Taro | 17152 | 2013. január 13. 11:46 | Válasz erre: 17146 |
Nem hülye, csak a saját politikai ambíciói érdekében a tényeket egyoldalúan mutatja be. Csak a hátrányokat, az elõnyök nélkül. Az EU gazdasági szükségszerûség. Az emberiség történetének egy eddig egyedülálló társadalmi kísérlete. A globalizálódó világban keresi a választ arra a kérdésre, hogy vajon hogyan képes a társadalom megfelelni a globalizáció kihívásaira. gazdasági oldalról szükséges az EU és szükséges az €. Hogy milyen szabályrendszer mentén kell alkalmazni, az napjainkban formálódik. Az EU és az € nélkül egész Európa leszakad és elveszti a maradék világuralmi jelentõségét is. Önmagában Anglia, Németország már el is vesztette súlyát a világban. Vagy meg tudjuk közösen csinálni, vagy a következõ évszázadban Európa lesz a következõ "elmaradott térség". A globalizáció nem állítható meg. Így kénytelenek vagyunk ebben a szabályrendszerben kihozni magunkból a legtöbbet. Egyébként nem az Unió, hanem a globalizáció tette tönkre az iparunkat, a mezõgazdaságot és a globalizáció okozta a hitelbedõléseket is. Az Uniónak van létjogosultsága, de mivel egy nagyon egyedi és nagyon friss képzõdmény, meg kell keresni (és találni) azt a szabályzórendszert, melyben az Unió elõnyei jelentõsen nagyobb hányadot képviselnek, mint a hátrányai (egyébként ez az új csatlakozóknál már sikerült, most éppen az a probléma, hogy a régi EGK tagállamok is szeretnének már inkább az elõnyökben részesülni). |
classic | 17150 | 2013. január 13. 11:42 | Válasz erre: 17149 |
"Gondoljon bele mindenki aki ezt olvassa hogy mi lenne ha holnap õt és egész családját vagonokra raknák és elvinnék valahova ahol barakkokban kell lakni tetvek és patkányok között és dolgozni semmiért." Igen igen és attól mentsen meg mindenkit a jó Isten, hogy szépen lassan belecsússzon a másik oldalba. Vagyis, hogy meddig terjed az embersége ha neki adják ki a "tisztogatás" mûveletét és cselekednie kell a másik oldalon? Mikor lázad fel a lelkiismerete, hogy ezt nem csinálom pedig még az életemmel is fizethetek a parancsmegtagadásért? Ad-e erõt az embersége akkor nemet mondani? Hiszen a vérehajtók lehet, hogy az "új" elvek elõtt barátok voltak a meghurcoltakkal. Én ha lehet ezt kérném az Úrtól, hogy ezt a próbát ne mérje rám ki, soha ne kelljen mások elvei alapján ember életekrõl döntenem....sokkal inkább mint a másik oldal megpróbáltatását.... |
qqriq64 | 17149 | 2013. január 13. 11:32 |
A holokausztról... A holokausztra egy jól prosperáló iparág épült és ezt a törvényhozás is támogatja. A demokrácia arculcsapása az hogy törvényileg tiltják a holokauszt tagadását. Egyben nevetségessé is teszi az egész történetet. Én nem tagadom a holokausztot. Szerintem teljesen lényegtelen hogy 4millió vagy egymillió zsidó halt meg a táborokban. Ha tíz hal meg azzal az indokkal amivel odavitték az is sok lenne. Hajlamosak vagyunk a történelmet olyan messzirõl kívülállóként szemlélni. Gondoljon bele mindenki aki ezt olvassa hogy mi lenne ha holnap õt és egész családját vagonokra raknák és elvinnék valahova ahol barakkokban kell lakni tetvek és patkányok között és dolgozni semmiért. Tegyük fel hogy nem igazak a gázkamrák tegyük fel hogy színház volt meg uszoda.Ja. Meg szögesdrót meg fegyveres õrök. Egy szabad ember életéhez képest nézzétek ezeket. Azokat az embereket valamiért büntették amit nem követtek el. Persze lehet itt hivatkozni a zsidó bankártõkére meg a pénzvilágra de a táborokban a Kohn szatócsboltos volt. Csak a magatok életéhez viszonyítva nézzétek a történteket. Abba gondoljatok bele hogy mi lenne ha holnap megjelenne nálatok a hatalom és katonai segítséggel megtámogatva lenyírná a ti és családotok minden tagjának a fejét kopaszra. Nem táborban hanem az otthonotokban. Persze volt a történelemben és van is mikor egy egész országot zárnak körül szögesdróttal. Meg volt hogy a fiatalokat nem engedték be egy koncertre mert hosszú volt a hajuk. Túl vagyunk rajta. Kell egy határnak lenni hogy meddig mehet el a hatalom és hol vannak a demokráciának a korlátai. Itt Angliában ahol a demokrácia füvét már sokszáz éve nyírják az én fiamnak is egyenruhába kell járni mégsem érzem ezt antidemokratikusnak. Nem hiszem hogy bárki ez alapján koncentrációs tábornak gondolná Angliát. A holokauszt, még ha a felnagyító propagandát felezzük harmadoljuk akkor is szörnyû nagy bûn. Az már a zsidók ostobaságát mutatja ha a meglévõ és bizonyítható tényeket felnagyítják vagy meghamisítják. Ha egyetlen embert ELVISZNEK mert zsidó, mert cigány, mert szemüveges vagy biciklije van az önmagában kérdõjelezi meg a politikai rendszer létének jogosságát és most teljesen mindegy hogy a náci vagy más társadalmi berendezkedésû országról beszélünk. |
Taro | 17148 | 2013. január 13. 11:24 | Válasz erre: 17136 |
A pénznek nincs értéke. :-) A lufik bizony 2000 éve jelen vannak az emberiség gazdaságtörténetében. Igen. Vagyis azon az életszínvonalon mûködne minden társadalom a XXI. században, mint mûködött a XIX. században. vagyis a modern pénzrendszer jelentõs mértékben hozzájárult a mai életszínvonal eléréséhez. Egyszerûbben: a pénzteremtés folyamata nem ördögtõl való. maga a folyamat sokkal több hasznot hoz a teljes emberiség számára, mint ahány hátrány is velejár. Ha egy kicsit eltávolodunk a problémától, akkor érdemes egy kicsit belemélyedni a folyamatok okozta hatásokba. Azzal, hogy a FED pénzt nyomtat nem inflálja el a dollárt, hiszen a dollár világpénz(ami azt jelenti, hogy jelentõsen nagyobb hányadát a dollár mennyiségnek, az USA területén kívül használják). Viszont a teremtett pénz úgy kerül közforgalomba (John a farmer markába)hogy az valamilyen értéktermelõ tevékenységet finanszíroz (vállalkozási hitel, fogyasztási hitel, stb.). Mivel a teremtett pénz által új érték áll elõ, így sem lehet inflációról beszélni, hiszen a megnövekedett pénzmennyiség, megnövekedett termékekkel áll szemben. Én azt gondolom, hogy egyszerû hangulatkeltés zajlik és olyan embereknek akarnak eladni áltudományos okfejtéseket, akik nem rendelkeznek az adott témában annyi ismerettel, hogy felismerjék az információhalmazból a hamis részeket. Így a hamis információkból, illetve a tények hamis magyarázatából szándékosan rossz következtetéseket vonnak le. Másképpen: Az alap probléma 8már ha a jelenlegi probléma egyáltalán)a társadalomfelfogás, illetve a termékek, szolgáltatások (javak) elosztási mechanizmusa körül zajlanak a viták. A jelenlegi rendszerben fõ elosztási elv a teljesítmény és ez ellenkezik az emberiség XXI. századi humanista társadalomfilozófiájától. A probléma abban testesül meg, hogy ma már látjuk, hogy nem csak a piac materiális felfogásának szûken vett értelmében lehet értékteremtõ valamely tevékenység, hanem játszik a szolidaritás, játszik sok olyan dolog is, mely a piac szerint nem sokat ér, de az emberek egyébként fontosnak tartják (szociológusok, mûvészek, tanárok, stb.). A teljesítmény elvû elosztás mûködik és folyamatosan igazodik a társadalmak fejlõdésének mértékében. Ennek példája, hogy pl az USA-ban komoly társadalmi elvárás, hogy a gazdagok, a vagyonuk egy jelentõs részét adományozzák a számukra fontos, támogatandó területek felé (rákkutatás, elmaradott területek modernizálása, stb.). Nem vitatom, hogy a jövõben kialakul egy új, talán jobb mechanizmus, mely az emberiség jobb életéhez vezet. De ma még nincsen morzsája sem olyan társadalomszervezési elméletnek, mely akár csak a töredékét képes lenne a mai elõnyöknek biztosítani. Így aztán ezek az összeesküvés elméletek, melyek problémákat próbálnak meg világvégeként bemutatni, fabatkát sem érnek mindaddig, míg nem párosulnak egy olyan mûködõképesnek látszó megoldási javaslattal, melyet képes az emberiség nagyobbik hányada befogadni, pártolni. |
mogorva | 17147 | 2013. január 13. 11:07 |
Most hirtelen csak az Echo TV-s verziót találtam, de ez legalább szinkronos: http://www.youtube.com/watch?v=PYLVPvUsW8Y |
mogorva | 17146 | 2013. január 13. 11:02 | Válasz erre: 17144 |
Vagy egyáltalán nem hülye. Ha nem lenne a júnijó, akkor jó eséllyel lenne még valamenni iparunk, jobban állna a mezõgazdaságunk, és nem lennénk tele bedõlt hitelekkel. Szerintem. |
Taro | 17145 | 2013. január 13. 10:57 | Válasz erre: 17135 |
ingyenmunkaerõ. Másik oldalról közelítve: A hivatalos válasz, hogy a zsidók vagyonát így szerezték meg. De hát ezeknek a zsidóknak már akkor megszerezték a vagyonát, amikor lajstromba vették õket. Amikor a háború logisztikai igényeit sem tudták kielégíteni, akkor zsidók millióit szállították ezekbe a táborokba. Pénzügyi szempontból (és a háború sikere szempontjából) ennek csak akkor van értelme, ha dolgoztatni kívánták ezeket az embereket. ha a nincstelen zsidókat szállítják és kivégzik, akkor az elkobzott vagyonokból nem a háborút, hanem csak a likvidálást lehet finanszírozni. Így viszont nincs értelme. |
drfarago | 17143 | 2013. január 13. 10:49 |
Bár erõssen összevágott a dolog,azért ebben is van csúsztatás,hiszen Pl a Görögök nem kevesett tettek azért,ahol most tartanak! Senki nem kényszerítette õket abba a gazdaságpolitikába,amit folytattak és beledõltek!
|
tsanyi | 17142 | 2013. január 13. 10:46 | Válasz erre: 17139 |
A válasz szerintem az ellenségkép fenntartása lehetett.......ezzel került hatalomra(komcsi és zsidó fenyegetés kihegyezésével) és ezzel is tudta megtartani.....úgy ahogy nálunk is teszi a saját kisstílû vezérünk.....és ugye akkor hihetõ, hogy tulajdonképpen neki igaz céljai vannak és jó amit tesz ha az ellenséget folyamatosan pusztítja és eltünteti a nép szeme elõl nehogy kiderüljön, hogy a szomszéd Khon nem karvalytõkés aljas népnyúzó hanem ugyanolyan gyári munkás mint õ és még a végén megkérdõjelezi a mester ténykedését mondván, ha az ellenség nem is annyira gonosz akkor talán a többi elmélete sem igaz és akkor mit keresünk a háborúban?.......a cigók már gondolom kelet-európai kérésre kerülhettek a képbe, ott azokból sok volt és könnyebben azonosítható ellenségek voltak a zsidók.....most is ugyanez zajlik....amúgy az, hogy mi szükség lehetett valójában a vagonokra és táborokra annak szerintem az volt az oka, hogy ebben a bûnben cinkossá tegye a népet hitler nehogy ki akarjanak hátrálni mögüle ha rosszra fordulna a dolog mint ahogy az az elõzõ háborúban történt mert ott ugye a nép lázadt fel nem a katonák vesztették el.... ......volt egy mûsor ahol a Maros utcai kórházbeli vérengzésrõl beszéltek....az egy egyházi kórház volt és az ostrom vége felé a nyilasok kb. 140 zsidó beteget öltek meg(bátor tett volt, miért nem az oroszokkal harcoltak?)......ezután a nõvérek között az a mondás járta, hogy ugyan nagyon sajnálják õket, de remélik az összes zsidót megölik mert amikor a háborút elveszítjük akkor a bosszú szörnyû lesz....... ....megoldást senki sem hirdet hanem csak a bûnöket emlegetik és a feszültséget tartják fenn.....a bûnt nem lehet tagadni mert az visszaüt....,de ez a csak bûn emlegetés |
mogorva | 17141 | 2013. január 13. 10:41 | Válasz erre: 17139 |
Levezettem egy kisregényben, de inkább egy sör mellett beszéljük ezt meg jó...? ;)
|
mogorva | 17140 | 2013. január 13. 10:34 |
Érdemes Nigel Farage-nak is utánanézni a youtube-on... pl. http://www.youtube.com/watch?v=-2A2U8wJXrE |
Bedouin | 17139 | 2013. január 13. 10:29 | Válasz erre: 17137 |
A válasz nem gyõzött meg :) Egyébként te mutattad be ezt a megközelítést. |
mogorva | 17137 | 2013. január 13. 10:23 | Válasz erre: 17135 |
Errõl ne elmélkedjünk nyilvános fórumban, mert még mások is fognak kérdezõsködni, és nem az otthonunk melegében... Mert tudod... A nagy testvér figyel. |
mogorva | 17136 | 2013. január 13. 10:20 | Válasz erre: 17133 |
7:30-nál.... Ennek az egyik értelmezése, hogy... Egyébként, ha elvonatkoztatsz a közgazdász tanári mivoltodtól, és józan paraszti ésszel nézed, nagyonis életszagú. De ha másképp lenne, nem lennének lufik, ugyanúgy mûködne a gazdaság, mint pl Kossuthék idejében, amikor egy pénz értékét a mögötte álló munka értéke adta a fedezetét. |
Bedouin | 17135 | 2013. január 13. 10:11 |
David Cole-os témához lenne pár kérdésem: - miért szedték össze, gyüjtötték be, különbözõ országokból a civil lakosságnak "bizonyos" részét? Ugye az tudható, hogy 1940-ben a lengyel politikai foglyok részére nyitották meg a tábort. Voltak itt szovjet hadifoglyok is bõséggel. Mégis mi szükség volt arra, hogy civil zsidókat és cigányokat vagonírozzanak ide? Mi volt vele a cél? Csak elmélkedem ... |
Taro | 17134 | 2013. január 13. 10:09 | Válasz erre: 17132 |
A pénz nem adósságból keletkezik, hanem adósságot megtestesítõ papír. :-)
|
Taro | 17133 | 2013. január 13. 10:08 | Válasz erre: 17132 |
http://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY kb. 7-40 tõl |
Taro | 17131 | 2013. január 13. 09:15 | Válasz erre: 17114 |
Én alapvetõen liberális vagyok. Közgazdász. egyetemen tanítok, így eleve több mint gyanús, amikor történelmi állítások hitelességét nem lehet megkérdõjelezni, illetve amikor törvényekkel akarják biztosítani (jártam a jogi egyetemre is, de azt ma már szégyenlem :-))valamely tudományos állítás hitelességét. Eleve szar tanár az, aki állít valamit, majd az állítást azért kell megtanulni, mert a tanár mondta. Ha az állítás áll, akkor az bizonyítható a tudomány módszereivel. Ha nem áll, akkor törvénytõl sem fog (az általad linkelt Zeitgeist pl. teljesen hibás felfogás. A film elsõ 5 percében már olyan tendenciózus állítások fogalmazódnak meg, melyek nem igazak. Bármikor tudom bizonyítani az állítások hamisságát, illetve nem igaz a film által sugallt következtetés. Jól mutatja, hogyan lehet közgazdaságtanhoz nem értõ tömegeket félrevezetni.). Egy pillanatra sem kérdõjelezem meg a háború szörnyûségét, a zsidók jelentõsen nagyobb szenvedéseit, de! A II: világháború eseményeit vizsgálva egyetlen dolog volt, ami eleve elítéli a veszteseket erkölcsi oldalról. A gázkamrák. Az internáló táborok, a munkaszolgálat, a bõdületesen kevés élelem, az emberi ésszel fel nem fogható halálos áldozatok száma borzasztó, de minden eddigi háború velejárója volt. A különbség az ipari méretekben folyó, tervszerû likvidálás volt, mely bizonyos etnikai csoportok kiirtását célozta. David Cole nem manipulál. Neki tudniillik nem kell. Esetünkben a gázkamrák létét és az iparszerû likvidálást kell bizonyítani, nem az ellenkezõjét. Ez a 7 film csak annyiban "manipulál, hogy megkérdõjelez "bizonyítékokat". Pl. mivel a gázkamráról készültek légi felvételek, miért nincsenek kürtõk ezeken a felvételeken? Az oroszok és lengyelek honnan tudták, hogy belülrõl hogyan nézett ki "eredetiben" a gázkamra? Hiszen aki belülrõl látta az nem mondhatta el! halott volt! Szóval érdekes és egyben a II. világháború teljes átértékelését teszi szükségessé. Újra kell gondolni sok mindent (vagy bizonyítani kell a gázkamrák és az ipari likvidálás megtörténtét). |
drfarago | 17129 | 2013. január 13. 08:24 | Válasz erre: 17118 |
Erre gondoltam tõbbek kõzõtt : http://orulunkvincent.blog.hu/2013/01/11/hetkoznapi_orbanizmus
|
mogorva | 17128 | 2013. január 13. 00:48 | Válasz erre: 17126 |
Napközben küldöm, most nem annál a gépnél ülök :)
|
mogorva | 17127 | 2013. január 13. 00:15 | Válasz erre: 17126 |
Hááát, akkor küldj privátban egy email címet, és elküldöm, a többihez meg lehet, hogy személyesen kéne összefutnunk alkalomadtán... :)
|
TattooedAngel | 17126 | 2013. január 13. 00:13 | Válasz erre: 17125 |
Elõre is köszi! Kezdésnek a tekercs elég lesz, de bármilyen érdekességet szívesen fogadok! ;) |
mogorva | 17125 | 2013. január 12. 23:58 |
Utánanézek, nem olvastam, mert annyira nem hat meg. Jobban érdekeltek a qmrani tekercsek... Az megvan pdf-ben, ha érdekel... Meg még sok-sok más is, de az összes 2 dvd-re fér fel ;) |
TattooedAngel | 17124 | 2013. január 12. 23:48 | Válasz erre: 17123 |
Mi a könyv címe? Elolvasnám... Hogy nem ölték meg ezt a papot? Tudom, hogy nagyon sok titok van ott elásva, nem véletlen, hogy még az egyházhoz tartozók közül se mindenki mehet be oda. Talán egyszer majd ledõlnek ezek a "falak" is. |
mogorva | 17123 | 2013. január 12. 23:44 | Válasz erre: 17121 |
A vatikáni levéltár fõkönvtárnoka egy székely származású pap, õ pl lefordította azt a több, mint 1000 oldalt, amit kihagytak a bibliából. Kiadták, meg lehet venni könyvként. De nagyon-nagyon sok titok van ott elásva. |
TattooedAngel | 17121 | 2013. január 12. 23:27 | Válasz erre: 17118 |
A Biblia alapvetõen elég érdekes egy képzõdmény. Azt még nem is vitatom, hogy a szent iratok valóban isteni sugallatra íródtak. De. Miként lehet hitelesként tekinteni egy olyan mûre, amit kanonizáció útján, gyakorlatilag beszavazás útján állítottak össze? Ennyi ember egyszerre nem kaphatott isteni sugallatot, fõleg nem az "ellentábor"... Miért nem ismerik el az apokrif iratokat szentnek? Miért nincs esélyed sem egyszerû halandóként arra, hogy a Vatikán könyvtárába bejuss? Miért csak hebegés-habogás a válasz, illetve kitérés, ferdítés, amikor ezekre rákérdezek? |
drfarago | 17120 | 2013. január 12. 23:16 |
Nem vagyok egy grafomán tipus,remélem nemsokára találkozunk veled is és személyesen jobban megy.
|
mogorva | 17118 | 2013. január 12. 23:07 | Válasz erre: 17116 |
Én ezért nézek utána mindennek, amit látok, hallok. A bibliából a második (ha jól emlékszem, a niceai) zsinat alkalmával töröltek, több, mint 1000 oldalt, hogy lehetne akkor, hogy ugyanarról, ugyanúgy szóljon, mint a megírásakor? :) Egyébként a sokféle manipulációból már össze lehet rakni, hogy vajon mi is lehet az igazság. Én is rendszeresen beszélgetek sokat látott, sokat megélt emberekkel, az õ elbeszéléseik is igen tanulságosak. Ha azt mondom, hogy a gárda is állami irányítás alatt van, akkor gondolom nem sokan hiszik el, de attól még így van... Csak nem "kézivezérelve", hanem van valaki, akinek megmondják, hogy mikor-hova kell menni. Az üzenõsor egyik elemét van szerencsém ismerni. Akkor most lehet gondolkodni ezen is egy sort. |
mogorva | 17115 | 2013. január 12. 22:34 |
Félreértés ne essék, nem akarok én uszítani senki semmire, és senki ellen, én csak azt szeretném, ha nem fogadná el senki azokat a féligazságokat, amiket kap a médiáól, és arra ösztönzök mindenkit, hogy nézzen utána mindennek, amit lát-hall, hogy teljes képet kapjon, valamint hogy gondolkozzon el azon, amit lát-hall. |
mogorva | 17114 | 2013. január 12. 22:31 | Válasz erre: 17104 |
Tudod azért lehet úgy is kérdezni, hogy azt a választ kapd, mit te akarsz hallani... Én ezért nézek utána mindig, mindennek több oldalról. De ezért néztem utána annak is a választások elõtt annó, hogy ki-kinek-kicsodája. Igazából bárkire szavazol, így is, úgy is ugyanaz mondja meg, hogy mi történjen, ugyanúgy a zsebében van mindenki a parlamentben egyvalakinek, vagy pénzen vette meg, vagy zsarolja valamivel. Érdemes ám utánanézni ;) Pl ha nektek mond valamit, ki volt a Szakasits Árpád, akkor tudjátok, ha nem, gugli a barátod, majd hogy kinek is a nagyapja... Vagy hogy kinek volt a veje a Für Lajos, vagy... Felsorolhatnám a fél parlamentet :D |
TattooedAngel | 17113 | 2013. január 12. 21:43 | Válasz erre: 17102 |
Ha olvassák, jó szórakozást nekik hozzá!
|
TattooedAngel | 17112 | 2013. január 12. 21:42 | Válasz erre: 17104 |
Õszinte megdöbbenéssel, és egyben örömmel olvasom, hogy nem utasítottad el kapásból a dolgot!
|
tsanyi | 17111 | 2013. január 12. 21:23 |
Olvastam az orvoshiányra egy jó megoldást......ugye mostanában zárják befele a színházakat és egyre több állástalan színész van.....na most ugye egy jó színész minden szerepet el tud játszani.....hát vegyék fel õket a körházakba és játszanak orvost....
|
lecso | 17109 | 2013. január 12. 20:44 | Válasz erre: 17107 |
Feleslegesen csûröd. Pontosan tudod, hogyan értettem. |
Bedouin | 17107 | 2013. január 12. 20:30 | Válasz erre: 17102 |
Évek során az is látszik, hogy vannak itten azért "jó fajta motorosok" is. Szerinted mennyivel lesz jobb ember valaki, ha vesz egy motort, mert éppen van rá pénze? |
tsanyi | 17106 | 2013. január 12. 20:26 | Válasz erre: 17104 |
A teljes elutasítás erõsíti azt.....inkább nyugodtan cáfolni kell....mint ahogy azt egy gyerekkel teszi az ember....1X, 2X akár 1000X is....ha van bizonyíték akkor azzal kell érvelni....azt hiszem ezt bizonyította az eddigi elutasító hozzáállás bukása....mert azt bukásnak nevezem ha egy elmélet ami ellen küzdünk nem, hogy gyengülne hanem inkább erõsödik.....ilyenkor jobb más taktikát választani...
|
Taro | 17104 | 2013. január 12. 20:21 | Válasz erre: 17094 |
Megdöbbentõ. Én eddig teljes egészében elfogadtam ezt a háborús sztorit, de ez a 7 film felnyitotta a szemem. David Cole nem manipulál. Nem állít, hanem kérdez. A válaszok az érdekesek, nem David Cole.
|
lecso | 17103 | 2013. január 12. 19:21 | Válasz erre: 17100 |
Pontosan: "Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Elmondom, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban... ami megõrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy mirõl beszélek?" |
lecso | 17102 | 2013. január 12. 19:20 | Válasz erre: 17101 |
Tuti, hogy nem csak motorosok olvasgatnak errefelé. Vigyázz, miket kérdezel... |
TattooedAngel | 17101 | 2013. január 12. 18:52 | Válasz erre: 17100 |
Volt egy német vegyész, aki a doktorijában az auschwitzi gázkamrákat vizsgálta, a ciángáz fellelhetõ nyomait, azok alapján, amit addig tanult történelembõl. Meg is döbbent, miszerint a gázkamrának nevezett részeken egyáltalán nem talált semmilyen nyomot, a ruhafertõtlenítõben viszont igen. Amikor publikálta az eredményeit, mit kapott? 2 év börtönt holokauszttagadásért... Holott még csak nem is magát a koncentrációs táborok létét tagadta, hanem a vizsgálati eredményeirõl számolt be. Amikor fellebbezett az ítélet ellen, miszerint õ nem tagadta a dolgokat, csak a gázkamrás részt revideálta, ezek mellett akkor kér egy megdönthetetlen bizonyítékot a létezésükre, azt a választ kapta, hogy köztudomású tényeket nem kell bizonyítani! Kérdem én, milyen történelmi tény az, amit törvényekkel kell védeni? Mondhatom én azt, hogy pl. nem volt 1956-os felkelés, legfeljebb mindenki hülyének fog nézni... |
mogorva | 17100 | 2013. január 12. 18:03 | Válasz erre: 17097 |
Idézet a mátrixból... " Nem tudod, pontosan mi... De olyan, mint egy szilánk az agyadban, ami megõrjít! " Valahogy mintha lenne valami, ami nem lenne ott kerek azzal kapcsolatban, amit ott bemutatnak, elmondanak... Tudjuk, hogy akkoriban a Szovjetek hazudtak sok mindennel kapcsolatban, pl a katyini mészárlás, olyan mintha hozzányúltak volna a három auscwitzi táborhoz is. Hogy most helyreállítottak-e mindent, amit a háborúban leromboltak, vagy meghamisítottak dolgokat, azt nem tudni. Tény, hogy elfogadhatatlan, ami ott történt, tény, hogy nagyon sok ember halt meg a haláltáborokban, de hogy pontosan mi és hogy történt, azt csak azok tudnák elmondani, akik ott voltak. Én láttam, ismertem olyan embert, akinek a karjára ott került szám... Egy nagyon kedves, jó ember volt, mindamellett, hogy zsidónak vallotta magát. Nem véletlenül mondom azt, hogy senkit sem a származása, vagy a hite alapján ítélek meg, hanem a megnyilatkozásai alapján. |
tsanyi | 17099 | 2013. január 12. 17:58 | Válasz erre: 17096 |
Így van....és szó nélkül lesöpörni ugyanaz mint tagadni, hogy volt.....nem lesöpörni kell hanem megcáfolni.....
|
tsanyi | 17098 | 2013. január 12. 17:57 | Válasz erre: 17097 |
Hogy mit?....háááát elsõsorban azt, hogy minden túl tiszta, és olyan távolságtartó volt.....rosszabb körülmények között katonáskodtam néhol amikor kivezényeltek vidéki laktanyákba......nem lehetett érezni, nem jött át a szenvedés....azóta megnéztem még egy tábort ahol még annyira sem......ezzel nem kérdõjelezem meg a holokauszt megtörténtét, de a videók és a képek sokkal szörnyûbb képet tárnak elénk mint amit ott találtam.....
|
Bedouin | 17097 | 2013. január 12. 17:46 | Válasz erre: 17095 |
Én is jártam ott, de bocsáss meg, mit jelent az, hogy "túl steril"? |
mogorva | 17096 | 2013. január 12. 17:40 | Válasz erre: 17095 |
Nem állítottam, hogy az õ szava szentírás lenne, csak egy nézõpont az is.
|
tsanyi | 17095 | 2013. január 12. 17:38 | Válasz erre: 17094 |
Igen és jártam ott.....akkor túl sterilnek találtam a környezetet ahhoz a szenvedéshez képest amit ott leírnak....,de Cole is manipulál mint mindenki abban a történetben....
|
mogorva | 17094 | 2013. január 12. 17:23 |
Tsanyi, hallottál már egy bizonyos David Cole-ról? Ha nem, gugli, elsõ találat... |
TomRed | 17093 | 2013. január 12. 17:07 | Válasz erre: 17074 |
Itt nincs sajnos olyan lehetõség, mint ebben a blogban: http://varanus.blog.hu/2013/01/11/matolcsykam_pofa_be?fullcommentlist=1#comments Viszont vedd úgy, hogy virtuálisan megnyomtam a Tahótlanítok gombot a hozzászólásod alatt. |
Bedouin | 17092 | 2013. január 12. 17:00 | Válasz erre: 17089 |
És ez Sanyira teljesen igaz, ami felettébb becsülendõ is!
|
mogorva | 17090 | 2013. január 12. 16:58 | Válasz erre: 17086 |
A féligazság, amirõl én beszéltem, az az, hogy tényekbõl, történésekbõl csak annyit mondasz el, amennyi téged jó fényben tüntet fel, és szándékosan hallgatsz el dolgokat.
|
mogorva | 17089 | 2013. január 12. 16:56 | Válasz erre: 17086 |
Sok baromságot mondok én is kútfõbõl, de az szándékos baromság. Viszont az, hogy a saját ismereteid szerint leszûrsz tényekbõl egy konklúziót, még ha az esetleg helytelen is, az a te szemszögedbõl helyes, és igaz. Viszont ha megismersz más tényeket, és beismered, hogy tévedtéol, az is becsülendõ dolog ám. Sõõõõt... Akkor már objektívebb konklúziót tudsz levonni :) |
eröt | 17088 | 2013. január 12. 16:25 | Válasz erre: 17087 |
Sajnos ennek aktualitása van ma. Amúgy összetett okai voltak annak tragédiának.Sajnos nagyrészt a saját vezetés okolható a mértékéért. |
tsanyi | 17087 | 2013. január 12. 15:39 |
És újra a Don kanyar....és újra arról, hogy Horthynak mennyire volt esélye elkerülni legalább az önkéntes belépést, tudom Romsicsot sokan nem tekintik hitelesnek, de pl. épp pár hónapja akasztotta ki a Horthy ellenzõket azzal, hogy kiállt mellette más dolgokban.......a film elején beszél a belépésrõl és a továbbiakban a következményekrõl, de azt is mondja, hogy ugye önként és dalolva léptünk be a háborúba és kötelezõvé Hitler csak 42' végére tette a megjelenésünket, becsülendõ, hogy Horthy akkor már nem adta oda a teljes hadsereget(igaz ennek az addigra visszakapott magyar határok õrzése fõleg a románokkal szemben volt az oka) hanem csak a legjobban felszerelt részét amiért persze szintúgy kár volt....a film 10 perces és tele van korabeli felvételekkel: http://index.hu/video/2013/01/12/don/
|
tsanyi | 17086 | 2013. január 12. 15:33 | Válasz erre: 17084 |
"De arra jutok, hogy ha nem mondom ki az igazat, vagy ha féligazságokat mondok, legalább annyira hazug vagyok, mint aki nem mond igazat. " ....a fene tudja....én sok baromságot mondok saját kútfõbõl vagy idézek féligazságokat, de nem gondolom, hogy ez mindenképp rossz lenne mert erre reagálnak olyanok akiknek van jobb magyarázatuk a dolgokra mint nekem és abból és is tanulhatok vagy ha én nem is okulok(mert hülye vagyok) és nekiállok védeni a magam marhaságát annyit akkor is elérek vele, hogy kialakulhat egy vita amibõl már mások is hallhatnak olyanokat amikrõl nem volt tudomásuk.....hisz ez a viták lényege... |
Bedouin | 17085 | 2013. január 12. 14:43 | Válasz erre: 17084 |
:))) Három fajta hazugság létezik: 1. hazugság, 2. átkozott hazugság, 3. és… csend. |
mogorva | 17084 | 2013. január 12. 14:29 | Válasz erre: 17083 |
Persze. De arra jutok, hogy ha nem mondom ki az igazat, vagy ha féligazságokat mondok, legalább annyira hazug vagyok, mint aki nem mond igazat. Innentõl nyugodt a lelkiismeretem, mert nem hazudok senkinek semmiben, ellenben lehet, hogy kevesebben szeretnek, de azok tényleg szeretnek, viszont tisztelni is fognak sokan, még ha nem is szeretnek esetleg mert õszinte vagyok, és mindig korrekt választ adok a kérdéseikre. Az értékes kapcsolatok, barátok úgy is megmaradnak melletted, sõt, leginkább csak azok maradnak. |
Bedouin | 17083 | 2013. január 12. 14:10 | Válasz erre: 17081 |
Gondolkoztál-e valaha azon, hogy melyik a rosszabb: - mondani valamit, s kívánni bárcsak ne mondtad volna, - vagy nem mondani semmit, s kívánni bárcsak mondtad volna? |
Bedouin | 17080 | 2013. január 12. 13:48 | Válasz erre: 17079 |
Régóta tudom :) Építettem egy falat magam köré, de nem azért, hogy kizárjak mindenkit, hanem csak azért, hogy lássam, ki szeret annyira, hogy megmássza ... |
mogorva | 17079 | 2013. január 12. 13:15 | Válasz erre: 17078 |
Ha körbenézel magad körül, akkor rájöhetsz, hogy használják a mindennapokban rajtunk.
|
lecso | 17076 | 2013. január 12. 12:33 |
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentõsége kicsi ugyan, de érzelmileg erõsen megérintik õket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hû szolgánk lesz. 2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását. 3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekrõl senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövõ egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felõl. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sõt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be. 4.) A nemzetet meg kell gyõzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövõt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következõ generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”). 5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõknek egyszerûen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A –2 hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására. 6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt. 7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze. 8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/ tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni. 9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó! ) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni. 10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendõ belsõ (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy õ ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. |
lecso | 17075 | 2013. január 12. 08:57 | Válasz erre: 17020 |
Nem, nem azért. Ha a fát a tövében fûrészeli, ahhoz le kell hajolni, térdelni, és akkor nem tudja figyelni a területet körben... |
mogorva | 17074 | 2013. január 12. 04:06 | Válasz erre: 16978 |
"De bizony, én kaptam ilyet fenyegetést egy nevenincs alaktól. Meg azt is, hogy zsidó bérenc vagyok, meg cigány védõ. Még a nevemmel is viccelõdöt a maga sajátos "humorával". Na akkor tisztázzunk valamit. A Tomas Roth az pont a nicked. Németül. Álymszóri, ha te nicht speak eniádör lengvizs. Hogy humorod nem sok van, az biztos, de errõl sem tehetek, de mindegy. Édes piciny szívem, ha azt mondtam, hogy számolunk, avagy hogy érezd magad kihíva egy párbajra, az csak nálad jelenti, hogy egy szó nélkül nekedesek. Jegyzem meg, lehet, hogy vannak eszközeid, meg tudásod, de nekem meg meló miatt 23 év éjszaka és tizenévnyi csontkovácsolás áll a hátam mögött, tehát lehet, hogy az ilyen-olyan ´harcnyûvész´ tudásod még a hátrányodra is szolgálna adott esetben, HA arról lenne is szó, hogy le akarnám orcád szakajtani. De nem azt akarom. Én szigorúan a szarkazmust és az intellektust használnám ellened fel mint "fegyvert", mert azzal a két fegyverrel nem rendelkezel, a kezelésében jártasságod nincs, de ezt bárki láthatja, ha visszaolvas, hisz mások szólamait puffogtatod. Viszont a személyeskedéseidre a továbbiakban nem vagyok hajlandó reagálni, majd legfeljebb személyesen. Egyébként tévedsz, vannak Európa közepén koncentrációs táborok, sõõõt, még az ámerikai egybesült államok is állítja õket fel a saját területén, a saját állampolgárai ellen. Az a különbség, hogy Európa közepén, pl nálunk a szikes pusztában van, ahova a kutya nem teszi be a lábát, viszont ha kurkászol mûholdképeket, megtalálhatod. Nálunk is van belõle, igen. De van Német, Francia, Angol, és más országok területén IS. Ja, nemrég, az utóbbi pár évben épültek... |
qqriq64 | 17073 | 2013. január 11. 22:51 |
Na akkor... Odáig eljutottunk hogy a szélsõjobb megoldásai nem jók. Rendben. A gyerekeket kiszakítani és taníttatni kollégiumokban nem jó mert a dakotáknál se jött be. Rendben. Munkát nem tud adni nekik senki mert a jobban képzett magyaroknak sincs. Nincs rendben de ez van. A politika semmilyen hajlandóságot nem mutat a probléma megoldására. Ez sincs rendben de ez van. A magyar lakosság a legkisebb hajlandóságot sem mutat a legkisebb toleranciára sem. Megértem. Pénz nincs eltartani õket legfeljebb annyi hogy a nyomort tartja szinten. Hogy sajnos vagy az is sok amit rájuk fordítanak azt mindenki egyéni belátása szerint ítélje meg. A liberálisok a probléma elhallgatásánál többre nem képesek. Szégyen. Néhány kisebb csoport próbál valamit csinálni de körülbelül annyi esélyük van mint hógolyónak a pokolban. Dicséretes de ember nincs aki higgyen benne. Itt tartunk most. |
upsy | 17072 | 2013. január 11. 21:20 | Válasz erre: 17066 |
és még mindíg több,mint a semmi,illetve valahol el kéne kezdeni a szocializálódást...nekik is tenni valamit azért,hogy ne legyenek olyan helyzetbe,mint amibe.
|
upsy | 17071 | 2013. január 11. 21:05 | Válasz erre: 17065 |
jah,még valami!már írták elöttem,hogy azért a mélyszegénység vidéken jobban fellelhetõ.vidék,ahol azért a házak tobbsége környezetében van egy kis föld...vagy legalábbis lenne,ha nem lenne tele szeméttel és kosszal. lehetne termelni kis zöldséget,lehetne ültetni gyümölcsfákat.volt is ilyenekre kezdeményezés.megmutatták az embereknek,mit-hogy kell csinálni.sajnos egy kis szûk réteg,aki hasznosított belõle valamit.... |
tsanyi | 17070 | 2013. január 11. 20:44 |
Nem akarok ebbõl idézni...van benne hõsiesség, német "fegyvertársak", zsidókkal való bánásmód....ki mit tart fontosnak: http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/komment/20130110-attores-a-donkanyarban-a-2-magyar-hadsereg-pusztulasa.html#kommenter
|
upsy | 17069 | 2013. január 11. 20:34 |
egyszer már írtam,de ismét felajánlom,ha valaki le szeretné dobni a "békjóit",1-2 sör mellett leülhetünk beszélgetni..:)
|
upsy | 17068 | 2013. január 11. 20:31 |
idén duplájára emelték az összeget és növelik a létszámot,kiváncsi vagyok fog-e annyival csökkeni a bûnözés,ha már azt mondjátok,kevés a 39,000 HUF. mint tudjátok sokan dolgoznak és élnek 80.000 HUF-ból,mégsem mennek lopni-rabolni-gyilkolni,2000 forintokért.... |
upsy | 17067 | 2013. január 11. 20:28 |
persze,nem lehet megélni 39000-bõl,egy embernek.de nézd azt,hogy ha egy családból összefognának és többen elmennének dolgozni,már mennyivel több a család bevétele,nézve azt,hogy azért még ilyen-olyan rászoruló támogatást kapnak,illetve hogy a közmûdolgokat nem fizetnek...eddig mennyi segélyt kaptak nulla munkáért? |
tsanyi | 17066 | 2013. január 11. 20:17 | Válasz erre: 17065 |
Ez így van....a gond az, hogy ma már esély sem sok van itthon, hogy ha akarsz akkor sokat dolgozva sokat keressél...,de hát ezt tudod Te hisz ezért mentél el......az meg tény, hogy a 39, de még a 79-bõl sem lehet megélni legfeljebb az utcán.....mert ebbõl még egy ágybérletre sem futja kajával együtt...
|
qqriq64 | 17065 | 2013. január 11. 20:14 | Válasz erre: 17052 |
Te Upsy ezt azért gondold át még egyszer. Ne vetíteni kell 79ezerre hanem megélni a 39bõl. Tudod ez olyan mint a portás meg biztonsági õr szakma. Ha ütnének se csinálnám. Ott is az a duma hogy nem keresnek sokat de nem is csinálnak érte semmit. Akkor inkább szakadjak meg és keressek sokat. Mint most. |
tsanyi | 17064 | 2013. január 11. 19:59 | Válasz erre: 17061 |
Ez így tényleg más....ennél sokan nem kapnak többet a munkahelyükön....
|
upsy | 17063 | 2013. január 11. 19:57 |
mindezt úgy,hogy szakképesítést,sõt több szakképesítést igénylõ munkát végzek....
|
tsanyi | 17062 | 2013. január 11. 19:57 |
Drága navigátorunk az unortodoxia tengerén aki a viharban is biztos kézzel kormányozza sikerorientált ladikunkat, tehát õnéki a kis belvilágába enged bepillantást ez az írás: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/01/10/matolcsy_gyorgy_szimpl_ting
|
upsy | 17061 | 2013. január 11. 19:53 | Válasz erre: 17054 |
nem,félreértettél!te írtad,hogy 47000 bruttó,azaz kb. 39000 nettó a NÉGYÓRÁS,és azt mondtam,hogy azt 8 órásra vetítve 78000 nettó,94000 bruttó!és ennyiért nem akarnak elmenni dolgozni,inkább lopnak,mint írtad is...elárulom,én másfélszer ennyit kapok,de 4 mûszakba járok dolgozni és hidd el,arányába sokkal,de sokkal többet dolgozok ki a 8 órából,mint õ a 4bõl...de már nemsokáig :) ezért mondtam,hogy vicces,hogy a válságból õk semmit nem akarnak részt vállalni,mert azt a segélyt várják el semmi munkáért,amit eddig kaptak és amikor dolgozni kéne,hõbörögnek,hogy ennyiért nem.... |
tsanyi | 17060 | 2013. január 11. 19:50 | Válasz erre: 17059 |
...én csak az utolsó sorokat olvasom....ne fertõzz ortodox megoldásokkal..:))
|
TattooedAngel | 17059 | 2013. január 11. 19:48 | Válasz erre: 17057 |
Az elsõ sorban írja, hogy bruttó 75500... :DDD
|
tsanyi | 17058 | 2013. január 11. 19:48 |
Ez most 6 rugóba került nekünk...sok, kevés?...fene tudja, de jól nem esik az biztos: http://varanus.blog.hu/2013/01/11/matolcsykam_pofa_be?fullcommentlist=1#comments és egy komment innen, valóság?:)): "Az a gyanúm, anno Gyurci nem véletlenül emlegette a lobotómiát. Valami turulos sámán hétszentség, hogy elkövette rajta, és sámáni mûhiba történt." |
tsanyi | 17057 | 2013. január 11. 19:47 | Válasz erre: 17056 |
Itt nem írnak arról, hogy ez nettó vagy bruttó?...bruttóról beszélnek a mûsorokban amibõl ugye lejön ez+az...bár ez már nem annyira rossz mint a 47 rugó volt.......és akkor jön még az, hogy 4-6 órára alkalmazzák õket.....
|
TattooedAngel | 17056 | 2013. január 11. 19:44 | Válasz erre: 17055 |
ennyit: http://www.profession.hu/cikk_rovid_hirek/20130102/ennyi-lett-a-kozmunkasok-bere/1977
|
tsanyi | 17055 | 2013. január 11. 19:40 | Válasz erre: 17053 |
Ha ismerõsöd barátnõje jól néz ki akkor szívesen alapul venném..:)))....,de ettõl még nem fogom tudni mennyit kap közmunkásként..
|
tsanyi | 17054 | 2013. január 11. 19:36 | Válasz erre: 17052 |
Dehogy kap annyit....79000 most lett, de ez bruttó!....ebbõl kb. 60 rugó(vagy annyi sem?) amit kézhez kap akkor ha 8 órára foglalkoztatják, de hát az egyszeri közmunkást csak 4-6 órára.....bár ezzel tényleg jelentõsen emelték a pénzt a tavalyihoz képest, de ez sem elég semmire.....tény, sokan nem keresnek 80000-nél többet rendes munkán sem....ez az átlag vidéken.....és lassan már Bp. környékén is...
|
upsy | 17053 | 2013. január 11. 19:35 |
idén változott a közmunk,8 órára emelték a munkaidõt és ennek arányába a pénzt és 5.1%-al emelték plussz a bért... számolj,csak az ismerõsöm barátnõjét vedd alapul |
upsy | 17052 | 2013. január 11. 19:32 | Válasz erre: 17049 |
igen,4 órára kap 39000 HUF-ot,az egy 8 órás mûszakra vetítve 79000 HUF.mindenféle szakképesítés nélküli munkára,amit azért valljuk be,nem egy megeröltetõ munka.fõleg,ahogy sok helyen láttam,szép kényelmesen lézengenek....pont ma beszéltem egyik ismerõsõmmel,barátnõje 10 órára kap 80.000 forintot egy One Euro Market üzletben...és elmegy dolgozni,mert meg kell élni...ez a nagy külömbség,a gondolkodásmód..
|