tsanyi | 17051 | 2013. január 11. 19:21 | Válasz erre: 17050 |
Félreértés ne essék semmi bajom azzal ha állami lenne az összes iskola....igazából ha jól mûködik akkor a szülõ és gyerek számára tök mindegy, hogy ki a tulaj......a gond a mostani átvételbõl és a jogkörök tisztázatlanságából adódnak....na meg a kesze-kusza senki által nem tudott gazdasági helyzetbõl...
|
TattooedAngel | 17050 | 2013. január 11. 19:16 | Válasz erre: 17048 |
Ezzel is az a baj, mint ezer más kezdeményezésükkel, hogy az alapötlet jó, de ha õk csinálják (és ez eddig minden kormányra igaz volt), az kurva élet, hogy szar lesz belõle! Az iskolák fenntartása sok önkormányzatra nagyon nagy terhet ró, ugyanis normatíva alapján kapnak rá pénzt, nem pedig a tényleges költségeket fizeti ki az állam. Holott az oktatás állami feladat és nem önkormányzati! Sok ilyen dolog van, ami állami feladat lenne, de az önkormányzatok nyakába van lõcsölve, a tényleges költségek megtérítése nélkül. Nem véletlen, hogy a településeink 2/3-a ÖNHIKI-s. Sokak szeme elõtt a balfasz polgármesterek vannak, akik hülyeségre szórták el a pénzt, pedig ez csak pár %-ot tesz ki a csõdben lévõ településeknél. Nem lett volna rossz ötlet, hogy amelyik önkormányzat nem tudja normálisan fenntartani az iskolát, az adja vissza állami kézbe, csakhogy itt se arról szól a történet, amirõl szólnia kéne... |
tsanyi | 17049 | 2013. január 11. 19:15 | Válasz erre: 17047 |
Hát tudod, a közmunkáért kapható 39000 forint(a 47 bruttó) ha 8 órára alkalmazzák, de többnyire csak 4-6 órára amiért ennél sokkal kevesebb jár, na ennyi pénzért miért dolgozzon bárki?....én biztos nem csinálnám és gondolom más sem....ez nem válság ügy hanem élet ügy....napi 1000ft még az utcán való életben maradásra sem elég...
|
tsanyi | 17048 | 2013. január 11. 19:10 |
Kezd kiborulni a bili az iskola államosítások sikertörténetének ügyében....olvasgatok jobbra-balra és egyre nagyobb gáz kezd körvonalazódni......Pokorni nem festett túl jól a "vallatásán" az megszüntetendõ ELTE gimnáziumban......
|
upsy | 17047 | 2013. január 11. 19:06 | Válasz erre: 17038 |
így van,ez egy tökéletes megoldás lenne,de nem csak a kissebségget kéne így támogatni.csak ahogy elöttem mondták,ehhez egy fasza gazdaság kéne,ami tudna annyi bért adni a közmunkára,hogy ne érje meg lopni,aki meg megcsinállja mehetne ingyen dolgozni!csak most nem egy fasza gazdaság van...eddig semmi munkával kaptak hatalmas segélyt,de most,hogy azt a rendszert beszüntették és jött a közmunka,dolgozz meg azért a kis pénzecskéért,már nem tetszik nekik...nem akarnak részt vállalni a "válságból" és ugyan azt követelik szinte,amit addig kaptak.tudod mennyi a közmunkás bér?és tudod,hogy azt mennyi munkaórára kapja?osszál-szorozz és gondolj bele,hogy némely ember rendes 8-10-12 órás munkáért kap annyit...
|
tsanyi | 17046 | 2013. január 11. 19:04 | Válasz erre: 17044 |
Na igen, mi van velük?....egy részüknek sikerül az élet....többnek nem.....igazából nem tudok adatokat, hogy milyen arányban sikeresek vagy lecsúszottak?.......viszont az intézetek környékén olcsóbbak voltak a lakások és nem volt jó életük....
|
TattooedAngel | 17045 | 2013. január 11. 19:03 | Válasz erre: 17041 |
Mindenek elõtt egy jól mûködõ kormányzat kellene, akkor megoldódna az összes többi probléma is...
|
TattooedAngel | 17044 | 2013. január 11. 19:02 | Válasz erre: 17040 |
És akkor mi van az árva gyerekekkel, akik állami gondozásba kerültek?
|
tsanyi | 17043 | 2013. január 11. 19:02 |
: http://fn.hir24.hu/itthon/2013/01/08/igy-kezdodne-magyarorszagon/
|
tsanyi | 17042 | 2013. január 11. 18:56 |
Szólásszabadság?: http://fn.hir24.hu/itthon/2013/01/11/szajkosarat-kaptak-az-iskolaigazgatok/
|
Bubó Doki | 17041 | 2013. január 11. 18:47 |
Mindennek az alapja egy (jól) mûködõ gazdaság lenne, anélkül sem most, sem a jövõben nem fog menni és mûködni semmi. Sajnos a mai állás szerint is csak lefelé ballagunk a lejtõn, Eltolcsi is most b*szta el a devizások befizetõjét, hülyeségeket beszélt, az ájró meg majdnem 300............ |
tsanyi | 17040 | 2013. január 11. 18:45 | Válasz erre: 17039 |
Az alaphelyzet ugyanaz....a családból kiszakított gyerek ugyanolyan gyökértelen és elesett lesz(néhány erõszakos hangadót kivéve) akár bennszülõtt, cigó, magyar vagy bármilyen.......nem tudom, hogy tényleg rossz vagy jó lenne-e, én csak azt írom le amirõl olvastam......máshol ez nem vált be, persze unortodox módon akár sikerülhet is...:)
|
TattooedAngel | 17039 | 2013. január 11. 18:40 | Válasz erre: 17035 |
Szerintem ezt a helyzetet nem lehet összehasonlítani a bennszülöttekével. Teljesen más jellegû a két eset. Kulturális és egyéb szempontokból is.
|
tsanyi | 17038 | 2013. január 11. 18:27 | Válasz erre: 17036 |
Nem arra gondoltam, hogy lázadó bennszülöttek voltak hanem kb úgy mint itt a be nem illeszkedõ cigók egyfajta kisebbség.....mivel ez nemrég volt(ha jól emlékszem mindenhol a 2 vh. körül kezdõdtek a programok) ezért azt már nem lehet mondani, hogy lázadó bennszülöttek hisz már az ükszüleik is rezervátumban élt....... ...ahogy többször leírtam én úgy képzelném el, hogy bármilyen munkát kell nekik kínálni(közmunka) amiért élhetõ bért kapnának(ez fontos mert ha túl kevés a pénz mint most akkor mi a fenéért dolgozzanak ha amúgy is lopni kell?) és ez jobb lehetne mint a vég és ész nélküli segély osztás.......amelyik nem fogadja el annak semmilyen juttatás nem járna és attól kell elvenni a gyerekét mivel nem tudja eltartani(a magyarokkal is ezt teszik amúgy) és ha bûnözik irány a sitt....a szociban nem véletlenül volt kevésbé kiemelt a cigóbûnözés mert a kötelezõ munka miatt a többségük dolgozott valamit amiibõl megélt a család.... |
upsy | 17036 | 2013. január 11. 18:20 | Válasz erre: 17035 |
pedig tényleg ilyen egyszerû,a rosszat büntetni és megmutatni mi a jó és a jót jutalmazni.valószínûleg valamit rosszul csináltak,csak azt kéne kitalálni,hogy mit.mert ameddig a mostani rehabilitáció folyik,addig csak tolják bele a zsetont de nemsok látszata van,csak egy pénznyelõ... de szerintem TattooedAngel nem csak a kissebbségre gondol,hanem minden olyan emberre,aki nem a normák szerint él/cselekszik,a te írásodban meg a kissebbséget,sõt a benszülötteket írod.ott valahol érthetõ,hogy lázadtak és nem hagyták magukat,hisz csak a saját hazájukban,saját szülõföldjükrõl akarták kitaszítani õket...szerintem te is lázadnál és nem hagynád magad,ha pl. egy magasabb civilizáció kezdene el csesztetni a szülõföldeden. |
tsanyi | 17035 | 2013. január 11. 18:03 | Válasz erre: 16972 |
Nem tudom válaszolt-e már erre valaki mert csak most kezdem visszaolvasni.....viszont erre azt kell mondanom, hogy ahol ezt a módszert kipróbálták, usa vs. indiánok, kanada vs. indiánok-ionuitok, ausztrália vs. aborigional-ok.......mindegyik nagy kudarccal végzõdött és a családjuktól kiszakított állami iskolákban bentlakással tanított gyerekek zöme bûnözõ lett, de aki nem az is csavargó.....be is szüntették mindenhol, a legkésõbbieket a 80-as években.....ez nem jó modell, kipróbálták és nem vált be....
|
upsy | 17034 | 2013. január 11. 15:12 | Válasz erre: 17031 |
pedig ezek jó kis kezdeményezések,még az utóbbi is.annak igazából akkor lenne valódi értelme,ha kapnának a feltételeknek megfelelõ lakást.a kisebbség és nem kissebbségi emberek is! viszont,ha nem teljesítik a feltételeket kapott javadalmakkal és még rosszabb állapotúra amortizálják az ingatlanokat,irány a munkatábor!! |
upsy | 17033 | 2013. január 11. 15:07 | Válasz erre: 17030 |
azért is írtam,hogy a kettõ együtt teszi ki az egészet.viszont annyi állománya nem lesz,hogy annyira sûrûbben ellenõrizzen,hogy megérné,mert akkor tényleg nem lesz,aki szabálytalankodna és nem lenne értelme sûrûbben ellenõrizni,akkor meg megint elõjönnének a gyakoribb szabálytalanságok.viszont,ha nagyobb mértékben emelik a bûntetést,de ezzel egyidejûleg kisebb mértékben,vagy sehogy az ellenõrzést,a hatásfok sokkal nagyobb és a költségek tekintetében is megmutatkozik
|
TomRed | 17032 | 2013. január 11. 14:44 |
"A kormány azonban ezt nem kudarcként éli meg, hanem a szabadságharc áraként hivatkoznak rá. A kamatterhek csökkentéséhez arra lenne szükség, hogy a magyar állam olcsóbban jusson forráshoz, de úgy tûnik már nem is épít a kamatkiadások jövõbeli csökkenésére, mivel a 2013-as költségvetésbe 1240 milliárd forintos kamatkiadást tervezett be. Ennek oka, hogy a tavaly magas kamattal vette fel a hiteleket, illetve hogy a 2008-as IMF-hiteleket magasabb árú hitelekkel pótolja az állam." http://hvg.hu/gazdasag/20130110_Visszafele_sult_el_csokkenes_helyett_csuc#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_10 "Két és fél év unortodox fiskális elcseszés után ott az utolsó menedék, a jegybank. Ami nem ment miniszterként, majd menni fog MNB-elnökként. Hiszen helyes volt a fiskális politika, csak ez a gennyláda Simor köpött vég nélkül a levesbe, miatta nem lendült fel a gazdaság. Na majd most. Elég csak szólni a hitelezésnek, hogy induljon be, bizisten megteszi. Ahogy eddig a GDP, ugye?" http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/01/10/tunder_gyuri_utolso_dobasa Financial Times: Matolcsy "katasztrofális" http://hvg.hu/gazdasag/20130110_Financial_Times_Matolcsy_katasztrofalis |
TomRed | 17031 | 2013. január 11. 14:36 | Válasz erre: 17029 |
Ilyen törekvés is létezik, ami alapvetõen helyes, közegészségügyi szempontból is. (segély<>tisztaság, segély<>tanulás) http://www.hir24.hu/belfold/2011/06/30/nem-kap-segelyt-akinek-rendetlen-a-portaja/ De azért vannak vadhajtások is: http://nol.hu/belfold/alkotmanybirosagon_tamadjak_meg_a_bugyivizitet |
TomRed | 17030 | 2013. január 11. 14:28 | Válasz erre: 17028 |
Persze, minden az arányokon múlik. Viszont, ha száz kilométeren belül hússzor megállítanának, mindig csak 1000 Ft-ért, akkor elgondolkodnál a következõ szakaszra nézve. Ellenben, ha csak három évente egyszer esélyes a 150 ezer Ft, akkor nem biztos, hogy nem inkább abban bíznál, hogy pont te úszod majd meg. |
upsy | 17029 | 2013. január 11. 14:26 | Válasz erre: 17016 |
ennyi,ezt írtam is,"tiszta udvar,rendes ház"... ez az alapvetõ tisztasági,higéniai és rendfentartási morál kérdése ![]() |
upsy | 17028 | 2013. január 11. 14:22 |
valljuk be,azért a mérték is befolyásoló tényezõ. feltevés: mert ha pl. 1000 Ft-ból megúszom a gyorshajtásokat,a mostani ellenõrzések számával,akkor igenis gyorsan fogok hajtani,és itt ne a 50/150km/h képzeljetek el,de pl vannak helyek,ahol 60-as támbla van és 90-el simán lehet haladni...nyílván nem mindenhol alkalmazható ezen mérték.viszont,ha 150.ezerre büntetnek,akkor már erõsen elgondolkodik az ember a sebességtúllépéseken.a mérték és a ellenõrzés gyakorisága együttesen adja igazán az elrettentõ hatást.vagy legalábbis így kéne mûködnie... |
TomRed | 17027 | 2013. január 11. 14:16 | Válasz erre: 17026 |
Igen, mivel a bûnözõ is gazdaságossági döntést hoz. Elgondolkodik a várható nyereség és a kockázat arányán. Például a bicikli lopásnak minimális a kockázata: http://tolvajkergetok.hu/ (Tudom, hogy nem ez a reklám helye, de már tesztelik a motorba szerelhetõ nyomkövetõt is.) |
Bedouin | 17026 | 2013. január 11. 14:12 | Válasz erre: 17023 |
Ez mindenképpen igaz lehet, TomRed is mondta már ezt több hónappal ez elõtt, úgy fogalmazva, hogy nem a büntetés mértéke a visszatartó erõ, hanem az ellenõrzés gyakorisága. Ha jól emlékszem. |
TomRed | 17025 | 2013. január 11. 14:11 | Válasz erre: 17021 |
"Azt lássuk be azért, hogy a bûn elkövetési hajlamot mindenképpen gyérítené." A bûnismétlés kockázatát még jobban!:-) |
TomRed | 17024 | 2013. január 11. 14:09 |
Ebben a videóban látható, hogy csak az olcsó szavazatszerzés a cél, 14:48 és 15:50 között. Hõsiesen legyõzték az undorukat a fiatalok a szent cél érdekében.:-) http://vimeo.com/55694118 Amúgy erre lehet számítani legközelebb is, minden párt részérõl. (MSZP-s busz...) http://varanus.blog.hu/2012/12/17/listaorszag_kiralya_orban_hercege_kubatov |
TattooedAngel | 17023 | 2013. január 11. 14:07 | Válasz erre: 17021 |
Itt se a büntetés mértéke a meghatározó, hanem az elkerülhetetlensége. Mondjuk a kétségtelen pozitív hatásokon túl bejött az is, hogy az 50 inkább 45 (holott a traffipaxok 68-ra vannak belõve...), a 90 inkább 80, hogy véletlenül se lehessen normál tempóval közlekedni... |
Bedouin | 17022 | 2013. január 11. 14:04 | Válasz erre: 17020 |
Sejtettem, hogy nem lustaságból tesznek így :DDDDD
|
Bedouin | 17021 | 2013. január 11. 14:02 | Válasz erre: 17017 |
"A gyilkosokat se riasztja el a halálbüntetés kockázata, tehát a büntetés súlyossága nem egyértelmûen elriasztó sajnos. " Azt lássuk be azért, hogy a bûn elkövetési hajlamot mindenképpen gyérítené. Lehet, hogy fura a párhuzam, de a megnövekedett közlekedési bírságoknak köszönhetõen, már abszolút nem zavarja a mögöttem haladó drága autót vezetõ sofõrt, hogy elõtte szarakodok egy szakadt suzukival 45-50 km/h sebességgel. Látható, hogy már a piros lámpánál, vasúti átjáró piros fényénél sem siklanak át olyan gyakorisággal az emberek, mint évekkel ezelõtt. Azért egy 300 ezres bírság igen csak lenullázna a családi költségvetést :( Kvázi, ha ezeket a szabályszegéseket meg lehetne úszni 1-2 ezer forinttal, akkor többen csúsznának át a halvány piroson és 50 helyett is bátrabban mennének 70-nel. Szerintem. |
szato | 17020 | 2013. január 11. 13:55 |
"Mutatta a derékban elvágott fákat, hogy nézd meg, ezt biztos, hogy cigányok csinálták, mert még arra is lusták, hogy tõben vágják el! " Valahol hallottam,hogy azért vágják így ki,mert ha a tuskó 80cm felett van akkor ha elkapják rongálás,alatta van akkor lopás...... |
Bedouin | 17019 | 2013. január 11. 13:51 | Válasz erre: 17016 |
"Mutatta a derékban elvágott fákat, hogy nézd meg, ezt biztos, hogy cigányok csinálták, mert még arra is lusták, hogy tõben vágják el! " :))))) Ez nem azért van, azt hallottam, hogy már tudományos alapon nyesik ki a fákat. Azért vágja derék magasságba, mert mikor dõl a fa, akkor nem csap akkora zajt, mintha tõbe vágná ki :D Végül is lehet benne valami ... |
TattooedAngel | 17018 | 2013. január 11. 13:45 | Válasz erre: 17017 |
Soha nem a büntetés mértéke az elriasztó tényezõ, hanem az elkerülhetetlensége. Ehhez kéne egy erõs rendõrség, ami nem a pénzbehajtással foglalkozik... Betöréseknél nem kell az USA-ba menni, Szlovákiában is legálisan tarthatsz otthon fegyvert. Vissza is esett a betörések száma... |
TomRed | 17017 | 2013. január 11. 13:37 | Válasz erre: 17013 |
Megnéztem a videót, amúgy már jóval régebben is láttam. Annak a vajdának nyilván volna tekintélye is a többi cigány elõtt, de mégis Farkas Flórián, meg Kolompár Orbán kaliberû pofákkal szeretnek a politikusok együttmûködni. Csak olcsó szavazatszerzés és pénzmosás a cél, nem a probléma kezelése. Nem pont azt írtam, hogy nem várható el bármely magáncégtõl, hogy megoldja a foglalkoztatás problémáját? A gyilkosokat se riasztja el a halálbüntetés kockázata, tehát a büntetés súlyossága nem egyértelmûen elriasztó sajnos. Legfeljebb a betörõnek nagyobb érdeke lesz megölni a háziakat, hogy fel ne ismerjék... Persze, ha a betörõnek, rablónak nagyobb lenne a rizikója (USA), az más helyzetet hozhatna. |
TattooedAngel | 17016 | 2013. január 11. 13:35 | Válasz erre: 16992 |
Tudom, hogy a másik oldalról ott van az is, hogy bizonyos helyeken senkinek nincs munkalehetõség. (Szakmámba vág a dolog elég erõsen, amivel nem mellesleg lassan 2 éve nem tudok elhelyezkedni, mert nincs rá igény...) De. Ennek a mérséklésére indultak a gazdálkodó programok, amikor vetõmagot kaptak meg állatokat. Mi lett belõle? Semmi. A vetõmagot még aznap délután eladták (há' nem kelt ki!), az állatnak jobb esetben volt még 2-3 napja, rosszabb esetben meg azonnal levágták és megették (há' megdöglött!)... Ismerek egy cigány lányt, aki Tarpán nõtt föl. Ott sem jobbak a körülmények, mint Tiszaburán. Egyetemre jár és mellette dolgozik. Elmondása szerint a nagyapja ugyan analfabéta, de világéletében dolgozott. Gyümölcsfákat gondozott és pálinkát fõzetett a gyümölcsbõl, amit még Pestre is hordtak. A szülei is csak 8 általánost végeztek, de õk is dolgoztak világéletükben, a kertet is mûvelték. És nem utolsó sorban egyedüli gyerek. Mindezek fényében nekem sem a képzetlenség, sem a szegénység nem mentség a minõsíthetetlen viselkedésre, a ház méretû szeméthegyre a porta körül, meg hát sorolhatnám... Ha már úgysem dolgoznak, legalább a kertjüket mûvelhetnék meg a környezetüket tisztán tarthatnák, de azt sem teszik! Ez mit minõsít, ha nem a munkához való hozzáállást? Évekkel ezelõtt volt Nyíregyháza környékén egy kedves ismerõsöm, akinek fenyvese volt. Egyszer kimentünk szétnézni. Mutatta a derékban elvágott fákat, hogy nézd meg, ezt biztos, hogy cigányok csinálták, mert még arra is lusták, hogy tõben vágják el! Azt egyáltalán nem bánta volna, ha visznek onnan fát, mivel úgyis ritkítani kell az állományt idõnként. Szólt is nekik, hogy gyerekek, vigyétek, nem érdekel, de akkor tõben vágjátok ki, mert így kárt csináltok! Szerinted ért valamit a dolog? A fatolvajlás kapcsán mindig elõjön az az érv, hogy õk se fagyhatnak meg. Ezt én is aláírom, de ez nem magyarázza meg a hektárszámra eltûnõ erdõket, amikor a kidõlt fákból is bõven össze tudnak szedni annyit, amennyi kell. Nem vitatom, hogy az említett megoldások csak a probléma egyik felét kezelnék. A másik oldalára (munkahely) ott lenne a közmunka, amivel meg lehetne teremteni sok dolgot, amit aztán segélyként ki lehetne osztani a rászorulók közt (pl. tûzifa). Ehhez is csak akarat kéne, de mindkét oldalról! |
upsy | 17015 | 2013. január 11. 13:33 |
egyébként észrevetted,hogy milyen szépen is tudunk eszmecserélni sértegetés nélkül? :)
|
upsy | 17014 | 2013. január 11. 13:30 | Válasz erre: 17011 |
ez sajnos így van,bár náluk is inkább az "alja-alja" és a "jobbmódú-jobbmódú" tart össze,egymást azért köpöködik és irigykednek rendesen... |
upsy | 17013 | 2013. január 11. 13:25 | Válasz erre: 17010 |
szerinted aki a kissebbség közül lop-csal rabol,az nem kapott segélyt?de,csak nem arra költi,amire kéne... te felvennél egy töbszörösen rablásérz,lopásért börtönviselt embert a vállalkozásodba? a szigorú munkás körülmények közötti,már-már embertelen körülmények közötti börtönök meg tökéletes elrettentõ lenne a gyilkosok,többszörösen visszaesõ bûnözõk ellen..mert most úgy vonul be sok bûnözõ,hogy büszke a családja,hogy börtönviselt lesz,és nem szégyelli....mert valjuk ne,sokkal jobban élnek egyesek bent,mint kint.szerinted ez helyes? apropó,megnézted a videót,amit linkeltem a cigányvajdáról?mi a véleményed a mondanivalójáról? |
TomRed | 17012 | 2013. január 11. 13:24 |
Ha valakinek kétségei lennének, mirõl akarja most elterelni a Fidesz vezetés a figyelmet, akkor itt percrõl percre látható: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/esik_a_forint_295_felett_jart_az_euro.178098.html Vagy itt: http://www.real-charts.com/ |
TomRed | 17011 | 2013. január 11. 13:13 |
Ha már itt tartunk, elmagyarázom, miért hoztam fel a hajléktalanság problémáját. Itt pontosan látható egy kulturális, felfogásbeli különbség a cigányok és magyarok között. Mégpedig az, hogy a cigányok furcsa módon összetartóbbak, fontosabb számukra a rokoni összetartás, mint a magyaroknál. Ez nyilván kellemetlen, amikor csoportosan lépnek fel, de sajnos ez is része az érdek érvényesítési módszerüknek. Ráadásul eredményes is... Ez is volt az oka, hogy valamivel hatékonyabb volt a foglakoztatásuk a szocializmusban, mivel számukra megfelelõbb volt a brigádokban szervezett munka, ahol saját vezetõjük volt, mint a mostani egyéni felelõsségre, képességekre alapozott rendszer. |
TomRed | 17010 | 2013. január 11. 12:57 | Válasz erre: 17009 |
Fogalmazhatsz egyszerûbben is: egyáltalán nem kap munkát, börtönviselt és/vagy cigány. Ott egy példa Taro #16992 hozzászólásában, de gondolom nem kell magyarázni, hogy ez általában így van. Ezek után már csak az a kérdés, mi az olcsóbb? Segélyt fizetni, kvázi védelmi pénzként vagy megvárni, míg elkapják a következõ bûncselekmény után és börtönbe vagy munkatáborba küldeni? Gondolom te is érzékeled, hogy jelenleg csak rosszabb és még rosszabb megoldás létezik. Olyan megoldást pedig el se kezdett egyik kormány se, ami a helyzet javítását vagy legalábbis a probléma csökkenését eredményezné legalább a távoli jövõben. Jelenleg még azt a keveset is megszüntetik, ami mûködött. (Pl. képzés) |
upsy | 17009 | 2013. január 11. 12:31 | Válasz erre: 17008 |
nem a képzésr vagyok kiváncsi,mert azt tudom,hogy van,hanem,hogy azt ki fizeti.azt,hogy hol fog majd dolgozni,fel lehetne tenni a mostani érettségizõkre is...persze,nehezebben kapnak munkát a börtönviseltek,megmondom õszintén én sem biztos,hogy alkalmaznék,bár attól függ,hogy miért volt börtönbe... |
TomRed | 17008 | 2013. január 11. 12:17 | Válasz erre: 17005 |
Igen, úgy tudom van képzés a börtönökben. Utána hol tud majd dolgozni?
|
TomRed | 17007 | 2013. január 11. 12:15 | Válasz erre: 16999 |
A mostani gazdaságpolitika egyenes úton vezet oda, hogy egyre szélesebb rétegek fognak lesüllyedni a mélyszegénységbe. Ezután nehéz lesz majd azzal érvelni, hogy a cigányok nem hajlandóak dolgozni, mert legalább annyi magyar ember lesz hasonló helyzetben. Ámbár szélsõ jobboldali hozzászólások közt már olvastam olyat, hogy "fehér cigány"... |
TomRed | 17006 | 2013. január 11. 12:10 | Válasz erre: 17003 |
Ennek is lehet másik magyarázata, bár az is igaz, amit leírtál. Mégpedig az, hogy az okos magyarok kihajítják a lakásból a nem odavaló embert, például a válás után a férjet és utána nincs egyetlen rokon se, aki segítene neki. Ezek az emberek pedig beletörõdnek a sorsukba, nem hangoskodnak, csak szép lassan meghalnak. Saját szememmel láttam ilyen esetet a sebészeti osztályon. Mivel szavazatokat nem várhatnak tõlük a politikusok, így nem kell velük foglalkozni, csak el kell tüntetni õket a szem elöl. Lásd Szabó Máté mûködését és a cinikus alaptörvény módosítást. |
upsy | 17005 | 2013. január 11. 12:03 |
sajnos ezeket azért nem engedik,mert nem is tudok ki linkelte be nemrég,hogy mennyire vannak a börtönök tele és milyen arányba.... és,ha ezt meg akarnák valósítani,egybõl jönnének a rasszizmussal. nem tudom,hogy van a börtönökbe az iskolai képzés fizetése,hogy az állam állja vagy valamennyit ki kell fizetni a rabnak,de belegondolva,hogy az egyetemi képzésekért valakik tényleg súlyos pénzeket fizetnek,kicsit igazságtalan.jah,persze átnevelés..pff,ha ennyire hatékonyan mûködne az átnevelés,nem lenne ennyi visszaesõ bûnözõ... |
upsy | 17004 | 2013. január 11. 11:51 |
miért van az,ha valaki azt javasolja,hogy a mostani "luxusbörtönöket" megkéne szüntetni és igenis egyes bûnözöi csoportokat,rassztól függetlenül,de pl. aki visszaesõ,gyilkos,azokat kicsit keményebben kéne elhelyezni és igenis kemény munkára,fizetség nélkül foglalkoztatni?mert vannak jogaik?hmm,a jogok mellé kötelezetségek is járnak,mint pl. a társadalom hasznos és becsületes,nem rabló,gyilkos tolvaj részének lenni.azoknak az embereknek,akiket megöltek,mgnyomorítottak,joguk volt élni. sajno egy rab "eltartásához" több pénz jut,mint egy fekvõbeteg ellátásához. sajnos az egészségügy olyan romokban van,hogy vannak korházak - rokon is ott dolgozik - ,ahol az ápolók saját pénzen veszik az orvosi kesztyût 90-100 ezres izetésbõl és 1 használat helyett 4-5-ször használják..és az a legfontosabb,hogy nyugdíjas dolgozókat küldjenek el...helyette meg nem vesznek,nem vehetnek fel embereket.most is akkora a káosz és nemfigyelés az emberekre az orvosok részérõl,mert vannak helyek,ahol 200%-an túl vannak terhelve és erre meg még elküldenek embereket....amikor az sztk-s nõgyógyásznál 4 órát ültünk asszonnyal úgy,hogy veszélyeztetett terhes és amikor bejutottunk,akkor is a doki a két szoba között rohangállt,mert a másik szobába meg vitte a terhesgondozást... szóval igenis,ahhoz,hogy kicsit rend legyen itt,vissza kéne hozni a "kommunista" rendszer egyes elemeit,bármennyire is szídva van... elnézve a mostani tini korosztályt,szívem szerint mihelyst elvégezte valaki a 8. osztályt,1-2 évre keményen dolgozni küldném,fajtól,rassztól függetlenül,hogy kicsit megbecsülje a munkát,a pénz értékét,és majd utána tanuljon. |
upsy | 17003 | 2013. január 11. 11:31 | Válasz erre: 16983 |
nemsokat.és tudod miért?mert inkább önkényes lakásfoglalókká válnak és onnan már sehogy nem lehet kirakni õket,mert ha mef van próbálva,egybõl jönnek azzal,hogy cigányüldözés,sajnos... a nem kissebbségi hajléktalan meg inkább meghunyázkodik és elvonul,mikor arrébbzavarják... |
isti55 | 17002 | 2013. január 11. 10:56 | Válasz erre: 17001 |
mitõl , és miért ? meg monnyon le ? http://hvg.hu/itthon/20130110_Elutasitotta_az_ugyeszseg_a_Byer_Zsolt_el |
TomRed | 17001 | 2013. január 11. 10:41 |
"Szóval tudtuk, hogy õ a Büszke Pártember, de azt azért nem, hogy ennyire közvetlen vezérléssel mûködik. Zsolt nem egyszerûen egy nemzeti-konzervatív újságíró, aki kritizálja a ballib politikát. Zsolt hangja a Párt hangja, ez van. Hát persze, hogy nem lesz itt semmi komolyan vehetõ elhatárolódás." http://balavanyposzt.blog.hu/2013/01/09/igy_mukodik_bayer_zsolt
|
TomRed | 17000 | 2013. január 11. 10:15 | Válasz erre: 16988 |
"TomRed (pü) #14455 2012-09-07 20:26:28 Elõzmeny:14451 X Ezt a buzi, köcsög dumát meg sürgõsen hagyd abba baromarcú, mert megkereslek." Kösz, hogy beidézted. Tehát ez az érveket követõ sértegetés nem most kezdõdött. Mindenesetre sikerült elérni azt bájer Pentium zsóóti nácinak és elvtársainak, hogy Magyarországon nem a valós helyzettel foglalkozik senki, hanem a cigányokkal, zsidókkal. Pedig eljön hamarosan a vég kezdete: http://www.portfolio.hu/gazdasag/akit_sokkolt_matolcsy.178092.html |
isti55 | 16999 | 2013. január 11. 10:11 | Válasz erre: 16994 |
Már unalmas , bosszantó (ha sértõ lennék azt is írnám szánalmas) ez az örökös hivatkozás a mélyszegénységre... Valóban része egy összetett problémának, de csak nagyon kis szelete. "Elképzelni nem tudjátok, hogy a putriban mennyire más a lehetõség, illetve annak teljes hiánya. :-((" |
qqriq64 | 16998 | 2013. január 11. 09:35 | Válasz erre: 16994 |
Igen így van. Régen az állami építõipari vállalatok hatalmas munkásszállókat tartottak fenn ma a vállalkozások ezt a plusz terhet nem vállalják be. |
qqriq64 | 16997 | 2013. január 11. 09:31 | Válasz erre: 16993 |
Ez is igaz. Utaltam is rá lejjebb az USA gazdaságát példaként felhozva. |
qqriq64 | 16996 | 2013. január 11. 09:29 | Válasz erre: 16992 |
Ez igaz. Azt a munkát a magyar sem szeretbõl csinálja amire a cigánynak lehetõsége van. A magyarok tõbbsége sem szeret dolgozni csak szükséges rossznak tartja a céljai eléréséhez. Ezeken az oldalakon számtalan példát olvashatunk erre utalva. |
Bubó Doki | 16995 | 2013. január 11. 09:29 |
Ez is érdekes lesz......pedig a kõccségvetés 95 milliárdot akart beszedni, de ezt máshonnan kell pótolni. http://privatbankar.hu/ado/megszolaltak-a-szakemberek-a-nem-letezo-penztargepek-ugyeben-254110 |
Taro | 16994 | 2013. január 11. 09:21 | Válasz erre: 16993 |
Ebben a témában is futottam egy kört. Azzal, hogy elkezd ingázni, rosszabb helyzetbe kerül, mintha nem menne el dolgozni. A szakképzettséget nem igénylõ munkáknál a jövedelem lehetõségek nem teszik lehetõvé, hogy hetente ingázzon (hétvégét a családjával töltse), viszont albérletet nem tud találni (a magyar se könnyû, de cigánynak lehetetlen), de a kicsi jövedelem miatt kigazdálkodni sem tudja az albérlet árát. A kaució számukra elképzelhetetlenül nagy összeg. Gyakorlatilag egy politikai ellenségkép kidolgozásának eszköze csupán a "magyar nem mobilis" duma, mert sajnos a lakhatás költségei nem épültek bele a bérrendszerbe és az elmúlt 20 év változásai sem tettek semmit annak érdekében, hogy legalább elvi szinten járhatóvá váljon a munka után menés. Elképzelni nem tudjátok, hogy a putriban mennyire más a lehetõség, illetve annak teljes hiánya. :-(( |
Bubó Doki | 16993 | 2013. január 11. 09:12 |
Elég nagy problémát jelent a magyar munkavállalók rugalmatlansága, hiába van (lenne) munka az ország másik részében, nem akar (tud) a munka után menni......A régi világban a szabolcsi munkavállalók kimentek a világból munka után, ma ülnek a küszöbön, és várják a csodát. Szerintem sokat dobna a dolgon a munkaerõ "vándorlása" és ezen nem biztos, hogy a külföldi munkát értem...
|
Taro | 16992 | 2013. január 11. 09:01 | Válasz erre: 16979 |
Hozzászólásod alapján abból az alapfelállásból közelíted meg a kérdést, hogy a cigány nem szeret dolgozni. Ebben csak annyi az igaz, mint amennyi a magyarok esetében. Van aki szeret, van aki nem szeret dolgozni (illetve azzal a tevékenységgel foglalkozni, amibõl él). Tiszaburán találkoztam a következõ kifakadással: Egy cigány apa mesélte, hogy bár a lánya nem atomfizikus, de azért elvégezte a férfi szabó mesterséget adó szakmunkás iskolát. A lányt már az iskola közben kiközösítették a kortársai, mondván minek tanul, nem fogja többre vinni. 1998-ban végzett az iskolával és mindjárt kapott munkát burán egy varrodában. Aztán 2000-ben tönkre ment a varroda és azóta nincs munkája. Manapság pedig a kortársai naponta árkot röhögnek köré, hogy lám õk sokkal okosabbak, mert míg õ tanult, addig õk buliztak, és mégis pontosan ugyan ott vannak, mint õ. Amikor beszélgetünk és elmondom, hogy tanulás az alapja mindennek, akkor ált. elõjön egy hasonló történet. Tiszabura és 50km-es körzetben 80% fölötti a munkanélküliség. Magyar/cigány egyik sem kap munkát. Átneveled, kitanul egy szakmát, majd mit csinál? |
Tiger | 16991 | 2013. január 11. 09:00 | Válasz erre: 16989 |
Hello,Bubó,nem kellett volna törölnöd:-)A sok "valyon" és "egyenlõre" között észre sem vettem volna:-)(elnézést az érintettektõl)A helyesírási hibák sajnos sokszor rombolják le a mondanivaló komolyságát,mélységét,mert mindig motoszkál az olvasóban a "miért nem figyel erre,ha különben értelmesen fogalmaz?" kérdése. Különben én így élvezem ezt a fórumot,az sem zavar ,hogy elfajultak a dolgok,sõt...ilyenkor mutatkozik meg kiben ,mi is lakozik igazán és miként mûködnek a társas érintkezés ilyen formái.Az igazságérzetemet borzolja néhány bõdületes szamárság,de mindig akad valaki,aki helyreteszi a dolgokat egy-egy találó,frappáns riposzttal. |
Bubó Doki | 16990 | 2013. január 11. 08:44 |
zia, Tiger, már vártalak! Eddig miért nem folytál bele a dolgokba? Hiányzott a józanságod, talán nem fajultak volna el az indulatok.......Legyél kicsit aktívabb, jól tudom, hogy van véleményed.....))))))))) PS. Az elõzõt helyesírási hiba miatt töröltem...... |
Tiger | 16988 | 2013. január 11. 08:36 | Válasz erre: 16978 |
Na,na Tom, Azért téged is magadra hagy néha a józanság és az emlékezet is:-( TomRed (pü) #14455 2012-09-07 20:26:28 Elõzmeny:14451 X Ezt a buzi, köcsög dumát meg sürgõsen hagyd abba baromarcú, mert megkereslek. Ismerõs?Te voltál az elsõ,aki itt "hórakihívással" fenyegetõzött.És nem ez volt az egyetlen ilyen embereskedõ vita megoldási javaslatod:-( Ismerve Téged,kicsit meg is mosolyogtam a dolgot. Abban pedig,hogy itt ilyen irányban fajultak el a dolgok bizony szügyig benne vagy.A beteges,kontroll nélküli "nácizásoddal"nap mint nap szítod a tüzet,indokolatlanul és szerintem a normál emberi érintkezés alapvetõ normáit is áthágva.Erre már nyáron is figyelmeztettelek,mert könnyen kivetkõzik még a legjámborabb ember is magából,ha indokolatlanul ilyesmit vágnak a fejéhez.Kontrolláld már Te is a mondataidat,mert ez már valóban egyfajta "megzakkanás" nálad.Az pedig nem akarom elhinni,hogy esetleg valóban szándékosan provokálsz.(jaj,ne gyere a mániáddá vált kacsás hasonlattal megint!) Az pedig már tényleg szánalmas mikor Te kiabálsz moderálásért,kéred ki magadnak a fenyegetést. Elkaszálod így magad,még az esetleges "igazaid" is hiteltelenné válnak és tesznek azzá Téged is. Ha küldetéstudatból teszed,lelked rajta!De légy konzekvens,mikor ennek reakcióit is el kell viselned.(és itt nem a fizikai érvekre gondolok természetesen) |
TattooedAngel | 16987 | 2013. január 11. 08:17 | Válasz erre: 16982 |
Tudom, hogy ki fenyegetõzött neked, így kösz, nem szükséges. A trollkodásban viszont te is élen jársz! Kiragadsz 2 mondatot és nekiállsz nácizni, gyakorlatilag alaptalanul.
|
TattooedAngel | 16986 | 2013. január 11. 08:15 | Válasz erre: 16981 |
Nem barátom, nem koncentrációs tábor és nem gulag. Munkatábor és börtön. Elõbbi kettõnek az a célja, hogy likvidálja a nemkívánatos egyedeket, utóbbi kettõ pedig arról, hogy átneveljen a nem megfelelõen szocializálódott egyéneket, akik képtelenek együtt élni a többségi társadalommal. De mintha ezt leírtam volna... Majd ha azt írom, hogy olyan helyre kell küldeni õket, ahonnan lehetõség szerint vissza sem jönnek, mellesleg bármiféle etnikumot megjelölök akkor jogos lesz a nácizásod. Addig nem!
|
TattooedAngel | 16985 | 2013. január 11. 08:08 | Válasz erre: 16980 |
Igen, én hoztam elõ, mint ok-okozati összefüggést. Nem azt írtam le, hogy ezt szeretném, hanem azt, hogy ez lesz. Nagyon nagy ellentétek feszülnek a cigányság és a többiek közt, fõleg vidéken. Ez ott lóg a levegõben és elkerülhetetlen, ha nem változik valami záros határidõn belül. Erõs különbség van aközött, hogy ezt szeretném és aközött, hogy látom, merre tartanak a dolgok... |
TomRed | 16983 | 2013. január 11. 03:18 | Válasz erre: 16979 |
Némileg kapcsolódik a témához, mivel a szegénység a közös nevezõ: Mekkora arányban lehet cigány embereket látni a hajléktalanok között? |
TomRed | 16983 | 2013. január 11. 03:18 | Válasz erre: 16979 |
Némileg kapcsolódik a témához, mivel a szegénység a közös nevezõ: Mekkora arányban lehet cigány embereket látni a hajléktalanok között? |
TomRed | 16982 | 2013. január 11. 02:42 | Válasz erre: 16979 |
Amikor pedig erre felhívta valaki a figyelmet, például én, kimondva azt, hogy aki ilyen megoldásokról álmodozik az NÁCI, akkor jöttek az idióta fenyegetõzések egy nevenincs trolltól. Ezeket is belinkeljem, beidézzem vagy veszed a fáradtságot és visszaolvasol? |
TomRed | 16981 | 2013. január 11. 02:42 | Válasz erre: 16979 |
Utána aztán elõkerült a zsidózás, átnevelõ/munka táborok stb. Persze az, hogy most meg Gulágokat emlegetsz, az csak arra példa, milyen közel volt egymáshoz a sztálinista és hitleri rendszer... |
TomRed | 16980 | 2013. január 11. 02:41 | Válasz erre: 16979 |
Pont te hoztad elõ mindjárt a bájer Pentium zsóóti cikk linkje után a hitleri Németország módszerét, arra utalva, hogy így járnak a cigányok, ha nem veszik észre magukat: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=792&session_id=SESSION_ID&offset=200&limit=100#16720 "Ugyanis ha bedühödik a nép, akkor már nem fog válogatni. Aki cigány, azt meglincselik, mindentõl függetlenül. Ha már oly´ nagy elõszeretettel emlegetik a hitleri Németországot pl. a Gárda kapcsán, az is az eszükbe juthatna, hogy ott sem válogattak a zsidók közt, pedig az egyszerû embernek vajmi kevés napi szintû személyes konfliktusa volt velük. A cigányokkal viszont van! Ráadásul nagyon hosszú ideje, nagyon sok emberne. Épp ezért ez a mostani helyzet még veszélyesebb! De nem és nem tanulnak a történelembõl, aztán meg majd õk lesznek a legjobban felháborodva, ha megehetik, amit fõztek. Én szóltam..." |
TattooedAngel | 16979 | 2013. január 11. 00:46 | Válasz erre: 16978 |
Koncentrációs táborokat nem emlegetett itt senki, de ha mégis, akkor várom a hozzászólás számát! Átnevelõ táboroknak viszont lenne létjogosultságuk, ahol kimondottan a rendre, munkára szoktatnák azokat az embereket, akik ezt nem tudják. Nem utolsó sorban kitanulhatnának itt egy szakmát is. Utána ezerszer nagyobb eséllyel illeszkednének be a normális társadalomba, mint a mostani börtönök után. Szerintem neked sem kell bemutatni, hogy mekkora szabadegyetem mûködik a börtön falai közt és hogy még képzettebb bûnözõk jönnek ki onnan, mint amik bekerültek... A szibériai bérrabtartás sem lenne egy rossz ötlet. Nem túl rég láttam egy dokumentumfilmet orosz börtönökrõl. Szibériában volt egy olyan, ahová csak elsõ bûnügyesek kerültek. Nem bántotta õket ott senki, csak 2000km-re volt az elsõ lakott település, teljesen el voltak szigetelve mindentõl, így esélytelen volt a szökés. Ott lehetett dolgozni is. Nem az volt a lényege, hogy egy életre tönkretegyék azt, aki bekerül oda, hanem az, hogy soha többet ne akarjon visszakerülni. Szerintem 10 emberbõl 8-nál bevált! |
TomRed | 16978 | 2013. január 11. 00:11 | Válasz erre: 16977 |
De bizony, én kaptam ilyet fenyegetést egy nevenincs alaktól. Meg azt is, hogy zsidó bérenc vagyok, meg cigány védõ. Még a nevemmel is viccelõdöt a maga sajátos "humorával". Pedig csak közöltem, hogy a 21 században, Európa közepén nem lehet náci koncentrációs táborokat felállítani és aki ehhez ragaszkodik, az maga is náci. Ezt pedig én javasoltam itt (#16828 hsz.): http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=792&session_id=SESSION_ID&offset=100&limit=100#16828 Ugye milyen felháborítóan liberális elképzelés? Akár vissza is kereshetem, mikor írtam le ugyanezt kb. egy éve szintén... |
upsy | 16977 | 2013. január 10. 23:57 | Válasz erre: 16964 |
huhh,lehet lemaradtam valamirõl,de egy hozzászólásban sem olvastam tettlegességi fenyegetésrõl...vagyis de,taro próbálkozott be,hogy meg akarom-e verni....szánalmasnak tartom az erõszakkal való megoldási módszert a viták-nézeteltérések rendezésére,ez nem az én mûfajom,meghagyom más embereknek.....
|
isti55 | 16976 | 2013. január 10. 23:33 |
amúgy mit hisztizünk a piti helyi problémáinkkal ! a nagyfiúknak hétmilliárd önálló (?), gondolkodó (?) biomasszát kell kordában tartani.és ha ÕK nem lennének lenne ám nagy káosz... :) |
isti55 | 16975 | 2013. január 10. 23:04 | Válasz erre: 16974 |
ha jól emléxem Apró Piroska célzott valami hasonlóra. mármint kiemelni a hátrányos helyzetûeket a környezetükbõl. a földbe döngölték ! ha azt javasolta volna hogy magyarországon most, itt, megcsináljuk a kánaánt , TÕLE az sem kellett volna. most fordítva történne. lenne megint janicsárképzõsdi. politika ehhh... |
TattooedAngel | 16974 | 2013. január 10. 22:49 | Válasz erre: 16973 |
Sajnos bizonyos esetekben nincs más megoldás, mint kiszakítani õket a környezetükbõl. Egy gyerek személyisége 10-12 éves korára alakul ki, de már a 6 éves koráig kialakult rossz berögzõdéseket is iszonyú nehéz eltávolítani. Viszont ekkor még nem lehetetlen, itt még visszafordítható a folyamat. Nem mellesleg nem tudja visszahúzni sem a környezete. Sok pedagógus számolt be arról, aki foglalkozott hátrányos helyzetû családokból jött gyerekekkel, hogy amit vért izzadva megtanított-megszoktatott a gyerekekkel péntekre, azt egy hétvége alatt el is felejtették abban a környezetben és hétfõn kezdhetett mindent elölrõl. Ez így sziszifuszi munka, idõ-, energia- és pénzpazarlás. Így semmi értelme.
|
isti55 | 16973 | 2013. január 10. 22:35 | Válasz erre: 16972 |
errõl beszéltem. jutalmaz v. BÜNTET !!! kiszakítva a környezetükbõl családjukból ... nem tom ? |
TattooedAngel | 16972 | 2013. január 10. 22:25 | Válasz erre: 16971 |
Pedig van jó megoldás, ezt már többen is leírták és nem is új keletû ötlet. A gyerekeket tûzzel-vassal tanulásra kényszeríteni, ha szükséges, akár bentlakásos iskolákban, a környezetükbõl kiszakítva õket. Hosszú távon lenne csak eredménye, de megérné! A többit pedig tûzzel-vassal arra kényszeríteni, hogy betartsák a békés együttélés szabályait és aki nem ezt teszi, arra a legnagyobb szigorral lecsapni. Olyan környezetet kell teremteni, amiben a békés, kulturált együttélésre képtelen egyedek nem érzik jól magukat. Bonyolult? Szerintem nem! |
isti55 | 16971 | 2013. január 10. 22:10 | Válasz erre: 16969 |
a mostani állapotokra nincs jó megoldásom. lenne , de akkor besorolnának a nagy gonosz törpék közé: Cézár, Napóleon, Dolfi...
|
isti55 | 16970 | 2013. január 10. 22:06 | Válasz erre: 16968 |
"nem olyan családbul származom ! " :) mondd ki hogy hülye ! egy kollégám idézi mindig a nagymamáját :"kell a jó ? nem ? kell a rossz ? hát itt van." annak idején a SZu- ban mikor az" új embert faragták" a gyerekek a saját szüleiket is feljelentették, mert ez volt a jó az állam szempontjából. Õket jutalmazták. meg volt a karrier. a rosszakat (az állam szempontjából !) büntette. lásd szibéria. az USA-ban a bûnözõket megbüntetik (ha kell kivégzik) fajra, nemre kultúrháttérre való tekintet nélkül. a jókat (az állam szempontjából) jutalmazza nemre fajra való tekintet nélkül.lásd Obama. (bár õ magyar mint tudjuk . Barack. :) Indiával kapcsolatban kussban vagyok. ott nem szeretnék pária lenni ! :( |
upsy | 16969 | 2013. január 10. 21:46 |
szép dolog a felzárkóztatás,és mint írtam nagyon boldog lennék,ha lenne valósan érezhetõ eredménye..de amíg azt tapasztalom,hogy amit kapnak alapítványoktól vagy közpénzen és azokat tönkreteszik,lerombolják,és ártatlan öregeket gyilkolnak le kegyetlenséggel,amíg az ártatlan embereket gyílkolnak a saját kisgyerekei szeme láttára,amíg a 22.kerület legbrutálisabb,14 késszúrásos vérengzését /kiváncsi volt milyen embert ölni!!!/ kell elviselnem a barátomon,addig a véleményem nem fog változni sajnos...
|
qqriq64 | 16968 | 2013. január 10. 21:42 | Válasz erre: 16967 |
Lenne rá jobb szó is de neveltetésem tiltja hogy leírjam meg hátha megfenyegetsz:)))))))))))))))))))))))))))))
|
isti55 | 16967 | 2013. január 10. 21:35 |
mi lenne ha "divat" lenne, és az lenne a menõ ha valaki okos, jól tanul nem ciki az ének, vagy tánckar, esetleg nem azért jár edzõterembe hogy leverje késõbb a gyengéket, és a szülei büszkék lennéjük rájuk . nagyon naiv vagyok ??? |
upsy | 16966 | 2013. január 10. 21:26 | Válasz erre: 16959 |
megoldást nem tõlem kell várni,egyrészt vannak szakavatottak az ügybe,aki valósan tudnának tenni,de nem teszik,másrészt a kissebbségnek kéne tenni magáért!megnézted azt a videót,amit linkeltem a borsodi cigányvajdáról?nah,õ cigány - és itt nem rosszindlatból és rasszizmusból írom így,hanem mert így nevezik magukat és ahhoz a rasszhoz tartoznak - frankón megmondja a dolgokat a saját fajtársairól...és amikor belinkeltem,írtam is hogy tisztelem-becsülöm az õszintesége miatt.semmi bajom a cigány kultúrával,sõt az ételeiket is csípem és hát a budapesti Szeged vendéglõbe is cigányprímások húzzák a volt ált. iskolai alsós osztályfõnököm éneke alá és milye jó is az vacsora közben:) hozzátenném,volt cigány származású albértlõm másfél évig és azért mertem kiadni a lakást nekik,mert láttam,hogy tiszták,normálisak,fiatal pár volt,mindketten dolgoztak.és nem is volt semmi probléma velük,még elszámoláskor sem! story2: kb. 3 házzal laknak mellettünk Magyarország egyik,ha nem a leggazdagabb cigánycsaládja,annyira gazdagok,hogy jópár éve budapestnek egyes részeit is lezárták az egyik fiúk esküvõje miatt.nah,én gerek koromban velük fociztam még a sulipályán,a mai napig köszönünk egymásnak és jól elbeszélgetünk... az esküvõ után ugye a háznál volt a "buli",szó szerint péntek reggeltõl hétfõ reggelig tartott,volt ott dáridó Lajcsival és a többiek :) nah és szerintetek,hogy oldották meg wc-s dolgot?a fõút szélére telepítettek 3 toi-toi wc-t...a házba csak a "kiváltságosok" mehettek..rákérdeztem,hogy miért így van megoldva,szerintem sejtitek a választ... |
isti55 | 16965 | 2013. január 10. 21:23 | Válasz erre: 16964 |
személyes élménye gondolom mindenkinek van , pozitív és negatív is. lehet sorolni ezer meg ezer példát. egy helyzet mo.-on kialakult és a miérteken van értelme vitatkozni ? ezt hagyjuk meg a politikusoknak egymás besárazásához. |
qqriq64 | 16964 | 2013. január 10. 21:10 |
Na... Lehet itt vég nélkül sorolni a jó példákat már kezdem úgy érezni hogy itt mindenki a cigányság legjobb barátja csakhogy ha száz pozitív történetre jut egy Szögi Lajos akkor már minuszba is fordult az egyenleg. Egy kirívó közfelháborodást kiváltó bûncselekmény hosszú évek munkáját nullázza le azonnal. Márpedig az nem a magyar lakosság bûne ha mást se hall, lát, tapasztal minthogy "már megint a cigányok" vagy "már megint cigány volt". Igen sokszor elmondtam már itt hogy a legnagyobb felelõsség a beilleszkedett cigányokat terheli akik már a származásukat is megtagadják és semmit nem tesznek a többi felzárkóztatásáért. Mikor látta valaki hogy odamentek a fajtársai egy ordenárén vagy tolakodón viselkedõ cigányhoz és azt mondták neki hogy ne balhézz már hát nem látod hogy miattad utálnak minket? Számtalanszor hallottam a péróból a faluba beköltözött cigánytól hogy õ már nem cigány. Tudomásul kell venni hogy a magyar lakosság a kisujját sem fogja mozdítani az õ beilleszkedésükért. Egyrészt mert kisebb gondja is nagyobb annál másrészt pontosan tudja hogy hiábavaló. Szép dolog az ilyen felzárkóztató sejtek mûködése de a daganat már túl nagy, már áttétes. Bele fog halni az ország de a beteg már feladta. Azt látja hogy az orvosai ellene dolgoznak. Igen, ötven éve még törvényben különböztették meg a négereket és most néger az elnök. Olcsó poén lenne ha most azt mondanám hogy Magyarországon is de nem mondom. Itt Londonban legalább egymillió néger él. Naponta utazok velük látok sok százat. Az összes népcsoport közül talán az õ viselkedésük hasonlít legjobban a cigányokhoz. Láttam már 5éves néger gyereket lopni az ASDA-ban. Pont egy hete fordult elõ hogy egy néger picsa beállt elénk a sorba szintén az ASDA-ban. Rövid úton leordítottam a fejét. Érdekes módon a mellettem álló néger segített nekem. Hopp máris egy különbség. Õk viselkednek a legharsányabban pláne a fiatal rap nemzedék. Mégis teljesen más a véleményem róluk mint a cigányokról. Azért mert bár naponta legalább olyan arányban találkozok velük mint otthon a cigányokkal mégis valamiért felfigyelni rájuk sokkal sokkal ritkábban kell. Ráadásul több pozitív hatás ér felõlük mint negatív. Múltkor a feleségem és kolléganõje éjszaka jöttek haza munkából. Hendon állomásnál szálltak fel de a kolléganõjének lejárt a bérlete elõtte elfelejtette feltölteni. Három néger férfi volt csak a buszon azok a típusok hogy ránézésre húsz év szigorított. Amikor a Nejem kolléganõje le akart szállni a buszról hogy majd megy gyalog két néger azonnal felugrott odamentek a sofõrhöz hogy szó sem lehet róla hogy éjszaka egyedül menjen haza azonnal adjon neki sárga jegyet. A sofõröknek lehetõsége van naponta bizonyos számú ingyenjegyet kiadni. Igaz sok adminisztrációval jár ezért nem szeretik. Most se adott de intett hogy menjen üljön le. Ilyen példákból több van mint negatívból. Érdekes hogy bár mi otthon a néger szót használjuk rájuk de a fiam már nem. Mindig azt szokta mondani hogy az a fekete hajú. Taro megerõsített az indiaiakkal kapcsolatos hitemben hogy miért különböznek a cigányoktól. A sokévezredes kasztrendszer olyan kulturális különbségeket hozott létre a kasztok között az egyes kasztok közötti átjárhatatlanság okán hogy valószínûnek tartom hogy valamikor az alsóbb kasztokból kerültek ki akik elvándoroltak Indiából és Európa felé vették az irányt. Akik pedig idejöttek a felsõbb kasztokból jöttek. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet hogy a viselkedési kultúra az ami miatt kialakult a mostani helyzet. Néhány szó még az itt kialakult hangnemrõl. Elõrebocsátom hogy nincs bajom senkivel. Sokféle ember van itt és állítom hogy legalább százas szorzóval kell számolni azokkal is akik csak olvassák és nem szólnak hozzá. Akik itt vannak tudják hogy én is kaptam már hideget-meleget voltam már minden. A magam módján igyekeztem megválaszolni mindenkinek. Az ilyen kocsmai duhajkodás a "gyerekiahóra" stílus viszont elfogadhatatlan. Ha valaki tettlegességgel fenyeget bárkit azt azonnal kitiltanám az oldalról. Ezek a topikok fórumok. Nem a különbözõ küzdõsportok partnerkeresõ oldalai. Megsértõdni mindenen meg lehet sõt mindenki szabadon dönti el hogy min sértõdik meg. Aztán utána el lehet játszani az "én vagyok a kemény legény" címû történetet de nem tudom ki hogy van vele ez nekem inkább szánalmas. Azt bizonyítja hogy a vélt sérelem ellen ugyanazzal a fegyverrel nem tudja felvenni a küzdelmet így marad a namajdénaztánszámolokveleleveremmintvakapoharat stílus. Felnõtt, tanult, értelmes emberek fenyegetik egymást. Mint a játszótéri homokozóban a gyerekek. NÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRMÁÁÁÁÁÁÁLIS???????? |
isti55 | 16963 | 2013. január 10. 21:09 | Válasz erre: 16959 |
nem tudok jó megoldást ! de a nagypolitika mégúgysem ! talán a gyerekeknél lehetne valamit kezdeni, elvégre Õk a jövõnk ! pozitív példát mutatni , elérhetõ, megvalósítható célokat felvázolni. és itt nem rögtön a Nobel díj ! biztos hátránnyal indulnak a negatív környezet miatt de meg kell próbálni. sok cigánynak sikerült, akik valóban megbecsült tagjai a társadalomnak, és nem kellett megtagadni a családjukat. a szegénységbõl nem csak a bûnözés a kiút. az állam (ami ugye mi volnék !) pedig tegye a dolgát az "erõszakszervezetein" keresztül ! tudatosítsa egyértelmûen a polgáraiban mi a jó (jutalmaz) és mi a rossz (büntet) |
lecso | 16962 | 2013. január 10. 20:55 | Válasz erre: 16956 |
Hattööö, nemén kezdtem kifogásolni, ki-mit ír...
|
isti55 | 16961 | 2013. január 10. 20:45 | Válasz erre: 16958 |
egy, vicc a 60' as (?) évekbõl :) -Kovács elvtárs ! Te sosem szólalsz meg a pártértekezleten. Nincs véleményed talán !? - De van Párttitkár elvtárs, csak nem értek egyet magammal ! |
Larten | 16960 | 2013. január 10. 20:32 | Válasz erre: 16959 |
Mi lenne mi lenne... Rasszisták vagytok! Sport mérkõzést kell rendezni mégpedig vizilabda meccset. cigóg fehér sapkában játszanak, zöld sapkában a krokodilok... :-))) |
tsanyi | 16959 | 2013. január 10. 20:28 | Válasz erre: 16944 |
Ezért írtam, hogy nehéz elfogulatlanul beszélni.....azért mert mindenkinek igaza van....mindenre találunk példát és ellenpéldát, de igaz tényleg van okunk félni a cigóktól....ahogy nekik is tõlünk...az elõzõ kormányok(és ennek is) az egyik nagy hibája(ha nem a legnagyobb), hogy elhallgatták, eltussolták, elbagatellizálták a cigó bûnözést....nem kellett volna hanem inkább valahogy megoldani..... ......,de érdekelne, hogy mi lenne a megoldásod az ügyre? |
tsanyi | 16958 | 2013. január 10. 20:24 | Válasz erre: 16956 |
"Csak hallgatnak, mert több eszük van, mint nekem." ...nem, nincs több eszük.....nem akarom "gyávának" titulálni azt az embert aki nem hajlandó felvállalni a gondolatait, hitét mert az ebben a régióban nem gyávaság hanem beidegzõdés........és ezen lehetne változtatni ha akarunk.... |
tsanyi | 16957 | 2013. január 10. 20:22 | Válasz erre: 16955 |
Mert mégis tetszik nekik.....az ember szeret szeretni, utálkozni, elszörnyedni, felderülni........,de legfõképpen vitatkozni....és még ha nem is szól hozzá nyilvánosan, de magában elképzeli a szócsatákat azokkal akik hajlandóak azt nyilvánosan is megtenni és persze úgy, hogy mindig õk gyõznek....:)))
|
Bubó Doki | 16956 | 2013. január 10. 20:17 |
Nem mindegy neked? A fórum nyilvános, az ír és az olvas aki csak akar. Különben megdöbbennél, ha tudnád hányan olvassák pár ember irományait, így a Tiédet is. Csak hallgatnak, mert több eszük van, mint nekem...........
|
upsy | 16954 | 2013. január 10. 17:25 |
motorozás közben is lehet írni,vagyis iratni. csak egy jó oldalkocsi és egy titkárnõ kell... :D |
Bedouin | 16953 | 2013. január 10. 17:03 | Válasz erre: 16952 |
Látom. Helyette itt írogattok hülyeségeket. :) |