tsanyi | 15749 | 2012. november 8. 18:35 | Válasz erre: 15747 |
De látja....csak sokaknak ez tetszik és ez érthetõ is hisz az emúthuszonkétév katasztrófa volt és sok sérelmet hagyott a népben, bennem is és hihetetlen megosztottságot amiben minden párt hibás volt fõleg a problémák elhallgatásában(pl. cigó ügy) és rövidlátó politikai kihasználásában.......ezért vfan sikere egy olyan vezérnek aki erõsnek mutatja magát mondván megoldja majd a helyzetet......csakhogy nem megoldani kívánja hanem a hatalmat és a kasszát bármi áron megtartani......elsõsorban a szabadságunk árán.....elég csak a demján nyilatkozatait hallgatni, már nyíltan kimondja, hogy a népet rabszolgának szánja....
|
tsanyi | 15748 | 2012. november 8. 18:31 | Válasz erre: 15746 |
Az a bajom, hogy egy olyan világ felé haladunk amit itt leírsz.....pont ugyanez várható....elég kicsit visszaolvasni itt, hogy milyen lépéseket tesz ezügyben a vezér és milyen nyilatkozatokat....az állami melóhelyeken már most ez a rendszer mükszik.....ezt, hogy nem lehet látni?...eljön még az az idõ ha nem állítja meg senki vezért, hogy igen kell majd jelentéseket írni(könnyen lehet, hogy már írnak is az önkoriknál és minisztériumokban), be lehet súgni politikai okból a szomszédot akit persze nem ezzel hanem gazdasági ellehetetlenítéssel tesznek félre.....mivel a sajtószabadságnak már lõttek ezért ellenzéki véleménynek két helyen kívül sehol nincs helye, az országosan fogható "kö2mébiákban" véletlenül sem lehet látni-hallani kormányt joggal kritizáló hangokat hanem csak a csontig benyalás(óbersunyi és tsai)....aki véletlenül rá mer kérdezni bármire is az azonnal repül(kálmánolga amikor bekérdezett a vezérnek azonnal repült)....ez a kezdet, az alaptörvényben olyan jogokat vettek el tõlünk amikre nincsenek is szavak, minden amiért eredetileg készült az alkotmány azt vették el a néptõl....,de nem is lehet felsorolni mindent mert kevés lenne a tárhely.....a legtöbb diktatúra(hitleré is) demokratikus úton jutott hatalomhoz csak azonnal megváltoztatták a törvényt és már nem lehetett leváltani....elég csak észak afrikában szétnézni, az emberek megelégelték a 40-50 éve tartó diktatúrákat és nem feltétlenül az éhezés miatt hanem csak mert nem volt szabadság, a szíriai események a legszörnyûbbek és mi sem kerüljük el ha nem változik a helyzet....
|
kispeti | 15747 | 2012. november 8. 18:30 | Válasz erre: 15746 |
Te tényleg nem látod, hogy a diktatúra felé haladunk, ha minden olyan dolgot, ami segíti a következõ választás megnyerését a számukra, alaptörvénybe tesznek, mert tudják, hogy itt nagyon sokáig nem lesz kétharmada senkinek !
|
classic | 15746 | 2012. november 8. 18:19 | Válasz erre: 15744 |
Tulajdonképpen meg tudnád fogalmazni, hogy mi kellene még az életedben amelyet csak a most nem létezõ demokrácia tudna megadni? Vagy egyáltalán te most ebben a "diktatúrában" miben vagy korlátozva? Járnod kell havonta beszámolni az életedrõl valamelyik rendõrörsre (mint apámnak 1989-ig 56 miatt)? Vagy hangulatjelentést kell írnod párttagként a kollégáidról (már hogy a másik oldal is meg legyen említve, mert, hogy ez sem lehetett normális embernek akkor ugyanúgy kellemes mint a rendõrségi kihallgatás) ? Vagy tulajdonképpen mi bajod is van? És most ne az anyagiakat kezd sorolni mert most a demokráci hiánya miatti "szenvedéseid" érdekelnének. Mert anyagi baja mindenkinek van...még Münchenben meg talán Londonban is.... |
tsanyi | 15745 | 2012. november 8. 18:12 | Válasz erre: 15741 |
Ennyi erõvel a merkel féle dicséretet is lehet sikernek venni......külön kiemelve az elkötelezett demokrácia felfogását a vezérnek.....:)))...pedig csak a balhét próbálják elkerülni mint ahogy a bankok is akik azért lobbiznak, hogy az eu hagyja abba a vezér szorongatását....tényleg, nem ennek voltunk most tanúi?..:))
|
tsanyi | 15744 | 2012. november 8. 17:59 | Válasz erre: 15741 |
Még annyit, hogy nem kibicként hanem nagyon is valós bentlakó teherviselõként kell drukkolnom a vezérnek és drukkolok is mert attól, hogy nem tetszik még szeretnék megélni......egyébként mint többször írtam nem feltétlenül a gazdasági lépéseivel van a nagyobb bajom, azt túl lehet élni...hanem a demokráciát leépítõ diktatúra építésével....nem is értem, hogy ennek hogyan lehet drukkolni?......ne feledje senki, hogy egy diktatúrában elõbb-utóbb mindenki sorra kerül a szopóágon csak mire rá kerül a sor nem lesz aki felszólaljon.....
|
tsanyi | 15743 | 2012. november 8. 17:56 | Válasz erre: 15740 |
Így van, ez a legnagyobb gáz jelenleg mert eddig is voltak rossz idõk, de volt kilátás a jobbra....most már nagyon nehéz elképzelni, hogy normális életet tudok biztosítani a gyerekeknek....
|
tsanyi | 15742 | 2012. november 8. 17:55 | Válasz erre: 15741 |
Miért pont én?...:))...ezt a brüsszeli dolgot sikernek érzed?....ahogy gondolod.....miért is kellenek e nemmegszorító csomagok?....ezt valahogy nem nagyon hangoztatják....ezek a mostani csokrok a 2014-es kohéziós pénzekért lettek mivel azt kell most megpályázni, a 2013-ast már oda ítélték tavaly....tehát akkor most gyirmót vagy nem gyirmót?.....és akkor a népen verjük le, hogy a gyirmótósítóktól kell a pénz a vezérnek stadionra?....amúgy a vicc, hogy a kohéziós pénz kb annyi mint amennyit rajtunk nemmegszorít a vezér....persze ez nem egészen így van mivel ez dupla talált pénz neki mert hát a nemmegszorítást nem kell befizetni pluszban hanem az is marad a kasszában csak ugye ez a beszedés a feltétele annak, hogy megkapja a gyirmótosítóktól a megvetett pénzt....
|
classic | 15741 | 2012. november 8. 17:26 |
Na mi a szitu Sándor? Úgy néz ki, hogy gólt kaptál (kaptatok)....brüsszelbõl. Úgyhogy kapd össze magad és mozgósítsd a forrásokat aztán kreálj valami "cáfolatot". Vagy tudod mit? és ezt már rég akartam mondani. Ha már nincs kb 3 milliód arra, hogy megfinanszírozd az elsõ nehéz évet valahol a "tökéletes" külföldön a családodnak és magadnak, hát bizony kezdj el szurkolni, már így kibicként, a pálya szélérõl ennek a kis idióta kormánynak és talán megnyugszik a fidesztõl oly nagyon meggyötört lelked. |
qqriq64 | 15740 | 2012. november 8. 12:39 | Válasz erre: 15739 |
Ezeken az oldalakon olvastam már általam igen nagy tiszteletben tartot emberektõl hogy arra nevelik gyereküket hogy amint felnõnek hagyják ott a hazájukat. Belegondolt már valaki ennek a ténynek a szörnyûségébe? Egy szülõ úgy indítja neki az életnek a gyerekét hogy menj innen. Mert jót akar neki. Mert ez az egyetlen módja hogy boldoguljon. Az hogy én itt kint vagyok és hogy boldogulok az lényegtelen de hogy a fiam milyen eséllyel indul neki az életnek az a legfontosabb. Ezért tettem fel mindent egy lapra. |
tsanyi | 15739 | 2012. november 8. 11:16 |
Ezen változtatni kéne sürgõsen, nem akarok ilyen levelet írni, de minden benne van ami bennem kavarog egy ideje: http://hataratkelo.blog.hu/2012/11/08/egy_apa_levele_hataratkelo_lanyahoz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_08&utm_campaign=index "„Ma reggel hat órakor egy különleges repülõgép szállt fel Magyarországon. Fedélzetén a kislányommal, elsõszülött gyermekemmel, elrepítette innen az életem egy részét. A jobbik részét. Mit mondhat egy apa most, amikor tudja, hogy a gyermeke legelsõ értelmes emberi szava az anyanyelvén, ezen a csodálatos magyar nyelven az volt: „apa"!? Sõt, nem ám így, egyszerûen, hanem egyenesen így: APA! Szeresd, ápold, és soha ne felejtsd el az anyanyelvedet! Azt a nyelvet, amely az egész világon a legszebben, legárnyaltabban tud mesélni, közölni, álmodni; azt a nyelvet, amely hûen közvetíti mindazokat a kivételes képességeket, amelyeket minden megszületett magyar ember magában hordoz, és amellyel mindegyikük felhatalmazást nyer arra, hogy kivételes legyen! De te ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek. |
desiderus | 15737 | 2012. november 7. 22:38 | Válasz erre: 15736 |
Indiai kormányfõnk indiai állampolgárokat akar.... :-))))
|
qqriq64 | 15736 | 2012. november 7. 22:30 | Válasz erre: 15735 |
Vazze Indiaiakat importálnak??? Nincs ott elég???:)))))))))) |
desiderus | 15735 | 2012. november 7. 22:26 |
http://www.origo.hu/itthon/20121106-bemutatta-a-kormany-a-nemzeti-innovacios-strategiat.html Gondolom, hogy az idecsábított okosok bruttó 200 ezerért fognak dolgozni... Miután a magyar szürkeállomány nagy részét elszívták innen... |
tsanyi | 15734 | 2012. november 7. 22:01 |
Vazz, ezt miért kellett titkosítani?....itt már tisztán semmit nem tudnak csinálni?: http://index.hu/kultur/2012/11/07/tiz_evre_titkositottak_a_jatekszin_privatizaciojat/
|
Bedouin | 15733 | 2012. november 7. 19:22 | Válasz erre: 15732 |
Lehet akkor osztályfõnöki órán volt a csekkes balhé :) ... vagy az meg az osztályfõnökrõl szólt? No mindegy, én tanultam és a suliban :))) |
karika111 | 15732 | 2012. november 7. 18:42 | Válasz erre: 15720 |
fiaimat megkérdeztem Az Állampolgári ismeretek az állampolgár jogai ill. kötelességei szóval nem posta és bank és társai |
qqriq64 | 15731 | 2012. november 7. 08:15 | Válasz erre: 15730 |
Nekem ilyet nem tanítottak. De láttam már olyat hogy embereknek problémát okoz egy sorszám letépése vagy bankautomatából 8000forint egyszeri kivétele. Mert háromszorra szokták. A telefon feltöltése is sokaknak meghaladja a képességeit. Bizony ezeket a dolgokat tanítani kéne. |
Bedouin | 15730 | 2012. november 7. 08:03 | Válasz erre: 15726 |
Igen régen jártam általános iskolába, de úgy emlékszem 5.-6. osztályban talán tanították a csekk kitöltését. Sõt arra tisztán emlékszem, hogy hivatalos levelet is kellett fogalmazni, borítékot címezni és a levélpapírt összehajtani elõször hosszában, majd keresztben. |
TattooedAngel | 15729 | 2012. november 6. 23:48 | Válasz erre: 15728 |
Azért nem árt, ha a gyereknek is van némi saját logikája meg problémamegoldó készsége, ami éles helyzetben alakul ki a legjobban. Nálunk se tudott senki online kötelezõt kötni, én is menet közben tanultam meg (igénybe vett talán 5 percet is...). Ilyesmit szerintem felesleges iskolán számon kérni. Azt viszont én sem értem, hogy pl. a KRESZ miért nem szerepel az alap tananyagban? Vagy az elsõsegélynyújtás? Esetleg alapvetõ mûszaki ismeretek? (bár már az is jó lenne, ha lenne normális technikaóra...) Ezek mellett simán visszaállítanám a társadalmi munkát. Senki sem halna bele, ha egy hétig dolgozna és legalább kapna némi képet arról, hogy milyen is az élet a városon kívül? Akinek nincsenek vidéki rokonai, az életben nem fog ilyen dolgokba betekintést nyerni! (egyetemen volt olyan évfolyamtársam, aki azt hitte, hogy a kolbász a disznónak egy része, mint pl. a máj vagy a tüdõ... jó, ez már a másik véglet) Meg úgy egyáltalán, megtanulnák tisztelni és becsülni a munkát! Ha a magatartás jegy a szülõrõl mond értékelést, akkor szegény anyámról igen rossz lehet, pedig nagyon nem õ tehetett a stiklijeimrõl! :D |
qqriq64 | 15728 | 2012. november 6. 23:25 | Válasz erre: 15727 |
Ha a család se tudja? Nem biztos hogy egy kötelezõ autó felelõsségbiztosítást interneten keresztül meg tud kötni valaki családban. A különbözõ okiratok megfogalmazásáról nem is beszélve. Egyébként Magyarországon szereptévesztésben vannak az embeek. A gyerek magatartási problémáiért szeretik a felelõséget az iskolára hárítani. Pedig az iskolának tanítani kel a szülõnek pedig nevelni. A szorgalom és magatartás éremjegy a szülõrõl mond értékítéletet. |
TattooedAngel | 15727 | 2012. november 6. 23:06 | Válasz erre: 15726 |
Szerintem ezeket a családtól kéne eltanulni, nem az iskolában. Én sem gondolom, hogy a magyar oktatási rendszer lenne a legjobb a Földön, mert közel sem az. Viszont kicsit túl sokat várnak az emberek az iskoláktól bizonyos szempontból. Tudom én, hogy az lenne a legkönnyebb, ha egyáltalán nem kéne a gyerekkel foglalkozni, mert az iskolában mindent megtanítanak neki, de azért na, ez kicsit túlzás... |
qqriq64 | 15726 | 2012. november 6. 21:44 | Válasz erre: 15725 |
Azért kérdeztem mert az én értelmezésemben az állampolgári ismeretek az egy sárga csekk kitöltése vagy egy kérelem meg reklamáció megfogalmazása valamint hivatalos ügyek intézése online és minden egyéb ami a mindennapi életben való eligazodást segíti. Ilyen tantárgyat még nem találtak ki? |
Bedouin | 15725 | 2012. november 6. 21:02 | Válasz erre: 15724 |
Állampolgári és Társadalmi ismeretek volt azt hiszem a neve. Nem vagyok rá büszke, de még a technikumban egyik vizsgán húztam egy tételt: Csembagák kaikója. Õszinte döbbenetemben hangosan csak annyit kérdeztem: ez milyen tantárgy? (egyszerre húztuk ki 3-4 tárgy tételeit) A tanár csak annyit mondott: kettes oké? Hát persze. Aztán szégyenemben otthon utána olvastam és a mai napig tudom, kvázi a kettes elérte célját :) |
TattooedAngel | 15724 | 2012. november 6. 20:48 | Válasz erre: 15720 |
Nekünk anno az állam mûködését tanították ilyen órán. Választási rendszer, erõszakszervezetek, ilyesmi. Viszonylag jó gimibe jártam, tehát nálunk meg is tartották az órákat, de több helyen is elsíbolták vagy felhasználták valami másra...
|
tsanyi | 15722 | 2012. november 6. 20:02 | Válasz erre: 15721 |
Igen, tegnap írtam errõl.....és ahogy továbbgondoltam a mondatait igazából nem csak, hogy a diktatúrával sem volt baja hanem magával a szocival vagy akár a komcsi diktatúrával sem......csak ahogy írod az volt a baj, hogy nem õ volt az aktuális diktátor......most épp azon ügyködik, hogy összejöjjön....amúgy azt nem nagyon értem, hogy ezt miért nem akarják sehol sem megmagyarázni a hívek?....mondjuk elég egyértelmûen mondta, nehéz lenne visszakozni.....viszont akkor újra itt a kérdés, a hívek tényleg ezt akarják?....mert akkor abba kell fejezniük a komcsizást minden vonalon...:))
|
TomRed | 15721 | 2012. november 6. 19:57 |
Kicsúszott a száján Orbán Viktornak az, amirõl már egy páran írtak korábban. Ugyanis neki semmi egyéb baja nem volt a szocializmussal, csak az, hogy nem õ Kádár... http://varanus.blog.hu/2012/11/06/orban_sosem_voltam_forradalmar?fullcommentlist=1#comments „A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát." Ezek után ne jöjjön nekem még egyszer senki azzal, hogy így nemzeti kormány, úgy nemzeti kormány, mert körberöhögöm!!! |
qqriq64 | 15720 | 2012. november 6. 19:05 |
Állítólag van olyan tantárgy hogy Állampolgári ismeretek. Mit tanítanak ez alatt? |
qqriq64 | 15719 | 2012. november 6. 19:02 | Válasz erre: 15716 |
Igen. Ha most felmérést készítenénk hogy az utcán sétáló különbözõ korosztályú érettségizett emberek közül hányan tudnak megoldani egy egyismeretlenes egyenletet lehet hogy szomorú eredmény jöne ki. Nem azért szomorú mert nem tudják hanem mert megtanították és soha az életben nem volt rá szükségük így elfelejtették. |
tsanyi | 15718 | 2012. november 6. 19:00 | Válasz erre: 15716 |
Én ezt most magamon látom....ennyi idõsen fingom sincs egy csomó az élethez nélkülözhetetlen tudásról....cserébe visszaemlékezhetek, hogy milyen szépen szavaltam és hangszeren is játszottam......:)
|
qqriq64 | 15717 | 2012. november 6. 18:58 | Válasz erre: 15715 |
Én soha nem néztem utána csak a fiamon látom a hatását. Maximálisan meg vagyok elégedve. A sógornõmel vannak komoly csörtéim mert állandóan egrecírozza a fiamat hogy a szabadidejében is gyakoroljon. Amúgy kitûnõ tanuló. Én meg nem engedem hogy iskolán kívûl is valami feladat fölé görnyedjen. |
Taro | 15716 | 2012. november 6. 18:57 | Válasz erre: 15715 |
Benne vagyok. Megrázó, hogy mi minden felesleges dolgot kell tudniuk és ellenpontként a szakmájukat egyszerûen nem tanítják meg nekik. :-(( Az Élet dolgaiban olyan szinten járatlanok, hogy katasztrófa. |
tsanyi | 15715 | 2012. november 6. 18:53 | Válasz erre: 15714 |
Nemrég még in is a szokásos állásponton voltam azon amit Desi ír csak egy ideje valamiért elkezdtem utána nézni a nyugaton szokásos oktatási rendszernek és akkor döbbentem meg, hogy milyen tévképzeteink vannak azt illetõen.....egyáltalán nem gyengébb sõt sokkal életrevalóbb emberek kerülnek ki mint nálunk, épp nálunk nagyon avítt és visszatartó az oktatás....ma egy mûsorban nyelvtanárok beszéltek a bevezetendõ kötelezõ német miatt(ma rózsika már visszakozott, de kiderült, hogy õ csak a vezér szócsöve volt, nem saját kútfõ) és õk maguk is azt mondták, hogy a magyar oktatás ebben a nyelv is gyakorlatilag már a sehol sem jegyzett kategória....
|
qqriq64 | 15714 | 2012. november 6. 18:38 | Válasz erre: 15713 |
Teljesen így van ahogy írod de mindezeken túl én még annak örülök a legjobban hogy hagyják gyereknek lenni a gyereket. Nem terhelik napi három órás házifeladatokkal dögnehéz táskával. Felfoghatatlan számomra hogy itt szeretnek iskolába járni. Ez nekem teljesen érthetetlen. Iskola után irány a park a játszótér. Gondtalan gyermekkor. Nem is értem... |
tsanyi | 15713 | 2012. november 6. 18:23 | Válasz erre: 15708 |
Az nem úgy van, hogy a nyugati oktatás butít....inkább életre nevel abban a környezetben amiben az életét le kell élnie....a mienk meg ad egy alap mûveltséget oszt jó napot, de én jobban örülnék ha a gazdaságtan alapjait verték volna a fejembe és a készségeimet fejlesztették volna...ma már egy versre sem emlékszem amit meg kellett tanulnom és a meglévõ csekély "mûveltségemet" sem az iskolában szereztem eltekintve néhány kötelezõtõl....na meg a lényeg, ki mondja meg, hogy mitõl számít valaki mûveltnek?....az átlag usa diák elboldogul hazájában az iskolák után....nálunk nem, akkor melyik a jobb?....de persze nem az usa a mérce hanem a skandináv ahol ocsmány liberális módon a gyerekek készségeit fejlesztik magas szintre és amiben gyenge arra nem kényszerítik fõleg nem bélyegzik meg rossz osztályzatokkal egész tanulási idejére olyan tárgyban amihez nincs tehetsége....
|
desiderus | 15712 | 2012. november 5. 22:37 |
Szomorú valóság...sokallták a nettó 200 ezer forintos bérigényét...hát elment. Mint sokan mások. http://uton.postr.hu/igy-uldozzuk-el-a-legjobbakat |
qqriq64 | 15711 | 2012. november 5. 22:36 | Válasz erre: 15708 |
Nem jól gondolod. Miért az apartheid oldaláról közelatettem volna meg a dolgot? Egy hétéves gyerek szintjén elmagyaráztam Neki a a bõrszín alapján történõ megkülönböztetést. Példákat felhozva érthetõen. A Ruby Bridgesrõl való fogalmazás valamikor a nyáron volt és én elfelejtettem a nevét. Most hogy ide be akartam írni megkérdeztem a fiamat. Kapásból tudta a nevet. A fogalmazásról. Nem hiszem hogy egy egy éve angol nyelvi környezetben lévõ gyereknek hétévesen angolul kéne fogalmazást írni de mint mondtam nem ez volt a lényeg. |
qqriq64 | 15711 | 2012. november 5. 22:36 | Válasz erre: 15708 |
Nem jól gondolod. Miért az apartheid oldaláról közelatettem volna meg a dolgot? Egy hétéves gyerek szintjén elmagyaráztam Neki a a bõrszín alapján történõ megkülönböztetést. Példákat felhozva érthetõen. A Ruby Bridgesrõl való fogalmazás valamikor a nyáron volt és én elfelejtettem a nevét. Most hogy ide be akartam írni megkérdeztem a fiamat. Kapásból tudta a nevet. A fogalmazásról. Nem hiszem hogy egy egy éve angol nyelvi környezetben lévõ gyereknek hétévesen angolul kéne fogalmazást írni de mint mondtam nem ez volt a lényeg. |
desiderus | 15710 | 2012. november 5. 22:28 | Válasz erre: 15707 |
Alapjában véve nagy baromság egy hétévessel errõl értekezést íratni...na ezek az igazán felesleges dolgok egy hétévesnek.
|
qqriq64 | 15709 | 2012. november 5. 22:27 | Válasz erre: 15705 |
Desi hidd el belül érzem és megértem az igazadat de a világ változik és ezeken a dolgokon túllépett a történelem. Mi ezeken nõttünk fel ezekbõl merítettük az értékrendünket ami nagyon jól van de bele kell nyugodnunk hogy az a múlt. Mondhatjuk hogy nem helyes meg nem jól van ez így de változtatni nem tudunk rajta. |
desiderus | 15708 | 2012. november 5. 22:26 | Válasz erre: 15707 |
Nem hinném, hogy hétévesen teljes valójában felfogta volna az apartheid elleni mozgalom okát. A másik pedig, hogy a kimásolt sorok feltételezik a saját gondolatok hiányát. És ez a lényeg. De ez csak ez én véleményem. |
qqriq64 | 15707 | 2012. november 5. 22:22 | Válasz erre: 15706 |
Nagyon egyszerû. Természetesen egy hétéves gyerek nem fog tudni fogalmazást írni polgárjogi harcosokról de feltételezik a tanárok hogy a szüleivel utánanéz a Wikipédián és néhány mondatot onnan kimásol. Nem a fogalmazáson és nem az íráson van a hangsúly hanem ezen emberek tevékenységének a megismerésérõl.
|
desiderus | 15706 | 2012. november 5. 22:11 | Válasz erre: 15703 |
És hogyan írt Martin Luther King-rõl és Ruby Bridges-rõl, ha nem olvasott utána ? |
desiderus | 15705 | 2012. november 5. 22:10 | Válasz erre: 15701 |
Ebben nem igazán értek egyet. Nézd meg az átlag amerikai fiatalt vagy átlag magyar fiatalt...mesterségesen vannak elhülyítve az iskolarendszer által. Mert úgy könnyebb rajtuk uralkodni.... A Timur és csapatában azért volt jócskán példamutató is... Vagy a Pál utcai fiúk-ban. De korunk elhülyített fiataljai ezt már nem fogják fel...pedig sok mindent lehetne tanulni belõle, ha egyáltalán eljutna az agyáig. Én nem szeretném megérni azt a kort, amikor az emberek nagybetûs rövidítésekkel fognak érintkezni egymással és csak írásban, és a szex is virtuális lesz. |
qqriq64 | 15704 | 2012. november 5. 21:57 | Válasz erre: 15702 |
Persze. A mûveltséget nagyon hibásan egyfajta értékmérõnek tekintjük holott hogy csak egy közismert pédát hozzak fel Matula bácsit sem azért szeretjük mert Byront szaval.
|
qqriq64 | 15703 | 2012. november 5. 21:52 | Válasz erre: 15700 |
Például az én fiamnak hétévesen fogalmazást kell írnia Martin Luther Kingrõl és Ruby Bridgesrõl. Itt a toleranciára nevelés és a másik ember elfogadása a legkisebb korban kezdõdik és a legfontosabb megtanulnivalók közé tartozik. Fontosabb mint azok a tudások amire mi olyan büszkék vagyunk.
|
tsanyi | 15702 | 2012. november 5. 21:49 | Válasz erre: 15701 |
Így van, ezzel csak az anno belénk vert tudást akarjuk megmagyarázni, hogy az azért mert mi tudjuk mások fölé emel minket....ami amúgy semmire sem jó az életben....
|
qqriq64 | 15701 | 2012. november 5. 21:47 | Válasz erre: 15699 |
A fiamnak is nagybetûvel tanítják az írást. Én is nagybetûvel írok. Az átlag amerikai meg kurva jól megvan Puskin nélkül:)))))))))) Amúgymeg egy átlag mai fiatal körülbelül anyit tud a Timúr és csapatáról mint én egy számítógép specifikációjáról. A netbennszülöttek kurvára mûveletlennek tartanak minket netbevándorlókat. Ettõl még jól megvagyunk egymás mellett. Régóta meggyõzõdésem hogy nincs jelentõsége annak a fenenagy mûveltségnek. Téves dolog egy emberrõl ez alapján ítéletet mondani. |
tsanyi | 15700 | 2012. november 5. 21:45 | Válasz erre: 15695 |
Másképp....nem csak az létezik ahogy mi tanultunk...a gyerekem nem nagyon tanulja a szgépet mégis olyan szinten nyúl hozzá ahogy én sohasem fogok.....és a mi remek rendszerünknek hála középiskolásként a töredékét nem tudja annak mint amit egy nyugati alsós diák, igaz kívülrõl tud verseket és jól énekel........
|
qqriq64 | 15699 | 2012. november 5. 21:38 | Válasz erre: 15695 |
Nézd, egy egyszerû melósnak sem mérik a teljesítményét mégis a környezetében mindenki tudja hogyan dolgozik és pontosan besorolják az õt megilletõ helyre.
|
tsanyi | 15699 | 2012. november 5. 21:38 | Válasz erre: 15698 |
Ez a porosz módszer és mára kissé elavult....másik topicban az angol rövidítések ellen kelt ki jogosan egy társunk, de a jövõ ez...a beszédben, írásban is egyre gyorsabban kell megnyilvánulni....nemrég volt egy mûsorban, hogy azt hiszem az usa-ban nem tanítanak folyóírást hanem csak nagybetûket mivel amúgy is gépen írnak már elsõtõl kezdve....volt szó a mûveltségrõl is ahol említették, hogy pl. egy orosz paraszt kívülrõl idéz Puskint míg egy amerikai átlag amcsi semmit, de mégis melyik viszi többre?....a skandináv modellt kéne átvenni, de azt sosem fogjuk mert akik errõl határoznak õskövületek és minden haladást elutasítanak....
|
desiderus | 15698 | 2012. november 5. 21:29 | Válasz erre: 15697 |
Ha nincs kötelezõ olvasmány és számonkérés belõle, akkor pláne nem fognak olvasni a srácok. De bezzeg a Harry Pottert meg kellett vennem mert olyan édi-bédi trendi...és szerintem egy rakás szar. |
qqriq64 | 15697 | 2012. november 5. 21:26 | Válasz erre: 15694 |
Ha kötelezövé tesznek valamit az nem segíti elõ a problémák megoldását inkább taszít mint vonz ahogy Sanyi írta. Én 12éves koromra túl voltam Jókai összes mûvein és nem azért mert kötelezõ volt. Meg kell szerettetni nem kényszeríteni. |
desiderus | 15696 | 2012. november 5. 21:24 |
Hülye aki dolgozik. Ezek jól csinálják és lehet, hogy van kékruhás összeköttetésük... De röhej, hogy a XXI-ik században nem tudják ezeket az üzelmeket leállítani... http://www.origo.hu/itthon/20121031-igy-mukodik-a-nyugati-teri-jegymaffia.html |
desiderus | 15695 | 2012. november 5. 21:20 | Válasz erre: 15691 |
Se kötelezõ olvasmány, se szakkör, se házifeladat, se osztályzat...akkor hogy a túróba lehet lemérni a nebuló felkészültségét ???
|
desiderus | 15694 | 2012. november 5. 21:18 | Válasz erre: 15691 |
De, legyen kötelezõ olvasmány...és leginkább klasszikusok. A mai fiatalok egy része szövegértési problémával küzd, nem beszélve a helyesírásról. Mikszáth, Jókai, Gárdonyi, Arany és a többi nagyjaink mûvei erre kiválóan alkalmasak. Soha nem fogom elfelejteni, amikor elsõs gimnazista voltam, a magyar tanárunk már az elsõ órán szétosztott egy többoldalas fénymásolt füzetecskét ami a négy (!) év kötelezõ olvasmányait tartalmazta. Attól kezdve megoldódott a gondom nyárra, volt mit olvasnom, nem nekem kellett agyalnom, hogy mit olvassak. Férfiasan bevallom az orosz klasszikusokat lehetõleg kerültem. Terjengõsek és lassúak voltak mint a Volga... :-))))) |
qqriq64 | 15693 | 2012. november 5. 21:17 | Válasz erre: 15691 |
Igen ez így van. Még nem éztem utána de csodálkoznék ha lenne valami kötelezõ ökörség itt az iskolában. |
tsanyi | 15691 | 2012. november 5. 20:53 | Válasz erre: 15688 |
Azzal sincs semmi baj míg nem kötelezõ....kötelezõ olvasmányt én nem tennék bele tantervbe....vagy ha igen akkor igen régieket és csak az elemzés okán....a kötelezõvel az a baj, hogy ahogy jön egy új kurzus akkor megváltozik és lehet elölrõl kezdeni......nem beszélve arról, hogy talán a gyereket hagyni kéne dönteni majd ha felnõ arról, hogy eldöntse mi fontos neki....pont mint a vallás, hadd döntse el maga, hogy mi lesz, csak a lehetõségeket kell megmutatni......tudom a haza nevében nemzetinek kell nevelni minden gyereket, de ez erõsen kontraproduktív(divatos kifejezés) mert ha visszaemlékszünk a szocit már az iskolában megutáltatták velünk a sok kötelezõ baromsággal, most kb ugyanez lesz....
|
Page | 15688 | 2012. november 5. 20:14 | Válasz erre: 15687 |
Ez tényleg szomorú. De attól félek, hogy ez csak rosszabb lesz:( Majd imre kertészt kell megtanulni kívülrõl. Az lesz a szép világ:D |
tsanyi | 15687 | 2012. november 5. 19:56 | Válasz erre: 15686 |
Arra gondoltam, hogy tényleg ennyire gatya a tudásunk nagyjainkat illetõen?...innen van amúgy egy hsz.-bõl ahol az angolok jórészének fogalma sem volt az Ivh. idejérõl, fõbb számairól stb.....: http://kivultagasabb.blog.hu/2012/11/05/mikor_tort_ki_az_i_vilaghaboru?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_05&utm_campaign=index
|
tsanyi | 15685 | 2012. november 5. 18:53 |
Ez most vicc vagy siralom?: „KERESSÜK PETÕFIT” RÉSZLETEK PETÕFI SÁNDOR SZÜLETÉSÉNEK 150. ÉVFORDULÓJÁRA KÉSZÍTETT DOKUMENTUMFILMBÕL Rendezõ: Zolnay Pál, riporter: Berek Katalin -Halotta-e már azt a nevet, hogy Petõfi Sándor? -Költõ volt. -Hol született? -Kiskõrösön van a szülõháza neki, a másik szülõházát nem tu dom. Valahogy ilyen költözési, hogyismondjam költözésbe voltak a szülei, ezáltal két szülõfalut neveztek talán. -Maga szerint azonkívül, hogy népköltõ volt, milyen köl tõ volt ez a Petõfi? Jó? -Jó. -Maga szerette? -Igen. Abban az idõben még iskolába jártam. -Maga szerint miért ilyen híres ez a Petõfi Sándor? Mit csinált õ tulajdonképpen, hogyan halt meg, mivel fog lalkozott? Mirõl lett híres a versein kívül? Azt se tudja, hogy hogy hogyan halt meg? -Nem. D Juhász: „Tüzesen süt le a nyári nap sugára…” -Ismerõs-e ? -Kukorica Jánosról szól. -Ki írta? -Petõfi Sándor írta. -Ismeri Petõfi Sándort? -Igen. -A Kukorica Jancsi történetérõl tud valamit mondani? -Az is egy szegény juhászlegény volt. Megismerkedett a ké sõbbi idõk folyamán az Iluskával, aztán egymásé’ lettek. -Hány juhot õriz? -302 darab. -Már nyírták õket? -Igen. Májusban volt. -Ismeri a juhait? -Igen. -Meg tudná különböztetni õket? -Meg, nincs ebbe kettõ se egyforma. -Mirõl ismeri meg õket? -Különbözõ alakja van nekije, különbözõ helyre fekszik. Az áb rázatuk is hát csak nem egyforma, mert aki velük fog lalkozik, az csak ért hozzá, hogy melyik hogy van. Tehát nincs két egyforma. -Mit csinál szabadidejében? -Beszélgetünk a juhászcimborákkal, mikor mit. Újságot szok tam olvasni, Petõfi Népét, Népszabadságot, Szabad Földet. D „Sors, nyiss nekem tért…” -Ismeri azt a nevet, hogy Petõfi Sándor? -Biztos. -Ki volt? -Már 28 éve itt lakom Kiskõrösön, és pont a szomszédságában. Mondhatom, nagyon jól ismerem. -Hogy a szomszédságában? -Hát a szomszédságában, úgyhogy két utca van közöttünk pont. -S mit tud róla? -Petõfirõl? Nagyon sokat, az biztos. -Meg tudná mondani, hogy hol halt meg? -Hát azt pontosan nem tudnám megmondani, de itt a fiata lok jobban tudják. Pali a közvetlen szomszédja úgyis. D „Szabadság, szerelem, e kettõ kell nekem…” - ' harcos volt és szegény volt és nagyon gyötrelmes volt az élete és nagyon nyomorúságos volt. Egy költõ megérdemelné, hogy szépen éljen, de hát harcolni kellett neki, és nem volt olyan adottsága, hogy tudott volna szépen élni. -Szerinted a szép élet az milyen? -Mondjuk, hogy nem kellett volna neki úgy vándorolni, hogy színésznek beállni, hogy pénzhez jusson, és hogy kis enni valót kapjon. -Miért harcolt õ, de ne úgy mondd el, ahogy az iskolában tanultad, hanem úgy, ahogy magadtól gondolod. -Azért, hogy a nép szabad legyen, és hogy ne azt higgyék, hogy csak õ ír és õ butítja a népet a verseivel. D <BR> <BR>„Ne fogjon senki könnyelmûen a húrok pengetésihez…” <BR> <BR>-Mit tud Petõfi Sándorról? <BR> <BR>-Tudom a születési évét, a halála évét, tudom, hogy költõ volt, elõtte színész volt, tudom, hogy színész korában milyen ál néven színészkedett. Ismerem a verseit. <BR> <BR>-Szereti-e? <BR> <BR>-Én, nem. <BR> <BR>-Meg tudná mondani az okát? <BR> <BR>-Meg. Romantikus, helyenként gyerekes, nem elég komoly. <BR> <BR>-Mit ért azon, hogy komoly? <BR> <BR>-Abban a korban biztos az volt a szükségszerû, amit Petõfi csinált. Most már nem érzem jelentõségét, szóval nem. Ami ket ír, nem jelent nekem problémát. Könnyû, meleg idõben jólesik elolvasgatni. <BR> <BR>D <BR> <BR>-Ismeri Petõfit? <BR> <BR>-A középiskolából. <BR> <BR>-Az iskolában mennyire lehet megismerni? <BR> <BR>-Tanára válogatja. <BR> <BR>-Mire készül? <BR> <BR>-Kollokviumra francia irodalomtörténetbõl. <BR> <BR>-Én meg Petõfi Sándorról kérdezem magát. Szereti-e? <BR> <BR>-Szeretem. Az egyetemen van is egy szavalókör, akikkel arról beszélgettem, hogy igazságtalanul mellõzött Petõfi, és hogy mindenki verset akar mondani Ki mit tudon, meg ilyen helyeken, és mint tudom én, kezdik a beatirodalommal, és nem tudnak Petõfit mondani és Janus Pannoniust. <BR> <BR>-Mit szeret igen Petõfitõl? <BR> <BR>-Fõként szerelmes verseit. <BR> <BR>-Miért állnak távol magától Petõfi hazafias költeményei? <BR> <BR>-Elhiszem, hogy neki ez õszinte volt, de nekem ez túl lángoló ez ma már. Az egész kor ilyen, szégyelli, amit érez. A szerelmet is szégyellik. Vagy valaki valakit szeret, barátilag, annak nem lehet a nyakába ugrani. Kinevetik azt, akin látszik, amit érez. <BR> <BR>D <BR> <BR>„Ott álltok a terem közepén, melybõl a nemzet sorsa jön ki majd…” <BR> <BR>- Egyáltalán nem kell attól félni, hogy a költészetnek nem lesz jövõje és hogy mások nem hisznek benne. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tízmillió költõ országa tulajdonképpen, amirõl általában beszélni szoktak. <BR> <BR>-Mit értesz azon, hogy tízmillió költõ országa? <BR> <BR>-Hát azt, amirõl a lapok is cikkeznek, hogy szinte tragikus mértékben elszaporodtak a fiatal költõk, és egyszerûen a napilapok, folyóiratok, hetilapok nem tudnak mit kezdeni a sok verssel. És a rossz költõ is elég sok. Például a baráti körömben is 10 közül 8 ír. Verseket ír. És a tragikus ebben az egészben, hogy azt képzeli, hogy õ költõ, illetve költõ lesz." |
tsanyi | 15683 | 2012. november 5. 17:24 |
Ez most mi?...coming out?.: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=148707 ....tehát a diktatúra kívánatos csak akkor rossz ha nem õ a góré?...mi kell még, hogy nyilvánvaló legyen?....vagy csak elszólás?...az nem lehet mivel a mondat elején pont õ hívja fel a figyelmet a pontos fogalmazásra.... |
tsanyi | 15682 | 2012. november 5. 17:21 | Válasz erre: 15681 |
Kösz, ez árnyalja a képet, mint többször mondtam nekem az elsõ zorbi kormány alatt volt a legjobb és azt hittem ez fog visszaköszönni....hát sajnos nem...
|
Taro | 15681 | 2012. november 5. 09:37 | Válasz erre: 15678 |
Ez az írás is inkább a féligazságok, mint a történés pontos leírása felé tesz egy lépést. A Bokros féle stratégiának csak egy pici szelete volt a "csúszó leértékelés" és az inflációt nem megpörgette, hanem jelentõsen visszafogta (emlékeim szerint huszon% ról intenzív csökkenésbe kezdett). Bokros intézkedései közül fontosabb (bár ma már ködbe veszett) volt, hogy a társasági adót 36%-ról levitte 18%-ra, majd tovább csökkentette 16%-ra. Míg a vállalati szektor terheit csökkentette, addig a lakossági fogyasztást és jövedelmeket sarcolta (klasszikus példája a válságmenedzsment eszközeinek). A mûködõ tõke elsõsorban a privatizáció útján jött be az országba és ettõl kezdve lettek egyre jobb privatizációs szerzõdések, átlátható ügyletek (az MDF kormány alatt inkább háttéralkuk, mutyi volt a privatizáció). A mezõgazdaság területén az okozta (még a 70-es évek elején) a jelentõs problémát, hogy a technológia már rendelkezésre állt, vagyis 500ha földet képes volt egy család is megmûvelni. Magyarország a mezõgazdasági technológia területén exportõr volt, vagyis rendelkezett a tudással. A probléma inkább az volt, hogy a több ezer ha-os, egybefüggõ területeket privatizálták (MDF és Torgyán féle kárpótlási jegy), de így olyan birtokszerkezet jött létre, ami lehetetlenné tette a hatékony mûvelést (kicsi "nadrágszíj" parcellák jöttek létre 5-10ha nagyságban, illetve a privatizációval földmûvelésbe kezdett a munkanélküli ács, kõmûves szakmai tapasztalat nélkül). Ma már könnyen mondjuk, hogy Orbánék "vitették magukat a hullámokkal", de ez nem igaz. Az elsõ két évben folytatták azt a gazdaságpolitikát, ami növelte a mûködõ tõke behozatalt és növekedett a gazdaság. A minimálbér emelés (elõször 19,800.-Ft-ról 40.000.-Ftra, majd 50.000.-Ft-ra) valóban tönkretette a könnyûipart, de ez csak rövid távon volt rossz döntés! Tény, hogy a kínai dömping ekkor már az alacsony minimálbér mellett is fojtogatta a könnyûipart és látható volt, hogy nem fogunk tudni versenyezni vele. A minimálbér emeléssel át lehetett csoportosítani az erõforrásokat más termelés irányába. Másodsorban a társadalomban már 4 éve ment a dübörög a gazdaság (ami igaz is volt) és jelentõs nyomás alakult ki a politika felé, hogy a dübörgõ gazdaság eredményeibõl most már részesedjen a társadalom is. A lakás hitelezés valóban rosszul volt megcsinálva, de ezzel kapcsolatban is van megjegyzésem: -Magyarországon történelmi okokból nem épült bele a fizetésekbe a lakhatás költsége -az építõipar és a kapcsolódó területek bõdületesen növekedni kezdtek -Bár rosszul volt kidolgozva, de nem megszüntetni kellett volna, hanem átalakítani(Ausztriában a mai napig megy egy hasonló konstrukció és az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján mind a klt-nek, mind a gazdaságnak javára válik. Konklúzió: Az elsõ Orbán kormány gazdaságfejlesztõ stratégiája nagyobbrészt helyes volt. Inkább azért gondolkodhatott el a tisztelt nagyérdemû az újraválasztáson, mert 2002-ben, az elsõ forduló elvesztése után bõdületes fosztogatásba kezdtek, gyakorlatilag kirabolva az országot(12 állami gazdaság, a Széchenyi terv keretében kifizetett 100 milliárd!!! feletti haveri osztogatás, stb.) Mivel Orbánék a gazdaságot jól menedzselték, az alanti hsz konklúziójából következik, hogy Gyurcsányt nem menti a világválság, hiszen egyrészt ezt lehetett tudni, másrészt a teljesítménye már a válság elõtt is gyatra volt (2007-ben nem volt egy egész a GDP növekedés), másrészt nagyon kevés ország vészelte át nagyobb problémával a válságot, mint Magyarország. |
Bubó Doki | 15680 | 2012. november 5. 09:32 |
�Ennyire szar lenne a helyzet? http://hvg.hu/gazdasag/20121105_Mit_exportal_Magyarorszag_Ebbol_az_inforg#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_5
|
tsanyi | 15678 | 2012. november 4. 15:23 | Válasz erre: 15677 |
Még innen egy hsz.....tényleg így volt?...csak a tisztánlátás kedvéért mert ma elég nagy a káosz a hazugságözönben: "„… az elsõ kormányzásuk ellentmondásos, de összességében pozitív éveit, …” Pozitív. Már sokszor leírtam, de miután repetition est mater studiorum: Mikor Bokros elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerõt, megindult a tõkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelõüzemek, többek között vidéken is (fõleg könnyûipar, varrodák, bútorüzemek, cipõkészítõk, de kisebb mûhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élõ, jórészt képzetlen népességet a munkaerõben ennek a harmadát-negyedét igénylõ mezõgazdaság már nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak tõkéje és technológiája nem volt, de azt szívesen hozták a németek meg az osztrákok, végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerõ olcsó, a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges. Aztán jött a Tocsik ügy, Horn megbukott, és Orbánék beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebbõl így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható idõn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a gazdaságba, azzal meglódul a kereslet, a pékek 10 zsemle helyett 11-et fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de pénz nem volt (az sohasincsen), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több bevétel), és örültek a dolgozók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a cégek a megnõtt munkaerõ költség miatt úgy döntöttek, hogy elmennek. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt (a céges elmenés, gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra), kapott is a kormány a FIDESZ-tõl, hogy Medgyessyék elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyûipar megszûnt, a kb. 150.000 képzetlen munkavállalót azóta nekünk, adózóknak kell eltartani. És persze a 7 – 8 % GDP növelés se sikerült, mert inkább az infláció lett magas, mint a termelés felfutása (a pékek inkább drágábban adták a zsemlét mintsem hogy többet süssenek). Persze, tettek még Orbánék mást is, a „felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével. Ezt az ország 5 %-a használta ki, kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése céljából, de aztán kiderült, hogy akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet, végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget – na, kitõl?). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli felfutása, ha a szomszéd, ismerõs, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Amit Medgyessy még Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi bért is megnyomta, és a tanítók, tanárok, nõvérek tömegesen hagyták ott a szakmájukat a több pénzért, mert a magas infláció miatt az eredetibõl már nem tudtak megélni. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli, ezzel az egyensúly újra létrejön, aztán Bokrosi mintára újra elinflálja a forintot, és Orbánék hülyesége máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén devizahitelesbõl elég kevés volt). A terv lángelmés, csak az idõzített bombával nem számolt. Az idõzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségként ült az MNB elnöki székében. Hát õ aztán küzdött „az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte a Lex Járai formájában, meg a magas pozícióba ültetéssel). Én még emlékszem a 12 %-os kamatra, meg a 230 forintos euróra. Járai gyõzött, az országot akkora kár érte, mint ilyen rövid idõ alatt még soha, a könnyûipari cégek nem jöttek vissza, a nem minimálbéres multik exportbevétele pedig az erõs forint miatt csökkent, és GDP növekedéssel nem tudtuk kinõni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig a török mellett nem õ, hanem Járai volt az, aki az ország gazdasági rombadöntéséért elég sokat tett. A fentiek alapján: 1./ Orbánék elsõ regnálása alatt a jól menõ idõszak nem az õ érdemük (igaz a Gyurcsány kormány „érdemeihez” hozzá szokták venni automatice a világválság hatásait, csak azért, mert az az õ kormányzásuk alatt következett be). 2./ Aki az elsõ regnálásból nem tudta, hogy mi következik 2010-ben, mikor a FIDESZ mellé tette a keresztet, azt csak sajnálni tudom. " |
tsanyi | 15677 | 2012. november 4. 14:46 |
Mennyire igaz...a vezért már nyilván nem lehet ezzel szembesíteni, de az egyszeri hívõt aki nem részesül az osztásból azt talán még lehet: http://kard.blog.hu/2012/11/04/mar_rolatok_szol?fullcommentlist=1#comments ...na meg a tanú idézeteivel, nem ismerõs?: http://www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo http://www.youtube.com/watch?v=-5Sh5omf7CU http://www.youtube.com/watch?v=h4wjQrV5A1c ....ha most bármely propaganda beszédüket nézem mintha a Tanú-t nézném....vicces, vicces, de már nem bírok nevetni... |
eröt | 15676 | 2012. november 2. 09:27 | Válasz erre: 15671 |
A 2010-es referendumnál.Elõtte meg a 2006-ban.
|
tsanyi | 15675 | 2012. november 2. 09:14 | Válasz erre: 15672 |
Még ha csak õ?....,de maguk a jobbikosok élik így meg a szerepüket.....van családtag is bent....van némi képzavar a fejekben, hogy egyáltalán mirõl is kéne szólnia annak ha a nép érdekeit nézzük.....vagy inkább a pontos definíciója hiányzik a népnek.....mert ugye a feudalizmusban a nép csak és kizárólag a nemeseket jelentette a többieket sehol nem számolták ha csak nem adó beszedéskor.......a kapitalizmusban(eleinte) már a nemeseken kívül a felkapaszkodott polgári réteget is kezdték emberszámba venni, de a paraszt és a proli szintén nem volt ember fõleg nem nép ha csak nem adó fizetéskor vagy ha háború volt, akkor azonnal nemzeti eszmék kerültek elõ, hogy feltüzeljék azokat akiket amúgy lesajnáltak......oszt volt a szoci ahol épp a nemeseket hajtották el és a proli meg a paraszt lett nép igaz csak szavakban hisz a közülük kikerült vezetõk ugyanúgy feudális birtokként kezelték az országot mint elõdeik, de volt egy kis levegõhöz jutás a valódi tömegeknek(itt is szinte mindenki abban a korban tanult, dolgozott és érte el azt amije most van) és ettõl megijedve a nyugati kapitalisták is elkezdték az addig elutasított jóléti társadalmak kiépítését amiben jobb életet biztosítottak a dolgozóiknak mint amit a szoci nyújtani tudott vagy akart.....ezzel hintették el az álmot(bennem is) a szoci polgáraiban aminek a rendszerváltás lett a következménye......oszt most eljött itt is a kapitalizmus a legrosszabb formájában ahol a nyugati tõkések végre kiélhették magukat magyar strómanjaik által és csinálhatták azt amit otthon nem lehetett erre eljött a vezér és vissza akar lökni a szolgasorba egy kis neofeudalizmusba ahol a paraszt meg a proli megint nem számít embernek lásd választójog átalakítása, tanulással kapcsolatos intézkedések stb.........tényleg a mai gyerekeinknek milyen lehetõségei vannak a tanulásra vagy munkára ha csak sima paraszt vagy proli az ember és annyi pénze is van?.......tehát definiáljuk a népet illetve azokat akiknek a nevében kiáll bármelyikünk és nem csak névben mint az összes párt.....a vezér legalább megmondta, hogy neki csak a gazdagok és az általa középosztálynak nevezett réteg létezik, a többieknek coki és kuss......a maszop és tsai nem hajlandóak igazából megnevezni az általuk preferált réteget mert a paraszt és proli biztos nem az ha a múltat nézzük......a jobbik viszont a parasztot és a prolit célozza meg, de csak szóban és szavazókként mert már kiderült azért, hogy inkább valami új vezetõ réteget akarnak kialakítani magukból, de még véletlenül sem a melósok érdekében hanem valami ködös ázsiai álomba burkolózott víziót emlegetve amiben biza sikerülne hamar elérni, hogy nem csak fél hanem igazi ázsiaiként legyünk itthon rabszolgák az õ szolgálatukban...... ....tehát akkor nevezzük meg, hogy melyik párt melyik réteg érdekeit nézi és akkor lehet dönteni kinek-kinek a rétegtartozása vagy szimpátiája szerint.....én maradok a parasztok és prolik pártján és keresem azt a pártot aki valóban õket képviseli(tudom, álom).. |
tsanyi | 15674 | 2012. november 2. 08:55 | Válasz erre: 15669 |
Kiért?.....a bankért, hitelt felvevõért vagy a kormányért?....:)
|
tsanyi | 15673 | 2012. november 2. 08:55 | Válasz erre: 15670 |
Nekem tegnap küldtek mail-t errõl.....,de nem is számítottam másra...:)...vagy inkább:(
|
lecso | 15670 | 2012. november 2. 07:58 | Válasz erre: 15655 |
Nekem nem hárította rám. Nincs semmilyen bankom. |
eröt | 15668 | 2012. november 1. 19:20 | Válasz erre: 15667 |
Akkor páran nem tudják mi a nácizmus.A jobbik nagyon kevés.Bíztam bennük.Már nem.
|
tsanyi | 15667 | 2012. november 1. 19:14 | Válasz erre: 15665 |
"Karlendítés?!?A jobbik nem náci párt" ...háát, ezt páran nem így élik meg...:)) |
tsanyi | 15666 | 2012. november 1. 19:13 | Válasz erre: 15665 |
Most fogalmam sincs....a végén még az lesz amit Lecsó írt...független.-...már ha találok olyat...:)))
|
eröt | 15665 | 2012. november 1. 19:09 | Válasz erre: 15664 |
Karlendítés?!?A jobbik nem náci párt.Egyszer régen szavaztam rájuk.De hát segg hülyék szerencsétlenek.Most kire? |
tsanyi | 15664 | 2012. november 1. 19:05 | Válasz erre: 15662 |
Már sokszor mondtam, hogy a család rájuk szavazott csak én a jobbikra...és azt is, hogy ezt most miként ítélem meg........az meg, hogy a haverokról tudom azért van mert többnyire egyenes emberek és nem tagadják le a céljaikat, hovatartozásukat ha épp ciki....ezért a haverjaim...:)))....a kollégáknál ez persze már úgy van ahogy írod...amikor mondom, hogy én kire szavaztam akkor fújolás vagy néma összekacsintás és laza karlendítés a válasz...:)))
|
eröt | 15662 | 2012. november 1. 18:28 | Válasz erre: 15660 |
Hogy a pébe lehet sok fideszes haverod?Ember nem vállalja fel,hogy rájuk szavazott.Egy kivétellel találkoztam eddig. Még egyszer:akadj le a politikáról!Csak magadnak ártasz.Csak mentálisan gondoltam.A lefüggönyözött autó még tender. |
tsanyi | 15661 | 2012. november 1. 18:27 |
Sikerült!....megnyertük a szabadságharcot!...lekopott végre rólunk az imf!..........Holnap, mielõtt hétfõn a pénzpiacok nyitnak gyorsan eurót vagy valami mást kéne venni.....ha lenne pénzem....hétfõre hamar újraárazza a piac ezt a lépést: http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20121101-imf-tovabbra-sincs-meg-idopontja-a-targyalasok-folytatasanak-magyarorszaggal.html?SYSref=NONE&cmnt_page=3 "A programtárgyalásokon való érdemi elõrelépéshez arra lenne szükség, hogy a (magyar) kormány világosan jelezze: az IMF-et és az Európai Bizottságot értékes partnernek tekinti a reformkiigazítási folyamat tervezésében, és hogy világosan elkötelezze magát az olyan intézkedések mellett, amelyek biztosítják a pénzügyi kiigazítást, és elõmozdítanák a növekedést." Az IMF külkapcsolati igazgatója megismételte, hogy a valutaalap fõ irányvonalait az IMF küldöttségének július 26-án kiadott sajtóközleménye tartalmazza." ....vagy csak megint egy kis short áll a dolog mögött így karácsony elõtt?.... |
tsanyi | 15660 | 2012. november 1. 18:16 | Válasz erre: 15659 |
Nincs tanács......nekem sem ellenségeim sõt több fideszes haverom van mint olyan aki nem és nem nagyon politizálunk ha találkozunk......a gyerekeimnek meg én nem akarom, hogy olyan életük legyen mint nekem így én is azt szorgalmazom, hogy lépjenek le.....de ez nincs így jól....nehezen viselném ha nem lennének a közelemben, de kárhoztassam õket ezért a kínlódásra?......
|
eröt | 15659 | 2012. november 1. 18:09 | Válasz erre: 15658 |
Össze jön az melóval.Dolgozok én mindenkinek(mert qrva vagyok)A fideszes se ellenség. Jattott egy se ad.Én se.Számlát kérnek.Én is. Viszont a gyerekeim nem akarnak örökömbe lépni. Na most adj tanácsot! |
tsanyi | 15658 | 2012. november 1. 17:58 | Válasz erre: 15657 |
Na igen, így van....ha megélnék valahogy lehetõleg a gyermekeim számára valamiféle valós jövõképpel akkor ma sem tudnám hogy hívják a vezetõket kb. úgy mint még 5-6 éve....pénzt keresni meg ráérek csak nem találom....melóval az nehezen jön össze ismeretségem meg nincs...jó lenne ha végre nem kéne ezzel az egésszel foglalkozni....
|
eröt | 15657 | 2012. november 1. 17:52 | Válasz erre: 15656 |
Nemzeti?Legyen még szocialist is?Mit vársz?NSDAP?Az erõ nem gond de ha hülyeséggel társul az gond. Tudod mi vagyok de én kitartok ebben az országban.A gyerekeimet arra buzdítom oda menjenek ahol van jövõjük. Ne olvass ennyi politikát!Nem érsz rá pénzt keresni.És dolog körbeér. |
tsanyi | 15656 | 2012. november 1. 17:33 | Válasz erre: 15655 |
Ahogy egyre durvul a helyzet és egyre világosabb, hogy a kormány a népe ellen van én már azt nevezem nemzetinek akiket a kormány velõsen szopat és azt idegenszívûnek, hazaárulónak, nemzetellenesnek akik kiállnak a vezér mellett....a nemzeti oldal nem állhat olyanokból akik a magyar állampolgárokat vissza akarják kényszeríteni a feudális szolgasorba amilyet széles, demján és strómanjuk a vezér szeretne....
|
eröt | 15655 | 2012. november 1. 16:54 |
A megszopatott bankom(eddig csak az egyik)már megírta,hogy a tranzakciós eltolcsi költségeket átruházza reám.A másik kettõre hajlandó vagyok fogadást kötni a nemzeti oldal támogatóival.
|
tsanyi | 15654 | 2012. november 1. 14:06 |
Tényleg ennyi eszük van a bankároknak, csak ahhoz értenek, hogy a kisembert kifosszák....hát most rajtuk a sor na meg áttételesen rajtunk: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/31/a_bankrablo_es_a_tuszok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_01&utm_campaign=index "Magyar bankár olvasóink most vegyenek elõ papírt és tollat, mert elérkeztünk a poszt üzenetéhez. Az üzenet három szó: SOSEM FOGJA ABBAHAGYNI. Ne higgyétek, hogy az „együttmûködés szorosabbra fûzésével”, netán a decemberi megállapodás „újrakötésével” bármit is el tudtok érni Orbánnál. Hogy majd akkor kivezeti, vagy legalább csökkenti a bankadót. Nem, ez nem fog megtörténni. Mindeneteket el fogja venni. Az utolsó garast is kisöpri a bankotokból, sõt még annál is többet. Nem hogy a befektetett pénzetek nélkül, de elképzelhetetlen mértékû veszteséggel fogtok kiszállni ebbõl a játékból. Ha megengedi egyáltalán, hogy kiszálljatok. Ha nem tudtok felnõni ahhoz a helyzethez, hogy veletek szemben egy olyan ember áll, akit nem kötnek jogi, etikai vagy racionális korlátok, és csak a nyers erõ elõtt hajt fejet, akkor az egész bankotok el fog úszni, és vele a betétesek pénze csakúgy, mint a bankotok által finanszírozott vállalkozások és a munkahelyek. Megmondta elõre, hogy ezt fogja csinálni, csak érteni kell a nyelvén." |
Bedouin | 15652 | 2012. november 1. 10:38 | Válasz erre: 15651 |
Esetleg a Kétfarkú kutyapárt??? Csemegézzetek: http://mkkp.hu/wordpress/ :) |
tsanyi | 15651 | 2012. november 1. 10:14 | Válasz erre: 15647 |
Vagy marad az amirõl pár hete vitáztunk és kezdem belátni, hogy igazad lehet nevezetesen a független jelöltre.....csak jelenleg nehéz eldönteni, hogy igazából ki független mert mindegyikrõl kiderül, hogy mégis valamelyik párthoz húz...
|