cblaci | 9977 | 2015. március 22. 18:44 | Válasz erre: 9975 |
Azt is tedd hozzá hogy a holland pék volt, az olasz meg hentes :-))) máskülönben tudniuk kellene, hogy vannak szén alapú betétek is, sõt régen csak azok voltak. Saját kútfõbõl jobban szeretek érvelni mint a netrõl szedett információkkal, de talán itt értenek hozzá:http://www.shox.hu/cikkek/amit-a-motor-fekbetetekrol-tudni-kell A versenyzõs sztori nagyon tetszett, ezekbõl szivesen olvasnék még :-) |
Mikky | 9975 | 2015. március 22. 09:45 |
Fekbetet. Hollandiaban es Olaszorszagban is rakerdeztem,hogy eszi-e a tarcsat a szinterfem betet? A valasz: Miert? Van masmilyen is? Akitol az XX-et vettem(o kivalo szerelo) azt mondta,hogy a tarcsa halala a poros ut,esoben motorozas es a sok allas. Mindharom esetben a tarcsara rakodo porszemcsek a felelosek. 40-50 000 Km korul,szinte barhogy hasznalod a feket,kibirnak a tarcsak. Idealis esetben,akar 100 000 Km-t is! Annakidejen a Reisz Jani bacsi(oreg Reisz,Goszpi,Goszputyin) edzoskodott. Az o elmondasa szerint,a legjobb versenyzo ketfele gaz allast ismer. Teljesen raadott illetve teljesen levett. A fekeket meg szereljek le uraim! A salakmotorokon sincs,megis hogy mennek. Egy masik anekdota az oregrol. Csehszlovakiaban az egyik palyan volt egy kb. 3 km-es egyenes. A vegen egy nyujtott kanyarral. A fia(kis Reisz) kivalo versenyzo volt. Az oreg instrualta a fiut. Fiam,azt a kanyart teljes gazzal kell bevenni. Elmegy a kis Reisz. 10 perc mulva jon vissza. Tiszta por a motor. Leszall rola,keze laba remeg. Mi van? Apam,en teli gazzal belottem abba a kanyarba,de borzaszto sok volt. Lementem az utrol,meg szerencse,hogy szantas volt. Az oreg csak azt felejtette el,hogy ok tenyleg teli gazzal vettek azt a kanyart az 500-as Nortonnal,de az 170-et ment,a kis Reisz a 350-es Yamahaval meg ugyanott 250-et!!!
|
Billigpeter | 9974 | 2015. március 21. 23:15 |
Nem kezdek el visszafelé számolni, mint a kétezrediknél:-) a fékbetétes vita viszont meddõ, mert csak a gyávák használnak féket :-D:-D
|
cblaci | 9973 | 2015. március 21. 19:13 | Válasz erre: 9971 |
Ha úgy történne mint a mesékben és váratlanul rámszakadna egy szekérhát pénz... hát lennék ám bajban. A viselkedésemre remélem nem hatna nagyon a hirtelen jött gazdagság, de ha mégis pökhendi "majd én megmutatom" felkapaszkodott seggfejjé válnék, a sok BMW -vagy mittudom mi most a legdrágább- mellett tartanék egy megbízható lég-olajos Erdélyjáró Suzukit is, mert azért néha hosszabb utakra is csak elindulna az ember :-) Fagyizni, vagy a városban a lámpáknál tiltatni jó lenne valami menõ, amire ha ránéz a nép még a butább is lássa hogy ez bizony mocsok drága vót. Sõt minnyá 3kerekût vennék, nehogy má ilyen gazdagon még egyensúlyozzak is vazze! Mivel lottóm sincs igy valószínüleg egy darabig még nem a motorszalonokba való járkálástól fogok elfáradni, jó hír viszont, hogy van egy fasza kis proletár motorkerékpárom amivel bármikor elindulhatok km korlátozás nélkül ;-) A tízezredik hozzászóló az egy komoly dolog, ugyanis az az ember beírja magát a fórum történelmébe, mint az egyetlen tizezredik Inazuma fórum hozzászóló. :-) |
fenyooldrider | 9972 | 2015. március 21. 18:24 | Válasz erre: 9971 |
Az a f@sza BMW éppen most hív vissza minden egyes 2003 és 2012 között gyártott motorját,mert életveszélyesek!! http://totalbike.hu/technika/2015/03/18/gigavisszahivas_300_ezer_motor_erintett/ Inkább maradok a Suzukinál én is,inkább motorozni akarok,nem szerelni állandóan! |
Rick | 9971 | 2015. március 21. 09:57 | Válasz erre: 9969 |
Megosztja, megosztja de amit idáig hallottam és tudok populáris módon: Újságban olvastam, hogy a Svéd Ghost Rider is a Suzuki mellé tette le a voksát, az üzembiztosság miatt (a rendõrök elõl való pucolás miatt ennek volt jelentõsége). Élõben hallottam ( az asszimetrikus márka s1000rr tulajdonosától ) ezt a mondatot: Elõtte GSX-R 1000-esem volt. A szokásos szervíz és mindig ment, soha nem volt gond... Ezzel állandóan baj van, mindig szerelem, nem tudok irányjelezni, de a márkanév kárpótol. A kocsim is 7-es sorozat. A motorom is legyen ilyen márka. Ez a mondat magáért beszél. Vannak nagyon jó mérnöki konstrukciók, nekem is tetszik a Bajor vezetési élmény, az újabb rr szériákkal lehet irányjelezni, a 7-8 gangos dízelek fenomenálisak, beülni külön meg kell tanulni..., de legolcsóbban, legbiztosabban Suzkival mászkál a hétköznapi ember. Ha ma nyerek, azonnal megrendelek egy H2R-t és egy s1000rr-t. :-) Mit kap a tízerzedik?
|
KawaÉvi | 9970 | 2015. március 18. 22:43 | Válasz erre: 9969 |
Igen. Ilyet én is hallottam :-) A többit meg elengedtem a fülem mellett :-) |
cblaci | 9969 | 2015. március 18. 19:11 | Válasz erre: 9968 |
Eleve már a Suzuki márkanév megosztja a tisztelt motoros társadalmat :-) pedig GS is olyan mint az Inazuma, nem egy bonyolult szerkezet de ugyanakkor nagyon megbízható. Valahol egy GS tesztben az írták róla hogy a világ végéig jó :-)
|
KawaÉvi | 9968 | 2015. március 18. 18:21 | Válasz erre: 9966 |
Köszönöm, mindkettõre szükségem van :-) A kapcsolat valóban friss, de hamar összebaràtkoztunk. Megosztja a motoros tàrsadalmat a GS500-ról való vélemény. Én nagyon elégedett vagyok vele, és tudom gondoskodàsom okàn sokàig hû tàrsam lesz "Õ" is. Az elõzõ motorom tipusàt màr jól meg-/kiismertem. Ezzel még nagyon az elején jàrok :-) |
desiderus | 9967 | 2015. március 18. 17:51 |
Sziasztok Inazuma fanok (nem félreolvasni ám) ! :-) Na szóval...megpróbálok döntõbíráskodni ebben a nemes, féktárcsa-szinter betét-organikus betét között zajló heroikus küzdelemben. Tavalyelõtt behullámosodtak a mellsõ féktárcsák, köszönhetõen az elõzõ tulaj feledékenységének, a fent felejtett tárcsafékzárral elindulni akarván. A havaria beköszönte után hõsünk úgy gondolta, hogy hidraulikus préssel jobb belátásra bírja majd a szelíd Balatonként hullámzó féktárcsát...több-kevesebb sikerrel. Osztán jött egy, a típusba vakon szerelmes kretén (az volnék én) aki alapos átnézést követõen sem vette észre a turpisságot... Volt is meglepi amikor azon a nyáron fel-alá rohangáltunk a Glossglockner-en, mígnem a fékhatás és a fékérzet átment digitálisba...magyarán olyan szaggatott lett, hogy a kedvesem rámszólt a hátsó ülésrõl, hogy hagyjam abba a baromkodást, mert belehány a sisakba. Persze okosan megnéztem a probléma forrását és azonnal diagnosztizáltam az okot. Poros, kátyús kis országunkba hazaérvén kutakodni kezdtem féktárcsa beszerzési helyeket kutatván, de az összegek sokkoltak mint VV Auréliót a kétismeretlenes egyenlet. Végül egy kedves motoros barátom segített ki egy úriember telefonszámával, aki jó 30 százalékkal olcsóbban szerzett tárcsát ( kíváncsiaknak leírom, TRW márkájú, ez a Lucas almárkája ). A telefonszámot kérésre privátban elküldöm mert csíplek Benneteket tesók. :-) Ez a TRW tárcsa rozsamentes anyagból és lézervágással készül. Ha valaki idáig elolvasta, annak jöjjön a lényeg. (ha valaki alulról felfelé olvas, mint sokszor én, az most elõnyben van, mert nem kellett a sok baromságot végigolvasni.) Szóval...a féktárcsák anyagától függ, hogy milyen tartós lesz és milyen betétet lehet hozzá használni. Régebbi motoroknál öntöttvas illetve acél tárcsát használtak, jellemzõen arról lehet felismerni, hogy használaton kívül helyezett motorokon, fõleg párás környezetben rozsdás lesz. Ezekhez lehet használni szinter betétet, de nem érdemes. A másik csoport a rozsdamentes (KOR névre hallgat a lelkem a hozzáértõk között, miközben támasztják a söntéspultot), amely elõállítási technológiájából kifolyólag keményebb. Ehhez már lehet használni a szinterbetétet. A hosszúra nyúlt duma igazi lényege, hogy másfél évvel és kb 20 ezer km-rel valamint 2x-i Glossglockner hajsza után sem látni lényeges változást a tárcsán. Viszont már sikerült utassal és csomagokkal lazán stoppizni ( amikor a motor hátulja a levegõbe emelkedik) mert vészfékeznem kellett....mielõtt valaki rámvágja az ajtót, elmondom, hogy a vészfékezést mindig a hátsó (!) fékkel kezdem, rá egytized másodpercre marok rá a mellsõ fékre. Remélem eme hosszú írással sikerült némileg enyhítenem furdalló kíváncsiságotokat. :-) Ha valakit érdekel, megosztom veletek a karbantartás hiányában sztrájkba kezdõ hátsó fék esetét, amely olykor produkált lagymatag fékhatást amikor a nyeregbõl felállván teljes sulyommal nehezdtem rá... |
cblaci | 9966 | 2015. március 18. 17:03 | Válasz erre: 9965 |
Szivesen! A januári próbakörbõl kiindulva még új lehet a kapcsolatotok a GS 500-al, a lényeg hogy megoldódott a probléma. Használd egészséggel és balesetmentesen!
|
KawaÉvi | 9965 | 2015. március 18. 09:42 | Válasz erre: 9962 |
Köszönöm Laci a kimerítõ vàlaszt. A fékalkatrészek cseréje nem az én érdemem, hanem a kereskedésé ahol a motort vettem (nagy megelégedéssel). Màr a januàri próbakörnél kiderült ez a probléma, nem orvosoltàk, hisz úgy vélték hasznàlattal megszünik a jelenség. Nem úgy történt. A tàrcsa gyàri, a betét utàngyàrtott. De mint írtam, a probléma egy "sarokreszeléssel" orvosolva lett. |
hacse | 9964 | 2015. március 18. 04:02 |
Féktárcsa vs. szinterbetét! Az évszázad szabad fogású mérkõzése élõben! Gyengébb idegzetûek bánjanak csínján a fékkarokkal és pedálokkal! Kopás a mérkõzõ feleknél néha korlátlanul is megengedett ! Hosszabb menetek esetén tárcsáknál látványos vállizom növekedés mellett a hasi részek karcsúsodása tapasztalható! A betétek színeiben résztvevõ játékosok számára a szabályok ezúttal is megengedik segítõk igénybevételét, legtöbb esetben 4 illetve 6 sporttárs támogatja a szorítóban az amúgy is szoros tárcsafogásban játszó "kopókat". A mérkõzések hosszúra nyúlnak, nincs szabott játékidõ . A labdarúgáshoz hasonlóan itt is lehetõség van köztes cserére , azonban ennek a küzdelemnek a végét egy szakember , vagy a sportlétesítmény tulajdonosa által megállapított, bármelyik résztvevõ fél egészségre káros súly vagy testméret csökkenés jelenti. Szubjektívnek tûnhet ugyan a befejezés idejének kimondása , azonban tapasztalatok azt mutatják , hogy ez a sport minden és mindenki épségére befolyással van. :o]
|
hacse | 9963 | 2015. március 18. 02:58 |
Hagyjuk ezt a motorozás témát szerintem, beszélgessünk valami másról! Nagyon sokrétû kérdéskör , meg má' olyan lerágott csont is ez, nem ? Állandóan csak fogy, szakad , meg kopik minden, csikorog ,nyikorog , csörög , zörög az a sok alkatrész azon a környezetszennyezõ , egészségromboló technikán. ;o))) ...bélyeggyûjtemény , numizmatika..?.. ..másik fórum.....?
|
cblaci | 9962 | 2015. március 17. 23:35 | Válasz erre: 9960 |
Az olvasottakhoz nem sok köze van az esetednek ha tényleg új tárcsához új betétet párosítottál. Itt inkább a régi tárcsákhoz illesztettük az új betétet, illetve Peti vett tárcsákat de ahhoz már gondosan választotta meg az új betétet. Volt aki az új betétet a régi tárcsa felületéhez csiszoló vászonnal bordázta hozzá, ha jól értelmeztem többször kivéve a betétet, eddig én még ilyet nem hallottam, nekem ezzel nem volt gondom mert hangtalanul bekopott az új betét is. A különbözõ anyagösszetételû és keménységû betétek féktárcsára gyakorolt hatása mondjuk úgy 10ezer km után jelentkezhet, egyik cimborám CB 500-as motorjának tárcsája szinezõdött el a szinteres betét használata során, de máris mondom nem a jobb minõségüek közül való volt a betét, szerencsére a csere után helyreállt a rend. A minõségi szinteres betéteket többen is elõszeretettel használják, az is azt ajánlotta ahol végül mégis inkább az organikus betétet vettem meg. Ennek az volt a legfõbb oka, hogy az ismerõseim közül nem csak Peti és Csabi vélte úgy hogy jobban fogy a tárcsa a szinteresek jóvoltából, bár kétség kívül jobbnak mondható a fékhatás is, az persze más kérdés, hogy a gyárilag organikus betéttel szerelt motort érdemes-e szinteressel tuningolni... errõl biztosan eltérõek lesznek a vélemények. Vérmérséklet kérdése ki hogyan használja a motorját, aki szereti az izgalmakat és sportosan motorozik az elvárja azt is hogy fékezéskor gyûrõdjön elõtte az aszfalt, nyilván itt a szinteres lesz a nyerõ és az élményért cserében nem lesz gond a rövidebb tárcsaélettartam sem. A hangos vagy ahogy írtad "nyígott" féknél sokszor egy alapos tisztítás és rézpasztás kezelés (a csapoknál, munkahengereknél) elég ahhoz hogy hangtalanul tegye a dolgát. Olyat is láttam ami azért visított mert már válla volt a tárcsának és a betét szélének lereszelésével oldották meg a dolgot, sõt olyat is hallottam ahol a ragasztott betét méretbeli eltérése miatt jelentkezett a nem oda való hang. A betét típusának ismerete nélkül nehéz véleményt mondani, sõt még ha tudnád se biztos hogy elõrébb volnánk, elképesztõ sokszor mennyire másképpen látják az emberek ugyanazt a dolgot. Gyári betéttel ment a motorom 40ezret, azóta a szintén organikus AP-vel még vagy 16ezret és még nem érzékelhetõ hogy komolyabb válla lenne a tárcsának, ez nekem elég ahhoz hogy a következõ betétcserénél is emellett döntsek, fõleg azért mert a fékhatás is tökéletes számomra. Lesznek itt még eltérõ vélemények, én nem kardoskodok a sajátom mellett, csak leírtam a véleményemet. |
KawaÉvi | 9961 | 2015. március 17. 21:13 | Válasz erre: 9960 |
javítás: (de Suzukis) Túl közel van az "S" és "D" betû egymáshoz a klaviatúrán. |
KawaÉvi | 9960 | 2015. március 17. 21:12 |
cblaci | 9959 | 2015. március 16. 18:37 | Válasz erre: 9955 |
Nekem a bekopással soha nem volt bajom, az elkopással annál inkább mert akkor újat kellett venni :-)
|
cblaci | 9958 | 2015. március 16. 18:36 | Válasz erre: 9954 |
Nemrég (február 12) volt 4éves a fórum, emlékszem az ezredik hozzászólásért szinte versenyeztünk anno, most meg lassan a 10ezredik következik... telik az idõ rendesen, de én is csak a szépre emlékezem ;-)
|
Mikky | 9957 | 2015. március 16. 18:32 | Válasz erre: 9946 |
Igy a kerdeseden elgondolkodva,tenyleg milyenek?
