28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 17550 2013. január 26. 13:29   Válasz erre: 17548
a linknél nekem az összes verzió jött fel nem az amire szerintem gondoltál....viszont tényleg jó akármelyik is....

....a Márti dalának az a története, hogy Márti éveken át járt az együttes koncertjeire és ahová tudta elkísérte õket....,de beteg volt nagyon.....és nemrég elment, az Õ emlékére írták a számot, szinte még gyerek volt....:(

csokabi 17549 2013. január 25. 22:02   Válasz erre: 17545
Csak serényen ám! :))

qqriq64 17548 2013. január 25. 22:01   Válasz erre: 17547
Én nem ismerem a történetét de jó. Nagyon jó.

Nekem ez az egyik kedvenc. Ezzel a képsorozattal meg szenzációs.
http://www.youtube.com/results?search_query=hazavezetsz&oq=hazavezet&gs_l=youtube.1.0.0.4987.9487.0.11965.9.6.0.3.3.0.96.469.6.6.0...0.0...1ac.1.UI4S8lWR_JE

tsanyi 17547 2013. január 25. 21:42  
Ma hallottam a történetét ennek a dalnak.....hááát, nem voltam vidám........és azt hiszem ez a legfontosabb: http://youtu.be/2reHDA1jG_s

Házi Sárkáy 17546 2013. január 25. 21:16   Válasz erre: 17544
Köszönöm MINDENKINEK!

klimas 17545 2013. január 25. 21:14  
Hm.... van dolog! Éppen elég !

tsanyi 17544 2013. január 25. 20:24   Válasz erre: 17543
Próbálunk.....:(

Házi Sárkáy 17543 2013. január 25. 20:13  
Segítsetek!
Ma kb:8,30 a Nagyváradtéren az Istvánkórház parkolójából lopták el!
Csak tréllerrel tudták elvinni mert váltózáras és még a meglepi amire nem számoltak. Aki látta az autót vagy azt, hogy viszik, vagy valamilyen felvilágosítást tud adni kérem hívjon!
Ismertetõ jel: elöl bent az szélvédönél egy Sárkány felíratú rendszám tábla van baloldalt, jobb oldalt egy a mûszerfalon egy plüss sárkány van, hátul a szélvédõre Figyelek a motorosokra van kiragasztva!
Osszátok! Köszönöm

qqriq64 17542 2013. január 25. 19:48   Válasz erre: 17541
Igen.
Örülök hogy részese lehettem személyiséged megváltozásának és remélem egy kis részben én is hozzájárultam az élet vadhajtásainak nyesegetésével egy kicsit hogy bimbózó lelked virága teljes egészében kinyíljon nekünk és sugárzó lényed fényében mi is lubickolhassunk.
:)))))))))))

tsanyi 17541 2013. január 25. 19:42   Válasz erre: 17540
A vicc, hogy 3-4 éve még vevõ voltam erre ahogy a nagy összeesküvés elméletekre is...azóta összeszûkült és kitágult egyben a világ számomra......és részben ennek a topicnak köszönhetem, hogy próbálom befogadóbban a más véleményét is meghallgatni még akkor is ha elsõre azonnal elutasítanám és/vagy felbosszant....

qqriq64 17540 2013. január 25. 19:37   Válasz erre: 17538
Na errõl beszéltem.
Na de nézd meg Sanyi.
Már az egyik reagálás az hogy piedesztálra emeltem õket.
Még néhány hozzászólás és már zsidóbérenc leszek.
Ez annyira tipikus és jellemzõ hogy valahonnan innen eredeztethetõ a gyûlölködés és a széthúzás.

qqriq64 17539 2013. január 25. 19:33   Válasz erre: 17537
Nem mondtam hogy bárkinek egyet kéne érteni.
Piedesztálra sem emeltem senkit mindössze tényeket közöltem.
Cáfold meg bármelyik állítást és elvitatkozhatunk rajta.
Csak egy dolgon kéne elgondolkodni.
Azon hogy az érdekérvényesítésnek melyik oldalán vagyunk onnan határozzuk meg a jelzõket.
Ha mi a saját érdekeinket érvényesítjük abban semmi kivetnivaló nincsen abban a pillanatban viszont ha rajtunk érvényesíti valaki más a saját érdekeit az már abban a pillanatban leigázás tönkretétel rabszolgasorba taszítás.
Nagyon találóan ezt úgy szokták mondani "nem mindegy hogy a szopott fasznak melyik oldalán áll az ember"
Van egy rossz hírem. A világ így mûködik és még sokáig így is fog. Hogy egy állatvilágból hozott hasonlattal éljek a világunkban jobban dominál a parazitizmus mint a szimbiózis.
Egyetlen dologra akartam felhívni a figyelmet.
Az összefogás fontosságára.

tsanyi 17538 2013. január 25. 19:19   Válasz erre: 17537
Ezt a zsidókra érted?....mert ha igen akkor nem emlékszem mikor voltak a rabszolgatartóink?...tönkretevõinkként sokszor hivatkoznak rájuk, hogy okkal azt nem tudom(mondjuk én a magyarok tönkretételéért a mindenkori arisztokráciát tartom felelõsnek és amióta vannak pártok azóta a jobboldalt)......a hasonló tettek mik?....

....amit Qqriq írásából érzek talán inkább az, hogy példát véve róluk mi is összefoghatnánk és segíthetnénk egymást ahol csak lehet....egyébként az ellenük irányuló utálat épp az ez okból bekövetkezett sikerességük miatt van......tehát szerintem a vég nélküli utálat amit igazából az egyén meg sem tud magyarázni nem túl célravezetõ......

lerhmann 17537 2013. január 25. 19:12   Válasz erre: 17523
Végigolvastam az okfejtésedet, ügyesen az "érdekérvényesítés" (egyébként szép szó) mögé bújtatva a mások tönkretételét, leigázását, rabszolgasorsba taszítását és sorolhatnák még egy csomó hasonló tettet, ráadásul egy bizonyos fajt még piedesztálra is emelve, hát´ nem osztom a véleményedet!

tsanyi 17536 2013. január 25. 18:59  
Errõl volt szó a nyáron, de vajon igaz?: http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/ukran-nyugdijasok-tomegesen-lepik-at-a-magyar-hatart

tsanyi 17535 2013. január 25. 18:44   Válasz erre: 17533
Õk csak ugye névleg hatalom és legfeljebb ha közös cél van akkor a zászlajukra lehet tûzni....bár a pápaság erre nem jó példa hisz sok keresztény ország van akik egymás ellen politizálnak sõt országon belül is érdekcsoportként még nálunk ebben a kis országban is kisajátította magának a jogot, hogy megmondja ki a keresztényibb és az kap a mi pénzünkbõl támogatást....

...a királynõs példa akár jó is lehetne, de mégsem az.....mivel könnyen egymás ellen fordulhatnak a régi gyarmatok, az hogy most ezt nem teszik talán azért van mert jelenleg közös a cél, de ha már nem az lesz akkor a királyság nem fogja összetartani õket...szerintem...

qqriq64 17534 2013. január 25. 18:07   Válasz erre: 17532
Igen ez igaz lehet.

qqriq64 17533 2013. január 25. 18:06   Válasz erre: 17531
Nem feltétlenül kell az egységhez olyan ember akinek hatalma van.
Például a II Erzsébet.
II János Pál.

tsanyi 17532 2013. január 25. 18:05   Válasz erre: 17530
Ezért írtam azt amit......ott olyan sok a sok pénzzel rendelkezõ érdekcsoport, hogy belátták ha nem kötnek szövetséget akkor szétesik az ország.....és ez a sikerük titka is....amit máshol hatalmi szóval(kína, szingapúr, orosz) akarnak megvalósítani ott szövetséggel ami pedig sokkal rugalmasabb mint az egy akaratos hatalom ami elõbb-utóbb berögzül a saját hatalomféltésébe és nem tud tovább lépni annál amit elért....

tsanyi 17531 2013. január 25. 18:02   Válasz erre: 17529
Eddig minden karizmatikus vezetõ aki eredetileg jót akart hamar diktátor lett és nyomorba vitte országát....régen királyoknak hívták õket....

qqriq64 17530 2013. január 25. 17:59   Válasz erre: 17527
Ha országot példaként lehet állítani összefogásban az az USA.
Elég visszanézni a választások után a VESZTES beszédét.

qqriq64 17529 2013. január 25. 17:57   Válasz erre: 17528
Összetévesztitek a karizmatikus vezetõket a diktátorokkal.

tsanyi 17528 2013. január 25. 17:49   Válasz erre: 17524
Ezt kinek írtad?...vagy csak úgy általánosságban?....:))...mert amúgy igaz....igen ritka az az ember aki olyan karizmatikus, hogy teljhatalma legyen és megállja, hogy ne éljen vissza vele...

tsanyi 17527 2013. január 25. 17:45   Válasz erre: 17526
Egységes soha nem volt az ország sorsát meghatározó réteg....elég visszanézni az emútezerévet......amikor egységesnek lehetett nevezni az a Horthy és a Kádár korszakok voltak....akkor nem volt ellenzék illetve nem lehetett.....és mindkettõt fejlõdõnek tartjuk ma is.......az ország kicsi és csak két érdekcsoportot bír el akik a lenyúlható léért hadakoznak egymással miközben megosztanak minket....egy nagyobb ország mint az usa ahol több érdekcsoport is van(bár annál kisebbeknél is így lehet aminek jobb a gazdasága) kénytelenek többsoron kiegyezni és ettõl haladnak elõre.....persze lehet, hogy nagy baromság amit írtam, de olyan értelmiséginek látszik..:)))

qqriq64 17526 2013. január 25. 17:31   Válasz erre: 17524
Attól tartok hogy Magyarország eljutott a megosztottságnak arra a szintjére ahol már nincs olyan vezetõ akit mindenki egységesen elfogadna.

eröt 17525 2013. január 25. 17:00   Válasz erre: 17523
Nehézgépkezelõ és filozófus.Érdekes kombináció.Csodállak.

akelavedel 17524 2013. január 25. 16:24  
Csak az önjelölt karizmatikus vezetõnktõl ments meg minket...

qqriq64 17523 2013. január 25. 15:41  
Csak élmélkedek…
Amikor egy csecsemõ megszületik abban a pillanatban megkezdõdik egy folyamat ami végigkíséri egész életén. Ezt a folyamatot érdekérvényesítésnek nevezzük.
Minden élõlénynek valamint folyamatosan változó szervezetnek legyen az család, ország, nép vagy egyéb közösség (például EU) élete vagy szervezet esetén fennállása idõtartamában egyetlen és legfontosabb feladata az érdekérvényesítés.
Minden fejlõdési szinten és minden nagyságrendben igaz ez.
Az újszülött elsõ felsírásától kezdve például az Angol miniszterelnök EU-t megzsaroló beszédéig.
A fõ kérdés mindig az hogy különbözõ érdekérvényesítõ megnyilvánulások mögött milyen erõ áll.
Hogy az elõzõ példánál maradjunk a csecsemõ esetében egy anya vagy Cameron esetében egy hatalmas gazdasági potenciál.
Az érdekérvényesítés mögöttes erõ nélkül semmit sem ér.
Az elõzõ gondolatmenetet folytatva országoknak is van érdekérvényesítõ ereje.
Nem feltétlenül függ össze az ország nagyságával vagy geopolitikai helyzetével.
Ha egy ország évszázadok óta stabil és kiszámítható tevékenységet folytat akárcsak egy területen az elég mögöttes erõ lehet egy komoly érdekérvényesítéshez. Ennek egyik tipikus példája Svájc.
Persze a legtöbb országnak érdekérvényesítésének erejét a világgazdaságból részesedõ gazdasági potenciál adja.
Sokáig lehetne sorolni az ilyen országokat.
Egyet viszont mindenképpen leszögezhetünk. Mögöttes erõ nélkül az érdekérvényesítés üres puffogtatás. Jó esetben kiröhögik érte az embert a családot a közösséget az országot mert komolytalanná súlytalanná váltak. Van rá egy jó magyar szó, Hõzöngésnek nevezik.
Ilyen országokat is lehetne sorolni néhányat.
Amiért mindezt leírtam, a lényeg most jön.
Az érdekérvényesítés egyik legfontosabb momentuma az hogy hogyan lehet mások érdekérvényesítése mögött álló potenciált gyengíteni ezáltal a saját pozíciónkat erõsebbé tenni.
Ez is jelen van az élet minden területén elég csak hasonló korú testvéreket megfigyelni.
Amikor kicsik állandó harc az életük aztán érdekes módon ahogy felnõnek a csatározások elmaradnak és egy egymást támogató kis közösség alakul ki.
Vajon mi ennek az alapja?
Egyértelmû hogy az összetartás, az összetartozás érzése.
Ahogy felnõttek lettek rájöttek hogy együtt egymásnak segítve a saját egyéni érdekeiket sokkal jobban tudják érvényesíteni. Magyarul falaznak egymásnak a szülõk által állított korlátok ledöntésében.
Máris eljutottunk oda hogy az összetartás az érdekérvényesítés MEGKERÜLHETETLEN feltétele.
Van olyan népcsoport amelyik kizárólag így tudott fennmaradni a történelem folyamán.
Gyakorlatilag folyamatosan irtották õket mégis szép lassan szívós munkával pénzügyi nagyhatalommá váltak minden egyéb gazdasági potenciál nélkül.
Akik pedig mindezt képtelenek voltak véghezvinni az összetartás hiányában azok rendkívüli módon utálják õket.
Pedig semmi mást nem tettek mint a saját érdekük érvényesítése céljából összetartó közösséget alkottak.
Évezredeken keresztül folyamatosan.
Csak az a közösség az a család az az ország tud erõs lenni és az érdekeiért kiállni amelyik egységes.
Aztán ha az egységes sikeres országok még szövetségre is lépnek egymással még ha csak laza szervezetben vagy nyelvközösségben vagy pusztán azért mert szomszédai egymásnak az csak növeli erejüket.
Példa erre a Brit Nemzetközöség vagy a Benelux államok.
Ezekkel a fentebb felsorolt folyamatokkal lehet szembemenni lehet különutas politikát folytatni meg unortodox módon hozzáállni aztán meg lehet nézni a következményeit.
Egy megosztott ország elszigetelõdik egyedül marad véglegesen meggyengül és végül eltûnik a süllyesztõben.
Sok ország van amelyik keresztülment ezen a folyamaton.
Jó esetben jött egy karizmatikus vezetõ aki helyreállította az egységet és az ország megmenekült. Vagy megsemmisült.
Vajon Magyarország melyik utat választja???

tsanyi 17522 2013. január 24. 21:50  
Mátyás közgazdász szemmel: http://index.hu/gazdasag/2013/01/24/matyas_gazdpol/

tsanyi 17521 2013. január 24. 18:43   Válasz erre: 17520
Ja, és szamár/póni felvonó is van rajta...:)))

tsanyi 17520 2013. január 24. 18:41  
Há´ de má´ vazze...:))...hol a fenében lehet olyan ismerõsökre szert tenni akik ilyenekre pénzt adnának?....rõsen keresném õket...:))): http://vastagbor.blog.hu/2013/01/24/az_alfold_legnagyobb_szankodombja?fullcommentlist=1#comments

kommentek:)):
"valamiért nem látszik a szánkózásra éhes alföldi gyerekek hosszú, tömött sora."

"biztos olyan magasan már szédülnek :D Nincsen szokva a szervezetük az ilyen oxigénhiányos környezethez! "

tsanyi 17519 2013. január 24. 18:38  
Ej, be szíp történet ez az igazságos kerálról:)): http://orulunkvincent.blog.hu/2013/01/24/l_simon_isten_es_en?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_24&utm_campaign=index

""Nem Orbán Viktor miniszterelnökre kell szavazni, hanem Orbán Viktorra az Úr bárányára." Azért a helyzet egyszerûbb is, komlikáltabb is, merthogy az Úr nem hálátlan, kifejezi az õ elégedettségét.

---
Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy rekkentõtõs nyár lött, érett a gyümölcs, nem nízte, kormánytag-e a gazda, nem-e.

Mária országába, aki vinni akarta valamire, Braziliátúl Baracskáig iparkodott és szerzett fõváltva, kivéve a sok állástalan diplomást feszt, ki csak merengélt a pesti romkocsmák félhomályába. Ahelett, hogy béállt vón rakodónak meg soffõrnek, netán szervezett kikõcsönzõdés keretibe huszas truppokba elment vón meggyet szedni ahhó, aki iparkodó es vót meg szerzõ es, de mán allig bírta a roppant drága rabokval az idénymunkát. Eccõ a kerál (merülõforraló, szerk.) reaébredett, hogy ügön szereti a cigánymeggyet, minek akkó vót a szezonyja, másutt es, de Agárdon különössen. Mikorra öszveszalatt keráli szájába a gondolat, hála sajátos észjárásának és gyors alkalmazkodásának, mán tutta es, mi a megoldás.

Üstöllést meg kõne tekénteni egykomájának és frissen kinevezett kultuszállamtitkárjának a mezõgazdasági vállalkozását, minek keretibe szemlét kõne tartani a cigánymeggyültetvény bétakarétásán, hejszen gazda szemle hizlalja a jószágot, ha gyümõcs es. L. Simon László uram kapott a ragyogó megtisztöltetésen, hejszen tutta, mit jelent az û kistérséginek a személyes fõvirágozásának egy ilyen vizit.

Hanem hivatalos vóna-e az aktus vagy magán, kedves bátyám, kérdte a több lábon álló kultúrmunkás, mán csak avégett, mi legyen a tónus úgy a Kerálpárt, mind a Saját honlaptyán. Hogy ódott-e s baráti. Ódott hát, monta a kerál, ölég lesz, ha kedves családtagjaidval és a település pógármesterivel együtt fogadol, hejszen panyókára vetvel gyövök, magánkerálként, má ha nem vagyok alkalmatlan. De szerencsére nem vót az, le es ért baj vagy dugó nékül a birtokra, hun az ösmerkedés percei után elébb az L. Simon pincészet jó hangulatú megtekéntése lött napirendre véve, majd a fönnforgó meggyesbe látogatván a kerál szabálhont elbeszélgetett az állandó és alkalmi munkavállalókval.

Ha mán e két magyar úr, a fõd szerelmesei amúgy es ott vótak a terepen, az eggyik azt a magán­indétványt tette, ugyan kerüljenek az û csemegeszõlõ dûlõje fele, oszt ellenõrizzék kicsinyég az eppen zõdmunkát és gyomlálást végzõ dógozóknak, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek munkavégzésit. Úgy es tettek, bétértek oda kettesbe, minek elõtte L. Simon, mint gazda a gazdának, elõadta, hogy az û képviselõségitül ez a rab-dolog mélyen független, mindig es avvót.

Indokai a következõk: ócsó idénymunkás drágáér sincs, ócsó rab meg van, amíg van. Mongyuk ménküdrága, hejszen még az állami fegyõrt es néki, a szegén magánfõdbirtokosnak köll megfüzetnie, de ha tízszõ illen drága vóna, Petõfi kolegával szólva, akkó es a rabokat választaná, ha má „ez a kérdés”, aki nem hiszi, válasszon jobbat.

---
www.hir24.hu/belfold/2012/06/22/orban-viktor-megtekintette-allamtitkara-gazdasagat/

tsanyi 17518 2013. január 24. 18:27  
Na igen, e felsorolásból az egyik miatt gyakorlatilag fel kell számolnunk az életünket, miért lennék optimista?...: http://morgasjoga.blog.hu/2013/01/24/matolcsy_eletvezetesi_tanacsai?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_24&utm_campaign=index

"Igen, ebben van valami, de sokan joggal kérdezhetik, hogyan legyenek optimisták ilyen környezetben? Milyen kormányzati intézkedés van, ami ténylegesen elõre viszi a (kis)vállalkozásokat? És ezek vajon ellensúlyozzák azokat, amelyek inkább csak pesszimizmusra adnak okot? Az év eleji plusz kiadások, mint például a kötelezõ cégbírósági bejelentések ügyvédi költsége? A megemelkedõ minimálbér plusz terhei? A pénztárgépek bekötésének százezres nagyságrendû költsége? A majdani dohánykoncesszió okozta forgalomkiesések? Az e-útdíj miatt várhatóan drasztikusan növekvõ szállítási költségek? A hullámvasutas forint árfolyam? "

tsanyi 17517 2013. január 24. 18:03   Válasz erre: 17506
"Miért érdemelne kevesebb támogatást az a magyar iskolás Nagyváradon,aki minden nehézség ellenére is szeretne magyar maradni és anyanyelvén magyar kultúrát,szakmát,miegymást tanulni"

....pedig én hiába mondja rám ez miatt valaki, hogy szarmagyar vagyok akkor is elsõsorban az én és családom adójából az én és családom vagy ha azokat már nem kell akkor a határainkon belül élõk gyerekeit támogassák amíg van miért õket.....és egyre jobban van miért...fõleg pusztán szavazatszerzés miatt ne....azért kíváncsi lennék, hogy az eddigi kormányok mennyit és kinek adtak a határon túl? ....akikrõl gondolom, hogy nagyon rászorulhatnak azok a kárpátaljaiak.....ott még az ukránok is nyomorognak nem még a magyarok....

tsanyi 17516 2013. január 24. 17:54   Válasz erre: 17512
Nekünk is lehet...és mi lesz utána?.....érdekes módon ma egy reklámot kezdtek adni egy adón amiben a Széchenyi tervet éltetik amit hangsúlyozottan az EU pénzekbõl valósítanak meg, a reklámot az NFÜ fizette....mostanában mintha alábbhagyott volna a szabadságharc az EU ellen és már nem baj ha gyarmat vagyunk.....2 éve beszélgettünk errõl és volt sok érv mindkét oldalon....,de igazi válasz tervekkel nem volt a kiválás mellett...tehát mi lenne az emberekkel ha kilépnénk?...a gazdagokat és kiszolgálóikat ne keverjük ide....a diktatúrákban mindig van egy kis réteg aki igen jól él a többiek kárára....

tsanyi 17515 2013. január 24. 17:49   Válasz erre: 17506
Azt hiszem a tuggyukkik kifejezést félreérted, ...jobber körökben a zsidókat illetik ezzel, még a vezér néhány beszédében.........remélhetõleg a romániai magyarokat sohasem fogjuk így hívni....és az igaz, hogy a melóhelyeken ez közbeszéd tárgya hiába is tagadjuk....és miért dolgozna egy jobban egy erdélyi mint egy Magyarországon született?...ez a felvetés is érdekes hozzáállást feltételez....és az, hogy ki a jobb magyar éppenséggel nem a hazaiak mérõeszköze legalábbis ilyet sehol sem hallottam amíg a politikusok el nem kezdték szarmagyarozni aki kérdést mer feltenni a pozitív diszkriminációért....az atv-t és tsai-t miért kellett ezügyben szóba hozni?...a francot sem érdekel, hogy bármely tv vagy rádió kinek a pénzébõl mit beszél.....egyetlen fontos van bármely médiával kapcsolatban....amit ír-mond igaz vagy sem és egyáltalán beszél-e a dologról(mivel szokás elhallgatni azokat amik nem jó hírek a számukra)....Nyirõ helyett Vonnegut jó....még gyerekkoromban olvastam......

TomRed 17514 2013. január 24. 16:48   Válasz erre: 17512
Igen lehet. Egyszerûen azért, mivel az Egyesült Királyság az egyik legnagyobb, leggazdagabb tagja az uniónak.
Gondolom a párhuzam Magyarországra vonatkozott, amely sajnos Európa szegényházában lakik és az összes kormánya a markát tartja némi alamizsnáért.
Persze ha például feltörne az olaj az Alföldön, akkor nyugodtan lehetne követni õket.

TomRed 17513 2013. január 24. 13:28   Válasz erre: 17511
A 17503 hozzászólásomban definiáltam a "jó káder" jelentését, amennyire tudtam. Annak alapján simán eldöntheted magad is, nem gondolom, hogy rászorulnál a tanácsomra. A definícióm tartalmazta különben azt a kulcsszót is, amire gondolom utalsz.

Még egy kis segítség: ebben a blogban is meg van említve az illetõ neve, nem véletlenül. http://varanus.blog.hu/2013/01/02/2013_az_egyutt_2014_eve

Megjegyzem, nem mindenki lát csak fehéren vagy feketén, én sem.

isti55 17512 2013. január 24. 07:58  
Nekik lehet?http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=616484

isti55 17511 2013. január 24. 07:46   Válasz erre: 17508
A hsz. (17505) tartalmi részével kapcsolatban is kaphatunk észrevételt , vagy szóközöket nem alkalmazó hozzászólóval már nem beszélünk ?

MoZi-nak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Isaac_Asimov
Õ se semmi :)

fakerekû 17510 2013. január 24. 00:55   Válasz erre: 17509
CSAK támogatni tudom minden sorodat!Miért nem tud Magyar a Magyarral szót érteni?Többnek hiszi magát?Rangosabbnak hiszi magát?
Beszélgessünk,ismerkedjünk,csak ne akarjunk okosabbnak tûnni!
Elveszünk!

qqriq64 17509 2013. január 23. 23:10   Válasz erre: 17506
OK Kislány beszélgessünk.
Életemben egyszer voltam határon túli magyarlakta városban.
Nagyváradon.
Egy végtelenül kedves református lelkész házaspár meghívására.
Ott döbbentem rá és láttam meg hogy mi az a magyarságtudat.
Hogy mi Magyarországon milyen végtelenül kevesek vagyunk hozzá és mennyire félreértelmezzük.
Olyan irtózatosan kemény heroikus, és tegyük hozzá sajnos hiábavaló munkát végeznek a magyarságuk megõrzéséért hogy õhozzájuk mi úgynevezett anyaországi magyarok sehol sem vagyunk.
Igen. akarhatod hogy ne legyen magyar a magyarnak farkasa de elõbb lesz körben az elszakított területeken egy összetartó magyar közösség mint abban végletesen megosztott "oszd meg és uralkodj" politikáját intézményessé tevõ anyaországban.
Magyarország elveszett. Nincs kiút nincs felemelkedés mert nincs egység.
Nincs közös akarat. Egymás mardosása van. Nézd meg ezt a topikot.
Emberek akik soha nem látták egymást fizikailag fenyegetik egymást politikai kérdésekben.
Õrület.
Aki pedig nem hajlandó résztvenni ebben a vircsaftban és elmegy az országból az hazaáruló.
Kérdem én mi a bánatos brét lehet abban az országban elárulni?
Azt a nemlétezõ nemzettudatot amit már számtalanszor sárba tiportak és meggyaláztak?
Azt a magyarságot árulom el amit megválasztott vezetõink minden létezõ külföldi fórumon lejárattak?
Lehet engem hazaárulózni de akkor is kimondom a határon túli magyarok sokkal jobban õrzik magyarságukat mint a magyarkodó anyaországbeli magyarok.
Ne is lehetne rosszabb jelzõt használni arra az országra mint az anyaország kifejezést.
Legjobb esetben is mostohaanya az. Mostoha a saját és az elszakított gyermekeivel szemben.

TomRed 17508 2013. január 23. 22:48   Válasz erre: 17506
Kellemes olvasást!
Kérem, figyelje meg a mondatok között alkalmazott szóközöket is. (Központozás szabályai: http://www.e-nyelv.hu/2011-04-09/kozpontozas-2/)

A hozzászólása többi részét sajnos túl bonyolult lenne korrigálni, ahhoz már késõ van...

MoZi 17507 2013. január 23. 22:41   Válasz erre: 17503
Biztos van ezeknek az "egyedeknek" neve,hiszen nem véletlenül került ez a dolog napvilágra.Nevezzük õket nevükön.De a nevük nem az,hogy "áttelepült romániai magyarok". Harcoljunk ellenük,ha valami galádságot követtek el.De ne tipizáljunk!Hiszen tudjuk vagy "megtudhattyuk" kik.
Én nem tettem szóvá a letegezést,semmi kifogásom ellene,csak engem ne kötelezzenek rá.Tudom hülyét csinálok magamból ezzel,/mint ahogy már felhívták rá a figyelmemet/hiszen nem a itteni játékszabályok szerint "közlekedem",de ez már csak nem olyan nagy bûn?

MoZi 17506 2013. január 23. 22:29   Válasz erre: 17502
Akkor önök egymásközt beszélgetve azt mondják?:Azért nincs munkám,mert azok a "tuggyukkik"elveszik a helyet és lehetõséget elölünk és hozzák a pereputtyukat és aláígérnek a mi árainknak,tönkretéve a vállalkozásainkat,stb,stb.Ezek a tuggyukkik speciel magyarok és lehet,hogy százszor jobb ,tisztességesebb munkát végeznek.Lehet,hogy nem.De nem azért mert magyarok.És az sem biztos,hogy rosszabb vagy jobb magyarok ,mint mi.Hisz õk is csak magyarok.Miért érdemelne kevesebb támogatást az a magyar iskolás Nagyváradon,aki minden nehézség ellenére is szeretne magyar maradni és anyanyelvén magyar kultúrát,szakmát,miegymást tanulni.Pedig csak alamizsnákat kapnak.Miért nem azt nehezményezi,hogy hány cigányt alkalmaz pl.Gyurcsány,Bajnai,Csányi,Kóka,stb.cége?És hányat a liberális ,jogvédõk cégei,ügyvédi irodái,bankjai,stb.Hány határon túlról áttelepült mûsorvezetõje /de akár csak mûszaki dolgozója/van az ATV-nek.Egyetlen sem fért még ide be?Ja,biztos nem volt sógor,koma.Óriási tévedésben vannak,ha azt hiszik,hogy én valami szélsõjobbos megvezetett csitri vagyok és én sem teszek mást,mint sunyiban "zsidózok".Nem, én csak azt szeretném,ha magyar,magyarnak nem lenne farkasa.És nem ágálna a határon túliak ellen.Sajnos nincs kedvem hadakozni,inkább olvasni megyek.Ne féljenek,nem Nyírõt ,hanem Vonnegutot.

isti55 17505 2013. január 23. 22:23  
kicsit elbizonytalanodtam ! :(
A Szekeres Imre úr most jó vagy rossz káder ?

isti55 17504 2013. január 23. 22:11   Válasz erre: 17503
de csúnya dolog, hogy ez a káderpolitika 23 évvel a rendszerváltás után ismét felütötte a fejét, és éppen miskolcon . :(

TomRed 17503 2013. január 23. 22:02   Válasz erre: 17498
Elnézést kérek öntõl a tegezésért, figyelek majd legközelebb.

Akkor ugorjunk neki még egyszer. Miskolcon, meg az ország sok más pontján az a probléma, hogy egyre gyakrabban tér vissza a szocializmus idején, sõt már a Horthy korszakban is alkalmazott kontraszelekció. Ez azt jelenti, hogy a jobb pozíciókat csakis politikailag megbízható és/vagy megfelelõ rokoni kapcsolatokkal rendelkezõ egyedek foglalhatják el. Ezekben a pozíciókban aztán teljesen mindegy milyen teljesítményt nyújtanak, mekkora károkat okoznak. Amennyiben esetleg mégis tarthatatlanná válna a helyzet, legfeljebb ejtõernyõznek egy másik kellemes posztra.
Erre a jelenségre látok mostanában egyre több példát, gyanítom Matolcsy is így fog átejtõernyõzni az MNB élére, bebiztosítva a szerény megélhetését (plusz az elvtársaiét) a következõ öt évre.

isti55-nek válaszolva ezt nevezték "káderpolitikának" annak idején. A jó elvtárs mindenütt megállta a helyét, nem volt szüksége még szakmai fejlõdésre sem, az se volt baj, ha egy iszákos semmirekellõ volt.

Ez a "káderpolitika" is nagy mértékben hozzájárult a szocialista vállalatok és a teljes gazdaság leépüléséhez.

tsanyi 17502 2013. január 23. 21:53   Válasz erre: 17494
Ez a tuggyukkikes példa nem jutott eszembe, de jó....jelenleg az átlag pógi nem sok valóban bevallottan tuggyukiket ismer a munkahelyén, de ha ismer is ritkán veszi el a melóját.....így igazából már senki nem tudja miért is kell utálni a tuggyukkiket....,ja tényleg, a világuralom, de marha vagyok....:))

tsanyi 17501 2013. január 23. 21:47  
Visszatérve bogárra(ezután csak kisbetû).......õ ugye a jobboldal meghatározó közgazdásza.......és ez az ember a 3 milla szegényt az út szélén hagyná a sorsára a felemelkedésük lehetõsége nélkül.....háát így is lehet.....,de akkor nem kell csodálkozni ha a 3 milla szegény ezt nehezményezi és enni akar...

isti55 17500 2013. január 23. 21:45   Válasz erre: 17498
:)

tsanyi 17499 2013. január 23. 21:44   Válasz erre: 17493
Látod, ezt is elsõ blikkre írtam gondolkodás nélkül és megbántam(nem törlöm)....nem azért mert nem így gondolnám csak lehetett volna normálisabban is több érvvel.....én úgy gondolom, hogy amíg itthon van elég saját nyomorultunk akiken lehetne segíteni, itt van a hazai oktatásunk ahonnan elvesznek milliárdokat silányítva azt......addig amíg itthon is van elég baj addig erre kéne költeni....sokunknak szúrja a szemét a mostani oktatásügyi elvonások fényében, hogy a romániai magyar egyetemek nagyobb támogatást kaptak mint eddig ami eddig sem volt kevés.....nem vagyunk gazdagok, sõt szegényebbek vagyunk mint a szomszédaink.....mondhatnónk azt akár, hogy most mi kérünk segítséget a mi rászorulóinknak a külhoni magyaroktól....

MoZi 17498 2013. január 23. 21:39   Válasz erre: 17494
Látom érti már,mi az én gondom,csak nem jó még bevallani,hogy ,mi az öné.Hogy is van tehát ez?A cigány nem azért bûnöz mert cigány.Készséggel elfogadom.De a sógorság,komaság sem eredendõen a magyarságból vagy a határon kívül rekedtségbõl adódó és fakadó sajátosság.Akkor,hát ne is úgy kezeljék és tálalják,mert ez is elõítéletesség,alaptalan,indokolatlan rasszizmus.

TomRed 17497 2013. január 23. 21:37   Válasz erre: 17495
Sajnos lehet, hogy duplázott az egérbillentyûm, de nem merek törölni, mert ugyanaz a sorszám.

isti55 17496 2013. január 23. 21:37  
valaki felvilágosítana mi is volt, mi az a "káderpolitika" ?

lecso 17495 2013. január 23. 21:30   Válasz erre: 17489
Hát, nem tudom mit mondjak, ez tényleg gáz.
Köszönöm.

Nálad is zavar van az erõben? Látom 2X jött le a cucc. Nekem tegnap meg akart szakadni a gép, mire bejelentkeztem.
Szerintem a TEK, NBH, CIA, KGB, STB már kajak figyel minket.

TomRed 17494 2013. január 23. 21:21   Válasz erre: 17492
Értelek. Tehát a sógor, komaság jó dolog, ha az áttelepülõk gyakorolják, viszont rossz dolog, ha a tugyukkik gyakorolják...

Én egyformán utálom ezt a rendszert, bárki is gyakorolja. Talán azért, mert már felnõtt fejjel tapasztaltam meg ezt az egypárt rendszerben.

Egy idézet a nemrég linkelt, külföldön tanuló diákokkal végzett felmérésbõl: http://index.hu/belfold/2013/01/21/nem_akarnak_hazajonni_a_kulfoldon_tanulo_egyetemistaink/

„Szeretnék külföldön maradni kb. 10 évet, és késõbb a megszerzett tudást otthon kamatoztatni. Úgy gondolom könnyebb külföldön megmászni a vállalati létrát, mert kevesebb a politika és a ki kit ismer"

tsanyi 17493 2013. január 23. 21:20   Válasz erre: 17492
Az lenne a tolerancia, hogy románul beszélnek egy magyar önkoriban(ezt nehéz megmagyarázni jobber módon)? .....,hogy elfoglalják a vezetést ahol tudják és egymást jutalmazzák(kis cégeknél is ez ment a 90-es évektõl, ezért is volt "sikertelen" a szavazás)?....nem tudom olvastad-e a tegnapi beszélgetést?...ahol a székely szarta a magyart.....ahol a végkövetkeztetés, hogy a székely magyarabb a magyarnál és hát többet is ér(akkor én is, a rokonságom nagyobb része ott él).....a hitgyülit meg ki reklámozza és nézi?.....ha beolvasgatnál az egyházi topicba talán látnád mi a véleményem........és amúgy semmi baj nincs azzal a magyarral akárhol is született ha itt él és dolgozik....viszont akikrõl szó van csak és kizárólag a hatalomért és pénzért váltottak földet...,de ha négyszemközt megkérdeznéd, hogy õk magyarok vagy székelyek és egyáltalán a magyar egyenlõ-e a székellyel kíváncsi lennék mit mondanának....,de négyszemközt a haveroknak.....mivel rokonom és kollégám is van sok nagyjából sejtem a választ....és ezt a szembenállást is ki keltette?....nyilván a nyomorult ballibek...:))

MoZi 17492 2013. január 23. 21:07   Válasz erre: 17489
Követelem,hogy vezessék be a "numerus clausust" Miskolcon!És mindenütt,ahol gerinctelen,áttelepült határon túl született magyarok állami vagy önkormányzati cégekben,hivatalokban dolgoznak és ad abszurdum a fizetésükön felül még van képük jutalmat is felvenni a mi adóforintjainkból.Hogy szívesebben dolgoznak a sajátjaikkal és közöttük az is felháborító,de kicsit érhetõ.Hiszen csak büdös románok.Ja,nem ..azt hiszem õk is csak magyarok....
Oh,kedves ,drága szabadelvû Tom Red és tsanyi urak.Hát ez a fene nagy tolerancia?Önök szeretnének "világpolgárrá" válni?Tudják mibõl élnek a pártok?Tudják mibõl finanszírozzák a kampányfõnökeiket?Az nem fáj?Az egyházi törvény által helyzetbe hozott állami támogatást élvezõ HIT Gyülekezet által fenntartott ATV mûsorpolitikája az más?Minden más?Csak azok az átkozott .megátalkodott magyarok..... azok nem bírnak magukkal...

isti55 17491 2013. január 23. 20:50   Válasz erre: 17488
a ciántablettát Kuncze úr ajánlotta...:)
félremagyarázások és heccelés: Gyöngyösi féle "listázás".
Hallgasd (nézd) meg azt a parlamenti ülést . nnna abból mit hoztak ki!

desiderus 17490 2013. január 23. 20:49  
Ez egy igen sajátos magyarországi jelenség....és ezek az emberek a közeljövõben ismét "vállalkozni" fognak.
Nyugat-Európában az ilyenek egyszer megégetik magukat, és többé nincs becsületük az üzleti szférában.

http://www.origo.hu/gazdasag/20130119-keretbiztositeki-jelzalog-karosultak-budapest-szeged-miskolc-debrecen-gyor-kalocsa.html

TomRed 17489 2013. január 23. 20:36   Válasz erre: 17466
Lecso, ezt írtad:
"Nincs ebben semmi furcsa. Magyarokat kényszerítenek törvényekkel arra, hogy ne használják anyanyelvüket. Van tanulóm, aki pénzbüntetést kapott Benesiában magyar szóért.
Õk magyarok. Csak életük nagy részében már románul beszélnek, mert a környezetük ezt várja el. Hiszek benne, hogy nem kaphat akárki magyar állampolgárságot."

Sajnos Miskolcon úgy tûnik teljesen másról van szó: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850596

"Miskolci lévén engem közelrõl érint a probléma. Különféle forrásokból, de mindenfelõl azt hallom, a városházán - mióta a fitisz átvette - olyan magas lóról beszélnek az egyszerû földi halandóval, bárkivel, hogy az már egyenesen bicskanyitogató, és tényleg tele van erdélyi magyarokkal közgyûlés (Kriza rokonság), és tény, hogy rendszeresen románul beszélnek a közgyûlésben, hogy a többi frakció ne értse. De persze megértem, hiszen kétharmaduk van, azt tesznek, amit akrnak."

Továbbá: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850257

"Teljesen jogos a miskolci frakcióvezetõ felháborodása. Én is dühöngök, hogy nálunk Zuglóban sem az itteniek, hanem Papcsák által idehozott debreceni mamelukok kerülnek vezetõ beosztásba. Emlékszem a 2004-es népszavazás után, hogy megvoltak sértõdve a határon túliak, de amint jól fizetõ álláshoz jutnak Magyarországon, már nincs semmi problémájuk. Gerinc?"

Na még egy: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850217

"A Jobbik – szintén közleményben – írta: “A Jobbik miskolci képviselõi elképedve állnak az elõtt, hogy abban a városban, ahol az emberek jelentõs hányada a létminimum alatt él, ahol az országos átlag kétszerese a munkanélküliség, ahol sokaknak nemhogy autóra, de a közüzemi számlák kifizetésére sem jut pénz, Miskolc fideszes vezetése Kriza Ákos polgármester után, immár a Miskolc Holding vezérigazgatójának is 7 millió forintos miniszteri luxusautót biztosít. Közben városunk 2012-es költségvetése a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája miatt több mint 10 milliárd forintos hiánnyal küszködik, ami jelzi, semmi ok nincs a szociálisan érzéketlen, sokadik kormánypárti önjutalmazásra….”

Összefoglalva itt olvasható ez a történet: http://magyarnarancs.hu/publicisztika/hogy-mondjak-a-nepotizmust-romanul-83274

Ez így kissé másképp néz ki szerintem, mint az, hogy egy NEM az ADÓNKBÓL gazdálkodó kereskedelmi TV sajátos mûsorpolitikát folytat...
Itt viszont százmilliókat szórnak el az áttelepült rokonság, pereputty gazdagodására a MI ADÓNKBÓL!

TomRed 17489 2013. január 23. 20:36   Válasz erre: 17466
Lecso, ezt írtad:
"Nincs ebben semmi furcsa. Magyarokat kényszerítenek törvényekkel arra, hogy ne használják anyanyelvüket. Van tanulóm, aki pénzbüntetést kapott Benesiában magyar szóért.
Õk magyarok. Csak életük nagy részében már románul beszélnek, mert a környezetük ezt várja el. Hiszek benne, hogy nem kaphat akárki magyar állampolgárságot."

Sajnos Miskolcon úgy tûnik teljesen másról van szó: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850596

"Miskolci lévén engem közelrõl érint a probléma. Különféle forrásokból, de mindenfelõl azt hallom, a városházán - mióta a fitisz átvette - olyan magas lóról beszélnek az egyszerû földi halandóval, bárkivel, hogy az már egyenesen bicskanyitogató, és tényleg tele van erdélyi magyarokkal közgyûlés (Kriza rokonság), és tény, hogy rendszeresen románul beszélnek a közgyûlésben, hogy a többi frakció ne értse. De persze megértem, hiszen kétharmaduk van, azt tesznek, amit akrnak."

Továbbá: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850257

"Teljesen jogos a miskolci frakcióvezetõ felháborodása. Én is dühöngök, hogy nálunk Zuglóban sem az itteniek, hanem Papcsák által idehozott debreceni mamelukok kerülnek vezetõ beosztásba. Emlékszem a 2004-es népszavazás után, hogy megvoltak sértõdve a határon túliak, de amint jól fizetõ álláshoz jutnak Magyarországon, már nincs semmi problémájuk. Gerinc?"

Na még egy: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18850217

"A Jobbik – szintén közleményben – írta: “A Jobbik miskolci képviselõi elképedve állnak az elõtt, hogy abban a városban, ahol az emberek jelentõs hányada a létminimum alatt él, ahol az országos átlag kétszerese a munkanélküliség, ahol sokaknak nemhogy autóra, de a közüzemi számlák kifizetésére sem jut pénz, Miskolc fideszes vezetése Kriza Ákos polgármester után, immár a Miskolc Holding vezérigazgatójának is 7 millió forintos miniszteri luxusautót biztosít. Közben városunk 2012-es költségvetése a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája miatt több mint 10 milliárd forintos hiánnyal küszködik, ami jelzi, semmi ok nincs a szociálisan érzéketlen, sokadik kormánypárti önjutalmazásra….”

Összefoglalva itt olvasható ez a történet: http://magyarnarancs.hu/publicisztika/hogy-mondjak-a-nepotizmust-romanul-83274

Ez így kissé másképp néz ki szerintem, mint az, hogy egy NEM az ADÓNKBÓL gazdálkodó kereskedelmi TV sajátos mûsorpolitikát folytat...
Itt viszont százmilliókat szórnak el az áttelepült rokonság, pereputty gazdagodására a MI ADÓNKBÓL!

tsanyi 17488 2013. január 23. 20:28   Válasz erre: 17486
Hát lehet, hogy Neked semmi közöd az alant idézetthez, de én úgy érzem nekem van....ha mindent elhallgatunk és nem szólalunk fel senkiért/semmiért akkor jönnek a gondok.......jönnek a hátulról jövõ összeesküvés elméletek(amikben hiszek:) ) és a félremagyarázások....és lehet heccelni a népet...

tsanyi 17487 2013. január 23. 20:25   Válasz erre: 17486
Ciánt melyik és mikor?...a kötélre emlékszem....:))...

isti55 17486 2013. január 23. 20:24   Válasz erre: 17485
mi közöm nekem most herr Martin Niemöller lelkiismereti válságához ?
(gondolom kulák sem volt, meg grófné sem a hortobágyon. málenkij
robotom még úgy se )
mire világítsunk? az egyik (párt) kötelet ígért a másik ciánkapszulát :)
és ugye itt állunk (lógunk) ciánnal a torkunkban.

tsanyi 17485 2013. január 23. 19:40   Válasz erre: 17484
Amiért ezen elmélkedni kell az az, hogy rávilágítsunk egy-egy párt hozzáállásán a világ dolgaihoz mert abból leszûrhetjük jó esetben, hogy hozzánk is miképp állnának?....amelyik több nemtelen gyalázkodást hajlandó megtenni az velünk is ugyanúgy bánik el....és egy idõ után már nincs visszaút....most újra találtam ezt, ezért kell beszélni:

"Martin Niemöller mondta:
"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."

isti55 17484 2013. január 23. 19:35   Válasz erre: 17481
panelválasz : XY-nal (most (Veled) nem megyek bele számháborúba. :)
az egészben az a szomorú , hogy itt ilyen f@szságokon "elmélkedünk"
és evvel már el is érték a céljukat a tisztelt politikusaink.

tsanyi 17483 2013. január 23. 19:30   Válasz erre: 17482
Nem a magyar fogékony rá hanem mindenki mindenhol....ezért hív mindkét oldal amcsi segítõket évek óta......a pozitív dolog nem hat meg senkit mert azon gondolkodni kell....a gyûlölködés meg könnyû és feszültség levezetõ....

isti55 17482 2013. január 23. 19:27   Válasz erre: 17474
úgy tûnik a negatív kampányra fogékonyabbak a magyarok.
és evvel máris antimagyar -nak állíthatnak be. így megy ez kérem ! :)

tsanyi 17481 2013. január 23. 19:21   Válasz erre: 17478
" kin a legjobban ?...
mértékegysége méterben , kg.-ban , vagy literben ? ...:)
én nehezen tudnám mérni. "

....én viszonylag egyszerûen....kit lehet legtöbbet dehonesztáló körítéssel olvasni, látni az országban?......amelyik oldal politikusai, nagyemberei közül többet akkor a másik oldal él ezzel elõszeretettel.....ilyen egyszerû....mértékegysége: darab...:))

qqriq64 17480 2013. január 23. 19:11   Válasz erre: 17474
Gyurcsány és Bajnai iskolapéldája ennek

isti55 17479 2013. január 23. 18:57   Válasz erre: 17475
"... minimum hívõk de mindenképp VÉRJOBBOSOK..." :) teccik ...

isti55 17478 2013. január 23. 18:47   Válasz erre: 17474
szerintem folyamatosan, él a "fekete PR"-al mindegyik oldal.
nem egy vegytiszta módszer. senki nem fog elõállni, hogy én most
XY-t hiteltelenné teszem . kin a legjobban ?...
mértékegysége méterben , kg.-ban , vagy literben ? ...:)
én nehezen tudnám mérni.

tsanyi 17477 2013. január 23. 18:42   Válasz erre: 17476
Tehát nem számít törvény, erkölcs és semmi sem hanem elég a vezér akarata....az a törvény....volt már ilyen azt hiszem, és az jó volt?

tsanyi 17476 2013. január 23. 18:40  
Úgy tûnik igaza volt a blognak amit linkeltem hétfõn az útdíjról...akkor ugye az lett, hogy törvényesen a visszalépés miatt idén már nem lehet megvalósítani...erre azt írták ott, hogy ez elõre így volt eltervezve a közbesz. és visszalépés, hogy mivel az idõ sürget ezért közbesz. nélkül kijelölnek egy céget aki mindegy mennyiért, de megcsinálja....könnyen lehet, hogy már hónapok óta csinálják a dolgot hisz itt ha elég pénz van benne minden elintézõdik.....és így már nem lehet pampogni, hogy hû de sokba kerül......vajon melyik cég lesz a kijelölt?...és mennyiért?...: http://index.hu/gazdasag/2013/01/23/orban_sajat_hataskorben_epiti_a_kormany_az_e-utdijat/

"Nagyon jót szórakoztak

Hogy miért, arról azt mondta: „köszönjük szépen, nagyon jót szórakoztunk, jó mulatság volt, kiírtuk a pályázatot, beadták a cégek, elbíráltuk, szerzõdni akartunk, aztán nem írták alá. Még egyszer ezt a kabarét nem adjuk elõ”. Álláspontja szerint az államnak igenis rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy ha be akar vezetni egy használatarányos újdíjat, akkor azt mindenfajta külsõ segítség nélkül meg tudja oldani."

tsanyi 17475 2013. január 23. 18:14   Válasz erre: 17466
Senkinek sincs baja se vele se veled se bárki mással....vitatkozgatunk és olvasgatjuk amit a másik hoz elõ bizonyítékként az állításaihoz....és hallgatjuk a másik véleményét és reflektálunk rá....ilyen egy normális társaság nem?....a vicc, hogy a legjobb haverjaim minimum hívõk, de mindenképp vérjobbosok.....beszélgetünk és annyi...

tsanyi 17474 2013. január 23. 18:13   Válasz erre: 17467
Ezt mikor alkalmazták legutóbb a politikában itthon?....és kin a legjobban?...

tsanyi 17473 2013. január 23. 18:12   Válasz erre: 17465
Nem írtad legfeljebb annyira érzed magadénak az igazad mint én.......az meg tényleg mindenkinek a saját döntése, hogy kit tart tájékozottnak és kit nem....apropo...a Bogár interjút gondolom olvastátok vagy hallottatok róla....amelyikben a 3 milla szegényrõl azt mondja, hogy ott kell hagyni az út szélén õket.....innentõl hiteltelen számomra bármit állít....ja, õ is nagy komcsi volt anno csak hirtelen változott...

Oldi 17472 2013. január 23. 16:51   Válasz erre: 17469
Hagyd a fenébe, annyit nem érnek, amennyit a billentyûzeted kopik...

(Lehet anyázni, nácizni, kommunistázni stb...)

qqriq64 17470 2013. január 23. 13:01   Válasz erre: 17469
Nem változott a véleményem sõt megerõsítést kapott.

mogorva 17469 2013. január 23. 12:59   Válasz erre: 17468
Igen, álljunk meg.
De mindenki.

Tegyük fel, világ életedben gyûlölted a kétszínûséget, a hazugságot, úgy éltél, hogy csak az igazat mondod mindig, mindenre, erre olyasvalamiben és olyasvalakivel kapcsolatban sütik rád a hazug ember bélyegét, ami ráadásul számodra igen fontos.
És ne feledd, a becsület nem tréfadolog, azt csak egyszer veszítheted el, onnantól soha többet nem vagy megbízható.
Mert nem vagy az. Ki tudja, kinek, mivel kapcsolatban fogsz megint valótlanságot, avagy féligazságot állítani...?

Na ezen gondolkozz el, mielõtt elítélsz.
És elõbb mindig magad ítéld meg, mielõtt másról bármit állítasz.

És igen, vigyorogva szoktam tokáig a pöcegödörben hagyni azokat, akik rászolgáltak. Sõt, lehet, hogy még meg is lötyögtetem kicsit, mielõtt otthagyom õket.
De nem azért, mert haragszom, hanem nevelési célzattal, hogy hadd érezzék õk is a törõdést, amit én kaptam tõlük.

Na akkor most elõbb magábaszáll, végiggondolja, hogy õ mit tenne, majd utána minõsít.

qqriq64 17468 2013. január 23. 12:29   Válasz erre: 17466
Hé hé hé...
Álljunk meg egy baráti szóra.
Ha falaki felvállalja magát az nemugyanaz azzal hogy "felrúgom" meg "leköpöm a gereznáját".
Ez utóbbi kifejezések alpári kocsmai megnyilvánulások.
Mûvelt, tájékozott, tanult, kultúrember nem így köszön be egy fórumba a bemutatkozó levelével.
Igen. Valóban. A stílus maga az ember és Mogorva fórumtársunk adatlapja bemutatkozó levelében pontosan elõrevetítette hogy milyen hangvételû megnyilvánulásokat várhatunk tõle a késõbbiekben és ezt sajnos fényesen igazolta is.
Sajnálom hogy így történt mert egyébként jól és jókat írt. Az sem baj ha kiáll az igazáért vagy vélt igazáért én is ezt teszem. Nincs ezzel probléma.
A probléma az eldurvuló hangnemmel van a "ha azt mondja akkor majd jól felrúgom" megnyilvánulásokkal van. Duhajkodni a kocsmában kell nem itt.

isti55 17467 2013. január 23. 12:06  
ha elfogynak az érvek...
http://www.meltanyossag.hu/node/587

lecso 17466 2013. január 23. 10:58   Válasz erre: 17465
Veled csak az a bajuk, hogy felvállalod magad. És nem vagy kíváncsi arra a "mindenkinek egyet kell érteni, és ha nem, meg kell gyõzni egymást" felfogásra.
A másság egy másik csoport privilégiuma. A tiéd az elfogadás, és az alkalmazkodás.

lecso 17465 2013. január 23. 10:52   Válasz erre: 17458
Nincs ebben semmi furcsa. Magyarokat kényszerítenek törvényekkel arra, hogy ne használják anyanyelvüket. Van tanulóm, aki pénzbüntetést kapott Benesiában magyar szóért.
Õk magyarok. Csak életük nagy részében már románul beszélnek, mert a környezetük ezt várja el. Hiszek benne, hogy nem kaphat akárki magyar állampolgárságot.

A héberséggel kapcsolatban: az rendben van, hogy az ATV tegnap este megszakította adását, rendkívüli híradás keretében számoltak be az izraeli választásokról?

mogorva 17465 2013. január 23. 10:52   Válasz erre: 17464
Írtam, hogy különb vagyok, vagy az én véleményem jobb? Szerintem nem. Ellenben talán tájékozottabb vagyok. Hogy ez így van-e, nem az én tisztem eldönteni, én mindössze sokat olvasok, mert az jó. Ha valaki úgy alkot véleményt, hogy hiányosak az ismeretei, akkor mutatok neki más nézõpontokat, igyekszem felkelteni az érdeklõdését arra, hogy a világot más irányból is nézze, támpontot is adok talán hozzá, utána az, hogy azon tények ismeretében õ milyen véleményt alkot, az már az õ dolga.
Ha valaki meg vak, vagy nem veszi le a szemellenzõjét, az már az õ hülyesége.
Állok elébe annak az eszmecserének, nem csak túrán, akár bármikor is, fõleg, hogy nem vagyok nagyon közösentúrázós, szeretem a saját tempómban járni az utam ;)

drfarago 17464 2013. január 23. 10:25  
Valaki azt írta alant,hogy van egó bõven.Én még érzek egy kis felsõbbrendûségi komplexust is.Mitõl lenne neked igazad?Mitõl lenne a Te véleményed jobb,több,mint bárki másé? Ki döntheti el az igazságot? Olvastam a reglapodat.Sajnos személyesen nem ismerlek,de a lap alapján furcsának talállak.Amennyiben nem egy motoros oldalon lennénk,talán még érteném is,de itt csak "bután"bámulok.Tele van keserûséggel,félreérthetõ fenyegetésekkel,zavarral.Nincs fent fénykép a gépedrõl,rólad.Én ide is gyökereztetném a veled való szemben állást. A többi....hát fene tudja.
Egyszer csak össze kéne futnunk egy komolyabb eszmecserére! Figyelem,mikor melyik túrára jössz és megpróbálok én is ott lenni.

mogorva 17463 2013. január 23. 10:06   Válasz erre: 17462
Akinek ez az egyetlen öröme, remélem ez is marad, és csak a halálos ágyán eszmél rá, mekkora barom volt egész életében.
Csak gondold végig, miért kívánom nekik ezt ;)

Mindig kiálltam a véleményemért, még akkor is, ha csak én álltam egyedül. Pont leszarom a kötekedõket, de okosabb enged. Olyanok, mint egy kiskutya, aki a saját farkát kergeti csaholva, õk is csak ugatnak, miközben egyik mondatukkal ellentmondanak a másiknak. Arra érdemesek csak, hogy az ember a környezetüknek megmutassa, mekkora idióták, majd odébbálljon.
Én nem lelépni fogok, csak meghagyom a terepet a kötekedõknek, hogy hadd kössenek bele egymásba, majd miközben széttépik egymást ízekre, jól kiröhögjem magam.
Tehát írni, hozzászólni nem fogok, viszont remélem jót szórakozni igen :D
A világ széééép :)

MoZi 17462 2013. január 23. 09:30   Válasz erre: 17461
Ez egy védhetetlen rossz mondat az adatlapon/törölni kell/Leginkább azért, mert támadási felületet nyújt az erre vadászóknak.És akkor már nem számít sem az összkép,teljesítmény,hozzáállás sem a valódi jellem megmutatása.Minél magasabbra szárnyalna valaki annál hamarabb metszik,törik el a szárnyát.Leginkább azok,akik kiwi madárként csak totyognak az úton.De rossz ennek a postnak a végkövetkeztetése is.Nem kell elmenni!Nincs miért.Én is figyelmesen olvasom a hozzászólásait.Pedig kicsit terjengõsek,néha önmagát cáfoló,ellentmondást nehezen tûrõ,idealisztikus,indulatos embert tükröznek.Rengeteg tévedéssel és féligazsággal,de általában jó szándékú attitûddel.Kár lenne,ha teljesen eltûnne,mert Tsanyi úgy látom már elmondott mindent,amit lehet a világról,meg azt hiszem mindennek az ellenkezõjét is.Így nehéz továbblépni.

mogorva 17461 2013. január 23. 08:13   Válasz erre: 17458
A stílus maga az ember, igen. Ez rád is igaz, te is csak olyan részigazságokat ragadsz ki emberek mondandójából, amikkel rossz színben tüntethetsz fel számodra nem tetszõ dolgokat, csoportokat, vagy egyéneket, pedig ha az egészet megismernéd, akkor lehet, hogy kénytelen lennél beismerni, hogy nincs igazad.
De nem baj, elértétek azt, hogy "visszavonulok" mint sokan mások, akik szeretnek itt embereket, szívesen beszélgetnek velük, de privát teszik, hogy egy-két barom ne kössön beléjük, illetve ne tudja rájuk erõszakolni az akaratát.
Beidézted az adatlapom egy részletét, ami azt mutatja, hogy egy erõszakos barom vagyok. Azt viszont elfelejtetted beidézni, hogy TE hogyan gondolkozol. Ha valaki beléd rúg verbálisan, vagy akár csak ellentmond neked, akkor te mit teszel? HE?
Símán õrjöngve náciztál le itt mindenkit, úgy, hogy nem voltál hajlandó megismerni vagy legalább megérteni az álláspontjukat, megismerni a miérteket, akkor most ne állítsd be magad grállovagnak, mert akinek egy csepp esze van, rájöhet, hogy nemhogy grállovag nem vagy, de még embernek sem vagy nevezhetõ.
Valószínûsítem, hogy több emberen segítettem mint te valaha fogsz életed során, és fogok is sokakon, akik megérdemlik.
De rajtad nem fogok, mert nem érdemled meg.
Ahogy nézem, nem véletlenül vonultak le innen a régi arcok, én is ezt teszem, mert utálom, ha a tisztességesség és a tudás azt eredményezi, hogy kikezdenek érte.

Írhatsz választ, de kár, mert nem fogom olvasni, egyrészt mert pont leszarom a véleményed, mivel nem tudsz objektív lenni, és a belédsulykolt hülyeségeket puffogtatod, de azért is, mert megint nem fogok ide belépni. Kibírtam már egyszer pár évig, most sem fog nehezemre esni.

mogorva 17460 2013. január 23. 07:56   Válasz erre: 17459
De persze minél többen.
Csak ha az a vagány picit is okos, és látja, hogy sokan jönnek a cigányszokásnak megfelelõen, eltûnik a balfenéken.
Ha nem tud, akkor meg miután összevakarta magát, szépen, egyesével elõveszi az õt megrugdosókat...
Mert õ akkor is betartja, hogy egynek egy a párja.

Bubó Doki 17459 2013. január 23. 07:16  
A népi bölcsesség azt tartja, hogy elõbb-utóbb elõkerül a legnagyobb vagánynál is egy nagyobb vagány csávó.......Aztán lehet rugdosni....a földön fekve....az utolsót......

TomRed 17458 2013. január 23. 01:03   Válasz erre: 17391
Csak erre reagáltam:

"Aki ezért, vagy bármiért lehazugoz, azt felrugom, hogy éhenhal, mire földetér.
Lazán.
Vigyorogva.
És örüljön, hogy nem mást teszek vele."

A stílus maga az ember...

Itt van a közeli példa Miskolcon, milyen az, amikor az áttelepültek mondják meg, ki számít igaz magyarnak: http://varanus.blog.hu/2013/01/21/ide_roma_haza_ne_jojjon_miskolcon_mar_duborog_a_kampany/fullcommentlist/1#c18849604

"Nekem az volt a furcsa, hogy a nagyonmagyar fideszes körökben hogyan lehet, hogy senkinek nem csípi a szemét,hogy egy magyar városban, a magyar képviselõ-testületben, ahol magyar emberek döntenek magyar emberek sorsáról, ott valakik románul beszélnek. És nem az esti tévémûsorról. Ez nem "idegenszívûség"? Ha héber nyelven beszélnének, az is OK lenne, vagy a héber rosszabb a románnál? És erre nem mentség az, hogy valaki honnan származik: abban a teremben mindenki magyar."

mogorva 17457 2013. január 23. 00:32   Válasz erre: 17456
Ego...?
Lehet. De amíg nem ismersz, ne ítélj. Senkit. Mert a végén a te mércéddel mérnek téged is, és az nem biztos, hogy tetszeni fog.
TomRednek a bögyében vagyok, mert szerinte kacsa vagyok, csak nem tudom minek kiabál, akinek nem ég a háza.
De ez legyen az õ dolga.

desiderus 17456 2013. január 22. 22:24   Válasz erre: 17454
Van ám ego rendesen.......

isti55 17455 2013. január 22. 22:15   Válasz erre: 17450
ez 100% -ig pontos:)
ahol a táj jellemzõje a sövény , kõkerítés, legelõ , ott valóban nem kell túlhangsúlyozni a mezõgazdaság jelentõségét.
azt a pár millió ír éhhalálát és kivándorló esetét is csak fefújták !

lecso 17454 2013. január 22. 22:14   Válasz erre: 17453
Mogorva adatlapja...

desiderus 17453 2013. január 22. 22:06   Válasz erre: 17448
Tamásom !
Ezt honnan másoltad ki?
Talán priviben kaptad ?

Mert nekem úgy tûnik, hogy egyesek félreértik....

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők