rimen | 1446 | 2015. november 25. 16:03 | Válasz erre: 1443 |
Gyengébb,lassabb motorosok mennek elöl az erõsebbek pedig szépen követik õket.Akinek ez nem megy ne menjen csapattal motorozni ö menjen egyedül és akkor nem kell senkihez sem alkalmazkodni,és akkor tud a saját tempójában motorozni.
|
Mosquito | 1445 | 2015. november 25. 14:17 | Válasz erre: 1443 |
Anno a mi csapatunkban amikor 650 Burgi volt majd nagyobb gépek lettek,nem volt gond a 125cm3-nek is lépést tartani velünk. Be tettük másodiknak. De mentem már a Majás csapat után is (125,250,400,500cm3) Nem hullott ki a hajam. :)) Alkalmazkodni kell a másikhoz. Okos vezetõ ilyenkor csinál két csapatot, gyorsabb/lasabb. Azért nem baj ha a saját tudásunkal is tisztában vagyunk.
|
Daty | 1444 | 2015. november 25. 10:35 | Válasz erre: 1443 |
Volt ilyen esetre is példa a "pályafutásomban". Minden további nélkül szóltam neki - mivel én vezettem a csapatot - hogy mivel a motorja tudj a megkívánt sebességet, legyen szíves beállni mögém, és tartani a tempót. Akkortól kicsit gyorsabban ment, de természetesen nem tartotta, mindíg leszakadt. Bár mérges voltam/tunk, nem hagytuk ott, hozzá alkalmazkodtunk, de ha mentünk valahová, többet nem hívtuk. Ennyi |
Ullyses | 1443 | 2015. november 25. 08:38 | Válasz erre: 1437 |
...azért kíváncsi lennék a véleményetekre abban az esetben is ha a csapat 100-110-el külterületen megy (városban szabályosan menve!) a motoros pedig 80-90-km-nél nem megy gyorsabban egy 600H.CBF-el, akkor ezt hogyan kezelnétek?
|
Ullyses | 1442 | 2015. november 23. 21:08 | Válasz erre: 1383 |
Uti, Te milyen motorolajat használsz? Azt is megkérdezném a "D" v az "S" fokozatot használod e inkább ill szoktad e variálni? Egyébként nekem is gyanús a laírtak alapján a motorod viselkedése, egy szervizkontrolt lehet megérne...? |
rimen | 1441 | 2015. november 23. 17:37 | Válasz erre: 1440 |
Egyetértek veled,nagyon megkell gondolni kinek a vezetésével indulsz el egy túrára.Nekem 2-3 nagyon jó túravezetõvel volt szerencsém ezidáig gurulni (2000-4500Km/túra),én vagy velük megyek vagy egyedül.Egyszer én is kifogtam egy idiótát,azóta azt mellõzöm. Ennyi!!!
|
Daty | 1440 | 2015. november 23. 16:19 | Válasz erre: 1437 |
"Együtt megyünk együtt jövünk. Nem hagyjuk ott/el a másikat. :( " Teljesen egyetértek, de ezexerint vannak, akik nem ezt vallják... Na de semmi gond, többet velük egy lépést sem mennék. |
kicsi | 1438 | 2015. november 23. 14:44 | Válasz erre: 1436 |
Igazából nem ördögtõl való az sem, ha egy csapatban különbözõ tudású emberek motoroznak, csak elõtte illik tisztázni, hogy kinek, mi az elképzelése. Pár éve vezettem egy olyan túrát, ahol a csapatban volt egy korábbi hivatásos motorversenyzõ is, "picit" bátrabban ment a többiektõl, mégsem volt különösebb gond belõle, mert jó elõre meg volt beszélve, hogy a lakott területeken belül(és kívül) a legális tartomány + egy kicsi a tempó, a szerpentineken, meg mindenki úgy megy, ahogy szeretne.A kanyargós szakaszok végén visszaáll az eredeti szabályos alakzat. |
Mosquito | 1437 | 2015. november 23. 14:04 | Válasz erre: 1431 |
Az tényleg nem lehetett vicces. :( Ilyen túrán/gyorsuláson midig a kisebb cm3 - hez kell/ene alkalmazkodni. Együtt megyünk együtt jövünk. Nem hagyjuk ott/el a másikat. :(
|
Daty | 1435 | 2015. november 23. 13:28 | Válasz erre: 1434 |
Arra alapoztam, hogy eddig 2x mentem ismeretlen csapattal hosszabb útra, 1x a Csíksomlyói búcsúba, 1x az Isztiai félszigetre, és mindkettõ szuper volt. Általában ez a jellemzõ, de sajnos kifogtam egy "nem jellemzõt", de tanultam belõle, többet nem megyek csak ismerõsökkel, vagy egyedül. A Torockót megbeszéljük, érdekel. Én pár napos fürdést tervezek majd nyáron Tisnoban. A hotel Tomislavban már voltam, oda gondoltam akkor is. |
kicsi | 1434 | 2015. november 23. 12:05 | Válasz erre: 1431 |
Tudni kell csapatot is választani.:) Sokszor, sok helyen leírtam már, hogy csodálkozom azokon, akik elindulnak ismeretlen emberekkel, több napos, több hetes túrára.És nem csak a tempó az, ami nagyban megváltoztathatja az ember szájízét egy hosszabb túrán. Mellékesen Daty, tervezek egy pár napos gurulást, Torockó környékére....:) |
ronson | 1433 | 2015. november 23. 10:24 | Válasz erre: 1428 |
Hüjjje :-DDD Amúgy pl. Boxer-GS mögött a mostanival is simán le tudok maradni, pedig kb. 1,5x erõsebb gépen ülök mint õ, szóval ez user error, nem a motor hibája, de ettõl még jól alszom ;-) |
ronson | 1432 | 2015. november 23. 10:20 | Válasz erre: 1427 |
"Csak a vicc kedveert kerdeznem, akkor miert leptel tovabb?:-)))" Mert ráültem egy másik járgányra, amin a te szavaiddal élve: "azon a motoron ulok, amire azt mondhatom, "ez igen, erre vartam, vagytam" :-) |
Daty | 1431 | 2015. november 23. 10:19 | Válasz erre: 1428 |
Ez így poénnak nagyon jó. De mikor a nyáron elindultam egy 4 fõs csapattal a Transalpinára - hozzátéve, hogy már a túra szervezésénél tisztában voltak vele, hogy milyen motorral megyek - és otthagytak Romániában itiner, térkép nélkül, már nem volt olyan vicces.:-( A teljes tisztán látás érdekében leírom, hogy nem "andalogtam", de mikor lakott településeken 90-100 volt a tempó, lakott területen kívül 140 alatt sehol, akkor kezdett a dolog nem tetszeni. Egy darabig mentem így velük, de mikor ezen tempó ellenére otthagytak, megfordultam, és hazajöttem. A túra szervezésénél simán szólhattak volna, hogy bocs pajtás, de mi nagyobb tempót megyünk, mint amennyit a tiéd bír, meg megszegjük az összes létezõ közlekedési szabályt, ne gyere velünk, akkor semmi gond nem lett volna, tudomásul veszem, és kész. De így....nem tudok mást mondani, csak hogy ritka köcsög, és nem motoroshoz méltó viselkedést tanúsítottak.:-(( Ha hagytuk, hogy csatlakozzon hozzánk egy gyengébb géppel valaki, akkor íratlanul is tudomásul vettük, hogy hozzá kell alkalmazkodnunk a túrán. |
Daty | 1430 | 2015. november 23. 10:07 | Válasz erre: 1427 |
"Az is zavar, ha mindig figyelnem kell valaminek a pontos mukodesere, az lenne jo, ha azt sem tudnam, hogy resze a motornak. " Én soha nem figyelek a mûködésére, úgy érzem, pont olyan, mint ahogy írtad: azt sem tudom, hogy része a motornak. A teleszkópok megváltozott mûködése teljesen érthetõ, hisz hidegben sûrûbb az olaj, másképpen csillapít. Szóval ebben veled érted egyet, nem Ronsonnal. |
Daty | 1429 | 2015. november 23. 10:06 | Válasz erre: 1426 |
A gumin nem csodálkozok, hisz az enyém 12.000-nél már kuka. De a láncon igen. Enyémen ennyinél még utána sem kellett állítani, a "manuális" olajozástól pedig olyan, mint egy új. |
Mosquito | 1428 | 2015. november 23. 09:41 | Válasz erre: 1427 |
"Csak a vicc kedveert kerdeznem, akkor miert leptel tovabb?:-)))" Mert mindig lemaradt.. :DD |
Utalatos | 1427 | 2015. november 23. 07:55 | Válasz erre: 1426 |
"azert egy jo kis masina", tokeletesen egyetertek ezzel, sot, nagyon jo kis masina. Csak a vicc kedveert kerdeznem, akkor miert leptel tovabb?:-))) Biztos vagyok benne, hogy ahanyan vagyunk, annyi fele tapasztalatot szerzunk egy egy motorrol.. A gumi es lanckopas szinte egyenes aranyban van a motorozasi szokasainkkal, stilusunkkal, a terhelessel es persze a gondozassal.(guminal pl.a mindig megfelelo guminyomassal) Nem tudok semmit vitatni abban amit leirtal, kiveve talan a teleszkopok mukodeset, ott egyertelmuen megvaltozik a hidegben a csillapitas modja. A tobbi, igy a DCT valtoval kapcsolatos tapasztalat is annyira szubjektiv, mar magam is rajottem, hogy alkalmatlan arra, hogy pl. masok valasztasi donteset befolyasolhassuk. En mindig ket dolgot figyelek:megvaltozott-e az az egyseg a mukodes soran rossz iranyban, illetve, hogy az szerkezet, eszkoz, alkatresz, stb. megfelel-e az en altalam elvart igenyeknek. Most ugy erzem egy hagyomanyos, manualis valto(nem a DCT sajatja), jobb motorozasi elmenyt nyujtana szamomra ezen a motoron. Az is zavar, ha mindig figyelnem kell valaminek a pontos mukodesere, az lenne jo, ha azt sem tudnam, hogy resze a motornak. |
ronson | 1426 | 2015. november 22. 21:55 | Válasz erre: 1383 |
Bocs, hogy belevau, nincs tapasztalatom az NC-750-el, én csak egy DCT-s 700x-szel gurultam 26e km-t (0 km-es korától), csak ahhoz tudok viszonyítani. "Sem gumit, sem lancot nem kellett meg csereltetnem, azokkal nincs semmi gond, a kopas is teljesen normalis." Nálam ezek nem bírtak ennyit, a gyári Metzeler z8 16e-nél kuka volt, a láncom 20e km-t bírt, megszorultak benne szemek -> csere. Pedig utóbbit fújtam, tisztítottam rendszeresen, de a szerviz szerint (Dream) kb. ennyi az élettartama. "A DCT valtot egyre kevesbe szeretem, ... Volt egy idoszak, mikor remekul mukodott, most szinte naprol napra egyre inkabb "esik szet", kepletesen termeszetesen." Nálam az utolsó pillanatig tökéletesen mûködött (nagyon szerettem), ez így nagyon úgy tûnik, szervizért kiállt :-( "Sajnos a telokat is megviseli a hideg, nyilvan az olaj mukodese, viselkedese valtozik ilyenkor, de nyugtalanito." Azért ezt szintén megemlíteném a szervizben, az autómon sem érzem, hogy az évszakokkal változna a rugózása. Nem ez a gép a motorok "szent grálja", de a saját helyi értékén kezelve, azért egy jó kis masina (szerintem). |
Daty | 1425 | 2015. november 22. 12:52 |
Ha én motoros pályafutásom fórumozásai alatt felszívtam volna a vizet minden beszólásra, már én lennék a Lácbérci víztározó!:-DD
|
Daty | 1424 | 2015. november 22. 12:47 | Válasz erre: 1414 |
Bocsánat, valóban félreértettelek! Azt hittem, hogy elkezdtél "stuntrájderezni" és ez az elsõ amit megtanultál!:-)) Ettõl függetlenül, én sohasem fogom így megfordítani a vasat, mármint oldal sztenderen. Annál is inkább, mert van közép sztenderem!:-DD Vagy leteszem a bal lábamat, behúzom az elsõ féket, és balra döntve adok egy kövér gázt!:-) Tuti meg fog fordulni, ha máshol nem, akkor a földön!:-D |
kicsi | 1423 | 2015. november 22. 11:34 | Válasz erre: 1420 |
".....Ott még én is szorulok néha:-) " Viszont annak meg is vannak az okai. smile. |
Ullyses | 1422 | 2015. november 21. 21:57 | Válasz erre: 1420 |
Uti, annyira igazad vaaaan... :)) Persze h belefér! :) ...én már lapoztam, s Okoska enged... ;D |
Utalatos | 1420 | 2015. november 21. 21:43 |
Ne már fiúk! Ha ennyi sem fér bele egy motoros fórumba, akkor már rég megette a fene:-( Nem volt semmi anyázás, kawa megjegyzése tele volt smile-val, én semmi rosszmájúságot nem éreztem benne. Nem szabad ilyen érzékenyen reagálni apró kis szurka-piszkákra! Mert mi lesz, ha komolyabb adok-kapokba szalad bele valaki? Felborítja a másik csattogó lepkéjét?:-) Balhézásra ott a Tàrskeresõ:-)Ott még én is szorulok néha:-) |
Ullyses | 1419 | 2015. november 21. 19:25 | Válasz erre: 1417 |
...azt hiszem, kawa70, ezek után nem kérném a segítséged... ... és nekem nem mindegy. :( Lapozzunk... |
kicsi | 1418 | 2015. november 21. 16:58 | Válasz erre: 1417 |
Én azt gondolom, hogy kinek mennyi tapasztalata van, az nagyjából annyiban számít, hogy ki-kitõl milyen tanácsot fogadhat el jószívvel. A leszólás, az észosztás egy másik dolog! Tudod, az igazán nagyok szerények tudtak maradni, csak a hangembereknek van szükségük, hogy beszólogassanak. |
kawa70 | 1417 | 2015. november 21. 14:25 | Válasz erre: 1415 |
Nyugodj meg segíteni fogok csak kicsit túlzottan adod elõ ezt a játszunk motorosat és nagyon sok mindennel nem vagy tisztában. Példaként a klubbosdi ami nem olyan egyszerû dolog ám, vagy a váltás kérdésköre de mondatnám a motorteljesítményt is. Na mindegy. Azért az összetartásrol meg az útszéli segitesrõl valószínûleg több fogalmam van mint jelenleg Neked.
|
tsanyi | 1416 | 2015. november 21. 14:02 | Válasz erre: 1414 |
Lehetséges, nem láttam még a géped oldaltámaszát, de a lényeg, hogy ne a támasz vastagságát nézd hanem, hogy a villája mennyire erõs ahol a csavar átmegy rajta.
|
Ullyses | 1415 | 2015. november 21. 10:37 | Válasz erre: 1408 |
Szerencsés vagy Utálatoska..., mi anno ketten ráncigáltuk ki a Fazert és a CBF 600-at a fészerbõl amiben nem h a motor de mi is alig tudtunk megfordulni...:) Kössz h "védelmedbe" vettél, mivel a motoros fogások közt számtalan új van még számomra... Azért az a kérdés ott van a fejemben, hogy a #1406 beszoló akkor is nevet-e majd rajtam, ha segítségre lenne szükségem, s továbbmegy vagy fog segíteni? Ez sokkal nagyobb kérdés, mint h ki tudja a motort helyben megfordítani az oldalsztenderen! |
Ullyses | 1414 | 2015. november 21. 10:22 | Válasz erre: 1412 |
No most kiderült, h ez neked is új :) módszer, mert álló helyzetrõl van szó, -azaz a gépet nem indítottad be! (A sebességváltás kérdését nem értem hogy hoztad fel?) Letöréstõl nem kell tartani, csak a Suzukié a gagyi, a Honda erre is megtervezte, méretezte - állítolag, de hihetõ ha a méreteket nézem.... Amikor veztech tréningen voltam a Hondánál, ott mutatták, tegnap én is sikerrel alkalmaztam. Nem egyszerû, mert azért 250kg-t kell forgatni, tartani is kell, de csak gyakorolni kell és egyszerû! Nagyobb Hondát is láttam ott megforgatni így.... Kisti remélem megerõsít?!
|
Daty | 1413 | 2015. november 21. 10:16 | Válasz erre: 1405 |
Amit Utalatos ír, az már sokkal kivitelezhetõbb. Mármint a közép sztenderes elforgatásra elforgatásra gondolok. Ezt rengetegszer alkalmaztam eddig. |
Daty | 1412 | 2015. november 21. 10:12 | Válasz erre: 1405 |
Na, ez érdekes, mert ha le van téve az oldal sztender, akkor nem lehet sebességbe tenni, mint ahogy szinte az összes többi motort. Persze ezt ki lehet iktatni, de azt nem tartom jó ötletnek. Sanyinak van igaza, lehet ezzel játszani, de elõbb utóbb eltörik az oldal sztender. |
kawa70 | 1410 | 2015. november 21. 09:03 | Válasz erre: 1408 |
Lesz még ilyen sok......... de úgyis értesülünk róla:))
|
kawa70 | 1409 | 2015. november 21. 09:01 | Válasz erre: 1407 |
Hát igen és ennek eselye a motor súlyával négyzetes arányban emelkedik .
|
Utalatos | 1408 | 2015. november 21. 08:21 | Válasz erre: 1406 |
Ezen most en is mosolyogtam egy jot:-) Semmikeppen sem ironizalnek Ully rovasara, de tipikus esete az "ujszulottnek minden vicc uj" szolasnak. Termeszetesen ennek az ismeretnek a birtokaban meg nem tudjuk a Fold forgasiranyat is megvaltoztatni, meg az elmult 20 evben talan en is csupan ket alkalommal kenyszerultem a gyakorlatban is alkalmazni( mindketszer kompon), de.... Hogyan tortenhetett meg, hogy a motoros oktatod soha nem mutatta meg ezt a mozdulatot, akar kozepsztenderes motorral is? Tisztan emlekszem, mikor engem bekuldott a szobabol kialakitott garazsba, hogy hozzam ki az egyik motort. Mikor mar 10 perce kuszkodtem, odajott es 3 perc alatt megtanitott arra, mikent kell a sztenderen elforgatni egy motort, de ennel is fontosabb, mikent kell nagyobb erofeszites nelkul sztenderre feltenni a motort.Egy 50kg-os lanynal ez nem elhanyagolhato "tudomany":-)) Hangsulyozom, valoszinuleg ezer olyan kisebb nagyobb trukk lehet meg, amirol nem tudok en sem, de ez pont nem azok koze tartozott:-) Nem ilyen jellegu ismeret hiany, de.. Nagy bajban lennek pl. egy defekt eseten, de meg a tukreimet is segitseggel kell beallitanom, akkumulatort pedig eddig csak szerelok kezeben lattam, meg tolteni sem tudnam, ha kellene. Nem azert mert bena vagyok, hanem mert eddig nem voltam rakenyszerulve. Szerintem egy ctx-nel meg sem talalnam..annyi muanyag alatt:-)))) |
tsanyi | 1407 | 2015. november 21. 08:19 | Válasz erre: 1405 |
Bocs, hogy beleszólok. Ezt szinte mindegyik géppel meg lehet tenni csak sajnos a kitámasztó nem bírja, eleinte deformálódik késõbb eltörik.
|
kawa70 | 1406 | 2015. november 21. 06:48 | Válasz erre: 1405 |
Tényleg? ...Nahát. ......... Azért van még új a nap alatt :)))))
|
Ullyses | 1405 | 2015. november 21. 00:17 |
Daty, tudod hogy helyben meg lehet fordítani a motorunkat 180fokkal? ...mielõtt vki jópofiz, leírom... a kitámláb segítségével jobbra fordított kormánnyal és kissé lenyomva a kormánynál de még is magad fele húzva ... kicsit gyakorolni kell mert különben magadra ránthatod, de ha megy akkor tök jó dolog, nem kell toligálni... "Y" meg ilyesmi. NC-vel is meg lehet csinálni! |
Ullyses | 1404 | 2015. november 21. 00:10 | Válasz erre: 1399 |
...bíz az nem 700-as CTX !!! De kedves h a CTX 700-ra asszociáltál. ...Egyébként a mienk jobb, nincs benne króm, így könnyebb! ;D |
NRT67 | 1400 | 2015. november 20. 17:12 |
Már látom. Kilóg a blokk a vázból.:-))) Csak gondoltam rátok mert fehér, Honda, meg hasonlít a tiétekre. |
Lacy | 1395 | 2015. november 20. 12:40 |
Sziasztok! Én kérdeztem véleményt és mindenkinek - így Utálatosnak is - köszönöm a véleményét. A motorozás sok szempontból szubjektív, s engem ezek a vélemények is érdekelnek...ill.talán méginkább. Üdv ,széles utat és gumifát |
Daty | 1394 | 2015. november 20. 10:04 | Válasz erre: 1392 |
Köszi az infókat "gumiügyileg"! Semmiképpen nem hagyom annyiban a dolgot, mert ugye, még jövõ év 8. hónapjáig garanciális, tehát addig találják ki. |
gsxfx | 1393 | 2015. november 20. 09:35 | Válasz erre: 1391 |
Sziasztok! Az Integrán eddig látott legnagyobb szám 177. 160-ig fölugrik mint a szöcske onnan már csak a hátszél segít :-) Üdv: L |
Utalatos | 1392 | 2015. november 20. 07:59 | Válasz erre: 1385 |
Ha le tudnam szoban irni azokat a jelensegeket, erzeteket, muszaki tapasztalatokat, melyeket eszlelek, akkor valoszinuleg az orvoslasukhoz is ertenek. Egyszeru hasznaloja vagyok a motorjaimnak, erzekelem, ha valami valtozas tortenik a mukodesukben, vagy ha felfedezek egy kellemetlen hangot, hasznalatbol, kopasbol adodo hibat. Ilyen volt a fekbetetek aranytalan kopasa. Volt ra magyarazat a szervizben, de nem nyugtatott meg, ezert kicsereltettem 16000km-nel, holott ez teljesen indokolatlan lett volna meg akkor. A kulonbseg, hogy ezt a felvideki szerviz zokszo nelkul, ingyen tette meg es meg ok kertek elnezest a kellemetlensegert. A DCT valtorol annyit: ha valami zavar, akkor az zavar, ez egy szubjektiv erzet, es ha ez korabban nem volt, akkor joggal feltetelezem, hogy valami megvaltozott. Es nem bennem. Ket hasznalati allapot kozotti kulonbseget mindnyajan erzekelni tudunk.Hogy ez altalanos-e és kijelentheto minden hasonlo valtoval szerelt motorra azt en nem tudhatom. Ez a szakemberek dolga. Nem szoltam bele multkor a gumid kopasa miatti discurzusokba, ezert most ragadom meg az alkalmat.Annyira abszurdnak latom az esetet, hogy ezt semmilyen vezetestechnikai gyakorlat vagy rossz szokas egyszeruen nem magyarazhatja( pedig lattam olyan fotot, amelyen a nejed vagy valakinek a neje utaskent annyira "kiült" a motor sikjabol egyik iranyban, hogy meg is dobbentem rajta, nem kenyelmetlen-e ilyen tartasban hosszu ideig motorozni?). De megkerdeztem az en szereloimet is a jelensegrol, bar az o kezuk alatt meg nem volt CTX, de ilyen gumikat mar lattak. Azt mondtak, egyenes futasi gondok lehetnek es ez ket okbol adodhat.Az egyiket majdnem teljesen kizarjak:vazhiba, csavarodas, kormanyszerkezet rossz felfuggesztese, beallitasa. A masik valoszinubb: futomu rogzites, beallitas, villaszarak, lengecscsillapitok,lanckerek stb. Termeszetesen ok is azt mondtak:"latni kellene!" A tavgyogyitas csak a gyurcsoknak megy a tv-ben:-) Mi meg aztan tenyleg csak otletelhetunk. Kezdodik a munkam, ma ovis bál van, az fontosabb, mint az itteni irogatasom:-) |
Daty | 1391 | 2015. november 19. 22:10 | Válasz erre: 1389 |
Ehun van e: "Daty (pü) #1341 11-10 20:26:01 Elõzmeny:1339 x X Latod, ha végigolvastad volna fórumot, olvashattad volna, hogy utassal 3 dobozzal 150-155 a vége. Egyedül mar mentem vele dobozok nélkül 160-at, de tuti, hogy 165-nel nem megy többet, és az mar nagyon a vége! Szóval 150-nel mar nem nagyon ajánlatos vele vigéckedni! Válasz erre" |
Daty | 1390 | 2015. november 19. 22:07 | Válasz erre: 1389 |
Szerintem olyan 50 kommenttel ezelõtt részletesen leírtam mit tud. Olvastad egyáltalán?:-(( |
Ullyses | 1389 | 2015. november 19. 22:01 | Válasz erre: 1388 |
nemá? csak 150 a vége? én kb 4 hete 155-el mentem, de mintha lett volna még erõ benne, csak nem mertem jobban húzni mert bejáratós volt 800km környékén... Valahol-nemtom hol- azt olvastam 180 a végsebessége. Ez nem igaz? :( |
Daty | 1388 | 2015. november 19. 21:38 | Válasz erre: 1387 |
Nekem azért néha lassú a 150 km-es végsebesség. Vagy nagyon megszoktam, hogy ha kellett bármikor fel tudtam pörögni 200 felé...:-)) |
Ullyses | 1387 | 2015. november 19. 21:35 | Válasz erre: 1385 |
...én azt gondolom, a mi korunkban Daty, :)) nem is nagyon kell nagyobb motorban gondolkodni, örüljünk ha ezen át- és vissza tudjuk lendíteni a lábunkat. Egy 1300-as CTX is odavisz ahová egy 700-as, csak minden többe kerül..., a csajok meg már hiába buknának a nagyobb motorra... :)))) ... van utasod a hátsó ülésen! :) De én sem vagyok tévedhetetlen... :))) |
Daty | 1386 | 2015. november 19. 21:32 | Válasz erre: 1383 |
Egyébként én is úgy érzem, hogy ma motoroztam utoljára a szezonban. Sajnos úgy tûnik, jönnek a hidegek.:-( Na meg a tükör gumimmal sem akarok többet kockáztatni, arról nem is beszélve, hogy a 12.000 km-es szervizemet is túlléptem már 500 km-rel, plusz még 120 km mire odaérek Nyíregyházára a szervízbe.:-( |
Daty | 1385 | 2015. november 19. 21:27 | Válasz erre: 1383 |
Csodálkozva olvastam soraidat az automata váltóval kapcsolatban. Igaz, hogy az enyémben még csak 12.500 km van, de nem tapasztaltam olyanokat, amilyeneket írtál. Ma mentem egy kerek százast, direkt odafigyeltem az általad említett dolgokra. A pontatlanságot nem igazán tudom értelmezni, mivel szoftver vezérli, most is éppen akkor váltott fel/le, mint máskor. Mint elõbb említettem, szoftver vezérli, így a kiszámíthatatlan jelzõt sem értem a motor "jellemzésében". Ismétlem, most is éppen akkor éppen úgy váltott akár fel, akár vissza, mint bármikor, pont mint nyáron a 40 fokos melegben. Semmivel sem volt hangosabb, mint máskor. A megbízhatatlant azt meg végképp nem értem, annál is inkább, mert kimotoroztam Aggtelekre, ott volt részem némi szerpentinben is, húztam neki, ahogy lehetett, de szuperül tette a dolgát. Pedig fent a hegyen volt része hideg párás levegõben rendesen. Ellentétben veled, ha egyszer mégis lecserélem a vasat, az csak egy másik, erõsebb, nyomatékosabb, komfortosabb, gyorsabb de csakis automata váltós motorért teszem meg. Amíg ilyen meg nem jelenik a piacon, addig boldogan motorozok a jelenlegivel. És szerény véleményem szerint nem is fog ilyen megjelenni, mert a jelenlegiekért sem kapkod a motoros társadalom. |
Ullyses | 1384 | 2015. november 19. 21:16 | Válasz erre: 1383 |
Érdekes infókat és tapasztalatokat osztottál meg és hívtad fel rájuk a figyelmet, nekem és más az olvasóknak! Köszönet érte! A motor persze már csak ilyen..., télen a hidegben többet eszik, (mint a macskák is...igaz azok legalább szépen meghíznak :), így a kevés km növeli a fogyi értéket és persze ott a bemelegítésre szánt idõ, amikor nem mész sehová, csak pöfög és melegszik a motor. (És itt azé irigykedem mert sajna a CTX700D-n nincs fogyaszt.mérõ!) A DCT váltóról írtak elgondolkodtatóak és bizti, oda fogok figyelni rá. Bár még 1500km-nél vagyok bízom benne h nem lesz csalódás késõbb se. Mivel a váltós motor nálam helybõl elutasított, bízom benne a DCT még 50ezernél is hozza majd a hozzáfûzött reményeket. Azt hiszem én is, hogy az NC750 komfortossága és a pilóta magassága közt van összefüggés. Amikor én (185cm) is a választás elõtt álltam idegesített h a lábam szinte magam alá húzom, a térdhajlatomnál nagyon rossz volt, mintha gugolva ültem volna... és az nem volt komfortos érzés; így tessékelt át a CTX-re az eladó! Ott már ki tudtam nyújtani a lábam, s úgy ülhettem, mint egy széken... A téli motorozás dolgát viszont még tesztelni fogom, (fogyi és teleszkóp )remélem lesz rá alkalmam... Az NC motorozhatóságával kapcsolatban megosztott érzéseid érdekesek, lehet már Te ki is nõtted és egy Varaderón avagy VFR 800 (vagy 1200??)-on jobban éreznéd magad??? Persze a tökéletes (optimális ahogy írtad) választáshoz sok tapasztalat, ismeret kell, csak úgy mint egy megfelelõ partnerhez aki egy "kisbaba apukája" érdemes címet kaphatja... :) szval ha majd lehet gratulálni értesíts minket is! :) |
Utalatos | 1383 | 2015. november 19. 08:08 |
Ullyses, kerdeztel korabban a motorom viselkedeserol. Most egy-ket gyors informacio. Ma reggel, talan iden utoljara motorral jottem munkaba. A napi szamlalot lenullaztam, 27km-t jottem, erre az idoszakra 4.5 literes fogyasztas jott ki. Mig a motorom teljes eddigi eletutjara(21200km) a fogyasztasom 3.5l/100km. Ennyit szamit a hideg es a viszonylag rovidebb tavolsagok, esetleg varos. Sem gumit, sem lancot nem kellett meg csereltetnem, azokkal nincs semmi gond, a kopas is teljesen normalis. A paras , nedves aszfalton, faleveleken csuszik, mint a rosseb, de kieresztettem egy kicsit a nyomasbol, igy turhetobb. Es persze vigyazok nagyon. Meg nem estem soha, de nem is borultam, pedig ket motort is hasznalok felvaltva, de mivel babonas vagyok, ezt inkabb visszaszivom( meg este haza is kell jutnom):-)) A DCT valtot egyre kevesbe szeretem, az mar biztos, hogy a kovetkezo motorom csak hagyomanyos valtos lehet. Volt egy idoszak, mikor remekul mukodott, most szinte naprol napra egyre inkabb "esik szet", kepletesen termeszetesen. Mintha a kopassalmegbolondulna, pontatlanna, kiszamithatatlanna, hangosabba es megbizhatatlanabba valna. A hideg, paras levego pedig teljesen hulyeve teszi. Ilyenkor a pokolba kivanom. Sajnos a telokat is megviseli a hideg, nyilvan az olaj mukodese, viselkedese valtozik ilyenkor, de nyugtalanito. Ez a motor nem teli motorozasra valo, de ezt tudjuk:-(((Csak nagy szerencsenk volt eddig az idojarassal. Rajtad kivul valaki rakerdezett meg itt az NC750-re. Meggyozodesem, hogy ez noknek ill. 175 cm koruli, de 70 kg alatti ferfiaknak valo motor. Efolott el kell felejteni, kulonosen az automata valtoval! Nem az ereje keves, a motorozhatosaga es komfortja nem enged meg tobbet. Kulonben szerintem ezek baromira nem is fontos dolgok es masok szamara szinte semmit nem mondanak, de kerted, hat megtettem, hogy leirtam. Meggyozodesem, hogy a motor csak egy eszkoz, eszkoz egy nagyobb szerelem eleresehez, a "motorozasehoz". Termeszetesen lehet magat a motort is szeretni, lehet benne gyonyorkodni is, lehet kenyeztetni, en neha beszelek is hozza, de mar a korabbiaknal megtapasztaltam, nagyon komisz, halatlan joszagok is tudnak lenni:-)))) Es az sem jo, hogy nincs tokeletes valasztas sem, annyira szeleskoru az igeny veluk szemben, hogy legfeljebb csak optimalisat lehet talalni. Es akkor meg a lehetosegeinkrol nem is beszeltem, hiaba a nagy vagy, ha a korlatok athaghatatlanok es kompromissziumokat kell hoznunk. Még mindig nem azon a motoron ulok, amire azt mondhatom, "ez igen, erre vartam, vagytam" Kozben szulnom is kellene lassan, akkor pedig biztos, hogy joidore felhagyok a motorozassal, mert vannak fontossagi sorrendek az eletben. Pl. a munka is:-) Sziasztok. |
Ullyses | 1382 | 2015. november 19. 07:39 | Válasz erre: 1377 |
Tudtam h Rád számíthatok... :)) ...és mi az a Montauk?? |
Daty | 1379 | 2015. november 18. 19:12 | Válasz erre: 1377 |
Jelzem, nekem meg a BMW!:-) A Montauk tényleg nagyon tetszik!:-D |
Ullyses | 1376 | 2015. november 18. 18:14 |
Ha van akinek a Honda CTX700... esetleg az NC750 ... a kedvence, ne tûrtõztesse má magát! Jelezze! :))
|
Ullyses | 1374 | 2015. november 16. 00:10 | Válasz erre: 1373 |
...gyári (gúglis) bállítások...ilyenek. de írd meg amit akarsz , max ha nem tetszik, szósz és ki tudom törölni... :)
|
Daty | 1373 | 2015. november 15. 16:00 | Válasz erre: 1371 |
Igazabol azt hianyolom, hogy en semmifele blogger akarmit nem akarok letrehozni, anelkul meg nem enged beirni. Ezt nem lehetne kivennibelole? |
Ullyses | 1371 | 2015. november 15. 15:25 | Válasz erre: 1370 |
mi az hogy "al" az egész? lehet ki van kapcsolva... nem mindegyik oldalhoz lehet írni!
|
Daty | 1370 | 2015. november 15. 15:16 | Válasz erre: 1369 |
Uly! A CTX weblapra nem lehet irni? Igy csak al az egesz!😟 |
Ullyses | 1369 | 2015. november 15. 15:05 | Válasz erre: 1368 |
Oksi! Foglalkozzunk a CTX700-al !!! :) Meséltem h tettem a dobozokra fehér, sárga piros prizmát? Tök jjól néz ki! ![]() ![]() ![]() |
Ullyses | 1367 | 2015. november 15. 11:26 | Válasz erre: 1365 |
húha! ez a passzivitás ... az öregedés elsõ jelei ...:)))
|
kawa70 | 1366 | 2015. november 14. 21:55 | Válasz erre: 1361 |
Nem kell akkora hókuszpókusz. Én évekkel ezelõtt itthon vettem forintért. Akkor zzr-est de volt mindenféle. Persze aki most kerül ebbe a csöbörbe annak minden új:)
|
Ullyses | 1364 | 2015. november 14. 18:34 | Válasz erre: 1363 |
...hát az utóbbi elég baj! Ideje változtatni! :)) Megéri hidd el!!!
|
Daty | 1363 | 2015. november 13. 20:48 | Válasz erre: 1362 |
Mindenkinek vannak korlatai, amit nem tud,vagynem is akar atlepni...
|
kicsi | 1362 | 2015. november 13. 17:17 | Válasz erre: 1357 |
Pedig óriási lehetõségeket hagysz ki. A közelmúltban egy(nem motor) gyári alkatrész 100 darab Mátyás király képmásába került volna, az e-bay-on ugyanazt megvettem 100 ejróért, és mégcsak nem is kínai volt a cucc, hanem lengyel. |
Daty | 1361 | 2015. november 13. 14:35 | Válasz erre: 1360 |
Szia Lacy! Koszi a tippet, de ennyire nem eredekela kituzo, hogy en barmi hokuszpokuszt csinaljak erte. Udv! Daty |
Lacy | 1360 | 2015. november 13. 14:13 |
Szia Daty! Nyiss egy Paypal számlát,s ha innen utalsz,a vevõ nem látja a bankkártyád és a számlád adatait.Ez egy luxemburgi bank,nem kell pénzt utalni rá (egyszer 10 euro és azt néhány napon belül visszautalja) csak hozzárendeled a bankkártyát.Itthoni banknál pedig limitet tudsz megadni hozzá. akár neten keresztül is ha van e-bankod. Üdv Lacy |
Daty | 1357 | 2015. november 12. 21:37 | Válasz erre: 1355 |
Köszönöm de onnét nem igazan tudok vásárolni.😞
|
Ullyses | 1356 | 2015. november 12. 21:34 |
NC-sek figyu! akit érdekel... és van egy rakás Honda típus, csak épp CTX 700D nincs..:)
![]() |
Ullyses | 1355 | 2015. november 12. 21:31 | Válasz erre: 1353 |
...hát mákod van! itt a link ehhez a kitûzõhöz! Ebay! http://www.ebay.de/itm/Pin-Anstecker-Honda-CTX-700-N-CTX700N-weis-Modell-2014-Motorrad-1204-Spilla-/380826407015?hash=item58ab05d067:g:zmoAAOxy4dNS58Ux és van NC750X-rõl is |
Ullyses | 1354 | 2015. november 12. 20:38 | Válasz erre: 1353 |
Hát Daty sajnálom,de az a helyzet h már fogalmam sincs... Találgatni tudok: vagy a Canadás ctx fórumról jutottam oda , vagy valamelyik távolkeleti honlapon akadtam rá ahol motoros cuccokat is árulnak... :(( Majd megpróbálok utánanézni, de sztem már nincs a memoriában se... Az igazság az h már csak másnap esett le h az oldalt el kellett volna menteni, de már fáradt voltam amikor lementettem a képet, s az nem tegnap volt... jelzem ha sikerül megtalálni. |
Ullyses | 1351 | 2015. november 11. 22:37 | Válasz erre: 828 |
Daty ez a motoremelõd meg van még? Ha igen felteszem a DMBT honlapra a hirdetések rovathoz...
|
kicsi | 1350 | 2015. november 11. 19:00 | Válasz erre: 1342 |
Nofene,egész jól kezdõdik, gratulálok! Ha blog, akkor kommentelési lehetõség. Mikor szólhatok be(le) ?:) |
Daty | 1349 | 2015. november 11. 14:29 | Válasz erre: 1348 |
Rendben, de ha neked van otleted es kellene hozza valami anyag, akkor Te is szolj!
|
Ullyses | 1348 | 2015. november 11. 14:05 | Válasz erre: 1345 |
Köszi! Ha van ötleted Daty , írd meg felrakom... :)
|