10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

Dodiba 12424 2015. február 16. 20:41   Válasz erre: 12423
Továbbgondolom. :-))

Bedouin 12423 2015. február 16. 20:37   Válasz erre: 12421
Igen trapéz az oldalai és azok buknak befelé.
Namost mind a négy bukik és arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az oldallapok egymással bezárt szöge.

Tompecs 12422 2015. február 16. 20:34   Válasz erre: 12420
Szerintem ugyanaz mint az alapterület...

Vagy csak nem értem a kérdést sem... :-)

Dodiba 12421 2015. február 16. 20:33   Válasz erre: 12420
Szerintem szögfüggvénnyel Bedu.
Sinus vagy cosinus.
Mert ugye ilyenkor az oldalak trapézok.Ott alkoss derékszögû háromszögeket és abból kiindulhatsz.
Szerintem. :-))

Bedouin 12420 2015. február 16. 20:08  
Fáradt vagyok, szánjatok meg :(
Hogyan kell kiszámolni egy négyzet alapú csonka gúla (bár ez ebbõl a szempontból nem lényeges) egymás melletti oldallapjai által bezárt szöget?

Fontos lenne, hogy mielõbb lefeküdhessek, köszönöm az önzetlen segítséget elõre!

Penzi 12419 2015. február 16. 19:01  
Sziasztok !
Protekciót szeretnék: Ózon Kft. esetleg Valakinek ismerõse a cégnél ?

köszönöm:
penzi

Dodiba 12418 2015. február 14. 20:49   Válasz erre: 12417
Kinek mi. :-))

ztaki 12417 2015. február 14. 20:48   Válasz erre: 12416
De ki ám...

Akkor a konklúzió - csak, hogy nehogy félreértés legyen: Taki hülye, a többi meg nem számít. ;)

Dodiba 12416 2015. február 14. 20:29   Válasz erre: 12415
A lopás nem ugyanaz, mint a nemfizetés.Ezt azért szögezzük le.
"amilyen a fogadj isten olyan lesz az adjon isten."
Ez pedig eredetileg pont fordítva van megírva, ami qurvára nem ugyanazt jelenti, mint amire Te következtetsz. "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten"

Ja és még valami: tegyük fel fizeted rendesen a dolgaidat.
Megkapod érte a jogosan elvárt szolgáltatásokat?
Pl egészségügy, utak állapota, oktatás........

És azt hiszem kitárgyaltuk.

ztaki 12415 2015. február 14. 20:19   Válasz erre: 12414
szerintem ebbõl iszonyat sok minden kiderül... ;)

Leginkább az, hogy amilyen a fogadj isten olyan lesz az adjon isten... vagy valami hasonló bölcsesség (és ezt mindkét félnek illenék tudomásul venni... plusz, ha valakire mutogatsz, akkor ne feledd, hogy 3 ujjad magad felé néz... és, hogy az ilyen hozzáállás nem elõrébb viszi a dolgokat...)

A lényeg: attól, hogy fent lopnak, csalnak és hazudnak még nem következik az, hogy neked is azt kellene tenned... De most minek visszük el ezt a szálat? Már mindent elmondtunk, amit akartunk... aszem...

Dodiba 12414 2015. február 14. 20:11   Válasz erre: 12413
"Hát ez nem különb hozzáállás mint, ahogy az állam áll szerinted hozzánk... "
Ebbõl ez nem derül ki: "szerinted"

ztaki 12413 2015. február 14. 19:54   Válasz erre: 12412
máshol is hangoztatom és itt is épp valami hasonló párhuzamot vontam az elsõ témareagálásomban.

Dodiba 12412 2015. február 14. 19:46   Válasz erre: 12409
"én nem szeretem a sumák, a huncut, az álnokoskodó, megbúvó stb. embereket."
És ezt máshol is hangoztatod vagy csak itt?
Mert vannak "néhányan" egy nagy házban is.
Ha már valaki az igazság bajnoka akar lenni.

ztaki 12411 2015. február 14. 19:33   Válasz erre: 12410
:)

Szóval az én reagálásom kb. erre volt:

"... Nekem a nevemen nincs semmi, a motorom az asszony nevén, minden más a fiaim nevén van. Nekem csak haszonélvezetem van bejegyezve a tul-lapon.
A rajtam levõ szemüvegem és a péztárcámban éppen benne levõ némi készpénzen kívül nem tudnak mire terhelni, azt is úgy 5-10 év múlva (talán).
A lényeg hogy ne legyetek birkák! ..."

Ha ez nem lett volna - meg sem szólalok. ;)

Larten 12410 2015. február 14. 18:18   Válasz erre: 12409
Bocs de itt én már nem tudlak követni,
úgyhogy én itt be is fejeztem.
:-)

ztaki 12409 2015. február 14. 17:36   Válasz erre: 12402
Biztos igazad van... de én mindig minden adót és minden büntetés (amibõl még egy sem volt...) be szoktam fizetni. Általában mosolyogva. ;)

Amúgy az ellenszenved nem a nem fizetésed, hanem a behajtás elleni lazaságod váltotta ki... Kedvenc kivitelezõm 3,5misi elõleggel lépett le - azóta csõdbement, mindene más néven, õ korházba, aztán hídalatt.... stb...
én nem szeretem a sumák, a huncut, az álnokoskodó, megbúvó stb. embereket. Persze elhiszem, hogy te erre okot találtál és csak így tudsz boldogulni, de attól én ezt soha nem fogom elfogadni, megszeretni meg végképp nem.

klimas 12408 2015. február 14. 16:36   Válasz erre: 12407
Cáfollak! Egyszerû gazdaságossági számolás után, bár sok-sok q-val kezdõdõ szó elmormolásával rájöttem, jobb ha fizetek. Rááadásul sms-ben rendezem, így olcsóbb mint a pénzbedobósdi. A mobilszámlán jön a havi összegzés , irány a könyvelés, áfa vissza...ha ez kell nekik.....
Pont ez bosszant az esetemben, bár ha jól emlékszem, akkor volt a nagy nép-nemzeti parkolási rendszerre való átállás, sok-sok problémával, lehet , ebbe estem bele én is....

Z.Tibor 12407 2015. február 14. 16:17  
Nekem az tetszik,hogy szabályos parkolás eszébe sem jut senkinek.....
Nekem sem.....

klimas 12406 2015. február 14. 16:07   Válasz erre: 12404
Konkrétan a 47 szám elõtt...

Audimania 12405 2015. február 14. 15:51  
Valaki, aki ismeri a prezit, meg tudná mondani, hogyan lehet egymásra helyezett képeket külön-külön útvonalon elmozgatni? Egyáltalán van move funkció?

Larten 12404 2015. február 14. 13:18   Válasz erre: 12403
Az általam említett 3. kerületi fizetõs bevezetési idõszak abból állt, hogy az automatáknál ki volt írva a fizetéses idõszak kezdete. Itt a Lehel út környékén ilyen nem volt.
Mikor és hol büntettek azon a környéken?

Az állampolgárok másik lehúzása ebben az országban a kerékbilincs, ami szintén erõsen sántít jogilag.
Csak gondoljatok bele ha fiatal anyuka elmegy míg gyermeke alszik egy fél órára a gyógyszertárba és nem tud vissza menni...

Vagy repülõtérre menet egy üzletember e-miatt nem ér oda idõre az indulásra és bebukik egy több milliós projektet, vagy jelentõs ködbért szed össze...
( És mindez bizonyítható aláírt pecsétes szerzõdések bemutatásával )

Vagy szívbeteg vagyok és nem tudok idõre megjelenni a kórházi kezelésre vagy nem érek haza idõre a gyógyszeremért...

Még azt azért elmondom, hogy a nagyobbik Zozó fiam (37) szintén klímás furgonjában azért akadt egy flex és hozzávaló hosszabbító hogy áramot kérve egy édesség üzletbõl leflexelje a kerékbilincset. Ezt látván az elõtte álló szintén kerékbilincses hölgy addig udvarolt Zozónak míg arról is lekerült a béklyó.
Természetesen a flex használatának idejére az édességbolt és környezõ boltok dolgozói az utcára tömörültek cigarettázni... :-)))

Késõbb a rendõrségnek nyomozni kellet eltûnt kerékbilincs ügyben, de igen hamar lezárták hogy ismeretlen az elkövetõ.

klimas 12403 2015. február 14. 08:04   Válasz erre: 12399
Nem jött válasz tõlük. Az ügyfélszolgálat az elsõ levelemet csak megnyitotta , de érdemben nem válaszolt. Ez még augusztusban volt. A napokban jött a második felszólítás , kissé elkésettnek tartom, de ebben nem vagyok biztos.

Larten 21401-re : pont Lehel úton történt az affér, aljas módon olyan színû automatákat tettek ki (és nem csak oda) ami teljesen beleveszik a környezetbe, nehogy észrevedd!!!!! Jó-jó tudom. Tudni kellene a fizetõs zónákat..... De azt sokkal korrektebbenk tartom ha felhívják a figyelemet a változásra. Ez van....

Larten 12402 2015. február 13. 21:00   Válasz erre: 12401
Szerintem felületesen olvastad és nem értelmezted ezt egészen amit beírtam, persze ez még nem baj.
Elég sok büntetést fizettem be hasonló parkolásokból amikor is egyszerûen nem tudtam befizetni a munka miatt amit éppen csináltam.
(pl: gépészeti alagsorban dolgozunk, nincs vétel a mobil fizetésre, kollega benne a 380 Voltos berendezésben... ). Itt nem volt mit tenni, fizettem.

De az hogy Bp. Lehel út 19 sz. üzlet és közeli utcák közelébe kitettek parkoló automatákat és nem volt türelmi-szoktatási idõszak és több milliós bírságot kaszáltak, hát én nem tudom elfogadni.
A 3. kerületben is volt ilyen /Zsigmod tér- Komjádi uszoda és környéke/ kb 2 hónapig táblázták hogy fizetõs környék lesz. Valahogy így kellene hogy mûködjön.

Viszont egyet javasolnék errõl a büntetés befizetés-nemfizetés dologról neked kedves ztaki;
Ha minden adót befizetsz, elvérzel nagyon hamar. Ezt megtanultam már az elsõ évben amikor is kényszer vállalkozó lettem (nem bántam meg) a Ferihegyi Repülõtér 27 éves üzemeltetõi státusza után. Az embert rákényszerítik hogy csaljon bizonyos dolgokkal azért hogy fentmaradjon.

Általában figyelemmel kísérem az endúrós szervezkedéseidet és ehhez további sok sikert kitartást és sok fiatal résztvevõt de:
a túlélés ebben az országban nem úgy mûködik ahogyan Te elképzeled / ...bocs
L.

ztaki 12401 2015. február 13. 19:58   Válasz erre: 12400
Hát ez nem különb hozzáállás mint, ahogy az állam áll szerinted hozzánk...
Így kb. mindketten büszkék lehettek magatokra. ;)

Larten 12400 2015. február 13. 19:48   Válasz erre: 12398
Úgy tudom 1 év az elévülés. Nekem folyamatosan van ilyen ügyem, a legközelebbi bírósági idézésem márc. 12 11:30. 2-3. kerületi Bíróság.
Ha a pert lezárják ( 1, 1,5 -2 év is lehet) és jogerõre emelkedik az ügy, a felperes kérheti a végrehajtást (itt ebben az esetben egy XY megbízott ügyvédi iroda kér végrehajtást jogerõre emelkedett bírósági végzéssel megtámogatva)

A végrehajtók egyébként sem kapkodják el, fõleg hogy a végrehajtók legfõbb emberét menesztették (no vajon milyen okokból?) valamikor decemberben, pontosabban õ mondott fel. Így el vannak foglalva az õ belsõ problémáikkal. De ez annyira nem dönt az ügyben.

Nekem a nevemen nincs semmi, a motorom az asszony nevén, minden más a fiaim nevén van. Nekem csak haszonélvezetem van bejegyezve a tul-lapon.
A rajtam levõ szemüvegem és a péztárcámban éppen benne levõ némi készpénzen kívül nem tudnak mire terhelni, azt is úgy 5-10 év múlva (talán).
A lényeg hogy ne legyetek birkák!
Ebben az országban a büntetések járulnak nagymértékben a GDP "eredményünk" statisztikájához. Ne fizessetek!

csokabi 12399 2015. február 13. 18:04   Válasz erre: 12398
Ügyfélszolgálat mit mondott?

klimas 12398 2015. február 13. 17:47  
Sziasztok!
Ismét csak gondom van, ezúttal parkolós! Két fizetési felszólítás között van-e elévülési idõ? Az elsõt még tavaly augusztusban küldték, a mostani tegnapelõtt jött.
Még mielõtt okosék nekem esnek, sms-ben rendeztem a díjat , telefonszámla, sms megvan, de náluk valahol elveszett 14 perc..... Akkor volt az átállás az újabb rendszerre, talán ez a bibi.
Az elsõ felszólításra reagáltam, a levelezõ szerint megnyitották a levelet.

Balu 12397 2015. február 10. 00:05   Válasz erre: 12396
Az nehéz ügy lenne, hiszen azért kell a hitelkártya hogy legyen honnan lét leakasztani ha valami galiba lenne.. Ráadásul Erdélyország nem egy szigeten van, sokkal kevésbé biztonságos az ilyen tranzakció mint az olyan helyeken ..

lac217 12396 2015. február 9. 20:22  
Az lenne a kérdésem, hogy tud e valaki olyan autókölcsönzési lehetõséget Erdélyben, ahol nem kell az a szar hitelkártya foglaláskor.

Balu 12395 2015. február 6. 01:49  
Sziasztok!
Kiadó ingatlant keresünk Fehérvár kistérségben hosszú távra, ha valaki ismer valakit akinek van ilyen...
Lehet kisház, házrész, lakás , sorház, mindegy , a motor tárolása legyen megoldható ..
Köszi!

Minyu 12394 2015. február 6. 01:13  
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, egy valaha (1978) Orosházán élt személy megleléséhez. Én az ország majd' másik felében élek, így nehézkes az általam ismert utolsó címe és leánykori neve alapján kutakodnom a helyszínen. Ha valaki arra lakna és vállalná, privátban megadnám a két ismert adatot. Köszönöm.

Utalatos 12393 2015. február 5. 20:27   Válasz erre: 12391
A felhivas szerint nem motoros balesetet szenvedett, de ez sajnos semmit nem valtoztat a tragedia sulyan. Rettenetesen elszomorit es csak azt kerdezem: Miert? Miert? A magam reszerol termeszetesen igyekszem segiteni es erre kerek masokat is!

tom0919 12392 2015. február 5. 13:37  
Sziasztok!
Heves megye Gyöngyös környéki fényezõk katalógusukban nem találják a következõ színkódot: Y4L, pale yellow
Tud valaki segíteni?

KawaÉvi 12391 2015. február 5. 09:52   Válasz erre: 12390
Istenem! Annyi idõs mint a lànyom.
Szegény nagy àrat fizetett a motoros örömökért!
Mielõbbi gyógyulàst, és boldogsàgot kívànok neki az életben, mert még nagyon az elején van!
Borzasztóan sajnàlom!

Muju 12390 2015. február 5. 09:06  
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni motoros barátaim!
Dobos Réka pár házzal mellettem lakik, sajnos baleset érte és szüksége lenne a segítségre. Kérem aki teheti segítsen.
Mindenkinek köszönöm az õ nevében is !

Szabi

johnny 12389 2015. február 5. 08:44  
sandor, KawaÉvi, vlevi: köszönöm szépen a hasznos információkat. Én is úgy érzem, hogy az út gyenge pontja a román 1DN út lesz+a forgalom. Teljesíthetõ persze, de kib... fárasztó.

sandor: köszönöm, jöhet pü-be az infó. :)

sandor 12388 2015. február 4. 22:26   Válasz erre: 12378
Szia!
Simán teljesíthetõ a táv. Nincs is szükség egy egész napra. A forgalom nagysága egyáltalán nem függ attól, hogy éppen milyen nap van. Ha korán reggel indulsz (6 óra) akkor délután 4-5 órára célba is érsz és még egy ebéd is belefér valahol. Lakott területen majdnem mindenhol mérnek. A Kolozsvárt elkerülõ pályán is mérnek de csak egy mérõkocsijuk van. Ha az elhagytad akkor lehet menni "gyorsabban" is :). Ha érdekel el tudom mondani azokat a helyeket ahol a legnagyobb valószínûséggel mérnek.
A közlekedõk viselkedése eléggé érdekes de viszonylag gyorsan lehet (és kell!!) alkalmazkodni hozzá. Ugyanazt kell csinálni mint a többiek (csak egy kicsit gyorsabban) és nem lesz gond.:))).
Üdv!
Sándor

KawaÉvi 12387 2015. február 4. 21:05   Válasz erre: 12385
Az út minõsége jó, csak egymást érik a lakott települések. Van aki nem tartja be a korlátozást, de magyar rendszámmal könnyebb ráfaragni. Nincs nagy sikerünk a román rend õreinél.
Ahogy az elõttem szólók is már leírták, mindenféle szerkezetre számíthatsz az úton, szerintem még holdjáróra is. De úton kóválygó emberre és a semmibõl felbukkanó szénás szekérre mindenképp. De gulyára és kóbor kutyákra is. Éppen ezért a kanyarokban nagyon óvatosan!
Jó utat és balesetmentes motorozást kívánok.

vlevi 12386 2015. február 4. 20:21   Válasz erre: 12382
Sajnos a román rész tényleg nem a legjobb. 1 sávos fõút, tele kamionnal. Ha csoportban megy az ember, szinte lehetetlen normálisan haladni, még motorral is, mert mire 8-10 motor végigelõzi a sort, az sok idõ. És akkor ott van rögtön a következõ kamionoszlop. Vagy szénás szekér...
Egyedül persze jobban lehet haladni, de akkor is nagyon fárasztó.
Sajnos nincs autópályájuk, csak néhány kilóméternyi szakasz valahol a semmi közepén.

johnny 12385 2015. február 4. 19:25   Válasz erre: 12384
Szia Ispán!
Köszönöm.

Rátapintottál a lényegre: a csapat szombat reggel indul Bakonszegrõl (pont a kisebb forgalom miatt), nekem vasárnap programom van, szóval legkorábban hétfõn tudok utánuk menni, de nagy forgalomra számítok. :(

Arra gondoltam, Debrecenig M3-n tolom, utána meg közút a korábban jelzett útvonalon.

A fakabátokra figyelek majd, ezt több helyen is olvastam.

Ispan 12384 2015. február 4. 18:54   Válasz erre: 12378
Szia!
Többször voltam arrafelé,konkrétan Zetelakán is.
Általában az indulás az Debrecen környékérõl indult valahonnan,tehát itt volt egy kis idõ elõnyünk,de hazafelé mindig végig direktbe.
A városokon, falvakon célszerû nem rohanni,mert könnyen beszaladhatsz egy jó kis büntibe.
Vasárnap szerencsésebb lenne az utazás,sokkal kevesebb kamionnal kéne számolnod.
Én nem igazán fáradtam el,szerintem simán teljesíthetõ.

Balkan Bistro 12383 2015. február 4. 17:18   Válasz erre: 12378
...az attól is függ milyen jármûvel indulsz ! 😆

johnny 12382 2015. február 4. 17:16   Válasz erre: 12379
Köszi, Boxer!
Én is így gondolom: vállalható, de rohadt fárasztó lesz. Fõleg a román oldal a forgalom miatt.....

Tompecs 12381 2015. február 4. 16:58   Válasz erre: 12380
Szia!

Nem kerestem meg benne a tiedet, de hátha benne van: http://www.motorcyclespecs.co.za/

xmax 12380 2015. február 4. 09:49  
Sziasztok.
Kérésem lenne, Suzuki ux 125 Sixteen robogómnak a szelep hézag értékét, és a Service manuálban is ha tudnátok segiteni, mert sehol nem találok, alkatrész katalogus az van, elõre is meg köszönném.
Üdv: Endre.

boxer 12379 2015. február 4. 08:09   Válasz erre: 12378
Vállalható, de fárasztó lesz. Kora reggeli indulás, érkezés valamikor este.

Az észak-erdélyi autópálya nagyot lendíthetne ezeken a túrákon, ha elkészülne végre. Fõutakon a kamionforgalom erõs, de azért kezelhetõ. Útminõséggel a fõutakon szerintem nem lesz gondod.

johnny 12378 2015. február 4. 08:01  
Sziasztok!

Nyáron el kellene jutnom Zetelakára egy nap alatt Budapestrõl motorral. Még nem voltam Romániában, nem tudom, közlekedés szempontjából mire számítsak.

Sajnos fix idõpontom van, amin nem tudok változtatni (hétfõ). Az útvonal, mivel az idõ számít: Budapest-Debrecen-Nagyvárad-Marosvásárhely-Zetelaka.

Mennyire vállalható egy nap alatt az út (közlekedés, kamionok, utak minõsége, stb.)?
Elméletben azt néztem, belefér.

Korábban már mentem hasonló és nagyobb távokat is, de inkább Nyugat-Európában. Errefelé viszont nem vagyok ismerõs.

Ispan 12377 2015. február 1. 01:09  
rÖVIDEN TÖMOREN FASZA!
ÉN MÉG NYUGODTAN VÁGNÉK........:-))))))

galoscsabus 12376 2015. január 31. 00:17   Válasz erre: 12375
2 rész lesz és nem lesznek hosszabbak 10-12 percnél.
Bekeményítettem.
Vágok, mint állat..... :-)

Ispan 12375 2015. január 30. 23:52   Válasz erre: 12374
Marokkó még nekem is 24 körül volt,
A Kaukázust már beszorítottam 15 be.
A több kicsi azért is jó mert akkor kiváncsi lesz a polgár a folytatásra.
Én is így gondolkoznék 3X 10 vagy 2X15.
De már ez is rengeteg

galoscsabus 12374 2015. január 30. 22:59   Válasz erre: 12373
Ezen agyalok Api!
Kihasználtam az influenza által biztosított 2 nap dögrovást és nekiálltam a marokkói filmnek.
Kicsit több, mint 6 óra anyagból kivettem elnagyolva, "találomra kaszabolva" másfél órányit, amit elkezdtem megvágni.
Negyed órába akkor sem fér bele, ha a fejemre állok.......
Egybe már a 15 perc is sok.
Lehet lesz belõle 2 rész negyed órás, vagy 3 rész 10 perces?
Éjjel ezen spekulálok, míg a muvimékör töltögeti az anyagokat befelé :-))))
Valami majd alakul ám :-))

Ispan 12373 2015. január 30. 22:10   Válasz erre: 12372
Csabus! Jobban jársz,ha több 15 percest teszel,mert ha nagyon hosszú..... Tudod!!
A 15 perc sem rövid.

galoscsabus 12372 2015. január 30. 22:05   Válasz erre: 12371
Köszönöm!!!!

MadBob 12371 2015. január 30. 21:29   Válasz erre: 12370
https://support.google.com/youtube/answer/71673?hl=hu

galoscsabus 12370 2015. január 30. 21:26  
Üdv!
Meg tudná írni valaki, hogy a Youtube-ra milyen hosszú filmet lehet max. feltölteni?
Sokáig 10 perc volt arra emlékszem, de mintha láttam volna jóval hosszabbakat is már fent.
Elõre is köszönettel!
GCs.

Ispan 12369 2015. január 29. 16:37   Válasz erre: 12368
Én csak betettem egy kis szódabikarbónás vízbe 5 percre,és utána fogkefével egy kicsit átkeféltem, majd melegvízben leöblít és egy puha kendõvel szárazra töröltem.
Így nem tudok rontani rajta. Elõször a polírozásra gondoltam, de ott már elképzelhetõ, hogy a finom recék sérülnének,így hanyagolom, meg a szóda sokkal egyszerûbb. Még citrom levet is írt a net.
Azt is kipróbálom.

boxer 12368 2015. január 29. 16:17   Válasz erre: 12367
Mit akarsz azzal a patinával?

Arra gondolsz, hogy attól értékesebb lesz? Ne hidd.
A patina az szennyezõdés, anyagfáradás eredménye. Tehát negatívum. Az más tészta, hogy egy patinás öreg tárgy is tud szép lenni de ha választani kell egy száz éves, hibátlan szépségû és egy ugyanolyan korú patinás tárgy között, hát kevesen fogják a patinásat választani.

Egy a lényeg. Ne romoljon a felújítandó tárgy állapota a gyári állapothoz képest. Tehát ezért kell pl óvatosan bánni a polírozással, új felületkezeléssel, mert ha a végeredmény másképp néz ki, mint az eredeti állapot, akkor a "felújítás" ellenére is kevesebbet érhet a tárgy, mintha hagyták volna eredetben, patinásan.

Láttál már olyan hirdetést, hogy valaki patinát venne. :-)
Ugye, hogy nem.

Ispan 12367 2015. január 29. 16:09   Válasz erre: 12366
Köszi Peti!
Tegnap pár darabot bemutattam egy kereskedésben,úgy, hogy a neten rákerestem, hogy mégis legyen fogalmam.
Csak egy példa a legolcsóbb ezüst 5 forintos 6000 ft,a legdrágább 20 ezer fölött.
Tõlem 3000 ft-ért vették volna meg.
Értem én hogy sok mindentõl függ az értéke,állapot, kopottság, évszám stb, de azért ezt kevésnek éreztem. Ja és ott mondták, hogy ne nyúljak hozzá.
Egybõl elfogott a bizalmatlanság,hogy persze, mert koszosan kevesebbet ajánlanak érte,aztán secc perc alatt, ahogy én is (szódabikarbóna) 4-5 perc alatt szinte újjá válik.
Ráadásul hangsúlyoztam, hogy nem értek hozzá.
Azonban ott van bennem a kérdõjel ? Mi van a patinával???

boxer 12366 2015. január 29. 14:34   Válasz erre: 12365
Szerintem érdemes tisztított állapotba hozni õket eladás elõtt, de csak ha nem teszel kárt bennük.
Viszont nem érdemes kereskedõnek eladnod, pláne nem egy tételben.

Ispan 12365 2015. január 29. 11:44  
Sziasztok!
Numizmatikához ért valaki?
Van pár régi ezüst pénzem magyar 5 koronás ,1 forintos,2 koronás stb
1876-1914 idõt öleli át.
Olvastam, hogy hogy lehet tisztítani az ezüst pénzt,citrom lével, vagy szódabikarbónával.
Egy kettõt ki is próbáltam.Igen hatásos, és óriási különbség látszódik.
Kérdésem:
Ha értékesíteni akarom,érdemes kitisztítani,és úgy eladni vagy hagyni rajta a 100 -150 éves patinát?

licsi 12364 2015. január 24. 16:39   Válasz erre: 12362
Messze álljon tõlem, hogy bármely embertársamat hülyének nézzem, de akkora volt itt a káosz az elején, hogy õk maguk sem tudták, hogy ki kivel van.
- A szervvel való vitákat igazán akkor értékelem, ha tutira nekem van igazam.
(Bizony már elõfordult ilyen, csak hát olyankor nem kell tele lenni a nadrágnak)

tsanyi 12363 2015. január 24. 14:40   Válasz erre: 12360
Bocs, tényleg így van.

ztaki 12362 2015. január 24. 07:06   Válasz erre: 12361
nem kell mindig hülyének nézni az embert... ;)

De ha mégis, akkor kérd írásba :)

Amúgy meg kb. tuti biztos, hogy a motorra kell venned... maximum majd jókat vitatkozol a büntetések megérkezésekor. ;)

licsi 12361 2015. január 23. 21:13   Válasz erre: 12356
Azok tudják??? (gondolod?)

licsi 12360 2015. január 23. 21:11   Válasz erre: 12358
Személygépkocsi után kapcsolt utánfutóra nem kell útdíjat fizetni.
D1-re nem kell. D2-höz kell.

licsi 12359 2015. január 23. 21:09   Válasz erre: 12357
Én is ezt gondolom a jó megoldásnak.

tsanyi 12358 2015. január 23. 20:42   Válasz erre: 12354
Ha utánfutónak veszik (annak tûnik) akkor a sima megyei nem is elég hanem a futós megyei kell amikor húzod a kulit.

boxer 12357 2015. január 23. 20:20   Válasz erre: 12355
Egyértelmûen a motorkerékpárra.

ztaki 12356 2015. január 23. 20:00   Válasz erre: 12354
ezt ne tõlünk, hanem a matrica forgalmazótól kérdezd... ;)

licsi 12355 2015. január 23. 19:54  
Melyik rendszámra váltanátok útdíjat???

licsi 12354 2015. január 23. 19:52  
A jó Isten áldjon meg minden kis és nagy motorost!
Skacok!, egy kérdés melyen el lehet diskurálni:
Mit tennétek?
Adott egy motorkerékpár, vagy több.
Ez, ezek a motorok húznak egy Motorkuli, vagy bármi más nevû motorkerékpár utánfutót. Lett, (sajnos ) a nem kívánt útdíj.
Mivel saját rendszámmal van ellátva az utánfutó, és ennek terjedelme eltakarja a motorkerékpár rendszámát, melyik rendszámra váltanátok útdíjat.
(A kamera nem látja a motor rendszámát)

Vlad 12353 2015. január 21. 22:56   Válasz erre: 12352
Hehehe. Vicces beszólás volt :).
Nincs közöm a készítéséhez, csak segíteni akarok valakinek egy brossúrával vagy ilyesmivel.

Rudo 12352 2015. január 21. 22:31   Válasz erre: 12351
Inkább próbálj meg szép sütiket csinálni. :DD

Vlad 12351 2015. január 21. 19:47  
Sziasztok!

Egy fotós beállítottságú kollégát keresnék aki csinálna közeli, ízléses képeket süteményekrõl.
Persze fizetnék érte, csak legyen ötlete, hogy lehet igazán szépnek kihozni, mert nekem nincs :).
Köszi.

BubbleBoy 12350 2015. január 21. 18:49   Válasz erre: 12345
Szia.
Simán ráterheli, sõt ha úgy alakul, el is árverezheti a házat, haszonélvezeti joggal terhelve. Az már más kérdés, hogy így ki veszi meg, mert a haszonélvezõt az új tulajdonos se teheti ki.

Balu 12349 2015. január 21. 18:28   Válasz erre: 12348
így így ..

Dodiba 12348 2015. január 21. 18:11   Válasz erre: 12347
Szerintem is.
És mikor a haszonélvezõk már nincsenek, akkor elviszi.
Addig szerintem nincs joga hozzá.

Balu 12347 2015. január 21. 18:05   Válasz erre: 12345
Ráterheli, szemrebbenés nélkül ..

gabo67 12346 2015. január 21. 16:48   Válasz erre: 12345
Szia
Úgy tudom a haszonélvezet erõsebb mint a tulajdon.
Azt viszont nem tudom hogy így is viheti e a hivatal, de szerintem nem ez csak egy laikus vélemény
Viszont rá terhelheti az ingatlanra a tartozás és így eladni se lehet

klimas 12345 2015. január 21. 16:26  
Sziasztok!
Elmleti síkon a kérdésem: van egy ingatlanom, tulajdonos vagyok 3/4 részben, de a szülönek haszonélvezete van rajta. A cégben ügyvezetõ vagyok. Ha az adóhivatal megbüntet , de nem tudom kifizetni, akkor a tulajdonomat viheti/árvereztetheti???

Winchi 12344 2015. január 18. 18:11   Válasz erre: 12335
Nálam is csak ma indult el....
2 napig kuss volt....sikertelen belépést írt!

tsanyi 12343 2015. január 18. 15:39   Válasz erre: 12335
Detto...most indult el.

Dodiba 12342 2015. január 18. 08:53   Válasz erre: 12341
Ja értem mire gondolsz. :-))
Én azért mondtam, mert a yahoo-nál nincsenek ilyen mûszaki gondok SZINTE SOHA.
Ha van is gond, azt 1 órán belül megoldják.

Tiger 12341 2015. január 18. 08:47   Válasz erre: 12340
Dodi, ha most írsz egy t-onlinos címre egy emailt, akkor hiába küldöd el, õ nem fogja tudni elolvasni, hiszen nem megy az a szerver, amirõl õ hozzájuthatna. Ezért azokat is érinti, akik más levelezõ programokat használnak. Én nem tudok Neked írni és hiába is próbálkoznál azzal, hogy mondjuk nekem küldj néhány disznótoros képet:-))) nem kapnám meg. 2 teljes napja.

Dodiba 12340 2015. január 18. 08:40   Válasz erre: 12339
Mi az, hogy nem kapják meg????
Bármilyen címre tudsz onnan írni.

Tiger 12339 2015. január 18. 08:37   Válasz erre: 12337
Hiába, ha mondjuk t-onlines címre kell írnod, õk nem kapják meg:-(

Tiger 12338 2015. január 18. 08:36   Válasz erre: 12336
Köszönöm. Az is baromira idegesít, hogy csak a telefonos ügyfélszolgálat sablon információján közölték, hogy egyáltalán náluk van a gáz. A honlapjukra képtelenek voltak kitenni, csak a facebookon mosakodnak. Ilyenkor derül ki, hogy ez a kb.... informatikára épült világ mennyire sérülékeny. Mintha fûtés nem lenne napokig. Még motorozni sem lehet, hogy lenyugodjak:-))

Dodiba 12337 2015. január 18. 08:26   Válasz erre: 12335
Én yahoo-s e-mail címmel dolgozok 14 éve.
Mindig és mindenhol tuti. :-))

Dodiba 12336 2015. január 18. 08:25   Válasz erre: 12335
Nem vagy egyedül, ha ez nyugtat kicsit.
http://hvg.hu/tudomany/20150118_tonline_temail_telekom_hiba#rss

Tiger 12335 2015. január 18. 08:11  
Nálam 2 napja nem mûködik a t-onlines levelezõ szerver. Nagy gáz lehet a szolgáltatónál, én pedig nem tudok dolgozni. Csak az érdekelne, hogy másokat is érint-e ez a probléma itt az oldalon vagy csak én vagyok megint kivételezetten szopós ágon? Esetleg van akinél már helyreállt, csak én bénázok ismét?

csokabi 12334 2015. január 16. 20:11  
Egy érdekes kis cikk http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/01/16/mar_megint_hibazott_a_traffipax/ a sebességmérõs témához. De szerettem volna annak idején egy ilyen tempós furgont:)

Powerslave 12333 2015. január 16. 14:10   Válasz erre: 12321
Véletlenül belebotlottam egy http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/01/16/mar_megint_hibazott_a_traffipax/ target=_blank rel=nofollow>részlegesen idevágó cikkbe</A>, és amint kiderült, van használatban olyan típus, amely videofelvételt készít (bár nem tudom, ezeket milyen intenzitással alkalmazzák), ami azonban ennél is érdekesebb, az az a pár távolságadat, amely rávilágít, mekkora sugarú körön kívül használhatatlanok a készülõ felvételek (tehát ezen az adott körön kívül valóban érdemes lehet megfordulni, bár általában pont olyan helyen mérnek, ahol ezt nem teheted meg; ha pedig esetleg utánad mennek, akkor már majdnem mindegy, miért vágnak meg egy vagyonra.

csokabi 12332 2015. január 15. 08:42   Válasz erre: 12331
Biztos igazad van, szerencsére ezen a téren nincs nagy tapasztalatom a több, mint egy évtizedes szállítói pályafutásom ellenére sem:) Ezen kívül még egyszer mértek be, de azt bizonyítás nélkül én is jogosnak éreztem és az 5000 ft-os helyszíni sem vitt csõdbe.
Labanciában is horogra akadtam már egyszer és itt a mérés eredményeit füzetbe rögzítik, ezt a technikát már láttam német dokufilmben is.

kawa70 12331 2015. január 15. 08:31   Válasz erre: 12326
Van néhány régebbi tipus amibe belerakattak gps vevõt. Valószínûleg olyan lehetett. Szerencsére ezekbõl alig van és az is inkább pest. De szembõl mérés esetén az is hatástalan akárcsak a videó felvetelt készítõ.

csokabi 12330 2015. január 15. 00:12   Válasz erre: 12329
Ahogy mondod, engem is rendesen elkapott:)

Szerencsére a TDM-mel kapcsolatban nem tudok elfogulatlanul véleményt nyilvánítani, engem csak pozitív élményekkel halmozott el. Ha van az ismeretségi körödben rá lehetõség, akkor próbálj ki egyet. Vagy többet:)

Kawakarika 12329 2015. január 14. 23:47   Válasz erre: 12328
Hi&#224;ba aki egyszer"megfertõzödött":)))

A p&#232;nzgyüjt&#232;ssel nem vagy egyedül:((
Kac&#232;rkodom a gondolattal h.lecser&#232;lem a GPZ-t
egy TDM-re
Rendszeresen olvasva a f&#242;rumotokat,nagyon szimpi a g&#232;p is &#232;s a csapat is.
Ha fiatalitani akarok akkor a 900as jöhetne sz&#242;ba.Azok viszont el&#232;g j&#242;l tartj&#224;k az &#224;rukat.

csokabi 12328 2015. január 14. 23:23   Válasz erre: 12327
Napról napra egyre többünket látom én is. Mázlisták!:)
Még erõsen a pénzgyûjtögetés fázisában vagyok, de nem panaszkodom, jól haladok. Egyébként piszokmód hiányzik az a fránya benzinbûzös kétkerekû:)

Kawakarika 12327 2015. január 14. 23:05   Válasz erre: 12326
&#65533;Autóvól is mértek be szembõl,ott valóban 3kép készül.Még a mögöttem haladónak is simán látszik a rendszáma.

Hogy állsz a motorprojekttel Csabi?
Lassan jön a szezon.Ma sem egyedül voltam az utakon:)))

csokabi 12326 2015. január 14. 22:52   Válasz erre: 12320
Nem ismerem a készülék típusát amit a nulláson használtak pár éve, de rólam 3 képet is csinált jelentõs távolságkülönbséggel. Megnézhettem õket a zsaruk honlapján a csekk mellé adott sorszámmal. Az elsõ fotón még a rendszámtáblát is alig lehetett látni, de az utolsón már tisztán olvasható volt.

Kawakarika 12325 2015. január 14. 21:47   Válasz erre: 12324
Engem mértek már be a 47-es úton 121km/ó-val,és a mérõeszköz tûréshatárára hivatkozva elnézõ volt a szerv,és"csak"30ezer volt a bírság.Pedig az a kalkulátor szerint 45rugó.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22120
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők