inazuma400 | 13583 | 2017. március 5. 15:57 | Válasz erre: 13575 |
Még kicsit az előző témához kapcsolódóan... ez a kép magáért beszél szerintem.... (mondjuk ezzel azért kicsit csalok, mivel én ebben a témában csakis kizárólag az idei felhozatalt értettem, mert hát azért régen ment ez a japóknak is, lásd INAZUMA! :D ) ez viszont az előző generáció, de így egymás mellett nekem most is az jön le, h a cb csak hazudni akarja h öreg, a bonevilleról viszont el is hiszem, mert hát lényegében ha megnézünk egy 60nas évekbeli triumphot simán bele látni a mostanit, ha kicsit hunyorítunk... nah igyekszem befejezni itt a vérlázítást, csak szeretem kikerekíteni a dolgokat! :D |
inazuma400 | 13582 | 2017. március 5. 15:46 | Válasz erre: 13581 |
Kerestem a csatlakozót de nem találtam, levettem az ülést, és elindultam a sárvédőtől a 14gyes anyától, egészen amíg be nem megy a tankig, de nem láttam csatit :( szerintem a ragasztó megfogja, igazából szerintem eddig is ragasztva lehetett, mert tavaly nyáron, (igen kicsit eltrógerkodtam, úgy voltam vele, majd megcsinálom, de mindig csak halogattam) elindultam, otthon még nem volt semmi baja, szomszéd faluban megálltam egy havernál, ott már lógott, de szabályosan a felénél ketté vált... nah most én úgy vettem h eldőltek vele, de biztos h nem nagyon, mert a karburátorsornál ami van kis takaródísz azon is van horzsolás, viszont az nem tört el, pedig műanyag, nah mind1, indexbúrán is van egy fehér folt, horzsolás, gondolom akkor törhetett el neki... ha megragtasztom semmi nem fog látszódni, de köszönöm! amúgy úgy kell keresni h ricsibontó? ennyi? helyileg hol van? mert körül néznék ott h mik vannak meg milyen áron!
|
Kovacspeter | 13581 | 2017. március 5. 15:29 | Válasz erre: 13577 |
Ha a sárvédő mögötti anya lejött, akkor a farokidomnál kereskedj, ott lesz az elektromos csatlakozó. Ha oxidos, akkor tisztítsd le összedugás előtt+egy csepp kontakt spray. Egyébként bontós Ricsinél van index Inazumához, nem muszáj tákolni. |
inazuma400 | 13580 | 2017. március 5. 15:16 | Válasz erre: 13575 |
Hát az Inazuma, az IGEN! meg hát nekem amúgyis a sor4hez húz a szívem, jó lenne ha állna egy pár motor a garázsban, azért a boneville egy teljesen más karakter, stílus, valószínűleg 2 közül énis az Inát választanám, és ha vki ebben a pillanatban becsöngetne h itt az új thruxton, de visszük az Inát, nem adnám oda érte, és egy percig nem gondolkodnék rajta... ez már bevált, meg szeretem, meg sok a közös élmény! de mellé elfogadnám! :D
|
inazuma400 | 13579 | 2017. március 5. 15:10 | Válasz erre: 13573 |
Láttam a vidit és igen szép, meg tom h drót küllős, de az én megítélésem szerint vagyis inkább ízlésem szerint van még mit csiszolni rajta, az előny h már kerekebb lett a tank, de számomra még ígyis sokkal kívánatosabb az ősanya (cb750four k1) biztos vagyok benne h az új cb műszakilag ottvan, és h nyomába se ér a régi, de vhogy a külső... meg ha össze néztek egy triumph bonevillet v thruxton, egy mai japán retroval, a japánon látszik h mai, de a triumphra ha azt mondaná vki h ez egy 60 éves motor, elhinném, nemtom jobban megfogalmazni, azért remélem átjön! én nem mondom h a japán rossz lenne, csak szerintem az európai stílusosabb...
|
inazuma400 | 13577 | 2017. március 5. 14:53 |
Egykis segítségre lenne szükségem! Vki szedte már le a hátsó indexet? El van törve a szár és meg akarom ragasztani, a sárvédő mögött fogja egy 14gyes anya, a búrát szét szedtem foglalatig, azt hittem simán át fogom tudni húzni, de nem, rosszul közelítem meg a dolgot? Nem hiszem h csak roncsolassal lehet leszedni de Elakadtam, segítséget előre is köszi! Látom voltak hozzá szólások, majd mindjárt vissza olvasok és reagálok, Csak előbb ezt írtam le! Köszi! Pacsi! (képet mindjárt töltök fel gépről, csak telom nem engedi memória hiányra hivatkozva?! Nah mind1....
|
Kovacspeter | 13576 | 2017. március 5. 11:40 |
Hy Peti! 4 db póló akkor mehet a részedre? Vagy maradjon a 2 db? |
Kovacspeter | 13575 | 2017. március 4. 21:18 | Válasz erre: 13547 |
"Úgy látom itt nem nagyon rajonganak az Európai márkákért!" Azért ez nem így van Ricsi. Aki már próbált Bmw-t, az tudja hogy a futóművüket nem lehet egy lapon említeni a japán motorokéval, az ilyen-olyan lever az valami álom. Amúgy anno komolyan elgondolkoztam egy új Triumph Bonnie hazahozatalán, abban az időben fontból átszámítva 1.5 millióért kint volt a kereskedésből Angliában. Azonban a járulékos költségek, miegymás miatt ez több lett volna. Aztán ki tudtam próbálni egyet, ép ésszel bőven elég lett volna az ereje, élmény vele motorozni, de ekkor dőlt el hogy ebből Inazuma lesz, 'ütősebb' és szintén retro. Persze nem szoktam száguldozni, az adrenalint megkapom máshol, a motorozás nálam inkább nyugtató kikapcsolódás. |
Kovacspeter | 13574 | 2017. március 4. 21:02 | Válasz erre: 13544 |
"tisztelem a másét, nekem is vannak szubjektív érzéseim, ettől függetlenül még se szeretném az angol motorokat a japánokhoz hasonlítani semmilyen formában, már csak azért sem mert az kb. olyan eredményt hozna, mintha a házityúkot hasonlítanám a rétisashoz." Huha, csak nehogy idetévedjen valami Triumph-os...:-) |
Kovacspeter | 13573 | 2017. március 4. 20:58 | Válasz erre: 13542 |
Ezt már korábban Cblaci linkelte: https://www.youtube.com/watch?v=QwyddljZ650 Ha ez nem retro, akkor fogalmam sincs mi lehet az. Nézd meg ahogy beáll az első generációs 1969-es 750-es mellé. |
Kovacspeter | 13572 | 2017. március 4. 20:53 | Válasz erre: 13542 |
Japánok nem érzik a retro vonalat? Nézd meg a drótküllős 1100 Ex-et.
|
Kovacspeter | 13571 | 2017. március 4. 20:50 |
Tiszteletem! Többen írtak a szakmájukkal kapcsolatban a kínai beszállítókról, minőségről. Azonban maradjunk inkább a motoroknál. Itt azért még nem igazán sikerült nekik minőségi produkciókat felmutatni, bár a legújabb gépekről nem sokat tudok. Az ismeretségi körben jó pár motor megfordult, és a hulladék, valamint az 'elmegy' kategória között sokminden volt. Egy-két példa, 0 km-esen vásárolt Keeway V2-es chopper, már a bejáratás alatt voltak vele bajok. Aztán néha jött velünk rövidebb gurulásra. Azaz csak próbált...mindig volt vele valami, a legutolsó emlékem róla hogy Gödöllőről fordult vissza Pestre, annak is örülni lehetett hogy akkor éppen nem kellett menteni, hanem lábon vissza tudott jutni... Egy másik: szintén Keeway, endurószerű motorka, Exceed 200. Ez már jobban teljesített, a bejáratásra itt is figyelt a gazdája, BP és környéki szaladgálós üzemmódban apróbb hibákkal 50 ezer km-t bírt, akkor hullott szét a blokk. Kínai motorhoz képest nem rossz produkció azért, az előírt szervizelések ezen a gépen is mindig el lettek végezve. A gazdája szerint - ez a típus valami leselejtezett Honda gyártósoron készült amit megvettek a kínaiak. Felújítás után azonban folyamatosan kínlódik vele - bár fogalmam sincs hogy ki és hol csinálta, de az alkatrész minőséget illetően elég nagy 'szórásról' beszélnek. Aztán lehetne folytatni itt a szomszédban székelő pizzás vállalkozás újonnan vásárolt robesz-flottájának az elfogyásával kapcsolatban (jó, tudom hogy a futár nem kíméli a gépet), de ebbe a történetbe már nem kezdek bele, a vége az lett hogy a csilivili új motorkák szépen kicserélődtek Cimconyra, használt japánra, koreaira, meg Mz-re... Stb, stb... Ha választani kell, ezerszer inkább egy jól összereszelt Mz. |
cblaci | 13568 | 2017. március 1. 06:18 | Válasz erre: 13557 |
Ezt még nem hagyom szó nélkül, ez az építés az amitől eddig én még szebbet nem láttam! El fogok késni... |
cblaci | 13567 | 2017. március 1. 06:17 | Válasz erre: 13566 |
Jaj ezer bocs elírtam a BMW-t... ebből is látszik milyen közel áll hozzám :-) Amúgy nincs azzal semmi baj :-) |
cblaci | 13566 | 2017. március 1. 06:15 | Válasz erre: 13553 |
:-) Persze Neked könnyű mert még meséket néztek a fiaddal... mi már kinőttük és inkább BMV szerelési útmutatókat keresgélünk, mondjuk én meg arról tudnék Neked találós kérdéseket feltenni, meghogy milyen kinlódás volt mire angel eyes szemei lettek... ja, és már 20perc se kell ahhoz hogy lekapjuk az E46 teljes elejét... ÚÚÚ ezt is bele kellett volna szőni az előzőekbe :-))) Még szerencse hogy menni kell dógozni :-) |
inazuma400 | 13564 | 2017. március 1. 00:12 | Válasz erre: 13563 |
Külföld* bár esélyes h vele is be fogom próbálni horvátot stb, de ez még a jövő zenéje, az ekkora kiruccanasok még nagyon gyerekcipőbe járnak! Transzfogarast is látni akarom vele! Mondjuk tapasztalatom az nincs h milyen menni felmálházva egy hétre, de remélem megélem! :)
|
inazuma400 | 13563 | 2017. március 1. 00:07 | Válasz erre: 13554 |
Igazad van! Ez most nem a bizonyítasrol szólt, meg nem arról h rossz lenne az Ina, Sőtt túl jó is... Csak én meg fiatal vagyok Ő meg kicsi, és fog kelleni vmi helyette, mert ez nem lesz elég se teljesítményben, se korba, azért azt ne feledjük el h az enyém csak 400zas. Közel sincs benne annyi Kraft mint egy 750esbe! És bizony énis vágyom a nagy túrákra, küldöd, szerpentin, sok cucc, esetleg egy utas, úgy azért már kevés... A Thruxton meg egyszerűen csak nagyon megtetszett és ezt szerettem volna veletek megosztani, de az túrázásra nem igazán jó szerintem, viszont gyönyörű! :D szerintem ebből egy Vfr lesz, régi szerelem az is, kíváncsi vagyok a v4 karakterére, csak a súlyától félek egy kicsit... Én nem tudok elköteleződni egy motor mellett, legalábbis fejben mindig lesz egy halom kedvencem! Sajnos nem láttam ezt a 750es cafet, viszont én is nagy kávégép buzi vagyok, régebben akartam is cb400nből v 750 seventyfift de amióta van az Ina, meg láttam egy 1200cafet azóta az kell! Csak nincs szívem szét barmolni! De talán az ilyen össze röffenésekre egy sport classic Paul smart replika kellene, csak h tovább borzoljam a kedélyeket! :D
|
inazuma400 | 13562 | 2017. február 28. 23:57 | Válasz erre: 13551 |
Értem! Milyen astrad van? G? Ja amúgy még az előző agymenésre vissza térve, én csak idei motorokról beszéltem, és az xjr ugyebár amúgy sem játszik, mivel nyugdíjazták szegényt! :( viszont úgy nekem a Kawa w800 tetszene külsőre, csak zavarja a combom az a műanyag dizájn elem ami a tankon van....
|
Billigpeter | 13555 | 2017. február 28. 22:47 |
Billigpeter | 13554 | 2017. február 28. 22:47 |
Billigpeter | 13553 | 2017. február 28. 22:28 | Válasz erre: 13550 |
cblaci | 13552 | 2017. február 28. 18:54 | Válasz erre: 13550 |
Ez a beszéd Fenyő! Hiányoztak már az ilyen képek a fórumról, remélem hétvégén nekem is megadatik egy guriga. Errefelé jó idő volt az elmúlt hétvégén is, vágytam nagyon motorozni, de sajnos mindkét nap ügyelettel telt. Jól néz ki a vas a jéghegy mellett! :-) |
cblaci | 13551 | 2017. február 28. 18:50 | Válasz erre: 13547 |
Az hogy én mit gondolok az európai motorokról teljesen mindegy, véleményem akkor lehetne ha tapasztalataim is lennének. Olvasok én is sokat, a motorokat kevésbé cserélgettem, a szoci gépek után eddig három volt, mind japán, gyakorlatilag nulla meghibásodással, ez elég meggyőző volt. Autókból viszont volt egy pár ami adott némi összehasonlító alapot, volt japán, olasz, német, most járok a tizediknél. Leghosszabb ideig Fiatom volt, egymás után kettő, nem sok baj volt velük, de ehhez én is kellettem. Ugyanaz a "legendás" Fire motor dolgozott mindkettőben amit annak idején még karburátorral szereltek az első Uno típusokban, maga a blokk szinte egy az egyben maradt, annyi különbséggel, hogy az évek múlásával nőtt a ccm, injektort kapott, 16szelepet, meg jó sok kényelmi extrát. Azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy az Uno gyerekbetegségei még mindig visszaköszöntek a 2004-es Punto Classic-ban is, egyszerűen nem lehetett tartós megoldást találni az olajfolyásokra. Keveset fogyaszt, jól pörög, tényleg vagány a kis olasz, de a minőséget vagy a tartósságot egy napon nem lehet emlegetni az öreg japán 1,4-es Power váltós Colt-al, amit már 15éve adtam el de még mindig szívesen gondolok vissza arra az élményre amikor úgy léptem el vele az ezerötös Lada mellett, hogy az azt hitte hátramenetben indult el... 81-es évjáratú volt a gép, közel 300ezer volt benne, én még tettem bele egy százast és amikor eladó lett az egyik távolabbi családtag vette meg és hajtotta még 4évig, aztán az utolsó erejével még a lábán ment el a bontóig a szerencsétlen autó. Unokatestvérem 2003-ban vett egy új Corollát, kőműves mester, húzza vele a futót, nem kíméli, mégis nulla meghibásodással használja még így is, munkás üzemben. A legszebb az hogy simán ki tudná cserélni egy akármilyen újra, de nem teszi mert eddig már legalább kétszer visszahozta az árát, és még kettő van benne... A német autók mindig is tetszettek, kár hogy drágák, sőt szerintem a használt is túl van értékelve... most egy unalmas Astrám van, amiben az tetszik hogy egyszerű, ráadásul kombi amiben elfér egy kétágú létra is és a maszekhoz szükséges szerszámok, túl nagy anyagi kihívás elé nem tud állítani mert még a bontókból is életben tudnám tartani ha nagyon elszegényednék... persze vigyázok rá, rendben tartom, de szerelem nincs közöttünk. Ha szerelemről vallanék akkor azt mondanám hogy Accord... Ennyit arról hogy miért vonzódok inkább a japán gépekhez, de ez nem jelenti azt hogy utálom ami európai, sőt ha új motorban gondolkodnék nem biztos hogy elvetném, az viszont új lenne, garanciával és részemről is nagyobb odafigyeléssel, még az is lehet 10évig költeni se kéne rá a kopóalkatrészeken kívül. Használtnál viszont kétszer is meggondolnám, mert ezek a japánok még a mostoha körülményeket is képesek átvészelni és velük talán kisebb eséllyel nyúlnék bele költségesebb kiadásokba. |
fenyooldrider | 13550 | 2017. február 28. 18:36 |
Elkezdtem a szezont, ma gurultam egy kövéret! Lementem a Balcsira, strandolni, de valamiért nem tudtam bemenni a vízbe:-) ! Tán mert nincs víz, csak jégkocka: ![]() ![]() ![]() |
inazuma400 | 13549 | 2017. február 27. 23:47 |
Köszönöm betűvel helyet kis betűvel akart lenni csak buzi autó korrekt bele javított én meg nem ellenőriztem h mit írtam, bocsi!
|
inazuma400 | 13548 | 2017. február 27. 23:43 | Válasz erre: 13545 |
Az h mit írtam kis vagy nagy betűvel nem sz én megítélésem hanem a telójé, ahogy először írtam bele úgy jegyezte meg én még nem javítgattam ki, nem gondoltam h ennyire szemet szúr, nem akartam érzékeltetni semmit sem a kis és nagy betűvel.... Hát köszi szépen! Talán énsem sóvárognék nagyobb után ha az enyém is 750es lenne, viszont ha veszek másik motort az másmilyen lesz, az élet rövid, a pénz kevés és szeretnék mást is kipróbálni! Mindenestre az Ina mindig nagy és jó helyet fog kapni a szívemben! Mert még így 400zasban is egy nagyon jó masina! Előttem hornet párti voltam, de ezt már említettem párszor, nah mind1, ebből csak azt akartam kihozni h az Ina etalon lett számomra! (az előbb hiába írtam nagy betűvel az Inát, a telo mindig köszönöm betűvel dobja fel nekem ha beírom....) de még marad jó pár évig és kmig! ;)
|
inazuma400 | 13547 | 2017. február 27. 23:36 | Válasz erre: 13544 |
Úgy látom itt nem nagyon rajonganak az Európai márkákért! Ez egy korrekt válasz volt! Igen saját szubjektív vélemény, gondoltam benyögöm így a motorkiallitas után... Itt csaknem formavilagrol van szó, nem néztem funkcionálitást, egyébként szerinted az Európai márkák kevésbe jók mint a japánok? Nem vagyok tapasztalt, és ezt vállalom is... Viszont sokat olvasok, tudom h az nem ugyan az, de azért a nagy számok törvénye... Meg hát amikor olyanok csinálják akik értenek hozzá, lehet h igazuk van... Xjr jó volt néhány éve, amíg nem nyúltak hozzá, de ez is csak magán vélemény, a cbnek meg h küllős kerekei vannak, nekem még kevés, lenne mit csiszolni rajta szerintem, számomra nem elég kívánatos, persze ettől még lehet jó motor,.én csak azt mondom h a.Thruxton nálam mindent visz külsőre....
|
inazuma400 | 13546 | 2017. február 27. 23:27 | Válasz erre: 13543 |
Hát nemtom, én egyik mostani retro modellnek szánt motortól sem esek hasra japók közül... Amire te gondolsz az bonville t120 szerintem, úgy tudom Thruxtonbol csak sima van meg r!
|
hacse | 13545 | 2017. február 27. 21:33 | Válasz erre: 13542 |
Há' csak szerény eszközökkel arra próbáltam rávilágítani, hogy az Ina szócskát kezd nagy betűvel egy Inazumás fórumon , ha már a Truxtont avval írtad ! Nincs sok jelentősége csak pont annyi.. Számomra egyébként a leglátványosabb Triumph a Bonneville és annak különböző árnyalatai. Hogy ki mit érez az szubjektív dolog meg elég szerteágazó , csak itt nekünk eddig az Ina bizonyított, meg többnyire különböző japán motorbiciklik. Én személy szerint a motorozás minden ágának a bolondja vagyok, érdekel minden , ami motorral kapcsolatos, nemigen van olyan típus aminek a történetét nem olvastam volna - beleértve sok "mai" távol keleti - gyártmányét is, a brit motorgyártásét meg főleg . Kívánom hogy legyen neked Truxtonod ha arra vágysz ! |
cblaci | 13544 | 2017. február 27. 17:43 |
Túl sok okosságot nem tudok hozzáfűzni a Triumph-os témához, valahogy eddig nem nagyon került a látóterembe a márka, talán azért sem mert nem is nagyon kerestem a tekintetemmel, persze olvastam róluk, de az mások tapasztalata, azt meg nem adhatom elő a sajátomként. Voltam már jó pár motorkiállításon, de ott is inkább az "élhetőbb" gépek érdekeltek, amelyek legalább annyit (vagy többet) tudnának nyújtani mint pl. az Inazuma, amivel már eljutottam a Nagy-Bihar csúcsára is úgy, hogy emiatt a klasszikus, vagy ha úgy tetszik a retrós szépség nem áldozódott fel a kalandvágy oltárán. Más dolog egy Tiger, de abból meg pont az hiányzik ami miatt az Inazumát választottam, ami szintén a retró, a formavilág, vagy ha úgy tetszik a klasszikus vonások összessége, amitől nagyobbat dobban a szívem mint bármi más egyéb tulajdonságtól amivel egy motort fel lehet vértezni. Az hogy a japánok nem érzik a retró vonalat elég merész kijelentés, persze a szubjektív érzéseket nem szabad felülbírálni mert az mindenkinek a sajátja... én se akarom ezt feszegetni, helyette inkább végigfutottak a gondolataimban a négy nagy japán motorgyártó retrós beütésű modelljei, kezdve mondjuk az XJR 1300-tól, befejezve a fűzött küllős ezres CB szépségéig... Amellett hogy tisztelem a másét, nekem is vannak szubjektív érzéseim, ettől függetlenül még se szeretném az angol motorokat a japánokhoz hasonlítani semmilyen formában, már csak azért sem mert az kb. olyan eredményt hozna, mintha a házityúkot hasonlítanám a rétisashoz. Az a jó hogy nem vagyunk egyformák, fura világ lenne. |
desiderus | 13543 | 2017. február 27. 08:52 | Válasz erre: 13542 |
"Vhogy a japánok nem érzik ezt a retro vonalat, szerintem ..." ennek fussál neki mégegyszer. BMW nineT egy hipsztermotor, kb annyi köze van a retróhoz mint a túllihegett Mininek az autók között. A Triumph Thruxton 120 viszont gyönyörű. |
desiderus | 13543 | 2017. február 27. 08:52 | Válasz erre: 13542 |
"Vhogy a japánok nem érzik ezt a retro vonalat, szerintem ..." ennek fussál neki mégegyszer. BMW nineT egy hipsztermotor, kb annyi köze van a retróhoz mint a túllihegett Mininek az autók között. A Triumph Thruxton 120 viszont gyönyörű. |
inazuma400 | 13542 | 2017. február 26. 22:17 | Válasz erre: 13541 |
Miért? Szerinted nem ér fel semmi az ina nagyságahoz?! :D hát össze foglaltad h miért méltó rá! Szerintem semelyik másik gyártó nem csinál olyan gépet mint a triumph! Illetve még a bmw r nineT az ami megüti az ingerküszöböt, de Vhogy a japánok nem érzik ezt a retro vonalat, szerintem ...
|
hacse | 13541 | 2017. február 26. 21:34 | Válasz erre: 13539 |
MIÉRT IS MÉLTÓ AZ INÁHOZ AZ A truxton? Az csak maximum lenyűgöző, pompás, jó , kitűnő ,erős , gyors , kényelmes, tetszik neked, satöbbi... De, hogy méltó... :o) |
hacse | 13540 | 2017. február 26. 21:28 | Válasz erre: 13528 |
Azt mondta egyszer egy olyan Kína kutató féle emberke, hogy amíg nem ismerjük a kínai gondolkodásmódot - aminek az ismeretéhez egy pl európai értékrenddel rendelkezőnek újra kell születni - addig nem érdemes vitatkozni arról sem , hogy milyen agymenés vezérli a kínaiakat a gazdaságukban és az iparukban. Ráadásul nem is egységes nép , még a különböző részek nyelve sem azonos. Állítólag mindent ők döntenek el, azt is , hogy hova miből gyártanak jó minőséget ,avagy rosszat ,és ezt nem feltétlenül a piac , meg a kereslet vezérli náluk. Furcsa népek ezek. ..de sokan vannak.
|
inazuma400 | 13539 | 2017. február 26. 21:26 |
Sokmindenről azért nem maradtatok le! De én asszem megtaláltam az ina méltó utódját egy Thruxton R formájában! :D
|
hacse | 13538 | 2017. február 26. 21:05 | Válasz erre: 13530 |
Mondjuk a lánc az konkrétan nem sokat szokott bírni, olyan 12-15000 km-t általában ( cseh Favorit ) de , mint írtam a lánckerekek azok igen. Amikor a streetfigter MZ-t faragtam ,az átalakításkor leesztergáltam a gyári fogakat egy Emcett hátsó lánckerékről, hogy ráilleszthessek egy nagyobbat , akkor szembesültem avval , hogy milyen kemény anyagból gyúrták azt a másik - valami cross KTM -éhez képest, aminek a fog részénél szintén vettem egy érintő fogást kíváncsiságból. Végül nem is azt tettem rá , hanem egy maszek gyártmányú 64 fogas cuccot , ami ugyancsak keményebb felületű volt.
|
Billigpeter | 13537 | 2017. február 26. 21:00 | Válasz erre: 13535 |
Hát, ha az akarat számít, akkor én is akartam menni, csak nem jött össze.
|
inazuma400 | 13535 | 2017. február 26. 20:40 |
Csak hogy eltérjek a tárgytól, volt vki hungexpon a motorkiallitason?
|
cblaci | 13533 | 2017. február 26. 17:00 | Válasz erre: 13531 |
Örülök, hogy megbékéltél az oldallal Fenyő cimbora! :-)
|
cblaci | 13532 | 2017. február 26. 16:59 | Válasz erre: 13528 |
Az erősáramú kapcsolóberendezések között még nem láttam kínai cuccot, viszont az azt kiszolgáló védelmi, telemechanikai vagy irányítástechnikai panelek között vannak kínai alkatrészek, sőt komplett egységek is, azok elég jók, az viszont elektronika. Billig Peti az építőiparban dolgozik, rá is komoly dolgok vannak bízva így aztán van rálátása és tapasztalata ahhoz, hogy jó, vagy rossz véleménye legyen, ez persze nem biztos hogy egyezik a járműgyártásban tapasztaltakkal. Ezért úgy gondolom nem szerencsés egymást cáfolgatni, hiszen az élet különböző területein dolgozunk, más más technikákkal és tapasztalatokkal.
|
fenyooldrider | 13531 | 2017. február 26. 08:56 | Válasz erre: 13514 |
Be kell, hogy ismerjem, tévedtem az oldallal kapcsolatban, tényleg összerakták, újra jól működik! Abban bízom, hogy így is marad! |
fenyooldrider | 13530 | 2017. február 26. 08:53 | Válasz erre: 13525 |
Jó vas volt az MZ-250! Nekem konkrétan egy MZ TS-250 (4sebességes) volt az első nagy motorom, aztán volt mindegyik 250-es típus: MZ ETS-250(púpostankos ritkaság) , MZ Trophy 250 -oldalkocsis, MZ TS-250/1 ETZ-250! A lánc nekem is sokat bírt, de nem szabad elfelejteni azt a 2T tízen pár lóerőt,(csak az ETZ lépte ezt át) meg a tokozott láncvédőt sem, ami a láncok wellness központja:-)! Amúgy imádtam őket, a 3.léptetővilláját a vége felé már 2óra alatt kicseréltem a motor leállításától az összerakott állapotig:-) Ja persze ezt nem csak az enyémen, hanem a haveri csapat szerelőjeként sok motoron.... |
fenyooldrider | 13529 | 2017. február 26. 08:43 | Válasz erre: 13516 |
A filterabc.hu is rendben van, jómagam innen rendelek olajat már vagy 10éve: http://www.formula3000.hu/shop/index.php Abszolút megbízhatóak, gyors szállítás, minőség garancia (innen vettem anno a versenyolajaimat is az egész klubunknak), ha bármi gond lett volna vele, az verseny üzemmódban 5perc/besül!! |
fenyooldrider | 13528 | 2017. február 26. 08:36 | Válasz erre: 13524 |
Nem akarnák ellentmondani, de nem hagyhatom szó nélkül a kínai eszmefuttatásodat, nem tudom milyen mélyen látsz bele ezekbe a dolgokba, de ami jót írsz, csak töredékeiben igaz! Jómagam az ipar jelenlegi egyik legmagasabb műszaki kategóriájában dolgozok (de ezt tudjátok), ez a járműgyártás műszaki műanyag gyártó részlegéhez kapcsolódó szerszámgyártás és javítás! Sajnos mi is kereskedünk, gyártatunk Kínában szerszámot és szerszám betétet, de ezek a fasorban sincsenek még a legócskább európai gyártóhoz képest sem! De nem is ez a bosszantó, hanem az, hogy ráadásul le is sz@rják a problémákat a sokadik reklamációnál is! Először azért gyártattunk ott, mivel fillérekért kaptuk az alkatrészt, de ez az utóbbi években csúnyán felzárkózott a nyugat európai árakhoz, talán 15-20%-al alacsonyabb, a minősége meg 50-60%-al gyengébb annál, az élettartamuk töredéke annak, ezek nálunk dokumentált tények! A fő bajok egyébként abban vannak, hogy a metallurgiában még a középkorban járnak, egyszerűen nem képesen olyan anyagból produkálni a terméket, mint amilyenből rendeled, ezt is igazolták a méréseink/bevizsgálásaink és a legtöbb hiba itt gyökerezik!!!! Szóval a kutya itt van elásva, de szerintem minden terméküknél ugyanez van, a formát-felépítést simán lemásolnak bármit, de ezt csak gyenge anyagokból képesek előállítani, ezért gyártanak 'gagyit"! Mire elérik az európai minőséget, addigra már az áraik is el fogják érni azét!! Azon fognak elcsúszni, hogy anyagminőséget nem lehet másolni, illetve lehet, de ezeknek a gyártástechnológiája nagyon költséges, ezzel nem tudnak mit kezdeni most sem! |
cblaci | 13527 | 2017. február 25. 22:05 | Válasz erre: 13526 |
Nem a kilométerek számítanak, sőt az az idő is elmúlt amikor csak egy dolog érdekelt:
![]() |
hacse | 13526 | 2017. február 25. 21:44 | Válasz erre: 13521 |
Ez sem eladó.. vagy , ha eladó lenne ebben se...... :o)) Ennyi idős MZ - nél már nem azt nézzük. :o)
|
hacse | 13525 | 2017. február 25. 21:38 | Válasz erre: 13519 |
Hazudhatnám, de senki nem hinné. Nagyjából 40 -45 ezrenként , tehát eddig 2 szer esett át főjavításon , a váltóban 1 tengely nem eredeti már, csapágyak mindig cserélve voltak. A sokat kritizált kuplung és a főtengely a kúpos véggel is eredeti és sohasem forgott el. A 3-as fokozatot sem dobja. 34 esztendős már , eredeti a mechanikus fesszabályzó, meg a gyújtásnál a gyertyán a megszakítón gyertyapipán és kábelen kívűl minden. Teleszkópok csak tömítőgyűrű cseréket igényeltek eddig több alkalommal, a hátsó rugóstagok viszont csak egyszer! Ami érdekes ; a hátsó lánckereket tavaly cseréltem le jóval 90000 km után ,az első már volt cserélgetve de csak az áttétel módosítgatások miatt , már régóta 18-as van rajta de most nem láttam indokoltnak , hogy leszereljem. És ez nem egy agyonkímélt motor.. |
Billigpeter | 13524 | 2017. február 25. 21:00 | Válasz erre: 13517 |
Nem biztos, hogy minden szar, amit Kínában gyártanak. Mivel az összes fejlett ország odavitte a technológiáját, betanította őket a know- how -ra, elég jó dolgokat sikerül nekik lemásolni :-) Nemrég szereltünk össze egy gyártócsarnokot, ami onnan érkezett, kevesebb gond volt vele, mint egy itthon gyártottal. És hát az ára szállítással, vámmal együtt is töredéke volt annak, mintha itthon lett volna vásárolva. Igaz, egy épület nem egy motorblokk, de meglepően jó dolgokat láttam mostanában (építőgépek, targoncák, cnc plazmavágó, stb) amik onnan érkeztek. |
Kovacspeter | 13523 | 2017. február 25. 20:57 | Válasz erre: 13521 |
Na de várjuk csak meg, mit ír Csabi a futásra vonatkozóan. Szép és eredeti állapotú az az Emcett, a régi Krauser dobozokkal, stb, nem sok olyat látni.
|
Kovacspeter | 13522 | 2017. február 25. 20:54 |
Visszaolvasva látom volt itt akkumulátor téma is. A márkás akku tönkremeneteléhez annyit tennék hozzá hogy nem mindegy mennyit állt a csodaakku a kereskedőnél a polcon...jártam már én is így. Akkuhoz olvasnivaló: http://injektor.hu/technikai-info/13-alapok/36-az-akkumulator-es-vizsgalata |
Billigpeter | 13521 | 2017. február 25. 20:43 | Válasz erre: 13519 |
Magyarországon nincs is olyan (eladó) motorbicikli, aminek ennyi lenne a futásteljesítménye :-)
|
Billigpeter | 13520 | 2017. február 25. 20:40 | Válasz erre: 13516 |
Azt én is észrevettem, hogy nem érzékeny az olaj gyártójára a gépsárkány. (azt az egy esetet kivéve, amikor castrol actevo volt benne, akkor volt minden baja: csattogott a váltó, csúszott a kuplung, rettenetes büdös volt, és 1000 km alatt szarrá égett, valószínűleg át lettem verve az olaj eredetiségét illetően). Azóta én is próbálok olyan olajat használni, ami biztos helyről származik, valamint az ára miatt nem éri meg hamisítani. mostanában Repsolt használok, azzal meg voltam elégedve, bár annak is egyre jobban emelkedik az ára. Köszönöm a választ, meg a linket, lehet, én is kipróbálom. |
Kovacspeter | 13517 | 2017. február 25. 20:30 | Válasz erre: 13509 |
Ez de jó! Ez a kisebb hozza a régi Jawa formavilágot. Bár a kínai blokktól nem tudom mit lehet várni, ugyan Suzuki beszállítónak írják, de vajon hova szállít be, kínai-indiai, stb. piacra szánt modellekhez? De attól tartok ez inkább huszonéve lett volna igazán ütős, napjainkban valószínű hogy csak a retrokedvelőknél, és a márkához kötődők körében lesz sikere. A nagyobb az olyan elnagyolt, aránytalan a magas egyhengesres blokk a Jawa tankkal. |
cblaci | 13516 | 2017. február 25. 19:28 | Válasz erre: 13515 |
Időnk arra van, amire akarjuk hogy legyen, cébésnek mindig jutott a barátaira is. Filter ABC a bolt neve, elsődlegesen az eredetiség garanciára és az "Ország boltja" titulusra kaptam fel a fejem, aztán az első rendelés után a gyorsaságuk is példásnak mutatkozott. Azóta sem csalódtam, legutóbb két hete rendeltem tőlük, vasárnap este adtam fel a rendelést, kedden délután már olajat cseréltem az autóban. Az árak is jók, persze az árgép szerint van olcsóbb, vannak viszont egyéb szempontok is. A motorhoz még ezután rendelek, Kovács Petire hallgatva 10W-50 ben gondolkodok, árban jó és a leírás szerint is megfelelne ez: https://filterabc.hu/ELF-MOTO-4-TECH-10W50-4L Próbáltam tapasztalatokat gyüjteni a SportMotor oldalon az Elf-el kapcsolatban, de igazából csak vélemények jöttek, viszont más az amikor kipróbálja és tudja, és más az amikor gondolja valaki a tutit... ezért aztán úgy döntöttem kipróbálom, el nem rontja a motort, sőt az én lovam ilyen téren soha nem volt válogatós. Szűrő is van: https://filterabc.hu/spd/HF138/HIFLOFILTRO-HF138-olajszuro Ezt még mellécsapom a rendelésnek, sőt a kisebbik fiam autója is olajcsere előtt áll, így ahhoz is megrendelem a megfelelőt. Van itt egyébként Motul, Repsol stb... mindkettő jó, legalábbis nekem azokkal sem volt gondom, kicsit a Motul drágább de az máshol sem az olcsó kategória. |
Billigpeter | 13515 | 2017. február 25. 18:12 | Válasz erre: 13514 |
Ha majd lesz egy kis időd, kifejtenéd bővebben ezt az olajrendelős oldalt?
|
cblaci | 13514 | 2017. február 25. 12:32 | Válasz erre: 13511 |
Talán maradunk néhányan, esetleg még az oldalt bíráló ember is, és az oldalt bíráló emberrel egyetértő ember is... én biztos maradok, ha netalán egyedül, akkor majd skizofrén módon elbeszélgetek magammal. Merhogy lennének ám témáim, mondjuk eddig is voltak, az viszont hókonbasz ha egyedül kell tartanom a lelket... mert úgy nehéz. Szóval találtam egy jó kis olajrendelő oldalt, pontosabban nem most találtam mert autó olajokat már rendeltem onnan, újabban viszont 4T olaj is elérhető náluk, sőt még a motorhoz való olajszűrő is van. Tetszenek a Jawák, de a szívem nekem is inkább MZ-s, az én régi szép időmben viszont egy felújítás soha nem bírt 30-40ezernél többet, mondjuk én állat voltam... aztán rájöttem hogy emberként sokkal jobb. Mindjárt lejár a táplálékbevitelre szánt időm, pedig lennének még okos észrevételeim, attól viszont nem lehet jóllakni. Aviszon... |
lajostrom | 13513 | 2017. február 25. 09:43 | Válasz erre: 13512 |
Kéretlenül mondom -de okos nyájhoz még a buta szamár is....- nagyon is összehasonlítható nálam a mai kor MZ-je pl. az Inazuma-val. Megbízható, átlátható, javitható technika -elfogadható pénzért!!-némi műszaki képességgel, odafigyeléssel fantasztikus élménygyár. Olyanok ők, mint a fekvőlámpás merci. Az utolsó "embert" kívánó autó. Ha karbantartod, felügyeled ōrökélet+1 nap. A maiak?? Széles utat!
|
hacse | 13512 | 2017. február 24. 21:52 | Válasz erre: 13508 |
Ha csak annyi hiba lesz vele , mint az MZ-mel , ami eddig kábé kilencvenötezer kilométert tett meg különösebb meghibásodásokat nélkülözve, akko' jóféle motorbicikli ez. :o) Erre azt mondják , hogy a kettőt nem illik összehasonlítani, de én tartozom annyival az MZ-nek , hogy összehasonlítom . ...mert megérdemli ....
|
hacse | 13511 | 2017. február 24. 21:44 |
Alakul az ódal szerénnyen, de következetesssen, akko' maradunk itten nemde ?
|
cblaci | 13508 | 2017. február 24. 21:31 | Válasz erre: 13507 |
Azt én sem viccnek szántam hogy "maradandót álmodtak és alkottak". Köszönjük a fáradozást póló ügyben, írok majd emailt is. |
Kovacspeter | 13507 | 2017. február 24. 21:13 | Válasz erre: 13500 |
Jó írás! :-) Félretéve a viccet, amikor Hamamatsuból kijöttek az Inazumák, már akkor sem voltak a legmodernebbek. Viszont! Igen sok esetben oly sanyarú körülmények között üzemelt nálam a gép, km is van már benne 'rendesebben', de mindig zokszó nélkül vette az akadályokat. Azt szerintem még Hamamatsuban sem gondolták hogy ennyire sanyarú körülmények között is milyen szépen elketyeg a bringájuk. |
Kovacspeter | 13506 | 2017. február 24. 21:00 | Válasz erre: 13504 |
Hiányoltunk a múltkor a 'közgyűlésről". A plusz 2 db póló részedre akkor mehet? |
Kovacspeter | 13505 | 2017. február 24. 20:55 |
Végre megjött a póló ár, 2400 ft/db, + az alapanyag 900 ft/db körül van, a jobb minőség olyan 1100 körül, tehát min. 3300 és 3500 körül lehetne kihozni egy db-ot. Mindkettő pamut. Valamelyest olcsóbbra számítottam, de nagy méretű a kép a póló hátoldalán, és a kis darabszám miatt jött ki ennyire. Beszerzem akkor az alapanyagot. |
Billigpeter | 13504 | 2017. február 21. 16:28 | Válasz erre: 13503 |
Á, én nem válogatok, kompletten az egész világgal van bajom :-) Megkaptam az üzenetet, csak későn vettem észre. Köszi a közbenjárást :-) |
cblaci | 13503 | 2017. február 21. 16:08 | Válasz erre: 13501 |
Progresszív kérdésben nem tudok tanácsot adni, az enyémben gyári értékű olaj és rugó van + az utólagosan beszerelt állítható előfeszítés, az is a legkisebb fokozaton, eddig jónak tűnik. Vasárnap volt a negyedévenként esedékes garázs közgyűlésünk, ott szóba került az ülésed, de írtam ezzel kapcsolatban üzit is, amit ezek szerint nem kaptál meg. Hétvégén csinálja Andor, de ahhoz hogy olyan legyen amilyet akarsz újra kell húzni. Kérdeztek téged is, de mivel régen jelentkeztél, így nem sokat tudtam mondani, esetleg arra gondoltam talán neked is az ékezetekkel van bajod :-) |
Billigpeter | 13501 | 2017. február 21. 13:15 | Válasz erre: 13500 |
cblaci | 13500 | 2017. február 20. 18:47 |
cblaci | 13499 | 2017. február 18. 13:10 | Válasz erre: 13496 |
Nem akartam én közhelyes "bezzeg az én idömben!" féle, okoskodó megállapításokat tenni, ráadásul -mint szülö- én is érzem a mai világban kialakult helyzetek felelösségét, a saját környezetemben is. Jobb lesz ha csak kimondottan motoros témákra fókuszálok, úgy látszik az alacsony ingerküszöbömmel fordítottan arányos a vérnyomásom :-) mint legutóbb amikor az oldalt támadták, még itt ebben a topikban is, ahol nincs is olyan nagy forgalom, amit esetleg korlátozna a tesztüzem... Szóval motorozzunk inkább, télen pedig nézzünk természetfilmeket :-) |
Kovacspeter | 13497 | 2017. február 17. 23:07 | Válasz erre: 13490 |
Olyan is van, hogy el se kell venni. Tanszakomról a kisebbek egy igen felkapott suliban tanulnak délel?ttönként, (nem írok fenntartót, nevet) ott a következ? a helyzet: 1. verzió: a telefon otthon marad, 2. verzió: reggel mindenki leadja az erre rendszeresített helyre, majd az órák végeztével felveheti, 3. verzió nincs. Nyilván van olyan, aki nem adja a gyerekét ilyen helyre ahol ennyire 'súlyos korlátozásoknak' vannak alávetve. Azonban a túljelentkezés igen nagy, az eredményeik meg a legjobbak között vannak... |
Kovacspeter | 13496 | 2017. február 17. 22:50 | Válasz erre: 13487 |
Igazad van Laci, de telefont nyomkodni a pad alatt nem csak filmvetítés alatt lehet hanem teszem az érettségire való felkészülés id?szakában is, vagy bármikor.
|
Kovacspeter | 13495 | 2017. február 17. 22:38 | Válasz erre: 13486 |
Tök jók Cobranco videói. Eddig pár bringás felvételt láttam t?le, folyamatos nyomja a 'sódert', vannak ugyan tévedések, de spontának, életszer?ek, érdekesek, poénosak a vidik. |
cblaci | 13494 | 2017. február 17. 15:51 | Válasz erre: 13493 |
Persze, s?t az a rossz aki általánosít... jó irányba halad a világ, én kérek elnézést! |
cblaci | 13492 | 2017. február 16. 21:38 | Válasz erre: 13491 |
Azért mindig becsúszik a hosszú "ö", pedig igyekszem kihagyni :-)
|
cblaci | 13491 | 2017. február 16. 21:36 | Válasz erre: 13490 |
Annak én örülök hogy helyén tudod kezelni ezeket a dolgokat. Néhány éve amikor a technikumot csináltam, ugyanazok a tanárok tartották a délutáni óráinkat akik a nappali diákokat is tanították. Mai napig tisztelem ?ket a kitartásuk miatt, tölük hallottam csúnya dolgokat és hogy mennyire tiszteletlenek a gyerekek a tanáraikkal szemben. Nekem a tegezödést is nehéz volt megszokni, pedig nálam fiatalabb tanárom is volt, mégis a "Tanár úr" megszólítás esett jobban. A szakmai tanárunk elmondta, neki felüdülés a felnöttképzés, mert mi legalább figyelünk rá, mesélte hogy óra közben a diák eszetlenül elkezdett szentségelni, amikor megkérdezte mi a baj az volt a válasz "nem megy ez a kurva fészbuk!". Rongy kölyök voltam én is, kaptam is érte eleget, de soha nem azért mert vissza szóltam... söt apámék nem is tudták meg ha rajtam múlott, mert akkor otthon is lett volna retorzió. Most meg a szüleivel fenyeget?zik a gyerek, erre is hallottam példát. |
lecso | 13490 | 2017. február 16. 20:13 | Válasz erre: 13489 |
Mondom, hogy el lehet... Ha panaszkodik, én hívom fel a szül?t.
|
cblaci | 13489 | 2017. február 16. 19:21 | Válasz erre: 13488 |
Nem csak a gyerekek vannak elkorcsosodva, másnap a szül? verné az asztalt, mert panaszkodott otthon a gyerek... Tisztelet a kivételnek! |
cblaci | 13487 | 2017. február 16. 17:47 | Válasz erre: 13484 |
Nem biztos hogy volna rá igény Peti, eröltetni nem lehet az ilyesmit, hiába ülteted le a projektor elé ha a pad alatt az okostelefont nyomkodja... Nem leszek képmutató, még 20éve engem sem érdekelt, mondjuk net sem volt és lehet?ségem sem arra, hogy elinduljak... most meg ha látom ezeket a filmeket könnybe lábad t?le a szemem és várom a következ? alkalmat hogy él?ben is láthassam. |
lecso | 13486 | 2017. február 16. 17:24 | Válasz erre: 13479 |
Na, akkor ezt csekkold! https://www.youtube.com/watch?v=caAO2P3TNSY |