|
Mikky | 9956 | 2015. március 16. 18:29 | Válasz erre: 9950 |
Kulonosen ha figyelembe vesszuk,hogy hol is az a haz..
|
Mikky | 9955 | 2015. március 16. 18:28 | Válasz erre: 9953 |
Csak igy kozottunk. :) En nem gondolom,hogy csak azert,mert szinter fembol van a betet,meg is eszi a tarcsat. Hogy a tarcsa es a betet kozul melyik kopik el hamarabb,az a kemenyseg kerdese. Mivel nem nyiszeg es pillanatokon belul bekopik,ezert ugy gondolom,hogy a betet puhabb,mint a tarcsa. Meglatjuk. Nekem nagyon tetszik a fekhatas. A tarcsa mindig is fog kopni,fene tudja miert? A lagy betet is koptatja,de ha meg kell allni,akkor...
|
hacse | 9954 | 2015. március 15. 20:53 | Válasz erre: 9952 |
Nem vártam mostanában ezt tõled az má' igaz, de jólesett! :o) Köszönöm. Azér' akárhogyan vót es ezidáig , az " üveges vitrinben vót án a szobrod" egypár másik mellett.. :o)
|
cblaci | 9953 | 2015. március 15. 19:57 | Válasz erre: 9944 |
A szinteres tutira nagyobb étvágyú, figyelembe véve az anyagát és a valamit valamiért elvet. Csak én se merem ezt kimondani csak így közöttünk :D
|
cblaci | 9952 | 2015. március 15. 19:55 | Válasz erre: 9945 |
Nem gondoltad hogy pont én foglak emlegetni mi? :-) Így van ez rendjén, örülök hogy jelentkeztél!
|
fenyooldrider | 9951 | 2015. március 15. 16:53 | Válasz erre: 9947 |
Sok motort és autót adtam-vette,de egyetértek veled: Pont annyi az ára mindennek,amennyiért elviszik!!!! A többi rizsa! |
hacse | 9950 | 2015. március 15. 14:43 | Válasz erre: 9941 |
Maffia ide maffia oda, házban lakni jobb, mint nem.. :o))
|
hacse | 9949 | 2015. március 15. 14:32 | Válasz erre: 9941 |
Minden valamifüggõ, de leginkább valakifüggõ.. :- []
|
hacse | 9947 | 2015. március 15. 14:26 | Válasz erre: 9932 |
Valamit tudsz te Kovácstanár, valami olyanféle fortélyt , aminek hatására a népek annyi ellenértékért képesek rád ruházni a vagyontárgyaikat , amennyit azok érnek! Mer' ugye azt tudjuk, hogy mindennek annyi az ára , amennyit ad érte a vevõ, következésképpen akkor és ott az annyit is ér! Léteznek másféle megközelítések is , mint példának okádék az eszmei érték , meg a szerelem , meg a má' mennyit rákõtöttem, meg a kis ..szom adja oda ennek ennyiér ' meg úgy egyáltalán , de ezek a végkifejletet illetõen nem számítanak... :-]
|
hacse | 9946 | 2015. március 15. 14:14 | Válasz erre: 9930 |
Milyenek a motorosok? Meséljetek róluk valamit! ;o)
|
hacse | 9945 | 2015. március 15. 14:11 | Válasz erre: 9902 |
Há' köszönöm László megvagyok olyan alapjáraton, harmonikus életet kívánok néktek! ... elöljáróban ennyit tudok mondani, meg annyit, hogy november óta nem láttam a motoromat , mer' letakartam akkor egy ponyvával és azóta nem néztem rá.. Mentségemre legyen mondva , hogy "Õ" sem érdeklõdött felõlem. :o)
|
hacse | 9944 | 2015. március 15. 14:04 | Válasz erre: 9928 |
Én semmihez sem értek, de azt mondom , hogy a bõdületes fékhatású szinter betétek jó étvággyal fogyasztják a tárcsákat típusfüggetlenül, valamit valamiért alapon. Majd ha már többet motorozol vele akkor látni fogod, hogy mennyire karcsúsodnak a tárcsáid. Én már bánom , hogy nem dobtam le elõbb a szinter betéteket, nekem nem ért meg annyit az a brutáis fékhatás. ... de igazából ha belegondolok nem is volt sokkal brutálabb, mint a mostani utcai Brembok...
|
Rick | 9943 | 2015. március 14. 21:47 |
Sziasztok! Lassan kész lesz a mocim. Talán a jövõhéten már én is javítom a közúti morált. Mindenkinek széles utat holnapra és boldog ünneplést! A CBR600-as kollégának túra ügyileg állok rendelkezésére. (Pestszentimre-Csepel) "a bútorcipelõ". |
Gergo76 | 9942 | 2015. március 14. 12:47 |
Köszi Csiszi megvan a vicma tükör az unixnál volt 9000.- ért , de meg kellett vennem, mert ami fenn volt abban nem láttam semmit hétfõn reggel meg gurulunk egy Balaton kört :))
|
Mikky | 9941 | 2015. március 14. 11:50 | Válasz erre: 9937 |
Eleg volt. Vettem egy hazat. Most megy az adasveteli mizeria. 2 honap mire helyrekerul mindenki. Kosz lakasmaffia. A Z6 nagyon megoszto gumi. Fel Hollandia ezzel jar!! Nekem nem tetszik. Olyan leesos,bizonytalan. A Pirelli eg es fold. Igaz hallottam mar a Michelinrol is rosszakat,az pedig kivalo gumikat tud gyartani. Szerintem nyomatek es stilus fuggo. Kinek a pap,kinek a papne.
|
Csiszi | 9940 | 2015. március 14. 08:52 |
Gergo76! Ugyanez a gyárival megegyezõ Vicma tükör kapható olcsóbban az Inter Cars autóalkatrészes cégnél. Ha van ismerõsöd , aki kapcsolatban van velük, kb.7ezer párszáz forintért megkapod. Van az Unixnál is egy kicsit drágábban. Én is alkatrészekkel foglakozom, ha gondolod szívesen segítek. Megrendelem és elküldöm neked. 7400Ft/db. Üdv.
|
tipós | 9939 | 2015. március 14. 08:43 | Válasz erre: 9938 |
Sziasztok!Hát kérdésedre válaszolva:gyüjtögetek!:-)már csak szinte a féktárcsák hiányoznak,meg egy két festés!Egy valamire rájöttem!Nem szabad ilyet kapkodva nekiállni összeszedni,mert akkor nagyon sokba kerül!Megfizettem ezt a tanulópénzt,sulyos ezreket lehet spórolni a kivárással!Nyáron már szeretném ha gurulna azért!! :-) |
Kovacspeter | 9938 | 2015. március 14. 02:52 | Válasz erre: 9924 |
Tipós, hogy áll az Inazuma feltámasztási projekt?
|
Kovacspeter | 9937 | 2015. március 14. 02:49 | Válasz erre: 9927 |
Érdekes ez a gumi kérdés, cimbora használja régóta XX-en a Z6-ot, meg van vele elégedve. Ez is azt bizonyítja hogy abszolút motor és felhasználófüggõ a dolog. Nekem a mai napig Z6 lenne ha nem teljesített volna olyan gyengécskén esõben. Viszont a Road3-nál egy picit jobb tapadása volt szárazon az 1.2 esen. Gyáli gyerek? Felszámolsz mindent Szabolcsban? |
Kovacspeter | 9936 | 2015. március 14. 02:38 | Válasz erre: 9925 |
Igen ez az eredeti gyári tükör, szinte 100% hogy most is lehet hozzá kapni, az utolsó bizbaszig van hozzá minden. Sõt, az volt a meglepõ hogy pl. Gábor 30 éves Gsx 550-éhez gyakorlatilag minden van gyáriban.
|
Kovacspeter | 9935 | 2015. március 14. 02:32 | Válasz erre: 9923 |
Most készülök rendelni cuccokat, ha gondolod kérek ajánlatot a gyári tükörre. Vagy bontókban kell érdeklõdni, bár esésnél ezek a dolgok szoktak leamortizálódni.
|
Kovacspeter | 9934 | 2015. március 14. 02:20 | Válasz erre: 9916 |
Ok, addig biztos hogy végzek a metszegetéssel, majd zörgök.
|
Kovacspeter | 9933 | 2015. március 14. 02:18 | Válasz erre: 9914 |
Hát igen, bár komolyabb esésnél mûvészet kiszedni a gomba, vagy a bukócsõ csavarját, meg a vázat is el tudja nyomni. Egyik kolléga járt pórul jópár éve 1000-es Fészerrel, pöfögött 70-80-al az M2-esen kifelé, aztán egy elõzõ autó ráhúzta a kormányt, komoly esés. Az anyagi kár tetemes volt, nem volt bukócsõ, gomba, talán ennek köszönhetõen a váznak váznyaknak semmi baja nem lett, az üzemanyagtank, az idom, stb. letompította a dolgokat. Kb. egymillió forint volt a javítás, csak a gyári új tank volt közel 300 ezer ft a kívánt színben, de hát fizette az autós biztosítója. |
Kovacspeter | 9932 | 2015. március 14. 02:07 | Válasz erre: 9913 |
Gergõ, nem rólad volt szó a 9910-es hozzászólásban, inkább csak úgy általánosságban böfögtem az adásvételrõl, teljesen korrektül jártál el. Mondjuk én inkább meg sem szólalok, mert pár hónapja olyat alkudtam, hogy kizárt dolognak tûnt hogy belemenjenek felajánlott összegbe. Persze ez a megnézés után pár nappal történt. Elsõre nem fogadta el az eladó, de egy hét múlva megcsörrent a telefon hogy vigyem...hátöö...tudtommal nem a Jordán partjáról származnak az õseim;-) |
Gergo76 | 9930 | 2015. március 13. 22:42 |
Miki örülök, hogy így ismeretlenül is jót tettem veled !!! :) Ha jól emlékszem nem tettem konkrét ígéret, hogy megveszem, de arra sem, hogy megyek egy megbeszélt idõpontban, mert ilyen sem volt !!! Annyi történt,hogy váltottunk 4 üzenetet amiben érdeklõdtem a motor állapota és egy megtekintésre alkalmas idõpont után ! Te egy több nappal késõbbi idõpontot adtál meg és én várakozás közben kaptam egy számomra kedvezõbb ajánlatot ! Nem gondolom, hogy ezért ültél volna otthon egész héten ! A MOTOROSOK nem ilyenek ??? :)))
|
Csiszi | 9929 | 2015. március 13. 21:38 |
Helo! Holnap délelõtt még próbálok infót adni! Ebben a linkben van gyári tükör, te találtam olcsóbban is, de az a céges gépemen van.http://www.motostyling.hu/webshop/motor-kiegeszitok/tukrok/gyari-tukrok_suzuki-visszapillanto-tukor-vicma-es-688
|
Mikky | 9928 | 2015. március 13. 21:34 |
Fekbetet.EBC szinter. Puhanak tunik. Semmi bejaratast nem igenyel. Egybol fog,mint az allat. Nem hiszem,hogy bantana a tarcsat. Az XX kapott elore es ugyanaz,mint a Suzin. Boduletes fekhatas mar az elso metereken is!
|
Mikky | 9927 | 2015. március 13. 21:23 | Válasz erre: 9874 |
Eldontottem,nem adom el! Maradok inazumas(is). Az XX nem szerette a kb 500 km-es Metzeler Z6-ot,ezert atcsereltem a Suzin levo Pirellire. Eg es fold! A Suzi nem olyan erzekeny a gumira. Mondjuk nem is tolja 164 lo. A ket motor annyira mas,hogy kell mindketto.Erdelybe megyek,az biztos. Es az is,hogy az Inaval! Majus 16-tol gyali gyerek leszek! Gergo. Mint olvashatod,tulajdokeppen jot tettel velem,hogy nem vetted meg a motorom. Csak azert szerintem jart volna egy telefon,vagy uzenet,hogy igy dontottel stb..nem vartalak volna egesz heten. A MOTOROSOK nem ilyenek. |
Gergo76 | 9926 | 2015. március 13. 19:21 |
Köszönöm Tipós a linket én is csak azt találtam, délután hivtam többször is, de mindig azt jelezte, hogy nem kapcsolható. Mint kiderült azon a vidéken valami okból nem volt térerõ, de amikor átment egy másik településre a tulaj és látta, hogy kerestem visszahívott. Nagyon korrekt ember lehet , mert rögtön mondta, hogy úgy hirdetik mint gsx 1400 tükör, de nem az csak a másolata ! Ha hétfõig nem találok másikat akkor megrendelem ! Azért holnap délelõtt megfogadom Laci tanácsát és benézek a yamahához ! :) Köszi segítséget !!!
|
cblaci | 9925 | 2015. március 13. 17:44 | Válasz erre: 9923 |
tipós | 9924 | 2015. március 13. 17:13 | Válasz erre: 9923 |
http://www.batszimotor.hu/index.php?uid=&lapidd=aruk&cid=45
|
cblaci | 9922 | 2015. március 13. 05:49 | Válasz erre: 9920 |
Akkor neked meg se kottyant az a kis üzemanyagtank átalakítás az Inazumához :-)
|
Gergo76 | 9921 | 2015. március 12. 21:46 |
Nekem nem volt ilyen szerencsém, hogy elkísért volna egy hozzáértõ kollega :( amint kimondtam, hogy milyen messzire kellene menni rögtön nem vállakozott senki . Mivel én nem értek hozzá csak remélem, hogy nem nyúltam mellé vele. A hangja tetszett nem volt semmi oda nem illõ hang, körbenéztem nem láttam semmi olyat ami aggodalomra adhatna okot számomra ezért kipróbaltam és úgy is tetszett! Na ezután jött a kérdésem, hogy mennyit enged, tetszett amit mondott és hogy végig vezetett szervizkönyve van ezért kifizettem és elhoztam ! Röviden ennyi az én vásárlásom !
|
fenyooldrider | 9919 | 2015. március 12. 20:33 | Válasz erre: 9917 |
Na akkor mégegyszer: Igen én építettem,ezenkívül még sokat építettem streetfighter és supermoto kategóriában is! Mûveltem is ezeket az irányokat!: ![]() ![]() |
cblaci | 9917 | 2015. március 12. 19:02 | Válasz erre: 9914 |
Komoly street figtheres jellegekkel bír a gép, építgetted vagy mûvelted is ezt az irányzatot?
|
cblaci | 9916 | 2015. március 12. 19:01 | Válasz erre: 9909 |
Válaszoltam az emilre Peti. A jövõhét péntek miatt ne aggódj, végezd csak a dolgod nyugodtan, én is dolgozok majd csak délután fél 5-kor érek haza. Utána viszont ráérek és még estig bõven lesz rá idõnk.
|
cblaci | 9915 | 2015. március 12. 19:00 | Válasz erre: 9913 |
Ez így helyes Gergõ, a telefon csak helyszint és idõt egyeztetni alkalmas. Elsõsorban az állapotra voltam kíváncsi eddig mindig amikor motort mentem vásárolni, merthogy eleve olyan árú motorokat böngésztem a hírdetéseknél amit elbírt a zsebem. Ha tetszett a motor kipróbáltam, kérdezgettem és ha normális volt amit láttam és hallottam akkor tértünk rá az anyagiakra, úgy lett végül az "irányár"-ból kölcsönösen megállapított vételár. Az eladó is látja ha komoly a szándék és a vevõ se szívesen hagyja ott a kiszemelt példányt ha tetszik neki. Viszont érdekes dolgokkal is találkoztam már, eladó és vevõ részrõl is, voltam néhányszor segíteni másnak is. Egyik kis fiatal kezdõ motoros kollégámnak is segítettem kiválasztani a vágyott 600-as Banditot. Telefonon leegyeztette a srác a motort, aztán mire odaértünk 30ezerrel feljebb ment az ára... merthogy sok az érdeklõdõ és úgy gondolja többet ér a motor, ráadásul 3 kérdésbõl megállapítottam hogy hazudik a motorral kapcsolatban is. Sokat megnéztünk mire sikerült egy normálisat találni, azóta eltelt egy év és szerencsére tökéletes a motor.
|
fenyooldrider | 9914 | 2015. március 12. 05:14 | Válasz erre: 9908 |
Gergo76 | 9913 | 2015. március 12. 00:44 |
Én nem akartam senkit megsérteni és nem is alkudtam sehol ! Miután utaztam majd négyszáz kilométert, megnéztem és kipróbaltam annyit kérdeztem, hogy mennyit enged. Mondott egy összeget és én kifizettem ! Nálam ez így mûködik !
|
Kovacspeter | 9911 | 2015. március 12. 00:11 | Válasz erre: 9900 |
Elõkotortam az írást, rosszul emlékeztem, az 1.2-esen is ugyanúgy külön biztin van a féklámpa a kürttel, visszajelzõkkel, +index, indexrelé, fordulatmérõ, benzinszintjelzõ.
|
Kovacspeter | 9910 | 2015. március 11. 23:56 | Válasz erre: 9868 |
Sok összetevõs ez az alku dolog, azért az is gyakori eset amikor az eladó sokszor sértésnek veszi egy 10-15%-al kisebb összeg bemondását, persze a vevõi oldalról is pofátlanság hogy már a telefonban 50-nel kevesebbet mond olyan gépre, amit nem is látott.
|
Kovacspeter | 9909 | 2015. március 11. 23:17 | Válasz erre: 9901 |
Zolibá írta hogy neki a 4. szombat környéke lenne jó, az elõbb írtam emilt ezzel kapcsolatban. A jövõ pénteki szabadnapomra a teendõk kezdenek sûrûsödni, a szerda kiesett, mert ki kéne aznap menni Münchenbe, így aztán péntekre marad a szõlõmetszés meg egyebek Szoboszlón. De délutánra remélhetõleg mindennel végzek. |
cblaci | 9908 | 2015. március 11. 22:02 | Válasz erre: 9906 |
Billigpeter | 9907 | 2015. március 11. 21:51 | Válasz erre: 9877 |
Sok balesetmentest, használd egészséggel!
|
fenyooldrider | 9906 | 2015. március 11. 19:40 |
Gergo76 | 9905 | 2015. március 11. 18:36 |
Remélem én is a jó idõt !!! Hétfõre egy Balaton kör van betervezve ! :))
|
cblaci | 9904 | 2015. március 11. 18:27 | Válasz erre: 9903 |
Örülök neki! Ott a lámpatökben bizony van vezeték bõven és úgy emlékszem 3 csatlakozó is. Egyszer Billig Peti látogatott meg és majdnem meghiusult a közös motorozás, az egyik kábelkorbácsban tört el egy vezeték, kibontottam a lámpafejet de én hiába fújkáltam a csatikat kontakt spray-vel nem segített. Aztán meglett a hiba amit ideiglenesen átsöntöltem egy rövid vezetékkel, így nem maradt el a motorozás. Aztán amikor ráértem helyreállítottam teljesen a hibát, vélhetõen a riasztó beszerelésekor sérült meg a korbács pedig a szervízkönyv szerint kint olaszban egy Suzuki szervízben szerelték bele a riasztót... Hétvégén remélem jó idõ lesz, mennék már én is motorozni :-) |
Gergo76 | 9903 | 2015. március 11. 18:16 |
Laci ! Köszönöm a segítséget megoldodott a hiba :)) Az elsõ lámpatestben lévõ kábelek csatlakozásánál volt egy kis oxidációs probléma ! Ennek örömére ma is gurultam egy kanyart ;)
|
cblaci | 9902 | 2015. március 11. 18:02 |
Jön a tavasz éled a fórum, már csak Hacse kéne hogy írjon valamit, remélem jól van. :-)
|
cblaci | 9901 | 2015. március 11. 18:02 | Válasz erre: 9899 |
Rendben Peti, összecsörgünk. A tavaszi 2napos kirepüléshez még nem tudtam megnézni a beosztást, de ha kell cserélek érte ügyeletet, szóval részemrõl 90%, de inkább több! :-)
|
cblaci | 9900 | 2015. március 11. 18:01 | Válasz erre: 9892 |
Gergõ! Megnéztem mi tartozik a korábbi hozzászólásomnál a második képen mutatott 10A-os biztosítékhoz, ez a lámpafejben az 5W-os T10-est, a hátsó lámpát, valamint a mûszerfalvilágítást biztosítja. A mellette lévõ 15A-os biztosítja a féklámpát és a kürtöt, valamint a mûszerfal visszajelzõit (pl. üresjelzõ). Elvileg ha bizti baja van akkor a hátsó helyzetjelzõ mellett a mûszerfalvilágítás is elment. Ezek alapján talán könnyebb lesz megkeresned a hibát.
|
Kovacspeter | 9899 | 2015. március 10. 22:45 | Válasz erre: 9898 |
Ok, nekem tökéletes a péntek, ez a két szabadnapom van mostanában. Majd zörgök. |
cblaci | 9898 | 2015. március 10. 22:31 | Válasz erre: 9896 |
Inkább a péntek délután lenne jó Peti, kedd szerda csütörtök ügyelet ami bizonytalan az otthonlét tekintetében. Elvileg ha minden passzol nem sok idõ lenne.
|
Gergo76 | 9897 | 2015. március 10. 22:28 |
Nem a Mikié volt, nem messze voltam a Mikitõl ha ez nem tetszett volna akkor hivtam volna õt, de ez fiatalabb a km kb ugyanannyi az ára meg ennek kedvezõbb volt !
|
Kovacspeter | 9896 | 2015. március 10. 22:26 | Válasz erre: 9893 |
Laci, doboztartó próba jó lehet jövõ hét szerdán vagy pénteken?
|
Gergo76 | 9895 | 2015. március 10. 22:24 |
Igen amikor indultam 15fok volt de mire hazaértem már csak 3fok volt én így is élveztem az utat csak csak ez a kis baki ne lett volna
|
Kovacspeter | 9894 | 2015. március 10. 22:21 | Válasz erre: 9892 |
Valószínûleg. Amúgy bravó, nem ijedtél meg attól a 400 km-tõl így márciusban. Ez a Miki motorja volt? |
cblaci | 9893 | 2015. március 10. 22:19 | Válasz erre: 9890 |
�Szép kis távolság volt ez így hirtelen, de a lényeg hogy megvan és az idõ is jó volt viszonylag.
|
Kovacspeter | 9891 | 2015. március 10. 22:17 | Válasz erre: 9887 |
Ez fura, egy biztosítéka van csak a hátsó lámpának, akkor semmi nem égne hátul. Legalábbis az 1.2-esnél.
|
Gergo76 | 9890 | 2015. március 10. 22:13 |
Hát igen így az elsõ úton még felkészületlen voltam :)) Nagyon tetszik a vas, már régóta vadásztam rá mire megtaláltam 2002 es 48.000 km csak kicsit messze volt majd 400km
|
cblaci | 9888 | 2015. március 10. 22:05 | Válasz erre: 9883 |
�Szivesen! A lényeg hogy hazaértél. Gondolom az izzót megnézted azért tippelsz a biztositékra. Ezeket a dolgokat érdemes feltérképezni a motoron, pót izzók valamint biztik legyenek az embernél és akkor nem érik váratlanul az efféle meglepetések. Mondjuk pont az elsõ úton nem sok esély volt rá, de most sajnos bejött. Egyébként milyen az elsõ tapasztalat a géprõl?
|
Gergo76 | 9887 | 2015. március 10. 22:01 |
Holnap fogom a multimétert és kimérem az majd megmutatja hol a hiba :))
|
Kovacspeter | 9885 | 2015. március 10. 21:56 | Válasz erre: 9883 |
Ha jól emlékszem a hátsó lámpában 5/21 wattos kétszálas izzó van, úgyhogy ne biztosítékot cserélj, hanem hátsó izzót, valószínûleg a tompított 5 wattos szál ment csak ki. Érdemes prémium kategóriás izzót beletenni, mert elég nehéz hozzáférni a lámpához faridom végében.
|
Kovacspeter | 9884 | 2015. március 10. 21:50 | Válasz erre: 9876 |
Lehet, kéne ajánlani fogászati használatra is, szájüreg fertõtlenítés, fogkõ leszedés;-) |
Gergo76 | 9883 | 2015. március 10. 21:31 |
Köszönöm a segítséget, holnap megnézem ! Nem volt türelmem keresgetni a sötétben ezért inkább vettem egy láthatósági mellényt és igyekeztem, hogy ne érjenek utol:))
|
cblaci | 9882 | 2015. március 10. 19:54 | Válasz erre: 9880 |
Gergo76 | 9881 | 2015. március 10. 19:32 |
Nyiradonyban vettem a vasat és elment útközben a helyzetjel¼jelzõ itt állok Budaörsön már nincs sok Fehérvárig, de így nem akarok tovább menni !
|
Gergo76 | 9880 | 2015. március 10. 19:29 |
Sziasztok tudnátok segiteni, hogy hol a biztositék tábla ? A féklámpám jó, de nincs hátsó helyzetjelzõ |
fenyooldrider | 9878 | 2015. március 10. 15:29 | Válasz erre: 9877 |
Szép a vasad,fehérvári vagy? Akkor itt vagyunk egymás mellett egy köpésre,enyingi vagyok,Kõszárhegyen melózok! |