28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Z.Tibor 17452 2013. január 22. 22:00  
Sziaszok.
Ma idetévedtem.Üdv TomRed-nek.Remélem útjába kerülök még.....

lecso 17451 2013. január 22. 21:44   Válasz erre: 17441
Elfelejted, hogy az olcsó városi élelmiszart nem a mezõgazdaság állítja elõ, hanem a vegyipar.

Nem tudja valaki, minek kell ennek az oldalnak 100 % processzorhasználat újabban?

qqriq64 17450 2013. január 22. 21:41   Válasz erre: 17447
Gondolom annyi amennyit az itt élõk megesznek.
Nem egy agrárország az biztos.
Én jobbára csak legelõket látok sövény és kõkerítésekkel elválasztva. Ez adja az angol vidék sajátos képét.

tsanyi 17449 2013. január 22. 21:16   Válasz erre: 17448
Ezt nem érteni....bár lehet, hogy jobb is...

TomRed 17448 2013. január 22. 20:49  
Név: 000000000000000

"Viszont aki szándékosan gerinctelen, vagy kibabrál velem, azok kössék fel a fehérnemûjüket, szükségük lesz rá. Eddig mindig elém vezette õket az élet elõbb, vagy utóbb, hogy leköphessem fetrengés, szenvedés és a legnagyobb kínlódás közepette a gereznájukat. És mosolyogva nem segítettem rajtuk.
Hiába na, ilyen ez a c´est la vie.... :D

Állítólag sajátos, kissé kifacsart humorom van ;)
De én élvezem ;)"

Székely vicc: http://napivicc.com/szekely-viccek/a-kinaiak-vilaghodito-hadjaratba-kezdenek/

isti55 17447 2013. január 22. 20:22   Válasz erre: 17445
a ködös albionban mennyi az élelmiszerimport ? az exportból meg vondd ki a skót, ír whiky-t ! :)

isti55 17446 2013. január 22. 20:12   Válasz erre: 17445
körbenéztem . igazad van !!! nem látok mezõgazdasági terméket. a laptopom látom ám ! 4 éve ugyanazt :(
a kaját megettem megittam. és tegnap is ez volt. és holnap is ez lessz.
a gyapjúzoknim hova soroljam mega zasztalt ? fa . :)

qqriq64 17445 2013. január 22. 19:46   Válasz erre: 17441
Ez teljesen így van.
Sokan túlhangsúlyozzák a mezõgazdaság jelentõségét pedig a nemzeti össztermékben elég kicsi a része.
Mindenki aki ezt olvassa ott ahol van nézzen körül most és számolja össze az ipari és mezõgazdasági termékeket.
Még ha éppen vacsorázol akkor is a konyhádban fõleg ipari termékek dominálnak.

tsanyi 17444 2013. január 22. 19:29   Válasz erre: 17443
Kösz!...látod azért mûvelõdök itten, hogy a törzsfejlõdésemet visszafordítsam...:))...mégis igazatok lehet, a visszafejlõdés nem biztos, hogy árt...:))

isti55 17443 2013. január 22. 19:26   Válasz erre: 17442
egészségedre ERÕS DERÉK Törzsfõnök ! :)

tsanyi 17442 2013. január 22. 19:14   Válasz erre: 17440
Dehogyis...most épp magamon tanulmányozom az egyéni törzsfejlõdésemet a kulturálatlanságom tükrében......mivel nem fogom fel ésszel, hogy jobb lenne letennem a sört és elég lenne vacsorára 1 tányér valami a 4 helyett ezért a törzsem folyamatosan fejlõdik széltiben......

látod, összefügg szorosan a kettõ, ha kulturáltabb lennék nem fejlõdne a törzsem orvosi esetté...:)))

tsanyi 17441 2013. január 22. 19:11   Válasz erre: 17439
A városokban olcsóbb az élelmiszer mint a kis településeken......minél nagyobb annál olcsóbb épp a nagyobb piac és eladható mennyiség miatt.....a panelgettóban lakók mennek a gyárakba és szolgáltatásokhoz melózni(jó esetben ha van hová) a szórakozónegyed meg nagyon fontos, hogy ne ingerszegény környezetben kelljen leélni az életet......

....mivel a mezõgazdaságnál az ipar jóval jövedelmezõbb és több embert el tud tartani a kis településekbõl hamar nagyváros lesz ha létrehoznak egy ekegyárat ami ugye többet gyárt mint ami helyben kell és eladják a többi falunak, de mivel kiderül, hogy a munka könnyebb és jövedelmezõbb mint a földeken ezért az emberek már nem az ekeszarvat hanem az esztergát ragadják meg így nem marad aki a földeken akarna dolgozni......

....nem véletlenül támogatja minden fejlett ország veszettül a mezõgazdaságát mert ha nem tennék extra jövedelmezõvé akkor a kutya sem akarná csinálni és nem lenne kaja a városban lakóknak.....a régi feudalista modell hamar befuccsolna mostanság....az emberek felvilágosultabbak és nem akarnak nyomorban tengõdni a földet túrva....szerintem.....

isti55 17440 2013. január 22. 19:05   Válasz erre: 17433
Te bosszantani akarsz ! :)
törzs és kultúra két külön dolog !
persze hogy élt a kultúra továbbra is.
sõt most is él. zene (pentaton) mesék, regék,
sok rítust, zenét az egyház is átalakítva "felhasznált"
de már nem vagyunk, - vagynak- törzs. :)

mogorva 17439 2013. január 22. 19:02   Válasz erre: 17432
Amit leírsz, elméletileg megállja a helyét, és tökéletesen igaz.
De ha szétnézel a mai Magyarországon, mi az igaz belõle?
Ráadásul a városi lét jelenleg csak a szolgáltatásban utd olcsóbb lenni, mert igazság szerint az élelmiszert ugyanúgy falun termelik meg, és nem a panelgettóban, vagy egy szórakozónegyedben.

Viszont én nem a tanyában gondolkodom, mint kis közösségben, nem is azt írtam, hanem mezõvárosokra, vagy nagyjából maximum párezer fõs városokra, mert egy akkora közösség meg tudja magának termelni az élelmiszert, illetve a többi fogyasztási cikket, amire szükség van, illetve akkora közösség fenn tudja magát tartani a teljes logisztikai rendszerével együtt.
A politikai rendszerre is van elképzelésem, de az hosszabb lélegzetvételû történet.

tsanyi 17438 2013. január 22. 18:57   Válasz erre: 17437
De hát csak nem az egész székelység köszönti így a magyart ha meglátja?....hogyaszongya, gyere drága magyar testvér, épp most jöttem a retyóról és csináztam neked testvért, felneveljük?...:)))

mogorva 17437 2013. január 22. 18:54   Válasz erre: 17434
Leírtam pedig azt is :D

tsanyi 17436 2013. január 22. 18:48   Válasz erre: 17429
Hát akkor nevesítsük, hogy mit kell érteni törzsi élet alatt?....mert úgy tûnik ez itt a sarkalatos pont.

isti55 17435 2013. január 22. 18:45   Válasz erre: 17430
a látszat csal !
a szövegkörnyezetbõl kiragadott gondolat helytelen értelmezése, interpretálása. :)

tsanyi 17434 2013. január 22. 18:45   Válasz erre: 17430
Mondjuk ezt még nem hallottam, de már rá sem mertem kérdezni, hogy kiknek és miért ez a szavuk járása...:)))

tsanyi 17433 2013. január 22. 18:43   Válasz erre: 17431
De ahogy lejjebb írták ez ugyan leírva gyorsnak tûnik, de sokáig élt még a törzsi kultúra.......

tsanyi 17432 2013. január 22. 18:42   Válasz erre: 17428
A magam az egyén szempontjából lehet, hogy igazad van, én is jobb szerettem tanyán élni mint városban pedig ott nõttem fel.....,de gazdaságilag szerintem a város olcsóbb életet tud biztosítani na meg a városok az ipar miatt jöttek létre mivel az iparban kis helyen koncentráltan több ember dolgozik mint a földeken és az ott dolgozóknak egyszerûbb ha a munkahelyük közelében van a lakásuk.....és termelõ, értékteremtõ tevékenységet nagyobb %-ban állít elõ egy város mint egy adott(ezt nehéz mondjuk összehasonlítani) földterület....nem véletlenül léteznek és épült a történelem folyamán mindenhol egyre több és nagyobb város ahogy az ország fejlõdött.........

....én viszont szívesen lennék világpolgár....engem az frusztrál ha be vagyok zárva egy kis miliõbe és ingerszegény környezetbe....ugyan jó szívvel emlékezem vissza a tanyasi életünkre(4 év), de a gyerekeimnek nem kívánom......öregkoromra talán újra, de város közelben könnyebb és kényelmesebb élni és hát mivégre is élnénk és dolgozunk ha nem azért, hogy minél kényelmesebb és könnyebb életet éljünk?

isti55 17431 2013. január 22. 18:41   Válasz erre: 17426
ha a törzsi szintet nem kultúrális fokmérõként , hanem a társadalmi berendezkedést használjuk . ...igen !...:)

"szép lassan.." :))))
"I. (Szent) István király – születési nevén Vajk (Esztergom, 970–980 körül – 1038. augusztus 15.) az elsõ magyar király. Uralkodása alatt a magyar törzsek szövetségébõl kialakult fejedelemséget egységes, keresztény magyar királysággá alakította át. Ez 1028-tól az egész Kárpát-medencére kiterjedt. Az általa meghirdetett új politikai irányvonalnak ellenszegülõ törzseket fegyverrel vagy békés úton behódoltatta, a lázadásokat leverte. Az ezeréves magyar törvénytár az általa alkotott törvényekkel kezdõdik. Az államszervezet kiépítésével párhuzamosan megszervezte a magyar keresztény egyházat, ezért õ és utódai viselhették az apostoli király címet. '
-wikipédia-

eröt 17430 2013. január 22. 18:37   Válasz erre: 17408
"A székely szarta a magyart" És olyan gyönyörû gondolat.Érdemes volt benéznem.

mogorva 17429 2013. január 22. 18:32   Válasz erre: 17426
Ha utánaolvasol, rájössz, hogy ez nem egészen igaz.
A közösségekben annak a közösségnek a vezetõje gyakorolta a hatalmat, a tartományban volt egy nemzetségfõ, fölöttük pedig volt a fõvezér, akit maguk közül választottak alkalmasság alapján.

mogorva 17428 2013. január 22. 18:28   Válasz erre: 17427
Szerinted mi értelme van a nagyvárosoknak?
Egy város lakosságának mekkora része végez termelõ tevékenységet, ami az ország, mint nagyközösség hasznára válik?
Egy globális ország esetén, azt az országot alkotó közösségek gyökértelensége mihez vezet?

Én a magam részérõl hidegrázós vagyok a gondolattól, hogy világpolgár legyek.
Ugyanis azáltal a hovatartozásom, a gyökereim vesznek el, amitõl tudom, hogy hova tartozom. Ennek az egyénre nézve igen kellemetlen pszichológiai mellékhatásai vannak, mert a gyökértelenség egyenes út depresszióhoz, mert ha csak úgy vagy, ha csak lógsz a levegõben, annak nagyon rossz hatásai vannak.
Hidd el, olvastam eleget errõl a témáról.

tsanyi 17427 2013. január 22. 18:12   Válasz erre: 17421
Én nem vagyok híve az ilyen élet visszakívánásának....a világ elment mellette és ez így van jól....azért élünk, hogy fejlõdjünk, én inkább az élet globalizációjában hiszek ahol az emberiség miután kirajzik a zûrbe ezt a visszatekintõ és visszahúzó nacionalizmust már csak történelemkönyvekben fogja látni....legalábbis ezt remélem.....mivel külön egyik nép sem lesz képes más bolygókat benépesíteni, de együtt igen....és ez már nem csak sci-fi.....viszont az igaz, hogy egy halom magát vezérnek akaró figura elveszítené a hatalmát ha nem lenne nacionalizmus...

tsanyi 17426 2013. január 22. 18:09   Válasz erre: 17424
A törzsszövetség törzsek szövetsége akik törzsi szinten éltek...nem?..:)...mivel a választott vezetõnek semmilyen befolyása nem volt a törzsekben élõ emberekre azok vezetõin kívül így maga az élet törzsi szinten folyt....a letelepedés után amikor királysággá kezdett válni szép lassan ahogy azt Mogorva is írta utána lett csak fejlettebb államforma, de a népnek még azután sokáig nem nagyon volt változás az életében....

mogorva 17425 2013. január 22. 16:47   Válasz erre: 17424
Sõt mi több, teremtõerejük van.
Sok közmondásunk errõl szólj, de a "kérj és megadatik" is ezt takarja.

isti55 17424 2013. január 22. 14:58   Válasz erre: 17423
avagy a szavaknak súlya van. :)

utálom a neten lopott bölcsességeket, de ez most nagyon pásszol !

"Éppen ezért nagy hangsúlyt kell, kellene fektetnünk szavaink megválasztására,
hogy valóban azt a célt érjük el vele, amit szeretnénk. Aki pedig nem érti
beszélgetõtársa mondanivalóját, vagy nem érti, miért mondta neki azt, amit, az
ne legyen lusta, igenis álljon ki magáért és kérdezzen vissza: ezt hogy érted?
Mi alapján mondod ezt? Mibõl gondolod hogy ez (nem) így van, ?… Nem kell
hepciáskodni, megsértõdni, nyugodt hangon kérdezzünk vissza, és kíváncsian
várjuk meg a feleletet. Hiszen a nyílt, az õszinte kommunikáció minden ember
alapvetõ igénye. Igaz, ennek is megvan a maga helye, módja és ideje. Nem kell
minden helyzetben elmondanunk a véleményünket. De nem is kellene félnünk szembenézni
a valósággal. A lényeg mindig az, idézve egy kedves ismerõsömet: „ A csöndet
megtörni felelõsség.” Mert a szavaknak súlya van."

isti55 17423 2013. január 22. 14:43   Válasz erre: 17404
a toll veszélyes fegyver is lehet ! :)

"..mert az akkor még TÖRZSI SZINTEN élõ magyarokat ..."
(kiemelés tõlem)

TÖRZSSZÖVETSÉGBEN !!! élõ...

naaaagy-naaagy külömbség ! :)

mogorva 17422 2013. január 22. 13:21   Válasz erre: 17420
Egy történész szedte össze az adatokat, és kizárólag tényeket ír le.
Ha elhiszed, jó, ha nem az is, a te dolgod, rád van bízva.
Viszont legalábbis érdekesek a tények, amiket leír, és elgondolkodtat.

mogorva 17421 2013. január 22. 13:19   Válasz erre: 17419
Én azért mondom azt, hogy a Vénusz projekt helyett inkább kis, önnfenntartó közösségekben valószínû a jövõ, ahol olyan emberek élnek, akik tudják egymást segíteni.
Ahol van aki gyógyítani tudd, van, aki széles ismeretein keresztül tanítani tud, van aki az állatokhoz, van aki a mezõgazdasághoz ért, és a józan, tiszta lelkismeret szabja a törvényt, mert amíg az van, nincs szükség más szabályokra.

qqriq64 17420 2013. január 22. 13:15   Válasz erre: 17417
Hùùha.
Ez a kemény nem a kád széle:))))))))))))

tsanyi 17419 2013. január 22. 13:10   Válasz erre: 17418
Így van, ez a buktatója a kommunizmusnak....viszont az elesettek védelme kötelesség...ha másért nem hát azért mert bárkibõl bármikor válhat az....

mogorva 17418 2013. január 22. 12:51   Válasz erre: 17416
Akkor megvalósulna a mûködõ szocializmus...

Ugyanis ha belegondolsz, az alaptézisei megegyeznek.
Számomra azért valószínûtlen, mert az emberekben van egy többre, szebbre, nagyobbra vágyás, ami az evolúció során eddig mindig elõrevitte, ez volt az egyik mozgatórugója.
Nem tudom, hogy megvalósítható lenne-e hatalmi visszaélések nélkül.

mogorva 17417 2013. január 22. 12:48   Válasz erre: 17414
http://www.magyarhon.eu/

Szétnéz, elolvas, ha akar, elhisz, nem akar, nem hisz el.
Mindenkinek szíve-joga, hogy miben és hogy.

Én most speciel abban, hogy fõzök egy KV...

tsanyi 17416 2013. január 22. 12:44  
Ez érdekes lehet, vajon sikerülne: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9nusz_projekt

mogorva 17415 2013. január 22. 12:43   Válasz erre: 17412
A Don kanyarról nagyapám meg az öccse meséltek eleget.
Az öregemnek baromi nagy szerencséje volt, nyert egy egész napos szimultán sakkpartin a fõparancsnoktól egy hét eltávozást kettejüknek. Mielõtt hazaértek volna, törték át az Oroszok a Doni frontot.

tsanyi 17414 2013. január 22. 12:41   Válasz erre: 17410
Én viszont nem tudom, hogy mit higyjek?......nem tudom mennyivel hitelesebb egy új történet magyarázó mint a régiek vagy akár a habsburg féle?.....csak a tárgyi bizonyítékokban tudok hinni......amúgy a maintream szerintem pár éve átalakult....most már inkább a jobboldalit lehetne annak mondani hisz a hangot átvették mindenhol, tudományban, sajtóban.....

mogorva 17413 2013. január 22. 12:39   Válasz erre: 17411
A te dolgod, hogy miben hiszel.
Az a te hited.
Viszont nem 2000 évvel, és többnyire már el tudnak.
Csak nálunk még mindig nem tanítják.

tsanyi 17412 2013. január 22. 12:37  
A Don-ról nem csitulnak a viták....viszont közelebb van mint az õstörténetünk így talán könnyebb lesz kisimítani az ellentéteket: http://index.hu/velemeny/olvir/2013/01/22/mozgo_vesztohelyek/

qqriq64 17411 2013. január 22. 12:32   Válasz erre: 17408
Anélkül hogy lehazugoználak hadd ne higgyem én el ezt a "viszajöttünk ide" történetet.
Olyan ez kicsit mint a dákoromán elmélet.
Csak kétezer évvel nem tudnak elszámolni hogy hol voltak.
Persze mostanában nagyon divatosak a különbözõ magyar történelem kiigazítások már mindenki tutira tudja a valòt hol Jézusig hol a Szìriuszig hol Egyiptomig származtatnak vissza minket de minél több az ilyen elmélet annál hiteltelenebb.

mogorva 17410 2013. január 22. 12:31   Válasz erre: 17409
Minden kérdésre van válasz, csak ezekre nem a mainstream médiában, úgyhogy alá kell merülnöd a nacionalistasovinisztarevizionista portálokon...
Amikre az egyik itteni "kollega" "rohadtmocskosbüdösnáci" cimkéket aggatna, holott csak az igazat írják le, többé-kevésbé objektíven. Viszont még mindig objektívebben, mint a mainstream média :D

tsanyi 17409 2013. január 22. 12:25   Válasz erre: 17408
Ez az ami érdekel.....akkor jó ha mindent megismer mindenki és azok alapján létre jöhetne egy egységes történelem tudás......

mogorva 17408 2013. január 22. 12:19   Válasz erre: 17404
Ez így ebben a formában csak részben igaz.

Ugyanis ha azokra az írásos emlékekre gondolsz, amik hivatalos iratokabn akkoriban születtek, akkor ez így van.
DE...
Késõbbi királyaink gondot fordítottak arra, hogy az õsi, még rovásírásos történelmet, illetve a már akkor is külön közigazgatási egységet képezõ székelyföld hivatalos dokumentumait "lefordítsák" rovásírásról.
Ugyanis ha belegondolsz, erõsen hézagos a tanított történelem I. István korából.
Koppány legyõzetésével azonnal vége lett annak a szellemiségnek? Hogy átbillentettek egy kapcsolót, és utána mindenki megkeresztelkedett, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak?
Hát nagyon nem, még generációkon keresztül zajlott a dolog, sõõõt, még Könyves Kálmán idejében is égettek meg táltosokat, füvesasszonyokat boszorkányként, egészen addig, amíg nem mondta azt, hogy boszorkányok márpedig nincsenek.
Bár nem hivatalosan még utána is volt pár túlbuzgó pap, aki boszorkányperek alá vont és megégetett embereket.
És Könyves Kálmán mint tudjuk, picit késõbb élt, mint István...

Mint tudjuk a táltosok voltak az õsi hitrendszer papjai, tehát akkoriban még BIZTOSAN éltek a hagyományok, és tudták az õsi történelmet.

A honfoglalásról...
Amit Árpádékról tud a mai tanított történelem, az erõsen hézagos, de javul a dolog.
Ugyanis Árpádék visszafoglalni jöttek, mert már korábban jártak itt.
A hunok leszármazottai éltek akkor is Erdélyben, na õk a székelyek.
A mai napig azt mondják - ha nem hiszed, kérdezz utána - "A Székely szarta a Magyart"
Az õ õsi hagyományaik nem haltak ki, ott ugye nem volt olyan erõs az egyház hatása és befolyása, pontosan tudják, hogy ki-kicsoda, ki mit csinált évszázadokra visszamenõleg.

tsanyi 17407 2013. január 22. 12:18  
Nekem pl. fingom sincs a családfámról....trianonig tudom mert a nagyszülõk kisgyerekkoromben elmondták honnan jöttek ide Bp. környékére........viszont nem is nagyon érdekelt, sajnos fater történetét is csak vázlatosan ismerem és elég gáz volt....anyámnakl vannak rokonai kolozsváron és egy halom székely faluban, de errõl sem tudok sokat......viszont értékelem ha valakinek van egy hosszú család története amire büszke lehet. Most már engem is érdekelne, de azt sem tudom hol kezdjem.......na meg mi derülne ki?.....:))

qqriq64 17406 2013. január 22. 12:10   Válasz erre: 17403
Figyelj.
Ha nekem a Sanyi azt mondja hogy az Ö családfája Rumszeszig visszavezethetö én rögtön válaszoltam volna hogy az enyém meg a Rudapithecusig.
Nincs ebben kételkedés meg hazugozás csak némi oltogatás.

tsanyi 17405 2013. január 22. 12:08   Válasz erre: 17403
Szerintem Te értettél félre....nem volt egy szó sem arról, hogy nem hiszem el a családfádat és, hogy az meddig vezethetõ vissza, gondolom utánanéztetek és vannak bizonyítékok. Amit én kifigurázni akartam az az Árpádig történõ visszavezetés(bár akár az is lehetséges külföldi feljegyzésekbõl), de az egésznek inkább a mai helyzetre történõ jelentõsége?.....egy családnak nyilván hatalmas dolog ha ilyen családfával bír és tiszteletre méltó na meg fõleg ritka.

tsanyi 17404 2013. január 22. 12:02   Válasz erre: 17402
Igen igazad van valóban ezt írtad.....,de Árpádról volt szó és arra gondoltam, hogy azokra az idõkre nehéz írásos emlékeket visszakeresni(lehet, hogy félreértettelek).......Szent István idejében ahonnan már vannak írásos emlékek inkább a védelmére betelepülõ és tõle földet szerzõ német lovagok családjairól volt szó mert az akkor még törzsi szinten élõ magyarokat legfeljebb akkor jegyezték le ha elkövettek valamit a király ellen vagy mellette.....

mogorva 17403 2013. január 22. 12:00   Válasz erre: 17400
Akkor visszafordítom a nyilad, mert mellélõttél.

Ha nem hiszem el, amit mondasz, akkor azt mondom, hogy " Ne haragudj, de szerintem tévedsz" vagy "Elnézést, de szerintem nincs igazad"
És nem elkezdelek cikizni, hogy te addig tudod a családfádat, amíg az elsõ majom leesett a fáról Afrikában, mert ez bunkóság, ráadásul hazugnak állítasz be valakit, aki lehet, hogy olyan információkat tud, amit legalábbis érdekes lehet meghallgatni, mert lehet, hogy többet, vagy jobban tud valamirõl.

MÉG nem álltam támadóállásba.

mogorva 17402 2013. január 22. 11:55   Válasz erre: 17398
Bár valóban nem szó szerint írtam le, hogy kirõl beszélek, de...
Akkor hadd idézek, te meg gondolkodj.

"A székely nemesi családok közt kell keresgélni.
Nagyapám mesélte, de nem emlékszem már, 8 éves voltam, amikor meghalt.
Az õ családjukat a tatárjárásig lehet visszavezetni."

Kiknek visszavezethetõ a családfája 800 évre visszamenõen, ha nem a nemesi családoké, akiknél minden dokumentálva van?
Nemesi rangjukat és birtokaikat IV. Bélától kapták, bár elõtte is vezetõ tisztséget töltöttek be a székekben - a székelyek közigazgatási rendszere nem tartományokra, vagy megyékre épült, az õk székekbe tömörültek - történelemóra vége.

tsanyi 17401 2013. január 22. 11:53   Válasz erre: 17400
Ez most bosszú a föld túloldala topicos beszólásomért?....vazz, minél jobban védesz annál mélyebbre ásol....az égen akarsz látni?...:))))

qqriq64 17400 2013. január 22. 11:50   Válasz erre: 17391
Jó Te akartad.
Senki nem mondta itt hogy hazug vagy.
Viszont mindenkinek jogàban áll valamit elhinni vagy nem elhinni.
Ha valaki nem hiszi el amit mondasz az nem egyenlö a lehazugozással.
Lehet hogy azért nem hiszi el mert azt hiszi hogy rosszul vagy tájékoztatva és te is rossz információt adsz tovább.
Magát az információt nem hiszi el nem pedig a Te szavahihetöségedet vonja kétségbe.
Minden embernek joga van eldönteni hogy mit hisz el.
Ha Te Azt állìtod hogy van Isten és én azt nem hiszem el attól még nem állítottalak be Tégedet hazugnak.
Kicsit tùlspilázod ezeket a dolgokat ès rögtön felállsz tàmadòállàsba pedig nincs okod rà.
A fenyegetözésre meg legkevésbé.

tsanyi 17399 2013. január 22. 11:48   Válasz erre: 17397
Pár éve megkaptam a Csillagösvény címû filmet....érdekes és szívet melengetõ dolgokat állított.....csak hát nem tudom mennyit higyjek belõle?.....annyi féle néppel akartak már minket összehozni, hogy leírni is nehéz......abban az etruszkokkal való rokonságot mondták és, hogy mi valójában vissza jöttünk európába......és nemrég a szíriuszról származtattak minket ahonnan Jézus is származik......akkor most mit higyjek?

tsanyi 17398 2013. január 22. 11:44   Válasz erre: 17396
Valóban írtad, de késõbb....viszont ha Neked ez ennyire komoly akkor tényleg hagyjuk......nekem csak történelem amit mindig fenntartáspokkal és sok kérdéssel kezelek mert azn utóbbi években olyan sokat és olyan sokszor változott, hogy már a fene sem tudja mi az igaz?...

mogorva 17397 2013. január 22. 11:43   Válasz erre: 17395
Gugli a barátod.
Csak egészen a Mezopotámiai idõkig lehet visszamenni, egyértelmû és gazdag írásos emlékek vannak a korai Magyar történelemrõl, csak nem nálunk, hanem picit keletebbre.

mogorva 17396 2013. január 22. 11:41   Válasz erre: 17394
De írtam. Szerintem egyértelmûen.
Idézzek, vagy visszaolvasol?

Amit meg kifejtettél, az uazos-turulos honfoglalásról, nem humoros a számomra.

Jelentõsége?
A fene tudja.
Vagy igaz a Turáni átok, vagy nem.
Ha nem igaz, akkor mindegy
Viszont ha igaz, akkor érdekes lehet.
Mégegyszer, nézz utána, hogy mi is az, ha nem tudod.

Eljátszottad, hogy én mondjam el.

tsanyi 17395 2013. január 22. 11:39   Válasz erre: 17393
Jó, bár a viccet félretéve érdekel a dolog és nem gúnyolódok senkin.....egyszerûen kíváncsi vagyok, de ha nem akarod feszegetni akkor hagyjuk.

tsanyi 17394 2013. január 22. 11:38   Válasz erre: 17391
Mondtam, nem akartalak megsérteni, de nem írtad, hogy a Te családodra gondolsz és hát nem tártál bizonyítékot....a szavadnak hiszek, miért ne tenném?.....és kívánom, hogy alázz...tényekkel..:))......amúgy Te hoztad szóba a dolgot én csak érdeklõdtem, hogy kik azok és mi a jelentõsége ha kiderül?

mogorva 17393 2013. január 22. 11:33   Válasz erre: 17390
Asszem ezt a beszélgetést most zárom le.

qqriq64 17392 2013. január 22. 11:33   Válasz erre: 17390
Te naggyon hülye:)))))))))))))))))))))))))))

mogorva 17391 2013. január 22. 11:32   Válasz erre: 17389
Mosolyogtam.
Viszont nem szokásom vetíteni, hazudozni.
Ha azt írtam, hogy az öregem nemesi család leszármazottjaként mesélt arról, amirõl, az úgy is volt.
Aki ezért, vagy bármiért lehazugoz, azt felrugom, hogy éhenhal, mire földetér.
Lazán.
Vigyorogva.
És örüljön, hogy nem mást teszek vele.

Mert ezzel megkérdõjelezi a becsületességem.

Te mit tennél, ha bárki vadidegen rólad, illetve a rokonságoddal ezt tenné?
Én laza vagyok, és vigyorogva alázok meg tényekkel bárkit, aki rászolgált.

Na erre adj nekem választ, de a szived mélyérõl.

És igen, az élet szép.

tsanyi 17390 2013. január 22. 11:30   Válasz erre: 17387
De ha nem mondod el nem is fogok és gyártom magamban a nagy õsmagyar összeesküvés elméleteket a törzsfõk újbóli honfoglalásáról és szittya támadásokról a szemét frankok, kelták és germánok ellen....:))...

...látom a képet, hogy megjelennek vereckénél uazokkal és felállva a Turán nevû harckocsijának a tornyára elkiáltja megát: Gyuláim, Álmosaim és Salamonjaim(ja, te ne, menj inkább hátra és rendezd a hadtápot).......tehát drága véreim!.....lássátok szemtükkel ezt a jó füves földet?....na ez kell nekünk mert úgy hírlik, hogy a gaz frankok és germánok adnak aranyat és ezüstöt annak aki nem mûveli....hát mi nem fogjuk!....mi nem leszünk a szemetek gyarmatai és etetni õket!.....tehát Vajk fiam készíts elõ egy öreg GAZ-t és cseréld el az ittlako nemmagyarokkal a földjüket rája.....na elõre!.....

qqriq64 17389 2013. január 22. 11:23  
Mogorva.
Vigyél már bele egy kis lazaságot nem kell itt mindent komolyan venni.
Mosolyotál már ma?
Szép az élet.

mogorva 17388 2013. január 22. 11:10   Válasz erre: 17386
Ebben ne legyél biztos.
Egyébként erre találták ki az alkotmányos monarchiát.

Mondjuk én nem a kaptárakat tölteném velük.
De ha már börtön, akkor az ott lakókat igenis munkára szoktatnám, mondjuk 3 mûszakban, szabadnap nélkül.
A politikusokkal újraindítanám mondjuk az uránbányát.

mogorva 17387 2013. január 22. 11:08   Válasz erre: 17385
Ordas tévedésben élsz.
Maradjunk annál, hogy te nem tudsz róla :D

tsanyi 17386 2013. január 22. 11:08   Válasz erre: 17383
Abban benne vagyok, hogy az összeset hajtsuk el és teljenek velük a börik(ez népszerû lenne azt hiszem).....viszont arra nem lennék hajlandó, hogy bárkit a helyükre tegyek mert családilag Árpád vére bugyog benne......azzal csak egy mennyiségi csere lenne, de semmi garancia a minõségire.......és továbbra is demokrácia párti vagyok...

tsanyi 17385 2013. január 22. 11:06   Válasz erre: 17382
Ja, hogy Magadról írtál?....akkor elnézést, nem akartalak megsérteni.....,de attól még nem hiszem jobban.....írásos emlékek rtikák voltak(bár rovásírás) a honfoglalás és az azelõtti idõkbõl....

mogorva 17383 2013. január 22. 11:02   Válasz erre: 17381
Fel lett emlegetve a Turáni átok.
Nézz utána, mi is az.
Ahogy el tudnánk zavarni ezeket a köcsögöket a parlamentbõl, ha akarnánk, ugyanúgy bármilyen más formáját is választhatjuk a vezetésnek. Tök mindegy mi van, meg lehet csinálni, ha nem csak a pofánkat tépjük, hanem teszünk is érte.

mogorva 17382 2013. január 22. 11:01   Válasz erre: 17380
Nos jó.
Az elsõ reakcióm a legfinomabban szólva kevésbé volt kedves.
A második akkor lesz tárgyilagos, de nem barátságos.

A Nyárád-Karácsonyfalvi Csiky családról beszélünk.
Az öregem nagybátyja egy bizonyos Csiky Gergely, akirõl színházakat szoktak pl elnevezni.
Egy másik nagybátyja az a Makkay Sándor, aki néhány regényt írt pl a tatárjárás kapcsán.
Egyébként elhúzol a Teleki tékába, ott van a Csiky család családfája, az öregem kutyabõre, és még ez-az róluk.

tsanyi 17381 2013. január 22. 10:52   Válasz erre: 17380
Nem beszélve a jelentõségérõl.....van egyáltalán?...mit változtatna a jelenünkön?....megválaszthatnánk valamelyiket törzsfõnek, gyulának vagy bármilyen más uralkodónak?

tsanyi 17380 2013. január 22. 10:49   Válasz erre: 17379
Kár...:)))....pedig kíváncsi lennék Árpád egyenesági leszármazottainak nevére és a bizonyítékokra amik ezt alátámasztják.......gondolj bele, ha pl. én ezt állítanám elhinnéd?...

mogorva 17379 2013. január 22. 10:39   Válasz erre: 17370
Ugye nem baj, ha erre nem reagálok?
Tudi tudnék, de nem akarok.

tsanyi 17378 2013. január 22. 10:23  
Halló magyar! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O25CJUao52g

tsanyi 17377 2013. január 22. 09:58  
Ezt igaznak látom és irritál évek óta....: http://sorkoz.blog.hu/2013/01/22/mennyibe_kerul_a_penz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_22&utm_campaign=index

tsanyi 17376 2013. január 22. 09:24   Válasz erre: 17375
Akkor az egy gyerek...szerintem egy vak pap lehetett az elsõ...:))

qqriq64 17375 2013. január 22. 09:12   Válasz erre: 17372
Kb 130 centi magas erösen negroid rassz.
Luis Leakey és a fia Richard Leakey találták meg a Turkana tó mellett.
Feltételezem hogy az öreg Luis csnálta meg elõször mert minden nönemü palaeontologus tanoncát megdugta.
Nagy kan volt az öreg:))))))

tsanyi 17374 2013. január 22. 09:07   Válasz erre: 17373
Óh a szerencsés!.....:)))

Games 17373 2013. január 22. 09:05   Válasz erre: 17372
Lucky. :)

tsanyi 17372 2013. január 22. 09:03   Válasz erre: 17371
Jó nõ volt?....és ki csinálta meg elõször?...:))

qqriq64 17371 2013. január 22. 09:02   Válasz erre: 17370
Segítek Sanyi.
Olduvai szakadèk Kenyában.
A közös ösünket meg Lucy-nek hìvták.

tsanyi 17370 2013. január 22. 08:55   Válasz erre: 17364
Én vissza tudom vezetni egészen afrikáig valami völgybe(már nem emlékszem pontosan, nagyfater kissé pösze volt) bár bizonyítékom nincs rá........

tsanyi 17370 2013. január 22. 08:55   Válasz erre: 17364
Én vissza tudom vezetni egészen afrikáig valami völgybe(már nem emlékszem pontosan, nagyfater kissé pösze volt) bár bizonyítékom nincs rá........

tsanyi 17369 2013. január 22. 08:46   Válasz erre: 17366
Nyilván kint így élték meg, de csak azért mert õk sem voltak tájékoztatva a szavazás valódi céljairól és okairól.....gondolom kint sem esne jól senkinek ha itteni magyarok döntenének a sorsukról attól függõen mennyi pénzt adnak nekünk......mondj 1-2 dolgot ami nem valósult meg abból amitõl akkor tartottunk?....és ne a 23 milla románt mert az kb olyan mélységû mint itt a zsidó honfoglalásról való szövegek.....

TomRed 17368 2013. január 21. 22:23  
Idézet a reggeli kávéhoz (Vincent blog): http://orulunkvincent.blog.hu/2013/01/21/idezet_a_reggeli_kavehoz_716#comments
"A bankok a verseny miatt nem, vagy legfeljebb részben tudják majd továbbhárítani ügyfeleikre a pénzügyi mûveletek, például az átutalások és a készpénzfelvétel után jövõ januártól fizetendõ tranzakciós illetéket." Matolcsy György 2012. november 2.

"Itt a vége: elesett az utolsó ingyenes bankszámla is" HVG 2013.01.21 http://hvg.hu/gazdasag/20130121_Itt_a_vege_mar_minden_bank_elkeri_a_tranz

TomRed 17367 2013. január 21. 22:17  
Magánnyugdíj pénztárak államosítása. Ezzel a vagyonnal pont az történt meg, amivel a FIDESZ fenyegetett: eltõzsdézték. Ugyanis akkor értékesítették a vagyont, amikor eleve alacsonyabb volt a benne levõ részvények értéke az EUR válság következtében. Meg persze az unorthodox gazdaságpolitikájuk következményeként.

"Nagyon is megérte magánnyugdíjpénztárban maradni" http://hvg.hu/gazdasag/20130121_Nagyon_is_megerte_magannyugdijpenztarban

"Az átvett magán-nyugdíjpénztári vagyonnak már csak a hatoda van meg." (Fizikailag, hiszen technikailag már elszámolták a saját bevételüknek...)

mogorva 17366 2013. január 21. 22:16   Válasz erre: 17365
És igaza is van.
Akik nemmel szavaztak, elfelejtették a gyökereiket.
Bár mondjuk a médiumok is felelõsek a lakosság félre és nem informálásáért.
Az újságírók sem sokkal jobbak a politikusoknál.
És itt nem az utazási, gasztro, és hasonló újságírókra gondolok...

isti55 17365 2013. január 21. 22:03   Válasz erre: 17364
Erdélyben beszélgettünk egy emberrel. Szóba került többek között a népszavazás is. Nem esett jól nekik. Úgy érzik megtagadtuk Õket.
Felhozott történelmi példákat mikor Erdélyország segített a magyaroknak !!! Õk úgy érzik élik meg.

mogorva 17364 2013. január 21. 21:46   Válasz erre: 17363
A székely nemesi családok közt kell keresgélni.
Nagyapám mesélte, de nem emlékszem már, 8 éves voltam, amikor meghalt.
Az õ családjukat a tatárjárásig lehet visszavezetni.

tsanyi 17363 2013. január 21. 21:35   Válasz erre: 17362
Hol és kik azok?

mogorva 17362 2013. január 21. 21:33   Válasz erre: 17361
Csendesen jegyzem meg Árpád örökösei a mai napig köztünk élnek ám...

isti55 17361 2013. január 21. 21:08   Válasz erre: 17359
Nemzeti minimum ?
A gugli keresõ:Nagyjából 1 070 000 találat (0,29 másodperc)
Csak van abban a Turáni átok-ban valami .:(

mogorva 17360 2013. január 21. 21:05   Válasz erre: 17354
Még az Antall-kormány alatt mondta ki az alkotmánybíróság, hogy kétkamarás parlamentet kell létrehozni.
Azóta alkotmányos mulasztást követ el minden orrmányunk...

tsanyi 17359 2013. január 21. 20:52   Válasz erre: 17358
Nagyjából az lenne mint most...ezt is lehetne szakértõi megoldásnak nevezni ami amúgy sikeres is lehet ha egy szempontot nézünk a hiány lefaragását....,de milyen áron?....na meg milyen célból?....

isti55 17358 2013. január 21. 20:37   Válasz erre: 17356
(akkor még nem voltam itt.) :(

személyeskedés nélkül: :)
"-Hány éves vagy Herceg ? kérdi a banya.
-... !
-És még hiszel a mesében !? "

tsanyi 17357 2013. január 21. 20:29  
Na igen, volt értelme földre pályázni....nem olyan rossz buli az: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/komment/20130121-60-milliarddal-tobbet-kapnak-a-gazdak.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

.....beszéltünk nemrég errõl és elhangzott, hogy a kisbirtokokról bebizonyosodott, hogy életképtelenek.....pedig nem, pont a nagybirtokok nem teremtenek semmit fõleg nem megélhetést a jelen körülmények között az embereknek....

tsanyi 17356 2013. január 21. 20:15   Válasz erre: 17354
A pusztán "szakértõi" kormányról már volt itt beszélgetés...akkor azt gondoltam, hogy nem lenne teljesen jó mivel egy közgazdász csak a számokon keresztül látná a helyzetet és úgy oldaná meg ami valóban jót tenne a gazdaságnak, de nem hinném, hogy figyelembe venné az embereket....szerintem igazi politikusok(tudom, utópia nálunk) vezetésével igazi szakértõknek kéne rendbe tenni az országot.....a kettõ kiegészítené és fékezné egymást, de ehhez tényleg az kéne, hogy mindkettõbõl legalább kicsit önzetlen emberek lennének...

tsanyi 17355 2013. január 21. 20:12   Válasz erre: 17353
Ez igaz lehet...biztos volt ilyen ok is...

isti55 17354 2013. január 21. 20:11   Válasz erre: 17352
egyszer volt szó Szakértõi kormányról.
úgy emlékszem a pártok mint ördög a tömjéfüsttõl. :) nem is sejtem miért !
ki kéne próbálni !

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők