Kovacspeter | 9675 | 2014. december 23. 20:30 | Válasz erre: 9672 |
Sajnálom hogy hogy eladósorba került a géped. Cégügyileg ezek szerint még mindig nem túl jó a helyzet?
|
Kovacspeter | 9673 | 2014. december 23. 20:22 | Válasz erre: 9647 |
Gyere velünk Erdélybe és garantáltan lesz 'hordalék' a láncodon;-)
|
Billigpeter | 9672 | 2014. december 22. 21:28 | Válasz erre: 9670 |
Szevasz testvérem :-) Szerintem az lesz, hogy megint hallgatok rád, meg Mikkyre, mert az eladással járó haszon mélyen a várakozásaim alatt marad, viszont ha eladom ár alatt, akkor a pénz is elfüstöl, és motorom se lesz. A hirdetés marad még az éven, de nem hiszem, hogy lesz komoly érdeklõdõ. Reteknek meg egyébként se adnám oda, bármennyit is kínálna. Bár õk mostanában mifelénk csak gyûjtenek, még szerencse, hogy rajtam kívül Dzsonika se szereti a vele azonos színû embereket, és velem ellentétben õ mindig otthon van ;-) |
Mikky | 9671 | 2014. december 21. 20:13 | Válasz erre: 9669 |
Ne add el. Legalabb is ne mostanaban. Aprilis,Majus sokkal jobb idoszak erre. A paraszt az ilyen. Nalunk egy tipikus alku ugy nez ki,hogy: reszletre?(az elsot kifizeti a tobbit sohase latod) adok erte almat(mindenkinek van eladhatatlan almaja),a felebol mennyit engedsz?ha a cigo belenyul valamibe,akkor kifizeti kp-ben alku nelkul,aztan addig megy vele amig benzin van benne,utana 20-an hozzak vissza,hogy rossz,atbasztad stb.. Kell ez neked? Tartsd meg es motorozzal vele boldogan! |
cblaci | 9670 | 2014. december 21. 18:50 | Válasz erre: 9669 |
Billigpeter | 9669 | 2014. december 21. 17:12 | Válasz erre: 9666 |
Sajnos az lenne. De nem nagyon kapkodnak érte, illetve jött egy paraszt Kiskunhalasról, értett hozzá, látszott rajta, majdnem leütöttem ásónyéllel, mikor elkezdte hidegen leforgatni tiltásig. Utána mondta, hogy fasza motor, ad érte 400-at. Gondolkodtam, hogy én kísérjem- e ki, vagy Dzsonika, de diplomatikus maradtam, és csak annyit válaszoltam, hogy ez még tárgyalási alapnak is sz@r, mondhatta volna telefonba is, oszt nem kellett volna eljönni ilyen messzire....fent lesz még vagy két hetet, ha nem lesz normális ajánlat, akkor marad, mert itt van a tavasz :-)
|
fenyooldrider | 9668 | 2014. december 19. 07:47 |
Valakinek alkatrésznek? : 140 és még alkuképes! http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_gsx-r_750-8524592 |
hacse | 9667 | 2014. december 18. 20:48 | Válasz erre: 9665 |
...?... Egyébként megértem, engem is gyötörtek ilyenféle gondolatok többször is , csak hát közbejött mindig a tavasz, most meg azt rebesgetik , hogy ezek a tüzelõanyag árak hosszútávon így maradnak.... Tudom ez csak egy dolog..
|
Billigpeter | 9665 | 2014. december 18. 18:37 |
Egen, én is látom. ha nincs kérdés, nehéz válaszolni. egyébként van egy eladó ételhordó, tõlem tudjátok meg, ne mástól :-( http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_gsx_750_e_inazuma-8537886 |
cblaci | 9663 | 2014. december 13. 22:20 | Válasz erre: 9659 |
Ezzel én úgy vagyok mint az öreg székely, egyszer már mondtam hogy JÓ, ha változás lesz majd szólok :-)
|
Billigpeter | 9659 | 2014. december 8. 20:05 | Válasz erre: 9653 |
Szia sigrit! Íme egy tavaly húsvétkor egy fatális motorproblémából felállított motorbicikli próbaútjáról általam írt szerintem humoros szösszenet, bár már megjelent az oldalon is, most felidézem, mert jó olvasni :-) "Délután 3 órára már 7 fokos hõség perzselte az aszályosnak egyáltalán nem nevezhetõ tájat, a vastag felhõkön átsejlõ nap meg-megcsillant a belvíz által létrehozott kisebb- nagyobb pocsolyák felszínén. Mivel a locsolkodók hadjárata már az utolsókat rúgta, olyan csend honolt a környéken, hogy még a kutyák is csak félve, rövid vakkantásokkal merték megtörni ezt a hirtelen jött nyugalmat. És ekkor megtörtént: rövid önindítóhang után a hengerenkénti leömlõkre felhelyezett gixerdob nyers morgása adta a szomszédság tudomására, Petike motorozni készül. "Hát ez hülye" - gondolták az emberek, mikor a jól fûtött autóból kinézve látták, ahogy a bõrruhám alá húzott számos aláöltözõtõl Michelin baba méretûre dagadva kesztyûs kézzel próbálom a maszkot a sisak alatt eligazgatni úgy, hogy az orromból elõtörõ gõzfelhõ közvetlenül a sisakplexire csapódva ne növelje az eufólia miatt a szemem elõtt lebegõ rózsaszín ködöt. Lóra fel! Egész testem beleborzong, ahogy megérzem az ülepem alatt az ismerõs remegést. Régen találkoztam már a motorommal ebben a "pozícióban"! Kezeim a kormányra simulnak, ismerõsek a kezelõszervek, minden ott van, ahol a múltkor volt. Szinte öntudatlanul végzem az indulás elõtti rutint: tükörállítás, oldalkitámasztó vissza, világítás, szívató a helyére. Végre a váltó kukactengelye a helyére csúsztatja az egyes fokozat fogaskerekeit, az üres visszajelzõje kialszik, a motor diszkrét rándulással adja tudtomra: "felõlem mehetünk". Elindulunk. A terelõvonal megfakult csíkjai szinte egyenként üdvözölnek. "Ésszel menjél ökör, hideg még az aszfalt, meg poros is"- szólal meg belülrõl egy hang. Felesleges mondania, látom. A tél által hátrahagyott számtalan kátyú többségében vidáman borzolja az ottmaradt vizet a hûvös északi szél. "Pici egy, óvatos kettõ haladós három" az ételhordó újjászületett blokkja óriási magabiztossággal gyorsítja a vasat, vele együtt engem is. "De jó érzés is ez, az istenit neki" fut át az agyamon, miközben elhagytam fatornyos kicsi falum helységjelzõ tábláját. A fordulatszámmérõ bõszen ostromolja a 6000-es fordulatot, nyers még a blokk, nem engedem felé, inkább elváltok. a hideg szél miatt könnybe lábad a szemem, beleüt a hideg az ujjamba, nem baj, megéri, mert éppen MOTOROZOK! Mellettem nesztelen suhan el a halott táj, száraz fû, kopasz fák, fekete szántók. Valaki szólhatna már, mondhatná már az illetékes szenteknek, hogy tavasz van, lehet, hogy elnézték a naptárat. Alattam a motorbicikli azt hiszem, élete legjobb formáját hozza. A hangja gyönyörû, teljesítménye fenomenális. Meghozta hát a gyümölcsét az a számtalan munkaóra, melyet fõként egyedül, de a segítõtársaim tagadhatatlan érdemei mellett töltöttem a feltámasztásával. Eszembe villan a Cblaci kommentje: "méghogy virágtartó! nem is áll meg a tankján a virág, mert lecsúszik róla!" Mosolyognék, de az arcomra fagyott a vigyor, mióta elindultam. Tényleg kár lett volna ezért a vasért! Elágazáshoz érek, merre kellene mennem? A mûszeregységre pillantva az üzemanyagszint jelzõ mutatója megnyugtatóan nézegeti az alatta elhelyezkedõ skála "F" betûjét, bárhova mehetek. Elindulok balra, hátha arra történik valami. Az országút elhagyatott, szinte egyedül haladok rajta. Egyszercsak egy kanyarból kifelé jövet feltûnik szembõl egy szimpla fényszóró. Egybõl felismerem: ez nem egy kiégett izzójú Zsiguli, hanem egy SV teljes valóságában. Elgémberedett karokkal intünk egymásnak, és elégedetten konstatáljuk, hogy nem egyedül vagyunk hülyék ebben az országban. Másfél órai motorozás után a szervezetem jelzései kezdtek felülkerekedni a motorozás miatti katarzisomon, a nap is eltûnt, és érezhetõen elkezdett az idõ hûlni. "Egy jéghideg koka-kóla, az volna most az igazi" gondoltam, és hangosan röhögtem. hazafelé vettem az irányt. egy piros lámpánál megállva a mellettem álló autó ablaka lehúzódott:" Kemény vagy Öcsém" hangzott egy borízû hang elismerõ kurjantása, köszönetképp intettem neki, ami elég sutára sikerült: rendesen el voltam már gémberedve. Valóban kemény lennék? A barátom motoros postás, õ az XR 125-tel havon, jégen, ónos esõn át közlekedik, hogy az emberek megkapják a küldeményeiket, amit várnak. Na Õ kemény, de én se vagyok gumiból! Hazaérve bevittem a gépet a vidámszínpadra, 121-et mutat a napi számláló. nem túl sok, gyõzködöm magam, hogy mennyire jólesett. Most egy jó nagy bögre forralt bor mellett, egy forró fürdõ után még mindig remegõ kézzel gépelem ezt a szösszenetet, és arra gondolok, hogy lehet, hogy hülye vagyok, de a mai délután minden pillanata megérte, bármikor megismételném. Sõt, még az írói vénám is elõhozta." |
Billigpeter | 9658 | 2014. december 8. 19:54 | Válasz erre: 9650 |
Szerintem csak szóltak nekik, hogy Szilvásváradon fogyóban van a málnafagyi. ez annyira sokkoló hír volt, hogy mindenki magának akarta az utolsó gombócot :-)
|
Billigpeter | 9657 | 2014. december 8. 19:51 | Válasz erre: 9647 |
Fontolgatnod kellene a fokhagymás zsír terápiaszerû használatát, mert a végén még komolyabb szerkezeti károsodás lesz a vége :-)
![]() |
hacse | 9655 | 2014. december 4. 10:08 | Válasz erre: 9654 |
Ez platós teherszállító trike, olyan , mint nálunk anno a Pannóniából készült háztáji csettegõk. A Kínai Népköztársaságban gyártják Foton, Five Star, meg még ki tudja hányféle néven. Láttam már "iskolabuszként" is funkcionálni, sok kis kínai gyereket szállított rajta a tanítónéni . :-) Ettõl függetlenül nem kicsi feladatokat oldanak meg ezek az emberkék ezekkel a gépekkel, bár , ha nálunk nem ütközne törvénybe szerintem itt is látnánk hasonló "fogatokat".
|
fenyooldrider | 9654 | 2014. december 2. 16:55 | Válasz erre: 9652 |
Akik zsákban hordják a földgázt,pld:http://www.erdekesvilag.hu/zsakokban-szallitjak-a-foldgazt-kinaban/ azoktól semmi nem fura! Amúgy minek doboz a vasra,így kell: ![]() ![]() |
sirgit | 9653 | 2014. december 2. 15:01 |
Bocs fiúk,egy idõre kiszálltam (kényszerbõl) mert a számítógép karbantartást igényelt,majd a jelszavammal nem engedett vissza,jelszó újra igénylésre választ sem kaptam, viszont az adminnak küldött személyes emailt követõen újra tudok firkálni! :D Ha már motorozni tavaszig nem. November végén még egy 200 km-es "túra" belefért,de megbántam mint a kutya,pedig mindenbõl 2-3 volt rajtam :) A dac és a büszkeség harca volt a józan ésszel-de hazaértem szerencsésen.- Szép,de rövid telet Mindenkinek! |
Rick | 9652 | 2014. december 1. 18:30 |
A Volán nem biztos, hogy preferálja, de ha messzirõl hozod a motort ez is megoldás lehet a szállításra: https://www.facebook.com/video.php?v=10152316539883246&set=vb.329498898245&type=2&theater |
cblaci | 9650 | 2014. november 27. 22:33 | Válasz erre: 9648 |
Jó hangjuk van, de nem az én világom. Túlságosan ingerszegény környezetben túráznak, ráadásul gyorsan is. Másik észrevétel hogy fura ruha van a közutasokon, ráadásul nem is zöld-piros tárcsával integetnek hanem zászlóval. De ami a legdúrvább hogy ezeknek a motorosoknak fingjuk sincs a csapatban motorozás szabályairól, egymás hegyén hátán mintha menekülni kellene, ahelyett hogy fegyelmezetten cipzár alakzatban motoroznának a túravezetõ után. Komolyan mondom volt olyan pillanat amikor még versenyeztek is. Mondjuk csomag nélkül könnyû, biztos autóval vitték utánuk. :-)))
|
cblaci | 9649 | 2014. november 27. 22:32 | Válasz erre: 9647 |
A láncom élettartamára az idõhiány hatott leginkább ebben az évben, ráadásul kedvezõen ugyanis alig 4ezret mentem. Jövõre már több idõm lesz valószínüleg, de akkor meg az fogja meghatározni a lánc nyúlásának mértékét, hogy Viktorunk milyen hangulatban ébred reggelente és milyen csomagokat talál ki. 41ezernél cseréltem le a gyárit, azóta 14ezret mentem vele de automata olajozóval ami egy veszélyesen megosztó téma, ezért is nem hoztam fel :-) Ha igaz a folyamatosan pótlódó olajfilm jótékony hatása, akkor legalább 50ezret ki kellene bírnia, de a legnagyobb bizonytalanságot az addig eltelt évek száma miatt érzem.
|
fenyooldrider | 9648 | 2014. november 27. 21:05 |
Vegyük fel ismét a fejhallgatót,megéri,ezek az igazi motorversenyek: MAN TT onboard: https://www.youtube.com/watch?v=d9rTfiMqn30 Macau onboard: https://www.youtube.com/watch?v=G3Rb3z_y6W8 |
hacse | 9647 | 2014. november 27. 13:06 |
17000 megtett kilométer után egy negyed fordulatnyit kellett feszítenem a láncon. Mik lehetnek a kilátásaim ? Sprézem mint a marha, eddig kétszer mostam le Brigéciol "ligt" típusú vegyianyaggal, de nem szokott sok "hordalék" lenni rajta. Ez D.I.D 530-as , azt hazudják , hogy 130 lóerõig használható. Az ezelõtti az eredeti RK volt, azt 25000- nél cseréltem, mert beálltak a szemek, megmerevedett, mint az áztatott kenderkötél -10 fokban. Ez inkább az öregségnek tudható be szerintem, már 9 éves volt, sokat állt, megnyúlva meg nem volt. Nyilván nem lehet erre egyértelmû választ adni, de .... mittomén...
|
cblaci | 9645 | 2014. november 23. 20:07 |
Vegyetek fel egy fejhallgatót és élvezzétek: https://www.youtube.com/watch?v=6mSYBrm1ijY |
Rick | 9644 | 2014. november 23. 17:45 |
Sziasztok! Igaz, hogy eddig is motoroztam, de most már fent van a mûszerfal is. Így sokkal jobban tudom igazítani a sebességemet a táblákhoz... Csak a tank van behorpadva már, és kisebb fényezési hibák rontják az összképet. A biztosítót keményen benyaltam nem fizet semmit. Szakosodott ügyvéddel megbeszéltem, peren kívüli egyezség nem ment. Egy perben is csak részleges térítést kapnék, amibõl túl sok költség lenne a szakértõ és az ügyvédi díj. A végén vagy nagyon kevés maradna, vagy annyi sem. Már nem érdekel annyira, túltettem magam rajta bár néha eljátszom a gondolattal, hogy Karácsonyi ajándékként hamis vád miatt feljelentem a biztosító elutasító levelének aláíróit. De inkább örülök, hogy épül-szépül a vas. A régi plexi eltörött, új plexit nem fogok felrakni, és egy kamerát képzeltem a kormányra, hogy többet ne kelljen senkinek utólag azon ábrándoznia, hogy mi is történt valójában. Lassan elrakom én is a mocit száraz helyre, tanulok a téliesítési kommentekbõl.
|
cblaci | 9643 | 2014. november 18. 17:13 | Válasz erre: 9639 |
Osztómûvet kell tenni rá, mint a maszek húsdarálóra ;-)
|
Kovacspeter | 9640 | 2014. november 15. 19:54 | Válasz erre: 9633 |
Hû, a 24 literes Gsx 1.4 tank összepárosítva a 750-es Inazuma fogyasztásával tisztességes hatótávolságot eredményez.
|
Kovacspeter | 9639 | 2014. november 15. 19:50 | Válasz erre: 9631 |
Mezõgazdaságban? Kicsit nagy a fordulatszám, meg a váltóáttételezése se nagyon passzolhat a szántáshoz.;-) Erõtartalékpárti vagyok, legalábbis a túragépeket illetõen, de egy ilyen sportmotor utcára...minek? Már egy mai 600-as úgy megy mint az õrült. |
Kovacspeter | 9638 | 2014. november 15. 19:40 | Válasz erre: 9630 |
Értem...elõbb-utóbb biztos kiderül, ha lefutnak vagy 60 ezret hogy mi lesz velük a helyzet.
|
fenyooldrider | 9637 | 2014. november 11. 20:02 | Válasz erre: 9636 |
Ügyes megoldás,hiába,a rutin meg az évek:D!
|
cblaci | 9636 | 2014. november 11. 16:28 | Válasz erre: 9635 |
fenyooldrider | 9635 | 2014. november 11. 15:24 |
Igen én is vaxolnám,mivel az az egyik legjobb védelem,de nagyon gáz lenne,ha matt fényezést viaszolnák:D! Elég komoly felára volt a matt festék és lakkrendszernek ahhoz,hogy most bekenjem fényesre! Egyébként a vákuum csapot hogy nyitod ki,mert az enyémen eredetileg a gyári tankon lévõ csapon semmiféle kézi tekerentyû nincsen,csak a vákuumcsõ,meg a benzincsövek?! |
cblaci | 9634 | 2014. november 10. 19:44 |
Alapos mosás viaszos samponnal, krómok átpolírozása, festés szintén, de semmi durvaság csak puha ruhával körkörösen felviszem majd száradás után fényesítem. Tank tele + dupla adag Spuri. Akksi ki, de semmi csepptöltés, majd legközelebb mielõtt berakom rámérek és ha kell egy kicsit felrakom töltõre. Légszûrõ nyílását és a kipufogót ledugózom. Tavaly 6hét volt a legtöbb amit állt, akkor akksi be, vákum csap "kinyit" és rövid indítózás után már duruzsolt is. A téli elrakás nálam inkább készenléti állapotot jelent (régebben az akksit se vettem ki), ha olyan az idõ bármikor hadrafogható a gép. Van itt egy videó a téli indításról -5°C ban, érdekessége hogy a hozászólók között van néhány itteni alapító tag akik akkor ismerkedtek meg, igazából innen indult az Inazuma Fórum gondolata. http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/motor/ujevi-jaratas-es-valasz-80104 |
fenyooldrider | 9633 | 2014. november 10. 19:09 |
Rick | 9632 | 2014. november 10. 17:12 | Válasz erre: 9618 |
Tiszteletem! Akkor valamit mégis a konzerválásáról, hátha vannak itt kezdõk. Például itt van ez a Rick, vagy ki a fene. Neki pl. fogalma sincs, hogy mit is kéne csinálni. Billigpeter legyen kedves elkezdeni, mert senkinek sem kell a dicsõség, csak a tudás!! :-)
|
cblaci | 9631 | 2014. november 9. 20:58 | Válasz erre: 9625 |
Azt is börtönbe zárnám aki utcára engedi ezeket, mer az oké hogy kell az erõtartalék, na de ennyi!? 230 lóerõ? Sokkal több haszna lenne pl. a mezõgazdaságban, vagy nem? Ott is versenyezhetnek a technikák, a kenyérföldön forgalom sincs akkora és rendõr is ritkán jár. Nevetõsjel.
|
lecso | 9630 | 2014. november 9. 20:30 | Válasz erre: 9625 |
Igen. A 2 év kilométerkorlátozás nélküli garancia necces...
|
hacse | 9629 | 2014. november 9. 19:52 | Válasz erre: 9618 |
Fokhagymás zsír, oszt' halihó, a májusi esõk meg majd lemossák róla teljesen . ..oszt' megen halihó.... ;o)))
|
hacse | 9627 | 2014. november 9. 19:47 |
Már csak 700 km kell az olajcseréhez, úgyhogy jöhet még egy kis jó idõ. :o)
|
Kovacspeter | 9626 | 2014. november 9. 00:56 | Válasz erre: 9622 |
Pedig most visszajött a jó idõ, lehet még menni...;-)
|
Kovacspeter | 9625 | 2014. november 9. 00:52 | Válasz erre: 9621 |
Feltöltéssel gondolom semmilyenben. Kérdés hogy az állítólagos kb 230 Le-s utcai verziót is azzal tervezik-e. A tudomány jelen állása szerint elképzelhetõ 220-230 ló egy szériában gyártott, sornégyes, 1000-es gépnél feltöltés nélkül? |
cblaci | 9624 | 2014. november 8. 22:54 | Válasz erre: 9623 |
Az nem formalin, hanem hétpecsétes titok, állítólag annyira jó hogy az öreg ki se akar szállni a kádból amikor fürösztik. Egyébként biztosan jó az erdélyi sár is, rendesen be van vakolva vele a leömlõm, alatta viszont tutira fényes! ;-) Küldjek neked? Kevés vízben feloldod aztán lehet vele mázolni. |
Billigpeter | 9623 | 2014. november 8. 09:54 | Válasz erre: 9619 |
Nem hiszem, hogy a formaldehid használ az inának, de sose lehet tudni :-)
|
Billigpeter | 9622 | 2014. november 8. 09:49 | Válasz erre: 9620 |
Na, ez például egy új technológia, bár nem hiszem, hogy az éven eljutok Erdélybe ;-)
|
lecso | 9621 | 2014. november 8. 06:45 | Válasz erre: 9598 |
Milyen kategóriában nevezhetõ egy ilyen versenymotor manapság a világban?
|
Kovacspeter | 9620 | 2014. november 7. 23:12 | Válasz erre: 9618 |
Az enyém le van konzerválva, egyelõre az erdélyi sárba...itt tart a dolog jelenleg;-)
|
cblaci | 9619 | 2014. november 7. 22:00 | Válasz erre: 9618 |
Az az igazság Petikém hogy én idéntõl szakítok a hagyományokkal. Felvettem a kapcsolatot az oroszokkal és rendeltem tõlük abból a vegyszeres folyadékból amibe a nagy vezérüket mártogatják már 90 éve. Ha az öregnek bevált a konzervatórium akkor az Inának is megfelel tavaszig. Megérdemli na, hosszútávú terveim vannak vele, kellett a spuri mellé még valami extra, hátha az olaj se úgy savasodik... |
Billigpeter | 9618 | 2014. november 7. 21:25 |
Uraim! Lassan itt az idõ, hogy konzerváljunk. Persze, ez minden éven volt már téma, és a régiek ismerik is egymás véleményét. De az újak kedvéért csak címszavakban elevenítsük már fel az elhangzottakat, okulásképpen:-) el is kezdhetném, de meghagyom a dicsõséget :-) |
Kovacspeter | 9615 | 2014. november 6. 00:33 | Válasz erre: 9612 |
Hoppá, ezt a napokban találtam, eladó H2 itthon! http://www.kepesmotor.hu/kawasaki-utcai_klasszikus/p1097738 |
Kovacspeter | 9614 | 2014. november 6. 00:28 | Válasz erre: 9613 |
Sok balesetmentes km-t hozzá! Jaja, a 600-asokat arra tervezték. Ha lesz Erdélybe gurulás, ott azért jobban jársz majd az Inazumával. |
Mikky | 9613 | 2014. október 30. 23:16 | Válasz erre: 9609 |
Az injektoros. A valasztas fo indoka,hogy ez volt a kollegamnak. Eros. Megbizhato. Olcso volt. Ja es a holland 38 000 Km(az nem ugyanaz,mint a magyar. Itt borton jar a tekeresert) Azert remelem,hogy palyan is elboldogulok vele. A 600-as speed gepekkel egy a baj. Versenymotorok! Leszakad a kezed 1 ora turazas utan.
|
Kovacspeter | 9612 | 2014. október 30. 22:54 |
Komolyra fordítva, a H2 elnevezésrõl egész más jut eszembe. 750 ccm, három henger, két ütem, levegõs, réses... kicsit olyan a névválasztás mint az új Inazuma, ami lehetne inkább kis B-King, kis Gsr.
|
Kovacspeter | 9611 | 2014. október 30. 22:49 | Válasz erre: 9602 |
Szerintem is kevés, utcára 220-230 ló a mai felgyorsult világban elég silány. Mindenképpen 300 fölé kéne izmosítani a fejlesztõknek hogy valami legyen;-)
|
Kovacspeter | 9610 | 2014. október 30. 22:46 | Válasz erre: 9591 |
Hm, ezek kézzelfogható indokok... bár a tévét inkább hajítsd ki;-)
|
Kovacspeter | 9609 | 2014. október 30. 22:42 | Válasz erre: 9587 |
Gratula, sok balesetmentes km-t! Ez még a karburátoros, vagy már az injektoros széria? Mivel pályán is motorozol, azt hittem valami könnyebb sportgép lesz a cél, Gsx-r600, Cbr600 ilyenek.
|
Kovacspeter | 9608 | 2014. október 30. 22:40 | Válasz erre: 9586 |
Há' azt mondom hogy nem gondoltad komolyan.;-)
|
hacse | 9607 | 2014. október 30. 20:47 | Válasz erre: 9606 |
Az egyáltalán nem rossz teljesítmény, fõleg az én másfél év alatt 5000 km-emhez viszonyítva , olajcserétõl számolva. Még egy ezrest kellene mennem , hogy oilt cserélhessek.
|
Billigpeter | 9606 | 2014. október 30. 09:55 | Válasz erre: 9600 |
Szeva Csabi! Robog a gazdaság, meg az építõipar- lefelé a kizsírozott szakadékba. még nem hagytam ott, csinálunk mindent, csak nehogy dolgozni kelljen :-) motorozni szeretnék, csak idõ nincs rá, mert unatkoztam, oszt szétvertem a házat belülrõl. egyébként nem panaszkodhatok, mert az idén gurultam két olajcserényit, az meg tizenkétezer km, akárhogyan is számolom :-) |
Billigpeter | 9605 | 2014. október 30. 09:43 | Válasz erre: 9603 |
Visszakaptam a szervízbõl, másfél hónap alatt sikerült kicserélni benne az usb csatlakozót, meg a hangszórót, de hát a hamar munka ritkán jó :-)
|
cblaci | 9604 | 2014. október 29. 21:16 | Válasz erre: 9602 |
Közben megnéztem a motort is :-) szívesen kipróbálnám Erdélyben a múrvás úton, szerintem a lóerõ még elég is lenne, viszont egy két dolog biztosan lehullana róla menetközben. Amúgy nem tudom ezeket melyik közútra gyártották, vagy ezeknek utat is építenek külön? Sok itt a kérdés kérem, talán még azok se tudják rá a választ akik közelebb laknak a városhoz mint én.
|
cblaci | 9603 | 2014. október 29. 20:37 | Válasz erre: 9602 |
Egy "hajtókaros" telefontól viszont egész jó! :-)
|
hacse | 9601 | 2014. október 28. 20:51 | Válasz erre: 9598 |
Turbófeltöltõs kompresszor van rajta, és kár, hogy csak háromszáz lóerõs. ;-))
|
hacse | 9600 | 2014. október 28. 20:48 | Válasz erre: 9599 |
"Nem egy szószátyár gyerek maga." /A tanú/ . Üdv. Peti ! Mi van? Semmi? Felvirágozódott az építõipar ,vagy otthagytad , vagy még nem, és motorozni szeretsz e még? :o)
|
fenyooldrider | 9598 | 2014. október 27. 15:39 | Válasz erre: 9597 |
Érdekes,hogy ahány helyen írják,annyifélét! Pld a Sportmotoron még kompresszoros feltöltõt írt,nem turbót mint amit itt látunk:http://www.sportmotor.hu/motoros_hirek/kawasaki/kawasaki-ninja-h2-h2r.html Amúgy ez egy echte versenymotor,azért 300LE,{H2R} az utcait 220-230Le-Re tervezik {H2} |
Rick | 9597 | 2014. október 26. 18:19 | Válasz erre: 9596 |
Köszi Mikky, cblaci nemrégen értem haza máris nézem a kontra anyát. Ezt láttátok már? http://www.youtube.com/watch?v=gs1SgxcS0xA Csak 2:35-ig kell nézni. Feltöltõs moci, 300 LE??? :-) Nagyon durva. Ha mozgatható lenne rajta a légterelõ szárny, nem csak elõzni lehetne vele, hanem átrepülni is... :-) Új KRESZ kell majd lassan. Közben kimentem, lehúztam a mûanyagot látom, hogyan kell állítani, de olyan hideg van meg sötét, hogy nem fogok próbálkozni már. Köszi még egyszer! |
cblaci | 9596 | 2014. október 26. 08:41 |
A találkozóval kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy egy márkatalálkozó mindig jó, sok egyforma motor, sok kérdés-válasz, jó hangulat, legalábbis nekem az elsõ két konferencia így maradt meg a tudatomban. Erre kell legalább egy nap ami nem baj ha ottalvósra sikerül, nagyok közöttünk a távolságok ami miatt vannak akik késõbb érnek oda és hamarabb is kell indulniuk. Egy ilyen megmozdulás szerintem nem igazán egyeztethetõ egy erdélyi kirándulással, mert biztosan valaminek a rovására menne. Erdélyt felfedezni kevés talán egy élet is, mi eddig ahányszor kimentünk mindig tartalmasra terveztük a napot, voltak természetesen rövidebb pihenõk is de abba nem sok minden fér bele, fõleg nem ismerkedés és az esetleges típus problémák kitárgyalása. A kuplung a 750-es esetében bovdenes, a kar holtjátékát 2mm környékére szoktam beállítani, bár a szoktam egy kissé túlzó, mert igazából jó ha kétszer nyultam hozzá eddig. A karnál van a kontra anya, azt kell meglazítani és akkor az állítócsavarral beállítható a holtjáték, majd a kontra anyát vissza kell húzni. Ezt követõen jól kell mûködnie a kuplungnak, feltéve ha nem kopott a lamella vagy nincs egyéb szerkezeti probléma. |
Mikky | 9595 | 2014. október 26. 08:11 | Válasz erre: 9594 |
Adjal neki holtjatekot. Kulonben ez a jobbik eset. Nekem szinte nulla holtjatekkal emel ki szepen.
|
Rick | 9594 | 2014. október 26. 07:38 | Válasz erre: 9589 |
Én annyit ígérhetek, hogy egynapos túrára nagyon szívesen elmegyek akár az ország másik végébe is. Ha már a gumiknál tartunk: azt vettem észre, hogy a kuplung kar az elsõ 1-2 cm-en kiemel. Szeretném ha 2-3 cm-nél emelne csak ki. Mi lehet a megoldás?
|
Rick | 9592 | 2014. október 25. 20:38 | Válasz erre: 9584 |
hacse | 9591 | 2014. október 25. 19:46 | Válasz erre: 9578 |
Az a baj , hogy van személykocsi is meg hûtõszekrény meg tévé meg étkezési igények, satöbbi.....
|
Mikky | 9589 | 2014. október 25. 10:04 | Válasz erre: 9588 |
Ez tenyleg most esett le nekem is. A Land Roveres forumon is folyton a siras(en is). CBR-eseknel is,ez a baj,mi lehet az oka? Tud valaki alkatreszt? Mi meg gumizunk. Rohogunk. Egy ilyen erdelyi turara szivesen beneveznek. Tudom,hogy en vagyok talan a legproblemasabb csavo. En csinalom a beosztast 45 embernek(beton kemenyen,mert folyamatosan halnak a nagymamak,esetenkent 5 is valakinek evente),ezert en aztan nem mehetek szabira akkor,amikor akarok. De mint minden ez is megoldhato lenne. Kozel egyforma motorokkal. Szep szerpentineken. Magyaros vendeglatassal. Jo kaja. Sor. Vita. Kesobb verekedes. GUMIT CSAK PARBAN!!! Stb..Mennei bododsag!!! Szerintem ossze lehetne hozni. Ismerek egy-ket sracot. Tudnek infot gyujteni. Utvonal. Szallas. En Fehergyarmat mellett lakom. A Nyugat Magyarorszagiak itt megszallhatnanak. Vendeghazban 3500/ejszaka. Este nalam bogracsparti. Masnap irany Erdely. Vissza ugyanugy. Mit szoltok? |
fenyooldrider | 9588 | 2014. október 25. 08:49 |
Annak örülök,hogy mûszaki részrõl csak szinte kizárólagosan a gumikon rágódunk,ez azt jelenti,hogy nincsenek típushibák,stb! A legtöbb fórumon azon megy az eszmecsere szinte folyamatosan,hogy melyik hibára mi az orvosság! Mondjuk amikor az Inát vettem nagyjából tisztában voltam ezzel,mert mint mondottam anno,több régi olajos gixxerem volt,ami gyakorlatilag ugyanez a blokk,agyoncsaphatatlan és a végtelenségig megbízható! Amúgy Mikky írására annyit írnék,hogy nálunk még vegyesebb a társaság,mivel úgy szokott összeállni a túrás társaság {optimális esetben,de ennyien ritkán vagyunk},hogy egy 400-as Burgman,egy 650burgman,két Honda Shadow ,egy K-1200 BMW,egy Honda CB500 ,egy CBF-600 egy GSX-R 750,és egy Bandit 1200! Azért ez eléggé vegyes társaság,nem? Nem szoktunk gyorsan menni,olyan 100-120 között,ezt mindenkinek a vasa bírja,ennyinél lehet nézelõdni ,élvezni a motorozást és még a fotósoktól is biztonságban vagyunk viszonylag!! |
Mikky | 9587 | 2014. október 25. 08:27 |
cblaci | 9586 | 2014. október 24. 23:06 | Válasz erre: 9583 |
Nem gondoltam én se komolyan, ezért is példálóztam a 6-7sörös állapottal, ami szintén nem lenne igaz mert én már 3sörtõl bajba lennék. Egy új motornál a láthatatlan minusz lenne a sok, amit értékvesztésnek hívnak. Ha nagyon akarná az ember ki tudná gazdálkodni lemondások árán, de vajon attól lennénk boldogabbak ha sokkal nagyobb érték lenne alattunk? Nem tudom milyen érzés új motort átvenni, de tudom milyen amikor a hegyek között kigyózik az út (pl. a Kõközi szorosnál), vagy amikor olyan erdei úton kanyarogtunk ahol összeértek felettünk a fák (pl. Riska felé), de felejthetetlenek azok a sziklás területek is ahol apró tengerszemek tüntek fel (Transalpina), vagy amikor megálltunk az óriás tükör mellett, amit Gyalui-tónak hívnak... szóval nem feltétlen a motor évjáratától függ az örömmotorozás, kell egy jó társaság, legyen jól karbantartott a motor és nem árt ha van egy kis fogékonyság a szépre. Nekem ez mindhárom megadatott, nem vágyok többre! ;-) |
Kovacspeter | 9585 | 2014. október 24. 22:49 | Válasz erre: 9584 |
Aki teheti célozza meg Erdélyt, lehetõleg motorral, felejthetetlen. Alább egy hozzászólás része egy erdélyi weboldalról, (ahol jópár természeti látnivalót gyûjtöttek csokorba) írójuk egy idõs úriember aki a Detonáta legmagasabb sziklafokára is feljutott 83! évesen, leírja hol merre járt, majd így fejezi be: "Mindezeket az Erdélyi Kárpát Egyesület (E.K.E.) révén láthattam melynek tagja vagyok. Ebbõl a világból csak annyi a mienk, amit látunk belõle! Ezért járjunk minél többet, barangoljunk, hogy minél többet láthassunk. Tartsd meg Istenünk a mi szép Erdélyünket! Ennél szebb sehol a világon nincsen! |
Kovacspeter | 9584 | 2014. október 24. 22:35 |
Úgy tûnik az Ina találkozó esélyei nagyban lecsökkentek az idõjárás miatt, sajnos vége fele jár a motoros idõ. Az egyik utolsó napot kihasználtuk egy kis kicsapásra, Laci kiváló, színes galériája, méltó zárása a szezonnak: http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motoros_tura/?dr=100397 |
Kovacspeter | 9583 | 2014. október 24. 22:26 | Válasz erre: 9580 |
Ebben az új motor dologban nem hiszek, nem biztos hogy azért adják el a használtat mert elhasználták, jópár ok lehet még szerintem. Sokan azért esküsznek az újra, mert ott kevesebb a meghibásodásra az esély, kevesebbet kell rá költeni, pedig ez se feltétlen igaz. Na meg az is, ha részemrõl ha új motort kéne venni, akkor nemigen tudnám hogy mi legyen... használtban már más a helyzet...sör mellett kell ezekrõl beszélgetni, elõtte welcome pálinkával.;-)
|
Kovacspeter | 9582 | 2014. október 24. 22:12 | Válasz erre: 9579 |
Gyönyörû, és igényes munkának is tûnik. Ha nem kell nagyon az Ina ára, akkor ez a legjobb döntés, foglalkoztatok vele sokat, stb. Ezek szerint 1100XX-ed is van? Nem történt itt problem, ahány motoros annyi elképzelés és igény, te sportcélokra is használod az Inazumát, úgy már más a leányzó, (azaz a gumi) fekvése. |
Kovacspeter | 9581 | 2014. október 24. 22:04 | Válasz erre: 9576 |
cblaci | 9580 | 2014. október 24. 20:19 | Válasz erre: 9579 |
Mikky | 9579 | 2014. október 24. 18:07 | Válasz erre: 9578 |
Kovacspeter | 9578 | 2014. október 23. 00:09 | Válasz erre: 9577 |
hacse | 9577 | 2014. október 22. 16:14 | Válasz erre: 9575 |
Káele öccá se rossz, azé´ izgatnak ezek , mert sokoldalúbban használható a mindennapokban, mint az Ina , és ebben a szezonban fõleg a mindennapos ide oda futkozásra használtam a motort, meg retekebb útviszonyok között. De a Zinazummát meg sajnálnám elherdálni, még egy moccot meg nem tudnék forgalomban tartani. Az Mz- m is jó második motornak csak legalább duplaannyi nyomatékot lenne képes elõállítani.
|
hacse | 9576 | 2014. október 22. 16:06 | Válasz erre: 9574 |
Ja , a kinti leányvállalat ügyeit muszáj néha ellenõrizni személyesen is. :o)) Majd telegrácsolunk ha lesz rá idõnk. :-)
|