19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 20551 2013. október 24. 20:38   Válasz erre: 20550
Ááá nem ijedtség, azon már túl vagyok....inkább kiábrándulás...ez a bajai dolog meg a tegnapi igencsak elvették a kedvem ezektõl is....ha viszont ezek sem úgy un-block és a vezér sem akkor ki a bánat?....francba az egésszel, nyomorult senkiháziak mind...

klimas 20550 2013. október 24. 14:01  
Ennyire azért ne ijedj meg...))))

klimas 20549 2013. október 23. 18:29   Válasz erre: 20547
Gondold végig, az idõzítés sem elhanyagolható, olyan sokan azért nem akarták ezt a rakás sz...rt....
Jó hogy mondod, ezentúl jobban figyelünk rád..)))

TomRed 20548 2013. október 22. 23:48  
„Hülyének néznek?” – Vekerdy Tamás a mai magyar oktatásról http://hvg.hu/kultura/20131022_Vekerdy_Tamas_interju

"Én régebben konzervatív liberálisnak hittem magam. Egy konzervatív sosem lehet híve az államosításnak. Ez gleichschaltolja – hitleri jelzõvel – az individuumokat. Olyan öreg vagyok, hogy még emlékszem a Rákosi-féle államosításokra. Ungváry Krisztiánnak a Horthy rendszer mérlege címû könyvében viszont az is elolvasható, hogy már a harmincas években a szélsõjobboldal mániája volt, hogy mindent államosítani és centralizálni kell. A történelembõl pedig tudjuk, hogy mindig mindenki ezt akarja, amikor egyeduralomra tör egy államban. Ez elõször nagyon eredményesnek tûnik, majd ezek az országok tönkremennek. Nem véletlenül állnak jól a demokráciák a világban: a kollektivizáló erõs hatalmak, mint Hitler és Sztálin államai összeomlanak, és a folyton problémákkal, válsággal küzdõ, demokratikus országok nyernek."

tsanyi 20547 2013. október 22. 20:11   Válasz erre: 20546
Na ez az....vazz, elmegy a kedvem az egésztõl....mondjuk már rég elment, de ez már tényleg a legalja....minél mélyebben belegondolunk annál többen akarhatták ezt...a végén kiderül, hogy én voltam...:)))

lecso 20546 2013. október 22. 20:03   Válasz erre: 20544
Abból kell kiindulni, kinek volt érdeke ez a színjáték. A Fidesznek. És ha ebbõl indulunk ki, láthatjuk micsoda mocskok ezek. És ekkor már nem is az õ érdekük...

classic 20545 2013. október 22. 18:46   Válasz erre: 20544
Ezzel a szöveggel akar a bajnai is okosgyerek lenni miszerint "kinek állt érdekében"? Aztán nehogy kiderüljön, hogy nekik...is. Meg a feri sem tudott semmirõl....meg a mesterházi, örökmosoly, diszf...sz sem...aztán, hogy, hogy van tovább a sok értetlenkedõ, levegõt nem kapó f...jancsi névsor azt nem tudom.
Na meg nehogy már csak HVG vigye a balhét. Hiszen valaki ettõl az agysebész brigádtól megvette ezt a videot nem?

klimas 20544 2013. október 22. 18:31   Válasz erre: 20543
Abból kell kiindulni, kinek volt érdeke ez a színjáték? Mesterházyéknak? Hm...minek? Ha valóban igaz lett volna a történet , akkor is mi van? Semmi! A hivatalok hivatalból lesz....ják a kifogásokat, megtehetik , mögöttük a 2/3!
Fityisznek? Talán! Bele lehet rúgni egy-két nem lefekvõs médiába és még a maszopra is rá lehet kenni ezt-azt...
A Hvg most besétált a csapdába......
Vagy egyszerûen összeesküvés elméleteket gyártok......

classic 20543 2013. október 22. 17:32  
Hogy ebbe miért kellett a HVG-nek részt venni? Elment az eszük? Persze a megrendelõ nagyon is jól tudta, hogy ha a Blikk-nek adja akkor bulvár. Na de ha egy szakmai lapnak!....lehet, hogy még sem lesz jó üzlet a lejáratásokban részt venni oldaltól függetlenül.

klimas 20542 2013. október 22. 16:15   Válasz erre: 20536
Ne értsd félre ! Nem rád gondoltam.

Jam Clerk 20541 2013. október 22. 14:19   Válasz erre: 20540
Amit küldtem, nem 100%-ban fedi a témát, sõt.
Attól még érdekes nézõpont, és nem teljesen haszontalan, szerintem.

tsanyi 20540 2013. október 22. 14:10   Válasz erre: 20539
Mit jelent a minél nagyobb mértékû önfeladás? Mert amit szerintem ez alatt a többség gondol az az,. hogy hagyjuk magunkat kirabolni pedig az uniós tagság messze nem csak errõl szól és errõl nem az unió tehet hanem a mindenkori saját politikusaink. Õk rabolnak ki és igyekeznek szegénységben tartani. Viszont a lehetõség nyilván sokkal nagyobb akár személyesen, de az ország számára is egy nagyobb közösségben, errõl szól az egész történelem, miért álltak össze törzsekké a kis eredeti párok, késõbb települések fogtak össze, városok és birodalmak.....még ha el is buktak, de mindegyik hagyott hátra tapasztalatot a mi számunkra és ahogy többször írtam én nem látok globálisan más kiutat ha csak nem akarjuk lemészárolni egymást mint a folyamatos fejlõdés és ez együtt jár a minél teljesebb összefogással.

Jam Clerk 20539 2013. október 22. 14:03   Válasz erre: 20538
Azért talán a begubózás és a minél nagyobb mértékû, "önkéntes" önfeladás között van még néhány átmeneti lépcsõ, szerintem.

tsanyi 20538 2013. október 22. 13:56   Válasz erre: 20536
Én igennel, bár sejtettem, hogy nekem rosszabb lehet ahogy lett is, de a gyerekeim jövõjét és szabadságát egy begubózott ország nehezebben biztosítja.

tsanyi 20537 2013. október 22. 13:54   Válasz erre: 20535
Én akkor és most is.

Jam Clerk 20536 2013. október 22. 13:18   Válasz erre: 20535
"Ne engem hibáztass, én nem-mel szavaztam..."

klimas 20535 2013. október 22. 12:54   Válasz erre: 20534
Csak úgy szépen, halkan megkérdezem: ki is volt a legjobban oda az úniós csatlakozásért??????
Most meg???

Jam Clerk 20534 2013. október 22. 09:38  
MINDENKI! Nem értjük az újkori vívmányokat! Igaz, hogy a nép fele döglik, de az nem fontos, lényeg a munkaalapú társadalomba, a szabadságba meg az Unióba vetett töretlen hit, és elõre... arccal a vasút... elé.

lecso 20533 2013. október 22. 09:11   Válasz erre: 20531
DEMOKRATÁK! Megvédjük azúnijós vívmányokat! Igaz, hogy a nép beledöglik, de az nem fontos, lényeg az csalhatatlanságába vetett töretlen hit és elõre a mittudom én milyen úton...szabaccság...

lecso 20532 2013. október 22. 08:55  
Ma reggel hallgattam a Fiala egyébként tizes skálán nullás mûsorát, melyben Európa országainak nemzeti ünnepeirõl volt szó. És a spanyol résznél felfigyeltem. A király (jééé, mik vannak) mond egy beszédet, az aljadék politikusok párttól függetlenül végighallgatják, oszt hazamennek. Nem pofáznak semmit.

Csak érdekes.

klimas 20531 2013. október 22. 07:51   Válasz erre: 20529
ELVTÁRSAK! Megvédjük a szocilistakomenistaorbánista vívmányokat! Igaz, hogy a nép beledöglik, de az nem fontos, lényeg a vezér csalhatatlanságába vetett töretlen hit és elõre a mittudom én milyen úton...elvtársak.

klimas 20530 2013. október 22. 07:48   Válasz erre: 20528
A századvég " reális " felmérése??? Hm....
Szerintem kegyetlenül tolják a szekerét, mert bajnait taccsra kell tenni, a jól megtanult forgatókönyv szerint belülrõl kell bomlasztani.
A legvégén meg majd poltpetyus hathatós segítségével elõveszik Sukorót és egy gyors ítélettel kiütik ezt a majmot is...

tsanyi 20529 2013. október 21. 20:20  
Ez mi a bré: http://www.atv.hu/belfold/20131021-rezsicsokkentes-eu-ellenes-nyilatkozatot-fogadott-el-a-parlament

"Rezsicsökkentés: EU-ellenes nyilatkozatot fogadott el a parlament

Politikai nyilatkozatot fogadott el a parlament hétfõn a rezsicsökkentés megvédésérõl, amire az elõterjesztõ Fidesz-KDNP indoklása szerint az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlása miatt volt szükség."

....ezek mit össze röhöghetnek A Tanúból idézgetve jeleneteket miközben ezeket kitalálják......legalábbis ez a jobbik eset, a rosszabb ha ezt komolyan gondolják...

tsanyi 20528 2013. október 21. 20:05   Válasz erre: 20527
Itt van erre egy példa: http://index.hu/belfold/2013/10/21/gyurcsanyek_beertek_bajnaiekat/ ......a nemrég még mérhetõ állapotban sem lévõ dk gyurcsók szereplései után feljövõben van és hát úgy fest rákapcsolt....

tsanyi 20527 2013. október 21. 19:43   Válasz erre: 20526
Vagy inkább mivel nem fogadták be ezért ha lejáratja (amúgy megérdemlik, azok sem jobbak senkinél) akkor neki nagyobb szelet juthat......a fene tudja, az öszödi téma is gyanús volt, hosszú távon nem biztos, hogy rosszul jön ki belõle, ezek nem csak rövid távon gondolkodnak hisz a megélhetés nincs veszélyben így várhatnak akár évtizedeket is a megdicsõülésre.....vagy a franc tudja...

klimas 20526 2013. október 21. 19:39   Válasz erre: 20525
Szerintem az az idióta titokban pénzt kap, hogy lejárassa a baloldalt!
Az utóbbi idõben egyre több ellenséges megnyilvánulása volt, pedig tudni kell/ene/, ezzel a fityeszeseknek segít.....
El kellene tünnie a közéletbõl, a mór megtette a kötelességét , a mór mehet/ne/...
Pláne azért is, mert ha õ nincs, a fityisznek a büdös életben sem lenne 2/3-a..

tsanyi 20525 2013. október 21. 19:11   Válasz erre: 20524
gyurcsók gyanús az ügy.....a múlt heti pártpénz "leleplezés" ami általánosságban mindegyikre igaz, de ugye a maszopra volt kihegyezve és most ebben a dologban is van egy dk-s aki ma reggel ki is lépett hirtelen...

klimas 20524 2013. október 21. 19:06   Válasz erre: 20522
A fiúk rácuppantak egy fals hírre, akár ki is volt a megrendelõ, jó munkát végzett... Gyanítom, öszöd 2, itt sem fog kiderülni, ki volt a megbízó!

klimas 20523 2013. október 21. 15:42   Válasz erre: 20522
Ugyanez sokszorosan..... és a nép, azaz mi, ismét a ló nemiszerv rosszabbik oldalán maradunk!!!

TomRed 20522 2013. október 20. 22:35  
Átverték a HVG-t egy hamis videóval (bajai választásról): http://hvg.hu/velemeny/20131020_bajai_video és http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/20/google_felugyelo_es_a_bajai_video#comments

De legalább elismerik a hibájukat, ami nem igazán jellemzõ mostanában.

Mik lesznek itt jövõre, ha már igazán tétre menõ választások lesznek...

TomRed 20521 2013. október 20. 19:28  
"Hazánkban az elmúlt negyedszázadban nem volt jellemzõ az, hogy a Nyugat erõs intézményeiben képzett fiatalok tömegei jöttek volna haza, felkavarni a szakmai állóvizet. Voltak, akik hazajöttek, de a tudásexport lényegesen meghaladta a tudásimportot.

A magyar politika intenzíven retteg mindentõl, amit nem tud kontrollálni. Érdemes megnézni a fiatal pártpolitikusokat, teljesen rémisztõ, képzetlen, agresszív, jellegzetesen keleti figurák. Ha a rendszerváltás az osztályvezetõ-helyettesek forradalma volt, akkor az elmúlt évek az unokaöccsök és segédtitkárok forradalmát jelentették.

Magyarországon el nem hanyagolható befolyása van egy pszichiátriai szempontból is aggasztó csoportnak: tanácsadó, kormányzati véleményformáló pozíciókban vannak, a közbeszéd részei, kitüntetéseket kapnak stb.

Magyarország útban van a gazdasági, kulturális, intellektuális marginalizálódás felé, és ezért nem egy ember felelõs. Sajnos, nem elegendõ egyetlen bálványt ledönteni." http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/19/nullasok

klimas 20520 2013. október 20. 19:20  
Na! Ha ez bejön , nekem tetszik:
http://hvg.hu/itthon/20131020_4K_kampanynyito

TattooedAngel 20519 2013. október 20. 17:34   Válasz erre: 20518
Mert a népnek fogalma sincs arról, hogy mi a különbség a két "államforma" közt. Csak azt tudják, hogy a szociban az állam mindent elintézett. Persze az nem volt jó, meg most se jó, de azt nem tudják, mi lenne a jó, ugyanis egyszerre baszni is meg szûznek maradni is nem lehet. Ezt a bizonytalanságot pedig a politikusok tökéletesen kihasználják és lavíroznak a dolgok között.

Taro 20518 2013. október 20. 15:32   Válasz erre: 20517
Csak a demokrata politika gátolja a lopásokat. A demokrata politika szerint a politikus elszámoltatható, és elszámoltatandó. Bokros egyébként neoliberális gazdaságpolitikát valósított meg. Kisebb állam, kevés állami feladat, kisebb adók.
Magyarországon kb. 20 éve megy a vita a nagy, gondoskodó állam, és a kicsi hatékony állam között.
2000-tõl a nagy, gondoskodó állam a nyertes. A nagy állam azonban sok pénzbe kerül (magas adók). A nagy és egyben gondoskodó állam pedig magára szabja a jogszabályokat is (ennek következménye, hogy nem csak drága, de nem is elszámoltatható az állam).
Abban biztosan egyetértünk, hogy 2010-ben a választók a nagy, gondoskodó állam modelljére szavazott (ezt Orbánék be is jelentették a választások elõtt).
Csak azt nem értem, hogy annak következményei miatt, miért hisztizik a nép (hiszen ezt a nép döntötte el)?

classic 20517 2013. október 20. 12:33   Válasz erre: 20516
Biztosan.... csak én, és még sokan mások sem, nem értek az állami költségvetés rendbetételéhez.
De mondjuk szeretném ha (amennyiben tényleg igaz volt) az õ szigorú pénzügyi fegyeleme mindennapos lenne az elitnek, és nem sipognának rögtön egy kemény intézkedés miatt a pénzügyesekre.
Válságtól függetlenül.
Ja és látod? Ott nincs (pénzügy minisztérium), és nem lehet demokrata a politika, mert az a szétlopáshoz vezet.
Ahol a pénzrõl vagy a munkáról van szó nincs helye a sumákolásnak....szerintem.
Üdv

Taro 20516 2013. október 20. 12:03   Válasz erre: 20515
Mondjuk Bokros szakmai tevékenysége a pénzszórás leállításánál egy csöppet bonyolultabb volt. Elég ha annyit említek, hogy a társasági adót 36%-ról levitte elsõ lépésben 18%-ra, majd tovább 16%ra.
Zseniálisan rendbe vágta a gazdaságot.

classic 20515 2013. október 20. 09:09   Válasz erre: 20514
Ugyan már....nem voltak neki kiigazításai. Egyszerûen, mondjuk nagyon helyesen, leállította a felesleges pénz elba....st. Ha jól bele gondolok õ volt a válság elõtti europa elsõ embere aki a megszorításban jeleskedett igaz vélhetõen a feszes költségvetési fegyelem a nem válságos idõben szerintem még fontosabb feladat. Szegény Öregem szokta volt mondani:" fiam, akkor kell spórolni amikor van pénz". De persze akkor ugyanúgy szûkölt az ellenzék mint most, miszerint ha õk lennének hatalmon akkor a sárga pettyes, foltos lepke gyûjtõk, akik a sérült szárnyú lepkék gyógyításában évtizedes hagyománnyal bírnak, azok is milliárdokat kapnának.
Értsük már meg végre...nem lehet a csalág pénzügyeit helyrehozni úgy, hogy közben ugyanúgy tíz ezreket költ a család "esze" cigire alkoholra és közben üti a hátát az asszonynak, hogy hol a lóvé meg, hogy miért nem jut mindenre.

TattooedAngel 20514 2013. október 19. 22:14   Válasz erre: 20511
Na jó, csak az akkori maszopban nem egészen ugyanazok ültek, illetve nem ugyanazzal a felfogással. Az alatt a bizonyos 8 év alatt hol voltak Bokros kaliberû szakembereik? Hiába nem a kedvencem az ember, 2002-ig az õ kiigazításai tartották rendben a költségvetést. Ehhez képest mi volt utána?

tsanyi 20513 2013. október 19. 21:14   Válasz erre: 20511
Ahhoz amit linkeltél nincs mit szólni, sima oligarcha tempó, nincs itt semmi látnivaló kérem oszoljanak.....viszont ez talán már túlzás, vazz már az avar is katasztrófa helyzet? : http://maria.blog.hu/2013/10/19/falevelek_miatt_kesnek_a_vonatok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_10_19&utm_campaign=index

tsanyi 20512 2013. október 19. 21:07   Válasz erre: 20511
Ez is tény, de ez már majd' 20 éve volt...azóta õk is "fejlõdtek".....miért nem állnak ki a 2010 elõtti helyzet mellett mondván, hogy azt visszaállítják (legalábbis a tv.-ket) és onnan újra indulnak? .....mivel ezt nem teszik ezért gondolom azt, hogy az nekik is igen jó amit a vezér csinált eddig és eszük ágában sincs visszacsinálni....így viszont demokrácia sincs.....nekem meg ez valahogy fixa ideám lett az utóbbi 3 évben....bár lenne az a pénz amiért lemondanék róla..:)))....egy darabig, utána magam pofán köpve utálnám amíg élek....

Taro 20511 2013. október 19. 21:01   Válasz erre: 20510
Amikor a maszopnak 2/3-a volt, akkor egy csõdben lévõ országot 3 év alatt a 4-5% GDP növekedésre állították.
Nem betonozták be magukat, hanem önkorlátokart építettek be az alkotmányba.
ma a FIDESZ viszont bebetonozza magát és nem önkorlátokat, hanem törvényesített lopásokat csinál (trafik, gyógyszertár, jogdíj, stb.).
Ez egy fontos különbség, még akkor is, ha én pl. soha nem szavaznék a maszopra, mert jelentõs részben õk tették tönkre az országot (nem 2/3-al).
Erkölcsi értelemben viszont a FIDESZ teszi teljesen tönkre az országot.
Mondom, egykutya...
Errõl mi a vélemény? http://index.hu/belfold/2013/10/19/szaz_kobmeter_akacost_vagtak_ki_tiborczek/

TattooedAngel 20510 2013. október 19. 20:22   Válasz erre: 20509
A maszopnak nem volt lehetõsége ezt megcsinálni 2/3 és egyebek híján.

tsanyi 20509 2013. október 19. 20:13   Válasz erre: 20507
"csak annyi a jelenlegi helyzet, hogy a jelenlegi kormány is képtelen a gazdaságot érdemi növekedéshez segíteni (pedig nekik áll a 2/3-is). "

....Te nyilván jobban belelátsz a háttér dolgokba vagy legalábbis tájékozottabb lehetsz az írásaid alapján ahogy Tomred is....,de a magam kis szegletében én sem és a kollégák sem vakok......amit látunk, hogy szó nincs "képtelenségrõl" a gazdasági teljesítményben hanem igenis van teljesítmény, amit el akarnak érni azt jól elérik, az más kérdés, hogy ez jó-e a többségnek vagy sem........úgy érzem, hogy ez minden "fronton" (ha már harc) így zajlik.....a maszop sem volt sokkal jobb, de anno nem zártak le így és össze mint a vezér......,de ahogy észre vettem tanultak tõle, már lassan ugyanolyanok lesznek....

Jam Clerk 20508 2013. október 19. 20:03   Válasz erre: 20506
"Ez 2009-es adatok alapján készült, sajnos nem találtam frissebbet, de nem valószínû, hogy a helyzet javult volna."
Biztosan azért, mert nem találkoztál a 2010 óta idõrõl idõre házhoz küldött tájékoztatásokkal meg óriásplakátokkal, abban világosan a képedbe hazudják, hogy az ország jobban teljesít :)

Taro 20507 2013. október 19. 20:02   Válasz erre: 20506
Csak arra próbáltam utalni, hogy nem megoldás a FIDESz helyett az MSZP.
Kb. azonos, rossz teljesítményt nyújtanak. Nekem a demokratikus intézményrendszer lebontása is fõbenjáró bûn, de ez szubjektív. Akinek a demokratikus mûködés, az egyenlõ mérce nem annyira fontos, annak csak annyi a jelenlegi helyzet, hogy a jelenlegi kormány is képtelen a gazdaságot érdemi növekedéshez segíteni (pedig nekik áll a 2/3-is).

TomRed 20506 2013. október 19. 19:50   Válasz erre: 20502
A KSH szerint annyi se volt: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html

Ez a helyzet nem igazán javul mostanában sem, pedig Európa és a régiónk már régóta kifelé tart a válságból.

Megjegyzem a hozzászólásod csak igen távolról érinti az általam #20501 sz. alatt leírtakat. :-)

Még egy érdekes statisztika (Regionális különbségek az EU-ban): http://www.euvonal.hu/index.php?op=kozossegi_politikak&id=50

"Magyarországon a 7 NUTS 2 régió közül 6 nem éri el 65%-át sem az uniós átlag GDP-nek. Folyamatos kohéziós támogatásokra szorul mind a 6 régió, melyek közül EU-s viszonylatban is a 9. legfejletlenebb Észak-Magyarország."

Ez 2009-es adatok alapján készült, sajnos nem találtam frissebbet, de nem valószínû, hogy a helyzet javult volna.

TattooedAngel 20505 2013. október 19. 16:16   Válasz erre: 20504
Nekem is pontosan az a bajom, hogy szavazni kéne, de kire? Senkire sem tudom jó szívvel odatenni, azért viszont elvbõl nem szavazok másra, hogy "csak ne ezek legyenek", mindig is utáltam ezt a mentalitást. Na meg látjuk, hova vezetett...

tsanyi 20504 2013. október 19. 15:39   Válasz erre: 20499
Ez is pontosan így van és ezért is lettek elzavarva a búsba....igazából még annyit remélek ezügyben, hogy lesz rajtuk kívül valami más alternatíva a vezér leváltása érdekében, ha viszont nem nõ ki hirtelen a semmibõl valami értékelhetõ normálisnak mondható párt vagy formáció akkor azért megfontolom, hogy egyáltalán elmenjek-e szavazni....a vezért jó lenne elzavarni, menjen fletó után, de az õt jelenleg leváltani igyekvõk eddig még egyetlen olyan törvényre vagy intézkedésre sem mondták kategorikusan, hogy visszacsinálják ami miatt bajom van a vezérrel és ebbõl az derül ki, hogy igazából jó nekik az az állapot amit a vezér teremtett, ezeknek is csak nyûg a hátán a demokrácia.

tsanyi 20503 2013. október 19. 15:34   Válasz erre: 20500
Tudom, de kényszerben a biztonság sokat jelent. Ha az megvan utána lehet kifelé nézegetni, hogy miképp lehetne jobban élni és szabadabban.....nagyjából ez volt a szoci vége felé is, a tömegeknek az elején jobb volt a szoci mint a nyomor a régebbi érákban, de amikor már a megélhetés nem volt veszélyben (mikor fiatal voltam) akkor biza már nyugat felé tekintgettünk és arra a szabadabb és gazdagabb életre vágytunk (legalábbis az ismerõsi köröm, nem emlékszem olyanra az akkori 50 éves életkor alatt aki ne akart volna nyugathoz tartozni)........oszt amikor végre választhattunk sajnos ez lett belõle...

Taro 20502 2013. október 19. 14:05   Válasz erre: 20501
2007-ben, amikor a válságnak még se híre, se hamva nem volt, akkor kb. 0,7% volt a GDP "növekedés".

TomRed 20501 2013. október 19. 10:44   Válasz erre: 20499
Van azért különbség:

1) A lopást, csalást, korrupciót nem támogatták meg törvényekkel, bebetonozott pártszolgákkal.

2) Az általad említett esetekben még az akkor regnáló kormány idejében indultak meg az eljárások.

3) Igenis számít a mérték. Nem mindegy, hogy olyan mértékû-e a rablás, ami már az ország jelenlegi és jövõbeli gazdasági teljesítményére is kihatással van. Elég, ha az ember arra gondol, hogy hány külföldi cég vonult ki az országból. illetve döntött úgy, hogy máshol hajtja végre a beruházását.

Mindezek ellenére a hívõknek csak az számít, hogy nem a másik posztkommunista banda rabol, hanem az õ "nemzeti" bandájuk...

Taro 20500 2013. október 18. 22:46   Válasz erre: 20496
csak azért nem értek egyet, mert tudom, hogy ez a hozzáállás eleve szegénységet teremt. :-(

Taro 20499 2013. október 18. 22:41   Válasz erre: 20491
Csak halkan jegyezném meg, hogy a szocik idejében meg némi liberális hablattyal öntötték le az ország kirablását.
ne feledd el Tocsik, vagy Hagyó, vagy Cuschlag ügyét.
Aki az éppen hatalmon lévõk lopását próbálja meg támadni azon az alapon, hogy bizony õk többet, az tévúton jár. A lopás az lopás, a korrupció pedig korrupció.
100.-Ft és 100 milliárd esetén is. A megítélése erkölcsileg azonos. A mérték pedig az elkövetõ képzettségén múlik.
Igen, hívõk... jobb- és baloldalon egyenlõ mértékben :-(

classic 20498 2013. október 18. 21:10  
Ja és köszi....

classic 20497 2013. október 18. 21:09   Válasz erre: 20496
Milyen jó, hogy egyszerû alap értékek tekintetében oldaltól függetlenül egyet tud érteni a köznép és még mi is itt a szûkebb társaságunkban.
Egyébként az esetleg becsületes politikusnak rá kell jönnie, hogy ha elkezd egy kis városban beválasztottként dolgozni a helyi feladatokon nincs bal vagy jobb oldali feladat. Csak a feladat van amire megoldást kell találnia. Ott a munkának kell "parancsolni" nem a pártérdeknek.
Mondjuk én így képzelném a politikai megtisztulás elsõ lépését.

tsanyi 20496 2013. október 18. 20:23   Válasz erre: 20493
"Nekem pl a kádári rendszerrel sem az a bajom, hogy az anyagiakat lenyúlták. Pedig ott nyilvánvalóbb és talán utol érhetõbb lett volna rendszer váltáskor amikor a pártházból éjjel IFA-val vitték a papírokat, mint most. Hanem pont az emberi tartás kiírtása, az hogy a szaremberré válás praktikáinak társadalmi szintû használata a boldogulás érdekében bevett és elõrevivõ gyakorlattá válhatott, és aki nem alkalmazta még ki is röhögték. Persze ehhez, mint a tánchoz a "kati" (vagy is mi) is kellettünk. "

Igazad van, ez volt a legnagyobb bûne a kádár rendszernek bár nem õ kezdte hanem még a habsburgok, de ez már régmúlt, de a jelenlegi önjelölt vezér csak retorikában ugyanaz mint a kádár rendszer volt mert azt a létbiztonságot és tanulási/fejlõdési lehetõséget még véletlenül sem akarja megadni a népnak csak a haverok és a kiszolgálóknak is csak kis része részesülhet belõle......ha megteremtené azt ami akkor volt sokan mellé állnának mostani szegénység miatt és még a szabadsággal sem törõdnének csak megélhetés legyen (én is belemennék jelen helyzetemben). de errõl szó nincs, illetve csak az van mert a tetteik nem errõl szólnak...

tsanyi 20495 2013. október 18. 19:45  
Egy hsz innen: http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20131018-deutsch-tamas-csanyi-sandor-ugy-el-mint-isten-utan-a-masodik-ember.html?sec-1

"valas utan a gyermek elhelyezesiperen kerdi a biro
-apuval akarsz-e maradni kisfiam?
-nem ,mert mindig megver!
-akkor anyuval akarsz-e maradni?
-nem ,mert kozben o is megver!
-hat ,akkor kivel akarsz maradni fiacskam?
-a MAGYAR ,,LABDARUGOVALOGATOTTAL,, mert ok soha nem vernek meg senkit!!!"

....lehet, hogy a gazda mégis kilövési engedélyt adott a fõbankárra, ezt már maguktól nem mernék.....amikor az elsõ lázár-csányi dolog volt többen megpedzették, hogy ez a kezdete az otp "államosításának" amit az einstandolt takarékok vagyonából tudnának megtenni....a fene tudja, de nem lenne meglepõ....csányit meg már rég kifizettéjk a földekkel és a húsipari dolgaival, lehet hogy ez már csak a látszat a népnek....

TomRed 20494 2013. október 18. 19:26   Válasz erre: 20493
"Hanem pont az emberi tartás kiírtása, az hogy a szaremberré válás praktikáinak társadalmi szintû használata a boldogulás érdekében bevett és elõrevivõ gyakorlattá válhatott, és aki nem alkalmazta még ki is röhögték."

Látod, ezzel a mondatoddal mélységesen egyetértek. Pont ez az egyik legnagyobb problémám ezzel a mostani rezsimmel, hogy azt a "megbízható káder" rendszert hozzák vissza, ami annak idején a szocialistának nevezett egypártrendszerben volt divatos.

A kirablásra pedig itt is olvashattál bõségesen információkat. (Közgép, föld mutyik, trafik mutyik, takarék szövetkezetek ügye, drága kamatozású hitelek felvétele stb.)

Vagy például: "Teljes gépkocsivásárlás és -csere stop a közszférában?" http://www.tenytar.hu/igeretmero/teljes_gepkocsivasarlas_es_csere_stop_a_kozszferaban#.UmFusHDGr-u

Az pedig, hogy ez a rablás mire vezet: "Bõvülõ középosztály helyett durva szegénység" http://tenytar.blog.hu/2013/10/18/bovulo_kozeposztaly_helyett_durva_szegenyseg

classic 20493 2013. október 18. 19:07   Válasz erre: 20491
Mondjuk ez a "kirablást" nekem nehéz forintosítani.
Nekem pl a kádári rendszerrel sem az a bajom, hogy az anyagiakat lenyúlták. Pedig ott nyilvánvalóbb és talán utol érhetõbb lett volna rendszer váltáskor amikor a pártházból éjjel IFA-val vitték a papírokat, mint most. Hanem pont az emberi tartás kiírtása, az hogy a szaremberré válás praktikáinak társadalmi szintû használata a boldogulás érdekében bevett és elõrevivõ gyakorlattá válhatott, és aki nem alkalmazta még ki is röhögték. Persze ehhez, mint a tánchoz a "kati" (vagy is mi) is kellettünk.
Ha viszont meg kérsz, hogy a környezetemben keressek gigászi, az ország kifosztására utaló dolgokat, én nehezen tudok találni. Hacsak nem az útjavító emberek bejelentkezése volt az, miszerint még el sem kezdték a javítást de már mindenhová bekopogtak, hogy a javításból meg fog maradni aszfalt és azt el adnák valakinek. Érted? Elõre tudták. Még egyszer mondom nem média sztorikra hanem az engem érintõ valós napi eseményekre gondolok. Vagy csak nem nyomozok...mint a Sanyi folyamatosan. De hát dolgozni is kell néha nem ülhetek a gép elõtt egész nap.

TomRed 20492 2013. október 18. 18:38   Válasz erre: 20490
Nálunk okosabbak vagy cinikusabbak a politikusok. (Pintér Sándor, Zsiga Marcell): http://hvg.hu/itthon/20120217_pinter_vona_vita és http://www.youtube.com/watch?v=Oyx0rouaDZU

A "nemzeti oldal". :-)

TomRed 20491 2013. október 18. 18:29   Válasz erre: 20489
Nem a bizalmi emberek kinevezésével van a gond (ami sajnos minden rendszerben természetes), hanem az ország kirablásának nagyságrendekkel magasabb szintre emelésével és törvényekbe foglalásával. Amit sajátos módon szó nélkül elnéznek a hívõk, csak le kell önteni némi hazafias vagy álkeresztény szólammal...

classic 20490 2013. október 18. 17:46  
Egy érdekesség. Nézem valamelyik TV-ben, hogy egy, azt hiszem görög politikus, drámai, mélyszegénységre jellemzõ keresetként emlegeti a havi 500 eurot és, hogy õ tudja hogyan kell megélni ebbõl a semmi összegbõl. Persze jól kiröhögték meg cikizték miatta. Emberek.... nálunk egész jó szakemberek keresnek évek óta e körüli összegeket vagy néha még kevesebbet is.
Vag pl ha már szó volt a "nemzeti érzelemrõl". Hogyan is áll az europai szélsõségesen nemzeti oldal helyzete? (Anglia, Francia o., Ausztria)

classic 20489 2013. október 18. 17:19   Válasz erre: 20486
És valószínû ugyan ez a gond a másik oldal szerint, a nem nemzeti érzelmûekkel. Nem gondolod?
Ezt én nem a "nemzeti érzelem" meglétére vagy nem meglétére sarkítanám ki.....mert a megbízható elvtársak kihelyezésében volt kiktõl tanulni. Te egyébként máshogy válogatnád a bizalmi embereid?

Bubó Doki 20488 2013. október 18. 17:08  
Ezeken elmélkedjetek........
1, http://www.youtube.com/watch?v=tH3ELS3hPyc
2, http://www.youtube.com/watch?v=2CSeghnIhPU

eröt 20487 2013. október 18. 11:50  
A jó kommunikáció sok dolgot képes eltakarni.

TomRed 20486 2013. október 18. 10:41  
Megbízható elvtársak kerüljenek minden posztra: http://hvg.hu/itthon/20131016_Rendorsegi_panasztestulet_Fidesz?FullComment=true#comments

Kommentek:

"Ezeknek csak az volt a bajuk az átkossal,hogy nem õk voltak hatalmon. Ugyan azt csinálják mint az átkosban az elvtársak,és idõnként még túl is tesznek rajtuk."

"Csak önmagáért tesz meg mindent a narancsmaffia,a magyarok és Magyarország leszarva!Bármilyen tettükrõl lekaparjuk a nemzeti mázt,elõtünik a pofátlan lopás-csalás!"

No ez a bajom az ún. "nemzeti érzelmû" hívõkkel: nekik teljesen mindegy, hogy tönkreteszik és szétlopják a hõn szeretett hazájukat, a fõ az, hogy nemzeti és keresztény szólamokkal támasszák alá a maffiózók az áldásos tevékenységüket.

desiderus 20485 2013. október 17. 20:59   Válasz erre: 20484
Miért ne ?
Legföllebb kimossa a zanyagot...innen is onnan is... :-))))

tsanyi 20484 2013. október 17. 20:57   Válasz erre: 20483
Közben?...:)

desiderus 20483 2013. október 17. 20:55   Válasz erre: 20482
3.....répázni kellene ???? :-))))

Akkó menj a dolgodra és ne felejts el fürödni...elõtte vagy utána... :-)))

tsanyi 20482 2013. október 17. 20:33   Válasz erre: 20481
Most szóltak, hogy elfogyott meg különben is menjek fürödni 1,: mert büdös vagyok (hogy érezték ezt meg zárt ajtón keresztül?) 2,: kész a vacsora, 3,:.......:)

Jam Clerk 20481 2013. október 17. 20:29   Válasz erre: 20480
A: adj belõle mindenkinek.
B: te se igyad.
A lényeg, hogy így nem maradhat a helyzet :)

tsanyi 20480 2013. október 17. 20:23   Válasz erre: 20477
Házi....:))

tsanyi 20479 2013. október 17. 20:23   Válasz erre: 20478
És akkor ha továbbgondolom akár szerencsém is lehet amennyiben kicsi a répa mert egy ilyen botozásos takarításnál már a 4-5.-ik csapás után (érzékenyebbeknél hamarabb) könnyen történik céltévesztés és a mélyebben lógó zacsit is érheti a zuholás ne adj Isten még magát a vesszõt is! Na ezért szeretem én a civilizációt, kínos lenne minden nap a hûtõhöz menni a reggeli kávé után (feltéve ha méretes a répusz) a kék-zöld eszközt hosszabban jegelni.

Jam Clerk 20478 2013. október 17. 20:17   Válasz erre: 20476
A karó nem takarításra van.
Arra a célra megteszi a mínusz 40 fok is... ahogy egy délvidéki srác javasolta fönn a Hargitán: törd le :)

eröt 20477 2013. október 17. 20:17   Válasz erre: 20476
Mit iszol amúgy?Nem lehet gagyi cucc.

tsanyi 20476 2013. október 17. 20:14   Válasz erre: 20475
Ha viszont csak karó akad a kezem ügyébe akkor az elég fájdalmasan takarítja le a hátsómat mert ha addig verem vele míg mindent lecsapkodok addigra gyakorlatilag egy döbrögi féle büntetést is kiszabtam magamra botozás által..:)

Jam Clerk 20475 2013. október 17. 20:10   Válasz erre: 20473
Alapvetõen elég sz*r téma... amiben még a szofisztikáltabb találós kérdések közé tartozik, hogy hogyan néz ki a tajgai wc?
Két karó.
Egyikbe kapaszkodsz, másikkal a farkasokat tartod távol.

tsanyi 20474 2013. október 17. 19:52  
Lehet, hogy ez volt az egyik oka trianon kérlelhetetlenségének? : http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=39871

" Amíg a központi hatalmak a cári Oroszországot és a „kutya Szerbiát” vádolták a háború kitörésével, addig az antant a magyarokat a világháború fõ felelõsei közé sorolta, azt a téves meggyõzõdést követve, hogy a Monarchián belüli vezetõ szerep Magyarországé. Ahol pedig kétségkívül a legbefolyásosabb képviselõ-politikus, Tisza Istváné volt akkoriban a fõszerep"

tsanyi 20473 2013. október 17. 19:48  
Úgy látom nagyon elmentünk a gusztustalan irányba, na nem baj, semmivel sem olyanabb mint a politika..:))

tsanyi 20472 2013. október 17. 19:15   Válasz erre: 20471
Ez sem rossz, de ragaszkodnék ahhoz, hogy a végterméket ne kelljen önnön kezemmel érintenem vagy ha mégis akkor már inkább hagyom rászáradni és majd lepergetem. ....miért nincsenek szmájlik?..:))

TattooedAngel 20471 2013. október 17. 19:04   Válasz erre: 20470
Ó, nem arra gondoltam, de akkor leírom, bár ezt szemléltetni jobb! :)
Letépsz egy lapot a wc papírból és négyrét hajtod. Abból a sarkából, ami a lap közepét adja ki, kitépsz egy kis darabot, DE NEM DOBOD EL! Fontos szerepe lesz még a késõbbiekben! Széthajtod a lapot és az így keletkezett lyukba beteszed a mutatóujjad. Most jöhet az általad emlegetett ablaktörlõs rész a szélekrõl, majd középrõl a nagyjának a kigyûjtése. Miután ez megtörtént, a papírral lehúzod az ujjadról a rákerült matériát. És most jön a kitépett kis darab szerepe. A sarkával kikaparod a körmöd alól, amit ott maradt. :)

tsanyi 20470 2013. október 17. 18:20   Válasz erre: 20468
Áááá, ahhoz pengét kell helyezni a farpofákra, hogy alkalmanként elcsípje az ember, ez azért csak civilizáltabb.:)

klimas 20469 2013. október 17. 11:27   Válasz erre: 20467
Vagy esetleg kagylókat (by Stallone)...))))

TattooedAngel 20468 2013. október 17. 10:39   Válasz erre: 20467
Ejnye Sanyi, hát nem ismered a szovjet wc papírt? :) Az az igazi spórolás!

tsanyi 20467 2013. október 17. 09:58  
Egyik rádióban a wc papírról volt szó és elgondolkodtam azon miképp lehetne kevesebbet használni belõle a fákat védve. Amennyiben olyat gyártanának melyek a két szélén kb 2cm-es csíkban keményítve lenne akkor ahelyett, hogy sok papír használatával mindenhol alaposan végigtöröljük ülepünket inkább a keményített verziónak a két szélét ujjaink közé csippentve mintegy ablaktörlõként használva a nagyját beljebb kényszeríthetjük a végterméknek és onnan a kisebb tölcsérré formált papírral egyszerre tudjuk eltávolítani. Még ha ismételni is kell a mûveletet akkor is kevesebb papírt használnánk fel. :)

Jam Clerk 20466 2013. október 17. 07:57   Válasz erre: 20463
No, így már legalább értem valamelyest :)
A problémám (ha lehet ezt annak nevezni) nem is arra irányult, hogy melyik igazgató, miféle értékrend satöbbi... csak az nem volt világos, hogy a 20389. hozzászólás után TomRed kolléga elsõ és egyetlen válasza mennyiben tekinthetõ érdeminek, mivel az általa 2 pontba szedett mondanivaló számomra csak ennyit jelentett:
1. MoZi, engem hagyjon ki ebbõl.
2. Használja megfelelõ módon a szóközt és a vesszõket, ha már olyan nagy magyar.
Ha ez nem "szócséplés, érvek nélkül", akkor mit tekintünk annak? :)
Részemrõl befejeztem :)

desiderus 20465 2013. október 16. 21:11  
Ebben az írásban benne van minden....a gyomrom összeszorult...

http://gepnarancs.hu/2013/10/elbaszott-generacio/#.UlxLRkgT19R.facebook

tsanyi 20464 2013. október 16. 20:39   Válasz erre: 20463
Én azért nem reagáltam ezekre mert minden bizonnyal találni ellentmondást az elmúlt 3 évben tett beírásaim között.....ez van na, fejlõdök..:)))

Taro 20463 2013. október 16. 20:34   Válasz erre: 20461
Örülök, hogy azért a politikus jelzõ nálad is sértés (így persze nem is vonatkozik rád).
Nos, kialakult egy vita melyben a szentesi mûvészeti gimi igazgatójának viselkedése volt boncolgatva.
Az általad idézett mondat egy olyan hsz-ben volt, mely elõször vagdalkozással (alaptalan vádaskodást neveznek így) vádol, hiányolva az érveket (teszi ezt úgy, hogy tanárok egyéni értékrendjérõl, politikai hitvallásról hablatyol, melyeknek semmi nyoma az inkriminált cikkben, vitában.
Amikor tényszerûen rákérdezek ezen visszásságokra a véleményében (20371 hsz), akkor ezt a hsz-t egyszerûen figyelmen kívül hagyja). Majd gyorsan áttér az én írásaimra, mellettem említve Tsanyit, TomRedet, miszerint a beírásaim között ellentmondás van.
Nincs ellentmondás az írásaim által közölt értékrendben, csak a hölgy nem érti. Amit nem ért, az viszont ellentmondásos (neki bizonyosan).
szóval a mondat egy tények nélküli degradáció eszköze volt.

TomRed 20462 2013. október 16. 20:12  
Vállalkozások mûködtetése magyar módra: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/16/idezet_a_reggeli_kavehoz_640#comments

"Az önkormányzat akkor fizet, amikor a munka megkezdõdik, harminc százalékot utal… Mikor elutalta, ön abból adja nekünk, vagy hát az uraknak a tíz százalékot."

Még szerények is voltak Mr. Twentyhez képest. :)

Jam Clerk 20461 2013. október 16. 20:09   Válasz erre: 20460
Ha lehet, kerüljük a szitokszavak alkalmazását, én sem sértegettem senkit azzal, hogy politikus lenne :)
Másrészt én tényleg ezt értettem az idézet mondatból, a szövegkörnyezettel együtt. Ha te mást, akkor magyarázd el, hogy mit, hátha én is megértem a mondat másik értelmét.

Taro 20460 2013. október 16. 19:58   Válasz erre: 20457
politikus vagy, vagy tényleg nem érted az általad idézett mondat célját, értelmét a szövegkörnyezetében?

Jam Clerk 20459 2013. október 16. 19:42   Válasz erre: 20458
Azért a te hozzászólásodat is kezeljük a helyén :)

TomRed 20458 2013. október 16. 19:22   Válasz erre: 20457
Ahogy érzed... További kellemes szócséplést, érvek nélkül.

Jam Clerk 20457 2013. október 16. 18:41   Válasz erre: 20456
1. Ezt a mondatot:
"Javasolnám,hogy saját bejegyzésein kívül olvassa figyelmesen tsanyi,Tom Red,de akár saját korábbi írásait is,mert akkor nem kerülne állandóan ellentmondásokba akár saját pozicionálása tekintetében se!"
én úgy értelmeztem, hogy MoZi csak példaként hozta fel tsanyi, Tom Red, vagy akár Taro saját, korábbi írásait, abból a célból, hogy Taro sikeresen elhelyezhesse saját magát a politikai hovatartozása érdekében. Szerintem nem kérte fel arra a nevezetteket, hogy szóljanak bele a vitába. Persze lehet, hogy csak én értettem félre valamit, de nekem ez a mondat ezt jelentette.
2. Ehhez pedig tényleg csak annyit fûzök hozzá, mint korábban is: örülnék, ha már csak ez lenne az egyetlen problémánk.

TomRed 20456 2013. október 16. 17:32   Válasz erre: 20451
Ha megpróbálod értelmezni a hozzászólásomat, akkor két probléma köré csoportosítottam a kifogásaimat:

1.) Milyen alapon rángat bele engem a MoZi nevezetû illetõ egy olyan vitába, amihez hozzá se szóltam.

2.) Miért nem képesek a "nemzeti érzelmûek" annyira becsülni a magyar nyelvet, hogy vegyék a fáradságot a helyesírás szabályainak betartására.

Ez utóbbi probléma elég általánosan megfigyelhetõ jelenség, aminek nem igazán értem a magyarázatát. Elméletem van ugyan rá, de ha kifejteném, akkor nyilván csak az is sértené a mély magyar érzelmeiket...

Jam Clerk 20455 2013. október 16. 13:42   Válasz erre: 20450
Úgy néz ki, komolyan vették az ezeréves bölcsességet. "Ha az övék a föld, a fû, a víz... akkor minden az övék."

kengyelfuto 20454 2013. október 16. 13:26   Válasz erre: 20443
Remélem én is hogy benézel...
www.darazsgarazs.hu

tsanyi 20453 2013. október 16. 13:21   Válasz erre: 20450
Ebben egyetértek, de csak a jövõre vonatkozólag mert ezt nem lehetett tudni 4 éve, ha azzal kampányoltak volna akkor amit hatalomra jutásuk után tettek (az összessel) nem biztos, hogy nyertek volna a maszop minden nyomorultsága ellenére vagy ha igen nem ekkora fölénnyel.

Jam Clerk 20452 2013. október 16. 13:16   Válasz erre: 20450
Ez a Kishantos nekem rokonszenves dolognak tûnt :( Annak ellenére, hogy amikor állást kerestem, élõben is találkoztam Ács Sándornéval, de sajnos nem tûnt eléggé pénzhajhásznak ahhoz, hogy olyan dolgot vezessenek, ami engem is eltartana :)

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők