5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 15951 2012. november 22. 08:32   Válasz erre: 15949
Ez így van.....és jogos is.....,de az nem, hogy a bérbeadónak semmilyen lehetõsége nincs jogosan kitenni a nem fizetõ lakásrombolókat....nálunk nem a lassúsággal van baj hanem azzal, hogy még védik is az ilyet.....pár éve egy fószer balatoni nyaralóját foglalták el télen és többé nem lehetett kitenni õket csak akkor ha legalább egy ugyanolyan komfortfokozatú lakást biztosít nekik......

tsanyi 15950 2012. november 22. 08:29   Válasz erre: 15948
Ez csak megerõsít abban a hitemben, hogy a most és a múltbéli értelmiségnek nevezett réteg egy semmirevaló elvtelen nyomorultak gyülekezete.....ugye aki hitelt vett fel, rossz munkahelyen dolgozik annak az õket bírálók azt mondják, hogy nem szorítottak a fejükhöz fegyvert, minek csinálták?....na hát ezeknek sem, mindenkinek állt a zászló, hogy lehet tisztességesen egyszeri dolgozóként is élni és akkor nem kell megalkudni senkivel...ehelyett besúgóként(hiába nem írja ezt, de a gyakorlat ez volt, ennyit kötelezõ volt még ha nem is vérkomolyan, de valamennyit jelenteni kellett mindenkinek valahol) élvezték a jobb életkörülményeket ahogy írja a blog a többiek kárára.....,de azért kicsit elmegy ezzel kissé a komcsizás irányába némi igazság elhallgatással......mivel abban az idõben a nagyon szegény-mûveletlen ember gyerekének is volt lehetõsége fõiskolára, egyetemre jutni és ott már maga dönthetett arról, hogy beáll az értelmiség megalkuvásába vagy nem......ilyen se elõtte se utána nem volt-lesz....mindig csak a gazdagoknak(kevés kivétellel) volt lehetõsége tanulni, vezetõ szerepre szert tenni....akiknek ma diplomája van azoknak nagy része abban az idõben szerezte és vajon kik vo9ltak a szülei?...mindenkinek gazdagok?......tehát elvenni azt az információt az olvasóktól(márpadig akik olvassák azok nem biztos, hogy éltek abban az idõkben) hamisítás....mint ahogy történik ez minden hatalom vagy azt megszerezni vágyó társulat-ember részérõl....vagy teljesen tényszerûen írunk valamirõl vagy akár csak egy ferdítés is hiteltelenné teszi az írásunkat......tehát akik mi korunkbeliek olvassák ezt azoknak már az elsõ mondatoknál kérdésessé válik az igaza az írásnak.....nekem mindkét szülõm tanárként élt és a háború után lehettek azok....elõtte szegényként esélyük sem lehetett volna(talán anyámnak igen, alsó középosztály) fõiskolára-egyetemre járni...., hogy ez milyen megalkuvással járt nem tudom, de tanárként talán nem kellett annyira gerincet törni.....viszont a rendszerben sokak hiedelmével szemben a többség hitt mert az elõzõ jobboldali kormányok és a háborúba bevitel na meg az azóta sikeresen megszépített, de valójában a többség számára borzasztó életkörülmények biza igencsak az egyenlõséget hirdetõ komcsik táborába vitték a népet....az, hogy ez nem valósult meg egy dolog, de a lehetõsége több lett az átlagembernek mint elõtte....na meg mint most....

Taro 15949 2012. november 22. 08:08   Válasz erre: 15947
Bõdületes tévedésben vagytok. Az inkriminált történet jól mutatja, hogy mivel van a gond, csak nem gondoljátok végig.
Egyrészt, ha én kiveszek egy lakást, akkor az a családom szûk intim tere.
Természetesen kulcsom is csak nekem lehet a lakáshoz. Mivel én világ életemben bérelt házban laktam, én látom a másik oldalt is.
Látom amikor ûzekedek az asszonnyal és közben bejelentés, kopogás, minden nélkül jön a fõbérlõ a saját kulcsával és meg van sértõdve, mikor szóváteszem, hogy akkor jöhet be, amikor én arra engedélyt adok (mert ez az otthonom). Aztán pl. az én PC-men, papírjaim között elég sokszor van fontos, nem egy esetben titkos dokumentum.

Szóval nem ennyire egyszerû ez a történet.

A szabályzás jó. Kell az albérlõ védelme és kellene az egyértelmû szabályrendszer is, hogy mely félnek mik a jogai, kötelességei.

A linkelt probléma egyébként egyedül az igazságszolgáltatás lassúsága.
Míg nyugat-Európában hatékony és gyors az igazságszolgáltatás (ilyen esetben kb. 10 nap alatt jogerõs végzés van, majd további 10 napon belül megtörténik a kilakoltatás is) addig Magyarországon kb. 1/2-, 1 év, mire eljutsz a jogerõs döntésig és további 1 év, mire kilakoltathatod.

Taro 15948 2012. november 22. 07:58   Válasz erre: 15946
Olvasd el végig. Tudom, hogy hosszú, de fontos.

tsanyi 15947 2012. november 22. 07:27   Válasz erre: 15935
Azt tilos ugyanis az életkörülményeit nem ronthatod le semmivel....az is büntetendõ.....nagyon rossz az erre vonatkozó törvény ami végülis érthetõ okból született olyanra amilyenre még a szoci elején......ugye megvan még az a kép, hogy a Horthy rendszerben kilakoltatások érték a munkásokat vagy bárkit aki nem fizetett.....és az elsõ szoci kormány ezt a képet akarta megszüntetni, hogy márpedig a szociban ilyen nem történhet és hozták ezeket a rendeleteket amik a bérlõt, de még a jogtalanul beköltözõt is ennyire védik a kulák bérbeadóval szemben....

tsanyi 15946 2012. november 22. 07:24   Válasz erre: 15943
Az a gond, hogy bár sokan olvastuk viszont tenni ellene nem tudunk-akarunk....ennek okának talán a korrupció mélységi beivódását látom bennünk nevezetesen ma is a legkisebb szinten is az számít sikeresnek, ügyesnek aki mindent el tud intézni fû alatt....tehát akár egy engedély kérésnél akár csak munkahely szerzésnél még mindig többet számít az ismeretség mint más....és ezért bocsájtjuk meg azt, hogy a fejünk felett a "nagyok" is ezt csinálják.....ezért mükszik a balkán, ázsia és a többi hasonló rendszer, régebben egy ukrajnában élõ motoros társunk dicsekedett azzal, hogy ott pár hrivnyáért gyakorlatilag bármit bárhol el lehet intézni és ez jó.....azért nálunk talán fordulhat a dolog ha már a többségnek nem lesz elérhetõ ez a szisztéma akkor már számon is kérhetik ezt a vezetõinktõl is......,de a fene tudja....

tsanyi 15945 2012. november 22. 07:17   Válasz erre: 15933
Itt most arról beszéltem, hogy nekem mik az okaim, de természetesen igazad van....a pénz a lényeg elsõ körben, de akkor emlékezzünk a szocira, igaz vártuk a nyugati jólétet, de azért nem elhanyagolható szempont volt a szabadság sem....és arra blazíroz a vezér is amit mondasz, hogy az anyagi jólét jobban érdekli az embereket mint a szabadságuk, de ezt is furcsán teszi....ugye szanaszét adóztat minket(nem a multikat mert azt is mi fizetjük!), hogy megkapja a kohéziós pénzeket mivel tudja, hogy anélkül gyakorlatilag összeomlik az ország(már õk sem mondják, hogy nem így van, kell a gyirmótosítók pénze) és azt már õ sem élné túl politikai értelemben mert elzavarnák bármilyen módon mindegy mit szórakozik a választási törvénnyel.....viszont ennek ellenére mármint, hogy tudja, hogy a népet a pénztárcája érdekli a többséget, a kisfizetésûeket még szegényebbé teszi.......persze ezt is tudja és ennek ellensúlyozására akarja távoltartani a szegényebb, nehezebben mozduló, de nagy számú tömeget az urnáktól.......és akkor ha már továbbra is bértrollnak tartasz akkor hadd tegyek én is így, ezt a hsz-em is küld be gyorsan a pártba, hogy választ tudjanak rá írni...:))))....az enyémekre viszonylag könnyû mivel nem vagyok túlmûvelt és nagyon tanult, de azért a lényeg talán megvan.....na meg, hogy én általában a szegényebbekkel találkozom nem a jóljárt réteggel akik számban amúgy sincsenek sokan, elég belterjes társulat, de nekik van még lé netre, a szegényeknek nincs....

matador 15944 2012. november 22. 07:13   Válasz erre: 15941
ez ittentente tényleg elgondolkodtató, még sokszor elfogom olvasni , hogy "mélységét is felfogjam".

Taro 15943 2012. november 22. 00:09   Válasz erre: 15941
Bár egy ideje pofázom ezt, de ilyen szépen felépítve, logikusan leírva zseniális!
Szerintem nem "érdemes" hanem kötelezõ az elejétõl a végéig elolvasni minden olyan embernek, aki pl. itt olvasgat.

qqriq64 15942 2012. november 21. 22:32   Válasz erre: 15937
Még annyit ehhez a témához hogy én is adtam ki lakást Pesten.
Mivel egy büdös rasszista vagyok igy elõfordult hogy egy cigány családnak is kiadtam. 300ezer minusszal szabadultam tõlük. Soha többet a fajtájukból.

klimas 15941 2012. november 21. 22:17  
Talán érdemes elolvasni : http://www.kibulizottorszag.net/

Gixef 15940 2012. november 21. 22:07   Válasz erre: 15939
Már spanolod magad?????Ráérsz majd januártól!!

desiderus 15939 2012. november 21. 22:05  
Azon elmélkedem, hogy a szolgáltatókra kivetett közmûadót, amely 100 Ft helyett végül 125 Ft lett megkezdett méterenként, vajon nem fogják áthárítani a fogyasztókra ?
Dehogynem.
Úgyhogy jövõre fasza víz, gáz és áramdíj emelésnek örülhetünk.
Nem megszorítunk, mi nem.....

qqriq64 15938 2012. november 21. 21:10   Válasz erre: 15936
:)))))))))))))))))))

qqriq64 15937 2012. november 21. 21:10   Válasz erre: 15917
Na szóval...
Nyugaton másképp van.
Ha valaki lakást akar kiadni és biztosra megy akkor ügynökségen keresztül adja ki.
Ott referenciákat kérnek az elõzõ fõbérlõdtõl hogy milyen lakó voltál mennyire fizettél megbízhatóan stb...
Aztán referenciát kérnek a munkahelyedrõl.
Aztán elkérik a bankszámlakivonataidat. Meg kérnek minimum két havi kaucuót. Ha mindez megvan még akor sem biztos hogy megkapod a lakást.
Mi is átestünk rajta nem kaptuk meg pedig minden jó volt.
Ha nem ügynökségen keresztül bérelsz akkor is megnézik hogy ki vagy mi vagy.
Munkahely nélkül vagy gyerekkel nem szivesen adnak ki lakást itt sem.
Nem tudom hogy a nemfizetõket milyen módszerekkel teszik ki de itt mivel a lakásbérlés az általános ezt a referenciákkal próbálják kiszûrni.
Ha rendes vagy szívesen adnak referenciát és azal könnyebben találsz másik lakást.
A szobabérléshez viszont szinte sem kell.

lecso 15936 2012. november 21. 20:18   Válasz erre: 15906
Ez a "nincs szakemberük" szöveg mindig nagyon tetszett.

Az elmúlt 22 évben minden kormánynak volt szakembere rogyásig.

Kösszépen.

klimas 15935 2012. november 21. 19:50   Válasz erre: 15925
Mi van akkor, ha egyszerûen kikapcsoltatok minden közüzemet ?????

classic 15934 2012. november 21. 19:48   Válasz erre: 15908
".azért mondom, hogy a hívek felelõssége most már mert egyedül õk szólalhatnak fel saját vezetõik ellen,"
Ne már Sanyi....te is bármikor felszólalhatsz....itt is folyamatosan azt teszed. Egyébként meg menj el szavazni és szavazz "bárkire", ne gondolkodj semmit a dolgon csak ha megint nem találod a pénzed vagy a demokráciád akkor nyugodtan írd ide a mea culpádat hisz te is szavazol nem? (mondjuk bárkire...Sanyi Sanyi ej ej:)). Tudod mint megannyian, és még csak nem is a szavazáson pl, hanem a jó magyar szinte bármin tud nem gondolkodni.

classic 15933 2012. november 21. 19:25   Válasz erre: 15908
Megint csak nem nem Sanyi....ugyanis a magyar szavazót 110%-ban a gazdasági okok vezetik a váltásra szavazáskor nem pedig az itteni nép számára soha meg nem tapasztalt, szvárványos demokrácia.
Természetesen ilyenkor a médiumok, vagy pl az ilyen fórumok sugallatára (hisz ez a cél nem Sanyi?) és leginkább a saját f...sága miatti anyagi ellehetetlenülésre válaszol a "dolgozó" a fülkében.
Ne feledd, hogy az itt sokat emlegetett adolf hatalomra jutásakor is anyagi ígéretekkel (elsõsorban, másodsorban a megalázott német nép nemzeti büszkeségére apellálva) állította a maga oldalára tömegeket, nem pedig egy bonyolult demokratikus berendezkedés hosszú fáradságos munkájának az ígéretével.
Nem is értem, hogy mitt keresett a nyilvánvalóan milliomos és mûvelt Thyssen, a H. Ford (igen igen a demokratikus USA-ból) vagy pl az a zongorakészítõ család a rajongó táborában (egyébként dehogynem)
Tehát a konklúzió...elõbb a gazdasági bajokat kell rendbehozni, hogy az oly népszerû esz esz-nek ne kelljen "dolgoznia" és aztán lehet megtanítani a sokaságot a demokráciára. Mert bizony Sanyikám nagyon keveseknek való ez a délibábos intézmény rendszer....

matador 15932 2012. november 21. 18:43   Válasz erre: 15929
na látod nem kell mindenkit egy kalap alá venni, én is sok becsületes "kokkeróval" melóztam együtt, egy a lényeg melózzon és becsülje meg magát! Ilyen embereket tisztelni kell!Akkor nincs cigány, roma és egyéb kérdés.

kispeti 15931 2012. november 21. 18:42   Válasz erre: 15930
Ott a pont !!!!!!!!!!!!!!

matador 15930 2012. november 21. 18:41   Válasz erre: 15927
ne mán azt használták ki hogy megbízott bennük, és kintrõl amikor beindult a biznisze már nem szabadult olyan könnyen, de persze Õ is hibás volt , mert mi francnak várt ennyit.

kispeti 15929 2012. november 21. 18:41   Válasz erre: 15928
:-))))
Egyenlõre nagyon normálisak, több, mint két éve és eddig minden rendben van ! Kamionos Ausztriában és nem az idén barnult, de a végtelenségig korrekt .

tsanyi 15928 2012. november 21. 18:37   Válasz erre: 15926
Vazze...nehogy felszívd magad, odamenj és szétverd a pofájukat...utána magyarázkodhatnál, hogy a motoros fúrumon valami barom azt mondta nem akarnak kiköltözni és ezt akarod megelõzni....:)))))

kispeti 15927 2012. november 21. 18:35   Válasz erre: 15925
Azt gondolom, hogy a szomszédod egy balfasz ! Nem a törvény érdekel, mert az egy kalap szart ér! Majd én megoldom, ha gond van !

kispeti 15926 2012. november 21. 18:32   Válasz erre: 15924
Nincs ezeknek ennyi vér a pucájukban !

matador 15925 2012. november 21. 18:31   Válasz erre: 15916
nagyon nem vagy otthon a törvényekben KP!!! a szomszédom még most is szívja , hogy kiadta a lakását albérlõknek míg külföldön volt ! / hónapig okés volt minden aztán 3 évig nem perkált semmit , gázóra , villanyóra le , közös költség 1,5 milla lett, aztán egyszer csak eltüntek se szó se beszéd, a lakásban még parkettát sem hagytak, villanyboyler , csaptelep , konnektor semmi csak a puszta falak, és az összetört szaniterek. Szerzõdés közjegyzõ ügyvéd minden volt és még is kiderült hamis személyi hamis adatok voltak.,

tsanyi 15924 2012. november 21. 18:28   Válasz erre: 15923
Elhiszem....a buktatója csak az, hogy onnantól a párod el fog tartani egy babnagykereskedõt..:(

kispeti 15923 2012. november 21. 18:27   Válasz erre: 15922
Sanya, hidd el, akkor szart utoljára !!!!!!!!!!!!

tsanyi 15922 2012. november 21. 18:24   Válasz erre: 15921
Ha ez a terve akkor nem, hogy lecseréli a zárat hanem tele rakja biztonsági zárral, esetleg mnagát az ajtót is cseréli....persze ez azért ritka.....,de manapság már semmit nem lehet tudni...:(

kispeti 15921 2012. november 21. 18:06   Válasz erre: 15920
Bocs, de olyan nincs, hogy nincs kulcsom a saját házamhoz !!!!!!!!!!!!!!!!!

tsanyi 15920 2012. november 21. 18:05   Válasz erre: 15919
Hát, azért idõ míg betöröd az ajtót és megtalálod a házban...addig neki elég egy teló és mivel az erõszakra harapnak a rendõrök ott lennének mielõtt megtalálnád...:)

kispeti 15919 2012. november 21. 17:55   Válasz erre: 15918
Nem a testsúly számít, hanem a fellépés !

tsanyi 15918 2012. november 21. 17:51   Válasz erre: 15916
Még a legnyiszlettebbet sem ha rendõrt hív......

tsanyi 15917 2012. november 21. 17:50   Válasz erre: 15915
Ja-ja..karatéjos volt a fószer és bízott magában meg a törvényben.....faterék 30 évid nem tudtak kirakni egy bérlõt....állandó pereskedés és a 90-es évek végén is 1000ft alatti bérleti díj bíróság által meghatározva......nem tudom nyugaton, hogy van, de gondolom nem így....

kispeti 15916 2012. november 21. 17:48   Válasz erre: 15915
Nekem is ki van adva a házam, de szeretném látni azt az albérlõt, akit nem tudok kitenni !

klimas 15915 2012. november 21. 17:43   Válasz erre: 15912
Persze! Ez is egy megoldás ,sajnos manapság kishazánkban! De ha így jársz el, lásd a példát, a végén mész befele a tezsvírekhez...
Nem a saját tulajdonodba!!!

Bubó Doki 15914 2012. november 21. 17:42  
15912

klimas 15913 2012. november 21. 17:42   Válasz erre: 15911
Basszus! Ha bérelek egy autót, gondolom jó párhuzam a lakással, amikor lejár a bérleti idõ vagy nem teszek eleget a bérleti szerzõdésben foglaltaknak, kutya kötelességem visszaadni a gépet ! Neeeem???
Ellenkezõ esetben simán jön a nínós autó.....

Bubó Doki 15912 2012. november 21. 17:41   Válasz erre: 15910
El kell hívni pár szakembert a nyóckerbõl, egy negyed óra alatt elintézik a dolgot, és az albérlõ a végén könyörögni fog, hogy kifizethesse a díjakat.....

tsanyi 15911 2012. november 21. 17:28   Válasz erre: 15910
Ezért nem mer senki beruházni bérházba nálunk.....pedig igény lenne olcsó bérlakásra(drágára is)......,de mivel nem lehet kitenni a bérlõt így értelmetlen lenne ebbe pénzt ölni...

klimas 15910 2012. november 21. 17:16  
Erre ne tudok olyan szavakat, ami belefér a jó ízlés körébe:
http://fn.hir24.hu/itthon/2012/11/21/kitettek-az-alberlok-a-sajat-lakasabol/

Spapa 15909 2012. november 21. 15:20   Válasz erre: 15908
Így van! Egyetértek. :-(

tsanyi 15908 2012. november 21. 14:40   Válasz erre: 15906
Jelenleg bárkire aki nem akar diktatúrát.....ugyanis a gazdasági bajokat ki lehet bekkelni, el lehet viselni.....,de a diktatúra jellemzõje, hogy leválthatatlan.....és elõbb-utóbb a hívõkre is sor kerül és ha megunják a vezért akkor mit csinálnak?.....épp azért nem folyt eddig vér az elõzõek alatt sem mert leválthatóak voltak ahogy történt is, de ha ez nem így lett volna hanem a fletó vezette volna be a vezér által bevezetett választási törvényt akkor mi lett volna?...békésen tûrte volna a hívõ sereg, hogy a fletó diktátor lett?......azért mondom, hogy a hívek felelõssége most már mert egyedül õk szólalhatnak fel saját vezetõik ellen, persze ha azt akarják amit õ akkor az is egy válasz...

qqriq64 15907 2012. november 21. 12:43   Válasz erre: 15906
Miért kéne lenni választási kényszernek?
Olyan nincs hogy senki sem szavaz senkire?

classic 15906 2012. november 21. 10:59   Válasz erre: 15904
Rendben tsanyi...állítsuk meg. Mi hívõk (?).
De mond, melyik alibi pártra szavazzunk helyettük? Lmp? ugyan már nincs szakemberük. Rájuk omlana a valóság. Jobbik? Ugyan már. Õk testesítik meg azt a vádat miszerint a szavazót a bosszú vezeti. Ja és szintén nincs szakemberük. Mszp? Mondjuk õk nem alibi. Nekik lenne szakemberük csakhogy azok már "bizonyítottak". Kétszer is.
Tehát Sanyika? Mi legyen? Te jössz és követünk. Vagy így már nem vagy "rendszerváltó" demokrata?

tsanyi 15905 2012. november 21. 09:51  
Ez milyen igaz:
"Az öregember mindent hisz, a középkorú mindenben kételkedik,
a fiatal mindent tud.

Az ember képes hinni a lehetetlenben, de nem képes hinni a valószínûtlenben.

Forrás: Oscar Wilde "

tsanyi 15904 2012. november 21. 09:12   Válasz erre: 15901
Na igen, és ez az amit nem nagyon lehet érteni a vezérnél(illetve mégis mert csak simán a hívei megvezetésére játszik ami eddig be is jött), hogy szabadságharcol veszettül miközben minket jól megsarcol azért, hogy megkapja attól aki ellen harcol annak a pénzét.....a kettõs beszéd mestere lett amit esznek is rendesen a hívek.....nem gyõzöm mondani, hogy ami most történik az már nagyrészt az õ felelõsségük.....jelenleg csak õk állíthatnák meg....

Taro 15903 2012. november 21. 08:51   Válasz erre: 15902
Én meg azt gondolom, hogy 0,5-0,8% recesszió lesz.
Ne legyen igazam. :-(

TomRed 15902 2012. november 20. 23:35  
Jövõ évi megszorítások: http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/csomagoljuk_ki_egyutt_a_kormany_2013-as_megszoritasait.175928.html és http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/hideg_zuhany_125_forint_lesz_a_vezetekado_3.175936.html
De még ez se lesz esetleg elég: http://www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszagot_el_kell_kerulni_kifakadtak_londonban.175973.html
"Minapi budapesti látogatása és a friss adóintézkedések alapján Raffaella Tenconi, a bank közgazdásza az eddigi 0,8% helyett már 0,3%-os recesszióra számít jövõre a magyar gazdaságban."

TomRed 15901 2012. november 20. 23:29  
EU támogatás jelenleg: http://index.hu/belfold/2012/07/09/futunk_a_penzunk_utan/
"És valóban, Magyarországon gyakorlatilag nincs fejlesztés önerõbõl. 2009 óta az állami beruházások 97 százaléka ment kohéziós pénzekbõl. Összehasonlításul ez az arány Litvániában 87 százalék, Lengyelországban pedig csak alig több mint 50 százalék. Vagyis Magyarországon nem épül út, vasút, iskola vagy közvilágítás önerõbõl, teljesen az EU-s pénzekre vagyunk utalva. Nem véletlen, hogy verjük az asztalt, ameddig csak lehet."

EU támogatás jövõje: http://index.hu/belfold/2012/11/20/egymas_torkanak_esnek_europa_vezetoi/
"...különösen nehéz Magyarországnak, ugyanis az Európai Bizottság által összerakott költségvetési terv legnagyobb vesztese éppen mi vagyunk. Miközben a kohéziós pénzeket várhatóan 10 százalékkal zsugorítják, addig az ebbõl Magyarországra jutó rész 30 százalékkal is csökkenhet."

Gyorsan össze kéne rántani egy újabb békamenetet, hogy nem vagyunk gyarmat.

TattooedAngel 15900 2012. november 20. 20:06   Válasz erre: 15899
Én még azt is leszarnám, ha nem vezetné ki, cserébe olyan intézkedésekért, amiket a Fidesz nem mert meglépni. Pl. az államadósság újratárgyalását, az önkormányzati rendszer átalakítását, meg hát sorolhatnám...

tsanyi 15899 2012. november 20. 19:26   Válasz erre: 15898
Ezeket az adókat, nemmegszorításokat akár meg is lehetne érteni...ha világos lenne a céljuk úgy mint anno Észtországban, Litvániában...ott az emberek meghúzták magukat mert hittek a vezetõikben és azok nem is verték át õket hanem elõre jutottak....,de nálunk más a helyzet....a fidesz és elõdei elképesztõ pazarlást hajtottak és hajtanak végre és az állami mutyi hatalmas méreteket ölt.....egyszerûen senki nem hiszi el joggal, hogy a tõlünk beszedett máshol nem ismert adók mértéke nem a vezetõk zsebében köt ki.....ezért nem lehet szó nélkül tudomásul venni a kirablásunkat......egyébként a mostani pekidzseket a következõ kormány vajon visszavonja?....nem hinném, biztos ráfogják az elõdeikre, hogy miért kell maradniuk....

Bedouin 15898 2012. november 20. 19:16   Válasz erre: 15897
Nem tudom.
Jelenleg ez esett rosszul.
A vezetékadó ha ide ér, akkor kikapcsoltatom a gázt, már így is fával fûtünk, kiváltom a meleg vizet egy villanybojlerrel, a tûzhelybe kicserélem a dûzniket és felrakok egy palackot, a sütõ már egyébként is elektromos.
Nem kell hülye címeken olyan tételeket fizetnem, mint pl. rendelkezésre állási díj, meg a jó fene tudja miket még, gondolom más szolgáltatók is számláznak ilyet, de legalább egyet kizártam :)
Szóval víz az kell, villamos áram nélkül a keringtetõ szivattyú sem menne, tehát az is muß, ami nélkül könnyebben meg tudunk lenni az a gáz szolgáltató és nem okoz fejtörést eztán az, hogy melyik nap miért forr fel késõbb vagy hamarabb az a qva víz.
Az egyik autónktól is megválunk, és igaz, hogy az olcsóbban fenntarthatóbb 16 éves stiftet siratjuk majd, de a másikon van vonóhorog így az marad.
Aztán meg ...

tsanyi 15897 2012. november 20. 18:52   Válasz erre: 15896
Miért csak ezt egyet emeled ki?....rengeteg új vagy megemelt adó lett amit persze nem a zemberek fizetnek meg......

Bedouin 15896 2012. november 20. 10:46  
Így adózunk jövõre, többek között:
"...és balesetbiztosítások díja után pedig 10 százalékot kell befizetniük a biztosítóknak, akik e terhek nagy részét minden bizonnyal továbbhárítják ügyfeleikre. A biztosítási adó - a korábbi tervekkel ellentétben - nem váltja ki a baleseti adót. Ez továbbra is a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások díja után fizetendõ 30 százalékos kulccsal, és a biztosítási adóval ellentétben közvetlenül az ügyfeleket terheli."

Bubó Doki 15895 2012. november 20. 07:47  
Pitiáner ajánlat.....

Bubó Doki 15893 2012. november 19. 19:54   Válasz erre: 15890
Minek neked a Romet? Ja, melyik modell kell? Szívesen adom, ha átutaltad a vételár felét.

tsanyi 15892 2012. november 19. 19:27   Válasz erre: 15891
Jó lenne érvényesíteni.....,de azt hiszem már lejárt a gari.....nem szmájlizok mert nincs miért....nem véletlenül lettek elhajtva a vérbe.....

lecso 15891 2012. november 19. 19:26  
Napi emlékeztetõ:

Bubó Doki 15889 2012. november 19. 17:30  
Jót röhögtem...volna, de sajna lassan igaz lesz.....http://viktorianus.blog.hu/2012/11/19/a_penzugyminiszter_ebedje

qqriq64 15888 2012. november 19. 11:37   Válasz erre: 15884
A levegõ még ingyen van vagy már dolgoznak rajta?

tsanyi 15887 2012. november 19. 10:44   Válasz erre: 15885
No, itt is van az alkoholos dolog: http://hvg.hu/gazdasag/20121119_szeszes_ital_koncesszio#

.......ha nem rúgnak ki vagy lépünk ki a vezér vezetésével magunktól az eu-ból, no akkor ezzel a rendelkezéssel a szomszédos országok alkohol és cigi forgalma rendesen fel fog lendülni.....

tsanyi 15886 2012. november 19. 10:39   Válasz erre: 15878
Ehhez még ez is jó...:)))): http://varanus.blog.hu/2012/11/19/bevetesen_a_jarassuk_le_bajnait_akciocsoport?fullcommentlist=1#comments

"Felgyorsult világunkban pörögnek az események. Nem, sajnos nem a jólét vagy a gazdasági fellendülés közeleg rohamléptekkel, hanem kormányunk mutatja be vizuálisan, kitõl van rettenetesen betojva éppen. Az IMF reklámkampány után ilyen hagyományféle lesz ez, Viktor mindig bemutatja ki hozza rá a frászt a kormányára. Nemzeti sajátosság lesz ez is, mint a piros seggpötty, aminek hiányát szerintem mára azok is pótolták a koalában akiknek tetoválószalonba kellet érte menni. Jelkép lesz ez is: trendi lányok derekán ribancrendszám, fideszes potentátok kõmûvesdekoltázsában hülyegyuri pötty. Cuki lesz figyelni ahogy egymás faránál tolakodnak, aszongya semmi buziskodás, csak ellenõrizlek. "

tsanyi 15885 2012. november 19. 10:37   Válasz erre: 15884
Na igen, ezt a legújabb pekidzset már maga a vezér jelentette be pénteken.......persze nem a zemberek fizetik meg...nem hát......

....tényleg, most vót rádióban, hogy a zemberek érdekében a piával is hasonló dolgot tervez a vezér......ilyenkor a kocsmákkal mi van?....vagy majd ott sem lehet 15%-nál erõsebb piát tartani?....

Jani55 15884 2012. november 19. 10:29  
Urak! Itt a legújabb, láttátok már?
http://www.parlament.hu/irom39/09166/09166.pdf

2014-ben választások lesznek...

tsanyi 15883 2012. november 18. 18:43   Válasz erre: 15878
Ez annyiban szerencsés, hogy teljesen visszájára fordul...orbasenko ezzel mellélõtt.......anno volt egy mondás, hogy Ferenc Jóskának azt tanácsolták, hogy a számûzetésben tevékenykedõ Kossuthot járassa le azzal, hogy közzéteszi róla azt, hogy elítélték sikkasztásért....erre azt válaszolta, hogy aljas dolog lenne....pedig nem az erkölcseirõl volt híres a fiát meggyilkoltató császár, de ilyenre inkább nem vetemedett......persze a vezér még nem császár....még...:)))

Bubó Doki 15882 2012. november 18. 17:24  
Minimálbért a sok mocsoknak! Éljenek meg a 47 ezerbõl ezért a "munkáért" nem jár a fizetés!!!!!

tsanyi 15881 2012. november 18. 13:45   Válasz erre: 15880
Jelenleg?...hát ha mégis lenne véletlenül ilyen már akkor sem hinné el senki.....jobban jár ha meghagyja azt az image-t, hogy õ is lop mint a többi, de mégis hagyja majd élni az embereket és valamit juttat az országnak is.....nem teszek vigyor jelet mert ugyan vicces is lehetne, de sajna inkább komoly......

....amúgy egyáltalán volt a történelmünkben olyan vezetõje Mo.-nak aki valóban a népért tett bármit is?...

Bubó Doki 15880 2012. november 18. 13:42  
Azon elmélkedek, hogy van-e olyan politikus az országban, aki a saját hatalmi és pártharcai helyett VALÓBAN az ország érdekeit tartja szem elõtt, és önzetlenül tesz is érte?

TomRed 15879 2012. november 18. 12:41  
"Marad tehát a bezárkózás, a valóság kirekesztése, a problémák másra kenése, külsõ ellenségekre hárítása, a logikai érveket, pedig valamilyen vallásos FIDESZ-KDNP-maszlagra cserélni, amiben egyedül OV jelenti a messiást: aki pedig nincs a hatalommal, az bizony ellene van." http://azamerikaifiu.blog.hu/2012/11/17/bagoert_eladni_egy_nemzet_jovojet

TTné 15878 2012. november 18. 11:58  
Ennyire be vannak tõlük kakkantva, hogy ilyen szintre süllyedjenek?
Ráadásul a mi pénzünkön.:-/

Bubó Doki 15877 2012. november 18. 10:54  
Itt, a félázsiai hordák között csak a gengszterek érvényesülnek, vazze!

qqriq64 15876 2012. november 18. 10:52   Válasz erre: 15874
Te tudsz valamit:))))))

qqriq64 15875 2012. november 18. 10:51   Válasz erre: 15873
Félreértesz.
Nem azt mondtam hogy rájuk kell szavazni de ha a jelenlegi gengszterbanda törvénybe iktatott gengsztrmódszerekkel él akkor a kihívó ha betartja a az ellenfél által felállított számára nem kicsit hátrányos szabályokat akkor esélye sincs. Mondjuk így se.

Bubó Doki 15874 2012. november 18. 10:50  
MINDÍG gengszter lesz a vezér........)))))))

Taro 15873 2012. november 18. 10:44   Válasz erre: 15872
De akkor cseberbõl-vederbe!
Gengsztermódszer a gengszternek van.
Hurrá, másik gengszter lesz a vezér. :-((

qqriq64 15872 2012. november 18. 09:55   Válasz erre: 15871
Ez a nyakó egy tenyérbemászó pofa de most igaza van.
Gengszterekkel csak gengsztermódszerekkel lehet harcolni.

lecso 15871 2012. november 18. 08:24  
Napi emlékeztetõ:

„Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál õ valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki. Ha politikát akarunk eladni és mozgósítani, azt sajnos a bulvársajtóban lehet leginkább, mégpedig rövid üzenetekkel.” – összegzett. A kampányok általánosan érvényes szsabályairól akkor beszélt, amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntõek lehetnek. Jelezte: „Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.”

Nyakó István MSZP

tsanyi 15870 2012. november 17. 20:14   Válasz erre: 15868
Ahogy innen egy komment is írja az igazi pávatáncot a vezér a saját hívei felé lejti....õket veri át a legjobban mert a hitüket gyalázza...:

"Szerintem az egész helyzet Lézerjános képére volt írva: röhög a sok hülyén, hogy ezeknek a legnagyobb baromságot is elõ lehet adni.

Figyelted, senki nem röhögött csak Lézer, mert õ tudja, hogy nincs itt a világon semmi, se program, se szakértelem, se kormányzás, csak szabad-rablás, a többi csak pávatánc a hülyéknek. Figyelem elterelés.

Még mindig él bennem a gyanú, hogy ezek a bukásuk után 3 udvari pszichiáter papírját lobogtatva vigyorognak majd az összelopott gyárak, földek, cégek, bankszámlák fölött, hogy kérem mi elmebetegek vagyunk, nem ér a nevünk.

Az ilyen Lézerjános félék meg: mi csak végeztük a dolgunkat, amire az elmeháborodottak felkértek. "

TomRed 15869 2012. november 17. 19:47   Válasz erre: 15866
Idézet a FIDESZ hivatalos honlapjáról (dátum 2010.04.16): http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=148940

"A magyar családokban a remény újra felcsillan a Fidesz átütõ választási eredménye fényében. A családfõnek újra lesz munkája, az édesanya ismét kiszámítható biztonságban nevelheti a gyermekeit, a nagyszülõk jó színvonalú egészségügyi ellátást kapnak, nem csökken a nyugdíjuk vásárlóértéke, a gyerekek iskoláit pedig nem zárják be. A mezõgazdaságban dolgozók jövedelmét nem nyeli el a multinacionális áruházlánc, a munkásokat nem teszik utcára, az értelmiséginek lesz újra hivatása, olyan, amelybõl meg tud élni. Az önkormányzatok nem mennek csõdbe, az állam pedig meg tudja védeni a polgárait. Ezt vártuk már régen. A remény most megadatott. És végre reális alapokon nyugszik."
(Lentner Csaba, Magyar Hírlap)

Itt láttam elõször a kenetteljes szöveget: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/11/16/idezet_a_reggeli_kavehoz_847

tsanyi 15868 2012. november 17. 19:43  
Mégsem bírom megállni....ez igen jó és a gif is:))): http://varanus.blog.hu/2012/11/17/orban_piros_seggu_nepe_szevasztok_874?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 15867 2012. november 17. 19:00  
Ez már tud valamit.....szerintem nem a magyarok unták meg a demokráciát hanem a vezér és félázsiai követõik akik hatalmat akarnak gyakorolni a többség felett.....: http://index.hu/kulfold/2012/11/17/lukasenka_magyarorszagnak_elege_lett_a_demokraciabol/

""Magyarország szocialista ország volt. Jó barátok voltunk régebben. Nagyon közeli volt a kapcsolatunk. Végül elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból és kijózanodtak" - mondta Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök."

.....én inkább maradnék a hanyatló nyugat demokráciáinál...

tsanyi 15866 2012. november 17. 18:45   Válasz erre: 15865
Én ezt már be sem mertem linkelni.......na meg kuszaszem piros pöttyös megszólalását..... amíg a vezér csak simán kettõsbeszél(,de szépen mondtam azt amit a gyurcsók simán bevallott).......na addig kuszaszem már egészen grespiki és patakiattisi magasságokba emelkedik és valami elképesztõ marhaságokat mond.....lesz itt még állami ufó kutató központ és szíriusz-magyar együttmûködés....:)))

TomRed 15865 2012. november 17. 10:47  
"A mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból, a büdzsé iránya pedig továbbra is az lesz, hogy a terheket nem az emberekre hárítja. Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre. A mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból." - Orbán Viktor, 11.14. http://vastagbor.blog.hu/2012/11/15/az_uj_magyar_gazdasagi_modell?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 15864 2012. november 16. 20:38  
Egy kis történelem, tényleg miért kellett titkosítani?.....a jó hírnév megõrzése miatt?...Faterom is amerikai fogságban volt, igaz hazajött....38 kilósan.......ennek ellenére a cikkben írtaknál nem tudom, hogy én a helyükben mit tettem volna....szerintem ugyanazt mint õk: http://lemil.blog.hu/2012/11/16/a_bosszuallok_dachau_felszabaditasa?fullcommentlist=1#comments

qqriq64 15863 2012. november 16. 20:33   Válasz erre: 15862
Jóóóóóóvannnna má magamra is gyanakszok:))))))))))))))

klimas 15862 2012. november 16. 20:19   Válasz erre: 15861
Jóóóvanmáááá! Olyan ködösen fogalmazol...)))

qqriq64 15861 2012. november 16. 19:59   Válasz erre: 15859
Azt hittem értjük egymást...:)))))))))))

tsanyi 15860 2012. november 16. 19:58  
Hát ennyi, ezek már nem éjjel és nappal hazudnak mint elõdeik hanem elõre, utólag sõt akkor is amikor senki nem tudná elképzelni.....: http://index.hu/gazdasag/2012/11/16/itt_vannak_az_ujabb_megszoritasok/

......amúgy azt kevesen emlegetik, hogy tulajdonképpen mivégre is kell ez a hatalmas nemmegszorítás?.......ugye ezt mondja a vezér, hogy azért mert a hiányt kell alacsonyan tartani....miért kell ez?....hát azért, hogy az eu(gyirmótosítók) nehogy megvonja vezértõl és tsaitól a kohéziós pénzeket amit remekül lehet számolatlanul eltüntetni.....tehát azért sarcol minket, hogy az eu-tól megkapja a bérét miközben az eu a tõlünk levett sarcot is nála hagyja tehát azt igazából nem kell befizetni sehová, marad neki.....tehát ez így dupla haszon a zsebébe....ha már annyira a zemberek érdekét nézné meg különben is harol a gyirmótosítók ellen akkor miért teszi azt amit azok akarnak?....ja, pénzért.....hát ennyit ér neki a mi életünk amibe a hívek is beletartoznak.....

klimas 15859 2012. november 16. 19:38   Válasz erre: 15856
Na vazze ! Ilyeneket mások szokta ide írogatni....

klimas 15858 2012. november 16. 19:37   Válasz erre: 15856
Azt hittem értjük egymást...)))

pasa 15857 2012. november 16. 19:25   Válasz erre: 15853
Velem ellentétben, biztos megérdemled :-))

qqriq64 15856 2012. november 16. 19:23   Válasz erre: 15855
Vitathatatlan tény hogy kétharmaddal nyertek.
Vitathatatlan tény hogy ezt maradéktalanul kihasználják.
Akkor mi a probléma?

klimas 15855 2012. november 16. 19:15   Válasz erre: 15852
Süt belõled a rosszindulat és az elfogultság !

" De a fidesz szerint minden rendben van." Nem ! Nem !
A nép többségének, kb.2/3-ának akaratából van ez így......

qqriq64 15854 2012. november 16. 19:08   Válasz erre: 15853
Bazmeg...
Egy ilyen viccér engem keresztre feszítenének:))))))))))))))

pasa 15853 2012. november 16. 18:55  
Tudom, ezt a "Humor, viccek..."-be kelle de témába vág.

Orbán Viktor, Merkel és az angol királynõ találkoznak a pokolban. Merkel megkéri az ördögöt, hogy hazatelefonálhasson Németországba, mert tudni szeretné, hogy mi történk az országban a távozása után. Beszél is két percet, leteszi a kagylót, majd az ördög közli vele, hogy a számla kétmillió euró lesz, amit Merkel ki is fizet.
Amikor ezt látja, az angol királynõ is megkéri az ördögöt, hogy hadd telefonáljon haza, és fel is hívja Angliát, beszél öt percet. Az ördög átad neki egy ötmillió fontról szóló számlát.
Erre Orbánnak is kedve támad hazatelefonálni, beszél is fél órát, és amikor leteszi, az ördög azt mondja, 25 forint lesz. Miután látta, milyen drága volt a többieknek a telefonálás, Orbán nem bírja ki, és megkérdezi, Magyarországra ugyan miért ilyen olcsó a hívás. Mire az ördög:
- Nézd, Viktor, ezzel a rengeteg munkanélkülivel, világbajnok ÁFÁ-val, európabajnok inflációval, minimálisra visszavett szociális ellátásokkal és munkanélküli segéllyel, leépítendõ húszezer közszolgával, csipszadó, telefonadó, bankkártyaadó és az ilyen, olyan, amolyan újabb és újabb adókkal, a büntetéspénzekre vadászó rendõrökkel és más hatóságokkal, a szigorodó adóellenõrzéssel, a rengeteg újabb és újabb megszorítással, a politikusok szûnni nem akaró hülyeségeivel és hazugságaival, a mélységes korrupcióval, az igazságszolgáltatás politikai elfogalásával, a média korlátozásával, a felsõoktatás leépítésével, az országból elvándorló rengeteg magyarral... Magyarország nyilvánvalóan maga a pokol. Márpedig a pokolból a pokolba helyi tarifával lehet telefonálni...

qqriq64 15852 2012. november 16. 17:04   Válasz erre: 15850
Most amikor otthon voltam rengeteg félbehagyott építkezést láttam ogy csak a legnagyobbat említsem a törökbálinti tó melletti betonbunkerváros meg az M1 feletti hozzá csatlakozó felüljáró mennyi milliárdba került és az egész már évek óta áll.
A Biatorbágy körülötti raktárvárosok mindegyikére ki van írva hogy kiadó.
A cégek sorra vonulnak ki rengeteg munkanélkülit hagyva hátra.
De a fidesz szerint minden rendben van.

Bubó Doki 15851 2012. november 16. 17:03  
Ismét azok a fránya pontok......http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121116_matolcsy_fenek_piros_pont#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_16

Taro 15850 2012. november 16. 16:51   Válasz erre: 15849
azért tegyük azt is hozzá, hogy kb. 1,2 millió ember szerint ez az agyhalott jó szakember, csak a csúnyakülfödiglobáltõkések teszik tönkre a mi széphazánkat.
(még gondolat szintjén sem gyanakodnak a kedves FIDESZ szavazók arra, hogy esetleg másképpen kellene csinálni)
:-(

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22118