tsanyi | 16249 | 2012. december 15. 19:20 |
És az ilyen hozzáállása a magyarokhoz se menjen feledésbe...ez a vezérünk: http://www.youtube.com/watch?v=QN-jSHVIrjU
|
tsanyi | 16248 | 2012. december 15. 19:13 | Válasz erre: 16244 |
Ehhez az egész tandíj mizériához még azt ne felejtsük el amirõl nyáron már szót ejtettünk, hogy a romániai két magyar egyetem rendes és nem kevés magyar állami támogatásához idéntõl még +4 milliárd forintot hozzátettek....és amiért a mi gyerekeinktõl elveszik a jövõjüket mindössze 29 milliárd huf, legalábbis erre való hivatkozással húzzák meg a keretszámokat és adósítják el életük végéig a gyerekeinket(jó, a valódi ok nyilván az új elitük kizárólagos és versenytárs nélküli kiképzése).....miközben 1 nyomorult stadionja többe kerül..... ....tényleg, a 2 romániai magyar dotálású egyetemen tisztán magyar állampolgár tanulhatna ingyen?....csak kérdem... |
tsanyi | 16247 | 2012. december 15. 19:02 |
Hát igen......ez ugyan már nem újdonság, de nem árt folyamatosan idézni az újabb szavait és tetteit....hátha valakinek még nem világos?: http://varanus.blog.hu/2012/12/15/napi_orban-hazugsagunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_15&utm_campaign=index "Fénylõ Csillagunk úgy van az igazmondással, mint Kusza Szem a gazdasági növekedéssel: hallott már róla, de személyes tapasztalatai nincsenek. A nagy igazságok közlése egyébként sem erõssége a politikusoknak, Viktorunk is megelégszik általában a totális tagadással és az alternatív valóság lebegtetésével, ha ez kifulladni látszik akkor meg a mindenkinek kurvajó lesz, sírni fogtok tõle és a kezemet csókolgatni ujjhegytõl könyékhajlatig, hálátlan kutyák, annyira jó - szajkózása jön, mint a tandíj esetében. A kuruc mentalitásból egyedül a kitartást hordozza magában, mert ez a szajkózás akkor is megy hiba nélkül üzembiztosan, ha a fejére rogyott légvárpalota romjai alól kell kihallani elfúló hangocskáját. De legalább hazudni tudna ez a szerencsétlen rendesen." |
Bubó Doki | 16246 | 2012. december 15. 08:35 |
Ez a drága, jó ember, ez mindent tud, mindenhez ért! És milyen gyors!: http://fsp.nolblog.hu/archives/2012/12/14/Orban_a_hetedik_napon_megpihen/
|
CJKrisz | 16245 | 2012. december 15. 07:51 |
http://index.hu/kulfold/2012/12/15/sandyhook/ Hát ilyen ára van annak a fene nagy demokráciának, amiben mindenféle villamosszékbe való debilnek lehet támadófegyvere. Azt hiszem, hogy egyre jobb úton haladnak afelé, hogy ez megszûnjön és csak önvédelmi fegyvere lehessen a pórnépnek. Persze aki támadófegyvert akar, az úgyis szerez magának, mégis jó néhány ember életét meg lehet óvni azzal, ha egy ilyen eszközt nem lehet csak úgy leemelni otthon a garázsban egy polcról. |
TomRed | 16244 | 2012. december 15. 02:50 |
Hoffmann Rózsa és KDNP támogatja a tandíj ellen tiltakozó diákokat! http://hvg.hu/velemeny/20121210_hoffmann_tmogatja_hallgatokat Hoffmann Kubában pihentetné a tanárokat http://index.hu/belfold/2012/12/14/hoffmann_kubaban_pihentetne_a_tanarokat/ |
qqriq64 | 16243 | 2012. december 14. 21:02 |
"A Chomsky-tízparancsolat A mai rövidposztban ismertetendõ alaptételek egy bizonyos Noam Chomsky nevéhez fûzõdnek, aki – a 88 éves korához képest elképesztõ szellemi frissességrõl téve tanúbizonyságot – a mai napig a híres MIT (Massachusetts Institute of Technology) nyelvészeti és filozófiai tanszékének rendszeres elõadója. Hosszú és tartalmas élete során foglalkozott õ mindennel, ami nyelvészet, filozófia, médiaszociológia, tömeglélektan, de még a számítástechnikai programozás bizonyos területeibe is beleásta magát (ez utóbbit úgy hatvanöt évesen kezdte, tehát senki ne adja fel!). Noam soha nem csinált titkot abból, hogy a liberális demokrata eszméket tartja magához a legközelebbieknek, s az anarcho-szindikalizmus egyes alapvetéseit is a magáévá tette (ami egy, a nyolcvanas éveiben járó egyetemi tanár esetében minimum riszpektet és csettintést érdemel…) No de itt és most nem is az õ élettörténetérõl akarok beszámolni, hanem arról a – tíz pontból álló – tételsorról, amit sokan Chomsky tízparancsolatának is neveznek, lévén hogy a Mester ezeken keresztül magyarázza a mindenkori politikai hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek természetrajzát. Az õ szavaival: ezek a hatalmi diverzió médiastratégiái. Chomsky barátunk ezeket elõször úgy 25-30 évvel ezelõtt írta össze, amibõl mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar. Mindenesetre úgy vélem: ha tudjuk, hogy a Hatalom miben (és hogyan) mesterkedik, védettebbek vagyunk vele szemben. Már ha még tudunk gondolkozni és kételkedni… Lássuk tehát, hogyan próbálja a hatalom maga alá gyûrni (az egyénen keresztül) a társadalmat. Az alábbiak nem szó szerinti idézetek, hanem Chomsky egy-egy tételének kicsit zanzásított verziói. 1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentõsége kicsi ugyan, de érzelmileg erõsen megérintik õket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hû szolgánk lesz. 2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását. 3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekrõl senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövõ egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felõl. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sõt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be. 4.) A nemzetet meg kell gyõzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövõt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következõ generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”). 5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõknek egyszerûen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására. 6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt. 7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze. 8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni. 9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni. 10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendõ belsõ (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy õ ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani." |
Bedouin | 16242 | 2012. december 14. 19:41 | Válasz erre: 16241 |
Amúgy, szarok lehetnek ezek az okostelefonok, ha 2 perc kellett az sms másik oldalára való lapozáshoz :)
|
tsanyi | 16241 | 2012. december 14. 19:37 | Válasz erre: 16240 |
Gondolom aki kapta átadta a hvg-nek.....másképp nem nagyon...és miért lenne barom?....ezzel rendesen bizonyított a párt szócsöve....ráadásul mivel közszereplõ nem hinném, hogy bármiért is perelhetne....persze a mai viszonyok közt bármi megeshet....
|
Bedouin | 16240 | 2012. december 14. 19:33 | Válasz erre: 16239 |
Engem csak az érdekelne, hogyan kerülhetnek sms-ek nyilvánosságra? Max két (talán három) fél tudhat róla: - a küldõ - a címzett -, illetve a szolgáltató, akit gondolom erõs titoktartás kötelez. Honnan szivároghatott ki: - ha a küldõ tette nyilvánossá, akkor az õt minõsíti, egyébiránt jó nagy barom lenne - ha a címzett, akkor õ is jó nagy barom lenne - ha a szolgáltató, akkor én bármelyik fél helyébe igen gyorsan beperelném. (esetleg titkosszolgálatok tolják ki az éterbe olykor az anyagokat?) |
tsanyi | 16239 | 2012. december 14. 19:21 |
Ez a bayer(aki ugye erõsen komcsi volt még pár éve) meghülyült.....amikor a varánuszon láttam azt hittem, hogy egy kamu a hecc kedvéért, de itt azt látom, hogy ez tényleg egy ilyen sms-t küldött a töröknek.....mit keres egy ilyen suttyó bárhol is?...ez a fideszesek szócsöve?....nem írom ki ide mit írt, olvassa aki akarja a linken: http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121214_bayer_szavaloverseny
|
klimas | 16238 | 2012. december 14. 18:19 | Válasz erre: 16229 |
Se tv, se internet sem külvilág... regisztrálni úgysem kell nekik , minek értesüljenek a friss hírekrõl.....úgyis csak annyit érnek amennyit össze tudtak szedni-by laserjani
|
tsanyi | 16237 | 2012. december 14. 18:18 |
Ezt a hsz-t itt olvastam: http://mandiner.blog.hu/2012/12/14/mi_ellen_is_tuntetunk_tandij?fullcommentlist=1#comments "A megoldás a diplomás adó! Mindenki, aki valaha állami finanszírozású képzésben diplomát szerzett és az, aki a késõbbiekben fog, diplomás adót fizetne (azért nem mondok most százalékot, mert ahhoz pontosan ismerni kellene az adatokat, de, úgy sejtem, a jövedelemadón belül egy max. 0,5-2%-ot kitevõ tételrõl lenne szó). Ez a felsõokt. finanszírozási gondjait is megoldhatná és a szolidaritás elvének is megfelelne. Ki támogatja? " .....nem is olyan rossz ötlet....és így akár lehetne teljesen ingyenes is a képzés(na jó, eredménytõl nem kéne függetleníteni) és akkor aki dipót szerez nem adósodik el cserébe kicsit többet adózik ha melózik... |
tsanyi | 16236 | 2012. december 14. 17:57 |
Miért nem lep ez meg: http://index.hu/gazdasag/2012/12/12/tovabb_emelhetik_a_csekkadot_ev_kozben/ ....most számolgatom a céges utalások mértékét és nem is lesz ez olyan kis teher.....ha egész évre vetítem akkor túl sok.....eddig igazából legyintettem rá hisz pár ezrelék nem számít sokat.....hááát, mégis.. |
Bubó Doki | 16235 | 2012. december 14. 16:03 |
"Arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan oldja fel azt az ellentmondást, mely szerint miközben a kormány az adósság ellen harcol, az egyetemistákat az eladósodásra, hitelfelvételre kényszeríti, Orbán Viktor úgy felelt: – Úgy kell feloldani, hogy nem mondunk ilyet. " Tehát ha beteg vagy és nem mondod ki a "betegség" szót, nem is vagy beteg.......Sõt! nincs is betegség...)))))) |
tsanyi | 16234 | 2012. december 14. 09:38 |
Ezért linkelek, mert én nem tudom így összefoglalni és megfogalmazni mint a nálam okosabbak....,de megérteni meg tudom: http://varanus.blog.hu/2012/12/14/az_orban_bukas_receptje?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_14&utm_campaign=index "- A Tárki felmérése alapján a nép szerint a II. Orbán kormány a rendszerváltás óta eltelt idõ legszarabb kormánya. - Sikerült Gyurcsányék minden negatív gazdasági rekordját megdönteni, stabilan állunk benne fejjel a recesszióban. - A tandíjjal túl vannak a hazudtunk reggel éjjel és este kurzuson, kiderült mennyire átverték a 2008-as népszavazókat. - Megvoltak/vannak a spontán tömegmegmozdulások, immár országos szinten. - Az antikommunista dumát nem eszi többé senki a Pozsgayval írt alkormány, az MTVA-nál hírhamisító és önkényeskedõ Böröcz ügynök és az ügynöklista nyilvánossági sorozatban elkaszálása után. Mikor a kommunista nyugdíjakról beszélnek már senkinek nem Biszku, hanem a Stumpf Pisti após Horváth István egykori belügyér, Dunagate fõellenõr jelentésolvasó jut eszébe, aki vígan lesz a komcsi nyugdíjból Biszkuhoz hasonlóan. - A regisztráció társadalmi elutasítottsága 80%" |
tsanyi | 16233 | 2012. december 14. 08:56 | Válasz erre: 16231 |
Ez így van és gondolom örülnek rendesen a kivételezett polgik, hogy újra hitelképesek lettekl és azonnal rohannak a bankokba küölcsönért.....,de melyik bank fog nekik hitelezni ezek után?.....
|
tsanyi | 16232 | 2012. december 14. 08:55 | Válasz erre: 16230 |
"Csendesen megkérdezem, hogy mi a bánatos f@szért fizetik többek között az én adómból az elb@szott projektek árait, a sok idióta polgármester megvalósított lázálmait (Esztergomban le kell bontani az eddig kb 20 milliárd forintba került konferenciapalotát az élményfürdõvel szemben, mert süllyedni kezdett...az élményfürdõ meg bõ 100 milliós veszteséget okoz a városnak évente...) " .....miért miért, hálából.....ugyanis ezeknek a projektek bekerülési költségeinek nem kis hányada a pártnál lamdolt a szûkös éveikben....és most bõséggel viszonozzák.....pl. pont az emnlített ezstergomi csóka ügyei is több misét megérnek a tömjénzsótinak két plagi között és azért mondaná, hogy soha ne is vizsgálják azokat, persze ezeket elintézte a vezér a 9 évre kinevezett fõvizsgálókkal.....mire nem azok lesznek már elévülnek az ügyek..... |
TattooedAngel | 16231 | 2012. december 13. 22:51 | Válasz erre: 16230 |
Ami még ennél is nagyobb baj, hogy az önkormányzati finanszírozási rendszer reformja nélkül mindez csak a szarnak egy pofon, újra fog termelõdni az adósság...
|
desiderus | 16230 | 2012. december 13. 22:10 |
Van itt lóvé....átvállalják Kecskemét és Pécs adósságát...az ötezer fõnél kisebb lélekszámú települések adósságát teljesen, a nagyobbakét részben (akár 70%-ig).... Csendesen megkérdezem, hogy mi a bánatos f@szért fizetik többek között az én adómból az elb@szott projektek árait, a sok idióta polgármester megvalósított lázálmait (Esztergomban le kell bontani az eddig kb 20 milliárd forintba került konferenciapalotát az élményfürdõvel szemben, mert süllyedni kezdett...az élményfürdõ meg bõ 100 milliós veszteséget okoz a városnak évente...) http://www.origo.hu/itthon/20121213-pinter-sandor-pecs-adossagallomanya-a-felere-csokken.html |
desiderus | 16229 | 2012. december 13. 21:55 |
A jövõre bevezetendõ közmûadó jótékony hatása már kezd érzõdni...lehet, hogy lesz olyan település ahol áram sem lesz ??? Ezt a matolcsyt valaki már dezintegrálhatná.... http://nol.hu/archivum/20121213-falvak_teve_es_net_nelkul |
qqriq64 | 16228 | 2012. december 13. 21:18 |
Tegnap beszéltem az egyik volt kollégával az elõzõ cégemtõl. Az a közmûszolgáltató egy közútálatnak örvendõ (vagy útálat tárgyává tett) francia cégé volt. Kirúgták õket és mostmár teljes magyar tulajdonban vannak. Érdekes módon azonnal megszorító intézkedések bevezetésével kezdték az új világ építését. Fizetésstop, cafetéria csökkentés stb... No comment. |
TattooedAngel | 16227 | 2012. december 13. 21:01 | Válasz erre: 16226 |
Nem a politikai beállítottságuk miatt neveztem vörösöknek õket, hanem azért, mert a pártjuk fõ színe ez. Ahogy a fityisznek a narancs. Egyébként nagyon jól tudom, hogy a maszop volt az abszolút vadkapitalista brigád, hiába nevezik õk magukat is balosoknak. |
tsanyi | 16226 | 2012. december 13. 20:57 | Válasz erre: 16225 |
"Nem tudom, hogy fog alakulni a következõ választás, de két dolgot remélek. Az egyik, hogy nem jön vissza a vörös brigád, a másik, hogy a Fidesz hatalma minimum jelentõsen gyengül. " ....ööö, minden híresztelés ellenére a fidesznél nincs "vörösebb" párt jelenleg...a maszop tiszta kapitalista párt és ezt felismerve szeretik a hívõk akik mindent felülíróm nosztalgiájukban a vezérben látják megtestesülni a mindent megoldó apát(basit)....a szadesz egyértelmûen nem volt vörös csak a hatalom és pénz érdekében csapódtak a maszop mellé.....aki nem akarja vissza a rákosi féle idõket bárki mást választhat mint a fideszt....a maszop legfeljebb a késõi kádári idõkre emlékeztet, de csak azért mert akkor már a kapitalizmus csírája ütögette fel a fejét....akik éltünk akkoriban ezt elég világosan látjuk legfeljebb tagadjuk magunknak is.....hiába burkolózik "nemzeti" köntösbe az bizony nem az.... |
TattooedAngel | 16225 | 2012. december 13. 20:38 | Válasz erre: 16222 |
Miért érdekes? Sose voltam Fideszes, de ezt már mondtam. Életemben egyszer szavaztam rájuk (2006-ban), akkor is második fordulóban. Legutóbb se rájuk szavaztam és legközelebb se rájuk fogok. Az már más kérdés, hogy bizonyos intézkedéseiket nem látom rossznak. Pont ma olvastam egy cikket arról, hogy az államadósság szerkezete átalakulóban van, kezd szépen túlsúlyba kerülni a Forint alapú adósság. Ez egyáltalán nem rossz, ugyanis a Forinthitel elinflálható, ellentétben a devizahitellel, aminek a káros hatásait ismeri már mindenki, illetve azt is tudja, hogy egy nap leforgása alatt be lehet dönteni bármelyik valutát. Viszont még több dolgukkal egyáltalán nem értek egyet és abszolút elbénázott lépésnek tartom, még akkor is, ha az alapötlet egyáltalán nem volt rossz. (pl. felsõoktatás átalakítása) Nem tudom, hogy fog alakulni a következõ választás, de két dolgot remélek. Az egyik, hogy nem jön vissza a vörös brigád, a másik, hogy a Fidesz hatalma minimum jelentõsen gyengül. |
tsanyi | 16224 | 2012. december 13. 19:26 |
A fityisz ifjai kezdenek betojni, hogy kimúl alóluk a párt és nem lesz hol nekik is lopni a jövõben: http://index.hu/belfold/2012/12/13/fidesz-valasztmanyt_hivnanak_ossze_a_keretszam-csokkentes_miatt/ ....pedig amit 2010 óta mûvel a fidesz azzal megbélyegezte egy életre a követõit akik nem keltek ki ellene nyilvánosan....ezek hiába fiatalok akkor is csak nagyon sokára léphetnek újra színre bármely párt keretei között... ....szörényi is(direkt kis betûvel pedig 30 éve csak õt hallgattam illés vagy fonográfként) tegnap kikelt magából, de azért úgy, hogy a vezért valójában még véletlenül sem kritizálta sõt azt mondta róla, hogy biztos nem ér rá foglalkozni a mûvészet ügyeivel....na meg a magából kikelésnek is az ideje érdekes mivel pont egybe esik azzal, hogy az alföldivel közösen szervezett István a Király elõadást úgy fest meg torpedózták a szegedi jobbik-fideszesek.... |
tsanyi | 16223 | 2012. december 13. 19:20 |
"Kitõl származnak az alábbi idézetek? "A kormány minden változtatási szándékát a reform fedõnévvel takarja, szembeállítva a koalíció "modernizáló", szárnyaló jövõt festõ törekvéseit az ellenzék úgymond maradiságával. Azok az emberek, akik csak egyes televíziós csatornák híradásaiból szerzik közéleti ismereteiket, könnyen be is dõlnek a hangzatos szóáradatnak. Ám a valódi történésekre is figyelõknek érteniük kell, mirõl van szó. A reform fogalma újraformálást, megújítást, átalakítást - pozitív tartalmánál fogva jobbítást jelent. Ezzel szemben a felsõoktatási törvény módosítása úgyszólván nem szól másról, mint a pénzrõl. Valamint kapkodásról, amely bizonyossággá érleli a gyanút, hogy a beterjesztett törvényszövegek mögött nincs stratégiai gondolkodás." "Ha olyan gazdag társadalomban élnénk, ahol valóban nagy a jólét és magas az életszínvonal, továbbá alapítványok kínálnak tisztes ösztöndíjakat a tehetséges, ám szegény sorsú diákoknak, mi is igazságosnak, s ennélfogva elfogadhatónak tartanánk valamilyen szerény mértékû felsõoktatási tandíjat. Ám a magyar társadalom zöme a szegénységi küszöb környékén él. Napi megélhetési gondok, hónap végén kétségbeesetten számolgatott forintok nehezítik a családok többségének életét. Ilyen körülmények között a százezres nagyságrendû tandíj számukra megfizethetetlen, a ténye pedig elfogadhatatlan." "A tandíj bevezetése tehát (nevezzék akár képzési hozzájárulásnak) elõreláthatóan megfosztja a legszegényebb tehetséges fiatalokat a diplomaszerzés kilátásaitól. Éppen akkor, amikor Magyarországnak égetõen szüksége volna a szellemi gyarapodásra, a tehetségesek valódi érvényesülésére." A: Szerda este mondta el a Hallgatói Hálózat egyik tagja a Mûegyetemen tartott fórumon. B: Hoffmann Rózsa írta ezeket 2006-ban az Új Ember címû katolikus hetilapban." |
tsanyi | 16222 | 2012. december 13. 19:13 | Válasz erre: 16221 |
Nekem errõl igazából fogalmam sincs, akkoriban egyáltalán nem érdekelt így legfeljebb azt tudtam, hogy megélek vagy sem, de mivel akkor vállalkozóként még a rossznak mondott helyzetekben is sikerült túlélnem így nem nagyon érdekelt....így nem tudom, hogy bokros mennyire volt jó hatással vagy sem a gazdaságra...az biztos, hogy nekünk(kisfuvarozóknak) 96-97' rossz volt, de túléltük míg 98-tól valóban jobb lett(ezért hittünk a vezérnek sokakkal egyetemben).....amiért most az általános helyzet is érdekel az az, hogy már a kiutat sem látjuk, hogy lesz-e valamikor megint élhetõ helyzetünk....amúgy érdekes ezt épp a Te szádból olvasni..:))
|
TattooedAngel | 16221 | 2012. december 13. 18:43 | Válasz erre: 16220 |
Bokros volt az egyetlen szakmailag tényleg kompetens ember az eddigi pénzügyminiszterek közt. Sok évig rendben tartották a dolgokat az õ kiigazításai...
|
tsanyi | 16220 | 2012. december 13. 18:04 |
Anno erõsen utáltuk bokrost és tsait.....,de most már lassan a mostaniakhoz képest egy valóságos hõs na meg a kuszaszem féle nemmegszorításnak a töredékét szorította meg sokkal nagyobb látható sikerrel mint szanaszét tekintõ utóda......és ez az utált fickó anno kiment a valóban nagyszámú tüntetõk közé és beszélt köztük elég sokáig.......most viszont a turulbanszületett génjeiben földszeretõ igazmondó juhászunk aki terelget bennünket birkákat és annak hû terelõkutyája a hoffman nõ most külföldrõl üzengetnek a nem túl nagy számú tüntetõ diákságnak....igazi gyáva bujkáló senki.....ha ilyen történik azonnal haza kellene jönnie és kiállni a választói elé megmagyarázni a történteket és lenyugtatni a kedélyeket.....
|
tsanyi | 16218 | 2012. december 13. 12:08 |
Most hallgatom, hogy egyre több gimiben is kezdik a tüntetéseket országszerte, délután kivonulnak a moszkva(széll?) térre is a szilágyisok......vazz, megszégyenítenek a gyerekeink, helyettünk végzik el a mi dolgunkat.....
|
tsanyi | 16217 | 2012. december 13. 11:59 |
Nem, ezt nem egy fidesz brosúrából idéztem, de a hasonlóság szembnetûnõ:))): "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit. Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Az élet nem habostorta, Pelikán. Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség. Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bûnös! Magára is, magamra is, mindenkire! Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövõnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövõnkben nem bízik, az áruló. A jegyszedõnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretõje volt. Bevallotta. Spongya rá! Ne mondjon semmit. Mi úgyis tudunk mindent. (...) Ezt a zakót például 1938-ban varrták. Angol szövet, 85%-os gyapjú. (...) A válla egy kicsit túl van tömve, de a reverje jó. A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezõleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelõl nem nyitok vitát elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot! A torkánál ragadta meg a kérdést Pelikán elvtárs... Angol Park? Hogy az angol imperialista világbirodalom röhögjön a markába?? Egy frászt!! Vidámpark! Ez kell a dolgozóknak! Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának! Minden lehetséges. Menet közben kell az önbizalmat megszerezni! " |
Bedouin | 16216 | 2012. december 13. 10:24 |
Ezt segít elmagyarázni valaki: http://www.portfolio.hu/befalap/alap.php?isin=HU0000710215 Valóban 1 millió % az elért hozam? Alatta mi az a negatívszám (-385,650.9)? |
tsanyi | 16215 | 2012. december 13. 09:38 |
Csak kiderül elõbb-utóbb, hogy miért is kell bebuknia pár feldolgozónak...kell a piac a haveroknak....ez mondjuk rögtön tudható volt: http://index.hu/gazdasag/2012/12/13/romaniaba_terjeszkedhet_a_csanyi-birodalom/ "Komoly figyelmet fordítanak a belpiaci értékesítésre is: hosszú távú szállítási megállapodást szeretnének tetõ alá hozni a Tescóval és a Sparral is a piacról kivonult feldolgozók kapacitásának pótlására." |
tsanyi | 16214 | 2012. december 13. 09:30 | Válasz erre: 16211 |
A diákok tüntetése békés volt? Esetleg zsidók vagy liberálisok voltak? A jobbik tüntetéseit sem verték szét eddig egyszer sem......2,5 éve a gárdát is békénhagyták illetve máshová mentek oszlatni mint ahol voltak(elég vicces vol:)) ..........lehet egyet nem érteni a diákokkal és azt szóvá tenni akár egy ellentüntetésen is.....a diákok útját állták tegnap rendõrök a parlamentnél.....és ahogy írtad....volt már, hogy diákok kezdték a dolgot(bár itthon volt ennek valaha is komoly sikere?) és lett ami lett.....és egy halom ember figyeli õket, hogy hátha nekik sikerül, amúgy ha bántották volna õket akkor többen kapára-kaszára váltva mentünk volna ki ebben biztos vagyok és azonnali bukés lett volna.....mi azért nem megyünk még ki mert a fortélyos félelem igazgatát rendszerrel operál a vezér és derék kommer csapata pont úgy mint a szociban ami ellen elvileg harcoltak a követõi is......
|
tsanyi | 16213 | 2012. december 13. 08:37 |
"Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát." O.V., 2012. nov." .....a vezérnek ez a mondata méltánytalanul marad a háttérben......tessék ezt is terjeszteni mint a többi híres mondatát......:))) |
tsanyi | 16212 | 2012. december 13. 08:33 |
Ahogy az egyik hsz.-ben írják könnyen lehet, hogy újra mozgósították az ügynököket, férgeknek m indegy, hogy melyik altestbe fúrhatják magukat csak árthassanak: http://michaelknight.blog.hu/2012/12/12/pont_mint_a_kadarek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_13&utm_campaign=index "Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivõi tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglõdõ diktatúra végnapjait jelezte elõre... "...ne forduljon az elõ, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezetõ, aki kilenc, tizenkettõ vagy tizenegy éve lépett be az egyetem falai közé és azóta nem hagyta el azt. Van olyan hallgatói önkormányzati vezetõ, aki már 2010 márciusában kijelentkezett az egyetemérõl." A papírjaiba pillantva szó szerint így fogalmazott ma Giró-Szász András És mi jön most? Úgynevezett baráti vagy - a ma már öregecske fideszesekre tekintettel - atyai tanácsok a diákdemonstrációk szervezõinek arról, hogy könnyen megnehezedhet egy-két vizsgájuk, ha így folytatják? Hogy jobban teszik, ha nem folytatják ezt a lázadozást, mert egy-két "véletlenül" becsúszó utóvizsga miatt netán búcsút inthetnek az ösztöndíjuknak vagy a kollégiumi helyüknek? Netán egy-két jóakarói üzenet a közalkalmazott szülõknek, hogy sürgõsen beszéljenek a gyermekük fejével, mert még az állásuk is veszélybe kerülhet?" |
karika111 | 16211 | 2012. december 12. 18:24 |
elgondolkodtat az a tény,hogy a diákmegmozdulást,hogy végig aszisztálják a rendörök,nem mernek még igazoltatni sem,nehogy valami incidens legyen,ami persze nem baj -nincs elõre bejelentett útvonal ,cél stb -de ha persze egy másik közösség tenne ilyet ,röktön törvény ellenesnek kiáltanák ki és feloszlatnák -volt a történelmünkben olyan,hogy az egyetemisták kezdték, a többit meg tudjuk |
Spapa | 16209 | 2012. december 12. 13:05 |
Szerintem igaza van: http://hvg.hu/w/20121211_Wake_the_fuck_up "Az viszont most nem mûködik, hogy mivel a politika gáz, elbújunk elõle szépen a könyvtárba, színházba, a diszkóba meg a romkocsmába merengeni. Ezt esetleg meg lehet húzni egy épeszû plurális demokráciában, amely az ilyen színtereket nem tekinti csatatérnek. De ez a politika megy utánad. Jön, és bezárja a könyvtárat, mert kell a pénz focira. Bezárja a diszkót, mert az istentelen, a romkocsmát, mert zajos, aztán a színházba hajtat, felmegy jelenet közben a színpadra, lepofozza onnan Richárdot, és ünnepelteti magát. Úgy gondolja, hogy nem merik pofán dobni tojással. Nincs hova hátrálni." |
TomRed | 16208 | 2012. december 11. 21:53 |
Egy cikk a kárpátaljai magyar nyugdíjasokról: http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/a-ketelkedok-vedik-az-ukran-nyugdijasokat
|
TomRed | 16206 | 2012. december 11. 21:24 |
Budapesten is volt olyan rendõr, aki cipõt vett egy hajléktalannak: http://www.youtube.com/watch?v=BjVj1a4fCF8
|
tsanyi | 16205 | 2012. december 11. 19:07 |
Ez jó, végre egy normális hírcsatorna......azért kíváncsi vagyok melyik szolgáltató nem foja betenni a csomagjaiba...van tippem, pl. a miénk.....még a tv2 és az rtl új adóit sem....: http://index.hu/kultur/media/2012/12/11/magyarul_is_megszolal_a_euronews/
|
TomRed | 16204 | 2012. december 11. 19:07 |
Egy bulvárhír, hogy olyan is legyen itt :-): http://www.origo.hu/teve/20121211-reszegen-vittek-be-a-valo-vilag-musorvezetojet.html "Részegen aludt az autópályán a Való Világ mûsorvezetõje" Érdekes egy társaság lehet az, aki enged beülni valakit ilyen állapotban a kocsijába. Feltételezve, hogy nem egyedül fogyasztotta el a nedût... |
tsanyi | 16203 | 2012. december 11. 18:42 |
Vazz, ez a hazug kúrmány miatt oda jutottunk, hogy már elõre magyarázkodnia kell egy külföldinek nehogy félreértsék miért jön....persze amikor itt lesznek akkor is a csapból fog folyni, hogy épp tárgyalnak és azért nem látni õket....: http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20121211-imf-jovunk-de-nem-targyalunk.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1
|
tsanyi | 16202 | 2012. december 11. 18:13 |
Sérültek....:)))...nem lennék a gyarmatosítók helyében....jól át lettek vágva...:))): http://index.hu/belfold/2012/12/11/hasznalhatatlan_utat_adott_at_szijjarto/ "A Gyulához tartozó Dénesmajor és a romániai Nagyzerind közötti, 2,55 millió euróba kerülõ utat november 29-én adták át. A fõleg uniós támogatásból megvalósult 700 milliós beruházás avatóünnepségén a külgazdasági államtitkár a Trianon-okozta verenyképességi hátrányról, Görgényi Ernõ gyulai polgármester pedig arról beszélt, hogy "most 92 év igazságtalanságát próbálják helyrehozni" – írja a magyarnarancs.hu. Az útavatás szépséghibája, hogy a megnyitás után az utat betontömbökkel és sorompókkal azonnal le kellett zárni. Románia egyelõre nem tagja a Schengen-övezetnek, ezért az út csak akkor lenne használható, ha határátkelõt is építenének és biztosítanák a szükséges személyzetet. A tudósítás szerint az új utat azért sem igen lehet használni, mert a magyar közúthálózattal egy nagyon rossz minõségû út köti csak össze." |
tsanyi | 16201 | 2012. december 11. 17:51 | Válasz erre: 16200 |
Igen, így van....legalábbis akik nem neteznek és csak a tv-rádió-újság a tájékozódás....mivel azt behabzsolta a vezér köre így eléggé egyoldalú a hazugságok folyama.....ha legalább kétoldalról ömlenének a hazugságok lehetne válogatni, de így..:)))
|
qqriq64 | 16200 | 2012. december 11. 11:24 | Válasz erre: 16199 |
Csak annyi történt hogy megkezdõdött a visszaosztás. Három évig ütik vágják a népet aztán visszaosztanak annyit hogy megnyerjék a választást. A nép meg bekajolja. |
tsanyi | 16199 | 2012. december 11. 10:46 | Válasz erre: 16196 |
Nem megkedvelni hanem tisztán látni szeretnék...nyilván én is hallottam-olvastam egyféle megközelítést, de mások másfélét és ha ,mindenki csakl a magáét mondja akkor nem a helyére tesszük a dolgokat hanem utálkozni fogunk......ahogy most minden blogon ahol kritizálják a vezért azonnal a trollsereg a 10%-os csökkentéssel tromfol mondván az mindent feledtet.....hát az igaz, hogy jó a csökkentés, de felejtést remélhetõleg nem hoz....
|
tsanyi | 16198 | 2012. december 11. 10:43 |
Ady még él vagy csak a jövõbe látott?....esetleg a magyar jobboldal sosem változik? "a kivándorlás nélkül az oláh parasztlázadásnál rettenetesebb lázadás törne ki Magyarországon... a magyar politikusoknak ezer évig kellene sírniuk legalább. Sírjanak és bömböljenek, uraink, nagy férfiak. Ami átok ül ezen a szerencsétlen országon, mind önökért ül. Ami bûnt elkövettek, mind önök követték el. A Zápolyák, a nagy hazafiak, a politikusok. Ady: Jegyzetek a napról Budapesti Napló 1907. júl. 3. " |
eröt | 16196 | 2012. december 10. 20:46 | Válasz erre: 16194 |
Elolvashatod.Megártani nem fog de az biztos,hogy ettõl nem fogod megkedvelni a Kormányzót.
|
fragile | 16195 | 2012. december 10. 20:41 |
hatha valaki az elmelkedok kozzul: ‎Hann Endre kérése: Kedves Barátaim, Ismerõseim! A Medián szeretne felmérést végezni a közelmúltban külföldre települt magyarok körében. Ha ismersz ilyeneket (vagy Te magad ilyen vagy), kérlek, írd meg az e-mail címét és azt, hogy az illetõ munkavállaló, családtag vagy diák-e. Légy szíves, azt is tudasd, hogy hivatkozzunk, hivatkozhatunk-e Rád, amikor megkeressük. Nem zaklatnánk sokat, legfeljebb tucatnyi kérdésre kellene válaszolnia. Olyanokat keresünk, akik az elmúlt két évben, tehát 2010 õsze óta meghatározatlan idõre vagy a véglegesség szándékával külföldre költöztek, ott települtek le. A jelentkezéseket várom privát üzenetben itt a facebookon, vagy a median@median.hu e-mail címen. Köszönettel, Hann Endre |
tsanyi | 16194 | 2012. december 9. 20:52 |
Lehet, hogy el kéne olvasni?....ha tényleg nem csak hóhérnak vagy áldozatnak írják le akkor talán el is lehet gondolkodni a valódi szerepén a történelmünkben mert az erõsen vitatott mindig ha szóba kerül: http://kotvefuzve.postr.hu/ungvary-krisztian-a-horthy-rendszer-merlege "Magyarországon a társadalom egyik része csak a kommunista, a másik része csak a náci bûncselekmények iránt érdeklõdik, és a kettõ között semmilyen kommunikáció nincs: az egyik csoport járhat a Terror Házába, a másik a Holokauszt Emlékközpontba. Ezt fatális tévedésnek tartom, ugyanis mindkét múzeum valahol egy tõrõl fakad, ezt az egy tövet akartam ebben a könyvben megírni.” (A kötet szerkesztõje, Csordás Gábor itt egy cinikus viccet említett a Rákosi-korszakból: Mi a szocializmus? A zsidótörvények kiterjesztése az egész lakosságra.)" |
tsanyi | 16193 | 2012. december 9. 18:59 |
klimas | 16192 | 2012. december 9. 09:36 | Válasz erre: 16191 |
Ne bizony! Szegényebbek lennénk egy bohóccal......
|
TomRed | 16191 | 2012. december 8. 22:28 |
„Miniszterelnök-helyettes Úr, az isten szerelmére, nehogy lemondjon!” http://hvg.hu/itthon/20121207_javor_semjen_uzenet
|
TomRed | 16190 | 2012. december 8. 22:15 |
FIDESZ elõvette a régi trükkjét. Az elsõ Orbán kormány az MFB-t használta fel az államadósság kozmetikázására (http://magyarnarancs.hu/belpol/az_orban-kormany_adu_aszai_mi_mindent_vittek-61805 és http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20030219azmfb.html), most pedig az Eximbank tölti be ezt a szerepet: http://privatbankar.hu/kotveny/heureka-az-eximbank-kotvenyt-nem-szamoljak-bele-az-allamadossagba-253288
|
tsanyi | 16189 | 2012. december 8. 21:39 |
A hit és racionalitás.....: http://ateistaklub.blog.hu/2012/12/08/a_pityergo_jezus_es_a_goromba_keresztenyek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_08&utm_campaign=index
|
tsanyi | 16188 | 2012. december 8. 21:32 | Válasz erre: 16187 |
Ennek szerintem egyik fõ oka amit Tomred is írt nevezetesen, hogy itt mindenki(!) tudja, hogy a fõnök egy kinevezett általában semmihez, de fõleg a posztjához szükséges tudással nem rendelkezõ rokon, haver stb.(tisztelet a kevés kivételnek)....és így nincs mit tisztelni rajtuk fõleg mert sérthetetlenségük tudatában rendkívül lekezelõek minden alattuk állóval.....lehet, hogy kint is kell protekció, de ha nincs tudás vagy legalább szorgalom a kinevezett részérõl akkor tudja, hogy neki lapát....nálunk nem, itt még magán cégeknél sem bukhat senki mert egytõl-egyig ismerõsök keresztbe-kasul...
|
qqriq64 | 16187 | 2012. december 8. 21:23 | Válasz erre: 16186 |
Talán írtam már a másik topikban hogy azonnal feltûnt itt hogy nincs az az otthon megszokott zsigeri gyûlölet a fõnökökkel szemben. A kisebb fõnökökkel partneri a viszony a nagyobb fõnökök meg kínosan ügyelnek hogy tisztelettel bánjanak a melósokkal. A lekezelõ kihaénnem megnyilvánulás nem fordulhat elõ. Viszont a fõnök szava szent azt senki nem kérdõjelezi meg. |
TomRed | 16186 | 2012. december 8. 20:44 | Válasz erre: 16185 |
A vezetés elmélet megtanulható, de sajnos hazánkban ennek semmiféle hagyománya nincsen. Nálunk szinte minden poszton olyan '"született vezetõk" vannak, akik a pozíciójukba nem a tehetségük, tudásuk alapján kerültek be, hanem összeköttetéseik (családi-rokoni, párt, haver stb.) alapján, gyakran a minimális szintû tapasztalat híján. Természetesen meg vannak gyõzõdve a hatalmas tehetségükrõl, megtanulni pedig semmit sem hajlandóak. Pedig már az 1980-as években is lehetett hazai viszonylatban modernnek számító üzemgazdaságtant tanulni. BME-n oktatott például Nahlik Gábor http://www.mtv.hu/arckepcsarnok/index.php?_page=adatlap&_id=161 , akinek az elõadásain késõbb is hasznosítható tudást kaphattak a jövõ mérnökei. A villamosmérnöki karon is el lehetett végezni a szervezõ szakmérnök képzést, onnan tudok a Taylor mûködésérõl, akirõl kissé leegyszerûsítõ vélemények terjengenek a köztudatban, már aki hallott egyáltalán róla... Érdemes elolvasni Maslow szükséglethierarchia elméletét (Maslow piramis). http://hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis Vajon ezt értik, alkalmazzák-e bölcs vezetõink, amikor motiválni kívánják az embereket bármire is? Henry Fayol http://hu.wikipedia.org/wiki/Henri_Fayol már az 1800-as évek végén foglalkozott a vezetõk képzésével, a hatékony szervezetek kérdésével. Az általa lefektetett 14 vezetési alapelv máig érvényesnek vehetõ. Például: 4. A rendelkezés egysége azt jelenti, hogy akárkirõl is legyen szó, csak egy embertõl kaphat utasítást. 13. A kezdeményezés elfojtása az értelem számûzésével egyenlõ. Elég jó összefoglalás található a Wikipédián a témáról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vezet%C3%A9selm%C3%A9let |
qqriq64 | 16185 | 2012. december 8. 18:04 |
Felhívnám a figyelmet az alant emlegetett Taylor fiúnak egy mondatára. Benne van a lényeg. "A munkairányító fõ feladatának a munkáltató jólétének a munkavállaló jólétével való biztosítása kell hogy legyen. ” |
tsanyi | 16184 | 2012. december 8. 15:11 |
Ezt találtam egy hsz.-ben...és igaznak tûnik..:)): ""Én még nem találkoztam liberálissal, aki nem érezte volna magát felsõbbrendünek egy nem liberálisnál." Nem a liberálisoknak van felsõbbrendûség-érzésük, hanem neked van kisebbrendûségi komplexusod. Ezért vágysz egy erõs kezû vezetõre, aki megmondja, mikor mit kell tenni, aki átveszi a felelõsséget tõled a saját életedért, és akit felnõttként is gyermeki lélekkel, feltétel nélkül, kritika nélkül, odaadóan követsz. " |
tsanyi | 16183 | 2012. december 8. 14:49 |
Azok körében akik jó munkehellyel rendelkeznek általános ez a felfogás.....léegfeljebb akkor változik ha elveszíti azt: http://kigondoltam.blog.hu/2012/12/08/a_munkanelkuliek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_08&utm_campaign=index "A munkanélküliek nagyon buta emberek, akik nem találnak munkát, mert nem értenek semmihez. Az okos embereknek sosincs ilyen problémájuk, legfeljebb munkahelyet váltanak, vagy sikeres vállalkozók. Aki keres, az talál, mondja a magyar mondás is, ergó eleink is képben voltak már, hogy akinek a munka büdös az valami nemzetiségi féle, vagy épp tuggyukki. Manapság például nagyon sok munka lenne, de ugye ahhoz például jávában kéne tudni programozni, hogy az Android könnyebben eladható legyen a parasztnak. De jávában programozni sokaknak büdös, esetleg kínai, vagy esetleg büdös kínai. " ![]() |
tsanyi | 16182 | 2012. december 8. 13:15 | Válasz erre: 16177 |
Nem költõi hanem inkább érdeklõdés......itt többnyie velem egykorúak vannak és ezért ha bármikor is jártak tüzéptelepen akkor jó eséllyel láthattak szívlapátot még ha nem is forgatták....viszont akik manapság használják a kifejezést azok gyakorlatilag azt sem tudják, hogy néz ki és milyen súlya van......azt viszont talán csak az említett filmben godnolhatták így a lapátot szintén nem ismerõk a lecsúszottakra.....mivel a szívlapátot éppen nem a lecsúszott rakodók használták hanem akik jó erõben voltak és jó pénzt kaptak a forgatásáért.....ahogy Tomred is idézte ez egy nagyobb hatékonyságú eszköz, de nagyobb gyakorlatot és erõt is igényelt ezért a szívlapátos mondásokat épp azok kezdhették el mondani másoknak mert erejük révén ezt joggal meg is tehették....,de amiért ezt szóba hoztam épp az,. hogy manapság a net mögé bújva egy 30kg-os 20 dioptriás legény is ezt mondja egy másik hasonszõrûnek.....miközben fingjuk sincs mirõl beszélnek...:))
|
tsanyi | 16181 | 2012. december 8. 13:04 |
Rúgjuk ki a multikat....a vicc, hogy akik ott dolgoznak azok között is nagy számban elõfordul ez a nézet....,de ha lapátra kerülnek akkor is ez marad?: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121205-riport-zalaegerszegrol-elbocsatasok-a-helyi-flextronics-gyarban.html
|
TomRed | 16180 | 2012. december 8. 12:03 |
Amikor a hülyeség akaraterõvel párosul: http://www.origo.hu/gazdasag/20121207-modositja-a-stabilitasi-torvenyt-a-kormany-megsem-utkozik-majd-a.html Ez a sok "sarkalatos" törvény csak arra való, hogy megnehezítse egy normális kormány mûködését. Igaza van Dr. Vörös Imre professzornak (Államcsínytevõk? HVG cikk): http://hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre "A „jogállami” technika egyszerû: ha az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek, sõt még plusz nemzetközi szerzõdésbe ütközõnek minõsít valamit, akkor beírjuk az Alaptörvénybe, hogy a testület ne vizsgálhassa – ami ugyanis az Alaptörvényben van, az már per definitionem nem lehet alkotmányellenes." "A volt alkotmánybíró érvelése szerint „nem a részrõl, hanem az egészrõl van szó. Lehetséges, hogy a médiatörvény, a bírák jogállásáról, az Alkotmánybíróság hatáskörérõl, a büntetõeljárásról szóló törvények rendelkezései önmagukban még akár alkotmányosnak is minõsülnének. A rendszer egésze azonban fogaskerékszerûen egymásba illeszkedõ hatalmi gépezetet, s azt a Kötcsén elõre bejelentett „centrális erõteret” hozta létre, amely nem feltétlenül jogállami és demokratikus”. „Nehéz nem szembenézni a tényekkel: alapos a gyanú arra, hogy kiépült a kizárólagos közhatalom-birtokláson alapuló hatalomgyakorlás rendszere. Ezt a köznyelv államcsínynek nevezi. Márpedig sem az egykori Magyar Köztársaságban, sem a mostani Magyarországon nem szabad államcsínyt végrehajtani." http://hvg.hu/itthon/20120307_voros_imre_essze |
TomRed | 16179 | 2012. december 8. 00:22 |
A közmunkáról: http://amapola.blog.hu/2012/12/07/pentek_272/fullcommentlist/1#c18492334 "Kizárólag a foglalkoztatási statisztika javítása a cél. Ezek a szerencsétlenek most nem otthon ülve várják a segélyt, hanem itt. És lehet vele kampányolni, bár a hülye is tudja, hogy ebbõl nem lesz GDP, lehet a Jobbiktól szavazatokat elhódítani, hogy lámlám mi munkára kényszerítjük a "lusta cigányokat". De ez hazugság. A lustákat akár cigány akár nem, nem tudják megdolgoztatni, viszont a hasznosakat lealacsonyítják egyrészt azzal, hogy belekeverik õket a "korpába", másrészt, hogy a képességük alatt hasznosítják õket, ha egyáltalán ezt hasznosításnak lehet nevezni. De hát méltónak kell lenni a példának tekintett Horthy rendszerhez, ahol a zsidó orvosokat lapátolni vitték a frontra, miközben a sebesülteket árja cipõfelsõrészkészítõ felcserek látták el." |
TomRed | 16178 | 2012. december 7. 23:08 | Válasz erre: 16167 |
A szívlapátot http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADvlap%C3%A1t Frederick Winslow Taylor http://hu.wikipedia.org/wiki/Frederick_Winslow_Taylor találta fel, amikor elemezte többek között a lapátolást végzõ emberek teljesítményét. Arra a következtetésre jutott, hogy az átlagos fizikumú ember akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha a lapáton levõ anyag tömege valami 10 kg körüli, ha jól emlékszem. Viszont mivel a szén fajsúlya lényegesen kisebb, mint például a homoké, ezért javasolta a nagyobb méretû lapát használatát ahhoz. "Taylor 1911-ben kiadott „A tudományos irányítás alapelvei” címû könyvében leírt alapelvek késõbb „Taylorizmus” néven váltak ismertté. A könyvben leírt alapelvek közül a következõ négyet említjük meg: 1. Dolgozz ki egy „tudományt” minden munka számára. Ezalatt azt értette, hogy a munka tervezésekor minden mozdulatot, szabványos munkaeszközt és alkalmas munkakörülményt figyelembe kell venni." |
Games | 16177 | 2012. december 7. 22:18 | Válasz erre: 16167 |
Ha kérdésed költõi akkor bocsánat a válaszért, de ha jól emlékszem egy filmben volt, ahol azok az emberek használják akiknek már nincs vesztenivalójuk. Ezért használják ezt az eszközt a mai szóhasználatban, függetlenül attól hogy valaki is forgatta-e vagy sem...
|
qqriq64 | 16174 | 2012. december 7. 21:23 | Válasz erre: 16171 |
Egy szóval sem állítottam hogy nem gazdag. Sõt nagyon is az. Minden ezt tükrözi. Legfõképp az árak. Én vagyok csóró az ottani élethez. Ezért vagyok itt ahol olcsóban meg lehet élni. |
tsanyi | 16172 | 2012. december 7. 21:11 | Válasz erre: 16171 |
Dehogynem..mindannyian hisszük sõt tudjuk is...csak a gazdagság ami az országot jellemzi sajnos kevesek kezében összpontosul.....
|
eröt | 16171 | 2012. december 7. 21:05 | Válasz erre: 16170 |
Kishitû vagy.Ez egy gazdag ország.Milliók nem hiszik ezt.
|
qqriq64 | 16170 | 2012. december 7. 20:58 | Válasz erre: 16168 |
Hát hazaevett a fene 15hónap után. Rá kellett jönnöm hogy nem vagyok elég gazdag az ottani élethez. |
eröt | 16169 | 2012. december 7. 20:52 |
Mi van a tízezer képezhetõ felsõfokúval?A tandíj meg ugye lenépszavazva.Én fogom fordítva a könyvet?
|
eröt | 16168 | 2012. december 7. 20:48 | Válasz erre: 16139 |
Testvérem mond,hogyan voltál otthon?Én ott vagyok otthon ahol a fekhelyem van.Soha nem volt még honvágyam.
|
tsanyi | 16167 | 2012. december 7. 20:31 |
Azon elmélkedem, hogy emlékszik-e valaki igazából a szívlapátra?...olvastam imént valahol, hogy valaki valakiket agyonütne egy szívlapáttal......én anno még forgattam párszor többnyire szénnel a közepén....nem egyszerû szerszám, nagy gyakorlatot és fõleg erõt igényel.....amikor elõször fogtam kezembe már jópár tonnát raktam át normál lapáttal és azt hittem ez is olyan csak kicsit nagyobb......hát nem....nem olyan...és akik ezt a szójárást alkalmazzák bármikor vajon egyáltalán láttak-e már szívlapátot na meg üresen magában elbírnák-e?...:)))
|
TomRed | 16166 | 2012. december 7. 12:25 |
Ez az ember, aki ilyen dolgokat ír le, a gazdasági miniszter Magyarországon. Elképesztõ! http://index.hu/gazdasag/2012/12/06/veszelyes_konyvet_olvasott_matolcsy/ „Amit a rejtélyes világkormány készülõdõ tagjai a nyugati és a keleti demokráciáról írnak, magyar szemmel is helytálló” – írja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter legújabb tárcájában a Heti Válaszban. „Kínában érdemek, és nem választás nyomán választják ki a vezetõket” – méltatja ezt a rendszert, és megjegyzi: a 78 millió párttag egyre nagyobb része a középosztályt képviseli. |
Spapa | 16165 | 2012. december 7. 00:33 |
Talán van még esély! "semmisítsék meg" http://magyarinfo.blog.hu/2012/12/06/tisztelt_alkotmanybirak_semmisitsek_meg |
TomRed | 16164 | 2012. december 7. 00:01 | Válasz erre: 16163 |
Még az is lehet, hogy nem lesz ez kivételesen pénzkidobás. Az egyik hozzászóló jókat ír: http://totalbike.hu/magazin/velemeny/2012/12/06/felmilliard_forintos_tamogatas_hoppa/?#c6211882 "Azért az kicsit demagóg, hogy a magyar adófizetõk pénzébõl megy, mivel az ÚSZT az EU-s támogatásokra épül, csak a jelenkori kormányzati kommunikáció ezt nem hangsúlyozza ki, annak ellenére, hogy az EU támogatások nélkül gyakorlatilag semmi sem épülne az országban. Szóval az ÚSZT-n keresztül ez is EU-s pénzbõl megy, ahonnan meg többet kapunk, mint amennyit befizetünk a közösbe. Tekintve, hogy milyen lemaradásban vagyunk a 2007-2013 között rendelkezésre álló pénzügyi keret felhasználásában, nem biztos, hogy olyan rossz, hogy fõtérfelújítás és szökõkútépítés helyett erre költik el ezt az 500 millió forintos támogatást, mert azért akár nyereséges is lehet, ha tényleg jól megcsinálják. A pénz többi részét meg egy sikeres magyar magáncég adja, saját forrásból." |
desiderus | 16163 | 2012. december 6. 22:06 |
Van még elherdálni való lóvé....vajon a KÖZGÉP ott lesz ? http://totalbike.hu/magazin/velemeny/2012/12/06/felmilliard_forintos_tamogatas_hoppa/ |
TomRed | 16162 | 2012. december 6. 18:05 |
23 évnyi éhezés és kínzás után szökött meg az észak-koreai koncentrációs táborból: http://index.hu/kulfold/2012/12/05/23_evi_az_eszak-koreai_taborban/ és http://index.hu/kulfold/2012/12/06/huszonnyolc_evet_lehuzott_az_eszak-koreai_bortontaborban/ Szhin természetesnek vette az ottani életet, mivel ott született. |
TomRed | 16161 | 2012. december 6. 15:13 |
Öregítõ szoftverrel sokkol a bank: http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/oregito_szoftverrel_sokkol_a_bank.176672.html Találtam egy másik cikket a programokról (Nem próbáltam még ki): http://www.technet.hu/hir/20100604/ilyen_leszel_koveren/ |
TomRed | 16160 | 2012. december 6. 14:40 |
Benzináremelésbõl sokszázezres autócsere-támogatás - NGM-ötletek http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/benzinar-emelesbol_sokszazezres_autocsere-tamogatas_otletel_az_ngm.538908.html Egy komment: "Szokás szerint, akinek egy pár százezres támogatáson múlik, hogy vesz-e új autót, annak nem igazán van szüksége támogatásra. Úgy is lehet mondani, hogy egy újabb sarcot fizettetnének mindenkivel, hogy egy szûk rétegnek jobb legyen." |
TomRed | 16159 | 2012. december 6. 14:15 | Válasz erre: 16155 |
Korrekt összefoglalás a felsõoktatás jelen helyzetérõl: http://vastagbor.blog.hu/2012/12/05/135_milliard_tokkal-vonoval?fullcommentlist=1#comments Tartunk kifelé Európából: "Pedig Matolcsy megírta a múlt héten, nekünk nem kell foglalkozni a digitális iparral, hagyományos módon kell gyártanunk, termelnünk, az egész ország legyen egy nagy összeszerelõ-csarnok, legyünk mi Európa Kínája. Kellenek a gyártáshoz, összeszereléshez diplomások? Nem kellenek. Na, pontosan ez látszik az elõzetes keretszámokból." "Pedig. - Az Európa 2020 a következõ évtizedre szóló európai uniós növekedési stratégia, melynek keretében Magyarország vállalta, hogy a 30 és 34 év közötti lakosok legalább 30,4 %-a felsõfokú végzettséggel rendelkezzen. 2010-ben ez az arány nálunk 25,7% volt, míg az EU átlag 36%. - Az OECD 2012-es tanulmánya szerint Magyarország az ötödik helyen áll azon a listán, ami a felsõoktatásba fektetett pénz megtérülési arányát vizsgálta. Magyarországon a diplomások "társadalmi haszna" az egyik legmagasabb a csoportban az általa befizetett adók és az utána fizetendõ kevesebb szociális juttatás miatt. - A felsõoktatásra a GDP 1,1 százalékát fordítja a 27 tagállam. Nálunk ez 2010-ig 1% körül mozgott, azóta folyamatosan csökken." A végén a költség összehasonlító grafikon is ütõs. |
tsanyi | 16158 | 2012. december 6. 13:57 | Válasz erre: 16156 |
Már nem lehet népszavazást kiírni......megváltoztatták tavaly a törvény és gyakorlatilag nem lehet népszavazni amirõl nem akarnak.... ....a regelésrõl pedig egyre több jogász és un. szakértõ nyilatkozik miután értelmezni kezdték és úgy fest. hogy ha így marad nem lesz kormányváltás.....az elsõ betûjétõl az utolsóig csalásról szól az egész....utánanézni sem kell mert világosan leírják.....a hívõk egyik elsõ mantrája az volt, hogy 2002-ben a maszop csalással nyert.....ahogy belegondolok tényleg az lehetett csak nem a maszop hanem akkor is a vezér csalt csak éppen még az is kevés volt, nem véletlen nem fogott kezet pintérrel a végén.... |
TomRed | 16156 | 2012. december 6. 13:03 | Válasz erre: 16155 |
Írjanak ki megint népszavazást a kérdésrõl! Ja hogy már nem lehet a FIDESZ-féle alkotmányt helyettesítõ alaptörvénye szerint... A regisztrációs törvényrõl pedig érdekes módon nem mernek küldeni konzultációs levelet, csak Szabó Máté 8. kerületi polgármester hajléktalanok elleni agymenésérõl, amit az alkotmánybíróság már elkaszált. Amúgy a levelezés költségébõl biztos sokat lehetne javítani a hajléktalanok problémáin. Valaki azt írta, hogy akkor inzultálja Orbán ilyen levelekkel, ha elõzetesen regisztrál nála.:) |
tsanyi | 16155 | 2012. december 6. 08:00 | Válasz erre: 16153 |
: Orbán - 2008: http://2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38 "Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy 18 év után odajutunk, hogy arról kell gyõzködnöm a fiatalokat, hogy ne nyugodjanak bele abba az üzenetbe, ami úgy hangzik: ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked. Ez a tandíj üzenete. Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és fõiskolára jelentkezõk száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törõdik velük, nem adjusztálja õket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövõjükbe." |
tsanyi | 16154 | 2012. december 6. 07:47 | Válasz erre: 16152 |
Ezzel tisztávan vannak a vezérék is....nem véletlenül szabályozták így a dologt....akik a kubatov listán szerepelnek jóságos hívõként azoknak automatikus lesz a reg. a többieknek eleve nem lesz rá lehetõségük mert egy csomó módon simán eltüntetik a regjét még ha sikerül is valahogy sorbaállással megcsinálnia......na meg a leveles szavazós....annál nagyobb csalást még sehol nem találtak ki.....
|
tsanyi | 16153 | 2012. december 6. 07:44 | Válasz erre: 16151 |
Ez remélem nem cseng le na meg semmi más nemzetellenes cselekedetük....: http://osztjonapot.blog.hu/2012/12/05/meghookkento?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_06&utm_campaign=index "Gyurcsányék ajánlata egyébként anno 2007-ben az volt a HÖOK-nak, hogy utólagos tandíjfizetést vezetnek be, azaz a tanulmányi költségeket az egyetem után, kamatmentes részletekben fizethették volna vissza a hallgatók. Akkor a HÖOK erre csipõbõl NEMET mondott. 2012-ben pedig azt mondták, hogy a kamatos Diákhitel jó megoldás... " .....világossá tette a vezér, hogy Horthyhoz hasonlóan csak és kizárólag a jómódúakat tekinti a nemzet részének....mindenki más csak jelentéktelen senki....ahogy az általuk kitette gyurcsányibajnai plakátokon bérrettegnek a hívei, tehát ahogy azokon írják...nem felejtünk.....nekik sem... |
Spapa | 16152 | 2012. december 5. 16:52 |
A választási eljárási törvény technikailag is kivitelezhetetlen?? http://hvg.hu/itthon/20121205_Schmuck_Andorek_teszteltek_a_valasztasi_r |
tsanyi | 16151 | 2012. december 5. 16:02 |
Nem tudom mibõl fizetjük majd még két gyerekünk egyetemét ha odajutnának.......nézzünk külföldön iskolát?....azt nem szeretném ha eladósodnának egész életükre a nemtandíjtól: "Amikor Gyurcsány csinálta: "Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és fõiskolára jelentkezõk száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törõdik velük, nem adjusztálja õket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövõjükbe. Én arra szeretném kérni a fiatalokat, hogy a következõ egy hétben jöjjön meg az önbecsülésük! Ehhez egy érvvel tudom õket hozzásegíteni. Mert azt látom, minthogyha a kormányzati propaganda nem lenne teljesen hatástalan, és az egymással való szembefordítás jegyében egyre többen kezdenek azon gondolkodni, hogy tényleg én, akinek a gyereke sose jár majd egyetemre és fõiskolára, és magam sem jártam, tényleg nekem kell fizetni, mondjuk, a magamfajta emberek gyerekeinek a taníttatását? És ha a fiatalok nem fognak talajt, ha nem állnak a két hátsó lábukra, és nem fogadnak el egy nagyon tisztelettudó, de önbizalomtól duzzadó, önbecsülésrõl valló pozíciót, akkor ez az érv el fogja õket söpörni. Az ellenválasz pedig úgy hangzik, hogy miután valóban, jó esélyük van arra, hogy magasabb állásba jussanak, hiszen ezért tanultak, bár a diplomás munkanélküliség elég nagy Magyarországon, de valahogy a végén mégis csak elvergõdnek majd odáig, és az is igaz, hogy az átlagnál majd többet fognak keresni, bár ez sem mindenkire igaz, mert egy pedagógus ezt nemigen mondhatja el magáról. De a többség mégis, és ezt az jelenti, hogy több adót is fognak fizetni. Egy fiatal öt és fél év munkában eltöltött idõvel az akkor fizetett adó többletével visszaadja a köznek azt, amibe az õ egyetemi és fõiskolai tanulmánya került. Kvittek vagyunk. Megsegítettük egymást. A fiatalok kaptak az összmagyarságtól egy esélyt, hogy tanuljanak, ezt a magyarok egy befektetésnek tekintik, a fiatalok éltek vele, és aztán visszafizetik. Életük végéig tizennégyszer fogják visszafizetni. Az mindenkinek jó, nem? Mindannyiunknak! Ez mindannyiunk érdeke." Orbán Viktor, 2008. március 3. " |