27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Yamaha TDM
Következő oldal

Fido71 84769 2014. július 23. 18:07   Válasz erre: 84758
Az igazat megvallva, ha mi /és az idõs szüleim is/ közelebb laknánk a határhoz, akkor én is bevállalnám még azt is, hogy leköcsögöznek és elküldenek a pics.ba.
Így is megteszik velünk itthon is a "kuncsaftok" 100ezerért /persze utána lehet hogy az "kicsit fájni fog neki is".

Igy is jár az agyam, hogy napi 30ezerért kimennék minden hónapban 5 napra.
Az a baj, hogy én ilyen hülye röghöz kötött fajta vagyok...
Annyira meg nem megy szarul a sorom, hogy a családot hanyagoljam. Szeretek otthon aludni... :)

Fido71 84768 2014. július 23. 18:01   Válasz erre: 84755
Egyenruhás Barátom!

Nálunk még olyan is létezik, hogy "fészbukk-törvény".
Nem lehet ám ott akármit lájkolni, megosztani, kommentelni...
Esetleg csak álnéven, fals adatokkal.

De akkor arról az IP címrõl nem szabad ránézni az OMSZ-os emil-címre /amit mindenki kapott és az oktatás miatt kötelezõ nézegetni/, mert akkor már meg is vagy.
Állítólag, de én nem értek az ilyen bonyolult dolgokhoz.
Lehet kamu az egész.
Pár fegyelmi azért ki lett már osztva.
Sokan még rettegnek tõle, mint gyermekkorunkban mi a rézf@szú bagolytól. :D
Mondjuk, én pont lesz@rom, mert 13-ik havi már úgysincs, így max. összefirkálni tudnak csak.... :)))

Fido71 84767 2014. július 23. 17:51   Válasz erre: 84748
Néhol tényleg szar volt az aszfalt, de az igazi az, mikor egy szamár, ló, kutya vagy Artúr "márkatársai" állnak egy kanyar ív közepén a sávodban.

Néhol /teljesen random távolságonként/ km-ént olyan 5 méter hosszan az út teljes szélességében fel volt vágva az aszfalt és az fél-öklömnyi bazaltdarabokkal volt feltöltve. Állítólag így oldották meg az úton a vízátfolyását. Volt, ahol még ezeket is kimosta a víz vagy az jármûvek szórták szét.

De volt olyan is, hogy a vasúti átjáróban feltöredezett az aszfalt, így 30 cm-ént 6-8-as gömbvasak álltak ki az aszfaltból-betonból, mint valami útzár-csapda, amit a rendõrség használ.

Szerencsére a túra vezetõje ismerte a helyi sajátosságokat és ilyen helyeken volt, hogy lépésben haladtunk.

hamster 84766 2014. július 23. 16:57   Válasz erre: 84763
A kutya itten van elásva!A legnagyobb baj az,hogy ezt már mások is észrevették! :-(

Diver 84765 2014. július 23. 16:23   Válasz erre: 84762
"Kihirdetni"...
Kihirdetés az lenne, ha az osztrák követség elõtt osztanám szendvics-emberként az igét. Vagy a FB-on, bár nem vagyok "közösségi" tag:-) Feljött a téma, elmondtuk a véleményünket, kinek ilyen, kinek olyan. Ez nem kihirdetés...szerintem...:-))) Eszmecsere:-)))

kawa550 84764 2014. július 23. 16:19   Válasz erre: 84761
Elõbb betöltöttem,csak utána tûnt fel...... :-)))

kawa550 84763 2014. július 23. 16:18   Válasz erre: 84762
Az bizony. És mintha mostanában sorba futnék itt bele ezekbe a dokgokba, hogy igazad van, csak ezt ne hirdesd meg fogd be a szád inkább.
Semmi nem fog itt változni soha, mert birka nép ez, aki még bégetni sem mer ha valami nem tetszik neki.

scopy 84762 2014. július 23. 15:27   Válasz erre: 84757
Nagyon sok dologban igazad van Gyula! De gondolni és kihirdetni az teljesen más tészta.

Béke veletek!

galoscsabus 84761 2014. július 23. 14:51   Válasz erre: 84760
Occóó olajnak híg a ......színe :-))))

Szerintem ne foglalkozz vele, bele kell önteni, oszt irány labancia :-))

kawa550 84760 2014. július 23. 13:24  
Most már csak azt kéne tudni, hogy a jó 3 hónappal ezelõtt kibontott de ugyan olyan, ugyan onnan vásárolt olaj az oxidáció miatt lett-e más színû mint a friss?..........

kawa550 84759 2014. július 23. 10:57  
Mostan meg mek oszt kifolyatom tehénke vérit mert már 8000 óta nem kapott vérátömlesztést.
És új típusú vért kap, egyrészt mert némi ismeretséggel egész olcsón 1500/ liter tudok a unixban actevó 20w50-et venni, másrészt ebbõl töltögettem rá amit felszürcsölt a múltkori 10w40 félszintbõl és komolyan mondom, mintha placebóilag halkabban pöfögne vele a szerszám(a'la karcsika) és nem is kell olyan sûrûn pótolgatni. Vak is aszonta, majd meglássuk, lehet csak beképzelem, de egy próbát megér.

kawa550 84758 2014. július 23. 10:51   Válasz erre: 84754
Dehogynem nyert! :))
"de nekem (aki nem vagyok alárendelt viszonyban velük) "
Külföldön, egy erõsen náci kötõdésû népnél, idegenként mindig is az leszel.
És ha egy nép nem a teljesítményed alapján kezel, akkor arra a népre te is azt mondanád hogy szar emberek, szar nép. Mert ha napi szinten mûködik a kibaxás mert auslander vagy, akkor az tesó már csak a mértékegységben különbözik birkenautól, felfogásban nem.
Persze ettõl még vidáman kimegyek ma is, vagyok én olyan kemény hogy elviseljem és az ellenértékébõl jól elmenjek motorozni, meg ellátni a kiccsaládot!:))))
Ja és mivel szar népség, ezért természetesen a képembe csak vigyorogni mernek,(félkezemmel a seggemben is leverném bármelyiket) a kibaxások mindig csak hátulról mellbe kis stiklik, bosszantanak, de lexarom.:)))))))))))))))))))

kawa550 84757 2014. július 23. 10:38   Válasz erre: 84755
Te itten, dúshajú kis testvérem, abban vagy tévedésben, hogy azt hiszed, csak mert xar népségnek gondolom és mondom õket, az már azt jelenti hogy magunkat meg istenítem.
Hát nem.
Ki ne ismerné közülünk a "ha magyar a barátod, nincs szükséged ellenségre" mondást? Meg a viccet hogy a magyarok üstjét senki se õrzi a pokolban, mert egymást húzzák vissza bele ha ki akar mászni?
Biztos nem leszek népszerû a hungaristák közt, de mi se vagyunk jobbak mint mások és a híres magyar elme is csak viki beszédeiben létezik, statisztikailag nem.
De attól hogy mi is szarok vagyunk õk még nem lesznek jók.
Azt meg hogy miért tartanak ennyire elõttünk? Ez szerintem tök egyszerû. Nem volt náluk kommunista diktatúra évtizedeken keresztül, nem egy másik ország irányította minden mozdulatukat a saját érdekeit szem elõtt tartva, nem verték(szó szerint, gumibottal!) bele az emberek fejébe hogy kussolj bazze. Hiába a módszerváltás már 25 éve, nemzedékeket nem lehet egycsapásra megváltoztatni, fõleg ha neked új belépõként felszerelés nélkül kell jól felszerelt profik után futni.
És mivel nincs személyes tapasztalatod, így mindig is hátrányba leszel velem szemben, aki már 14 éve nap mint nap ott vagyok köztük, és bár ugyan úgy elvégzem a munkám,mint bármelyik osztrák(sõt, most itt hosszasan sorolhatnám, hogy mik azok amiket az osztrák kollégák rendszeresen el szoktak "felejteni" megcsinálni, pedig az õ kötelességük is lenne) mégis napi szinten mûködik a kettõsmérce, nem kicsit de nagyon.
Rendõrként te is gyakran találkozol kurvákkal, stricikkel, tolvajokkal, rablókkal, szar emberekkel. Szinte köztük élsz. Sokan közülük sokkal elõrébb tartanak anyagilag mint te. Szebb ház, magasabb kerítés modernebb autó stb. De attól még szerinted is szar emberek nem?

Diver 84756 2014. július 23. 08:57   Válasz erre: 84755
Köszönöm:-)

Nem akarom szétoffolni a topikot, részemrõl zárszóként pár gondolat...
Mindenkinek van igazsága, ezt nem vitatom. Az alap nagy helyzet, hogy marhára nem mind1, hogy mit keresek náluk. Turistaként másképp éli meg az ember a dolgokat, az idõ rövidsége miatt. Ha dolgozol, több az idõ, több az impulzus. Kinek milyen jut belõle. Rengeteg dolgot tudnék sorolni, de nem meggyõzni akarok senkit, se pro, se kontra...viszont nekem ez a véleményem, ezt tapasztalom. Lehet, hogy az én személyes tapasztalatom téves, és csak a mi cégünkre vonatkozik, ahol reggeltõl estig dolgozom. De látom, hogyan állnak a mi fajtánkhoz, meg a sajátjukhoz. Kinek mit lehet és mit nem. Ki mit csinál és ki mit nem. Ki hogyan és hogyan nem. Nem a melóval van nekem bajom (sosem volt), egyszerûen bosszant a hozzáállás. Nem innen megyek nyögdíjba asszem...:-)))))

scopy 84755 2014. július 23. 08:26  
Jól hergelt!

Diver! Jó egészséget és boldog családi életet kívánunk! :-)))

Csokabi! Azért szerintem a szankció korrekt.

Fido! Vikusz! ... elõször az irigység majdnem azt íratta le velem, hogy "Kapjátok be!", de ugye mint kulturált ember, ezt mégsem tehettem, így marad az, hogy "Jaj de jó volt nektek, meg ilyenek!" ... hát tényleg jó lehetett!

OFF!
Amúgy tegnap éjjel hallottam a rádióból, hogy az államkincstárba befolyt adóösszegek fele megy el az egészségügyre, a kultúrára, és az oktatásra. Mellesleg.

(Elgondolkodtató, hogy Fido barátunk attól tart, hogy kibaxák, mint a rííííííííííhedéket xarni, mert leír két sort...)

Galoscsabus! Nem vagy alárendelti viszonyban... Ne haragudj kérlek, de ha Te szolgáltatsz nekik, õk pedig fizetnek, akkor az valami nagyon hasonló dolog.

Amúgy meg "...Labancékat meg utálom, ott sincs kolbászból a kerítés...a világ legszarabb nemzete, rettentõ okosak, köszönni nem tudnak, Hitlert tagadják, de neonáci mind, külföldi az csak szolga lehet..." Naezmiez, ha nem rasszista megnyilvánulás? Értem én- értem! De! Nekem se kutyám, se macskám egyik sem, még csak nem is barátkozom egyel sem. Bocsánat, de vannak gondolatok, érzések, amik meglétéért nem vagyunk felelõsek, viszont ha kihirdetjük, az gáz. Tényleg elnézést! Ha gyûlölöm õket, nem megyek feléjük. "Kell a pénz!"... pont így érezhetnek a qrvák. Azok a "hülye, köszönni nem tudó, rabszolgatartó parasztok" fényévekkel elõttünk járnak ám sok mindenben. Ha átlépném külföldiként az osztrák-magyar országhatárt- látogatóként- biztosan nem az osztrákot tartanám barbár népnek. És itt jöhetnek azok a mondatok válaszképpen, amik úgy kezdõdnek, hogy De...

Sportversenyen csak az elsõ helyezettnek nincs oka így kezdeni a mondatot.

MOTOROZÁS
Baxus! Nem sikerült kipróbálnom sem a csopit, sem a PanEuropeant! A lehetõségem folyamatosan adott, csak hát én Elnök úr "gyengélkedésének" idõszakában szerettem volna...

galoscsabus 84754 2014. július 23. 07:45   Válasz erre: 84752
Nem nyert.
Ha valamikor, hát vadászat közben mindenkibõl kibújik a valódi énje ;-)
Azt senki nem tudja hosszabb távon megjátszani, mert ez egy ilyen elfoglaltság.
A põre mivolt hamar felszínre bukkan, akárhogy is festi magát valaki:-)
Elhiszem, higy titeket mint munkavállalókat több dolog frusztrál, de nekem (aki nem vagyok alárendelt viszonyban velük) nem tûnik úgy, hogy arányában több lenne a bugris osztrák, mint a magyar.....sõt!

Diver 84753 2014. július 22. 23:44   Válasz erre: 84752
Ott a pont:-))))

kawa550 84752 2014. július 22. 23:27   Válasz erre: 84751
Mikor vendégségbe vagy, te is disztingválsz, de odahaza lerúgod a zoknit. Na a te vendégvadászaid is pont így vannak vele.

galoscsabus 84751 2014. július 22. 23:07   Válasz erre: 84749
Kicsit sûrûbben kerülök kapcsolatba osztrákokkal, akár náluk, akár itthon, mint 1 alkalom/10 év.
De szerintem semmivel nincs náluk több buzeráns seggfej, mint nálunk :-)
Lehet, hogy szerencsém van?????? ;-)

Robi70 84750 2014. július 22. 23:02   Válasz erre: 84724
Tomi, Viktor szép túrátok volt! Látom Matiék is ott voltak.

kawa550 84749 2014. július 22. 22:46   Válasz erre: 84739
Ugyehogyugye?! Majd te is megkapod a 10 évenként eccer glocknert látó túramotorosoktól hogy egy hülye fax vagy, merthogy az osztrák tenyeres talpas brünhilda milyen kedves meg udvarias volt velük a panzióban meg hogy ezek különben is milyen kedves udvarias népek, õ tudja mert már 3x is volt túrázni õsterejcskbe.
De valahogy mégis.... Aki már több mint 10 éve nap mint nap köztük jár, az mind rühelli és szar népnek tartja õket. Én is. Csak hát kell a pénz, holnap olajat kell cserélnem tehénkébe....

kawa550 84748 2014. július 22. 22:23   Válasz erre: 84720
Szép, szép ez a transpina vagy mi, de elég hevenyészettnek tûnik az az út.....

csokabi 84747 2014. július 22. 22:21   Válasz erre: 84746
Most, akkor azt akarod itt nekünk bemagyarázni, hogy nincs dzsípíesz a szuriban?!:)))

Fido71 84746 2014. július 22. 21:27   Válasz erre: 84739
Nem vitát indítanék az oltóanyagok hasznosságáról, de...

Nem ismerek olyan embert aki a tetanusz miatt került volna kómába, viszont találkoztam már párral, aki szegbe lépett, b@szott rá, majd levették a lábát /így a karod is elvesztheted/.
Kaphatsz agyhártyagyulladást, hepatitist vagy még több száz halállal végzõdõ "fertõzést".
Sokan még a vérátömlesztéstõl is ódzkodnak.
Hát én inkább éljek túl valamit, a többi meg majd alakul.
A távol-keletre induló turistákat is rémisztgetik különbözõ városi legendákkal, de még mindig jobb, mint a malária vagy a többi nyavalya.
Szegény Szent-Györgyit is majdnem máglyára küldték a C vitamin miatt, Semmelweist meg egyenesen hülyének nézték.
..és akkor Õk csak a magyarok.

Sokan még ma is meg vannak gyõzõdve, hogy az oltóanyagokban miniatûr GPS van és a kormány követ....
Na, most nem hülyék az emberek??? :))))

Ismétlem, hogy a magyarok csodájára jár a világ, hogy ennyi pénzbõl, ennyi embert képesek ellátni még!
1,5 milliót sem éri el a bérbõl TB-t fizetõk száma itthon.
Persze az ide látogató külföldieknek is alanyi áron jár a mentés és az elsõdleges orvosi ellátás vagy életmentõ mûtét.

Diver 84745 2014. július 22. 21:00   Válasz erre: 84742
Nem:-)
A fõnököm, aki született magyar, de 27 éve osztrák állampolgár, a mai napig is azt mondja, ha gond van, hogy "ezek a belterjes köcsög oszrták parasztok". Van egy közös Barátunk, Martin, 3 szép gyerek, egy feleség, szép ház, gazdaság, minden ok...de volt már többször magyar vendéglátásban (evés-ivás-miegymás) része, és pont múltkor mondta, hogy Õ rossz helyre született, mert nálunk milyen szívélyesek az emberek:-) Martin az 1%-ék nekem, perpill:-))))

VVLaci 84744 2014. július 22. 20:56   Válasz erre: 84743
Ha erre jársz, egy KV/sör teljesen ingyenes lesz Neked! :-)))))))

Csakhogy ne a TB-vel foglalkozzunk!

Diver 84743 2014. július 22. 20:54   Válasz erre: 84736
Ja...mi az ingyenes??? Vonják a TB minden fizetésbõl!!! Hol ingyenes ez...

VVLaci 84742 2014. július 22. 20:51   Válasz erre: 84739
Az 1 százalékban Kawára és Csokabira gondolsz? :-)))

VVLaci 84741 2014. július 22. 20:47   Válasz erre: 84728
Hát valamikor meg kéne látogatni az érdi barátainkat... :-)))

De ha jössz erre, csörgess meg és találkozunk!

Diver 84740 2014. július 22. 20:46   Válasz erre: 84727
Köszi:-)

Diver 84739 2014. július 22. 20:31   Válasz erre: 84730
Ezt rosszul tudod...
De...valakiknek jár alanyi jogon, pedig a "nagy kalapba" soha egy fillért nem tett....
Amit "KAPSZ!!!!!" azt meg is köszönheted, ha nem vagy éppen kómában, egy tetanusz oltás okán...
Labancékat meg utálom, ott sincs kolbászból a kerítés...a világ legszarabb nemzete, rettentõ okosak, köszönni nem tudnak, Hitlert tagadják, de neonáci mind, külföldi az csak szolga lehet (tisztelet a kivételnek, mert ismerek jó embert is ott, kb 1%), de a munkáltató által biztosításomra ment az egész

csokabi 84738 2014. július 22. 20:30   Válasz erre: 84737
Köszönöm, ezért már érdemes volt ma felkelnem:)))

Schindler 84737 2014. július 22. 20:24   Válasz erre: 84733
Igazad van Csabi, mint többnyire! :))

csokabi 84736 2014. július 22. 20:20   Válasz erre: 84730
Szerintem a bruttó fizuból elég nagy rész vándorol az egészségügyhöz, ezért nem értem hol van itt az ingyenes ellátás. Egyébként meg lehet köszönni meg bele lehet törõdni a színvonalba csak akkor semmi nem fog változni...

Diver 84735 2014. július 22. 20:18   Válasz erre: 84732
Köszönjük:-DDDD

galoscsabus 84734 2014. július 22. 20:14   Válasz erre: 84731
Hát, hogy cici vonalon erõs vagy, azt nem kétlem........ :-)))))))

csokabi 84733 2014. július 22. 20:14   Válasz erre: 84726
Nem lesz itt kövezés:)
Neked ez a véleményed, másnak meg más. Nekem például az, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni és saját kárán tanulni.

csokabi 84732 2014. július 22. 20:11   Válasz erre: 84722
Gratula a kicsihez!

Diver 84731 2014. július 22. 20:10   Válasz erre: 84723
Pedig letolom...vagy szépen, vagy erõltetve...azt elhiheted:-))))
Nincs Zombizás, cici-alvás-kaka vonalon vagyunk erõsen...áldott jó gyerek, mint az apja...hehehe:-))))

cxkopi 84730 2014. július 22. 20:01  
Sziasztok!
Az orvosi rendszerrõl.
Nem jár az ingyenes ellátás, szerintem, alkotmányosan ki lett véve.
Csak kapjuk, amit meg adnak ingyé azt illik megköszönni.
Tévedés esetén bocsi. Én igy tudom.
A labancéknál, meg átalány díjat fizetnek, ezért kapnak príma ellátást.

Fido71 84729 2014. július 22. 19:56  
A magyar EÜ csoda, hogy még mûködik.

Az látja igazán, aki benne van.
Flancos bigyókra van pénz /mert el kõ basznyi amit ad az unió/, az alap dolgokra meg egyre kevesebb jut.
Közel 20 éve még 8-9 futó autó volt nálunk, most van 4.
Magyarázzák azzal, hogy nincs szállítás meg ilyenek.
De 15-20 éve még nem hívott mentõt valaki, mert beszakadt a körme és vérzik /és ez nem vicc/ vagy elesett a gyereke bicajjal és lehorzsolta a térdét, esetleg elvágta az ujját szalonnázás közben!
A maszeknál /betegszállító cégek/ ha rosszul lesz a beteg az autóban, akkor mentõt hív, mert még egy vérnyomásmérõje sincs és nem is ért hozzá.

Igaz, ezek az új autóink nagyon szépek meg csillognak, de szart sem érnek megbízhatóság terén.
Én még Toyotával nem rohadtam le soha, pedig némelyik már az 1milliót is átlépte km-ben.!
Minden mással már többször is...
Mivel nincs már tartalék autó, ha gond van vele, akkor nem tudunk kocsit cserélni. Pár éve ez nem volt még gond, de a Toyókat kivonják a koruk miatt folyamatosan utánpótlás meg nincs.
Így sokszor olyanok az autók, hogy...
Na mindegy, ezt nem folytatom, mert kibasznak, mint macskát szarni! :))))

Schindler 84728 2014. július 22. 19:53   Válasz erre: 84725
Laci!
Ne haragudj, hogy nem küldtem el a cuccot.
Legalább két hónapja hordom a dzsekimben az ülés-pöcköket, mindig elfelejtem kivenni. Sose jutok el vele a postáig, Jössz errefelé, vagy én menjek feléd? :))

Schindler 84727 2014. július 22. 19:48   Válasz erre: 84722
Gratula nektek! :)

Schindler 84726 2014. július 22. 19:47  
Sziasztok!
Nem szoktam mélyen belemenni témákban, de ma front is van, meg esik is, így csak leírom.:)

A papucsos- pólós emberkéknek vélhetõen még nem volt saját élményük, sokan azt sem tudják, milyen perecelni motorral. Öreg igazság, hogy az ember a saját hibájából tanul...sajnos.
Miattuk is csak remélem, hogy, ha elfogy a szerencse lesz második esélyük.
Érthetetlen számomra, hogy a jogosítvány megszerzésénél vizsgázni kell pl az újraélesztésbõl, azonban ott azt senki nem oktatja, hogy mivel jár a védõfelszerelés nélküli perecelés.
A fej védelmét jogszabályba kötelezik, a test többi ( nem elhanyagolható) részét meg sem említik. Persze vizsgára kötelezõ felöltözni, mert a vizsgáztatónak elõ van írva a balesetvédelem- szintén kötelezõen.
A motoros rendõrnek a munkáltató kötelezõ jelleggel kell biztosîtsa a védõ öltözetet, mert neki is kötelezõ....
A jogait kitûnõen ismerõ honpolgárnak nem kötelezõ...nehogy már korlátozva legyen a mérlegelési jogában,hogy eldönthesse a 40- és tempónál pólóban, rövidgatyában hason csúszva az aszfalton eset vajon megtörténhet- e vele, és, ha igen, annak vajon lehet -e olyan következménye amiért érdemes felöltözni.
Legfeljebb, majd jönnek az arra szakosodott szervek, és összekaparják, toldozzák- foldozzák, hogy legközelebb is mérlegelhessen.
Utólag jó pénzért egy vezetéstechnikai tréning keretében kitûnõen képzett lelkiismeretes oktatók persze elmondják, hogy milyen fontos a védõfelszerelés használata.....az azon résztvevõ 10%- nak.....mert ez sem kötelezõ!
Az meg, aki végig gondolja ezt, felöltözik lehetõleg minél jobban.
Az utast meg pláne nem engedi fel ruha nélkül maga mögé, mert ez a vezetõ felelõssége!
A legszebb az egészben, hogy a védõfelszerelésben történõ motorozás pont azt a szabadság érzetet adja, mint nélküle.
Csak aki felöltözött, az adott egy plusz esélyt magának! Nem életbiztosîtást - CsAK egy plusz esélyt.....ami bizony nagyon jól jöhet, ha rosszul alakulnak a dolgok.

Kedvelem a társaságot, ezért az üzenem az itt természetesen nem létezõ " pólós" motorosoknak: a kedvemért, ugyanakkor a saját érdekében.....,az esti lefekvés sötét magányában, mikor senki sem látja.....gondolja át, hogy biztosan megéri-e?! :)

Na most már megkövezhettek! :))

VVLaci 84725 2014. július 22. 19:46   Válasz erre: 84722
12 napja született? És még mindig jó gyerek, vagy elkezdtétek a 2 év zombilétet??? :-)

Fido71 84724 2014. július 22. 19:45  
A "Transzos" képek.
Van még vagy 3-400, de azokat nem mi csináltuk.

https://plus.google.com/u/0/photos/117245283572057673875/albums/6038761820545791041/6038764012286216978?pid=6038764012286216978&oid=117245283572057673875

VVLaci 84723 2014. július 22. 19:45   Válasz erre: 84722
Van igazságod, de nehéz lesz mindezt letolnod a magyar orvosi rendszer torkán.

Diver 84722 2014. július 22. 19:22   Válasz erre: 84710
Na ezért született a kisfiam a labancoknál, pontosan 12 napja. Fizetõs helyekkel sem próbálkoztunk itthon, mert ugye kint dolgozok, JÁR AZ ELLÁTÁS!:-)))) És az hibátlan is. Nem volt FOGADOTT orvos (nincs is rá lehetõség), nem volt hálapénz (nem fogadhatnak el semmit), még egy árva ajándékkosarat sem. Zéró, nulla...semmit nem vártak el, és azért az ellátás minõségérõl ne beszéljek... A baszott OEP meg egyfolytában zaklat mindenféle fenyegetõ/adatkérõ levelekkel, hogy én milyen jogon döntöttem úgy, hogy nem a nagy magyar EÜ szolgáltatásait vettem igénybe...NEVETSÉGES:-)))))
A védõnõ két nap itthon tartózkodás után BETALÁLT (újszülött gyerekkel), hogy ilyen-olyan oltás...azonnal, mert ez itt kötelezõ. Nem egy fajta sok...
Utánanéztünk, a zöme az EU-ban betiltott, olyan betegségekre oltják a csecsemõket, ami 100 éve nincs kultúr környezetben. Kezdjek el vele vitatkozni? Nem...kint született, kinti ellátást kap, majd ott azt a szurit adják neki, amit kell, nem amit a faszomtudja melyik "fosszergyártó" cég orvoslátogatója rábeszéli a gyermekorvost...ENNYI:-))))

Fido71 84721 2014. július 22. 18:16   Válasz erre: 84720
JA-ja.
Mi is itthon...

Az egyetlen negatívum a Fogaras végig vizes aszfaltja volt.
De egyszer visszamegyek!!!! :))

vikusz 84720 2014. július 22. 17:40  
Szeva Srácok!
Én is voltam a hétvégén Transfogarason Fidóékkal, tényleg pazar túra volt!

Muju 84719 2014. július 22. 15:13   Válasz erre: 84705
" A kórházi személyzet próbál segíteni, ahogy tud."

Igen emberek ez már csak így van, szinte az egész ország fikázza az egészségügyet.Jogosan vagy sem?Ezt eldöntheti mindenki saját szájíze szerint.De véletlenül nem mi akik fikázzuk hoztuk ezt így és ilyen formába létre? Annak a kezét kellett volna régesrég eltörni aki a legelsõ kenõpengõt odaadta egy dokinak.Nins orvos a kórházban, mert épp pihen,mert qrva sokat melózott......jaja maszekba vastagon megfizetve. Sajna nincs mit tenni fizetsz vagy mehetsz a lecsoba.
Közlekedési morál, tele van az ország barmokkal....ilyen is van.
De mi a legjobb???? ÚJRA LEHET ITTASAN A FÕÚTON BICAJOZNI!
Hurráááááá.... nem volt elég szar, legyen mégtöbb.Az okosság újra elõjött.

csokabi 84718 2014. július 22. 14:53   Válasz erre: 84716
Úgy legyen!!!!!:)

csokabi 84717 2014. július 22. 14:52   Válasz erre: 84715
Szia Ati!

google+

ati5995 84716 2014. július 22. 14:52  
Jövõre ha egybe lesz a géped,megyek veled én is !!

ati5995 84715 2014. július 22. 14:51  
Szia Csabi!! Hol nézted meg a tarnsf. fotókat?

csokabi 84714 2014. július 22. 14:32  
Egyszer el kell mennem erre a Transzfogarasra, marha szép hely lehet. Most néztem meg Fidóék képeit és nagyon csábító környék.

csokabi 84713 2014. július 22. 14:24   Válasz erre: 84712
Most nekem is ügyelnem kell, hogy itt érjen baleset, mert a végén még börtönbe kerülök otthon:)

jobbkormanyos 84712 2014. július 22. 14:05   Válasz erre: 84711
Az anyjuk p.cs.ját !
Az osztrák hatóság /nem a rendõrség / meg megbüntetett engem 80eur-ra, a balra kanyarodás szabályának megszegésért. /autó +motor tropa+2mentõ jött /

csokabi 84711 2014. július 22. 13:55  
Egyébként egy nap híján a baleset után két hónappal a rendõrségi határozat is megérkezett.
Mivel az elmúlt két évben nem volt saját hibás balesetem, ezért csak figyelmeztettek. Viszont vastagon kiemelték, hogy ez amúgy 150 000 ft-os pénzbírsággal sújtandó és legközelebb meg is kapom.

csokabi 84710 2014. július 22. 13:51   Válasz erre: 84705
A mentõsök tényleg nagyon jófejek voltak és ott még rendben is volt minden, de a kórházban...
Mivel péntek délután kerültem be, ezért már csak röntgenezni tudtak, CT-rõl szó sem lehetett, legkorábban hétfõ vagy kedd. A röntgenre is vártam majdnem egy órát. Az osztályon egy "megdugatlan" nõvér volt ügyeletben, akinek a szemében még az ablakpárkányon lévõ galambfosnál is kevesebbet ért a beteg. Gábor BARÁTOM (nem véletlenül nagybetû!) a megmondhatója, látta és hallotta.

Nem tudom volt-e itt valakinek eltörve válla, lapockája. Azt tudni kell, hogy az elsõ héten nem tudod magadnak megmosni és szárazra törölni. Nincs elõrehajlás sem (fogmosás utáni öblítés szigorúan csak pohár használatával kivitelezhetõ), mert rohadtul fáj minden mozdulat.
Na szóval pénteken 8 óra dögmelegben való motorozás után bekerültem eme csodás intézménybe. Izzadt és büdös voltam, ezért miután rendezõdött a helyem az osztályon, kértem a nõvért (nem a b@szatlant, egy másikat), hogy segítsen a tisztálkodásban. Jófej voltam Krullt bevállaltam helyette:) Neki annyi lett volna a dolga, hogy miután könnyek között felemelem a jó kezemmel a sérült karomat, gyorsan megmossa a hónaljamat és szárazra törli. Ez az ötlet nem nyerte el a tetszését. De kedves volt, mert a hálót (rögzítõkötésnek nem nevezném, az osztrák kórházban nem hitték el, hogy ezt egy orvos rakatta a nyakamba) segített felhúzni a nyakamba. Végül is találékony ember vagyok, így megoldottam. A kinyiffant karomat beleraktam a mosdókagylóba és a testemmel távolodva sikerült annyi rést csinálnom, hogy befért a kezem a hónom alá. Rég nem sírtam, érdekes élmény volt újra átélni...
Másnap már szerencsém volt, a váltásban dolgozókba több emberség szorult. Segített és még a pénzt sem fogadta el.
Egyébként se kanál, se villa nincs bent. Klímáról ne is álmodjon senki! Ja, függöny sem volt az ablakon. Tájékoztatást úgy kellett belõlük kierõszakolni.
Közben tesómék is befutottak és átmentünk Labanciába. Itt este 11-kor kaptam IGAZI rögzítõkötést és egy vállspecialista is megvizsgált. Másnap Felkirchben cirka 1 óra alatt csináltak röntgent és CT felvételeket, majd kaptam teljes körû felvilágosítást is.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az osztrák egészségügy a csúcsok csúcsa, de egy alap ellátást én így képzelnék el.

lendvai 84709 2014. július 22. 12:33   Válasz erre: 84705
Minek tömködsz tengeri állatokat az orrodba, ne csodálkozz, ha elhajtanak. :-)

Robi70 84708 2014. július 22. 12:06   Válasz erre: 84705
Azt kell mondani, hogy önkéntes munkát végeztél és leestél a Plébános, vagy Polgármester Úr cseresznye fájáról. Legyenek szívesek megnézni.:)))

Robi70 84707 2014. július 22. 12:02   Válasz erre: 84705
Jó esetben, " A kórházi személyzet próbál segíteni, ahogy tud."
Nem akartam ennyire kiszélesíteni a beszélgetést.:))))
Amúgy igazad van. Kevés a jó tapasztalat felénk is.

yamatomo 84706 2014. július 22. 11:39  
Ezek a közlekedéssel kapcsolatos kérdések,észrevételek,tapasztalatok, amelyek néhány hsz. erejéig vesézgetve lettek, már nem csak egyszerû közlekedésbiztonsági témák,hanem egy sokkal mélyebb gyökerû társadalompszichológiai problémához vezetnek,ami talán az úgynevezett "rendszerváltással" kezdõdött el,amikor is kezdtek fellazulni azok a gátak,korlátok, amelyek az elõzõ rendszerben jól,vagy rosszul,de valamilyen szinten mûködtek, és persze kellõen utáltuk is õket valamiféle passzív,vagy aktív ellenállással. Aztán az új világ építõi,akik persze a régi rend apostolai is voltak egyben,a lovak közé dobták a gyeplõt,és ránk szabadult egy rosszul értelmezett liberalizmus,ahol keveredett a szabadság a szabadossággal. Mint kiderült, ez utóbbi javára. Voltaképpen minden összefügg mindennel. Az akkor szocializálódó nemzedék rossz viselkedési mintákat kapott,és kap azóta is a különbözõ médiákon keresztül,amelyek felmérhetetlen károkat okoztak,okoznak, a magukba mindent szivacsként beszívó emberek agyában,és ezek az ingerek valamilyen formában megjelennek az élet minden területén,így a közlekedésben is. Az erõsebb vagyok,nagyobb,jobb kocsival közlekedem attitûd egyfajta vélt elõjoggal ruházza fel, a jókor voltam jó helyen,és sokra vittem életfelfogással mindennapjait élõ "szerencséseket". A másik szegmens, a túlélésért harcot folytató átlagos polgár,aki frusztrált,elkeseredett,és többnyire negatív életszemlélettel vág neki a mindennapjainak,meg az utaknak is, és õk sajnos idõzített bombaként ketyegnek. Meg vannak, akiknek sikerült normálisnak maradniuk,és nem viszik ki az utcára a napi gondjaikat. Azért szerencsére ezek az emberek vannak többségben. Egyelõre...

kawa550 84705 2014. július 22. 11:24   Válasz erre: 84702

Aha.

"Jónapot! Motorbalesetem volt, úgy néz ki, eltört pár bordám!"
"4 óra múlt 5 perccel, jöjjön vissza holnap normál rendelési idõben!"

Meg a jók@rva anyádat!

Gyerek kiütéseket kapott a bõrgyógyász által felírt kenõcstõl, a tájékoztató szerint eljárva visszamentünk az orvoshoz, természetesen elõbb telefonon beszéltünk vele hogy mi ügyben mennénk, mondta hogy jöhetünk akár most azonnal is aztán majd 2 idõpontos közt valahová beférünk.
Ott ültünk 2.5 órát, közben 2 (azaz kettõ!) db páciens ment be a rendelõbe, ez volt a napi teljesítmény, majd az aszisztens mosolyogva közölte, hogy ma már biztos nem férünk be, idõpontot a jövõ hónapr tud adni, vaghy délután a magánrendelésen, 5000/alkalom.
Az orromból a polip is magánrendelésileg került ki, mert a hivatalos listán 1 évet kellett volna várni, de a maszekot ugyan abban a kórházban, ugyan az az orvos, ugyan abban a mûtõben a következõ hétfõn már meg tudta oldani.

csokabi 84704 2014. július 22. 11:16   Válasz erre: 84702
Na ja, igazi adventure túra volt a zalai kórház és még csak terepgumi sem kellett hozzá:)))
A mentõben még biztonságban éreztem magam, de aztán valahol, valamikor történt egy idõugrás, mert egyszer csak a sötét középkorban találtam magam...

csokabi 84703 2014. július 22. 11:02  
Lehet, hogy a múltkor emlegetett KisCsaj bevásárolt a Yamaha Worldnél, mert már nem hirdetik a bordó 900-ast:)

Robi70 84702 2014. július 22. 11:02   Válasz erre: 84700
Szasztok!
Megint egy téma, amiben (legalább részben) mindenkinek igaza van. Jelen pillanatban mindenkinek jár az ellátás. De milyen ellátás?! Csabi tudna mesélni róla. A kórházi személyzet próbál segíteni, ahogy tud. De mikor egy megyeszékhely kórházában azt mondják, hogy hintõporra sincs pénz, akkor nem egy-egy célcsoport van kizárva, hanem nagyjából mindenki. Aki megteheti privát nõgyógyászhoz, maszek fogorvoshoz... jár. Fizet azért amit meg kellene kapnia a befizetett TB járulék alapján.
Persze egy mûtét vagy gipszelés azért más. Csak hirtelen Csabi esete jutott eszembe. Mit fizetett, mi járt volna és mit kapott?

lendvai 84701 2014. július 22. 10:51   Válasz erre: 84700
Én a döntést az egyetlen, szent és tévedhetetlen közegre bíznám: a természetre. :-) Az egyszemélyes játszmákat én nem korlátoznám. Néhány szem partidrog és egy kis pia után a delikvens úgy gondolja tud repülni? Alant csak csupasz sziklák vannak? Ugorj bátran! Ellenben ha már másokat veszélyeztet és másoknak okoz kárt, akkor azt lehet szankcionálni. Hol a határ és hogyan definiáljuk ezeket a dolgokat? Ez a legobjektívebb módon megfogalmazva is szubjektív lehet bizonyos szemszögbõl. Én is áthágom olykor a szabályokat, de igyekszem úgy tenni, hogy másoknak ez ne váljon kárára. Ha meg fennakadok az ellenõrzõ rostán hát nem tépem a számat, hogy azok a csúnya rendõrök stb. Vállalom a felelõsséget, nem hibáztatok mást, ha van mód rá, hogy megússzam akkor megkeresem a módját, ha nincs, akkor fizetek, köszönöm, a visszajárót kérem! :-) Én már csak ilyen magamnak való kellemetlen alak vagyok. :-)

kawa550 84700 2014. július 22. 10:39  
Pengeéles és kikezdhetetlen a logikátok,kérdés hogy nem táncoltok-e a penge élén?
Ki dönti majd el hol a határ a gondosság és a gondtalanság közt?
Ha fullbõrben/protektorokban motorozol(mint pl én, még a szerelés utáni próbakör alatt is) akkor jár a tb, rövidgatyához nem?
Vagy valaki olyant kérdezünk meg a gondosságról, aki szerint istenkísértés a karosszéria nélkül az utakra merészkedni, így csak autósoknak járjon,motorosoknak ne?
Esetleg a csórót kérdezzük meg, akinek nem telik autóra és merõ rosszindulatból azt fogja mondani hogy aki gépjármûvel száguldozik annak ne járjon?
Esetleg akit csak 1x is szabálysértésen vagy gyorshajtáson kaptak, azt zárjuk ki a biztosítási körbõl, mert már bizonyította hogy túl veszélyesen közlekedik?
Mi lesz a biciklisekkel? Bármilyen bicóval lehet 20km/h-val tekerni. Estetek már 20-al? Tudjátok mekkora töréseket meg horzsolásokat lehet összeszedni ilyen tempónál aszfalton?
Milyen mértékû védõfelszerelést tartanátok elégségesnek biciklin?
Szóval kõkeményen le kell ezt a dolgot szabályozni, pontos rendelkezésekkel minden esetre, az összes kizáró tényezõ felsorolásával. Nehogymá veszélyesen élõ barmokra pazarolják a te befizetett tb és adóforintjaidat!
Nincs több hegyimentés, az én zsebemre te ne mássz hegyet!
Le a kékszalaggal, az én zsebemre ne legyen vizimentés éjjel!
Vesszenek a tüdõrákos cigizõk!
Le a rohadt májbeteg alkoholfogyasztókkal!
A magasvérnyomásos só és kv fogyasztókkal is!
Az elhízás okozta egészségi problémák a helytelen és veszélyes táplálkozás következményei, gyógyítsák magukat saját zsebbõl!
És hogy a szabálykövetés biztosított legyen, keményen figyeljünk is! Üdvözlünk 1984-ben, Orwell papa is minden jót kíván!
NINCS olyan ember, akinek valami dolgát valaki ne tudná kritizálni, ne akarná korlátozni ha tehetné. Ezen is törjétek kicsit a buksit a szent igazságotok biztos tudatában.......

kawa550 84699 2014. július 22. 10:12   Válasz erre: 84674
Csak arról szeretnék meggyõzõdni végre hiteles forrásból, hogy vannak arab csajok és azokkal szaporodnak, nem kecskékkel. Mert az kicsit hihetetlen hogy bárkiben is gerjedelem támadjon egy fekete zsák láttán......:)))))))))))

aramo69 84698 2014. július 22. 09:55   Válasz erre: 84650
Szasz Roby! A hatóság ha meglátja, vagy bizonyítani tudja a felhordást az aszfaltra, és nem takarítja le az okozó, BÜNTET!!! Jelezném, én még nem találkoztam ilyen megbírságolt emberkével! :))) Pedig egyáltalán nem takarítanak maguk után!!!!! :(((

csokabi 84697 2014. július 22. 09:30   Válasz erre: 84696
Így jártál:)
Amikor még meg volt ez a betyár gyorsan megtanított rá, hogy mi az amit még elér...

VVLaci 84696 2014. július 22. 09:23   Válasz erre: 84695
Egyébkéntis a legkisebb nagykutyám megette a kesztyûmet, 12e-be fájt az új!

csokabi 84695 2014. július 22. 09:16   Válasz erre: 84694
A szesz az egy mocskos dolog szerintem. Ép elég embert láttam tönkre menni miatta a környezetemben. Most is van egy motoros kollégám aki a pia rabja. Itt él egy motoros paradicsom közepén és inkább vedel...

VVLaci 84694 2014. július 22. 09:05   Válasz erre: 84693
Új máj????

Kinek van annyi pénze, hogy 2 májat eligyon?????

Inkább elmotorozom az összeget! :-)))))))

csokabi 84693 2014. július 22. 09:00   Válasz erre: 84689
Teljesen igazad van és egyet is értek veled.

Apropó! Bagós, piás van a csapatban, mert a kemóterápia és az új máj is a TB-bõl lesz finanszírozva...

Petike88 84692 2014. július 22. 08:48  
Én õszinte leszek, nem mindig hordok protektoros kabátot, 2 éve mikor Kecskemétre jártam 40 fokba akkor felvettem a térd alá érõ rövidgatyát meg a pólót. Tudtam, hogy veszélyes, ezért 80-90-nél nem is mentem gyorsabban plusz olyan körültekintõen próbáltam menni, hogy ne történjen baj. Persze baj, történhet tõlem függetlenül is, velem.

Én ilyen téren hülye voltam, mert simsonon többször motoroztam papucsban, meg rövidgatyóban, Jawa-ra sem volt sisak kesztyû, bõrdzsekin kívül más, TDM-et is mikor megvettem még tornacipõben hoztam haza, utána vásároltam csizmát, protektoros kabátot.

A dorkóm még mindig olajfoltos ott ahol a Jawa váltókarjának tengelye hozzáért motorozás közben...

Nekem túlzott biztonságérzetet tud adni a motoros protektoros cucc, tavaly mikor elestem mentünk mint az állatok karcoló lábtartóval, meg is lett a baj. Jó hogy rajtam volt a mocis ruha, horzsolni nem horzsolódott csak a ruha, én nekem csak fájt ez-az. Csizma, Protektor jó cucc tud lenni, ha van esze az embernek.

Esés óta viszont nyugodtabban megyek, óvatosabb vagyok.

VVLaci 84691 2014. július 22. 08:43   Válasz erre: 84689
Szívembõl szóltál! :-))))

PalmBela 84690 2014. július 22. 08:25   Válasz erre: 84686
Nincs itt valami tetszést kifejezõ gomb? :)

Szerintem ezért kell felnõni a közlekedéshez (Direkt nem kizárólag motorozást írtam)! És nem testileg gondoltam, hanem agyilag!
Hajrá!

TIZ 84689 2014. július 22. 08:25   Válasz erre: 84681
"az én épségem legyen már az én döntésem!"
Ok, legyen, de fizesd te a helyszínelést, mentõt és a kórházi ápolás, mert én a TB járulékomból nem akarok olyat fizetni ami odafigyeléssel és a szabályok betartásával elhárítható. Ez így korrekt, nem?

lendvai 84688 2014. július 22. 08:25  
Látom megint akadt egy téma, ami felpezsdíti a fórumot. Én köztudottan antiszociális vagyok, így a magam részérõl azt mondom, mindenkinek szíve joga hogyan teszi el magát láb alól. Az mindig ott van a pakliban valamekkora elõfordulási valószínûséggel, hogy másnak is kárt okoz, fizikait vagy mentálisat. Scopynak ebbõl a szempontból igazat adok, de mellette viszont azt látom, hogy a baleseti statisztikák nemhogy javulnának, hanem egyenesen romlanak. Miért? Privát véleményem szerint többek között azért is lehet, mert mostanában lesz jogosítványra érett a hülyék új nemzedéke: azon hülye szülõk hülye gyermeke, aki dührohamot kap, ha nem kapja meg azonnal felgyorsult világunkban azt, amit akar és nem verték pofán frissen-gyorsan, amikor szokásává vált a hiszti. A napokban autóval bóklásztam és feltûnt, hogy néhányan szemrebbenés nélkül indulnak el némi nézelõdés meg nyaknyújtogatás után a piros lámpánál, mert nehogy már várnia kelljen fél percet is akár. Kerékpárosok mint a vak légy, piroson, gyalogátkelõhelyen át, úttesten, miközben ott van mellette a kerékpárút (amin elõszeretettel közlekednek hülye gyalogosok is teljes szélességében), mi a fasz van itt? Olykor én is sietek és nyugtalan vagyok, ha várakozni kell, de nem kezdek hisztizni miatta, mert emlékszem még, hogy anno a fejemre koppintottak és kiderült, hogy túl lehet élni azt a néhány perc késést is. Én a magam részérõl szabadjára engedném ezeket a hülyéket, úgyis gond a túlnépesedés. Ha meg védõfelszerelés nélkül zúzza össze magát, akkor sajnálom, nem támogatjuk a kezelését, hacsak nincs privát biztosítása. Meglehet durván hangzik, de nekem már nincs toleranciám a hülyékkel szemben, szerencsére nem nagyon kerülnek utamba, akkor is meg tudom oldani csöndben és nyugodtan. :-) De azt látom, hogy egyre fokozottabban kell figyelnem vezetés közben, mert egyre több ön- és közveszélyes barom van az utakon. Lehet, hogy a következõ autóm egy 3,5 tonnás F350 lesz, motorral meg majd igyekszem civilizált vidékeken közlekedni. :-)

Diver 84687 2014. július 22. 08:24   Válasz erre: 84660
Teljesen igazad van, ezt tényleg szankcionálni kéne....katasztrófa miket lát az ember.
Nem kell messzire menni, hogy tömegével. Csak Pestig. Én is Ott születtem/nõttem fel, de ritkábban fordulok meg mostanában. Kocsival voltam nem rég, hát gyerekek...KATASZTRÓFA...
Esküszöm, mint autóval közlekedõ motoros én éreztem magam szarul. Lámpánál??? Elõresorolás??? A jampecok jobbról-balról trikó/papucs/short kombóban támadnak, de nem kicsit. Nem elõrecsorgás van, hanem 50-el a kocsik között. Én is mindig kihasználom, de nem ÍGY...nem jobbról, nem 50-el. Egy figyelmetlen kell, és akkorát repül az ember, hogy nem gyõzik összeszedni...és az marhára nem mind1, hogy mi van rajta.
A vizsgán is elvárják a protektoros kesztyû, kabát, térdvédõ használatát. Az utakon vajon miért nem? Nem kell thermo bélésben motorozni nyáron, de legalább a minimumot el kéne várni. A sokeszû pucéran motorozik, mert melege van, nem vesz fel semmit. Én meg ha melegem van és nem akarok felvenni semmit, akkor MEGYEK KOCSIVAL.

galoscsabus 84686 2014. július 22. 07:27  
Nagyon bírom a zsigeri szabadságharcosokat.
Ha kötelezõ a sisak, Õ majd megmutatja, hogy neki joga van nélküle motorozni.
Minek az a kesztyû, meg egyéb védõcucc?????
Ki meri korlátozni a szabadságában ÕT?????????
Ha baj lesz (ami ugye ki van zárva, mert az mindig mással történik) majd Õ viseli annak minden következményét........

Aztán amikor mindenféle vassal telepakolva lebeg egy kórházi ágy felett morzsalékosra törött gerinccel, a seggérõl és az oldaláról már minden értékelhetõ bõrt lehámoztak, hogy legalább foltokban be tudják takargatni a kezét és a lábait, amikor sok hónapja vödörbe szarik és maga alá hugyozik, de a seggét más törli ki és már akkor elájul, amikor csak meghallja a kezeléshez guruló kötözõs kocsi hangját a folyosón.......akkor a nagy arca olyan kicsi már, hogy szinte nem is látszik......
Találkoztam sajnos nem egy hasonlóval amikor kissé sûrûbben voltam vendég a kaposvári balesetin és tudom, hogy utólag mindegyikük szívesen húzott volna bármit, csak megússza az esés következményeit.

scopy 84685 2014. július 22. 06:45   Válasz erre: 84681
Jól hergelt!

A szabályokat általában hosszú-hosszú folyamat útján hozzák. A jókat mindenképpen. Az a helyzet, hogy gyalog- sétálva is lehet akkorát esni, hogy végzetes - végleges következménnyel jár. Ha kizárjuk a külvilágot, motorral nehezebb közlekedni lassan, mint normál tempóban. Ha olyan tötymörgõs sebességgel esik az ember (nem eldõl, hanem esik), akkor szinte tuti a törés. Normál sebességgel az ösztönösség, a fizika jobban irányít, a védõfelszerelés pedig jobban mûködik. Ha van.
Nagyon jó volna néha szabadon, sisak nélkül motorozni! De...
Elugrani a boltba= Lassan közlekedve, általában lakott területen végezni 500 méteren 100 manõvert, 30 kívülálló résztvevõvel együtt?mûködve. (Hány indulás-fékezés, sarok, kapualj, járda-úttest kapcsolat, tábla, útburkolati jelzés, irányváltoztatás, gyermek, mami-papi, bringás, suzukis, lovaskocsis, mittudoménmégmiafranc?) Egy hiba egy törés. Ha kimész a közútra, 30-40 km-t kell megtenni annyi manõver generálására okot adó körülmény összeszedésére. Ott viszont a sebesség okozza a nagyobb veszélyhelyzetet.

Magamat töröm össze, én bajom... Mondod Te! Hány ember áll a Te baleseted miatt kialakult torlódásban? Hány ember megy segíteni (a normálisak biztos, azok meg megsínylik, hidd el) aztán az eljárás során rendõrségre, bíróságra? Vonul a mentõ, tûzoltó, rendõr személyzet. Mennek kiértesíteni a családtagokat. A sérülés ellátása során hány ember segédkezik? sorolhatnám...

Egy részét tekintve igazad van! Van néhány vonatkozás, amit te szenvedsz meg egyedül, de nagyságrendekkel több a közösség általi áldozatvállalás. A legdrámaibb példa erre a halálos baleset. Ki viszi igazából a balhét a végén? Most mondhatod, hogy "Én halok meg, Én bajom!" MARHASÁG!!!

Nem tudom, hogy jók-e a szabályok, vagy lehet-e egyáltalán jó szabályt hozni. Egy biztos: Sokkal kevesebb halálos, súlyos kimenetelû baleset van most, mintha engednék a sisak nélküli motorozást!

Lamb 84684 2014. július 22. 05:11   Válasz erre: 84675
Nem hisztek nekem..pedig képet is raktam fel. A gyárinál kisebb plekót gyártottam.
Most hibátlan a TDM

yamatomo 84683 2014. július 22. 02:02   Válasz erre: 84681
Igazad van valahol,mert nagyfiúk vagyunk és fel tudjuk mérni a döntéseink súlyát,és szerencsés esetben viselni is tudjuk annak következményeit. Tény,hogy lenne mit faragni a hülyeség faktorból amit az utakon tapasztalunk,meg egyébként mindenhol az életben. Vannak országok ahová télen be sem engednek hólánc nélkül,nálunk meg elindulnak akkor is,ha ezt kifejezetten nem ajánlják...Ha meg elakadnak, pánikolnak az autóikban egy szál pulóverben,mert ugye csak a szomszéd városba akartak menni sopingolni, és éppen annyi üzemanyaggal,hogy oda-vissza kitartson. Hogy jön ez ide? Tulajdonképpen ez egyrészt a felelõsség hiánya,és talán morális kérdés is,ha nagyon lecsupaszítjuk a dolgokat. Aki önmagára nem tud,vagy nem akar vigyázni,az másra is veszélyes lehet. A közlekedésben meg fokozottan igaz,mert a pillanat töredéke alatt történnek a dolgok. Az utólagosan beapplikált xenon tuning az egyik "kedvencem". Párszor már majdnem megtréfáltak az innovatív autósok,mert xart se látni ha szembejönnek.

tulok99 84682 2014. július 21. 22:34   Válasz erre: 84677
nekem mégcsak nem is givim van, hanem Robi által gyártott túraplexi a 4tx-en, és überolcsó sisakom ellenére max akkor cibál kicsit ha 100 felett megyek, és beérek egy kamiont. amint kibújok mögüle megint megszûnik a jelenség... nem tudom mi okozza meg mi nem okozza a dolgot, de 185cm magas vagyok, kiemelt, egyenes kormányom van, tehát nem szoktam rábukni a tankra sem, és mégsincs gondom vele...

tulok99 84681 2014. július 21. 22:28   Válasz erre: 84660
én sok ilyet barmot láttam, sõt ismerek is, akik 150+le-õs motorokkal rendszeresen motoroznak póló, fürdõnadrág strandpapucs kombóban 200-al szupersporton... legyen az õ bajuk. és engem konkrétan megörjít, hogy büntetnek a biztonsági öv illetve a bukósisak használatért! az én épségem legyen már az én döntésem! ha nem veszek fel sisakot, meg protekroros bõrruhát és lehuppanok a motorról 140-el, akkor azzal csak magamnak ártok, ha megpusztulok, mert az út melletti tölgyfában nem fogok a fejemmel nagy kárt tenni... sisak nélkül mondjuk nem motoroznék sosem, de a tény, hogy büntetik! sértõ! tudnék ezer okosságot, vezessük be, hogy kötelezõ legyen autón az autómata lámpaszintezõ, hogy amikor a nyugger felaggatja a corsára a futót és megrakja szeméttel, hazafelé jövet a szõlõböl borvirágos állapotban ne vakítson meg mikor szembe jön, meg ne legyen lámpakacsoló az autókon sem, mikor elindítom, mûködjön rajta minden, mert a barom a metálszürke szarján szarik nappal felkapcsolni, és alig látni hogy valami közeledik szembõl fõúton, meg el lehetne felejteni ezt a menetjelzõfényt is igazán, mert vagy kivilágítom magam, vagy nem. ha igen, akkor elöl hátul menjen minden, ha nem akkor elöl minek trendizek azzal az utólag bemókolt 550ft-os ledsorral? hátulról nem látszom, az nem baj, de elöl az audi utánzat dizájn az vakítson, mer fontos! vagy például a gyalogosoknak is el lehetne magyarázni, hogy ha lelép elém mert szarik mindenkire, szól a zene a fülében, nézi az okostelefont, és körül sem néz csak megy át az úton, ha autóval átmegyek rajta, õ döglik meg nem én, ezért körbe kéne neki nézni, és nem nagylendülettel átmenni mer zebra van, hanem mondjuk megállni mert jönnek és õ a törékenyebb a busszal szemben... vagy pl a mammereket leszoktatni arról, hogy élete során sosem volt köze a kreszhez, meg a közlekedéshez, de mióta nyugger a villanybiciklivel susog, amit nem látni, nem hallani, viszont mennek simán 30-40km/h-al, és megy keresztbe kasul ahogy neki jól esik körültekintés nélkül, ekkor szintén azt kéne tudatosítani bennük, hogy ha aláfordul a sarki kisboltból elinduló 7,5 tonnás kólásautónak, nem az autó sérül, mindegy ki a hibás...

sok mindenrõl lehetne hosszasan beszélni, hogy senki nem tudja a tesco parkolóban hogyan kéne közlekedni, legalábbis hetente 4-szer megfordulok a dunaújvárosiban, és ahányszor jön valaki velem egyidõben mindig direkt kimegyek elé félig, mert egyik barom sem ismeri a jobbkéz szabályt, van aki legalább dudál, hogy észrevette, de meg még nem állt senki egy év alatt megkérdezni legalább, hogy ezt most mé?

a pics@gatyában, toppban meg magassarkúban motorozó hölgyekrõl meg az a véleményem, hogy 50%-ban a lány a barom, 25%-ban a pali, aki viszi, 25%-ban a lány szülei, mert ha némi kultúrát vertek volna a gyerekbe, nem tenné... a páromnak megvettünk mindent a vesemelegítõig bezárólag, még csak nem is a baleset miatt ( azt ugye senki nem tervezi be, meg nem szeretné megélni ), hanem egyszerûen azért, hogy ha ránksötétedik, ne faggyon meg mögöttem... de számára is egyértelmû volt, hogy kell neki, mert hogy aerobikra sem kisestélyiben jár, hanem abban ami arra való...

Kilos 84680 2014. július 21. 21:52   Válasz erre: 84679
Ott leszünk Lóri, ahogy megbeszéltük, telefonálok! :)

tdm lori 84679 2014. július 21. 21:50   Válasz erre: 84676
Sziasztok csak igy tovább holnap találkozunk a Molnal jo utat kivánok.

szodasbacsi 84678 2014. július 21. 21:20  
Szomolnok fölött most érik a szamóca. Tegnap jót lakmároztam belõle.

szodasbacsi 84677 2014. július 21. 21:18  
Látom, megint elõkerült a plexi-téma.
Nekem alapvetõen más jellegû gondom van: Ha olyan helyen járok, ahol kicsit meg tudnám küldeni a paripát, mindig sikerül akkora oldalszelet kifognom, hogy még egy gyenge 110-es tempónál is éppenhogy elférek egy forgalmi sávban.

Kilos 84676 2014. július 21. 20:39  
Üdvözlet Erdélyországból, az ezer kanyar világából :)
Saci/Laci (TDM850)
Ildi/Laci (TDM90)

Bimmer1 84675 2014. július 21. 20:32   Válasz erre: 84658
Az azt hiszem én voltam.

De azóta volt lehetõségem kipróbálni egy gyári plexivel szerelt 4TX-et.... és nem gyõzött meg a gyári plexi sem :(

Bár hozzáteszem futómû hiba miatt nem is tudtam vele menni egy rendes kört.

Szóval most ott tartok lehet marad a Givi... Vagy legalábbis további tesztelés elõzi meg a cserét.

Látom budapesti vagy... ha az idõ engedi megyek arra a héten. Lehet kipróbálnám az enyémen, te meg az enyémet és meglátjuk tetszik-e amit tapasztalunk.

galoscsabus 84674 2014. július 21. 19:02   Válasz erre: 84673
Nem hirtelen elhalálozni mentem én oda!
Óvatlanul lefotózol egy száradni kitett lepedõt, aztán kiderül, hogy abban is van elrejtve egy borostás szépség....a férjeura meg azonnal szétkaszabol.....
Nem kockáztattam :-)

kawa550 84673 2014. július 21. 18:24   Válasz erre: 84671
Arabcsajos képek? :-)))

Flenegen 84672 2014. július 21. 18:17  
Csabus frankók a képek! Fõleg a Majom a varàn c. mûalkotàs ami megnyerõ.:))

galoscsabus 84671 2014. július 21. 17:33  
Üdv Exek! :-)
A Varátok fórumba feltoltam pár ízelítõ képet a kirándulásunkról, ha valakit esetleg érdekel és megnézné õket...

hofihighvoltage 84670 2014. július 21. 17:11  
Sziasztok!
A mocimon eltört a fõtengely keresek hozzá komplett blokkot. Ez egy 4TX-es modell. Esetleg papír nélküli komplett moci is számításba jöhet. Elõre is köszönöm.
Üdv.: Hofi

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22113
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők