5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

eröt 16449 2013. január 1. 17:25   Válasz erre: 16448
Én nem lõttem egyet sem.Nem volt kedvem hozzá.

tsanyi 16448 2013. január 1. 17:23   Válasz erre: 16446
.........nálunk tüzeltek a környéken kb 5 háznál, de azok nagyot szóltak.....a többi 300 háznál csend és sötétség volt csak az ablakból nézték a rakétázók játékát(mi is lövöldöztünk még ha nem is nagyot, de voltunk 12-en, de rajtunk kívül az utcában még 2 háznál volt valami).....pedig nem putrisor és minden háznál dolgozók laknak(már akinek van melója).....nyilván azért nem tüzijátékoztak mert utálják és a gyerekeiket is eltiltják tõle pedig tele vannak lével csak sajnálják rá....és a kajára is....

tsanyi 16447 2013. január 1. 17:19   Válasz erre: 16445
Mondjuk ez igaz.....akiket írtál az egy olyan tömeg akiknek van idejük és kedvük is regelni.....és az tényleg közvetlen pénzosztás....francba....

eröt 16446 2013. január 1. 17:18  
Az éjszakai (+délutáni) tûzijátékról nem a nyomor jutott eszembe.
Itt még a vakond is rakétázott szerintem.

qqriq64 16445 2013. január 1. 17:17   Válasz erre: 16444
Például a nyugdíjasokat közvetlen pénzosztással (nyugdíjemelés, 13-14.havi nyugdíj) meg lehet venni.
Az államapparátusban dolgozókat szintén.
Ehhez jön a mindenáron hívõk nem kis száma a határontúliak meg a hozzájuk csaltak szintén nem kis száma.
A segélyesek szintén megvehetõk.
Ehhez már csak az ellenük szavazókat kell távoltartani és már nyeretek is.
Sokadszor hivatkozok orbán 2002-es két választások közötti ámokfutására. Az elsõ fordulóban csúnyán kikaptak mire két hét alatt szó szerint felszántotta az országot és úgy felhozta a fideszt hogy a ballib koalíciónak pár ember elõnye lett csak.
Emlékszek hogy a második forduló estélyén ültünk és nem hittünk a szemünknek az eredmények láttán.

tsanyi 16444 2013. január 1. 17:05   Válasz erre: 16443
Igen ez valószínû, de mégsem fog sikerülni....a kisember, hogy érezzen valamiféle fejlõdést azonnal kell, hogy kapjon bármilyen közvetlen támogatást amit viszont nem nagyon tehet meg egy kormány sem(bár láttunk már furcsa dolgokat)....a pénzt csak úgy tudják elszórni, hogy a vállalkozásokon keresztül(akár a multikon is) adják oda vagy sok állami beruházás leenne ami munkahelyet teremtene, de ez legalább 2-3 év mire lecsapódik egy épp most tünkremenõ félben lévõ polgárnál.....azt nem hinném, hogy mindenkinek adnának hirtelen párszázezer ft-ot.....az osztogatással elkéstek mert már a nyomor annyira elterjedt(nyomornak azt is lehet nevezni, hogy a számlákat nem tudja fizetni valaki és nem jut ennivalóra sem pedig még szép házban lakik és nem látszik rajta, hogy már nyomorog a családdal együtt), hogy azt nem lehet egy pár hónapi osztogatással eltüntetni...ezért kell a regisztráció, hogy az ilyen nyomorultakat távol tartsák és akiknek száma nagyobb mint gondolnánk...

qqriq64 16443 2013. január 1. 16:58   Válasz erre: 16440
Életszínvonal növekedés mindenképen lesz.
Közeledik a választás éve és meg kell venni az embereket.
Vissza kell osztani valamennyit.
Ne legyenek kétségeid az emberek megvehetõk.
Nekem van olyan közeli rokonom aki egy tál levessel megvehetõ.

tsanyi 16442 2013. január 1. 16:28   Válasz erre: 16440
Hm, akkor definiálni kell, hogy mit nevezünk fejlõdésnek?...több a gdp?...nagyobb a demokrácia?...területileg nõtt valami?....a népek jobbmódúak?...

....a nálunk érezhetõ visszaesés nem az szerintem, hogy kevesebb a lakosság pénze mert ez nem biztos hanem, hogy úgy oszlik el ahogy, keveseknek több, sokaknak kevesebb lett....na meg az általános közhangulat amiben viszont a kormány felelõs azzal ahogy teszi amit tesz......könnyen érezhetnénk fejlõdést akkor ha olyan intézkedések lennének amitõl a kisembernek hirtelen jobb lenne akkor is ha amúgy a befektetõknek, bankoknak rosszabb lenne(persze tudom már, hogy ez nem így mükszik, de rövid idõre fel lehetne dobni a hangulatot).....

Taro 16441 2013. január 1. 16:16   Válasz erre: 16440
"a csúcsokos gazdaságilag maxiba képzett "szakembereknek" lesz igaza, vagy nekem, egy nógrádi parasztgyereknek."

Gondolod, hogy a lottó 5-öst zsenik nyerik meg?

lecso 16440 2013. január 1. 15:01   Válasz erre: 16437
Feldobok egy mogyorós milkát, hogy nem lesz fejlõdés jövõre. Sem az únijóban, sem nálunk.
Pontosan egy év múlva pedig visszanézünk ide, ki mire fogadott. Hogy a csúcsokos gazdaságilag maxiba képzett "szakembereknek" lesz igaza, vagy nekem, egy nógrádi parasztgyereknek.

Ki tartja?

lecso 16439 2013. január 1. 14:40   Válasz erre: 16420
Erre pedig annyit, hogy ennyire kilátástalan az iskola helyzete 1999-es megalakulása óta nem volt...

lecso 16438 2013. január 1. 14:38   Válasz erre: 16437
BUÉK Motorosok!

Tudsz olyan évet az életedbõl, amikor nem ez volt a szöveg?

TomRed 16437 2013. január 1. 13:08  
"De hagyjuk a nagyszerû múltat, tekintetünket vessük a jövõre! 2013 a feltápászkodás éve lesz, megrázzuk magunkat és növekedésbe kezdünk. Majdcsak, valahogy." http://varanus.blog.hu/2012/12/31/nepemnek_szeretettel

TomRed 16436 2013. január 1. 13:06   Válasz erre: 16434
Azért azt a teljesség kedvéért megemlíteném, hogy az átkos emútnyócévben rászorultsági alapon járt a gázár támogatás egy ideig. Persze ez se segített azokon, akiknek még gázfûtésre se tellett.

Viszont akkor is igazságosabb rendszer volt, mint a mostani nagycsaládos támogatás http://berkalkulator.org.hu/gazartamogatas-2013-osszege-merteke-nagycsaladosok-reszere.html és ez a legújabb 10%-os ötlet, mivel többé-kevésbé kizárta azokat, akik nem szorultak rá a támogatásra.

qqriq64 16435 2013. január 1. 11:32   Válasz erre: 16434
Te aztán meg tudod vígasztalni az embert:))))))))
BUÈK

Taro 16434 2013. január 1. 09:57   Válasz erre: 16427
Ne feledd, hogy ettõl kezdve a Gyurcsány medencefûtését is a te adódból támogatják. :-)

Egyébként Boldog újévet mindenkinek.

TomRed 16433 2013. január 1. 05:54   Válasz erre: 16431
Boldog Új Évet Kívánok én is minden kedves motoros társamnak!
Remélem kevesebb okunk lesz a morgolódásra idén... (Hátha csodák történnek!:-))

tsanyi 16432 2012. december 31. 22:04   Válasz erre: 16431
Munkám?....ez inkább kínlódás...inkább poénkodnék még ha csak rosszat sikerül is mint ezt csinálni......:)))(hû, ez is de szar volt)

qqriq64 16431 2012. december 31. 22:02   Válasz erre: 16429
Tényleg köszönjük Sanyi a munkádat és ne feledkezzünk meg a hozzáértõkrõl se Tomredrõl és Taroról. Kevesebbet tudnánk nélkülük.

kondorosi67 16430 2012. december 31. 21:36   Válasz erre: 16427
(gáz)

tsanyi 16429 2012. december 31. 21:36   Válasz erre: 16427
:)))

tsanyi 16428 2012. december 31. 21:36   Válasz erre: 16426
Kösz, de Kondorosi kolléga szerintem kis iróniával írta amit írt....persze ettõl még örülök neki...:)....bízom abban, hogy tényleg egy jobb évünk lesz és tényleg ezt kívánom mindenkinek!

kondorosi67 16427 2012. december 31. 21:36  
Mindjárt 10%-al ócsobb lesz a váz, villany és több helyen a távfûtés...Én máris felkapcsoltam az összes lámpát, ég az összes gázrózsa!Nesze nektek karvaly tõkések!
Hehe.:-)

Audimania 16426 2012. december 31. 21:23   Válasz erre: 16423
Tsanyi, csatlakozom kondorosi kollégához!
S bár nem lehet teljes a felsorolás, TomRed, qqriq és a "túloldal" nélkül is kevesebben lennénk ... köszönet nektek is!
Egy sikeresebb új év reményében Széles utat jövõre is!

tsanyi 16425 2012. december 31. 21:04   Válasz erre: 16424
A zárójelre..tudom...:))...

kondorosi67 16424 2012. december 31. 20:41   Válasz erre: 16423
Nektek is és köszönjük az egész éves munkát amit a topicba fektettél.
(Azért Orbán király képével búcsúztatni az Ó évet gáláns gesztus volt itt a linkben tõled!)
:))

tsanyi 16423 2012. december 31. 20:05  
B.U.É.K. Mindenkinek aki benéz ide, ír ide és/vagy ignorálja a topicot..:)) : http://24.media.tumblr.com/46d148a33983f24da5676e90c4aadce9/tumblr_mfudwlNLFP1r09l2vo1_500.gif

tsanyi 16422 2012. december 31. 09:24   Válasz erre: 16419
Ezzel az egésszel az a baj(már a lézer féle "segítséggel"), teljesen érthetetlen.....most nem arra gondolok, hogy megérdemlik-e a zsidók vagy sem mert ez egyéni megítélés kérdése hanem arra, hogy a vezér teljesen mást mond illetve mondat az embereivel mint amit ezzel tesz.....akkor itt most mim van?......a benes pedig megvan, és az is teljesen érthetetlen.....ezzel segítik az eu-ban azt a képet amit a jobbik fest róluk....

tsanyi 16421 2012. december 31. 09:21   Válasz erre: 16420
Na igen, de itt a magyarázat...értetlenek vagyunk oszt jónapot...: http://index.hu/gazdasag/2012/12/31/matolcsy/

"Matolcsy mára megkerülhetetlen alakká nõtte ki magát abban a közgazdasági iskolában, amit néhány évszázad (vagy talán csak évtized) múlva feltehetõen ezoterikus közgazdaságtannak neveznek majd, és aminek a legnagyobb alakjai között feltehetõen több honfitársával együtt, de a legnagyobbként emlegetik majd.

Írásaiban évszázados tabukat döntöget, gondolatmeneteiben a tudományterületek között, sõt olykor a területeken kívül bátran cikázva meghökkentõ, rejtett, kozmikus összefüggésekrõl rántja le a leplet, és ha kell, nem rest akár a kormányrudat is az ismeretlen, kalandos vizek felé fordítani. "

TomRed 16420 2012. december 30. 22:57   Válasz erre: 16418
Orbán Viktor és szakértõ csapata immár tíz éve készül fel -ha csak a 2002-es országgyûlési választástól számítjuk- arra, hogy az általuk gyakran jogosan kritizált területeket rendbe tegyék. (Gazdaság, egészségügy, oktatás stb.)
Ezt a választóiknak és a nem rájuk szavazóknak meg is ígérték, hangoztatták felkészültek a feladatra, ráadásul nem az állampolgárok további sanyargatásával ("nem megszorítások") képesek is lesznek a szükséges átalakításokat végrehajtani. Erre meg is kaptak minden eszközt, mivel a szavazók 52,7%-ának voksaival 2/3-os többséget kaptak a parlamentben.
Azóta eltelt már több, mint 2,5 év és gyakorlatilag az ország életében semmilyen fontos lépésben nem látható elõrelépés, csak folyamatos hátrafelé mutogatás, külsõ ellenségre mutogatás és hazudozás folyik.

A saját szakterületeden meg tudsz említeni olyan intézkedést, ami javítaná legalább távlatilag a helyzetet?
Indokolt-e a forrás kivonás ilyen drasztikus mértéke?
Meggondoltan, szakszerûen alakítják át az oktatási rendszert?
(Hatás tanulmányok, célok meghatározása, eszköz allokáció stb.)

lecso 16419 2012. december 30. 22:22   Válasz erre: 16417
Köszönöm, a vérnyomásom nevében.

A Benes név emlékeztet valakit?

lecso 16418 2012. december 30. 22:20   Válasz erre: 16416
Csak az utolsóra reagálva próbálom érzékeltetni, mennyire igaznak érzem amit idéztél, és mégis mennyire más következtetést vonok le.

Tanár vagyok egy szakiskolában. A 14-15 éves korosztály (9. osztály) fele írástudatlan. Én még így hívom a dolgot, õk már szakértõi papírt hoznak, és dis...akárminek hívják. És ezzel õ, meg a szülõ elintézettnek is tudják a dolgot. Nem értik, hogy egy nulla pontos dolgozat miért ne lehetne kettes.
A 45 perces óra 9 órától 11 óráig hasznos. Elõtte még nem ébredtek fel (már ha bejöttek) késõbb meg már fáradtak. Nem ritka a 3 energia ital egy délelõtt, de ez sem akadályoz meg feltétlenül egy pár kompletten átaludt órát. Ájfon, ájpod, laptop, okostelefon, non-stop onlájn fészbúk alapba. Órán pofázás, röhögés, sima ügy. Amig volt fészbúkom, láttam a hajnalokig tartó semmiértelmû vegetálásukat.

És még folytathatnám. Ezek a gyerekek az elmúlt két év patásorbán alatt hülyültek el?

TomRed 16416 2012. december 30. 22:00   Válasz erre: 16405
Mégiscsak idézek még három tételt, mivel kapcsolódnak az iménti diskurzushoz:

"9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni."

A FIDESZ és a segédcsapata a Jobbik ezt gyakorolja, amikor bárkit kirekeszt a nemzetbõl (idegenszívû stb.), ha kritizálja a kormány intézkedéseit.

"8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni."

Az elsõ Orbán kormány idején már az EU csatlakozási tárgyalás jó pár fejezete lezárult, a jogharmonizáció elõrehaladt. Tehát már legalább 12 éve mindenkinek egyre inkább tisztában kellene lennie az EU mûködésével, a politikai, gazdasági döntésekrõl. Ehhez képest szinte semmi lényeges információ nem szerepel az emberek által követett médiában. Itt is jó párszor felmerült az a kérdés, hogy vajon hasznos-e Magyarország számára az EU tagság. Még arról sincs naprakész információ, hogy mennyi és milyen típusú támogatás érkezik hazánkba, illetve mennyi az EU költségvetésben a hozzájárulásunk.

"2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását."

Magyarországot támadják a karvalytõkések, spekulánsok, adós minõsítõ intézetek, IMF, EU, meg mit tudom még kicsodák. Ezért szabadságharcot kell folytatni, áldozatokat hozni, de megvédjük magunkat!
Kérdem én: miért csak Magyarországot támadják, a környezõ országokat miért nem?
Az elsõ Orbán kormány idején miért nem kellett küzdeni az EU, meg a multik ellen?

Na még egy ráadás:

"7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze."

Azt gondolom ez jelenleg nem is szorul különösebb magyarázatra. Miért építik le, teszik fizetõssé például a gazdasági képzéseket? Azok pont olcsóbbak, nem eszközigényesek.
Miért államosítják a kis iskolákat és adnak át egyre többet egyházi kezelésbe?
Miért csökkentették le 16 évre a tanköteles kort?

A többi tételre is bárki találhat aktuális példákat.

tsanyi 16415 2012. december 30. 21:59   Válasz erre: 16414
Értem....és nem kétlem, hogy jó szándékkal csináljátok amit csináltok.....,de igen nehéz kiszûrni, de távol tartani talán még nehezebb az opportunista önzõ embereket.

lecso 16414 2012. december 30. 21:51   Válasz erre: 16412
Túl sok idõt tettünk bele itt Némedin ahhoz, hogy hagyjam veszni, akármennyi nem oda való szar alak is van benne.

tsanyi 16413 2012. december 30. 21:39  
Most gondoltam bele, hogy a holnapi nap Szilveszter napja ami egy név.....ez véletlen?...mert ha az akkor teszem azt az év utolsó napja Béla napja lenne akkor holnap béláznánk....

tsanyi 16412 2012. december 30. 21:35   Válasz erre: 16411
És ez a lényeg...amit idéztél egy szdsz-es politikustól....mert ugyanezt bármely párt politikusa elmondhatja.......így viszont már tiszta, hogy miért állsz ki a jobbik mellett akkor is ha azok követnek el védhetetlen dolgokat.....én meg vagyok az egyszeri egyszerû protest szavazó akit meg kéne nyerni.....vagy mint ahogy a vezér teszi távol kéne tartani a szavazástól.....

lecso 16411 2012. december 30. 21:22   Válasz erre: 16410
Pedig vannak itt sokan, akik nemnépek.
Idézek egytõk Neked:

„Nekem is fontos az, higgye el fontosabb, vagy higgyék el, fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz ezzel az országgal! És ezt nagyon õszintén mondom!"

Ez szerintem védhetetlen.

Magamról pedig még annyit, hogy az ebédlõasztalom felett egy méteres Nagy-Magyarország térkép van, mellette egy Székely Himnusz, és egy rovás ábécé. A Jobbikban a helyi alapszervezet alelnöke vagyok. Szóval menthetetlen vagyok, és az is maradok.

És ezt senki szavára sem. Ez jött.
Ahogyan ehhez megpróbálják egyesek Orbánt kötni, vagy bárkit, és ezáltal besározni azokat az értékeket amikhez ragaszkodom, valamilyen maradi, primitív, szégyellnivaló turáni átoknak beállítani, nos mélységesen elszomorodom. Mégis erõt ad Talma mondata: "Ami nem öl meg, az megerõsít". De belefáradtam már abba, hogy fórumokon vitázzak újra, és újra. Az index zsidói századszor tiltottak ki, és most már minden új nikkemet kiirtják, még mielõtt egy betût is írtam volna. Nyilván nincs listájuk IP címekkel. De ez a lista senkit sem zavar egy jól mûködõ önkéntes adatszolgáltatású világméretû kémprogram mûködése (arckönyv) közben.
Szóval köszönöm a jóindulatú vitára invitálást, de nem. Semmi értelme, meg lassú is itt eszmét cserélni.
Talán egyszer egy (pár) sör mellett, valami túrán, akár Erdélyben. Idén beleszerelmesedtem, és jövõre egy hetet akarok ott tölteni. Torockón a Székely-Kõ tetejérõl is szét akarok nézni, idén csak alulról nézegettük.

tsanyi 16410 2012. december 30. 20:37   Válasz erre: 16409
Pedig belemehetnénk, normális vitába szívesen benne vagyok......a mélymagyarkodással pedig semmi baj sincs(vittem még tavaly is a gyerekeket szittyulni lovas táborba) addig amíg nem a múlt(ami amúgy is kérdéses, elõször azt kéne tisztázni) mentén akarunk a mában a gazdaságot és a politikát mûvelni fõleg nem úgy, hogy egyúttal a nép egy jelentõs részét nemnéppé nyilvánítjuk....

lecso 16409 2012. december 30. 20:33   Válasz erre: 16408
Nem megyek ebbe bele inkább.
Vagy kitiltanak innen (is), vagy nem állsz velem szóba többet.
Csak annyit mondok, hogy a másik oldal nevezett el mélymagyarnak, és ezt vállalom. Büszkén.

tsanyi 16408 2012. december 30. 19:31   Válasz erre: 16406
Elég csak azt megnézni hova vitte az országot és benne a lakosságot ez a megosztás?....a fidesz(jobbik) kisajátítja magának a jogot, hogy megmondja ki-mi a nemzeti és ki-mi nem....milyen alapon?....és aki nem ért velük egyet az magyargyûlölõ, idegenszívû meg ilyenek....nem kell mást tenni mint megnézni eddig milyen intézkedéseket hoztak és mire aggatták rá a nemzeti jelzõt.....MMA meg minden más....már hasonló szitokszó lesz a nemzeti jelzõ mint a libsi....miért kellett ez?...bennem a legnemzetibb érzés gyerekkoromban volt amikor utáltam a labancokat és együtt drukkoltam a többiekkel a Tenkes Kapitányának, faltam a Rákóczi szabadságharcról, 48´-ról, honfoglalásról, Attila rómaiak ellen vívott harcáról és úgy általában a magyar történelemrõl mindent.......akkor ha háborúsat játszottunk(naponta 2X:)) valamiért mindig német vagy magyar akartunk lenni és nem az oroszok.......

....erre jött ez az egész....az, hogy utálni kell mindenkit aki nem velünk van...én nem akarok utálni senkit ha nem tett nekem rosszat......persze én is hittem kissé a jó kis összeesküvés elméletekben és kis szalonzsidózás bujkált bennem és azt hittem 2010-tõl majd végre egy magyar kormányunk lesz.....és a történések nem ezt mutatták, nem azt, hogy a kormány nem magyar, nem nem azt....inkább azt, hogy a kormány nagyon is magyar mert ilyenek vagyunk.....és kissé megváltoztatta a véleményem az amit látok, hogy ugye a szomszéd országok ebben a nagy válságban(ami már nálunk véget ért) egyre jobban állnak mint mi és közben a mi magyar kormányunk ami nemzeti egyre lejjebb nyomja saját nemzetét....persze erre lehet válasz, hogy az egész világ ellenünk van és a vesztünket akarja....,de nem lehet, hogy a válasz csupán annyi, hogy a nemzeti kormányunk akar minket ebben a hitben tartani?.....a posztban ez van kifejtve sokkal jobban.....

tsanyi 16407 2012. december 30. 19:14   Válasz erre: 16406
Ha végigolvasod akkor van benne ráció....a párszáz évvel ezelõtt élt parasztot nem nagyon érdekelte más azon kívül, hogy ki volt a földesura, az, hogy az épp melyik nemzethez akart éppen érdekbõl tartozni hidegen hagyta.....ezt a fajta nemzetinek mondott politikát 200 éve találták ki azok akiket a szerzõ a blogban említ.....pl. egységes német nemzetállam csak 140 éve van addig a többféle grófság, hercegség lakói sokszor még egy nemzethez tartozónak sem mondták magukat.....3-400 éve egy paraszt jószerivel ha nem volt katona a faluját jó ha évente egyszer elhagyta amikor a vásárba ment, azon kívül amit hallott a paptól fogalma sem volt az ország méreteirõl vagy bármirõl ami abban történt....az urak még csak nem is tartották a kisembert a nemzethez tartozónak, magyar pl. legfeljebb a nemesek lehettek késõbb a polgárság, de a paraszt és a proli nem volt nemzeti.....

lecso 16406 2012. december 30. 19:04   Válasz erre: 16404
A nemzeti érzés romboló erejével szembenézni....

Mellyik kukában turkáltál Te? :-)

TomRed 16405 2012. december 30. 12:44  
A Chomsky-tízparancsolat: http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/06/a-chomsky-tizparancsolat/

Inkább nem másolom be mind a tízet, csak egyet ízelítõül:

"5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõk egyszerûen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására."

tsanyi 16404 2012. december 29. 18:34  
Ebben van valami, sokan úgy gondolják, hogy a nemzeti érzés valamiféle õsi kapocs egy népen belül ami mindig is létezett.....,de ez láthatóan nem így van elég ha csak az elmúlt pár évtizedet nézzük ahol általában egy nemzeten belül sokkal jobban gyûlölték egymást kisebb csoportok mint bármely idegent és ennek az az oka, hogy megosztó politikusok kitalálták a "nemzet" fogalmát és kikiáltották a jogukat arra, hogy megszabják ki tartozik oda és ki nem....és ennek nem is olyan régi a hagyománya, mindössze 200 év: http://hafr.blog.hu/2012/12/29/hazugsagok_ii_nemzeti_erzes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_29&utm_campaign=index

"A nemzeti érzés eredete oda vezethetõ vissza, amikor (a XIX. század elején) a premodern politikai struktúrák érvkészletét az újonnan feltörekvõ politikai osztályok már nem tudták a maguk javára kihasználni, ezért le kellett azokat váltaniuk. Ekkor született meg a politikai (és késõbb az etnikai) nemzetfogalom és érzelmi közeg, amelynek akkor még volt racionális alapja (ti. a paradigmaváltás kényszere). Ma már azonban, amikor a megállapodott nemzeteknek elvileg nem kellene az önmeghatározásukkal foglalkozniuk, a nemzeti érzés jobbára valamilyen pótszerként funkcionál -- és az esetek nagy részében ez a helyzet éppen a nemzet tagjainak lebecsülését tükrözi, tudniillik nem feltételezi róluk, hogy racionálisan átláthatnák vagy jobb lenne átlátniuk a politikai közösségük racionális céljait.

Tehát a nemzeti érzés politikai használata akár a közjó ellenében is mûködhet. A nemzeti érzés felkorbácsolása -- a ritka evidens nemzeti vészhelyzeteket leszámítva -- gyanús kell, hogy legyen egy politikai közösség számára. A nemzeti érzés önmagában alig-alig mutat a közjóra -- sokkal többet ér el egy nemzet, ha minden kulcslépését (pl. akut módon az EU-val szembeni viszonyt) racionális vita tárgyává teszi, és úgy alakítja ki a végsõ döntések alapját. A nemzeti érzés politikai (pláne a közvetlen pártpolitikai) kihasználása a legravaszabb, de egyúttal az egyik legdurvább megsértése a politikai racionalitásnak, a demokratikus átláthatóságnak és az állam feletti ellenõrzésnek.

A nemzeti érzés romboló erejével szembenézni hagyományosan a politikai közösségek legnagyobb próbatétele - pontosan, mivel a nemzeti érzés "természetesnek", szinte "egészségesnek" tûnik a (megfelelõen zárt) politikai közösség tagjainak szemében, ennek hiánya pedig megbélyegzést és üldözést von maga után. "

tsanyi 16403 2012. december 29. 18:22  
Itt 1-2 hsz.-ben van egy jó kérdés feltéve ha hithû hívõ az illetõ, miként fogja frissíteni a derék hívõ a gránitba vésett alaptörvényt ha már megkapta díszkötésben?....hisz csak idén a hatályba lépésének évében vagy tucatszor véstek bele még pár oldalt..:))): http://okos-tojas.blog.hu/2012/12/28/szajer_ujra_csatasorban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_29&utm_campaign=index

TomRed 16402 2012. december 28. 15:14   Válasz erre: 16398
Pont ezért tartom fontosnak, hogy a mostani indoklásba bekerült ez a mondat is:

"Ezek közül kiemelten is fontosnak tartja az Alkotmánybíróság, hogy az alaptörvény egységes jogi dokumentum, így valamennyi módosításának és kiegészítésének szerkezetileg és tartalmilag is koherens módon be kell épülnie az alaptörvénybe."

Ez azt jelenti, hogy egy újabban betett bekezdéssel nem csorbíthatják az alaptörvény szabad választójoggal kapcsolatos, illetve a diszkriminációt tiltó korábbi rendelkezéseit. Ilyen szempontból pedig vizsgálhatja az Alkotmánybíróság a módosítgatásokat.

tsanyi 16401 2012. december 28. 15:12   Válasz erre: 16400
Ettõl tartunk sokan......:(

qqriq64 16400 2012. december 28. 14:54   Válasz erre: 16398
Akik emlékeznek még orbán 2002-es két szavazás közti ámokfutására az nem gondolhatja komolyan hogy most kétharmad birtokában nem biztosítja be a gyözelmét többszörösen is.
Tudomásul kell venni hogy MINDENT megtehetnek mert a nép felhatalmazta õket.
Ne legyenek illúziói senkinek hogy élnek és élni is fognak vele.
Komolyan gondolja bárki is hogy a fidesz ilyen kormányzati teljesítmény után tisztességes válaszási törvénnyel fogja megmérettetni magát?
Úgy néznek ezek ki hogy békésen átadják a hatalmat? A kasszakulcsot?

tsanyi 16399 2012. december 28. 14:48  
Ez az a módszer ami miatt gyakorlatilag minden vállalkozó aki nem havetr utálja a fideszt, eddig soha nem volt ilyen vagy ha volt akkor az személyre szóló bosszú lehetett, de nem szakmányban tették tönkre aki nem haver különben a zemútnyócévben nem maradt volna egy fidesz haveri cég sem....és ez nem csak a kocsmáknál mükszik így, a konkurrenciájukat addig vegzálják míg fel nem adja....: http://magyarinfo.blog.hu/2012/12/28/este_bezarnak_a_budapesti_kocsmak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_28&utm_campaign=index

"Az Index cikke fõleg a 6. és 7. kerületi kocsmákról, a klasszikus romkocsmákról és ezek vegzálásáról szól. Pedig a téma általános Budapesten. Az V. kerületben úgy zárattak be kocsmákat, hogy fél-egy évig nem adtak nekik mûködési engedélyt, majd miután megkapták, másnap kiszállt a rendõrség és tûzszerészeti, vagy egyéb problémára hivatkozva bezáratta a helyeket. De van olyan vendéglátó-ipari egység, amelyet az önkormányzat az utolsó engedéllyel nem hagyott megnyitni, hiába alakították ki a helyiséget több tízmillió forintból. Ellenben más szórakozóhelyek rendõrségi vegzálás nélkül, kiválóan mûködnek."

.....na meg errõl dumálok, ez elõl a még haveri cégek sincsenek biztonságban, abban a pillanatban ahogy egy nagyobb haver szemet vet rá vége van a kishavernak is....

tsanyi 16398 2012. december 28. 14:38   Válasz erre: 16397
Nem a regisztráció itt a lényeg mert már mindenki regelni akar hanem az abba a törvénybe foglalt intézményesített csalás, az miatt nyerhetnek mással már nem.....amúgy épp most mondták, hogy a gránit keménységû örökre szövegezett soha meg nem változtatható kotmányukba bele fogják venni és akkor már az AB nem vizsgálhat belõle semmit oszt jónapot, nincs itt semmi látnivaló..

qqriq64 16397 2012. december 28. 14:31   Válasz erre: 16396
Sanyi a fidesz sétagaloppban nyeri meg a következõ választást.
Már elkezdte a visszaosztást amit folytatni fog, patikamérlegen kiméri hogy mennyi a mindenáron kitartó hívõ mennyit lehet megvenni kilóra a visszaosztással mennyit nyernek a külföldi szavazatokkal mennyi az aki nem regisztrál mert megcsömörlött majd ezek tükrében mit kell még módosítani a választási törvényen hogy tuti legyen a gyõzelem.
Az én bátyám például azok közé tartozik akit egy tányér levessel meg lehet venni.
Két hónapja még telipofával szidta a fideszt most pedig azt mondta rájuk fog szavazni mert 10százalékkal csökkentették a közüzemi díjakat.
Ilyen egyszerû ez.

tsanyi 16396 2012. december 28. 14:11   Válasz erre: 16395
Ja, hallottam...épp most tartott sajtótájékoztatót szájer és egy másik hasonló kaliber.....sajnos nem tartalmi hanem formai okokra hivatkozva tolták vissza ezért ebbõl még bármi lehet...

TomRed 16395 2012. december 28. 14:02  
Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit semmisítette meg az AB http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_alaptorveny_atmeneti_rendelkezeseit_semmisitette_meg_az_ab.177595.html

"Az Alkotmánybíróság megjegyezte: ennek megfelelõen tartalmilag nem vizsgálták az elõzetes választási regisztrációra vonatkozó rendelkezéseket, ezeket is formai, eljárási okokból semmisítették meg. A regisztrációval kapcsolatban a választási eljárási törvénybe foglalt rendelkezések érdemi vizsgálata a köztársasági elnök elõzetes normakontroll iránti indítványa alapján folyamatban van, a döntés az ügyben január elején várható - írták."

"Ezek közül kiemelten is fontosnak tartja az Alkotmánybíróság, hogy az alaptörvény egységes jogi dokumentum, így valamennyi módosításának és kiegészítésének szerkezetileg és tartalmilag is koherens módon be kell épülnie az alaptörvénybe."

Lehet újra tákolni az alaptörvényt ez ügyben, ha továbbra is ragaszkodnak a diszkriminatív (külföldön élõk levélben is regisztrálhatnak, szavazhatnak) és az általános választójogot csorbító (túl késõn vagy nem regisztrálókat kizáró) törvényükhöz.

Remélem, hogy az Alkotmánybíróság következõ ítéletében is figyelembe veszi az idézett utolsó mondatot ("...tartalmilag is koherens módon...").

tsanyi 16394 2012. december 28. 09:27   Válasz erre: 16393
Ezek a dolgok egyre kevésbé érdekesek hisz aki nem hívõ annak ez világos aki meg hívõ az meg úgy gondolja jó így a hazugság áradat csak ki ne mondják, hogy hazudtak éjjel-nappal mert csak akkor lesz hazugság.....

tsanyi 16392 2012. december 26. 20:15   Válasz erre: 16390
Ezt annyiban én is felháborítónak tartom, hogy ennyi erõvel akár a lakosság és a kis cégek adósságát is törölhették volna, akkor nem kéne a bankokat megmenteni a nem fizetõ ügyfelektõl sõt az ügyfeleket is tehermentesítenék....fõleg azért mert ez a mi pénzünk még ha áttételesen is(mint a jó rák).....lehet ezt magyarázni mindenféle gazdasági okokkal, de ezt az nem fogja a magáévá tenni akiket közben a bankok nyomorgatnak miközben azért adót is fizet amit szintén a banknak nyomnak....

tsanyi 16391 2012. december 26. 20:12   Válasz erre: 16389
Ez úgy lehet, hogy rajtuk kívül már mindenki annyira kivérzett, hogy fizetést csökkentett, megbízhatatlanul fizet, tömegével épít le a nagyságához-kicsinységéhez mérten....nem azért jobb ott mert jobb lett mint 5 éve, nem ugyanolyan és ebben a lényeg, hogy õk változtak a legkevésbé.....

lecso 16390 2012. december 26. 20:06  
Annyit linkelgettek, most mán jövök én is.
http://sorkoz.blog.hu/2012/12/26/5000_milliard_karacsonyra
Ez a tájékozatlan, képzetlen, bomlasztó barom sem érti a gazdasági mechanizmusokat?

lecso 16389 2012. december 26. 20:01   Válasz erre: 16388
Hogyan lehetséges az, hogy mára a multi az egyik legjobb melóhely?
Mikor csak kapnak tõlünk hideget-meleget.
Nem lehet összefüggés?

tsanyi 16388 2012. december 26. 19:51   Válasz erre: 16387
Amióta közvetlenül a multiktól függök(kb amióta bejöttek) a mindenkori kormányok jóvoltából 94' óta erõsen érdekel, hogy jönnek vagy elmennek?....és ugyanígy mindenki közvetve belõlük él még ha nem találkozik egy emberrel sem aki multinál dolgozik(multi nem csak a tecsó és tsai hanem az összes kültulajdonú vagy magyar, de kint is dolgoztató cég) mert mindenki vagy a kormányból(aki pedig ez eu-tól kapott pénzbõl) vagy valamely külföldi befektetõ által alkalmazott ember juttatásából él mert csak nekik van elég keresetük ahhoz, hogy szolgáltatásokat vegyenek igénybe....õk vesznek motort vagy bármit, õk vásárolnak amit tõlünk vesznek meg......ha a munkaadójuk elmegy akkor õk sem fognak vásárolni, argentínában is ez a baj mert már magukba fordultak a nagy szabadságharcukban és már senki nem vásárol a kaján kívül semmit....ha itt is ez lesz az már mindenkit közvetlenül érinteni fog, persze lehet szidni akkor is a rohadt multit mert elment és nem foglalkoztat tovább(legutóbb a flextronics küldött el 1100 embert karira) és az elküldött melósok már nem hajlandóak a nemfizetésükbõl tõlem vásárolni....na ez már érint mindenkit....a multit nem elzavarni kell hanem rákényszeríteni jobb fizetésekre azáltal, hogy sokat hívunk be és ez miatt a munkaerõ kevés lesz és felértékelõdik....
...nem beszélve arról, hogy míg pár éve sz@r volt multinál melózni mert rosszabb volt a fizetés mint máshol mára ez pont a fordítottjára változott, az a legbiztosabb és legjobban fizetõ munkahely egy átlagember számára....

lecso 16387 2012. december 26. 19:36   Válasz erre: 16386
Én speciel teszek a kimentett lére. Ha itt marad, akkor sem jut nekem semennyi belõle. Dolgozok, termelek, megkapom ami jár. Ha nem így, akkor úgy.
Annyit azonban feszegetnék, hogy fillérre pontosan megnézném ki mennyit vitt el.
És visszamenõleg vizsgálat, adóbevallások, számlák, bizonylatok, szerzõdések. Ha minden rendben, vigye a picsába, ha akarja.
De ha nem, elvenném. Egy tollvonással.
Nyilván holló a hollónak nem vájja ki, ezért nem is számítok semmi ilyesmire.
Sokkal egyszerûbb a sarki közértes pénztárgépét beonlájnolni.

tsanyi 16386 2012. december 26. 19:15  
Argentína reload.....valahonnan ismerõs ami ott zajlik csak már tovább fejlesztette az ottani vezérnõ: http://index.hu/gazdasag/2012/12/26/argentina/

"„Szabad ország vagyunk, méltósággal és nemzeti büszkeséggel” – az argentin elnöknõ ezekkel a szavakkal osztotta ki az IMF-et, amely rászólt az országra, hogy nem kellene statisztikákat hamisítani. A szabadság, méltóság és büszkeség azonban sokba kerülhet: az országból az elmúlt két évben annyi pénzt menekítettek ki, ami elég lenne a Mol felére és az OTP kétharmadára és még nyolchavi magyar nyugdíjra is. Egy bukott per miatt Argentína tíz évvel az államcsõd után most ismét államcsõd felé rohan, Ghánában már egy hajóját is foglyul ejtették, húszmilliós tartozás megfizetése lenne az ára."

tsanyi 16385 2012. december 26. 19:14   Válasz erre: 16383
Ez könnyen lehet, de én kíváncsi vagyok bárkinek az érveire bárki mellett vagy ellene.......és azzal vagy vitatkozom vagy nem.....én a protest szavazó archetípusa vagyok aki az utolsó pillanatban is képes megváltoztatni a döntését ha jobb érveket hallok egy másik lehetõség mellett....

lecso 16384 2012. december 26. 19:12   Válasz erre: 16377
Neked még annyit, hogy már 1970-ben anyu mikor reggel ébresztett, hogy iskolába kell menni, elõtte bekapcsolta a Sokol 403-ast, Kossuth rádió Budapest.
Nos már akkor azt hallottam, hogy még egy két év, belehúzunk, és jobb lesz.
Nos elnézést kérek belevágom a majnem leírtam mimet az elmúlt 40 év összes programjába, meg azokba is akik kitalálták. Szilikonozzák be jó vastagon és csúsztassák fel maguknak.
Ezek nekem semmilyen programot ne csináljanak soha többet. Teljes vagyonelkobzás, és életfogytiglani kényszermunka, nos ez az én programom az összesnek.

lecso 16383 2012. december 26. 19:06   Válasz erre: 16382
Nem megyek ebbe bele, belefáradtam. Nincsenek mindenki számára elfogadható észérvek. Ami Neked elfogadható, lehet nekem nem, és viszont.

Ez van.

tsanyi 16382 2012. december 26. 18:57   Válasz erre: 16380
Kíváncsi vagyok, hogy valakinek miért szimpatikus az egyik és miért nem a másik társulat?....nekem is megvan a véleményem, bár ez változik folyamatosan a történések okán és éppen ezért vagyok kíváncsi arra, hogy miért jó ez vagy az?....számomra nincs olyan, hogy valakit-valamit egy dolog miatt elutasítsak(kivéve a gyilkolás, aki azt támogatja soha nem fogom támogatni sõt szembe megyek vele).....

lecso 16381 2012. december 26. 18:53   Válasz erre: 16378
Akkor ez egy nem frappáns hozzászólás volt. Szorri.

lecso 16380 2012. december 26. 18:52   Válasz erre: 16377
NEKEM rendben van, és ez NEKEM elég. Én ez alapján szavazok. Az összes többi mehet a szemétdombra tõlem.

tsanyi 16379 2012. december 26. 15:25  
A követendõ demokrácia: http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/tovabb_szigoritjak_kinaban_az_internet_cenzurajat.177516.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox .....ha olvassák a kormány tájékán a hírt akkor elmerengnek, hogy milyen jó is ott az élet...

Taro 16378 2012. december 26. 14:12   Válasz erre: 16369
Szépen terelgetsz. Rozgonyi kapcsán Szegedit emlegetni nem túl frappáns.

Taro 16377 2012. december 26. 14:10   Válasz erre: 16373
Mi van "rendben" a JOBBIK-nál?

Mondjál már egy olyan programpontot, melyben benne van a gazdaság fejlõdési iránya, az egyén jobb életszínvonalának lehetõsége?
Vagy bármi, ami nem valami ellen, hanem valami/valakiért van.

tsanyi 16376 2012. december 26. 11:27  
Újra itt a fotó, de már pár hsz. is tartozik hozzá.....és elõjön az amit qqriq is írt pár napja, miért van az, hogy igazából jól viselkedni csak a Krisnások hajlandóak pont akiket kizártak az egyházak körébõl(vagy visszatették õket?), de a nagy "történelmi" egyházak inkább ülnek az utolsó összeszedett fillérjükön mintsem akár csak egy falás kenyeret adnának egyetlen szegénynek....: http://hvg.hu/itthon/20121226_Megdobbento_foto_vegelathatatlan_sor_etel

.....és ez keresztényi meg ilyenek?.....ezt, hogy nyelik be a hívõk(most az egyházak híveire gondolok)?....nem lenne szép gesztus(na meg nem is túl drága pár mázsa zsíroskenyér) tõlük is egy kis ételosztás?....

tsanyi 16375 2012. december 26. 11:19   Válasz erre: 16373
Hm, én nem tudok és sohasem tudtam isteníteni senkit és semmit fõleg nem embert, pártot.....nézem mit és hogyan csinálnak és szavazok, de ha az ígéreteikkel ellentétes amit tesznek akkor legközelebb ellenük szavazok......amit a jobbik és emberei csinálnak azzal pont azt bizonyítják, hogy pont olyanok mint a többi csak sokkal kirekesztõbbek(ez is elcsépelt szó lett pedig ebben van a lényeg!)....Oldi anno belinkelte a programjukat......végigrágtam magam rajta....és semmi konkrétum nem volt benne számokkal alátámasztva csak annyi, hogy mindenkit elzavarunk és felépítjük a saját nem tudom minket és, hogy leszen munka bõven a munkakerõlõknek meg annyi......az, hogy ebbõl a népnek miért lesz jó csak népszerû lózungokkal magyarázták úgy mint a fidesz....igaz ez bejött a fidesznek 2010-ben, de közel sem biztos, hogy még egyszer megeszi a magyar....

....tehát ezért a kiábrándultságom és legközelebb ezt számításba fogom venni....

lecso 16374 2012. december 26. 11:06   Válasz erre: 16372
Akkor leszögezhetjük, hogy mindenki általánosít, és ez ha nincs is rendben, nem tudunk mit csinálni.
Mert én eddig is így gondoltam.

lecso 16373 2012. december 26. 11:04   Válasz erre: 16371
Nem lett volna egyszerûbb, ma mindjárt az elején azt mondja, hogy zsidó vagyok, és jobbikos akarok lenni. Oszt mindenki bekaphattya. Nincs fenyegetettség, zsarolhatóság. Vagy az elsõ zsarolót felveszi õ rögzítóre, és beballag a rendõrségre. Még jól is kijöhetett volna.
Egy beépített, fizetett zsidó idõzített bomba volt. Vagy ez volt a terv, hogy kiboruljon a bili, vagy késõbbre tervezték.

Az meg, hogy kire szavaztál, meg mekkora csalódás... nos erre azt mondom, hogy a Jobbik alapjában véve rendben van. Kiforrja magát, és ez büdössel jár. Nem elfordulni kell, hanem oda tenni az igazadat, kilöki belõle a nem oda valókat.
Ha feladod, azok nyernek teret, akik bármelyik másik pártban is jól ellennének.

tsanyi 16372 2012. december 26. 10:57   Válasz erre: 16370
"Tehát a tapasztalata elfogadhatóvá teszi az általánosítást?!?!"

....egyik szomszédom éveken át járt ki lopni a társaival...szõke és fehér bõrû....a zsidókra, cigókra mi is általánosítunk.....akkor õk miért ne?...:))

tsanyi 16371 2012. december 26. 10:55   Válasz erre: 16369
Dehogy nem tudta, hogy zsidó csak úgy gondolta megússza és rendesen tud majd lopni nemzeti szalaggal átkötve....az üggyel nem ez a baj hanem, hogy errõl néhány párttársa már a megválasztása elõtt tudott amit utána elõ is vettek és zsarolták vele amiért is tejelt rendesen az eu-s pénzbõl nekik....csak a zsarolók úgy látták, hogy elj9ött az idõ az eltávolítására, de arra nem gondoltak, hogy a zsarolásuk is napvilágra kerül.....hát ez jellemzi a pártot.....ettõl nem jobb semmivel a többinél....ja meg az, hogy akit ez zavart és a zsarolást ki akarta vizsgálni rövid úton elhajtotta a zavigyec vagy ki....és én ezekre szavaztam....:((

lecso 16370 2012. december 26. 10:54   Válasz erre: 16367
Tehát a tapasztalata elfogadhatóvá teszi az általánosítást?!?!

Ez a másik fontos dolog a senkitsebántsunkmeg mellett. Szégyelljük magunkat.

lecso 16369 2012. december 26. 10:52   Válasz erre: 16366
Te elhiszed ezt a Szegedi féle mesét? Nem tudta, hogy zsidó? És most a Bocskait kipára cserélt eccercsak?

tsanyi 16368 2012. december 26. 10:52   Válasz erre: 16365
Az egész párt ilyen.....pont úgy mint a többi......csak azt kéne elmagyarázniuk, hogy miért lenne jobb õket a hatalomba ültetni mint a többieket?....az viszont a lakosság zömének kirekesztésével nem megy, ezt a fidesz már csinálja és egyre kevesebb sikerrel, már õk is csak abban bíznak, hogy el tudják csalni8 a választásokat.....hoztak rá csaló törvényt rendesen...

tsanyi 16367 2012. december 26. 10:50   Válasz erre: 16364
Elnézést kérni?...kitõl?....ez nem az osztrákokat zavarja, valószínûleg pont letojják, hogy hívjuk õket hanem azt aki tudja mit jelent....az meg, hogy táblát raktak az üzletükbe talán tapasztalatra épült....

tsanyi 16366 2012. december 26. 10:47   Válasz erre: 16365
Itt van rögtön a védekezés is, hogy igazából a vén hülye mindig is csak egy sunyi nemmagyar volt:)): http://barikad.hu/rozgonyi_karacsonykor_gyalazta_a_jobbikot-20121226

....a jobbik is csak "egyik párt a másik"......ugyanaz a tolvaj banda mint a többi csak nekik még nem jutott közvetlenül.....

...amúgy ha már azt nem tudjuk elkerülni, hogy tolvajok uralkodjanak rajtunk legalább azt próbáljuk elérni, hogy aza tolvaj legyen fent aki élni is hagy.....

lecso 16365 2012. december 26. 10:45   Válasz erre: 16363
Ezek szándékosan, elõre kitervelten beépített bomlasztó elemek. Kihullanak, és ez jó.

lecso 16364 2012. december 26. 10:43   Válasz erre: 16361
Persze, hogy zavar. Úgy vagyunk agymosva, hogy folyamatosan azon rágódjunk, kitõl hogyan kérjünk elnézést.
Nyilván az osztrákok is teljesen ki vannak készülve attól, hogy némelyikük kiírta az üzletében, hogy "magyar ne lopj!".

tsanyi 16363 2012. december 26. 10:42  
És úgy látszik mást sem érdekelt a karácsony...tegnap hozta nyilvánosságra leveleit rozgonyi a jobbik volt tagja...nincs mit hozzátenni: http://atv.hu/belfold/20121226_pszichopatak_politikai_latvanypekseg_a_rozgonyi_levelek_vagatlanul

"„Utolsó és kemény figyelmeztetésnek” szánta Rozgonyi Ernõ a Jobbik pártvezetése számára, hogy december elején távozott az ellenzéki párt parlament frakciójából és tagságából. Az azóta már független országgyûlési képviselõ kedden közölte: vállalhatatlan volt már számára a Jobbik nemzeti radikalizmust lejárató botránypolitizálása. Az atv.hu megszerezte Rozgonyi leveleit, ezeket szerkesztés nélkül közöljük. "

tsanyi 16362 2012. december 26. 10:23   Válasz erre: 16359
Tegnap nem volt kedvem ezzel foglalkozni....viszont a vezér és csapata nem nagyon tartotta tiszteletben a karácsonyt és biza egy kis laza ballibezéssel meg a gyûlölködés fenntartásával foglalatoskodtak a karácsonyi beszédeikben.....persze rájuk nem érvényes az, hogy a karácsony szent és nem fikázzuk a többieket....az csak a kritikusoknak tilos...:)))

tsanyi 16361 2012. december 26. 10:21   Válasz erre: 16360
Mármint a labanc szó használata az osztrákokra?....valószínûleg csak elfelejtõdött az eredeti jelentése és általánosítás lett belõle....mindössze amióta tudom az eredeti jelentését kicsit zavar a rossz használat, de ez persze az én bajom...:)))

klimas 16360 2012. december 26. 07:57   Válasz erre: 16358
Ej de válogatós vagy...)))))

Amúgy nem tudom, honnan ered a titulus!

TomRed 16359 2012. december 25. 21:08  
"Mert ami nem öl meg, az erõssé tesz. És ha ez az ország túlél minket, akkor mindent túl fog élni." http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/25/orban_viktor_karacsonyi_nagyinterjuja_a_vincenten#more4981063

tsanyi 16358 2012. december 25. 19:51   Válasz erre: 16357
Luk?......mondjuk akkor rendben ha én vagyok egy ilyenje az osztrák fószernek a neje révén, de fordítva nem szeretném...:)))

klimas 16357 2012. december 25. 19:48   Válasz erre: 16356
Hívjuk még sógoroknak is jobb pillanatainkban ...))))

tsanyi 16356 2012. december 25. 19:34  
Tényleg, azon elmélkedem, hogy az osztrákokat miért hívja a köznyelv labancoknak?.....mert a labancok nem az osztrákokat jelentették annak idején hanem azokat a magyarokat hívták így akik az osztrákok mellé álltak a két szabadságharc idején: http://hu.wikipedia.org/wiki/Labancok

Games 16355 2012. december 25. 12:19   Válasz erre: 16353
Az új békemenet... :(

qqriq64 16354 2012. december 25. 12:11   Válasz erre: 16353
Szomorú.
Na õrájuk vonatkozik az a nagyon értelmes kormányzati kommunikáció hogy "annyit is érnek..."

tsanyi 16353 2012. december 25. 12:05  
Gondoljunk Rájuk is....bármikor bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541716_524054687612934_1274661995_n.jpg

kawa70 16352 2012. december 24. 19:26   Válasz erre: 16351
Szép ajándékot kaptál.......Ennél többet akarni sem lehet.

tsanyi 16351 2012. december 24. 19:10  
Kell-e ennél több?

..még mielõtt jött volna a Jézuska lányom azt mondta nekünk, hogy de jó lenne ha ti örökké élnétek, az én életemet is odaadnám érte.....9 éves....

tsanyi 16350 2012. december 24. 18:10  
: http://szkaresz.blog.hu/2007/12/23/koszonj_oseidnek

"A mindenkori hatalmi marketing fáradtságot nem ismerve igyekszik magát léted kizárólagos letéteményesének feltüntetni. Sõt a szemtelenebbek ezt még a múltra is igyekeznek kiterjeszteni.
Pedig akiknek igazán köszönhetsz, az egy a múltból elõvezetõ élõ lánc, aminek te fityegsz a végén. Sok nép legnagyobb áldása a mai napig így hangzik: soha ne írják ki családod nevét népünk nevei közül.
Talán ezek a télközepi napok a legalkalmasabbak hogy belegondolj, kik õrizték a család tüzét 100, 1000, 10000 évvel ezelõtt. Rakj tüzet, vagy gyújts gyertyát és a fénybe meredve adj hálát neki, akik azokban a nehéz idõkben is gyermekekrõl gondoskodó emberek voltak. Így már bátrabban látod át a mai hatalom csápjait, amely csak maga fényére ügyel, és fényét velünk táplálja.
Ebbõl az aspektusból tekintve már az élet, halál, feltámadás marketing hármas is új megvilágítást kap:
hogy élsz, az a szüleid feltámadása,
a te feltámadásod, gyermeked születése
a halál meg a te tulajdonod. Így már érthetõbb az a hit, hogy vannak akik sohasem támadnak fel, tkp akiknek nem születnek gyermekei.

Nagyapáink az elsõ világháborús lövészárkokban megvásárolták azt a jogunkat, hogy megvonjuk a beteges, mániákus tiszteletet a múlt minden közszereplõje, vallása, szentje, ereklyéje iránt!"

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22118