljelek. Bõven tettél az asztalra, hogy megkövetelhesd a tiszteletet és ezen nem ront semmit, ha valamiben más a véleményed.

Taro 17894 2013. február 18. 18:22   Válasz erre: 17893
Ez pont a demokrácia kezdetlegességébõl fakad. :-(
Õszinte részvétem, és ha gondolod szívesen segítek (ehhez pl. nagyon értek).
éppen pénzbehajtást játszik az állam és minden intézménye. Ez nem demokrácia (még látszatra sem).

lecso 17893 2013. február 18. 18:05   Válasz erre: 17891
Értem. Nyilván közrejátszik a véleményembe, hogy gyerek voltam az átkosban, és semmi gondom nem volt. Most meg demokratikusan talált a NAV egy millát rajtam....

lecso 17892 2013. február 18. 18:03   Válasz erre: 17890
Pacsit rá, az eddigi pengeváltásaink után volt furcsa.

"Nem feltétlenül jó a változás. Lehet, hogy nem jó, nem rossz, egyszerûen csak más. De nekünk bizonyosan jobb, hiszen belõlünk fakad. "

Itt szerintem ellentmondás van.

Taro 17891 2013. február 18. 17:58  
A politikai berendezkedések közül egyenlõre nekem csak a demokrácia felel meg. Ha a politikai berendezkedéseket összességében, elõnyeikkel, hátrányaikkal együtt vizsgálom, akkor messze a demokrácia a ma ismert berendezkedések közül a legjobb (legélhetõbb).

Taro 17890 2013. február 18. 17:56   Válasz erre: 17889
Nem feltétlenül jó a változás. Lehet, hogy nem jó, nem rossz, egyszerûen csak más. De nekünk bizonyosan jobb, hiszen belõlünk fakad.
A pajtásozással nem akartalak megbántani, sõt.
Ha megbántottalak bocsánat (tényleg nem volt szándékos).

lecso 17889 2013. február 18. 17:49   Válasz erre: 17888
Akkor csak a pajtásozást feletsd el.

A változás az olyasmi mint a demokrácia? Csak jó lehet?

Taro 17888 2013. február 18. 17:44   Válasz erre: 17887
Nekem nincs bajom veled.
Anyukámnak sincs baja veled. :-)
Komolyan. nem csináljuk rosszul. Szerintem a mi korosztályunk jól csinálja.
Egyszerûen csak változik a világ és változnak benne az emberek.

lecso 17887 2013. február 18. 15:39   Válasz erre: 17883
Mi csináljuk B+ ezt mondom.
Ne ebbe az irányba menjünk, errõl beszélek.
Meg a múltkor javasoltam, hogy mivel nem bírjuk egymást, ezért jobb ha nem szólunk egymáshoz. Ha mégis pajtásozni támad kedved próbáld azon, akire mindketten most gondolunk.

tsanyi 17886 2013. február 18. 10:19   Válasz erre: 17883
A poroszos nevelés nekem nem kéne, nem mondom ki, hogy megbukott mert ugye kell még pár évtized mire kiderül, hogy a liberálisabb oktatás mennyire jó, de hogy az ember lelkének és szellemi fejlõdésének jobbat tesz az biztos....akit gyerekkorában erõs szigorral sokszor fizikai erõvel szûk korlátok közé szorítanak annak nagyon nagy tehetségnek kell lennie, hogy a frusztrációján túllépve magáévá tegye a tananyagot és fejlõdjön.....a gyereket szerintem nem pusztán tiltással hanem érdekeltté téve kell fegyelemre szoktatni....

Taro 17885 2013. február 17. 22:04   Válasz erre: 17884
Az is bekaphatja! :-)

qqriq64 17884 2013. február 17. 21:50   Válasz erre: 17883
... és a jó öreg Makarenkó? :))))))))))))

Taro 17883 2013. február 17. 21:17   Válasz erre: 17882
"Olyan gyerekek, akik a nagy szabadságban eljutottak a 8. osztály végére, majd közli, hogy kettõt öttel nem lehet elosztani. És gyakorlatilag nem tud olvasni, értelmezni az olvasottakat, leírni a gondolatait."
Ezzel most azt akarod mondani, hogy a gyerekek hülyék, vagy azt, hogy a te korosztályodból származó tanár nem végezte el a dolgát?

érdekes, hogy pl. itt Ausztriában fenemód liberális az oktatás, de valahogy ez a rendszer sokkal több tehetséges munkást, diplomást produkál, mint a "poroszos" magyar oktatási rendszer.

Aztán érdemes lenne a te (illetve az én) gyermekkoromról is beszélni, mert azért én rengeteg olyan gyerekkel jártam egy iskolába, aki nem tudott normálisan olvasni, számolni az ált iskola végén. Elég ha a szakmunkásképzõk átlag színvonalát nézzük.
Aztán nézhetjük a mai fiatalokat is, akiket van szerencsém oktatni. Õk semmivel sem kevesebbek, mint az én korosztályom. Sõt!

Végül azért érdemes lenne gondolkodni is a fene nagy elmélkedésekben pajtás. Nem a te(mi) korosztályod neveli ezeket a gyerekeket? nem a te korosztályod bukott meg a szülõi feladatok terén?

Nem. egyszerûen a generációk rendre változnak, rendre másmilyenekké válnak. Nem rosszabbá, nem jobbá, mássá. Nem mellesleg a mi hibáinkból tanulnak, mint ahogyan mi is tanultunk a szüleink hibáiból, úgy hogy a következõ generáció mindig az elõzõ értékrendjét képviseli, még akkor is, ha közben fejlõdik.

lecso 17882 2013. február 17. 20:27   Válasz erre: 17881
Nálunk a szülõk kértek azért érdekes dolgokat. Pl. vegyem el a telefonját, vagy a laptopját...amihez ugye nincs jogom, vagy a gyerek délutáni SZABADIDEJÉBEN szervezzünk tanulószobát...

Olyan gyerekek, akik a nagy szabadságban eljutottak a 8. osztály végére, majd közli, hogy kettõt öttel nem lehet elosztani. És gyakorlatilag nem tud olvasni, értelmezni az olvasottakat, leírni a gondolatait.
Tucatszámra. Annyian, ahányan az én gyerekkoromban az egész országban nem voltak. Ezek a dolgok nem ingatnak meg kissé? Nem megy ez a liberális módi szerintem.

tsanyi 17881 2013. február 17. 20:17   Válasz erre: 17880
Hm, nyilván nem arra gondolok, hogy a gyereket megkérdezem verheti-e a tanárát vagy sem....hanem, hogy a szabadidejében elõírjam-e neki, hogy kivel mit játsszon?...egy mai gyerekre rákényszeríteni azt ahogy mi éltünk nem egészséges...és persze amit írtam lejjebb az is volt még nekünk a szociban.....az usa filmekben lehetett látni és szörnyülködni, hogy ott a nagy jogok közepette mit mûvelnek a diákok és tény akkor a 70-es évek felszabadulásában tényleg így volt, de simán megoldották....ma már ez nincs ott sem pedig a diákoknak jogaik is vannak a kötelességeken túl....azzal szabályozzák õket, hogy kirúgják ha nem úgy viselkedik....oszt tényleg csak a getto iskola marad a végén amit azért a leghülyébbek sem szeretnének....

lecso 17880 2013. február 17. 20:11   Válasz erre: 17879
Óriási tévedésben vagy.
A gyereket megkérdezni, mi a jó neki?

Gyere be péntek délben a suliba, és kérdezzük meg együtt õket, hogy vegyünk-e új anyagot, vagy nézzük meg az amerikaipite 13-at.

Õk is tudják az igazat, meg Te is.
Egyezik szerinted?

tsanyi 17879 2013. február 17. 20:01   Válasz erre: 17878
Hogy lehet egy ilyen hír nem ütõs?....már maga a felvetés is az kell, hogy legyen....általában mi idõsebbek, de a még idõsebbek sokkal jobban, tehát mi fikázzuk a fiatalokat egy csomó közhellyel, de a lényeg, hogy bezzeg a mi idõnkben....akkor volt fegyelem, volt tisztesség, a gyerek társakkal játszott, szót fogadott és még mennyi más....nézzük mi is volt fiatalságunkban: szocializmus lájtos diktatúrával, tanári önkény a diák teljes jogtalanságával, tisztességnek hazudott meghunyászkodás és félelem, a gyerekek tényleg egymással játszottak mert nem volt más, szót fogadtunk és csak a felnõtt háta mögött mertünk beszélni fõleg ha pártvalaki volt és még mennyi más szép emlék.....

...ezeket ma már nosztalgiával emlegetjük, de ennek nem inkább az az oka, hogy akkor voltunk fiatalok mint az, hogy az egy jobb világ volt?.....amúgy mi lenne ha a gyerekeket is megkérdeznénk, hogy nekik mi a jó, de úgy, hogy egy ideig olyan világba küldjük õket ahogy még mi éltünk.....

lecso 17878 2013. február 17. 19:52   Válasz erre: 17877
De biztos igaz. Csak kicsit ki van színezve. Hogy ütõsebb legyen.

tsanyi 17877 2013. február 17. 19:46   Válasz erre: 17876
Lazítani?...azért feszülök mert feszítenek....a hír nem igaz?...akkor bocs, de egyenlõre nem cáfolták....

lecso 17876 2013. február 17. 19:44   Válasz erre: 17866
Sándorom lazítanod kellene kissé, ez már kezd eluralkodni Rajtad.

"A kurzus szervezõi azt bizonygatták hallgatóiknak, hogy nem érdemes a Facebookon barátkozni. Isten jobb és hûségesebb barát, mint az emberek."
És ezt Te elhiszed? Én nem. Irkál valamit valami tarka, te meg linkelsz teljes gõzzel.

Egyébként tudok olyan családot, ahol a gyereknek meg van tiltva a net kompletten. Kitûnõ tanuló, és zongoraversenyeken vesz részt. A suliban az összes bukásra álló, redbullon élõ hajnal háromkor is lájkhaittvagyot játszik.
Mellesleg én is leirtottam magam onnan.

tsanyi 17875 2013. február 17. 17:52   Válasz erre: 17874
Jájj...remélem nem jó...kitöltöttem az iq tesztet és azonnal elkezdett pörögni a számláló lefelé...még mielõtt mínuszba ment volna át kikapcsoltam...:)))

drfarago 17874 2013. február 17. 15:00  
Nem tudom,mennyire valós,mindenesetre érdekes:

http://www.worldometers.info/hu/

tsanyi 17873 2013. február 17. 14:56   Válasz erre: 17872
Lehet benne igazad...a trippert is teremtette és állítólag teremtéskor fáj....:))

kispeti 17872 2013. február 17. 14:51   Válasz erre: 17871
Az má harmadnap volt és ahogy a Hofi mondta, " az má qurvára fáj " :-))

tsanyi 17871 2013. február 17. 14:45   Válasz erre: 17870
Vazz..lehet, hogy akkor alkotott minket?....:))

kispeti 17870 2013. február 17. 14:29   Válasz erre: 17869
Másnaposan elég szar dolog alkotni !:-))

tsanyi 17869 2013. február 17. 14:28   Válasz erre: 17868
Ja?....nyilván a hatodik nap estére teremté a sört a pálinkával....oszt a hetediken már nem jött össze semmi...:))))

kispeti 17868 2013. február 17. 14:16   Válasz erre: 17867
Sanyi, hat nap volt az és a hetediken megpihent, mint mi ! :-))

tsanyi 17867 2013. február 17. 14:01   Válasz erre: 17866
Amúgy Isten anno a földet és a hozzátartozó perifériákat no meg a zembert a maga képére teremtette hirtelen 7 nap alatt és nem papokat/egyházakat....

tsanyi 17866 2013. február 17. 13:59  
No mi a bánat?...támadásba lendültek a papok?...: http://istenveled.blog.hu/2013/02/17/isten_vs_facebook_982?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_17&utm_campaign=index

"Kamaszoknak tartott Facebook-ellenes lelkigyakorlatot egy katolikus közösség. Az Istennel való kapcsolatot és a Facebook ismeretségeket összehasonlítani nem kis csacskaság. A kurzus szervezõi azt bizonygatták hallgatóiknak, hogy nem érdemes a Facebookon barátkozni. Isten jobb és hûségesebb barát, mint az emberek. Ámen. "

....azért kíváncsi vagyok ha egy hívõnek a gyereke azzal jön haza az iskolából, hogy az erkölcstanon/hittanon megtiltották neki elõször a fácsét utána meg a komplett netet mondván, hogy Isten a legjobb barát többre meg nincs is szükség akkor mit mond?....és ha egyszer azza állít haza, hogy aszonták neki, hopgy a szülei nem akarnak jót neki hanem csak a papok és tegyen a szülei ellen akkor majd mit?....hol is volt pár évtizede ilyen?...

tsanyi 17865 2013. február 17. 12:10  
A Júdeai Nemzeti front........megmutattuk nekik...:)): http://www.youtube.com/watch?v=UlPEQs06Lqc

tsanyi 17864 2013. február 17. 11:07  
Akarjuk vissza a középkort ahogy az egyik kommentben írják?....sejtem, hogy ez egy kis csoportnak jó, de nekünk is?: http://medianaplo.blog.hu/2013/02/16/medianaplo_tiszteletes_ur_miert_ritkitja_a_tantestuletet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_17&utm_campaign=index

tsanyi 17863 2013. február 17. 09:41  
Kádár múltjáról pár elhallgatott dolog....a könyv is érdekes lehet: http://www.mult-kor.hu/20130215_rakosi_vonyitott_1962es_kihallgatasan

tsanyi 17862 2013. február 17. 09:34  
Hm, ez érdekes....az akkori francia sereg egyetlen zsidó tisztjét megvádolták és elítélték ártatlanul miközben a valódi árulót felmentették.....vajon milyen nemzetiségû lehetett az igazi áruló ezzel a névvel:))): http://www.mult-kor.hu/20130215_10_teny_a_dreyfusugyrol

tsanyi 17861 2013. február 17. 09:05  
Ehhez nehéz bármilyen kommentárt fûzni.....szégyen, vicc vagy mi a fene?....azért remélem a legtöbb magát jobboldalinak tartó embernek ennél több esze van és szégyenli, hogy ilyenek is vannak....vannak-vannak, de hol?...vazz, ez egy polgi....:)))...:((: http://kepviselofunky.blog.hu/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron

tsanyi 17860 2013. február 17. 08:46  
Újra székely ügy, de nem ezért teszem be hanem mert a kommentek sora kész történelmi lecke néhány kommentelõtõl...a többi persze csak a szokásos trollkodás, de Erdély és a székelyek történelmérõl van pár dolog: http://banditapolitika.blog.hu/2013/02/16/kover_laszlo_es_a_szekely_zaszlo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_17&utm_campaign=index

tsanyi 17859 2013. február 16. 21:12  
....térdenkuruc...:)))..ez hülye..:): http://varanus.blog.hu/2013/02/16/orban_leterdelt_brusszelnek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_16&utm_campaign=index

"Újabb forradalom ér véget, ismét átírják a médiatörvényt. Orbán Viktor legértelmetlenebb és legfeleslegesebb háborúja is letérdeléssel és kapitulációval ér véget, de vak nemzetáruló az, ki nem látja meg ebben is Atyuska sikerét. Mert térdelni alapvetõen jó, õ ezt így direkt, mit tudnak ezek az értetlen és mûveletlen ejrópér parasztok a térdenkurucok mentalitásáról? Semmit. Õ ezt a csatát innentõl fejben vívja tovább, nem csinálja nyilvánosan de gondol rá sûrûn, höhö, mert nemmegszorítás és nemáthárítás országban ez csak egy nemfeladás. "

LaciS2 17858 2013. február 16. 18:26  
Biztos sokan hallottatok róla , de nem árt az ismétlés !
Fõleg a megelõzés miatt !!
Sajnos én is egy ilyen akciónak lettem az áldozat a múlt év októberében.
A laptopom és sok fontos iratom tûnt el , pedig a csomagtartóban volt elzárva.
http://kuruc.info/r/2/108130/

tsanyi 17857 2013. február 15. 20:26   Válasz erre: 17856
Ez is valami......én másra asszociáltam, de hátha valaki még mielõtt leírom kimondja a valót...:)

eröt 17856 2013. február 15. 20:06   Válasz erre: 17853
A félhold meg növekvõ hold.A reményt szimbolizálja. Kb ennyit tudok.

eröt 17855 2013. február 15. 20:04  
A Holddal együtt már elég érthetõ jelkép.Asszem.

eröt 17854 2013. február 15. 20:03   Válasz erre: 17853
A sokágú csillag a nap.

tsanyi 17853 2013. február 15. 19:53  
A székely zászlóban mit jelképez a sokágú csillag és a félhold?

isti55 17852 2013. február 14. 23:44  
na erre varrjatok gombot ! :))) https://kuruc.info/r/2/108045/

isti55 17851 2013. február 14. 23:28  
ilyen egyszerû lenne !?...Victoria Grant mondandója a bankrendszerrõl :http://www.youtube.com/watch?v=u4La8dZvMSI

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők