KawaÉvi | 8775 | 2013. október 9. 21:43 | Válasz erre: 8773 |
De jó neked! Az én tavaly szeptemberi balesetemnek még mindig nincs vége. Hétfõn lesz a második tárgyalás, és már két szakértõ is elemezte a baleset körülményeit. Hogy az autó ütött el engem ez nem vitás...remélem a bíróság is így gondolja. A szakértõk már megállapították :-) |
Billigpeter | 8774 | 2013. október 9. 21:40 | Válasz erre: 8754 |
Valami ilyesmi megoldás nekem is foglalkoztatja a fantáziámat. Lehet tudni, mi volt a donor:-)
|
Billigpeter | 8773 | 2013. október 9. 21:34 |
Jam Clerk | 8772 | 2013. október 9. 10:58 |
A 400-asok mennyire használható gépek ebben a kategóriában? Tehát pl. ez: http://www.kepesmotor.hu/suzuki-tura_sporttura/p1257613&st=Suzuki%20GSF&nc=350&mc=450 |
hacse | 8771 | 2013. október 9. 09:35 | Válasz erre: 8770 |
Szeva! Amit Kovacspeti bácsi leírt az mind igaz, jelen esetben sajnos.. Megértelek , mert annak idején én is sokat vártam , mire hozzájutottam a géphez, mert nekem még az is kikötésem volt , hogy bordó legyen a színe. Kölcsönt vettem fel, hogy meg tudjam venni. Akkor még 900000-1000000 között kínálgatták az ezerketteseket, de a hétötvenesek is hasonló árban mentek. Tanácsokat tudunk adni, de a döntésed a te tulajdonod. ;o)) |
Jam Clerk | 8770 | 2013. október 9. 08:23 | Válasz erre: 8769 |
Köszi az érdemi észrevételeket :) Én is jobban örülnék egy szebb állapotúnak, de az ahhoz szükséges pénznek is. Külföldrõl behozáshoz meg még kevésbé értek, mint itthon venni... és ha jól néztem eddig, ott se olcsó(bb). Szûk a keret, sajnos. |
Kovacspeter | 8769 | 2013. október 8. 23:26 | Válasz erre: 8767 |
Háát, nem valami bizalomgerjesztõ, valószínû az ár sem véletlen. Van rajta egy hozzá egyáltalán nem illõ Katana tank, más típusú elsõ sárvédõ, kormány, kormányvég, index, jó eséllyel egy tisztességes perecen túl van, aztán megpróbálták 'ócsóból' helyreállítani. És ha az ember arra gondol hogy hasonlóan ócsóból próbálták üzemeltetni is, akkor sejthetõ a mûszaki állapot. Inkább várj még amíg összejön a leves egy eredeti állapotú, esetleg követhetõ elõéletû gépre. Külföldön is érdemes nézegetni. |
Kovacspeter | 8768 | 2013. október 8. 23:09 | Válasz erre: 8762 |
Ez kívülrõl szépnek tûnik, ha belül is ilyen lenne... mondjuk az pozitív hogy gyári gumit írnak, dot számról kiderülne hogy igaz-e. Hogy is van, ezeknél max 20 ezernél dugócsere? Kérdés hogy ez a limitált széria mit takarhat, fõképp alkatrész szempontból. Gondolkoztam az utóbbi idõben hogy mi férne bele, mennyiért stb. Arra döntöttem, ha jövõre nem tudok kimenni Bájkmennel Iránba, akkor helyette vennék 125-ös gépet. Mondjuk jó lenne mind a kettõ...na majd kialakul. Koncert: ha biztosítanak vendéglistát akkor be tudtok jönni ingyér, reggel kiderül. |
Jam Clerk | 8767 | 2013. október 8. 22:54 | Válasz erre: 8765 |
Engem egyelõre speciel a linkelt gép érdekelne, mert ahogy nézem, mást nem adnak el, fõleg nem ebben az árban.
|
Kovacspeter | 8766 | 2013. október 8. 22:45 | Válasz erre: 8759 |
Ja és ha valakitõl hallod a "száználletépaszél" baromságot, akkor azt nyugodtan engedd el a füled mellett;-)
|
Kovacspeter | 8765 | 2013. október 8. 22:43 | Válasz erre: 8759 |
Ahogy Hácsé is írta, kiforrott, jó konstrukciók ezek a gépek, nem szokott velük baj lenni, persze normális használattal és karbantartással. De hát ez minden motorra igaz. Típushibáról nem tudok, a Banditnál néha elõjön a váltó fogaskerekeinek edzési hibája, de Inazumánál még nem hallottam errõl. Bár valószínû azért, mert jóval kevesebb van belõle. Igaz nekem 1.2-es van, van benne 103 ezer km, ezt eddig hibamentesen tette meg. Annyira bevált hogy már nem is akarok mást. Pedig sokszor sanyarú körülmények között volt használva, idén nyáron megjártam vele Ázsiát, végigszeltem vele Ukrajnát, elég nehéz körülmények között átkeltem vele a Magas-Kaukázuson, szépen hibamentesen. Nyilván ehhez kellett az is hogy megadok neki mindent elõírásszerûen, és a Frecska úr világszínvonalú szervizelése. |
Jam Clerk | 8764 | 2013. október 8. 20:32 | Válasz erre: 8761 |
Ezt pl. esetleg ismeri valaki? http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_gsx_750_e_inazuma-7229497 |
hacse | 8762 | 2013. október 8. 20:26 | Válasz erre: 8758 |
Itt van , még hirdeti ; http://www.jofogas.hu/zala/Aprilia_RS125R_Manuel_Poggiali_Replica_12eKM_12023685.htm
|
hacse | 8761 | 2013. október 8. 19:04 | Válasz erre: 8759 |
Üdv.! Ezek megbízható , kiforrott , hosszú futásteljesítményû motorok. Ugyanaz a blokk van bennük , ami a Banditokban különbözõ hengerûrtartalom változatokkal. Mivel már 11-15 évesek ezek a gépek elõfordulnak beállítási problémák ,valamint leginkább megfáradt , elkopott tûszelepek meg azok tömítései, amik viszonylag olcsón megúszhatók, de mindent összevetve jó ár- értékarányú motorok az Inazumák. Ha tetszik vágjál bele a projektbe! Mindenjókat! |
hacse | 8760 | 2013. október 8. 18:50 | Válasz erre: 8758 |
Ez egy szép Aprilia RS volt . Magyarországi forgalomba helyezésû, mûszakis , valami egyedi megjelenésû , csak fotón láttam ,szép a gép. Itt Lentiben volt az ismerõsöm használt kereskedésében, asszem 2004-es és ha jól emlékszem 300000 körül volt az ára. Ha érdekel meg tudom érdeklõdni , hogy megvan e még. A jazz az érdekel , majd lehet megcsörgetlek.
|
Jam Clerk | 8759 | 2013. október 8. 16:01 |
Tudom, hogy ez nem az a fórum, de félig talán mégis. Eladtam a motoromat, vennék helyette másikat. A hahu-n belefutottam egy érdekes külsejû 750-es Inazumába, de nem igazán értek a motorokhoz, viszont sok rosszat nem hallottam errõl a típusról, és elgondolkodtam, hátha ilyet keresek. Mit érdemes tudni errõl a géprõl használati érték szempontjából? Köszönöm a válaszokat. |
Kovacspeter | 8758 | 2013. október 7. 21:15 | Válasz erre: 8738 |
Csabi, mi lett volna ez, valami jó vételnek tûnt? Mire megnéztem már leszedték vagy elkelt. Amúgy megyünk Zalaegerszegre szerda este, jazz lesz a big band-el, ha akartok jönni akkor szólj, aztán megkérdezem hogy van-e vmi szakmai jegy. |
Kovacspeter | 8756 | 2013. október 6. 08:05 | Válasz erre: 8747 |
Ez még egészen emberi összeg. Bár ha jól emlékszem, Petinek csak az alsó pohár kell.
|
Kovacspeter | 8755 | 2013. október 6. 08:01 | Válasz erre: 8746 |
Akkor van ára annak is. Sajnos ami nem átlagos kopóalkatrész, ott szinte az összes gyártmánynál jó eséllyel van brutál ár. Kb 3x annyiba kerülnek mint autóhoz való hasonló cucc.
|
Mikky | 8753 | 2013. október 5. 16:07 | Válasz erre: 8752 |
Mar meg is van. Valtozik az uszoszint!!! Gyula szallit tuszelepet,ulekkel eggyutt. Addig garazsba utalva.
|
hacse | 8752 | 2013. október 5. 15:16 | Válasz erre: 8748 |
Látom Mikky te biztosra mész. Még a végén minden tökéletes lesz azon a gépen, de akkor hol marad a meglepetés meg az izgalom? :o))
|
hacse | 8751 | 2013. október 5. 15:12 | Válasz erre: 8750 |
Háááát.... Ez Kovácstanár motorja , amire Frecska János mûszaki szakember konstruált egy olyasmi hûsítõ berendezést, amirõl már Kovácspetivel párszor beszélgettünk. Helyesen válaszoltam ? :-)))
|
Mikky | 8748 | 2013. október 4. 13:51 | Válasz erre: 8746 |
Akkor kerem,eloszor is kesz a gep. Javitasilista: mindket gazbowden csere(csak a huzo volt benne),kupplung bowden csere,szivato bowden javitas(girbe-gurba es szörös a vege) a teljes karbisor kiszerelese,kitisztitasa,uszoszint beallitas(kb 1 mm-es kulobseg az uszo tuszelep mozgato lapkajanal kettonel,az egyik karbi vakummembranja flls levegot szivott,szerintem nem is mukodott)benzincsobe lengoszuro beepites,benzincsap tisztitas,benzinszuro csere. A csap szurojet,ahogy terveztem,sajat magam csinaltam. Vasboltban talaltam finomszovesu sargarez halot. 1 meter szeles tekercsben aruljak. 10 cm-t vettem 1500 Ft. Egy csavarhuzora feltekertem,beleprobaltam a regi helyere. Olloval meretre vagtam. Kb.2 mm-es fedessel. Forrasztoviz,gyantas cinnel kb 5 perc alatt osszeforrasztottam hosszaban,majd a veget osszenyomtam es azt is atforrasztottam. Olloval megigazitottam. A csap feszke kb 10 mm-er mely. Ez jo szorosan ment bele,ezert nem is kerestem mas rogzitest. Megyek meg egy szinkronra es talan kesz is vagyok.
|
Mikky | 8747 | 2013. október 4. 07:28 | Válasz erre: 8728 |
http://www.ebay.com/itm/Gauges-Speedometer-Techometer-Cover-For-Suzuki-GSX1200-INAZUMA-1200-1997-1998-/321103745458
|
Mikky | 8746 | 2013. október 4. 07:17 | Válasz erre: 8745 |
Koszonom szepen. 30 forint egy uj csap. Ma keresek valahol finom rezhalot. Abbol megprobalok csinalni. Ha jol emlekszem,akkor valami regi motorban ilyet hasznaltak. Talan Pannoniaban? Egyszeruen ilyen alakura volt forrasztva. Mezogazdasagi boltban biztos van permetezogepbe valo szuro. Azok ilyesmi anyagbol vannak. Majd beszamolok a vegeredmenyrol.
|
Kovacspeter | 8745 | 2013. október 4. 00:12 | Válasz erre: 8744 |
Hát nem vagyok benne biztos, de azt valszeg csak a csappal együtt kompletten lehet beszerezni. Bár a 750-es más, az vákuumos, de szûrõ ott sem valószínû hogy külön lenne.
|
Mikky | 8744 | 2013. október 3. 12:44 |
Apolt tarsaim. Megtalaltam,hogy mitol dugul a karbi allandoan. A benzincsap szuroje szet volt porladva. Kiinyoraltam belole. Sajna fogalmamsincs hogyan tudom potolni. A benzincsobe kotott lengo szuro megoldja a karbi dugulast,de a benzincsap membran attol meg felakadhat. Tehat ha tudtok segiteni,hogy honnan lehetne csapszuro betetet beszerezni,azt szivesen vennem. A csap felujito ezt nem tartalmazza,Gyula baratunk szerint. Azert megrendeltem. Koszi elore is.
|
Kovacspeter | 8743 | 2013. szeptember 30. 23:19 | Válasz erre: 8740 |
Triumphba, nem? A japófosokba jó az Ngk is;-)
|
Kovacspeter | 8742 | 2013. szeptember 30. 23:16 | Válasz erre: 8739 |
No, éppen a Katonát akartam én is ajánlani. Télen tervezek hozzá menni. Kb 15 körüli összeget mondott oldalanként. Sokan meg vannak elégedve a Déczivel is, fõleg krosszosok: http://www.ohlins.hu/
|
lecso | 8739 | 2013. szeptember 28. 15:08 |
Hátsó teló felújítás: http://aranyoldalak.hu/domsod/autojavitas/74867574/Lengescsillapito_Szerviz_Katona_Gabor/hirdetes.mtt?id=74867574 |
hacse | 8738 | 2013. szeptember 26. 19:47 |
Kovacspeter! Van itt neked egy olasz csikó ! :-))http://www.jofogas.hu/zala/Aprilia_RS125R_Manuel_Poggiali_Replica_12eKM_11827907.htm |
faragoferi | 8737 | 2013. szeptember 26. 17:59 | Válasz erre: 8736 |
Nagy sebességnél két személlyel elkaptam egy nevezzük kátyunak valamit és szép lassan elkezdett folyni az olaj. Legalább is én erre gondolok mert elõtte semmi baja nem volt. |
Kovacspeter | 8736 | 2013. szeptember 25. 16:50 | Válasz erre: 8734 |
Szia! Mi volt a baja a hátsó teleszkópodnak? A Ricsi bontót én is tudom ajánlani. Meg a majosházit is, küldök hozzá számot. |
Kovacspeter | 8735 | 2013. szeptember 25. 16:45 | Válasz erre: 8728 |
Ha jól értem, akkor a gazdasági totálkár esetén sokkal hosszabb az ügymenet? Az elsõ teló kompletten kuka? Mert ha csak szárat kell cserélni, abból van utángyártott, komplett telóból szinte biztos hogy csak gyári van, az horror ár lehet. Esetleg érdemes lenne megnézni hogy milyen más motoréval egyezik meg. A Bandiéval sajnos nem. Vagy jó adag szerencsével bontó. A km óra 'pohár' szerintem van, megnéztem, van külön cikkszáma. |
faragoferi | 8734 | 2013. szeptember 24. 20:51 |
Sziasztok. Én is Inazumás vagyok (GSX750). Nem vagyok nagy fórumozó. Csak tudok egy jó bontót én már megvettem tõle a két hátsó teleszkópot párban 35 000ft-ért mert sajnos az enyém 10 000km után feladta a harcot. Egy telefont megér. Szóval RICSIBONTÓ 06-70 585-0436 Jó éjszakát. |
VVLaci | 8733 | 2013. szeptember 24. 18:50 | Válasz erre: 8728 |
Hát ez igazán szomorú.... Telószárat árul a nagyvas, 45e Ft környéke/db. Bontók? |
hacse | 8729 | 2013. szeptember 21. 09:45 | Válasz erre: 8727 |
Igen, mer' van olyan szórakozás is , ami jobb gumi nélkül , de gumival biztonságosabb. ;-)
|
Billigpeter | 8728 | 2013. szeptember 20. 20:55 | Válasz erre: 8722 |
Ma elõkerült a kárbecslõ bácsi, nagyon sajnálkozott, mert azér az ételhordó még megnyomorítva is látványos. most minden féle-fajta ajánlatokat kell beszereznem, hogy eldöntse: gazdaságilag totálkáros, vagy még menthetõ a gépsárkány. a hibalista elég hosszú: két elsõ teló- kuka,csere elsõ sárvédõ- kuka, csere+ fényezés kormányrúd- csere kilométeróra külsõ ház-nincs meg, az út szélén ripityára tört- csere (bár szerintem ez egymagában nem kapható) lámpa külsõ keret- csere kuplungkar- csere tank- fényezés hátsó sárvédõ az irányjelzõ helyén betört- javítás ha ez megugorja a piaci érték 60%-át, akkor a jó isten se tudja, mikor lesz belõle pénz. |
Billigpeter | 8727 | 2013. szeptember 20. 20:41 | Válasz erre: 8725 |
Ez egy olyan szórakozás, ami jobb gumival, mint gumi nélkül:-)
|
hacse | 8726 | 2013. szeptember 19. 22:43 | Válasz erre: 8724 |
Tudtam, de így 100 ++ kilósan , meg ilyen kötött ízületekkel nem az igazi. Kb . 2 éve Kaposváron csúsztam legutóbb , de már két kör után lógott a nyelvem, meg hát nemigen figuráztam , mer´ nem akartam közbotrányt okozni. :-)) Régebben még síelgettem is a la amateur , de azt már biztosan nem vállalnám. ..csak jó sok pénzér', de nem nagyon vannak felkérések...
|
hacse | 8725 | 2013. szeptember 19. 22:38 |
Egy biztos; ha motoroztok valamilyen gumi szereltessetek fel a felnire, mer' egyenesen nagyon oké, de kanyarban bedöntésnél bizonytalanná válik a gép , tapadási gondok is felléphetnek. Azér' annyira nem érdemes spórolni... ;o)))
|
Kovacspeter | 8723 | 2013. szeptember 19. 22:14 | Válasz erre: 8712 |
Hello Imre! Bt 023 teljesen ok, viszonylag sokat bír, tapad, vizes úton is elfogadható. Pirellivel nincs tapasztalatom, de azt úgy tûnik Miki már megválaszolta. A legtöbbször Z6-ot használtam, jópár garnitúrát, a 25 ezret mindig megfutották, legutóbb 27-28 ezernél lett leszedve, de még lett volna benne vagy 2 ezer, csak jött a Fekete-Tenger kerülés. Sokan osztják hogy nem tapad, de ez nem így van, teljesen jó, viszont esõben bizonytalan. Conti Road Attack is volt, de az nagyon keveset bírt, 12 ezer alatt bõven kopáshatár alá jutott, amin sokan csodálkoztak. Most Road 3-as van, de sokakkal ellentétben csodáról nem tudok beszámolni, kb ugyanaz mint a Z6, egy dolgot kivéve: esõben szuper. |
Kovacspeter | 8722 | 2013. szeptember 19. 21:58 | Válasz erre: 8711 |
Peti, lényeg hogy a vétkes nem gondolta meg magát. Meghát nem annyira roncs az Ételhordó azért.
|
Imre215 | 8720 | 2013. szeptember 19. 20:20 | Válasz erre: 8715 |
Szia! Valóban nem tudok, de mostmár legalább értem az összefüggést a motorozás és a korcsolyázás között :))
|
Imre215 | 8719 | 2013. szeptember 19. 20:19 | Válasz erre: 8716 |
Szia Csabi! Valóban nem vagyok nagy korcsolyás, és jégkorongot se nagyon nézek a tv-ben. Úgy általában távol állnak tõlem a téli sport-tevékenységek. Sõt, maga a tél is, nem szeretem. A nyarat kedvelem, mer' akkor lehet motorozni, meg tavasszal meg õsszel is egy kicsit. Na de ehhez kéne 2 új (vagy legalábbis a jelenleginél jobb) gumiabroncs a gépezetre. Köszi a tanácsokat, utánanézek a Pilot Roadnak is.
|
hacse | 8718 | 2013. szeptember 19. 19:28 | Válasz erre: 8713 |
Szerintem újonnan szinte mindegyik abroncs nagyon jól viselkedik, én inkább úgy vettem észre , hogy ahogy kopnak néhány esetben úgy változik az irányíthatósága a gépnek , fõleg az eleje számít nagyon sokat. Mindenféle baromságokat tudnak produkálni , sokszor az ember kormány csapágy problémára gondol, nem fut el egyenesen a gép ,szitál az eleje meg hasonlók. Nekem eddig egy sportgumi, a Pirelli Diablo Corsa III. volt az ami újonnan került fel az elsõ kerékre. na ez az elejétõl a végéig kitûnõen szolgált mindenféle mellékhatások nélkül. Szinte sírva vettem le a kerékpántról, de már nem volt rajta 0,5 mm-nél több minta. Én a gumikra nem panaszkodhatok, de akkor sem szoktam , amikor anno orosz meg szlovák abroncsokkal motoroztam az MZ-vel. A motorozás mindig élvezetes dolog volt.
|
hacse | 8717 | 2013. szeptember 19. 19:10 | Válasz erre: 8714 |
Ideje lenne elkezdened korcsolyázni, hogy avval miket lehet kanyarodni vazze !;o))) Nézd csak meg a jéghokisokat vagy a gyorskorcsolyázókat!
|
hacse | 8716 | 2013. szeptember 19. 19:04 | Válasz erre: 8712 |
Szia Imi bá´ ! Én a Bridgestone BT 023 meg a Pirelli Angel ST közül a Michelin Pilot Road 2-t ajánlanám ;-)), de inkább a 3-ast , mer´ én ugyan nem tom , de azt mondják hogy az esõben még jobban tapad. Amúgy nekem most van elõször hátul új gumi a motoromon, elöl is csak egyszer volt. Eddig az Inazumán 7 hátsó gumit koptattam el, köztük mindenféle használt sport meg túra gumi is volt, de annyira egyik sem volt rossz , hogy ne lehetett volna megszikráztatni velük a lábtartó koptatót. Esõben úgyis óvatosabban megy az ember ( aki nem az barom ) , ha meg nyugodt motorozás mellet megcsúszik a motor azt én úgy tapasztaltam, hogy nyugodtan lehet korrigálni. Múltkor esõben mentem , még a régi , helyenként 1 mm alatti gummancs volt rajta, és a nyomvályúban haladva bõ gáz kellett hogy túlforogjon a kerék, de nagyon szépen lehetett irányítani. Mondjuk inkább az esõzés kezdetén érdemes vigyázni, amikor nyálkás az aszfalt.Arra szoktam figyelni, hogy ne legyen túl régi gyártású az abroncs max 5 év körülieket szoktam feltenni, de ugye ezek a használtak 3-5 ezer km alatt elfogytak. Új gumiban nincs tapasztalatom , most Michelin Pilot Road 2-est vettem, mert meguntam a sok kerékszerelést. Ezt ajánlották többen is , meg jónak tûnt az ár - tartósság aránya. Szerintem mindegy melyiket veszed, én az olcsóbbat választanám mer´ olyan gumit még nem gyártottak , ami annyit érne , amennyit elkérnek érte.
|
Mikky | 8715 | 2013. szeptember 18. 22:14 | Válasz erre: 8714 |
Akkor te biztos nem tudsz korcsolyazni. Tehat olyan mintha egy valyuban futna a kerek. Ki se mozdul az ivrol. Nagyon stabil. Regen motorversenyzo voltam,de engem is meglep,hogy hol tart a technika.
|
Imre215 | 8714 | 2013. szeptember 18. 21:38 | Válasz erre: 8713 |
Szia Mikky! Ezek szerint jól tapad az Angel. Bár ezt a korcsolyás részt nem igazán értem. Mit jelent az, hogy "mintha korcsolyával közlekednél a kanyarokban"? Bocs, nem akartam értetlenkedni...
|
Mikky | 8713 | 2013. szeptember 18. 21:11 | Válasz erre: 8712 |
Pirelli Angel ST-m van. Korulbelul ugy erzem mintha korcsolyaval kozlekednek a karnyarokban. Egyszer ramentem egy kavicsra kanyarban,arrebb gurult az eleje kb 10 cm-ert,aztan ugy megtapadt,mikor kifordult a kerek alol a kavics,hogy majd lefejeltem a kormanyt,pedig le volt teve a gep. A tapadassal iranytartassal semmi gondom. Hogy mennyit megy majd el,az meg a jovo zeneje. 300 km utan meg semmi se latszik,hogy kopna. Ja es 60 000 volt parban.
|
Imre215 | 8712 | 2013. szeptember 18. 17:01 |
Sziasztok! Látom jön a rossz hír csõstül...Peti, a lényeg, hogy a balesetet ép bõrrel megúsztad. Mindenesetre jobbulást kívánok és a motorod mielõbbi rendbetételét. Hacse, neked, illetve a nejednek szintén jobbulást kívánok. Nálam semmi ilyesmi nem történt hál'istennek. Arra kérnélek Benneteket, hogy segítsetek gumi ügyben az XJR 1200 Inazumához. A Bridgestone BT 023 és a Pirelli Angel ST közül melyiket javasolnátok, van-e valakinek tapasztalata valamelyikkel? Elõre is köszi Imre
|
Billigpeter | 8711 | 2013. szeptember 18. 16:46 | Válasz erre: 8710 |
Gondolkoztam rajta én is, hogy miért kell nekimenni mindennek, ami hirtelen eléd nõ. Ha induláskor elejtem a kulcsot, vagy baszkódok még egy kicsit a kesztyûvel, akkor most nem kéne errõl beszélni. Ma végre elértem a biztosítót, már kijelölték a kárbecslõt, de még nem tudják, mikor tud kijönni megszemlélni a roncsot. Ez engem nem túlzottan dobott fel, mert ezek szerint még sokáig szagolhatom a bolhás c.gányokat reggel a németi buszon:-(
|
hacse | 8710 | 2013. szeptember 18. 15:26 | Válasz erre: 8708 |
Ha bunkó volnék ( de hiszen az vagyok..) , azt mondanám, hogy nem kellett volna nekimotorozni annak a gépkocsinak, oszt' nem lennének ilyen gondjaid. :o)) Szegény nagymamám - Isten nyugosztalja - szokta mondani, ha balesetes hírt látott, vagy hallott; " mér' ment neki , há' nem látta , hogy ott van ?" De jó is lenne , ha ennyire egyszerû lenne...
|
hacse | 8709 | 2013. szeptember 18. 15:18 | Válasz erre: 8707 |
Köszöni a nejem, neked meg az ügymenet felgyorsulását és + kimenetelét kívánjuk!
|
Billigpeter | 8708 | 2013. szeptember 17. 22:49 |
Egy hete volt a baleset, és az égvilágon nem történt semmi. Üzentem a Vatikánba, hogy a pápa kezdje meg az aggódást. Holnap telik le a 2-5 munkanap, hogy a kárbecslõ keressen, nagyon remélem, hogy így is lesz. Bosszant, hogy a legtöbb, amit tehetek az, hogy mezítláb falbarúgok.
|
hacse | 8706 | 2013. szeptember 17. 22:04 | Válasz erre: 8704 |
Kihagytad te is? :-(( Valaki biztos csinált beszámolót, vagy videót, csak feltûnik valahol. Kösz, az asszonyt tegnap meghoztam a kórházból. Jól van , csak majd ellenõrzésekre kell járnia , az epéje miatt, és nagyon bízunk benne , hogy minél elõbb ki tudják halászni az epeköveit.
|
hacse | 8705 | 2013. szeptember 17. 21:59 | Válasz erre: 8703 |
A helyszínelõ a helyszínen elvileg hivatalosan semmit nem mondhat a résztvevõ felek jogállásáról , õ a lehetõ legpontosabban " felveszi a helyszínt " , és majd az irodában a helyszínrajz és a jegyzõkönyvek , fotók satöbbi alapján áll össze a a kép biztosan, de elõfordulhat , hogy mûszaki , vagy egyéb szakértõt kell kirendelni (itt az eset súlyát tekintve biztos nem ) és az õ véleménye a döntõ. Ez elsõsorban azért van, mert a helyszínrajz ott az út szélén csak egy skicc, amin rajta vannak a pontos méretek, de csak az irodában van rá lehetõség, hogy méretpontosan lerajzolják, vagy a legtöbb helyen számítógépes rajzprogrammal megszerkesszék , és figyelembe véve az út és egyéb viszonyokat, meg a már ismert fékezési adatokat, satöbbi elemezgessenek és kiderüljön a turpisság. Volt több olyan egyszerûnek tûnõ eset, ami utólag 180 fokos fordulatot vett, egy pici momentum által. Szabálysértési eljárás szinte mindig indul ilyen esetben és az sem mindegy , hogy ki fizet, mert lehet osztott felelõsség is a vége. Tipikus eset, hogy mindig a részeg okozza a balesetet . Furcsa , de olyan is elõfordul , hogy a szabályosnak tûnõ józan polgár az okozó. Olyan nincs , hogy teljesen egyértelmû helyzet. Elõfordult , hogy a jármû teljesen ellentétes irányból érkezett, mint ahogy a helyszínen tartózkodók jegyzõkönyvbe mondták egybehangzóan. Ez a baleset helyszínelés nem olyan egyszerû , mint azt egy kívülálló gondolná. Alapvetõen minden ember meg akarja úszni a felelõsségre vonást, ilyenkor mûködik a betyárbecsület keményen, mire a rendõr kiér általában kész mesékkel állnak elõ a résztvevõk, illetve vádaskodnak , elmozdítják a bizonyítékokat, etc.. És miért is hinnék egyik félnek jobban , mint a másiknak? Mert nekem úgy szimpatikus? Nem egyszerû. Nem biztos , hogy hívnék rendõrt, még ha úgy érzem, hogy "igazam van , akkor sem", de ez az én véleményem.
|
Kovacspeter | 8704 | 2013. szeptember 17. 21:05 | Válasz erre: 8700 |
Sajnos a vége az lett hogy én se mentem, egyik kollégám tervezte még hogy lemegy, de nem beszéltem vele azóta. Feleségeddel mi van? |
Kovacspeter | 8703 | 2013. szeptember 17. 21:03 | Válasz erre: 8696 |
De hát ha teljesen egyértelmû a helyzet, amit a helyszínelõk is alátámasztanak a jegyzõkönyvben, akkor csak több lenne a kezében mint jelen esetben, nem?
|
Kovacspeter | 8702 | 2013. szeptember 17. 20:56 | Válasz erre: 8695 |
Á, dehogy, 250 sok nekem, elég a 125, kisebb pályákra bõven jó. Igaz hogy ezek között nem a 'fogtechnikus' verziókra gondoltam.
|
Kovacspeter | 8701 | 2013. szeptember 17. 20:51 | Válasz erre: 8693 |
Hajjaj, bizony kellett volna rendõrt hívni, ha nincs jegyzõkönyv akkor utólag bármit kitalálhat hogy nem is teljesen úgy volt stb. Reménykedjünk hogy nem így lesz.
|
hacse | 8700 | 2013. szeptember 16. 11:49 |
Na, emberek ki volt ott Örkényben a Bátrak Versenyén ? Kovácstanár ? Lecsotanár ? Élménybeszámolás esetleg ? Vagy nem ? :-) A lentebb ismertetett okok miatt ki kellett hagynom idén, remélem megrendezõdik még a jövõben RÁADÁSULBALASSAGYARMATONMERAZATUTIIIII!!! |
hacse | 8697 | 2013. szeptember 13. 18:46 | Válasz erre: 8694 |
Ja, ez jó. Csak ezt elõre be kell gyakorolni, mer' ott a balhénál nem biztos hogy mindenkinek sikerül produkálnia ezt az élethelyzetet adrenalinnal dúsítva , kifogástalanul. ;o))
|
hacse | 8696 | 2013. szeptember 13. 18:40 | Válasz erre: 8693 |
Én, mint volt közlekedési rendõr, aki baleseteket is helyszíneltem, azt mondanám neked nem biztos , hogy jobb lett volna , ha rendõrt hívtok.. Miután a jogszabályokat értelmezni szokták, meg állásfoglalásokat is szoktak kérni ilyen ügyekben különbözõ szakemberektõl, akik jórészt ugyancsak szubjektív lények, meg ahány ház annyi szokás, meg nem mindig az a vétkes fél , aki a helyszínen annak látszik (nyilván nem kételkedek abban, hogy szabályosan gurultál, de az semmit sem számítana a te ügyedben) , tehát csakis utólag , vagy még akkor sem fogod tudni, hogy mit kellett volna tenned. Azt kívánom, hogy a lehetõ legkedvezõbb módon keveredjél ki ebbõl a szemétségbõl!!
|
hacse | 8695 | 2013. szeptember 13. 17:54 | Válasz erre: 8692 |
Én is hasonlóan gondolom, de pályára azért inkább egy kettõötvenes kétütemû kellene. ...VAGYINKÁBBEGYEZRESGIXXXERÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!...........;o)))))
|
lecso | 8694 | 2013. szeptember 13. 15:35 | Válasz erre: 8693 |
Ilyenkor alapszabály, hogy jajgatva a földön kell maradni, míg a mentõ meg nem érkezik.
|
Billigpeter | 8693 | 2013. szeptember 12. 23:30 |
Múlik a fájdalom, megmaradok. várom, hogy hívjon a kárbecslõ, de egyre bizonytalanabb vagyok, mert bárkivel beszéltem, aki hasonló helyzetbe került mostanában, nem sok jóval biztattak. Hiába ismerte el a felelõsségét a vétkes fél a helyszínen, azt utólag bármikor módosíthatja, oszt akkor nekimehetek a falnak, mert évek telhetnek el, mire pénzt látok. Már bánom, hogy nem hívtunk rendõrt.
|
Kovacspeter | 8692 | 2013. szeptember 12. 20:13 | Válasz erre: 8690 |
Helyette? Mellette! És kéne valami pályára is bohóckodni. Két ütemre gondoltam, 125 ccm elég lenne nekem. A múltkor majdnem vettem egy Apriliát.
|
Kovacspeter | 8691 | 2013. szeptember 12. 20:09 | Válasz erre: 8689 |
Hát ja, vicces látni hogy tíz év körüli túramotorokat 20-30 ezer km-el hirdetik. Nyilván vannak ilyenek is, de nagyobb részük tuti nem valós.
|
hacse | 8690 | 2013. szeptember 12. 14:14 | Válasz erre: 8688 |
Egy WR 250-es lenne jó választás helyette tartósságilag.
|
hacse | 8689 | 2013. szeptember 12. 14:11 | Válasz erre: 8688 |
Hát erre céloztam burkoltan . Az eladásra kínált motorkerékpárokban mindentõl függetlenül kb. 30000 km van.......fiatalabbakban 20000, de a tiédrõl ez utóbbi nem hihetõ ..;-))
|
Kovacspeter | 8688 | 2013. szeptember 11. 22:00 | Válasz erre: 8679 |
Most már inkább kicsit elõre kell tekerni eladáshoz, vagy beletenni még vagy 20-30-at:-) Na de eladva nem lesz, minek, szép is, jó is, pénzt meg nem lehet érte kapni. No és ki tudja hogy lenne-e olyan újabb, modernebb motorom, ami 100 ezret zéró hibával leszolgál.
|
Kovacspeter | 8687 | 2013. szeptember 11. 21:45 | Válasz erre: 8683 |
Tavaly az a vezláncos eset, most meg ez...rád jár a rúd. Lényeg hogy nincs komoly bajod. Szólj ha vmit tudok segíteni, alkatrész ócsón, bontó, mittudomén. Villa kuka, váznyak nem deformálódott? Villahíd alul-felül? Sárvédõt talán lehet hegeszteni, felni, tárcsák talán kibírták deformálódás nélkül.
|
Kovacspeter | 8684 | 2013. szeptember 11. 21:08 | Válasz erre: 8676 |
Ajjaj, sajnálom nagyon!:-( De a legfontosabb hogy egyben vagy. Felelõsséget elismerte? Azért nézesd meg magad, az a biztos. |
Billigpeter | 8683 | 2013. szeptember 11. 21:04 | Válasz erre: 8681 |
jó az õrangyalkám, az tuti, de egy eseménymentes idõszakot már el bírnék viselni. |
Billigpeter | 8682 | 2013. szeptember 11. 21:01 | Válasz erre: 8680 |
Dehogy orvos! Régész:-) Megígérem hogy nem hullok el, nem szeretek orvoshoz járni, mert még elrontanak rajtam valamit. |
hacse | 8681 | 2013. szeptember 11. 19:31 | Válasz erre: 8676 |
Péter! Szerencsés fickó vagy ! Amikor elpattant a vezérláncod, nem dobott le a gép. Most is lehetett volna nagyobb balhé.. Sajnálom, hogy így jártál.:-(( Igazán rád férne egy kis béke meg nyugalom. Asszem tegnapelõtt állt elõttem egy Renault Scenic, amin olyan matrica volt, hogy egy kis fickó éppen a Suzuki feliratot hugyozza le , úgy látszik ezek komolyan gondolják a gyûlölködést... |
VVLaci | 8680 | 2013. szeptember 11. 19:25 | Válasz erre: 8678 |
Igen, a zúzódások másnap, harmadnap fájnak igazán. Azért egy orvos jó lenne, ha látna!!!
|
hacse | 8679 | 2013. szeptember 11. 19:21 | Válasz erre: 8669 |
Új motorbiciklit vásároltál magadnak megen Kovács? ;o))) Azonkívül pedig még sokszor ennyi szerencsés kilométert kívánok ! Szép teljesítmény ez. / majd nem kell bíbelõdni az óra visszatekeréssel eladáskor... ;D/
|
Billigpeter | 8678 | 2013. szeptember 11. 17:09 | Válasz erre: 8677 |
Szerencsére semmi komolyabb. Tegnap még semmi bajom nem volt, de most úgy érzem magam, mint akit jól összerugdostak.
|
VVLaci | 8677 | 2013. szeptember 11. 16:30 | Válasz erre: 8676 |
Basszus!!! De legalább neked nincs nagy bajod? |
Billigpeter | 8676 | 2013. szeptember 11. 15:29 |