7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
PMR - beszélgetés menet közben
Következő oldal

Berber 343 2008. május 25. 08:28   Válasz erre: 342
Azt sem tudom, hogy mi a spéci a Starcomban. Mik a szolgáltatásai, esetleg plusz tudása. Amikor kérdem, nem mondanak semmi ujat.
Intercomot ez is tud kiváló minõségben. Jose-t felhívtam 100-nál telefonon, azthiszem ledöbbent a hang minõségétõl. Vannak hiányosságai. Zavar a zajzár érzékenységi szintjének állíthatatlansága, ill. kikapcsolhatatlansága. Inkább túl érzékeny mint gyenge. A hangerõ szabályozható ugyan de ez felesleges. A probléma, hogy az utas el tudja adott esetben némítani a GPS-t a fecsegésével :) Nem vagyok kibékülve a csatornák logikai elrendezésével.
Mondjuk amikor elkezdtem, ezzel ami van bõven elégedett lettem volna.
Nagyon csípem a különálló bukó szetemet #323! Pl. ilyet nem kaphatsz! Tudok hívást indítani, fogadni zenéthallgatni, miközben pattogok a mociról le-fel. Nem kell bukót le-fel rángatni, és az a spéci, hogy rendszerben van az intercommal.
Az is plusz, hogy minden hucimuci nélkül kezeli a perifériákat, tölt, bekapcsol, összeköt. Nincs akku, lemerûlt eszköz problémám, mivel ezek integrálva lettek.
A kábel törések is kevesebbek. (Mióta PS2-van fenn nem volt) Olcsó a javítás. (300,-)

Hirtelen ennyi....

Macko 342 2008. május 23. 18:13   Válasz erre: 341
Mit tud a cuccod? Ha többet mint az angol bigyó, akkor szabadalmaztasd feltétlenül! :o)))

Berber 341 2008. május 23. 18:08   Válasz erre: 340
Igazad lehet, de amire a Starcomból összehozom azt amit ez már tud, mégennyi idõ lett volna :-DDDDDD

Macko 340 2008. május 23. 16:53   Válasz erre: 338
Ha a munkaidõdet is beleszámoljuk, lassan azért elküzdöd magad egy Starcom bekerülési költségéig! :o)))

Igaz, a sikerélmény az örökké a tied marad!

Zsifi 339 2008. május 23. 16:20  
A Starcom1 az 6 eres...és mind használatban van...

Berber 338 2008. május 23. 10:13  
No van valami vezeték is!!! Ez önhordó légkébel nagy igénybevételre, idõjárás álló, acél sodronyos, 8 eres, tehát 2x-es biztonságú, és árnyékolt. A következõ ez lesz.

Berber 337 2008. május 23. 08:45  
Esetleg 7 pólusu is van atombiztos, csak a törés biztos madzagot nem tudom prezentálni. :-(

Berber 336 2008. május 23. 08:41   Válasz erre: 333
Szóval azon is PS2 számítógép csati van.... akkor nincs elõre lépés. Nézegettem fémbõl 4 pólusu menetrögzítéses csatlakozót fix beépítésû aljal, de egyenlõre nincs kedvem megtámadni a bukót. Csak a csatikkal, és a bukó felé következõ 4 cm madzaggal van problémám. Bár most megint jó, mert echte beöntött billentyûzet kábelt használok. De meddig?

Zsifi 335 2008. május 23. 08:28   Válasz erre: 334
De méééér???
Az felhasználói hiba és nem gyári...))))

Macko 334 2008. május 23. 08:26   Válasz erre: 333
KUSS!!!

Zsifi 333 2008. május 23. 08:25   Válasz erre: 332
6 lábas minDIN..1 watt
De volt....olyan aki egyben letépte acsatlakozót..

Berber 332 2008. május 23. 08:22   Válasz erre: 331
Lehet áttérek akkor a starcom bukószetre, ha az ennyire jó. Legalábbis megkuksintanám. Link? A csatijairól, meg a fülhallgatók paraméterei esetleg(Ohm, Watt) Senkinek nem volt még vele baja?

Zsifi 331 2008. május 23. 08:12   Válasz erre: 329
máshol kell elvinni a kábelt....

Minek van olyan kábele ami megfelelõen bírja is?
A Starcom1-nek....)))))))

Berber 330 2008. május 23. 07:55  
Meg van a zajforrás! Nem a szet eregeti, hanem a GPS, és akkor csak, ha töltésen van. No most mit tegyek????? Köthetem akérhova a töltõ végét csak átjön!!! :-((((

Berber 329 2008. május 22. 05:11   Válasz erre: 328
Zsifi,
Szoktatok spéci zajszûrést valamit beiktatni? Nálam "nagyon" átjön a generátor hang, fõleg álló helyzetben egyéb zajok hiányában hallani. Nincs ötleted mekkora kondival, vagy mivel kéne szûrni, vagy esetleg a generátornak ugorjak neki?

