Bubó Doki | 16950 | 2013. január 10. 14:52 |
Szerintem, lassan (vagy minél elõbb) nyitni kell egy "gyûlölködések" nevû topicot is, és akkor szépen, külön, megvan mindenkinek az öröme. Csak arra vigyázzatok, hogy ne olvassatok bele a másik topicba. Fantasztikus, hogy a politika mennyire egymás ellen fordítja az embereket, még a motorosokat is. Nem hiába mondták a Rómaiak: Divited et impera........
|
upsy | 16949 | 2013. január 10. 12:51 |
http://hvg.hu/itthon/20111210_Bodis_Kriszta_ozdi_hetes_telep ha egy alapítvány pénzelte a fûrdõház építését és meg is épûlt,hogy nem jutott el oda a pénz taro?most akkor hogy is van,világosíts fel! és nézd meg,hogy most milyen állapotban van........és kik tették olyanná....kaptak,tönkretették...és ezt nem lehet a szegénységre fogni...van egy régi tábla a házakon: "tiszta udvar,rendes ház"!a szegénységben élõk nem kissebségi etnikumhoz tartozó ottmaradtaknak még kint is van és valós állapotot tükröz!pedig hidd el,õk sem élnek többõl... |
upsy | 16948 | 2013. január 10. 11:46 |
helyesbítek a testvérpár egyike "csak" életveszélyes állapotban van
|
upsy | 16947 | 2013. január 10. 11:44 |
biztosan hallottátok tegnap,Ózdon brutálisan megöltek egy testvárpárt...sajnos a hírek nem tértek ki arra,hogy 69 és 71 éves testvérpár volt!Táblába olték meg õket,aki nincs tisztában vele,hogy hol van és milyen környék,az könnyen rájöhet az elõzõ napi beszélgetésekbõl..4 tettes volt,belsõ infóból tudom,hogy brutális volt a helyszín,a plafon is tele volt vérfoltokkal...mindezt 2000 Forintért...és ez rendszeres! nah,Sanyi,ha a te hozzátartozóid lettek volna,elfogadod amit írtál és elfogadod a megélhetési bûnözést? |
upsy | 16946 | 2013. január 10. 11:02 |
fordíthatnánk inverzbe is a dolgokat: valyon foglaljoznak-e és egyenlõ arányban nem kissebségi származású gyerekekkel taro-ék |
mogorva | 16945 | 2013. január 10. 10:59 | Válasz erre: 16895 |
Ha majd túl leszel mindhárom Zeitgeist filmen, akkor nézd meg ezt is : https://www.youtube.com/watch?v=qGYbk8EG6vk&list=FLkuOWBBijfxNnO7Bx6uMnow Majd gondold végig, hogy merre tovább ;) Én már túl vagyok rajta, van is egy konklúzióm, de kíváncsi vagyok a te véleményedre is :) |
upsy | 16944 | 2013. január 10. 10:57 |
Tsanyi!te mit tennél,ha egy olyan lakóközösségben élnél,ahol 80% a kissebbség aránya,alig jut betevõ falat a családodnak,és ami van ételed,azt is ellopja a kissebbség?elköltözni nem tudsz,mert nincs miböl...az írásod alapján szerinted az helyes,hogy rabolsz erõszakkal,talán egy olyan embertõl,aki pont olyan helyzetbe van,mint te?jah ez a megélhetési bûnözés,ez mögé bújnak sokan...nem azért nem vesznek fel sok helyre kissebbséghez tartozó embert,mert az ami,hanem az esetek döntõ többségénél a viselkedésük,az elsõ benypmás miatt...nálunk is dolgozik egy Lajos ember,és tisztelem,mert becsületes és dolgozik!beszélgettem is vele tegnap és mutattam az irományokat,de már elötte is beszélgettünk ilyenekrõl.azon a véleményen van,hogy õ is fel tudta építeni sz életét-egzisztenciáját,más is képes rá... a "nácizásról" csak annyit,hogy egyesek véleménye miatt ezek szerint a cigányvajda is náci....elgondolkodtató,meglátjuk,mit szól hozzá :) |
tsanyi | 16943 | 2013. január 10. 10:27 |
De jó, hogy ebbõl kimaradtam....:))...eddig....,de ha lehet még tovább is...... .....a zsidó és cigó ellenességrõl nehéz elfogulatlanul beszélni......,de csak egy valamibe gondoljon bele mindenki, mi lenne ha reggel felébredne és egy igazi fekete bõrû cigó nézne vissza a tükörbõl és mikor körbenéz a lakásban a családját is úgy találja?.....mennyi idõ kéne, hogy elveszítse a munkahelyét(már ha egyáltalán beengedik), a gyerekét mikor kezdik ki az addig jó suliban, asszony meddig dolgozik és hasonlók......mennyi idõ múlva veszíti el a lakását mert munka nélkül nem tud fizetni semmit és tovább egészen addig amíg egy putriban nem találja magát......és akkor onnan, hogy tovább?....hogy fog kitörni onnan, fõleg a gyerek?.......csak ebbe kell belegondpolni, de erre kevesen veszik a fáradtságot........mint írtam volt sittes roma emberem, egyszer beszéltünk ilyesmirõl(többször is) és arról, hoigy él meg a pénzébõl(szarul mert nem adtam sokat ahogy én sem kaptam sokat) amire mondta, hogy legalább amióta dolgozik van m it enni hóvégén is.......,de hozzátette, hogy amikor a gyerek enni kér és a hûtõben nincs 10 dkg páriszi és egy falat kenyér sem, hogy enni adjon neki és nézi ahogy csendben éhesen fekszik le(párszor ezt átélte), akkor ha újra így lesz kimegy az utcára és az elsõ embert kirabolja, hogy kaját vigyen haza......ha bármelyikünk ilyen helyzetbe kerül mit tennénk? |
drfarago | 16941 | 2013. január 10. 08:56 | Válasz erre: 16940 |
Nem tudom,kinek címezted a hozzászólásodat,de ha megengedsz egy kérdést,mennyivel kifinomultabb jelzõ a "lázító bérenc"mint a "náci"?
|
upsy | 16940 | 2013. január 10. 08:38 |
figy,nem mi gerjesztjük itt a hangulatot és szitkozódunk.páran leírták a véleményüket,meglátásaikat,de senki sem írta/mondta,hogy büdös cigány vagy szitközõdött hasonlót,tényeket írtunk le.ennek hatására két személy elkezdte sértegetni a többieket,mikozben a nagy szabadságot,közte a szabad vélemény nyílvánítást "hírdeti".saját szavaival-tetteivel üti egymást.ha annyira "náci" lennék,nem értenék egyet a cigányvajda szavaival.azzal,hogy "lenáciztok" itt embereket,törvénybe ütközõt cselekedtek,de nyugodtan gyûjtögetheted az írásaimat,azokban a bíróság semmi kovetnivalót nem talál,hisz veled ellentétben nem sértegettem egy személyt sem és nem is lázítottam,tényeket közöltem/tünk. nem is teszek se ellene,se mellette semmit,feleslegesnek érzem,vannak szakavatottabb emberek erre - igaz semmi nem látszik a munkájukból évtizedek óta - ,inkább foglalkozok a családommal,párommal,gyerekkel,a kutyáimmal,a házzal és kertel.a család fontosabb,minthogy elvakult lázító bérencekkel vitatkozzak értelmetlenül.kinek mi a fontos.hála az égnek melóval már nem kell foglalkozni,köszönhetõ a szrt. zrt-nek.... a titkot átadom szivesen bárkinek 1-2 sör mellett :) |
drfarago | 16939 | 2013. január 10. 08:28 |
" Az egyik kollegám napokig nem tudta túltenni magát azok, amikor a lánya sírva jött haza a – budai – általános iskolából, ahol kikészítették az osztálytársai, mert örült annak, hogy Oláh Gergõ, akinek drukkolt, megnyerte az X-faktort. Kikészítették, mert Oláh Gergõ cigány. És ezen nincs mit finomkodni, nincs mit elkenni, Oláh Gergõ tényleg cigány. A kollégámnak pedig három délutánja ment rá, mire ennek a kérdésnek minden apró vetületét végigrágta a kislányával, hogy az megérthesse, miért van az, hogy másoknak ez számít. De milyen beteg világ ez, ahol ez számít? Ahol nem a tehetsége, a szorgalma, teljesítménye alapján mérjük, ahol egy alsós, szõke kékszemû kislányt kikészítenek a többiek, mert õ történetesen nem rasszista? És ami a legrémisztõbb: hogyan lehetséges az, hogy a középosztálybeli, 9-10 év körüli gyerekek utálnak valakit, akik sosem ismertek, csak azért, mert az cigány? Vagy, ahogy múltkoriban, egy cikk alatt, ami arról szólt, hogy egy elmaradt térségben, az iskolába járó (értitek, iskolába járó, tanuló) szegény gyerekek iskolai étkeztetése is veszélybe került, szóval a cikk alatt a kommentõk tucatjai voltak képesek leírni azt, hogy a cigánygyerek megérdemli, hogy éhezzen. Felnõtt, elvileg értelmes emberek írják le azt, hogy ma Magyarországon van olyan gyerek, aki megérdemli, hogy éhezzen. Nem tudom nem megemlíteni Pere Viki blogját, az IndiaPasst - remélem õ nem neheztel majd ezért -, akik magyarként Indiában élnek, és szõke kislányuk, Jojo olyan kakukktojás a helyi oviban-iskolában, hogy ihaj. De, ahogy olvasom, soha, senki nem közösítette ki õt ezért. Nézzék meg ezeket bejegyzéseket, a képeket, és gondolkozzanak el azon, mûködne ez fordítva minálunk? Persze tudom, hogy Indiában fõleg nincs kolbászból a kerítés, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy másság mindig csak nézõpont kérdése. És nekünk, szülõknek kell megtanítani a gyereknek, hogy csak egy egészen kicsi erõfeszítés kell ahhoz, hogy bárkibõl, akár magunkból is, kisebbséget csináljunk, hogy akárkit kiközösítsünk, a szempontokat megtalálni nem nehéz. Hisznek a rasszizmusban? Hisznek abban, hogy a rasszizmus csak lefelé vezet a lejtõn? Hisznek a toleranciában? " |
drfarago | 16938 | 2013. január 10. 08:21 |
Az adatlapjaitok alapján,nehezen fog megtalálni bárki is!!! :-)
|
mogorva | 16937 | 2013. január 10. 07:54 | Válasz erre: 16932 |
Tudok angolul. És nem félek, mert nincs miért. Fenyegetõzni? Ki? Névtelen senki? Meg fogod jegyezni a nevem, ha odakerülünk :) |
Oldi | 16935 | 2013. január 10. 06:44 |
Ja, és még annyit, hogy az egyik alkalmazottam cigány származású, a legnagyobb megelégedésemre dolgozik, már negyedik éve nálam, tényleg szeretjük egymást, a családjában a gyerekek orvos, közgazdász... Viszont úgy menekültek el Pestre, mert a fajtestvéreik fenyegették õket... |
Oldi | 16934 | 2013. január 10. 05:49 |
Többször megfogadtam, hogy nem írok ide, mert a szüleim mindig mondták, hogy igényesen válogassam meg a társaságom... A gyengém viszont sajnos ez az oldal, a motorozz.hu, -amelynek a születésénél a kezdetekben itt lehettem... Ez csak valami nosztalgia-féle, hiszen itt szereztem barátokat, akiket megbecsülök és nem vágyok újabbakra... Taro és Tom "urak"- ban nem lehet csalódni, pontosan azt nyújtották, amit vártam tõlük, tényleg no komment.... A cigánykérdésrõl pedig csak annyit, hogy a cigánybûnözés mint fogalom természetesen létezik és igenis az össztársadalmat súlyosan érintõ társadalmi jelenség. Akik szeretik a számokat, de nem akarnak hazudni, azoknak: kis hazánkban 17 700 férõhely van a büntetés-végrehajtás intézményeiben, a "túljelentkezés" 40%-os, tehát a jogerõsen elitéltek száma ca. 25 000. A benntlévõk 85%-a cigány származású. Ha a népesség 10%-át teszik ki, az 1 millió, akkor a bûnelkövetés gyakorisága, márpedig letöltendõt jobbára a visszaesõk kapnak, a magyar lakosság bûnözési hajlamának 42-szerese!!!! (Ezek valós számok, nem a médiából erednek.) Jelenleg kártékonyabb eszme rendszert, mint a liberalizmus nem ismerek, és ez az élet többi területére is kihat. Behozták a megélhetési bûnözés fogalmát, aki tyúktolvajlással kezdi, gyilkossággal fejezi be. Ez a liberálisok bûne! Hogy a fészkes fenébe lehet ezen a fekélyen segíteni, ha a diagnózis felállítását is akadályozzák és tagadják a betegség tényét? Az államnak azonban, ha jól tudom, kötelességei is vannak a polgáraival szemben, ezt pedig teljesítenie kell! Nácizzatok nyugodtan, ettõl csak egyre TÖBBEN LESZÜNK, akik pontosan TUDJÁK, hogy kikre SZAVAZZANAK!!! |
TomRed | 16933 | 2013. január 10. 04:31 | Válasz erre: 16910 |
"A kedves kormány tavaly vette el a fenntartáshoz szükséges forrásokat." Ez a lényeg. Ezekrõl a húzásokról kell elterelni a figyelmet, ami remekül sikerül is, pontosan látható itt. Most mindenki errõl a témáról vitatkozik és nem az eltörölt alkotmányellenes regisztrációról, az illetéknek hazudott tranzakciós adóról, a szavazatszerzés céljából beígért 13. havi nyugdíjról, gáz és áramdíj csökkentés következményeirõl. http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ujra_visszaterhet_a_13_havi_nyugdij_2.177993.html |
TomRed | 16932 | 2013. január 10. 04:10 | Válasz erre: 16888 |
Ezt üzenem a összes nácinak, aki itt szitkozódik.
|
TomRed | 16932 | 2013. január 10. 04:10 | Válasz erre: 16888 |
"legKohnszolidáltabb a Thomas Roth" A dédapámat 1905-ben temették el, láttam a sír keresztjét, Vörös Mihálynak hívták. Google segít, ha nem tudsz angolul, vagy kérdezz meg egy mûveltebb személyt, mit jelent ez a mondat: It looks like a duck, it sounds like a duck, it´s a duck. Nem gondolom, hogy tartanom kellene egy névtelen senki fenyegetõzésétõl, megvan a felszerelésem és gyakorlatom ahhoz, hogy megtudjam magam védeni bárki ellen. |
isti55 | 16931 | 2013. január 9. 23:58 | Válasz erre: 16929 |
Ha meggyõzõdésbõl kategorizálsz embereket, (rásütsz bélyeget) és ezáltal kirekeszted, az már káros. (de szerintem ez egy parttalan vita, így a részemrõl további konstruktív elmélkedést kívánok !) |
Taro | 16930 | 2013. január 9. 23:49 | Válasz erre: 16928 |
Mondjuk Pátkán lehet negatív tapasztalatokat gyûjteni. :-)) Egy idõben sokat jártam oda. |
Taro | 16929 | 2013. január 9. 23:45 | Válasz erre: 16928 |
Ez is igaz, bár én nem szeretnék hatalmat. Hatalom nélkül meg nem "káros" a meggyõzõdés. Inkább motorja a fejlõdésnek. |
isti55 | 16928 | 2013. január 9. 23:44 | Válasz erre: 16924 |
"Meggyõzõdésbõl" sok ember, sok-sok szenvedést is okozott a történelem során.
|
Taro | 16927 | 2013. január 9. 23:41 | Válasz erre: 16925 |
Azok az indiaiak, akikkel te találkozol, azok egy erõteljesen hierarchizált társadalomból mentek a számukra elképzelhetetlen szabadságba. Egészen más tészta.A fegyelem, a rend iránti tisztelet már bennük volt mikor Angliába mentek. Õk a hagyományaikkal együtt, egy élhetõbb élet reményében mentek. A magyarországi cigányság túlnyomó többségének nincsenek reményeik. El sem tudják képzelni, hogy milyen az, amikor munka után a saját jövedelmét, saját maga osztja be. Bura környékén napszámba járnak. Én beleszakadnék a 12 óra kapálásba. Õk csinálják 3.000.-Ft ért. |
upsy | 16926 | 2013. január 9. 23:25 | Válasz erre: 16921 |
annyira sem méltatlak....nem erõszakkal kell itt tenni,bár látom azért ragad rád a cigányságról valami rád a tetveken és a rühön kívûl bérencke!az erõszak....tudod mit?majd amikor "hátbaszúr" az egyik nevelted,gondolkodj el...
|
qqriq64 | 16925 | 2013. január 9. 23:24 | Válasz erre: 16923 |
Ok. Drukkolok Nektek. Szerinted itt Londonban a legalább hárommillió indiai között miért nincs nyoma sem annak a viselkedésnek ami otthon van? |
Taro | 16923 | 2013. január 9. 23:20 | Válasz erre: 16920 |
Azért én bízom egy pozitív kis "csepp" létrehozásában.
|
isti55 | 16922 | 2013. január 9. 23:20 | Válasz erre: 16893 |
Irigylésre méltó ez magabiztosság amivel címkézel, ítélsz ! "Szóval ha nem is írogatok ide, azért a náci, rasszista megnyilvánulásokra folyamatosan reagálni fogok..." |
Taro | 16921 | 2013. január 9. 23:19 | Válasz erre: 16919 |
Komoly érvkészletet bírtál összehozni a családi neveldében. :-) Ez olyan cigányos beszólásra sikeredett. Verekedni nem akarsz, agyhalott barátom? :-))) |
qqriq64 | 16920 | 2013. január 9. 23:18 | Válasz erre: 16917 |
Ja . Olyanok vagytok mint a misszionáriusok Pápua Új Guineában. A pápuák ugyanúgy élnek misszionáriusok meg már nincsenek. |
upsy | 16919 | 2013. január 9. 23:17 | Válasz erre: 16903 |
és amiért nem érkezett meg hétesre a pénz,szétlopták és lerombolták a már felépített részt?hát gratulálok.... mint írtam,anyád nagyobb náci volt strichelés közben,mikor megfogantál,mint én.... |
Taro | 16918 | 2013. január 9. 23:16 | Válasz erre: 16914 |
Szóval akkor mi a megoldás? A pozitív példákat támogassuk, vagy fröcsögve emlegessük a negatív példákat? |
Taro | 16917 | 2013. január 9. 23:14 | Válasz erre: 16915 |
Pontosan ezen dolgozunk, hogy legyen aki fogja a kezüket.
|
qqriq64 | 16916 | 2013. január 9. 23:13 | Válasz erre: 16913 |
Természetesen ezt is tudom. Amit írtam az arra a cégre vonatkozott ahol dolgoztam. Ott így történt. |
qqriq64 | 16915 | 2013. január 9. 23:12 | Válasz erre: 16910 |
Te elvárhatod hogy toleránsak legyenek a magyarok Te TUDHATOD hogy ez a helyes út de a tízmillió magyar nem Te vagy. Annak az öt tanárnak (minden tiszteletem az övék) a munkája pusztába kiáltott szó. Csepp a tengerben. Te magad mondod hogy kihúzták a talajt a lábuk alól. Itt borítékolom hogy abban a pillanatban hogy azoknak a srácoknak elengedik a kezét és nem lesz aki a felsõbb iskolákban majd a munkaerõpiacon sõt a családalapításnál is mellettük álljon vissza fognak süllyedni a mocsárba. Sajnos. A politikának nem érdeke a helyzet megoldása. Innentõl kezdve megfeszülhettek majd egy szép nekrológban megemlékezünk rólatok. |
mogorva | 16914 | 2013. január 9. 23:11 | Válasz erre: 16910 |
Ismerek ilyen pedagógust, és olyan állami gondozásban felnõtt cigányt, aki az õ inspirációjukra lett tanár, és a IX. kerületben próbálja a cigány gyerekeket a szépre és jóra tanítani. Tisztelem és becsülöm a munkájáért, amit tesz, és amit elért. Kapta már meg cigányoktól, hogy õ nem is igazi cigány, mert dolgozik... |
Taro | 16913 | 2013. január 9. 23:10 | Válasz erre: 16911 |
1989-re, mikor a munkanélküli segélyt bevezették Magyarországon, már elvesztette a munkáját a nagy részük (a tömeges munkanélküliség okán vezették be, nem pedig a segély miatt mentek el munkanélkülinek).
|
mogorva | 16912 | 2013. január 9. 23:07 | Válasz erre: 16908 |
Nem lepõdöm meg, pontosan tudom, mirõl írsz. Ja, elsõ 8 órás munkahelyemen sm voltam, volt 3-4 cigány sm kollegám, akik annyit dolgoztak, mint az állat, és mint az álom. Tisztességgel, becsületben éltek, és nevelték a gyerekeiket, ki is közösítette õket a többi cigány... Annyit mondott erre egyikük, hogy nem baj, én minden nap azzal a boldog tudattal megyek haza, hogy tettem azért a társadalomért, akik felneveltek. És én védtem meg, amikor az egyik alkoholista kõmûves bevádolta lopásért. A kõmûvest rugták ki. Meg verte meg a többi kõmûves, hogy hogy meri bántani azt, aki életében a légynek sem ártott... Semmi bajom senkivel azért, mert cigány, vagy zsidó, vagy finn, vagy brit, vagy walesi... A gazember gazember, büntetni kell, úgy, hogy a többinek ne legyen kedve elkövetni semmit a társadalom ellen. Ennyi. |
qqriq64 | 16911 | 2013. január 9. 23:02 | Válasz erre: 16908 |
Nem lepõdtem meg mert tudom hogy ez az igazi probléma ezért forszírozom. Mint mondtam az építõiparban dolgoztam. Egy olyan cégnél ahol már a hetvenes években nyugati munkagépek dolgoztak. A legjobban gépesített cég volt és mellette sok cigány brigád is dolgozott ott. Ne úgy képzeljétek el hogy a rendszerváltásig a cigányok kézzel ásták az árkot és utána meg jöttek a gépek. Az építõipar struktúrája más ott ma is szükség van kézimunkára. A dolog másképp történt. Abban a pillanatban hogy a rendszerváltás után bevezették a munkanélküli segélyt a cigány brigádok egy kivételével leszámoltak. Ugyanis pénzt kaptak a semmiért. Mindegy mennyit de kaptak. Egyetlen brigád maradt a Lakatos (Mujkó) Brigád. Egyszer a Mujkóval ebédelek mikor rámnéz azt mondja idefigyelj láttál te már hülye cigányt? Nézz rám én vagyok az. Otthon kéne lennem segélyen én meg itt dolgozok. Rendkívül becsületes jó melós volt nem számolt le hanem onnan ment nyugdíjba. Innen kívánok neki jó egészséget még sokáig. |
Taro | 16910 | 2013. január 9. 22:51 | Válasz erre: 16907 |
Azért várom el, hogy toleránsak legyenek, mert a történelemben ez az egyetlen mód a nekünk tetszõ változásokra. Én ismerek olyan cigány családot is, ahol rend és fegyelem van. Meglepõdnél, ha látnád, hogy 4-5 valódi PEDAGÓGUS micsoda sikereket ér el ezeknél a gyerekeknél. Ezeket a pedagógusokat köpöd szemen, minden cigány beszólásoddal. A kedves kormány tavaly vette el a fenntartáshoz szükséges forrásokat. Vért izzadva tanították a burai kölköket mosakodni, a rendszeretetre, a munkára. Álmokat attak ezek a pedagógusok olyan srácoknak, akik még álmukban is max. disznósajtot álmodtak, most meg Adyt szavalnak és megakarják nézni Párizst! Micsoda különbség ugye? 5 elhivatott ember és rengeteg munka. |
qqriq64 | 16909 | 2013. január 9. 22:49 | Válasz erre: 16906 |
Menjünk tovább ezen a gondolatmeneten. Kirekesztik a társadalomból a beilleszkedni nem tudó embereket. Egy különálló körülzárt településre költöztetik. Ha Magyarországon ez akárcsak gondolati szinten is felvetésre kerülne abban a pillanatban liberálisok ezrei tiltakoznának a gulagok és a koncentrációs táborok ellen. Hogy látod ezt? |
Taro | 16908 | 2013. január 9. 22:44 | Válasz erre: 16900 |
Meg fogsz lepõdni. Az igazi probléma pont a viselkedéskultúra különbözõségeibõl fakad. Pont ezen a területen lehet a leglassabban, kurvadrágán elõrelépni. A bûnözés nem a genetika által determinált, hanem a viselkedéskultúra elmaradottsága okán rohadt magas. 90-ben a cigányság 90%-a elvesztette az munkáját, majd 93-ra 70%ukat kitették az önk. bérlakásokból. Ma 2013-at írunk. 20 éves az a gyerek, aki Tiszaburán az apját, anyját még nem látta dolgozni és mindenük a putri, illetve ami benne van.Kitõl tanulta volna meg a munkaszeretetet? Kitõl tanulta volna meg, hogy megborotválkozva, tiszta ruhában meg kell jelenni 6-kor a melóhelyen? Dolgozunk néhányan Tiszaburán egy programon (éppen most dolgozzuk ki, hogy hogyan lehetne javítani a problémákon). A cigánygyerekkel pont az a baj, mint a fegyverneki magyar gyerekkel. Fogalmuk sincs, hogy hogyan kellene felépíteni egy normális életet, mert nem tudják az mi. Nem a cigány. A cigány, a magyar, a tanulatlan. A kapitalizmusban ugye a hatékonyság az elsõ. Minden kubikust, sm-et kirúgtak és vettek helyettük gépeket. Azzal a géppel dolgozol, ami a cigány melóját kiváltotta. Azért ismered õket, mert 90-ig dolgozhattak, akár veled is, de utána kiszámolta a vállalkozó, hogy a géppel olcsóbb. Te elmentél megtanulni a gépet kezelni, õt meg kiutálták az iskolából, már amikor 7 éves volt. Akkor tanulta meg, hogy a tanulás nem neki való. Most arra kellene megtanítanunk (20 évesen), hogy csak tanulás útján építhet fel egy normális életet (7 évesen a tapasztalás sokkal mélyebben vésõdik, mint 20 évesen). Minden apró változáshoz generációváltásra van szükség. |
qqriq64 | 16907 | 2013. január 9. 22:41 |
Taro. Ismerek cigány családokat akik építkeztek dolgoznak tiszták tiszta a környezetük. De nem ismerek olyan cigány családot akik KAPTAK lakást és az nem lakták le nem tették tönkre rövid idõ alatt. A 80-as években az akkori feleségem bement a tanácshoz hogy telket igényeljen. Egyenesen kijelentette az illetékes hogyha cigány lenne kapna de így nem. Belegondoltál már annak a magyar famíliának a helyzetébe akik alig tudják összel összekaparni a tankönyvrevalót mert "ingyenes az oktatás" nem tudják fizetni az iskolai étkezést ugyanakkor azt látják hogy a cigányok minden tankönyvet ingyen kapnak és ingyen étkeznek az iskolában. Ugyanakkor elvárod tõlük hogy toleránsak legyenek. |
mogorva | 16906 | 2013. január 9. 22:32 | Válasz erre: 16904 |
Ezt a börtön után kapják, mint mellékbüntetést. Kirekesztik a társadalomból a társadalomra veszélyes személyeket... Nem azt, aki egyszer szájbavert valakit valamiért, hanem a rendszeresen kirívó viselkedésû egyedeket. |
mogorva | 16905 | 2013. január 9. 22:30 | Válasz erre: 16900 |
Nekem is azzal van a bajom, ahogy viselkednek egyes etnikumba tartozó személyek... A nagyközösség számára irritáló, visszatetszõ viselkedésû elemeket valamilyen módon rá kell venni, hogy beilleszkedjenek, és ne azt várják el, hogy a többség az õ elvárásaikhoz igazítsa a normáit és a morálját. |
Taro | 16904 | 2013. január 9. 22:29 | Válasz erre: 16902 |
Ezt miért nekem írod? Szerintem ez jó ötlet és még kreatívkodni sem kell. Erre találták fel a börtönt. |
Taro | 16903 | 2013. január 9. 22:28 | Válasz erre: 16901 |
Nácikat a náci jelzõvel illetem. Ez van. Tudod azért van "baj" a tui fogalmaitok szerint a kínaiakkal is, az arabokkal bõven és a négerekkel is. A négereknél pl. pontosan azt az ócska, alaptalan dumát nyomták(ják) az USA területén is, mint amit pl. te "hiányzik belõlük az akarat,hogy változtassanak a helyzrten" Tudod az a rengeteg pénz nem érkezett meg a hétesi cigánytelepre! Nem látni a tiszaburaiaknál sem. Az Orbán ( a cigönk volt feje itt), Farkas féle cigány vezetõknél van. |
mogorva | 16902 | 2013. január 9. 22:25 | Válasz erre: 16897 |
Tõlünk északabbra (dán-norvég-finn, valamelyik, nem tudom már melyik) csinálták / csinálják meg, hogy a társadalomra fokozottan veszélyes személyeket egy különálló, körülzárt településre költöztetik. Értsd ezen, hogy aki rendszeresen randalírozik, tör-zúz, beleköt az élõ fába, agresszívkedik... Fészbúkon olvastam, nem tudom már melyik hírportálról való, persze nem a mainstream médiából... Hangsúlyozom, nem tartom jó megoldásnak, de megoldás ez is, hogy akik képtelenek a közösséggel együtt élni, azokat a hatóság közösíti ki, és kötelezi arra, hogy a közösségtõl elkülönülve éljen. Tulajdonképp nem börtönbe zárja, de mégis... |
upsy | 16901 | 2013. január 9. 22:18 | Válasz erre: 16896 |
nagyon jól megfagalmaztad a dolgokat!milyen érdekes,hogy azért itthon is rengeteg etnikum van,mégsincs baj a kínaiakkal,ARABOKKAL,négerekkel... tudod Taro,én lennék a legboldogabb,ha nem kéne azzal a véleménnyel lennem a cigányságrõl (többükrõl) mint ami!ahogy írták,rengeteg pénzt fordítottak az integrációjukra és semmit nem ér....hiányzik belõlük az akarat,hogy változtassanak a helyzrten!nem elég mondaniuk,tenniük is kéne....erre írtam is jópár példát,hogy mennyi mindent kaptak,de mindent tönkretettek! és jólenne,ha a nácizást befejeznéd,mert a végén csúnyán megütheted a bokádat.... |
qqriq64 | 16900 | 2013. január 9. 22:18 | Válasz erre: 16897 |
Nem ugyanarról beszélünk. Te rasszizmusról beszélsz én viselkedéskultúráról. Egy népnek a viselkedéskultúrájáról ami nem változott ezer év alatt. Milyen felzárkóztató program tud ezen változtatni? |
mogorva | 16899 | 2013. január 9. 22:17 | Válasz erre: 16889 |
Tökéletesen higgadt vagyok, csak a szójátékoknak nem birok ellenállni... Tudom is facsarni rendesen ;) Tudod, pont azért nem vagyok hajlandó eltûrni a sértést, mert a mûveltségemet és az emberi méltóságomat, valamint a becsületemet sértette meg azzal, amit állított. A becsületen esett csorbát bedig ki kell köszörülni, annak rendje és módja szerint. Ellenem nem tud, én nem izgattam senkit, sõt. :) |
mogorva | 16898 | 2013. január 9. 22:09 | Válasz erre: 16895 |
Az elején baromira tetszik, ahogy levezeti, hogy tulajdonképp ugye a kereszténység a zsidó hitrendszeren alapul, de az meg tulajdonképp az egyiptomi misztérium iskolák tanításának az átvétele :D Kár, hogy Jézus és a többi tanító-megváltófigura kapcsán nem fejti ki, hogy tulajdonképp a megjelenésük mindig egy korszakváltáshoz köthetõ, azaz ugye Jézus akkor született meg, amikora halak jegyébe lépett a föld, de ez nem egyedi, most, a vízöntõ kor hajnalán is várható a megjelenése a következõ tanítónak, valakinek, aki az egyes korra vonatkozó erkölcsi útmutatásokat megadja. |
Taro | 16897 | 2013. január 9. 21:57 | Válasz erre: 16896 |
Neked már válaszoltam erre ezerszer. Nincs azonnali megoldás. Lassú folyamat, ha rengeteg pénzzel,oktatáspolitikával, felzárkóztató programokkal felvértezve, együtt csinálja 10 millió magyar, akkor lesz eredmény. Kb. 50 év múlva. Addig semmi. Amerikában az 50-es években néger nem mehetett abba a WC-be, amelyikbe fehér. Ma néger az elnök. Õk a probléma megoldásának 1/3-ánál vannak és ehhez kellett 50 év. Ha viszont tovább erõsödik a rasszizmus, akkor a probléma tovább romlik és egyre nehezebb lesz megoldani. |
qqriq64 | 16896 | 2013. január 9. 21:52 | Válasz erre: 16893 |
Taro Tudod jól minden radikális megoldást elutasítok. 30évet dolgoztam otthon építõiparban jobbára cigányok között problémamentesen. A problémám nem a bûnözés nem a munkakerülés. A 16827-re várok választ. |
qqriq64 | 16894 | 2013. január 9. 21:40 | Válasz erre: 16892 |
Teljesen egyetértek Desi. Bazmeg felfogod? Egy cigányokról szóló vitában összeugranak. Ilyen nincs és mégis van. |
Taro | 16893 | 2013. január 9. 21:37 | Válasz erre: 16834 |
Na akkor menjünk sorba kedves nyírségi, ja bocs Bp-i panelnáci barátom: Elõször is hazudik, aki azt állítja, hogy a cigánygyereknek ua lehetõsége van tanulni, mint a magyarnak. Több okból is: 1. saját tapasztalat, hogy a tanárok között pont annyi utálja a cigányokat, mint a többi foglalkozást ûzõk között. Ez pl általános iskolában úgy manifesztálódik hátránnyá, hogy mondjuk a cigánygyerek azért kap 5 matekórán sorban 5db 1-est, mert nincs tolltartója (ez pl. Kiskõrösön történt 1981-ben). Történetesen ennek a srácnak a cigány apja hétfõtõl péntekig munkásszállón lakott Bp-en, majd hétvégén kosarakat font. A srácnak olyan feje volt a matekhez, mint 1000-bõl 1 nek. Az apja meg azt mondta a gyereknek, hogy hát fiam minket nem szeretnek, ezzel együtt kell élni. :-( Aztán az 1000. igazságtalan inzultus után, a gyerek elkezdett nem iskolába járni). Semmivel sincs több lehetõségük és a kirekesztõ, etnikummal szemben ellenséges környezet eleve hátrány. Másodszor:http://www.youtube.com/watch?v=ryZLVsM4mJ4 Ez a felvétel szerintem nagyobb bûnügyrõl szól Harmadszor olyan témában nyilatkozol, amirõl ezek szerint fogalmad sincs. Egyrészt amikor lenácizlak, akkor véleményt nyilvánítok, másrészt pedig bõségesen alá tudom támasztani akár a bíróságon is, hogy emberekrõl degradáló véleményt fogalmaztál meg pusztán az etnikai hovatartozásuk okán. Másrészt elõadjátok itt minden alap nélkül, hogy a cigányokat védi a törvény. Egyrészt pl. azon röhög a fejlett világ, hogy ez a bûnözõ, félázsiai nép (a magyar) eddig kizárólag cigányokkal szemben alkalmazta a rasszista indíttatású bûnügyi tényállásokat, illetve jogerõs ítélet csak cigány ellen született. Aztán hogy habogjál egy kicsit a tényekrõl is. A Simon nevû futbalistát 4 magyar verte agyon. A legsúlyosabb ítélet a Wiszkys hasonmásként ismert elkövetõt sújtotta: 4,5 év letöltendõ (nem lehetett bizonyítani, hogy a 4 elkövetõ közül(mind magyar bûnözõ) melyik bántalmazása okozta közvetlenül Simon halálát). Szemben áll ezzel az ítélettel Szögi tanár úr agyonverése, ahol megint nem lehetett bizonyítani, hogy melyik elkövetõ okozta közvetlenül a tanár úr halálát, így " A jogerõs ítéletet 2009. november 13-án hirdette ki az ítélõtábla, miszerint a nyolc vádlottból hárman életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, hárman 15-15-17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10-10 évet a fiatalkorúak börtönében." Igen. Kurvafasza gyereknek képzelem magam és ellentétben veled (Bp-i panelnáci) én laktam 3 évig Kiskõrösön és laktam 1 évig Veszprémgalsán). Az úri seggemet nem kell emelgetnem, mert pl ma is egész nap Pécsen tanítottam (fizetésemet az egyetem alapítványának folyósítják és hobbyból még a leutazás-hazautazás költéségét is én állom). Nem tagadjuk a cigány bûnözést és nem tagadjuk a cigány problémát. egyszerûen nem engedjük el szó nélkül, hogy itt fröcsögjetek emberekre, pusztán az etnikai hovatartozásuk okán. az tudniillik, hogy a közbeszéd elfogadott része lett a cigányozás, zsidózás, oda vezetett, hogy nálad azért bátrabb, de szellemileg visszamaradott eszmetársaid elkövették a tatárszentgyörgyi gyilkosságot, ahol egyébként a vád nem tartalmazza a rasszista indítékot!!! Egy 28 éves ember és egy 5ÉVES GYERMEK!!! Szóval ha nem is írogatok ide, azért a náci, rasszista megnyilvánulásokra folyamatosan reagálni fogok, mert szerintem a te magatartásod elõsegítette a tatárszenrtgyörgyi gyilkosságot, én meg tenni szeretnék az ellen, hogy a XXI. században, Európa közepén egy félázsiai, bûnözõ nép rasszista gyilkosságok elkövetéséhez asszisztáljon, illetve felbujtóként tevékenykedjen cigány emberek és gyermekek ocsmány likvidálásában. Nem szeretném hogy a zsidókat újra listázzák és szeretném végre, hogy Magyarországon is élhetõ élete legyen bármilyen származású, vallású stb. embernek. A bûnözõket pedig ne hagyja futni a rendõrség. Tatárszentgyörgy "A rendõrség eleinte balesetrõl beszélt és azt közölte: füstmérgezésben vesztették életüket, miután a házuk leégett. Csak késõbb ismerték el, hogy az áldozatokat megölték. A kiszálló járõrök inkompetenciáját késõbb a belsõ rendõrségi vizsgálat igazolta. Bencze József országos rendõrfõkapitány elsõ közlésével szemben az is félrevezetõ információnak bizonyult, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta. A helyszínen talált benzineskanna gyújtogatásra, a távolabb megtalált töltényhüvelyek fegyverhasználatra, az áldozatok (apa és kiskorú gyermeke) sörét ütötte sebei idegenkezûségre utaltak." |
desiderus | 16892 | 2013. január 9. 21:30 | Válasz erre: 16890 |
Pont a mûveltség adja az alapot, hogy valaki súlyozni tudjon dolgokat. Az eldurvult vita hevében írtak már súlyosabb dolgokat is (nekem is) de egy pillanatig nem fordult meg a fejemben, hogy ebbõl ügyet csináljak. Senkinek nem jut eszébe, hogy valaki által jelzõvel illetett egyénrõl bármilyen következtetést vonjon le. Ezáltal nem tartom kukorit hazaárulónak, mogorvát nácinak, tomredet zsidóbérencnek, xy-t kommunistabarátnak etc. Az is érdekes lenne, ha lenne közöttünk zsidó vagy roma származású motoros és felhasználva némely hozzászólás tartalmát, mondjuk közösség elleni izgatás miatt feljelentést tenne.... |
TattooedAngel | 16890 | 2013. január 9. 21:12 | Válasz erre: 16889 |
Attól, hogy valaki mûvelt, még nem kötelessége mindent elviselni, amit hozzávágnak! Azért, mert írásban történt a dolog és nem szóban, még nem jelenti azt, hogy bármennyivel is kisebb a súlya!
|
desiderus | 16889 | 2013. január 9. 21:07 | Válasz erre: 16888 |
Ezen a fórumon vágtak már egymás fejéhez durvább dolgokat is. Te egy nagyon mûvelt székely nemesi családból származó emberke vagy állítólag és mégis verekedni, pereskedni, párbajozni vagy mittudoménmitakarsz csinálni. És nem folytatod a csörtét ugyi ? "legKohnszolidáltabb a Thomas Roth" Higgadjatok már le. |
mogorva | 16888 | 2013. január 9. 20:53 | Válasz erre: 16884 |
Valóban, amit én írtam, az is egy idealizált állapot, ellenben nem megvalósíthatatlan... A Hummeres gázolás nálam is kiverte a biztosítékolt, ott én is felvetettem egy olyan cellábahelyezését a humanoidnak, ahol alternatív nemi irányultsággal metróalagút jellegû végblet kapna ajándékba, de azt hiszem, én még a humánusabbak közé tartoztam, és teszem hozzá, szerintem meg is kapott az 'úriember' valami hasonlót. Akik odafentrõl szítják a tüzet, azért teszik, mert ezt kapják ukászba, elég sok pénzt is kapnak érte ellenszolgáltatásképp, hogy elárulják a hazájukat, illetve a népet, - elvileg - akik oda juttatták õket. Gyakorlatilag a Kádár rendszer káderei, a gyerekeik, és az unokáik ülnek a parlamentben. Ha érdekel, nézz utána, ki kicsoda volt huszonéve, illetve ki-kinek kicsodája, én már megtettem, tanulságos volt. Én akkor helyeztem kilátásba némi számtanórát, amikor velem is elkezdett személyeskedni az egyik fórumtárs, és ennek kapcsán lenácizott. Továbbra is fenntartom, nem haragszom rá, de ne képzelje, hogy ezt velem akár õ, akár bárki eljátszhatja. Ajánlanám a Cyrano de Bergerac címû színmûbõl az orrmonológot, fõleg az utolsó mondatát. Csak én nem használok szúró-vágó fegyvert, ha revansot akarok venni, illetõleg ki akarom eszközölni, hogy ama jelzõért az elkövetõ írásban kérjen nyílvánosan bocsánatot. Meg fogja tenni, ebben biztos vagyok. Rábeszélem :) Mint kitalálhattad, nem az egyszerû, mint a faék kategóriába tartozom, sõt, azt hiszem, egy fogvájó sem atomreaktor hozzám képest, nem kevés szép és könnyû irodalmi mûbõl olvastam ki a betûket, ha verni akarom magam, egy székely nemesi család leszármazottja vagyok, tehát a mai divat szerint volna mire. Én csak csendben meghúzódom egy sarokban, nézelõdöm, figyelek, de az a fajta személyeskedés - szerintem szándékos - provokáció egy idõ után nálam is kiveri a biztosítékot, fõleg, ha nekem is címeznek belõle. Úgyhogy a személyeskedõ kollega képzelje magát arculcssapva egy glasszékesztyûvel, valamint a párbajunk részleteirõl késõbb értesítem. A stílusa miatt a fegyvernem választási jogot is fenntartom magamnak, majd idejében meg fogja tudni. Egy szó, mint száz, kedves qqriq, szerény véleményem szerint itt is, mint annyi más fórumán az életnek, szerintem egy szándékolt provokációval állunk szemben. Eme direkt és indirekt provokációk együttes hatása, eredõje volt, ami kiváltotta ama forgószelet, amit olvashattál. Ha figyelmesebben visszaolvasol, még én voltam majdhogynem a legKohnszolidáltabb a Thomas Roth (nem)motorostársunkkal. |
lecso | 16887 | 2013. január 9. 20:43 | Válasz erre: 16885 |
Egy befogadó nemzet egy idõ után óhatatlanul megosztott lesz...
|
lecso | 16886 | 2013. január 9. 20:40 | Válasz erre: 16884 |
"Az az idõ elmúlt és megmutatta hogy meddig tud lealacsonyodni az ember." Nagy terepjárós fellöki a nem félrehúzódót, mindenki bennég. A másik átgázol egy rendõrön, aki meghal. Bulizni késsel menõ emberek, ha várni kell a budi elõtt, akár ölnek is. Majdnem elgázolt kislány ismerõsei agyonverik a sofõrt, a kislányai szeme láttára. Megerõszakolt lányt ott hagyják, a bokor alatt, holtan. Megölte a saját anyját. Elfogták a kaposvári anyagyilkost. Barátjával erõszakoltatta meg feleségét majd megölte. Milliókat költött társára, majd megölte. Meg akarta ölni volt barátnõjét... Megkéselte élettársát, míg annak anyját megölte. Megölte az öccsét egy férfi Budapesten. Húsvágó bárddal végzett az anyjával, majd kiugrott a szomszédos tömbház tízedik emeletérõl egy tatabányai férfi. Vérfagyasztó! Megölte 18 éves barátnõjét az ismert sportoló. ...elrendelte a bíróság a gyermekét megfojtó nyíregyháza-kistelekiszõlõi nõ... Valószínûleg az anyjuk szeme láttára több késszúrással ölte meg saját öccsét egy férfi... Ezt kb. 3 perc alatt szedtem össze, a legtöbb 2-3 héten belül történt. Hagyjuk ezt az "azok idõk már elmúltak, mert kultúráltak vagyunk" szöveget. De mondhatnám Irakot, ahol 1 millió halálos áldozattal járt eddig a "békefenntartás". Minden épeszû náci tudja, hogy az olajról van szó. Brüsszel pedig ismét cinkosan kussol... |
desiderus | 16885 | 2013. január 9. 20:32 | Válasz erre: 16884 |
Jól beszéltél. Megosztott egy nemzet ez. Olyanok vagyunk mint a f@sz.Minél jobban vernek, annál jobban állunk. |
qqriq64 | 16884 | 2013. január 9. 20:19 | Válasz erre: 16847 |
Nem rossz amit írtál. Hajlandó lennék elfogadni de jelenleg sõt soha nem tud az állam annyi segélyt adni egy jól tanuló gyereknek mint amennyit ha lány akkor hazavisz az út szélérõl. Persze ez szõrszálhasogatás mert mindenbe bele lehet kötni. Azért néhány dolgot tudomásul kell venni. A radikális megoldásoknak nincs realitása. Az az idõ elmúlt és megmutatta hogy meddig tud lealacsonyodni az ember. Én ezeken az oldalakon mindig csodálkozok hogy felnõtt és állítólag épeszû emberek mennyire el tudnak szakadni a valóságtól. Volt több eset is de a Hummeros gázolás volt a csúcspont. Hogy ott mik hangzottak el megdöbbentõ. Felnégyelés bevagdosás sóval bedörzsõlés és egyéb inkvizíciós baromságok. Na most a szélsõjobb cigányokkal kapcsolatos megoldási javaslatai ugyanebbe a kategóriába tartoznak foglalkozni sem érdemes velük. A megoldást én sem tudom de ez nem baj. A baj az hogy akiket magasan megfizetünk és a feladatukhoz tartozna a megoldás azok éppen ellenkezõleg még tovább szítják az ellentéteket. Minél megosztottabb az ország annál jobb. Cigány-Magyar Magyar-Magyar ellentét. Családok szakadnak szét barátságok szûnnek meg munkatársak fordulnak egymás ellen politikai hovatartozás miatt. Itt a fórumon nácizás meg nyilvános fenyegetés hangzik el. Hova jutottunk? Megér ennyit a politika? Persze azonnal megjelenik Fidesznyik Béla és a fórum létét kérdõjelezi meg. Néhány napja éppen azon moralizáltunk itt hogy egy olyan kultúrnemzet mint a német hogyan jutott végzetesen fanatizált állapotba hogy embereket gyilkoltak pusztán a származásuk alapján. Mi nem erre tartunk? Tényleg képesek lennének ide író tanult emberek egymásnak ugrani? Szomorú. |
mogorva | 16883 | 2013. január 9. 20:09 | Válasz erre: 16882 |
Erdélyben ilyenkor tél van :D Unokahúgom pont Csíkszeredán él, õ mondta ezt :) |
lecso | 16882 | 2013. január 9. 19:53 |
Csíkszeredán -23 most. Na az kemény. http://www.idokep.ro/?oldal=hoterkep |
mogorva | 16881 | 2013. január 9. 19:02 | Válasz erre: 16880 |
Azt tudtommal nem, mert levelet feladó nélkül bevesznek...
|
lecso | 16880 | 2013. január 9. 18:59 | Válasz erre: 16879 |
A telefon szolgáltatóknak pedig meg kell õrizniük a beszélgetéseket. Olyat mondj, amit nem figyelnek. Talán a sima, hagyományos levelezést... |
mogorva | 16879 | 2013. január 9. 18:51 |
Ja, a skype felhasználók becses figyelmét hívnám fel arra az apróságra, hogy a skype-ot rég felvásárolta a microsoft. Innentõl garantált, hogy lehallgatnak minden skype-os kommunikációt is. |
mogorva | 16878 | 2013. január 9. 18:49 | Válasz erre: 16877 |
A megfelelõ menüpontot kell csak kiválasztani :D
|
lecso | 16877 | 2013. január 9. 18:46 | Válasz erre: 16876 |
Nem egyszerû távozni róla. Én önkéntes adatszolgáltatású kémprogramnak hívom csak... |
mogorva | 16876 | 2013. január 9. 18:37 | Válasz erre: 16874 |
Én meg már nem sokáig. Utálom a nagytézsvírt... |
mogorva | 16875 | 2013. január 9. 18:36 |
Letöltõlinkek : The movie : http://www.filmvadasz.info/2011/03/zeitgeist-movie.html Addendum : http://www.filmvadasz.info/2011/01/zeitgeist-addendum.html Moving forward : http://www.filmvadasz.info/2011/02/zeitgeist-moving-forward.html |
upsy | 16874 | 2013. január 9. 18:30 |
hihi,facebook is le van tiltva.. :D meg nem is vagyok fent rajta,de azért köszi,hétvégén megnézem õket! |
mogorva | 16873 | 2013. január 9. 18:14 | Válasz erre: 16871 |
Itt is sok hozzávalót nézegethetsz https://www.facebook.com/zeitgeisthungary?ref=ts&fref=ts |
upsy | 16871 | 2013. január 9. 18:06 |
süti,köszi :) ha nem lenne letiltva a jútúbí a melóhelyemen,meg is nézném most...nah,majd hétvégén! |
mogorva | 16870 | 2013. január 9. 17:47 | Válasz erre: 16868 |
Zeitgeist - The movie http://www.youtube.com/watch?v=ETy6KHfNaIk Zeitgeist - Addendum http://www.youtube.com/watch?v=1B0pomtxzAs Zeitgeist - Moving forward : http://www.youtube.com/watch?v=L4jwyxGqhPY És még az érdekesség kedvéért... Ez a Zeitgeisthoz kapcsolódik: https://www.youtube.com/watch?v=k_BPPvzUpD4 Ez meg a zusa verzió a "válságmegoldásra"... Annyira nem vidám a végekonklúzió. https://www.youtube.com/watch?v=doQbjQnpRvg |
upsy | 16868 | 2013. január 9. 17:36 | Válasz erre: 16866 |
nnah,akkor már rohanos is felvenni pár millát és veszek aranyat :) egyébként tényleg elég valószínûtlen ezen forgatókönyv,nézzük csak meg az USA-t,ott is mit mûvelnek!mindíg megegyeznek az utolsó pillanatokban.kicsit felhergelik a kedélyeket,játszanak a tõzsdével,utána megegyeznek,megnyugszik a piac,ismét játszanak a tõzsdével és így tovább...ez megy itthon is...hihetettlen összegekkel lehet játszani és hihetetlen összegeket lehet keresni így... a filmet meg mindjárt megkeresem,kiváncsi vagyok rá |
mogorva | 16868 | 2013. január 9. 17:36 | Válasz erre: 16867 |
De, sõt, ez a cél. Ezt már bonyolultabb levezetni, de... Képzelj el egy ilyen szintû válságot, egyszercsak megjelenik valaki, aki megoldást kínál egy összeurópai gazdasági megmentéssel. Az emberek símán belemennek, még azon az áron is, hogy lemondanak az önrendelkezésükrõl, a szuverenitásukról,és egy rakat szabadságjogukról. Csak, hogy legyen mit enniük. Ez a háttérhatalom célja, hogy egyesítsék Európát, Ázsiával egy közös gazdasági únióban. |
TattooedAngel | 16867 | 2013. január 9. 17:21 |
Egyébként a teljes bedõlést nem hinném, hogy hagyni fogják, akár az Euroról, akár a Forintról beszélünk. Leértékelõdés elképzelhetõ, de annál jóval több embernek van benne a pénze, hogy hagyják bedõlni.
|
mogorva | 16866 | 2013. január 9. 17:18 | Válasz erre: 16864 |
A bankok is lenullázódnak, csõdbe megy a nagy részük. A tartozások, illetve a betétek meg teljesen értelmüket vesztik, mert kifejezhetetlen lesz a forinttal. Ezért is ajánlgatom a Zeitgeist mozit, mert gyönyörûen levezetik ezt is... ;) |
mogorva | 16865 | 2013. január 9. 17:17 | Válasz erre: 16862 |
Nem egészen, mert azért ezekért kapsz élelmiszert, fûtõanyagot... A cserekereskedelem felvirágzik, illetve minél nagyobb városban élsz, annál nagyobb veszélyban vagy, mert annál több a nincstelen, éhes, fázó ember, akiknek mindegy, milyen áron, csak jussanak élelemhez. |
upsy | 16864 | 2013. január 9. 17:16 |
mármint arra gondoltam,hogy a tartozásomat nem törlik el az adott banknál,hiába hiperinflálódik a forint,nem?
|
TattooedAngel | 16863 | 2013. január 9. 17:12 | Válasz erre: 16860 |
Mondjuk nem is biztos, hogy akkora gond lenne a dolog. Egy új pénz bevezetésével az államadósság is eltûnne. Persze a rövidtávú hatásai gyötrelmesek lennének mindenki számára...
|
Bubó Doki | 16862 | 2013. január 9. 17:09 |
Teljesen....Járni jár, de nem jut! Illetve szart sem ér a pénz.....ami õrzi az értékét, az az arany, drágakõ, mûtárgyak, ingatlan, meg ilyenek. De azokat is csak a gazdaság újraindulásakor lehet pénzzé tenni.
|
mogorva | 16860 | 2013. január 9. 16:44 | Válasz erre: 16859 |
Nincs annyi pénze az államnak, amennyi arany kéne, hogy megmentsék a Forintot... Nagyon drága az arany jelenleg. Ne feledd, van törvény erre is... A regisztrált aranyat ( amiben van Magyar fémjel ) beszolgáltatási kötelezettség alá vonhatják, aminek ha nem teszel eleget, 10 évre terjedõen kaptárba dughatnak. Szerintem az IMF-et eddig az államcsõddel zsarolták, aminek ugye egyenes következménye a hitelek kinullázódása, mind állami, mind magán szinten. De a betétektõl is el kell akkor köszönni... |
TattooedAngel | 16859 | 2013. január 9. 16:34 | Válasz erre: 16858 |
Akkor ha van egy csöpp eszük, nagyon gyorsan nekiállnak aranyat venni. Már ha tényleg hagyják ezt bekövetkezni...
|
mogorva | 16858 | 2013. január 9. 16:26 | Válasz erre: 16856 |
Állítólag úgy számolják, hogy a pengõ második világháború utáni szintrjére... Mivel a Forintnak nincs aranyfedezete, hanem Eurotartalék a fedezet, ami ugye az MNB-nél van. Amire ugye a Matolcsy révén a kormány állítólag rá akarja tenni a kezét, amint õ lesz a jegybankelnök... Tehát ha elõbb lesz õ a jegybankelnök, akkor a forintnak lehet, hogy így is, úgy is annyi... |
mogorva | 16857 | 2013. január 9. 16:21 | Válasz erre: 16855 |
A Herendi Porcelángyárat is hagyták csõdbemenni évekkel ezelõtt... Nagyon jó lenne, ha ezek a patinás manufaktúrák tudnának prosperálni... |
TattooedAngel | 16856 | 2013. január 9. 16:19 | Válasz erre: 16854 |
Kíváncsi leszek, hogy a Forint árfolyamát ez meddig viszi magával...
|
Bubó Doki | 16855 | 2013. január 9. 16:19 |
Más: Elég nagy szégyen lenne, ha a ZSOLNAY szír-svájci kézbe kerülne. A magyar ipartörténet egy újabb patinás darabját akarják potom pénzért elvesztegetni. Nem is értem, a sok milliárdos üzletember közül senkit sem érdekel ennek a világon egyedülálló cégnek a megmentése? http://hvg.hu/kkv/20130109_A_Zsolnay_torekeny_biznisze#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_9 |
mogorva | 16854 | 2013. január 9. 16:14 | Válasz erre: 16853 |
Az Elliot-féle számítás szerint az USD árfolyam legalább addig esik, mint 2001 szeptember után, a probléma csak az, hogy az Euro is mélyrepülni fog. Rossz esetben az eurozóna devizáinak az árfolyama addig zuhan, hogy annyit fog érni, mint a papír, amire nyomták. Tény, hogy a Németek, Franciák, és az Angolok visszarendelték a kihelyezett aranytartalékaikat, illetve hogy a német jegybank nyár óta nem eurót nyom. Illetve láthatóan arra készül a három nagy, hogy bedõl az eurozóna. Angliában várhatóan népszavazás lesz az únióból való kilépésrõl, jelen állás szerint a felmérések 50% felett van azok aránya, akik a kilépésre fognak szavazni. |