28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

KT 1597 2008. január 15. 12:02   Válasz erre: 1594

Az aunerban van 52 es is ! éna motoline-ben vettem 48ast vóót a bóótba N !!!!

Macko 1596 2008. január 15. 11:32   Válasz erre: 1594
Nekem van, de NEM ADOM!!!
Viszont a Motor Line-nál kap, és az közelebb van, mint Alabama.
Nagyon jó különben, az egyetlen baja hogy brutálisan beázik.

R2 1595 2008. január 15. 11:22   Válasz erre: 1592
Hello LaCCi Louisban: bukócsö 30000ft oldaltáska tartó10000ft sox (Szentendreiút )háttámla +csomagtartó 500000ft kb igy kell számolni:-)))))))))) üdv R2

ztaki 1594 2008. január 15. 10:39  
Egy kedves ismerõsöm keres minimum 48-as cross csízmát... egyenlõre csak az USA-ban talált... Nincs valakinél egy elfekvõben?

Vaslovas 1593 2008. január 15. 10:37   Válasz erre: 1592
Az Indiánnál Szigetszentmiklóson (nincs messze !) kifogástalan bõr dolgokat kapsz nagyon jó áron és egyedire tudja csinyánieeee ! 30/39-70-731
A többit a Louisban, vagy rozsdamentesbõl tudod csinálni...ami jó ár !
Sajna itt kis hazánkban nagyon sokat rá tesznek a kereskedõk !
Vagy a Vaterán találsz újat, ill. használtakat !!!

Laci- 1592 2008. január 15. 10:06  
Sziasztok!
Nem tudjátok hol érdemes Suzuki M800-ashoz utángyártott alkatrészeket, kiegészítõket nézni?
Most szeretném megvenni a motort, így elsõ sorban háttámla, csomagtartó, oldaltáska tartó és bukócsõ, esetleg plexi érdekelne.
Elõre is Köszi!

Macko 1591 2008. január 12. 13:03  
NAGYON SÜRGÕS, SOS!!!!!!!!!!!!

Szabadság Vándora írt egy SMS-t egy órája. AZONNAL SZÜKSÉGE VAN EGY KAMION-KAROSSZÉRIÁSRA.
A tetõt kellene kihúzni. Bármilyen maszek megoldás is érdekli, kérlek JELEZZE, AKI TUD NEKI SEGÍTENI!!!

Nyugodtan írhattok nekem, akár priviben vagy itt, továbbítom neki SMS-ben.

Köszi elõre is!

pandamaci 1590 2007. december 27. 14:10   Válasz erre: 1588
1kérdezz meg egy okmányirodát, nincs-e véletlenül hiteltartozás a motoron.
/ azaz szerencsétlen esetben nem az emberednél van a törzskönyv, hanem egy Banknál. Az pedig csak akkor adja ki, ha a hátralévõ hiteltartozást valaki befizeti./
2 ha a törzskönyv csak egyszerúen elveszett, kisebb utánjárással alighanem 3 hónapos magyar közlönyben köröztetés után legyártják

fülemüle 1589 2007. december 27. 13:06   Válasz erre: 1588
Ha megvan a címe, ráadásul megvette tõle a motort, akkor hogy a fenébe nem tud vele kapcsolatba lépni?

redmary 1588 2007. december 27. 10:41  
Iwiw üzene!!!!!
Déva motoros segélytúra (137) Üzenek

Kedves Motoros Társaim!

Egy Motoros Fickót Keresnék, és ebben kérném a segítségeteket!
Böcskei Istvánnak hívják,címe:Zalaegerszeg, Landorhegyi út 58.II/7.
A közelmúltban adott el egy Yamaha xv 750-est,ami hozzám került,viszont a törzskönyve még nála van,ami az átíráshoz elengedhetetlen!Ezért fontos lenne fölvennem vele a kapcsolatot!
Ezúton kérnélek benneteket,aki tud róla valamit,vagy keresési tanáccsal el tud látni,kérem segítsen!Kezdek kifogyni az ötletekbõl!
Szives együttmûködéseteket elõre is köszönöm!

Tisztelettel: Baranyi Zoltán

KÉRLEK BENNETEKET, HA TUDTOK SEGIUTENI IRJATOK NBEKEM TELEFONSZÁMOT MEGADVA S TOVÁBBITOM AZ ILLETÉKESNEK.
TUDOM SOKAN NEM FOGADJÁK SZIVESEN ILYEN LEVELEKET DE TIO IS KERÜLHETTEK BAJBA
ELÖRE IS KÖSZI

december 27., 07:47

redmary 1587 2007. december 25. 18:37   Válasz erre: 1585
Tomi ....ne törödj vele....vagyunk igy még jó páran....én is szoktam .....:-))))))))

TeeJay 1586 2007. december 25. 18:35  
Ó, jól látom, felhívás hackellésre? :)

Macko 1585 2007. december 25. 17:55   Válasz erre: 1581
"Amugy jól elbeszélgetek magammal :))) " - kisebb nyilvánosság elõtt. :-DDD

tomi_GS 1584 2007. december 25. 17:37   Válasz erre: 1583
Meg magamat is :))
Bocs, nem volt szándékos.

ztaki 1583 2007. december 25. 17:36   Válasz erre: 1581
Na, jó látom gyorsabb voltál... :-)
Végülis megoldottad és ez a lényeg... :-)
Szerintem alapból mindent jól csináltal - csak valószínûleg be volt állítva az utomatikus csatlakozás és az kavarhatod be a pc-den... Töröld azt a adsl-es szélessávú kapcsolatot... nehogy bekavarjon még valakinek valamikor... oszt élj boldogan...

ztaki 1582 2007. december 25. 17:28   Válasz erre: 1580
tomi: mert szivatsz engem... :-))
Ha a routherbe beadod a jelszót stb.-t, akkor telefonosan õ építi fel a kapcsolatot... Te NEM csatlakozok ekkor már hozzá modemen keresztül, mert TE ebben az esetben már LAN-on keresztül csatlakozol a nethez (képen a felsõ ábra... - az alsót akár ki is törölheted, mert ilyenre már nem lesz szükséged...)...

Ne akarj "tárcsázni" - a tárcsázást rábíztad a routherre...

tomi_GS 1581 2007. december 25. 17:27  
Rájöttem, vazze de nagyon hülye vagyok.
A router simán rácsatlakozik a netre és nekem már nem kell csatlakoznom külön.
télleg nagyon hülye vagyok.
csak azt nem értem hogy akkor a böngészõ mért irta többször is hogy az oldal nem jelenithetõ meg.
Na mind1, a lényeg hogy ne romoljon el, mert fogalmam sincs hogy mit csináltam hogy jó lett.
Amugy jól elbeszélgetek magammal :)))

tomi_GS 1580 2007. december 25. 17:22  
mégegyszer

tomi_GS 1579 2007. december 25. 17:20   Válasz erre: 1578
kép lemaradt

tomi_GS 1578 2007. december 25. 17:19  
Na akkor erre varrjá gombot :
a kapcsolat bontva, mégis megy a net a pc-n is meg a pda-n is.
Megõrülök !!!!!!!!!!!

tomi_GS 1577 2007. december 25. 17:13   Válasz erre: 1574
igen. es ezert nem ertem. ugyanazon router adja az internetet a pda-ra wi-fi, a pc-re kábelen.

ztaki 1576 2007. december 25. 17:12   Válasz erre: 1575
ha automatikuson hagyod, a 192.168.1.1 cimen igy is el kellene tudnod érni a routhert... Ha igy nem megy, akkor a netnek sem kellene mennie...

tomi_GS 1575 2007. december 25. 17:10  
akkor még vallami: ahhoz hogy a router webes setupját eltudjam érni az ethernet csatolonál ezeket változtattam meg:
ip cim : 192.168.1.2
alh.maszk:255.255.255.0
alap.átjáro:192.168.1.1
els.dns:192.168.1.1
Utánna visszaállitottam automatikusra.
ez számit valamit ?

ztaki 1574 2007. december 25. 17:09   Válasz erre: 1573
da a pda is a routheren keresztül?

tomi_GS 1573 2007. december 25. 17:00   Válasz erre: 1572
köszi.
csak azt nem értem hogy a pda-val simán tudok netezzni akkor a pc-vel miért nem ??

ztaki 1572 2007. december 25. 16:51   Válasz erre: 1571
tomi: amig a ping 160.114.80.80 nem ada választ, addig a routherrel lesz gondod... :-(

Sajnos a LinkSys-t nem ismerem személyesen... nincs benne valami connecting wizard vagy valami... mert azért ha egy varázsló fogja a kezedet nehéz elrontani... Maximum még a MAC address-t megnézheted a PC-den és beállíthatod a routherbe mert egyes szolgáltatók szokták MAC-hez kötni a kapcsolódást és az IP kiosztásnál az élettartamot is kikerülöd ezáltal...

tomi_GS 1571 2007. december 25. 16:46  
sõt zonealarm is kikapcsolva

tomi_GS 1570 2007. december 25. 16:43   Válasz erre: 1569
ha a reset gombra gondolsz akkor igen

ztaki 1569 2007. december 25. 16:36   Válasz erre: 1568
akkor mégsem csatlakozik...
a modem ujra indításával próbálkoztál már?

tomi_GS 1568 2007. december 25. 16:34   Válasz erre: 1567
ping 160.... : a kérésre nem érkezett válasz a határidõn belül

ping www.fr... : nem találta meg az állomást

ztaki 1567 2007. december 25. 16:27  
ezek szerint csak csatlakozik...
Nézd már meg, hogy a start-futtatás-cmd után ha beírod, hogy
ping 160.114.80.80
és a
ping www.freemail.hu

akkor melyikre érkezik válasz?

tomi_GS 1566 2007. december 25. 16:27   Válasz erre: 1564
lInksys wrt54gl

tomi_GS 1565 2007. december 25. 16:26   Válasz erre: 1562
a statusnal ezt irja
login type : pppoe
status : connected
.....

ztaki 1564 2007. december 25. 16:24   Válasz erre: 1563
milyen routhert használsz? SMC? D-link? LinkSys?
A statust már nézted? A webes felületen mit ír a WAN állapotáról?

tomi_GS 1563 2007. december 25. 16:20   Válasz erre: 1561
az elõzõ hozzászólásomnál router kihuz és gép ujraindit. most meg a pda-ról.
de az asztali gépemen most nincs net.

ztaki 1562 2007. december 25. 16:20  
tomi: csak a tisztán látás érdekében:
Az ADSL modem egy darab IP-t oszt ki... ha a gépedrõl internetezel, akkor õ kapja az IP-t - igy az Új routher természtesen nem kap... A kiosztott IP-nek van ugynevezett élettartama is... ami azt jelenti, hogy ugyanazt az IP-t azon az idõn belül csak ugyan annak az eszköznek adja ki... ha ez nagyra van állítva, akkor ha átdugdosod a kábeleket elképzelhetõ, hogy a második eszkoznek nem oszt már IP-t igy nem lesz sikeres a csatlakozás.
Manapság már általában ha szabályosan lépteted kis a PC-det akkor õ az IP-t is felszabadítja, vagyis ha leállítod a gépedet és csak utána dugod át a kábelt a routherbe és kötöd össze a routhert a gépeddel (modom - rouhter a wan-on keresztül, routher - pc valamilyen lan-on keresztül), akkor sokkal nagyobb az esélyed a sikeres csatlakozásra...

ztaki 1561 2007. december 25. 16:06   Válasz erre: 1560
esetleg nézd meg a webes felületen, hogy az Info vagy a Staus menunél mit ír ki a WAN részhez?

(amúgy érdekelne, hogy ha nem sikerül a kapcsolódás, akkor hogyan netezel most??)

ztaki 1560 2007. december 25. 16:04   Válasz erre: 1559
huzd ki az áramból majd dugd vissza:
- adsl modom...
- routher...

tomi_GS 1559 2007. december 25. 16:03  
igen adsl. De ezeket mind igy csináltam de mégsem tudok az internetre felkapcsolodni.

ztaki 1558 2007. december 25. 16:02   Válasz erre: 1557
"adsl routher" helyett adsl modomet akartam írni...

ztaki 1557 2007. december 25. 16:01   Válasz erre: 1556
ha adsl-en mész akkor mást nem kell állítani... de ekkor a routher WAN csatolójába menjen a ADSL routheredbõl (eddig a gépedben menõ) kebele.... és már mennie is kellne... (de ugye adsl-ed van???)

tomi_GS 1556 2007. december 25. 15:59  
köszi
a web-es admin már megvan, csak beállítani nem tudom
pppoe résznél beállítottam a felhsználói nevet meg a jelszót
Egyéb ?

ztaki 1555 2007. december 25. 15:53  
ja a start futtatáshoz azt ird be, hogy cmd és nyomj entert... majd utána az ipconfig és enter...
(persze ha ez triviális volt, akkor bocs...)

ztaki 1554 2007. december 25. 15:51   Válasz erre: 1553
tomi:
1. lépés csatlakozz a routerhez valamilyen böngészön keresztül.
(Ezt legkönyebben úgy teszed meg, hogy a számítógéped hálózati kábelét bedugod a router valamelyik (NEM WAN) csatlakozójába...) ekkor a routher automatikusan ad egy IP cimet a gépednek, amit a legegyszerûbben úgy deríthetsz ki, hogy Start - futtatás és ott beírod, hogy ipconfig majd nyomsz egy entert... erre õ kiír sok mindent...
Ezek közül te megjegyzed (felírod) az alapértelmezett átjáró címét, ami valami 192.168.0.1 vagy valami hasonló lesz...
Ni - ennek a bírtokában már tudod, hogy mi a routhered címe... mert ugye õ a te alapértelmezett átjárod... Ha nem a fentikehez hasonló jelenik meg, akkor valamit elkurtál... kezd elõrõl... :-)) Kikapcs, ujra dug... stb...
Elindítssz egy böngészõt és a címsora (ado ahova a www....-t szoktad írni...) beírod az általad kilesett ip cimet... majd enter...
és már meg is jelenik a routhered webes adiminisztrációs felülete...
ahol persze jelszót kér és ez routherenként más és más... de a leírásban venne kell lennie vagy az elsõ belépésnél üresen is elmegy...

2. lépés... hát be kellene állígatni... :-))

De ahhoz pontosabb információkra lenne szükségünk..

tomi_GS 1553 2007. december 25. 15:09   Válasz erre: 1552
Nem, wlan még nem probálkoztam. Egyenlõre azt szeretném hogy miután beiktattam a routert az asztali gépem müködjön rendesen, aztán majd a pda. ADSL.

l11 1552 2007. december 25. 15:01   Válasz erre: 1551
Wlan-on csinálja csak? UPC vagy ADSL?

tomi_GS 1551 2007. december 25. 14:56  
Már megint én.
Naszóval : vettem egy wlan-os routert de sehogysem tudom beállítani. Mikor csatlakozni szaratnék a netre állandóan azt írja ki hogy " A távoli számítógép nem válaszol" . Valaki tudna segíteni.
Ja és ztaki: köszi :))

ztaki 1550 2007. december 21. 21:02   Válasz erre: 1549
tomi: küld be a készüléket a barátnõddel egy gsm szervizbe-boltba... lehetõleg szõke elgyen és ártatlanka... oszt már meg is van... :-)

tomi_GS 1549 2007. december 21. 20:20  
Hali !
Nem tud valaki segíteni telefon kártyafüggetlenítésében ?
köszi
tomi

oszitrek 1548 2007. december 20. 18:26   Válasz erre: 1547
Arra én is, de sajna nem tudtam kibogarászni abból a fórumból ahol ezt találtam, mert nem értek jól finnül... :)))

gunyi 1547 2007. december 19. 20:26   Válasz erre: 1545
ezt asszem kinyomtatom és úgy olvasom el:)
köszi taki még egyszer - jobban tetszik ez mint a popszegecses megoldás.

oszitrek - azon a speedgépen elég komoly a gumi, arra is kivancsi lennek hogy csinaljak

oszitrek 1546 2007. december 19. 19:12   Válasz erre: 1545
Ez ilyesmi lesz???

ztaki 1545 2007. december 19. 11:23   Válasz erre: 1544
de komoliyból.... :-))
Lehet, hogy ez hasznosabb lesz:

Szöges gumi készítésének "rövid" leírása

Hol használható egy szöges gumi ?

Itthoni (Magyarország) körülmények között csak ott érdemes alkalmazni, ahol keveset fogunk száraz aszfalton közlekedni.
Fõleg erdõgazdasági utakon (aszfalt/murva), ahol a jármûvek letaposták és összefüggõ jégréteg alakult ki. Ez egy nagyobb olvadás után tartósan megmaradó fagy esetén gyakran elõfordul. Ilyenkor az út mellett megmaradó hó annyira kemény felületû, hogy a haladást nagyon nehézzé teszi.
Ha az úton megmaradt hó, akkor ott a szöges gumi nem okoz hátrányt.
Jármûvek által nem használt utakon a szöges gumi csak elõnyt jelenthet az esetleges jeges részeken (pl. gyalogosok által letaposott jeges turistaút). Itt sem gond a megmaradt hó.

Mennyibe kerül ?

Ez változó, ha gyári gumit választunk ez kb. 4.000- 10.000 Forint között változhat.
Az ennél drágább gumikat csak esetlegesen versenyre érdemes vásárolni.
Gyakori hogy havas versenyeken a kerékpárokon nem engedélyezett szöges gumik használata, mert balesetveszélyes. Erre külön fel szokták hívni a figyelmet.

Ha saját kezûleg készítjük, akkor ez az ár a kiszemelt gumi ára + (Ez lehet egy nem túl elkoptatott használt gumi, lényeges hogy legyen rajta megfelelõ magas 3-4 mm bütyök, mert ebbe kell beletekerni a szögeket. Természetesen a havas szakaszokra is gondolnunk kell, ugyanis itt a szög már nem segít, csak a minél nagyobb bütyök.)
a szögek (csavarok) és alátétek ára. A majd ábrán bemutatott gumihoz a futófelületre 64 db szög , 64 db alátét, a kanyarodó felülethez pedig még egyszer ugyanennyi fog kelleni.
Ez maximálisan kb. 500 forint lehet.
Szükséges még egy védõ anyag, ami megvédi a belsõt a szögektõl, ezek ugyanis kidörzsölik a belsõt, ami kilyukad. Volt aki megpróbálta ezt elhagyni, a súlycsökkentés érdekében, már az elsõ nap kapott egy defektet. Ezen ne spóroljunk !
Ezt egyébként a legolcsóbban és legegyszerûbben egy elhasznált sima felületû (slick) külsõ gumival oldhatjuk meg. Ilyet valószínûleg bármelyik kerékpárboltban nagyon szívesen adnak ingyen, csak vigyük már el. J
Tehát eddig az anyagköltség megoldható úgy 500-1000 forintból kerekenként és ráadásul tetszés szerint alakíthatjuk ki a szögek elhelyezkedését. Ez az elhelyezkedés és sûrûség fontos, mert ettõl függ, hogy milyen agresszíven vagy óvatosan fogjuk használni a gumit.

Mi kell hozzá ?

Nos elõzõleg már kiderülhetett, mik kellenek hozzá, de lássunk egy pontosabb listát.

Szög : 3-as méretû pozdorja/facsavar (csillag csavarhúzóhoz való, sûllyesztett fejû), ennek hossza a gumi bütyök hosszától függ. Tudtommal a legrövidebb ilyen csavar 10 mm hosszú. Ez bõven elég a legtöbb gumihoz, a futófelületen még le is kell csípni belõle, mert csak 1-2 mm kell kiállnia a gumibütyökbõl.
Extrém használatra, vagy nagyon magas bütyökkel rendelkezõ külsõhöz lehet hosszabbat is (20mm). Például egy magas profilú sárgumihoz. Ha nagy hóban is akarjuk használni, akkor ilyet érdemes beszerezni, de ezzel aszfalton borzalom tekerni.

Alátét : Ehhez kell 4-es alátét, hogy megakadályozzuk a csavar kiszakadását a külsõbõl. Ez esetlegesen kihagyható a súlymániásoknál, vagy akik nagyon finoman tekernek.
Én személy szerint nem javaslom. A 4-es méret azért jó, mert a csavar jól belesüllyed, így kevésbé kínozza a belsõt.
Nekem a belsõbe tett védõ gumikülsõn jó mély nyomokat hagytak a csavarok.

Védõ anyag : Itt jön egy fontos dolog a belsõ védelme. Ezt semmiképpen nem szabad elhagyni, kivéve, ha valaki szeret sûrûn gumit ragasztani. J Erre a legmegfelelõbb a már említett sima felületû (slick) külsõ gumi, ez lehet akár országúti, vagy MTB. A drót vagy kevlár peremet minden esetben vágjuk le, mert ez is tönkreteheti a belsõt !
Lehet nagyobb méretût (mint a felni méret) is használni, ekkor vágjuk ketté és szabjuk megfelelõ hosszúra, hogy gyûrõdés nélkül beférjen a külsõ és a belsõ közé.
Érdemes jó vékonyat és kis méretût választani (max 1.5-ös), mert egyébként nehéz lesz belepaszírozni a külsõbe.

Hogyan készül ?

Ha megvan minden hozzávaló (tisztára mint ha fõznénk…) , akkor dönthetünk úgy, hogy kézzel (csavarhúzó) tekerjük be, de én inkább egy akkus kézifúróra szavaznék. J
A következõ ábra egy megvalósított gumit mutat.
Itt elég könnyû volt a szögek elhelyezése, mert jó sok bütyök van, gyakorlatilag négyzet alakban elhelyezve.

Ha aszfalton is szeretnénk használni (ez persze nem 30-40 kilométert jelent !), akkor érdemes az ábrán látott, eltolt alakzatban betekerni a szögeket. Ekkor a gumi mindkét oldalán egyenlõen vannak a szögek, de egyszerre csak kevés ér a talajhoz. Sokkal könnyebben fut aszfalton és kevésbé ráz.
A kék karikák jelölik a gumi közepén elhelyezkedõ bütyköket. Ezekbe a könnyebb futás érdekében nem érdemes tenni, csak akkor, ha mellette túl nagy távolságban van szomszédos bütyök.
Mint látható, két egy oldalon lévõ küllõ között 2 futófelületen (piros karika) és 2 kanyarodófelüleleten (sárga karika) lévõ szög van. Itt a fotón még csak a futófelületen van szög.
A kanyarodó felületre tenni nem szükséges, de ha olyan részen tekerünk, ahol jégbordák is vannak, akkor mindenképpen tegyünk. Egyébként ez a rész csak akkor ér le, ha a kerék megdõl (esés elõtt, ezt tapasztalatból tudom, 1 eltört sárhányó bánja), tehát nem érdemes rajta spórolni, mert még jól jöhet. Aszfalton pedig nem fog menet közben, egyenesen tekerve leérni.

Ha esetleg versenyzésre fogjuk használni, vagy downhillezésre sípályán, akkor, ami belefér. Minél több szög, annál jobb. Itt a szög hosszúsága is nyugodtan lehet nagy, de arra ügyeljünk, hogy a vázat / villát eléggé megviseli, ha beleérnek a szögek.

A szögeket a bütykökbe érdemes tekerni, mert így jól megtámasztódnak és nem szakadhatnak ki. A szögeket, ha még nem említettem volna, belülrõl kifele kell beletekerni a külsõbe úgy, hogy a bütyök tetejének közepén jöjjön ki. Gondolom erre mindenki rájött. J Ne felejtsük az alátétet ! Ezt egy kis gyakorlattal könnyû elsajátítani. Ha valamelyik szög mégis mellémegy, inkább csavarjuk be újra, mint hogy kiszakítsa a külsõt.

A képen látható külsõbe 64 darab futófelületen elhelyezett és 64 darab kanyarodó felületen elhelyezett szög van. Ennél lehet kevesebbet is rakni, de a tapasztalat az, hogy ennyi a minimális, amivel biztonságosan lehet egy meredek emelkedõn feltekerni és lefékezni adott esetben.
Ha extrém használatra lesz a gumi, akkor nyugodtan lehet akár mindegyik bütyökbe tekerni, jó nehéz lesz, de viszont szinte bárhol meg lehet vele állni / kanyarodni.
Én egy szánkópályán próbáltam ki az elsõ (dh sûrûségû) szöges gumimat, ami teljesen átlátszó jég volt. A szánkósok döbbenten néztek, mikor a lejtõ közepén megálltam. De fõleg akkor, mikor vissza is tekertem.
Egy hasonló döbbent csendet egy túrán is sikerült "kicsalnom" egy turista csoportból, mikor éppen egy szerpentines kanyarban álltak a hóban, én pedig teljes nyugalommal tekertem fel a meredek hegyi úton, ami szintén átlátszó tükörjég volt. Még a szokásos "vigyázz csúszik" figyelmeztetés is elmaradt. J

Ha betekertük a szögeket, akkor a fölöslegesen kiálló részt le kell vágni, ha túrázásra fogjuk használni (extrém használatnál csak annyira , hogy nem érjen a vázhoz / villához). Ez a kiálló rész max. 2-3 mm túrázásnál. A kanyarodó felületen is érdemes levágni, de itt lehet hosszabb, akár 5 mm is.

Ezek után már csak az van hátra, hogy rárakjuk a kerékre. Ekkor kell behelyezni a védõ anyagot (szétvágott külsõ) a belsõ és a szöges külsõ közé.
Ha felfújtuk, akkor máris használhatjuk. Jó étvágyat…akarom mondani tekerést. J

Guminyomás

Errõl még nem esett szó, de fontos lehet. Ha a gumit nagyon keményre fújjuk, az jó lehet aszfalton, de így jobban kopnak a szögek. Ráadásul könnyebben lecsúszhat a jégbordákról.
Viszont túl alacsonyra se engedjük a nyomást, mert akkor a szögek nem tartanak, hanem benyomódnak. Tehát megint csak könnyen megcsúszhat a kerék.

Használat

Aszfalton tekerjünk egyenletes erõvel, így kevésbé kopik a szög. Ez érvényes a jeges részekre is, itt inkább azért, mert egy hirtelen pedáltaposás miatt megcsúszhat a gumi.
Fékezésnél az elsõ fékkel nagyon óvatosan bánjunk, mert a szögek sem mindenhatóak ! Fõleg a jégbordás autónyomoknál kell figyelni a "sávváltásra", mert könnyen eltolhatja a gumit. Arra is ügyeljünk, hogy ha nagyon bedöntjük a kerékpárt, akkor már lehet hogy nem fog leérni szög, ez pedig a biztos esést jelenti.

Karbantartás

Semmi karbantartás nem igényel, csak arra kell ügyelni, hogy a szögek még kiálljanak a bütykökbõl. Ha annyira elkopott, egyszerûen ki lehet tekerni, és újat betekerni a helyére.
Nem kell félni, a következõ szög is megfelelõ tartást fog biztosítani.
A kanyarodó felületen valószínûleg soha nem kell cserélni.
© Halácsy Viktor J

ztaki 1544 2007. december 19. 11:17   Válasz erre: 1542
gunyi: akkor ez a te olvasmányod: http://www.enduro.extra.hu/Szoges.pdf

sandor 1543 2007. december 19. 09:19   Válasz erre: 1538
Tamás, Apu
Köszi az infót!! De már sikerült a komáromi Honda szalon segítségével beszerezni a középállvány rugót.

gunyi 1542 2007. december 19. 08:56   Válasz erre: 1541
mindenképp magamnak akarnam csinalni. Szögek terén én valami bazi erõs rövid facsavarra gondoltam.

Felénk ilyen bolt 100% hogy nincs.

ztaki 1541 2007. december 19. 08:51   Válasz erre: 1540
gunyi: nálunk a egyik enduros boltban tavaly pl. bagóért vállalták, hogy ha náluk veszed a "szögeket" akkor felfurogatják... Ha jól emléxem, akkor 10e körül voltak a szögek és 2e körül a munkadíj... Kérdezz rá, hátha felétek is van olyan bolt, ahol megcsinálják, amikor nincs forgalom...

gunyi 1540 2007. december 19. 08:44  
sziasztok,

olyan kérdésem lenne hogy szögesd gumit szeretnék a télire a motorra, de nem tudom konkrétan hogy hogy kellene megcsinálni. Állítólag van valami furmánya, de én nem tommi.

Ha tudtok please segitsetek.

TeeJay 1539 2007. december 11. 18:22  
Sziasztok!

Nonfango dobozrendszerrel van valakinek tapasztalata?

Apu 1538 2007. november 29. 14:48  
Alföldi utca, Köztársaság tér sarok...

kitkatamas 1537 2007. november 29. 13:38   Válasz erre: 1536
Pesten tudok egy rugókészítõt, ha itt jársz, ugorj be. Nagykörút-Baross utca keresztezõdéstõl indulj a körúttól kifelé, az Orczy út felé, és 100-150 m múlva a Baross utcán jobb oldalt lesz. Én még nem voltam ott, kollegáim mondták.

sandor 1536 2007. november 29. 12:12  
Egy kis segítség kellene. Eltörött a középállvány huzórugója. Kishazánkba úgy tünik, hogy hiánycikk. A rugóvég kialakítása miatt a szabványos nem jó. A középállvány típusa: SW-Motech, SW 276 KBA 30 365. Minden megoldás érdekel.
Sándor

krisztian.fz6 1535 2007. november 28. 12:43  
Meg tudnátok mondani hogy ezzel a pubbal mi a helyzet? : http://www.motorockpub.com/ Van náluk egy nadrágom bizományban, és nem tudom õket elérni.

pandamaci 1534 2007. november 26. 09:32   Válasz erre: 1533
emberbe nem szorult annyi logika hogy beirja a keresõbe ??? / :)) /
(praktikerben van 20 ezerért...)

redmary 1533 2007. november 26. 09:10  
Iwiw:.CHOPPERS Club (1144) Üzenek
Keresek chopperhez (VL1500-hoz) motor emelõt, ha tud valaki, hogy hol tudok szerezni akkor írja meg. Elõre is köszi !!
Attila

redmary 1532 2007. november 25. 15:49   Válasz erre: 1531
Aláirás:Atilla

redmary 1531 2007. november 25. 15:46  
Iwiw:.CHOPPERS Club (1144) Üzenek

Keresek chopperhez (VL1500-hoz) motor emelõt, ha tud valaki, hogy hol tudok szerezni akkor írja meg. Elõre is köszi !!

hajaj 1530 2007. november 18. 17:05   Válasz erre: 1529
Kösz, rákérdezek még a nkh-nál is, remélem jól emlékeztem.:S

Zsifi 1529 2007. november 18. 16:53   Válasz erre: 1527
bocs www.vam.hu
vagy a www.vam.gov.hu

hajaj 1528 2007. november 18. 16:49   Válasz erre: 1527
Én úgy tudtam, ezt tavaly már eltörölték... :o Mégsem így lenne?

Zsifi 1527 2007. november 18. 16:40   Válasz erre: 1526
Ha nem antik (old timer) akkor nem fogod forgalomba helyezni az eu normák miatt..
www.vop.hu nézd meg, elvileg ott a megoldás.

hajaj 1526 2007. november 18. 16:29  
Sziasztok! Affelõl szeretnék érdeklõdni, hogy mi a pontos menete egy német papíros gép behozatalának. A masina 26 éves, van német törzskönyve, forgalmija, mûszakija. Kell vámolni? Hol kell kezdeni a procedúrát? A neten találtam pár szûkszavú leírást, de úgy emlékszem, hogy a 25 évnél idõsebb gépekre van némi engedmény, nem szeretnék feleslegesen futkározni.

pandamaci 1525 2007. november 16. 12:21   Válasz erre: 1522
eurotax ár
kb annyit hozol ki rá amit akarsz....pontos tipus, gyárt. év, km futás, a legfontosabb meghatározó. Eztán +extrák, +-állapot 1-2-3 osztályú, +-vizsga lejár, +-helyi keresettség, -törött festett volt ,-sok tulajdonos százalékos levonás, hozzáadással korrigálják ami kijön.
Ja és 2 féle ár van: vételár, amiért beszámítják, eladási ár, amiért a képes autós ujságban olvasod a hirdetéseket.
pl. 1,7 vétel 2,0 eladás kb. (nem a tiédre irtam) A sok bevallott km futás nagyon leveszi az árat . Vegyél újságot miért hirdetik az ilyesmit , v nézd meg a használtauto.hu- n, igy közelítesz az igazsághoz. Ha meg biztosítós ügy, ezek alapján kérdezd meg , honnan jött ki amit mondtak...

oszitrek 1524 2007. november 16. 10:25   Válasz erre: 1523
Szia TeeJay!

Sajna nincs biztosítós ismim. :(
Motorkereskedõt most hívtam 2õ külön cégnél havert, nekik meg nincs progijuk.. :(
Frankó, Õk tuti, h nem fogják megondani nekem...

TeeJay 1523 2007. november 16. 10:19   Válasz erre: 1522
Hello Oszi!

Ha van biztosítós ismerõsöd, elvileg Õ meg tudja mondani.
Másik alternatíva a motorkeresdõtõl megkérdezése.
Végül direktben a Eurotax zargatása: http://www.eurotax.hu/H/kontakt/index.php

oszitrek 1522 2007. november 16. 10:05  
Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni, h mennyi a motorom EUROTAX értéke?
A motor Honda CB1000F 1995-ös gyártású, elsõ forgalomba helyezése 2004-12-03, 100546 Km...

lecso 1521 2007. november 14. 20:32  
Én meggondolnám a MITAS-t. Tudok szerezni. Kb.22-25 a pár.

pandamaci 1520 2007. november 14. 19:40   Válasz erre: 1519
hát,ha ennyire ragaszkodik hozzá, még a suzuki kereskedésben gyári alkatrészként meg lehet kérdezni, ha ezzel jött ki a moci.
/aztán az ámerikai lapokon látott 60-80 dolláros gumit pár hét múlva 50 ezer körül hozzák is,ha még mindig kell..Állítólag azért,mert ezt csak erre a motorra gyártják. -?- Jártam hasonló cipõben, de mást vettem :))

soka63 1519 2007. november 14. 18:27   Válasz erre: 1517
Köszi, csak Duni jó...

soka63 1518 2007. november 14. 18:27   Válasz erre: 1516
egy JÓ barátom keres a szuzira

pandamaci 1517 2007. november 14. 16:47   Válasz erre: 1515
kenda.hu lapon van , (hasonló) kérdezd meg ott, ha megfelel.
k778 17ezer ,hátra, k777f 12 ezer elõre

Macko 1516 2007. november 14. 16:35   Válasz erre: 1515
Mire kell? Csak nem vettél valami bringát?

soka63 1515 2007. november 14. 16:04  
Állítólag ilyen nem kapható Magyarországon.
Tudna valaki ilyet nekem szerezni?

Dunlop D606 méretek: elsõ 90/90-21, hátsó 120/90-18.
Így néz ki: http://www.dunlopmotorcycle.com/tirecatalog_tire.asp?id=14

TeeJay 1514 2007. november 13. 10:11   Válasz erre: 1513
Nézzed szét itt:
http://ktm.lap.hu/

krisztian.fz6 1513 2007. november 12. 20:18  
KTM Duke-hoz hol lehet elsõ féktárcsát venni? Egyik cimbinek kellene.

soka63 1512 2007. november 12. 19:57   Válasz erre: 1511
Köszönöm, megtaláltam!

mega 1511 2007. november 12. 18:02   Válasz erre: 1510
szia,
Touratech mintabolt:
IX. Kerület Táblás u. 36-38
Tel.: 280 1624
www.touratech.hu

soka63 1510 2007. november 12. 16:49  
Ram mountot hol lehet itthon venni?
concept-hungary.hu-t mondtátok, de ott nincs a termékek között.
kösz!

Dokypapa 1509 2007. november 7. 16:20  
Eltûnt egy 12 éves békéscsabai lány. Csapó Anita szombaton délután fél háromkor ment el otthonról egy piros-kék mountain bike kerékpárral és azóta nem tudnak róla. A 160 centiméter magas, vékony testalkatú, vállig érõ világosszõke hajú, kék szemû diák eltûnésekor fekete farmernadrágot, fekete, rózsaszín mintás cipõt, sárga színû, piros mintás, fényvisszaverõ csíkkal felszerelt kabátot viselt. A rendõrség kéri, hogy aki látta, vagy tudja, hol tartózkodik Csapó Anita, jelentkezzen a Békéscsabai Rendõrkapitányságon, hívja a (66) 523-700-as, a 107-es vagy 112-es számot."
Kösz ....

lacika64 1508 2007. november 5. 17:14  
Jaj meg ne sértõdj már!:).Szóval 1 hónapja buktam egy nagyot az MO-áson a gyáli lehajtónál.Nem akarom megjavittatni,mert nem szeretnék ráülni többet...Ma kinéztem egy újat,de márciusnál elõbb nem fogom tudni elhozni.Különben meg nem is olyan koszos,holnap meg viszek rá ponyvát:)

kitkatamas 1507 2007. november 5. 16:50   Válasz erre: 1506
Hmmmm....
Nem, nem gondolom, hogy viccbõl raktad fel. Amúgy elvinném, de az a baj, hogy nálunk a motortárolóban nincs csap, így fentrõl kell levinni a vizet vödörben, szóval így piszkosan nem kell.
Szóval mi történt szegény masinával?

lacika64 1506 2007. november 5. 13:46  
Tomi a tiéd lehet,aztán csak egy kis mosás meg lánctakaritás:)Gondolod viccbõl raktam föl?

kitkatamas 1505 2007. november 5. 13:20   Válasz erre: 1503
Micsináltál szegénnyel? Egy kis mosás meg lánctakarítás ráférne...

ZRXRUDI 1504 2007. november 5. 12:46  
Mér' adod el ezt a jó kis motrot?!

lacika64 1503 2007. november 5. 11:09  
Sziasztok!Most raktam föl az eladó motorok rovatban a gépemet.Ha tudtok valakit akit érdekelne szóljatok,nagyon megköszönném!Üdv.Laci

Zsifi 1502 2007. november 4. 13:31   Válasz erre: 1499
Már meg is van a kutyus...visszavitték..

TeeJay 1501 2007. november 4. 09:49   Válasz erre: 1491
Aug elején ~57e-ért vettem párban.

krisztian.fz6 1500 2007. november 4. 08:02   Válasz erre: 1498
Hát nem tudom...ahogy én motorozom tökéletes arra a célra. Nekem nem csúszkál..érdekes. Persze 5-6 fokban erõs kigyorsításnál a hátsó egy kicsit, néha, elõfordult. De tavasszal és nyáron OK. Bevált. Nálam legalábbis. Ez lesz a 3. garnitúra a motoron. Van egy 90-es Macadamom, az 5 éves.

apach 1499 2007. november 4. 07:41  
Szevasztok!

Volt csapattársaim kérésére, itt is közzé teszem, hátha tud valaki segíteni:

Üzenet szövege

A XVII.kerületben a Jászberényi úti JET kútnál elveszett egy MENTÕKUTYA

A Pest Megyei Kutató-Mentõ Szolgálat, valamint a Pannon Mentõkutyás Alapítvány egyik kiképzés alatt álló MENTÕKUTYÁJA november 01-én kiszökött egy kertbõl és gazdája után indult a XVII.kerületben. Órákon keresztül a Jászberényi úti JET kútnál feküdt. 21:45-kor megállt ott egy fehér színû SKODA FABIA típusú autó és benne utazó 3 fiatal hölgy megsajnálta és elvitte magával. A biztonsági kamera felvételei alapján keressük a becsületes megtalálókat, de kérünk mindenkit, hogy ha hallott valamit az esetrõl, akkor 06 70/458-7000-es telefonszámon segítse a keresését. A három hölgynek ezúton is köszönjük, hogy befogadták és vigyáznak rá. A megtalálónak természetesen a szolgálat pénzjutalmat ajánl fel. A kutya fekete és barna színû, nagytestû, mikrochippel ellátott, francia pásztor kutya (Beauceron). Nagyon várjuk vissza, hogy tudja folytatni fontos mentõkutya munkáját és hogy továbbra is aktív résztvevõ lehessen az eltûnt személyek felkutatásában.

Köszönettel: Balázs László
l.balazs@pkkm.hu

Köccee!

Ferko 1498 2007. november 4. 06:02   Válasz erre: 1497
De hogy mitõl jobb azt Te sem tudod. :-))
Attól, hogy nekem is volt Macadam a Hondámon és nagyon csúszott a mostani gumikhoz képest.
Annál még a BT 020 is sokkal jobb és a BT nél a Strada fényévekkel még jobb és erre válaszként kihozta a BT a 021-et amit még nem ismerek, de azt mondják nagyon jó. Hát így lesz egyre jobb gumi a seggünk alatt.
Óriásit fejlõdnek a gumik évrõl évre.
Nem akarok hülységet írni, de ha jól emmlékszem a Macadam azt a tipusát ami neked van már több mint 10 éve hozták ki és az bizony rengeteg idõ a gumi fejlesztésekben.
Szerintem ne sajnáld a pénzt egy jó gumira fõleg, hogy te sem, én sem nyírjuk a gumit és hatalmas futásteljesítményt el tudunk menni egy gumival.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22106
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők