5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

qqriq64 16348 2012. december 24. 15:31  
Önmagában a rászorulók növekvõ száma is szégyen de ami a legfelháborítóbb hogy a sokat ajnánozott pénzzel vastagon kitömött "keresztyén" egyházak szinte semmivel nem járulnak hozzá az ételosztáshoz.
Miért csak mindig a Krisnások?
Minden tiszteletem az övék.

TomRed 16347 2012. december 24. 09:16  
Készülnek az elvtársak a következõ választás zökkenõmentes lebonyolítására: http://hvg.hu/kkv/20121221_Az_allame_lett_a_valasztashut_mukodteto

TomRed 16346 2012. december 23. 23:28   Válasz erre: 16345
Nem kell tíz évig várni, mivel a gazdaság állapotát folyamatosan mérik egy rakás adattal, évente, negyedévente, havonta. Persze vannak olyan tényezõk, amelyek nem mérhetõek közvetlenül, de érzékelhetõek. Például közhangulat, korrupció mértéke, biztonság érzet, jövõbe vetett bizalom, szólás szabadság, demokrácia helyzete, intézmények mûkõdése. Ezeket a tapasztalatokat össze lehet vetni más országok adataival.
Ha ezeket végiggondolod reálisan, akkor kialakulhat valamilyen ítéleted a kormány tevékenységének eredményérõl. Nem feltételezem azt az emberekrõl, hogy a választásokon csak próba-szerencse alapon ikszeltek, mintha csak lottószelvényt töltöttek volna ki.

A deviza hitelezés problémaköre pedig konkrétan visszavezethetõ az elsõ Orbán kormány mûködésének idejére, amirõl már sok szó esett itt is.

TattooedAngel 16345 2012. december 23. 22:51   Válasz erre: 16341
Sanyi, bármennyire dohogunk itt, úgyis csak utólag fogjuk megtudni, hogy mennyire jó/nem jó, ami most történik. Nézd meg az elmúlt 10 évet! 2002-ben leszavazták a Fideszt, pedig mostanra kiderült, hogy közel nem menedzselték olyan rosszul az országot, mint ahogy azt sokan hiszik/hitték! 2006-ban újraválasztották az MSZP-t, pedig nem sok embernek lett jobb 2002-2006 közt. Arról nem beszélve, hogy 2003 körül kezdett el gyengülni a gazdaság, amit csak a devizahitelekkel tudtak fölturbózni, isszuk is most a levét. Én sem azt vártam, ami jött (igaz, nem is szavaztam rájuk), én is átbaszva érzem magam sok szempontból, de mit lehet tenni? Boldogulok, ahogy tudok... Aztán majd 10 év múlva kiderül, hogy tényleg egy nagy szart csináltak-e.

tsanyi 16344 2012. december 23. 22:25  
Lehet, hogy el akarja érni, hogy kirúgják....,de nagyon nem akarják inkább azt, hogy önként menjen.....mindkettõnek oka van amirõl már írtak....kíváncsi vagyok melyik meddig megy el..:))): http://index.hu/belfold/2012/12/23/angyan_szerint_alkotmanyellenessen_buntette_meg_a_fidesz/

TomRed 16342 2012. december 23. 22:00   Válasz erre: 16329
Oldi, ezt kár volt ideírnod. Ugyanakkor itt nagyon szépen fogalmaztál: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=575&session_id=SESSION_ID&limit=100&offset=0&g=motorbike_forum_Boldog_b_k_s__ldott_Kar_csonyt_Mind_nkinek____#309
Ezért inkább a másik hozzászólásodhoz csatlakozva hasonló jókat kívánok Neked és az összes motoros társamnak!

tsanyi 16341 2012. december 23. 21:44   Válasz erre: 16339
Kérdés ki mit nevez valónak......a hívõnek az a valóság amit diktálnak....aki nem hisz az kételkedik és maga alakítja az álláspontját....legfeljebb rosszul, de az övé....melyik jobb?...mondjuk aki a hívõnek adja az igét elhiteti a hívõvel, hogy azok igazából a hívõ saját gondolatai csak épp õ fogalmazza meg....így a hívõ nincs tudatában addig amíg valamilyen okból nem kezd kételkedni, hogy nem a saját gondolatait, álláspontját védi.....

qqriq64 16340 2012. december 23. 21:31   Válasz erre: 16339
Ahol Te vagy az tényleg egy másik dimenzió.
Delíriumnak hívják:))))))))))))))))))))))

Page 16339 2012. december 23. 21:21   Válasz erre: 16338
hö, most vettem észre, rossz helyen vagyok. Ez egy másik dimenzió!
...most nehogy az jöjjön, hogy ez a valóság...

tsanyi 16338 2012. december 23. 21:11   Válasz erre: 16337
Tényleg az...hányinger amit a vezér mûvel....vagy nem így gondoltad?...:)))

Page 16337 2012. december 23. 21:01  
Nah benéztem ide, bár ne tettem volna! Ez tényleg HÁNYINGER:(

tsanyi 16336 2012. december 23. 20:51   Válasz erre: 16335
Még innen, ez volt a tavalyi kari beszéde....., hogy kerültünk ebbe a helyzetbe(tudom, emútnyócév ami nagyrészt igaz is)......és ha így álltunk 2010-ben akkor miért nem tesz róla, hogy újra jó helyzetbe kerüljünk?:

"A legpozitívabban és érezhetõ nosztalgiával már kormányra kerülve, a 2011-es karácsonyi interjúban beszélt elsõ miniszterelnökségérõl: „És ha ma ott tartanánk, mint 2002-ben, akkor az egész európai válságot elintézhetnénk azzal, hogy felhajtjuk a gallérunkat, még viharkabátra sem lenne szükségünk. Hat százalék volt a munkanélküliség, ötvenkét százalék volt az államadósság, négy százalék felett volt a növekedés. Közép-Európa legsikeresebb és leginkább elismert országa voltunk. Továbbra is úgy gondolom, ha egyszer elértünk egy csúcsot, ha egyszer már megmásztunk egy magas hegyet, akkor nincs értelme azt célul kitûzni, hogy most másszunk meg egy kisebbet."

tsanyi 16335 2012. december 23. 19:54  
Né már'....most derül ki, hogy csak a vezér nyomdokaiba lépünk ha karácsonykor megnyilvánulunk?.....ej, nyilván az volt a baja a vezérnek is, hogy nem világosították fel, hogy karácsonykor hagyja abba a politizálást mert nem illõ: http://index.hu/2012/karacsony/orban_karacsonya/

"„A legfõbb hazugság, hogy bár a reformok fájnak, de ez az egyetlen út, ami elvezet majd egy szebb jövõbe. Pedig Magyarországon ma nincsenek reformok. Egy sincs. Üzletemberek arra találnak ki hol egyszerûbb, hol bonyolultabb eljárásokat, hogy az emberektõl minél több pénzt vegyenek el" – mondta 2007 karácsonyán az ellenzék legerõsebb pártjának elnökeként Orbán Viktor."

...amit akkor mondott mondjuk igaz....,de sajnos ugyanazt csinálja mint akiket akkor kritizált...

tsanyi 16334 2012. december 23. 19:09   Válasz erre: 16333
Ez így van ahogy írják....lassan a nemzeti és a keresztény szó is olyan lesz mint a libsi, komcsi.....és ennek csak ez a kretén gyülekezet az oka....

oregordog 16333 2012. december 23. 19:03  
Akkor itt egy karácsonyhoz illõ, keresztényi vélemény:
"Így karácsony tájékán sokat fogunk hallani hazánk keresztény gyökereirõl, annál kevesebbet az állam és egyházak viszonyáról, pedig a kereszténység szempontjából is ennek tisztázása volna fontosabb."
http://hvg.hu/velemeny/20121223_Az_orbanizmus_mint_allamvallas

qqriq64 16332 2012. december 23. 19:00   Válasz erre: 16329
Abbahagyni?
Mikor a papok a legszentebb ünnepen szentestén nyiltan kortesbeszédet tartanak a kormány mellett?
Nekik nem Karácsony a Karácsony?
Kilóra megvett gazemberek a szószékbõl dicsõítik a kormányt "Isten akaratából".
Lehet nekik tapsolni.

tsanyi 16331 2012. december 23. 18:54   Válasz erre: 16330
Ezzel nem azt mondom, hogy az én véleményem ez, de ez egy jobboldali álláspont amit több helyen is hangoztatnak és közel áll a fideszhez is(hagyjuk az álkeresztény kamut amit nyomnak)....mellesleg számomra egy olyan vélemény amirõl szívesen beszélek is bárkivel hisz a történelembõl jó lenne végre ha az igazságot tudnánk(legalábbis tanítanák) és nem azt amit úgy gondolnak, hogy azáltal jól el lehet minket vezetgetni.....ezen álláspont szerint István volt az elsõ nagy hazaáruló, vagy mégsem?....épp Õ akart elõször integrálni a nyugati világba igaz nem a nép érdeke miatt hanem kissé önzõ módon azért mert Õ akart lenni a király a törvény szerinti helyett aki Koppány lett volna....,de mire jutottunk volna Koppány alatt?....könnyen lehet, hogy mára már legfeljebb a régészek tudnák, hogy létezett egyáltalán pár magyar törzs.....vagy mi lehettünk volna akár egész európa urai, ki tudja?.....

....,de visszatérve a karácsonyra...én megünneplem itthon a családdal, de ha a kormány nem tudja megtartóztatni magát, hogy ilyenkor is olyan döntéseket hozzon amilyeneket akkor miért tartóztatnám meg magam én?....

tsanyi 16330 2012. december 23. 18:44   Válasz erre: 16329
Miért?...erre ez is egy válasz ugyanabból az akolból....tudod, jobboldal és innen a hsz: http://kard.blog.hu/2012/12/23/pavatanc_a_diakokkal?fullcommentlist=1#c18623991

"Barátom, amióta istván megetette velünk az elsõ globális zsidó összeesküvés által világra szabadított kereszténység nevû nemzetek elbutítására és manipulálására szolgáló ideológiai maszlagot, azóta uralkodik rajtunk minden jöttment senkiházi. Aki magyar az nem keresztény. A hozzád hasonló szolgalelkû ostoba birkák tartják idegen elnyomás alatt az országot. "

....tudod Oldi a nyomorúság nem naptárfüggõ és a kormány sem tartóztatja meg magát egyik napon sem a hazudozástól és a nyomorításunktól......csak nekem kell bégetnem csendesen nehogy felzavarjam az "urak" békéjét?....

Oldi 16329 2012. december 23. 18:20  
Azért majd Karácsonykor abba hagyhatnátok...

qqriq64 16328 2012. december 23. 17:20   Válasz erre: 16327
Ahogy mondani szokták én a lábammal szavaztam.
Viszont a döntés nem az orbán kormány ideje alatt született meg.
Egészen pontosan 2009november végén.
Fogalmam sincs ki volt akkor a góré még gyurcsány vagy már bajnai.
Azt kell mondanom hogy sajnos az idõ engem igazolt.

tsanyi 16327 2012. december 23. 17:03   Válasz erre: 16326
Ez így van....mint többször írtam én ezekre szavaztam mert ahogy sokaknak elegem lett az emútnyócévbõl.....a bajom az, hogy egy annál rosszabb, kiszámíthatatlanabb idõ jött el....ezt látják azok akik elmennek innen vagy el akarnak menni....eddig azért maradtunk mert hiába volt sz@r, de volt remény, hogy jobb lesz...ezek ezt a reményt vették el tõlünk.....és hiába gondolja még sok hívõ, hogy nekik ez jobb lesz mert nem....hamar elfogynak az ellenségek és az elrabolható pénz a többiektõl és akkor rájuk kerül a sor...remélem hamarabb nyílik fel a szemük és belülrõl elzavarják a mostaniakat különben késõ lesz....

boss2 16326 2012. december 23. 16:47   Válasz erre: 16322
Én eleve nem olvasok ilyen blogokat.de ha már betetted és megnéztem .igen csak elcsodálkoztam azon hogy honnan lehet ilyen igazolványokat elövaràzsolni. A kommenteket is ritkán olvasok ,de most kívàncsi voltam , és már az elején valaki felvilágosított mindenkit a hitelességröl.
Ami engem megdöbbent.hogy ki az f...sz aki ilyenekkel tölti az idöt.
Az ilyen beírásokkal meg hiteltelen az egész bagázs.
Ettöl függetlenül nekem nagy csalódás az egész mostani politika .írjanak bárkiröl bármit is.

tsanyi 16325 2012. december 23. 16:33   Válasz erre: 16323
No, ezt elolvasva kissé helyrebillent a megroggyant, aljas ballib lelkem...:)): http://varanus.blog.hu/2012/12/23/koverlaca_parlamentje?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 16324 2012. december 23. 15:54   Válasz erre: 16323
Hál' Istennek...ez kompenzálja a mérgemet...:)))

klimas 16323 2012. december 23. 15:39  
Már csak ezért : http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kormanyzati_allast_kapott_kover_laszlo_felesege.540810.html sem keseredj el.
Tudod : a zsák a foltját, a szar a saját szagát megtalálja....

tsanyi 16322 2012. december 23. 15:30   Válasz erre: 16321
Mondjuk ha valaki veszi a fáradtságot és a kommenteket végigolvassa alatta akkor talán azért nem kell törölni, de az tény, hogy a kép kamu és én beszoptam elsõre....és másodikra is ami kissé dühössé tesz mert így az aki átvert vele engem és sok mást egy ilyen akcióval a hitelét veszti a jövõbeni írásaihoz mert ezután ha odatévedek komoly fenntartással kezelem az ott leírtakat és megjelenteket és állandóan az átverést keresem bennük.....nem vagyok annyira elvakult fidesz utáló, hogy a kamut terjesszem róluk....

klimas 16321 2012. december 23. 15:25   Válasz erre: 16320
Miért???
Csak az elnevezés más!

tsanyi 16320 2012. december 23. 15:09   Válasz erre: 16314
Töröljem?

tsanyi 16319 2012. december 23. 15:08   Válasz erre: 16316
Vazz...innentõl gáz...ez beszoptam és elnézést mindenkitõl.....fõleg Kövértõl.

klimas 16318 2012. december 23. 14:34  
A különbség? Ugyanmár... http://index.hu/belfold/2012/12/17/kephamisito_kerult_a_jarasi_hivatal_elere/:
Számít is valamit a tisztesség????

TomRed 16317 2012. december 23. 10:56   Válasz erre: 16316
Egy komment innen, mi a különbség? http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/22/nicsak_ki_beszel_125/fullcommentlist/1#c18620169
"Az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében dolgozott a diploma megszerzése után. Öszesen hét hónapig (februártól szeptemberig...)
Annak nem találtam nyomát, hogy a Politikatudományi Intézetben dolgozott volna. Ettõl még az egyik legtetûbb figurája a rendszerváltás óta eltelt idõnek."

boss2 16316 2012. december 23. 10:21   Válasz erre: 16314

Nem akarom megvédeni ezt az "õsmagyart" de nézd meg a bélyegzõt :)

klimas 16315 2012. december 23. 09:46   Válasz erre: 16314
Megelõztél...
De azért a jellem az jellem:
"....kiegészítve. Nem hiszem, hogy bármi jobban jellemezné az országgyûlés elnökének alkotmányos demokrácia-felfogását, valamint a parlament optimális mûködésérõl szóló elképzeléseit mint az a kijelentése, hogy "sokszor ma órákat töltenek azzal, hogy módosító indítványokat utasítanak el, miközben pontosan lehet tudni, hogy a kormánypártok melyeket támogatják". Helló pártállam."

tsanyi 16314 2012. december 22. 19:51  
Bagoly mondja?: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/22/nicsak_ki_beszel_125?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_22&utm_campaign=index

....a képet nem akartam ide beszúrni....túl provokatív...:))

tsanyi 16313 2012. december 22. 16:07  
Ez lenne a terv az MNB pénz lenyúlására anélkül, hogy einstanddal lehetne vádolni õket?....: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/duplazodhat_magyarorszagon_a_lakossag_allampapir-piaci_sulya.177493.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

"Borbély nem tart attól, hogy a külföldi befektetõk a történelmi csúcson lévõ magyar állampapír állomány nagymértékû eladásába kezdenének, de ha ez mégis bekövetkezne, akkor szerinte racionális lépés lenne a Magyar Nemzeti Banktól, hogy külföldi mintára ismét állampapírokat vegyen a másodpiacon. Elmondása szerint bár az idei forintalapú kötvénykibocsátási tervet jelentõsen túlteljesítették, mégsem következett be elõfinanszírozás a 2013-as évi szükséglet részleges fedezésére. "

....egyszerûen azt mondják majd, hogy nem, nem vettük el hanem csak állampapírokat vettünk belõle ami a vásárlás után pont annyit fog érni mint amire rányomtatták....

tsanyi 16312 2012. december 22. 14:45  
És továbbra se feledjük hõs és állhatatos vezérünk szavait a múltból....ami már nem a komcsi idõkbõl származik amikor még kötelezõ volt ugyanazt mondani amit a párt mondott(olyasmi ami épp mostanság van)...tehát az örökbecsû mondatok:

"
"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyõzõdésûek. A Századvég címû lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztõk is, mint Stumpf István és Wéber Attila." - Orbán Viktor

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus." - Orbán Viktor

"A populizmus élõ klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához." - Orbán Viktor

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerõkbõl álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetõség, hogy meggyõzze õket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedrõl, családi pótlékról, munkanélküli-segélyrõl - csak akkor lehetséges, ha elõteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értõ vállalkozók, tõkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztõke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen." - Orbán Viktor"

tsanyi 16311 2012. december 22. 14:39  
Amikor ilyesmi történik vajon a hívek lelkében mi játszódik le?: http://mostmegmondjuk.blog.hu/2012/12/22/bresznyev_buszke_lenne_ratok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_22&utm_campaign=index

"Kitüntetni önmagunkat, meg mi kutyánk kölykeit, ez a sírba hullt kommunista rezsim sajátossága volt, de úgy tûnik - fõleg, mivel Orbánnak amúgy sem volt baja a diktatúrával, csak azokkal akik csinálták - hogy ha úgy adódik, bátran vissza lehet nyúlni olykor az ilyen ócska, büdöskomcsi szokásokhoz, bõszen kihangsúlyozva persze, hogy ez mind a polgári Magyarország érdekében történik, és amúgy is, merjen csak pofázni a bolsilibsi baloldal, mi majd akkor jövõre újra megmutatjuk nekik jó pár busznyi lengyel meg román turistával hithû, keresztény magyarral, mennyire igazunk van"

qqriq64 16310 2012. december 22. 10:46  
Levél Orbánnak

Nagy Bandó András
Én is a zember vagyok

Annak ellenére vagy talán épp amiatt írok, kedves Kétharmad Viktor,
hogy tudom, veled és vízióiddal szembefordulni, rólad, szavaidról és
cselekedeteidrõl kritikus véleményt mondani kész blaszfémia.
Hogy ki vagyok én? Ismerned kell, hisz folyton rám hivatkozol: én
vagyok a zember. Elsõ választási gyõzelmed évében még polgár voltam, ahogy Te is
egy polgári kormány feje voltál. Hogy miért nem maradhattam polgár, nem
tudom, mint ahogy azt sem, mitõl lettem én a zember. Az a zember, az a polgár
vagyok, aki rád voksolt 1998-ban és 2010-ben is. Hogy milyen az én
polgárideálom? Elmondom.

A polgár tulajdonképpen a zember. Esetemben én, a magyar ember. Ide
születtem, magyarul beszélek, emberként dolgozom, mint az állat,
elvárom, hogy emberhez méltó fizetést kapjak a becsülettel elvégzett munkámért,
és méltó tiszteletdíjat a tehetségem által létrehozott alkotásaimért és
szerepléseimért.

Nem kötõdöm pártokhoz, mert nem akarok elvakult rajongóvá és fanatikus
hívõvé válni. Hol bizonytalan, hol határozott véleményem van a világról
és a történésekrõl. Választástól választásig, négy éven keresztül figyelek,
észrevételezek, bírálok, aztán a voksoláskor büntetem az addig regnáló
politikusokat, szavazatomat pedig azoknak adom, akiktõl azt remélem,
hogy elõdeiknél különbül gyakorolják majd a hatalmat. Odafigyelek az
ígéretekre, hogy a választás után számon kérhessem a gyõzteseken, kiváltképp
azokon, akikre én is voksoltam.

Gyakorló, tehát tapasztalt polgárként tudom, hogy az újak sem lesznek
tökéletesek, és azt is, hogy a hatalom a pénzrõl is szól, sõt, valójában
szinte csak arról. Tudom, hogy a pártok ismeretlen eredetû milliárdokkal
lépik túl a kampányra törvényesen fordítható összegeket, így azt is
szóvá teszem, hogy törvénybe ütközõ módon kerülnek a törvényhozás aranyozott
palotájába.

Én, a polgár ettõl kezdve a magam dolgaival vagyok elfoglalva, hallani
sem akarok a képviselõkrõl, csak munkálkodásuk eredményére vagyok, leszek
kíváncsi.

Viktor, fölös vita és magyarázkodás nélkül is egyetérthetünk abban,
hogy a gyõzelmetek elõtti kétszer négy év szoci-liberális regnálásában bõven
találunk kivetnivalót. Megkockáztatom: õk maguk teremtették meg a
Fidesz és a Jobbik képében megjelenõ, valljuk meg, túl deltásra sikeredett,
már-már kolosszussá lett Szent Györgyöt, aki beléjük döfte dárdáját.
Kétharmados gyõzelmet arattatok, õk meg egyharmados vereséget
szenvedtek. Ti pedig
azóta is, hozzatok bármiféle törvényt, döntést, alkossatok megkérdõjelezhetõ
értékû alkotmányt, egyvégtében erre a kétharmados többségre
hivatkoztok, mondván, így bármit megtehettek, korlát, fék és ellensúly nélkül.
Az a sokat emlegetett kétharmad igen szerény tömeget, csupán egyötödöt
jelent, és vonulhat ebbõl százezer a szimpátiatüntetésen (ne vitassuk,
hogy milyen könnyû az egyház embereinek Jézust dicsõítõ körmenetre mozgósítani
híveiket), attól még a zemberek sokasága érezheti rosszul magát. A
szimpátiából tüntetõk ugyanúgy belerokkannak majd a gyerekeik
taníttatásába, mínuszba kerülnek az egykulcsos adó miatt, ugyanúgy
bosszankodnak a
benzinkútnál, és pénztárcájukon is ugyanúgy észlelhetik, ha egy-egy
politikus inkorrekt beszólása miatt gyengélkedik a forint. (Különösen
tetszett, hogy jól fizetett EU-képviselõ szorongatja a "Nem leszünk
gyarmat! -transzparenst. Ennél már csak az botrányosabb, hogy jobbikos
EU-képviselõk jelenlétében égetik el a közösség zászlaját. Érdekes, anno mindent
bedobtak, hogy a "gyarmatosítást" szolgálva ott lehessenek Brüsszelben a
zembereik...)

És még valami a kétharmados gyõzelemrõl. Ezt a politikai ellenfelekkel,
és nem a néppel, a zemberekkel szemben szereztétek meg. Te is tudod (bár úgy
fest, nem akarjátok tudni, és ebben frontembered, a snájdiggá
szelídült házelnök, Kövér László is jeleskedik), a parlamentbe jutott
egyharmadot
is a zemberek szavazták be. Mert úgy gondolták, beléjük helyezik a
bizalmukat.
Igaz, ez azt is jelenti, hogy nem beléd, illetve, hogy beléd nem, de
ettõl még õk is "a zemberek"! Mert a zemberek nemcsak azok, akiknek
lelkesítõen és unásig mondogatod, hogy
hajrá, magyarok!". A zemberek mind itt élnek. Azok a zemberek ugyanis
éppúgy magyarok, mint azok, akiket Te kizárólagosan annak tartasz.

Érdekelne, hogy amikor "a magyaroknak" hajrázol, akkor az agymenésed
szerint vajon kik és mik azok a zemberek, akiknek nem szól a "hajrá,
magyarok!" buzdítás. Tudod, nehezebb dolguk lenne a papoknak, püspököknek és
bíborosoknak, ha egy-egy hittanórán, misén vagy istentiszteleten azokkal is
el kéne hitetni az egyház tanításait, akik olyan emberként tévedtek be
Isten házába, és igaz hittel élnek, de butácska, kétes értékû dogmákat
elhinni nem akarnak.

Te ezt biztosan tudod, mert az országértékelõ beszédedet sem az
országnak, a zembereknek mondod el, hanem a híveidnek. Azoknak, akik egyébként a
diadalmeneted és a fölfoghatatlan, majdhogynem észak-koreai méretû
sikereidet nemcsak hogy ismerik, de õk maguk is pátyolgatták, hogy te
megvalósíthasd.

Szóval, Viktor, jó lenne, ha megértenéd (és onnan már csak egy lépés,
hogy aszerint tégy), hogy minden parlamentbe jutott képviselõ képvisel pár
százezret a zemberek közül. Az a titulusa is: képviselõ. Nemcsak nincs
jogotok ahhoz, hogy alábecsüljétek és megvetéssel kezeljétek õket, de
kötelességetek segíteni a munkájukat (neked kiváltképp), mert Te
egészében minden magyar (értsd: Magyarországra született, itt élõ, bármilyen
kisebbséghez tartozó vagy kötõdõ, bármilyen eszmét valló, bármely
párttal szimpatizáló, voksát bárkire és bármely pártra leadó) ember sorsáért
felelsz
Ezt is jelenti a kétharmados gyõzelmed. Erre jogosított föl, sõt:
erre kötelez.

Újra leírom, lassan, hogy végre értsd meg: gyõzelmed óta mindenki a Te
embered! Te vagy a kormány feje. (Lehetnénk mi az államfõ emberei is,
de ahhoz olyan államfõ kellene, akinek van árnyéka, és ha belépsz abba a
terembe, ahol õ tartózkodik, ne érezd magad egyedül. Õt is te kreáltad,
hogyorcátlanul mosolyogva pakolhassátok elé az aláírásra váró, "kis hibákkal"
tarkított törvényeket.)

<BR>Viktor, benne vagyok az általad gyakran fölemlegetett kétharmadban.
<BR>Polgárként gondolok vissza a kampány idejére, de amit azóta m&ucirc;velsz,
<BR>arról nem volt szó. Látom én (a vak is látja), a hajdani szocializmus
<BR>karikatúráját skiccelitek föl, kvázi polgárpukkasztás folyik, saját
<BR>fegyverükkel aprítjátok a szocikat. Ezzel sem lenne bajom, ha a nagy
<BR>baltázásban nem a mi szemünket verné ki a forgács. Értem én: most ti
<BR>ültetitek saját embereiteket a régi szocik által elfoglalt állásokba,
<BR>és a Ti embereitek nyalják a talpatokat a médiában. Csak, tudod, Viktor, mi,
<BR>akik még kaptunk a régmúlt csókosaiból, sokkal nehezebben viseljük el, ha a
<BR>mindenáron megfelelni akaró, ajándékként kapott egzisztenciájukat
<BR>félt&otilde; embereitek meg akarják szolgálni a jóságotokat, és közszolgálat
<BR>helyett pártkatonává silányulnak. És ami még inkább ciki, szinte kicsinyes, és
<BR>gyávaságra vall, kedves Viktor: hogy ezek mellett féltél egy olyan
<BR>rádiótól, amelyben nem zengenek rólad dicshimnuszokat, és hagytad, hogy
<BR>kicsinálják.
<BR>Egy gonddal kevesebb.
<BR>Kedves Viktor, ami fájó és végképp zavaró, hogy mindazt, amit mi, a
<BR>zemberek itthon érzékelünk, nem lehet teljesen érthet&otilde;vé tenni az Európai
<BR>Parlamentben. Ügyes fiúk vagytok, Te különösképpen: jogilag majdnem
<BR>minden rendben van. Amit tesztek, látszólag (persze ügyeltetek rá), egyébként
<BR>is jogszer&ucirc;. Emlékeztetlek: Amerika nagy maffiózója is mindig ezt
<BR>szajkózta: mi törvénytisztel&otilde; állampolgárok vagyunk. Tudjuk, ez mit jelentett:
<BR>ténylegbetartották a törvények minden paragrafusát, de amit tettek, megülte
<BR>az amerikaiak gyomrát.
<BR>
<BR>Persze lehet olyanokat mondani, hogy a fiatalok okosak, kedvesek, jó,
<BR>hogy hallatják a hangjukat, de aztán rögtön hozzáteszed: nem értek egyet
<BR>velük.
<BR>(Emlékeztetlek: kezd&otilde; fideszesként arra szövetkeztetek, hogy nekimentek
<BR>a Nagy Pártnak. Most Nagy Párt vagytok...) Lehet olyanokat is mondani,
<BR>hogy de hát itt van szólásszabadság, hiszen tessék, utcára mehetnek a
<BR>zemberek.
<BR>Tudjuk: a szólás akkor ér valamit, ha a szájjal szemben két fül van. A
<BR>helyedben én a tüntet&otilde;k elé álltam volna az Operánál. Vagy minimum a
<BR>f&otilde;bejáraton jöttem volna ki, és nem elsunnyogva a m&ucirc;vészbejárón. Ha már
<BR>ott voltak a zemberek.
<BR>
<BR>&Otilde;rzöm az els&otilde; szárszói találkozó emlékét. Éjszakába nyúlóan
<BR>beszélgettünk a t&ucirc;z maradékát körülülve. Te a tüzet piszkálgattad egy
<BR>pálcával, Fábry
<BR>téged piszkálgatott, talán a bor beszélt bel&otilde;le. Nem örültél annak, amiket
<BR>rólad mondott. Ma az egyik legmegbízhatóbb embered, hacsak nem nyúlta le
<BR>el&otilde;led Vona.
<BR>
<BR>Tudd meg: azzal a csöndes, jóravaló, tervekkel teli, okos és nyitott
<BR>fiatalemberrel ma is szívesen sütögetnék nyárson.
<BR>
<BR>Ehelyett itt tartunk: nincs több voksom számodra. Én "nem így képzeltem
<BR>a rendet".
<BR>
<BR>Ennyi.
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>

TomRed 16309 2012. december 21. 23:26   Válasz erre: 16306
Szerintem ezt az EU-s támogatást kizárólag csak felnõttek nyelv és számítástechnikai oktatására lehetett felhasználni. Egyébként jogos is, hiszen az iskolák fûtésének a megoldását mégse az EU-tól kellene várni...

A képzésre jelentkezésnél eleve nyilatkozni is kellett, hogy az illetõ már nem középiskolás, illetve nem felsõoktatásban tanul. https://eper.hu/eperhir/kepzett/kepzettbejelentkezes.aspx

Abban meg nem vagyok biztos, hogy az Index híre pontosan értelmezi a történteket. Itt http://www.tudasodajovod.hu/ ez olvasható:

"FELHÍVÁS: FOLYAMATOS A KÉPZÕK REGISZTRÁLÁSA!
Téves az információ, miszerint a projektbe bevonandó képzõk együttmûködésre való jelentkezésének határideje 2012.11.15-én zárul.
Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy A KÉPZÕ INTÉZMÉNYEK REGISZTRÁCIÓJA, valamint képzési programjainak benyújtása a projekt ideje alatt FOLYAMATOSAN történhet."

Az egész mûvelet lebonyolítása eleve zûrzavaros volt, mivel már december elején kellett volna indulnia a tanfolyamokra jelentkezéseknek, de még a "szerencsés" nyertesek se tudták hány napot késik az indulás.
Az International House-nál pont azt tapasztaltam, hogy még elõzõ nap, december 17-én se tudták, mikor lehet jelentkezni: http://www.ih.hu/Hirek/reszletek/79/90_ORAS_NYELVTANFOLYAMOK_EUROPAI_UNIOS_FORRASBOL

emzse 16308 2012. december 21. 23:14  
Csak kedvenc zenekaromat tudom idézni: "Az erõmûvek feladták,az összes tüzet ellopták,rettenetes sötét,sötét van.Elfáradt a napsugár,szegény szentjánosbogár.Gyere dolgozz a lámpagyárba,s te leszel a fény az éjszakában.."

qqriq64 16307 2012. december 21. 23:05   Válasz erre: 16306
Egyet kell tudni.
Manapság Magyarországon nem a józan ész nem a racionalitás ás nem a piac diktál.
Csak és kizárólag a pártérdekek dominálnak.
Mindíg mindenbõl még több pénzt belecsorgatni a pártkasszába és a hûbéresek zsebébe.
Már ott tartunk hogy nem titokban nem háttérben hanem a legszélesebb nyilvánosság elõtt a legkisebb gátlás nélkül.
Ennek egyébként jól látható üzenete van.
"állj be a sorba támogasd a kormányt és jól jársz"
Ilyen egyszerû manapság a politika ott.

emzse 16306 2012. december 21. 22:56  
Persze erre is kellene figyelni.De akkor ebbõl pénzbõl a jelenleg is mûködõ és sokat dolgozó nemzetiségi általános iskoláknak és gimnáziumoknak is kellene bõséggel juttatni,s akkor az ott dolgozó pedagógusok például délutáni mûszakban piaci keresethet juthatnának..s az iskolák is fûthetnének..

qqriq64 16305 2012. december 21. 22:51   Válasz erre: 16304
Nem, nem ez a lényeg.
Legalább az esélyegyenlõség látszatára ügyelni kéne.
Nem csak a tanuló szemszögébõl nézni hanem vanak néhányan akik ebbõl meg akarnak élni.
Szellemi és anyagi eszközöket fektettek bele és most hátrányba kerülnek azokkal szemben akik "káderek".
Többek között az ilyen gyakorlat intézményesítéséért zavarták el a kommunistákat 22éve és a szocikat két éve.
A probléma ott van hogy valaki meg akar élni valamibõl és abba befektet.
Tanul vagy tanul és még pénzt is tesz bele.
Aztán mielõtt ki tudná venni a befektetett tõkét akkor egy tollvonással ellehetetlenítik. Mint például a trafikokat.
Nincs jogbiztonság hiszen még az alkotmányt is naponta változtatják nem hogy a gazdaság törvényi szabályozását.

emzse 16304 2012. december 21. 22:18  
Hali,szerintem teljesen mindegy kik,milyen cégek adnak lehetõséget nyelvoktatásra,de legalább lesz,van!.Rajtunk diákokon fog múlni,tanulunk-e,s megtanuljuk-e.A mai hazai 30-tól felfele generáció-ha eddig nem tanulta meg-sajnos a mindennapi "kuli mellett" nem ér rá naponta minimum 4-5 órát nyelviskolában ülni.A nyelvtanulásnak csak így van értelme,plussz otthon tanulhatod a napi száz új szót.Ha ezeket bevállaljátok,majd levizsgáztok,akkor lehet dünnyõgni,hogy kik milyen pályázatot nyertek...A lényeg a nyelvtanulás lehetõsége,végre!

qqriq64 16303 2012. december 21. 20:22   Válasz erre: 16302
Nem tudom a cikk milyen "pangó piacról" beszél mikor soha annyian nem akartak nyelvet tanulni mint most.
Az én nyelvtanárom naponta küld el embereket akik járnának hozzá de nincs annyi ideje hogy vállalja.

oregordog 16302 2012. december 21. 20:12  
Újabb példa a haverok tõkésítésére és a kicsik semmibe vételére:
"Háromszáz nyelvoktató cég hiába várta, hogy értesítést kapjon a Közigazgatási és Igazságügyi Hivataltól (KIH), részt vehet-e az évtized üzletében, amikor kiderült, hogy öt cég máris kapott milliárdos megrendelést az uniós pénzbõl indított lakossági nyelvoktatási programban. A piac szereplõiben meghökkenést váltott ki a névsor, hiszen közülük az egyik eddig nem is foglalkozott nyelvoktatással, nincsenek tanárai sem, a másik a miniszterelnök kedvenc nyelvoktatójának tulajdona, kettõ pedig olyan család érdekeltsége, amely szintén magas kapcsolatokkal rendelkezik."
http://index.hu/belfold/2012/12/21/egesz_nepemet_fogom_milliardokert_tanitani/

qqriq64 16301 2012. december 21. 17:21  
. Hétfõn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-,
távfûtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövõ évi
minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsõoktatási reformot is" -
válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy üzen-e valamit a tüntetõ
diákoknak.

"...jövõ héten lerohanjuk Iránt, majd felszámoljuk az IMF-t, a vizet borrá,
az államadósságot többletté változtatjuk, karácsonyra meglesz a világuralom,
és ha szerencsénk van, szilveszterre a zárt osztályról is kiengednek..."

tsanyi 16300 2012. december 21. 13:45   Válasz erre: 16299
Nem véletlenül mondom, hogy az arisztokrácia a legkártékonyabb rétege a lakosságnak.....poersze vannak kivételek, de azok ritkák és minden társuk bolondnak vagy még rosszabbnak titulálta õket ami érthetõ hisz saját erkölcstelenségükkel és hazaárulásukkal szembesítette õket........amúgy az elég érdekes, hogy ilyen arisztokraták a mostaniak példaképei pedig ha egy korban éltek volna akkor azok rájuk sem néznének hisz szinte mind proli, paraszt vagy kispolgár lenne akik az urak szemében nem tartoznak az emberek és a nemzethez nem véletlen,. hogy anno a szavazati joguk sem nagyon volt......mondjuk erre megy ki a most elfogadott csalási törvény is amit remélem az AB. elkaszál.....

TomRed 16299 2012. december 21. 13:39  
Ezt több, mint 100 éve írta Szabó Dezsõ (http://hu.wikipedia.org/wiki/Szab%C3%B3_Dezs%C5%91_%C3%ADr%C3%B3) Nagyméltóságú gróf Tisza Istvánnak, félelmetes mennyire aktuálisak a sorai jelenleg: http://epa.oszk.hu/00000/00022/00079/02401.htm

"A legidealistább tudós is elismeri, hogy képzeteink s a velök járó affektusok összefüggenek testünk állapotaival. Lehet valaki valóságos leydeni palackja az idealizmusnak, ha nem eszik, meghal, a akkor bizony a hazafias érzései is vele pusztulnak. De van ennél a gyors éhenhalásnál borzasztóbb: a napról-napra való vegetálás, a folytonos süllyedés az adósságokba, a rettentõ aggodalom minden darab ruháért, minden kis betegségért."

"Aztán méltóztassék eltûrni, hogy konstatáljam, hogy egy tanár van olyan kultúrember, mint a Kegyelmes Úr. És minél inkább kultúrember: a tisztességes öltözet, a könyv, a színház, az utazás éppoly fatális szükséglete, mint a kenyér. Tessék elhinni, hogy ha a tanár csak századrészét kapná a Nagyméltóságod jövedelmének, nem gondolna a státuszrendezéssel."

"Mindezek után teljes hittel mondom: hazaellenes mindenki, ki öt, tíz vagy nem tudom, hány ezer holdnyi vagyonnal azt mondja a nyomorgóknak: ne gondoljatok az anyagiakkal, éhezzetek a hazáért. Hazaellenes, mert kompromittálja a haza fogalmát. Nagyméltóságod szereti a hazát a maga módja szerint (tízezer jóllakott, húsz millió éhes idealistával), mi a magunk módja szerint (minden becsületes munkát gond nélküli, elégedett élet illet meg)."

Mellesleg nem lehet véletlen, hogy a mostani rezsimnek Tisza István is egyik példaképe...

tsanyi 16298 2012. december 21. 10:21   Válasz erre: 16297
Van aki behódól és "stratégiai" zsarolást köt a kúrmánnyal és van aki nem kér ebbõl és elhúz.....evvan...

Bubó Doki 16297 2012. december 21. 09:36  
Ejnye, hová ez a nagy menekülés? http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/12/21/ujabb-aruhazlanc-int-bucsut-magyarorszagnak/~~fokusz

tsanyi 16296 2012. december 20. 15:39   Válasz erre: 16294
A videón érdemes megnézni, hogy mennyire összeszedettek voltak, még csendre is intették az éljenzõket, hogy ne hangoskodjanak.....kicsit másabb mint 6 éve....

TomRed 16295 2012. december 20. 15:11  
Nagy Bandó írása 168 órában

TISZTELT MAGYAR ORBÁN!

Azért fordulunk Önhöz, mert ismét jelentõs döntések elõtt állunk. Talán még emlékszik, mi, magyarok, tehát törökök, tatárok, tótok, románok, örmények, zsidók, svábok, szerbek, tudja: akik "kavarognak e szívben", akik "lelkes eggyé így (vagy úgy, de) szaporodnak", szóval "Mi" két éve úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielõtt a 2014-es választásig jutunk, hogy valóban jó döntést hozzunk.

Ön együtt határozott az ország új alaptörvényérõl, azt a látszatot keltve, mintha kíváncsi lett volna a véleményünkre, és ugyanígy egy kamu kérdõívvel keltette azt a látszatot, mintha konzultációra invitált volna bennünket a szociális biztonságról és a nyugdíjasok helyzetének javításáról.

Az eddigi nemzeti konzultációk eredményeként bevezette a védett miniszterelnök intézményét, bebetonozta az összes Önhöz közel engedett emberét, és cserébe a szolgalelkûségükért jól fizetõ munkahelyekkel jutalmazta mindazokat, akik nemzeti konzultációk nélkül is azt teszik, amit Ön elvár tõlük.

Közös munkájának eredményeként nem maradt egyetlen olyan állami intézmény, amely a valódi demokrácia szellemében mûködne, az ellensúlyokat pedig úgy tüntette el, hogy nyomuk sem maradt.

Most mi is fontos kérdésekre keressük a válaszát.

Kell-e továbbra is Ön, illetve kellenek-e az Ön legfõbb tanácsadói, azaz Ön? Elfogadható-e, hogy sorban és kizárólagosan nyerik meg az állami beruházások irányított versenytárgyalásait az Ön oligarchái?
Megengedhetõ-e egy jól mûködõ demokráciában, hogy egy Közgép nevet viselõ cég magángéppé váljon, és hogy a közmédia önmédiaként alázza meg a jobb sorsra érdemes politikai mûsorvezetõit? Megtörténhet-e egy demokratikusnak tudott országban, hogy lehetetlenné tegyék egy normális ellenzéki szerepet vállaló rádióadó mûködését, ezzel is korlátozva a sajtószabadság intézményét?

Többek között ezekre a kérdésekre is keressük az Ön válaszát a most induló, legújabb nemzeti konzultációnkkal.

Tisztelettel kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, mondja el nekünk is, de õszintén, ne úgy, ahogy az önmédiában szokta, hogy mit gondol a föltett kérdéseinkrõl, aztán töltse ki és küldje vissza a kérdõívet.

A véleményére számítunk, de arra, hogy visszaküldi, nem számítunk.

Üdvözlettel:

török, tatár, tót, román, örmény,
zsidó, sváb, szerb magyarok
A kérdõív:

Ön mit gondol?
Töltse ki a kérdõívet!

A,) Vannak, akik azt javasolják, hogy a miniszterelnök legyen teljhatalmú vezetõje az országnak, mert így egy személyben vállalhat felelõsséget a demokratikus jogrend fenntartásáért. Mások szerint nincs szükség sem demokratikus jogrendre, sem miniszterekre, csak miniszterelnökre. Ön mit gondol?

1. Szerintem, ha én vagyok, nincs szükség senki másra.
2. Ha van demokratikus jogrend, akkor nincs szükség rám.
3. Nem tudom megítélni a kérdést, de el kell dönteni: vagy én, vagy a demokratikus jogrend.

B,) Vannak, akik szerint a hatalomvágy és a pénz utáni vágy egyazon tõrõl fakadó politikusi tulajdonság. Mások szerint a hazafiúi érzés képes mindkettõt legyõzni. Van, aki azt állítja, a gazember utolsó mentsvára a hazafiság. Ön mit gondol?

1. Bennem nincs hatalomvágy, és ha van, annak írmagját is kiirtom, ha még néhány választási ciklusban választást nyerek Isten segítségével.
2. Bennem nincs pénz utáni vágy, két évtizede mindent ingyen megkapok.

3. Nemzetgazdasági miniszterem nélkül nem tudom megítélni a kérdést.

C,) Vannak, akik szerint szükség van a szabadságharcra, mert ki kell szabadulnunk az adósrabszolgaságból. Vannak, akik adósként is szabadnak gondolják magukat. Mások úgy vélik, a harcnál értelmesebb törleszteni, mert jobb a békesség. Ön mit gondol?

1. Fülkeforradalom, védekezés a gonoszokkal szemben, csaták az EU-val, szabadságharc, kard ki kard, koki, saller, tockos - mein Kampf.
2. Békességnél jobb a jobb.
3. Nyolc év hányattatás után törlesztünk is, ami a csövön kifér.

D,) Vannak, akik szerint nem a Horthy-korszak restaurálásával kellene foglalkoznunk, hanem új arculatot kellene adni az országnak. Mások szerint is. Mások ugyancsak ellenzik. Ön mit gondol?

1. Akkor mondjanak ilyet, ha fehér lovon vonulok be a Parlamentbe, de ez sincs messze.
2. Az ország arca és arculata meg az állam én vagyok.
3 .A másokra meg lesz gondom.

E,) Vannak, akik szerint megengedhetetlen, hogy különféle néven masíroznak a nyilas idõket idézõ különféle fasiszta gárdák. Mások szerint a gárdisták kedves, szelíd és béketûrõ emberek, és meglenni sem tudnak nélkülük. Megint mások kifogásolják, hogy cigányok és zsidók nem lehetnek gárdisták. Ön mit gondol?

1. Amíg a gárdisták csak masíroznak, nem kell komolyan venni õket, amikor meg már nemcsak masíroznak, úgyis elkéstem.
2. Én betiltottam a gárdát, ettõl kezdve saját felelõsségükre masíroznak.
3. Minden hozzám tartozik, de a gárda humánerõforrásának ügye nem.

F,) Vannak, akik szerint az évtizedek óta gyöngélkedõ labdarúgás támogatása fölösleges. Mások szerint a labdarúgás támogatása és a stadionok építése nem több, mint pénzmosás. Megint mások szerint jobb, ha egy miniszterelnök nem szeret focizni. Ön mit gondol?

1. Mindegy, mi a logikus, akkor is lesz stadion, ha nem lesz foci.
2. Lehet választani: vagy én és a foci.
3 .Vagy a foci. (És én.)

G,) Vannak, akik szerint nem lenne erõszak a családokban, ha az asszonyok önszántukból akarnának 4-5 gyereket szülni. Mások szerint nem lenne 4-5 gyerek családonként, ha néha a férjek nem követnének el erõszakot. Van, aki azt mondja, elõbb hozz egy szál rózsát, aztán szónokolj. Ön mit gondol?

1. Az én otthonomban nincs erõszakoskodás, a házunk elõl és az utcánkból meg mindenki ki van tiltva.
2. Asszonynak kötelesség szülni, férjnek dicsõség.
3. Mindenki szüljön még két embert.

H,) Vannak, akik azt mondják, nem kellett volna kiadni Azerbajdzsánnak Safarovot, a baltás gyilkost. Másoknak az a véleménye, hogy Safarovot nem kellett volna kiadni. Olyanok is vannak, akik szerint Safarov kiadása bûn volt. Ön mit gondol?

1. Safarov kiadása is része a szabadságharcprojektemnek.
2. Litvánia szabad, Safarov szabad, nekem bármit szabad.
3. Azért adtam ki, mert szükség volt a Közgépnek egy azeri üzletkötõre.

I,) Vannak, akik szerint tárgyalni kellene az IMF-fel. Mások azt állítják, meg kell állapodni a Nemzetközi Valutaalappal. Megint másoknak az a véleménye, hogy ki kell paterolni az IMF képviselõit. Ön mit gondol?

1. Ha itthon mondok véleményt, akkor menjenek a francba.
2. Ha határon kívül vagyok, akkor kimondom, hogy készek vagyunk a megegyezésre, és szeretettel várjuk az IMF delegációját.
3. Hogy mit gondolok? Ide a pénzt, és húzzanak el!

J,) Vannak, akik szerint segíteni kellene a kõbányászok életét. Mások szerint nem kõ. Van, aki azt mondja, nem mindet kõ. Ön mit gondol?

1. Ha nem segítem, kõ kövön marad.
2. Kõ.
3. Nem tudom megítélni a kérdést, inkább megkérdem apámat.

K,) Vannak, akik szerint csak az a magyar, aki imába foglalja a kedves vezetõ nevét, meg az, aki a "hajrá, magyarok!" jelszó üzenetét úgy érti, mint aki mondja. Mások szerint az a magyar, aki ideszületett, kifogástalanul beszéli a magyar nyelvet, és sehol másutt nem tudja elképzelni az életét, csakis itt. Megint mások szerint az a magyar, aki magyar. Ön mit gondol?

1. Igaz magyar csak én vagyok, így tehát hogy ki magyar még rajtam kívül, azt én mondom meg.
2. Magyar az, akinek az anyja magyar.
3. Magyar az, aki a választásokon a Fidesz-KDNP-re voksol.

L,) Vannak, akik szerint nyilvánossá kellene tenni a Gripen-ügyben titkosított iratokat. Másoknak az a véleménye, hogy ehhez semmi közük a választópolgároknak. Vannak, akik azt mondják, úgy könnyû tisztának látszani, hogy kesztyût húzunk a koszos kezünkre. Ön mit gondol?

1. Eddig csak titokminiszter létezett, mostantól lesz titok-miniszterelnök, oszt jó napot.
2. A választópolgároknak mindenhez van közük, amirõl én azt mondom, hogy közük van hozzá.
3. Aki a koszos kézrõl mer beszélni, azt meg kell tanítani kesztyûbe dudálni.

tsanyi 16294 2012. december 20. 15:07  
: http://www.youtube.com/watch?v=_UcVA6eHysI&feature=youtu.be

tsanyi 16293 2012. december 20. 14:39  
Ej, a kotmányba kéne foglalni, hogy a liftajtók gyorsabban nyíljanak:)))..ennyi nyomorultat egy rakáson:(: http://www.noltv.hu/video/4757.html

tsanyi 16292 2012. december 20. 13:30  
Mükszik a ner: http://hvg.hu/itthon/20121128_nav_kozgep_kotber

tsanyi 16291 2012. december 20. 08:11  
Egy régi írás, vajon igaz?:

"..."Mi volt az a "jobboldaliság", amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyõzõdés? Nem, más volt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkébõl a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy õ, mint "keresztény magyar ember", elõjogokkal élhet e világban; egyszerûen azért, mert "keresztény magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény-magyar", tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Márai Sándor (1945) "

tsanyi 16290 2012. december 20. 07:46  
Érdekes dolgot hallottam az imént, tegnap a vezér által erõsen szponzorált romániai magyar egyetemek diákjai is tüntettek a magyarországi diákok mellett....mondták, hogy az ottani diákönkorikat nagyon támogatja a vezér és ennek ellenére Õk is kivonultak és a kérdésre, hogy nem tartanak-e a támogatások megvonásától azt választolták, hogy de tartanak, de a becsület többet ér vagy valami hasonlót, csak fél füllel kaptam el a mûsort......kíváncsi vagyok ebbõl lesz-e hír?

tsanyi 16289 2012. december 20. 06:16  
Onnan lehet tudni ha betojt a vezér, hogy a blogokat trollok és megmagyarázók seregei lepik el ahogy megjelennek...és most, hogy letartóztatásokat kezdtek azt meg kell magyarázni és a gyerekeinket(az övékétis) semmirekellõknek kell beállítani nehogy szimpátia alakuljon ki mellettük még az eddig kívülállókban is: http://kard.blog.hu/2012/12/19/diaktuntetes_elszakadt_a_cerna_a_hatalomnal?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 16288 2012. december 19. 21:44  
Elkezdõdött a direkt megfélemlítés..letartóztattak pár gyereket a hõsök....a diákok a rendõrség elé vonultak.....

TomRed 16287 2012. december 19. 21:29  
Magyarország bûnügyi ponttérképe (blogban a kommentek miatt): http://random.blog.hu/2012/12/18/magyarorszag_bunugyi_pontterkepe

TomRed 16286 2012. december 19. 20:22  
Az elhunyt ember nem vette át az értesítést, ezért körözést rendeltek el: http://www.police.hu/hirdetmenyek/igrend/bkk_121109_01.html

"Lender Béla elhunyt és rendelkezett gáz- és riasztófegyverrel, valamint annak viselésére jogosító fegyverviselési engedéllyel. A Kunszentmiklósi Rendõrkapitányság a 03070-821/556-04/2005-2012.F. számon elrendelte a fegyver és a viselési engedély körözését."

Mindezt egy vacak riasztó "fegyver" miatt, aminél egy balta is veszélyesebb...
Ezeket az idiótákat miért nem zavarják ki az utcára tolvajokat, betörõket kergetni? Ámbár valószínûleg arra se lennének alkalmasak.:(

tsanyi 16285 2012. december 19. 19:48  
Ez érdekes felvetés, tényleg ez állna az iskolák és bármi más államosítása mögött?....végülis van benne ráció és eléggé unortodox lenne: http://vastagbor.blog.hu/2012/12/19/oriasi_mammutot_szult_hoffmann_rozsa?fullcommentlist=1#comments

" Érdekes gondolatmenet lehet és maradjunk a fikciók talaján (mert, ha igaz, akkor itt van baj, de nem kevés azon kívül is, amit mi tudunk a jéghegy csúcsaként átlagpolgárok):
-IMF és egyéb tárgyalások mindenféle hitelért, neadjisten fedezet bevonása melletti kötvénykibocsátások
-Azt ugye mindenki tudja, vagy gondolja, hogy újabb hitel csak újabb fedezet mellett nyújt minden bank?
Fentiekbõl következik, hogy az újabb fedezet HOPP...csak nem az iskolák épületei lesznek?
Kommunikációból jeles!
"NEM! NEM ENGEDÜNK AZ IMF-NEK!" -ezt besz*pja a sok demagóg, míg szépen lassan állami tulajdonba mennek át ezek a dolgok, hogy rákerülhessen a jelzálog.
Valaki kikérhetné az iskolaépületek tulajdoni lapját egy IMF megállapodás után... "

tsanyi 16284 2012. december 19. 07:15  
Ez mi a bánat?(a kérdés költõi csak épp ha igaz a hír akkor Orwell világa eljõ hamar): http://mariablogja.wordpress.com/2012/12/18/orban-spiclijei-lehallgatnanak-egy-egesz-varost/

"Kormányunk titokzatos kütyükkel látná el egy meg nem nevezett megyei jogú város lakosságát. A technikát egy meg nem nevezett nemzetközi cég adná. A projektben részt vevõ lakosságnak úgy tálalnák a tervet, hogy azért kapnák az Index cikkében meg nem nevezett technikát, hogy a város &#8220;fiatal, nyugdíj elõtti és nyugdíjas lakói&#8221; aktívabb és sûrûbb kapcsolati hálót mûködtethessenek egymás között. Ha a program sikeres, akkor országossá bõvítenék az akciót."

qqriq64 16283 2012. december 18. 21:00  
"Orbán levele 2015-bõl

Drága feleségem, kedves gyermekeim!

Most, hogy már túl vagyunk a tárgyalásokon, és megvolt az ítélet is rájöttem, hogy lehetett volna

rosszabb is. A tárgyalás után átkerültem az elõzetes házból a körletembe, beköltöztem a cellámba tök egyedül. A smasszer kérdezte, hogy nem fogok e

unatkozni, én mondtam, hogy jobb lenne, ha valakivel azért tudnék beszélgetni. Nagyon rendes volt, rögtön megszólított egy nagyra nõtt

elítéltet, hogy költözzön át hozzám, sõt, hozzon magával még egy embert (Ez a mondat olyan ismerõs...csak nem emlékszem, honnan!). Így most már

hárman vagyunk. Mondták nekem, hogy én leszek a csicskájuk, meg a köcsögük, de ez nem tudom mit jelent. A csicskára még emlékszem az IMF

kampány miatt. Navra azt írta a papírra, hogy nem leszünk az IMF csicskásai, úgyhogy nem biztos, hogy jó dolog. Remélem nem kell pénzt

kölcsönadnom. A köcsögre végképp nincs tippem, gondolom, mivel nincs váza a körletben, nekem kell majd fogni a virágot. Tiltakoztam, de azt

mondták, hogy nekik 2/3-uk van. Mondtam, hogy az nekem van, de akkor hívták az õrt, és elvittek egy hidegvizes fürdõre. Mindenesetre a vezetõ

szerepem elfogatták mind a ketten, mert mondták, hogy rövidesen meglesz a beavatásom. Gondolom rosszul fogalmaztak, beiktatásra

gondoltak. A tárgyalásra visszagondolva: Nagy mocskok ezek a szocik. Az ügyemet egy olyan bírónak adták, akit úgy rángattak vissza a nyugdíjból.

Én is nyûgös lennék, ha a jól megérdemelt pihenésembõl rángatnának vissza. Azért az örömmel töltött el, hogy a tárgyalás alatt a békemenetesek

megtöltötték az utcát. Hangosan kiabálták, hogy &#8222;Orbán gyarapodj!&#8221; , meg narancsot dobáltak be a tárgyalóterembe.

Hiába...a nép szeret! Az õrök is nagyon rendesek, sõt van egy, akit különösen kedvelek. Mindig, amikor szolgálatban van, beöltözik

bohócnak, és közli, hogy ma én vagyok az államtitkára! Nem értem ugyan, miért csinálja, de legalább jól szórakozik. Amúgy pedig biztatnak, hogy

akkor fogok szabadulni, mikor õk nyugdíjba mehetnek. Tehát nem lészen ez olyan hosszú. Õk ugye, mint rendvédelmisek korábban el tudnak menni. Bár

amikor ezt Lázárnak mondtam (itt van egy emelettel lejjebb!) nagyon furcsán nézett rám. Egyébként azt mondta, azért kérte magát ide, mert fél,

ugyanis eddig közel volt Vásárhelyhez. Nem tudom, miért. Lehet, hogy unta a sok beszélõt. Egyszer állítólag még a szállítás alatt volt valami gond

vele, mert nem Audival vitték, de a fegyõrök azt mondták, errõl gyorsan leszokott.

Akiben viszont nagyot csalódtam, az a Kövér Laci! Azt mondta, ha szabadul, megkeresi a nagyapja sírját, tudod aki vöröskatona volt.

Ennyire kivetkõzött magából. Képzeld: már 2 hónapja nem is kommunistázik! Tisztára olyan lett, mint a Szegedi Csanád.

Apu is volt bent beszélõn! Kérdeztem mi újság vele. Mondta, hogy a bányák még megvannak, sõt mi több, õ még mindig ott dolgozik. Mondtam, hogy

jöjjön sûrûbben, de azt mondta nem tud a mûszakbeosztás miatt. Nem értem: ha õ a fõnök, miért nem szabályozza a munkaidejét magának. Szerintem nem

kíváncsi rám. Írtad, hogy költöztetek Ócsára. Ugye milyen szép helyet találtunk? Remélem a szocik azért legalább a villanyt odavitték, meg a vizet.

Én úgy terveztem, hogy csak akkor lesz meg, ha az utolsó faluban is lesz végre stadion, mert ugye nem lehet mindent egyszerre, és hát vannak a

prioritások! Tegnap volt Matolcsy ítélethirdetése: Képzeld milyen rendes volt a Csányi. Azt mondta, ha megéli a szabadulását,

ad neki munkát! Söprögethet az OTP székház elõtt! Havi 47 ezret ad neki!

Egy ember van, akitõl tartok: van egy örmény pali a szinten. Favágó lehet, mert csak annyit tud magyarul, hogy balta, balta. Martonyi mindenesetre

rosszul lett, mikor megtudta, kivel kerül egy cellába. Megható volt az öreg. Átölelt, mondta, hogy Isten veled Viktor! És hogy tartsam távol magam

az örménytõl, ha tudom. Pedig milyen rendes nép...a konyakukat nagyon szerettem! Azt ittuk akkor is mikor csinálták azt a TV felvételt, ahol

énekelek. Pedig féltem, hogy elveszik, mert ugye a tanároknak ígérte valaki.... Lassan befejezem a levelet, mert megyünk focizni.

Tényleg: megkérdeztem, és mondták, hogy a mezemet a 10-es számmal beküldheted. Tegnap megnéztem a pályát, és úgy döntöttem, beszélek

az igazgatóval, hogy pályázzunk meg valami EU-s pénzt, mert az itteni pálya messze nem a Puskás stadion!

Szeretettel:

Viktor"

tsanyi 16282 2012. december 18. 20:01  
Tényleg, ez a dolog mindenhol kissé háttérbe szorult már ahol egyáltalán beszéltek róla....: http://sorkoz.blog.hu/2012/12/18/hulyegyokerisztan?fullcommentlist=1#comments

....ezzel csak az a gáz, hogy aki csak egyszer is bedõl bármilyen hitellel akkor élete végéig nyomorba lesz taszajtva.....gyakorlatilag soha nem fog tudni lábra állni mert egyre többet követelnek tõle.....még ha talál is 1-2 év alatt melóhelyet és fizetné az eredeti hitelt már annak sincs értelme mert azóta az hatványozódik....

tsanyi 16281 2012. december 18. 18:57  
No, ez jó....:)): http://index.hu/belfold/2012/12/18/orban-ellenes_oriasplakat_budapesten/ ....állítólag ez egy valódi plakát nem mém..

tsanyi 16280 2012. december 18. 18:26  
Ángyán pénzbüntit kapott mert ellene szavazott a vezérnek.....pedig aszonta a felkent turulbanszületett(genomjában földimádó), hogy akinek nem tetszik amit csinál annak kívül tágasabb.....és mégsem rúgta ki....és ennek oka vagyon mint mindennek...ha kirúgja akkor függetlenként a parlamentben marad és hamar új pártot kreálhatna magának ami látatlanban is több taggal bírna az elsõ hónapjában mint a fidesz míg ha nem kirúgja hanem addig szívatja míg magától elmegy akkor a listás helye megüresedik és nehezebben hozna össze egy pártot......vagy bent tartja a pártban nehogy ellene munkálkodjon ennél is jobban......ej, be nehéz a nép vezérének lenni...:))

tsanyi 16279 2012. december 18. 17:49   Válasz erre: 16278
Ezt a hívek lájkolják?....bayer ezt írta ma vagy tegnap, fenyegeti a diákokat, vazz, ez a saját gyerekeik ellen vinné a szüleiket?....vagy majd talál olyan "tömeget" akiknek nincsenek gyerekeik? ki lenne képes gyerekekre kezet emelni?....ha meg lenne ilyen az azt érdemelné amit az igazi szülõktõl kapna......ha véletlenül bántaná bárki a gyerekeket azt már biztos nem hagynánk...: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/18/bayer_fenyegeti_a_diakokat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_18&utm_campaign=index

"A diákság nem akar semmit, csak balhét.

A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddõ küzdelme és hazudozása után.

Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a &#8217;68-as párizsi diáklázadások diáksága, mint Daniel Cohn-Bendit, az anarchia nagymestere. Fogalma sincs, mit akar, de azt nagyon akarja &#8211; és a rendet, a polgári társadalmat pedig nagyon nem akarja.

Akkor De Gaulle bõrére ment a játék. És az általa képviselt rendet akarták felszámolni. De Gaulle-t pedig egy sok százezres polgári tüntetés mentette meg. Annak láttán Vörös Daniék is eltakarodtak végre az utcákról és a barikádokról.

Most szólok: ha ezen fog múlni, akkor meglesz. Megcsináljuk ismét. Ne gondoljátok, hogy annyira egyszerû dolgotok lesz, mint a taxisblokád idején! (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap)

Pár apróság. A hatvanas években de Gaulle tábornok emberei tömeggyilkosságot követtek el egy tüntetésen, szabályos kivégzések voltak, az áldozatok számát hetven és kétszáz közé teszik. A fõbûnösrõl késõbb kiderült, hogy náci kollaboráns volt a megszállás alatt, és életfogytiglani fegyházra ítélték. de Gaulle tábornok 1968-ban a Németországban állomásozó csapatokat akarta bevetni. A csapatok élén az a Massu tábornok állt, aki tömegével kínoztatott halálra embereket Algériában, majd el akarta foglalni Párizst."

Bubó Doki 16278 2012. december 18. 17:14  
Basszus. Ez a nem semmi. Itt:http://hvg.hu/itthon/20121218_Kozepiskolasok_nezeteit_jegyzokonyvezik#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_12_18

qqriq64 16277 2012. december 18. 11:00   Válasz erre: 16276
Én onnan jöttem ide ahol ennek minden pontját alkalmazzák. Itt még nem tapasztaltam hogy alkalmaznák.

desiderus 16276 2012. december 18. 10:48   Válasz erre: 16243
Sokadszor olvastam el....és ezt alkalmazzák rajtunk.
De az az érzésem, hogy világszerte ez a vezérelv.

TomRed 16275 2012. december 18. 07:51  
Egymást tüntetik ki az elvtársak, mint a régi szép idõkben (2 millió Ft(!)): http://vastagbor.blog.hu/2012/12/17/seggnyalas_visszajar?fullcommentlist=1#comments

"A Békemenet fõszervezõje Csizmadia László.
A Békemenetre szóló felhívások legfõbb kibocsátója a Civil Összefogás Fórum, melynek elnöke és egyik szóvivõje Csizmadia László.
Szintén Csizmadia László az elnöke a Nemzeti Együttmûködési Alapnak (NEA), amely nem sajnálta az állami támogatást a kormányközeli civil szervezetektõl, ahogy azt az Átlátszó cikkében olvashattuk nemrég.
A NEA elnökét a területért felelõs miniszter nevez ki, aki a döntés idején még Navracsics Tibor volt, de azóta a terület átkerült az Emberi Erõforrások Minisztériumához, vagyis Balog Zoltánhoz.

Most pedig Balog Zoltán kitünteti Csizmadia László Békemenetét.
Hát van ennél szebb?"

TomRed 16274 2012. december 17. 22:35  
Nem az Országgyûlés által kinevezett "felelõs" kormánya van Magyarországnak, hanem Orbánnak alárendelt képviselõk. http://www.origo.hu/itthon/20121217-orban-viktort-kihoztak-a-sodrabol-a-frakcioulesen.html
Ez volt a helyzet a szocializmusban is, ha valaki elfelejtette volna.

desiderus 16273 2012. december 17. 20:49  
A szabadságharc jegyében átvállalják a települések adósságát, de aki halálos beteg, attól megtagadják, hogy nyerjen pár hónapot amit a családja körében tölthet....antihumánus, antiszociális banda ez...

http://www.origo.hu/itthon/20121212-megtagadhatjak-a-draga-kezelest-a-remenytelennek-itelt-rakosoktol.html

qqriq64 16272 2012. december 17. 20:43   Válasz erre: 16271
Már az csak még nem tudtok róla.

desiderus 16271 2012. december 17. 20:39  
Azon sem csodálkoznék, ha Budapest helyett Felcsút lenne a fõváros...

http://www.origo.hu/itthon/20121216-nem-lehet-nepszavazas-a-felcsuti-stadionrol.html

desiderus 16270 2012. december 17. 20:37  
Ha valakinek még kétségei lennének...
http://www.origo.hu/itthon/20121216-ujabb-bizonyitek-a-fidesz-adatbazisepitesere.html

tsanyi 16269 2012. december 17. 09:32  
Innen: http://www.pluszminusz.hu/2012/12/16/hat-viktor-bocsi-de-baromira-nem-ertettuk-meg-egymast/ az egyik komment az írás hangvételét sérelmezi mondván "Gondolkozz már el kicsit azon, hogy tényleg olyan országot akarsz, ahol ez az alpári, mocskos szájú stílus megengedett? Mit képzelsz magadról?"........ez a kormánykommentelõ nem olvasott bayert?.....ráadásul az nyoimtatott sajtóban ennél sokkal rondábban ír másokról......vagy az jóságos ocsmánykodás ez meg gonosz?:))......csak azt kapják amit vetettek, pár hónapja még ssak kevesen beszéltek így a vezérrõl és a hívekrõl....ma már lassan mindenki...

tsanyi 16268 2012. december 16. 21:38   Válasz erre: 16266
Épp ezzel bizonyítják, hogy nem egy megvett simulékony már elõre a "tanulmányaik" alatt is a jövõbeni pártszereplésükre készülõ "profik"....mondjuk a höok-osok lázadása érdekes mert mint olvastam eddig a fidesz szekerét tolták.....úgy fest megijedtek, hogy spontán el lesznek zavarva a fazék mellõl.....nekem pont az ilyen még kezdõ és ezért még nem annyira romlottak mint a többi a pártok által megvett bérenc...

TomRed 16267 2012. december 16. 20:46   Válasz erre: 16257
Ennek alapján világossá válhat, mire is jók ezek az ú.n. Nemzeti Konzultációs (becenevén "inzultációs") levelek a rajtuk díszelgõ vonalkóddal. Gondolom gyarapodni fognak ezek az akciók közpénzen. Szépen optimalizálják majd a választók megjelenését, átmozgatva kellõ számú "barátot" a kétséges körzetekbe, ahogy tették azt 2010-ben Angyalföldön is.

qqriq64 16266 2012. december 16. 20:43   Válasz erre: 16259
Sanyi, akkor nagyon egyszerû. Nem kell kamera elé állni.
Vanak elegen csak akad köztük médiaképes jó orgánumú fiatal.
A képernyõn meggyõzõnek kell lenni. Õk messze vannak ettõl.
Mindettõl függetlenül drukkolok nekik.

klimas 16265 2012. december 16. 17:12   Válasz erre: 16263
Mifelénk a választások elõtt tollakat szoktak osztogatni és már úgy jött a szomszéd a kopogtató cetliért , hogy ki volt számolva a narancsos golyósiron....hm!
Mondjuk a szekfûsre sincs szükségem csak mondjuk azok nem osztogatták, hanem egyszerûen bedobták a postaládába a reklámanyaggal együtt pont annyit, ahányan szavazók vagyunk.....
Egy kis smirgli , oszt egy darabig ezekkel írogattam a menetlevelet, a másik alapból színezett volt, azzal sem büszkélkedtem......
2014 rentábilisebb lesz mindegyiknek, egyel kevesebb toll kell...((((

tsanyi 16263 2012. december 16. 16:39   Válasz erre: 16261
Utcabizalmi?..mi van?....ez kimaradt vagy csak minket nem kerestek fel....:)))....bár volt egy érdekes jelenet amikor egy éveken át bõsz fideszes ember a választások elõtt hirtelen függetlenként jelölõ cédulákat gyûjteni és szidni a fideszt.....nem nagyon értettem akkor, de ez is talán csak a szavazatmegosztás miatt lehetett...

tsanyi 16262 2012. december 16. 16:38   Válasz erre: 16258
Amúgy nem vagyok tandíj sõt még diákhitel ellenes sem(bár az eddig bedõlt 20milliárdnyi diákhitel jelez valami bajt) csak az ellen vagyok, hogy a még maradék értelmesebbje sem tudja ingyen elvégezni(kell valami ösztönzõ mindenkinek) és az, hogy ha elvégzi az egyetemet nem talál munkát vagy ha igen mert kurrens szakma(orvosi pl.) akkor röghöz kötik éhbérért.......lejjebb írtam már olyan verziót amit el lehetne fogadni és errõl beszélt a vezér is(mármint, hogy a cégek fogják fizetni a jövendõ munkatársuk dipóját) csak ez jelen helyzetben sántít amíg manapság nincs egy cég sem aki bármit bárkibe belefektetne ebben az országban....

klimas 16261 2012. december 16. 16:34   Válasz erre: 16257
Nem csak 2014-ben, már sokakal korában rákerült/ ünk/él a listára ! Érted Virág elvtárs.... ! A környékünkön szinte minden utcában meg van az utcabizalmijuk..... Nesze neked önrendelkezés, nesze neked tisztesség, nesze neked rendszerváltás(?)

tsanyi 16260 2012. december 16. 16:30  
Csak a nevet érdemes megnézni és, hogy hova jutott?....persze a tartalom is mond valamit: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=85096

"Új helyettes államtitkárt neveztek ki az NFM-nél
Csepreghy Nándor lett a fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

MTI 2012. november 06., kedd, 09:49"

tsanyi 16259 2012. december 16. 14:22   Válasz erre: 16258
Miért, mi hogy beszéltünk 17-25 évesen?...sokunk most sem tud kinyögni egy értelmes mondatot ha kamera elé kerül hiába mûvelt, jól gondolkodó ember....itt az a lényeg, hogy helyettünk végzik el a mi dolgunkat...nekünk kéne kiharcolni, hogy a gyerekeinknek legyen jövõje nem nekik az utcán fagyoskodva.....én ez miatt erõsen gáznak érzem magam...:((

qqriq64 16258 2012. december 16. 14:16   Válasz erre: 16256
Õk a jövõ zálogai? Rohadjak meg ha kiváltom. (Hofitól)
Ezek beszélni nem tudnak. Úristen.

tsanyi 16257 2012. december 16. 13:37  
Akinek nem világos a kubatov lista és, hogy mire lehet használni annak ezt érdemes megtekinteni...erre számíthatunk 2014-ben is és biza listázni fognak minket, hogy jóelvtársak, ja bocs nertársak vagyunk-e vagy sem?: http://vastagbor.blog.hu/2012/12/16/fidesz_top_secret_a_kubatov-lista_a_gyakorlatban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_16&utm_campaign=index

...ezek szerint mindenki azt hazudja majd, hogy a vezérre szavaz......aki véletlenül kimondja amit gondol annak hamar megkeresése lesz a melóhelyén vagy ahol épp ártani tudnak neki....

tsanyi 16256 2012. december 16. 13:14  
Jé, megint a gyerekek...és nem hülyék, legalábbis kevésbé megvehetõek kivéve a rejtélyes romkocsmásokat....: http://azamerikaifiu.blog.hu/2012/12/16/a_hallgatok_videoval_valaszolnak_orban_viktor_szanalmasan_gyenge_probalkozasara?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_16&utm_campaign=index

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CDkkvNXj2Ik#!

"Az újabb kormányzati blöff remélhetõleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, õ megnyugtat mindenkit, õ rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsõoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként akarjátok, akkor az úgyis lesz. Elvégre barátok vagyunk mind, nem igaz? De kiveszi be ezt az álszent retorikát? A miniszterelnök kevéssel ezelõtt még lelkesen bólogatott a felsõoktatás szétveréséhez, hangoztatva, hogy mindenki jól jár, csak még nem mindenki tud róla. Most meg. Sajnos eléggé gyomorforgató ez az újabb húzás. "

tsanyi 16255 2012. december 16. 12:45   Válasz erre: 16253
Az jó lenne, de nehezen menne bele a vezér és csapata.....

tsanyi 16254 2012. december 16. 12:45   Válasz erre: 16252
Ezeket az adatokat eddig az összes kormány elhallgatta,de legalábbis nem nagyon verték nagydobra...mivel az eddigi kormányok is az eu-ra fogták a megszorításokat abba a képbe nem nagyon fért bele az, hogy gyakorlatilag úgy gyarmatosítanak minket, hogy igazából õk mûködtetik az országot....enélkül a pénz nélkül nem lett volna semmilyen beruházás már 94' óta.....a baj az, hogy eddig is ellopták a nagy részét és ezután is el akarják.....ezt nem csak a vezér számlájára írnám mert a maszop is csak kényszerbõl kezdett ezzel elõhozakodni miután fenyegetõvé vált a diktatúra és az, hogy többé nem kerülhetnek hatalomra....

....amúgy ezt kéne kiplakátolni mert az emberek ezt nem hiszik el és mindenhol még a maszoposok is azt mondják, hogy többet fizetünk be mint amennyit visszakapunk....

TomRed 16253 2012. december 16. 11:06  
"Megnyílik az út a választási regisztráció bukása elõtt" http://www.origo.hu/itthon/20121214-dont-az-alkotmanybirosag-a-csaladjogi-torvenyrol-es-a-valasztasi-regisztraciorol.html

TomRed 16252 2012. december 16. 11:04  
EU és Magyarország kapcsolata: http://www.mfor.hu/cikkek/Tudja_mennyit_fizet_az_EU_kasszajaba__es_ebbol_mennyit_kap_vissza.html
"Egy magyar évi 23 729 forintot vizet és 151 240-et kap vissza."
"Hazánk 236 milliárdot fizet és 1500 milliárdot kap vissza."

Az EU zászló égetõk ismerik ezeket az adatokat? Ha a bölcs vezér kivezeti az országot az EU-ból, honnan pótolnák az összeget?

Ráadás, két aktuális kép: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/44719_564610563554170_1845006923_n.jpg és https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/67797_469760923069501_1957275508_n.jpg

ganjaninja 16251 2012. december 16. 10:43   Válasz erre: 16237
&#65533;Ha már szakmunkásaink nem lesznek...hisz manapság diploma nélkül nem vagy ember..éééés...hát nem is divat a kétkezi meló..
...na mindegy...egyik lábam már úgysincs itt:)

tsanyi 16250 2012. december 15. 19:35   Válasz erre: 16229
Erre ez egy lehetséges magyarázat lenne, én is gondoltam már, hogy ez lehet az ok, pl. ugye az gáz lenne ha a netet és kábeltévéket direktben cenzúráznák mert az nagy visszhangot kapna, de ilyen módszerekkel szép lassan el lehet érni ugyanazt a hatást....az üzletben már bejött nekik, ez is csak üzlet hisz a multit sem a nép érdekli hanem a bevétel, ha az nincs akkor nem szolgáltat: http://kard.blog.hu/2012/12/15/a_neokommunizmus_gyozelme_a_tavkozlesi_vallalatok_felett?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_15&utm_campaign=index

"Végül pedig óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy vajon nem szándékos rombolás zajlik-e a telekommunikációban? Vajon nem kormányzati cél-e a digitális írástudatlanság fenntartása és az információáramlás lassítása az országban? A mindenki által elérhetõ közmédiumok már régóta csak a kormánypropaganda szócsövei. A szabad internet ebbe csak belezavar, nem"

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22118