Taro | 16050 | 2012. november 27. 10:03 | Válasz erre: 16049 |
Azért azt tegyük hozzá a történethez, hogy a megszavazás pillanatától, megszûnt Magyarországon a demokratikus jogállam. Minden olyan ember, aki tevõlegesen nem tesz semmit a hatalom ilyen arroganciája láttán, az maga is cinkossá válik. Vízválasztó a törvény. Kezdõdik Magyarország szétesése. :-((( |
tsanyi | 16049 | 2012. november 26. 20:39 |
Ezek miért nem szavazták meg?....talán úgy gondolják ha eljön mégis a bukta akármit is csalnak ellene akkor azt mondhassák, hogy az egészhez semmi közük nem volt?: http://index.hu/belfold/2012/11/26/a_ciganytemat_nem_birtak_elengedni/ "A voksoláson több ismert kormánypárti képviselõ nem vett részt, többek között Orbán Viktor kormányfõ, Kövér László házelnök, Navracsics Tibor kormányfõ-helyettes, Matolcsy György gazdasági, illetve Balog Zoltán nemzeti erõforrás miniszter sem. Az Országgyûlés honlapja szerint õk igazoltan voltak távol." ...mondjuk az is érdekes, hogy gyurcsányi sem volt ott.... |
tsanyi | 16048 | 2012. november 26. 20:13 |
Ez egy derék hívõ blogja...szoktam olvasgatni...persze, hogy mire jutok általa az más tészta, de attól még elolvasom......viszont a vezér brüsszelben ezt mondta amit itt is vesézgetnek: http://gfg.blog.hu/2012/11/26/haboru_es_haboru?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_26&utm_campaign=index "Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcs csütörtök éjszakába nyúló tárgyalásáról távozva csak annyit mondott: „csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van”." ....ezt ha jól tudom Nagy Imre mondta az utolsó rádió beszédében......és ahogy ellépett a mikrofontól azonnal a jugó nagykövetségre ment menedékjogot kérni és feloszlott a kormánya....a hõs.....nem tudom a vezér milyen indíttatásból idézte ezt a mondatot....... |
1Laciapu | 16047 | 2012. november 26. 19:40 |
Vicces az is, hogy a családunk egyáltalán nem volt hívõ, nem jártunk soha hittanra, templomba, mégsincs közöttünk egy erõszakos, gyilkos hajlamú stb. sem? Szerintem ennek ahhoz, hogy valaki hisz-e istenben/nekem ez kisbetû/, semmi köze azokhoz, ami alant olvasható. Máshol kell keresni a problémát. Vizsgálta-e valaki, hogy a börtönökben világszerte milyen a hívõk és nem hívõk aránya? Kíváncsi lennék... |
Page | 16046 | 2012. november 26. 14:53 | Válasz erre: 16045 |
Ez nagyon szép volt! Tömören összefoglalja a mai morált... Az idiotizmus az egekben az egész civilizáltnak nevezett régióban. |
qqriq64 | 16045 | 2012. november 26. 14:04 |
"Tisztelt Barátaim! A Fehér Ház a Karácsonyfát - elsõ alkalommal -, Karácsonykor “Ünnepi Fá”-nak nevezte. Ez a tény arra késztette a CBS mûsorvezetõjét Ben Steint, hogy megírja a lenti cikkét. Úgy gondolom, ezek a gondolatok mindenhol érvényesek … Az itt leírt eszmefuttatáson mindnyájunknak érdemes elgondolkodni... -------------------------------------------------------------------------------- A következõket Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában. Bevallom: Zsidó vagyok és minden egyes õsöm is zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörûen kivilágított, feldíszített fákat, Karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik: Karácsonyfák. S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek ’Boldog Karácsony’-t kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog idõszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászol-jelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerparti házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy Betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb. Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják õket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívõk belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások idõszakaiba. Fogalmam sincs, honnan származott ez az "Ünnepi Fa"ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország. Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Viszont sokan vagyunk akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk... Billy Graham (a prédikátor) lányát interjúvolták az Early Show-n és Jane Clayson (a riporter) ezt kérdezte: ’Hogyan lehetséges, hogy Isten engedte, hogy ilyesmi (Katrina hurrikán) megtörténjék?’ Anne Graham egy rendkívül mélységes és éles elméjû választ adott. Azt mondta, ’Úgy hiszem, Isten mélyen elszomorodott emiatt, ahogy mi is, de évek óta mondjuk Istennek, hogy takarodjék ki az iskoláinkból, takarodjék ki a kormányzatunkból és takarodjék ki az életünkbõl. S mivel, úgy vélem, Õ egy igazi Úriember, végül csendben kihátrált. Hogyan várhatjuk el Istentõl, hogy áldását adja ránk és védelmezzen minket, ha mi azt követeljük Tõle, hogy hagyjon minket békén?’ A legutóbbi események fényében... terrorista támadások, iskolai lövöldözések, úgy gondolom, hogy ez akkor kezdõdött, amikor Madelaine Murray O’Hare (megölték, tetemét néhány éve találták meg) arról panaszkodott, hogy nem akar imádkozást az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben van. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát az iskolában. A Biblia mondja: ne ölj; ne lopj és szeresd felebarátodat, mint tenmagad. És mi azt mondtuk, rendben van. Aztán Dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenyítsük gyerekeinket, amikor csintalankodnak, mert kicsiny személyiségük eltorzul és meglehet, hogy megrongáljuk önbecsülésüket (Dr. Spock fia öngyilkos lett). Azt mondtuk, egy szakember kell, hogy tudja, mirõl beszél. És mi azt mondtuk, rendben van. Most meg azt kérdezzük magunktól: miért van az, hogy - a gyerekeknek nincs lelkiismeretük, - miért nem tudják, mi a jó és mi a rossz, - és miért nem zavarja õket, ha idegeneket ölnek, akár osztálytársaikat, vagy önmagukat? Valószínû, ha hosszan és elég keményen elgondolkodunk ezeken, lehet, hogy végül is rájönnénk. Úgy vélem, nagy része van ebben, annak, hogy ’AZT ARATJUK, AMIT ELVETÜNK’. Vicces, milyen egyszerû az embereknek megvetniük Istent, aztán azon csodálkozni, hogy miért halad a világ a pokolba. Vicces, mennyire elhisszük, amit az újságok mondanak, de megkérdõjelezzük, amit a Biblia mond. Elgondolkodtató, hogy email-en küldünk ’vicceket’, amelyek aztán futótûzként terjednek, de ha üzeneteket kezdünk küldeni, amelyek az Úrra vonatkoznak, az emberek kétszer is meggondolják, mielõtt megosztják azokat. Elgondolkodtató az is, hogy fajtalan, durva, vulgáris és obszcén cikkek mennek át szabadon a világhálón, de nyilvános vita Istenrõl tilos az iskolákban és a munkahelyeken. Tetszenek már nevetni? Vicces, ha ezt az üzenetet netán továbbítod, szelektálsz: nem küldöd sokaknak a címlistádon, mert nem vagy biztos, miben hisznek, vagy éppenséggel mit gondolnak rólad, hogy ilyesmit küldesz. Ugyancsak vicces, hogy jobban aggódunk amiatt, amit mások gondolnak rólunk, mint amiatt, hogy Isten mit gondol rólunk." |
qqriq64 | 16044 | 2012. november 26. 13:43 |
Ne ez az ami végtelenül elszomorító. http://www.hir24.hu/belfold/2012/11/26/csunyan-leszerepelt-a-magyar-paprika/ |
tsanyi | 16043 | 2012. november 26. 13:14 |
Ez is probléma.....igazából a nem hívõknek ez az igazi gond....szeretném érteni, hogy mit miért tesznek, de magyarázat sosincs.....: http://velemenyvezer.blog.hu/2012/11/26/a_fidesz_kizarolag_a_politikai_analfabetakra_epit?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_26&utm_campaign=index "Nincsenek tehát valódi magyarázatok, csak vezényszavak, melyek legtöbbször ráadásul nem is fedik a valóságot. De utóbbi sokaknak pontosan azért nem tûnik fel máig, mert analizálható érvek sincsenek és a kormány nem vitázik, nem ütközteti senkivel a véleményét nyilvánosan. Ez pedig tényleg nem is a '80-as, hanem a '70-es évek Kádár-rendszerének világa. Amikor nem volt semmilyen vita, hanem mindent azon a szinten magyaráztak el, hogy a kapitalista országok kapzsisága miatt van olajválság, és ezért kell emelni a tojás árát Magyarországon." |
tsanyi | 16041 | 2012. november 25. 17:23 | Válasz erre: 16037 |
Ne b@ssz!....Te akarsz lenni apáink f@sza?....inkább prezi..:)))
|
tsanyi | 16040 | 2012. november 25. 13:35 | Válasz erre: 16039 |
Bizony!.....:)): http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI
|
Bedouin | 16039 | 2012. november 25. 11:47 | Válasz erre: 16037 |
A szerénység teszi igazán naggyá az embert! :)
|
qqriq64 | 16038 | 2012. november 25. 11:39 | Válasz erre: 16037 |
Naaa Ne kéresd magad. Tudjuk amit tudunk:))))) Jó, ezek csak csontot hagynak vagy azt se de innen szép felhozni az országot Európa vezetõ nagyhatalmává:)))))))))))))) |
Bedouin | 16036 | 2012. november 25. 09:57 |
16023-16033 -ig igen jót derültem, jobb lett a napom :))) Taro for president! |
klimas | 16035 | 2012. november 25. 07:45 | Válasz erre: 16031 |
Valamikor a politikusok is így kezdték...)))))) Na jó ! Tényleg maradj meg embernek.... |
TomRed | 16034 | 2012. november 25. 00:46 | Válasz erre: 16004 |
"Szijjártó Péter szerint is új választásokkal lehet elkerülni a pénzügyi és szociális összeomlást. A pénzügyi összeomlás abban nyilvánul meg, hogy a leminõsítések – amelyekhez a kormány gazdaságpolitikája vezetett – spekulánsok prédájává dobják oda Magyarországot, a forintot és a magyar pénzügyi rendszert. A probléma az, hogy a fenti nyilatkozatok 2008, 2009-bõl valók." http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/Varga_Mihaly_A_leminosites_korona_a_kormany_E16H35 |
tsanyi | 16033 | 2012. november 24. 22:16 | Válasz erre: 16032 |
Na jó....a latin idézetig ment....utána kavarodtam...:)))
|
Taro | 16032 | 2012. november 24. 22:13 | Válasz erre: 16028 |
Hát mit nem értettél belõle Sanyi? Azért ez még nem Keynesi inflációelmélet volt ám. :-) |
Taro | 16031 | 2012. november 24. 22:12 |
Köszi, de nekem van hivatásom és elég jól élek belõle. Ráadásul a becsületem is megvan. :-))))
|
tsanyi | 16028 | 2012. november 24. 22:02 | Válasz erre: 16027 |
Azé' megküzdött vele a becsületére legyen mondva....volt pár lehetséges válasz is csak egyik sem stimmelt Taro mondanivalójához...bár amennyit értettem belõle akár stimmelhetett is volna...:)))
|
tsanyi | 16024 | 2012. november 24. 20:36 | Válasz erre: 16023 |
Írj kicsit egyszerûbben.....ezt az "ovis durcát" elkezdtem keresni a guglin mint latin idézetet....oszt leesett...:))))
|
Taro | 16023 | 2012. november 24. 20:34 | Válasz erre: 16017 |
Az adott kormánynak, országgyûlésnek az az egyik legfontosabb feladata, hogy a jogszabályok, támogatások révén megakadályozza ezt. A mindenkori kormánynak az a feladata, hogy a rendszerbõl eredõ minél több elõnyt realizáljon, a hátrányok minél nagyobb hányadának kivédésével egy idõben. Jelenleg úgy harcolunk a hátrányok ellen, hogy ovis durca kíséretében közöljük, hogy az elõnyök sem kellenek. Ez jó kormányzati stratégia? |
Taro | 16022 | 2012. november 24. 20:30 |
Azt hiszem, hogy eleve értelmetlen a vita. A kormány, az állam nem rendelkezik releváns jövedelemtermelõ képességgel. Jövedelemtermelõ képessége az embereknek és a vállalatoknak van. Itt az a probléma, hogy a megtermelt jövedelem mekkora részét kívánja a kormány "újra elosztani" (mert a kormány nem termeli a jövedelmet, hanem elvonja a jövedelmet megtermelõtõl és más irányban kifizeti, vagyis újra osztja). A kérdés tehát az, hogy a kormány valóban fontos dolgokra költi-e az adóforintokat, vagy nem jól gazdálkodik és így igazságtalanná válik az adóteher. |
tsanyi | 16021 | 2012. november 24. 20:25 | Válasz erre: 16017 |
Igen ez is így van....de annak, hogy ezt megszüntessük szerintem nem az a módja, hogy kipateroljuk a nálunk jobban élõk kizsákmányoló üzemeit és nekiállunk félázsiaiból egy igazi ázsiai országgá válni hanem inkább az lenne az üdvözítõ, hogy mi is beálljunk az õ példájukat követõk közé és mi éljünk egyre jobban ha lehet úgy mint õk és ne leszakadva ünnepeljük a szuverenitásunkat(amit mi kisemberek igazából azt sem tudjuk micsoda, csak azt látjuk megélünk vagy sem?) és nyomorogva vonuljunk a vezér lábai elõtt.......2-3 éve még én is ezeket mondtam és gondoltam amit Te írsz, de most, hogy látom mire jutunk az unortodox gazdasággal és, hogy mire akar kilyukadni a vezér az állandó múltba révedéssel(jólét nekik nyomor nekünk) inkább választanám az eu-t a jövõben ha lehet....,de ha nem akkor is....
|
TomRed | 16020 | 2012. november 24. 20:25 | Válasz erre: 16017 |
Sajnos ez a globalizációból eredõ probléma. Ugyanakkor Lengyelország példája azt mutatja, hogy ennek az elõnyeit is lehetne élvezni, mivel a cégek egy része dönthet úgy, hogy áthelyezi a tevékenységét olcsóbb országba. Viszont ehhez kellõen stabil gazdasági környezet is kell. Elvileg mehetnének a cégek Afrikába is, de elég ritkán döntenek úgy, mivel nem csak az olcsóság az egyetlen kritérium. |
qqriq64 | 16019 | 2012. november 24. 20:21 | Válasz erre: 16012 |
Sokadszor kérdem hogy mi ebben az arányos teherviselés amire mindig hivatkoznak? Jobb ha nem mondom ki a véleményem a "szolgáltatók fogják megfizetni a nyereségükbõl" megjegyzésrõl. Egyszer szívesen olvasnék egy kimutatást arról hogy például mennyi vlt a bankok nyeresége a bankadó elõtt és után valamint ebbõl mennyi volt a költségvetés bevétele. |
tsanyi | 16018 | 2012. november 24. 20:19 | Válasz erre: 16016 |
Valamilyen módot mindenki talál rá, hogy megemelje az árait, óriási kamu azt állítani, hogy bármit is nem a zemberek fizetnek meg.....ugye nekünk bevezetik a km alapú útadót ami gyakorlatilag megfelel az elhasznált üzemanyag árának ami a duplájára emeli a fuvardíjakat....ezt persze úgy kommunikálják, hogy a köcsög fuvarozók majd jól megfizetik és senki más és különben is úgy kell nekik(ez a jellemzõ ellenségkép generálás, hogy akitõl épp lopni akarunk akkor azt ellenségnek kiáltjuk ki és akkor a nép nem fog az újabb sarc ellen lázadni)....,de ez nyilván nem igaz, hisz ez nem egy benyelhetõ mértékû költség hanem biza a duplája lesz a fuvardíj minden szinten amit a kereskedõk is emeléssel fognak jutalmazni a nép felé a termékeik árában....hát ennyi.....csak könnyebb áttételesen kivetni büntetõ adókat a népre mint simán a szemükbe mondani, hogy ide a pénzetekkel.....
|
classic | 16017 | 2012. november 24. 20:15 | Válasz erre: 16011 |
Azért egyet kérdeznék....mi a véleményed arról, hogy a a nyilvánvalóan meglévõ hatalmon lévõ kormányok hibái mellet van egy másik probléma amely rányomja a bélyegét az összes nem tradicionálisan gazdag európai ország lakóinak életére. Mégpedig az, hogy ez a fejlett nyugat azt a gazdaságpolitikát használja, hogy a számára már gazdaságosan nem üzemeltethetõ új, vagy sokszor eléggé környezetszennyezõ régi termelõ beruhzázásuk összes terhe itt képzõdik nálunk (pl) az igazi haszon pedig hazamegy, erre van is egy angol kifejezés.... Otthon régen rájöttek, hogy ha fizetnek (amíg a tõke nem akarta a határok megszüntetését addig így is volt) akkor a dolgozó nyugodtan tervezheti az életét ezt az idilt semmi nem zavarta. De nálunk eleve azért vannak, hogy keveset fizessenek és így az emberek hiába dolgoznak nekik, és termelik meg a nyugati világ jólétének egy jelentõs pénzügyi fedezetét, egyre több gond terheli a mindenapjukat. Aztán persze ugyanõk majd adnak hitelt is ha már annyira vágyjuk az a fajta pénzközpontú jollétet. Tehát ha folyamatosan el lehetetlenítenek minket (nem csak a kewvés fizetéssel) akkor majd egyre többen mennek át hozzájuk dolgozni és ezzel náluk is kialakul majd a dolgozóban ugyan az a bizonytalan érzés, hogy már nem sérthetetlen a jólétük. Szerintem ez egy nagy probléma amelyre nem válasz a nyugat régi üzleti gondolatmenete... |
TomRed | 16016 | 2012. november 24. 20:04 | Válasz erre: 16007 |
Szerinted mit fog tenni például egy önkormányzati tulajdonban levõ vízmû társaság? Elõször árat emel, mivel a hatósági ár csak egy maximumot határoz meg, de ha azt még nem érték el, akkor van tere az áremelésnek. Ha ez is kevés lesz, akkor visszafogja a karbantartásokat, felújításokat, beruházásokat, elbocsát dolgozókat. (Ezeket a lépéseket természetesen megteszik a magántulajdonban levõ társaságok is.) Ha továbbra is veszteséges marad, akkor a tulajdonos önkormányzat kénytelen lesz kipótolni a tõkéjét, ezért megemeli mondjuk a kommunális adót vagy az ingatlanadót. Azt pedig megint csak a lakosság fizeti meg elsõsorban. |
tsanyi | 16015 | 2012. november 24. 20:02 | Válasz erre: 16012 |
Régen amíg csak egy tétel szerepelhetett a számlán és abba kellett minden költségét beleépíteni a szolgáltatónak lehetett hatósági árról beszélni és szerintem az volt a tisztességes....én is ha árajánlatot adok akkor egy árat mondok ami a végén is ugyanannyi és nem tornázom fel még néhány tétellel amit szabadon módosítgatok....
|
tsanyi | 16014 | 2012. november 24. 20:00 | Válasz erre: 16012 |
De az csak és kizárólag a mért egységnyi tételre vonatkozik.....a számla többi részét a szolgáltató úgy módosíthatja ahogy kedve telik.....ezért kamu a dolog mert a lényeg, hogy a számla magasabb lesz...
|
tsanyi | 16013 | 2012. november 24. 19:58 |
A trollkodásnál erre gondoltam...ezek általában fizetésért dolgozó vagy állami alkalmazottak hivatali idõben ténykedõ emberek.....anno az elõzõeknek most a mostaniaknak....,de ez azért szánalom bárki is csináltatja: http://magyarinfo.blog.hu/2012/11/24/igy_tamad_a_fideszes_troll-hadsereg_356?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_24&utm_campaign=index
|
kondorosi67 | 16012 | 2012. november 24. 19:58 | Válasz erre: 16008 |
A szolgáltatók fogják fizetni a nyereségükbõl. A legalacsonyabb illetve legmagasabb ár amit a miniszter vagy a helyi önkormányzat állapít meg.(Ha jól tudom). |
TomRed | 16011 | 2012. november 24. 19:55 | Válasz erre: 16004 |
Egy apróságot nem vesz figyelembe az elemzõ, mégpedig azt, hogy Portugália fizetõeszköze az EUR. Ezért meg fogja kapni azt a segítséget, amire Magyarország semmiképpen se számíthat, fõleg a kormány ilyen szabadságharcos felfogása mellett. Ezt is az emberek fogják megfizetni, akiknek például nem volt pénzük végtörlesztésre: http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/fajni_fog_a_magyar_csaladoknak_a_standard__poors_leminositese.1034664.html "Fájdalmasan érintheti a magyar családokat Magyarország újabb leminõsítése: a leminõsítés az egyik olyan tényezõ, amely hatására a forint tovább gyengülhet, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése pedig növelheti a devizahitelesek terheit." Meg azok is rosszul járnak, akik munkanélkülivé válnak a recesszió miatt, másoknak meg egyre kevesebb pénzük marad a magas infláció miatt. Jelenleg Magyarországon bekövetkezett a stagfláció állapota, amibõl igen nehéz kikeveredni. |
tsanyi | 16010 | 2012. november 24. 19:48 | Válasz erre: 16007 |
Tényleg?...eddig ez minden alkalommal sikerült.....itt kb olyan trükkel, hogy nem a köbméter, kilowatt vagy bármi más hatósági árát növelik hanem egyszerûen a többi 5-6 féle költségét.....a lényeg, hogy a számla végösszege emelkedni fog hiába hatósági áraznak mert az csak egy trükk amióta a fent sorolt egyértelmû tételeken kívül egy csomó mindent fel lehet számolni külön....ezért nem lehet a nyugaton megszokott kártyás mérõórákat itthon felszerelni bár jogszabály van rá hanem csak olyat ami valójában havidíjas csak éppen elõre kell fizetni nem utólag....tehát kamu...
|
tsanyi | 16009 | 2012. november 24. 19:44 | Válasz erre: 16004 |
Hááát változik a világ és annak folyása....ami egykoron akkora nemzetrombolás volt, hogy elõre hozott választást igényelt volna mára már nem komolyan vehetõ dolgok....: http://kepviselofunky.blog.hu/2012/11/24/ha_leminositenek_elorehozott_valasztas_kell?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_11_24&utm_campaign=index |
qqriq64 | 16008 | 2012. november 24. 19:33 | Válasz erre: 16007 |
Ok. Akkor ki fogja kifizetni és mibõl? Mi az hogy hatósági ár? |
kondorosi67 | 16007 | 2012. november 24. 19:27 | Válasz erre: 16006 |
A hatósági árak miatt állítólag nem tudják áthárítani.Az egyéb címen történõ burkolt áremelések elkerülése érdekében pedig befagyasztották a rezsiköltségeket.Most itt tartanak. |
qqriq64 | 16006 | 2012. november 24. 18:57 | Válasz erre: 16005 |
Akkor megint felteszem a kérdést. Mi ebben az arányos teherviselés? Mert gondolom a cégek simán áthárítják a fogyasztókra. |
kondorosi67 | 16005 | 2012. november 24. 18:36 | Válasz erre: 16003 |
November 23-án hirdették ki a közmûadó bevezetésérõl szóló jogszabályt. A törvény értelmében jövõre méterenként 125 forintot fizethetnek a közmû- és telekommunikációs vállalatok, de utóbbiak sávos rendszer mellett kedvezményben részesülnek.
|
classic | 16004 | 2012. november 24. 18:35 | Válasz erre: 15998 |
Ha ezt fontosnak tartottad itt bemutatni a teljesség okán ezt is hozzá kellett volna tenned. "Egy londoni elemzõ, Timothy Ash, a Standard Bank londoni befektetési részlegének felzárkózó gazdaságokra szakosodott közgazdásza ugyanakkor "nehezen indokolhatónak" találja a Standard and Poor's lépését. Szerinte ugyanis ezzel Magyarország egy kategóriába került Portugáliával, amelynek államháztartási deficitje és GDP-arányos államadóssága is jóval nagyobb." Tehát nem biztos, hogy a fentebb olvashatónak sok a jelentõsége, a velünk szemben alkalmazott kettõs mércét viszont tök jól példázza.....(szerintem) Szerintem ez a "rém drámai sztori" így teljes. |
qqriq64 | 16003 | 2012. november 24. 18:22 | Válasz erre: 16002 |
Akkor nem értem. Mi alapján kell fizetni és hogy számolják ki?
|
kondorosi67 | 16002 | 2012. november 24. 18:13 | Válasz erre: 16001 |
Nem "Nem minõsül közmûvezetéknek a javaslat alapján az a vezeték, amely kizárólag az egy adott helyrajzi számon nyilvántartott földrészlet használóját szolgálja ki (az a vezetékszakasz, amely a vezetékrendszerrõl leágazva jut el az épületig, telekig, illetve az épületen, telken belül fut)." |
qqriq64 | 16001 | 2012. november 24. 18:09 | Válasz erre: 16000 |
Miért? Nem a gerincvezetéktõl a mérõóráig tartó csõhossz után kell fizetni? Nem tudom csak kérdem. |
kondorosi67 | 16000 | 2012. november 24. 18:01 | Válasz erre: 15999 |
Mi köze van a közterületeken futó közmûvek hosszára kivetendõ adóknak a telek elhelyezkedéséhez?
|
qqriq64 | 15999 | 2012. november 24. 11:10 |
Elmagyarázná nekem valaki hogy az arányos teherviselés a közmûvezetékadó esetében hogyan valósul meg? Merthogy folyamatosan erre hivatkoznak. Nem jövedelemhez kötik hanem a vezeték hosszához. Azt pedig ahogy a telek elhelyezkedése van a vezetékhez képest az határozza meg. Mi ebben az arányos teherviselés? |
TomRed | 15998 | 2012. november 24. 10:19 |
"A Standard and Poor's nemzetközi hitelminõsítõ péntek este egy fokozattal leminõsítette Magyarország adósbesorolását: az eddigi "BB+" kategóriából egy fokozattal "BB"-re rontotta a hosszú futamidejû magyar hazai és külsõ államadósság besorolását. Az új minõsítéshez viszont stabil kilátást rendelt az S&P a korábbi negatív kilátás után." "Indoklásában a hitelminõsítõ kifejti, hogy megítélése szerint gyengült a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, amely befolyásolja az ország közép távú növekedési kilátásait. A kormány unorthodox gazdaságpolitikája, így például a pénzügyi szektort terhelõ intézkedések rombolhatják az ország közép távú növekedési potenciálját. Ez pedig alááshatja a kormány adósságcsökkentõ törekvéseit - fogalmaz." http://www.portfolio.hu/gazdasag/leminositette_magyarorszagot_a_standard___poors.176175.html Mintha ez a következõ hír alá is támasztaná az indoklást: "Kihirdették, de máris módosulhat a közmûvezeték adó" http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/kihirdettek_de_maris_modosulhat_a_kozmuvezetek_ado_2.176177.html A "jobb kéz" újabb látomásai: http://hvg.hu/gazdasag/20121122_Matolcsy_mit_tegyunk_hogy_ne_Buffalora_ha "Amerika hanyatlásának okairól, illetve ebbõl kiindulva a magyar kormány terveirõl ír a Heti Válaszban megjelent jegyzetében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter." "Matolcsy szerint Magyarország úgy érheti el, hogy ne Buffalóra hasonlítson, hogy tíz év alatt 50 százalék alá nyomja az államadósság arányát, költségvetési többletet ér el, 4-5 százalékos stabil GDP-növekedéssel, teljes foglalkoztatással, bõvülõ népességgel." A matematika tudása szerintem megrekedt valahol ezen a szinten: "És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettõig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midõn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki - mivel nem kedves nekem - megdöglend.«" http://www.youtube.com/watch?v=TpvY2STNAJ0&feature=related (A teljes film: http://www.youtube.com/watch?v=tLrOjszO6Lo&feature=related) |
ziksz4 | 15997 | 2012. november 23. 20:28 | Válasz erre: 15991 |
Na jó, de az ilyen olcsó trükkökkel mint a tankolás, hol marad az izgalom és a kihívás?:-))) Bár ez mostanában már nem is olyan olcsó trükk!:-))...vagy inkább:-(( |
parabellum | 15996 | 2012. november 23. 19:55 | Válasz erre: 15993 |
Azt hittem az autóval van gond.A gyár nem érdekel.Ma hoztam haza amit gyártottak.Nekem teccik .Ez a harmadik tõlük és rövid a hiba lista.Egészen konkrétan semmi a világon.
|
TomRed | 15995 | 2012. november 23. 19:51 |
Szép történet: "Százmilliárdokat engedett át a cseheknek a magyar politikai elit" http://hvg.hu/gazdasag/20121122_Orban_Bajnai_es_Gyurcsany_szazmilliardoka
|
qqriq64 | 15994 | 2012. november 23. 19:33 |
Ez van... http://borsonline.hu/20121122_tizezrek_hagyjak_el_magyarorszagot?noInterstitial=1 |
qqriq64 | 15993 | 2012. november 23. 19:15 | Válasz erre: 15992 |
Évek óta vergõdnek. http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/gondban-az-opel-lemondott-a-vezerigazgato-380156 |
CJKrisz | 15991 | 2012. november 23. 18:53 | Válasz erre: 15989 |
"A enyém annak idején a szalontól 50km-t bírt megtenni! " Az enyémnek sem volt tele a tankja, amikor elhoztam! :)))) |
qqriq64 | 15990 | 2012. november 23. 18:08 | Válasz erre: 15989 |
Az otthoni elsõ generációs Nissan Primeramat 200ezer kilométerrel vettem azóta beletettem még 200ezret. Egy féltengelycsere meg egy sebességváltó csapágy csere volt benne mindkettõt én csináltam meg.
|
ziksz4 | 15989 | 2012. november 23. 16:46 | Válasz erre: 15988 |
Szerencsés ember vagy!:-) A enyém annak idején a szalontól 50km-t bírt megtenni! Most egy 1,9JTD Fiat Stilom van ami 7 éves 298e km-rel és a kopó-fogyó dolgokon kívül nem kellett hozzányúlni. |
CJKrisz | 15988 | 2012. november 23. 16:14 | Válasz erre: 15984 |
Hmm a Xsara nincs közötte. Igaz nem is volt vele semmi bajom az elmúlt 9 évben 120ekm alatt. :)
|
Bedouin | 15987 | 2012. november 23. 16:13 | Válasz erre: 15986 |
Ez az egyetlen olyan autó, amiben hülye is lehetek :)))
|
qqriq64 | 15986 | 2012. november 23. 16:02 | Válasz erre: 15985 |
Nagyon sok nagynevû felegekben járó autógyártó örülne ha olyan megbízható autót tudna gyártani mint a Suzuki. |
Bedouin | 15985 | 2012. november 23. 15:58 | Válasz erre: 15981 |
Suzukim van, 6 éves, 190 ezer km-rel és csak tankolok bele, illetve gumit veszek rá! Ja, és van egy másik Suzukim is, 16 éves és detto :D Természetesen az olaj és egyéb szûrõ cserék, de ezt szükségtelen is mondani :))) |
qqriq64 | 15984 | 2012. november 23. 15:31 | Válasz erre: 15983 |
" "Márka: Modell: Gyártási idõ: Hibaok: Hibajelenség: Intézkedés: Abarth 500 2009.október-december Hiányzik a csuklós kormánytengely rögzítése Kicsúszhat a csuklós kormánytengely, zajok kormányzás közben. Kormányozhatatlanság. Ellenõrizni, adott esetben cserélni a csuklós kormánytengelyt. BMW 650 F, 650 GS (kéthengeresek) 2007 december -2010. január Az elso féktárcsa csatlakozásánál fokozódó lazulás. Féktárcsalazulás, a csavarok elnyíródnak. Féktárcsa alatti rezgés¬csillapító-lemez eltávolí¬tása, csavarok cseréje. BMW K 1200 GT/R/R Sport S K 1300 GT/R/S 2003. október - 2010. szeptember Nedvesség a hátsó lengõkar csatlakozásánál. Korrózió, szorulás, törés Kicserélni a lengõkart. Subaru Justy 1997-2002 Nem kielégíto festés az elso gólyalábakon Korrózió a kerékagy és a lengéscsillapító-szár csatlakozásánál, leválhat a kerékagy a lengéscsillapító-szárról. Ellenorzés, adott esetben a gólyaláb cseréje. Suzuki Swift 1997-2002. Nem kielégíto festés az elso gólyalábakon. Korrózió a kerékagy és a lengéscsillapító-szár csatlakozásánál, leválhat a kerékagy a lengéscsillapító-szárról. Ellenorzés, adott esetben a gólyaláb cseréje. Suzuki Swift, SX4 : 2007-2010. Nem kielégítõ rögzítõanyag a külsõ tükrök rögzítocsavarjánál. Csavarok kilazulhatnak. Kicserélni a csavarokat. Új csavarok és csavar rögzítõ. Suzuki Kizashi A gyártás kezdetétol Hibás hosszbordásszíj-feszítõ. Csúszó ékszíj. Kicserélni a szíjfeszítõt. Toyota Avensis 2.0, 2.4 2000. július -2008. szeptember Az üzemanyag-szivattyú visszacsapószelepének tömítõgyûrûje nem áll ellen a klórnak. A tömítogyûrû felkeményedik az üzemanyag klórtartalmától. Kicserélni a visszacsapószelepet és az üzemanyag-vezetékeket. Volvo C30, S40, V50, S60, V60, XC60, V70, XC70, S80 (5 hengeres dízel-motorral) 2010. október 17-november 19. (201 l-es modellév) Rögzítocsavarok lazulása az üzemanyag-vezetékben. Üzemanyag-szivárgás. Kicserélni a visszacsapószelepet és az üzemanyag-vezetékeket. Volvo S40, V50, S60, XC6O Nincs megadva :Hiányzó vagy hibás végütközõk az elektromos állítású üléseknél. Fokozott sérülésveszély balesetkor. Megfelelo végütközõt beszerelni. Volvo S6O, XC6O, V70, XC70, S80 2009. novem-ber-2010. szeptember A vezetõlégzsák kábelcsatlakozójának nagy a játéka. Kontakthiba, hibajelzés, hibakód. Módosítani a kábelcsatlakozót. Citroen C3 (manuális kézifékkel) 2009 decem-ber-2010. április Nincs megadva. A kézifék nem kielégíto muködése. Kicserélni a kézifékkart. Citroen Jumper (3,0 Dízel) jelenleg futó sorozat Gyengén meghúzott csavarok a váló és a motor között. A csavarok kilazulhatnak. Utánhúzás megfelelõ nyomatékkal Citroen C4, Picasso, C5, Jumpy III, 2006-2009 Vákuumszivattyú szelepének hibája Csökkent fékrásegítés Szelepcsere. Citroen C5 III (manuális kézifékkel) 2009. december - 2010. április Hiba a kézifékkarnál. A kézifék nem megfelelõ mûködése. Kicserélni a kézifékkart. Citroen C-Crosser ülésfûtés nélkül 2006. november -2008. január Nedvesség az ülésfûtés csatlakozójánál (nincs összecsatlakoztatva, az elsõ kárpitszõnyeg alatt található). Korrózió, rövidzárlat. Ellenorizni a csatlakozót, amennyiben szükséges áthelyezni és újra rögzíteni a csatlakozót. Ducati MTS 1.200 "Multistrada" Nincs megadva Hiba a motorvezérlõ szoftverében. Kuplung használatkor lefullad a motor. Szoftverfrissítés Jaguár XJ 2009. július 28. - 2010. november 3. Ablaktörlõ laza anyacsavarja. A karok aszinkron futása, a kar leesik Az anyát meghúzni megfelelõ nyomatékkal. Jeep Cherokee (KK) 2008 Nincs megadva. Nem muködik az elso ablaktörlo. Kicserélni az ablaktörlomotort. Lexus RX300, RX400H 2003. február -2005. május Hiányosan rögzített szõnyeg, illetve kárpit a vezetõ lábánál. Korlátozza a gázpedál mozgását. Kicserélni az elemeket. (A visszahívás folytatása 2006 nyarától.! Lexus IS 250 2007. augusztus - 2009. február Üzemanyag nyomásszabályozó nincs megfelelõen rögzítve. Utánhúzás megfelelõ nyomatékkal. Mazda 5 1,8, 2,0 2009. június 29. - 2010. április 28. Nedvesség az üzemanyagszivattyú kábelcsatlakozójánál Korrózió, rövidzárlat. Az üzemanyagszivattyú üzemképtelen lesz, a motor leáll. Ellenorizni a csatlakozót, adott esetben áthelyezni. Mitsubishi Outlander (CWO, ülésfutés nélkül) 2006. november -2008. január Nedvesség az ülésfûtés csatlakozójánál (nincs összecsatlakoztatva, az elsõ kárpitszõnyeg alatt található). Korrózió, rövidzárlat. Ellenorizni a csatlakozót, amennyiben szükséges áthelyezni és újra rögzíteni a csatlakozót. Mercedes-Benz M-osztály, AMG 1999-2002 "alkatrészhiba" a tempomatnál A tempomat túlfékezése nehéz, balesetveszély Kicserélni a tempomatot. Nissan Note, Juke 2010. november 8-9. Fékfolyadék és ásványolaj keveredeés a fékfolyadék tartályban Tömítõgyûrûk felhólyagosodnak, rossz fékerõ, hosszabb fékút. Fékrendszer felújítás. Nissan Primastar 2010. május 26. - augusztus 23. Nem megfelelõ préskötés a kézifék kötélfeszítõ végénél. Hatástalan kézifék. Ellenorizni, adott esetben cserélni a kötélfeszítõt. Opel Corsa D 2007-2009 Homérséklet-érzékeny muûanyag pedáltartó. Bekapcsolt lábtérfûtésnél deformálódik a tartó, a fékpedál mûködtetés után nem megy vissza kiinduló állapotába, fog a fék. Kicserélni a tartót, adott esetben kicserélni a fékbetéteket és a tárcsákat. Opel Astra, Insignia 2010. október Nincs megadva. Jobb elsõ ajtó elektromos ablakemelõ hibája Elleõrzés, adott esetben ablakemelõ csere Opel Insignia 2011-es modellév Kormánylégzsák nem kielégítõ rögzítése Leválhat légzsákkioldáskor. Kicserélni a légzsákmodult. Opel Vivano 2010. május-augusztus Nem megfelelõ préskötés a kézifék kötélfeszítõ végénél Hatástalan kézifék Ellenorizni, adott esetben kicserélni a kötélfeszítõt. Opel Corsa D 2011-es modellév Utasoldali légzsák eltérés a gyártásnál. Kioldáskor az utasoldali légzsák fedele leold a mûszerfalról Ellenorizni, adott esetben kicserélni a mûszerfalat. Peugeot Boxer (3,0 Dízel) jelenleg futó sorozat Gyengén meghúzott csavarok a motor és a váló között. A csavarok kilazulhatnak Utánhúzás megfelelõ nyomatékkal. Peugeot 307 II, 308, 407, 607, 807, Expert II 2006-2009 Vákuumszívattyú szelepének hibája. Csökkent fékrásegítés Szelepcsere. Peugeot 407 (manuális kézifékkel) 2009. december - 2008. január Hiba a kézifékkarnál. A kézifék nem kielégítõ mûködése Kicserélni a kézifékkart. Peugeot 4007 2006. november -2008. január Nedvesség az ülésfûtés csatlakozójánál (nincs összecsatlakoztatva, az elsõ kárpitszõnyeg alatt található). Korrózió, rövidzárlat. Ellenorizni a csatlakozót, amennyiben szükséges áthelyezni és újra rögzíteni a csatlakozót. Peugeot 5008 2009-2010 Hiányos tömítés a hátsó ajtóknál Vízbeszivárgás, rövidzárlat az ablakemelõ-motoroknál, beégés Nincs megadva. Renault Megane II RS 2004. április 14. - május 5. Öntési hiba a jobb elsõ kerékagytartónál. Repedés, törés Ellenorizni, adott esetben kicserélni a kerékagytartót. Renault Laguna III. 2,0 2010. február 26-tól Szoftverhiba a motorvezérlõben. "aerodinamikai paraméterek" kiszámítása csak tempomat bekapcsolásakor A megadott sebesség túllépése Új szoftver telepítése Renault Trafic II. 2010. május 19. - augusztus 23. Nem megfelelõ préskötés a kézifék kötélfeszítõ végénél. Hatástalan kézifék. Ellenorizni, adott esetben kicserélni a kötélfeszítõt. Saab 9-3 Cabriolet 2010-es modellév Bizonyos szituációkban a jobb elsõ ajtó nem ereszti el a pozícióját. Balesetnél nincs visszatartó funkció. Nincs megadva. Suzuki Gran Vitára (JT) 2,4 l-es benzinmotorral 2008-2010 (japán gyártás) Nem kielégíto muködés a hosszbordásszíj feszítojénél. A szíj leugorgat a szíjfeszítorol. Kicserélni a szíjfeszítot Fiat Ducato (3,0 Dízel) jelenleg futó sorozat Gyengén meghúzott csavarok a motor és a váló között. A csavarok kilazulhatnak Utánhúzás megfelelõ nyomatékkal. Fiat Panda 500 2009. szeptember - december Hiányzik a csoklós kormánytengely rögzítése Kicsúszhat a csuklós kormánytengely. Irányíthatatlanná válik a jármû Ellenõrizni, adott esetben cserélni a csuklós kormánytengelyt. Ford S-Max és a Galaxy (panoráma üvegtetõvel) 2007. nov.6. Az üvegtetõ nincs megfelelõen beragasztva. Az üvegtetõ leválhat a karosszériáról. Az üvegtetõ kicserélése. Ford Kuga 2008. január1. - december 31. Hiányos tömítés a fûtött szélvédõmosó-fúvókáknál. Korrózió, túlmelegedés, beégés a fúvókánál és a lemezen. Kicserélni a szélvédõmosó fúvókákat. Honda Jazz (japán gyártás) 2002-tõl 2008-ig Túl rövid kábelköteg a fénykapcsolóhoz. A csatlakozó kilágyul, ellenállás megnõ, áramkör megszakad, világítás kiesik. Hosszabb kábelt kell beépíteni. Honda CR-V dízelmotorral 2010. augusztus 11. - október 12. Repedés a tüzelõanyag-szivattyú tömítésénél. Tüzelõanyag szivárgás, tûzveszély. Ellenorizni a tüzelõanyag szivattyút, adott esetben cserélni. Think E-Mobil City nincs megadva A fékvezérlõ nem vízálló. Rövidzárlat nincs fékerõ rásegítés. Új fékvezetõ beépítése javított házzal vagy megduplázott tömítéssel. Yamaha Rollet XC 125 Cygnus RKSE411000342269...3516 közötti alvázszám Elektronikai hiba a mûszerpulton Az idõmérõ óra mindig visszaáll 1:00-ra, a mûszerfali kijelzõ komlettan nem mûködik. Beépíteni egy módosított mûszerfalat. " |
Bubó Doki | 15983 | 2012. november 23. 15:03 |
Tényleg nem piszkálódás, de: "7,4 millió autót hív vissza a Toyota egy kapcsoló hibája miatt, amely azonban komoly veszélyforrás is lehet. Ha valaki otthon próbálja javítani, megolvadhat, tüzet okozhat. " "Közel húszezer magyar Toyota-tulajdonost értesít a jövõ héten a hazai márkaképviselet arról, hogy autójukat mihamarabb vigyék be a legközelebbi szakszervizbe. A javítás ingyenes és körülbelül húszperces lesz, az akció ugyanakkor hónapokig is elhúzódhat. A szürkeimportban behozott kocsik tulajdonosainak jelentkezniük kell a szervizekben, ahol - valószínûleg - ingyen kijavítják az õ kocsijukat is. Az importõr szerint Magyarországon még nem okozott balesetet a beragadó gázpedál, ami miatt csak Európában 1,8 millió jármûvet hív vissza a világ legnagyobb autógyártója." És még van egy pár. De azért a Totoja egy jó autó, elismerem. |
qqriq64 | 15982 | 2012. november 23. 14:39 | Válasz erre: 15981 |
Persze, mindenki másra esküszik a tapasztalatai vagy hallott információk alapján. Egyes márkáknak valódi rajongótábora van (Alfa) vagy egyes országok autóinak(német). Amenyi jót tud mondani róla valahány ember ugyanannyi rosszat is ugyanannyian. Én mindenesetre fenntartásal kezelem azt hogy tudatosa alulméreteznek alkatrészeket vagy hogy meghatározott futásteljesítményre gyártják az autókat.Szerintem örülne minden gyártó ha Toyota tartósságú autókat tudna gyártani mert az egy dolog hogy megtart egy vevõkört de a szájról szájra terjedõ hírek sok vevõt tudnak toborozni. A Toyota pontosan így lett a világ legnagyobb autógyártója. |
Bubó Doki | 15981 | 2012. november 23. 13:14 |
Igen, nekem is Peugeot van, már öt éves, negyvenvalahány ezer km, még egy csavart sem kellett rajta meghúzni, semmi javítás, semmi hiba. Kellemesen csalódtam benne.....
|
TattooedAngel | 15980 | 2012. november 23. 11:53 | Válasz erre: 15979 |
A Peugeot-ról viszont kimondottan jó tapasztalatokat hallok az ismerõsi körbõl.
|
qqriq64 | 15979 | 2012. november 23. 08:52 | Válasz erre: 15978 |
Ne forszírozzuk a franciákat.Egy fokkal jobbak mint az olaszok és egy fokkal szarabbak mint a németek. A Nissan jelentõse szarabb lett mióta francia csatlós lett. A franciáknak nincs szükségük kínai alkatrészekre azt a minõséget önerõbõl is tudják hozni. A Mitsubishi Carisma is a francia alkatrészektõl szar. |
TattooedAngel | 15978 | 2012. november 23. 00:11 | Válasz erre: 15975 |
A francia autók sem rosszak. Manapság talán az egyetlenek, amikben nincsen kínai alkatrész... Leszámítva mondjuk a Nissan-Renault termékeket.
|
qqriq64 | 15977 | 2012. november 22. 22:39 | Válasz erre: 15974 |
Elõbb vennék Koreai autót mint például németet.
|
qqriq64 | 15976 | 2012. november 22. 22:37 | Válasz erre: 15974 |
Én ha Europai autót vennék csak egy márka és model jöhetne szóba. VOLVO S80 D5. Esetleg V70 D5. |
qqriq64 | 15975 | 2012. november 22. 22:35 | Válasz erre: 15973 |
Mi is a harmadik tétel? :))))))))))) Japán autót kell venni. A 10éves Nissan Primerámat három heti béremnek megfelelõ összegbõl vettem. Sokat nem fogok rákölteni az biztos mert akkor megy a levesbe és jön a következõ. |
desiderus | 15974 | 2012. november 22. 22:34 | Válasz erre: 15972 |
Volt szerencsém X5-ös bömössel közlekedni és nem egyszer....õszintén szólva ritka gagyi az autó...havi rendszerességgel jönnek a bajai. Szerencsére nem az enyém.... |
desiderus | 15973 | 2012. november 22. 22:21 | Válasz erre: 15972 |
Akkor ezt olvasd el....Mercedes és nem az olcsó fajtából... http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2tulaj1/ |
qqriq64 | 15972 | 2012. november 22. 22:13 | Válasz erre: 15971 |
Ok rendben van a Ford és a Fiat azért tart ott ahol tart. A túlélésért küzdenek. |
desiderus | 15971 | 2012. november 22. 22:04 | Válasz erre: 15970 |
Akkor most tõlem hallasz elõször az olasz autók dicséretérõl...jelenleg a negyedik Fiatot nyúzom gond és baj nélkül... De nem errõl beszélek. A Ford kimondta az új Mondeo bemutatásakor, hogy 200 ezer km-t tud...az olaszok kimondták, hogy a Multijet motorok 150 ezer km-t bírnak... No nem azért mert olyan xarok...hanem az agyonautomatizált gépsorokon százezerszám fosott árucikkeknek vevõt kell találni.... |
qqriq64 | 15970 | 2012. november 22. 21:52 | Válasz erre: 15967 |
Nekem kétségeim vannak hogy az a chip létezett e valójában. Ha egy autógyártó elveszíti a termékei megbizhatóságának hitelét az becsukhatja a boltot. A világon senki nem gyárt olyan jellegtelen semmitmodó formatervû autókat mint a Toyota mégis a megbizhatóságával jutott a csúcsra. Az olasz autókról mindent hallottam már de hogy megbízhatóak lennének azt nem. Halódnak is rendesen. Mint ahgy az Opel is. Egyébként az egyik legtipikusabb termék amire ráillik a tervezett elavulás az az autó. Minden új model tervezetten avultatja el a régit. |
desiderus | 15969 | 2012. november 22. 21:46 | Válasz erre: 15968 |
Sovány vigasz nekünk... http://www.origo.hu/gazdasag/20121122-matolcsy-gyorgy-utolso-elotti-a-financial-times-penzugyminisztereket-rangsorolo-listajan.html |
TomRed | 15968 | 2012. november 22. 21:42 |
Melyik országról írták ezt a cikket? "Nemcsak ez volt azonban a baj, hanem a kormány kiszámíthatatlan politikája, unortodox válságkezelési módszere is: az, hogy igen óvatos lépésekkel kérte a nemzetközi szervezetek segítségét, és közben kelet felé kacsingatott. Az Európai Unióban egyedüliként kommunista vezetésû kabinet ugyanis az elmúlt hónapokban felváltva kacsintgatott kelet és nyugat felé, hol Moszkvától, hol a Washington-Brüsszel-Frankfurt hármastól várt segítséget." "Az osztályzatrontáshoz fûzött elemzésében a Fitch kiemelte, hogy a ...i gazdaság tavaly nyáron nem egészen két év alatt másodszor süllyedt recesszióba, és a visszaesés az idén a vártnál is nagyobb ütemben tovább gyorsult." http://index.hu/gazdasag/2012/11/21/melyre_sullyedt_az_unortodox_sziget/ |
desiderus | 15967 | 2012. november 22. 21:37 | Válasz erre: 15966 |
Ez nem egészen így van. Sok autógyártó bizonyos alkatrészeket alulméretez és ezzel elõkészíti sokszázezres javítást, ha nem cseréled le idõben...az autót... A cikkben volt példa egyébként a nyomtató tönkremenetelét kiváltó chip-rõl is... |
qqriq64 | 15966 | 2012. november 22. 21:21 | Válasz erre: 15965 |
Ezt a filmet sokan félreértik. Pedig benne van a magyarázat. Tervezett elavulásról van benne szó és nem tervezet tönkremenésrõl. Elmondják a filmben a lényeget. Olyan tartós fogyasztási cikket kell gyártani hogy vágyjál rá és a régit lecseréld és itt a lényeg SZABAD AKARATODBÓL. Miért kellene gy Samsung Galaxy-nak húsz évig mûködni mikor alig várod hogy lecserélhesd a legújabb modellre. Ezt hívják tervezett elavulásnak. |
desiderus | 15965 | 2012. november 22. 21:06 |
Így raboljuk le a Föld nyersanyagkincseit és a fogyasztók pénztárcáját... Elõre a minél nagyobb profitért.... http://www.origo.hu/itthon/20121117-miert-megy-tonkre-minden-olyan-gyorsan-vane-tervezett-elavulas.html |
klimas | 15964 | 2012. november 22. 16:32 | Válasz erre: 15963 |
Nem fejezted be a mondatot........ minek Neked gyógyszertár? Kell az nekem vagy a haveromnak..... Erre a hab az új, kisajátításról szóló törvény egyes rendelkezései |
klimas | 15964 | 2012. november 22. 16:32 | Válasz erre: 15963 |
Nem fejezted be a mondatot........ minek Neked gyógyszertár? Kell az nekem vagy a haveromnak..... Erre a hab az új, kisajátításról szóló törvény egyes rendelkezései |
qqriq64 | 15963 | 2012. november 22. 12:41 | Válasz erre: 15962 |
Igy van. Az orbán kormány tipikus neokommunista politikát folytat. A hívõi detto vérkommunisták csak nem tudnak róla. Csak egy ortodox komcsi kérdezheti meg hogy minek Neked egy gyógyszertár. :))))))))))))))) |
Taro | 15962 | 2012. november 22. 12:32 | Válasz erre: 15960 |
Chile valóban jó példa, de én inkább classictól vártam! :-)))) Pontosan azért, ahogyan sikeres lett Chile. Pontosan a fordítottját tette annak, mint amit az Orbán kormány csinál. Orbán államosít, Chile viszont privatizált és a vállalkozásokat segítette. |
Taro | 15961 | 2012. november 22. 12:29 | Válasz erre: 15906 |
Csak eszembe jutott: Milyen szakember gárdával bír az a FIDESZ, melynek eddig az összes elfogadott éves klt-t 642-szer kellett módosítani (pl. a 2011-est 2 hét leforgása alatt, mert 250 milliárddal elszámolták?!). Milyen szakembergárdája van annak a FIDESZ-nek, mely olyan Alaptörvényt alkot, amit hetente többször is módosítani kell?! A többi törvény esetében ennél sokkal rosszabb a helyzet. :-(( Olyan színvonalú a jogalkotási munka, hogy egy elsõ éves jogász hallgatót simán kivágnának a vizsgáról, ha ilyen böszmeségeket csinál. Tehát a szakértelem szerintem nincs jelen a FIDESZ-nél (sem). akkor kire? Olvasd el a linkelt cikket. |
qqriq64 | 15960 | 2012. november 22. 12:28 | Válasz erre: 15959 |
Chile? "1973 után Pinochet gyors gazdasági reformokat indított be az országban. Az új gazdaságpolitika kidolgozására érkeztek az országba az ún. "Chicago-fiúk" (a monetarista Milton Friedman elképzeléseinek követõi, a Chicago-i Egyetemen végzett közgazdászok). Az õ támogatásukkal Pinochet uralmának korai évei alatt Chile gazdasága komoly változásokon esett át. Allende korábbi gazdaságpolitikája ugyanis azon alapult, hogy a fontos nagyvállalatokat állami kézben kell tartani, így például az USA birtokában lévõ rézbányákat is. Az államosításokra az Egyesült Államok akkor a gazdasági segély leállításával válaszolt. A réz világpiaci ára is zuhanni kezdett, így az ország gazdasági káoszba került. Ekkor sokan láthatták fontosnak, hogy a katonák átvegyék a hatalmat, és véget vessenek ennek a káosznak. Pinochet ugyanis egy nyitottabb és szabadabb piacot ígért: "Chile a proletárok országa helyett a vállalkozók országa lesz". [1] Pinochet kemény kézzel kormányzott, elsõként a baloldali ellenzéket zúzva szét. Az elsõ pár napban több mint ötezer embert öltek meg, illetve a következõ három év során százharmincezer embert tartóztattak le. A terrortól félve több ezer chilei hagyta el az országot és menekült külföldre. [1] " |
Taro | 15959 | 2012. november 22. 12:16 | Válasz erre: 15957 |
Ausztria, Svájc, Németország, Franciaország, Svédország, Norvégia, Lichtenstein, Dánia, stb. Talán elég lesz. Igen, kétségtelen tény, hogy Németország gazdasága komoly fejlõdésnek indult Adolf alatt, azonban ez ma már nem járható út (remélem), mert egyrészt a jogrendszer nem teszi lehetõvé (nem csak az ország törvényei, hanem a nemzetközi egyezmények sem, melyekben részt veszünk), másrészt nincs olyan gazdag etnikai csoport, melynek a kifosztásával a többi része finanszírozható lenne a társadalomnak. Tehát várom a diktatúrák felsorolását, ahol gazdasági növekedés és jólét következett a diktatúrából. |
qqriq64 | 15958 | 2012. november 22. 12:04 | Válasz erre: 15955 |
Ezzel egyetértek. Az egész albérlõsdi történetnek több buktatója van. Elõször is az hogy zsebbõl zsebbe megy a lóvé elismervény nélkül. A tulaj bármikor mondhatja hogy nem fizették ki a bérlõ állíthatja az ellenkezõjét. Az állam álláspontja az hogy miért is kéne felgyorsítani az eljárást hiszen zsebszerzõdések után senki sem fizet az államkasszába semmit. Eltitkolják a bevételt és ha gáz van akkor az állam gyorsan és hatékonyan lépjen fel? A bérbeadó meg azt mondja az államnak hogy anyádról húzzál le még egy bõrt elég adót fizetek egyébként is nem elég? Mindkét álláspont elfigadható. |
classic | 15957 | 2012. november 22. 11:58 | Válasz erre: 15954 |
Abban a pillanatban felsorolom (ha tudom) amikor te a demokratikus jóllét országait felsorolod de ne feledd felsõ tízezer mindenhol van õket nem ér...csak az átlag. Egyébként ha jól tudom azokban a lila ködös idõkben igen is elindult felfelé a német gazdaság ergó a jóllét is....nem véletlenül (pont a gazdaságpolitikája okán) lett 1934-ben egy "jelentéktelen" (talán a Times magazin) szerint az év embere az adolf...ha tudták volna mi lesz az ára?..... |
klimas | 15956 | 2012. november 22. 10:21 |
Kezd valami derengeni legalább is nekem: http://velemenyvezer.blog.hu/2012/11/22/orult_unortodoxia_orban_igy_nyerne_2014-ben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_22&utm_campaign=index
|
Taro | 15955 | 2012. november 22. 09:42 | Válasz erre: 15951 |
A bérbeadónak van jogi lehetõsége, csak az idõben elhúzódik. Ezért van gond. pár éve egy fószer... 93 óta megváltozott a törvény. Már nincs jóhiszemû. jogcím nélküli, sem rosszhiszemû, jogcím nélküli. Ha nincs bejelentve az adott ingatlanba, akkor a rendõr is kiteszi. A probléma kizárólag abból van, ahol be van jelentve a bérlõ (amihez ugye hozzájárul a tulajdonos). |
Taro | 15954 | 2012. november 22. 09:05 | Válasz erre: 15933 |
Sorold már fel légy szíves, hogy melyik diktatúra volt képes a tömegek életszínvonalának emelésére? Szerintem te is olvasd el azt a cikket. |
tsanyi | 15953 | 2012. november 22. 08:47 |
Ebbõl talán az alábbi idézet a lényeg...mindenki ezt várta a vezértõl amikor rászavazott, hogy jobban érvényesítse az érdekeinket az eu-ban vagy akárhol....csak a megvalósítás nem lett túl sikeres: http://sorkoz.blog.hu/2012/11/21/forradalom_helyett_381?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_22&utm_campaign=index "Tudom, hogy a te fõnököd is hülye, de amíg õ a fõnököd, addig ezt nem érdemes a homlokodra írni, és pofán vágni is csak azután ajánlatos, miután találtál másik állást." |
tsanyi | 15952 | 2012. november 22. 08:41 | Válasz erre: 15950 |
Még visszatérve ehhez....az elitizmus sem ördögtõl való dolog, támogatandó, hogy legyen egy elit akik akár jobban is élnek a népnél....,de amikor elfelejtik, hogy honnan származnak és csak magukba fordulva úgy akarnak igazgatni egy népet, hogy nem törõdnek annak megélhetésével, vágyaival akkor az már nem jó és a nép elõbb-utóbb haragudni fog.....ez ment évezredekig, de a világ nyitottabb lett és az információ könnyebben eljut bárhová.....nyugaton mükszik ez egyenlõre elfogadható módon....az ottani elit próbál a népért is tenni valamit nem csak a maga kedvére....
|