cblaci | 17249 | 2018. december 29. 19:03 | Válasz erre: 17245 |
Ha újat veszel és azt 2-3 évente ki tudod cserélni, akkor az is jó megoldás lehet :-)
|
cblaci | 17248 | 2018. december 29. 19:01 | Válasz erre: 17238 |
Örülök hogy megvagy, kicsit aggódtam, már majdnem felhívtalak :-)
|
cblaci | 17246 | 2018. december 29. 18:57 | Válasz erre: 17235 |
Az 1.4-es alap és a turbó benzin kizárva, az 1.3-as dízel szintén felejtős. Amit nézegettem az a sima 1,6 benzin (116 ló), vagy az 1.7 CDTi (125 ló), de ezek közül is inkább a dízel felé hajlanék mert csak hosszabb utakra használnánk, mint ahogy most a G-t. Napi használatra van egy kis Clio, amit főleg a feleségem nyúz.
|
inazuma400 | 17245 | 2018. december 29. 18:21 | Válasz erre: 17242 |
:D az a baj h mindenből csak a régit.... Még az új triple se biztos, az előző széria már ismert, itthon is vannak sokat futott példányok. De ám kocsinal is tényleg ez van, mind1 h bmw audi merci Opel az új mind szar, mondjuk egy prémium márkánál ez szerintem nagyobb cink...
|
inazuma400 | 17244 | 2018. december 29. 18:19 | Válasz erre: 17239 |
Hát az olcsó is drága :D amúgy alulról vettünk, majd most kiderül mennyit bír, 5 év gari van rá. Előzőt használtan vettük.
|
kokrno | 17243 | 2018. december 29. 16:38 | Válasz erre: 17238 |
Mercibe is úgy vettem akkut a Skoda után, hogy melyiknek van még kupakja, utántöltés céljából. Kb. 5-6 év múlva azzal is adtam el, annyit kibírt.Valami Szász, vagy ilyesmi akku volt.
|
hacse | 17242 | 2018. december 29. 16:08 | Válasz erre: 17233 |
BMW - ből csakis újat , azt is csak a régi típusokból . Én tudom nekem sose volt ...:o)
|
hacse | 17241 | 2018. december 29. 16:05 | Válasz erre: 17232 |
Ez a világ nem érdemel meg minket Laci . :o)
|
hacse | 17240 | 2018. december 29. 16:03 | Válasz erre: 17237 |
Valami olcsó ződet vásároljál , ha nem válik be majd akkor minőségibbet ... :-)
|
hacse | 17238 | 2018. december 29. 15:58 |
Én már csak "névtelen" távol keleti és lehetőleg óccó akkumulátorokat használok a motorjaimba , mert egyszer nagyon durcás lettem , majd egy másik alkalommal is ... stb. Tapasztalatom is van bőven ebben a témában , de azok nyilván az ÉN SAJÁT tapasztalataim . Jó egészséget mindnyájatoknak ! |
jimy_L | 17237 | 2018. december 29. 09:39 | Válasz erre: 17232 |
Nemrég akartam venni műhelybe gépet, évente talán ha ecce használnám. Így nem gondolkodtam ipari kivitelben. Boschnál mérnök ismerősömet kérdeztem, mit tud a masináról, mondjon már valamit, erő, használhatóság, stb... Aszonta a zűdet azt meg ne vegyem, mert 70 óra használatra tervezték. Ha találok régebbit használtan, inkább azt vegyek, az biztos jó. |
inazuma400 | 17236 | 2018. december 29. 01:28 | Válasz erre: 17230 |
Néhány éve nekünk is szenkefe baja volt a mosógépnek, fater csinálta meg házilag. Most vettünk másikat, mert már teljesen beszart...
|
kokrno | 17235 | 2018. december 28. 21:41 | Válasz erre: 17231 |
J Astrára, meg akkori Insigniára több helyen írták, hogy a motorjaik korszerűtlenebbek voltak a kortárs , versenytárs Fordoknál, VW-eknél, a kasztnik meg olyan 200 kg- mal nehezebbek, mert még nem álltak rá a könnyebb, nagyszilárdságú szerkezetekre. A motorok így régebbi, kiforrottabbak, de ebből, meg a súlyból adódóan szomjasabbak a versenytársaknál. |
kokrno | 17234 | 2018. december 28. 21:35 | Válasz erre: 17232 |
Tudsz azzal gondolkodni, hogy megértsd, neki a részvényes felé lényeges a haszon, te csak a gariideig hagyd békén. Csak neked fogyasztóként nem ez az érdeked, hanem amit leírtál. Ma már nagyon fontos ezért az intenet, hogy megnézzük, mások tapasztalatai alapján mit érdemes venni. Tapasztalat meg csak már egy ideje a piacon lévő termékekről van. |
kokrno | 17233 | 2018. december 28. 21:28 | Válasz erre: 17230 |
A mosógépes jó példa, hogy mennyi ilyen trükk van. A normálisabb szerelő maga kitalálja, hogyan lehet gazdaságosan javítani a cucot, a trehány csak cserél. De talán írtuk itt példának a diesel BMW-t, aminél nem egy, de jópár év után a szívócsonk visszacsapó lemezkéi elfáradnak, és beszívja a motor. A gyár csak komplett szívócsövet árul. Fifikás javítk meg szettet, amivel cserélni lehet a lemezkéket. |
cblaci | 17232 | 2018. december 28. 18:18 | Válasz erre: 17228 |
Nevezhetjük azt a levest bárhogy, én nem tudok a tömeggyártó fejével gondolkodni, nekem az a lényeg mennyire használható amit kapok a pénzemért és milyen várható kiadásokkal járhat az üzemeltetése. Szerintem ezzel te is így vagy.
|
cblaci | 17231 | 2018. december 28. 18:15 | Válasz erre: 17227 |
A kiút az, hogy bevált technikát kell venni, mint neked a Merci, persze annak is lehet baja, ha viszont normálisan felújítod és karbantartod, elmegy ugyanannyit mint eddig. Annyira tetszik az Astra J kombi, nézegetem egy ideje de félek tőlük, alap motorral lusták, de az erősebbeknél is olvasok gondokat (ékszíj feszítő, üzemanyag rendszer, elektromos hibák, rohadások...stb), ezek között több olyan is van ami költséges és ha bekövetkezik ott hagy az úton. Ettől függetlenül használtan is túlértékelt, úgyhogy sokadszorra engedtem el a gondolatot, aztán beültem az öreg 2003-as G Astrába és karácsonykor megjártam vele Svájcot, ami ~2500km volt összesen. Annak legalább már ismerem minden porcikáját, persze raktam oda szerszámot is de szerencsére nem kellett :-) |
cblaci | 17230 | 2018. december 28. 18:09 | Válasz erre: 17224 |
Nagy divat lett pl. a Lean menedzsment, fokozni az értékteremtő képességet, elektronika, autóipar stb... ezt valóban tanítják és mivel áldoznak rá, gondolom a hatékonyság is növekszik. Ezzel szemben a "fogyasztó" azt látja, hogy pl. vesz egy 130ezres mosógépet, ami a garancia lejárta után két hónappal beszarik és vehet helyette másikat, mert gazdaságtalan javíttatni. A miénk 1 évet éppen kibírt, elkopott a szénkefe, az meg csak híddal együtt kapható ami 30ezer, ha szerelőhöz visszük erre még számol alsó hangon 15ezret. Mit csináljak? Vegyek hozzá kefe hidakat, ami bír megint egy évet, de az se biztos mert a kommutátor is lehet szar anyagból..? mondjuk még akkor is megspóroltam a szerelőt. Gondoltam egy merészet és szétbontottam az egyébként egybe öntött hidat, majd vettem nagyobb méretű keféket amit asztal lapján csiszoló vászonnal méretre csiszoltam és azokkal raktam össze a hidat. Azóta eltelt 3 év és tökéletesen működik a mosógép. A vásárlástól számítva most több mint 4 éves a gép és érdekes, hogy a csapágyak nem lógnak, nem folyik, csendes, de egy ilyen egyszerű dolog miatt lett volna aki simán kidobja, vagy esetleg rááldoz a gyári (gagyi) hidakra és legfeljebb még egy évet használja. Az viszont tuti hogy megjegyzi a nevét és attól a gyártótól a büdös életben nem vesz még egyszer készüléket. Persze vesz majd egy másiktól, amivel ugyanúgy megszívja a nagypaszújt, ezekre a kóklerokra meg soha nem rohad rájuk a szaruk, mert azt meg megveszi más, aki még nem szívott vele, mert valamit mégiscsak kell venni.
|
kantorbalu | 17229 | 2018. december 28. 16:14 | Válasz erre: 17228 |
Hát igen... Ez olyan finánc gondolkodás (na nem a Tiéd). Boldog béke időkben a fináncokat elásták a határban... |
kokrno | 17228 | 2018. december 28. 12:21 | Válasz erre: 17227 |
Nem az avulás, hanem a költséghatékonyság levesébe. Pont, amiről írtam az akkuval példálódzva: mindenen spórolni kell, és az olcsóbb a végösszegnél sokat jelent. Ha meg tudják oldani pár centtel olcsóbban, megteszik. Mert a tömeggyártó fejével kell gondolkozni. Lehet, hogy pár cent egy autón, de egy modell élettartama alatt az már összeadódik, valamint ezt minden alkatrésszel eljátsszák, szóval egy-két ezer alkatrész egy autón már számottevő összeg, no és a gyártási ciklus folyamán még jópár százezerrel be lehet szorozni, és az már feltűnő összeg.
|
kantorbalu | 17227 | 2018. december 28. 12:01 | Válasz erre: 17224 |
Talán ezért is van, hogy valahogy a múltba révedezve irtózom (irtózunk) az “új cuccoktól”. És igazából az a baj, hogy a drága cuccok is hasonlóan vannak kalibrálva. Egy barátom mesélte, hogy egy olyan felület kezelő műhelyben járt, ahol a különböző fém alkatrészek felület kezelésével foglalkoznak. Az ottani ember elmondta, hogy az autógyárak a legolcsóbb és legpuhább felület kezelést alkalmazzák. Minimálisan lenne drágább a keményebb anyag, de az beleköpne az avulás boszorkány levesébe. És ez még mindig rendben lenne, de egy új autó az egy vagyon. A szar autó szervizelése, javítása is egy vagyon. Az alkatrészek drágák. Úgy tűnik, nincs kiút.
|
kokrno | 17226 | 2018. december 28. 11:11 | Válasz erre: 17224 |
Persze, ez tartja fenn a profitot, ami a kapitalizmus lényege. Kevesebb haszonnal is működne, de a részvényesek nem örülnének neki.
|
kokrno | 17225 | 2018. december 28. 11:08 | Válasz erre: 17223 |
Sajnos nem tudjuk, csak a használat dönti majd el, hogy egy bevált termék jelenlegi gyártmánya mit bír. Én a Fabiát 3 évesen vettem, és 6 éves koráig használtam benne a gyári Exxide akkut.Azoknál 45, vagy hány Ah-s volt az alap. Az enyém Cool volt, és az akkor még nem alap klíma miatt 60 Ah-s volt benne. Pedig alapvetően városi üzemben volt használva, sok indítással, kevés hosszú útal, amikor alaposan feltöltődhetett. De azt még fel lehetett tölteni, meg Akkuvitet is raktam bele. A Suzukinál is ezt tapasztaltam, a régi Swiftnél a gyári 35Ah-s akkuk keveset bírtak, akik nagyobbra cserélték azoké már tovább, hiszen a nagyobb kapacitásúnak kevesebb erőfeszítésbe kerül a sok indítás, mint a kicsinek. Én is egy gyári 35Ah-s után, ami keveset bírt, gyári, de 45Ah-sra cseréltem inkább, pedig ahhoz sarukat kellett cserélni. Mert a 35-nek a kisebb méretű sarui voltak, ami nagy tételben mind az akku, mind a kábelezés oldalon költséghatékonyabb a gyárnak . ( Ez is egy példája a Suzuki akkori szükséges minimum hozzáállásának. ) Az Opelemben is a vásárlás után ősszel behalt az akku. A gyári talán 55Ah lenne. Abba is Exide, talán 62Ah-sat vettem. Eddig ok, bár a napi bő fél órás ingázás oda és vissza is hasznos az akku élletartamára nézve. Úgyhogy a moci is valószínűleg a nagyobbat kapja. |
lecso | 17224 | 2018. december 28. 11:04 | Válasz erre: 17223 |
"áruk viszont nem csökkent a minőségromlással párhuzamosan" Ezt hívják úgy, hogy hatékonyság növelése. Tanítják, istenítik, példaként állítják elénk. Tapsoljuk meg. |
cblaci | 17223 | 2018. december 28. 07:39 | Válasz erre: 17221 |
Az én Varta akkum 9 évet bírt, az általad tapasztalt alapjárati fesz.ingadozást csak a végefelé éreztem. Úgy döglött meg végül, hogy reggel mikor indultam még nem volt érezhető problémája, Petivel mentünk egy közeli veterán börzére, de ott sem állt sokat a motor mert dolgom volt és korábban indultam haza. Akkor éreztem először hogy nehezen fordította át a motort, de még éppen beindult. Arra gondoltam valami kontakt hiba lehet, otthon leállítottam a kapu előtt de már nem tudtam beindítani, a jelzőfények is elhalványultak a műszerfalon. Exide akkut vettem akkor, mert a boltos ember arra esküdött, egy év garanciát kaptam hozzá, de azt már az új gazdánál élte meg. Csak úgy csendben jegyzem meg, hogy a Varta se olyan már mint régen és a Yuassa sem, az áruk viszont nem csökkent a minőségromlással párhuzamosan. A Vartával pl. nagyot szívtam az autónál, megvettem a huszonezrest, a rohadék éppen kibírta a garancia időt, aztán vehettem helyette másikat.
|
inazuma400 | 17222 | 2018. december 28. 00:35 | Válasz erre: 17220 |
Tesztüzem, ha keveset fog bírni kipróbálok mást.
|
kokrno | 17221 | 2018. december 27. 23:09 | Válasz erre: 17220 |
Ránéztem, valószínűleg Louis-os lehet az a Delo akku, ami nekem benne van. 9 évesen még most is végigtekert 5-6 indítást másfél hónap után . Előtte egy fél órányi utat ment, meg korábban is csak rövidet, és azt meg megint egy hónapnyi állás előzte meg. Annyi, hogy alapjáraton már pulzáltak vele a fények, ami CBLacinál már az akku élettartam végét jelentette. A tapasztalata miatt néztem rá, mert amúgy nem volt vele gond, nálam még csak a motor töltötte, pedig keveset mentem. Csak eléggé drága.
|
jimy_L | 17220 | 2018. december 27. 18:11 | Válasz erre: 17219 |
Mindegy milyen, csak öt, hat évet kidírjon.
|
inazuma400 | 17219 | 2018. december 27. 15:11 |
Nekem jp Moto volt benne, azt vettem enis, majd kiderul h bírja...
|
jimy_L | 17218 | 2018. december 27. 12:21 | Válasz erre: 17217 |
Én vartát használok. Nincs pézem olcsó aksira. :))
|
kokrno | 17217 | 2018. december 27. 10:44 | Válasz erre: 17203 |
Máshol is gond volt, mi a különbség a ctx, meg ytx között. Van, ahol a gyártót írják. De yuasa név alatt van mindkettő. Bár képen pl. A ctx Yuasa made in USA volt. Talán tényleg az YTX lenne az igazi? Hazai gyártás? Vagy nem japán a Yuasa?
|
kokrno | 17216 | 2018. december 27. 10:26 | Válasz erre: 17200 |
Gondoltam, az alapokkal kellene kezdeni. Amivel kiengedik utcára a motorosokat. Utána jöhetne rá az építkezés, vagy a vezetéstechnikai nem a következő szint a jogsi rutinnál?
|
kantorbalu | 17215 | 2018. december 27. 08:37 | Válasz erre: 17209 |
Jelenleg alszanak... Tavasszal kezdődnek a tréningek. Mindenféle van: tavaszi “bemotorozás”, kezdő szint, haladó szint, távmotorozás, gyorsasági (pálya motorozás). A szabály az, hogy az első szintet, ami egy két napos tréning, el kell végezni, hogy bármelyik másikat választhasd. Meg kell mondjam, volt ott mit csinálni! Én kezdőnek számítok, csak egy emberre emlékszem, aki úgy ügyesebben vette az akadályokat. Ez nem azt jelenti, hogy zseni vagyok, hanem hogy combosak a feladatok. De annyira jól magyarázzák és javítanak, hogy végül is a lehetetlennek tűnő alakzatokat is meg lehet csinálni. Ami nekünk (mondjuk úgy: túra motorosoknak) a leghasznosabb, az a vész fékezés és -kikerülés. Talán ezt tartják ők is a legfontosabbnak. Szerintem nagyon jól oktatják mindkettőt. http://riliclub.hu/ Itt a link. Érdemes néha rájuk nézni, mert olyan hirtelen indul be az oldal téli álmából utána meg fogynak a helyek. Én tavasszal ha tehetem, elmegyek újra a kezdő tanfolyamra is. |
KTib962 | 17214 | 2018. december 27. 08:28 | Válasz erre: 17212 |
Meg ez is: https://www.youtube.com/watch?v=PKYoiwbCVQk&t=30s |
KTib962 | 17213 | 2018. december 27. 08:28 | Válasz erre: 17212 |
Mekem meg ez: https://www.youtube.com/watch?v=eBwUV6pUipQ |
KTib962 | 17212 | 2018. december 27. 08:22 | Válasz erre: 17209 |
http://riliclub.hu/ http://new.hungariarendoregylet.hu/ http://drivex.hu/ https://www.gombymotor.hu/ |
jimy_L | 17212 | 2018. december 27. 08:22 | Válasz erre: 17211 |
Nekem ez a nagy kedvencem. Nem is kell hozzá nagy hely. https://www.youtube.com/watch?v=XqZKk7xC6Qw |
inazuma400 | 17211 | 2018. december 27. 00:55 | Válasz erre: 17204 |
Nem akarok bele wau wauzni, de azt szokták mondani h minél több és minél sokféle képzésre érdemes elmenni. Egyébként dodor is tart képzéseket, ott is el lehet tanulni ezt az. :) én talán az ő képzésre szeretnék a legjobban eljutni. Bár tény h azért a safety se kutya, néhány éve az amts keretein belül voltak a hungxepon, kaptam az alkalmon, még videó is készült ahogy töketlenkedem egy 500as cb nyergében, hatalmas bukókerettel, ami tovább nehezítette a dolgot, a 8ast meg se bírtam csinálni :D bár azért saját motorral kíváncsi lennék... De a "bácsi" nagyon ügyesen verette az 1100as cbvel még utassal is, a gumi az má le volt kopva teljesen, de még ígyis a földön huzkodta a keretet kanyarodasoknal :D |
inazuma400 | 17210 | 2018. december 27. 00:47 | Válasz erre: 17202 |
Ezé szoktam itthon kiszedni a kerekeket, és csak azt elvinnie a gumishoz, és akkor nincs iylen gond, meg másmilyen se! :) igaz, eddig még csak 1 gumicserem volt, és az is lehet h következőt a szerelőm fogja feltenni, de ő meg nem szaggassa rá azanyát. :D
|
inazuma400 | 17209 | 2018. december 27. 00:41 | Válasz erre: 17196 |
Milyen időközönként van ez és mennyibe kerül? Engem is érdekelne. Van vmi honlapjuk? Be tudnád linkelni, köszi! :)
|
inazuma400 | 17208 | 2018. december 27. 00:34 | Válasz erre: 17170 |
Értem, biztos nagyon szép lehet de Aklor én inkább kihagynam. De Te biztos hasznát fogod venni annak a Nagy bütykös guminak.
|
inazuma400 | 17207 | 2018. december 27. 00:31 | Válasz erre: 17167 |
Köszi! Hát enis nagyon remélem! Oh már értem. :D és hol található a völgy? |
Kovacspeter | 17206 | 2018. december 27. 00:08 | Válasz erre: 17198 |
Tervezzük össze előre. Amikor kijártam, (szűk másfél éve) akkor még traktorgumi nélküli szemmel néztem a lehetőségeket:-) Nekem se biztos hogy lesz zetor gumi éppen akkor, főleg ha így fogy. A leszakadt híd volt rosszabb ügy, ha az még úgy lesz, meg ha gondolod azon átviszem a géped. |
Kovacspeter | 17205 | 2018. december 26. 23:58 | Válasz erre: 17197 |
Zselést nem is fogsz találni, mert az motorokhoz, autókhoz nincs. Ha az akkumulátor kereskedő azt mondja hogy van, akkor sincs:-) Teljesen zárt akkuk között kétféle van: sima savas akku, általában biztis szeleppel, valamint AGM akku. (Absorbent Glass Mat, felitatott üvegszálas) Ezt is ugyanúgy kell felsavazni mint a simát, csak a savazás után az ólomlemezek közötti üvegszálas csíkok felisszák és megtartják a beleöntött savat, így ebben nem lötyög semmi folyadék. |
Kovacspeter | 17204 | 2018. december 26. 23:51 | Válasz erre: 17195 |
Nem tudom milyen a szolnoki tréning , de látatlanban azt mondom hogy egy vezetéstechnikai tréning biztos hogy sokkal több mint egy sima motorosiskolás rutinpálya... A tréningeknél is azért hígult az utóbbi időben a dolog, a leghatékonyabb ködevés-mentes stb. tréning a rendőröknél van amit Balázs is ajánlott. Néha megyei kapitányságok is szerveznek egy-egy napot, arra is érdemes rácsapni.
|
Kovacspeter | 17203 | 2018. december 26. 23:43 | Válasz erre: 17193 |
Mondjuk nagy gyári fan vagyok, de gy. mérettől függetlenül gépjárműbe a legnagyobb méretű akkut érdemes betenni, ami befér. YTX-12BS vagy CTX-12BS |
Kovacspeter | 17202 | 2018. december 26. 23:40 | Válasz erre: 17193 |
Eléggé meghízik a tok a full sz. készlettől, kell egy kis ügyeskedés hogy be lehessen akasztani hátra keresztbe. Viszont a térképtartó helyére pont befér egy kukacos defektjavító szett a szerszámkészletet kiegészítendő. Amit még érdemes táskába-dobozba tenni: Drót, spanifer, power tape. Az nem csőkulcs, hanem a 22-es 24-es kulcsok hosszabbítója, hogy nagyobb legyen az erőkar ha kerékanyát kell leoldani pl láncállításhoz. Persze ez csak akkor sikerül ha a gyári 100 Nm-től nincs sokkal jobban meghúzva. Ha a gumis ráküldte légkulccsal 'mintazállat' akkor azért ezzel nem jön le... |
KTib962 | 17201 | 2018. december 26. 23:33 | Válasz erre: 17199 |
Azért az életed vagy az utasodé csak megér 30000-t, ha már a motorodra ennek a 20-30-szorossát költötted.
|
KTib962 | 17200 | 2018. december 26. 23:28 | Válasz erre: 17196 |
Kb 3 éve járok tréningre, úgy érzem van némi erkölcsi alapom, hogy hozzászóljak. Az első a Rili volt, abból a szempontból jó, hogy náluk kezdtem mert a dolgok miértjét és a fizikáját is elmagyarázzák. Utána kipróbáltam több tréninget is, de csak olyat ahol saját motorral kell menni, épp ezért a Safety-hez csak terpmotorozásra mentem. Egyet viszont biztosan kijelenthetek: az összes képzés nem ér semmit, ha nem áldoz rá az ember időt, energiát és némi benzint, hogy legalább havonta egyszer egy kihalt parkolóban vagy egyéb helyen - biztosan talál ilyet mindenki a lakókörnyezetében - berendezzen magának egy pályát, vagy akár csak néhány feladatot (kabát, bukó, pet palack, muffin sütőforma) és gyakoroljon, próbálja felidézni a tréningen hallottakat és látottakat és gyakoroljon. Mindenképpen fontosnak tartom, hogy tűzzön ki magának célokat és ne hagyja rá amíg meg nem csinálta, pl. menetből visszalassít és 5,5 méteren megfordul (lakott településen 2,75 a forg.sáv szélessége) és akkor nincs gond a visszafordítókkal, stb. Van hogy papíron tervezek pályákat, feladatokat, amiket következő alkalommal megépítek és letesztelem, hogy ami elméletben jónak tűnt a gyakorlatban kivitelezhető-e. Ja és az egész szórakoztatóbb, ha magammal csalok egy-két cimborát, hogy közösen gyakoroljunk. Van köztük olyan aki először gyakorolt velem és utána elment egy tréningre, van akivel már a tréning után edzettünk.
|
kokrno | 17199 | 2018. december 26. 23:13 | Válasz erre: 17196 |
A szolnoki nekem 30 km-re van, és eddig ingyenes volt. Azért köszi a tippet!
|
kantorbalu | 17198 | 2018. december 26. 23:09 | Válasz erre: 17170 |
Peti! Ígérd meg, hogy nem fogok dolgozni, amikorra tervezed! Nekem nincs traktor gumim... |
kokrno | 17197 | 2018. december 26. 23:09 | Válasz erre: 17184 |
Rákerestem, 3000 ftFt-al drágább a 10Ah-s Yuasa, mint a 8-as, ami nem nagy különbség. Zselést nem találtam még belőle, vagy motorhoz nincsen? Bár az egyik oldal, aki zselés akkuk néven fut, annak írja, miközben ő is feltünteti, hogy a sav mellékelve az akkuhoz, hehe. Meg szokás szerint gondozásmentes, mint mindenhol, de zárt akku, biztonsági túlnyomás szeleppel. Vagyis kiengedi a plusz gázt. De azt akkor kell, amikor meleg, yttól van túlnyomás, és abban ott az elektrolitpára, ami vel szépen csökken az elektrolitszint. No és a ?égén úgy jár, mint az enyém, hogy nem látni elektrolitot a cellák tetején. De csodák csodájára még működik. Persze gyengébb minőséggel két év alatt feladja. |
kantorbalu | 17196 | 2018. december 26. 22:55 | Válasz erre: 17195 |
Ajánlani tudom a rendőrök tanfolyamát. Ride for life (RiLi). A fóti bevásárlóközpont parkolóját bérlik. Tavasszal indulnak. Szerintem nagyon jók! Voltam náluk táv motorozás (túrázás) oktatáson is. Nem drágák. Nincs összehasonlításom, de azt hallottam, ők a legjobbak. Én mindenesetre sokat tanultam. Tavasszal valószínűleg megyek újra.
|
kokrno | 17195 | 2018. december 26. 22:39 | Válasz erre: 17190 |
Én egy sima közúti vezetéstechnikaira szeretnék eljutni. Próbálok most nem lemaradni a májusi szolnokiról, ha idén is lesz. Ami inkább a rutinvizsgáhozhoz hasonlít, dehát nekem arra lenne először szükségem. Még az úton U-ban visszafordulásnál is parázok, és csak akkor merek nekifogni, ha nem jön senki, mert még nehézkesen megy. A terepmotorozás arrébb van, de igazából nem szeretnék nem aszfaltos úton az Inával motorozni.
|
kokrno | 17193 | 2018. december 26. 22:31 | Válasz erre: 17184 |
Annyira összegyűrik a cuccot? Az előtte lévő alatt szépen kisimítva fekszik a készlet. Sejtettem, hogy gyertyakulcs is lenne. A másik csőkulcs vajon mihez jó? Meg a 10 csillagkulcs is hiányzik nekem. Csak még azt nem tudom, hogy az akkunál milyen szíj, és hová akad? De a kocsinál is a méret adta, de nagyobb akkut raktam bele. Talán a motor is bírhatja a 10Ah-s akkut a 8 helyett. |
kokrno | 17192 | 2018. december 26. 22:19 | Válasz erre: 17183 |
Én még itthon is csak két egynapos úton voltam. Idén még próbálok itt jobban belemerülni a motorozásba. De köszi a biztatást!
|
kokrno | 17191 | 2018. december 26. 22:15 | Válasz erre: 17175 |
Ez is klasszikus Suzukis lencsefejű. Még a zöld színe is. A fekete ritkább, bár motorokon lehet, sűrűbb.
|
Kovacspeter | 17190 | 2018. december 26. 21:04 | Válasz erre: 17174 |
Olyat lehet, hogy valahol a közelben Kismagyarországon összehozni egy alkalmat, elmegyünk gyakorolni ahol van lejtő, emelkedő stb, alap dolgok.
|
Kovacspeter | 17189 | 2018. december 26. 20:57 | Válasz erre: 17188 |
Bár arra a napra lehet párhuzamosan egy B-tervet is beiktatni.
|
Kovacspeter | 17188 | 2018. december 26. 20:56 | Válasz erre: 17183 |
Mondjuk Úzvölgyével kezdeni lehet erős kicsit:-)
|
Kovacspeter | 17186 | 2018. december 26. 20:53 | Válasz erre: 17173 |
Összehozzuk. Amúgy Gyimes pl jó bázis lehet. |
Kovacspeter | 17185 | 2018. december 26. 20:51 | Válasz erre: 17165 |
Ide még a 300 kg-os Intruder is felmegy:-)
|
Kovacspeter | 17184 | 2018. december 26. 20:40 | Válasz erre: 17157 |
Leghátul egy kis gumiszalag tartja a szerszámkészletet gyárilag. Előrébb a hosszabb gumiszalag nem tart semmit, az elvileg térképrekesz lenne. Lehetséges hogy a 750-esnél gumiszalag tartja az akkut, mert gyárilag alacsonyabb. Szerintem az 1.2-esbe való magasabb akkut kell megvenni, mert ott az a helyzet hogy gyárilag nincs gumiszalag hanem az ülés alatti rekesz felfekszik az akkura, azt pedig leszorítja az ülés. Gondolom azt a plusz 1-2 amperórával nagyobb akku nem okoz gondot a 750-es el. rendszerének. |
lecso | 17183 | 2018. december 26. 20:37 | Válasz erre: 17174 |
Hidd el, ha Peti a szervező, nem fogsz csalódni! Csak bátran.
|
cblaci | 17175 | 2018. december 26. 19:58 | Válasz erre: 17168 |
kokrno | 17174 | 2018. december 26. 19:53 | Válasz erre: 17170 |
Nekem nincs önbizalmam, bátorságom ilyen helyekre eljutni, pedig szép lehet. Motorral meg pláne. Már a ( szerencsére ritka ) ritka céges külföldi uazásokra is rá szoktam parázni. Idén ráadásul egyedül kellett mennem, jópár ősz hajszálat beszereztem alatta. Bár tavaly kimentünk egy osztrákiai családi kirándulásra a Medve-szurdokba, a jegyvásárlásba ott is beleizzadtam, mivel csak ugatok németül. Le a kalappal előtted! |
lecso | 17173 | 2018. december 26. 19:50 | Válasz erre: 17170 |
Na ezt nem hagyom ki, ha tudod az időpontot, jelezd lécci!
|
Kovacspeter | 17172 | 2018. december 26. 19:46 | Válasz erre: 17164 |
Szerencséd van, mindjárt megnézem a csavart, meg a gyári készletet, most veszem le csepptöltőről az akkut.
|
kokrno | 17171 | 2018. december 26. 19:45 | Válasz erre: 17167 |
Most megnéztem a `98. évjárat rajzát, ott is ez van. Vagy a rajzok nem követtek egy váltást , és közben tértek át ilyen csavarra. Vagy a tiédben elhagyták az anyákat, és lemezanyákat raktak a fülekre, és így került bele lemezcsavar?
|
Kovacspeter | 17170 | 2018. december 26. 19:44 | Válasz erre: 17163 |
A Keleti-Kárpátok egyik legelhagyatottabb, vadregényes völgye. 50-60 km-en át nincs aszfalt, tavaly terepjáróval kijártam. Csíkszentmárton-Csinód (idáig meglehetős makadámút, Csinódra amúgy csak pár éve vezették be a villanyt...) majd romlik az útminőség, tovább Egerszék, Aklos, a Kárpátok túloldalán Dormanesti. Egy helyen leszakadt a híd, így az út az Úz-patakon át vezetett. Nagyon szép turistamentes kárpáti táj!
|
kokrno | 17169 | 2018. december 26. 19:38 | Válasz erre: 17167 |
Ja, ól van, te vagy az, hirtelen elnztem anicket, hehe. A jobb oldali csavarok voltak benne. Bal oldalt, milyen csavarokat találtam Suzukisat, de azok meg kúpos fejűek.
![]() |
kokrno | 17168 | 2018. december 26. 19:31 | Válasz erre: 17167 |
Pedig a rajz alapján az adott számú csavar a jó, amit linkelt. CBLaci, meg te is lemezcsavart linkeltetek, de a motorban nekem rendes metrikus menetes csavar van, ami négyszögletes anyába megy be, ami a nyégyszöletes fészekbe van tolva. Ja, x4. Talán 4, vagy 5 mm-es. Lemezcsavart nem nagyon lenne értelme beleerőltetni. |
cblaci | 17167 | 2018. december 26. 18:52 |
inazuma400 | 17166 | 2018. december 26. 18:29 | Válasz erre: 17165 |
Én a kavicsoktol csak félek h kiszurja a gumit, pedig road3 van fent, ami azért ugye nem egy puha keverék..
|
kokrno | 17165 | 2018. december 26. 17:22 | Válasz erre: 17163 |
kokrno | 17164 | 2018. december 26. 17:14 | Válasz erre: 17160 |
Más készletekben gyertyakulcsot is láttam. Gondolom, az még hasznos lenne. A 14-15 más, mint amazok, az plusz lehet, meg pár inbuszkulcs is.
![]() |
inazuma400 | 17163 | 2018. december 26. 01:40 | Válasz erre: 17162 |
Mi az az Uz völgye? És hol van? Hát én offroadolno nem akarok :D
|
Kovacspeter | 17162 | 2018. december 25. 21:55 |
Valamint jövőre mindenképp lesz egy jó Úz-völgye. A lehetőség mindenki számára adott, bár nagy tolongás nem valószínű hogy lesz innen a fórumról:-)
|
kokrno | 17160 | 2018. december 25. 20:43 |
Tényleg, mi lenne a gyári szerszámkészlet tartalma? Mivel érdemes bővíteni? Pár elem ismerős a volt Swiftemből: fogó, két végű csavarhúzó, villáskulcs. |
kokrno | 17156 | 2018. december 25. 20:09 | Válasz erre: 17149 |
Lehet, hogy gumikockát rakok a tároló aljára. Mivel éppencsak tud felfelé mozdulni az akku. Ha van még egy gumi az alján, nem bír majd mozdulni.
|
inazuma400 | 17150 | 2018. december 25. 14:21 |
Nah, jó tele írtam a fórumot, de mostmàr legalább ismét naprakész vagyok. :D
|
inazuma400 | 17149 | 2018. december 25. 14:18 | Válasz erre: 17133 |
Amúgy nekem ezt szerelőm úgy oldotta meg h gyorskotozovel lefogatta.
|
inazuma400 | 17148 | 2018. december 25. 14:16 | Válasz erre: 17127 |
Nemtom h kinek írjam, úgyhogy a Te hszedhez írom, h én pl a mirekmotorstol szerzem be a cuccokat, ott még nem volt olyan amit ne tudtak volna nekem hozni, csak épp nem hozattam az ára miatt.... Még... Pl gondolok itt a gyári ülés alatti kis tároló rekeszre aki az ülés alatt van, bontoba sajna nem kapni... Még a kezdetek kezdetén hivogattam a gas Suzuki részlegét is, de ők nem tudtam segíteni kb semmit még alvaz alapján sem, mert a japán belpiacnak kevesebb a karaktere és nem dobott nekik semmit...
|