Jam Clerk | 20150 | 2013. szeptember 17. 18:11 |
Idézni is csak pontosan, szépen :) http://kepviselofunky.blog.hu/2013/09/17/tarlos_istvan_atnevezte_a_tizparancsolatot |
tsanyi | 20149 | 2013. szeptember 17. 18:10 | Válasz erre: 20144 |
Örülök, hogy egy kicsit beszélgettetek mert ez is jó képe a kognitív disszonanciának (de jó kis szóösszetétel és mennyire unalmas már:)) ) mert ugye nemzeti, jobboldalinak emberek vagytok és érdekes azt látni, hogy a hirdetett országkép és nemzettudat hogyan viszonyul a valósággal és ez vajon milyen változást indíthat el valakiben.
|
tsanyi | 20148 | 2013. szeptember 17. 18:07 | Válasz erre: 20146 |
Rendben, mibõl gondolod, hogy az a valós és egyetlen igazság amiben Te hiszel? Mibõl gondolod, hogy az amit más állít az tájékozódás nélküli vagy tudatlan kinyilatkoztatás? Pont ahogy írod, mindenkinek más a véleménye és egy fórum azért van, hogy ezt megossza másokkal és megvitassa sõt akár a véleményét is az újabb tények alapján meg is változtathassa. Senki sem mindent tudó, de ha nem beszélünk egy témáról hanem "bölcsen" hallgatunk akkor nem is lesz senki mindent tudó.:)
|
tsanyi | 20147 | 2013. szeptember 17. 17:58 | Válasz erre: 20138 |
Lacika, Te kit tartanál érdemesnek arra, hogy megszólalhasson és vélemény nyilváníthasson? Gondolom ha naphosszat a vezért éltetném vagy a jobbikot akkor elégedetten hátradõlnél és mondanád, na végre valaki kimondja a valót.:)))
|
classic | 20146 | 2013. szeptember 17. 16:36 | Válasz erre: 20139 |
Természetesen ez a részemrõl leegyszerûsített kép. Amellett, hogy végzi az ember a dolgát még kötelessége tályékózódni, figyelni a másik emberre és ha tud vagy kell segíteni is. Esetleg ha kérdezik megmondhatja kívül állóként a véleményét, hogy mit hogyan csinálna a másik helyében. De feleslegesen, kéretlenül, a megfelelõ tályékozódás nélkül nem dolga beleszólni egy másik ember életébe, nem dolga tudatlanul el és megítélni embereket és nem dolga végsõ következtetéseket fennhangon hirdetni. Mert az ember tévedhet és ha jobban megismer homlok egyenest más lehet a véleménye, akkor meg kevesen tudnak oda állni mondván, hogy elnézést nem volt igazam. Tudjátok a jó idézetek mindíg helytállóak: "ne ítél, hogy ne ítéltess" Én kb így értettem a "foglalkozz a saját dolgoddal" kérést. |
lecso | 20145 | 2013. szeptember 17. 12:45 | Válasz erre: 20144 |
Értem, tehát te döntöd el, hogy te döntesz, vagy elviseled, hogy nem. Értem, és igazad van... |
lendvai | 20144 | 2013. szeptember 17. 10:43 | Válasz erre: 20143 |
Pedig így van :-)) Azoknak maszlag, akik soha nem jártak a határaikon túl :-)) Én már túl vagyok ezen :-)) Azt én döntöm el, hogy a kötelezõ magánnyugdíjpénztáron agyalva itt akarom folytatni, vagy máshol, más módon. Ha úgy döntök, hogy itt fizetem és esetleg sosem látom viszont, az is az én döntésem. Ennyi. Persze ehhez dönteni kell és felelõsséget vállalni, magamért, a családomért, kockáztatni, felállni ha elbukom a dolgot. Na ez nem megy az emberek többségének. :-)) Én itt élek, mert úgy döntötem, hogy itt fogok élni. Voltam a világ másik végén is, az is az én döntésem volt. Visszajöttem, az is az én döntésem volt. Most dolgozom, de én döntötem el, hogy megpályázom az állást és miután felvettek el is kezdek itt dolgozni. Ha a politikai-gazdasági helyzet miatt rinyálnék nap, mint nap, az is az én döntésem lenne. Ha mondjuk beteg leszek, az nem száz százalékban az én döntésem, de bizony vastagon részem lenne benne. Aztán eldönthetem hogyan tovább. Egyszerû ez, mert ha túlbonyolítom, akkor tapasztalatom szerint szarul érzem magam. Az meg minek, nem vagyok saját magam ellensége :-)) Vannak emberek, akiktõl nagyon sokat lehet tanulni olyan egyszerû dolgokat, hogy hogyan lehet élni az életünket. Én inkább õket figyelem és tanulok :-) |
lecso | 20143 | 2013. szeptember 17. 10:19 | Válasz erre: 20141 |
"A magad életérõl 100%-ban te döntesz" Ez nagyon szépen hangzik, csak egy maszlag. Te döntöd el, hogy a kötelezõ magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzedet mikor veszed ki, és hogyan? Csak egy példa... |
lecso | 20142 | 2013. szeptember 17. 10:15 | Válasz erre: 20140 |
Közalkalmazottról pl. nem hiszem, hogy feszegetni kellene ezt a dolgot...
|
lendvai | 20141 | 2013. szeptember 17. 10:11 | Válasz erre: 20140 |
A magad életérõl 100%-ban te döntesz. Azt is te döntöd el, hogy sodródsz-e vagy sem, mérlegelve a körülményeket és a lehetõségeket. De minden döntésedért felelõsséget kell vállalnod és viselni a következményeket, ez az, ami sok embernek nem megy és folyton a környezetében keres felelõsöket, illetve hárítja át a felelõsséget. Tipikus. Az tény, hogy sok esetben nagyon kemény tud lenni végigjárni egy utat, miközben nem is tudhatod, mi vár a végén. De ha nem vág bele az ember, soha nem tudja meg, mi van az út végén. :-)))
|
Jam Clerk | 20140 | 2013. szeptember 17. 10:05 | Válasz erre: 20139 |
Tisztán elméleti kérdés, de azt ki dönti el, hogy kinek a dolga a köz érdekében cselekedni? Ha sarkítjuk a dolgot, akkor nem azok adják át a döntési felelõsséget, akik nem tudnak, vagy nem akarnak dönteni? Furcsa kérdés az "önrendelkezés" és a szuverenitás fogalma. Hol van az a határ, ameddig te döntesz a magad életérõl, és hol kezdõdik a sodródás?
|
lecso | 20139 | 2013. szeptember 17. 09:40 | Válasz erre: 20138 |
Ezzel nem bontod ki az igazság minden részletét. Ha mindenki a saját dolgával foglalkozna csak, szabad utat engednénk azoknak akiknek az volna a dolguk, hogy a köz érdekében cselekedjenek, de csak a saját érdekükben cselekszenek... Érdekes a helyzet, egy csomó esetben nincs jogod ítélkezni, de az ítélkezésre feljogosított ember, szervezet különbözõ kifogásokat keresve, vagy korrumpálódva nem teszi a dolgát. Egy példa: A szembe menõ vonatok esete. A MÁV felelõsségét a MÁV kivizsgálta, és megállapította, nem volt balesetveszély... |
classic | 20138 | 2013. szeptember 17. 09:11 | Válasz erre: 20137 |
Vagy csak egyszerûen dolga van. És végre valaki a saját dolgáért hagy ott egy propaganda gyûlést. Régóta mondom....mindenkinek elõször a saját kertjében, családjában, munkájában KELL rendet raknia és nem beleérteni, beleártani a nagypolitikába. Ugye Sanyika? |
Jam Clerk | 20137 | 2013. szeptember 17. 08:19 | Válasz erre: 20136 |
Nem mondtam soha, hogy mindenki maradjon otthon (legalábbis itt nem, de pár éve eljátszottam a gondolattal, mi történne, ha az épp aktuális szavazás "érdeklõdés hiányában elmaradna" :) ). Felõlem bárki elmehet szavazni, szíve joga, hogy valami mellett, vagy valakik ellen szavaz. A magam részérõl már 2002-ben erõs kétségeim támadtak, mert (elismerem) akkor a Fideszre szavaztam, aztán hajszál híján mégsem õk nyertek. Onnantól számíthatjuk azt a felismerésemet, hogy a demokrácia is a diktatúra egyik fajtája (4 évig biztosan, mert az az 1-2 százaléknyi többség számomra biztosan nem azt jelentette, hogy a lakosság többsége ezt akarta - a "többség" szerintem bõ 5-10 % között kezdõdik). Mindegy, ez most részletkérdés. A korábbi képhez pedig az jutott eszembe, hogy vajon az, aki hátat fordít a szónoknak, az vajon kinek a hívására tette ezt? Egy másik szónok szirénhangjára? Akkor nem sok értelme volt. A maga feje után, mert rájött, hogy az egész csak handabanda? Akkor meg körülbelül olyan lehet, mint én... :) |
tsanyi | 20136 | 2013. szeptember 16. 18:53 | Válasz erre: 20134 |
Nem, ezt csak a mostanira értem mivel ez írta magára elõször a választási törvényt amit még a legutóbbi uralmuk alatt sem tettek meg és ezért akinek nem tetszik mostanában valami az kénytelen lesz elmenni szavazni különben az új tv. miatt a nyakunkon maradnak. A zemúthuszonév egyik kormánya sem tette ezt meg, mindig leváltható volt bármelyik ahogy le is váltották õket általában, de a mostaniak ezt rendesen megnehezítették. Az, hogy kire lehet szavazni jó szívvel azt nem tudom, nekem egyikre sem, de valakire fogok....és megint egy olyan szavazás lesz ami nem valakik mellett hanem mások ellen fog történni kivéve ha ez a taktika amit mondasz be nem válik mert akkor ugye az, hogy minek szavazzunk hisz úgysem ér semmit tehát maradjunk otthon majd lesz valami, hát ez csak annak jó akinek több hívõje van az meg ugye jelenleg a vezér szektája....a többiek hívõk terén nem érnek a nyomába.
|
Jam Clerk | 20135 | 2013. szeptember 16. 13:03 |
Kicsit olyan ez, mint József Attila "Két hexameter"-je. Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis. |
Jam Clerk | 20134 | 2013. szeptember 16. 13:00 |
Gondolom, a regnáló hatalom alatt nem csak a mostanit, de mindegyiket érted. Akkor egyetértek veled. A realizmus vs. defetizmusról meg csak annyit: számomra a Fidesz-KDNP értelmezéséhez sokszor tényleg elegendõ végignézni a "zemút23év" szinusz-görbéjét az épp aktuális táncpartnerekkel együtt, az MSZP egy összezsugorodott utódpárt, értelmezhetõ identitás nélkül, a Jobbik a MIÉP vadhajtása, amely az utóbbi két évben még azon a téren sem hangoskodik, amellyel sikerült becsörtetnie a Tisztelt Házba, az LMP pedig tökéletes példája annak, miért NEM lehet más a politika. Kihagytam valakit a mostani palettáról? Ja, tényleg, majd' elfelejtettem: mutatnál valakit a jövendõ palettáról? |
tsanyi | 20133 | 2013. szeptember 16. 12:28 | Válasz erre: 20132 |
Miért? Inkább defetista..:))...... a Taro által betett kép a reális csak nem élünk vele, de amúgy nagyon kifejezõ. Az általad reálisnak tartott hsz csak és kizárólag annak jó aki szeretné a regnáló hatalmat a hatalomban tartani és általában õk biztatnak másokat arra, hogy ne érdekelje õket a politika és maradjanak otthon, errõl szól a kognitív disszonancia amit tudatosan alkalmaznak a pártok már amelyiknek épp jól jön a hatása.....aki nem az meg keres valami mást.
|
Jam Clerk | 20129 | 2013. szeptember 15. 21:05 | Válasz erre: 20127 |
Rendben, akkor úgy fogalmazok: én nem várom el senkitõl, hogy úgy lássa a világot, ahogy én, és hogy bárkinek is ilyen legyen a hozzáállása. Tisztában vagyok azzal is, hogy ez túl elméleti másoknak, de nekem tetszik, és a magam számára megfelelõ. Jelen pillanatban nem tudom elképzelni magamról, hogy valaha is érveljek bármelyik oldal mellett, mert úgy tapasztaltam, sem a kampányidõszakban elhangzó ígéretek, sem az ellenzékként elõtörõ fogadkozások, sem pedig a kormányzati látszatcselekvés-sorozatok (teljesen mindegy, melyik kormányzati ciklusról beszélünk) nem ütik meg azt a szintet, hogy komolyan vehessem bármelyiket is. Mondhatod, hogy csalódott vagyok. Lehet, hogy ez is benne volt pár éve, de azóta már inkább csak azért látom így, mert elgondolkodtam, és rájöttem, a napi idegeskedési szintemet be tudom másként is szerezni (házasság és gyerekek :) ), mint hogy a média gumicsontjain rágódjam.
|
tsanyi | 20128 | 2013. szeptember 15. 16:38 |
Kíváncsi vagyok, hogy Vámbéry Ármint vajon magyarnak tartják-e ma a magyarok?: http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130913-vambery-armin-elete-portre-turkologia.html ....érdekes élete volt az tény, én magyarnak tartom.
|
tsanyi | 20127 | 2013. szeptember 15. 15:58 | Válasz erre: 20126 |
Ezzel nem értek egyet....azzal hozzáállással amit vársz azzal nem jutunk elõre, de azzal, hogy bárhol bármit szóvá teszünk azzal vagy hallgatásra jobb esetben érvelésre szólítjuk a kérdezettet az viszont változást hozhat. Ugye elég sok blogot olvasgatok mindenfelé és nézem a hozzászólókat, ott is tetten érhetõ ez a "kérés" a kormánypártiak részérõl mármint, hogy nyugodjanak bele, nem kell semmit sem tenniük hisz úgysem tehetnek semmit. Mondjuk az ellenzéki fizetettek részérõl meg nincs nagyon ellenérv, hogy igenis tegyünk bármit is hisz rajtunk múlik a sorsunk. Van egy blog ahol épp arról ír a kormánypárti (persze nem annak vallja magát hanem középen állónak) blogger, hogy a jelenlegi ellenzék irigye (:http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2013/09/14/a_szegeny_kis_valaszto_panaszai?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_15&utm_campaign=index) és nem alternatívája a vezérnek és sajnos igaza van, mivel a libajnaigyurcsók és hozzá a mai maszopnak igazából csak egy baja van a vezérrel nevezetesen, hogy nem nekik volt bátorságuk ezeket a demokrácia ellenes lépéseket meghozni na meg, hogy õk nem mertek ennyit lopni hirtelen, de amúgy tök jó nekik az amit most csinál a fidesz mivel ha véletlenül hatalomra jutnak eszük ágában sincs semmit sem visszavonni ezekbõl, na jó pár látszat intézkedés biztos lesz, de a lényeget nem akarják visszacsinálni, ezt azért gondolom mert eddig egyik sem jelentette ki kategorikusan, hogy visszatérnek a demokratikus állapotokhoz ami még volt 2010-ben és onnan kezdik újra hanem igazából ezekrõl hallgatnak csak annyit mondanak amit anno a vezér is mondott a kampányában: minden jó lesz!.....de konkrétum semmi.... .....de a lényeg arról amit írtál, hogy pedig de......igenis beszélni kell arról ami zavar mert különben belénk poshad és az eleinte csak bûzzel jár, de késõbb kifakad....azt hiszem a Verebes mondta pár hónapja egy mûsorban, hogy a jómódúaknak azért kell szolidárisnak lenni a szegényebbekkel és elviselhetõ körülményeket teremteni nekik mert ha nem ezt teszik akkor amikor már nem tudnak megélni akkor biza hozzá fognak menni elvenni amije van és ettõl csak egy elnyomó szerv csak ideig óráig védi meg a jómódút... |
Jam Clerk | 20126 | 2013. szeptember 15. 12:33 | Válasz erre: 20125 |
Én csak arra gondoltam, hogy ha meg is cáfolnák õket, attól még az is csak egy újabb szócséplés lenne. Egy rakás süket duma, mint ahogy a politika túlnyomó többsége, szerintem :) Még az egyetemen tett különbséget egy elõadó a "megcáfol" és a "tagad" között. A politikában szerintem nincs cáfolat, csak tagadás. Az idézetrõl meg: írta azt bárki is, hogy ez a kormány ellen szól? Vagy mellette? :) Nekem valami olyasmit jelent, hogy akármilyen okos lehet valaki, de ha mindenki más másként gondolkodik körülötte, az elõbb-utóbb kellemetlen érzés az egyénre (kivéve, ha ez a valaki mondjuk Jézus, vagy bárki hasonlóan nagyobb formátumú ember, próféta, stb., akik tudnak is hatni a többségre). |
klimas | 20125 | 2013. szeptember 15. 10:56 | Válasz erre: 20124 |
Ha megcáfolnák, akkor valószínüleg meg sem történtek (volna). Ha meg sem történtek, akkor jobb lenne a világ. Az idézet tanulságos, de szerencsére sokan vagyunk "próféták" , talán elegen is, hogy ne kelljen a vízbõl innunk. |
Jam Clerk | 20124 | 2013. szeptember 14. 22:34 | Válasz erre: 20123 |
Ha megcáfolná neked valaki, boldog lennél tõle? :) Egy idézet jutott eszembe errõl: " Az Isten egyszer figyelmeztette az embereket, hogy jön majd egy földrengés, amely elnyel minden vizet. Az a víz pedig, amely a régi helyébe jön, megbolondítja majd õket. Csak a próféta hallgatott Isten szavára. Óriási korsókban raktározott el vizet a barlangjában, hogy kitartson élete végéig. A földrengés, ahogy Isten megmondta, elnyelt minden vizet, és új víz töltötte meg a patakok, tavak, és folyók medrét. Eltelt néhány hónap, s a próféta lement hegyi barlangjából, hogy körülnézzen. Valóban, mindenki megõrült. Megtámadták a prófétát, és kiközösítették. Meg voltak gyõzõdve róla, hogy a próféta a bolond, és nem õk. A próféta visszatért barlangjába, és nagyon örült a felhalmozott vízkészletének. Hanem idõvel egyre nehezebben viselte a magányosságát. Emberi társaságra vágyott, ezért újból leereszkedett a síkságra. Az emberek azonban ismét kirekesztették, mert annyira különbözött tõlük. A próféta akkor nagy elhatározásra szánta el magát. Megsemmisítette vízkészletét, ivott az új vízbõl, és csatlakozott õrült társaihoz. Amikor az igazságot keresed, egyedül jársz. Az ösvény túl szûk ahhoz, hogy többen járjanak rajta. De ki bírja ezt a magányosságot elviselni?" |
klimas | 20123 | 2013. szeptember 14. 15:04 |
Örülnék ha valaki ezeket megcáfolná: http://index.hu/bloghu/piroslapok/2013/09/14/orban_50_arnyalata |
klimas | 20122 | 2013. szeptember 14. 08:43 |
Lehet szabadon asszociálni, ki hogyan etet minket: http://p.coldline.hu/2013/09/11/1183373-20130911-kO53IE.gif |
tsanyi | 20121 | 2013. szeptember 13. 19:59 |
Itt van ez a hír: http://www.origo.hu/itthon/20130913-az-orfk-szerint-karomkodva-szidtak-a-rendoroket-a-sajtburgerezo-fiatalok.html ....a hír maga csak ko(ó)rtünet, de alatta a hsz-ek...na azok érdekesek, úgy fest a rendpártiság és a szoci diktatúralájtja igen nagyon szívügye sokaknak...azért érdekes, hogy azok akik arra büszkék, hogy mennyire ellenálltak anno a szoci szerveknek és ellene voltak kádárnak és diktatúrájának, tehát azok az emberek akik ma magyar jobboldalinak vallják magukat mennyire, de mennyire szeretnék visszahozni azokat az idõket.......persze úgy gondolom, hogy most õk lennének akik másokat megreguláznak a saját kisstílû és frusztrált értékrendjük szerint...
|
isti55 | 20120 | 2013. szeptember 13. 17:41 | Válasz erre: 20114 |
megnézik...! :) (bár az esetemben a "hívõ" besorolás nem pontos meghatározás) a mûfaját tekintve nem tudnám besorolni, de egy biztos: "megfordítani" egyetlen hívõt sem fog. az egész komolytalan. |
tsanyi | 20119 | 2013. szeptember 12. 15:14 | Válasz erre: 20114 |
Nem, nem nézi meg vagy ha i8genm akkor utálkozva, hitetlenkedve....ééés igazat adva a vezérnek mondván így kell bánni azzal aki nem hajlik meg azonnal....,de elsõsorban inkább kamunak ítéli ahogy sokan mások is, maga a találkozás Felcsút utcáján pont gyurcsánnyal akit épp tök véletlenül még filmeznek is hááát az már csudába illõ..:))..
|
tsanyi | 20118 | 2013. szeptember 12. 15:12 | Válasz erre: 20117 |
Megrendezett is lehet sõt, az lehetett inkább....ha az ember be van tojva, hogy mi lesz a sorsa akkor nem hinném, hogy azt csinálja, hogy kimegy az utcára, megvárja mikor megy arra gyurcsók és elsírja neki a baját....ha ez egy tényfeltáró riport lenne megkeresésekkel és tényekkel alátámasztva akkor hinném.....így inkább nem, de azt nem vitatom, hogy maga az eljárás amit leírtak a filmben létezik hisz ezt tapasztaljuk nap mint nap....
|
Jam Clerk | 20117 | 2013. szeptember 12. 14:08 |
Bizonyosan van igazság abban, amit mondanak ezek az emberek. Egy aprócska megjegyzés, tényleg csak "elmélkedés" szintjén: akik Gyurcsánnyal leállnak beszélgetni ilyen témáról videokamera elõtt, azok valószínûleg eleve nem kedvelték Orbánékat, ebbõl a szempontból valamelyest elfogultnak tekinthetõ a világlátásuk (tulajdonképpen mindenkié az, ahogy szokták mondani, "aki azt mondja, hogy nem elfogult, az elfogult saját magával szemben, csak nem tud róla"), onnan meg vagy tényszerû a dolog, vagy nem (Nietzsche: "Nincs tény, csak vélemény"). A nyilvánosság erejében lehet bízni, bár hogy a DK politikai színtéren elfoglalt százalékarányát tekintve pont Ferencünket sikerült ilyesmivel megtalálni, az szintén némi csõlátást feltételez :) Ismét mondom, igazság mindenhol van. |
Spapa | 20114 | 2013. szeptember 12. 12:45 |
Gyurcsány ezt a filmet adta Orbánnak: http://index.hu/belfold/2013/09/09/ezt_a_videot_adta_at_gyurcsany_orbannak/ Hátha a hívek is megnézik..... |
tsanyi | 20113 | 2013. szeptember 12. 10:42 | Válasz erre: 20110 |
Azért a világ számára és abban nekünk, ezzel van egy kis baj......nevezetesen, hogy ez semmivel sem jobb mint az arab országok hasonló gazdagodása amit gyakorlatilag mi fizetünk.....mondjuk az arabokkal ellentétben nekik legalább van egy kis kompenzáció hajlamuk és igen szolidárisak a szegényekkel....
|
tsanyi | 20112 | 2013. szeptember 12. 10:39 | Válasz erre: 20111 |
Ej, hát volt valaha is cél a dohányzás visszaszorítása?:)))...elég rákeresni, hogy hol is nyitottak mutyiboltokat a nertársak..:))....ezt elég nehéz elhitetni bárkivel is itthon...:), de beszéljünk komolyan, a cikkben írtakat még nem tekintem én sem hosszútávúnak mivel az elsõ két hónapban sõt szerintem még ebben az évben is kitarthat a megnyílt boltok a mutyitime elõtt nagy mennyiségben még szabadon és olcsón felvásárolt készlet (akkor volt errõl szó, hogy elképesztõ mennyiséget vásároltak be hitelre) na meg a nem elhanyagolható és virágzásnak indult csempészés amit ugye elõre lehetett látni.....az igazi számokat talán két év múlva lehet látni szerintem.....
|
lecso | 20111 | 2013. szeptember 12. 08:21 | Válasz erre: 20109 |
Pedig mennyi pénze lehetne a költségvetésnek, ha mindenki erõs dohányos volna. Csodálatos dolog lenne, remélem a következõ kormány megteszi a megfelelõ intézkedéseket.
|
desiderus | 20110 | 2013. szeptember 11. 21:55 |
Bárcsak Magyarország is hasonló gondokkal küszködne... :-((( http://www.origo.hu/gazdasag/20130911-norvegia-nem-tudja-eldonteni-hogyan-koltse-el-az-olajbol-szarmazo-penzet-az-uj-kormany-valtoztatna.html |
desiderus | 20109 | 2013. szeptember 11. 21:45 |
A trafikmutyi visszaüt.... http://index.hu/gazdasag/2013/09/11/dohany_jovedeki_ado/ |
desiderus | 20108 | 2013. szeptember 10. 21:36 |
MInden rendben, nincs itt semmi probléma....gondolják õk... http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130910-palyazunk-a-2020-as-foci-eb-egyik-helyszinere.html "hogy a sport még mindig "leghátul kullog", ha azt nézzük, mennyit költenek például az egészségügyre, vagy éppen a közoktatásra." Hülye vagy fiam, ülj le, egyes. |
tsanyi | 20107 | 2013. szeptember 10. 12:20 |
Mintha lenne némi párhuzam az akkori és a mai dumák között, tényleg nem készül itt semmiféle diktatúra: http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/09/10/rendeleti_kormanyzas_felhatalmazas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_10&utm_campaign=index "1933. januárjában ugyan kancellár lett Hitler, de nem volt többsége a parlamentben és törvényeket az államfõnek kellett szentesítenie. Az ellenzék számára nehezített körülmények között tartott március 5-i választáson Hitlernek megint nem sikerült abszolút többséget szereznie. Ezután vitte a törvényhozás elé a felhatalmazási törvényt. "Az összesen öt pontból álló, fél gépelt oldalas, 1933. március 24-én kihirdetett jogszabály lényege: ezentúl a kormány a parlament megkerülésével is alkothat törvényeket, amelyek eltérhetnek az alkotmánytól is. A törvénynél mintegy hússzor terjedelmesebb indoklásában Hitler persze nem ezt emelte ki. Hanem azt, hogy „a nemzet módszeres rombolásának” ideje után eljött az újjáépítés korszaka, a „legfontosabb kérdés a rövid és hosszú távú külsõ eladósodottság” kezelése, meg hogy „minden körülmények között keresztül kell vinni a német parasztság megmentését”, s ugyanígy támogatja a „nemzeti kormány” a középosztályt is." |
tsanyi | 20106 | 2013. szeptember 8. 20:01 | Válasz erre: 20105 |
Nem tudom ki az a figura, nem szoktam megnézni a posztok szerzõit (tényleg) mert szerintem az nem fontos.....az a fontos, hogy amit állít benne azzal egyetértek-e vagy sem?...és persze nem szentírás hisz akkor azzal nem lehetne vitatkozni nem?..:))).....szerintem az egyén kibontakoztatása fontosabb mint annak a bábbá alakítása ahogy az egyszeri viccben amikor a borotválkozógépet hirdetik mondván, hogy elõször ugyan más az arc, de csak elõször......a véleményem annyira nem sarkos (bár akár annak is mondható) mint amennyire a rendpártiaké.....
|
Page | 20105 | 2013. szeptember 8. 19:41 | Válasz erre: 20102 |
"....fogalmam sincs van-e gyereked, unokád, de a lényeg, szeretnéd ha egy tucatbáb lenne belõle minden egyéni kiemelkedést elnyomva vagy sem?....mert a porosz rendszer azt eredményezi, mi annak a leszármazottai vagyunk és szerintem csak nosztalgiából tekintünk úgy a 70-80-as évek oktatására, hogy az milyen jó volt....pedig nem...én még túl jól emlékszem arra az idõre....miért van az, hogy avelünk egy korosztály nyugaton nálunk jobban teljesít?....biztos más a hibás, mert mi nem lehetünk...." Túl sarkos a véleményed. Erre mondhatnám ugyan ilyen alapon. A magát megvalósítani akaró szüleit semmibe nem nézõ soha semmi hasznosat nem végzõ önjelölt nemtelen retekklubon, fészbukon tanyázó agyatlan zombikra, hogy õk már egy liberális oktatásban fejlõdtek ilyenné.Persze ez is csak egy szélsõséges állítás mint a Tied:) Egyébként meg kiafaszom az a jobangel, hogy megrendíthetetlen szentírásként linkeled ide. Végig kínlódtam a szar dumáját. A kommentek magukért beszélnek. |
tsanyi | 20104 | 2013. szeptember 8. 19:30 |
Az utóbbiakat 5 sör és két feles után írtam a helyesírás ellenõrzõ használatával....majd holnap újragondolom.:)
|
tsanyi | 20103 | 2013. szeptember 8. 19:14 | Válasz erre: 20100 |
A globalizmus a végsõ megoldás...nem elkötelezett hanem elgondolkodó híve vagyok igaz a mi életünkben még a közösben nem gondolkodó emberek többsége miatt már nem lesz részünk, de az összefogás nem maradhat el....egyszerûen mert nemj marad más...vagy az õsközösség, vagy a többség legyilkolása egy kisebbség által akiknek már elég lesz a világ vagy a kirajzás ami nem lehet összefogás nélkül......azért érdekes, hogy a nagynak nevezett sci-fi írókat anno szintén lehurrogták oszt mostanában kezd bejönni a 40-50-60-as években írt akkor regények ma már klasszikusokban leírt események....lehet visszalépni, de inkább ne...:)
|
tsanyi | 20102 | 2013. szeptember 8. 19:10 | Válasz erre: 20100 |
Bocs, én igazán nem akarok vissza személyeskedni....:)))..,de azért leírhatnátok, hogy akkor mi a baj azzal ha egyénné nevelik a gyereket illetve az ifjú felnõttet és miért jó ha inkább önálló tudat nélküli bábbá?....nyilván van egy pár a szemináriumon elhangzott sablon, hogy ne drogozzon, ne lopjon, ne bántson mást, de ez az utóbbi emúthúszév gyermekeinek oktatása után is csak kevesekre igaz (még ha az a kevés tízezrekben is mérhetõ) hisz felnõtt vagy 1 milla fiatal akik ezeket nem tették (ahogy az enyémek sem) ... ....fogalmam sincs van-e gyereked, unokád, de a lényeg, szeretnéd ha egy tucatbáb lenne belõle minden egyéni kiemelkedést elnyomva vagy sem?....mert a porosz rendszer azt eredményezi, mi annak a leszármazottai vagyunk és szerintem csak nosztalgiából tekintünk úgy a 70-80-as évek oktatására, hogy az milyen jó volt....pedig nem...én még túl jól emlékszem arra az idõre....miért van az, hogy avelünk egy korosztály nyugaton nálunk jobban teljesít?....biztos más a hibás, mert mi nem lehetünk.... |
tsanyi | 20101 | 2013. szeptember 8. 19:01 | Válasz erre: 20097 |
Ezt azoknak kell linkelni világszerte akik az emút százötvenévben mentek el innen....nem is érdekes az éppen aktuális indokuk (bár egyszerû, meg akartak élni maszlag nélkül) elég a leszármazottaikkal beszélni...ja, hogy nem tudunk az anyanyelvünkön?...hát igen, az aszimiláció ha jobb a környezet nagyon gyors....már az elsõ, de a második generáció már arra sem emlékszik honnan ment oda.......és ez jó?....nekünk nem, de miért?...miért várjuk el attól akinek a nagy az apu vagy a nagyi a gyerekkorukban elmondott pár meséjén kívül igazából semmi emléke nincs (igaz, az sem emlék hanem csak "mese") az bármit érezzen a mi hazánk iránt? ....aki ilyet ír mint a posztoló az elsõ generációs világjáró akinek igazából sehol nem jött be semmi (, hogy miért az mindegy) és visszajön, hogy állami pénzbõl (mert állami állás jött össze) dicsõítse az otthonmaradást nehogy kiürüljön az ország..:))))..ami ebben az írásban vicces, az ahogy zárja sorait az egyéni entitás és indivídum dicséretével, hogy a szabadság az ami valamivé teszi az embert miközben az egész arról szól, hogy miképp zárja magát az ember börtönben magát a nemzetre hivatkozva egy elnyomó hatalom csapdájába...
|
Page | 20100 | 2013. szeptember 8. 18:55 | Válasz erre: 20093 |
"...ahogy nektek mások elnyomása" akkor én egy elnyomóvalódikomonista vagyok? Ez gyönyörû.Szabadságról beszélsz úgy, hogy elkötelezett híve vagy a globalizmusnak. "...itt valami tényleg nem stimmel" ahogy Pelikán mondta az árvíznél:)) |
tsanyi | 20099 | 2013. szeptember 8. 18:51 | Válasz erre: 20096 |
Látod, látod....ha mást kell kategorizálni az jó, de ha Téged kategorizálnak az nem jó.....amikor engem le libsikomcsiznak az miért jó?...oszt ha én áljobbererezek az miért nem?...:)))
|
tsanyi | 20098 | 2013. szeptember 8. 18:50 | Válasz erre: 20095 |
De akkor mi a gondolkodás?....az, hogy egy felé menjen mindenki egyenruhában és egyengondolva?
|
isti55 | 20097 | 2013. szeptember 8. 18:33 |
"Nemcsak kenyérrel él az ember..." gondllatébresztõ gondolatok magyarságról, "magyarkodás" nélkül, szakralitásról, világképrõl, izmusokról, globalizációról... http://kuruc.info/r/20/117401/ |
lecso | 20096 | 2013. szeptember 8. 18:33 | Válasz erre: 20093 |
"ahogy nektek mások elnyomása a küldetésetek... " Most akkor tényleg mentem. |
lecso | 20095 | 2013. szeptember 8. 18:30 | Válasz erre: 20092 |
Megnyugtatlak. Pont annyira vagyok meggyõzõdve az igazamról, mint Te. És én is kétségbe vagyok esve miattad. Szomorú, hogy ennyire nem akarsz gondolkodni, és nyomod a propagandát. Csak a feltétlen engedelmesség? Na mindegy. |
tsanyi | 20094 | 2013. szeptember 8. 18:15 | Válasz erre: 20090 |
Nem, már nem sok dolgom van ezért is írok ritkán ( na meg unom is)....a tények magukért beszélnek...egyre kevésbé lehet eladni jónak azt ami történik, igaz a jobbik ugyanezzel a dologgal nyer, de a kérdés, ha õk nyernek illetve a fidesznek nélkülük nem lesz meg a kormányzás akkor vajon melléjük állnak-e? ...apropó, a héten láttam a hírtv-n Dúró Dórát amikor azt mondta, hogy ha nem lehet az uniós csatlakozási szerzõdést módosítani a földtörvénnyel kapcsolatban akkor ha nyernek kilépünk az unióból......és akkor mim lesz?....ezt szeretném ha levezetnék a jobbikosok....és nem csak nagy vonalakban hanem lebontva az ebbõl származó hátrányok és elõnyök párhuzamára......mert jó dolog és lehet vele kampányolni, hogy m,ilyen jó lesz a zunió nélkül, de vajon azt is elmondják az embereknek, hogy mi lennek utána?....
|
tsanyi | 20093 | 2013. szeptember 8. 18:10 | Válasz erre: 20089 |
Küldetés?...lehet....ahogy nektek mások elnyomása a küldetésetek úgy nekem a szabadság.....és nem a szabadosság ahogy azt próbálja a magyar áljobber, de valódi kommunista beállítani....engem zavar amikor a szegényeket kikiáltják bûnbaknak és az fõleg ha a még nem szegényeket azzá akarják tenni valami hagymázas álnemzeti burokba burkolt ideológia miatt....ma már nem kell sok hírt megnézni ahhoz akár naponta is, hogy bárki meggyõzõdjön errõl....
|
tsanyi | 20092 | 2013. szeptember 8. 18:07 | Válasz erre: 20087 |
Ahogy szemlélitek a világot az úgy fest, hogy olyan embertípus kell aki nem gondolkodik, engedelmes és a lényeg, hogy sosem kérdez......igen, ehhez kell a poroszos tanítás.....,de ezt a saját gyermekeiteknek vagy akár magatoknak is jónak találjátok?...mert érdekes módon ezt általában csak másoktól várják el (az engedelmességet) akik ezt szeretnék, magukat már szabadnak és elnyomhatatlannak tartják és ha rájuk lenne ez érvényes azonnal kiáltanak a demokráciáért és az abban lefektetett jogaikért......az egésszel az a baj, hogy akik másokon szeretnek uralkodni (vagy legalábbis szeretik mások nyomorát nézni) azt ha velük teszi meg valaki9 azonnal bajként élik meg.....pedig ugye a diktatúra alapelve épp az, hogy senki sem szabad (még a diktátor sem) és semmije sincs mivel azt bármikor elvehetik tõle bármely ok alapján...
|
lecso | 20090 | 2013. szeptember 8. 17:26 | Válasz erre: 20089 |
Én azt vágom, de néha csak-csak jelezni kell, hogy lássa, van még dolga elég...
|
Page | 20089 | 2013. szeptember 8. 17:17 | Válasz erre: 20087 |
lecso! Ne fáraszd magad. Sanyinak küldetése van. Egész nap tolja a gumicsontokat, hátha valaki ráharap. Aztán jön a többi linkelõ bajnok segíteni. |
Bobek | 20088 | 2013. szeptember 8. 16:57 |
http://hegylakoklenni.wordpress.com/2013/09/04/uzenet-orban-viktornak/
|
lecso | 20087 | 2013. szeptember 8. 13:14 | Válasz erre: 20086 |
Ehelyett inkább irányíthatatlan, befolyásolhatatlan embereket hozzunk létre igaz? Pontosabban elegendõ, ha a retekklub, meg a telavivkettõ befolyásol...
|
tsanyi | 20086 | 2013. szeptember 7. 19:29 |
Nekem is ez a bajom a poroszos oktatással és az ebbõl eredõ vággyal a tekintélyelvûség felé, ezt lehet akkor tapasztalni amikor valaki rendpárti és mások megregulázását tartja a legfontosabbnak és annak hiányát okolja amikor nem megy jól a sora, ennek a posztnak szinte (!) minden sorával egyetértek, de hosszú így csak keveset idézek: http://jobangel.blog.hu/2013/09/06/a_poroszos_oktatas_es_az_allaskeresesi_nehezsegek_osszefuggesei?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_07&utm_campaign=index "A tekintélyelvû oktatás célja, hogy jól irányítható, befolyásolható embereket hozzon létre. A módszerek, amikkel ez kialakítható, az emberek egyéniségében hatalmas rombolást végeznek. A 60-as, 70-es, 80-as évek elején születettek ezeket a jeleket mutatják, így a problémát általánosnak látom, bár nem tagadom, saját példám volt az elsõ, ahol szembesültem ezzel." |
tsanyi | 20085 | 2013. szeptember 7. 19:16 | Válasz erre: 20083 |
Erre a fotóra gondoltam vietnamnál: http://www.nytimes.com/imagepages/2004/09/19/obituaries/20eddie_slide01.html
|
tsanyi | 20084 | 2013. szeptember 7. 18:10 |
Évtizedek óta hidegen hagy a foci, se jó se rossz viszonyom nincs vele, a tegnapi eredmény is csak azért érdekes mert túl sokszor volt a hírekben, de valahogy pont nem a labda útja miatt......,de ami zavar a focival kapcsolatban, hogy biztosan megéri ilyen temérdek pénzt beleölni egy olyan sportba ami ennyire nem érdekel szinte senkit? Mert a tegnapi eredmény nagyrészt ennek köszönhetõ, az érdeklõdés hiányának, elég megnézni a meccsek látogatottságát, állítólag az átlag nézõszám az NB1-es meccseken 2800 fõ....szánalmas, de a beleölt pénz már nem az....és oszt itt van ez, biztos megmagyarázzák: http://jobbegyenes.blog.hu/2013/09/07/a_szegyen_napja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_07&utm_campaign=index "Utóirat: olvasom, hogy tegnap éjjel Sepsiszentgyörgyön a Magyarországról érkezett szurkolók egy 8-10 fõs csoportja helyi magyarokat – köztük egy mûvészeti fesztivál résztvevõit - vert meg, akiket csak a román rendõrök (!!!) közbelépése védett meg a még alaposabb helyben hagyástól. (Egy helybeli jó barátom sajnos megerõsítette, hogy a hír nem rosszindulatú kacsa.) Ezt is ki lehet magyarázni, biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik megpróbálják majd. Csakhogy ez pont annyira lesz hiteles, mint a válogatottat mentegetõ olcsó kifogások. A szégyen meg pont annyira ott ég az arcunkon." |
tsanyi | 20083 | 2013. szeptember 7. 18:00 |
Milyen hatalma van a médiának? Itt van ez a kép: http://sorkoz.blog.hu/2013/09/07/a_kivegzes_elotti_utolso_pillanatok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_07&utm_campaign=index ahol szír felkelõk kormánykatonákat ölnek meg és ott volt az a vietnámi kép ahol fejbelõ egy déli tiszt egy vietkongot. A vitnámi kép készítõje büszkén mondta sokáig, hogy megölte a déli tisztet aki valóban meg is halt a kép elkészülte után nem sokkal bár az nem a képnek köszönhetõ, de a kép hatására az usa-ban még nagyobb lett az ellenállás a háború ellen aminek következtében hosszabb távon ugye komcsi lett vietnám ho apó vezetése alatt és egy remek kis diktatúra lett a vége.....és a lényeg, hogy a hátterét nem ismerjük illetve azt sem az akkori sem a mostani kép mögé sem helyezik pedig annak ismerete akár teljesen megváltoztathatná a nézõ hozzáállását.....pl. a vietnami kép elõzménye, hogy az a vietkong lemészárolt egy halom civilt köztük idõseket és gyerekeket és annak a déli tisztnek a családját is és ezért végezték ki helyben, de ezt a fotoriporter nem hangsúlyozta ki a kép közreadásánál pont ahogy a mostani szír képnél sem, hogy maga a kivégzés miért történik?..... ...és érvényes ez nem csak a véres eseményekre hanem mindenre, amíg nem tudjuk valaminek a hátterét hogyan értelmezzük azt helyesen? |
tsanyi | 20082 | 2013. szeptember 6. 20:38 | Válasz erre: 20081 |
De az ok a lényeg, miért van így? Nem az eu miatt hanem mert aki itt állít elõ valamit annak ez sokkal többe kerül mintha bárhol másutt tenné....és ez pártsemleges, az összes eddigi lerabolt bennünket...ha olcsóbb lenne az itt elõállított tej akkor azt árulnák a boltok (amúgy olyan már nem nagyon van), de bármi mást is....a mi szakmánkban minket a szlovákokkal váltanak ki (igaz nem csak azért mert olcsóbbak) meg az "állammival"...nálunk az "elit" egyszerûen tolvaj, kirabolja saját népét és ennek érdekében semmitõl nem riad vissza...
|
eröt | 20081 | 2013. szeptember 6. 20:26 | Válasz erre: 20074 |
Az a baj,hogy ha magyar tej 209Ft a polcon az import meg 185Ft akkor kevésbé nemzettudatos viszont csóró polgár választása nem kérdés.Ha meg betartunk az importnak (forradalmian) akkor érdekes jövõ vár ránk.Az biztos,hogy már az elején a renccervariánál albaxták szent antalék. Most már ebbõl nehéz(lehetelen?) kimászni.
|
tsanyi | 20080 | 2013. szeptember 6. 20:08 |
Egy kis kortörténet az ÁVH-ról: http://www.mult-kor.hu/20130906_rakosi_ugynokei__az_avh_nyolc_eve?pIdx=1 ...talán nem nehéz felfedezni némi áthallást pár mostani helyzettel. ...az azért szomorú, hogy a nyomorult vezetõje ilyen sokáig élt gyakorlatilag háborítatlanul... |
tsanyi | 20078 | 2013. szeptember 6. 19:32 |
Anno volt egy tv2-õs ribi (tényleg az) nem emlékszem melyik aki a normafa környékén lakik és oly módon fakadt ki egy mûsorban, hogy jó lenne lezárni a normafa környékét mert nem lehet elviselni, hogy a pesti prolik oda járnak szórakozni (nem szó szerint, de a lényeg ez volt) ....erre most ugye szórakoztató központ lesz a normafából ami valószínüleg együtt jár majd a lezárással és csak az arra érdemesek mehetnek oda: http://www.origo.hu/itthon/20130906-benyujtottak-a-normafa-park-tortenelmi-sportteruletrol-szolo-torvenyt.html
|
kondorosi67 | 20077 | 2013. szeptember 6. 19:32 | Válasz erre: 20075 |
Szia Sanyi! Azt a kis filmet a Szegedi Motoros Barátaimnak küldtem csak zavar támadt a rendszerben.:-) |
tsanyi | 20076 | 2013. szeptember 6. 19:30 | Válasz erre: 20074 |
Errõl volt szó...nem tiltották be, de valóban érdekes csak a következtetés levonása kissé más illetve az sem mivel nincs is következtetés, hogy kinek a hibájából van így?
|
tsanyi | 20075 | 2013. szeptember 6. 19:28 | Válasz erre: 20073 |
Érdekes, hogy hiába törlöd a hsz-t ha linkeltél egy videót akkor az mégis megmarad.
|
kondorosi67 | 20074 | 2013. szeptember 6. 19:28 |
Elgondolkodtató: http://napiszar.me/magyar-reklam-amit-betiltottak-video_1cf67d7cf.html |
tsanyi | 20072 | 2013. szeptember 5. 17:07 |
Egy hsz innen: http://www.origo.hu/itthon/20130905-erdo-peter-a-kormanyt-biralja-a-hittanoktatas-miatt.html "...a kötelezõ csoportlétszámot, amire óradíjat számolnak, vagy eldöntsék azt, hogy a nyári vakáció idejére kapnak-e fizetést legalább a fõállású hittanárok...", ".... Korábban felvetõdött ugyanis, hogy azokat ugyanúgy finanszírozza az állam, mint a többi tankönyvet. Ám miután a hittankönyv-rendelések egy része már megérkezett a kiadóhoz, kiderült, hogy más módon lehet csak megrendelni azokat. ...", ".....az egyházi fenntartású óvodák, iskolák finanszírozási módja sem megoldott,....", ".....és mindmáig nem világos a finanszírozás módja. ....."....az egyházak köznevelési intézményeinek mûködési költségei sokszorosan meghaladják az egyházaknak az egyébként rendelkezésre álló teljes költségvetését. Ezért nagyon fontos, hogy idõben és világosan meghatározzák a finanszírozás folyamatát....." "....."Nem tudjuk, hogy ez számunkra elõnyösebb lesz-e az eddigieknél" - tette hozzá....." Dörgedelmes felelõségre vonása ez az államnak az Erdõs Péter úr részérõl ugyanakkor, amikor maga mondja ki: - "..... Magyarországon a kötelezõ civil erkölcstan oktatását vezettek be,......."! Akkor evidens (lenne) , hogy abban az esetben, ha valaki hittant akar tanítani, azt végezze a saját költségére, vagy, ha hittanoktatást akar igénybe venni, akkor azt fizesse meg, ha ingyen nem kapja. Magyarországon az erkölcstanoktatás van ingyen! Az más kérdés, hogy a mai fideszes kurzus a hatalomban maradása érdekében az egyházak támogatására is igényt tart és ennek érdekében gond nélkül túllépi az állam és az egyházak szétválasztásának európai normáit és az állami közpénzt a legkülönbözõ módon az egyházak (csak az érdekszövetségeseiknek, ill. a szövetségeseik által elfogadottaknak) a rendelkezésére bocsájtja." |
tsanyi | 20071 | 2013. szeptember 5. 17:00 |
Azé´ csak megláccik, hogy ki az úr a pártban....a zsigamarcellnek vadiúj út járt míg ugye a kisebbeknek csak tódozgatják: http://www.origo.hu/itthon/20130905-kozpenzbol-epult-ut-orban-rahel-eskuvojehez.html :))
|
tsanyi | 20070 | 2013. szeptember 5. 12:33 |
Vazz...nem mondták, hogy nálunk a Brian életét honosítják és azt játsszák újra...:)))...mit adtak nekünk a rómaiak (eu)? http://www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs
|
tsanyi | 20069 | 2013. szeptember 5. 10:29 |
Hát igen, ide fajult a zemútháromév, már baráti társaságokban sem mer senki beszélni semmirõl mert sosem tudni ki az aki majd szúrósszemmel helyreigazítja jobb esetben..... rosszban pedig elintézi: http://uzenofuzet.blog.hu/2013/09/04/_nem_mernek_ellentmondani_kosa_kommunista_diktaturaja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_05&utm_campaign=index "Kósa Lajos szerint ütni kell a jó gyereket, akkor majd teljesít. Amikor ezt számon kérik a debreceni polgármesteren, természetesen azt fogja mondani, hogy ezt képletesen értette. Mi ezt készséggel el is hisszük, hiszen ugyanebben a tanévnyitó beszédében azt is mondta, hogy, amikor õk a fenntartók, akkor senki nem mer ellentmondani, mert „nem szokás csinálni, hogy azt mondják, nem”. A Fidesz ügyvezetõ alelnöke most elárulta magát. Kibökte, hogy nem azért nem mondanak nekik nemet, mert ésszerû, amit csinálnak, hanem azért, mert félnek tõlük. Erre a félelemre épül az orbáni szabadságharcos-demokrácia. Erre a félelemre épült Rákosi népköztársasága, Castro Kubája, és erre épül Putyin Oroszországa is." .....tényleg ez a jó nekünk?....mondjuk igény az van rá.... |
tsanyi | 20068 | 2013. szeptember 4. 20:25 | Válasz erre: 20066 |
Ezzel az egész kúrmányzással már az a gáz, hogy nem csak, hogy nem lehet védeni és igen gáz azt tenni hanem értelmetlen is.....ezért nem nagyon védik szinte sehol sem az intézkedéseiket még a blogokon is legfeljebb egy troll próbálja a fontosabbakat (mint utóbb a Kálmán Olgásat) szétoffolni, de inkább simán csak elhallgatják és igazából jól teszik....nem hülyék, minél jobban védekeznek annál jobban belekeverednek (lásd emútnyócév) tehaát szépen befogják és nem válaszolnak semmilyen kínos kérdésre....a nép pedig ezekrõl nem is hall a közmédiákban a net pedig kevés...
|
tsanyi | 20067 | 2013. szeptember 4. 20:21 | Válasz erre: 20066 |
De, készülnek szinte mindrõl....tájékozódsz Te rendesen?:))....csak valamiért soha nem érnek nyomozati szakba egyik hatóságnál sem, de ha véletlenül mégis lásd trafikmutyi kirobbantója a valós bizonyítékkal, na abban sincs köszönet mert a felvételt készítõt hurcolták meg, hogy milyen jogon készített felvételt, de annak tartalmát valahogy nem tartották fontosnak....nem tudom, tudod, hogy ki a legfõbb ügyész és a bíróságok góréja?....van feljelentés bõven csak eltûnnek a ködben...
|
classic | 20066 | 2013. szeptember 4. 20:16 | Válasz erre: 20065 |
Igen, és nekem még az is nagyon zavaró, hogy amikor az éppen ellenzéki érdekbõl oknyomozó újságírás beszámol a megkérdõjelezhetetlen kormányzati bûnügyekrõl, bizonyítékok felsorolása mellett, mégis soha egy feljelentés nem készül belõlük. Vagy ezeket egy hozzáértõ nyomozó nem olvassa? Vagy ezek csak direkt nekünk készülnek?
|
tsanyi | 20065 | 2013. szeptember 4. 20:10 | Válasz erre: 20063 |
Még annyit, hogy pl. az elõzõ érában a hírtv, echo (na jó az egyre jobban elszállt) volt nézhetõ illetve ott lehetett fõleg és elõször a maszop mutyikról tudomást szerezni.....ma meg nem, nyilván az miatt amit írtál, a megrendelõik miatt....és épp ezért lehet most csak az ellenzék médiumainál hallani a fidesz mutyikról, de a nagyobb gáz amit már írtam, hogy anno a közmédiák lehozták és sokszor sokáig hangosan t5aglalták a maszopszadesz mutyikat amik teljesen jogos ténykedések voltak.....az utóbbi 3.5 évben melyik ügyükrõl lehetett olvasni, hallani a vezéréknek?....pedig a számuk rendesen veri a zemútnyócév ügyeit........
|
tsanyi | 20064 | 2013. szeptember 4. 20:06 | Válasz erre: 20063 |
Igen így van....azok csak és kizárólag neten érhetõek el...tehát csak kevesekhez jut el és azok is olyanok akiknek ezek a hírek nem sokat számítanak mert amúgy is azt nézik amit akarnak és tájékozódnak,. de nem véletlenül nem foglalkoznak ezzel a derék vezérék mert õk is tudják, hogy ez egy kis része a választóknak.....
|
classic | 20063 | 2013. szeptember 4. 19:57 | Válasz erre: 20062 |
Ehhez képest az origo és az index eléggé jól nyomul a válogatott híreiben a viktorék ellen...biztos nem megrendelésre szelektálják a híreiket, úgy hogy azt látassák amit a megrendelõ kér...persze ezt is ingyen, mindegy hagyjuk. Ebben (csak?) nem sok az egyetértés néhányunknál én meg nem küzdök.
|
tsanyi | 20062 | 2013. szeptember 4. 19:51 | Válasz erre: 20061 |
Hol olvastad? Ja, a 444-en? Azt kevesen olvassák és csak netes....ha egy ilyen hír a hírtv, bármyl köztv, is lehozza akkor valóban lehet cenzúra hiányáról beszélni....,de a kezdõ diktatúrák elõször ugye megragadják a közmédiákat, ellehetetlenítik az "ellenségeseket" ezzel megszüntetve az általános tájékoztatást. A net itthon még mindig csak kevesek kiváltsága. Az átlagember illetve a tömeg csak a kertv-ket (ahol szintén nem lehet mást mondani csak amit a kormány enged lásd médiatv.) és a közmédiákat kapja meg....nem véletlenül volt anno a médiatv. elfogadásánál a nyomorult ballib nyivákolás, hogy indul a diktatúra.....mert igazuk volt, mindegyik így indul.....
|
classic | 20061 | 2013. szeptember 4. 19:42 |
De nicsak a fideszes cenzúra mennyire hatékony? Ezt egy perce olvasom és senki nincs kirúgva: Az elmúlt idõszak legbotrányosabb vasútépítési projektje szintén a Swietelskyhez fûzõdik, amelynek a során többek között a Közgéppel alkotott konzorciumban 49,5 milliárd forintért, az elõzetes mérnökárnál 10 milliárd forinttal drágábban építhetnek vasútvonalat Szajol és Kisújszállás között, illetve Kisújszállás és Püspökladány között közel 50 milliárdért (az eredeti terveknél 8 milliárd forinttal drágábban). A történet azért is különösen érdekes, mert Orbán Viktor 2011 májusában írta alá azt a források kibõvítését lehetõvé tevõ kormányhatározatot, amelynek értelmében lehetségessé vált, hogy az eredeti keretösszegnél jóval drágábban dolgozó konzorcium végezhesse el a munkát. Szintén a Közgéppel, illetve Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cégével indult el a Swietelsky azon a tenderen, amelyet 2012 decemberében írtak ki Balatonfüreden az egykori olimpiai központ hasznosítására. Nem volt nagy a verseny, ugyanis rajtuk kívül nem volt más pályázó, ráadásul a Swietelsky is ismerõs volt a terepen, mert nem sokkal arrébb már felépített egy szállodát – szintén az önkormányzattól bérbe vett teleken. A cégek határozatlan idõre, évi 15 millió forintért kapták meg a 20 ezer négyzetméteres telket a Balaton partján, ahova 3 milliárd forintból építenek szállodát. A 444 felhívta a figyelmet arra, hogy Fonyó Károly az olimpiai központot az átadásig használó Magyar Vitorlásszövetség elnökségi tagja, így már a pályázat kiírása elõtt tisztában volt az elvárásokkal. Ugyan már emberek. Tudom itt minden sz..r ott meg semmi, és mindenki tuti csak a magyar a f...s....apukám tanult emberektõl ezt az elvakultságot. Nem hiszem el.... |
classic | 20060 | 2013. szeptember 4. 19:37 | Válasz erre: 20059 |
Csak a felszínrõl..... mert nincs lehetõségem mélyebben utána nézni, meg egyébként sem vagyok sem én sem pedig te az újságíró mellett amikor számodra megkérdõjelezhetetlenül azt állítja, hogy õt ott direktbe cenzúrázták tehát vagy igaz vagy nem mert a fõnöke biztosan cáfolná. De lássuk: Diana halála (akkor baleset a hírekben most gyilkosság?) Iraki atom és vegyi fegyver (akkor biztosan mind volt, ma semmi nem volt és nem volt indok bevonulni-eklatázs példa-) és, hogy a szent Ausztriád se maradjon ki pl Jörg Haider haláláról akkor és most vagy a Strabag eljárásáról a magyar beruházásoknál, ott mit írtak és pl nálunk.. Na ugye....és minderrõl a szent nyugati médiából kirúgottak sétõdöttek leveleit még nem is böngésszük....nem akarlak meggyõzni. Errõl sem.... |
Taro | 20059 | 2013. szeptember 4. 19:15 | Válasz erre: 20054 |
Szerintem is jó ez így (nektek). :-) Lassan mondom, hogy érthetõ legyen: a közmédiát nem a kormány, hanem te, meg a szociszavazó, meg a jobbikszavazó, meg az LMPszavazó fizeti. Így tehát elvárható a hiteles, objektív tájékoztatás. Továbbra is bagatellizálásnak tartom a hsz-edet, mindaddig amíg nem hozol olyan példát, melyben egy Európai ország közmédiájában politikai utasításra kiretusáltak egy szereplõt, vagy amikor egy politikai erõ kádere cenzúrázza a hírszerkesztõ munkáját . Neked ez természetes, nekem már nem (és remélem, hogy az én gyerekeimnek is felháborító, undorító lesz az ilyen típusú politizálás). |
tsanyi | 20058 | 2013. szeptember 4. 14:56 |
Ez a szatíra sikerülhetett volna jobbra is, de azért így is jó....ennek apropófán lehet, hogy íratok én is egy röpdogát a kisebbik lánnyal, hogy az Õ szemével milyen a m i életünk?.....sokat tanulhatnék belõle: http://egyenlito.blog.hu/2013/09/03/nyari_elmenyeim_az_ev_elso_fogalmazasa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_04&utm_campaign=index
|
tsanyi | 20057 | 2013. szeptember 4. 13:59 | Válasz erre: 20056 |
És lehet összevetni ezt az interjút az elvileg két egyoldalon álló embertõl a szintén egyoldalon álló óbersunyi/smittipali riporttal....az elsõ egy majdnem szabad sajtótermék a második az áhított diktatúra terméke...
|
tsanyi | 20056 | 2013. szeptember 4. 13:49 | Válasz erre: 20054 |
No, épp itt az aktuális ellenpélda...ugye az atv nem fideszbarát, Kálmán Olga szintén, akkor ez mi volt? : http://medianaplo.blog.hu/2013/09/03/medianaplo_nem_ez_a_kerdes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_04&utm_campaign=index "Én pedig tûnõdöm a szakmai tanulságon. Nem is annyira azon, hogy az MSZP kommunikációs stábja elfelejtette fölkészíteni szegény Tóbiást a kínálkozó kérdésre, mint inkább azon, hogy a magyarországi politikusok hajlamosak félreérteni az interjúhelyzetet. Nem látják be, hogy a kérdezõ joga eldönteni, mit tekint kérdésnek. Nekik meg az a dolguk, hogy válaszoljanak rá. Képviseleti demokráciában élünk, és ezzel elismerjük, hogy választottjaink arra adhatják szavazatukat, amire jónak látják. Ennek fejében képviselõink a nyilvánosságban, az újságírók joggal firtathatják, hogy milyen okok játszottak közre politikai képviselõink döntésében. Ez az összefüggés mintha nem volna nyilvánvaló a kérdéseket felülbíráló politikusok számára." .........lehet, hogy ott is megmondják mit szabad és mit nem....,de ott lehet ezt nem betartani, ez is (!) különbség a diktatúra és a demokrácia között |
tsanyi | 20055 | 2013. szeptember 4. 13:13 | Válasz erre: 20054 |
Azért a külföldi hasonló híreket olvasva lehetne ezzel vitatkozni (épp most van valami balhé adatkiadás miatt az angoloknál? Nálunk ezért kitüntetnék az illetékest), de tekintsük úgy, hogy valóban, mindenhol így van. És akkor a kérdés, jól van ez így? Egyébként elég csak visszanézni pár évet, anno zuschlag, hagyó, weiner stb. ügyek a közmédiákban is nagy súlyt kaptak és még abban az érában eljárás alá vonták ezeket, az utóbbi 3.5 évben bármilyen mutyit, leleplezést vagy csak kritikát a kormánnyal szemben lehetett hallani? Azt mondjuk nehezen tudom felfogni, hogy ha valakinek nem érdeke tehát nem profitál belõle akkor hogyan tudja éltetni a diktatúrát?
|
classic | 20054 | 2013. szeptember 4. 12:42 | Válasz erre: 20053 |
Ez nem bagatellizálás hanem egyszerû tény. Ahol bérért dolgoznak ott a fõnök diktál, tehát azt kell csinálni amit kiadnak feladatnak. Ahol én, és ahol te dolgozol még ott is. Mégpedig jól, mert a fõnök figyeli, átnézi a munkát (ez az önjelölt forradalmár meg azt hitte, hogy ez a cenzúra). Ez a médiában messze nem fidesz találmány, a világon mindenhol így van. Vagy valaki azt hiszi, hogy a Szabad Európa rádió nem egy valaki által fizetett cél érdekében tevékenykedett? Na mert akkor felvilágosítom, hogy pont a Szabad Európa rádió a példa arra, hogy nincs független, irányított cél nélküli, és ezen érdek mentén cenzúrázott média. Aki mást akar az csinál saját médiát, de az meg nem rentábilis, mert nem jönnek a hirdetõk, vagy csak azok akik a szelektív hírért fizetnek. Na de akkor meg hová lesz a pártatlan média? Taro, ez sokkal jobban megy a fejlett nyugatnak, mint az általad említett szegényebb diktatúráknak. Az nem igaz, hogy valamilyen okból mást akarsz látni..... |
Taro | 20053 | 2013. szeptember 3. 21:31 | Válasz erre: 20050 |
Kedves Classic! Olyan ország, ahol a közmédia kiretusál számára kényelmetlen embert egy riportból, ahol a hírszerkesztõ mögött áll egy káder és diktálja, hogy mi a hír, mi nem... nos ilyen ország kevés van. Az "aktuális hatalom" ilyen mértékû "manipulációja" elképzelhetetlen a világ normális országaiban (de ha belegondolsz, talán te is érzed, hogy ez a bagatellizálás gyengén sikerült). Viszont bevett gyakorlat É-Koreában, Kubában, Fehéroroszországban, stb. Hiába magyarázod a bizonyítványt. Nem is kell magyarázni, elég megélni. :-( |
tsanyi | 20052 | 2013. szeptember 3. 20:51 | Válasz erre: 20050 |
Szíria érdekes kérdés és ezért vacillálhatnak obamáék még mindig....a múlt történései ékesen bizonyítják, hogy ha segítenek egy muszlim népen ott azonnal nagyobb bajt zúdítanak a világ nyakába....vagy egy diktátor aki ugyan legyalázza a népét, de legalább nem terrorizál másokat vagy egy iszlám állam akik kiképzõtábornak használják a világ ellen az országot....hát ez nagy dilemma..
|
tsanyi | 20051 | 2013. szeptember 3. 20:45 | Válasz erre: 20046 |
Szíria csak a duma mint mindig....ugye anno a bérrettegõk megmondták, hogy a vezér alatt eléri az 500-at a benya, de ezt hát lehurrogták....szerintem a mostani ciklusban nem fog 500-ba kerülni mert nem engedheti meg magának, hogy a ballibeknek igaza legyen, de ha újra "megválasztják" akkor még abban az évben annyi lesz...persze ez is csak egy bérrettegés...
|
classic | 20050 | 2013. szeptember 3. 20:43 | Válasz erre: 20048 |
De tisztelt Taro! A világon nincs sehol egy hely ahol ne manipulálná az aktuális hatalom a közt a médiájával. Nekünk kell, ha érdekel a politikai hírözön, megtalálni a megbúvó igazságtartalmat. Ami nagyon nehét és lehet, hogy egy élet tanulása is kevés tehát marad a hír saját száj íz szerinti szelektálása (hiszem-nem hiszem) Aktuális példa az usa médiamunkája szíriáról. Gyalázatos szánalmas stb...már megint vegyifegyver mi? Érdeklel is az usában valakit a szíriai nép sorsa. Akiket most támogatnak úgy hallom, hogy fundamentalista iszlamisták. Õk meg a szabadnapjukon terroristák nem? |