Még egy, nincs valami generális megoldás a vezetékekre? A bukóset lengõcsatijánál törik a kábel mint a ropi... hiába, mozog,.. no de ennyire!! Minek van olyan kábele ami megfelelõen bírja is?

Zsifi 328 2008. május 18. 21:41   Válasz erre: 327
az a legjobb megoldás...majd ott megoldják vagy megmondják..

Fin 327 2008. május 18. 21:19  
Az üzletben szerelték be, azt mondták, csak így érvényes a garancia. Az akkumulátort az elsõ használat elõtt az elõírásnak megfelelõen 10 órát töltöttem.

A készülék amúgy ránézésre igényesen megtervezett és összeszerelt, az ára sem alacsony, ezért gondolom vagy inkább remélem, hogy használhatóságban ennél többet kell tudnia. Holnap visszamegyek a boltba.

Zsifi 326 2008. május 18. 20:51   Válasz erre: 325
Ennél azért többet tud...
Vagy nem jó az akku, vagy valamit nem jól szereltél be..

Fin 325 2008. május 18. 20:28  
Sziasztok!

Néhány napja vettem a két Nolan N42-es sisakunkba egy-egy basic kittet, plusz egy intercom-ot az egyikbe. Ez nem a bluetooth-os, hanem a vezetékes készülék.
A hétvégén tudtuk élesben kipróbálni, sajnos azt tapasztaltuk, hogy a legnagyobb hangerõre állítva is halk, alig lehet hallani egymást. A motor, egy Burgman 650-es, köztudottan nem egy hangos fajta, ráadásul a túraplexi a szélzajt is jelentõsen csökkenti. Ennek ellenére 50-60-as sebesség felett már nem elég a készülék hangereje.

Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata Nolan n-com-mal, különösen N42-es sisakkal használva? A miénkben lehet a hiba, vagy ez tényleg csak ennyire képes?

Berber 324 2008. május 17. 16:36  
A sokat szidott Alain bukószettet használom, mivel egész jó paraméterei és handminõsége van. Sajnos a gyári kialakítás sz@rt se ér, mivel a Török/Kínai munkások nem tudnak forrasztani, ezért a beöntött dugóban a forrasztások hamar leválnak, mivel a cég zománcozott kéteres kábelekkel készíti a seteket, amik, ha nem égetik le róla a zománcot hamar leválnak. E miatt kénytelen voltam a dugót lerobbantani róla és átszerelni a neki 100%-ig megfelelõ PS2 tip. Számítógép billentyû, és egér csatlakozóra!!! Így már jó, sõt a zománc miatt átmeneti ellenállás nélkûl, jóval hangosabb is!!!

Berber 323 2008. május 17. 16:23  
A teló és a bukó közötti vezetékdarab a mindennapos használathoz, mert siokszor van, hogy menetközben felhívnak és eddig nem voltam képes telefonálni, max ha full bekötöm magam az intercomra. Így közvetlen a dolog, és ha bukóban beszaladok a Postára akkor sincs gond, mivel úgy szuperál mint egy headset. Sõt tudok vele MP3-at/rádiót is hallgatni menetközben. A kis kacatok egyéb teló típusokhoz jók. A zene még 120-nál is hallható, és a próbakor 80 km/h-nál nem tudták hogy motorozok, csak a bukó akusztika miatti tompa hangzást említették, némi(!) szélzajjal!

Berber 322 2008. május 17. 16:17  
A PMR mûködtetõ PTT gomb is felszerelésre került, mivel profin meg tudtam oldani, nem levehetõ.

Berber 321 2008. május 17. 16:14  
Igy oldottam meg a rögzített bukó csatlakozókat SVHS 4 pólusu dugókkal.

Berber 320 2008. május 17. 16:12  
A képek az átalakított, beszerelt STABO BIS 600-ról, bekötésérõl. A ragasztó avízzárás bnövelése miatt került rá.

Berber 319 2008. május 13. 20:38  
Hát beépítésre került a cucc. Fixen be.
A következõképpen néz ki: Alain bukó set 2x, SVHS hosszabbító kábelellel, mind a bukónál, mind a motornál bontható. A 6 pólusu lengõdugó a számítógépes PS2 billentyû port, míg a 4 pólusu az SVHS szabványdugónak felel meg. Ezek forintos tételek, és kábel hiba esetén könnyedén ismételhetõk. A PMR töltése is applikálva lett az intercomba, tehát ha bekapcsolom, és gyujtás is van a töltés is indul.

Funkciók:
Az intercom igen jó minõségû lett, és a szöveg 120-140-ig jól érthetõ és hallható. 100-ig a zene és a GPS símán jön, és a beszéd alatt is hallható. Ha hangosabban beszélünk, vagy kb. 100 fölé emelkedik a sebesség, csak az intercom mûködik. (gondolom a zajzár miatt.)
Persze mind a telefonhívások, és a PMR símán bejön.
Ha egyedül megyek, nincs intercom funkció, a GPS és a zene 120-fölött is jól hallható.
A PMR viszont torzan jön, akár lassan, akár gyorsan megyünk, az inkább távolság függõ. Sajna ez nem tetszik, alig érthetõ. Erre még gyúrni kell.
Van még egy gebasz, hogy a teló gerjed a hátsó szettel és ezt kattogás formájában teszi :-O Érthetetlen. Más telóval nem csinálja, csak SONY-val. Ez elöl nem hallatszik. Amúgy nagyon kényelmes és egyszerü a kezelés. Illetve nem is kell kezelni.

Kiegészítés képpen, a telómat illesztettem a bukó szetemhez a mindennapokra, amikor nincs a motorral összekötve, és bukóval a fejemen nehézkes lenne a telefonálás. Most egy szimpla kábel van a bukó és a teló között, és hangvezérléses hívást tudok kezdeményezni, ill fogadni. Ja és zene is van a telóból.

Kijelenthetem, hogy a cucc mûködõképes lett és ennyi pénzért (~20 eFt) megfelelõ. Viszont el kell ismernem, hogy sokat melóztam vele, (3 nap) úgyhogy mégegyszer nem fognék hozzá. Éljen a MIT 100! Viszont ha valakinek Stabo BIS600 kerül a kezébe ne dobja ki! Lehet azt is használni.

Fogok feltenni beépítés képeket a közjó javára! Csak ma ne pls.!

Berber 318 2008. április 6. 09:33   Válasz erre: 317
Csak drága :-DDDDD ez itt 45,5€ volt. +10€ a szállítás. Azthiszem ez elég reális egy ilyen cuccért. Bocs Zsifi, megírom ha bebuktam vele.

zoligs 317 2008. április 5. 10:52   Válasz erre: 316
Mit száz is Stereo, (dobozon azt írja, én zenére nem használom), de ha csak rádióval akarsz komunikállni, akkor elég egy pár ezer ft s átjátszókábel nyomógombal, BP Elnök u. 1, a Népligettel szemben

Berber 316 2008. április 4. 21:15  
Ja még egy ez a BIS 600 stereo-s...

Berber 315 2008. április 4. 21:13   Válasz erre: 313
AA MIT 100-at is néztem, az 130€. Az se sok, az a következõ lépcsõ. Miért vacakolok vele ennyit? Az esetek 80%-ában egyedül megyek. 10% túra, és amikor minden kell az 5-2% Ezért nem fogok kidobni valamire sok pénzt amit ennyire nem használok. Láttam én BMW fedélzeti kommunikációt fullosat 1000€-ért. Azt is valaki "kitépte".......
Azt hittem ezt ismeri valaki.

klimas 314 2008. április 4. 20:40  
Üdv ! Van egy nullkilométeres Albrecht AE 500 szettem , eladnám , ha valakit érdekelne. Itt elérhetõ vagyok 30/9504672

zoligs 313 2008. április 4. 19:23   Válasz erre: 312
Van egy bölcs mondás: az okos ember más kárán tanul. Pár száz eurót kidobtam, papíron NASA technológiának titulállt cuccokra, volt amit az út mellet téptem ki a motorból dühöngõ õrültként mert annyira sz@r volt.Azóta csak olyan cuccokat vásárolok amik már másoknak bejöttek, és ez a MIT 100, az átbeszélõknél, zajszûrõvel adják, könnyû beszerelni, alkatrészellátása kitünõ, és még sorolhatnám. Ha van 700 euród Behr (asszem így írják) rendszerre az jobb minõségileg, de többet nem tud

Berber 312 2008. április 4. 18:46  
Üdv! Sok nézelõdés után, kérdezném, hogy a Stabo BIS600 nevû intercuccról hallott e már valaki. Megfelelõ sokat tud, mint pl. az MIT-100, vagy a Starcom1 és brutáliasn olcsó. Érsd ezt kb. 70€-ból megvan. Talán ez képviseli legjobb ár/érték arányt a Lidl elemes után :-D Amit leirnak róla tesztekben és a spannerek az jól hangzik, de látott e valaki ilyesmit?

Stabo BIS 600 - Biker-Intercom-System
Die Kommunikationszentrale fürs Motorrad !
Moderne Kommunikationsgeräte (Mobiltelefone, Funkhandys) und Unterhaltungselektronik (CD-/MP3-Player/Navi/PDA/Radio) waren beim Motorradfahren bisher nur eingeschränkt nutzbar.
Mit dem Stabo BIS-600 eröffnen sich nun ganz neue Kommunikationsmöglichkeiten für Biker! Telefonieren, funken, mit dem Sozius unterhalten, Verkehrsnachrichten im Radio verfolgen oder der Lieblings-CD lauschen - Stabo BIS-600 realisiert fast jeden Hörwunsch.
Funktionen:
Intercom: Fahrer und Beifahrer können miteinander sprechen (Fullduplex - wie beim Telefon)
PMR/LPD: Fahrer kann mit anderen Funkkontakt aufnehmen.
Voraussetzung: Die Funkpartner haben jeweils ein PMR/LPD-Gerät. Beifahrer kann mithören.
GSM-Handy: Der Fahrer kann über sein Handy mit anderen telefonieren. Der Sozius hört hierbei nur die Stimme des Fahrers.
CD-/MP3-Player/Navi/PDA/Radio: Musik hören während der Fahrt. Bei Beginn eines Telefon- oder Funkgespräches wird CD-/MP3-Player/Navi/PDA/Radio automatisch stummgeschaltet und ca. 5 Sekunden nach Beendigung des Gespräches wieder zugeschaltet.
Systemumfang:
Multifunktionsbox mit Anschlußkabeln und 1x wassergeschütztem PTT-Taster für den Fahrer, 12-Volt-Stromversorgungskabel mit Zigi-Stecker zum Anschluss an das Bordnetz, Klettband zum Befestigen der Box am Motorrad
Helmsprechset für den Fahrer (Bitte unten auswählen: Integralhelm oder Jethelm)
Helmsprechset mit Verlängerungskabel für den Sozius (Bitte unten auswählen: Integralhelm oder Jethelm)
Anschlußkabel für GSM-Handy (handyspezifischer Adapter erforderlich)
Anschlußkabel für CD-/MP3-Player/Navi/PDA/Radio
Anschlußkabel für PMR/LPD-Gerät
Der Anschluss zum Funkgerät ist wie folgt ausgelegt:
1x 2,5mm-Klinkenstecker Stereo

szanyin 311 2007. szeptember 19. 20:05  
Üdv!
Regisztráltam a kép.tár-on. Majd ha engedi akkor belépek és felpakolom.

Én a képen látható modon oldottam meg a sisak csati motoronvaló rözgzítését.

bigyula 310 2007. szeptember 19. 19:44  
Beszereltem én is, a tápellátás nem túl jól sikerült,ha szerzek egy vízálló kapcsolót, akkor profibb módon fogom megoldani. Az ülés alól elõjövõ vezetékek eltüntetésére szerintem is a tanktáska a megoldás.

kovpeti 309 2007. szeptember 19. 14:54  
Akkor inkább tedd fel valahova, pl. kép.tár , hogy
én is +nézhessem !

szanyin 308 2007. szeptember 19. 14:33  
Szia Kazam!

Légyszi küldj egy emilt mert több kép is van róla ide meg csak 3 fér fel.

Üdv.

Kazam 307 2007. szeptember 19. 10:35  
szanyin: engem érdekelnének azok a képek
Köszi

szanyin 306 2007. szeptember 18. 16:01  
Üdv mindenkinek!
Be raktam a MIT-100-as (Conrad.hu) cuccot. csináltam párképet is a beszerelésrõl ha valakit érdekel akkor küldjön mail-t és válaszolok.
A VFR-en mükszik a cucc. 140-nél halottam a párom és nemhalok különösebben, plusz szélzajt a fülemben. A zene halgatás mükszik csak kicsit fent szól, mármint a mélyhangokat erõsen levágja. Úgy probáltam hogy a Sonye. K790-es telefonomra tettem egy audio csatis dugeszt, így már müködütt is a rádió, MP3, és telefon (menet közbeni telefonálás még nincs le tesztelve). A hangerõt feltoltam a telefonon max-ra de 80-nál már túl halk. Ez lehet készülék függõ. Egyébként nincs rajta egy darab hangerõ szabályzó sem. Mindent a készülékeken (Tel. GPS, MP3) állitaszbe
Szerintem jó lesz. A mociba még anyira be le kell nyúlni hogy a gyujtás körbe legyen a tápja. Ezt én a megfelelõ bizti felsõ sarkának müanyagtól való szabadátételével, és némi forasztással oldom meg.
Valamit jól csináltak rajta, mert pl. az utas szuszogását sem hallom. Szerintem tettek bele szûrõket.
A PTT gombnak a helyét még nem igazán találtam meg. Halószinüleg nem fogom a markolaton hagyni mert zavar.
Instaláció: motor 2-3 óra, sisak 1 óra/db. Kávézgatással együtt. :)

bigyula 305 2007. augusztus 31. 21:41   Válasz erre: 304
Én kb 10 évig használtam gégemikrofont és meglehetõsen utáltam,nagyon kényelmetlen volt.

Bandito 304 2007. augusztus 31. 07:12  
Ezteket nem ismeri valaki?
http://www.radioprofil.hu/Termekkor_m9/specaudio_m83/savox_m84
Elég profinak tünik a cucc, de nem kifejezetten motoros megoldás. Nekem a gégemiki miatt szimpi.
Esetleg aki pécsi, elugorhatna megnézni, hogy lehet-e ezzel valami kezdeni bukóban.

Pisti 303 2007. augusztus 30. 19:27   Válasz erre: 302
A beszereléshez: van olyan is, aki csak bedobta az egész cuccot a kormánytáskába, és be volt dugva a 12V-os töltõbe a kütyü, zsinórok be a sisakba és kész

bigyula 302 2007. augusztus 30. 18:30   Válasz erre: 301
Köszi az infót, megpróbálok megnézni pár kész szettet, aztán eldöntöm, hogy nekiállok e magam beszerelni, vagy szakember segítségét kérem. Amúgy én kintrõl vettem meg, kb 7-8 ezer volt a különbség

Pisti 301 2007. augusztus 27. 11:14   Válasz erre: 300
Sziasztok! Többen is kérdeztétek a MIT-100-at: nekem 100%-ig bevált. Én nem magam raktam be, mert félek hozzányúlni minden ilyesmihez, én a szakemberre bíztam (New Duett a Bojtár utcában). Én a Conradnál vettem Pesten, EUR-árfolyamtól függ, hogy megéri-e kimenni Bécsbe. Én egy Adventure-ön használom, és mivel én ehhez nem vagyok túl magas, nekem tökéletesen mûködik, a párom is szereti. A sisakba beszerelésre (ha nem magad csinálod) inkább a Rádió Labort ajánlom a Pannónia utcában, szépen és fõleg jól beteszik a szettet. Egymás közti beszélgetésre nem kell jobb szerintem, az mp3 is jól szól rajta. Telefont nem használok menet közben, a GPS-t pedig nem köttettem be a sisakba, így arról nem tudok nyilatkozni, de a rádió (mi Yaesu-kat használunk) szépen hallható 140-150 körül is - ezen tovább javít a Laminarlip, de nekem nincs rá szükségem én nem vettem.

bigyula 300 2007. augusztus 26. 16:31   Válasz erre: 299
Remélem egyszer majd meg tudom kukkantani a gépét

Macko 299 2007. augusztus 25. 23:27   Válasz erre: 297
Soka nincs messze tõled!

soka63 298 2007. augusztus 25. 23:20   Válasz erre: 296
A sisakhoz valók általában az ülés alól jönnek ki, mert a mit is ott van.
A sofõré pl elõtte a tank és ülés közül, de ez egyéni.
A tápot kapja csak akkor, ha gyújtás van, mert volt már akinek leszívta valamiért az energiát.

bigyula 297 2007. augusztus 25. 22:20  
Veszprémi vagyok, ha a közelben valaki használ ilyen rendszert azt szívesen megnézném. Típustól függetlenül.
Köszi

bigyula 296 2007. augusztus 25. 22:16  
Mielõtt hülyeséget csinálnék feleslegesen, inkább megkérdezem a nálam tapasztaltabbakat.
MIT-100 rendszer beépítésénél hova telepítettétek a csatlakozókat? Konkrétan a PMR, vezetõ és az utas Intercom ill. az MP3 csatlakozóira, röviden az összes tyukbélre gondolok.A sisakokhoz vezetõ kábel kb 1,5 méteres, az MP3 csatlakozót pedig esetenként a GPS hallgatására is szeretném használni.A tápkábelt fixre kötöttétek, vagy ha leálltok a garázsban szétcsatlakoztatjátok? Ha valakinek van tapasztalata, szívesen felhívom.
Elõre is köszi!

hornoti 295 2007. augusztus 24. 21:57   Válasz erre: 294
Mi pedig 2 éve használjuk problémamentesen, teljesen meg vagyok elégedve.

Macko 294 2007. augusztus 24. 21:24   Válasz erre: 293
Sofline nekem nagy bukta volt!
És a mai napig nem kaptam vissza az árát, pedig fél éve kiszedettem és visszavittem az Euromotornak...

hornoti 293 2007. augusztus 24. 21:15   Válasz erre: 292
Ha biztos megoldást akarsz :

http://www.osbe.it/ target=_blank>www.osbe.it/</A>
itt az interfoni menüben. Évekig ezt használtuk 100-ig jó volt. Tartalék elem mindig legyen nálad

Ha drágábbat, de kényelmeset ( 160 -nál beszélgetünk, nincs elem, hangerõszabályzós, vox-os aminek az
érzékenységét állítani lehet, beépíthetõ ) :

http://www.softline-online.de/ target=_blank>www.softline-online.de/</A>
vagy
http://www.starcom1.com/ target=_blank>www.starcom1.com/</A>

PMR-rel próbálkoztam de feladtam.

szanyin 292 2007. augusztus 24. 20:41  
Sziasztok!
Mélyebben kezdek bele merülni a tárgykörbe. És jönnek a kérdések. :)
Szóval ha minden mindennel össze van dugva ( én is a párommal :) ) akkor. Mi folyamatosan halgatjuk egymás szélzaját, vagy van valami PTT vagy VOX ami csak akkor adja át a szöveget amikor azt szeretném. ??? Ez a kérdés pl. az MIT-100-as készülékkel is.Van olyan központi egység ami leszüri a szélzajt. Ezen már rég tanakodtam. Meg az a jó ha jó nagy szivacs van mikrofonon?
Szóval vannak kérdések.
Üdv.

pandamaci 291 2007. augusztus 24. 16:10   Válasz erre: 290
Ha egy motoron mentek, a lidl-ben 1500 Ft ért lehetett kapni 1 gyufásdoboz nagyságú beszélgetõ szettet. 2 db füldugós mikrofon + 1 db egyéb 3,5ös rca dugós hang dugható bele. Kb 80-90 ig jól is szól / bár egy idõ után nyomja a fület /
Faaker seen a táborban ,a tömegben pmr rádióval semmire se mész, annyi a zavaró jel. Ha elkeveredtek egymástól marad a telefon.. A teckós pmr sík réten 4-5 km-t is jól átvisz, ha kézbõl hallgatod pl biciklin.

szanyin 290 2007. augusztus 24. 15:57  
Sziasztok!
Párommal megyünk Faaker See motoros találkozóra (Ausztria). És én is gondolkozom a beszélgetõs megoldásokban. Én két PMR-el akartam megoldani ( Tesco-s :)) de most már elgondolkoztam a dolgon. Probálkoztam már egyszer kétszer de mindig zajos lett. Elsõ körben a szélzaj, másod körben a 12V-os rendszerben lévõ táp zaj.
A szélzajra én barkácsoltam a motoromra egy kiegészitõ plexit ( képen) . Ez nagyon bevált. hasonló laminarlip-hez csak "Homework" :). Alapanyag az OBI-bol és kisálat kereskedésbõl össz: kb 2500 Ft+1nap munka. Még csiszolható a dolog de 140-nél az az érzés mintha csak 100 környékén járnál.
Gége mikrofonról milyen tapasztalat van? A hangszoró rész nem nyomja a fülemet az agyamba? :) Be akasztos fülhalgató számomra kb 20km-ig elviselhetõ. Ott aztán elérem a fájdalom küszöböme. :(

soka63 289 2007. augusztus 24. 12:38   Válasz erre: 288
www.laminarlip.com

lecso 288 2007. augusztus 24. 11:42   Válasz erre: 287
Jól hangzik!
Mi is az???

soka63 287 2007. augusztus 23. 16:22   Válasz erre: 279
Ez attól is nagy mértékben függ, milyen a szélvédelmed és milyen sisak van rajtad.

Pl. Laminarlip felszerelése óta 20 km/h-val nõtt az érthetõségi határom.

soka63 286 2007. augusztus 23. 16:20   Válasz erre: 283
Jó kérdés, sok múlik a rádió minõségén és a zajszürésen.

Általában a yaesuk valamelyikét használjuk. 70 cm sávon.

Nekem van FTH 7010-esem és VX 160-asom.
Mindkettõ tökéletes megoldás. Kirakott antennával volt, hogy 30 km feletti távolságból kommunikáltunk.

soka63 285 2007. augusztus 23. 16:16   Válasz erre: 284
Bécsben.
Állítólag.

bigyula 284 2007. augusztus 23. 13:26   Válasz erre: 282
Hol lehet a MIT-100 rendszert a legolcsóbban beszerezni?

KingM 283 2007. augusztus 23. 09:35   Válasz erre: 282
Szia Flip!
Milyen PMR-el használod? Nekem Alan456R van, ahhoz jó?
Tudsz mûhelyt ahol szerelnek be ilyet?
Üdv!

Flip 282 2007. augusztus 22. 23:09  
Sziasztok !

MIT-100 nekem bevált, most a 2-3.-at használom a motorjaimban. Hibája soha nem volt, egyszerû a beszerelése.
A GS-en 140 biztos hogy simán megy a plexi mögött, az R-en (naked bike) 130 körül lesz zajos. Persze, ehez Schubert kell.

Üdv Flip

bigyula 281 2007. augusztus 22. 15:46   Válasz erre: 278
Köszi már elküldtem az üzeneteket, várom a válaszokat!

ronin006 280 2007. augusztus 22. 13:18  
Igen. Vonaton.....
:))))))))

lecso 279 2007. augusztus 22. 09:29   Válasz erre: 277
" beszéd-érthetõség kb. 140 km/óra sebességig."

Ez valós lehet?

Macko 278 2007. augusztus 22. 07:26   Válasz erre: 277
A BMW Túraklubnál mindenki azt használja.
Keresd meg itt az oldalon Flipet, Pistit, Soka63-at priviben - biztos segítenek.

bigyula 277 2007. augusztus 22. 07:16  
Használ valaki MIT-30, ill. MIT-100 rendszert? Tapasztalatok?

Dodii 276 2007. augusztus 21. 22:19   Válasz erre: 275
Nézd, ami nem pár napig mûködik, annak van ára nyilván és kiszolgál sokáig, meg van szervízháttér, garancia.
Mi jobb többször szart venni, vagy egyszer jót?

Zsifi 275 2007. augusztus 21. 22:14   Válasz erre: 274
Az árak is profik...

Dodii 274 2007. augusztus 21. 22:14  
Ez egy profi régi rádiós cég: Albafunk Kft. és úgy tudom a motoros cuccaik is profik

1037. Budapest, Kiscelli köz 13/a

http://www.albafunk.hu/

Zsifi 273 2007. augusztus 21. 22:13   Válasz erre: 272
dunaújvárosban (ahol vette, meg szervizelték)...De még ilyenrõl nem hallottam ...
Igaz azt sem tudni mi a baj...szerintem az egyik henger nem kap szuflát...annk pont olyan hangja van mintha csapágyas volna..

lecso 272 2007. augusztus 21. 22:04   Válasz erre: 271
Ez legyen a legnagyobb baj. Köszönöm a segítséget még egyszer.
A másik topikban bocsi a pofátlan kérdésért, csak szerelõ vagyok.

Zsifi 271 2007. augusztus 21. 21:58   Válasz erre: 270
Ja...viszonylag felületesen olvasok 5-600 km meg 20 óra munka után...)

lecso 270 2007. augusztus 21. 21:56   Válasz erre: 269
"Ja, még valami. A mikrofonnak két oldala van, ha lehúzod a szivacsot, akkor látszik. Ennek lehet jelentõsége?"

Nem. Így van.

Zsifi 269 2007. augusztus 21. 21:48   Válasz erre: 268
Ha láccik a sima/domború fele akkor nincs rajta....vagynemígyvan?

lecso 268 2007. augusztus 21. 21:46   Válasz erre: 267
Akkor bocsi. Azt hittem az elõzményekbõl egyértelmû, hogy van rajta...

Zsifi 267 2007. augusztus 21. 21:44   Válasz erre: 266
A szivacsot híjják szélzsáknak

lecso 266 2007. augusztus 21. 21:42   Válasz erre: 265
Na, hát látszik, hogy láttál már ilyesmit.
Szélzsák??? Az meg mi? Rá a szivacsra?

Zsifi 265 2007. augusztus 21. 21:40   Válasz erre: 264
Szélzsákot azért tegyál rá...

lecso 264 2007. augusztus 21. 21:38   Válasz erre: 263
Köszönöm, tesztelem.

Zsifi 263 2007. augusztus 21. 21:38   Válasz erre: 262
a sima fele van elõl...

lecso 262 2007. augusztus 21. 21:36   Válasz erre: 260
Hát, amit adtak az Albrecht-hez.

lecso 261 2007. augusztus 21. 21:36   Válasz erre: 258
Ha minden igaz, te vagy Zsifi. Vaciláltam a profi motoros kommunikációtokkal kapcsolatban, de nem voltál benn. A kolléganõd felírta a számomat...

Zsifi 260 2007. augusztus 21. 21:35   Válasz erre: 259
milyen headszett?

lecso 259 2007. augusztus 21. 21:34   Válasz erre: 258
Na akkor a lapos, vagy a domború fele legyen felém?

Zsifi 258 2007. augusztus 21. 21:31   Válasz erre: 257
Szerinted???
Persze hogy van...nem mindegy, hogy a szelet hallgatja vagy azt amit mondasz...)

lecso 257 2007. augusztus 21. 21:22  
Ja, még valami. A mikrofonnak két oldala van, ha lehúzod a szivacsot, akkor látszik. Ennek lehet jelentõsége?

lecso 256 2007. augusztus 21. 21:21   Válasz erre: 255
Puff neki. Akkor csak reménykedhetek.
Tulképpen tök jó volt a cucc. Bejártuk szinte az egész Palócföldet, és jó volt dumálni.
Igaz, hogy 80 volt a max.

Xebulon 255 2007. augusztus 21. 17:48   Válasz erre: 254
Nekem kábelkötegelõvel volt szorítva a csatlakozó (nem a kábel!) a sisakhoz, mégis megszakadt benne a réz.
A miniDIN csatlakozóval ez a baj. Túl kicsi a forrasztani való, ráadásul egymás mellett vannak a forrpontok. Csak egy hajszálat lehet beforrasztani, ezért szét jön.
Ha csak mono hangot szeretnél (beszélgetéshez, telefonhoz, PDS-hoz), akkor elég egy sztereo jack csatlakozó (test, mikrofon, hangszóró). Sajnos négy pontos jacket nem lehet kapni sehol.

lecso 254 2007. augusztus 21. 14:22   Válasz erre: 253
A sisakszett kimenõ kábelét nekem sikerült úgy beépíteni a bukóba, hogy csak a vastag végrész lóg ki, nem a három vékonka kábelt cibálja a szél. Talán így tartósabb.

Xebulon 253 2007. augusztus 21. 00:23   Válasz erre: 250
Albrecht A-500S-rõl:

A hozzáadott sisakszett kábele eltört (kb. 10 használat után). Javítása szinte lehetetlen, mert hiába veszel egy miniDIN csatlakozót, azt a vékony kábelt nagyon nehéz forrasztani.
Próbáltam átalakítani elemrõl - tápcsatlakozóra (12-rõl 3 voltra), de minden motor zaj beszûrödött a beszélgetésbe, mert nincs benne tisztességes tápszürõ (elemhez minek).
Rádió hang pocsék, viszont nagyon érzékeny.
Amíg mûködött, addig egymás közt elég tiszta beszélgetést tett lehetõvé.
Baromi sok kábelt adnak ahhoz képest, hogy egy zsebbe dugható szerkezett. Szerintem ökörség PMR rádiót, mp3 lejátszót és mobil telefont egyszerre rádugni - egyszerûen nincs hová tenni a kábeleket a kabátba.
Ezért is akartam át szerelni a motorra.
Még egy próbát teszek vele - lecserélem a sisakbeszélõt egy mono, jackdugós szettre (zenét úgysem hallgatók mást, mint a motorhangot) és teszek rá egy tisztességes zavarszûrõt.

lecso 252 2007. augusztus 18. 21:32  
Tegnap vettem az Elnök utcában. Ma mentünk 300 km-t.
Zárt bukóban 80-ig jól mûködik, 100-ig érthetõ.
A rádió hangminõsége pocsék.
Mobilon még nem hívtak, de a 3650-es csatlakoztatható.
Mindent összevetve 24 rugóért ez van.

Macko 251 2007. augusztus 15. 04:27   Válasz erre: 250
Segítségben írtam neked! Ha felhívsz, még mesélek szívesen.
Vagy keresd meg NagyHoho-t vagy Atust priviben, õk ilyet használnak.

bigyula 250 2007. augusztus 14. 22:36  
A Louisban kapható Albrecht A-500S- rõl van valakinek tapasztalata?

posap 249 2007. május 30. 16:19  
van egy eladó Midland G7-es PMR rádióm, alig használt, 1,5 hónapos, garanciális + egy garnitúra 1800-as akksi + töltõ.

13000.-ért vettem, 10000-ért viheti bárki.

az elérhetõségeim publikusak

badboy1 248 2007. május 23. 18:12  
hi all!

Hová lettek a májusi hozzászólások.
A múltkor olvastam valami új kommunikációs kütyüröl. 160 körül is hallanak vele a süketek is, és telefon + mp3 csatlakoztatás is van hozzá.
Azt írtátok nemsokára kapható lesz.
Érdekelne a dolog, de nem találom a hozzászólásokat, vagy rossz topicban kotorászok?

Help Me PLZ.

köszi!

Zsifi 247 2007. március 13. 07:18   Válasz erre: 246
Pécs-Bp-Pécs az laza 400 km....1,20 alatt (óra/perc) megtenni az mindössze 300-as átlag....

Macko 246 2007. március 13. 07:12   Válasz erre: 245
Azért az utolsó kissé erõltetett álszerénységnek tûnik!!! :o)))
Bár attól függ: perc, óra vagy nap? :-)))

Zsifi 245 2007. március 13. 07:00   Válasz erre: 244
Mi ezt sziciliában próbálgattuk...180-nál még értettem aztán kissé eltávolodtam a többiektõl....
Én nem szoktam túlozni....az én motorom nem megy el 3 liter benzinnel, egy gumi nem tart 20,000km-t, és a Pécs-Bp-Pécs utat sem járom meg 1,20 alatt....

Macko 244 2007. március 13. 06:47   Válasz erre: 240
Ne túlozz, Zsifi! A 24 óráson 120 fölött egy kukkot nem értettünk egymásból!

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők