28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 11027 2012. január 16. 09:45   Válasz erre: 11025
Ha teszem azt itthon 9 millióan támogatnák vagy akár mindenki csak én nem, attól még lehet a véleményem más mint a többségé és ha engedik hangot is adok neki legfeljebb elfogadom, hogy a többség ezt akarja.....,de a ha a többség közel sem biztos(ezekrõl azért jó lett volna egy népszavazás nem? mert az a levelezõs dolog nem túl legitim) akkor meg fõleg szóvá kell tenni...

tsanyi 11026 2012. január 16. 09:38   Válasz erre: 11025
Most néztem....volt egy....eddig...lesz több is?...lehet, zsebdiktátorok jelültek mindenhol akadnak.....legfeljebb ott nem hagyja a nép...

classic 11025 2012. január 16. 09:35  
SWTS.scotlandonsunday
Volt egy nem liberális lap aki elolvasta a magyar alkotmányt.
Ezt is tedd be tsanyi ha megtalálod.....

Games 11023 2012. január 15. 23:18  
Ezen meg régóta gondolkoztam, lehet hogy igaz?
http://www.jovonk.info/2012/01/15/jobbikos-levelezoknek-egy-tanacs

Games 11022 2012. január 15. 23:07  
http://www.jovonk.info/2012/01/14/osszeno-ami-osszetartozik

tsanyi 11021 2012. január 15. 21:15  
Amúgy most mirõl is beszélgetünk?......arról, hogy kilépünk az eu-ból és ezt a hívek megmagyarázzák, hogy milyen jó is lesz?.....nálunk a helyi pártszervezet egyik tagja aki kollégám gyakorlatilag azt mondta, hogy zorbi ezt akarja.....azt nem mondta ki szó szerint, hogy ezt így hallotta a pártban az igaz......akkor most mi az igaz, a fidesz ki akar vezetni az eu-ból vagy nem?.....mert ha nem akkor ugye miért is kell a lehetõségrõl beszélni hisz nyilván mindent megtesznek a bennmaradásunkért?....ha viszont igen akkor azt végre nyíltan vágják a nép és fõleg a 2/3-ad szemébe....

tsanyi 11020 2012. január 15. 20:15   Válasz erre: 11017
Az csak akkor lesz ha valamit fel tudunk ajánlani érte.....a forint nem lesz alkalmas hisz senkinek nem fog kelleni pont úgy mint 89 elõtt....és mit ajánlunk fel?...a megtermelt gyülölcsö?....ahhoz elõbb kellenek a gépek na meg kinek adjuk ha mindenkit elzavartunk?.....kínának?...annak annyi van, hogy belefullad,...araboknak?....azok kínából olcsóbban megkapják.....van pár buktató amit azért tovább kell gondolni mielõtt kilépünk....

kawa70 11019 2012. január 15. 20:13   Válasz erre: 11018
Nem hiszem, hogy bárkinek is hiányzott.............

Csöcsfej 11018 2012. január 15. 20:08   Válasz erre: 10883
Recsk-i üzeni, hogy a jövõ héten gépközelben lesz! Szeretne már írni Nektek!

kawa70 11017 2012. január 15. 20:02   Válasz erre: 11015
Alapanyag lesz, attól ne félj.....csak olyan áron adják majd, hogy azt nem birja a magyar megfizetni. Nem hülyék azok, szivesen adnak el bármit......

tsanyi 11015 2012. január 15. 20:00   Válasz erre: 11012
Amink van?...semmink nincs amit magunk gyártunk.....még a belorusz sem a mienk hiába piros.....ha a 0-ról kezdjük mindenkit elzavarva az azt jelentené most, hogy pár hónap és leállnak a gépek mert nincs alkatrész sõt már hamarabb mert nincs üzemanyag mivel nem tudunk venni.....és nem lenézem a magyar ipart vagy bármit hanem csak annyit látok, hogy legalább alapanyag kell mindenhez, de nem árt az ipar sem....még az oroszok vagy az usa sem gyárt mindent amire szüksége van ezért kereskednek.....kínáról nem is beszélve....

kawa70 11014 2012. január 15. 19:57   Válasz erre: 11005
Tévé bemondta.....Hiradóban elemezgették a fizetés függvényében. Most 46 ezret kap a feleségem, ha ezt még csökkentik akkor vajon mennyi lesz?

classic 11013 2012. január 15. 19:52  
És azt elfelejtettem hozzáírni, hogy ugye tudod, hogy mi akkor egyetlen fillért sem kaptunk az induláshoz úgy nyugatról sem mint keletrõl sem. Mondjuk õk inkább vinni szerettek....

classic 11012 2012. január 15. 19:50  
Ne ítéld meg ennyire tehetetlennek a magyar ipart vagy a mezõgazdaságot. Vannak itt jó ipari és mezõgazdasági üzemek, jó szakik is, tehát már nem nulláról kezdenénk. Csak tudom sokan megszokták a John Deer-t meg a Stama megmunkáló központot. De lehet dolgozni azzal is amink van. Tudod Apám mindig azt mondta: "fiam a rossz nadrágban kell az újnak az árát megkeresni. Csakhogy Õ tényleg a "semmink sincs" korszakban nevelkedett a háború után.
Azért tudtak valamit ha Õk akkor sem adták fel...

tsanyi 11011 2012. január 15. 19:40   Válasz erre: 11009
Ez lenne a tökéletes ha megvalósítható lenne a jelen állás szerint....nem nagyon értek hozzá már így is túl sok mindent írtam eddig amit csak magam gondolok úgy, de közben kiderült, hogy tök másképp van, de azért ahogy olvasgatok minden valóban fejlõdõ ország hitellel kezdte.....ugyanis mondjuk legyünk most tiszta lappal a 0-ról kezdõk.....mi lesz?.....kéne ugye géppark a földekhez(vagy maradhatunk a lovasekénél is, ja nem, ahhoz is kell vasból eke), az emberek szükségleteihez vízügy az egész hálózattal, házak építéséhez építõanyaggyárak, feldolgozóipar stb......tehát ezeket elõ kell teremteni, de ugye nekünk nincs pénzünk mert most kezdünk.....és akkor most mi legyen?....ehhez kell kezdõtõke ami egy nyersanyagokban bõvelkedõ országban megtalálható nálunk nem ezért fel kell venni kölcsönt.......viszont itt jön az, hogy ezt csak nagyon szigorú ellenõrzés mellett lehetne megtenni különben elfolyik mint ahogy itt történt az elmúlt 20 évben(zorbiék is vastagon benne voltak)....ezt csinálta Észtország és most a legjobban álló volt szoci ország lett...igaz ott nem loptak olyan vadul a politikusok és az egész nép akarta, ja és a lényeg.....megnyitották teljesen az országot a külföld elõtt!!!négy!!....és így a tõke hozadéka lett a jólét...

tsanyi 11010 2012. január 15. 19:27   Válasz erre: 11007
Ezzel is egyetértek...ennek a megoldása számunkra jelen pillanatban az azonnali magas védõvámok által megakadályozni, hogy a tõke ezt csinálja a nyugattal(ami szintén vicc mert a tõkések jórésze onnan van még mindig), de persze nem csak Mo-n mint különálló ország mert az igencsak kevés lenne és mulatságos hanem elõször az egész eu-nak és usa-nak...ezzel el lehetne érni, hogy tényleg csak azt szerezné be külföldrõl minden ország(egyébként ez volt amíg a nagy tõke el nem kezdte a félglobalizációt) amit nem tud maga elõállítani és azt adja el mit jó minõségben a vámok ellenére is másnak el tud adni....jó, ez sohasem lesz így csak elmélkedés.....

....a másik megoldás hosszútávon a globalizáció ami mindenképpen eljön csak a népeknek nem mindegy, hogy háborúk hosszú során át vagy a népek maguktól mondanak le a pusztító nacionalizmusukról.....

....na meg a nagyon távoli(bár talán nem) jövõben a vágyam az amit a sci-fi-kben látni, kirajzunk a világûrbe, ez amúgy szerintem elkerülhetetlen és az egyetlen igazi jövõképe az egész emberiségnek mert a föld már most kicsi nekünk és ugyan lehet csökkenteni pár világháborúval a népességet, de inkább a világ minden erõforrását ennek a célnak a szolgálatába kéne állítani különben kipusztulunk, vagy magunk végzünk egymással vagy a természet végez ki valahogy....

classic 11009 2012. január 15. 19:24  
És igen "nem kellene pénzt kérnünk semmire" én meg a globalizációs nézeteiddel szemben ennek vagyok rendkívül a híve. Most is ezt nyögjük hiszen ferenc testvér tudta, nagyon jól, hogy a törlesztés demokrácia romboló intézkedéseit már nem neki kell meghozni. Ezért én beleírnám az alkotmányba azt, hogy csak kétszeres nép szavazás után lehessen a mindenkori kormánynak pénzt felvenni és teljes körû folyamatos tájékoztatást adnia a pénzforrásról meg az esetleges tárgyalásokról.
Tudniillik nem magát adósítja el hanem minket.

tsanyi 11008 2012. január 15. 19:18   Válasz erre: 11006
Igen ez szerintem is így van.....errõl régebben írtam, nem lett volna szabad a nyugati hatalmaknak a gyarmatokat elveszni hagyni és az arabok kezében hagyni egy ilyen világot érintõ(fõleg akkor a nyugatot) "fegyvert".....igaz, hogy egy status quo volt, hogy egy akkor szegény és megvezethetõnek tûnõ embercsoport kezébe hagyják, de azzal nem számoltak, hogy épp a hidegháború miatt(lásd szuezi válság) nem fogják tudni a kezükben tartani örökké a sejkeket.....kinõtték magukat és vicces módon a mi pénzünkbõl...

classic 11007 2012. január 15. 19:18  
Tudod nem is az a lényeg ebben a berakott idézetben, hogy találsz e hasonló intézkedést nálunk is hanem az, hogy elég hamar felejt a világ amikor rajtunk kéri számon a demokráciát...
Ja és közben olvasom az ázsiai példádat miszerint nem kéne hagynunk az ázsiai munkaerõ viszonyokat? Hanem mit kellene velük tennünk? Nem látod, hogy senki nem szól be semmiért kínának? Pedig a kizsákmányoláson kívül van egy sokkal nagyobb baj is ott mégpedig az esztelen környezet szennyezés, mégsem szól senki a demokrácia éber õrei közül sem.

classic 11006 2012. január 15. 19:11  
A másik fõ ok aminek hatásait a mai napig érezzük. Ja és nem a viktor csinálta....

"Az 1973-as olajválság vagy olajárrobbanás 1973. október 17-én kezdõdött, amikor az OPEC arab tagjait magába foglaló OAPEC (az Arab Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete) az akkor zajló jom kippuri háború hatására bejelentette, hogy felfüggeszti az olajexportot azokba az országokba, amelyek a háborúban Izraelt támogatják Szíriával és Egyiptommal szemben. Az olajembargó az Egyesült Államokat és nyugat-európai szövetségeseit, valamint Japánt érintette. A kitermelt nyers kõolaj hordónkénti árát rövid idõn belül közel négyszeresére emelték (lásd az ábrát). A második olajválság 1979-ben következett be."

tsanyi 11005 2012. január 15. 19:10   Válasz erre: 11000
?

tsanyi 11004 2012. január 15. 19:09   Válasz erre: 11002
Nem tudja megcsináltatni mert nincsenek annyian....akkor lennének elosztva normálisan a szerepek......ha hagyjuk, hogy legyen a világnak egy olyan szelete mint most ázsia ahol szinte ingyen dolgoztatnak akkor és fõleg hagyjuk a tõkéseknek ott gyártatni és nekünk eladni akkor tönkremegyünk.....

tsanyi 11003 2012. január 15. 19:08   Válasz erre: 10999
Nem lépte meg?....nagyjából ugyanezt csinálták meg most na meg persze elvettek pár igen fontos jogkört az AB-tól.....

....hm, tényleg nem kell belebeszélnie a mi dolgunkba, sõt senkinek sem(amúgy mi is ez a mi dolgunk, kinek a dolga, csak nem a 2/-3-nak amirõl azért ha ilyen horderejû döntéseket akarnak velünk lenyeletni talán nem ártana egy újabb felhatalmazás).......és nekünk meg nem kéne pénzt kérni senkitõl sem semmire....ha Tõled pénzt kér valaki nem nézel utána, hogy mibõl és mikor fogja visszafizetni?......na meg akiknek tavaly még saller meg kokihegyeket osztottunk milyen örömmel fognak pénzt adni?.....ha engem valaki állandóan szid és elhord mindennek hát annak nem fogok egy fillért sem kölcsönadni.....

classic 11002 2012. január 15. 19:07  
Csakhogy ha egyenlõek a bérek a globalizáció okán akkor bizony nem éri meg a németnek ide jönni. Megcsináltatja otthon a termékét a valljuk be jobb német szakival.
Tehát ez az idea csak egy utópia. Mert most is a kb harmad annyi munkabér miatt van itt a nyugati tõkés....

kawa70 11001 2012. január 15. 18:50  
jé, tizenegyezer :)

kawa70 11000 2012. január 15. 18:48  
Na, kormányunk dicsõ családbarát intézkedése: szaporodjon a magyar.
A gyed csökken a keveset keresõk esetén, legrosszabbul a minimálbérenbejelentettek járnak. Kösz Viktor! hogy szakadt volna anyádba a fejed..................

classic 10999 2012. január 15. 18:48  
Csak így hirtelen a wikipédiáról kiemeltem egy részt...
"1935-ben a konzervatív gazdaságpolitika hívei Roosevelt ellen fordultak, a legfelsõbb bíróság a New Deal több törvényét is alkotmányellenesnek ítélte. Roosevelt ekkor a testület (alkotmánybíróság) létszámát 9-rõl 15-re emelte, s hogy, hogy nem, ekkor már elfogadták a korábban alkotmányellenesnek minõsített törvényeket."
Na ezt még nem lépte meg az "ördögötök".
És látjátok, amikor az usa belebeszél a mi dolgukba náluk hol is volt van a rajtunk számonkért demokrácia?

tsanyi 10998 2012. január 15. 18:40   Válasz erre: 10997
Annak a folyamatnak lehetne vége a teljes és egyenrangú globalizációval.....és annak a híve vagyok, hogy az egész világon ugyanazokat a munkaügyi törvényeket alkalmazzák és adórendszert és akkor a cégeknek már csak az számítana, hogy milyen a munkaerõ minõsége és milyen messze kell szállítani az árut. Persze ebben a tõke nem érdekelt, a globalizáció csak addig kell nekik amíg minden állam lebontja vagy egységesíti a vámjait, hogy kihasználhassák a rabszolgamunkát......,de a jövõ szerintem ez és nem a teljes bezárkózás minden állam részérõl...

classic 10997 2012. január 15. 18:34  
Most nehéz új munkahelyet létrehozni...egyrészt rengeteg, bármiben a konkurens aki a válság okán a béka segge alá helyezi az árait hátha (és tényleg) közben a kicsik tönkre mennek. Másrészt a kockázati tõke nem akar már lassan kb hetven éve semmit termeltetni, gyártatni a befektetett tõkéjével, hanem a soros úrhoz hasonlóan a minõsítõ intézeteit felhasználva úgy pénzt keresni, hogy neki semmi kockázata ne legyen. Ez az az "emberarcú" pénzpiac aki most nekünk is megszabja, hogy a multikra kivetett különadó tûnjön el 2013-ra. Mire fel? Látod ez a baj a viktorral, hogy onnan (sajnos nem csak) veszi el a pénzt ahol van hiszen "nekik" szeretne törleszteni. Szerinted melyik amerikai pénzember akar most mosógépet vagy bármit gyártatni emberekkel? Ezek már nem Ganz Ábrahámok vagy Richter Gedeonok. Õk még a klasszikus termeljünk-adjuk el technikával keresték meg a vagyont amit az itt sokszor emlegetett gárda azonnal el is vett az utolsó szögig.
Azzal csak nyûg van béremelés kell nekik meg pl megbetegszenek és akkor oda a termelési szint ja meg akkor a manipuláción kívül érteni is kellene valamihez.
Az igazi milliárdok abból keletkeznek, hogy valahol válság van, vagy csinálnak, ott tudnak a zavarosban halászni.
Csak olvass utána az 1929-ben kezdõdött válság hátterében kik és hogyan lettek csilliárdosok.

tsanyi 10995 2012. január 15. 18:19   Válasz erre: 10994
És ez miatt lett szerintem az igazi probléma....ha egy átlag(igazi) melós helyzetét nézzük akkor 2006-ban ha keresett 150000-et, de 2008-ban(kb akkor is ennyit kereshetett) elbocsájtották akkor a következõ melóhelyére manapság jó ha 100000-ért tud elhelyezkedni miközben a költségek jelentõsen megemelkedtek. Ha a bér nem fedezi a normális megélhetést akkor minden mindegy mert elkezd lecsúszni kölcsönök felvétele miatt a jónép és itt nem arra gondolok, hogy mondjuk a 2 autót vagy lakást veszi meg egy 3-400000-et keresõ ember hanem aki a számláit kell, hogy befizesse különben ugrik a ház(már sokszor írtam, hogy a kölcsönök jórészét ezért vették fel már 2005-tõl) ....erre kell megoldás......az eszközkezelõs is j lenne, sokan átadnák a kormánynak a házukat ha benne maradhatnának megfizethetõ bérért.....de ez csak keveseknek lesz elérhetõ ha jól hallottam...

tsanyi 10994 2012. január 15. 18:06   Válasz erre: 10992
Ja, most értettem meg(remélem) mit akartál mondani a kormány általi béremelésrõl. Azt gondolod, hogy én a kormánytól várom a béremeléseket?......nem nagyon sõt lehetõleg ne is szóljon bele, de ha a munkahelyek száma nõne akkor az jár automatikus béremelkedéssel hisz elkezdhetne hiány kialakulni néhány szakmában vagy akár az összesben és az eredményezné, hogy jobban meg kell annak a cégnek fizetnie az alkalmazottait aki jó munkaerõt akar.....ugye ennek az ellenkezõje történt meg amikor a "válság" kitört mivel egyre több elbocsájtás lett így egyre kevesebbért lehetett megfelelõ embert találni bárhová...

tsanyi 10993 2012. január 15. 18:02   Válasz erre: 10992
De épp ez a lényeg, hogy a kormány a mostani döntéseivel épp a népet szívatta meg mivel az egykulcsos adó elég gáz az elõzõekhez képest fõleg mert a minimálbért is megadóztatták és hiába akar béremelést kierõszakolni a kormány az nem jön össze hisz a közbeszerzések igencsak csökkentek na meg ez is reklámfogás hisz közbeszerzést általában nem az alvállalkozó nyer aki elvégzi a valós melót hanem egy fõvállalkozó akinél meg általában nem sok alkalmazott van hisz csak egy lenyúlásra létrehozott vízfej többnyire......és már csak az vállalkozásbarát lenne ha semmi mást nem csinálnának csak átvennék a szlovák adórendszert az összes adójával együtt amiknek száma jelentõsen kevesebb......ha azoknak az is elég a miénknek miért nem elég a több?.....

....nekem meg már rég nincs alkalmazottam és nem is lesz amíg gyakorlatilag befizethetetlen a járulékok tömkelege...a magamét is alig gyõzöm......

classic 10992 2012. január 15. 17:52  
"persze a legjobb megoldás szerintem egy nagyon vállalkozó és tõkésbarát politika lenne(na nem úgy ahogy a mostani MT) ami munkahelyeket és az ezzel járó bérnövekedést is magával hozná hisz ha mindenkinek van mibõl fizetni a hitelét akkor legfeljebb csak a bajszunk alatt hümmögnénk, de a fizetnénk ahogy kell... "

Csakhogy a munkahelyek kapujában véget ér a demokrácia (gondolom tsanyi te sem csinálsz a beosztottaidnál népszavazást, hogy mit kellene csinálni) és a kormány lehetõségei is fizetés emelés ügyében. Max az adó oldaláról tud "segíteni" a dolgozó bérén. De most az adókulcs okán a keresetek egy részén pont, hogy segít. A másik részén meg sajnos pont, hogy nem.
Nade... született egy olyan kormány határozat amely nem engedi pályázni az illetõ céget ha egy bizonyos összeg alatti béreket a cég nem emeli (kétszázvalahányezer a limit azt hiszem).
Nem sok de talán valami az egyeseknek nem túl szerencsés adó politika mellé.
Fizetést csak a vállalat bevételeibõl, melynek összege megengedi, lehet.
Ebben-nagyon helyesen- nem lehet senkinek beleszólása. Belsõ vállalati döntés és egyben kockázat is hiszen az év eleji béremelés egész évre elkötelezi a céget a kiadási oldalról viszont a bevételi oldalról ki tud elõre akár két hónappal tervezni.
Na szóval ugye tsanyikám már eléggé árnyalt ez a bér politika bárki legyen is hatalmon.....tehát csak tárgyilagosan ha már ráérsz annyira "mindennek" utána nézni.
Tomred fejtsd légyszi ki mi a véleményed arról a saját véleményemrõl, hogy a dollár világuralmának eléggé nagy pofon lehet egy erõs euro hiszen ki akar a 200 százalékban eladósodott usa államkötvényben gondolkodni (kína) mikor esetleg a jobb euroval többet kereshet? Vagy mit szólna a szintén dollár alapú imf ha mondjuk kapna egy kína-orosz-kis tigrisek által létrehozott konkurens pénzintézetet az imf által kidobott országok megsegítésére?

tsanyi 10991 2012. január 15. 17:34   Válasz erre: 10990
A 2. részt mondom úgy, hogy alapvetõen az emberek pártján vagyok, de azt be kell látni, hogy ha nincs munkahely akkor semmi sincs....

tsanyi 10990 2012. január 15. 17:32   Válasz erre: 10989
Hmm, az azért elég nagy baj, hogy tényleg közérthetõen az egyszerû ember számára(mént én) is érthetõen minden következményével együtt ezeket nem nagyon mondják el......Tomred és Te is mostanában megteszed, de ez nem jut el máshová.......

...egyébként éppen az emberek egyszerûsége és teljesen érthetõ önzése okán ha bármely kormány valamilyen módon rendezné a hitelek sorsát és azzal a népét is az hosszú idõre hatalomban maradna akármi mást is csinálna.....persze a legjobb megoldás szerintem egy nagyon vállalkozó és tõkésbarát politika lenne(na nem úgy ahogy a mostani MT) ami munkahelyeket és az ezzel járó bérnövekedést is magával hozná hisz ha mindenkinek van mibõl fizetni a hitelét akkor legfeljebb csak a bajszunk alatt hümmögnénk, de a fizetnénk ahogy kell...

Taro 10989 2012. január 15. 17:15   Válasz erre: 10986
Bizony súlyos következményei vannak (nem lesznek).
TomRed még nem is említette, hogy mivel a hitelezés folytán pénz keletkezik, úgy a hitelvisszafizetés esetén pedig pénz szûnik meg!!!
Amikor a hitelállomány csökken adott gazdaságban (tavaly 1780 milliárddal) akkor csökken a gazdaság számára rendelkezésre álló szûken vett pénz mennyisége is!!!
Ez viszont hibernálja a gazdaságot.

tsanyi 10988 2012. január 15. 16:51   Válasz erre: 10985
Ebbõl ez a kettõ most a legfontosabb....akkor még miért is nem volt ellenség a nyugat és a tõke?.:

""Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerõkbõl álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetõség, hogy meggyõzze õket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedrõl, családi pótlékról, munkanélküli-segélyrõl - csak akkor lehetséges, ha elõteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értõ vállalkozók, tõkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztõke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyûlölettel.."

"A populizmus élõ klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához" "

tsanyi 10987 2012. január 15. 16:49   Válasz erre: 10986
Nem ez lesz a fõ baj szerintem, mindenképp bezárták volna õket hisz leállt a hitelezés így már nincs szükség ennyi fiókra sem, a gond az, hogy erre való hivatkozással (jogosan vagy sem az tök mindegy) nagyon emelgetik a kamatokat és a többi költséget amit módjukban áll egyoldalúan emelni(csökkenteni is, de azzal még valahogy nem éltek)....

eröt 10986 2012. január 15. 16:41   Válasz erre: 10977
Akkor nyilván a mostani elõtörlesztésnek súlyos következményei lesznek.Az Erste a jövõ héten 41 fiókot már bezár.Valószínûleg nem egyedüli reakció lesz.

tsanyi 10985 2012. január 15. 16:04  
Most találtam, gondolom nem teljes a lista, de azért a hívõknek lehet min gondolkodni, hogy tulképp. kiben/kinek is hisznek?:

"Néhány idézet Kedves Vezetõnk, Orbán Viktor "mindig igazat mondó" miniteszterelnökünkszájából/tollából:

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyõzõdésûek. A Századvég címû lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztõk is, mint Stumpf István és Wéber Attila. Õket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is." (HVG, 1989. augusztus 26.)

"...vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés." (Parlamenti jegyzõkönyv, 1991. július 4.)

"...összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerû konzervatív párt alakuljon ki" (A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus."

"Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt mégegyszer nem engedheti meg magának az MDF."

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerõkbõl álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetõség, hogy meggyõzze õket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedrõl, családi pótlékról, munkanélküli-segélyrõl - csak akkor lehetséges, ha elõteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értõ vállalkozók, tõkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztõke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyûlölettel.."

"A populizmus élõ klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához"

"A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak... Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, amelyek képesek választ adni arra a politikai kihívásra, amelyet a határainkon kívül élõ magyarok iránti felelõsség jelent... Ugyanakkor egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelõsséget átvállalja a határainkon kívül élõ magyarok politikai szervezeteitõl."

"A nacionalizmus... és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsõségek fölerõsödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsõjobb elvakult, demokráciaellenes erõi által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert."

"Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik... Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon... A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik... a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerûen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez..."

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfõje Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

tsanyi 10984 2012. január 15. 15:48  
Amelyik párt ilyen figurával szóba áll annyit is ér: http://maria.blog.hu/2012/01/14/bencsik_andras_eletrajza?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_15&utm_campaign=index

"A rossz nyelvek szerint Bencsik András a hazai újságírás és politikai élet kaméleonja, a Fidesz párt tagja, aki az elmúlt 25 évben szinte minden olyan pártot megjárt, ahol anyagi haszonra, vagy csak a személyes befolyásának növekedésére számíthatott."

"És még mindig ugyanõk: "Bencsik András azonban a Jobbik megerõsödésének láttán úgy gondolta, hogy jó lenne ismét radikalizálódni, színt, esetleg pártot is váltani, s bevezetésként - a Fidesz vezetõségének megrökönyödésére és rosszallását kiváltva - alapító tagja lett a Magyar Gárdának. Takács Zsuzsa, Bencsik élettársa tervezte a Magyar Gárda híres oroszlános egyenruháját, amelyet legyártattak, a lelkes gárdisták pedig fizettek, mint a katonatiszt."

tsanyi 10983 2012. január 15. 15:42   Válasz erre: 10982
Én úgy tudom nem így járnak el...legalábbis amikor még két éve kértem(volt kis esélyünk kifizetni) a végelszámolást hát nem ez jött ki....mondjuk a bankok nem arról híresek, hogy betartják a szerzõdéseket....azért nem véletlenül van egyre több bírálat mindenhonnan....

TomRed 10982 2012. január 15. 15:32   Válasz erre: 10973
Ebben tévedsz, mivel matematikailag kimutatható, hogy pontosan annyi kamatot fizetsz meg összességében a banknak az annuitásos törlesztéssel, mint amennyi jár neki a felvett összegnek, kamat százaléknak és lejárati idõnek, törlesztési periódusoknak megfelelõen. Van is ilyen függvény az Excelben.
Persze idõ elõtti visszafizetéskor újra kell számolni az addig kifizetett összegeket (annuitást), immár úgy, mintha annak idején erre a rövidebb idõtartamra lett volna felvéve a hitel, amúgy a bank jogalap nélkül gazdagodna. Viszont a bank meg jogosan kérhet némi "kártérítést" az adminisztrációs költségre, illetve az elõzõ hozzászólásomban leírt veszteségei miatt.

tsanyi 10981 2012. január 15. 15:31  
Most így a jobbikos eu zászló elégetése után a jobbik eu-e képviselõi mit tesznek?....remélem felállnak az asztalra csapnak amúgy ómagyarosan és hazajönnek a sleppjükkel együtt és többé nem veszik fel a kinti nem kicsi fizetésüket sem......remélem ennyi gerinc akad bennük.......és nem ártana egy moldáv-albán kb 10 éves körutat sem tenniük, hogy milyen lenne az élet az eu-n kívül....persze ottani dolgozóként(ha találnak melót) tegyék ezt meg és nem helyi politikusként.......bár az sem rossz mert néha lelövik egymást...

klimas 10980 2012. január 15. 15:28   Válasz erre: 10978
Szegény szerencsétlen III/III-aska ! A betegsége nem most kezdõdött....

tsanyi 10979 2012. január 15. 15:12   Válasz erre: 10978
Ezt kérdeztem lejjebb, hogy volt-e valaki?.....amúgy családban a 90-es évek elején volt fiatal miépes....érdekes dolgokat mesélt persze büszkén.....:))

kondorosi67 10978 2012. január 15. 15:10  
Errõl lemaradtam szeretett városomban:
http://szeged.hir24.hu/szeged/2012/01/14/csurka-betegen-%E2%80%9Esoha-nem-latott-nemzetkozi-agresszio%E2%80%9D/

TomRed 10977 2012. január 15. 15:08   Válasz erre: 10957
Persze, hogy nem örülnek a visszakapott pénznek, hiszen a banknak továbbra is fizetnie kell a betéti kamatokat, viszont gyorsan kerítenie kell egy új hitel felvevõt, akibõl bevétele lesz.
Ha hirtelen sokan visszafizetik a hitelt, akkor az olyan, mintha egy cég elvesztené az árbevétele jó részét. Hamarjában nincs más választása, mint például leépíteni dolgozók egy részét, fiókokat bezárni, amire látunk is példákat mostanában.
Ezért se értem hirtelen ezt a nagy adósságleépítési kampányt (állami, önkormányzati stb.), hiszen azért ez is kellemetlenül érinti a hitelezõket. Inkább egy normális, törlesztési könnyítést lehetõvé tevõ megállapodásra kellene törekedni, mondjuk futamidõ meghosszabbításával, ellenõrizhetõ költségekkel (max. inflációval növelt, Ft-ban megállapított), átlátható referencia kamathoz kötött (pl. bank közi kamat plusz x%) kamatokkal.
Ha jól tudom, a bankok is már a saját jól felfogott érdekükben is, meg persze kormány akaratának megfelelõen is már átláthatóbb szerzõdéseket kötnek.

tsanyi 10976 2012. január 15. 14:58   Válasz erre: 10974
Szerintem már lenyitható az egyik kupola....talán még gyúrcsók idejében építhették...:)))

tsanyi 10975 2012. január 15. 14:57  
Innen: http://greczy.blog.hu/2012/01/15/zaszlo_eges?fullcommentlist=1#comments egy hsz-ben is jól megfogalmazták mi lenne ha pusztán önellátásra rendezkednénk be nem beszélve arról, hogy ha még hajlandó lenne mindenki visszatérni a párszáz évvel ezelõtti állapotokhoz addig is amíg elõször ennivaló lenne belõle meg fûtés/lakás mindenkinek, mi a fenébõl élnénk?

""A magyar parasztnak megint dolgoznia kell a saját földjén. "

Ez egészen addig nem baj, ha a "magyar paraszt" a két kis kezével kívánja túrni a földet, lovasszekéren kívánja a helyi piacra szállítani a terményt és vályogból vetett téglából kívánja építeni a házát. Na és persze maga kívánja megtermelni, tilolni, fésülni, fonni, festeni és szõni a gyapjút, lent és kendert, amibe majd a habtestét beleburkolja :)

De ha már traktort akar, kombájnt akar, szellõztetõt akar a csirketelepére, öntözõrendszert az elsivatagosodó alföldre, netán szaniterrárut a lakásába, vagy furgont a lovasszekér helyett, akkor valószínûleg szembe kell néznie azzal az aprócska problémával, hogy egy magába zárkózott, saját belsõ mezõgazdaságára és cserekereskedelmére épülõ ország kénytelen nélkülözni mindazt, amit a nehézipar más országokban állít elõ. "

boss2 10974 2012. január 15. 14:54   Válasz erre: 10968
Sanyi !
Ne ábrándozz már !!!!
Hiába akarod orbánt felküldeni a parlament tetejére, ott nincs helikopter leszálló pálya.
Vagy üzensz neki ,hogy gyorsan építsen ! :)

tsanyi 10973 2012. január 15. 14:54   Válasz erre: 10972
Lehet, hogy félreértesz....én pont ellene vagyok a kamat ilyetén való számolásának mert ez sem tisztességes szerintem....

Audimania 10972 2012. január 15. 14:46   Válasz erre: 10958
TeSanyi :) Attól még, hogy nyilvánvaló érdekbõl kevésbé publikálják, létezik másik visszafizetési mód is, miknt amihez "szoktattak" minket.
Az amirõl írsz, ha jól emlékszem, az "annuitásos", ahol kezdetben a havi részletek jelentõs része a kamat törlesztésére számítódik, és csak a futamidõ vége felé jutsz el oda, hogy a törzstõkét fizeted magasabb arányban havonta.
A másik, a "lineáris", ahol kezdettõl fogva magasabb (vagy legalább fele-fele) arányban fizeted a törzstõkét és a kamatot. Tény, hogy kezdetben magasabb a havi törlesztõrészlet, mint az elsõ módnál, csakhogy a futamidõ végére, mivel a törzstõke idõarányosan fogy, és így a kamat is egyre kevesebb, az eredeti törlesztõdnek mintegy a kétharmadát fogod fizetni.

Sajnos összességében alig van különbség a kettõ közt, de ha idõközben mégis megszaladna, akkor sokkal kisebb lenne a "végtörlesztés". Vagy, ha idõközben becsõdölnél, sokkal kisebb összegre teheti rá a bank a kezét a fedezetül szolgáló ingatlanból vagy dologból.
Gondolom, nem csodálod, ha ezt igyekeznek elkerülni a bankok ... pedig a kezdeti, kb.5-10%-kal magasabb fizetnivalóért cserébe a folyamatosan csökkenõ havi részletekkel sokan kibékültek volna.

tsanyi 10971 2012. január 15. 14:30   Válasz erre: 10970
Igen ezt én is néztem......azok a politikusok akik ki akarnak lépni az eu.-ból tisztában vannak vele, hogy többet kapunk(hatunk) vissza az eu-tól mint amit befizetünk nem beszélve a fejlesztésekrõl amikbõl itt is van pár példa mint a vasút ami most a szlovákokhoz megy helyettünk........csak hát ha kilépünk akkor azzal azt nyerik, hogy esetleg õk lehetnek a górék egy szegény és kis szemétdombon míg ha bent maradunk akkor semmiféle górék nem lehetnek....a nép meg le van tojva, az sokakat nem érdekel, hogy a szegények mit akarnak....

oregordog 10970 2012. január 15. 14:22  
Ez is érdekes! Mi mindenbõl maradunk ki a hülye politikusaink miatt...
http://noemisszio.blog.hu/2012/01/15/teendok_az_uniobol_valo_kilepesunk_elott?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_15&utm_campaign=index
"Leginkább azzal, hogy az Európai Unió, amit mi most éppen véglegesen és végletesen meggyûlölni készülünk, az azért nemcsak stílustalan lumpenekbõl, kivénhedt bajkeverõ Cohn-Benditekbõl, Brüsszelben rezsizõ MSZP-sekbõl, gyakornoklányokat cserélgetõ és a magánrepülõk adójának csökkentéséért lobbizó Schmitt Pálokból, a pornócsatornákat, a fogorvosukat, a kokainjukat is uniós forrásból fedezõ szarházi képviselõkbõl, apparátcsikokból és tanácsadókból áll."

klimas 10969 2012. január 15. 13:24  
Nem tartom ördögtõl valónak :
http://index.hu/kulfold/hirek/2012/01/15/felakasztottak_12_eliteltet_iranban/

tsanyi 10968 2012. január 15. 13:24   Válasz erre: 10967
Így van és mégsem lett a csõd nyertese a nép hanem csak a gazdagok.....hát akkor mi lenne velünk?.....annyit azért még hozzá kell tenni, hogy az akkori vezetõ helikopteren menekült el az argentin parlament tetejérõl miközben a nép a vérét akarta....és azóta sem hallani róla semmit......ha zorbi is erre vágyik akkor megkapja...

klimas 10967 2012. január 15. 13:20   Válasz erre: 10964
Igen ám , de Argentina rendelkezik sok-sok nyersanyaggal és erõs mezõõgazdasággal, legalább is ezt olvastam valahol. Ugyanez már rólunk nem mondható el, az utóbbi 20 évben sikeresen padlóra küldtek mindent.Ugyhogy nálunk az államcsõd katasztrofális következményeket, megkockáztatom, súlyosabb eladósodást hozna hosszabb távon, a véleményem szerint.

kawa70 10966 2012. január 15. 12:44   Válasz erre: 10965
Olvastam pénteken ezt, de nagyon zavarosnak tünt.........Már-már felér tsanyi összeesküvés elméleteivel:)

TattooedAngel 10965 2012. január 15. 12:40  
Itt egy újabb érdekesség, csak hogy ez a nap se maradjon ki. Na ezek után döntsd el, ki kivel van! http://hvg.hu/Tudomany/20120113_anonymous_uzenet_magyarorszagnak

tsanyi 10964 2012. január 15. 12:40   Válasz erre: 10960
Na igen, ettõl tartunk egy ideje jó sokan és a vázolt helyzet sem kizárt hisz argentínában is igazából nagyon jól jártak a gazdagok akik már elõtte kivitték a pénzüket és idõben eladták a gyárakat, üzemeket mert a csõd után pár hónappal visszatértek és fillérekért felvásárolták az országot és elindították a maguk gazdasági fellendítését csak épp a nép veszítette al mindenét és dolgozik ma is rabszolgaként az eddig jó helyzet helyett....

kawa70 10963 2012. január 15. 12:29   Válasz erre: 10961
Ezt tegnap be akartak linkelni, de aztán letettem róla.........Sok ujdonság nincs benne, viszont úgysem ismerik be :-)

kawa70 10962 2012. január 15. 12:28  
Még csak azon elmélkedek, hogy vajon miért van az, hogy bõ egy éve bármely portál fõoldalán található hirek 80-90%-a az államcsõddel, az országot ért külsõ támadással, a belsõ intézkedések változatos negativ (valós!)hatásaival, a rosszabbnál rosszabb, dilettáns, kontár gazdasági és politikai megnyilvánulásaival és törvényeivel valamint annak következményeivel van tele. Miért nem volt eddig ilyen? És ha már annyira szar volt az elmult nyócév, akkor annak idején miért nem volt még csak töredéke sem ezeknek? Lehet, hogy mégsem mûködik jól a vezetés?Ráadásul szarabbul élnünk, mint négyéve..............és még milyen szarul fogunk..............

zizispáros 10961 2012. január 15. 12:24  
Én már most már semmit nem értek:)
Ki hova tartozik és miért,vagy,hogy ki milyen párt oldalán és kivel,vagy ki kit támogat,mibõl?:))

http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/13/Kinos_kulfoldrol_penzeltek_a_Fideszt_GLBRXH#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2012_01_15&utm_medium=email&utm_content=top1

kawa70 10960 2012. január 15. 12:19  
http://szanyi.nolblog.hu/archives/2012/01/14/Allamcsod_-_magyar_modra/

Államcsõd magyar módra :) Kár, hogy van alapja....................

kawa70 10959 2012. január 15. 12:15  
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=510154

tsanyi 10958 2012. január 15. 11:53   Válasz erre: 10957
Persze, hogy nem örülnek hisz akkor elmarad az elõre betervezett haszon amivel számoltak.....hisz nem a tõke az õ pénzük hanem a kamat és a mûködési díjak amik a felmondott hitelnél már nincsenek....ettõl függetlenül pofátlanul(by fidesz) maga lezárási költségeket számolnak fel na meg eleve az a kamatszámolási metódus , hogy a tõkét nem egyenes arányban csökkentem a befizetéseimmel mivel az elsõ idõkben az egész futamidõre kiszámolt kamatokat törlesztem.....ez milyen már?......ennyi jó van a muszlimoknál, hogy ott nincs kamat. igaz a sejkek nem is ott tartják a pénzüket...:))

eröt 10957 2012. január 15. 11:49   Válasz erre: 10935
Gratulálok a közérthetõ összefoglalóhoz.Úgy látom értesz hozzá ezért egyet én is kérdeznék.Mi a magyarázata annak,hogy egy hitel idõ elõtti visszafizetését jelentõs díj fejében teszi lehetõvé a bank?Mintha nem örülnének,hogy visszakapják a pénzüket.

tsanyi 10956 2012. január 15. 11:02   Válasz erre: 10955
Áááá, csak felvesszük a tempót...:)

klimas 10955 2012. január 15. 10:53   Válasz erre: 10931
Emmeg diktatúra!!!! Sanyavezér....))))

Ramm 10954 2012. január 15. 10:52   Válasz erre: 10951
mi is készülünk abba az irányba...egyeztetünk...

tsanyi 10953 2012. január 15. 10:50  
:))): http://hircsarda.blog.hu/2012/01/14/schmitt_pal_veletlenul_alairta_a_kozel_keleti_beket?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_15&utm_campaign=index

"A Palesztin Felszabadítási Front és Benjámin Netánjáhu üdvözölte az aláírást, majd megemlítette, hogy számított erre, ugyanis egy prófécia már korábban megjósolta. "Jönni fog egy gój a messzi északról, aki bár nem tudja hol jár, megcselekszi amit kell" - idézte fel a próféciát a politikus."

tsanyi 10952 2012. január 15. 10:47  
Volt itt valaki?: http://index.hu/belfold/2012/01/14/csurka_utolso_erejevel_allt_ki_orbanert/

tsanyi 10951 2012. január 15. 10:46   Válasz erre: 10949
:))...megyünk horvátokhoz júniusban biztosan...vagy még májusban majd kiderül....

tsanyi 10950 2012. január 15. 10:45   Válasz erre: 10947
Mondhatnám, hogy szerencsés, de mivel munka volt benne így nem csak az....

Ramm 10949 2012. január 15. 10:45   Válasz erre: 10945
Én szeretlek SándoRR ! :-))) amikor elõttem mész :-) kitûnõ íveken,remek tempóban motorozol...ez "marad" meg nekem :-)
szép napot "szuzukis" és a piros motor igenis széép !!!
Ha idén megyünk együtt,akkor elég sokat fogod látni aszta piros színû motort a tükrödben,elõzési pzicióban :-)

Larten 10948 2012. január 15. 10:43   Válasz erre: 10937
Azért egy kicsit bonyolultabb a magyar embertársaink helyzete, mondhatnám
egyre sz@rabb, hogy orvosolni lehetne a problémákat mindavval amit leírtál.
De még enyhíteni sem lehet a már kaotikussá vált helyzetet.

Amit feldobtál az amolyan érzéstelenítés féle akar lenni, mikor épp vágják le a lábamat.
Már ha azonosulni tudok mindavval az egyébként elgondolkodtató gondolat menettel amit leírtál.

De azért kösz a meghívót, közel a hatvanhoz teljesen tisztában vagyok fizikai és mentális képességemmel (átlagosnak sorolnám magam), nincs identitás zavarom sem és nagyon jól tudom mit akarok illetve csak szeretnék (-nénk).

UFF

qqriq64 10947 2012. január 15. 10:37   Válasz erre: 10945
Sanyikám én eléggé kivagyok meg eléggé kintvagyok:)))))

qqriq64 10946 2012. január 15. 10:36   Válasz erre: 10944
Húú vazze ezekhez a dumákhoz én túl eccerû vagyok.
Soha nem tudtam mit kezdeni azzal a legelterjedtebb közhellyel hogy "találd meg önmagad" meg "legyél önmagad".
Amikor a 10937-et olvastam elõször azt hittem eltévesztetted a topikot és eredetileg a bibliásba szántad.
De talán nyithatnál egy "elvont filozófia" fórumot.

tsanyi 10945 2012. január 15. 10:29   Válasz erre: 10944
Honnan tudnám, hogy kivagyok?...mások majd megmondják?.....,de hisz akkor az már nem én vagyok hanem az ahogy mások látnak.....én az akarok lenni akinek képzelem magam és aszerint akarok viselkedni is......

...nem kell hitelt adni minden jöttment entellektuellnek még a végén megmagyarázza, hogy ki vagyok.....:)

....csak úgy...:)))

Ramm 10944 2012. január 15. 10:23   Válasz erre: 10940
Csak úgy.

"Ha tudnád, hogy ki vagy,
akkor abba tudnád hagyni azt,
hogy aszerint viselkedj,
mint amilyennek képzeled magad;
De ha abba tudnád hagyni azt,
hogy aszerint viselkedj,
mint amilyennek képzeled magad,
akkor tudnád, hogy ki vagy..."
(Aldous Huxley)

tsanyi 10943 2012. január 15. 10:10  
A választásokhoz és bármi más témához a néppel kapcsolatban még annyit, hogy a fidesz nagyon jól csinálta, gondolom voltak segítõik, hogy nagyon egyszerû jelszavakkal operált mivel akkor még tisztában voltak vele(bár most is), hogy a többség szinte nem tájékozódik sehonnan legfeljebb a híradó elõtt ragad le(amit én messze nem gondolnék annak, hogy a nép buta csak az igénye más) és ezáltal mivel a nép csak azt látta, hogy a számlák az égig emelkednek és a hitelek elúsztak(ami épp a számlák kifizetésére vette fel) így neki elég volt pár jelszó, hogy megfingatjuk a bankokat, leszámolunk a tolvaj hatalommal és hasonlók máris szavazott rájuk.......és a hatalomba kerülve is jól látják ezt, ha a hírek nem jutnak el az emberekhez akkor tájékozatlanságukban simán elhiszik a homályos hivatkozásokat és összeesküvéselméleteket arra, hogy miért lesz egyre rosszabb és, hogy a külföld összeesküdött ellenünk(ami annyiban igaz, hogy szeretnének a befektetések után jó hasznot kapni és ennek a normális szinten tartásában van kötelezettsége a kormányoknak) és továbbra is a hatalomban tartják õket......szerencsére a netet nem lehet cenzúrázni és azért 100 emberbõl legalább 5 netezik és továbbadja az infokat........,de még ez is kevés ezért kell küzdeni a cenzúra ellen......

tsanyi 10942 2012. január 15. 09:56   Válasz erre: 10940
Én nem szoktam megjegyezni a helyesírási hibát senkinek(magam is vétek sokszor) mert a mi szintünkön ezzel nem lehet érvelni......szerintem....egy álamelnöknek elég gáz a sunyi cum laude meg a coopy general diploma (Éljen a dicsõ CTRL-C és CTRL-V!), de legfeljebb vicces...nem?..:)))

tsanyi 10941 2012. január 15. 09:53   Válasz erre: 10937
Errõl írtam lejjebb, hogy jó meleg szobából kajával a kézben könnyen utál és zavarna el bárkit az ember, de ha ez sikerül és tényleg elzavar mag körül mindenkit még azt is aki segítene neki(igaz nem önzetlenül) akkor hamar elfogy a hûtõbõl a kaja és a számlatartozások miatt kitesznek a házból pillanatok alatt megváltozik a vélemény.....akkor már pont letojja mindenki, hogy kitõl, honnan és miért kap segítséget csak túléljen.....

....már sokszor írtam, hogy akik itt(és bárhol) neteznek nagyon nem az átlagember mert a többségnek nem telik rá, de ha telne akkor sincs igénye viszont vannak nagyon is kézzel fogható vágyai amiket ha reménye van rá, hogy legalább gyermeke elérhet elfojt és tûr(ez volt a szoci, ha magának már nem is lehetett jobb, de mindenkinek(!) volt lehetõsége elõrébb jutni), de ha ez a remény is elvész(elitképzés stb.) akkor nem biztos, hogy tûrni fog fõleg ha nyomorognia kell.....így én fenntartásokkal kezelem az itteni véleményeket(a magamét is ezért mindig kételkedem) mert van az országban egy kiszámíthatatlan tömeg aki bárki ellen ha rosszat hoz és bárki mellett ha az neki jót ígér hajlandó bármit megtenni......

Bubó Doki 10940 2012. január 15. 09:49   Válasz erre: 10937
Mijaza SZELEM álamelnök Úr?

tsanyi 10939 2012. január 15. 09:44   Válasz erre: 10938
Ez a tipikus összeesküvéselmélet hívõ hozzáállás amikor meg vagyunk gyõzõdve, hogy csak én rendelkezek a megvilágosodással és mindenki mást megvezettek és a vakok nem látják ezt. Én is így gondoltam, talán még most is lenézek másokat magamat okosabbnak gondolván......bár a kételkedés meg van bennem...:))

licsi 10938 2012. január 15. 09:07  
Ramm!
Akinek nincs gyufája, attól ne is kívánd hogy felkapcsolja a villanyt.
Igaz más felkapcsolhatja neki, csak az a baj, hogy sokáig még hunyorog.
Jelen állapotban még nagyon sokan hunyorognak. Vannak akik
meg fogják szokni a fényt, és olyanok is akik örökre vakok maradnak.

Ramm 10937 2012. január 15. 08:42  
Csakúgy.

MEGHÍVÓ!

Szeretettel meghívlak önMAGadhoz 2012 01 15(vasárnap)-én, hogy ne csak mindig máshoz menj vendégségbe, hanem egy kicsit látogasd már meg magadat is, hogy végre felébredj arra, hogy ki vagy:)...felébredj és töröld ki a csipát a szemedbõl...hogy magadba látva észrevedd, hogy mennyire nem az vagy, mint amit eddig képzeltél magadról. Ideje észrevenned, hogy mennyire ragaszkodsz ehhez a mások által rád erõszakolt ruhához,hogy már le sem akarod venni. Megfelelésbõl kitûnõ vagy, annak ellenére, hogy azt hiszed, hogy a magad elveit vallod, és úgy gondolod, hogy egyedi a stílusod!
El kell, hogy keserítselek, a nagy többség is ugyanígy viselkedik, ahogy te...egy kis embercsoportnak behódolva "éli" az életét, és ezen embercsoport úgy irányít benneteket, ahogy akar. Elhitette veletek azt, hogy az anyagi biztonság elérésével a boldogságot is megszerzitek.
Még mindig hisztek ebben és mindenen(Mindenkin) átgázolva megvalósítjátok az álmotokat.
Milyen álmok ezek?
Elgondolkodtál már rajta?
Persze, hogy nem...még arra sem vetted a fáradtságot, hogy észrevedd, hogy meg vagy vezetve.
Elhitették veled, hogy a boldogságot odakint kell keresned...ügyes propaganda, céltudatos varázslat.
Te, aki úgy véled, hogy élsz és te határozod meg a sorsodat, egyszer csak rádöbbensz arra, hogy addig, amíg ezen embercsoport kénye-kedve szerint irányíthat, addig egy helyben toporogsz, sõt egyre betegebb leszel.
De tovább is mehetünk, hogy ezen embercsoportot, aki az inkognitójából irányít, egy olyan erõ hatja át, amit fizikálisan nem láthatunk.
Ez az erõ egy olyan erõ, amit úgy is nevezhetünk, hogy ANTI szeretet erõ.
Ezen erõ nélkülöz minden morált, jó szándékot, együttérzést...neki(k) csak egy a fontos...a HATALMON MARADÁS és ennek érdekében BÁRMILYEN ESZKÖZ bevetése, ami ezt megteremtheti.
A felszínen keresel(ünk)...és az igazi ok a fizikális érzékszerveinknek láthatatlan.
Ezt kell tudatosítani mindenkinek, egyénenként...ez a kor legnagyobb feladata, felébredni, hogy az igazi változás a SZELEMBEN történik elõször.
Mivel az igazi ok nem a fizikális síkon keresendõ, ezért is ez a meghívó, hogy egy kicsit nézz magadba...látogasd meg magad és ne másokhoz menj jó tanácsért!...és a hibát már nem másban fogod keresni ezek után...remélhetõleg:).

Persze létezik egy olyan erõ is, ami ezen önös(csak) érdekeket képviselõ erõ fölött áll...ami mindezeket felül írhatja és, ha ezzel TUDATOSAN azonosulunk, akkor felébredünk Csipkerózsika álmunkból...:)

qqriq64 10936 2012. január 14. 22:45   Válasz erre: 10935
Ez korrekt volt.

TomRed 10935 2012. január 14. 22:37   Válasz erre: 10772
A kereskedelmi bankok tevékenységével kapcsolatban sok tévhit forog az interneten és az emberek agyában. Erre igen jó példa volt a héten TattooedAngel által feltett linkben "Józsi bácsi" által leírtak. http://www.ivi.hu/blog-mi-van-a-gyenge-forint-arfolyam-mogott?fb_ref=AL2FB&fb_source=home_oneline
"A kereskedelmi bankok – ahogy már írtam korábban is – a hitelezésbõl élnek, ami a pénzmultiplikátor (=banki pénzteremtõ képesség) miatt sokszoros bevételi lehetõséget (=levegõbõl kreált számlapénzért munkával visszafizetett kamatjövedelem) tesz lehetõvé rendkívül alacsony kockázattal. Elhelyezed a betétedet 5%-os kamatra, a bank kiadja 15%-osra, ráadásul többszörösen. Nagyon jó buli."
Itt teljesen félreértelmezte a szerzõ a hitelezés során valóban létezõ pénz teremtés folyamatát, hiszen az nem UGYANANNÁL a banknál keletkezik, amelyik a betétet begyûjtötte és utána kihelyezte a kötelezõ tartalék rátával (plusz egyéb tartalékokkal) csökkentett hitelt, hanem a gazdasági életben a láncban tovább következõ szereplõknél: http://ecopedia.hu/penzmultiplikator
A bank nem a semmibõl jut nyereséghez, hiszen ugyanolyan vállalkozás, mint bármely más a gazdaságban mûködõ szereplõ. Vannak tulajdonosai, akik a tõkéjüket elhelyezik ebben a vállalkozásban, rizikót vállalva arra. A tulajdonosok jó része nem is ismeri egymást, mivel gyakran tõzsdén forgó részvények segítségével gyûjtik össze a tõke jó részét. Például érdekes a "magyar" OTP tulajdonosi szerkezete: http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kie_az_otp_itt_vannak_a_friss_adatok.507568.html
Tehát a bankok bevétele a kihelyezett hitelre kapott kamat, meg az egyéb kiszámlázott díjak összege. Ugyanakkor nyilván fizetnie kell a betétekre az elsõ pillanattól kezdve a kamatokat. Mûködtetniük kell egy szervezetet, fiókoktól a vezérigazgatóig, reklámozzák magukat, szolgáltatásokat vesznek igénybe stb., mivel elemi érdekük, hogy mielõbb kihelyezzék a betéteket és saját tõkéjüket hitelként, mivel csak abból tudnak nyereséget elérni.
Visszatérve a tartalékok szerepére, ezeket kötelesek a jegybanknál általában alacsony kamatra vagy nulla kamatra elhelyezni. Ez csökkenti a hitelként kihelyezhetõ pénz mennyiségét (arányát), tehát emiatt is jóval nagyobb kamatot kell kérniük, mint a betéti kamatokra.
Tekintettel arra, hogy a bankok nem csak a saját tõkéjüket, hanem a betétesek pénzét is kockáztatják, így Európában szigorúan szabályozzák a bankok szavatoló tõke helyzetét, tartalék képzésüket, tevékenységüket, adat szolgáltatásukat. Amerikában kevesebb szabályzás van úgy tudom, ezért ott gyakoribbak a bank csõdök.
A bankok szerepe tulajdonképpen a különbözõ idõtartamra befektetett pénzek összegyûjtése és átváltása más idõtartamra kihelyezett hitelekre.
Ezért egyik komoly kockázatuk a likviditás fenntartása, mivel a betétesek elvileg azonnal visszakérhetik bármikor a pénzüket, ugyanakkor például nem szólhatnak a lakás hiteleseknek, hogy holnapra gyorsan fizessék vissza a hitelüket.
További kockázatot jelent a gazdasági környezet, mivel az egyre több rosszul fizetõ adósok hitelének egy elõírt százalékára további tartalékot kötelesek képezni. Emiatt a kihelyezhetõ hitelek és betétek (plusz saját tõke) aránya tovább romlik, tehát nõ a kamat marzs. (Hitel és betéti kamat különbsége)
Eddigiekbõl látható, hogy a bizalom megingását a hitelüket normálisan törlesztõk kénytelenek megfizetni a növekvõ kamatokon és díjakon keresztül, ugyanakkor a betéteseket (alacsonyabb reál kamatok) és részvény tulajdonosokat is sújtja ez a helyzet. (Ez utóbbiakról kevesebb szó esik mostanában.)
A bankok mûködésének kényes egyensúlyába véleményem szerint kockázatos drasztikuson belenyúlni például magas külön adókkal, végtörlesztési kötelezettség elõírásával. A romló gazdasági környezet a bankok forrás bevonását amúgy is drágítja, mivel többnyire a hitelek fedezetére kénytelenek további, egyre drágább forrásokat bevonni, különösen akkor, ha a bizalom hiányában a betétesek is elkezdik kivonni a pénzük egy részét.
Egy részletesebb, szigorúbb, de inkább a hitelek normális törlesztését segítõ szabályozás szerintem többet segített volna a bankok helyzetén és igazságosabb is lett volna. Már ha ez utóbbi fogalom egyáltalán értelmezhetõ a gazdasági életben.:)
Most úgy néz ki jórészt pont azokat az ügyfeleiket vesztik el a bankok a végtörlesztéssel, akik képesek lettek volna a magasabb törlesztést is fizetni. Mivel az állam végül is részben átvállalta a bankok veszteségeit, így azt mindenkire átterhelte az adókon keresztül.
Akik pedig nem képesek a végtörlesztésre így még magasabb törlesztésre számíthatnak a magasabb tartalék képzés miatt is.
Akik meg forint hitel segítségével váltották ki a deviza hitelüket, magasabb kamatokra számíthatnak.
Divatos az embereket és a bankokat ostorozni amiatt, hogy nem számoltak a deviza hitelek törlesztõ részleteinek drasztikus megemelkedésével. Pedig annak idején mindenki bízott abban, hogy belátható idõn belül Magyarország csatlakozni tud az euró övezethez, így stabil gazdasági környezetben nem lesz gond a törlesztés. Tehát a történetben szereplõk (bankok, hitelt felvevõk) racionálisan döntöttek, de nem számolhattak az irracionálisan mûködõ kormányok tevékenységével, illetve egy olyan mély és elhúzódó válság hatásaira, amire tulajdonképpen nagyon keveseknek van tartaléka.
Ráadásul pont ezeket a szerencséseket támogatja meg a mostani kormány a végtörlesztés és a számukra csökkentett személyi jövedelem adó rendszerével...
Elnézést, kicsit hosszú lett az elmélkedésem.:-)

tsanyi 10934 2012. január 14. 22:02   Válasz erre: 10933
:))

Oldi 10933 2012. január 14. 21:54   Válasz erre: 10931
Ámen!:-)

Három dolgot én sem fogok: 1. Veled vagy bárkivel ezért összeveszni
2. Veled egyetérteni...:-)
3. piros motort szeretni.... :-)

(bár egyszer mentem egy (piros) VFR-el....:-))) fini volt.

tsanyi 10932 2012. január 14. 21:01   Válasz erre: 10930
Holló hollónak....annak mind örülnénk, de fõleg akkor ha ezek is ott ülnének velük.....de errõl már olyan sokat álmodoztunk eddig, hogy na...:)))

tsanyi 10931 2012. január 14. 21:00   Válasz erre: 10879
Annak örülnénk ha gurulnánk, tavasszal még együtt voltunk a horvátoknál....igaz politika nem volt...:))...és ezután sem lesz a motoron....ez az egy ami miatt gáz a szövegelésem nekem is mert összeveszni senkivel nem akarok fõleg nem azon, hogy a vezetõink mit csinálnak....elég megosztottak vagyunk már így is....pl. van aki a piros motort szereti pedig én ki nem állhatom, hát mi ez ha nem a mocskos burzsoázia szemét oszd meg és uralkodj elve?....legyen minden motor kék!...:))

zoli32 10930 2012. január 14. 20:57  
Ha olyan nagy diktatúra lenne az elõzõ kormány minden tagja sitten ülne nem tüntetést szervezne az Opera elõtt.

zoli32 10929 2012. január 14. 20:56  
Pedig ha megválasztanátok én eldiktálnék pár évet.:)))))))

tsanyi 10928 2012. január 14. 20:26   Válasz erre: 10927
ja, és ezzel nem egy bármilyen magántulajdonú oldal diktatúrájával nem értek egyet mert a sajátomban én is diktátor lennék mivel akinek nem tetszik az bármikor szabadon távozhat........viszont az ország nem magántulajdon és nem egy vezér sajátja mi meg nem vagyunk a rabszolgái és nekünk nincs hova menni ezért a diktatúra az országban nem egy kedvelt dolog...

tsanyi 10927 2012. január 14. 20:24   Válasz erre: 10925
Inkább a modi mindannyiunkat......

....ebben azért volt jó is.....ez kicsiben megmutatta a diktatúra veszélyeit....nyilván nem az volt a cél, hogy végleg kizárjon(bár a franc tudja) hanem, hogy vegyek vissza valamibõl ami az õ szempontjából érthetõ is....,de mivel nem magyarázta meg, hogy mibõl kéne visszavenni így bizonytalanságban tartott engem és ezért elkezdtem a fórumra más nickkel visszajõve össze-vissza vagdalkozni(Bocs Taro így is!) ami elbizonytalanította a tagok egy részét is még a velem nem szimpatizálókat is, hogy mi történt?....és elkezdõdött a teóriagyártás ami a mostani felfokozott állapotban hamar eljutott a politikai indíttatásig......és így az amúgy nyilván jogos büntimbõl amit ha megmagyaráz akár csak nekem is pü-ben lett egy nem jó csengésû ügy......nagyjából ilyen a diktatúra is, magyarázat és minden nélkül egyszer csak bárkire sor kerülhet....ebbe lenne jó belegondolni a hívõknek, hogy akarják-e az egész országban ezt?

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114