| tsanyi | 5827 | 2010. július 12. 12:05 | Válasz erre: 5825 |
|
Túlhúzással könnyen haza lehet vágni a csapágyakat....volt a kezükben nyomatékkulcs?
|
| kmenyus | 5825 | 2010. július 12. 10:14 |
|
Sziasztok! 3 éves Suzuki C800-on 38000 km után 100km/h sebesség felett az elsõ futómû felõl sivító hang hallható. Van valakinek tapasztalata vagy ötlete, hogy mi lehet? 4000km-rel ezelõtt cserélték a gumikat és akkor nem tûntek túl profinak, amikor kivették és visszarakták a kereket. Lehet, hogy szétbarmoltak ott valamit? A tengelyt vagy a csapágyat esetleg?
|
| tsanyi | 5822 | 2010. július 11. 21:16 | Válasz erre: 5820 |
|
attól függ mi a cél?.....pár évet biztosan....ja, és kérdés a jelentkezõ mester nemi identitása is....:)
|
| Zsifi | 5821 | 2010. július 11. 21:02 |
|
Mekkora hülyék vagytok!! ötször olvastam el mire megértettem...)))) Idióták..)) |
| tsanyi | 5819 | 2010. július 11. 21:00 | Válasz erre: 5818 |
|
pedig Téged akartalak felajánlani...francba...:)
|
| Zsifi | 5816 | 2010. július 11. 20:55 | Válasz erre: 5815 |
|
Keresd Klímást! Nick: klimas Azonosító: 222 Név: Szabó József Telefonszám: 06309504672 |
| tsanyi | 5815 | 2010. július 11. 20:53 |
|
Ha valaki ért a stiebel eltron klímához és némi kp.-ért megcsinálná annak nagyon örülnénk(nem baráti hanem rendes áron). A hiba a távirányítással van(a készüléken kapcsolva mükszik), de nem a távirányító hanem beázásból kifolyólag a valószínüleg a beltéri egységben romlott el. Elérhetõségem az adatlapomon.
|
| kisbandi | 5814 | 2010. július 9. 19:46 | Válasz erre: 5811 |
|
pandamaci Helyesen gondolod. Az ominózus 3. csonk a membrán "szellõzõje" Azon azért éreztem menet közben vákuumot, mert repedt a membrán, illetve azért folyott belõle benzin is. Már megrendeltem a javító kittet. Köszönöm mindenkinek a segítséget :) Elõbb utóbb megismerem a motoromat :D |
| pandamaci | 5813 | 2010. július 9. 18:53 | Válasz erre: 5809 |
|
http://zsf-motorrad.de/de/Ersatzteile/XL600VH-U egyéb csöveket is kikereshetsz :) |
| pandamaci | 5812 | 2010. július 9. 18:52 | Válasz erre: 5809 |
|
http://zsf-motorrad.de/de/Ersatzteile/XL600VH-U/F-13-KRAFTSTOFFTANK csap kb ilyen? |
| pandamaci | 5811 | 2010. július 9. 18:21 | Válasz erre: 5807 |
|
4 csavarral kivetted megnézni a membránt,,? (továbbra is úgy gondolom, a mûködtetéséhez egy vákumcsõ kell,ami a tieden rajta van,es a membrán hátamögötti üres csonkra nem kell semmi) + az üres csonkon akkor lesz menetkozben vákum, ha repedt a membrán,és a másik oldalról átsziv. +csak ha repedt a membrán, akkor tud az üres csonkon a tankban lévõ benzin kifolyni |
| danyila | 5810 | 2010. július 9. 13:40 | Válasz erre: 5807 |
|
A 650-es TA-on vannak alul a tankon két csõ. Mindkettõ a szabadba lóg. Ez a két csõ a benzincsaptól teljesen független. Az egyik vastagabb a másiknál. Az egyik csõ szerepe az, hogy menet közben a tankba levegõt enged. A másik szerepe pedig az, hogy amikor tankolunk és a benzin túlcsordul, nem folyik le a tank oldalán, ha nem a nyílás tövében belül van egy belsõ mélytett gallérperem és benne egy levezetõ nyílás. A túltöltés ezen a lyukon és a hozzákapcsolódó gumicsövön a szabadba, a motor alá folyik. Ez utóbbit a zárt tanksapka már felülírja. Zárt tanksapkánál nem folyik túl ha véletlenül lötyögne a telitank. A zárt tanksapka olyan jól tömít, hogy az eldõlt motorból egy csepp sem folyik ki. A légzõ csõ viszont tud okozni galibát. Ha összeszerelésnél (légszûrõcsere-tisztítás után - általában tanklevétel után) ezt a csövet véletlenül megtörve-csavrodva rakjuk vissza, akkor menet közben a tankból ugyan ki tud folyni a benzin egy darabig, de levegõ a helyére nem tud menni olyan iramban. Ezért a motor 5-10 km után pláne nagyobb sebességnél lehörög és megáll. Ha várunk 5-10 percet a tömítetlenségi hibák és nem teljes gumicsõ megtörés miatt kúszik be némi levegõ a tankba és a motor elindul. Viszont addig ez a bosszantó és megmagyarázhatatlan hiba fenn fog állni, míg a levegõcsõ törése meg nem szûnik - amíg újból nem tud szabadon levegõ kerülni a tankba. A hiba õrjítõ tud lenni, mert a motor rendszeresen leáll és 10 perc várakozás után újra indul és tökéletesen mûködik újabb 5-10 km -ig. Sõt városi forgalomban, ahol nincs olyan nagy sebességû benzinelvétel, még tovább is mint 5-10 km. Sõt van hogy nem is áll le, ha például csak elugrunk a közeli haverhoz, vagy a boltba. Ezt a hibát egyik TA-os cimborám átélte és véletlenül jött rá az okra. Mikor már be akarta lökni az árokba az egész vasat dühében. A lehörgéses megállás után kinyitotta (volna) a tankot, de a sapka alatt a felszaporodott vákum miatt csak cuppanással jött ki. Fõleg akkor cuppan, ha alig van benne negyed szint. Tele tanknál nem olyan látványos a cuppanásos jelenség. Nem tudom, hogy a 600-asnál milyen egyéb csövek vannak a tanknál és azt sem tudom, hogy a Varánál mik vannak, de elmeséltem az esetet mert tanulságos és bosszantó apró hiba ami meg tudja keseríteni az ember életét. A megoldás viszont pofon egyszerû - ha ismerjük az okát. |
| C1800Rider | 5808 | 2010. július 9. 10:35 | Válasz erre: 5807 |
|
Sztem tölts le egy service manualt a mocidhoz, sokat segít az olyan kérdések eldöntésében hogy mit hová kell dugni, hol kell elvezetni, hogyan kell lepróbálni hogy mûködõképes-e és úgy általában minden odahaza motort piszkálónak alapmû a saját motorjához a szerelési könyv. :-)
|
| kisbandi | 5807 | 2010. július 9. 10:20 | Válasz erre: 5806 |
| pandamaci | 5806 | 2010. július 8. 20:36 | Válasz erre: 5802 |
|
ha a felso képen lévõ vákumcsövet (4 csavar közé megy ) álló helyzetben lehúzod, szerintem ott is folyni fog a benzin ... és a motorod sztem nemigen kíván szivatót,és qrva sokat eszik.. ugyanis meneközben azért nem folyt, mert a nevezett vákumcsövön eszi meg ami a repedt membránon átjon..
|
| onam | 5804 | 2010. július 8. 18:31 | Válasz erre: 5803 |
|
Úgy -úgy! Ott van egy kis "csöcs" arra dugd rá. A Varán is van ilyen.
|
| gourman | 5803 | 2010. július 8. 17:53 | Válasz erre: 5802 |
|
Vedd le a tankot mert lehet hogy annak az aljáról hiányzik az ominózus csõ,a neve szerint is lehet vákumcsõ:)
|
| kisbandi | 5802 | 2010. július 8. 12:40 |
| Syl | 5801 | 2010. július 7. 22:23 |
|
Kedves motorostársaim, Transalposok!! Szeretném a segítségeteket kérni. Tudtok-e olyan hozzáértõt, aki a motoromnak a porlasztóját behangolná tisztességesen? Fulladozik, 80-nál nem akar többet menni, mert akkor már hörög. Így egy tisztességes túrára sem tudok elindulni. Pesten, vagy Pest környékén keresek valakit, aki nem túl drágán beállítaná nekem, hogy végre tudjak motorozni. Kérem ne ide írjatok, hanem a sylke.1@freemail.hu email címemre. Elõre is köszönöm. Üdv: Syl (Ágoston Sylvia) |
| Hadvezér | 5800 | 2010. július 7. 20:42 |
|
Ha valaki tud, vagy ismer Magyarországi SPANYOL masztiff tenyésztõt, vagy tud eladó kölyökrõl normális áron, ne kíméljen! Én a net segítségével a legközelebbit Csehországban találtam! |
| Hadvezér | 5799 | 2010. július 7. 20:38 | Válasz erre: 5797 |
|
Ercsiben van egy jónak mondott ötvös, nem barátom, de egy érdeklõdést megér!
|
| Hooliboy | 5798 | 2010. július 7. 09:35 |
|
Akik arra járnak,figyeljenek a sunyi köcsögökre!!!!!! http://www.vezess.hu/magazin/aljas_traffizas_ferihegyi_repternel/25269/ |
| kymco3 | 5797 | 2010. július 6. 07:56 |
|
Sziasztok! Egy barakka láncot szeretnék javittatni, nincsen valakinek ötlete, egy megbízható ötvös barátja!
|
| Ispan | 5796 | 2010. július 1. 18:30 |
|
Köszönöm a gyorsreagálású hadtestnek a válaszokat, közben rájöttem hogy nagy okosan ugyan feltettem a kérdést,de annyira nem értek hozzá, hogy inkább szakemberre bíznám a dolgot. Max utána felhangolom, és elénekeljük a páva dalt....... |
| Audimania | 5795 | 2010. július 1. 17:52 | Válasz erre: 5791 |
|
Nálam 3 tekercs = 3 sárga kábel a fesz.szabályzónál, ebbõl a csatlakozóból oxidált el 1 kábel, ezért csak az akksim töltése ment el. Mivel nem állandóan szakadt meg az áramkör, és kívülrõl nem látszott, többször is lemerült az akku, és tolni kellett a gépet, mire megtaláltam. De már jó :)
|
| onam | 5794 | 2010. július 1. 17:46 | Válasz erre: 5793 |
|
Így igaz. Az akksi szar,vagy testkábel eloxidálódására utal.
|
| Zsifi | 5793 | 2010. július 1. 17:34 | Válasz erre: 5791 |
|
Úgy kezdõdött, hogy elment a világítás. Aztán magától visszajött. Ha ráadtam a gyújtást világított szépen minden, de amikor beindítottam csak a helyzetjelzõ világított, és a refi kapcsolóra sem reagált. Aztán pl egy benzinkútnál leállítás után nehezen,ill sehogy nem akart indulni, karistolt egyet- kettõt, majd mintha semmi nem történt volna,normálisan beindult. Ez 99%-ban cellazárlatos akkura utal..illetve még egy fõkábel, testkábel eloxidálódására. |
| Winchi | 5792 | 2010. július 1. 17:25 | Válasz erre: 5791 |
|
Töltés? Feszszab? ...és az attól hogy " új " az aksi még lehet kuka...... Végig kell zongorázni mindent,ez az elektromosság! |
| Ispan | 5791 | 2010. július 1. 17:20 |
|
Sziasztok! Ahogy jöttünk hazafelé az utolsó három napban valami elektromos bibit vettem észre. Valahogy nehezebben indul. Úgy kezdõdött, hogy elment a világítás. Aztán magától visszajött. Ha ráadtam a gyújtást világított szépen minden, de amikor beindítottam csak a helyzetjelzõ világított, és a refi kapcsolóra sem reagált. Aztán pl egy benzinkútnál leállítás után nehezen,ill sehogy nem akart indulni, karistolt egyet- kettõt, majd mintha semmi nem történt volna,normálisan beindult. Az akksi 3 hónapos, miután hazajöttem azért feltöltöttem, de az elsõ indulást leszámítva megint krákog. Mi lehet a gond? Generátor???? szénkefék???? Ha valakinek ötlete van köszönöm |
| BigG | 5788 | 2010. július 1. 08:59 |
|
köszi de több motorom van és nem óhajtok pár ezret sem költeni egy felrakásra,ki tudom cserélni,csak hol érdemes venni?
|
| szappy | 5787 | 2010. július 1. 08:58 | Válasz erre: 5786 |
|
jobb szervizek, ha ott veszed a láncot és kereket ingyé kicserélik. amennyivel drágább náluk a szett annyival olcsóbb a boltban + a felszerelés díjja. szóval szerintem sem éri meg beruházni "hobbi" szerelésre, |
| tsanyi | 5786 | 2010. július 1. 08:44 | Válasz erre: 5784 |
|
Louis...,de érdemes egyáltalán venni?.....párezerért bármelyik szerviz felteszi Te pedig ha csak nem akarsz ezzel foglalkozni 2-3 évente fogod használni.....
|
| tsanyi | 5785 | 2010. július 1. 08:42 | Válasz erre: 5783 |
|
Pontosan nem tudom csak azt, hogy a fõnöke fizetett többszázezret és azt a sofõrökkel fizettette ki amin épp pereskednek, de a szlovének valahogy behajtották...
|
| DeV | 5783 | 2010. június 30. 22:06 |
|
Köszi mindenkinek. Sanyi, a kamionos srácon hogy tudták behajtani? Adók módjára, vagy csak kitiltással fenyegették? Az azért egy nemzetközisnek gáz, ha kioffolják egy-egy országból. Azért tényleg el voltam kenõdve, mert nagyon cigány módon csinálták. A kis benzinkutas leányt is érdemes lett volna megfejelni utána, mert 100 százalék, hogy direkt "dolgoznak" így össze. Aki készül arra figyeljen rá, hogy még a belépés elõtt megvegye a matricát.
|
| tsanyi | 5781 | 2010. június 30. 21:48 | Válasz erre: 5779 |
|
Kamionos kollégát megkeresték és behajtották itthon a szlovén büntetést......ha szerencséd van nem teszik....
|
| Diver | 5780 | 2010. június 30. 21:38 | Válasz erre: 5779 |
|
Klassz kis história...ilyet ott nem hallottam soha:-( Én az "A" verziót tenném. Egyébként nekem a cseheknél volt (autóval) hasonló sztorim. Németbõl jöttem volna haza, cseh (10 napos)+szlovák(7 napos) matrica 16 Eur. Átjövök hajnal 3-kor németbõl, az elsõ benzinkúton megáll (német rendszám) cseh és szlovák matrica kéne...erre bemondja Ursula, hogy 58 EUR...mondom mi van??? Ennyi, kööö, vagy nem kööö? Nem kööö, szo..já le!:-))) Hazacsapattam szerencsémre nem állítottak meg..DE HÜLYE AZÉ NEM VAGYOK...ugye:-)))))) |
| DeV | 5779 | 2010. június 30. 21:26 |
|
Sziasztok, Volt egy kis kalandom hétfõn a Szlovéneknél és érdekelne, hogy esetleg közületek járt-e bárki hasonlóan szarul... A következõ történt: Olaszból vágtatok át, a határ után szinte azonnal OMW kút. Kiállok, mert elõzõ nap lejárt az egy hetes matricám, így becsörtetek a kútra venni egyet, ahol közli a kiscsaj, hogy csak éves van. Mondom, nekem nem kell éves, mert kb. 2-3 órát maradok még, hol tudok hetit venni? Erre azt mondja, hogy 5 km múlva lesz matrica árus. Visszakérdeztem érthetõen, hogy akkor a pályán kell tovább mennem 5 db km-t és ott vehetek? Azt mondja, igen. Na hát, nagyjából 5 km után volt az ellenõrzõ pont, ahol a bódé elõtt a nyalókás ember egy okéval elengedett én meg valószínûleg a fáradtság hatására voltam olyan állat, hogy lelassítottam a bódé mellé érve, mert azt hittem, hogy ott tudok matricát venni. Erre a nyalókás elém szaladt és megnézte mégegyszer a lejárt matricámat, majd vigyorogva félre állított. Ezután megjelent a NÕ, aki egy akkora tirpák paraszt, igazi házsártos, gonosz retek volt, hogy max. a középiskolai kémiatanárnõmhöz tudnám hasonlítani. Elõször elvette a papírjaimat, aztán elsétált vele a kisbuszhoz és bõszen írogatni kezdett. Az egyetlen pozitív élményem annyi volt, hogy az utazásunk során sehol nem beszéltek olyan jól angolul, mint ott. Bár ez nem igazán tudott akkor feldobni. Miután befejezte a gépelést, közölte, hogy 307,5 eurót szeretne kérni. Mondom, miért itt csak 5 éves matrica van? Erre annyit mond, hogy 7,5 a matrica és 300 a büntetés. Ezután egy bõ fél órás szópárbaj kerekedett, a bírság lement 150-re, de én max. 80-at voltam hajlandó(azt is nagy duzzogva) kifizetni. Végül belefáradtam, ott hagytam a személyimet, õk várják a 300 eurót(csak a helyszínen lett volna 50% kedvezmény) én pedig intézem az új személyit az okmányirodán. Szlovéniába többet nem megyek, az tuti, de nem tudom, hogy van-e kishazánkkal valami jogsegélyes hülyesége és be tudják-e hajtani rajtam. Két variációban gondolkodom: a) megelõzõ szerelés és küldök a Szlovén hatóságnak egy levelet, amiben számon kérem tõlük, hogy miért nem küldték még vissza az igazolványomat, amikor ott a helyszínen adtam 150 eurót az asszonynak, aki azt mondta, be kell vinnie az irodába a személyim, mert le kell másolnia és csatolni az anyaghoz, de azt ne várjam meg, majd küldik utánam. b) szarok az egészre, lesz új személyim, Szlovéniába meg úgysem megyek. Szerintetek? |
| sanyi26 | 5778 | 2010. június 29. 22:04 | Válasz erre: 5777 |
|
Köszönöm a segítségeket. Valószínû, hogy szerviz lesz a vége, mert ma már PRI állásban is voltak bajok, mintha csak 3 henger "muzsikálna" úgy érzem/hallom, úgyhogy picit nagyobb a baj mint elsõre gondoltam. :(
|
| desiderus | 5777 | 2010. június 29. 20:02 | Válasz erre: 5775 |
|
A benzincsap PRI állása arra való, hogy hosszabb üzemszünet után ebbe az állásba állítva a karburátorok feltöltõdnek üzemanyaggal és megkönnyíti az indítást. ON állás az un. normál állapot, a RES a tartalék. Mindkét állásban a benzincsapot a karburátorok vákuumja nyitja, megakadályozandó a karbik túlcsordulását. Ha hosszabb ideig áll a motor, elõször PRI állásba kell tenni a csapot, pár percet várni, indítani majd a csapot visszaállítani ON állásba. Az általad leírt hibát okozhatja a benzincsapot a karbikkal összekötõ csõ lecsúszása vagy kilyukadása, magyarán nincs vákuum. Ha minden oké akkor jöhet a benzincsap szétszedése, ellenõrzése...bár tudomásom szerint mindhárom állásban ugyanazon a szûrön keresztül áramlik az üzemanyag. Üdv.
|
| Deaka | 5776 | 2010. június 29. 14:57 |
|
A PRI állás a csapon állítólag, az üzemanyag leengedésére szolgál. Lehetséges, hogy ebben az esetben nem a csapon elhelyezett szûrõn keresztül engedi a benzint, hanem egy szûretlen, gyorsabb járton keresztül, ezért mûködik ilyenkor. Ha így van akkor a benzincsapon lévõ szûrõ lehet eldugulva, ezért rendetlenkedik a Suzi. De ez csak tipp! |
| sanyi26 | 5775 | 2010. június 28. 22:35 |
|
Sziasztok! Olyan problémám volna, hogy a motorom kicsit betegeskedik, de sztem, nem komoly a probléma. A napokban beindítottam és nem volt alapjárat, ha elindultam, akkor meg egy kis idõ után (gondolom mikor kifogyott a karburátorból az üzemanyag) le is állt. A benzincsapon három állás van, RES, ON, PRI. RES és ON állásban az elõbb leírt folyamat van (nincs alapjárat, leáll), PRI állásban normálisan mûködik. Aki találkozott már ilyen problémával segítsen legyen szíves. A történethez hozzá tartozik, hogy Erdélyben valószínû egyszer sz@r benzint tankoltam, de azóta már leengedtem a tankból a koszos benzint és kicseréltem a benzinszûrõt. Suzuki gsx-f 600-ról van szó. |
| Hadvezér | 5774 | 2010. június 28. 21:44 | Válasz erre: 5767 |
|
Tizenéve egyszer vettem! Asszem akkor 300 Ft körül volt, de a tartóssága.... 10 percig is érezhetõ volt! :-) |
| TTné | 5773 | 2010. június 28. 21:01 | Válasz erre: 5770 |
|
Köszi, rendes tõled.:-) Remélem az is van benne, aminek lennie kell, nem pedig belepislantottak.:-DDD |
| Hooliboy | 5772 | 2010. június 28. 20:56 | Válasz erre: 5771 |
|
:DDDD Cipõn meg senki ne csodálkozzon ha 2 hét alatt,atomjaira hullik:DD |
| tsanyi | 5771 | 2010. június 28. 20:54 | Válasz erre: 5768 |
|
Ott rengeteg amerikai árulja az eredeti amcsi cuccokat.....a 7-es standon harley starter kit-et is lehet kapni házi összeépítéshez...:))
|
| Hooliboy | 5770 | 2010. június 28. 20:53 | Válasz erre: 5769 |
|
Hétvégén ha minden igaz,akkor megtudom nézni Neked,hogy feleslegesen ne bumliz be oda.
|
| Hooliboy | 5768 | 2010. június 28. 20:44 | Válasz erre: 5767 |
|
A Sárkány Centerben mintha láttam volna még a sárgáknál.
|
| TTné | 5767 | 2010. június 28. 20:31 |
|
Én ennek a dezodornak a forgalmazóját keresem, de beérem egy üzlettel is ahol lehetne venni.:-))) |
| Bubó Doki | 5765 | 2010. június 28. 11:58 | Válasz erre: 5763 |
|
Már nincs forgalmazója ennek a nagy márkának. Valszeg elszökött bánatában...
|
| zizispáros | 5764 | 2010. június 28. 11:50 | Válasz erre: 5763 |
|
http://www.egumotors.hu/tuning-rovat/daelimreborn.html
|
| drungvari | 5763 | 2010. június 28. 11:39 |
|
Üdv! Nem tudjátok véletlenül, hogy Magyarországon hol forgalmazzák a koreai Daelim márkájú robogókat? Köszönettel drungvari |
| hellboy780917 | 5761 | 2010. június 25. 09:30 | Válasz erre: 5760 |
|
írd be a gugliba: népmûvészeti bolt, érd, érd környékén... :)
|
| kymco3 | 5760 | 2010. június 24. 20:39 |
|
Sziasztok! Magyar zászlót keresek s.o.s.be, holnap kellene.Érd környékén,nem Pesten.Olyat keresek amit a ház falára ki lehet rakni,ajándékba vinnénk! |
| matador | 5759 | 2010. június 21. 10:44 |
|
Keresek Virágo535-s szerszámkészletet,akinek van feleslege, vagy tudja honnan beszerezhetõ, kérem segítsen./használt is érdekel, bontó?/
|
| kutya. | 5758 | 2010. június 18. 13:45 | Válasz erre: 5755 |
|
Ugyanez fordítva - elõzni tilos, fõút 70-es táblával, ember 30-40 -el szarakodik. Beelõzöd, benne a yard civilben, és már adja is le a drótot, az egy kilométerre posztoló kollégágnak... ötezret fizettünk. :(
|
| CJKrisz | 5757 | 2010. június 18. 12:42 |
|
Dilikének a legjobb! Megállítja a rendõr, mire õ felmutatja az igazolványát és még a yardok kérnek elnézést. :)))))))
|
| Diver | 5756 | 2010. június 18. 12:33 | Válasz erre: 5755 |
|
Második eset detto... Mögöttem rendõrautó kissé lemaradva, én még zöldön át (nem vagyok hülye, láttam õket, hogy piroson menjek át...) erre õk utánam, hogy de õk látták...ilyenkor mit csinál az ember, azon kívül, hogy ideges lesz? A poén, hogy Öcsém mellettem ült (a testület tagja) és megegyeztek abban, hogy gyorsan elhúznak a faxba...lógó füllel...:-))))))))))) |
| gcs | 5755 | 2010. június 18. 12:24 | Válasz erre: 5749 |
|
Két másik érdekes esetet is hallottam. Az elsõben a delikvenst elkezdte hátulról "tolni" egy furgon, "véletlenül" pont azon a szakaszon, ahol mértek a kollégák. A második esetben egy másik delikvenst egy lámpa után hátulról lekapcsolt a rendõr mondván, hogy piroson ment át. Õ ugye egyedül volt az autóban, a rendõrök pedig többen vannak, így nehéz velük vitába szállni. Lett is belõle durcáskodás, mert kiderült, hogy a delikvens szintén zenész, csak éppen civilben járt :-) |
| Diver | 5754 | 2010. június 18. 11:01 | Válasz erre: 5753 |
|
Ez a direkt "kint felejtett" tábla esete...szokásos. Itt olvastam valamelyik fórumon, hogy valamelyik városban is nagy divat volt ez, tábla kint, mértek, motorosok éjjel táblát le, be valami patakba/folyóba. Másnap tábla pótolva, éjjel emberek táblát megint le, be a vízbe...ez ment egy darabig, mikor a vízszint lement, a sok tábla kiállt a vízbõl...:-)))))
|
| kutya. | 5753 | 2010. június 18. 10:56 | Válasz erre: 5746 |
|
Egyszer megjátszotta egy ember, 2x1 méteres kartonpapír, "vigyázz, mérnek!" felirattal, és beállt a rendõrautó elé egy méterre, a járdára vele, pont eltakarva a trafit... :) Volt belõle rendes jogi huza-vona, állítása szerint õ csak a járdán megpihent, hiszen olyan nehéz volt az a kartonlap :) Nálunk is van érdekes korlátozó tábla: az egyik irányban egyszerûen "elfelejtették" feloldani, miközben a másik irányból érkezve, csak arra a 2-300 méterre szól. Hát persze, hogy kiállnak mérni arra a részre... |
| htmajor | 5752 | 2010. június 18. 10:48 |
|
Sok helyen pedig csak a megelozes a kiiras szerepe. Latod ki van irva: Komolyan veszed, hogy mernek es batartod az eloirt sebesseg korlatot. Ez talan nem is baj... |
| Diver | 5751 | 2010. június 18. 10:42 | Válasz erre: 5746 |
|
Én úgy tudom, csak a telepített (fix) eszközökre vonatkozik a kiírás (itthon). Németben rengeteg helyen van telepített kamera, általában falvak+fõútvonal, de sehol nem írják ki. A cseheknél is sok van, pl. Prága belvárosa, de ki is írják, hogy Zóna kezdete-zóna vége. |
| ztaki | 5750 | 2010. június 18. 10:26 | Válasz erre: 5749 |
|
hát ez nagyon szomorú - szerencsére én még csak rendes rendõrrel találkoztam (ami a két-három esetbõl nem is olyan nagy szám). Mindenesetre én nem nagyon szoktam magam hagyni szopatni. Az elsõ alkalom után be lenne kamerázva a kocsim és már menne is a feljelentés az rend ilyen õrei ellen. Nem tûröm a szemetet a környezetembe. |
| Jani55 | 5749 | 2010. június 18. 10:21 | Válasz erre: 5748 |
|
Taki: Szabályos, szabályos... minden szabályos, ami nem szabálytalan... Mindent szabad, amit nem tilos... Kérdés, ki, hogyan itéli meg! Ebben a játékban én nem akarok résztvenni. (mikor errefelé mostanság megállít/anak/ a rendõr/ök/, elkéri/k/ a kocsi papírjait, közli/k/: nem volt bekapcsolva a biztonsági öv / telefonált => válasszon, 5000, itt a csekk! Mikor minden esetben be van kapcsolva az övem!, soha nem telefonálok kocsiban! Õ/k/ a hatóság és a pénzbehajtás lett az elsõdleges feladatuk. Kifejezetten.) |
| ztaki | 5748 | 2010. június 18. 10:09 | Válasz erre: 5747 |
|
Jani: ha szabályos helyen, szabályos autóval tudok parkolni, és valaki hozzáértõ megerõsítené, hogy ez szabályos, akkor simán.
|
| Jani55 | 5747 | 2010. június 18. 10:07 | Válasz erre: 5746 |
|
Taki: Te bevállalnád? Én nem tartom jó ötletnek...
|
| ztaki | 5746 | 2010. június 18. 09:34 | Válasz erre: 5744 |
|
Jani: egyszer kipróbálhatnád, hogy ha kiálla a rendõr mérni, akkor kiállsz te is egy autóra szerelt felírattal, hogy vigyázz az elbújt rendõrök mérnek!! Kíváncsi lennék, hogy mi lenne az eredménye. Amúgy valami olyasmi rémlik, hogy elbíjva talán nem is szabadna mérni - a mérés tényérõl tájékoztatni kell az utazó közösséget (vagy ha nem akkor mi a fasznak vannak kint néha a tájékoztató táblák?)... jó lenne tisztába rakni ezt a kérdést. |
| Jani55 | 5745 | 2010. június 18. 09:32 | Válasz erre: 5743 |
|
Taki: Igen, ha az összes korlátozó táblát betartaná mindenki, egyszerûen megállna az élet. Fõleg a fõvárosban.
|
| Jani55 | 5744 | 2010. június 18. 09:29 | Válasz erre: 5742 |
|
Igen, erre mifelénk divat a kinntfelejtett 30-as, 40-es tábla. És a mérés civil kocsikból történik, gyakran egy szakadt, koszos sötétkék I. Golfból, vagy egy teljesen új, csillogó bronzarany Focusból. Garantált a siker, nem veszed észre a többi parkoló kocsi között... Munkavégzés persze nincs... Ilyen esetekre kifejezetten elõnyös, ha jelez valami, hogy mérés van. Engem külön bosszant, hogy pl. a Tó úton rögtön a Fürdõnél kétszer is kitették a 30-as táblát, de feloldva nincs. Hosszasan semmi, se jobbról se balról, még becsatlakozó utca sem, gyakorlatilag a Velencefürdõi vasútállomásnál van jobbról az elsõ utca. Kedvenc helyük. |
| ztaki | 5743 | 2010. június 18. 07:41 | Válasz erre: 5742 |
|
Egy vadidegen helyen nem hiszem, hogy a mi feladatunk lenne megítélni, hogy a tábla véletlen vagy dirketk van kint. Betartani ellenben már a mi feladatunk... Ha az összes kintfelejtett tábla korlátozását mindenki betartaná, akkor akkor a lenne a káosz, hogy úgyis leszednék. De mivel senki nem tartja be, ezért alapvetõen senkit sem zavar - igy minek szedjék le?? ;) Ismerõs helyen, ahol úgyis tudod, hogy kint felejted - ott azt is szoktuk tudni, hogy van-e mérõ mûszer... megint nem gond. :) |
| kutya. | 5742 | 2010. június 18. 07:33 | Válasz erre: 5741 |
|
Fõleg, amikor országúton "véletlenül" kint felejtik a 40-as táblát - te meg belefékezel, de a tábla vonalánál még kattan a fotó, mondjuk 65-70-es tempóval. Jön a csekk, ami magában többe kerül, mint egy blokkoló... |
| Audimania | 5741 | 2010. június 17. 19:01 | Válasz erre: 5728 |
|
Szerintem ennél sokkal olcsóbb megjegyezni, hogy X-edik fokozatban mekkora fordulatszám tartozik kb. 55-60-hoz. Ha valóban nem ideges a jobb kezed (városban), akkor a füled is hamar be fog állni a hangjára, és szinte figyelni sem kell. Továbbá, balesetveszélynél sokkal egyszerûbb innen megállni, mint a detektorban bízva modjuk 70-rõl ... Ennek a tesztjéért még fizetni sem kell :) |
| kutya. | 5740 | 2010. június 17. 16:58 | Válasz erre: 5739 |
|
Kár volt kifizetni ez esetben: ha valami legális, akkor miért ne használhatnád?
|
| Hooliboy | 5739 | 2010. június 17. 16:20 | Válasz erre: 5738 |
|
Kérdezés nélkül megkaptam a 30.000Ft-os csekket érte,és még csak nem is mértek.Ráadásul nekünk a keretbe van beépítve,ahol nem is nagyon látszik. Legálisnak legális,csak nem használhatod. |
| kutya. | 5738 | 2010. június 17. 13:12 | Válasz erre: 5730 |
|
..Ha megfognak vele,akkor könyörtelenül büntetnek.. Téged már büntettek ilyen miatt? A 2003/175 szerint (itthon) legális, és nekem sem szóltak érte, pedig van autón/motoron egyaránt. |
| kutya. | 5737 | 2010. június 17. 13:10 | Válasz erre: 5726 |
|
Szia, mivel én is forgalmazom, ezért csak halkan mondom: a legolcsóbbak is tökéletesen védenek a FamaII-III ellen, az új SC103 meg eleve csak közelrõl készít képet, tehát van kb. másfél kilométered lelassítani elõtte - a blokkoló végig jelezni fogja, h lassíts. Itt a tesztje: http://www.hegylakok.hu/?p=735 , http://www.hegylakok.hu/?p=430 És itt kapható (emélem ez nem spam:) : http://www.allbike.hu/?p=10 |
| Icewolf | 5736 | 2010. június 17. 11:16 |
|
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni,hogy ez az infó minél több motoros társunkhoz eljusson. Június 27-én vasárnap, egy motoros jótékonysági napot szervezünk az árvíz károsultjainak javára. A belépõk teljes bevételét az árvíz károsultjainak megsegítésére ajánljuk fel. Az összegyûlt pénzt, a leginkább rászoruló településnek szánjuk és a következõ hét szombatján Július 4-én személyesen egy motoros túra- és felvonulás alkalmával juttatjuk el, melyhez útközben is bárki csatlakozhat és további támogatást adhat. Az útvonalat honlapunkon is közzétesszük. A programban vezetéstechnikai bemutató és oktatás is szerepel, melyért külön köszönetet mondunk a Pest Megyei Rendõr- Fõkapitányságnak, akik motoros rendõreik bevonásával segítik a bemutatót és a képzést. Lesz látványos motorbemutató, amire különleges egyedi, épített motorokat, gyorsasági versenygépeket és trike-okat is várunk. Egyeztetés alatt van egy Street-fighter bemutató is, de a kisebbekre is gondoltunk. Ugrálóvár és elektromos kisautók is várják a gyerekeket. A rendezvény sátor alatt, szinte egész nap koncertek szórakoztatják majd a résztvevõket. A belépõjegyek ára 1000Ft/fõ. Akinek a pénztárcája engedi, természetesen egyszerre több jegyet is vásárolhat. 12 éven aluli gyermekek részére a belépés természetesen díjtalan. A rendezvény helyszíne a Biker’s Pub – Motoros és Rendezvény Park az M0 autópálya Péceli lehajtója mellett közvetlenül. Kérjük, hogy lehetõségeihez képest segítsen abban, hogy minél több motoroshoz és segítõkész emberhez eljusson a rendezvény híre. Köszönettel, Mester Róbert Szervezõ Motoros és Rendezvény Park +36-30/519-9219 www.motorospark.hu |
| cizi | 5735 | 2010. június 16. 21:13 | Válasz erre: 5733 |
|
Köszönöm ! Örülök , hogy a fórum címéhez méltó , valóban segítõ hozzászólás is érkezett .
|
| gourman | 5734 | 2010. június 16. 21:03 | Válasz erre: 5733 |
|
Solvart kft tel.számai: Telefon: 06-20/9-189-743 Fax: Tel: 06-34/302-463 |
| gourman | 5733 | 2010. június 16. 21:02 | Válasz erre: 5731 |
|
feszültségszabályozóra esetleg : Solvart Kft Tatbánya nyárfa utca 14 kábelre:Bontó vagy új köteg Vecsési bontó 06209745559, |
| kilajsanyi | 5732 | 2010. június 16. 18:34 | Válasz erre: 5731 |
|
Add meg a felesége telefonszámát a motort meg vidd el szervízbe :D
|
| Hooliboy | 5730 | 2010. június 16. 10:50 | Válasz erre: 5726 |
|
A lézerblokkolót gyakorlatilag tilos használni.Ha megfognak vele,akkor könyörtelenül büntetnek. De!!Ha már mindenáron venni akarsz,csak olyat vegyél meg,amit Te tudsz lekapcsolni a sípolás után egy belsõ kapcsolóval. Fejek száma függ attól is,hogy milyen autóra akarod használni.Személyre elég a kétfejes is,a nagyobbakra értelemszerûen több fej. Érdemesebb a drágábbat megvenni,mert elég sok gagyi van a piacon. http://www.detektorbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.garden_flypage&product_id=37&category_id=3&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=38 Õ például jó,és kikapcsolható. Nekünk az elõdje van az autóban,és még nem volt gondunk vele. |
| tsanyi | 5729 | 2010. június 16. 10:41 | Válasz erre: 5728 |
|
Keresd Kutyát itt vagy a sportmotoron, Õ tud szerezni letesztelt megbízható készüléket hivatalosan jó áron.....magam mondjuk nem élek vele, de állítólag igen jó...
|
| htmajor | 5728 | 2010. június 16. 10:39 | Válasz erre: 5727 |
|
Koszonom a reagalast! Abszolut egyetertek Veled! Az olcsobb termekeket keresve en is azt probaltam figyelembe venni, hogy esetleges gond eseten a garanciat hol lehet ervenyesiteni. Igy ki is estek a hasznaltan arusitott, vagy a Vateran hirdetett cuccok. Mellesleg en sem vagyok az a szaguldozos tipus, es a tobbszazezres termekek tuti vedelmere sincsen szuksegem. Nem tervezek szandekos sebesseg tullepest, de volt egy kellemetlen esetem. Autoval, kis falubol kifele haladva 90 fokos jobb kanyar (lassit 35-40-re), ami utan kb 50 meterrel megszunnek a hazak. Emelkedon felfele haladsz, es a hazak megszuneset kovetoen vagy 150 meterrel van a lakott terulet veget jelzo tabla. Elottem haladt egy Tuareg, ami a kanyar utan elkezdett kigyorsitani, en pedig az utasommal beszelgettem, es erzekeltem a telepules veget, igy en is szepen elkezdtem gyorsitani de nem figyeltem a tablat. A Tuareg elottem gyorsulva elhuzott, en kenyelmesen gyorsitottam a bekes utazo tempora de meg a 90-et sem ertem el. 300 meter mulva megallit a rendor, a kocsibol szembol mertek (en az elottem haladotol nem igazan lattam, de nem is figyeltem)s kozolte, hogy bemertek 80-al. Az elottem halado kocsit, -aki nyilvanvaloan lenyegesen gyorsabban hajtott mint en, aki nyilvanvaloan elottem haladt, ergo merniuk kellett- meg sem allitottak. Tudom, es elismerem, hogy hibaztam, de nincs kedvem az ilyen esetben ismet fizetni. Szegeden lakom, eleg nagy varos eleg nagy forgalommal. Ha nem a kilometerorat nezem egyfolytaban, akkor eleg gyorsan atlepem az 50-et, mert a forgalomnak a ritmusa elvisz. En nem akarok versenyezni, sem a felelosseg alol kibujni. De szeretnem, ha valami (jelen esetben ez a blokkolo)ilyenkor figyelmeztet, hogy mernek, es esetleg meg is vedene egy felesleges birsagot. Amugy a 200 ezer felettieket is megertem, es a teszt mutatja, hogy jok is! De amint azt emlitettem, nekem a vedelemnek mas a szintje, es az oka amiert szuksegem van ra. Es persze a penztarcam sem birja. Vagyis: kompromisszumot kotok! Koszonom a segitsegedet! |
| hellboy780917 | 5727 | 2010. június 16. 09:01 |
|
nekem sosem volt, és nem is kell. vállalom ha elkapnak, akkor fizetek, elvégre én vétek a jogszabályok ellen... (ráadásul már elég szépen túl kell lépned az elõírtakat, hoyg egyáltalán közigazgatásit indítsanak ellened...) mikor még vevõszolgálat vezetõ voltam a legnagyobb mûszaki áruházlánc egyik tagjánál, az echo-t sikerült megismernem. arról sok jót mondtak, akik használták. azt is tartsd szem elõtt, hogy a forgalmazó mindig az a kereskedelmi egység, ahol te megveszed a motyót a jogszabályok tükrében. aki behozatja az az importõr. persze forgalmazhatja õ is (és ez az elterjedt általában). ez azért lényeges, mert bármelyiket fogod választani, mindig ott tudsz szavatossági/jótállási (ez esetben szavatosság) jogokat érvényesíteni ahol vetted. én bármilyen mûszaki cikkrõl is legyen szó, mindig errõl az oldalról közelítem meg, hogy annak az adott kereskedelmi egységnek milyen a "népítélete". gugliban elég könnyû adatot halászni arra vonatkozólag, hogy ki miként áll neki a fogyasztói jogok gyakorolhatóságához. második fontos szempont, hogy milyen szervizzel, szervizhálózattal rendelkezik... így fordulhat elõ, hogy vannak a 20-100e huf közöttiek, meg vannak a 200e felettiek.. és nem véletlen... ezt kell mérlegelned, mikor az olcsóbb felé kacsintgatsz. |