5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

lecso 16649 2013. január 5. 17:44   Válasz erre: 16642
A "magyar ne lopj" labanc írásról már elmélkedtünk.
Induljunk ki innen. Akkor valami olyasmit válaszoltál, hogy nem kellett volna lopni.
Szerintem kettõs mércét alkalmazol, amikor akkor nem azt válaszoltad, ugyanis az elõzõ hozzászólásodhoz hasonlóan, régebben is azt kellett volna mondanod, hogy nem magyarnak kellett volna neveznie az osztrák bolt tulajának az elkövetõt, hanem Jóska Pistának, vagy ha nem ismeri, max tolvajnak.

Nem hibáztatlak, hat rád a "szar bûnös pitiáner népség vagyunk" agymosoda offenzíva.

lecso 16648 2013. január 5. 17:34   Válasz erre: 16639
Hát, ha rászolgáltam nálad, persze.

tsanyi 16647 2013. január 5. 17:33   Válasz erre: 16645
"mert a zsidók gazdaságilag nagyon csúnyán kibabráltak velük, ennek utána lehet olvasni."
...igen, hallottam errõl....hol lehet utánaolvasni?...

tsanyi 16646 2013. január 5. 17:33   Válasz erre: 16645
Pár napja írtunk errõl...miért érdemlik meg a véget?..mert kiraboltak minket?...hogyan, hagytuk magunkat vagy fegyverrel?...ha hagytuk magunkat akkor mi is hibásak vagyunk, de jó, nem vagyunk hibásak hanem csak õk....és, akkor halált érdemelnek?...ha nem tetszik nekünk, hogy itt vannak és ártanak akkor el kell õket zavarni bárhová, hidd el inkább menne bárki magától minthogy meghaljon.....vagy csak azért kell meghalniuk, hogy azért a vagyonuk itt maradjon?...mert anno ez volt az elsõdleges cél, a vagyonnak maradnia kellett...

TattooedAngel 16645 2013. január 5. 17:27   Válasz erre: 16644
Mivel a cigányok többsége ténylegesen bûnözõ, a nagy számok törvénye alapján természetes, hogy általánosít az ember. Nehéz is lenne nem általánosítani, amikor a börtönlakók többsége cigány... Az egyik rokonom Vácon volt börtönpszichológus. Az õ elmondása szerint az ezer férõhelyes börtönben ha már volt 10 fehér ember, akkor sokan voltak...
A zsidók esetében kicsit más a helyzet. Ott egy szûk kör van, akik megérdemelnék a marhavagont, viszont ezek akkora,látványos károkat tudnak okozni, amik alapján az összes zsidó irányába elgurul az emberek gyógyszere, így annak a zsidónak mennek neki, akit el tudnak érni. De kiket tudnak elérni? A sarki fûszeres Kohn bácsit, akinek semmi köze nem volt az egészhez. És ez a bizonyos kör simán beáldozta annak idején is és beáldozná most is ezeket az egyszerû zsidókat, akik nem tehettek semmirõl... Na ezért tartom egy nagyon undorító népségnek õket! Nem elég, hogy bárkin átgázolnak, még a sajátjaikat is odadobják koncnak!
A szélsõjobb pedig mindig is egy tünet volt egy betegségre. Németországban is azért tudtak megerõsödni, mert a zsidók gazdaságilag nagyon csúnyán kibabráltak velük, ennek utána lehet olvasni. De ahogy említettem a népharag ott se azokat tudta elérni, akiket kellett volna. Õk akkor már rég kint voltak pl. az Egyesült Államokban, vagy pedig igen jó üzleteket kötöttek Hitlerrel, támogatva a sajátjaik bántalmazását... Jelenleg nálunk a cigánykérdés az, amivel nagyon keményen meg tudott erõsödni a szélsõjobb és még tovább is fog erõsödni. Nem mellesleg a kormányunk hülye. Ha ki akarná húzni a lábuk alól a talajt, megoldaná ezeket a problémákat...

tsanyi 16644 2013. január 5. 17:01   Válasz erre: 16643
Na, pont ezt beszéljük itt pár napja.....tehát az általánosításnak nincs értelme...ha valakivel bajom van akkor nem azért mert zsidó, cigó sváb, román hanem azzal az egy emberrel van bajom....viszont anno nem válogattak hanem öltek mindenkit ahol értek....és vannak sokan akik azt az idõt szeretnék visszahozni....és ha valaki zsidózik-cigózik akkor nem arra gondol amit Te most írtál hanem mindegyikre gondol kivétel nélkül.....és igen van cigóbûnözés(bár az ezzel jelzett bûncselekményeket egyre több magyar is elköveti), abbõl él a szélsõjobb....gondban is lennének ha hirtelen megszûnne...:))

TattooedAngel 16643 2013. január 5. 16:50   Válasz erre: 16642
Magyarország mindig is egy olvasztótégely volt. Nagyon sok nemzetiség jött ide, telepedett le és élt békében a magyarokkal, így igen, természetesen bárki lehet magyar, aki ezeknek megfelel. Az említett Radnóti is azt írta egy levelében, hogy õ abszolút magyarnak érzi magát.
A rasszizmus alapvetõen hülyeség. Kultúrák vannak, amik lehetnek alacsonyabb és magasabb rendûek. A cigány kultúra pl. alacsonyabb rendû, nem véletlen, hogy a világon mindenhol pontosan ugyanazok a problémák velük, még Finnországban is, ahol egy ottani viszonyok közt is jó fizetésnek számító összeget kapnak segélyként. Nehezen is tudják ráfogni a mélyszegénységre a dolgokat... Ezek mellett meg kell említeni, hogy sajnos egyáltalán nem csak a cigány származású emberek rendelkeznek cigány kultúrával, életvitellel, a szememben õk sem többek náluk. Õk a fehér cigányok. Viszont mivel többségében a cigányokra jellemzõ ez, így igenis van létjogosultsága a cigányozásnak.
A zsidóságra pontosan ugyanez áll. Mondom ezt úgy, hogy az egyik legjobb barátom zsidó származású és a haveri körömben is akad belõlük. Nem is igazán fogadják be õket azok a bizonyos zsidók, akiket a többség utál, mert nem olyanok, mint õk...

tsanyi 16642 2013. január 5. 16:34   Válasz erre: 16641
"Magyar az, aki magyar állampolgár, elfogadja Magyarország törvényeit és magyarnak érzi magát. "

...jó lenne ha valóban mindenki így gondolná....,de egyenlõre arról van szó, hogy valakinek jogában áll eldönteni, hogy ki lehet magyar....nem láttam hornról az idézetet, de elhiszem, hogy ezt mondta pont úgy mint bármely politikus bármely oldalról......és kérdem, akkor most eljutottunk oda, hogy egy zsidó, sváb, tót, rác is lehet magyar ha megfelel az általad leírt követelményeknek?.......akkor viszont a rasszizmusnak nincs is oka ezen logika alapján....tehát ha van egy rossz zsidó aki árt nekünk akkor azt nem zsidónak kell nevezni hanem pl. kovács gábornak ha úgy hívják.....

TattooedAngel 16641 2013. január 5. 16:28  
Szerintem nagyon könnyû eldönteni, ki magyar és ki nem. Magyar az, aki magyar állampolgár, elfogadja Magyarország törvényeit és magyarnak érzi magát.
Ezek alapján el lehet dönteni, hogy a lentebb említett SZDSZ-es politikus mennyire tartozik bele ebbe a kategóriába és mennyire nem... Meg úgy egyáltalán bárkirõl, minden egyéb tényezõtõl függetlenül.

tsanyi 16640 2013. január 5. 16:13   Válasz erre: 16638
Amíg valaki magában dönti el másról, hogy az micsoda és megtartja magának addig ezzel nincs is gond, mindannyian ezt tesszük....a gond azzal van ha ezt kinyilvánítja, követõket gyûjt maga köré és eszmét csinál belõle.....aminek a vége az ami történt.......

.....egyébként azt nem értem, hogy ha olyan sokan utálják a zsidókat és szívesen elintéznék õket akkor miért nem mennek palesztínába segíteni az arab tesóknak, hogy vállvetve harcoljanak a zsidók ellen?.....mondjuk ott visszalõnek és az tényleg gáz, a végén megsérülne valaki....itt könnyebb volt a fegyvertelen civileket elintézni....

....amint írtam nem védek senkit és nem is támadok....illetve védenék, azokat akik nem ártottak senkinek fizikailag és védtelenek....

kispeti 16639 2013. január 5. 16:10   Válasz erre: 16624
Eldöntöttem, nem vagy magyar !!
Ez így mûködik ?????????

Taro 16638 2013. január 5. 16:06   Válasz erre: 16624
Én eldöntöm, ki az ember.
és ki nem :-(

Taro 16637 2013. január 5. 16:05   Válasz erre: 16622
Nem egy zsidót hurcoltak el, hanem 6 milliót és azért ölték meg õket, mert zsidók voltak.

tsanyi 16636 2013. január 5. 15:08  
A poszt egy dolog, a kommentek között van egy beszámoló a belga hadifogoly táborokban történt bánásmódról....fater usa fogoly volt, de ott és 38kg-an tért haza.......innen eredeztette a késõbbi tetteit.....: http://letsgocountry.postr.hu/horthy-miki-batyjank-mar-a-spajzban-van

tsanyi 16635 2013. január 5. 14:47  
amúgy az ilyen vitákban nem lehet nyerni vagy veszteni......,de arra jók, hogy elolvassuk mások érveit....oszt vagy van eredménye vagy nincs.....:))

tsanyi 16634 2013. január 5. 14:45   Válasz erre: 16629
Akkor én azt mondom a szlovák(tót), német(sváb), rác, román stb. szintén nem magyar......akkor ki marad?....abban igazad van, hogy a jobboldali vezetõk mindig meghagyták maguknak azt a jogot, hogy legyen szívük szerint való zsidó meg karvalygonosz zsidó....Weiss Manfréd is jó zsidó volt, a kis boltos Khon vagy olvasztár Grûn nem....hitlernek is voltak jó zsidói(a fényképésze pl.) és voltak a gonoszok....

....mindeközben nem akarok védeni senkit, de támadni sem....

lecso 16633 2013. január 5. 14:42   Válasz erre: 16631
Nyilván a Jobbik töröltette.

tsanyi 16632 2013. január 5. 14:41   Válasz erre: 16630
Nem, nem tudok......csak a cigók genetikailag bûnözõk, a zsidók genetikailag magyargyûlölõ világuralmisták....csak nekünk nincs genetikánk....nekünk még ez sem jutott ,ezt is ellopták tõlünk és hagytak egy vacak piros pöttyöt a seggünkön...:))

lecso 16631 2013. január 5. 14:40   Válasz erre: 16629
És akkor a hab a tortán. Amikor kerestem az ominózus Horn Gábor nyilatkozat videóját:

Oldi 16630 2013. január 5. 14:35   Válasz erre: 16629
:-)

lecso 16630 2013. január 5. 14:35   Válasz erre: 16628
EMBER!

Nagy nyilvánosság elõtt, úgy hogy mindenki kussolt??? Sõt. Védték a mûvészi szabadságra hivatkozva?

Egyet mutass.

lecso 16629 2013. január 5. 14:33   Válasz erre: 16625
De van, de van.
Mondok pár példát.

"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülõhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messze-ringó gyerekkorom világa.
Belõle nõttem én, mint fatörzsbõl gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok..."

Ez egy magyar ember volt, egy magyar zsidó.

„Nekem is fontos az, higgye el fontosabb, vagy higgyék el, fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz ezzel az országgal!

Ez pedig egy magyarul tudó zsidó.

Látod, ennyire egyszerû.

tsanyi 16628 2013. január 5. 14:29   Válasz erre: 16627
Ilyen nem volt, de épp a héten egy magyartól hallottam hasonlót csak a moslékzabáló nélkül....

lecso 16627 2013. január 5. 14:26   Válasz erre: 16623
Linkelésbõl elég jó vagy.
Keress nekem egy tiltakozó zsidó nyilatkozatot, akár egy emberét, akár szervezetét amelyik elítéli a "genetikailag alávaló, moslékzabáló" szöveget.

tsanyi 16626 2013. január 5. 14:24   Válasz erre: 16624
Nem beszélve arról mi lesz ha egy a pártban nagyobb hal Rólad fogja hirtelen valamiért azt mondani, hogy nem vagy magyar?....jóvanezígy?...

tsanyi 16625 2013. január 5. 14:23   Válasz erre: 16624
Látod ez az....szerintem nincs joga senkinek eldönteni, hogy ki magyar és ki nem mert ez szubjektív és erõsen változó szelektív is.....pl. haverok vagyunk egy táborban, de valamin összeveszünk és Neked jogod van eldönteni, hogy magyar vagyok-e és úgy döntesz, hogy ezek után már nem és kirekesztesz a pártból, országból.....jóvanezígy?.....persze ha igen akkor is érthetõ csak nem tolerálható....

lecso 16624 2013. január 5. 14:21   Válasz erre: 16621
Én eldöntöm, ki a magyar nekem. És ennyi elég. És ezen senki sem változtathat, se agymosással, se törvénnyel.

tsanyi 16623 2013. január 5. 14:20   Válasz erre: 16622
Ez az ami fáj és gerjeszti az antiszemitizmust....ezt már jóérzésû zsidó sem támogatja szerintem csak akiket a zsidóság egyáltalán nem érdekli hiába a saját népe hanem csak a várható haszon....

lecso 16622 2013. január 5. 14:18   Válasz erre: 16610
Ha elhurcolnak egy embert, megölnek, mindenét elveszik, kaphatok-e én kárpótlást azért, mert õ anno evangélikus volt, és én most az vagyok? Vagy az evangélikus egyház kaphat? Nem az egyháztól elvett dolgok miatt, hanem az egyház volt tagjának volt vagyona után.

tsanyi 16621 2013. január 5. 14:17   Válasz erre: 16618
Pedig ez az alapja az egésznek...egy ennyire vegyes népcsoportú nemzetnek mint a magyar egyszerûen nem lehet hitelesen kirekeszteni senkit mert mindig maradni fog lehetõség, hogy a kirekesztõk között felbukkan egy nem várt kirekesztendõ származás(mint anno Imrédy is) és az rendesen tud bomlasztani nem beszélve a népszerûségrõl ami addig amíg vannak választások fontos dolog......mert akarhat bármilyen jót egy párt ha erre épít nálunk az csak rövid távon sikeres, kb addig amíg el nem kezdik nézegetni egymás származását....

tsanyi 16620 2013. január 5. 14:14   Válasz erre: 16619
Vagy egyiket sem hanem választok azok közül akik lesznek....és most már ráérek az utolsó pillanatban reggeli után is dönteni..:)))

lecso 16619 2013. január 5. 14:13   Válasz erre: 16617
Akkor válasz másikat.
Vagy alapíts egy másikat.
Vagy hagyd az egészet a francba.

lecso 16618 2013. január 5. 14:12   Válasz erre: 16616
Nem érdekel ez a része.

tsanyi 16617 2013. január 5. 13:13   Válasz erre: 16615
A kirekesztés miatt nem....azzal sehogy sem tudok egyetérteni...

tsanyi 16616 2013. január 5. 13:12   Válasz erre: 16614
Errõl is beszéltünk már....gondolom a magyarra gondolsz...,de vajon mennyi bennünk az õsmagyar vér?......elég ha csak a neveinket vagy felmenõink neveit megnézzük.....nagyrészt ezért furi a mélymagyarkodás mert senkiben nincs már õsmagyar vér legfeljebb a kunságban találni még olyanokat(nem sokat) akikben van még kun vér és azok álltak a legközelebb az õsmagyarokhoz(õsnek a honfoglalókat nevezem most)......ezért nem tartom ésszerûnek a nemzetbõl kizárni valakit származása miatt mert nincs rá semmilyen alap egyik csoportnak sem....a németeknél még tisztább volt a helyzet, ott nem volt akkora keveredés az évszázadok alatt.....

lecso 16615 2013. január 5. 13:08   Válasz erre: 16613
Csak a Jobbik marad...

lecso 16614 2013. január 5. 13:08   Válasz erre: 16610
Az enyémnek többször kiirtották már a jelentõs részét.

tsanyi 16613 2013. január 5. 13:05   Válasz erre: 16608
És ez az ami miatt még ma is egyre többen utálják a zsidókat......ha csendben hagynák az egészet már senkit nem zavarna, de az, hogy ezért pénzt osztanak miközben magyarok százezrei nyomorognak az visszatetszõ....ha megemlékezések lennének a holokausztról és nem hagynák elfelejteni az normális és senkit nem zavarna, de ez igen.....a cigókkal sem csak az életmódjuk miatt van bajunk hanem mert tömik ész nélkül segélyekkel õket(na az van a szavazatokért)....ha nem kapnának annyit még sajnálnánk is õket, de így?....

tsanyi 16612 2013. január 5. 13:02   Válasz erre: 16611
a zsidó népesség nem lehet akkora, hogy ilyen törvényt a szavazataik miatt hozzanak....a cigók többen vannak....itt inkább gazdasági elõnyök lehetnek az okok.....

klimas 16611 2013. január 5. 11:10   Válasz erre: 16606
Kell a sok szavazat 2014-ben..........

Taro 16610 2013. január 5. 10:24   Válasz erre: 16609
Elég ha kiirtják a népcsoportod egy jelentõs részét.

lecso 16609 2013. január 5. 08:14   Válasz erre: 16607
Már válaszoltam is. Még csak leszármazottnak sem kell lenni.

lecso 16608 2013. január 5. 08:13  
"1997. évi X. törvény

a Párizsi Békeszerzõdésrõl szóló 1947. évi XVIII. törvény 27. Cikke 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról1

A Párizsi Békeszerzõdésrõl szóló 1947. évi XVIII. törvény 27. Cikke 2. pontjának értelmében a faji, vallási vonatkozású diszkriminatív törvények vagy más, fasiszta rendszabályok által érintettek magyarországi szervezetei számára kell visszajuttatni a személyektõl elvett azt a vagyont, amelyért örökös nem jelentkezett, és a szervezetek az érintett közösségek, illetõleg életben maradt tagjai támogatására kell hogy e vagyont fordítsák."

Magyarul: Nem kell, hogy személyes érintettsége legyen, elegendõ létrehozni egy szervezetet, melybe belép, és máris megvan a jogi környezet.
(Ez olyan, mintha pénzt kapnék én is azért, mert a Felvidékrõl kitelepítettek magyarokat, holott semmilyen rokonom nem érintett.)

És mindez a megerõsített Benes-dekrétumok, és a cinkosan kussoló únió Európájában.

eröt 16607 2013. január 5. 08:08   Válasz erre: 16606
Elvileg a tényleges túlélõk már nem lehetnek túl sokan.(min.68év után.)
A leszármazottaikat remélem nem érinti.

lecso 16606 2013. január 5. 08:02  
http://www.magyarkozlony.hu/
Magyar Közlöny 183. szám
(2012. december 29.)
A megszorítások tengerében.

tsanyi 16605 2013. január 4. 21:18  
Nem érdekel, hogy van-e hátsó szándék, kényszer volt-e vagy bármi más miatt, de örülök, hogy nem lesz reg.: http://www.origo.hu/itthon/komment/20130104-mivel-magyarazta-a-fidesz-a-valasztasi-regisztraciot.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

tsanyi 16604 2013. január 4. 21:12   Válasz erre: 16603
Ezen elv alapján senkinek nem lenne szabad lemondania soha....akkor sem ha az elveivel ütközik amit képvisel....ehhez képest volt aki fõbe lõtte magát, lemondott és hasonlók.....és volt aki ragaszkodott a hatalomhoz bármit is kelljen aláírni....vagy nem?

eröt 16603 2013. január 4. 20:54   Válasz erre: 16601
Áderénál több Cézárénál kevesebb.Vannak fokozatok.
Ez a lemondás nem szimpi nekem.
Van egy hajóskapitány aki miután viharba keveredik inkább nem küszködik hanem elegánsan kiszáll és otthagyj a hajót annak aki éppen kedvet érez a kormányzáshoz.Akár a hajószakácsnak?

tsanyi 16602 2013. január 4. 20:40   Válasz erre: 16600
Igen, ez is nyomott a latba az biztos....

tsanyi 16601 2013. január 4. 20:40   Válasz erre: 16599
Jó, nem vétózhatta volna meg...,de ha nem ért vele egyet akkor abban a pillanatban felállhatott volna és lemond....akkor mindenki úgy emlékezne rá, hogy egy nagy ember volt...,de nem tette és ezért az a kor is belekerült a Horthy korszakba......

...,de egy kérdés, ha nem volt vétójoga sõt a parlament rendelkezett mindenben akkor miért hívjuk Horthy korszaknak?....az olyan mintha a mostani kort Áder korszaknak hívnánk......vagy mégis volt hatalma?..

eröt 16600 2013. január 4. 20:37   Válasz erre: 16597
Csak míg a nácikok erõt gyûjtenek addig pl a muszka hímezni tanult volna ugyebár?Akkora erõbedobással fejlesztették a haderejüket meg a hadiipart,hogy simán lekörözték a németeket.Még háború közben is.Ha van pár évük nyugiban akkor õk kezdik a leszámolósdit.
Sztálin is elolvasta a Mein Kapfot. Pontosan tudta mit ér a kettejük békéje.
Meg ugye van az a mondás:Ha nagyanyám sárga lett volna meg csengetne akkor õ volna a villamos.

eröt 16599 2013. január 4. 20:19   Válasz erre: 16586
Ha a szovjet ígéretet többre értékeled mint a papír ára amire írták az a te dolgod.A vétójognak majd nézz után!De ne a vikipédián hanem valami komolyba.

tsanyi 16598 2013. január 4. 20:15   Válasz erre: 16597
Ahogy olvasgattam a mérnökei és tábornokai mind(kivéve párat) az mellet érveltek, hogy várjon....a jobb hadifelszerelés is kész lett volna na meg a gazdasági erõsödés.....mert ugye háborút az erõsebb gazdaság nyer....ahogy írtam már volt egy japán góré aki körutat tett az usa-ban a háború elõtt és utána le akarta beszélni a császárt a támadásról mert miután látta detriotot és pár hajógyárat azt mondta, hogy ezt az országot nem tudják legyõzni, de a féleszû tábornokok azt hitték, hogy egy jól sikerült nagy csapással majd tárgyalásokra kényszerítik az usa-t és az majd szó nélkül kivonul a csendes-óceánról és nekik hagyja ázsiát....

qqriq64 16597 2013. január 4. 20:08   Válasz erre: 16589
Nem hiszem hogy abban a korban volt valaki aki nem hitt a németek gyõzelmében.
Csak Hitler lehetett akkora hadibarom hogy leigázza Európát és az helyett hogy megerõsödésre kivárt volna mondjuk 10évet azonnal lerohanja az oroszt meg az angolt aki mögött a világ legnagyobb gazdasági potenciálja állt. Ha nem lett volna ilyen mohó akkor nyer.

lecso 16596 2013. január 4. 20:06  
Galilei kör.
Olvassatok csak utána.

lecso 16595 2013. január 4. 20:04   Válasz erre: 16591
Károlyi Mihály gróf
Schwimmer Róza
Lovászy Márton
Hatvany-Deutsch Lajos báró
Hock János
Kunfi-Kunstätter Zsigmond
Fényes László
Böhm Vilmos
Batthyány Tivadar gróf
Biró-Blau Lajos
Ábrahám Dezsõ
Garbai Sándor
Garami-Grünfeld Ernõ
Jászi-Jakobovics Oszkár
Szende-Schwarz Pál
Müller Ernõné
Jánosi Zoltán
Purjesz Lajos
Weltner Jakab

Illusztris társaság.

tsanyi 16594 2013. január 4. 20:00   Válasz erre: 16592
Egyébként függetlenül, hogy egyetértünk vagy sem, de kell az ilyen téma mert nagyon pontatlanul tudja mindenki amit tudni vél.....én sem tudom amit úgy gondolom, hogy tudok és ezért jó ha olyasmit látok amit még nem mert ezáltal közeledhetnek az álláspontok.....

tsanyi 16593 2013. január 4. 19:58   Válasz erre: 16590
Az tény, hogy a szavuk nem sokat ért.....,de hitleré sem ahogy a politikában senkié.....

lecso 16592 2013. január 4. 19:57   Válasz erre: 16589
Hát akkor ellenállt, csak jobban kellett volna. És pont annyival, hogy jó lett volna.

tsanyi 16591 2013. január 4. 19:52   Válasz erre: 16587
Elõtte nem nagyon volt(legalábbis nem tudom) sõt a K.U.K seregben nagy számmal voltak zsidó tisztek és honvédok...viszont a látogatás egyértelmûen azért volt mert elõre tudták mi lesz a bevonuláskor....és nem is tévedtek...

lecso 16590 2013. január 4. 19:51   Válasz erre: 16586
Katyn.
Tudod mi az? Nekem annak a népségnek az ígérete, aki ilyet tesz...
És a szövetségesek, mikor tudomást szereztek róla, inkább belementek a csúnya nácibácsik verzióba, mert szarul jött volna ki, hogy akivel vállvetve küzdenek a fasizmus ellen, ilyen szar társaság.

tsanyi 16589 2013. január 4. 19:50   Válasz erre: 16585
Jó a link, ebben viszont az van, hogy Horthy épphogy ellenállt hitler háborús terveinek ezért kapott kisebb területet mint amit kaphatott volna csehszlovákia megtámadásával.....nem véletlenül mondják, hogy nem volt német részrõl kényszer a háborúba lépésünk, hitler nem várta el, ez lehet, hogy a vége felé kényszerített volna, de akkor még nem......amiért beléptünk az az akkori vezetés mohúsága volt amivel újabb területeket akartak megszerezni ukrajnából na meg, hogy akkor még mindannyian hittek hitler gyõzelmében és nem akartak lemaradni a szomszédoktól......nem volt kényszer hiába akarják ezt elhitetni a Horthy legendárium terjesztõi(nem Ti hanem az életrajzírói és történészek).....nem beszélve, hogy miféle kényszer?...kit lehet kényszeríteni valamire?...a gyenge embert, az volt?....

qqriq64 16588 2013. január 4. 19:50   Válasz erre: 16559
Sanyi, az én nagyapám iparos ember volt nem járt neki a tekintetes úr megszólítás. A másik nagyapám viszont vagyonnélküli alkalmazot vagy ha úgy tetszik zsellér volt. Mindketten köztiszteletben álló emberek voltak.
Az az urambátyám világ amit beleégettek az emberek tudatába közel sem volt olyan megalázó mint a mostani Magyarország gyáros-melós újföldbirtokos-alkalmazott vagy közigazgatásban döntéshelyzetben lévõ tisztviselõ és a hozzá forduló közember viszonya.
Azok az életkörülmények amiben az akkori dolgozók éltek Europában általánosan elfogadott gyakorlat volt. A Liverpooli meg Manchesteri munkásnegyedekben lehet még rosszabbak voltak a körülmények.
Lehet hogy 80év múlva a mi életkörülményeinket is nyomornak fogják tekinteni az akkori Tsanyik.
Mikor nagyanyám meghalt anyám fõzött nyagyapámra és minden nap én vittem neki az ételt. Sokszor volt ott egy idõs bácsi akivel nagyapám borozgatott beszélgetett. Kérdeztem hogy ki õ. Azt mondta nagyapám hogy a régi idõkbõl az egyik napszámosa. Nem vettem észre fölé és alárendeltségi viszonyt közöttük. Persze a kommunista rendszerben nem szabadot jótt mondani arról a korról még családi körben sem így aztán az öregek jobbára hallgattak és az akori írók regényei, hangsúlyoznám hogy regényei meg a kommunisták propagandafilmjei jobban megmaradtak az emberekben. Ötven év történelemhamisítása nem múlik el nyomtalanul.
Milyen leckét oldott meg jól?
Amit az élet feladott neki. Alig kezdett el felépíteni egy romokban heverõ országot már jött is egy gazdasági világválság. Aztán jött a háború.
Te sem gondolhatod komolyan hogy egy olyan geopolitikai helyzetben lévõ ország mint Magyarország kimaradhatott a háborúból. Meg egyébként is világháborúnak hívták vagy mi a franc és talán mi is a világhoz tartoztunk.

lecso 16587 2013. január 4. 19:42   Válasz erre: 16581
Ez nem elõtte, hanem akkor volt. Még ha idõben valóban elõtte is volt.
A dicsõséges 133 (mert én még ezt a szart tanultam) nap elõttrõl keress valamit.

tsanyi 16586 2013. január 4. 19:41   Válasz erre: 16583
De, elõhozom a szovjet ígéretet....nemrég olvastam, hogy Horthy az emlékirataiban említett olyasmit, hogy ha Bárdossy idõben megmutatja neki a szovjet nyilatkozatot amit küldtek, hogy megtarthatjuk a Bécsi döntés alapján vissza kapott területeket a háború után, tehát ha ezt tudja akkor megakadályozta volna, hogy belépjünk.....volt vétójoga....

lecso 16585 2013. január 4. 19:39   Válasz erre: 16580
Elfelejted a bécsi döntéseket. Tartoztunk.
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9csi_d%C3%B6nt%C3%A9sek
Hitler még különb dolgokra is rá akarta venni Horthyt.

A multik többsége szaré-hugyé dolgoztat, nulla jogot ad, helyette kussolhatsz, mert huszan várnak a helyedre.
Az meg, hogy elmennek, természetes. Ahogyan emelni kényszerülnek a fizetéseket, elveszi tõlük azt az extra profitot, melyért idejöttek.

tsanyi 16584 2013. január 4. 19:38   Válasz erre: 16565
Azt sem mondanám, hogy nem ártanak senkinek, de ennek az elõzményét jótékony hallgatás övezi....ami miatt kiakadhatott rájuk az egyszeri magyar is az a protekcionizmus amit következetesen végigvittek ha valamelyikük állásba került mert a többiek kárára addig erõlködött míg az összes helyet valamelyik rokona nem töltötte be....eklatáns példa a János Kórház 1921-es állapota ahol összesen két nem zsidó dolgozott addigra.....

....de ezeken kívül nem nagyon volt velük senkinek baja amíg a hergelés be nem indult hisz egy jó kis ellenségkép kell, hogy magyarázni lehessen az arisztokrácia és a jobboldal teljes csõdjét ami országvesztéshez vezetett itt és a németeknél is....a népnek kellett valaki akiket lehet hibáztatni és a zsidók ezt a szerepet már 2000 éve betöltötték így remekül megfeleltek erre, na meg hozzá is szoktak a pogromokhoz ezidõ alatt...., de amúgy ismer valaki itt egyetlen zsidót is aki személyesen megkárosította, keresztbe tett neki vagy bántotta?...amikor ilyen kérdéseket teszek fel hasonló beszélgetésekkor nem nagyon van rá válasz csak annyi, hogy na de a bankárok és a világuralom....köv. kérdésem, ismersz zsidó bankárt vagy van zsidó ismerõsöd aki bankban dolgozik?....háááát nem, ott is magyarok dolgoznak...tehát a szomszéd zsidót egyáltalán kiért utáljuk és miért akarunk neki és gyerekeinek rosszat?....

eröt 16583 2013. január 4. 19:30   Válasz erre: 16580
1.Ez nettó hülyeség.Nem tudott bármit megakadályozni mert csak halasztó erejû vétó joga volt.És z is erõsen korlátozottan.
2.Opcióként még szétosztottak volna a lelkesebb szomszédok között.
A szovjet ígéretet meg elõ se hozd.

tsanyi 16582 2013. január 4. 19:29   Válasz erre: 16574
Ez így van, de ezenközben egyben munkát is és ehhez adót is teremtenek itt még ha nyilván nem is az egészet nem beszélve arról, hogy ami azon a pénzen megvalósul bármiféle dolog az itt marad és a miénk, azt nem viszik magukkal csak annyi van a pénzzel, hogy annak egy részét az õ cégeiken keresztül kell felhasználni....,de most pl. az összes közberuházás is eu pénzbõl valósul meg és azt a közgép végzi a strabag bevonásával és a jelentõs része hazai oligarchák zsebében köt ki és egy kisebb rész megy vissza kinti céghez.....tehát lehet elutasítani a gyarmatosítók pénzét, de akkor az azzal jár, hogy nem lesz egyhamar semmiféle új építkezés sehol...nem véletlenül vagyunk még mindig gyarmat....csak már drágábban...:))

tsanyi 16581 2013. január 4. 19:24   Válasz erre: 16579
Mivel a látogatás közvetlenül a Bp.-i bevonulás elõtt volt addig a fehér terror már javában számlálgatta lefele a komcsikkal a múltjukat....hisz ezért volt a látogatás is....

tsanyi 16580 2013. január 4. 19:23   Válasz erre: 16564
Tényleg egyszerû mondani fõleg mert megvolt rá a lehetõsége....õ akkor nem olyanféle senki volt mint a mostani államfõink semmi hatalommal hanem szinte teljhatalmú volt és az engedélye nélkül hiába szavaz ott meg bármit a parlament akkor sem léphettek volna meg semmit...tehát igen, õ kellett a háborúba lépéshez és megakadályozhatta volna ha akarja....és ha nem lép be lehet, hogy a németek(a nagy fegyverbarátok) leigáznak minket, de akkor áldozatok lettünk volna nem agresszorok.....

...az eu-t pedig anno megszavaztam pedig a multik miatt akkor elvesztettem a munkámat, de a gyerekek érdekét néztem ami sokkal fontosabb a jövõbeni lehetõségek miatt mint az akkori saját érdek nem beszélve arról, hogy rövid idõn belül megoldódott a meló ami jobb lett mint elõtte és ennek mostanában lesz vége ahogy a nagy cégek szépen elvonulnak.....

lecso 16579 2013. január 4. 19:22   Válasz erre: 16578
"hisz Horthy nemzeti serege már a látogatás elõtt is elbánt a a komcsikkal"

Errõl bõvebben?

tsanyi 16578 2013. január 4. 19:17   Válasz erre: 16567
Miért is?....a zsidóknak volt félnivalójuk hisz Horthy nemzeti serege már a látogatás elõtt is elbánt a a komcsikkal és kihangsúlyozva ezek közül is keményen a zsidókkal....tehát igen, bántották a látogatás elõtt a zsidókat és ezért nagyon jól tudták, hogy ha Horthy bevonul Budapestre akkor az történik majd ami végül történt....ezért írtam, hogy nem értem a kérdést mivel az az volt, hogy miért mentek látogatóba és kérték Horthyt, hogy ne bántsa õket hiszen elõtte nem is bántották õket.....mert hát bántották õket...

TattooedAngel 16577 2013. január 4. 19:03   Válasz erre: 16574
Na végre valaki, aki látja ezt!

eröt 16576 2013. január 4. 18:57   Válasz erre: 16573
Ez a hülye is inkább maradt volna az ökölvívásnál.Ilyen szövõdménye lett annak a Chakon-féle pofonnak?

lecso 16575 2013. január 4. 17:37   Válasz erre: 16573
Errõl a lengyel elbánásról van valami adatod?

lecso 16574 2013. január 4. 17:30   Válasz erre: 16573
A pénzt amit kapunk, befektetésként kezelik, és ki is lapátolják. Ettõl nem esek hasra.

TomRed 16573 2013. január 4. 16:33   Válasz erre: 16564
Lengyelországgal ugyanúgy elbántak a második világháborút követõen, pedig rájuk igazán nem lehetett ráfogni a németbarátságot...

Viszont az EU-n kívül élet leginkább olyan gazdag országoknak való, mint Svájc vagy Norvégia. Mivel nálunk például a beruházások 97%-a EU támogatással valósul meg -korábban linkeltem- (lengyeleknél csak 50% körül), akkor honnan pótolnád a kiesõ pénzt, a kivonuló tõkét?

Orbánék már végigtarhálták a fél világot, Kínát, Indiát, Vietnámot (!), arab országokat, Izraelt, még az azeri baltás gyilkost is kiengedték. Látod ennek bármilyen kézzelfogható eredményét?
Az országon belül gondolom, nem a titkos svájci magánszámlákon...

Koko viszont elégedett :-):http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/602781_534160453274231_1255136313_n.jpg

lecso 16572 2013. január 4. 15:51   Válasz erre: 16570
Ugyeugye?

MoZi 16571 2013. január 4. 15:36   Válasz erre: 16568
Nem fog menni,inkabb itt nem is szolok bele a felnottek dolhabs,ugysem ertem a hozzaszolasok felet.Neha annal is kevesebbet.

MoZi 16570 2013. január 4. 15:33   Válasz erre: 16564
Az eu-s peldaja nagyon talalo,megha nem is Horthy vedelmeben gondolnam,inkabb a rendszer es az akkori Europa eroviszonyainak es a mindig eros nemet oroentacionk egyenes kovetkezmenyenek.

isti55 16569 2013. január 4. 15:31   Válasz erre: 16562

Üdv !
egy"anekdota" ? a német megszállással kapcsolatban:

„ – Mennyi idõre lenne szüksége Magyarország megszállásához?
– Huszonnégy órára.
– És ha ellenállnak?
– Tizenkét óra.
– Hogyhogy?
– Elmaradnak az üdvözlõ beszédek. ”

Bedouin 16568 2013. január 4. 15:30   Válasz erre: 16567
Hasonló eseteket elkerülendõ, tisztelettel kérném újfent, hogy legyél kedves mindenkit tegezni, már csak a motorozás miatt is.
Kialakult ez a hülye szokás, hogy a motorosok tegezõdnek és tudomásom szerint ebbõl még soha nem volt semmilyen probléma :D

MoZi 16567 2013. január 4. 15:25   Válasz erre: 16566
Pontosan,tsanyi olvasott feluletesen,koszonom .

Bedouin 16566 2013. január 4. 15:22   Válasz erre: 16565
Szerintem ez Sanyinak szólt :)
Az a bibi, hogy MoZi mindenkit magáz, így a kommentje könnyen félre érthetõvé vált.

lecso 16565 2013. január 4. 15:09   Válasz erre: 16560
Nem voltam figyelmetlen.
Csak érdekesnek tartom, hogy a zsidók soha semmilyen módon nem ártanak senkinek, mégis egyszer csak hip-hopp antiszemitákkal találják magukat szemben.

lecso 16564 2013. január 4. 14:26   Válasz erre: 16562
Nyilván egyszerû azt mondani, hogy ki kellett volna maradni, csak az euból nem lehet kimaradni ugye, mert az a vég.
Horthy addig húzta-halasztotta a háborúba lépést, ameddig csak bírta.Mikor hadba léptünk a szlovák, meg a román hadsereg már javában akciózott Hitler oldalán. De csak sikerült azoknak gyõzteseknek lenniük. Érdekes.

lecso 16563 2013. január 4. 14:22   Válasz erre: 16559
Egyik nagyapám sem pipázott a napnyugtát figyelgetve, hanem dolgozott, keményen. Túrták a földet, tartottak állatokat, és megtermelték, amire szükségük volt.
Tisztességesen megéltek. Az erõs középosztályhoz tartoztak.

TattooedAngel 16562 2013. január 4. 11:36   Válasz erre: 16559
Szerinted hogy lehetett volna kimaradni a háborúból, amikor Hitler Budapestet utolsó erõdnek tekintette és a végén megtiltotta a visszavonulást is? Szerinted mennyire lehetett keménykedni akkoriban a németekkel?
Ez a "szegények" téma meg már kicsit unalmas. Mindig is voltak szegények és lesznek is. A béres, gyári munkás meg örült, hogy van hol dolgoznia, különben éhen halt volna. Vagy azt hiszed, akkoriban pl. Angliában olyan sokkal jobban élt az egyszerû nép? Elárulom: nagyon nem. De errõl elég sok szakirodalom áll rendelkezésre, olvass utána, ha érdekel. Nekem nem ér annyit, hogy nekiálljak elõtúrni. Mindenesetre nagyon tévúton jársz ebben a témában is.

tsanyi 16561 2013. január 4. 09:30  
Kíváncsi vagyok erre mit lép a Párt.: http://www.origo.hu/itthon/20130103-az-ab-dontese-a-valasztasi-eljarasi-torvenyrol.html

MoZi 16560 2013. január 4. 09:28   Válasz erre: 16558
Azt hiszem figyelmetlenül olvasta el a postot,ezért jobb,mikor saját gondolataikat,mondataikat használják idézés helyett.

tsanyi 16559 2013. január 4. 09:23   Válasz erre: 16546
Ehhez még annyit, hogy gyerekkorodban hallgattad a családi legendáriumot számtalanszor amitõl kialakulhatott egy idilli kép ahogy délután a lemenõ napba bámulva nagyapa rágyújtott egy pipára és borát kortyolgatva örült az életének miközben a ház körül szorgoskodó alkalmazottak, napszámosok vidáman ráköszöntek és tekéntetes uramnak szólították......ez szép valóban, de egyszer keresd meg azoknak a családját is akik alkalmazottként és napszámosként dolgoztak nála és az õ véleményüket is vedd számításba na meg kik voltak többen?.....a dolgozók vagy akiknek dolgoztak?...akkor ki a többség?.....nem volt nagyszámú jól élõ középosztály, a nagy többség nyomorban élt akik közül a jobb helyzetben lévõ prolik is legfeljebb gangos bérházakban éltek 1 szobában ahol 1 falikút volt és gangonként 1 wc.....ez volt a valóság a többségnek......

...és Horthy milyen leckét oldott meg jól?....akkor oldotta volna meg jól ha sikerül kimaradnia a háborúból és nem veszít magyar embvereket benne és nem veszít újabb földeket trianon után.....akkor oldotta volna meg jól.....a végeredményt tekintve leszerepelt...vagy nem?....

tsanyi 16558 2013. január 4. 09:01   Válasz erre: 16557
Nem értem a kérdést hiszen pont a posztban magyarázzák mi volt az ok.....Horthy antiszemita volt és a zsidóknak okuk volt a félelemre ami be is bizonyosodott mert amikor Horthy bevonult a románok által napokkal azelõtt elhagyott Bp.-re akkor 3 napig a serege ölték a zsidókat és kitrabolták õket amit elõre lehetett tudni és ettõl volt a félelem.:

" A nemzeti hadsereg, Horthy Miklós kormányzó vezetésével, minden kommunistagyanús elemet, különösen ha zsidó volt, felszámolt. Amikor Horthy hadserege élén bevonult Budapestre, a zsidóknak minden oka megvolt a félelemre.

Ez a félelem vezetett Horthyhoz egy zsidó vezetõkbõl álló küldöttséget még korábban Siófokra. A küldöttség azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy tartsa féken az antiszemita megmozdulásokat, és tegyen ígéretet arra, hogy a nemzeti hadsereg korrekt módon bánik majd Budapest zsidóságával. Horthy a hadsereg fõvárosi bevonulása elleni szervezkedéssel vádolta a zsidó lakosságot. Erre a célra, állította, még fegyvert is osztottak a Makkabea tagjainak."

lecso 16557 2013. január 3. 21:56  
"Ez a félelem vezetett Horthyhoz egy zsidó vezetõkbõl álló küldöttséget még korábban Siófokra. A küldöttség azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy tartsa féken az antiszemita megmozdulásokat, és tegyen ígéretet arra, hogy a nemzeti hadsereg korrekt módon bánik majd Budapest zsidóságával. "
http://baderech.hjm.org.il/Article.aspx/Hu/Fall1919
Ez elõtt bántották-e a zsidókat? Mi volt az alapja félelmüknek?

tsanyi 16555 2013. január 3. 21:17   Válasz erre: 16554
Mondjuk maga bevallottan antiszemita volt...amiért nem engedte õket egy darabig elvinni az az, hogy azért nem volt egészen biztos a gyõzelemben és kellett egy kis adu ha balul sülnek el a dolgok...és lehet, hogy ez jött be mert utána nem háborgatták, igaz szóba sem álltak vele, de nem is bántották...

TattooedAngel 16554 2013. január 3. 21:14   Válasz erre: 16552
Horthyról sem lehet azt mondani, hogy kimondottan rühellte õket. Nem véletlenül állította le a deportálásokat, amint tudomást szerzett arról, hogy mi történik a koncentrációs táborokban. (ugyanis ezt akkoriban senkinek sem kötötték az orrára, még neki sem)

lecso 16553 2013. január 3. 20:59   Válasz erre: 16552
Hát, a Teremtõ tarka rétjén mindenféle virág megterem :-)

qqriq64 16552 2013. január 3. 20:56   Válasz erre: 16551
Én nagyra tartom Horthy-t és a zsidókat sem utálom.
Most akkor mi van?:)))))))))))

lecso 16551 2013. január 3. 20:49  
Érdekes. Ha úgy néz ki, nem tudják az emberek mit illik gondolni Horthyról, törlik a komplett fórumot.
http://vecseshirek.hu/2012/06/01/gyomron-toroltek-a-civilek-forumat/

Kicsit elszaladni látszik a ló. Már annak is szimpatikus kezd lenni Horthy, aki semmit sem tud róla, csak útálja a zsidókat.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22118